Ja, die ja. Meneertje die net iets te populair doet.quote:Op donderdag 29 maart 2012 20:55 schreef alors het volgende:
[..]
Die Turk? Ja die vind ik ook niet echt ehm geschikt...
Maar dat is zo ongeveer met alle programma's.quote:Op donderdag 29 maart 2012 23:49 schreef Kidney_bean01 het volgende:
Vond het ook niet een sterke aflevering. Ze stonden in de broodjeszaken al klaar met de camera, gaan ze een toneelstukje spelen.. 'gast van KvW komt binnen' ' Hallo ik wil graag een broodje Filet Americain'. Dan weet je al dat die broodjeszaken de beste variant meegeven in de zaak. Doe dat dan met een verborgen camera-effect, zodat je een 'alledaagse variant' meekrijgt.
Verder heb ik volgensmij een aantal maanden geleden al eens in een krant gelezen dat de hygiene bij die broodjeszaken qua Filet Americain niet al te best is, dus echt een vernieuwend onderzoek was het niet.
Trouwens, die Marijn, hoe oud is ze? Klinkt het stom als ik haar nog zo jong vind, en dan al aan de kids?
ja dat begrijp ik, maar 'vroeger' in dit programma gebeurde dit volgensmij niet... ik weet niet, toen kwam het wat betrouwbaarder over..quote:Op vrijdag 30 maart 2012 01:07 schreef golfer het volgende:
Goh. Steeds meer users die doorkrijgen hoe een TV-programma wordt gemaakt.
Die verbazing snapte ik niet.quote:Op vrijdag 30 maart 2012 09:53 schreef Bosbeetle het volgende:
Ik heb deze aflevering niet gezien maar wat ik leuk vond was die oprechte verbazing bij het lezen van ingrediënten etc. op verpakkingen in de eerste afleveringen en dan uitzoeken hoe dat dan zit. Bij latere afleveringen leek het meer een gespeelde naieviteit... Het zal ook lastig zijn om altijd maar leuke onderwerpen te vinden en bij veel onderwerpen zullen ze met een beetje gezond nadenken ook zelf wel de conclusie kunnen bedenken. Bijvoorbeeld die aflevering over zijde in shampoo als er staat gedehydrogeneerd zijde dan kun je zelfs als niet bioloog al snel inzien dat het niet meer is dan wat aminozuren.
(dat kijkje bij die rupsen was dan wel weer leuk)
Nouja bijvoorbeeld over magere spek hoe kan spek mager zijn... of waarom natuurlijke tomaten duurder zijn dan 'niet natuurlijke'.. dat vind ik wel grappige vragen. Maar als er opstaat dat er gedehydrogeneerd zijde in de shampoo zit en dan gaan vragen wat dat is vind ik een beetje matig.quote:Op vrijdag 30 maart 2012 10:18 schreef Walter81 het volgende:
[..]
Die verbazing snapte ik niet.
Het is toch logisch dat op die verpakking niet 'Worcestersaus' staat, maar juist de ingrediënten van de basisproducten.
Hoe weet je anders of er bv stoffen inzitten waar je allergisch voor bent.
Dat vrouwtje dat bij de vorige serie ook al zat vond ik toen ook veruit de slechtste.quote:Op donderdag 29 maart 2012 21:26 schreef rubbereend het volgende:
Hoppe één uitzending en meteen serveren mensen het af, of een nieuwe presentator af. Kan me voorstellen dat je in een dergelijk programma je draai moet vinden en de toon.
Wie?quote:Op vrijdag 30 maart 2012 22:02 schreef Paxcon het volgende:
Godver die ene vent kwam gewoon eng en bedreigend over.. Hopelijk kicken ze die snel..
1000 Chineze vrouwtjes staan dag en nacht te blazen voor Ikea!!quote:Op donderdag 5 april 2012 20:29 schreef StephanL het volgende:
Mond geblazen glazen, dat geloof je zelf toch niet.
Dat verandert de zaak wel ja.quote:Op donderdag 5 april 2012 20:35 schreef Tim_Schuhmacher het volgende:
Maar er staat toch op het stickertje: mondgeblazen kwaliteit. Dat hoeft niet perse te beteken dat het mondgeblazen is.
Nee precies. 'hand made quality'. Het woord quality laten ze steeds achterwege om een programma te maken.quote:Op donderdag 5 april 2012 20:35 schreef Tim_Schuhmacher het volgende:
Maar er staat toch op het stickertje: mondgeblazen kwaliteit. Dat hoeft niet perse te beteken dat het mondgeblazen is.
Op de site staat wel dit:quote:Op donderdag 5 april 2012 20:40 schreef Walter81 het volgende:
[..]
Nee precies. 'hand made quality'. Het woord quality laten ze steeds achterwege om een programma te maken.
Er staat duidelijk: KWALITEIT van met de hand gemaakt. Staat nergens dat ze dat ook zijn.
http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/50133069/quote:Elk product is uniek omdat het glas mondgeblazen is
1200 dusquote:Op donderdag 5 april 2012 20:34 schreef TUFKAL het volgende:
[..]
1000 Chineze vrouwtjes staan dag en nacht te blazen voor Ikea!!
Exactquote:Op donderdag 5 april 2012 20:48 schreef Sideshowbobbie het volgende:
Een fabrikant voor IKEA zal ook echt gaan zeggen dat het niet mondgeblazen is
Is this a blowjob?quote:Op donderdag 5 april 2012 20:48 schreef StephanL het volgende:
Tot zo ver blazen die mannen en vrouwen wel
Had ook eigenlijk verwacht dat het uit een fabriek kwam.quote:Op vrijdag 6 april 2012 01:17 schreef golfer het volgende:
Verrassend dat het dus uiteindelijk wel echt handgemaakt en mondgeblazen glazen blijken te zijn die in Nederland voor minstens 25 euro per glas zouden worden gemaakt, maar voor de IKEA in China gemaakt voor 1,50 per stuk te koop zijn.
Kostprijs dus w.s. 50 cent per stuk.
Kan je nagaan wat die Chinese vakmensen er mee verdienen.
Wij werken hier 6 tot 8 uur per dag, vaak parttime.quote:Op vrijdag 6 april 2012 01:31 schreef kree het volgende:
[..]
Had ook eigenlijk verwacht dat het uit een fabriek kwam.
Maar toch niet dus.
Ook wat ie zegt over het leren glasblazen in China (2 jaar) en wat ze dan vertellen wat het in Nederland aan jaren kost om het te leren
Misschien doen we hier wel een beetje slimmer alsdat we eigenlijk zijn.
Dat dacht ik ookquote:Op vrijdag 6 april 2012 10:08 schreef Piles het volgende:
Denk ik heel slecht als ik denk dat er ergens anders gewoon wel machinale fabrieken staan?
nergens voor nodig zoals je kon zien in die aflevering, arbeid kost amper geld dan ga je geen ingewikkelde dure machines aanschaffen.quote:Op vrijdag 6 april 2012 10:08 schreef Piles het volgende:
Denk ik heel slecht als ik denk dat er ergens anders gewoon wel machinale fabrieken staan?
die 'quality' deed mij een beetje denken aan die naam verbasteringen die grote fabrikanten gewoon gebruiken waardoor je denkt dat er een echt product in je eten ziet maar het niet zo is. ik weet even geen voorbeelden maar het is vaker bij KvW geweest.quote:Op vrijdag 6 april 2012 12:05 schreef MaximusTG het volgende:
Wat er dus in feite op neerkomt dat de combinatie van Chinese arbeiders eerder een menselijke implementatie is van de machines in de NLse glasfabriek.
Tov het meer ambachtelijke, artistieke werk van de glasblazers in dat museum.
Het "handwerk" van de Chinese arbeiders heeft dus geen meerwaarde tov machinaal vervaardigde glazen. IKEA kan daardoor wel zo'n stickertje plakken.
Twijfelen dat zo'n bewering niet waar is zou ik zelf trouwens niet zo snel doen bij zo'n groot bedrijf als IKEA. Zeker in de tijd van tegenwoordig, met dit soort programma's en oplettende consumenten is de imagoschade niet te overzien als bekend zou worden dat het niet waar is.
Doe niet zo malquote:Op vrijdag 6 april 2012 11:10 schreef Monne het volgende:
De chinezen gebruiken voor de ikea glazen bijna zeker een mal, bij de nederlandse blazer was het volledig handwerk.
in tijden dat de marketing machine je alles probeert te doen geloven vonk het verfrissend dat dit gewoon klopte. daarbij leuk om te zien dat er zulk soort 'fabrieken' bestaan, had het nooit geloofd als je me het gezegd had. daarom dus.quote:Op vrijdag 6 april 2012 18:04 schreef Pietverdriet het volgende:
Ten eerste vond ik het nauwelijk waarde hebben deze uitzending, zijn zeecht mondgeblazen? Ja, zijn ze.
Non nieuws
En ten tweede zie ik de meerwaarde van het handgemaakte mondgeblazen product niet, de glazen vind ik niet mooi
quote:Keuringsdienst van Waarde duikt deze en volgende week in de EHEC-bacterie. Deze bacterie was wekenlang in het nieuws, maar nu hoort niemand er wat van. Wat is er gebeurd?
De EHEC-bacterie hield vorig jaar Europa weken in zijn greep. Met vijftig doden in Duitsland zat de schrik er flink in bij de tuinbouw. In twee afleveringen gaat Keuringsdienst van Waarde op zoek naar waar de bacterie vandaan kwam en waar hij nu is.
Fenegriekkiem
De Duitse autoriteiten wezen keer op keer nieuwe boosdoeners aan. Eerst was het de komkommer, daarna de tomaat en ook de krop sla kwam langs. Volgens het eindoordeel was de fenegriekkiem de oorzaak van alle ellende.
Mediahype
Plotseling was de hype over en kwam de mededeling dat de EHEC-uitbraak was afgesloten. Maar is dit nu echt zo? Was het een mediahype of een lobbystrategie? Keuringsdienst van Waarde legt een dossier aan en gaat tot de bodem van de zaak.
Vond het ook zo raar dat ze de aflevering begonnen met alvast een samenvatting inclusief conclusies.... dacht even dat dit deel 2 van een reeks was en ik deel 1 had gemist.quote:Op vrijdag 20 april 2012 21:36 schreef ddx het volgende:
Had beetje idee dat ik naar voorstukje zat te kijken en toen was uitzending alweer afgelopen....
Die vraag hoefde ook niet te worden gesteld, aangezien die man zei dat ook al zijn er geen directe bewijzen uit bijvoorbeeld het lab, een vermoeden dus blijkbaar voldoende is om een dergelijk verbod in te stellen.quote:Op zondag 29 april 2012 01:35 schreef Steffie het volgende:
Jammer dat in deel 2 de vraag niet is gesteld aan die woordvoerder van EFSA waarom zo'n importban niet wordt opgeheven als uit laboratoriumonderzoeken blijkt dat die bacterie niet (meer) kan worden aangetroffen.
Dit klopt!quote:Op zondag 29 april 2012 21:44 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik geloof dat het ook veel moeilijker is bacterien in kweek aan te tonen dan wij zo denken, ik meen me te herinneren dat 80-90 % van de bacterien helemaal niet kweekt op agar.
Dat je dus geen bacterien vind in je monsters betekend niet dat ze er niet op zitten.
De werkelijkheid is weerbarstiger dan CSI
Beter dan dat waslijntje dat ze eerst gebruiktenquote:Op donderdag 3 mei 2012 20:30 schreef Frag_adder het volgende:
ik zit nu te kijken, maar wat is die foto achtergrond slecht zeg wanneer ze bellen, de rook beweegt geeneens uit de schoorsteen.
Daar wil Karina wel eens een kijkje nemen.quote:Op donderdag 3 mei 2012 20:34 schreef Frag_adder het volgende:
die vulafdeling dat slaat toch nergens op je zal de hele dag zout moeten scheppen
Vind het nu wel zielig dat ze dit omver gaan zitten werpen.quote:Op donderdag 3 mei 2012 20:34 schreef Frag_adder het volgende:
die vulafdeling dat slaat toch nergens op je zal de hele dag zout moeten scheppen
Echt hequote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |