douche-eendje | vrijdag 1 juli 2011 @ 22:49 |
Vorige delen: Vegetariërs, verenig hiero! Vegetariërs, verenig hier! Deel twee. Vegetariërs, verenig hier! Deel 3 Vegetariërs, verenig hier! Deel 4 [Centraal] Vegetarisch eten deel 5 [Centraal] Vegetarisch eten numero 6! Vamos dan! Andere topics: Veganisten hier verzamelen! Handige links: Vegatopia.com Vegatopia forum Vegetarische Restaurantgids De vegetariër. Mamwatetenwevandaag 101cookbooks [ Bericht 4% gewijzigd door douche-eendje op 01-07-2011 22:59:59 ] | |
douche-eendje | vrijdag 1 juli 2011 @ 23:01 |
Heeft er iemand nog wat leuks/handigs voor in de OP? | |
PiRANiA | vrijdag 1 juli 2011 @ 23:58 |
Nog niet . | |
douche-eendje | zondag 3 juli 2011 @ 01:08 |
Komt wel? Ik heb de afgelopen dagen wat nieuwe dingetjes gekocht voor in mn keuken, betere messen, fijne snijplank, stoommandjes en heb daardoor echt zin gekregen om nieuwe dingen te proberen. Nog nooit met een stoommandje gewerkt, dus als iemand iets leuks weet . | |
Vitapientje | dinsdag 5 juli 2011 @ 08:55 |
Gister heb ik uit "Plenty" Saffraan bloemkool gemaakt, alleen dan zonder saffraan maar met kurkuma voor de kleur Bloemkool met rozijntjes, rode uien en olijven. HEEERLIJK Alleen vindt manlief mijn vegetarische kooksels niet zo leuk: hij wilde gewoon bloemkool, aardappelen en vlees. Maar uiteindelijk heeft hij zijn vette worst in de pan laten liggen en alleen vitamientjes gegeten. | |
Madame_Paon | dinsdag 5 juli 2011 @ 20:59 |
Ik ben niet vegetarisch, maar eet wel regelmatig vegetarisch. Elke dag vlees eten is ongezond en bovendien lust ik heel veel vleessoorten niet. Dus mijn aardappels-vlees-groente is vaak aardappels-vegetarische burger-groente. Ik heb zelfs mijn vader aan het vegetarische vlees gekregen. Maar hij eet toch nog liever gewoon vlees. Maar als ik er ben en dus kook (mijn vaders kookkunsten zijn niet al te best), eet hij mooi wat de pot schaft. | |
jojomen4 | woensdag 6 juli 2011 @ 23:52 |
Ik heb een leestip: Food Rules. | |
Madame_Paon | woensdag 20 juli 2011 @ 01:12 |
Hier een goed vegetarisch veganistisch kookboek: http://www.amazon.com/Con(...)ecipes/dp/0061874337 The Conscious Cook heet het. Geschreven door kok Tal Ronnen. Volgens kenners is het zeker een van de betere veganistische kookboeken. Wat reacties: Hij was te gast bij Oprah en het lijkt me zeker een aanrader. Ik ben geen vegetariër of veganist, maar ik ben zeker van plan dit boek te kopen. Een paar dagen per week zonder vlees is alleen maar goed. | |
douche-eendje | donderdag 18 augustus 2011 @ 15:09 |
Kooktip! Ben weer wat aan het experimenteren met producten van de vegetarische slager... balletjes met smaak | |
problematiQue | donderdag 18 augustus 2011 @ 18:14 |
Simpel gerecht dat gisteren prima smaakte, gekocht bij AH, ingredienten voor 1 of 2 personen: - Zak thaise wokgroente 250gr (1p) of 400gr (2p) - stukjes ananas, kleinste (1p) of iets groter (2p) blikje - half (1p) of heel (2p) zakje 'smaakmaker' van lemongrass en kokos (staat bij mijn AH gekoeld in de buurt van de groente) - rijst Rijst koken, Groente wokken, aan het einde saus en ananas erbij. Klaar. | |
frame-saw | maandag 12 september 2011 @ 15:14 |
Ik zoek een vegetariër, veganist of flexitariër die zijn visie wil geven over een bepaald onderwerp. Dit neemt hooguit vijf minuutjes in beslag. Interesse, DM mij even. Mag ik dit trouwens zo hier vragen? Dacht dat er eerder wel problemen mee waren maar weet niet of het nu verboden is om zoiets te vragen, is voor school. | |
PiRANiA | maandag 12 september 2011 @ 15:16 |
DM maar hoor . | |
frame-saw | maandag 12 september 2011 @ 15:21 |
O oeps, het moeten vrouwen zijn! Liefst vanaf 30 jaar, maar jonger mag ook. Heel misschien heb ik je wel nodig, maar dan zie je vanzelf wel een DM in je inbox | |
PiRANiA | maandag 12 september 2011 @ 15:22 |
Hm kay . Succes . | |
Bobs. | maandag 12 september 2011 @ 18:15 |
Mocht je er een van 23 willen dan staat m'n PM box open. (En ja in ben een vrouw, let niet op de naam en het icoontje. ) | |
Lips | maandag 12 september 2011 @ 18:41 |
Vegetariër, check Vrouw, check 30, check | |
_Ophelia_ | maandag 12 september 2011 @ 19:05 |
Vegetariër, check Vrouw, check 31, check | |
Selestha | dinsdag 13 september 2011 @ 12:39 |
Tempeh in plakken snijden, marineren in BBQ saus en dan even in de grillpan.. Lekker als je het bbq-gevoel mist! | |
frame-saw | vrijdag 16 september 2011 @ 14:18 |
Heel erg veel dank voor jullie medewerking dames, jullie hebben mooie antwoorden gegeven. Ben nu nog bezig met het artikel | |
Selestha | vrijdag 16 september 2011 @ 14:45 |
Graag gedaan, ik hoop dat het wat wordt! | |
ChipsZak. | vrijdag 16 september 2011 @ 15:03 |
Ik zou hier nog een recept voor vegetarische chili geven, maar ik ben vergeten of ik dat nou al had gedaan ofniet ? | |
_Ophelia_ | zaterdag 17 september 2011 @ 11:35 |
Bij twijfel gewoon doen!!! | |
ChipsZak. | zaterdag 17 september 2011 @ 14:29 |
Variant op AH vega chili. Benodigdheden 1 pak meergranen rijst Kokosvet/olie/wat je dan ook gebruikt (wij dus altijd kokosvet) 1 pak Quorn balletjes, zelf doen wij die altijd in vieren snijden 2 ui, grofgesnipperd 1 zak paprikamix (3 stuks, groen en rood en geel), in reepjes 1/2 tot 1 hele fles vega chilisaus 1 blik kikkererwten, uitgelekt 1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. 2. Verhit kokosvet/olie in een pan en bak de balletjes (in 4 stukjes gesneden dus, lekker veel ) 3. Voeg de ui en de paprika's toe en bak 4-5 min. mee. 4. Schenk de vega chilisaus met 100 ml water in de pan en voeg de kikkererwten toe. Doe de deksel op de pan en stoof de paprika's in 10 min. zachtjes gaar. Neem de laatste 2 min. de deksel van de pan en laat het vocht tot sausdikte inkoken. Breng evt. nog verder op smaak met peper en zout. Rijst op bord, chilisaus erover en yumm . | |
Madame_Paon | zaterdag 17 september 2011 @ 16:05 |
Moet het per se met meergranenrijst? | |
ChipsZak. | zaterdag 17 september 2011 @ 16:13 |
Niks moet, ik dwing het je niet te eten . Ik vind meergranenrijst gewoon lekker en gezond. | |
Blossom86 | zaterdag 17 september 2011 @ 16:16 |
Bedankt, dit ga ik vanavond eten! | |
problematiQue | zaterdag 17 september 2011 @ 16:18 |
Ik ben benieuwd wat je er van vindt | |
GimmeGore | zaterdag 17 september 2011 @ 16:23 |
ik weet niet of dit nou wel of niet vegetarisch is... | |
Selestha | zaterdag 17 september 2011 @ 16:24 |
Misschien smaakt het naar vegetariërs | |
GimmeGore | zaterdag 17 september 2011 @ 16:25 |
Daarom juist, vegetariër smaak, klinkt alsof er stukjes vegetariër inzitten | |
problematiQue | zaterdag 17 september 2011 @ 16:25 |
er staat 100% vegetarisch http://www.mdbg.net/chind(...)rst=0&wdqb=%E7%B4%A0 | |
problematiQue | zaterdag 17 september 2011 @ 16:26 |
staan de ingrediënten vermeld op de verpakking? | |
Blossom86 | zaterdag 17 september 2011 @ 18:58 |
Lekker! Zeker voor herhaling vatbaar. Makkelijk en snel klaar, maar toch weer eens wat anders. Edit: mijn vriend vond de gembersmaak te overheersend. Terwijl dat er niet in zit. [ Bericht 6% gewijzigd door Blossom86 op 17-09-2011 19:33:13 ] | |
FkTwkGs2012 | zaterdag 17 september 2011 @ 21:02 |
Heb sinds kort een stoompan en daar sojabonen in gegaard. Dat duurt wel langer dan koken! Morgen eens kijken wat we ervan gaan maken. Tips welkom | |
RobinOok | zaterdag 17 september 2011 @ 21:17 |
Gedroogde sojabonen? Of groene? | |
FkTwkGs2012 | zaterdag 17 september 2011 @ 21:18 |
Gedroogd en geweekt. Ik heb nog nooit verse gezien in nederland geloof ik. | |
GimmeGore | zaterdag 17 september 2011 @ 21:30 |
Bij de toko hebben ze ze meestal wel. @Problematique, het ging om het vegetarian flavour. Smaakt naar vegetariërs? Ik eet die zooi niet, joost mag weten wat er allemaal voor toevoegingen in zitten | |
problematiQue | zaterdag 17 september 2011 @ 21:33 |
ooh, ik dacht dat je het had gekocht en nu niet meer zeker was of het nou wel of niet vegetarisch zou zijn. | |
Lotje-Plusone | zaterdag 17 september 2011 @ 21:35 |
Op dit moment eet ik 2 keer per week vis, 2 keer per week vlees en 2 keer vegetarisch. (en 1 avond in de week moet ik werken en eet ik boterhammen) Het vegetarisch koken gaat prima zolang ik rijst/wok/pasta maaltijden maak, maar ik vind koken met aardappels en groente lastig zonder vlees. Ik ben absoluut geen fan van vleesvervangers dus dat koop ik eigenlijk nooit, wat ik wel doe is af en toe gemarineerde champignons ipv van vlees of iets met geitenkaas. Ik zelf vind het niet zo erg om alleen aardappels en groente te eten maar mijn vriend mist dan toch iets (en dat iets hoeft dan niet persee vlees te zijn) Dus iemand nog tips? | |
problematiQue | zaterdag 17 september 2011 @ 21:39 |
Er zijn vegetarische burger- en schnitzelachtige producten te koop. Dat al eens geprobeerd? EDIT: dat zijn niet noodzakelijk vleesvervangers trouwens, sommige 'schnitzels' zijn volgens mij ook met groente en kaas erin. Ik koop zo ook nooit, maar een vriend van mij vindt ze geweldig. | |
GimmeGore | zaterdag 17 september 2011 @ 21:40 |
Welke vleesvervangers bedoel je precies? van die wannabe worstjes? Want daar moet je ook gewoon niet aan beginnen, ik heb er nog nooit gehad die lekker zijn. Even mee doen met editten Die groente medaillons (ja, ik verzin het zelf ook niet) van de aldi zijn anders goed te doen! Alleen dan eet je aardappel, groente en groenteburger? Zelf ben ik druk aan het experimenteren met recepten voor bratlingen (geen idee hoe die krengen in het Nederlands heten) | |
Lotje-Plusone | zaterdag 17 september 2011 @ 21:54 |
Ik heb al heel veel producten geprobeerd zoals groentenburgers, kaasburgers, valess vleesvervangers, dat soort zaken. Op zich vind ik ze niet vies, maar ook niet echt lekker en behoorlijk duur, daarnaast zitten er ook vaak een hele shitload aan conserveringsmiddelen en toegevoegde zooi in. Ik kook het liefst met zoveel mogelijk producten die geen ingredientenlijst hebben en geef er dan zelf smaak aan met kruiden. | |
problematiQue | zaterdag 17 september 2011 @ 21:57 |
je kunt lekkere aardappelopenschotels maken zonder dat er vlees inzit, of is dat niet waar je naar op zoek bent? | |
Lotje-Plusone | zaterdag 17 september 2011 @ 22:01 |
Zulke dingen doe ik inderdaad al, ik heb een hoop gerechten zoals ovenschotels waar ik het vlees gewoon weglaat, mis je niets. Maar ik bedoel echt alternatieve voor aardappels, vlees, groente zonder vleesvervangers. Zelf doe ik vaak champignons heel kort in bouillion, om ze daarna met knoflook, paprika poeder en wat ketjap te bakken. Super lekker, maar ben ze nu een beetje beu aan het raken, dus op zoek naar nieuwe ideeën | |
FkTwkGs2012 | zaterdag 17 september 2011 @ 22:01 |
Sojabonen. Veel goeie eiwitten en prima op smaak te maken met bv masala kerrie. | |
GimmeGore | zaterdag 17 september 2011 @ 22:02 |
ik maak vaak zelf vegaburgers met rijst (die ik in de ochtend dan al gekookt heb, zodat het droger is) en tofu. In de keukenmachine, en dan uitproberen maar met kruiden en specerijen. Als je een lekker mengsel hebt. burgertjes (of wat voor vorm je ook wil eigenlijk) van vormen en bakken maar | |
Madame_Paon | zaterdag 17 september 2011 @ 22:03 |
De Albert Heijn heeft lekkere vleesvervangers, zoals de Toscaanse Carré, Paprikakaasrondo, Griekse rondo (met kaas en olijven), kikkererwtenburger (maar lang niet iedereen vindt die lekker), groenteschijf ... En die gevulde schnitzels van Valess. Met o.a. vegetarische satésaus, camembert en bieslook, champignonprut, tomatenprut, ... Zijn zeker aanraders. | |
Lotje-Plusone | zaterdag 17 september 2011 @ 22:05 |
Dat is idd wel een idee! Om zelf wat in elkaar te draaien! | |
FkTwkGs2012 | zaterdag 17 september 2011 @ 22:09 |
Sojabonen zijn er prima voor, goeie eiwitten | |
douche-eendje | zaterdag 17 september 2011 @ 22:10 |
Als ik eens een vegaburgerachtig iets haal is het van de vegetarische slager of iets van de natuurwinkel. De rest loop ik ook niet warm voor. Verder kun je met allerlei soorten bonen ook makkelijk burgers maken, ik at een tijd terug nog een burger met linzen en couscous | |
Lotje-Plusone | zaterdag 17 september 2011 @ 22:10 |
Eigenlijk nog nooit mee gekookt, heeft de ah ze of moet ik ervoor naar de toko? | |
douche-eendje | zaterdag 17 september 2011 @ 22:10 |
Toko of natuurwinkel! En als je aardappels, groente, vega wilt koken moet je soms wat recepten aanpassen. Zo kan een stamppot andijvie ook lekker zijn met krokant gebakken stukjes tofu, fijngesneden zongedroogde tomaatjes en ongezouten cashewnootjes. Of je maakt a la de dunne vegetarier een soort koek ervan in een koekenpan, maar dan wel met banaan en kaas | |
Madame_Paon | zaterdag 17 september 2011 @ 22:12 |
Vegetarische slager? Waar zit zoiets? Ik wist niet eens dat dat bestond. Al zal het vast veel te ver rijden zijn voor wat boodschappen. En linzen ben ik geen fan van ... | |
Lotje-Plusone | zaterdag 17 september 2011 @ 22:12 |
Eens kijken of ik mijn vriend daar ook blij mee maak, hij vind vegetarisch eten helemaal niet erg en lust eigenlijk alles maar dingen zoals couscous en groenteburgers hoeft van hem niet zo. Mijn tactiek op dit moment is, gewoon koken, voorschotelen en achteraf pas zeggen wat het is Dan krijg ik een veel eerlijker oordeel, en vaak ligt het toch aan de manier van klaarmaken of iets lekker is of juist niet. | |
RobinOok | zaterdag 17 september 2011 @ 22:15 |
Jawel joh. Nou ja, in de diepvries, dat wel, maar toch noem ik dat "verse sojabonen". In ieder geval heel anders dan gedroogde, want gedroogde sojabonen worden veel later geoogst, als ze al helemaal rijp, droog en bruin zijn en de peulen vanzelf open springen. De verse sojabonen zijn eigenlijk "onrijpe sojabonen,mooi groen nog. En lekker, als groenten. Klik: de soorten sojabonen op een rijtje (met recept voor groene sojabonen erbij) | |
douche-eendje | zaterdag 17 september 2011 @ 22:18 |
Staat een kaartje op de website En blader ook eens wat goede vegakookboeken door, geeft ook weer inspiratie tot het maken van nieuwe dingen. | |
_Ophelia_ | zaterdag 17 september 2011 @ 23:09 |
Hmm, ik denk dat ik voorlopig nog maar even pas, geen winkel in de buurt en bezorgmoment is ook niet bepaald concreet.
| |
ChipsZak. | zaterdag 17 september 2011 @ 23:28 |
Qua burgers vind ik die van AH eigen merk lekker De rest eet ik van Quorn! En alle andere vleesvervangers vind ik vies, . Edit; de vega slager had ik ook al een x gezien ja! Maar daar zit me toch een shitload aan glucose-fructose stroop in, dus laat maar. | |
Isabeau | zaterdag 17 september 2011 @ 23:31 |
Dat is zo ontzettend lekker | |
FkTwkGs2012 | zaterdag 17 september 2011 @ 23:41 |
Thx. Als ik ze een keer zie gaan ze zeker mee | |
_Ophelia_ | zondag 16 oktober 2011 @ 22:48 |
Heeft iemand een tip waar ik de BBC good food vegetarian christmas kan krijgen? (liefst omgeving Tilburg of via internet) Hij komt begin november weer uit. Ik probeer het ieder jaar maar het is me nog nooit gelukt om hem te pakken te krijgen | |
Reilain | vrijdag 21 oktober 2011 @ 00:03 |
tvptje Sinds mijn 12de eet ik vegetarisch... en mijn dochter van ruim 14 mnd doet ook mee... altijd fijn om wat nieuwe recepten en ideeën te vinden... | |
Madame_Paon | vrijdag 21 oktober 2011 @ 00:11 |
Is dat een kookboek? Op deze website staan recepten in het Engels: http://www.bbcgoodfood.co(...)egetarian-christmas/ Op amazon.com heb je ook wat vegetarische kookboeken, maar die van de BBC staat er niet bij. | |
Lips | vrijdag 21 oktober 2011 @ 09:11 |
Is dat verantwoord om zo'n jong kind vegetarisch te laten eten? Dit is een oprechte vraag en absoluut geen oordeel hoor! Maar omdat er in vlees / vis / gevogelte toch wel voedingsstoffen zitten die belangrijk zijn, heb ik me al vaker afgevraagd of het verantwoord zou zijn kinderen in hun groei volledig vegetarisch te laten eten. | |
douche-eendje | vrijdag 21 oktober 2011 @ 10:27 |
Ken je die al? Mijn buurmeisje van bijna 3 krijgt voor zover ik weet ook geen vlees/vis, het is aan dat draakje niet te zien dat ze wat mist | |
Reilain | vrijdag 21 oktober 2011 @ 14:57 |
Voordat we de knoop doorgehakt hebben eerst met een dietist gaan babbelen.. Met de juiste vervanging e.d prima te doen volgens haar. Dat boek staat hier idd al op het aanrecht Staan een hoop leuke tips in.. Gelukkig ook een meisje hier dat eet als een kliko.. dus ben voor nu zeker niet bang dat ze niet voldoende voedingsstoffen binnen krijgt | |
RobinOok | vrijdag 21 oktober 2011 @ 14:59 |
Ze blijven alleen wat dommer, kindjes die vegetarisch opgroeien, maar wat geeft dat nou, dommerdjes mogen er ook zijn. | |
Reilain | vrijdag 21 oktober 2011 @ 15:00 |
Zolang ze maar gelukkig is toch? Maar we staan er sowieso voor open als ze later wel vlees/vis wil eten.. van ons krijgt ze dan biologisch... Of als ik ga twijfelen of ze wel voldoende binnen krijgt dan maken we zelf eerder al die keuze | |
ChipsZak. | vrijdag 21 oktober 2011 @ 15:52 |
Hihi, dat boek 'De kleine vegetariër'. Vind het er zo schattig uitzien, . Wil later, als ik kinderen heb, mijn kinderen ook vegetarisch opvoeden, . | |
ChipsZak. | vrijdag 21 oktober 2011 @ 16:34 |
Trouwens, ik at laatst voor het eerst de 'braadworst' van C1000 en ik schrok even want vond hem echt erg naar vlees smaken/ruiken, . Haha. Hij was wel lekker, tho. Volgende week is het ook World Go Vegan Week. Ga voor de lol meedoen, . Leuke uitdaging voor mezelf, vind ik. | |
mascara-klodder | vrijdag 21 oktober 2011 @ 17:01 |
Ik zit komende week in Duitsland, daar zou het pas een uitdaging zijn om vegetarisch te eten (ik begin er dan ook niet aan ) | |
FkTwkGs2012 | vrijdag 21 oktober 2011 @ 17:03 |
http://www.vegatopia.com/(...)etarier-in-duitsland | |
Pisces29 | vrijdag 21 oktober 2011 @ 17:05 |
Eet jij af en toe vegetarisch Klodder? | |
_Ophelia_ | vrijdag 21 oktober 2011 @ 17:06 |
Het is een tijdschrift (zie "magazine" op die site, die ik trouwens veel gebruik), de "gewone" heb ik lange tijd een abonnement op gehad maar de speciale edities versturen ze zelf niet buiten het VK. Er zijn ieder jaar wel een paar boekhandels die de vegetarian christmas uitgave hebben maar daar kom ik altijd pas te laat achter. | |
GimmeGore | vrijdag 21 oktober 2011 @ 17:19 |
Die bratlinge die genoemd worden in dat artikel zijn echt heel erg lekker! Makkelijk te maken en naar eigen smaak aan te passen ook. Ik doe nog wel eens boodschappen in Duitsland en ik ga altijd naar Rossmann om daar bratlingenmix te kopen. | |
mascara-klodder | vrijdag 21 oktober 2011 @ 17:34 |
ik denk dat ik zelfs meer vegetarisch dan vlees eet. Zeker in de zomer Maar niet echt bewust dus of vanuit een overtuiging.
| |
_Ophelia_ | vrijdag 21 oktober 2011 @ 17:38 |
Vegatopia Daar hing ik vroeger best veel rond, er werd daar zoveel over fok gezeken dat ik uiteindelijk hier maar eens ben komen kijken | |
mascara-klodder | vrijdag 21 oktober 2011 @ 17:44 |
Ik heb daar volgende week btw geen kookgelegenheid, dus het wordt elke avond uiteten, wat een straf Neem wel mijn kookplaatje mee en een koekenpan en kookpan zodat ik iig eitjes kan bakken/koken enzo voor de lunchpaketten voor mijn vriend | |
Pisces29 | vrijdag 21 oktober 2011 @ 17:52 |
Oke, leuk!
| |
ChipsZak. | vrijdag 21 oktober 2011 @ 19:37 |
Ook The English Bookshop in Amsterdam niet? Misschien kan je ze mailen of ze die normaal binnenkrijgen? | |
douche-eendje | maandag 24 oktober 2011 @ 16:47 |
Ik heb net een of ander tijdschrift gekocht, Vega. Eens kijken of het wat is, zou per kwartaal uit moeten gaan komen. Eerste commentaar dat ik al heb zijn de 4 recepten, overal gelijk weer alpro soya vleesvervangers in natuurlijk. Bah | |
honeyblack | zondag 30 oktober 2011 @ 09:27 |
Ik maak altijd vegetarische soepen klaar (soms zelf bouillon gemaakt soms ook niet) nu wil ik deze week groentesoep voor de familie maken , maar nu zitten er 2 zeikerds bij die vlees in hun soep willen. Ze mogen het allemaal lekker zelf draaien etc. Alleen hoe moet ik dit nu aanpakken? Kan ik eerst me groentesoep maken en daarna de helft in een andere pan doen en die ballen erbij laten mikken of moet ik 2 verschillende pannen groentesoep maken? | |
lemonlime | zondag 30 oktober 2011 @ 14:02 |
Ik zou de ballen gewoon in een apart pannetje koken, in water of des noods in boullion. En dan kunnen de vleeseters aan tafel de ballen in hun groentensoep scheppen. Dan hoef je ook geen overgebleven soep met ballen weg doen | |
Erasmo | zondag 30 oktober 2011 @ 14:05 |
Wat voor vlees? Ballen of sudderstukjes? | |
honeyblack | zondag 30 oktober 2011 @ 16:32 |
Ballen | |
Erasmo | zondag 30 oktober 2011 @ 17:36 |
15 minuten voor het opdienen de soep in een ander pannetje doen met de ballen erbij. | |
#ANONIEM | woensdag 2 november 2011 @ 14:09 |
Ik ga vanaf vandaag beginnen om te eten zonder vlees. Eet het al amper dus ben benieuwd | |
littledrummergirl | zaterdag 31 maart 2012 @ 14:24 |
Wij gaan vandaag vegetarisch gourmetten maar ik zit een beetje vast met alleen maar suffe ideeën. Weten jullie nog wat leuks ? Dit is het boodschappenlijstje tot nu toe aardappelschijfjes paprika tomaat champignons geraspte kaas mozarella stokbrood satesaus falafel knoflooksaus fruit ei | |
thabit | zaterdag 31 maart 2012 @ 14:30 |
Wat dacht je van plakjes aubergine, gebakken in olijfolie met wat zout, peper, en knoflook? | |
douche-eendje | zaterdag 31 maart 2012 @ 14:31 |
Haloumi (kaas die niet extreem smelt) lijkt mij ook nog wel een leuke hiervoor | |
Jula123 | zaterdag 31 maart 2012 @ 14:39 |
Pannenkoekjes? Kun je hartig en zoet beleggen. Ik zou ook een paar salades erbij doen. Puntpaprika's zijn ook lekker om te bakken. En misschien van die kleine snackhapjes, weet niet of je daar van houdt. Ik vind ze best lekker met een sambasausje ofzo. dit bedoel ik: http://www.vivera.com/product/vega/vivera-mini-hapjes/ | |
_Ophelia_ | zaterdag 31 maart 2012 @ 15:05 |
De champignons vullen, zelfde kan met cherrytomaatjes, gemarineerde haloumi inderdaad en Vegatopia heeft ook nog wat tips. | |
littledrummergirl | zaterdag 31 maart 2012 @ 16:09 |
Haloumi was helaas niet te vinden hier heb wel mozzarella, cheddar en geraspte kaas verder kruiden, sausjes, paar soorten groenten, vegaballetjes, brood en eitjes. komt wel goed dus thnx voor het mee denken! | |
douche-eendje | dinsdag 8 mei 2012 @ 18:43 |
Schop Net sojaboontjes weten te vinden bij een redelijk "nieuwe" toko hier. Tijdje met de eigenaar staan praten, zijn moeder is veganist en als ik de volgende keer kom liggen er wat receptjes voor mij klaar om eens wat nieuwe dingen te proberen Ook gelijk silken tofu gekocht, daar ga ik eens wat leuks mee doen. | |
GimmeGore | dinsdag 8 mei 2012 @ 19:11 |
Voor de volgende die het zoekt, bij de Turkse/Arabische supermarkt is het vaak wel te vinden! | |
RandomMoron | dinsdag 8 mei 2012 @ 21:08 |
ik heb vandaag viskoekjes gemaakt door de vegetarische tonijn van de vegetarische slager te roeren met een eitje, bosuitjes, een schepje ketjap en twee teentjes knoflook was heel lekker! | |
douche-eendje | dinsdag 8 mei 2012 @ 22:00 |
Die vegatonijn is echt hilarisch. Had laatst een no-tunasalade gemaakt voor op brood en meegenomen naar mn vrijwilligerswerk. En achteraf pas verteld dat het geen echte tonijn was | |
Kimbell | dinsdag 8 mei 2012 @ 22:38 |
Het lijkt echt op tonijn? | |
douche-eendje | dinsdag 8 mei 2012 @ 22:44 |
het is echt bizar. Alhoewel mn laatste keer echt tonijn eten jaren geleden is. | |
RandomMoron | woensdag 9 mei 2012 @ 10:20 |
het lijkt idd op tonijn, iets minder vissig van smaak, maar wel lekker het plukt ook zo makkelijk uit elkaar | |
RobinOok | woensdag 9 mei 2012 @ 14:12 |
Vind het er wel iets "geschift" uitzien, maar als je er niet op let zal het vast niet opvallen inderdaad. Deed jij er sambal door, douche-eendje? | |
douche-eendje | woensdag 9 mei 2012 @ 14:17 |
Als ik de verpakking die in de vriezer ligt open maak, maak ik wel even een foto van de "tonijn", dit is al de saladeversie. Heb er geen sambal doorgedaan, vegasambal was op RobinOok, had jij destijds ook dat recept van de tofu die uit de vriezer kwam & gefrituurd was gepost? | |
Vork | woensdag 9 mei 2012 @ 14:48 |
Ik ben gewoon nog altijd niet dol op vis, dus de vegatonijn was voor mij nog te vissig. Andere mensen die geen probleem met vis hadden, vonden het verdacht veel op tonijn lijken. | |
RobinOok | woensdag 9 mei 2012 @ 14:53 |
Yup, al is "recept" een te groot woord. ;-) Zelf tofu puffs maken | |
RobinOok | woensdag 9 mei 2012 @ 14:54 |
De saladeversie? Heb je 'm opnieuw ingevroren? Het is toch een "bliktonijnversie" die je nog wel zelf aan moet maken? Net als een blikje tonijn? | |
douche-eendje | woensdag 9 mei 2012 @ 15:32 |
Ja klopt, maar op dat broodje is het zo te zien al iets mee gedaan. Zo komt hij namelijk niet uit de verpakking Kijk, die zocht ik gisteren Dat ga ik van het weekend doen | |
RobinOok | woensdag 9 mei 2012 @ 16:53 |
Oh, op die fiets! Ja, ik had het aangemaakt met mayo, verse koriander, lente-ui, paar drupjes worcestersauce, sprietsje citroensap, peper en zout. Uiteraard. Maar mijn tweede versie, toen ik het uit de vriezer haalde en het ontdooid was zag er (als ik het me goed herinner) ook enigzins geschift uit. Misschien was er gewoon iets niet goed gegaan ergens. Ben nu wel benieuwd of jouw onbewerkte tonijn er dan heel anders uitziet. | |
douche-eendje | woensdag 9 mei 2012 @ 18:01 |
Ik had er hier laatst een die in het midden van het blok na het ontdooien nog hard was, was niet fijn... Maarja, toch maar nieuwe gekocht want . Had hem hier met yoghurtmayo, kappertjes, peterselie, knoflook, peper, zout en een scheutje citroensap gemaakt. | |
Niara | woensdag 9 mei 2012 @ 18:12 |
Ooh vegetarische tonijn! Ik zou ook echt eens naar de vegetarische slager moeten. En hmmm, gefrituurde tofublokes. Pas bij een sushi restaurant gegeten. Jammergenoeg heb ik zelf geen frituese | |
RobinOok | woensdag 9 mei 2012 @ 18:13 |
Je weet dat ze al keeeeiveel verkooppunten in Nederland hebben he? Kijk, hier: http://www.devegetarischeslager.nl/onze-verkooppunten | |
douche-eendje | woensdag 9 mei 2012 @ 18:23 |
Ik heb ook geen friteuse, ik waag een poging in mn wok | |
Niara | woensdag 9 mei 2012 @ 20:22 |
Oh wow, wist niet dat er al zoveel waren! Ik zal binnenkort eens langsgaan! | |
RobinOok | woensdag 9 mei 2012 @ 20:31 |
Ho ho, die bevroren en daarna gefrituurde stukjes tofu, dat worden dus gummi-achtige, luchtig bolletjes. Bij de Japanner frituren ze verse, zachte tofu, in een klein jasje van maizena. Die is zacht als pudding. Dat is wel heel wat anders he? Agedashi tofu Stuk moeilijker ook om te maken. | |
douche-eendje | woensdag 9 mei 2012 @ 20:42 |
Hij gaat ook eerst in de vriezer hoor Maar de blokjes ga ik gewoon pogen in de olie te doen in de wok, denk dat ook wel eens zou moeten lukken. En zo niet, heb ik het iig een keer geprobeerd Wil juist dat gummieffect. | |
RobinOok | woensdag 9 mei 2012 @ 20:59 |
Ja, die ontdooide, gefrituurde tofu komen niet zo nauw, kan ook in een koekenpan inderdaad. | |
douche-eendje | woensdag 9 mei 2012 @ 21:19 |
Als een kaassoufle al 5x gelukt is in mn koekenpan, gaat dit ook lukken. Het ziet er gewoon te lekker uit | |
Probability | donderdag 10 mei 2012 @ 13:46 |
Ik had vegetarische gehaktballen van de Vegaslager en die vond ik helemaal niet lekker.. Heel droog net een groenteschijf en qua smaak ook raar.. | |
RobinOok | donderdag 10 mei 2012 @ 15:57 |
Ah, net een echte gehaktbal dus. Daarover zijn de meningen ook altijd zo verdeeld! | |
Probability | donderdag 10 mei 2012 @ 16:03 |
Ah verkeerde keuze dus | |
RobinOok | donderdag 10 mei 2012 @ 16:07 |
Ja, ik zou het zeker nog niet opgeven, de producten van de vegetarische slager zijn allemaal heel verschillend van samenstelling en smaak. Ik geloof dat hun kipstukjes het beroemdst zijn. Die heb ik in de vriezer, maar nog steeds niet aan toegekomen die uit te testen. | |
Maria2.0 | vrijdag 11 mei 2012 @ 17:36 |
Ik vind de kaasschelpen van de Lidl heel erg goed te eten! 2 stuks voor 1,69. Alle vleesvervangers kosten dat daar. Verder struin ik aanbiedingen af, Valess met Milner is nu bijvoorbeeld in de aanbieding bij C1000. Vanavond staat de vegaworst van de AH op het menu. Ik ben overigens geen vegetariër maar ik eet wel regelmatig vleesvervangers omdat ik dat een prettig idee vind. De Aldi zou trouwens lekkere kaasburgers moeten hebben maar hier zijn ze continu uitverkocht Camembert uit de oven vond ik niet te vreten. Tot zover my two cents | |
Kimbell | vrijdag 11 mei 2012 @ 19:42 |
De lupinebitterballen zijn goddelijk. | |
RandomMoron | vrijdag 11 mei 2012 @ 20:55 |
kip was goed te doen lekker knapperig bakken! Ik wil hem van de week eens en cocotte bereiden in de oven met kokosmelk, wat gember, limoen en citroengras / blad | |
douche-eendje | vrijdag 11 mei 2012 @ 21:55 |
Er liggen wat blokjes silken tofu nu in de vriezer.... En ik heb wat zo van dat spul opgegeten. Mijn hemel Wat is dat lekker! | |
Maria2.0 | vrijdag 11 mei 2012 @ 22:03 |
Is dat dat lillende puddingspul? Dat bestelde ik eens bij een Japanner, zo'n ordinair sushikrot. Niet te vreten vond ik het. Was wel lekker gepaneerd en zo maar de binnenkant was een soort pudding meets gelatine meets klei meets gips | |
douche-eendje | vrijdag 11 mei 2012 @ 22:05 |
Ja, dit was gewoon zo uit de verpakking. Ach, het ging amper uit de verpakking. Liggen nu wat blokjes in de vriezer, eens kijken of ik morgen de puffs kan maken die RobinOok gepost heeft. | |
RobinOok | vrijdag 11 mei 2012 @ 22:05 |
Lekker man! | |
Maria2.0 | vrijdag 11 mei 2012 @ 22:08 |
Ik vind tofu alleen lekker als het goed gekruid is in heel kleine blokjes door een gerecht waar normaal kipblokjes in gaan. Vooralsnog, trouwens. Naast dat vagevuur wat ik bij de Japanner at en die blokjes heb ik het nog niet op. | |
douche-eendje | vrijdag 11 mei 2012 @ 22:09 |
Het is wel echt heel lastig spul zeg, valt zo uit elkaar zo zacht en morgen weer naar de toko, tijd om recepten te scoren | |
RobinOok | vrijdag 11 mei 2012 @ 22:10 |
Mooi zo! Volgende keer silken tofu salade mee maken dan! Silken Tofu Salade of misschien nog wel lekkerder, silken tofu met de dooiers van gezouten eendeneieren. Dat is echt bijzonder en lekker: Cold Tofu salad with Salted Duck Egg Yolk Alletwee zooooo lekker. | |
RobinOok | vrijdag 11 mei 2012 @ 22:13 |
Daar vind ik dan juist weer geen zak aan. Doe mij dan maar gewoon kip of zo. | |
Maria2.0 | vrijdag 11 mei 2012 @ 22:18 |
Ik ben geen vegetariër maar in die gerechten vind ik dat lekkerder dan gewoon kip. Ik ben weer geen fan van kip | |
RobinOok | vrijdag 11 mei 2012 @ 22:22 |
Vreemd. | |
UvaSocioloog | dinsdag 15 mei 2012 @ 15:43 |
Ik had deze oproep geplaats bij Lifestyle, misschien interessant voor degenen die dit draadje bezoeken! Hallo! Ik ben Nathalie, studente van de Master Sociologie aan de Universiteit van Amsterdam. Ik ben zelf een vegetariër en erg geïnteresseerd in de rol van vegetarisme in de moderne samenleving. Ik doe op dit moment onderzoek naar vegetarisme onder tieners. Het onderzoek gaat met name over de sociale factoren rondom vegetarisme en veganisme. Wat vind je omgeving van je keuze, heb je weleens discussies met je ouders over dit onderwerp? Wat voor opmerkingen krijg je te horen in je dagelijks leven? Ook vind ik het leuk om te weten wat voor ideeën je hebt over het onderwerp en hoe je tot de keuze gekomen bent. Het liefst wil ik tieners interviewen in de leeftijd van ongeveer 14 tot en met 20 jaar, die nog thuis wonen. Als je niet meer thuis woont maar recentelijk nog thuis woonde, als vegetariër/veganist, kun je ook meedoen! Voor vragen over het onderzoek, kun je mailen naar nathalie60@hotmail.com. Ik hoop iets te horen, je zou mij enorm helpen door mee te doen! | |
jojomen4 | vrijdag 18 mei 2012 @ 20:12 |
Gisteren wezen eten bij Betty's in Amsterdam. Dikke aanrader voor iedereen die van vegetarisch / biologisch eten houd. Edit: vorige week "kipstukjes" van de vegetarische slager (te koop door heel Nederland bij verschillende supermarkten) gegeten. Jeetje, dat was me ook een partij lekker. Voor het eerst in 2 jaar dat ik m'n "snijtanden" nodig heb. Heerlijk! Daarnaast heb ik een maand geleden de kroketten van de vegetarische slager geprobeerd, en deze waren ook verschrikkelijk lekker. Dat is voor mij 2 positieve ervaringen uit 2 pogingen. | |
PiRANiA | vrijdag 18 mei 2012 @ 20:23 |
Pavlov Uitzending: 17 mei 2012 35 minuten Bekende Nederlanders stellen een vraag aan de wetenschap. In 2009 werd Leon Verdonschot verkozen tot 'de meest sexy vegetariër' van Nederland. Wat kan de wetenschap Leon vertellen over vegetarisme? -- Al sinds zijn tienerjaren eet Leon Verdonschot geen vlees. Geen geringe opgaaf in het Geleen waar hij opgroeide. Hoe heeft dat vegetarisme zijn leven beïnvloed? Is het gezonder? Zijn vegetariërs empathischer? http://www.wetenschap24.n(...)eon-Verdonschot.html | |
TechXP | zondag 20 mei 2012 @ 17:57 |
Ik vind het waardeloos. En het is prijzig. Ik heb ze laatst ook weer gehad. Men vind het op echt kip lijken. Geen idee, want nooit gegeten Maar ik vind het niet zo lekker, maar top als anderen ipv echt kip dat van de vegaslager zouden eten. | |
jojomen4 | woensdag 23 mei 2012 @ 13:21 |
Ow.. ik ben benieuwd waar jij lekker vegetarisch gaat uiteten. Tips? | |
RandomMoron | woensdag 23 mei 2012 @ 13:26 |
ik had van een klant een ketjap saus gekregen waar al stukjes ui en knoflook enzo in zitten, meegenomen uit Suriname. Die is zooo lekker!! ik marineer er mijn tofu in, even snel wokken en het carameliseert heel snel, supermooie bruine kleur daardoor en zooo lekker als ik zin heb doe ik daar meestal nog wat gemberpoeder bij en wat sesamolie.. | |
TechXP | woensdag 23 mei 2012 @ 15:36 |
Als ik gewoon eten wil dan vind ik De Bolhoed wel goed. maar dat is gewoon als ik eten nodig heb. Niet echt culinair. Verder bij vegetarische chinees de Oude Plek of Soy in Utrecht. De Eetstee in Amersfoort vind ik het beste qua vegetarisch/culinair. Maar voor de rest valt NL gewoon tegen. Als je in New York bent geweest valt alles in NL gewoon tegen qua vegarestaurants. Maar ik hoop binnen 2 a 3 jaar een eigen 100% plantaardig restaurant in Amsterdam te openen. Met een hoog culinair gehalte. Lekker eten en mooie presentatie, vooroordeelbrekend en verre van alternatief | |
TechXP | woensdag 23 mei 2012 @ 15:37 |
Geen trassi in de ketjap? Doen ze in die surinaamse altijd dacht ik.. | |
jojomen4 | woensdag 23 mei 2012 @ 18:21 |
Ok, thanks. Wanneer je geopend bent hoor ik het graag. Succes! | |
douche-eendje | woensdag 23 mei 2012 @ 18:52 |
Ik wil best een keer komen keuren dan hoor Ik weet hier in de omgeving nu een kleine selectie restaurantjes waar ik als vegetariër lekker kan eten, 1 heeft verse seizoenvegaburgers en die zijn toch een partij lekker. Waar ik wel moe van kan worden nu is al dat geitenkaas bij het kopje vega op de menukaart. Het is op een enkeling na allemaal hetzelfde en zo gigantisch inspiratieloos Als ik uit eten ga wil ik het gevoel hebben dat de kok er moeite voor heeft gedaan, niet dat ik het zelf ook thuis had kunnen maken voor een fractie van de prijs. | |
TechXP | woensdag 23 mei 2012 @ 20:29 |
Ik ga bij voorkeur - als veganist - liever naar een goed kwaliteitsrestaurant, omdat de koks het daar eerder als een uitdaging zien (het is anders dan wat ze dagelijks over de vloer hebben). Ik kan vaak juist zeer slecht eten bij de vegetarische restaurants, omdat je daar als veganist een beetje datzelfde hebt. Altijd het standaard hapje voor de veganist daar. Maar datzelfde hebben vegetariers weer met de standaard gerechten op de kaarten bij de gewone restaurants. | |
TechXP | woensdag 23 mei 2012 @ 20:30 |
Als het open is spam ik het natuurlijk op Fok! Ik doe wel al hier en daar wat catering Is ook wel leuk. En dit jaar is mijn 100% plantaardige receptenboek klaar. | |
douche-eendje | woensdag 23 mei 2012 @ 20:46 |
Als vegetariër merk je ook echt wel het verschil tussen een goed kwaliteitsrestaurant en een doorsnee restaurant. Vorige week was ik in een restaurantje hier in de stad die voortkomt uit een slagersfamilie, niet de eerste keus die ik zou maken... maar etentje met het werk. Maar de huisgemaakte, biologische kaas-groentenburger was dermate goed van smaak dat ik er zeker nog wel een keer voor terugga! Ik kan mij indenken dat het soms voor een veganist nog lastiger kan zijn, aangezien vegetarisme nog regelmatig als een raar iets beschouwd word. Net zoiets als een vegetariër met een vermoedelijke lactoseintolerantie Maar gelukkig zijn er lactasepillen | |
Vork | woensdag 23 mei 2012 @ 20:53 |
In Utrecht heb ik meerdere malen prima gegeten bij Acu. Ok, het is een beetje een kraakhol, maar qua prijs/kwaliteit verhouding zeer gunstig èn veganistisch. En ik heb dat laatst voor het eerst bij Vapiano gegeten. Misschien wel wat massaal en kantine-achtig, maar het eten viel eigenlijk alles behalve tegen. Het is niet een plek om uitgebreid te gaan tafelen. Niet-vegetarische restaurants kunnen wel degelijk goede vegetarische (of veganistische) gerechten serveren. Vaak kun je het wel al een beetje aan de kaart zien. Als de salade geitenkaas en een tortilla de enige opties zijn, dan zegt dat veel over de creativiteit en inventiviteit (of beter het gebrek aan). Dan kan ik me niet voorstellen dat de vlees- en visgerechten wel spannend zijn. Het helpt vaak ook wel op speciale wensen van tevoren door te geven. | |
Vork | woensdag 23 mei 2012 @ 20:57 |
Oja, mocht iemand ooit nog in München belanden, dan moet je zeker eens bij Prinz Myshkin gaan eten. Dat is een van de oudste en het grootste vegetarische restaurant van Europa. En niet geheel onbelangrijk, je kunt er echt ontzettend lekker eten. | |
TechXP | woensdag 23 mei 2012 @ 22:39 |
Van de acu herinner ik mij vooral een zeer vieze wc. Ik ben niet zo fan van kraakcafés. Maar voor een voedzame maaltijd wel te doen. Berlijn is trouwens ook een walhalla voor vegetariers/veganisten. | |
Vork | woensdag 23 mei 2012 @ 22:54 |
Ik eet niet van de wc En dat van Berlijn weet ik, sterker nog zondag a.s. ga ik er weer heen | |
TechXP | woensdag 23 mei 2012 @ 23:19 |
haha.. zou ik ook niet aanbevelen lucky you. Veel plezier. | |
RandomMoron | donderdag 24 mei 2012 @ 09:57 |
hmm, staat niet op de fles, dat wist ik helemaal niet ik eet nog wel eens vis, maar vriend absoluut niet. en de oude plek is idd een plek waar je lekker kunt eten! En ik las dat bij Ivy in Rotterdam ook een vegetarisch menu is, dus dat gaan vriendlief en ik snel eens uitproberen http://www.deliciousmagazine.nl/2011/02/16/smaak-beleven-bij-ivy/ | |
FANNvanhetlaatsteuur | vrijdag 22 juni 2012 @ 08:17 |
Die zag ik laatst ook liggen, ga ik die ook maar eens proberen. | |
uniekhoorn | vrijdag 22 juni 2012 @ 22:54 |
Wat is nou het vegetarisch summum? De standaard , op de kaart staande, daar moet ook gewoon een verschil in zitten. Moet eerlijk zeggen dat ik de vegetarische gerechten smaakvoller ga vinden dan de vleesgerechten, terwijl ik een echte carnivoor ben. | |
FANNvanhetlaatsteuur | vrijdag 22 juni 2012 @ 22:58 |
Dit is écht erg lekker ! | |
Ill-Skillz | maandag 25 juni 2012 @ 15:57 |
Ik eet nu samen met mijn vriendin ongeveer 1,5 jaar max. 2 p/w vlees of vis. Nu willen we het liefst de laatste vleeschzaken ook uit ons dieet schrappen. Maar er zijn toch een paar dingen die we moeilijk kunnen missen. Met name zalm, tonijn en spek(jes). Nu zag ik eerder een dit topic al een tip over vegatonijn en de vegaslager. Daar ga ik zeker even naar op zoek. Hebben jullie ook nog tips over een vega achtige zalmsmaak en of spekjes die echt zoutig zijn? We hebben weleens die tofu spekjes van AH gehad maar die hadden niet die echte smaak. | |
FANNvanhetlaatsteuur | maandag 25 juni 2012 @ 16:22 |
Producten die 100% plantaardig en lekker zijn :) De eerst volgende keer dat ik bij de Vega slager ben neem ik de spekkies mee Ik wil het ook weten, voor in de stampot andijvie dus als er al iemand is die de spekjes heeft geprobeerd zou ik ook graag weten of het iets is voor in de stampot. Heb ik zo'n trek in | |
douche-eendje | maandag 25 juni 2012 @ 16:53 |
De spekjes zijn erg lekker ja. Lekker krokant bakken | |
RobinOok | maandag 25 juni 2012 @ 18:03 |
En zo ziet dat eruit als je 't bakt: | |
FANNvanhetlaatsteuur | maandag 25 juni 2012 @ 19:09 |
Ja? Oké ga ik die deze week nog kopen voor de stampot | |
FANNvanhetlaatsteuur | maandag 25 juni 2012 @ 19:12 |
Ik had er Kip Kerrie van gemaakt. zoooooooo lekker
| |
Ill-Skillz | maandag 25 juni 2012 @ 21:45 |
En bijvoorbeeld in een romige saus? Carbonara? Dan is het denk ik verstandiger de spekjes in een apart pannetje te bakken en er pas op het laatste moment bij te doen zeker? | |
FANNvanhetlaatsteuur | maandag 25 juni 2012 @ 22:10 |
spaghetti carbonara Ik krijg alweer honger | |
FANNvanhetlaatsteuur | woensdag 11 juli 2012 @ 15:52 |
Ik heb ze gisteren gekocht maar ik wil ze gebruiken voor in de stampot rauwe andijvie, ze liggen nu in de vriezer, als ik de stampot heb gemaakt doe ik wel verslag, ik ben nu weer aan de plantaardige kip die was errug lekker vorige keer Maar ik ben nog bezig. | |
douche-eendje | woensdag 11 juli 2012 @ 15:58 |
Ik bak ze sowieso apart. En ik hoop dat er na het bakken nog wat over is want omnomnom. | |
FANNvanhetlaatsteuur | woensdag 11 juli 2012 @ 16:19 |
ah... ze zijn dus lekker zo te lezen | |
sirPiteye | vrijdag 13 juli 2012 @ 18:39 |
Als je iets wilt voor op de BBQ, kun je gevulde blauwe kaas paddestoelen maken. Nodig: pijnboompitten schimmelkaas: (blue, roquefort, gorgonzola) Honing Grote champignons Verwijder gewoon de steeltjes uit grote champignons (er geheel uitbreken, niet uitsnijden), Maak blauwe klaas fijn, en grill wat pijnboompitten in een hete pan. Voeg kaas, pitten en honing bij elkaar en schep in de paddenstoel... op bbq en klaar. 10 minuten werk iedereen vind het lekker. Kan een dag van tevoren worden klaargemaakt voor dat het gebakken wordt. (Kan ook in de oven worden gedaan, maar pas op voor lekken!) Check ook mijn webcomic | |
FANNvanhetlaatsteuur | vrijdag 13 juli 2012 @ 18:50 |
Dit lijkt me ook wel lekker voor op de BBQ http://www.devegetarische(...)e-slager-bbq-spiezen Kan nooit slecht zijn want de kip is BBQ Spiezen De Vegetarische Slager Vegetarische Kip-Saté, Vegetarische Hawaï spies en Vegetarische Kip Shaslick. Extra informatie: Inhoud: 360 gram (6 spiezen) 100% plantaardig | |
RobinOok | vrijdag 13 juli 2012 @ 22:42 |
Sambal goreng spitskool (met een verdwaalde puntpaprika), piedang telor, tempeh besengek en wat sri-lankaase rode rijst. (wegens vergeten dan de jasmijnrijst op was) (en oja, wel even de trassi wegdenken, als het echt vegetarisch moet zijn ) Vond de tempeh maar zozo. Best te doen als bijgerechtje, maar na een paar happen vond ik het wel genoeg. Nee, dan tempeh kering, daar blijf ik altijd van eten. Dus de tempeh besengek is geen blijvertje. | |
TechXP | zaterdag 14 juli 2012 @ 00:09 |
Broccoli-hazelnotenschotel. Een recept in ontwikkeling nog. Ben nog niet tevreden. Dus weet niet of die mijn kookboek gaat halen. | |
FANNvanhetlaatsteuur | zondag 15 juli 2012 @ 16:07 |
Nou ik heb ze gebruikt de spekjes. Ik heb ze gebakken en door de stampot rauwe andijvie gedaan. Maar ik vond ze niet lekker om eerlijk te zijn, in ieder geval niet voor door de stampot, ze zijn te ''gekruid'' om in de stampot te gebruiken. De hele zooi ligt dus nu in de vuilnisbak | |
RobinOok | zondag 15 juli 2012 @ 17:43 |
Je moet ze natuurlijk wel bakken, niet verzuipen. | |
FANNvanhetlaatsteuur | zondag 15 juli 2012 @ 18:07 |
het lijkt erger dan het was, ik heb ze gebakken zoals ik vroeger mijn ''gewone spekkies'' altijd bakte, in olijfolie, maar ik vond ze gewoon niet lekker kan gebeuren smaken verschillen, misschien was ik verwend door de plantaardige kip en dacht ik nu ook dat deze spekjes als de normale spekjes zouden smaken, maar dat doen ze dus niet, dus ik vind ze in ieder geval niet geschikt voor de stampot, misschien wel voor andere dingen maar dan nog, ik vond de smaak niet lekker. kortom, ik lus ze niet | |
douche-eendje | zondag 15 juli 2012 @ 18:55 |
Waarom vet in vet bakken? Ook bij deze heb je echt maar heel weinig vet nodig om ze te bakken | |
Isabeau | zondag 15 juli 2012 @ 18:56 |
Nou, inderdaad! | |
douche-eendje | zondag 15 juli 2012 @ 18:57 |
Maar ik wil ze dan ook altijd een beetje krokant hebben | |
FANNvanhetlaatsteuur | zondag 15 juli 2012 @ 21:07 |
Nou doe ik altijd maar goed weinig of veel olijfolie ik vond de spekkies gewoon niet lekker, hoeft niet aan de spekkies te liggen, kan ook aan mij liggen Is gewoon een kwestie van smaak denk ik, en ze waren wel krokant hoor | |
SLP_ | zondag 22 juli 2012 @ 17:48 |
Ik ben al 6 jaar vegetariër met een slecht eetpatroon Lust bijna niets en eet het liefst elke dag woknoedels met stukjes des van Quorn en spinazie Super snel klaar en echt heerlijk Helaas is mijn gezondheid wat achteruit gegaan en ik denk dat dit mede komt door mijn eetpatroon [geen ontbijt, avondeten rond half 10 en weinig vitaminen enz]. Op een school- of werkdag kan ik mij er overheen zetten en merk ik er niet zoveel van, maar zodra ik de hele dag thuis ben dan voel ik me zwaar beroerd Dus ik heb besloten wat meer tijd te besteden aan mijn eten Morgen gaan we lekker buiten zitten en de teppanyaki plaat aanzetten. Heeft iemand een lekkere tip? Ik haal morgen denk ik sowieso wat burgers of worstjes, maar das ook zo saai | |
FANNvanhetlaatsteuur | zondag 22 juli 2012 @ 18:29 |
Waarom geen ontbijt? een bordje Brinta is zo gemaakt ! paar extra rozijntjes erdoor een paar post terus zie je een paar BBQ tips trouwens. | |
SLP_ | zondag 22 juli 2012 @ 18:38 |
Als ik ontbijt ben ik de hele dag misselijk En ik ben zo'n moeilijk persoon die geen pap lust, geen rozijnen, geen boter en brood hou ik ook niet zo van Jaa, die spies leek mij heel erg lekker, maar ik heb geen verkooppunt vd vegetarische slager in de buurt. Morgen ff bij AHxl kijken of ze spiesjes hebben en anders zelf in mekaar proberen te flansen | |
FANNvanhetlaatsteuur | zondag 22 juli 2012 @ 18:39 |
Ik hoorde in een ander topic dat ze de produkten van de Veg. slager ook bij de Coop verkopen misschien heb je die in de buurt? | |
FANNvanhetlaatsteuur | zondag 22 juli 2012 @ 18:43 |
Misschien zou je een Smoothie kunnen verdragen als ontbijt, je kan het zelf maken maar als je snel wil ontbijten verkopen ze het ook in pakken. Is errug lekker http://www.innocentdrinks.nl/drinks/smoothies_algemeen.html | |
Vork | zondag 22 juli 2012 @ 18:48 |
Coop en Jumbo gaat ze ook verkopen, heb ik vernomen. Maargoed, een eenzijdig dieet is voor niemand echt goed. Als je daar wat aan wil doen, dan moet je toch wat extra dingen (leren) eten. Dat is dus proberen en vol blijven houden (en de tips hier ter harte nemen ). Ik merk zelf ook dat ik het niet altijd even prettig vind om te ontbijten met brood. Nu ik weer naar m'n werk fiets (21 km), kan ik niet zonder ontbijt zomaar een inspanning leveren, dus ik moet eten. Muesli met yoghurt en fruit, of cruesli met wat melk werkt bij mij wel goed. Het eet vrij gemakkelijk weg, kost weinig voorbereidingstijd en vult goed. Op een dag met ontbijt ben ik veel actiever en fitter dan wanneer ik niets eet tot een uurtje of 10 of later. | |
GimmeGore | maandag 23 juli 2012 @ 08:33 |
Ik ga binnenkort ook weer terug naar mijn ontbijt met groente en fruit smoothies, dat is ook maar 1x "veel" werk, als je het fruit gaat snijden. Merk dat ik dan gewoon uitkijk naar het ontbijt, terwijl ik nu denk: heb geen zin in brood... | |
SLP_ | maandag 23 juli 2012 @ 09:34 |
Oh, dit is wel een goeie! Ga dit maar es proberen | |
FANNvanhetlaatsteuur | maandag 23 juli 2012 @ 10:00 |
Probeer de aardbei - banaan ook, die vind ik het lekkerste zuip ik zo een heel pak leeg | |
SLP_ | maandag 23 juli 2012 @ 10:06 |
Oeh, klinkt lekker idd! Die ga ik vanavond ff halen | |
FANNvanhetlaatsteuur | maandag 23 juli 2012 @ 10:07 |
Goed zo ! Dan heb je al heel wat vitamientjes binnen | |
Lotje-Plusone | maandag 23 juli 2012 @ 16:51 |
Toch maar een keer tofu gekocht.. normaal gebruik ik het alleen in de misosoep maar wil het toch een keer als vleesvervanger gebruiken maar niet frituren. Iemand nog een goed idee voor iemand die nog nooit met tofu heeft gewerkt? Bijvoorbeeld een lekkere marinade? | |
FANNvanhetlaatsteuur | maandag 23 juli 2012 @ 17:33 |
Heb je hier iets aan? http://www.leerwiki.nl/Recepten_voor_tofu_marinades | |
RandomMoron | maandag 23 juli 2012 @ 19:13 |
Tijdje geleden tofu gekocht, goed t vocht eruit geperst en heel dunne plakjes gesneden. Dat gemarineerd in zoete sojasaus, knoflook, honing en five spice.. Dat krokant gebakken in een dun laagje olijfolie! Superlekker! | |
TechXP | maandag 23 juli 2012 @ 23:35 |
Kan je beter voorgemarineerde tofu kopen. Maar als je het zelf wilt marineren moet je zorgen dat het vocht er uit gaat. En het beste is vocht eruit persen, wikkelen in een theedoek en iets zwaars erop en dan nacht laten staan of iig een paar uur. Daarna pas marineren. | |
Riddler86 | maandag 23 juli 2012 @ 23:46 |
Teriyaki tofu fingers zou je kunnen proberen. | |
Lotje-Plusone | dinsdag 24 juli 2012 @ 09:05 |
Klinkt goed! | |
Lotje-Plusone | dinsdag 24 juli 2012 @ 09:06 |
Tofu is al gekocht, maar zal het op die manier gaan proberen! | |
Lotje-Plusone | dinsdag 24 juli 2012 @ 09:06 |
Teriyaki saus kan ik wel maken, maar is dat niet te dik om de tofu in de marineren? | |
Riddler86 | woensdag 25 juli 2012 @ 21:52 |
Mijn kookboek zegt dat je het erin moet dippen, "coating both sides well". Dit heb ik al een paar keer zo gedaan en het smaakt echt lekker. En het vult ook nog eens goed. Ik denk dat tofu sowieso wel makkelijk te marineren / op smaak te brengen is. Het neemt vrij gemakkelijk de smaak van zijn "omgeving" op. Dus daarom kan het denk ik ook gemarineerd worden met teriyaki. In het recept staat voor de rest bij dat door de teriyaki ook nog wat bloem en bieslook moet. | |
douche-eendje | donderdag 26 juli 2012 @ 09:38 |
Gisteravond voor het eerst halluomi gegeten, mij hemel . De kok van het restaurant eet het zelf ook heel graag en was helemaal enthousiast dat hij voor mij ermee aan de slag mocht. | |
Selestha | donderdag 26 juli 2012 @ 10:10 |
Lekker hè? Ik koop het regelmatig bij de Turkse supermarkt, echt een aanrader! | |
douche-eendje | donderdag 26 juli 2012 @ 10:26 |
Ik heb het hier in de turkse super ook zien liggen, maar ook bij de kaasboer (daarvoor woon je immers in alkmaar voor, KAAS! ) | |
douche-eendje | maandag 30 juli 2012 @ 19:39 |
Ja, nu heb ik dus een nieuwe verslaving. Die kaas is echt goddelijk, vooral in combinatie met dit receptje. | |
lemonlime | maandag 30 juli 2012 @ 19:51 |
Haloumi is ook super lekker in indiase curries ipv paneer. Zo lekker zoutig | |
douche-eendje | maandag 30 juli 2012 @ 19:56 |
Receptje? Niks gepaneerd overigens, gewoon zo met wat olijfolie gebakken. Nomnomnom | |
Madame_Paon | maandag 30 juli 2012 @ 20:00 |
Dit ga ik morgen maken: http://www.ah.nl/recepten(...)slank&sr_type=recipe Ik ben benieuwd. | |
FkTwkGs2012 | maandag 30 juli 2012 @ 20:02 |
ok ik heb op keuringsdienst van waarde gehoord dat alle niet biologische appeltjes en sinaasappeltjes worden geboend met was totdat ze mooi glimmen. de was bevat oa een afscheiding van een insecten, waar bij de productie dus miljoenen insecten worden doodgemaakt. nu de vraag van de duivel: kun je dit nu nog fatsoenlijk eten als vegetariër? | |
FANNvanhetlaatsteuur | maandag 30 juli 2012 @ 20:03 |
ow..... die kaas ziet er wel heeeeeeeeel lekker uit Nu heb ik honger | |
FANNvanhetlaatsteuur | maandag 30 juli 2012 @ 20:04 |
wat ben je toch een klier | |
FkTwkGs2012 | maandag 30 juli 2012 @ 20:04 |
terechte vraag toch | |
FkTwkGs2012 | maandag 30 juli 2012 @ 20:04 |
FANNvanhetlaatsteuur | maandag 30 juli 2012 @ 20:05 |
| |
FkTwkGs2012 | maandag 30 juli 2012 @ 20:05 |
witte geitenkaas van de turk erbij. | |
douche-eendje | maandag 30 juli 2012 @ 20:06 |
Aangezien de insecten op een biologische en diervriendelijke manier verwekt zijn en een bron van essentiële eiwitten zijn... zou ik het zien als een verantwoorde vleesvervanger. En insecten, ondingen. Alles wat meer dan 4 poten heeft is geen dier meer. Ik ga het morgen nog een keer eten | |
FkTwkGs2012 | maandag 30 juli 2012 @ 20:07 |
ok dus jij zou ook sprinkhanen eten. geldt dit voor alle vegetariërs? volgens mij zitten daar ook wel vit b12 dingen in enzo. | |
douche-eendje | maandag 30 juli 2012 @ 20:08 |
Gebakken meelwormen zijn net frietjes/patatjes die iets te lang gebakken zijn. Knapperig | |
FANNvanhetlaatsteuur | maandag 30 juli 2012 @ 20:09 |
Nee ik zou geen sprinkhanen eten, maar ik sla wel een mug dood Verder doe ik geen vlieg kwaad | |
FANNvanhetlaatsteuur | maandag 30 juli 2012 @ 20:10 |
iewwwwwwwwww ik neem wel een pilletje B12 | |
FkTwkGs2012 | maandag 30 juli 2012 @ 20:10 |
ok maar insecten zijn dus eigenlijk minderwaardig en vallen niet onder 'leven dat je zou moeten koesteren'. interessant! | |
Madame_Paon | maandag 30 juli 2012 @ 20:10 |
Het klinkt alleen niet echt smakelijk ... Hoe heet die lekkere kaas? Is dat die halluomi (of zo)? | |
FkTwkGs2012 | maandag 30 juli 2012 @ 20:10 |
insecten zijn kapot lekker mits goed bereid | |
douche-eendje | maandag 30 juli 2012 @ 20:13 |
Nee, insecten zijn absoluut niet minderwaardig maar juist een gezonde toevoeging aan het dieet. Een bron van gezonde voedingsstoffen, het kweken van de beestjes kost veel minder tijd, ruimte en geld om het diervriendelijk en gezond voort te brengen dan een gemiddelde koe en het smaakt nog lekker ook. En halloumi inderdaad, die tip kreeg ik ooit eens hier in het topic maar geen idee wat ik ermee moest. Vorige week uit eten (vega op aanvraag, dag van tevoren doorgeven etc) was er een kok die het zelf helemaal fantastisch vind. Dus toen moest ik het wel proberen . Vandaag zelf gekocht bij de kaasboer, morgen even bij de Turkse Toko kijken wat het daar kost. | |
FANNvanhetlaatsteuur | maandag 30 juli 2012 @ 20:14 |
Nee ik vind ze niet ''minderwaardig'' ze zijn erg nuttig zelfs, maar 's nacht's een mug in je slaapkamer is wel heel vervelend voor de rest laat ik insecten ook met rust hoor. al eet ik wel honing, zal ook wel iets mis mee zijn want dat wordt door insecten gemaakt maar ze hoeven er niet voor dood, maar als je rijst koopt komt dat ook uit een land waar ze buffels gebruiken en zo kan je nog wel 100.000 dingen verzinnen. | |
FkTwkGs2012 | maandag 30 juli 2012 @ 20:16 |
Ja maar wax waar letterlijk insecten voor worden doodgemaakt is natuurlijk wel erg vergaand. Als niet-vegetarier vind ik het al ranzig, maar ja ik koop ook liever biologisch als het ff kan. | |
FANNvanhetlaatsteuur | maandag 30 juli 2012 @ 20:20 |
Ik koop ook biologische aardappelen met het EKO stempel, ik wist het niet wat jij nu verteld maar het klinkt inderdaad ranzig, maar goed meestal schil je de aardappelen, onnodig lijkt het me trouwens wel om die aardappelen in te smeren met die zooi, zal wel goed voor de verkoop zijn denk ik? | |
FkTwkGs2012 | maandag 30 juli 2012 @ 20:23 |
aardappelen niet denk ik, wel appeltjes sinaasappels en mandarijnen enzo. aardappelen willen ze nog wel flink spuiten en soms bestralen tegen uitschieters (langer bewaarbaar) | |
FANNvanhetlaatsteuur | maandag 30 juli 2012 @ 20:24 |
Nou jah, bij alles gaat de schil eraf gelukkig, maar onzin is het wel ! | |
FkTwkGs2012 | maandag 30 juli 2012 @ 20:25 |
mensen zijn dom en onwetend. | |
FANNvanhetlaatsteuur | maandag 30 juli 2012 @ 20:26 |
Ik wist het ook niet hoor | |
FkTwkGs2012 | maandag 30 juli 2012 @ 20:27 |
je bent geïnteresseerd. en ik ben ook dom | |
FANNvanhetlaatsteuur | maandag 30 juli 2012 @ 20:28 |
Hoezo ben jij dom dan? Je hebt mij in ieder geval weer iets wijzer gemaakt | |
FkTwkGs2012 | maandag 30 juli 2012 @ 20:29 |
waarom mag ik nou weer niet gewoon dom zijn mensen zijn dom, ik ben mens. | |
FkTwkGs2012 | maandag 30 juli 2012 @ 20:29 |
omg je noemt me on-mens | |
FANNvanhetlaatsteuur | maandag 30 juli 2012 @ 20:31 |
Nwh... soms ben je een klier maar dat geeft niet en nu ga ik eten, spaghetti met tomatensaus, dus dat kan geen kwaad eetze allemaal ! | |
FkTwkGs2012 | maandag 30 juli 2012 @ 20:32 |
bon appétit! | |
Californium | maandag 6 augustus 2012 @ 12:15 |
Na wat gelurk hier heb ik vorige week de tonijn van de vegetarische slager gehaald! Was echt lekker (tonijn is 1 van de enige dingen die ik eigenlijk af en toe mis van het vegetarier zijn). Nu had ik er vandaag met de lunch weer zin in, alleen de COOP heeft die dingen in de diepvries liggen dus nu moet ik wachten totdat het ontdooid is | |
-Strawberry- | vrijdag 7 december 2012 @ 22:22 |
Inspiratietopic. Al eet ik ook vis (pescotarisch). | |
douche-eendje | maandag 10 december 2012 @ 14:16 |
Ik moet zeggen dat mijn sporadische behoefte naar soms een stukje vlees* wel minder is nu ik zo af en toe eens iets van DVS gebruik. *en nee, dan doe ik het dus niet he... Maar 2 weken leven op ei, snotgroenten en onsmakelijke zooi in noord-Afrika doen gekke dingen met je. | |
-Strawberry- | maandag 10 december 2012 @ 14:39 |
Eet je dan biologische eieren? | |
douche-eendje | maandag 10 december 2012 @ 15:10 |
In Nederland wel ja, op reis is dat wat lastiger. | |
BoxeurDesRues | maandag 10 december 2012 @ 19:15 |
Heb de gehacktballen gekocht van de vegetarische slager. Zijn deze lekker? | |
-Strawberry- | maandag 10 december 2012 @ 19:21 |
Ik ook. Helemaal geen eieren had ook gekund, maar ik kan moeilijk zonder. Het is dat melk vervangers zo ontzettend smerig zijn, maar anders zou ik ook geen melk meer drinken. | |
-Strawberry- | maandag 10 december 2012 @ 19:21 |
Geen idee, laat het ons weten. | |
Jurk | maandag 10 december 2012 @ 19:33 |
Jazeker Zaterdag nog gegeten. Op een broodje met mayo. | |
BoxeurDesRues | maandag 10 december 2012 @ 19:35 |
Lijkt het qua structuur niet TEveel op vlees? Had laatst een burger die teveel op vlees leek en heb hem na 1 hap weggegooid | |
Jurk | maandag 10 december 2012 @ 19:41 |
Nee, ik vind het wel echt een vegetarisch product. Ik vind de "kip" van de vegetarische slager meer op echt lijken, qua structuur. Maar eerlijk gezegd vind ik het geen probleem als de structuur wat op vlees lijkt. | |
douche-eendje | maandag 10 december 2012 @ 22:13 |
Ik ben nieuwsgierig naar het nieuwe boek van de Vegetariër, de Snelle Vegetariër moet in mei uitkomen. Ideaal, want ik heb soms geen behoefte om meer dan 45 minuten in de keuken bezig te zijn | |
Atreides83 | dinsdag 11 december 2012 @ 10:59 |
Waarop baseer je dat RobinOok? Ik ben wel benieuwd? Trouwens niet bedoeld om discussie uit te lokken ofzo. | |
-Strawberry- | dinsdag 11 december 2012 @ 13:14 |
Is een post van 2011, ik denk niet dat je reactie krijgt. | |
RobinOok | dinsdag 11 december 2012 @ 18:42 |
Oh, gewoon op mijn gezonde boerenverstand. Kinderen = groeien = heel veel bouwstoffen nodig. Zo is het bijvoorbeeld al een probleem dat sommige ouders hun kinderen alleen magere producten geven. Magere melk, geen boter op brood, van die dingen. Is niet goed voor de kindjes. Kindjes hebben van alles nodig waar wij als volwassenen veel beter zonder mee kunnen. | |
Atreides83 | maandag 17 december 2012 @ 12:52 |
Duidelijk. Ik denk dat je met peulvruchten, noten, eieren, kaas etc desgewenst het gat wel kan vangen. Maar dat moet je inderdaad niet combineren met een mager fetish. Ik vermoed dat met name het gebrek aan omega 3 veel erger is. De vis zou ik in een dergelijke situatie zeker niet skippen. Maar vlees an sich lijkt me niet persé noodzakelijk. Persoonlijk lijkt het me niet ideaal, maar toch, niet noodzakelijk. | |
ChipsZak. | maandag 17 december 2012 @ 12:56 |
Ben erg benieuwd hoe deze bevallen. Ik vind DVS wel duur, namelijk. En ook ongezonder dan bijv. Quorn (tenminste, de producten waarvan ik de ingrediëntenlijst even bekeek), maargoed. Als je afwisselt moet dat niet een extreem probleem zijn. | |
jojomen4 | vrijdag 28 december 2012 @ 21:19 |
Ben nu al ongeveer half jaar veganist. Bevalt goed. 90% van het eten dat naar binnen gaat is van biologische afkomst. | |
douche-eendje | vrijdag 28 december 2012 @ 21:26 |
Nogal een switch op een korte termijn zeg! Maar wel tof dat je het kan, ik kan mn kaas echt niet missen | |
jojomen4 | vrijdag 28 december 2012 @ 22:23 |
Ik had eigenlijk al sinds het begin (nu ongeveer dus 2.5 jaar geleden) het gevoel dat wanneer ik het argument van het dierenleed voelde het vegetarisch zijn niet genoeg was, omdat er bij zuivel, eieren en kleding ook dierenleed is (/kan zijn). Eigenlijk sinds ik kort geleden heb besloten veganistisch te willen zijn heb ik het gevoel dat ik denifinitief niet meer bijdraag aan dierenleed. En dat voelt lekker (imo). De switch die mij meer heeft verbaasd is dat ik meer natuurlijk ben gaan eten (95% vanwege m'n vriendin, niet vegetarisch, wel meer natuurlijk). "Processed" eten (wat niet natuurlijk lijkt) koop ik een stuk minder. Dus de vleesvervangers die ik in het begin (toen nog geen vriendinnetje) veel kocht koop ik nu haast nooit meer (ook niet als ik de boodschappen doe). | |
Ziwa | zondag 30 december 2012 @ 19:51 |
Ik ben al heel erg lang vegetariër, maar precies waar jij het over hebt vind ik ook lastig. Voor mij zit het grootste probleem niet in het slachten van dieren, maar vooral het beroerde leven wat het dier daarvoor heeft gehad. En daar doe ik natuurlijk net zo goed aan mee als ik zuivel/eieren/etc eet. Maar ik vind dat je voor veganistisch eten wel heel veel op moet geven, en dat heb ik er nog niet voor over. Vind het wel knap dat het jou wel zo in een keer is gelukt! | |
jojomen4 | dinsdag 1 januari 2013 @ 22:57 |
Mja, de eerste maand had ik het wel wat moeilijk. Wanneer het thuis eten was ging het prima maar elke keer dat ik buiten huis iets wilde eten was het toch wel een stukje lastiger. Onder andere omdat ik echt specifiek wil weten welke ingredienten er in de producten zitten. Plus dat er bij restaurants e.d. "veganistisch" heel moeilijk klinkt, waar ze vegetarisch wel wat hebben of kunnen verzinnen. Dat is in ieder geval mijn ervaring. Meeste mensen denken dat ik alleen nog maar groentes eet. Ik at kwa dierlijke producten eigenlijk alleen maar kaas, eieren en honing (geen boter, yoghurt ). Dus dat zijn eigenlijk de enige 3 categorieen die ik nu heb verwijderd. Denk dat die overstap van 2.5 jaar vegetarisch wel goed hebben geholpen natuurlijk. | |
Nafi | zaterdag 9 februari 2013 @ 00:22 |
Upje! Iemand tips voor snoep die je als vegetariër kan nemen? In Yoghurt Gums van Katja zit bijvoorbeeld geen gelatine. Weten jullie nog andere? | |
-Strawberry- | zaterdag 9 februari 2013 @ 00:23 |
Honingsnoepjes van De Tuinen? (geen idee of daar verder nog iets in zit, maar wie weet) | |
_Ophelia_ | zaterdag 9 februari 2013 @ 11:23 |
Dat zijn er best veel ik weet ze alleen niet uit mijn hoofd | |
Vork | zondag 10 februari 2013 @ 11:59 |
Dat zijn er inderdaad zat. Haribo heeft o.a. ook een aantal producten zonder gelatine, Albert Heijn heeft een eigen merk lijn zonder gelatine (Zachte frisse vruchten, zure sleutels en nog een paar van die producten in dezelfde stijl). En Panda drop natuurlijk. Dat kun je bij een biowinkel of gezondheidswinkel wel krijgen. | |
prinseszondererwt | woensdag 13 februari 2013 @ 16:56 |
Ja, Panda drop! In alle soorten... Jum. | |
NEKONEKOCHAN | vrijdag 15 februari 2013 @ 00:33 |
Chocolade op basis van rijstmelk ? Al bedoel je dat misschien niet met snoep. Hoe zit het eigenlijk met die B12-supplementen? Ik eet voornamelijk pescotarisch, maar wil de vis ook gaan weglaten (en het liefst geheel veganistisch eten). Daarbij wil ik B12 supplementen gaan slikken, maar ik heb gelezen dat alleen de dierlijke vitamine B12-variant door het lichaam kan worden opgenomen. Zit deze variant dan ook in die supplementen? En hoe zit het met die spuiten die je krijgt als je een tekort hebt, is dat ook op dierlijke basis? [ Bericht 0% gewijzigd door NEKONEKOCHAN op 15-02-2013 01:08:50 ] | |
NEKONEKOCHAN | dinsdag 5 maart 2013 @ 14:37 |
Niemand die het weet? | |
_Ophelia_ | zondag 7 april 2013 @ 08:44 |
NVB | |
_Ophelia_ | zondag 7 april 2013 @ 08:49 |
Ik kocht gisteren Ocean crunch van de Vegetarische Viswinkel. Geen aanrader wmb. Deed nog het meest denken aan gefrituurd karton/ krokant frituurvet. | |
#ANONIEM | donderdag 11 april 2013 @ 16:13 |
De Lidl heeft momenteel heeeel erg lekkere groenteburgers en 'vissticks'. Wel tijdelijk, dus heb flink ingeslagen. Aanrader! | |
FANNvanhetlaatsteuur | donderdag 11 april 2013 @ 17:42 |
Is dat hetzelfde als deze? http://www.biojournaal.nl/nieuwsbericht_detail.asp?id=6981 Ik vond het wel lekker, het smaakte naar kroepoek. | |
douche-eendje | donderdag 11 april 2013 @ 18:34 |
Ik at vorige week bij Cornucopia, een vegarestaurantish-ding in Dublin. Lunch special (soep, brood, hummus, 2 salades) en een green juice voor circa 10 euro. Soep, brood en salade is keuze uit een heleboel lekkere soorten. Vegetarisch eten, maar ook gluten/noten/andere diëten en allergieën was daar érg makkelijk. Staat bij veel restaurants duidelijk aangegeven op de kaart. De gourmet burger bistro in Cork is ook een aanrader voor vega's, de halloumiburger omnomnomnom! | |
_Ophelia_ | donderdag 11 april 2013 @ 18:40 |
Het lijkt er op het oog wel op. Garnalenkroepoek lust ik ook niet. Cassave wel. Qua textuur heeft het er wel wat van weg maar de smaak vond ik alleen maar op olie lijken. | |
FANNvanhetlaatsteuur | donderdag 11 april 2013 @ 20:52 |
Ah, nee als je niet van gewone kroepoek houdt dan zal je deze ook wel niet lekker vinden en Cassave is inderdaad ook heel lekker! | |
ChipsZak. | donderdag 11 april 2013 @ 21:54 |
Help, iemand hier, ? Ben ik de enige die pure soja-, amandel-, haver,- en/of rijstmelk zo vies vind ? Dit omdat ik geen 'losse' melk drink ( als in; ik eet wel chocola enzo, maar drink dus niet een pak melk etc. Al heel lang niet meer hoor, trouwens. Dit is geen nieuw probleem) Ergens doorheen lukt sojamelk me wel (binnenkort eens amandelmelk ergens doorheen gooien) maarja . Muesli o.i.d. gaat hem echt niet worden met die niet-koemelk. | |
_Ophelia_ | donderdag 11 april 2013 @ 21:58 |
Nee, je bent niet de enige, ik lustte als kind al geen melk en alles wat erop lijkt vind ik ook goor. Sojayoghurt met cruesli krijg ik een enkele keer wel weg. Warme havermout met nepmelk en suiker o.i.d. ook nog wel. | |
ChipsZak. | donderdag 11 april 2013 @ 21:59 |
Ja met veel Brinta + sojamelk (warm dus, inderdaad) vind ik het wel oke. Maar verder muh . | |
FANNvanhetlaatsteuur | donderdag 11 april 2013 @ 22:05 |
Hier nog eentje! Door mijn smoothies en mijn Brinta doe ik Sojamelk maar gewoon lust ik het niet, ik doe er een lepeltje van die oplos chocomel doorheen, een beetje maar, dan is net die smaak weg, misschien kan je dat proberen? | |
_Ophelia_ | donderdag 11 april 2013 @ 22:06 |
Yup, je ziet her en der nog wel recepten voor muesli met sinaasappelsap e.d. Waarom doe je het smoothies als je het niet lust? | |
FANNvanhetlaatsteuur | donderdag 11 april 2013 @ 22:10 |
Nee, door mijn Smoothies lust ik het wél, door mijn Brinta ook, maar niet zo zonder iets | |
ChipsZak. | donderdag 11 april 2013 @ 22:11 |
Eww echt? Muesli met sinaasappelsap? | |
FANNvanhetlaatsteuur | donderdag 11 april 2013 @ 22:12 |
Maar gewone melk blijf ik het lekkerste vinden bij een boterham, dus dat neem ik ook hoor, maar als ik dat niet in huis heb bedoel ik, af en toe een gewoon glaasje melk blijf ik lekker vinden. Ik drink het alleen niet meer zoveel als vroeger. | |
ChipsZak. | donderdag 11 april 2013 @ 22:12 |
Hmm. Aan de ene kant vind ik dat verleidelijk, aan de andere kant wil ik nog meer minderen met dairy. Zit dat in die oplosshit? Daarnaast wil ik supergezond eten (doe ik al, maar nog meer) - dus ook zonder die oplosdingen en zonder chocolade (behalve puur). Weet vrij weinig van die oploschocomel? | |
_Ophelia_ | donderdag 11 april 2013 @ 22:13 |
Ik herinner me vaag uit mijn veganverleden dat het wel zonder te krijgen is. Wat je gewoon bij de appie haalt is in ieder geval niet zonder. | |
ChipsZak. | donderdag 11 april 2013 @ 22:14 |
Nee, was ik al bang voor. Nouja. Ik ga maar eens experimenteren hoe en wat. Als ik dan iets eetbaars heb gemaakt (ben enorm picky), meld ik het hier | |
Pisces29 | donderdag 11 april 2013 @ 22:16 |
Ik gruwel er ook van | |
FANNvanhetlaatsteuur | donderdag 11 april 2013 @ 22:17 |
Misschien een beetje oploskoffie dan? Ja zit veel suiker in die oplos chocolade dat wel! http://www.nestle.nl/brands/dranken/nesquik http://www.calorielijst.nl/product/?calorie=3053 | |
ChipsZak. | donderdag 11 april 2013 @ 22:20 |
koffie!! | |
pumpkin_Ruby | donderdag 11 april 2013 @ 22:21 |
Gewone melk lust ik wel maar drink ik eigenlijk nooit. Chocolademelk vind ik wél erg lekker. "Melkvervangers" vind ik tot nog toe maar niks. Naar aanleiding van allerlei blije vegans online heb ik pasgeleden vol goede moed een pak amandelmelk gekocht om te proberen of ik daarmee chocolademelk kon maken die ik een beetje te pruimen vond (was me met rijstemelk en sojamelk niet gelukt) maar ook dat was weer geen succes. Er ligt een pak Tony's chocolonely chocolademelk naar me te lonken in de koelkast. (wél melk, maar bio, en lekker ) Om cake etc mee te bakken vind ik sojamelk wel OK, maar dan heb ik altijd maar een beetje nodig en dan zit ik weer met de rest. Ik zit momenteel achter een aardbei/banaan/perensap/vanille-sojamelk smoothie die toch niet zo lekker is als eentje met (soja)yoghurt, maar ja, er stond nog een aangebroken pak sojamelk in de koelkast te verpieteren wat over was van de heerlijke toetjes die ik van de week had gebakken. Muesli eet ik met yoghurt, want tot mijn grote verbazing lust ik wel mild&creamy yoghurt van Alpro | |
ChipsZak. | donderdag 11 april 2013 @ 22:23 |
Hahah. Ik dacht al dat ik bijna de enige vega/semi-vegan ben die dat niet te pruimen vind . Mild&creamy had ik laatst angstig een slokje van genomen, en vond het niet superlekker maar durf het wel aan het eens met ingrediënten te proberen! Weet je ook hoe die vanilleversie daarvan is? | |
FANNvanhetlaatsteuur | donderdag 11 april 2013 @ 22:24 |
oké dan weet ik het ook niet meer | |
_Ophelia_ | donderdag 11 april 2013 @ 22:29 |
Al gevonden, te krijgen bij de natuurwinkel. Wel suiker inderdaad. | |
pumpkin_Ruby | donderdag 11 april 2013 @ 22:33 |
Ik vind die vanille erg lekker, maar dat is persoonlijk natuurlijk. De yoghurt in de bekers schijnt wat dikker te zijn dan die in het 750 ml pak. | |
ChipsZak. | donderdag 11 april 2013 @ 23:14 |
Behoorlijk wat ook, . Eerste ingrediënt en later nog een keer. Ik ga eens kijken of ik zonder er iets lekkers van weet te maken . Anders maar aan de Alpro yoghurt! @ Pumpkin; En ik ben dol op 'echte' vanilleyoghurt dus ik ben erg benieuwd naar die van Alpro! | |
-Strawberry- | vrijdag 12 april 2013 @ 01:12 |
Herkenbaar, ik vind die melkvervangers ook niet te drinken. Wel jammer, anders was ik al lang overgestapt. | |
littledrummergirl | vrijdag 12 april 2013 @ 09:55 |
waar o waar heb je tony chocolademelk gevonden me wants!! | |
Vork | vrijdag 12 april 2013 @ 09:59 |
Waar niet intussen? Zelfs die kleine rot AH hier om de hoek verkoopt het. | |
ChipsZak. | vrijdag 12 april 2013 @ 10:25 |
Even tussendoor: (veel) Brinta met amandelmelk is prima te doen. Zelfs beter dan met sojamelk, . Echter, ik blijf op zoek naar een koude vervanger! Misschien toch Alpro yoghurt met ingrediëntjes als fruit e.d. | |
littledrummergirl | vrijdag 12 april 2013 @ 10:44 |
ik kijk nooit in het chocomel vak vandaag eens doen dus | |
Vork | vrijdag 12 april 2013 @ 10:47 |
Dat maakt het ook wat makkelijker om het te vinden. Verder hebben alle Ekoplaza's het wel, Marqt sowieso ook (daar hebben jullie er in Rotterdam ook al twee van) en het zou me niets verbazen als Gimsel het ook zou verkopen. | |
FANNvanhetlaatsteuur | vrijdag 12 april 2013 @ 11:59 |
Maar je hebt toch ook gewoon Alpro Chocolademelk? Of wil je die ook niet? http://www.alpro.com/nl/drinks-met-smaak En door die Aphro yogurt kan je toch gewoon zelf verse aarbeitjes of ander fruit doordoen? Of mis ik iets | |
prinseszondererwt | vrijdag 12 april 2013 @ 18:24 |
De rijst-kokosdrink van Provamel vind ik koud (en in de warme choco) wel lekker. http://www.biotasty.nl/bi(...)amel-1ltr-p-314.html | |
Erasmo | zaterdag 13 april 2013 @ 16:47 |
Gratis 'kip' bij de Jumbo: http://flexitarier.nl/nieuws/uitdeelactie-van-start/ | |
FANNvanhetlaatsteuur | zaterdag 13 april 2013 @ 17:01 |
die kip is zooooooooooooo lekker ! | |
Isabeau | zaterdag 13 april 2013 @ 17:05 |
Ik vind het altijd zo idioot dat die dingen dan 'kip' in de naam hebben. Het is toch geen kip, waarom noem je het dan kip? | |
FANNvanhetlaatsteuur | zaterdag 13 april 2013 @ 17:07 |
Het smaakt wel écht naar Kip ik zou geen andere naam weten eigenlijk |