Nogal een switch op een korte termijn zeg! Maar wel tof dat je het kan, ik kan mn kaas echt niet missenquote:Op vrijdag 28 december 2012 21:19 schreef jojomen4 het volgende:
[ afbeelding ]
Ben nu al ongeveer half jaar veganist. Bevalt goed.
90% van het eten dat naar binnen gaat is van biologische afkomst.
Ik had eigenlijk al sinds het begin (nu ongeveer dus 2.5 jaar geleden) het gevoel dat wanneer ik het argument van het dierenleed voelde het vegetarisch zijn niet genoeg was, omdat er bij zuivel, eieren en kleding ook dierenleed is (/kan zijn).quote:Op vrijdag 28 december 2012 21:26 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Nogal een switch op een korte termijn zeg! Maar wel tof dat je het kan, ik kan mn kaas echt niet missen
Ik ben al heel erg lang vegetariër, maar precies waar jij het over hebt vind ik ook lastig. Voor mij zit het grootste probleem niet in het slachten van dieren, maar vooral het beroerde leven wat het dier daarvoor heeft gehad. En daar doe ik natuurlijk net zo goed aan mee als ik zuivel/eieren/etc eet.quote:Op vrijdag 28 december 2012 22:23 schreef jojomen4 het volgende:
[..]
Ik had eigenlijk al sinds het begin (nu ongeveer dus 2.5 jaar geleden) het gevoel dat wanneer ik het argument van het dierenleed voelde het vegetarisch zijn niet genoeg was, omdat er bij zuivel, eieren en kleding ook dierenleed is (/kan zijn).
Mja, de eerste maand had ik het wel wat moeilijk. Wanneer het thuis eten was ging het prima maar elke keer dat ik buiten huis iets wilde eten was het toch wel een stukje lastiger. Onder andere omdat ik echt specifiek wil weten welke ingredienten er in de producten zitten. Plus dat er bij restaurants e.d. "veganistisch" heel moeilijk klinkt, waar ze vegetarisch wel wat hebben of kunnen verzinnen. Dat is in ieder geval mijn ervaring. Meeste mensen denken dat ik alleen nog maar groentes eet.quote:Op zondag 30 december 2012 19:51 schreef Ziwa het volgende:
[..]
Ik ben al heel erg lang vegetariër, maar precies waar jij het over hebt vind ik ook lastig. Voor mij zit het grootste probleem niet in het slachten van dieren, maar vooral het beroerde leven wat het dier daarvoor heeft gehad. En daar doe ik natuurlijk net zo goed aan mee als ik zuivel/eieren/etc eet.
Maar ik vind dat je voor veganistisch eten wel heel veel op moet geven, en dat heb ik er nog niet voor over.
Vind het wel knap dat het jou wel zo in een keer is gelukt!
Honingsnoepjes van De Tuinen? (geen idee of daar verder nog iets in zit, maar wie weet)quote:Op zaterdag 9 februari 2013 00:22 schreef Nafi het volgende:
Upje!
Iemand tips voor snoep die je als vegetariër kan nemen? In Yoghurt Gums van Katja zit bijvoorbeeld geen gelatine. Weten jullie nog andere?
Dat zijn er best veel ik weet ze alleen niet uit mijn hoofdquote:Op zaterdag 9 februari 2013 00:22 schreef Nafi het volgende:
Upje!
Iemand tips voor snoep die je als vegetariër kan nemen? In Yoghurt Gums van Katja zit bijvoorbeeld geen gelatine. Weten jullie nog andere?
Niemand die het weet?quote:Op vrijdag 15 februari 2013 00:33 schreef NEKONEKOCHAN het volgende:
Chocolade op basis van rijstmelk ? Al bedoel je dat misschien niet met snoep.
Hoe zit het eigenlijk met die B12-supplementen? Ik eet voornamelijk pescotarisch, maar wil de vis ook gaan weglaten (en het liefst geheel veganistisch eten). Daarbij wil ik B12 supplementen gaan slikken, maar ik heb gelezen dat alleen de dierlijke vitamine B12-variant door het lichaam kan worden opgenomen. Zit deze variant dan ook in die supplementen? En hoe zit het met die spuiten die je krijgt als je een tekort hebt, is dat ook op dierlijke basis?
quote:
NVBquote:Alle vitamine B12 wordt door bacteriën gemaakt: bij herkauwers zitten die in het spijsverteringskanaal. Kippen en varkens krijgen het via het voer toegevoegd, en de vitamine B12 in supplementen is ook afkomstig van bacteriën.Alle vitamine B12 wordt door bacteriën gemaakt: bij herkauwers zitten die in het spijsverteringskanaal. Kippen en varkens krijgen het via het voer toegevoegd, en de vitamine B12 in supplementen is ook afkomstig van bacteriën.
Is dat hetzelfde als deze?quote:Op zondag 7 april 2013 08:49 schreef _Ophelia_ het volgende:
Ik kocht gisteren Ocean crunch van de Vegetarische Viswinkel.
[ afbeelding ]
Geen aanrader wmb. Deed nog het meest denken aan gefrituurd karton/ krokant frituurvet.
Het lijkt er op het oog wel op. Garnalenkroepoek lust ik ook niet. Cassave wel. Qua textuur heeft het er wel wat van weg maar de smaak vond ik alleen maar op olie lijken.quote:Op donderdag 11 april 2013 17:42 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Is dat hetzelfde als deze?
[ afbeelding ]
http://www.biojournaal.nl/nieuwsbericht_detail.asp?id=6981
Ik vond het wel lekker, het smaakte naar kroepoek.
Ah, nee als je niet van gewone kroepoek houdt dan zal je deze ook wel niet lekkerquote:Op donderdag 11 april 2013 18:40 schreef _Ophelia_ het volgende:
[..]
Het lijkt er op het oog wel op. Garnalenkroepoek lust ik ook niet. Cassave wel. Qua textuur heeft het er wel wat van weg maar de smaak vond ik alleen maar op olie lijken.
Ja met veel Brinta + sojamelk (warm dus, inderdaad) vind ik het wel oke. Maar verder muh .quote:Op donderdag 11 april 2013 21:58 schreef _Ophelia_ het volgende:
Nee, je bent niet de enige, ik lustte als kind al geen melk en alles wat erop lijkt vind ik ook goor. Sojayoghurt met cruesli krijg ik een enkele keer wel weg. Warme havermout met nepmelk en suiker o.i.d. ook nog wel.
Hier nog eentje! Door mijn smoothies en mijn Brinta doe ik Sojamelk maar gewoon lust ik hetquote:Op donderdag 11 april 2013 21:59 schreef ChipsZak. het volgende:
[..]
Ja met veel Brinta + sojamelk (warm dus, inderdaad) vind ik het wel oke. Maar verder muh .
Yup, je ziet her en der nog wel recepten voor muesli met sinaasappelsap e.d.quote:Op donderdag 11 april 2013 21:59 schreef ChipsZak. het volgende:
[..]
Ja met veel Brinta + sojamelk (warm dus, inderdaad) vind ik het wel oke. Maar verder muh .
Waarom doe je het smoothies als je het niet lust?quote:Op donderdag 11 april 2013 22:05 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Hier nog eentje! Door mijn smoothies en mijn Brinta doe ik Sojamelk maar gewoon lust ik het
niet, ik doe er een lepeltje van die oplos chocomel doorheen, een beetje maar, dan is net die
smaak weg, misschien kan je dat proberen?
Nee, door mijn Smoothies lust ik het wél, door mijn Brinta ook, maar niet zo zonder ietsquote:Op donderdag 11 april 2013 22:06 schreef _Ophelia_ het volgende:
[..]
Yup, je ziet her en der nog wel recepten voor muesli met sinaasappelsap e.d.
[..]
Waarom doe je het smoothies als je het niet lust?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |