FOK!forum / Voetbal / Stadions #7: Wordt de Kuip een Zwembad?
EnGCatjuhvrijdag 9 mei 2008 @ 11:33
Vorige delen:
(Stadions)Welke worden uitgebouwd en welke moeten uitgebouwd
[Stadions] #2: Allemaal nieuwbouw en verbouwingen
[Stadions] #3: Veel plannen, weinig bouwen.
[Stadions] #4: Veel plannen, weinig bouwen
Stadions #5: WK-waardige stadions in aanbouw?
Stadions #6: Met een hoop nieuwe blokkendozen

Verdwenen stadions met eigen topic:
Dag Alkmaarderhout. Mooi nostalgisch stadion van hout.
Het grote Oosterpark-Groningen topique

Huidige nieuwbouwplannen / berichten:

BINNENLAND

FC Twente is druk bezig met het uitbreiden van haar stadion:






Het stadion krijg overigens ook een andere naam: de Grolsch Veste.
quote:
Grolsch naamgever FC Twentestadion

Grolsch wordt de nieuwe naamgever van het stadion van FC Twente. Dat bevestigen bronnen binnen de club.

De bierbrouwer volgt daarmee Arke op. Morgen wordt de nieuwe naam officieel gepresenteerd als het stadion het hoogste punt bereikt. Het is niet bekend hoeveel geld Grolsch betaalt voor de naam.

RTV Oost
Willem II heeft ook plannen voor een uitbreiding:
quote:
Willem II: onderzoek naar nieuw stadion
Door Ludo van Denderen

TILBURG - Willem II onderzoekt de mogelijkheden voor het bouwen van een nieuw stadion of het drastisch uitbreiden en verbouwen van het huidige onderkomen. De Tilburgse club heeft een gerenommeerd adviesbureau in de arm genomen dat de verschillende opties tegen elkaar af moet wegen.

Medio mei verwacht het bureau hierover verslag te kunnen doen. Met de gemeente Tilburg heeft Willem II afgelopen week opnieuw gesproken over de toekomst van het stadion.

Willem II is er van doordrongen dat de club nieuwe gelden binnen moet halen om de neergaande sportieve spiraal van de afgelopen jaren te doen ombuigen. ,,In 1995 waren we na FC Utrecht de tweede club met een nieuw stadion,’’ zegt directeur Frank Molkenboer.

,,Sindsdien zijn clubs als Twente en Heerenveen ons voorbij gestreefd. Ik kan wel meer stoelen of boarding verkopen, maar het echte geld komt pas binnen als we ruimtes in en rond het stadion commercieel uit kunnen buiten. Nu gebeurt dat bij ons niet. Maar kijk bijvoorbeeld naar onze buren NAC, die dat wél prima hebben gedaan. Daarom zijn we nu ook met de gemeente in gesprek, afgelopen week nog. Het stadion is namelijk van de gemeente Tilburg en we onderzoeken van wie de rechten rondom het stadion zijn. In principe liggen die bij Willem II.’’

Volgens Molkenboer bevindt het huidige stadion zich op een prima locatie. Volgens hem is het daarom geen uitgemaakte zaak dat het onderzoek gaat uitwijzen dat de club een nieuw onderkomen op een andere plek in de stad moet krijgen. ,,Haal het stadion vijftien meter naar voren en leg er een tweede ring op en dan ziet het er volgens mij al goed uit. Er zijn bedrijven die bij Willem II hebben aangegeven graag iets te willen doen in zo’n onderkomen. Maar ik wil benadrukken dat het onderzoek zich in een pril stadium bevindt. Door de mogelijkheden te onderzoeken van uitbreiding en verhuizing tonen we ambitie, want Willem II wil weer de aansluiting vinden met de clubs boven ons op de ranglijst.’’

Voordat er een eventueel nieuw of uitgebreid stadion in Tilburg staat, zal er nog heel wat tijd verstreken zijn, zo zegt Molkenboer. ,,Dit kan nog jaren gaan duren.’’
De Euroborg van FC Groningen krijgt een uitbreiding van iets meer dan tweeduizend zitplaatsen.
quote:
Euroborg uitgebreid met 2600 zitplaatsen

GRONINGEN - Stadion de Euroborg van FC Groningen wordt uitgebreid met ruim 2600 zitplaatsen.

Uit eerdere berekeningen bleek dat de maximale uitbreiding 2200 stoelen zou tellen. Dat worden er dus meer. De extra stoelen zijn nodig omdat FC Groningen 'hot' is. Honderden mensen, zowel supporters als zakenmensen, staan op de wachtlijst voor een seizoenskaart.

De gemeente Groningen verstrekt de NV Euroborg een lening van bijna vier miljoen euro om de uitbreiding mogelijk te maken. De totale capaciteit van het stadion komt door de uitbreiding uit op bijna 23.000.

Als alles meezit, staan de nieuwe stoelen er met ingang van het nieuwe seizoen.

Wethouder Frank de Vries...

RTVNOORD
Het grootste nieuws uit het vorige topic waren toch wel de wilde plannen van Feyenoord en Rotterdam:
quote:
Feyenoord wil groter dan Camp Nou'

'Feyenoord heeft plannen om een nieuw stadion te bouwen. Dit stadion moet het grootste stadion van Europa worden met meer dan 100.000 plaatsen.

VI
quote:
Op woensdag 7 mei 2008 14:00 schreef koningdavid het volgende:

[..]

De bron is Woerts himself.

Ik quote uit de VI:
"Wij willen ook naar honderdduizend", onthult Chris Woerts. "In eerste instantie bouwen we naar zo'n tachtigduizend, maar we kunnen daarna zo door naar honderdduizend. Dan hebben we na Barcelona - dat 106 duizend mensen kan herbergen - het grootste stadion van Europa. En ja, ik lig er elke nacht wakker van hoe we die laatste zesduizend er ook nog bij kunnen krijgen. Meer dan 75 duizend toeschouwers als begin is al fenomenaal. Het zou toch geweldig zijn als Feyenoord het grootste stadion van Europa heeft?"
quote:
'Rotterdam gaat dankzij sport hele wereld over'

De economische effecten van ’topsportstad' Rotterdam zijn groot. In Nederland, maar ook in het buitenland, zegt sportwethouder Lucas Bolsius.

,,In 2011 hebben we het WK turnen in Ahoy. Twee weken lang 2500 sporters en officials in de stad. Rotterdam komt dan in 25 landen op televisie.’’ Een jaar later is de Maasstad het toneel voor het WK tafeltennis, opnieuw in Ahoy. ,,Dat levert circa 850 miljoen televisiekijkers op. Ook in China. We willen dan ook de banden daar gaan aanhalen.’’ Het binnenslepen van sportevenementen is goed voor de stad, voor het aantal hotelovernachtingen en voor de werkgelegenheid.

Rotterdam aast niet alleen op het WK voetbal (2018) en de Olympische Spelen tien jaar later. In 2012 zou de Maasstad al een rol moeten spelen bij de Spelen die dan in Londen - ‘ op een uur vliegen’ - worden gehouden.

Bolsius denkt dat Rotterdam in de aanloop, maar ook tijdens het evenement in de Britse hoofdstad als een soort satelliet-stad wel degelijk een rol kan spelen. ,,Zoals Maleisië dat was bij de Spelen in Sydney. We hebben goede sportvoorzieningen waar sporters kunnen trainen.’’

De nieuwe Kuip moet de sportieve ambities van Rotterdam verder onderstrepen. De wethouder hoopt dit najaar een knoop te kunnen doorhakken over de plek van het megastadion op sportcomplex Varkenoord. Het wordt daar dringen, omdat er naast een nieuw onderkomen voor Feyenoord ook een ijsbaan moet komen en velden voor amateursport. Bolsius ontkent dat er voor de ijsbaan geen plek meer is. ,,We hebben niet voor niets tien miljoen euro vrijgespeeld. Die ijsbaan komt er.’’

Technisch directeur Peter Bosz van Feyenoord vindt dat de nieuwe Kuip minimaal 80.000 toeschouwers moet kunnen herbergen. Het complex zou al in 2015 klaar moeten zijn.

Kuip-directeur Jan van Merwijk onderstreept dat het voetbalstadion (geschatte kosten 300 tot 400 miljoen euro) ook voor andere doeleinden (popconcerten) gebruikt moet worden. ,,Het liefst 365 dagen per jaar, al zullen er heus niet iedere dag 80.000 mensen komen.

Van Merwijk wil bij de nieuwe Kuip dan ook andere voorzieningen als winkels, restaurants, een bioscoop en een casino. ,,We denken aan een uitgaansgebied waar mensen langdurig verblijven. Ook een ijsbaan past daar goed bij.
Deze zomer is het stadion het toneel voor concerten van de muziekbands Kane (28 juni) en Doe Maar (10 en 12 juli). Op 6 september is er een feest vanwege het honderd-jarig bestaan Feyenoord. De live-show van De Vrienden van Amstel in de Kuip (5 juli) gaat niet door. Ook rond het EK voetbal zijn geen grote festiviteiten gepland.

Bron: Algemeen Dagblad
BUITENLAND
VfB Stutgartt gooit de sintelbaan eruit. De plannen:



Club Brugge werkt aan een nieuw stadion, volgens de impressie gaat die er als volgt uit zien:



De stad Mechelen heeft plannen voor een nieuw, stedelijk voetbalstadion:
quote:
Stad schept kader voor ontwikkeling nieuw stadion

Het schepencollege van Mechelen lichtte vanmiddag haar visie op de ontwikkeling van een nieuw gemeenschappelijk voetbalstadion toe. "We scheppen een kader waarmee projectontwikkelaars nu verder kunnen", zegt burgemeester Bart Somers.

Op een persconferentie deed burgemeester Bart Somers, geflankeerd door schepen van ruimtelijke planning Karel Geys en schepen van sport Koen Anciaux, de visie van het gemeentebestuur voor de ontwikkeling van een gemeenschappelijk voetbalstadion uit de doeken. Opmerkelijk, de ontwikkeling van een nieuw stadion op de Eandissite wordt gekoppeld aan de ontwikkeling van een nieuwe woonwijk aan het Keerdok, aan het Rode Kruisplein, en de mogelijke ontwikkeling van nieuwe baanwinkels op de zone N16-Dijle waar dus ook het nieuwe voetbalstadion zou kunnen komen(zie plannetje).

Voetbalstadion aan Eandis-site
Het college keurde immers het zogenaamd vlekkenplan goed. Dit plan duidt aan welke functies binnen het projectgebied Keerdok op welke plaatsen mogelijk zijn. Op de site Keerdok zal een nieuwe woonwijk herrijzen terwijl de site Eandis (en mogelijk ook de bufferzone naast en in de lus van de afrit) plaats biedt aan het nieuwe voetbalstadion en baanwinkels.

"We hebben dit plan goedgekeurd na maanden discussiëren en nadenken hoe we deze zone opnieuw kunnen invullen", zegt burgemeester Bart Somers. "We hebben drie geïnteresseerde projectontwikkelaars gehad die om een signaal vroegen om van start te kunnen gaan met voorstellen voor de nieuwe site. Dat signaal geven we hier vandaag. Voor ons kan er een nieuwe woonwijk komen dat het verlengde moet zijn van het kloppend stadshart aan het Keerdok. Daarvoor moeten de baanwinkels verhuizen. De herlokalisatie van deze winkels kan gebeuren op het stuk aan de Eandissite waar ook het voetbalstadion kan komen. Het is dus geenszins de bedoeling om een nieuw Wijnegem Shopping Center te laten bouwen. Daar zeggen we absoluut nee tegen."


Voetbalstadion in totaal project
Het nieuwe gemeenschappelijke voetbalstadion zal gebouwd moeten worden door een projectontwikkelaar die ook de nieuwe woonwijk uit de grond moet stampen. "Voor ons is de totaalontwikkeling belangrijk. Als stad zeggen we nu dat de projectontwikkelaar de nieuwe huizen niet kan zetten zonder zelf te investeren in een voetbalstadion."

Op die manier kan een voetbalstadion voor de helft gefinancierd worden, want voor een nieuw stadion heeft de stad zelf geen geld. "Je zit al gauw aan 25 miljoen euro voor een stadion van 15.000 à 17.000 zitjes", zegt Somers. "Dat kunnen we niet betalen. Een dergelijk bedrag uit de stadskas halen, is onmogelijk." Maar om het stadion toch te kunnen optrekken, koppelt het gemeentebestuur de ontwikkeling van het voetbalstadion aan het ontwikkelen van de hele Keerdoksite. "De stad beschikt op die site - op het oude zwembad na - over geen enkele eigendom. De projectontwikkelaars die zich geroepen voelen, moeten de eigendommen verwerven. Vervolgens moeten de projectontwikkelaars een deel van hun geld dat ze verdienden met het oprichten van een nieuwe woonwijk in het voetbalstadion steken."

"Clubs bij elkaar brengen"
De volgende stap is het uitnodigen van de KV Mechelen en KRC Mechelen door het stadsbestuur. Somers: "We hebben uiteraard al informele contacten gehad, maar komende week zullen we met de clubs praten. Zij zullen dan samen met de uiteindelijke projectontwikkelaar moeten onderzoeken hoe ze juridisch de eigendommen van het stadion moeten organiseren."

Dat de nood, zeker bij KV Mechelen, hoog is om een nieuw optrekje te vinden, beseft Somers. "Voorzitter Johan Timmermans heeft me al herhaaldelijke keren laten blijken dat een stadion tegen 2012 belangrijk is voor de club. Wel, we scheppen hier het kader zodat de komende maanden de projectontwikkelaars hun voorstellen kunnen uitwerken. Wat de clubs zelf betreft, zullen we alle medewerking verlenen om de gronden van hun hoofdterreinen, als ze die zelf in handen hebben, naar een woonzone om te toveren. Zo kunnen zij meer opbrengsten genereren om mee in de bouw van het nieuwe stadion te steken."

Johan Timmermans: "Een belangrijke stap"
In een eerste reactie laat KVM-voorzitter Johan Timmermans weten dat hij tevreden is met het initiatief dat de stad vandaag ondernam. "Dit is een belangrijke eerste stap. Op deze manier geeft de stad een concreet signaal aan de projectontwikkelaars en de clubs dat het voetbalstadion er mag komen. We gaan nu in op de uitnodiging van de stad en zullen aandachtig luisteren."

Een uitgebreide reactie van Johan Timmermans kan u straks op deze site terugvinden. Meer uitleg van Bart Somers kan je trouwens dankzij KVM-partner Radio Reflex hier beluisteren.

Bron: KV Mechelen
Impressie van Aslantepe, het 52.000 plaatsen tellende nieuwe stadion van Galatasaray:


Tottenham Hotspur bekijkt de mogelijkheid van een nieuw stadion:
quote:
Spurs sit on new stadium report

07/05/2008
By John Ley

Tottenham have deferred an announcement on whether they are to leave White Hart Lane, their home of 109 years. The club insisted there was "nothing untoward" in the decision to delay the findings of research into the club's future.

Tottenham's 2007-08 interim financial statement indicated that they would report by the end of June on the outcome of their appraisals, and their preferred option in respect of an increased-capacity stadium. However, a club spokesman said: "Following the latest appraisal, it will now not be possible to make an announcement within that time frame."

Daniel Levy, the Tottenham chairman, added: "The difficulties with seeking a solution to our need for increased capacity are significant. They include low residual land values within the Tottenham area which, in turn, makes enabling development less feasible, along with a limited number of suitable alternative sites within London, all of which require land assembly.

"I am determined that we shall work towards a successful outcome, and a project of this nature and importance cannot be hurried. On a point of clarity, we have taken no decision on whether or not to expand White Hart Lane, and we continue to review and keep our options open.

"I appreciate that supporters are keen for news on the future of the stadium, and felt that it was important to provide an update. I shall, of course, keep you [the Tottenham supporters] fully appraised of any developments in the coming months."

Tottenham are continuing investigations into whether it would be possible to extend White Hart Lane, increasing the capacity from just over 36,000 to 50,000. Several potential sites have been identified, including one adjacent to the present stadium.
Het nieuwe stadion van Slavia Praag is af en telt 21.000 plaatsen:


[ Bericht 50% gewijzigd door EnGCatjuh op 09-05-2008 11:51:23 ]
MaxPowervrijdag 9 mei 2008 @ 11:37
Zuidwesthoek van het Abe Lenstra Stadion wordt op dit moment verbouwd. (tvp )
Ruudvrijdag 9 mei 2008 @ 11:44
Stadions #6: Met een hoop nieuwe blokkendozen

je weet het leuk te vertellen, Ziggenmufter
maar no way dat dat stadion elke week vol zit
Ziggenmuftervrijdag 9 mei 2008 @ 12:41
quote:
Op vrijdag 9 mei 2008 11:44 schreef ruud_fr het volgende:
Stadions #6: Met een hoop nieuwe blokkendozen

je weet het leuk te vertellen, Ziggenmufter
maar no way dat dat stadion elke week vol zit
Niet elke week. Topwedstrijden 100% bezettingsgraad.
Feyenoord-Ajax: 103.000 Feyenoord-supporters en 3.000 neuzenaanhangers ..... ik glim al vast van trots.

Overige wedstrijden: 80%.

Gemiddeld 90%. Dus gemiddeld ca. 90.000 toeschouwers.
Ruudvrijdag 9 mei 2008 @ 13:20
er zitten nu met een bekerwedstrijd 20.000 supporters, als het even wat minder gaat in de competitie ligt het gemiddelde op zo'n 40.000 schat ik (dit jaar, vanwege de aankopen, uitgezonderd)
TerroRobbievrijdag 9 mei 2008 @ 13:29
Feyenoord zal vooral sportief moeten groeien omdat vol te krijgen.
Barnet_Beevrijdag 9 mei 2008 @ 14:14
En dan zou het misschien wel kunnen, hoewel ik 100.000 wel erg aan de hoge kant vind.
De_Ananasvrijdag 9 mei 2008 @ 14:18
quote:
Op vrijdag 9 mei 2008 11:44 schreef ruud_fr het volgende:
Stadions #6: Met een hoop nieuwe blokkendozen

je weet het leuk te vertellen, Ziggenmufter
maar no way dat dat stadion elke week vol zit
quote:
Kortom, Feyenoord heeft dus een miljoenen aanhang die veel over heeft voor zijn club en is verspreid over heel Nederland en ligt in het dichts en meest bevolkte gebied in Nederland. Ook schijnt een groot deel, veel groter dan Ajax, een bovenmodaal inkomen te hebben. Feyenoord is ook echt voor alle lagen van de bevolking.
Daar zou ik graag bronnen van willen zien !
Mr_Brownstonevrijdag 9 mei 2008 @ 15:43
quote:
Op vrijdag 9 mei 2008 11:44 schreef ruud_fr het volgende:
Stadions #6: Met een hoop nieuwe blokkendozen

je weet het leuk te vertellen, Ziggenmufter
maar no way dat dat stadion elke week vol zit
Tegen de tijd dat het stadion er staat zijn we ook weer 10 jaar verder. Toeschouwersaantallen groeien al jaren bij (bijna) iedere club. Wie weet hoe het er dan voor staat

(tevens tvp)
Mr_Brownstonevrijdag 9 mei 2008 @ 15:47
quote:
Op vrijdag 9 mei 2008 14:18 schreef De_Ananas het volgende:

[..]


[..]

Daar zou ik graag bronnen van willen zien !
van die miljoenenaanhang of dat gedeelte over het bovenmodaal inkomen?

Het tweede blijkt alleen al uit alle investeringsfondsen waar genoeg mensen staan te trappelen om groot geld in te leggen. Voor die talentpool alleen al moest er 250.000 ingelegd worden. 27 mensen hebben daarvan, door de transfer van Drenthe gok ik, 125.000 winst teruggekregen, waarvan 25 alles weer hebben geinvesteerd in Feijenoord. Het nieuwste investeringsfonds van Feijenoord kost 5mil(!!) p.p. om je in te kopen. Dus aan kapitaal binnen het Feijenoord legioen schijnbaar geen gebrek.

Wat betreft die miljoenenaanhang... Er was niet zo lang geleden een topic waarin de afzetmarkten van de verschillende clubs werden vergeleken. Miljoenenaanhang is misschien wat overdreven, maar we hebben wel een hele grote afzetmarkt (praktisch heel zuid-holland en zeeland en delen van west-brabant)
vingerplantvrijdag 9 mei 2008 @ 15:49
Gaat dit topic nou ook al verkloot worden door dat geneuzel over die 100.000 plaatsen?

Nette geactualiseerde OP trouwens
Lamzak_vrijdag 9 mei 2008 @ 16:09
quote:
Grolsch Veste nieuwe naam stadion

09-05-2008

Het stadion van FC Twente krijgt een nieuwe naam. Met ingang van het komende voetbalseizoen wordt het omgedoopt tot ‘Grolsch Veste’. Joop Munsterman, voorzitter vanFC Twente, en Ab Pasman, bestuursvoorzitter van Grolsch, onthulden vrijdagmiddag gezamenlijk de nieuwe naam. Tijdens een feestelijke bijeenkomst, ter gelegenheid van het bereiken van het hoogste punt van het vernieuwde stadion, is dit gevierd met ‘pannenbier’.

-later vandaag foto's en een videoverslag van de onthulling-

“FC Twente bouwt momenteel aan de uitbreiding van het stadion naar ruim 24.000 zitplaatsen, een toename van 10.700 plaatsen. Met de nieuwe naam bekrachtigen we de goede relatie die we hebben met buurman Grolsch, goed ‘noaberschap’ zoals we in Twente zeggen. Zowel FC Twente als Grolsch zijn internationaal georiënteerd, maar hechten beide aan de regio. Wederom een Twentse naamgever waar we trots op zijn,” aldus Joop Munsterman.

Standvastig en eigenzinnig
De naam ‘Grolsch Veste’ is een naam met een positieve betekenis voor zowel FC Twente als voor Grolsch. Voor FC Twente betekent de naam een voor tegenstanders moeilijk te nemen ‘veste’; een plek waar het voor de tegenstander lastig is een goed resultaat te behalen. De herkomst van Grolsch, Groenlo, is vestingstad Grol, een stad met goede sfeer en gezelligheid. De stad floreerde door de standvastigheid en eigenzinnigheid van de Grollenaren. Het zijn deze eigenschappen en ambitie waar zowel Grolsch als FC Twente zich goed in herkennen.

Trouw aan de regio
FC Twente en Grolsch hebben al 43 jaar een bijzondere relatie. In 1965 was Grolsch zelfs de eerste shirtsponsor van de club. Ab Pasman: “Vakmanschap is Meesterschap is naast Grolsch ook van toepassing op FC Twente. We zijn trots op de club, op Oost-Nederland als onze thuishaven en op ons bier. FC Twente en Grolsch zitten in de genen van de Oost-Nederlanders. De nieuwe naamgeving bevestigt onze regionale verankering.”


Rumillevrijdag 9 mei 2008 @ 16:36
Grolsch Veste. Mooie naam.
De_Ananasvrijdag 9 mei 2008 @ 16:43
quote:
Op vrijdag 9 mei 2008 15:47 schreef Mr_Brownstone het volgende:

[..]

van die miljoenenaanhang of dat gedeelte over het bovenmodaal inkomen?

Het tweede blijkt alleen al uit alle investeringsfondsen waar genoeg mensen staan te trappelen om groot geld in te leggen. Voor die talentpool alleen al moest er 250.000 ingelegd worden. 27 mensen hebben daarvan, door de transfer van Drenthe gok ik, 125.000 winst teruggekregen, waarvan 25 alles weer hebben geinvesteerd in Feijenoord. Het nieuwste investeringsfonds van Feijenoord kost 5mil(!!) p.p. om je in te kopen. Dus aan kapitaal binnen het Feijenoord legioen schijnbaar geen gebrek.

Wat betreft die miljoenenaanhang... Er was niet zo lang geleden een topic waarin de afzetmarkten van de verschillende clubs werden vergeleken. Miljoenenaanhang is misschien wat overdreven, maar we hebben wel een hele grote afzetmarkt (praktisch heel zuid-holland en zeeland en delen van west-brabant)
Afzetmarkt zegt niet alles en omdat er een paar talentpools zijn is het inkomen hoger dan bij Ajax fans?



75.000 lijkt me beter dan 100.000, om ontopic te blijven
sjimzvrijdag 9 mei 2008 @ 17:31
quote:
Op vrijdag 9 mei 2008 15:49 schreef vingerplant het volgende:
Gaat dit topic nou ook al verkloot worden door dat geneuzel over die 100.000 plaatsen?

Nette geactualiseerde OP trouwens
Speciaal voor jou dan!
quote:
De Graafschap denkt aan nieuw onderkomen

De Graafschap heeft besloten onderzoek te laten doen naar de haalbaarheid van een nieuw stadion op een andere locatie. Dat meldt de Doetinchemse eredivisionist op de officiële website. Mocht het haalbaarheidsonderzoek leiden tot een positief advies, dan zal de club uiterlijk eind dit jaar besluiten of een nieuw stadion wordt gerealiseerd en op welke locatie.

De reden van het onderzoek is dat het bereiken van de doelstelling om structureel in de Eredivisie te spelen, gepaard gaat met een budget van minimaal vijftien miljoen euro. Op de huidige locatie van Stadion De Vijverberg is een budget van hoger dan circa tien miljoen euro helaas niet realiseerbaar. Onderzocht zal onder andere worden, of een nieuw stadion kan en zal leiden tot de benodigde budgetverhoging.

De Graafschap heeft de gemeente inmiddels op de hoogte gebracht van het onderzoek. De Vijverberg dateert oorspronkelijk uit 1954 en onderging verbouwingen in 1970 en 1998. Het Doetinchemse bouwwerk heeft een capaciteit van elfduizend zitplaatsen.
TC03vrijdag 9 mei 2008 @ 17:58
quote:
Op vrijdag 9 mei 2008 14:18 schreef De_Ananas het volgende:

[..]

Daar zou ik graag bronnen van willen zien !
Hmm, ik had het ook ergens gelezen. Vond het zelf ook wel verbazingwekkend. Heb geen directe bron echter.
vingerplantvrijdag 9 mei 2008 @ 18:02
quote:
Op vrijdag 9 mei 2008 17:31 schreef sjimz het volgende:

[..]

Speciaal voor jou dan!
[..]




Zijn ze al een tijdje mee bezig natuurlijk. Wat mij betreft mag het ook wel, De Vijverberg zoals hij nu is is erg gaaf, maar natuurlijk ook gewoon 'nieuwbouw'. Voor het echte Vijverberg-gevoel moeten we toch 10 jaar en verder terug. Ik ben benieuwd of, waar en wanneer het gaat komen.

D'r zit trouwens wel een foutje in het bericht, we hebben geen 11.000 plaatsen meer, maar het Groningen trucje in alle stilte vorig jaar al uitgevoerd
Palmboom313vrijdag 9 mei 2008 @ 18:08
quote:
Op vrijdag 9 mei 2008 18:02 schreef vingerplant het volgende:

[..]



Zijn ze al een tijdje mee bezig natuurlijk. Wat mij betreft mag het ook wel, De Vijverberg zoals hij nu is is erg gaaf, maar natuurlijk ook gewoon 'nieuwbouw'. Voor het echte Vijverberg-gevoel moeten we toch 10 jaar en verder terug. Ik ben benieuwd of, waar en wanneer het gaat komen.

D'r zit trouwens wel een foutje in het bericht, we hebben geen 11.000 plaatsen meer, maar het Groningen trucje in alle stilte vorig jaar al uitgevoerd
ze wouden de vijferberg toch ook al eens verplaatsen. Omdat de grond waar de graafschap nu zit veel geld waar is.
vingerplantvrijdag 9 mei 2008 @ 18:14
quote:
Op vrijdag 9 mei 2008 18:08 schreef Palmboom313 het volgende:

[..]

ze wouden de vijferberg toch ook al eens verplaatsen. Omdat de grond waar de graafschap nu zit veel geld waar is.
Klopt, voor dat de nieuwe Vijverberg is gebouwd wilde men verhuizen naar Sportpark Zuid. Dat ging echter niet door en vervolgens werd er nieuw gebouwd op de huidige lokatie, in 2 fases. Vorig jaar hebben investeerders de grond overgenomen, is De Graafschap van haar schuld afgekomen en zijn de plannen voor een nieuw stadion op gang gekomen.
Ziggenmuftervrijdag 9 mei 2008 @ 20:01
quote:
Op vrijdag 9 mei 2008 18:23 schreef Paaskonijn het volgende:
100.000 plaatsen _!
Yep!!

Hier een plaatje van Nou Camp als het gerenoveerd is en uitgebreid is naar 106.000 zitplaatsen.


Dit is Wembley, 90.000 zitplaatsen


Dallas Cowboy Stadium van 80.000 zitplaatsen ziet er enorm mooi uit, alleen moet dat schuifdak verder open kunnen om net wat meer licht door te laten. Voor de rest heel mooi.


Het Reliant Stadium in Houston ziet er ook enorm modern uit van buiten en mooi uit van binnen en dit dak kan VOLLEDIG open.


En dan te bedenken dat onze Kuip groter wordt dan al deze stadions.

Ik moet de Oude Kuip (de ovale vorm) erin terug zien van binnen, met de bijzondere mooie buitenkant van wat er bijvoorbeeld in Houston, Dallas en Arsenal staat.

Het Reliant Stadion is het beste voorbeeld, omdat er een schuifdak op de nieuwe Kuip komt. De Amsterdam Arena is echt enorme Bijlmermeer crap vergeleken bij deze schoonheid.

Ze gebruiken ook natuurlijk gras in dat stadion van Houston.
_Mike_vrijdag 9 mei 2008 @ 20:04
quote:
Op vrijdag 9 mei 2008 20:01 schreef Ziggenmufter het volgende:
En dan te bedenken dat onze Kuip groter wordt dan al deze stadions.
Dit is toch nog niet eens zeker?
TC03vrijdag 9 mei 2008 @ 20:06
quote:
Op vrijdag 9 mei 2008 20:04 schreef _Mike_ het volgende:

[..]

Dit is toch nog niet eens zeker?
Zolang hij er niet staat is het niet zeker nee, maar het zijn wel de plannen uiteindelijk.
Ziggenmuftervrijdag 9 mei 2008 @ 20:06
quote:
Op vrijdag 9 mei 2008 20:04 schreef _Mike_ het volgende:

[..]

Dit is toch nog niet eens zeker?
Tuurlijk wel.
don-diablovrijdag 9 mei 2008 @ 21:54
Ik denk zelf dat 80.000 echt wel genoeg is voor een modern stadion die voor meerdere doeleindes ingezet zal worden. 106.000 kan ik niet serieus nemen.
Messengavrijdag 9 mei 2008 @ 21:54
quote:
Op vrijdag 9 mei 2008 21:40 schreef Ziggenmufter het volgende:

[..]

Rotterdammers weten heus wel waar ze mee bezig zijn. Amsterdammers daarentegen kunnen alleen maar dom lullen.
Bronnen daarvan? Feyenoord moet eerst presteren voor ze iets gaan bouwen.
Hoeveel aanvragen voor seizoenskaarten kan Feyenoord niet inwilliggen?
Messengavrijdag 9 mei 2008 @ 21:54
quote:
Op vrijdag 9 mei 2008 21:40 schreef Ziggenmufter het volgende:

[..]

Rotterdammers weten heus wel waar ze mee bezig zijn. Amsterdammers daarentegen kunnen alleen maar dom lullen.
Bronnen daarvan? Feyenoord moet eerst presteren voor ze iets gaan bouwen.
Hoeveel aanvragen voor seizoenskaarten kan Feyenoord niet inwilliggen?
DANILXLvrijdag 9 mei 2008 @ 22:21
ben benieuwd
denthemenvrijdag 9 mei 2008 @ 22:25
Tuurlijk heeft Feyenoord een grote aanhang, maar 100.000? Dit jaar zat het niet eens altijd vol.. 60.000 zouden misschien redden, maar meer ook niet. En dat is helemaal niet negatief
DANILXLvrijdag 9 mei 2008 @ 22:32
quote:
Op vrijdag 9 mei 2008 22:25 schreef denthemen het volgende:
Tuurlijk heeft Feyenoord een grote aanhang, maar 100.000? Dit jaar zat het niet eens altijd vol.. 60.000 zouden misschien redden, maar meer ook niet. En dat is helemaal niet negatief
met prijsdifferentiatie en market skimming halen ze de 100000
De_Ananasvrijdag 9 mei 2008 @ 23:19
Kan PSV trouwens niet gaan uitbreiden? Lijkt me dat zij ook wel in een groter stadion kunnen...
Counterattackvrijdag 9 mei 2008 @ 23:21
Zoiets als wembley zou wel mooi zijn, wat een geweldig stadion is dat

vingerplantvrijdag 9 mei 2008 @ 23:21
quote:
Op vrijdag 9 mei 2008 23:19 schreef De_Ananas het volgende:
Kan PSV trouwens niet gaan uitbreiden? Lijkt me dat zij ook wel in een groter stadion kunnen...
Volgens mij zijn ze aan het onderzoeken om achter de doelen uit te breiden. Capaciteit die ik heb gehoord was 42000 en dat leek men in Eindhoven voldoende te vinden.
planethugozaterdag 10 mei 2008 @ 00:54
quote:
Op vrijdag 9 mei 2008 23:21 schreef Counterattack het volgende:
Zoiets als wembley zou wel mooi zijn, wat een geweldig stadion is dat

[ link | afbeelding ]
heb er een rondleiding gehad en toen was het al indrukwekkend, kan je nagaan als er een wedstrijd gespeeld wordt
jorienvdherikzaterdag 10 mei 2008 @ 00:55
quote:
Op vrijdag 9 mei 2008 23:21 schreef Counterattack het volgende:
Zoiets als wembley zou wel mooi zijn, wat een geweldig stadion is dat

[ link | afbeelding ]
zou er voor tekenen

beren vet
Ziggenmufterzaterdag 10 mei 2008 @ 07:33
quote:
Op vrijdag 9 mei 2008 22:32 schreef DANILXL het volgende:

[..]

met prijsdifferentiatie en market skimming halen ze de 100000
Natuurlijk, voor de 3e ring vraag je voor een seizoenskaart 40 euro. Dan zit dat stadion geheid vol.
Ziggenmufterzaterdag 10 mei 2008 @ 07:34
quote:
Op vrijdag 9 mei 2008 23:21 schreef vingerplant het volgende:

[..]

Volgens mij zijn ze aan het onderzoeken om achter de doelen uit te breiden. Capaciteit die ik heb gehoord was 42000 en dat leek men in Eindhoven voldoende te vinden.
Vergeleken met de nieuwe Kuip is dat een soort Woudenstein.
Heerlijk, Feyenoord-PSV met 103.000 Feyenoord-supporters en 3.000 boeren.
denthemenzaterdag 10 mei 2008 @ 08:41
quote:
Op vrijdag 9 mei 2008 22:32 schreef DANILXL het volgende:

[..]

met prijsdifferentiatie en market skimming halen ze de 100000
Dan zou zelfs Psv het halen, face it.. Commercie zal overheersen, kaarten worden dus ook gewoon duurder

Anyway: Nog up to date foto's vanuit Enschede??
Lamzak_zaterdag 10 mei 2008 @ 08:51

De voorgevel van het nieuwe hoofdgebouw

De Vak-P tribune
Moodyzaterdag 10 mei 2008 @ 08:51
quote:
Op zaterdag 10 mei 2008 08:41 schreef denthemen het volgende:

Anyway: Nog up to date foto's vanuit Enschede??
Ja hoor






Of kijk gewoon in dit topic van Enschede-stad: http://www.enschede-stad.nl/forum/viewtopic.php?f=3&t=345&st=0&sk=t&sd=a&start=620
denthemenzaterdag 10 mei 2008 @ 08:55
Zo zonder dak etc lijkt het een beetje Zuid Amerikaans
Ziggenmufterzaterdag 10 mei 2008 @ 09:35
quote:
Op zaterdag 10 mei 2008 01:38 schreef DJ_Ryow het volgende:
100.000 mensen die Ajax de baas zien zijn in Rotterdam
ik teken ervoor
Of zoals de Amerikanen dat zo prachtig kunnen zeggen: a hundred and six thousand capacity crowd saw the defeat of Ajax.

[ Bericht 1% gewijzigd door Ziggenmufter op 10-05-2008 10:28:07 ]
vliegende_olifantzaterdag 10 mei 2008 @ 10:50
Hoeveel % van de stoelen in een stadion moet het uitvak minimaal zijn?
Moodyzaterdag 10 mei 2008 @ 10:52
quote:
Op zaterdag 10 mei 2008 10:50 schreef vliegende_olifant het volgende:
Hoeveel % van de stoelen in een stadion moet het uitvak minimaal zijn?
Ik dacht ergens gelezen te hebben minimaal 10% v/d capaciteit tot min. 2000 plaatsen. Maar de clubs bepalen zelf hoeveel meer het mag zijn.
-scorpione-zaterdag 10 mei 2008 @ 11:57
Dat Reliant stadion in Houston is een mooi voorbeeld voor een nieuwe Kuip. Het Emirates vind ik maar lelijk, heeft geen uitstraling.

Het is wel mooi om te zien hoe ambitieus bepaalde clubs zijn als je naar de stadionplannen kijkt, terwijl andere clubs lyrisch zijn over een lullig blokkendoosje met relatief beperkte capaciteit.
Ziggenmufterzaterdag 10 mei 2008 @ 12:00
quote:
Op zaterdag 10 mei 2008 11:57 schreef -scorpione- het volgende:

Het is wel mooi om te zien hoe ambitieus bepaalde clubs zijn als je naar de stadionplannen kijkt, terwijl andere clubs lyrisch zijn over een lullig blokkendoosje met relatief beperkte capaciteit.
Kom, kom, het is prachtig dat elke eredivisieclub zijn ambities heeft op het niveau dat bij hen past. Zo vind ik het fantastisch dat al die zogenaamde provincieclubs bevangen zijn door een bouwkoorts.

Maar Feyenoord en Rotterdam hebben de ambitie om de no.1 van de wereld te zijn .... dat past bij hen.
Ziggenmufterzaterdag 10 mei 2008 @ 12:04
quote:
Op zaterdag 10 mei 2008 11:57 schreef -scorpione- het volgende:
Dat Reliant stadion in Houston is een mooi voorbeeld voor een nieuwe Kuip.
Vind ik ook

venomsnakezaterdag 10 mei 2008 @ 12:27
quote:
Op zaterdag 10 mei 2008 12:04 schreef Ziggenmufter het volgende:

[..]

Vind ik ook

[ afbeelding ]
Ik ben benieuwd hoe dat eruit zal zien tijdens Feyenoord - FC Volendam.
Als er 100.000 man in kunnen dan he..

Zoiets denk ik:



[ Bericht 3% gewijzigd door venomsnake op 10-05-2008 12:34:37 ]
_Mike_zaterdag 10 mei 2008 @ 12:54
quote:
Op zaterdag 10 mei 2008 09:35 schreef Ziggenmufter het volgende:

[..]

Of zoals de Amerikanen dat zo prachtig kunnen zeggen: a hundred and six thousand capacity crowd saw the defeat of Ajax.
Die zeggen gewoon 106k
-scorpione-zaterdag 10 mei 2008 @ 13:04
quote:
Op zaterdag 10 mei 2008 12:00 schreef Ziggenmufter het volgende:

[..]

Kom, kom, het is prachtig dat elke eredivisieclub zijn ambities heeft op het niveau dat bij hen past. Zo vind ik het fantastisch dat al die zogenaamde provincieclubs bevangen zijn door een bouwkoorts.

Maar Feyenoord en Rotterdam hebben de ambitie om de no.1 van de wereld te zijn .... dat past bij hen.
Zeg ik toch ook niet? Ik vind het ook fantastisch wat Heerenveen, Grunn en Twente aan het doen zijn. Daar steekt een Ado of Willem II dan weer schril bij af. Dat bedoelde ik
denthemenzaterdag 10 mei 2008 @ 13:29
quote:
Op zaterdag 10 mei 2008 12:00 schreef Ziggenmufter het volgende:

[..]

Kom, kom, het is prachtig dat elke eredivisieclub zijn ambities heeft op het niveau dat bij hen past. Zo vind ik het fantastisch dat al die zogenaamde provincieclubs bevangen zijn door een bouwkoorts.

Maar Feyenoord en Rotterdam hebben de ambitie om de no.1 van de wereld te zijn .... dat past bij hen.
Denk nou eens helder na en zet je clubliefde even opzij, er geen 1 club in Nederland die de 100.000 gaat redden, ook Feyenoord niet. Of hebben ze nu al jaren tienduizenden mensen op de wachtlijsten staan voor kaarten? Als er echt zoveel mensen naar Feyenoord willen, dan krijg je een bekerwedstrijd tegen Zwolle of wat dan ook toch wel vol omdat mensen dan hun kans pakken. Maar dat zag je niet gebeuren. Voor het eerst sinds jaren waren er weer eens 45.000 mensen bij een wedstrijd tegen bijvoorbeeld NEC.

Ik ben ook vol over mijn eigen club, er is geen betere etc. Maar ik verlies de realiteit niet uit 't oog, en dat doe jij wel..
koningdavidzaterdag 10 mei 2008 @ 13:47
Maar er staan natuurlijk geen koekenbakkers aan het roer bij Feyenoord, op financieel vlak. Er zal vast wel een degelijk marktonderzoek gaan komen etc.

Sowieso gok ik dat het stadion 80.000 plaatsen gaat krijgen, dat zei Woerts volgens mij ook. De eventuele uitbreiding naar 100.000+ zou pas later aan de orde moeten komen.
Ziggenmufterzaterdag 10 mei 2008 @ 13:56
quote:
Op zaterdag 10 mei 2008 13:29 schreef denthemen het volgende:

[..]

Denk nou eens helder na en zet je clubliefde even opzij, er geen 1 club in Nederland die de 100.000 gaat redden, ook Feyenoord niet.
Hoe WEET jij dat nou?
Kriegelzaterdag 10 mei 2008 @ 13:58
quote:
Op zaterdag 10 mei 2008 13:56 schreef Ziggenmufter het volgende:

[..]

Hoe WEET jij dat nou?
Hoe weet jij dat nou van wel?
Ziggenmufterzaterdag 10 mei 2008 @ 14:07
Goed artikel op dit forum: http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?s=c10e7184ccff092e7ef8e01d5e6d21a7&t=537805&page=21
quote:
Uiteraard zal Feyenoord ook zelfs onderzoek gedaan hebben (en nog doen) naar de situatie van de club nu, en waar de club straks naar toe moet en waar de club straks naar toe kan. Het verhaal van VI bevestigd dit ook. Dat het potentieel er dus is (gelukkig maar) maakt de kansen groter dat de gehele reconstructie van dit deel van Rotterdam-Zuid door zullen gaan, een stuk groter.

Het nieuwe stadion zal voor Feyenoord de katalysator worden om echt structureel weer aan de Nederlandse top te komen. Dat is sinds het midden van de jaren 70 niet meer gebeurd. Vier keer kampioen van Nederland sinds 1974 zegt alles, PSV werd dit jaar voor de 4e keer op rij kampioen! Tevens zal Feyenoord, en dus ook het Nederlandse voetbal in Europa weer een duidelijk belangrijkere rol kunnen gaan spelen.

Maar ook voor de stad Rotterdam en de regio zal het nieuwe stadion tevens de katalysator zijn om de grootschalige transformatie van dit gebied (incusief de aansluiting op de Kop van Zuid via de Parkstad ontwikkelingen) gerealiseerd te krijgen.

Want net als voor Feyenoord geldt dat er ook voor de gemeente Rotterdam eigenlijk geen weg terug is.
Geen ontwikkeling van het nieuwe grote stadion betekent dat Feyenoord terugvalt tot het niveau van een middenmoter die speelt om plaats 6 tot 10.

Geen ontwikkeling van het nieuwe grote stadion betekent voor de gemeente Rotterdam dat dit gebied kan afglijden, of in elk geval worden er grote kansen tot herontwikkeling en verbeteringen niet benut die elders in de regio of verder weg in Nederland dan wel benut zullen worden. Uiteindelijk dus een achteruitgang. Dat is het laatste wat Rotterdam Zuid en de regio kunnen gebruiken. Die stelling baseer ik op het volgende betreffende de stad en het deelgebied waar het hier over gaat:

Deelgebied Stadionpark:

Het geheel gebied maakt een rommelige, niet aantrekkelijke en onsamenhangende indruk. De entree tot de stad van de A16 is wel lichtjes verbeterd met de renovatie van de stadionweg en de aanleg van de tramlijn, maar is zeker niet van een niveau om enthousiast over "naar huis te schrijven".

De entree van de stad via deze kant moet veel en veel aantrekkelijker worden. Dit trekt dan weer nieuwe investeerders, bedrijven en bewoners. Vergelijk de entree van Rotterdam hier eens met Amsterdam met de Zuidas (A4-A10) of met Amsterdam Zuid-Oost (A2). Over smaak valt zeker te twisten maar niet over het feit dat de entrees van onze hoofdstad er gewoon veel beter uitzien.

De ontwikkeling van het Stadionpark (een icoon op zich) met een nieuwe stadsbrug (nog een icoon), nieuwe tramlijnen, nieuw (IC?) treinstation voor het stadion, misschien het overkappen van de treinsporen en/of het herontwikkelen van het rangeerterrein t.o. de Kuip, het toevoegen van een nieuwe metrolijn, dit alles maakt dat er voor dit stadsdeel opeens enorme kansen liggen om dit tot een bruisend gebied om te vormen. Men denkt ook aan amusementsvoorzieningen, casino, restaurants, etc, etc, in en om het stadion te realiseren.

Integratie met de omliggende wijken:

De Veranda is een hele aardige ontwikkeling geworden, maar ligt erg geïsoleerd. Aan zowel de Noordzijde (Parkstad komt nog steeds niet op gang), de Zuidzijde (Sligro en andere bedrijven op een lelijk bedrijfsterrein), als ook de Westzijde (Stadionweg en de huidige Kuip) is er nauwelijks een aansluiting met de rest van de (niet aantrekkelijke) stedelijke omgeving. Ook de ontsluiting laat te wensen over.

De plannen voor de ontwikkeling van Parkstad zijn door de gemeente Rotterdam noodgedwongen qua ambitie duidelijk naar beneden bijgesteld en qua planning in de tijd naar achteren geschoven. Er zit momenteel niet echt veel gang in. Er is geen katalysator die de ontwikkelingen aandrijft.

Daar komt bij dat de wijken op Rotterdam Zuid waarop Parkstad gaat aansluiten, een enorme impuls nodig hebben om daar echt tot een grote vernieuwingsgolf en verbeteringsgolf te komen. Er is wel het e.e.a. aan renovatie of nieuwbouw gaande of reeds uitgevoerd, maar kwalitatief moet dat structureel veel en veel beter worden wil dit stadsdeel door vele mogelijke nieuwe bewoners als aantrekkelijk stedelijk milieu wordt gezien. Met name Feijenoord (Oranjeboomstraat en omgeving) moet een veel en veel betere woonomgeving worden dan nu het geval is.

In IJsselmonde/Lombardijen zijn gelukkig wel veel positieve ontwikkelingen aan de gang. Onder meer het nieuwe grote Ziekenhuis, de ontwikkelingen omtrent het winkelcentrum Keizerswaard en de sloop en herontwikkeling van grote delen van Lombardijen. Maar onder meer door de ligging van de spoorlijnen en een aantal doorgaande wegen ontbreekt op sommige plaatsen daar de logische aansluiting met andere omliggende stadswijken.

Denk hierbij dan ook nog aan het verplaatsen van het lelijke bedrijventerrein (naar IJsselmonde, Ridderkerk, Barendrecht, Hoekse Waard?) en de Veranda (luxe wonen aan het water met uitzicht op de nieuwe stadsbrug, de skyline en de Van Brienenoordbruggen) kan uitgebreid worden tot de kleine jachthaven die nu naast het wijkje van Oud IJsselmonde ligt.

Als de nieuwe ontwikkelingen ongeveer gaan verlopen zoals men er nu over denkt, worden al deze gebieden op een logische stedebouwkundige manier aan elkaar vastgemaakt, bijna met elkaar geïntegreerd. Dat is nog niet eerder hier vertoond en is precies waar dit gebied stedebouwkundig om schreeuwt!

Maar dit krijgt de gemeente Rotterdam alleen maar voor elkaar met een grootschalige aanpak die echte grootstedelijke ambities uitstraalt. En alleen het ambitieuze stadioncomplex dat Feyenoord in gedachten heeft (met alle aanvullende voorzieningen plus een ijsbaan, de uitbreiding van het topsport centrum, de herontwikkeling oude Kuip na 2018?) heeft voldoende uitstraling om alle genoemde ontwikkelingen op gang te brengen.

Als je het zo bekijkt is een flinke bijdrage van de gemeente aan het nieuwe stadioncomplex van enige honderden miljoenen misschien wel veel geld, maar de uiteindelijke meerwaarde die het gehele stadsdeel Feijenoord en IJsselmonde, en dus de gemeente Rotterdam er voor terug kunnen krijgen, is van een veel grotere orde. En dus is die bijdrage eigenlijk een schijntje, ook al gaat het om veel geld.

(De laatste alinea schrijf ik met name voor de vele zeikers die ongetwijfeld in het AD en allerlei andere kanalen zullen spuien dat een dergelijk groot stadion onzin en geldverspilling zal zijn. Die zullen spuien dat Feyenoord oneerlijk gesubsidieerd wordt, dat het nooit wat wordt met Rotterdam Zuid (ambitieloos gedrag). Nou ja, jullie weten zelf allemaal wel wat voor een onzin er te pas en te onpas door de gemiddelde burger in Nederland helaas over dergelijke zaken worden geuit, vooral als ze grootsheid en ambitie uitstralen!)
TC03zaterdag 10 mei 2008 @ 14:07
Tien jaar voor de oplevering van de Arena zaten er gemiddeld 12.000 man in De Meer... Wie weet hoe het over tien jaar in Rotterdam is?
Ziggenmufterzaterdag 10 mei 2008 @ 14:14
quote:
Op zaterdag 10 mei 2008 14:07 schreef TC03 het volgende:
Tien jaar voor de oplevering van de Arena zaten er gemiddeld 12.000 man in De Meer... Wie weet hoe het over tien jaar in Rotterdam is?
In een stadion van 110.000 toeschouwers, gemiddeld 90.000. Het dubbele van nu.
sjimzzaterdag 10 mei 2008 @ 14:15
quote:
Op zaterdag 10 mei 2008 13:59 schreef Ziggenmufter het volgende:

[..]


Brabanders zijn gewoon provincialen die alleen maar hopen dat er genoeg bier is. Heerlijk, straks speelt PSV in een stadion dat 3x zo kleiner is dan die van Feyenoord.
Maar met een prijzenkast die 3 keer zo groot is dan die van Feyenoord
jorienvdherikzaterdag 10 mei 2008 @ 14:42
maarja psv mag wel is nieuw stadion bouwen

toch bizar dat ze maar 35.000 plaatsen hebben ofzo
Ziggenmufterzaterdag 10 mei 2008 @ 14:49
quote:
Op zaterdag 10 mei 2008 14:42 schreef jorienvdherik het volgende:
maarja psv mag wel is nieuw stadion bouwen

toch bizar dat ze maar 35.000 plaatsen hebben ofzo
Dat kunnen ze niet want de financiële situatie van PSV is enorm slecht.
Eén keer niet de CL spelen betekent zo wat het faillissement van deze club.
Palmboom313zaterdag 10 mei 2008 @ 14:59
quote:
echt een mooi artikel.
planethugozaterdag 10 mei 2008 @ 15:23
en nu is het wachten tot iemand een stadion met een miljoen toeschouwers gaat bouwen
-scorpione-zaterdag 10 mei 2008 @ 15:39
quote:
Op zaterdag 10 mei 2008 15:23 schreef planethugo het volgende:
en nu is het wachten tot iemand een stadion met een miljoen toeschouwers gaat bouwen
Kijk eens in Praag, is al een aardige poging
vingerplantzaterdag 10 mei 2008 @ 15:46
quote:
Op zaterdag 10 mei 2008 15:23 schreef planethugo het volgende:
en nu is het wachten tot iemand een stadion met een miljoen toeschouwers gaat bouwen
In Nürnberg ligt in dat nazi-centrum ergens een meertje dat ontstaan is na de onafgemaakte plannen van oom Adolf een stadion van 400.000 te bouwen, dus de ambitie is er al eerder geweest
Ziggenmufterzondag 11 mei 2008 @ 08:48
quote:
Op zaterdag 10 mei 2008 15:45 schreef Repsak het volgende:
ziggenmufter

dit topic was zo mooi
Het wordt nog mooier.

Picture this. Een stadion van 110.000 toeschouwers. Een orkaan van lawaai steekt op als de spelers het veld betreden. Tegenstanders die het dun door de broek loopt bij het aanschouwen van dat veelkoppig monster. Jongere spelers, m.n. uit het buitenland, die flauwvallen.

De spelersbus van de bezoekende clubs wanneer ze de straal van 10 kilometer rond het nieuwe stadion inrijden ..... muisstil worden ze wanneer ze oog in oog komen met het Colloseum van de 21e eeuw. Pure intimidatie.

[ Bericht 0% gewijzigd door Ziggenmufter op 11-05-2008 08:55:47 ]
ebeaydojraeszondag 11 mei 2008 @ 09:10
jajaja.. Nou als Nederland het WK wil gaan organiseren dan hebben ze wel zo'n stadion nodig en heel wat meer dan dat we nu hebben. Ze willen de Arena nu toch ook alweer afbreken voor nog iets meer (75.000?). Volgens mij kunnen ze dan beter het oude Olympisch Stadion ombouwen naar die capaciteit en dan in de plaats van de Arena een nieuw Olympisch Atletiek stadion voor de Olympische Spelen van het jaar 20** in Nederland .
Maar goed. Ik kijk liever nog even naar me eigen club, want daar staan inmiddels wachtlijsten voor seizoenskaarten en zijn er te weinig buisnessseats, waardoor Sparta aan zijn financiele dak zit om maar in termen van gebouwen te blijven. Tijd voor een 2de ring boven het huidige gedeelte (en dus naar 20.500 ofzo toegaan ipv 12.000 nogwat nu). Helaas wordt het oude Kasteel dan ondergesneeuwd wat nu nog een redelijke prominente plek heeft. Weer een nieuw stadion zou nog beter zijn (stadion iets naar achter waar nu de parkeerplek is, het kasteel VOOR het stadion en niet als deel van de tribune en dan ernaast een giga parkeertoren bouwen), maar wie heeft het geld daar uberhaupt voor.
Zero2Ninezondag 11 mei 2008 @ 12:01
quote:
Op zaterdag 10 mei 2008 07:33 schreef Ziggenmufter het volgende:

[..]

Natuurlijk, voor de 3e ring vraag je voor een seizoenskaart 40 euro. Dan zit dat stadion geheid vol.
Je moet ook de inversteringen nog terug zien te krijgen he. 40 euro voor een heel jaar, 17 wedstrijden (eventueel met play-off) is iets meer dan 2 euro per wedstrijd die je als club verdient aan een stoelte op de bovenste ring. Al is de waarde van een vol stadion misschien niet geheel in geld uit te drukken.
EnGCatjuhzondag 11 mei 2008 @ 12:47
Ik snap het probleem niet. Dit is het stadion-topic, de nieuwe Kuip is een stadion, dus waarom mag er niet over gesproken worden?

Alleen moet het misschien iets minder gaan over of Feyenoord het vol krijgt of niet.
Cruoningazondag 11 mei 2008 @ 13:13
quote:
Op zondag 11 mei 2008 08:48 schreef Ziggenmufter het volgende:

[..]

Het wordt nog mooier.

Picture this. Een stadion van 110.000 toeschouwers. Een orkaan van lawaai steekt op als de spelers het veld betreden. Tegenstanders die het dun door de broek loopt bij het aanschouwen van dat veelkoppig monster. Jongere spelers, m.n. uit het buitenland, die flauwvallen.

De spelersbus van de bezoekende clubs wanneer ze de straal van 10 kilometer rond het nieuwe stadion inrijden ..... muisstil worden ze wanneer ze oog in oog komen met het Colloseum van de 21e eeuw. Pure intimidatie.
Ik begrijp dat je enthousiast bent. Ik vond het idee van de Euroborg ook overweldigend toen we nog met 10.000 man in het Oosterpark zaten. Maar grote kans dat het de sfeer niet per sé ten goede komt. In Camp Nou is het volgens mij behoorlijk tam bijvoorbeeld. De Kuip is nu ook al een stuk groter dan de meeste andere Nederlandse stadions, maar pakweg de Vijverberg heb ik altijd als intimiderender ervaren. Nu heb ik alleen maar edities van Feyenoord-Groningen bezocht, dus nooit grote wedstrijden. Daar zal het wel anders zijn.

Overigens hoeft 100.000 helemaal niet te veel te zijn. Moet je zien hoe de toeschouwersaantallen sinds de jaren'80 gegroeid zijn. Een soortgelijke groei is uit dat oogpunt niet zo onrealistisch. Wat daarvan de keerzijde zou kunnen zijn is dat er nog veel meer een 'nieuw soort publiek' naar de stadions gelokt zal moeten worden. Publiek dat niets heeft met traditie en nostalgie, maar in luxe naar een wedstrijd wil kijken. De tribunecultuur zoals we die nu kennen zal dan verloren gaan. Grotere stadions betekenen niet automatisch meer sfeer.
Ziggenmufterzondag 11 mei 2008 @ 14:25
quote:
Op zondag 11 mei 2008 13:13 schreef Cruoninga het volgende:

[..]

Ik begrijp dat je enthousiast bent. Ik vond het idee van de Euroborg ook overweldigend toen we nog met 10.000 man in het Oosterpark zaten. Maar grote kans dat het de sfeer niet per sé ten goede komt. In Camp Nou is het volgens mij behoorlijk tam bijvoorbeeld. De Kuip is nu ook al een stuk groter dan de meeste andere Nederlandse stadions, maar pakweg de Vijverberg heb ik altijd als intimiderender ervaren. Nu heb ik alleen maar edities van Feyenoord-Groningen bezocht, dus nooit grote wedstrijden. Daar zal het wel anders zijn.

Overigens hoeft 100.000 helemaal niet te veel te zijn. Moet je zien hoe de toeschouwersaantallen sinds de jaren'80 gegroeid zijn. Een soortgelijke groei is uit dat oogpunt niet zo onrealistisch. Wat daarvan de keerzijde zou kunnen zijn is dat er nog veel meer een 'nieuw soort publiek' naar de stadions gelokt zal moeten worden. Publiek dat niets heeft met traditie en nostalgie, maar in luxe naar een wedstrijd wil kijken. De tribunecultuur zoals we die nu kennen zal dan verloren gaan. Grotere stadions betekenen niet automatisch meer sfeer.
Wanneer gaan ze bij jullie de capaciteit vergroten naar 40.000? Daar was toch sprake van?
Ziggenmufterzondag 11 mei 2008 @ 14:27
quote:
Op zondag 11 mei 2008 12:47 schreef EnGCatjuh het volgende:
Ik snap het probleem niet. Dit is het stadion-topic, de nieuwe Kuip is een stadion, dus waarom mag er niet over gesproken worden?
Veel anti-Feyenoorders zijn zich kapot geschrokken. Ze begrijpen dat hun clubs straks gemarginaliseerd worden door de slapende reus die wakker is geworden.
_Mike_zondag 11 mei 2008 @ 14:30
quote:
Op zaterdag 10 mei 2008 14:49 schreef Ziggenmufter het volgende:

[..]

Dat kunnen ze niet want de financiële situatie van PSV is enorm slecht.
Eén keer niet de CL spelen betekent zo wat het faillissement van deze club.
Dit meen je niet serieus?
_Mike_zondag 11 mei 2008 @ 14:32
quote:
Op zondag 11 mei 2008 14:27 schreef Ziggenmufter het volgende:

[..]

Veel anti-Feyenoorders zijn zich kapot geschrokken. Ze begrijpen dat hun clubs straks gemarginaliseerd worden door de slapende reus die wakker is geworden.
Laat Feyenoord nou maar eerst een keer winnen van Ajax/PSV dan kan ik ben schrikken, en meedoen om de titel dan word het pas schrikken
Ziggenmufterzondag 11 mei 2008 @ 16:20
quote:
Op zondag 11 mei 2008 14:30 schreef _Mike_ het volgende:

[..]

Dit meen je niet serieus?
Dat meen ik zeker. De financiële situatie bij PSV is inmiddels genoeg bekend. Zonder de CL had PSV een verlies geleden van 20 mln. euro .... per jaar.
Cruoningazondag 11 mei 2008 @ 17:38
quote:
Op zondag 11 mei 2008 14:25 schreef Ziggenmufter het volgende:

[..]

Wanneer gaan ze bij jullie de capaciteit vergroten naar 40.000? Daar was toch sprake van?
Nou ja, Hans Nijland heeft een keer geroepen dat als het mogelijk is om naar de maan te vliegen het ook mogelijk moet zijn om de capaciteit van de Euroborg te verdubbelen. Het zal er erg vanaf hangen of Nederland het WK 2018 krijgt en of Groningen dan een speelstad wordt. Dán zie ik het nog wel gebeuren. Anders voorlopig echt nog niet.
Ze gaan nu wel bezig met een paar extra rijen voor de tribune waardoor de capaciteit iets wordt vergroot: naar 22.600 plaatsen.
Ziggenmufterzondag 11 mei 2008 @ 18:00
quote:
Op zondag 11 mei 2008 16:47 schreef EnGCatjuh het volgende:
Willen jullie even ophouden over wie er beter is of wordt en gewoon over stadions verder gaan?
Ok.

On topic: Ik zou zeggen dat de oorzaken van de teloorgang van Feyenoord het gevolg zijn van het recente en minder recente verleden. Slecht beleid, slechte resultaten, geen Europees voetbal, verlies van uitstraling, verlies van aanhang, verlies van financiële mogelijkheden van TV en sponsors, enz, enz.

Maar dat kan (zeker in de opportunistische voetbalwereld) heel snel veranderen. Ook het feit dat Feyenoord bij jongere supporters minder goed vertegenwoordigd is. Kijk naar de woorden van Karim El Ahmadi, die voor de komende 5 seizoenen bij Feyenoord onder contract staat, ook uit de VI van deze week:

"Vraag VI: Vroeger was je voor Ajax?
Antwoord El Ahmadi: Toen was ik acht jaar en was Ajax hot. Ze wonnen in die tijd de Champions League. Als ik nu acht jaar oud was geweest, zou ik misschien een supportertje van PSV zijn geweest. Zo gaat dat toch?"


Bovenstaande maakt duidelijk dat als Feyenoord de negatieve spiraal weet te doorbreken, en daar is nu eenmaal meer geld voor nodig dan de club op dit moment op eigen kracht kan genereren, er automatisch weer een grotere aanwas van nieuwe, jongere supporters zal volgen.

Overigens zie ik bij elke thuiswedstrijd de laatste twee jaar vele nieuwe, jongere gezichten. Daaronder zijn ook vrouwen en allochtone Nederlanders (Rotterdammers van Surinaams, Turks, Marokkaanse afkomst). Ook zij weten langzaam maar zeker de weg naar de Kuip te vinden. Iets wat ik persoonlijk een hele goede zaak vind.

Maar ook hier remt de maximum capaciteit van het huidige stadion de ontwikkelingen. Vele supporters houden (gelukkig) vast aan hun seizoenkaart, maar dat blokkeert de instroom van veel nieuwe supporters. Dus wederom een argument om het nieuwe stadion er z.s.m. neer te zetten.

Een beetje off topic: ik las gisteren dat FC Schalke 04 vorig jaar een record jaaromzet van ruim ¤ 156 miljoen genereerde. De tendens is daar stijgende. Dit omdat ze regelmatig CL spelen, meer TV geld dan in Nederland krijgen, maar niet in het minst omdat ze sinds een aantal jaren in de commercieel perfect exploiteerbare "Arena Auf Schalke" spelen.

Ondanks dat er "maar" 62.000 toeschouwers (inclusief staanplaatsen) in kunnen (wekelijks uitverkocht!), wordt er veel meer geld per toeschouwer gegenereerd dat in het oude grotere Parkstadion (71.000 plaatsen, veel staanplaatsen). En dat in een regio met heel veel concurrentie in de nabije omgeving zoals Borussia Dortmund (gemiddelde boven de 70.000 bezoekers), MSV Duisburg, Vfl Bochum, Fortuna Düsseldorf, RW Essen, RW Oberhausen.

Wat eens te meer aangeeft dat de aantallen en de bedragen waarover Feyenoord nu denkt, helemaal niet vergezocht zijn. Ik schat ze zelfs als realistisch in, en als ze het stadion echt goed vullen (toeschouwers en business) zijn omzetten zoals bij FC Schalke 04 helemaal niet utopisch, maar eerder een op termijn haalbaar doel!

En dan doet Feyenoord op zeker structureel mee met de top van Nederland. En als ze een goed beleid blijven voeren, waar ze (toegegeven) eigenlijk pas vorig seizoen mee begonnen zijn, en dat een langere adem vereist voordat de resultaten structureel zichtbaar worden, dan worden ze zelfs weer, als in de jaren 70, toonaangevend!
Ziggenmufterzondag 11 mei 2008 @ 19:35
Het buitenland weet het ook al.
quote:
Bron: goal.com

Forget about Milan’s “Giuseppe Meazza”, Wembley or even Barcelona’s “Camp nou”. By 2016 Europe’s largest football ground will be in Rotterdam – or so Feyenoord plan on.

The Dutch giants have been playing their home games at the legendary “De kuip” since 1937. Selected as one of Rotterdam’s monuments nearly 17 years ago, the ground has been renovated a number of times, but its capacity has decreased to no more than 51,177 seats.

And it seems that Feyenoord bosses think it’s time for a change. Their commercial director Chris Woerts has told Voetbal International magazine that they plan on constructing a brand new football temple with a capacity of over 100,000 (!), which would make the “Maracanã aan de Maas” ("Maracanã on the Meuse”) the biggest football ground in Europe; bigger even than the 98,772-seater home of Barcelona.

Of course Feyenoord are still looking for financiers, but hope that their new ground will be ready in eight years, right in time for the 2018 World Cup final stage, which the Netherlands have already bid for, along with Belgium and Luxembourg.

“De nieuwe kuip” could also be the Netherlands’ main weapon in a potential Rotterdam bid for the 2028 summer Olympics. It is expected to be located at Sportpark Varkenoord, just a few hundred meters from Feyenoord’s current home.
_Mike_zondag 11 mei 2008 @ 19:41
Hebben ze in Barcelona toch nog wat om over te lachen.
jorienvdherikzondag 11 mei 2008 @ 19:43
goal.com is toch NL site
Ziggenmufterzondag 11 mei 2008 @ 19:48
quote:
Op zondag 11 mei 2008 19:41 schreef _Mike_ het volgende:
Hebben ze in Barcelona toch nog wat om over te lachen.
Ik denk dat Ojoks het lachen zal vergaan. Die Bijlmer crap kan toch echt niet meer.
FrankyMcGzondag 11 mei 2008 @ 19:49
ik geloof er nog steeds niet in een stadion met 100.000 capaciteit in Nederland, zal vaak lekker leeg zitten denk ik zo....
Ziggenmufterzondag 11 mei 2008 @ 20:14
quote:
Op zondag 11 mei 2008 19:49 schreef FrankyMcG het volgende:
ik geloof er nog steeds niet in een stadion met 100.000 capaciteit in Nederland, zal vaak lekker leeg zitten denk ik zo....
Tja, er zijn nu eenmaal mensen die wel visie hebben, marktonderzoeken laten uitvoeren, plannen maken, alternatieven ontwikkelen, risico's inschatten, overleggen met financiers, etc. ..........
FrankyMcGzondag 11 mei 2008 @ 20:20
quote:
Op zondag 11 mei 2008 20:14 schreef Ziggenmufter het volgende:
Tja, er zijn nu eenmaal mensen die wel visie hebben, marktonderzoeken laten uitvoeren, plannen maken, alternatieven ontwikkelen, risico's inschatten, overleggen met financiers, etc. ..........
Met die visie is niets mis, en ze zullen het ongetwijfeld onderzocht hebben, maar ik blijf op dat gebied sceptisch!
_Mike_zondag 11 mei 2008 @ 20:36
Ik voorspel, over een paar maanden een nieuwsbericht met de titel "Mega stadion Feyenoord niet meer aan de orde"
Palmboom313zondag 11 mei 2008 @ 20:59
Als er echt een stadion van 100000 of meer komt dan wordt dat denk ik ook vaste plek voor nederlands elftal. Ik denk wel dat feyenoord het stadion vol kan krijgen.
Ziggenmufterzondag 11 mei 2008 @ 20:59
quote:
Op zondag 11 mei 2008 20:36 schreef _Mike_ het volgende:
Ik voorspel, over een paar maanden een nieuwsbericht met de titel "Mega stadion Feyenoord niet meer aan de orde"
Dat Feyenoord een nieuw stadion krijgt van zeker 80.000 toeschouwers staat wel vast maar het grootste stadion van Europa .... dat had ik niet gedacht. Maar goed, zeker is dat laatste inderdaad nog niet. De beslissing gaat trouwens niet over dat nieuwe stadion alleen maar over de herinrichting van Varkenoord (het gebied waar het stadion moet komen), met een groot sportcomplex en overdekte 400 meter ijsbaan, woningbouw, infrastructuur, een jachthaven, etc, etc. Over een paar maanden horen we meer.

[ Bericht 11% gewijzigd door RayMania op 21-05-2008 14:07:41 ]
Ziggenmufterzondag 11 mei 2008 @ 21:00
quote:
Op zondag 11 mei 2008 20:59 schreef Palmboom313 het volgende:
Als er echt een stadion van 100000 of meer komt dan wordt dat denk ik ook vaste plek voor nederlands elftal. Ik denk wel dat feyenoord het stadion vol kan krijgen.
Lijkt mij ook.
Palmboom313zondag 11 mei 2008 @ 21:04
Interresante quote van dit forum http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=537805&page=21
quote:
Zonder een echte Europese Competitie met een eerlijke verdeling van de TV gelden onder alle deelnemende clubs (model American Football) zullen alle Nederlandse clubs (een incident daargelaten) geen grote rol van betekenis in het Europese voetbal, met name de CL, meer spelen. Dat moeten we helaas accepteren. Een verdere uitbouw van het Philips Stadion of de Amsterdam ArenA, of een nieuwe Kuip in Rotterdam zullen daar weinig aan kunnen veranderen.
Mr_Brownstonezondag 11 mei 2008 @ 21:30
quote:
Op zondag 11 mei 2008 20:36 schreef _Mike_ het volgende:
Ik voorspel, over een paar maanden een nieuwsbericht met de titel "Mega stadion Feyenoord niet meer aan de orde"
Heb je nou echt helemaal niks beters te doen dan die gezoutte zeiksluiter van je constant open te trekken om iets negatiefs over Feyenoord te melden? Het enige wat ik van jou lees is gezeik over dat het allemaal toch niet kan en lukt. Concentreer je liever op je eigen mooie clubje, met die betonnen pisbak. Wees eens wat constructiever ofzo.
Ziggenmufterzondag 11 mei 2008 @ 21:44
quote:
Op zondag 11 mei 2008 21:04 schreef Palmboom313 het volgende:
Interresante quote van dit forum http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=537805&page=21
[..]
Dat klopt. Zo lang de Russische en Amerikaanse mafia regeert in de Premier League, zal er weinig veranderen.

Maar wat zeuren we nu over dat achterlijk pompeuze geldcircus dat Champions League heet?
Whiteguyzondag 11 mei 2008 @ 22:15
quote:
Op zondag 11 mei 2008 20:14 schreef Ziggenmufter het volgende:

[..]

Tja, er zijn nu eenmaal mensen die wel visie hebben, marktonderzoeken laten uitvoeren, plannen maken, alternatieven ontwikkelen, risico's inschatten, overleggen met financiers, etc. ..........
Als dat de zelfde mensen zijn die de afgelopen jaren verantwoordelijk waren voor de financien bij feyenoord... veel succes er mee. Je kan wel zeggen dat de financiele situatie bij psv zo slecht is, maar bij feyenoord is het zo mogelijk nog slechter.

Overigens is dat voor psv bij de mogelijke uitbreiding ook wel van belang. Als ik het goed heb is in 2018 de hypotheek afbetaalt, en is het stadion in het bezit van psv. Tot die tijd ligt het geld voor een uitbreiding niet voor het oprapen. Ik neem aan dat een nieuwe kuip net zoals de huidige kuip niet eigendom van feyenoord gaat worden ?
Ziggenmufterzondag 11 mei 2008 @ 22:23
quote:
Op zondag 11 mei 2008 22:15 schreef Whiteguy het volgende:

[..]

Als dat de zelfde mensen zijn die de afgelopen jaren verantwoordelijk waren voor de financien bij feyenoord... veel succes er mee.
Let jij eigenlijk wel op? Hoe lang werken Woerts en Gudde bij Feyenoord?

Het antwoord is dus nee.
denthemenzondag 11 mei 2008 @ 23:26
Net het nieuwe stadion van Twente, begint er goed uit te zien
Ziggenmufterzondag 11 mei 2008 @ 23:55
quote:
Op zondag 11 mei 2008 23:26 schreef denthemen het volgende:
Net het nieuwe stadion van Twente, begint er goed uit te zien
Ik hoorde op Studio Voetbal dat ze uiteindelijk naar 45.000 plaatsen gaan.
Dat zou wat zijn .... Twente-Feyenoord voor evenveel publiek als Feyenoord-Twente nu.
_Mike_maandag 12 mei 2008 @ 00:31
quote:
Op zondag 11 mei 2008 23:55 schreef Ziggenmufter het volgende:

[..]

Ik hoorde op Studio Voetbal dat ze uiteindelijk naar 45.000 plaatsen gaan.
Dat zou wat zijn .... Twente-Feyenoord voor evenveel publiek als Feyenoord-Twente nu.
Ze kunnen inderdaad naar 45.000, maar dat is waarschijnlijk de aankomende jaren niet te spraken zoals Youri Mulder al zei.

Overigens ziet het er zonder dak er zuid Amerikaans uit , voor de rest word het volgens mij wel een net stadion.
TerroRobbiemaandag 12 mei 2008 @ 00:35
Grolsch Veste is trouwens wel echt een hele trieste naam.
Ruudmaandag 12 mei 2008 @ 00:36
ja, noem het dan De Beugel
jorienvdherikmaandag 12 mei 2008 @ 00:36
quote:
Op maandag 12 mei 2008 00:35 schreef TerroRobbie het volgende:
Grolsch Veste is trouwens wel echt een hele trieste naam.
Hoezo, vind goed klinken, en is nog historisch ook
Ziggenmuftermaandag 12 mei 2008 @ 01:03
quote:
Op maandag 12 mei 2008 00:35 schreef TerroRobbie het volgende:
Grolsch Veste is trouwens wel echt een hele trieste naam.
Ik vind het een mooie naam, eentje met historisch besef.
sjimzmaandag 12 mei 2008 @ 01:05
Dat historisch is ook maar toevallig zo.

De euro's die binnenkomen zijn een stuk belangrijker voor Twente dan een naam met historisch besef
Prosacmaandag 12 mei 2008 @ 01:48
Veste, Borg.. wel mooi hoor. De meeste Twente supporters die ik ken vinden het maar wat prachtig dat Grolsch de stadionnaam heeft gekocht.
Het stadion is voor volgend seizoen al helemaal uitverkocht.
Ziggenmuftermaandag 12 mei 2008 @ 06:27
quote:
Op maandag 12 mei 2008 01:48 schreef Prosac het volgende:

Het stadion is voor volgend seizoen al helemaal uitverkocht.
Dan kunnen ze volgend jaar meteen weer uitbreiden!!

En zo groeit en bloeit de eredivisie gestaag verder.
Ruudmaandag 12 mei 2008 @ 07:55
hadden ze misschien beter een paar jaar kunnen wachten en een hele ring erop gooien
Ziggenmuftermaandag 12 mei 2008 @ 08:00
quote:
Op maandag 12 mei 2008 01:05 schreef sjimz het volgende:
Dat historisch is ook maar toevallig zo.

De euro's die binnenkomen zijn een stuk belangrijker voor Twente dan een naam met historisch besef
Een goed imago - waaronder de naamgeving - levert geld op.
Moodymaandag 12 mei 2008 @ 09:38
quote:
Op maandag 12 mei 2008 00:31 schreef _Mike_ het volgende:

[..]

Ze kunnen inderdaad naar 45.000, maar dat is waarschijnlijk de aankomende jaren niet te spraken zoals Youri Mulder al zei.
Niet helemaal waar allemaal.
Ze kunnen ze naar 42.000-43.000 plaatsen uitbreiden door de 2e ring vol te maken en nog een aantal rijen nder de 1e ring te plaatsen.

Twente had de uitbreiding het liefst in 1x gedaan (dus komend jaar al 42.000 plaatsen). De vraag naar jaarkaarten is namelijk enorm, het probleem is alleen dat de infrastructuur rond het stadion nog niet geschikt is voor 30.000+ supporters. Daar gaan ze de komende 2 jaar mee bezig. De vergunning voor de uitbreiding naar 42.000 plaatsen is overigens al aangevraagd.

Leuk feitje is dat de jaarkaarten voor komend seizoen al zijn uitverkocht (dus ook met 24.000 plaatsen elke wedstrijd uitverkocht) én er alweer 2000 mensen op de wachtlijst staan voor de volgende uitbreiding. Dit heeft trouwens weinig te maken met de prestaties van de afgelopen 2 seizoenen, want de wachtlijst bestaat al sinds de mindere periode

Over de naamgegeving; Er zijn maar weinig stadions in de eredivisie die geen geld proberen te verdienen aan de naam van het stadion. Het Abe Lenstrastadion en Rat Verleghstadion zijn voorbeelden. Maar ik wil wedden dat wanneer zij een dergelijke aanbieding als van Grolsch krijgen, zij ook om zijn
Als Twente een stabiele subtopper wil zijn, moet het financiele verrschil met Heerenveen (FC Univé ) en AZ (FC DSB ) kleiner worden en dankzij dit soort inkomsten kan dat vanaf volgend seizoen het geval zijn.

[ Bericht 10% gewijzigd door Moody op 12-05-2008 09:50:29 ]
Repsakmaandag 12 mei 2008 @ 12:07
quote:
Op maandag 12 mei 2008 09:38 schreef Moody het volgende:

[..]

Niet helemaal waar allemaal.
Ze kunnen ze naar 42.000-43.000 plaatsen uitbreiden door de 2e ring vol te maken en nog een aantal rijen nder de 1e ring te plaatsen.

Twente had de uitbreiding het liefst in 1x gedaan (dus komend jaar al 42.000 plaatsen). De vraag naar jaarkaarten is namelijk enorm, het probleem is alleen dat de infrastructuur rond het stadion nog niet geschikt is voor 30.000+ supporters. Daar gaan ze de komende 2 jaar mee bezig. De vergunning voor de uitbreiding naar 42.000 plaatsen is overigens al aangevraagd.

Leuk feitje is dat de jaarkaarten voor komend seizoen al zijn uitverkocht (dus ook met 24.000 plaatsen elke wedstrijd uitverkocht) én er alweer 2000 mensen op de wachtlijst staan voor de volgende uitbreiding. Dit heeft trouwens weinig te maken met de prestaties van de afgelopen 2 seizoenen, want de wachtlijst bestaat al sinds de mindere periode

Over de naamgegeving; Er zijn maar weinig stadions in de eredivisie die geen geld proberen te verdienen aan de naam van het stadion. Het Abe Lenstrastadion en Rat Verleghstadion zijn voorbeelden. Maar ik wil wedden dat wanneer zij een dergelijke aanbieding als van Grolsch krijgen, zij ook om zijn
Als Twente een stabiele subtopper wil zijn, moet het financiele verrschil met Heerenveen (FC Univé ) en AZ (FC DSB ) kleiner worden en dankzij dit soort inkomsten kan dat vanaf volgend seizoen het geval zijn.
Heerenveen krijgt maar een schijntje van Univé. Zeker in verhouding met DSB. Heerenveen heeft gewoon een grote businessclub en dus veel sponsors, en veel opbrengsten uit transfers.

Begroting komend seizoen richting de 30 miljoen geloof ik
Dirk-Kuijtmaandag 12 mei 2008 @ 21:23
Laat Feyenoord aub niet de kleinschalig gaan denken zodat we over 10 jaar weer uit moeten gaan breiden.
Ziggenmuftermaandag 12 mei 2008 @ 21:53
quote:
Op maandag 12 mei 2008 21:23 schreef Dirk-Kuijt het volgende:
Laat Feyenoord aub niet de kleinschalig gaan denken zodat we over 10 jaar weer uit moeten gaan breiden.
Net als velen wil ik graag dat het nieuwe stadion onze muilen doet openvallen van ontzag. Iets revolutionairs moet het hebben, net als de Kuip destijds in 1937.

De ideale maat zou denk ik rond de 100.000 zijn, met mogelijkheden om in de toekomst c.q. succesjaren tot bijv. 120.000 uit te breiden. Stadions van 80.000, laat staan 70.000 zijn (in ieder geval in de grote competities) binnen afzienbare tijd de norm, om niet te zeggen, te modaal.
koningdavidmaandag 12 mei 2008 @ 22:06
quote:
Op maandag 12 mei 2008 21:53 schreef Ziggenmufter het volgende:

[..]

Net als velen wil ik graag dat het nieuwe stadion onze muilen doet openvallen van ontzag. Iets revolutionairs moet het hebben, net als de Kuip destijds in 1937.

De ideale maat zou denk ik rond de 100.000 zijn, met mogelijkheden om in de toekomst c.q. succesjaren tot bijv. 120.000 uit te breiden. Stadions van 80.000, laat staan 70.000 zijn (in ieder geval in de grote competities) binnen afzienbare tijd de norm, om niet te zeggen, te modaal.
Ik zou eerder 80.000 met mogelijkheden tot uitbreiden 100.000/110.000 doen als ik Feyenoord was.
Kriegelmaandag 12 mei 2008 @ 22:30
quote:
met mogelijkheden om in de toekomst c.q. succesjaren tot bijv. 120.000 uit te breiden.
120.000, ja, tuurlijk.
Dan moet je 1/5 van Rotterdam in dat ding stouwen om 'm vol te krijgen!
Ziggenmuftermaandag 12 mei 2008 @ 23:24
quote:
Op maandag 12 mei 2008 22:30 schreef Kriegel het volgende:

[..]

120.000, ja, tuurlijk.
Dan moet je 1/5 van Rotterdam in dat ding stouwen om 'm vol te krijgen!
???

De straal van het afzetgebied van de Kuip is een paar 100 kilometer hoor. Ik zit regelmatig naast Limburgers en Groningers in de Kuip .... zelfs uit België en Engeland komen ze.

Feyenoord heeft naar schatting 2.500.000 aanhangers.
Ziggenmuftermaandag 12 mei 2008 @ 23:25
quote:
Op maandag 12 mei 2008 22:06 schreef koningdavid het volgende:

[..]

Ik zou eerder 80.000 met mogelijkheden tot uitbreiden 100.000/110.000 doen als ik Feyenoord was.
Nee, 80.000 is over 8 jaar te modaal, te gewoon.
Kriegelmaandag 12 mei 2008 @ 23:26
quote:
Op maandag 12 mei 2008 23:24 schreef Ziggenmufter het volgende:

[..]

???

De straal van het afzetgebied van de Kuip is een paar 100 kilometer hoor. Ik zit regelmatig naast Limburgers en Groningers in de Kuip .... zelfs uit België en Engeland komen ze.
Goed, dat is wel waar.
DutchGoonermaandag 12 mei 2008 @ 23:28
quote:
Op maandag 12 mei 2008 23:24 schreef Ziggenmufter het volgende:

en Engeland komen ze.


Dat is er ook maar eentje, zeer relaxte gast overigens, komt ook altijd bij Excelsior.
TC03dinsdag 13 mei 2008 @ 00:09
quote:
Op maandag 12 mei 2008 23:25 schreef Ziggenmufter het volgende:

[..]

Nee, 80.000 is over 8 jaar te modaal, te gewoon.
Je zal moeten erkennen dat Feyenoord ook modaal is. Volgens een onderzoek van de VI had Feyenoord 1,5 miljoen aanhangers tegen over 2,2 miljoen van Ajax... Feyenoord heeft niet de aanhang van Manchester United of Barcelona. Een dergelijk stadion zou dus prima bij Feyenoord passen. Is ook niks om je voor te hoeven schamen. Groter dan het nieuwe Anfield of Arsenal stadion. Of de Allianz Arena. Of Old Trafford. Over 8 jaar zijn dat nog steeds Europese topploegen met allen een kleiner stadion. Feyenoord heeft dan gewoon een bovenmodaal stadion. Stadions zijn niet onderhevig aan mode en worden gebouwd om decennia lang te blijven.

[ Bericht 8% gewijzigd door TC03 op 13-05-2008 00:20:06 ]
De_Ananasdinsdag 13 mei 2008 @ 00:14
quote:
Op dinsdag 13 mei 2008 00:09 schreef TC03 het volgende:

[..]

Je zal moeten erkennen dat Feyenoord ook modaal is. Volgens een onderzoek van de VI had Feyenoord 1,5 miljoen aanhangers tegen over 2,2 miljoen van Ajax... Feyenoord heeft niet de aanhang van Manchester United of Barcelona. Een dergelijk stadion zou dus prima bij Feyenoord passen. Is ook niks om je voor te hoeven schamen. Groter dan het nieuwe Anfield of Arsenal stadion.
Linkje naar dat onderzoek?
Prosacdinsdag 13 mei 2008 @ 08:52
quote:
Op dinsdag 13 mei 2008 00:14 schreef De_Ananas het volgende:

[..]

Linkje naar dat onderzoek?
VI van deze week. 2,1 miljoen mensen in NL die zich "fan" van Ajax noemen tegenover 1,1 miljoen Feyenoord. De enige 2 clubs boven de miljoen.
Geloof dat Feyenoord wel de meeste fans bezit die het meest bovenmodaal verdienen. for what it's worth
Plato1980dinsdag 13 mei 2008 @ 10:55
quote:
Op dinsdag 13 mei 2008 08:52 schreef Prosac het volgende:

Geloof dat Feyenoord wel de meeste fans bezit die het meest bovenmodaal verdienen. for what it's worth
Nee, van de Feyenoord-aanhang verdient in vergelijking met de andere clubs een relatief groot percentage een bovenmodaal salaris. Maar dat kunnen dus ook voor een groot deel mensen zijn die 35.000 euro per jaar verdienen, want dat is al bovenmodaal.
Prosacdinsdag 13 mei 2008 @ 11:39
quote:
Op dinsdag 13 mei 2008 10:55 schreef Plato1980 het volgende:

[..]

Nee, van de Feyenoord-aanhang verdient in vergelijking met de andere clubs een relatief groot percentage een bovenmodaal salaris. Maar dat kunnen dus ook voor een groot deel mensen zijn die 35.000 euro per jaar verdienen, want dat is al bovenmodaal.
dat dus, volgende keer zal ik gewoon het onderzoek ernaast houden voordat ik dingen roep.
ASromadinsdag 13 mei 2008 @ 13:31
quote:
Op zondag 11 mei 2008 13:13 schreef Cruoninga het volgende:

[..]

Ik begrijp dat je enthousiast bent. Ik vond het idee van de Euroborg ook overweldigend toen we nog met 10.000 man in het Oosterpark zaten. Maar grote kans dat het de sfeer niet per sé ten goede komt. In Camp Nou is het volgens mij behoorlijk tam bijvoorbeeld. De Kuip is nu ook al een stuk groter dan de meeste andere Nederlandse stadions, maar pakweg de Vijverberg heb ik altijd als intimiderender ervaren. Nu heb ik alleen maar edities van Feyenoord-Groningen bezocht, dus nooit grote wedstrijden. Daar zal het wel anders zijn.

Overigens hoeft 100.000 helemaal niet te veel te zijn. Moet je zien hoe de toeschouwersaantallen sinds de jaren'80 gegroeid zijn. Een soortgelijke groei is uit dat oogpunt niet zo onrealistisch. Wat daarvan de keerzijde zou kunnen zijn is dat er nog veel meer een 'nieuw soort publiek' naar de stadions gelokt zal moeten worden. Publiek dat niets heeft met traditie en nostalgie, maar in luxe naar een wedstrijd wil kijken. De tribunecultuur zoals we die nu kennen zal dan verloren gaan. Grotere stadions betekenen niet automatisch meer sfeer.
vindt dit nu een mooie en realistische post. Als je kijkt naar de Arena heeft het ook even geduurd voordat er sfeer kwam, de laatste jare gaat het de goede kant op en het kan nog altijd vele malen beter. Maar met de verplaatsing van een gedeelte van 410 wordt het beter en beter. Het is leuk zo'n uitbereiding, maar of het echt haalbaar is..... krijg je idd nog meer van dat foute theaterpubliek....
Ziggenmufterdinsdag 13 mei 2008 @ 13:31
quote:
Op dinsdag 13 mei 2008 13:26 schreef Kriegel het volgende:

[..]

Mooi man, zo'n glazen bol, waar kan je die krijgen?
Zoals elk succesvol initiatief begint met: visie ontwikkelen, marktonderzoek, strategie ontwikkelen, partijen bij elkaar sprokkelen, goede afspraken maken, goede organisatie neerzetten, implementatie.

Je hebt geen garanties maar je kan een heel eind komen.
Whiteguyzondag 18 mei 2008 @ 22:17
quote:
PSV verbouwt: sponsor wil niet meer achter glas

EINDHOVEN - De grote geldschieters van PSV willen niet langer achter glas zitten tijdens de wedstrijden. Die wens is voor de Eindhovense club de belangrijkste aanleiding geweest om de derde verdieping van het Philips-Stadion deze zomer grondig te gaan verbouwen. Het interieurontwerp komt van de bekende Gooise ontwerper Jan des Bouvrie.

Gras
"Vroeger stond het volgen van een wedstrijd achter glas voor luxe. Maar dat is de laatste jaren veranderd. Sponsors geven aan dat ze de sfeer in het stadion willen proeven, in de openlucht willen zitten en bij wijze van spreken het gras willen ruiken", vertelt Marcel van den Bunder, commercieel directeur van PSV.

Vandaar dat de glazen platen op de derde etage aan de zuidtribune verdwijnen. De sponsorloges zullen naar voren uitgebouwd worden. In het midden komt een groot open terras voor bestuurders en hoogwaardigheidsbekleders.

Een consequentie is wel dat de bovenste rij tribuneplaatsen van de eerste ring op de zuidtribune komt te vervallen. De seizoenskaarthouders die daar een plek hebben, zijn met een brief ingelicht. Voor hen wordt volgens PSV naar een passend alternatief gezocht.

Dineren
PSV grijpt de verbouwing verder aan om om de hele derde verdieping te vernieuwen. Diverse ruimtes worden uitgebreid. PSV wil volgens Van den Bunder tegemoet komen aan de wens van bezoekers om voor de wedstrijden samen te dineren in het stadion. Dit zal dan binnen gebeuren, waarna de sponsors en hun relaties buiten op de tribune naar het voetbal kunnen kijken.

Buiten wedstrijddagen om wil PSV alle zalen in het stadion intensiever gaan verhuren voor allerlei doeleinden en bijeenkomsten.

Bij het ontwerp van het nieuwe interieur was Jan des Bouvrie persoonlijk betrokken. Via hoofdsponsor Philips is afgesproken dat LED-verlichting een prominente rol krijgt. "Maar zonder dat dit de sfeer nadelig beïnvloedt" , bezweert Van den Bunder.
Aldus paaskonijn in het psv topic.
Leuk allemaal, maar weer geen aankondiging van uitbreiding naar 42000 plaatsen, en die herfinanciering zou ook 4 jaar geleden al rond zijn....
rubbereendmaandag 19 mei 2008 @ 00:55
quote:
Op zaterdag 10 mei 2008 14:42 schreef jorienvdherik het volgende:
maarja psv mag wel is nieuw stadion bouwen

toch bizar dat ze maar 35.000 plaatsen hebben ofzo
nou mooi niet, zeker buiten de stad bouwen. Ik denk trouwens dat PSV meer geld met dit stadion binnenhaald dan Feyenoord met de Kuip aangezien er enorm veel commerciele ruimtes zijn in het Philips stadion
jorienvdherikmaandag 19 mei 2008 @ 00:58
slecht zeg, laat je eigen scc houders maar de lul zijn die op de bovenste rij zitten
Grulezmaandag 19 mei 2008 @ 00:58
quote:
Op maandag 19 mei 2008 00:55 schreef rubbereend het volgende:

[..]

nou mooi niet, zeker buiten de stad bouwen. Ik denk trouwens dat PSV meer geld met dit stadion binnenhaald dan Feyenoord met de Kuip aangezien er enorm veel commerciele ruimtes zijn in het Philips stadion
Maar ik vind een capaciteit van 35.000 voor een 'grote' club toch absurt weinig. Helemaal gezien de tendens van subtoppers die hun stadion naar eenzelfde grootte willen uitbreiden.
rubbereendmaandag 19 mei 2008 @ 01:08
quote:
Op zondag 18 mei 2008 22:17 schreef Whiteguy het volgende:

[..]

Aldus paaskonijn in het psv topic.
Leuk allemaal, maar weer geen aankondiging van uitbreiding naar 42000 plaatsen, en die herfinanciering zou ook 4 jaar geleden al rond zijn....
de herfinanciering is hoogstwaarschijnlijk van de baan, kwestie van nu de boel uitzingen onder deze voorwaarden en dan is het stadion binnen korte termijn in bezit. En die uitbreiding kan PSV nooit alleen betalen en daarvoor is het ook aan de gemeente om de rol van het stadion in de plannen van Strijp S en het centrum te bepalen.
rubbereendmaandag 19 mei 2008 @ 01:09
quote:
Op maandag 19 mei 2008 00:58 schreef Grulez het volgende:

[..]

Maar ik vind een capaciteit van 35.000 voor een 'grote' club toch absurt weinig. Helemaal gezien de tendens van subtoppers die hun stadion naar eenzelfde grootte willen uitbreiden.
klopt, het stadion is ook altijd uitverkocht dus uitbreding met 10.000 komt nog makkelijk vol.... maarja er is geen geld en gezien de ruimte is uitbreding vrij duur
Grunnermaandag 19 mei 2008 @ 08:00
Het Arke StadionGrolsch Veste wordt wel mooi hoor.
ASromamaandag 19 mei 2008 @ 10:24
quote:
Op maandag 19 mei 2008 01:09 schreef rubbereend het volgende:

[..]

klopt, het stadion is ook altijd uitverkocht dus uitbreding met 10.000 komt nog makkelijk vol.... maarja er is geen geld en gezien de ruimte is uitbreding vrij duur
gewoon roepen dat je 110.000 man groot stadion gaat bouwen, dan komen de investeerders vanzelf wel want jah wie wil er nu niet meedoen aan zo'n bodemloze put
DarkShinemaandag 19 mei 2008 @ 12:05
quote:
Op maandag 19 mei 2008 08:00 schreef Grunner het volgende:
Het Arke StadionGrolsch Veste wordt wel mooi hoor.
Eensch!
DarkShinemaandag 19 mei 2008 @ 12:06
quote:
Doorbraak in stadiondossier van Antwerpen

Er lijkt een doorbraak te komen in het mega stadion dossier in de provincie Antwerpen. De resultaten van het milieu-effectenrapport (MER) zijn deels bekend, en enkele locaties worden weerhouden.

Er komt volgens dat rapport al zeker geen stadion op Linkeroever, het Rooi in Berchem of op de Wilrijkse pleinen. Vlaams minister Dirk Van Mechelen zal vandaag met het Antwerpse stadsbestuur rond de tafel zitten om een definitieve locatie aan te duiden.

Het Rooi werd afgekeurd vanwege haar druk woongebied, Linkeroever vanwege de slechte milieurapporten en de aanleg van de Oosterweelverbinding. De Wilrijkse pleinen is dan weer afgekeurd vanwege haar groene omgeving.

Er resteren zo nog vier sites die in aanmerking komen voor het nieuwe stadion. Dat zijn Petroleum Zuid, het Eilandje, de luchthaven van Deurne en het eerder onwaarschijnlijke overkappingplan van de Antwerpse Ring nabij het oude postsorteercentrum van Berchem.

“Ik wil geen verdere vertragingen meer oplopen”, ambieert minister van Mechelen. “Als we in Antwerpen een nieuw stadion willen bouwen voor het WK van 2018 dan moeten we nu definitief gaan beslissen waar we het gaan neerplanten.”

Bron: Voetbalkrant.com
rubbereendmaandag 19 mei 2008 @ 19:50
hoelang hebben ze het in Antwerpen al over een nieuw stadion?
tha_darkmaandag 19 mei 2008 @ 21:06
Ziggenmufter

Ik weet niet in welk wereldje jij leeft maar Feyenoord een stadion van 100.000 tot 120.000?
Stukken groter dan het nieuwe stadion van Arsenal terwijl Feyenoord tegenwoordig niet meer is dan een modaal clubje in Europa. En waar je die aanhang van 2.5 miljoen vandaan wil halen is me ook nog maar de vraag. Maar blijf gerust reageren hier in dit topic want ik vermaak me wel met jou uitspraken
Ziggenmuftermaandag 19 mei 2008 @ 23:38
quote:
Op maandag 19 mei 2008 21:06 schreef tha_dark het volgende:

Stukken groter dan het nieuwe stadion van Arsenal terwijl Feyenoord tegenwoordig niet meer is dan een modaal clubje in Europa.
Maar daar zal dus verandering in komen .... door:
het nieuwe stadion >>>>>investeerders>>>>>>meer geld te besteden>>>>>betere spelers>>>>>> meer successen

Dat heet nu visie, plannen ontwikkelen en uitvoeren.

Wat jij doet is vanuit je luie stoel zeggen hoe belachelijk het allemaal klinkt .... zoals je waarschijnlijk alles afschiet omdat je nu eenmaal niet de capaciteiten hebt om groots te denken.

Aan negatieve figuren als jij gaat Nederland kapot.
Whiteguydinsdag 20 mei 2008 @ 00:26
quote:
Op maandag 19 mei 2008 23:38 schreef Ziggenmufter het volgende:

[..]

Maar daar zal dus verandering in komen .... door:
het nieuwe stadion >>>>>investeerders>>>>>>meer geld te besteden>>>>>betere spelers>>>>>> meer successen

Dat heet nu visie, plannen ontwikkelen en uitvoeren.

Wat jij doet is vanuit je luie stoel zeggen hoe belachelijk het allemaal klinkt .... zoals je waarschijnlijk alles afschiet omdat je nu eenmaal niet de capaciteiten hebt om groots te denken.

Aan negatieve figuren als jij gaat Nederland kapot.
Goh, en waarom zet de Graafschap dan geen stadion van 50 000 neer? Die willen ook vast wel een nieuw stadion, investeerders, geld, betere spelers en successen. Grote en trouwe achterban hebben ze ook wel daar.
Geen visie aanwezig daar zeker?
tha_darkdinsdag 20 mei 2008 @ 01:10
quote:
Op maandag 19 mei 2008 23:38 schreef Ziggenmufter het volgende:

[..]

Maar daar zal dus verandering in komen .... door:
het nieuwe stadion >>>>>investeerders>>>>>>meer geld te besteden>>>>>betere spelers>>>>>> meer successen

Dat heet nu visie, plannen ontwikkelen en uitvoeren.

Wat jij doet is vanuit je luie stoel zeggen hoe belachelijk het allemaal klinkt .... zoals je waarschijnlijk alles afschiet omdat je nu eenmaal niet de capaciteiten hebt om groots te denken.

Aan negatieve figuren als jij gaat Nederland kapot.
Ik zal proberen serieus te reageren op zoveel onzin.
Die redenering van jou slaat natuurlijk als een lul op een drumstel. Als het allemaal zo makkelijk was zou iedere club onmiddelijk een +100.000 stadion bouwen. Waarom denk je dat bijvoorbeeld Arsenal niet meteen heeft gekozen voor een stadion van 100.000?
Feyenoord met Arsenal vergelijken slaat natuurlijk helemaal nergens op, denken dat Feyenoord de stap naar de Europese top kan maken enkel door een stadion van >100.000
Nederlandse clubs kunnen de stap naar de structurele top gewoon niet meer maken en dat komt mede door oa de tv rechten.
En ik vraag nog steeds waar jij die 60.000 extra toeschouwers vandaan wilt halen want het zit dit jaar niet eens elke wedstrijd vol
Ziggenmufterdinsdag 20 mei 2008 @ 06:23
quote:
Op dinsdag 20 mei 2008 00:26 schreef Whiteguy het volgende:

[..]

Goh, en waarom zet de Graafschap dan geen stadion van 50 000 neer? Die willen ook vast wel een nieuw stadion, investeerders, geld, betere spelers en successen. Grote en trouwe achterban hebben ze ook wel daar.
Geen visie aanwezig daar zeker?
Slimpie .... de Graafschap heeft gewoon een veel kleinere achterban dan Feyenoord. Uit het VI-onderzoek kwam naar voren dat Feyenoord de grootste achterban in Nederland heeft.
Ziggenmufterdinsdag 20 mei 2008 @ 06:37
quote:
Op dinsdag 20 mei 2008 01:10 schreef tha_dark het volgende:

Feyenoord met Arsenal vergelijken slaat natuurlijk helemaal nergens op, denken dat Feyenoord de stap naar de Europese top kan maken enkel door een stadion van >100.000
Nederlandse clubs kunnen de stap naar de structurele top gewoon niet meer maken en dat komt mede door oa de tv rechten.
En ik vraag nog steeds waar jij die 60.000 extra toeschouwers vandaan wilt halen want het zit dit jaar niet eens elke wedstrijd vol
Luister Slimpie ..... je denkt verkeerd.

Natuurlijk zat het stadion dit jaar niet elke wedstrijd vol (maar wel bijna .... de gemiddelde bezettingsgraad is 95%) omdat het spel dit jaar toch wel bedroevend was.

De grootste omzetgroei die Feyenoord wil behalen (van een begroting van 42 mln. euro nu naar straks ruim 100 mln. euro) moet komen uit het aanboren van nieuwe segmenten van de zakelijke markt.

Laten we uitgaan van een stadion van 100.000. Die zit niet elke wedstrijd vol maar gemiddeld is 85.000 absoluut haalbaar. Dat betekent gemiddeld 40.000 toeschouwers meer dan nu. Dat levert slechts zo'n 4- 6 mln. euro per jaar op (gemiddelde prijs van een seizoenskaart voor de bovenste ring(en) van slechts 100-150 euro per jaar om de Feyenoord-fan met de smalle beurs tegemoet te komen).

De overige 50-60 mln. euro omzetgroei moet dus gehaald worden uit de zakelijke markt ....WAAR NOG HEEL VEEL GELD AANWEZIG IS. Feyenoord neemt Arsenal als voorbeeld waar heel veel geld wordt gegenereerd uit de zakelijke markt.

Een nieuw stadion betekent in eerste instantie gewoon veel meer mogelijkheden om nieuwe zakelijke segmenten aan te boren.

En verder .... waarom doe jij geen haalbaarheidsonderzoek? Of denk je echt dat ze bij Feyenoord achterlijk zijn?

[ Bericht 2% gewijzigd door Ziggenmufter op 20-05-2008 06:53:26 ]
Whiteguydinsdag 20 mei 2008 @ 11:14
quote:
Op dinsdag 20 mei 2008 06:37 schreef Ziggenmufter het volgende:

[..]

Luister Slimpie ..... je denkt verkeerd.

Natuurlijk zat het stadion dit jaar niet elke wedstrijd vol (maar wel bijna .... de gemiddelde bezettingsgraad is 95%) omdat het spel dit jaar toch wel bedroevend was.

De grootste omzetgroei die Feyenoord wil behalen (van een begroting van 42 mln. euro nu naar straks ruim 100 mln. euro) moet komen uit het aanboren van nieuwe segmenten van de zakelijke markt.

Laten we uitgaan van een stadion van 100.000. Die zit niet elke wedstrijd vol maar gemiddeld is 85.000 absoluut haalbaar. Dat betekent gemiddeld 40.000 toeschouwers meer dan nu. Dat levert slechts zo'n 4- 6 mln. euro per jaar op (gemiddelde prijs van een seizoenskaart voor de bovenste ring(en) van slechts 100-150 euro per jaar om de Feyenoord-fan met de smalle beurs tegemoet te komen).

De overige 50-60 mln. euro omzetgroei moet dus gehaald worden uit de zakelijke markt ....WAAR NOG HEEL VEEL GELD AANWEZIG IS. Feyenoord neemt Arsenal als voorbeeld waar heel veel geld wordt gegenereerd uit de zakelijke markt.

Een nieuw stadion betekent in eerste instantie gewoon veel meer mogelijkheden om nieuwe zakelijke segmenten aan te boren.

En verder .... waarom doe jij geen haalbaarheidsonderzoek? Of denk je echt dat ze bij Feyenoord achterlijk zijn?
Oke, om even mijn mening hier tegenover te zetten:

Voor de zakelijke markt (sponsors) is Arsenal wel 10x interessanter vanwege
-veel grotere achterban (in zowel binnen als buitenland)
-prestaties Champions league
-exposure verschil premier league / eredivisie. Premier league is in 100 landen ofzo te zien.

Kijk eens naar vitesse, die hadden ook grote plannen met gelredome, structureel in top 4 enz enz. Die zitten nu financieel aan de grond. Een groter stadion betekent niet direct meer geld, beter voetbal of een aantrekkelijker positie voor investeerders.

Gemiddeld aantal toeschouwers bij feyenoord was overigens dit jaar 44647. Op een capaciteit van 51177 is dat dus ongeveer 87%. Ook moet je er rekening mee houden dat van die anderhalf miljoen die VI noemt sowieso 99% niet naar het stadion gaat. Ik ben psv supporter, maar ik ben maar 1x in het philipsstadion geweest. Ik woon er dan ook 200km vandaan. Bovendien weegt de 'stadion sfeer' in mijn ogen niet op tegen het extra comfort van thuis op tv kijken. Ik zit liever thuis in een lekkere zetel, waar ik niet in een rij hoef te staan voor een hapje en drankje, dan dat ik tussen een stel randdebielen in ga zitten. Voor EUR 5,95 zie je op tv 4 wedstrijden per maand, dus het is ook nog eens spotgoedkoop. En met mij denken vele anderen zo.

Als er echt zo'n hoge vraag naar kaartjes zou zijn bij feyenoord, kunnen ze ook kijken naar bijvoorbeeld chelsea. Die hebben geen groot stadion (42000) maar hebben toch door de kaartjes duur te maken de inkomsten verhoogd. Bijkomend voordeel is ook dat dan het tuig voor het grootste gedeelte weg blijft.
quote:
The cheapest available seat for Chelsea's next match, against Aston Villa, is £45 for club members (£48 for non-members), with an extra £1.50 a ticket for debit or credit card bookings
Dit was in 2005. 46,5 pond is tegenwoordig ongeveer 55 euro. Let wel, voor de GOEDKOOPSTE kaartjes. En nog steeds zit het vol daar omdat de vraag naar kaartjes hoog genoeg is.

Bedenk ook dat 10 jaar geleden er nog maar 25000 man op de tribunes zat gemiddeld. Dat worden er niet zomaar 110 000.

Edit: bovendien is omzet iets wat niet 1:1 over gezet kan worden naar de (voetbal)begroting. Als je nu een begroting van 42 miljoen hebt, en je wilt naar de 100 miljoen, kan dat best. Maar als de kosten van het stadion dan 45% van je begroting opslokken schiet je daar nog niks mee op. Vandaar dat er bij psv ook zo'n gedoe was om de hoge hypotheek die zo'n zware last op de begroting was.

[ Bericht 4% gewijzigd door Whiteguy op 20-05-2008 11:29:44 ]
Ziggenmufterdinsdag 20 mei 2008 @ 11:36
@Whiteguy ....
quote:
Voor de zakelijke markt (sponsors) is Arsenal wel 10x interessanter vanwege
-veel grotere achterban (in zowel binnen als buitenland)
-prestaties Champions league
-exposure verschil premier league / eredivisie. Premier league is in 100 landen ofzo te zien.

Kijk eens naar vitesse, die hadden ook grote plannen met gelredome, structureel in top 4 enz enz. Die zitten nu financieel aan de grond. Een groter stadion betekent niet direct meer geld, beter voetbal of een aantrekkelijker positie voor investeerders.
Klopt maar hoe dan ook onderschat jij de omvang van de achterban van Feyenoord. Die is kleiner dan Arsenal maar veel groter dan Vitesse. Feyenoord speelt in een omgeving (Groot-Rotterdam) die je gerust 'zwaar zakelijk'mag noemen. Het potentieel is enorm hoog, Feyenoord heeft tot nu toe maar een fractie van weten aan te boren. Dat had te maken met de absolute heerschappij van de vorige voorzitter, Jorien vd H. Die liet geen andere investeerders toe. Het is duidelijk dat Feyenoord nog maar net is begonnen met die investeringspoules voor spelers. Dat wordt de komende jaren groots aangepakt.
quote:
Gemiddeld aantal toeschouwers bij feyenoord was overigens dit jaar 44647. Op een capaciteit van 51177 is dat dus ongeveer 87%.
De volledige capaciteit kan nooit benut worden, mede vanwege veiligheidsredenen. Het klinkt paradoxaal maar een wedstrijd als Feyenoord-Ajax trekt het gemiddelde toeschouwersaantal naar beneden. Dat was de minst bezochte wedstrijd van Feyenoord in de Kuip.
quote:
Als er echt zo'n hoge vraag naar kaartjes zou zijn bij feyenoord, kunnen ze ook kijken naar bijvoorbeeld chelsea. Die hebben geen groot stadion (42000) maar hebben toch door de kaartjes duur te maken de inkomsten verhoogd. Bijkomend voordeel is ook dat dan het tuig voor het grootste gedeelte weg blijft. [..]
In een groot stadion komen beide groepen aan hun trekken: de rijkeren en de minder rijken.
quote:
Bedenk ook dat 10 jaar geleden er nog maar 25000 man op de tribunes zat gemiddeld. Dat worden er niet zomaar 110 000.
Niemand spreekt over 110.000 mensen gemiddeld.

De toeschouwersaantallen fluctureren in de tijd gezien. In de gouden jaren '70 zat het stadion bomvol, de jaren '80 waren dramatisch.

De onderstroom in Nederland is juist dat mensen de weg naar de stadions steeds meer weten te vinden, de eredivisie is springlevend. Bijna alle clubs profiteren hier van, ook Feyenoord. De bouw van nieuwe stadions maakt het nog allemaal interessanter. Mijn buurman die al 20 jaar niet naar ADO was geweest, zat zondagmiddag in het nieuwe stadion. Hij is van plan een seizoenskaart te kopen. Gewoon, omdat de sfeer in het nieuwe stadion hem beviel.

ADO: http://denhaag.rtvwest.nl/mms_video/2008%252F1805-sport.wmv

Nogmaals, de directie van Feyenoord is niet achterlijk.

Maar ja, Nederlanders zijn nu eenmaal gewend om klein te denken. In Rotterdam gelukkig niet en dat heeft ze tot nu toe geen windeieren opgeleverd .....

[ Bericht 3% gewijzigd door Ziggenmufter op 20-05-2008 11:54:28 ]
Grulezdinsdag 20 mei 2008 @ 12:04
Harstikke mooi verhaal, maar je realiteitszin is ver te zoeken. En nee dit heeft niks met groot/ klein denken te maken.
Ziggenmufterdinsdag 20 mei 2008 @ 12:20
quote:
Op dinsdag 20 mei 2008 12:04 schreef Grulez het volgende:
Harstikke mooi verhaal, maar je realiteitszin is ver te zoeken. En nee dit heeft niks met groot/ klein denken te maken.
Weer zo'n nietszeggende opmerking. Geen enkele onderbouwing.
Grulezdinsdag 20 mei 2008 @ 12:23
quote:
Op dinsdag 20 mei 2008 12:20 schreef Ziggenmufter het volgende:

[..]

Weer zo'n nietszeggende opmerking. Geen enkele onderbouwing.
Het is een welietszeggende opmerking, maar idd zonder onderbouwing.
Ziggenmufterdinsdag 20 mei 2008 @ 12:23
Waar ter wereld komen 20.000 fans af op de 1e trainingsdag? Makaay zei vorig jaar dat hij nog nooit zo iets had meegemaakt .... "bij Bayern kwamen de 1e dag 4.000 man"

Wat te denken van 40.000 fans die op een maandagmorgen op de Coolsingel staan om de KNVB-beker ( off all prices ) te vieren.
Ziggenmufterdinsdag 20 mei 2008 @ 12:24
quote:
Op dinsdag 20 mei 2008 12:23 schreef Grulez het volgende:

[..]

Het is een welietszeggende opmerking, maar idd zonder onderbouwing.
Laat de onderbouwing dan over aan Feyenoord en de gemeente Rotterdam!
sjimzdinsdag 20 mei 2008 @ 12:25
quote:
Op dinsdag 20 mei 2008 12:23 schreef Ziggenmufter het volgende:
Waar ter wereld komen 20.000 fans af op de 1e trainingsdag? Makaay zei vorig jaar dat hij nog nooit zo iets had meegemaakt .... "bij Bayern kwamen de 1e dag 4.000 man"

Wat te denken van 40.000 fans die op een maandagmorgen op de Coolsingel staan om de KNVB-beker ( off all prices )te vieren.
Dat zijn allemaal gratis evenementen.

ASromadinsdag 20 mei 2008 @ 12:34
laten we het alsjeblieft over al geplande stadions hebben, niet pietpraat over stadions van 110.000 in 2060 van een club die financieel weer rare fratsen moet uithalen om uberhaupt hun bestaan af te dwingen. Bedoel woerts die roept maar wat om zodoende hopelijk investeerders aan te trekken, wat overigens zal tegenvallen. Je moet er een beetje doorheen prikken ziggenmufter.

hieronder het nieuwe stadion van coventry city
Mr_Brownstonedinsdag 20 mei 2008 @ 12:51
quote:
Op dinsdag 20 mei 2008 12:34 schreef ASroma het volgende:
laten we het alsjeblieft over al geplande stadions hebben, niet pietpraat over stadions van 110.000 in 2060 van een club die financieel weer rare fratsen moet uithalen om uberhaupt hun bestaan af te dwingen. Bedoel woerts die roept maar wat om zodoende hopelijk investeerders aan te trekken, wat overigens zal tegenvallen. Je moet er een beetje doorheen prikken ziggenmufter.


Het nieuwe stadion komt er.
ASromadinsdag 20 mei 2008 @ 12:52
quote:
Op dinsdag 20 mei 2008 12:51 schreef Mr_Brownstone het volgende:

[..]



Het nieuwe stadion komt er.
ok heb je een pdfje voor me met het hele plan? locatie? schetsen? kostenplaatje?

kom op man je begrijpt toch wat ik bedoel
Mr_Brownstonedinsdag 20 mei 2008 @ 12:57
quote:
Op dinsdag 20 mei 2008 12:52 schreef ASroma het volgende:

[..]

ok heb je een pdfje voor me met het hele plan? locatie? schetsen? kostenplaatje?

kom op man je begrijpt toch wat ik bedoel
Nee, dat begrijp ik niet. Dit topic is bedoeld om over stadions te praten, specifiek nieuwe stadions. De plannen zijn er. Waarom mag er dan niet over gesproken worden. Tuurlijk, nog niet alles is concreet behalve de locatie, maar daar zijn ze nu mee bezig. Ik snap best dat je het liever over andere stadia hebt dan het nieuwe Feyenoord stadion, gezien je sig, en ga gerust je gang. Maar ga dan niet zeuren als anderen het er wel over willen hebben. De nieuwe Kuip moet het paradepaardje worden om het WK2018 binnen te halen, dus het lijkt me niet meer dan logisch dat er over gediscussieerd wordt.
Ruuddinsdag 20 mei 2008 @ 13:05
quote:
Op dinsdag 20 mei 2008 12:25 schreef sjimz het volgende:

[..]

Dat zijn allemaal gratis evenementen.

een seizoenkaart voor een plek op 300m hoogte zal ook niet zo duur zijn
vingerplantdinsdag 20 mei 2008 @ 16:38
quote:
Op dinsdag 20 mei 2008 12:34 schreef ASroma het volgende:

hieronder het nieuwe stadion van coventry city
[ afbeelding ]
Gaan we het nu ook al hebben over stadions die er al een aantal jaren staan?

Twente lijkt vanaf de buitenkant niet meer op te schieten zeg, maar schijnt toch echt over een kleine 3 maanden speelklaar te zijn. Ik moet het nog zien..
vingerplantdinsdag 20 mei 2008 @ 16:40
quote:
Op dinsdag 20 mei 2008 14:23 schreef planethugo het volgende:
ziggenmufter is gewoon lachwekkend, en de onderbouwing daarvoor (die hij zo graag wil) die geeft ie zelf in al z'n posts
Het stomme is dat hij nu alleen belachelijk wordt gemaakt, terwijl er wel natuurlijk een nieuw stadion komt, ook al is het met 80.000 plaatsen. Hij schiet dus zijn doel voorbij. Ziggenmufter blaast nog hoger van de toren dan dat de verhaaltjes van de Feyenoord-leiding sterk zijn. Hij verkloot er bovendien een topic mee, maar daar is geloof ik niet iedereen het mee eens.
DJ_Ryowdinsdag 20 mei 2008 @ 20:37
in Oekraïne zijn ze ook lekker bezig met oog op Euro 2012. FC Dnipro met een nieuw stadion.

en hier Shakhtar:





_Mike_dinsdag 20 mei 2008 @ 20:55
Shahktar ziet er echt gigantisch uit, maar ik geloof wel dat het een mooie stadion word.

[ Bericht 36% gewijzigd door RayMania op 21-05-2008 00:08:41 ]
Ziggenmufterdinsdag 20 mei 2008 @ 23:00
quote:
Op dinsdag 20 mei 2008 20:55 schreef _Mike_ het volgende:
Ja Ziggenmufter je hebt je punt wel gemaakt, zonder Rotterdammers is Nederland niets.
Uit alles voel je toch wel een beetje de angst van "wat als het wel doorgaat en het stadion echt een succes zou gaan worden? Kunnen wij (Ajax en PSV) dan inpakken?"
RayManiawoensdag 21 mei 2008 @ 00:08
Graag vanaf nu in deze reeks weer posten waar het topic voor bedoeld is; nieuwsberichten, bouwplannen, foto's, etc van stadions. Topic wordt opgeschoond, maar met de traagte gaat het niet zo snel .

Oh, en een apart topic over 'de nieuwe Kuip' is best de moeite waard. Er is blijkbaar veel gesprekstof over. Dan raakt hier niet alles ondergesneeuwd.
Dr.Aartwoensdag 21 mei 2008 @ 08:47
quote:
Op woensdag 21 mei 2008 00:08 schreef RayMania het volgende:
Graag vanaf nu in deze reeks weer posten waar het topic voor bedoeld is; nieuwsberichten, bouwplannen, foto's, etc van stadions. Topic wordt opgeschoond, maar met de traagte gaat het niet zo snel .

Oh, en een apart topic over 'de nieuwe Kuip' is best de moeite waard. Er is blijkbaar veel gesprekstof over. Dan raakt hier niet alles ondergesneeuwd.


De Grolsch Veste wordt lekker hoog en schiet al mooi op! En op de achtergrond is nog net een stukje te zien van de nieuwe ijsbaan.


-Willempie-woensdag 21 mei 2008 @ 10:01
quote:
Op woensdag 21 mei 2008 08:47 schreef Dr.Aart het volgende:

[..]



De Grolsch Veste wordt lekker hoog en schiet al mooi op! En op de achtergrond is nog net een stukje te zien van de nieuwe ijsbaan.

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ziet er al erg goed uit! Ben wel benieuwd of ze op tijd klaar zijn.
Lamzak_woensdag 21 mei 2008 @ 10:03
Denk het wel, het gaat naar mijn idee erg snel, het business gedeelte zal misschien nog niet klaar zijn, maar de tribunes sowieso wel.
koningdavidwoensdag 21 mei 2008 @ 10:08
Jammer dat het zolang duurt voordat de rest van het stadion ook is uitgebreid. Volgens mij zou Twente op dit moment ook 32.000 o.i.d. uitverkopen.
-Vaduz-woensdag 21 mei 2008 @ 14:41
Dat lukt inderdaad makkelijk David. Het blijft toch een dure aangelegenheid.
Moodywoensdag 21 mei 2008 @ 19:44
quote:
Op woensdag 21 mei 2008 10:08 schreef koningdavid het volgende:
Jammer dat het zolang duurt voordat de rest van het stadion ook is uitgebreid. Volgens mij zou Twente op dit moment ook 32.000 o.i.d. uitverkopen.
Twente wil wel, maar de infrastructuur (en dus de gemeente) laat het nog niet toe.
De vergunning is aangevraagd en de verwachting is we het eind 2010/ half 2011 op 42.000 plaatsen zitten.
DarkShinewoensdag 21 mei 2008 @ 22:37
quote:
Akkoord over nieuw NAC-stadion

NAC Breda en de projectontwikkelaars HEJA en Hofwegen hebben woensdag een akkoord gesloten over het Stadionkwartier. Het NAC-stadion wordt vergroot naar 20.000 plaatsen en rond het stadion komen een megasuper, kantoren, een school en een hotel.

Het Rat Verlegh-stadion ondergaat de komende jaren een grondige facelift. In het hoofdgebouw komen er meer ruimtes voor de sponsors en ook het aantal plekken voor de supporters in het stadion wordt uitgebreid van 16.500 naar 20.000 zitplaatsen. Daarvoor worden zullen de lege ruimtes boven de grachten slim worden ingevuld.

In het plan voor het stadionkwartier worden er direct naast het stadion ook winkels en een mega-supermarkt gebouwd. Verder verrijzen er kantoren, een school en een hotel. Nu NAC een akkoord heeft bereikt met de projectontwikkelaar, betekent dat dat de club af is van haar schuld van 5 miljoen euro. Bovendien kan de begroting worden opgeschroefd van 12 naar 17 miljoen euro. Het hele project kost 148 miljoen euro.

De Bredase gemeenteraad moet binnenkort nog definitief toestemming geven voor de plannen van het stadionkwartier.

Voor audio klik hier.
Voor video klik hier.

Bron: Omroep Brabant
Dr.Aartdonderdag 22 mei 2008 @ 00:01
Hier een stukje van het Enschede-stad forum:


Hee mensen,

Ik lees al geruime tijd mee hier op t forum en vandaag maar besloten om lid te worden (welk een heugelijke dag ). Mijzelf kennende ben ik niet 24/7 actief met het forum en het posten van updates e.d. ,maar de volgende bijdrage leek me wel zinvol

Vandaag heb ik met een kleine groep een rondleiding gehad door de in aanbouw zijnde Grolsch Veste cq Arke Stadion. Nou, vooral t nieuwe gedeelte, dus laat ik t maar bij de Grolsch Veste houden...

Ik had helaas geen goede camera tot mijn beschikking, maar hopelijk voldoen de volgende telefoonfoto's.

1) Beginnend met de buitenkant. De gevel word grotendeels glas, de twee trappenhuizen komen tegen een schoonmetselwerk muur (zie het zwarte stuk wat eerder hier voorbij kwam).



2) Dan naar binnen. Dit is de gang op de 4e verdieping, daar waar de trappenhuizen uit zullen komen en waar de supporters hun weg vinden naar de tribunes op de tweede ring. Rechts is al de indeling van de winkels/taps/toiletten zichtbaar. De 2e (restaurant/bars) en 3e (skyboxen) verdieping zijn allemaal ingericht voor de TOS (Twentse Ondernemers Society). Onder de korte zijde houden de 1e en de 2e verdieping op. De korte zijde blijft vooralsnog leeg, er hebben zich echter al ondernemers gemeld die ruimte willen huren onder het stadion, dus waarschijnlijk zal er in juni begonnen worden met de invulling onder de korte zijde.




3) Dan weer naar buiten Op de nieuwe treden op de oude ring, dus voor de skyboxen. Zicht op de steigerconstructie die het oude dak ondersteunt. Ik ben vergeten te vragen hoe dat opgelost wordt, maar ik denk dat t opgehangen gaat worden aan de afsluiting van de nieuwe tribune Enfin...




4) Een verdieping hoger, in de bocht waar nu nog geen stadiondelen liggen. De skyline van Enschede is mooi zichtbaar De laatste twee lichtmasten gaan pas op het laatst weg. Dat ze weg gaan was overigens een eis van de gemeente. Op het bestaande dak komt nu een constructie van ca. 9mtr hoog om de nieuwe lampen op te hangen.




5) En nog een stukje tribune. Mooi is om te zien dat alles voorbereid is en prima past, de pre-fab betonstukken liggen in feite los op de staanders. Aanstaande maandag om 6u worden de eerste dakdragers geplaatst op de lange zijde. De dragers voor het dak (met een overspan van 52m) zijn in het beton verankerd met 42m bouten, gigantische dingen die laten zien hoeveel kracht erop komt te staan.



6) De tribune is toch steiler dan op de foto's lijkt. De paraboolvorm is inderdaad nog niet zichtbaar in de betondelen. Dit wordt uiteindelijk gerealiseerd door de stoeltjes op verschillende hoogtes te monteren. Dus beneden aan de 2e ring zit je lager bij de grond dan bovenin. Dit ivm ideale zichtlijnen.



7) Een blik in de bovenste gang, niet toegankelijk voor het publiek. De gang biedt plaats aan een hele hoop machines. Ze zijn nog even van buiten zichtbaar



8) Tot slot nog een paar uitzichtjes. De Universiteit.




9) Enschede Stad




10) Twentekanaal en vuilverbranding Hengelo




En nu heel toepasselijk: Champions League kijken :beer:

PS: de eerste wedstrijd van Twente is op 25 augustus. Er was afgesproken dat Twente op 12 september weer kon spelen, nu is dus gevraagd of dat eerder kan. Dit is nog niet zeker, het hangt vooral van de plaatsing van de dakconstructie af...
EnactedChaosdonderdag 22 mei 2008 @ 00:26
Ach die nieuwe Kuip. Het is al een aantal keren aangehaald maar ik vind het wel een mooi argument. Toen in 1937 de Kuip werd geopend had het een capaciteit van 65.000 op minder dan 10 miljoen Nederlanders. Dat is 0,65%. Op dit moment zijn er bijna 17 miljoen Nederlanders. Volgens dat percentage zou je op 110.500 plaatsen uitkomen dus zo'n hele rare gedachte is het nou ook weer niet.

Al moet je wel in ogenschouw nemen dat toendertijd de overige clubs natuurlijk veel kleiner waren dus de markt is wat dat betreft wel verkleind maar aan de andere kant waren de mensen toen veel minder mobiel en moesten de clubs het vooral hebben van de lokale bevolking. Tegenwoordig komen ze net zo makkelijk uit Groningen of Maastricht richting Rotterdam.
Lamzak_donderdag 22 mei 2008 @ 00:32
Dr. Aart, mooi foto's! Had ze nog niet gezien!
Whiteguydonderdag 22 mei 2008 @ 12:26
quote:
Op donderdag 22 mei 2008 00:26 schreef EnactedChaos het volgende:
Ach die nieuwe Kuip. Het is al een aantal keren aangehaald maar ik vind het wel een mooi argument. Toen in 1937 de Kuip werd geopend had het een capaciteit van 65.000 op minder dan 10 miljoen Nederlanders. Dat is 0,65%. Op dit moment zijn er bijna 17 miljoen Nederlanders. Volgens dat percentage zou je op 110.500 plaatsen uitkomen dus zo'n hele rare gedachte is het nou ook weer niet.

Al moet je wel in ogenschouw nemen dat toendertijd de overige clubs natuurlijk veel kleiner waren dus de markt is wat dat betreft wel verkleind maar aan de andere kant waren de mensen toen veel minder mobiel en moesten de clubs het vooral hebben van de lokale bevolking. Tegenwoordig komen ze net zo makkelijk uit Groningen of Maastricht richting Rotterdam.
Maar aan de andere kant weer totaal niet vergelijkbaar vanwege de opkomst van live-tv, supportersgeweld, groeiende populariteit van andere sporten, en tig andere zaken die in meer of mindere mate invloed hebben op stadionbezoek.
Begrijp me niet verkeerd, ik zou het ook mooi vinden als er in Nederland een stadion met een capaciteit van 110000 komt te staan. Ik denk alleen dat het zo weinig vol zal komen dat het financieel geen succes zal zijn - terwijl dat nou juist de insteek van een groter stadion is bij Feyenoord.
EnactedChaosdonderdag 22 mei 2008 @ 12:52
O
quote:
Op donderdag 22 mei 2008 12:26 schreef Whiteguy het volgende:

[..]

Maar aan de andere kant weer totaal niet vergelijkbaar vanwege de opkomst van live-tv, supportersgeweld, groeiende populariteit van andere sporten, en tig andere zaken die in meer of mindere mate invloed hebben op stadionbezoek.
Begrijp me niet verkeerd, ik zou het ook mooi vinden als er in Nederland een stadion met een capaciteit van 110000 komt te staan. Ik denk alleen dat het zo weinig vol zal komen dat het financieel geen succes zal zijn - terwijl dat nou juist de insteek van een groter stadion is bij Feyenoord.
Ook bovenstaande komt er nog bij ja, maar ik gaf zelf ook al aan de de vergelijking mank ging.

Alleen is het gewoon niet zo'n rare gedachte. Mensen die het getal 100.000 springen meteen op hun achterste poten en roepen dat het belachelijk is en dergelijke terwijl het geen getal is dat Woerts zomaar even roept. Er zit wel degelijk een gedachte achter. En we hebben het over een stadion in 2020 of ergens rond die tijd... En daarbij is Rotterdam een stad die wil groeien en vooruit denkt. Een stad die als dé sportstad van Europa bekend wil staan. Ik denk dat als de gemeetne flink gaat betalen ze dan ook echt iets speciaals willen, iets waar jaren en jaren mee vooruit kan worden gegaan. Veel mensen onderschatten dit denk ik.
DANILXLdonderdag 22 mei 2008 @ 12:56
@ Dr.Aart: mooi stuk en mooie foto's. bedankt voor de moeite
Haagsdonderdag 22 mei 2008 @ 12:56
Ik vind die uitbreiding van het grolsch veste stadion wel wat hebben eerlijk gezegd.
Whiteguydonderdag 22 mei 2008 @ 13:04
quote:
Op donderdag 22 mei 2008 12:52 schreef EnactedChaos het volgende:
O
[..]

Ook bovenstaande komt er nog bij ja, maar ik gaf zelf ook al aan de de vergelijking mank ging.

Alleen is het gewoon niet zo'n rare gedachte. Mensen die het getal 100.000 springen meteen op hun achterste poten en roepen dat het belachelijk is en dergelijke terwijl het geen getal is dat Woerts zomaar even roept. Er zit wel degelijk een gedachte achter. En we hebben het over een stadion in 2020 of ergens rond die tijd... En daarbij is Rotterdam een stad die wil groeien en vooruit denkt. Een stad die als dé sportstad van Europa bekend wil staan. Ik denk dat als de gemeetne flink gaat betalen ze dan ook echt iets speciaals willen, iets waar jaren en jaren mee vooruit kan worden gegaan. Veel mensen onderschatten dit denk ik.
Hadden we bij psv maar zo'n gulle gemeente die er in wil investeren en garant wil staan voor eventuele risico's Die willen ook als innovatief, sportief enzovoorts bekend staan, mag alleen niks kosten

Maargoed vooruit denken is OOK inzien dat het een enorm risico is wat je neemt... De gemeente Arnhem zal ook niet bij zijn met de miljoenen die ze nu verloren hebben aan het faillissement van vitesse. Ze kunnen natuurlijk zo'n voetbalclub niet zomaar laten verdwijnen; dan zit je met een ongebruikt stadion en is het financieel NOG erger.
Het lijkt me dan ook waarschijnlijk dat de gemeente Rotterdam voorwaarden zal stellen waardoor het risico kleiner wordt, en dus de beoogde capaciteit zoals er in eerste instantie was (+- 80 000) eerder gelijk blijft dan naar 100 000 of hoger oploopt.
Ziggenmufterdonderdag 22 mei 2008 @ 13:39
Grolsch Veste wordt een prachtig stadion. Hopelijk breiden ze snel uit naar + 35.000.
Repsakzaterdag 24 mei 2008 @ 18:11
Hoe komt die hijskraan bij Shakhtar er weer uit?
EnGCatjuhzaterdag 24 mei 2008 @ 18:14
quote:
Op zaterdag 24 mei 2008 18:11 schreef Repsak het volgende:
Hoe komt die hijskraan bij Shakhtar er weer uit?
Rijdend, denk ik.
Zero2Ninezaterdag 24 mei 2008 @ 19:48
Dat plan van NAC is ook niet mis trouwens. Plaatje wat bij het bericht op OB staat had ik hier al wel een keer eerder gezien maar die bedragen... zomaar ff de begroting opschroeven van 12 naar 17 miljoen. Dat is wel een grote stap vooruit voor een club als NAC.
_Mike_zaterdag 24 mei 2008 @ 19:51
quote:
Op zaterdag 24 mei 2008 18:11 schreef Repsak het volgende:
Hoe komt die hijskraan bij Shakhtar er weer uit?
Die graven ze in
Dirk-Kuijtzondag 25 mei 2008 @ 08:54
quote:
Sport is zeker goed voor de stad’
Door GERT ONNINK

ROTTERDAM - Binnen tien jaar een nieuwe Kuip, een opgeknapt sportpaleis Ahoy, een grotere Topsporthal, een nieuwe ijs- en roeibaan en al een hockey- en honkbalstadion. Rotterdam is rijk aan goede sportvoorzieningen.

Erik Braun, stadseconoom bij de ?oude? Kuip, gelooft in het belang van sport voor de stad.
Sport is goed voor de stad, onderstreept Erik Braun, als stadseconoom verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. De wetenschapper is specialist in ‘city marketing’ en sport en deed onderzoek naar het belang van sport voor Europese steden. ,,Sport levert wel degelijk een bijdrage aan de economie van de stad. Een stad behoort een goede infrastructuur te hebben voor sport, maar ook voor cultuur,’’ zegt Braun. Hij wijst op voorzieningen als voetbalstadions en tennisbanen, maar even goed fitnesscentra.

,,Sport geeft een positieve associatie. Daarom sponsoren grote bedrijven sport. Sport heeft in potentie ook grote waarde voor een stad,’’ stelt Braun. ,,Top- en breedtesport vormen een onmisbaar onderdeel van het stedelijk voorzieningenniveau. Naast factoren als grondprijs, arbeidskrachten en bereikbaarheid, speelt ook een hoogwaardig voorzieningenniveau, inclusief sport, een rol bij de beslissing van een bedrijf om zich ergens te vestigen.’’

De Rotterdamse onderzoeker kent volop voorbeelden van (internationale) steden die door sport beter op de kaart kwamen te staan. ,,Het bekendste voorbeeld is natuurlijk Barcelona, dat de Olympische Spelen van 1992 aangreep om de stad eens flink op te knappen. Zonder dat evenement was het misschien ook gebeurd, maar nooit zo snel als nu. Barcelona staat nu in de top van de toeristische bestemmingen in Europa.’’

Dankzij de Gemenebestspelen en vele andere evenementen kroop het Engelse Manchester uit het dal. ,,Manchester wordt nu gezien als de sportstad van Engeland. Daarbij helpt natuurlijk ook de naamsbekendheid van Manchester United.’’

Rotterdam is bekend van evenementen als de jaarlijkse Fortis-marathon en het ABN AMRO-tennistoernooi, het profiteerde ook van EURO 2000, het EK voetbal waarvan de finale in de Kuip werd gespeeld. ,,De stad trok meer bezoekers. Dat leverde extra geld op als gevolg van hotelovernachtingen en andere bestedingen. Maar ook voor het imago van Rotterdam was het goed.’’

De eventuele komst van het WK voetbal in 2018 of de Olympische Spelen tien jaar later stelt de Maasstad voor nieuwe uitdagingen. Moet Rotterdam de Spelen wel willen organiseren? ,,Doen,’’ vindt Erik Braun, al zegt hij er direct bij dat de Olympische Spelen voor Nederland een nationaal evenement zou moeten worden. ,,Want Rotterdam kan het niet alleen. Voor veel sporten zul je moeten uitwijken, maar dat is geen ramp. Dat is in Turijn met de Winterspelen ook gebeurd. Overigens is de internationale concurrentie voor de Spelen moordend. En het is de vraag of Rotterdam namens Nederland de kandidaat mag zijn.’’

De Erasmus-man denkt dat Rotterdam meer kans maakt bij een WK voetbal, mocht dat aan Nederland en België worden toegewezen. De nieuwe Kuip zou dan de blikvanger moeten worden van speelstad Rotterdam en mogelijk opnieuw de plek van de finale.

Moet de gemeente Rotterdam geld steken in een nieuw stadion, dat vooral door voetbalclub Feyenoord zal worden bespeeld, maar dat ook weer popconcerten en andere evenementen naar de stad moet halen? ,,Ik ben voor publiek private samenwerking. Ik denk dat Feyenoord, maar ook de gemeente en wie weet het rijk moeten bijdragen. En wellicht zijn er nog wat Europese potjes met geld te vinden. De nieuwe Kuip wordt het stadion van Feyenoord, maar zeker ook van Rotterdam.’’

Braun vergelijkt de nieuwe Kuip met de Erasmusbrug. De bouw van de verbinding tussen de noordelijke Maasoever en de Kop van Zuid pakte veel duurder uit dan gepland, maar groeide later wel uit tot het symbool van het nieuwe Rotterdam. ,,Dat zou met de Kuip ook kunnen gebeuren. Vindt het stadsbestuur het belangrijk, dan moet daar ook geld in gestoken worden.’’
DANILXLzondag 25 mei 2008 @ 08:57
en zo is het. minstens 120000 toeschouwers mogelijk maken
rubbereendmaandag 26 mei 2008 @ 00:05
quote:
Op zaterdag 24 mei 2008 18:11 schreef Repsak het volgende:
Hoe komt die hijskraan bij Shakhtar er weer uit?
hijsgedeelte inklappen en dan rij je er zo uit..........
gitaarsnaarmaandag 26 mei 2008 @ 00:29
quote:
Op zaterdag 24 mei 2008 18:11 schreef Repsak het volgende:
Hoe komt die hijskraan bij Shakhtar er weer uit?
hijsen ze met een andere kraan uit het stadion
DutchGoonermaandag 26 mei 2008 @ 09:41
quote:
Op maandag 26 mei 2008 00:05 schreef rubbereend het volgende:

[..]

hijsgedeelte inklappen en dan rij je er zo uit..........
idd, heb jij ze wel eens op de weg zien rijden zo?
Dirk-Kuijtmaandag 26 mei 2008 @ 14:07
quote:
Op maandag 26 mei 2008 09:41 schreef DutchGooner het volgende:

[..]

idd, heb jij ze wel eens op de weg zien rijden zo?
Ja, hier in de buurt zit ook een bedrijf met zulke kranen. Die kun je gewoon inschuiven en verrijden.
jorienvdherikmaandag 26 mei 2008 @ 14:24
quote:
Twee doden bij bouw stadion Valencia
Uitgegeven: 26 mei 2008 14:03

VALENCIA - Bij werkzaamheden aan het nieuwe stadion van de Spaanse voetbalclub Valencia zijn maandag twee bouwvakkers om het leven gekomen. Twee anderen raakten zwaargewond toen een deel van een stellage instortte.
ANP

De verhuizing naar het nieuwe onderkomen van de Spaanse bekerwinnaar staat gepland voor het seizoen 2009/2010.
(c) ANP
JLSBmaandag 26 mei 2008 @ 15:07
deleted

[ Bericht 99% gewijzigd door JLSB op 26-05-2008 18:05:05 ]
EnGCatjuhmaandag 26 mei 2008 @ 15:09
Lille wil een tweede Allianz Arena?
DatMeenJeNietmaandag 26 mei 2008 @ 17:30
quote:
Op maandag 26 mei 2008 15:07 schreef JLSB het volgende:

[..]


[..]


[..]


[..]

Misschien iets voor bij de OP?
Alleen maar kruisjes hier.
DANILXLmaandag 26 mei 2008 @ 17:36
quote:
Op maandag 26 mei 2008 15:07 schreef JLSB het volgende:

[..]


[..]


[..]


[..]

Misschien iets voor bij de OP?
doe eerst maar fatsoenlijke plaatjes dan
JLSBmaandag 26 mei 2008 @ 18:04
Jammer, linken vanaf stadionwelt mag dus blijkbaar niet...
MaatjeThomaandag 26 mei 2008 @ 18:10
quote:
Op maandag 26 mei 2008 15:09 schreef EnGCatjuh het volgende:
Lille wil een tweede Allianz Arena?
Bron?

Ik zie wel deze en deze maar ik vind ze beide niet zo veel weghebben van de Allianz Arenz...
EnGCatjuhmaandag 26 mei 2008 @ 18:15
quote:
Op maandag 26 mei 2008 18:10 schreef MaatjeTho het volgende:

[..]

Bron?

Ik zie wel deze en deze maar ik vind ze beide niet zo veel weghebben van de Allianz Arenz...
Stonden in de gedelete post boven mij. Zijn inderdaad anders dan de plaatjes die jij geeft.
Ziggenmuftermaandag 26 mei 2008 @ 20:20
Daar ben ik weer.
quote:
26-05-2008 GUDDE: ‘LEUKER, UITDAGENDER EN LASTIGER DAN IK DACHT’
AD

Eric Gudde is maandagavond geïnterviewd ten overstaan van een volle zaal businessclubleden. Tijdens het ‘Happy Hour’ van de businessclub sprak de algemeen directeur zich uit over tal van zaken. Zo keek hij terug op het eerste half jaar als directeur van Feyenoord. ‘Het is leuker, uitdagender en lastiger dan ik had gedacht’, zei Gudde, die tevens aangaf dat zijn huidige baan de moeilijkste tot nu toe is. Ook liet hij zijn blik schijnen op de toekomst. Met uiteraard de komst van het nieuwe stadion als voornaamste pijler.

Gudde was nog maar net aangetreden als directeur toen hij een journalist te kennen gaf dat Bert van Marwijk een clausule in zijn contract had om naar de KNVB over te stappen als bondscoach. Die journalist, Jan Dirk Stouten van Radio Rijnmond, was maandagavond de interviewer bij het Happy Hour en herinnerde hem er fijntjes aan. Gudde: ‘Ik was in de veronderstelling dat het algemeen bekend was, maar dat bleek niet zo te zijn. Ik vertelde iets teveel. Die ervaring in mijn eerste week, en dan ook nog eens zodanig verknipt in de uitzending bij jou, maakte me meteen duidelijk hoe het spel gespeeld wordt.’

Die ervaring leerde hem veel. En dan met name dat elke woord uit zijn mond in zijn huidige hoedanigheid op een weegschaal wordt gelegd. ‘Ik moet opletten bij alle stappen die ik maak en alles wat ik zeg. Vroeger kon je gemakkelijker open zijn.’ Hij ervoer eveneens dat de baan lastiger was dan hij had verwacht. ‘Dat heeft vooral te maken met de accommodatie. Er zijn zoveel beperkingen in het huidige stadion. Zowel sportief technisch, als ook qua hospitality en commerciële mogelijkheden.’

Met die woorden kwam Gudde bij een onderwerp wat de aanwezigen duidelijk interesseerde: de realisering van de nieuwe Kuip. Voor de zakenlieden zette hij de plannen nog eens op een rijtje. ‘Het huidige stadion heeft veertig units. In het nieuwe stadion moeten dat er meer dan honderd zijn. Daarnaast moeten er 7.000 businessseats komen. Het stadion krijgt een capaciteit van 80.000, met de optie om het stadion ooit uit te kunnen breiden. Een club als Arsenal heeft 4,5 miljoen aan baten per wedstrijd. Wij zullen dat bedrag niet halen, maar het geeft wel aan dat er met een nieuw stadion veel meer is uit te halen dan nu het geval is.’

Voor de korte termijn moet Feyenoord om de prijzen gaan spelen. Te beginnen vanaf aankomend seizoen, stelde Gudde. ‘Dat is de doelstelling en staat ook in het technisch beleidsplan. Daar lopen we niet voor weg.’ Of de nieuwe trainer Gertjan Verbeek dat met veel versterkingen moet zien te realiseren, was een vraag waar Gudde moeilijk op kon antwoorden. ‘We hebben een kleine oorlogkas’, zei hij. ‘Als je bedenkt dat Landzaat en El Ahmadi al zijn gehaald, weet je ook dat er niet veel liggende gelden zijn. Veel hangt af van hoe we uit de verkopen komen. Daarnaast doen we opnieuw een beroep op de investeerders via het investeringsfonds en het overbruggingsfonds op de club opnieuw te helpen.’
Dus beginnen met 80.000 om daarna uit te breiden naar 100.000+.
Whiteguymaandag 26 mei 2008 @ 21:28
quote:
Op maandag 26 mei 2008 20:20 schreef Ziggenmufter het volgende:
Daar ben ik weer.
[..]

Dus beginnen met 80.000 om daarna uit te breiden naar 100.000+.
Zal dus minimaal wel een jaar of 30 tussen zitten als het al ooit gaat gebeuren, anders hadden ze het wel meteen gedaan.
DutchGoonermaandag 26 mei 2008 @ 21:49
quote:
Op maandag 26 mei 2008 14:07 schreef Dirk-Kuijt het volgende:

[..]

Ja, hier in de buurt zit ook een bedrijf met zulke kranen. Die kun je gewoon inschuiven en verrijden.
Precies maar er zijn er blijkbaar die denken dat ze met uitgeschoven mast rijden
Ziggenmufterwoensdag 28 mei 2008 @ 10:55
Het is goed om te lezen dat er bij Feyenoord dus met een uitbreiding rekening wordt gehouden. Clubs als Schalke '04 en Bayern München hebben gewoon duidelijk te klein gebouwd. Old Trafford van Manchester United is ook (duidelijk) te klein, maar kan helaas echter niet groter (tenzij dat ze een hele dure uitbreiding doen over de spoorlijn heen waarbij ze ook een flink aantal bewoners moeten uitkopen). Dergelijke problemen kunnen nu worden voorkomen door een goede locatie studie te doen (hoogstwaarschijnlijk Varkenoord) en door ambitueuze doelen te stellen.

Als het stadion dan daadwerkelijk een dergelijk groot succes wordt (en gezien de overige ontwikkelingen in Nederland is er eigenlijk geen reden om aan te nemen dat het geen succes wordt, zeker als Feyenoord weer echt zou aansluiten bij tenminste de Nederlandse top 2), en de behoefte is daar, kan die uitbreiding eenvoudig gerealiseerd worden. Door er nu al rekening mee te houden kunnen bijvoorbeeld ook het bestemmingsplan, het stedebouwkundig plan en de bouwvergunning op de toekomstige maximale grootte voorbereid worden. Dat scheelt een hoop aan procedures en kosten (zowel voor het Stadion als ook de gemeente) als het tot die uitbreiding mocht komen. Als Feyenoord ten tijde van de oplevering van het nieuwe stadion echt "hot" zou zijn, kan het stadion al heel snel te klein blijken te zijn.

Het aantal business seats van ruim 7.000 en de tenminste 100 Business Untis (dat aantal lijkt me nog aan de lage kant, in de Arena zijn er ook al meer dan 80, dus zou Feyenoord hier voor tenminste 120-160 moeten gaan) zullen Feyenoord financieel veel meer financiële armslag gaan geven. Dan doet men zeker weten weer elk jaar structureel mee om de hoofdprijzen, kampioenschap en CL-kwalificatie.

Goed ook om in de VI te lezen dat ze de trainingsaccommodatie ook veel verder gaan professionaliseren. Dat hoort gewoon bij een topclub wat Feyenoord al veel te lang niet meer is geweest. Als die nieuwe trainingsaccommodatie er al over twee jaar kan zijn, zou ook dit heel erg goed zijn voor Feyenoord.

Ik ga er sowieso van uit dat Feyenoord volgend seizoen op meer velden zal trainen dan nu. Zie het als improviseren op wat er straks zal staan. Ik denk dat ze daarom veel vaker naar bijvoorbeeld Varkenoord zullen gaan en/of vaker op het hoofdveld gaan trainen om zo per veld meer ruimte te hebben. Peter Bosz en Gertjan Verbeek zijn daar nu al mee bezig! Maar ook regelmatig trainingen op een andere locatie zou kunnen als de velden op Varkenoord daar niet geschikt voor zouden zijn (qua kwaliteit en beschikbaarheid).

Men zit gelukkig niet stil. Als de Gemeente Rotterdam nu net zo voortvarend tewerk gaat, wordt dit gebied binnen 10 jaar van een enorme kwaliteitsinjectie voorzien. Dan kennen we het "bijna" niet meer terug!

[ Bericht 0% gewijzigd door Ziggenmufter op 28-05-2008 11:12:23 ]
Grunnerwoensdag 28 mei 2008 @ 16:24
Namens Venom en fcgroningen.nl:

Ziggenmufterwoensdag 28 mei 2008 @ 17:10
Hoeveel extra plaatsen komen er?
Grulezwoensdag 28 mei 2008 @ 17:35
2600
blueangel_woensdag 28 mei 2008 @ 22:59
quote:
Club reageert verbaasd op démarche Vlaamse regering

Nieuw stadion kan enkel in Loppem voor Club Brugge

Club Brugge heeft deze ochtend met verwondering de kranten opengeslagen. Daarin staat dat volgens een studie, gemaakt in opdracht van de Vlaamse regering, de locatie Loppem niet als beste zou weerhouden zijn voor de inplanting van een nieuw stadion. De Vlaamse regering laat weten “verder overleg te organiseren met de stad Brugge en de andere betrokken gemeenten” en dit “om te komen tot een verdere bespreking en selectie van de meest aangewezen locatie voor het voetbalstadion Brugge”. Vreemd, want voor Club Brugge kan een nieuw stadion enkel in Loppem: de enige locatie die betaalbaar is, vlot bereikbaar, minst overlast veroorzaakt en goedgekeurd is door de Brugse gemeenteraad.
Vreemde manier van werken
Het studiebureau Grontmij heeft in haar rapport blijkbaar op eigen initiatief vijf locaties onderzocht. Het blijkt te gaan om Blankenbergesteenweg West, De Spie, Jan Breydel, Chartreuse en Loppem. Dat is bijzonder vreemd aangezien de opdracht van de regering aan het studiebureau specifiek beperkt was tot het onderzoeken van de twee alternatieven waarvoor concrete ontwikkelingsplannen hebben gecirculeerd: de huidige site Jan Breydel, en Loppem waar Club Brugge een nieuw stadion wil bouwen gefinancierd door een winkelcentrum. Bovendien is Club Brugge nooit gecontacteerd door het studiebureau dat plannen maakte voor haar toekomst. Een simpel telefoontje had iedereen veel werk kunnen besparen. Club had dan kunnen duidelijk maken waarom de andere voorgestelde locaties geen realistische opties zijn.
Loppem is meest milieuvriendelijke locatie

Club Brugge is reeds twee jaar bezig met het onderzoeken en verdedigen van dit dossier. Arcadis-Gedas heeft, lang voor er sprake was van politiek in dit dossier, twee professionele en onafhankelijke locatieonderzoeken uitgevoerd. Daarin werden 16 potentiële sites onderzocht. Het bureau schoof de locatie in Loppem in alle neutraliteit als meest milieuvriendelijk naar voren. De site in Loppem heeft bovendien het voordeel van een vlotte bereikbaarheid door zijn ligging tussen twee autosnelwegen en aan een spoorlijn. De resultaten van deze onderzoeken werden bevestigd in de kennisgevingsnota van het Milieu Effecten Rapport.
Onderzoek naar andere sites is Kafka

Nu andere sites als mogelijke locaties naar voren schuiven getuigt dus van een gebrek aan realiteitszin. Elk van deze vier andere onderzochte locaties is eenvoudig te duur voor Club en creëert gigantische mobiliteitsproblemen.
Immers, Club Brugge kan deze sites nooit verwerven aan economisch haalbare prijzen nu ze bekend zijn in de pers. Uiteraard zal speculatie de prijs nu opdrijven. Club Brugge heeft als een goed huisvader na de locatieonderzoeken van Arcadis-Gedas de gronden in Loppem verworven aan niet-speculatieve prijzen. Die aankoop gebeurde onder de opschortende voorwaarde van het bekomen van de nodige vergunningen. Daarbij komt dat elk van de vier andere sites op vlak van mobiliteit en milieu-effecten een pak slechter scoren dan de locatie in Loppem.
De Spie en Blankenbergse Steenweg West liggen ten noorden van Brugge. Driekwart van de supporters van Club Brugge woont ten zuiden van Brugge. Het resultaat is een gigantisch mobiliteitsprobleem door het ontbreken van aangepaste weginfrastructuur. Met als gevolg een verdere overbelasting van de Expressweg. Ook op milieuvlak betekenen deze locaties een ramp. De extra rijkilometers t.o.v. de site in Loppem betekenen een omvangrijke milieu-vervuiling door een extra brandstofverbruik op jaarbasis van 406.879 liter. Aan de huidige brandstofprijzen betekent dit een economisch verlies voor de supporters van ongeveer 600.000 EUR per jaar.
De locatie Chartreuse is niet geschikt omdat er recent werd beslist de zone te herbestemmen als headquarterzone voor bedrijven. Bovendien blijkt er een bijzonder belangrijke archeologische site in dat gebied aanwezig te zijn.
Tot slot is een uitbreiding van Jan Breydel uitvoerig onderzocht door Club Brugge en de Stad Brugge. Talloze studies kwamen tot de vaststelling dat een uitbreiding zou leiden tot onoplosbare verkeersproblemen en dat een verbouwing een exuberant prijskaartje had. Het resultaat is dat vandaag niemand nog achter deze optie staat. Waarom de Vlaamse regering deze piste dan blijft onderzoeken is voor ons een raadsel.
Slechts één realistische optie: stadion in Loppem gefinancierd door winkelcentrum

Enkel het voorstel van Club Brugge kan een sluitende financiering voorleggen. De stad Brugge en de Vlaamse regering hebben beiden al duidelijk gesteld niet over de nodige fondsen te beschikken om de kostprijs van 80 miljoen euro voor de bouw van het Brugse stadion te financieren. Club Brugge kan, net zoals talrijke buitenlandse clubs, rekenen op een winkelcentrum als hefboom voor de financiering van haar nieuw stadion. Elk van de vier andere opties blijft na twee jaar onderzoek het antwoord schuldig op de eenvoudige vraag: ‘wie gaat dit betalen?’
Het winkelcentrum zorgt in Loppem voor een sluitende financiering maar komt ook tegemoet aan een reële vraag. De regio Brugge heeft nood aan een overdekt winkelcentrum. Inwoners uit West-Vlaanderen shoppen nu massaal in Frankrijk. Een recente enquête wees uit dat 83% van de inwoners voorstander is van een nieuw stadion gefinancierd door een winkelcentrum. Studies wijzen uit dat er ruimte is voor 100.000 m² extra winkeloppervlakte in de regio zonder de bestaande handel te verstoren en handelaars vragen naar extra ruimte die ze niet vinden in de binnenstad.
Pingpong

De beslissing van de regering om verder te studeren en overleggen is jammer genoeg een maat voor niets. Immers in januari schreef dezelfde Vlaamse regering een brief aan de betrokken gemeenten waarin naar hun positie werd gevraagd. De gemeenteraden van Brugge, Zedelgem en Oostkamp hebben in februari een standpunt ingenomen en overgemaakt aan de Vlaamse regering. Die standpunten waren duidelijk: een absolute meerderheid van de Brugse gemeenteraad - met vertegenwoordigers van CD&V, sp.a, Open Vld, N-VA en Vlaams Belang - hebben ingestemd met een nieuw stadion gefinancierd door een winkelcentrum voor Club Brugge in deelgemeente Loppem (Zedelgem). De gemeente Zedelgem is niet gekant tegen de komst van het nieuwe stadion en de gemeente Oostkamp heeft geen standpunt ingenomen. Wij hopen dat de spelregels van de democratie worden gerespecteerd en dat de standpunten van de gemeenteraden worden geëerbiedigd.
Club Brugge kan enkel met verbazing vaststellen dat de Vlaamse regering niet durft beslissen in dit dossier. Club Brugge dreigt daarmee het slachtoffer te worden van een eindeloos politiek pingpongspel, met de toekomst van de club als inzet.
Lichtpunt

Het enige lichtpunt dat Club Brugge in deze ziet is dat de tegenstanders van het stadion blijkbaar geen enkel rationeel argument hebben tegen de plannen van Club. Waarop wacht de regering dan nog om een beslissing te nemen? Blijkbaar ontbreekt in dit dossier politieke moed.
Club Brugge hoopt dat de ministers snel duidelijkheid scheppen over het al dan niet mogelijk zijn van haar plannen. Het bestuur is bezorgd over de toekomst van de club. Na twee jaar vraagt het een duidelijke “ja” of “neen” van de regering. Kiest de Vlaamse regering voor ‘ja’ dan kan Club Brugge haar sportieve toekomst uitbouwen en aansluiting zoeken bij de subtop in Europa. Een ‘neen’ betekent onvermijdelijk een afbouwscenario van de sportieve aspiraties.
Ik woon echt in het meest marginale kutland ter wereld

Binnen 50 jaar loopt Vlaanderen zo hard achter de feiten aan dat we als ontwikkelingsland kunnen beschouwd worden
TC03woensdag 28 mei 2008 @ 23:35
Bizarre gang van zaken...
blueangel_woensdag 28 mei 2008 @ 23:38
Nee hoor, typisch Belgisch

Advies vragen aan de betrokken partijen, beloven dat je van dat advies je beslissing laat afhangen ... en vervolgens 2 maand na de beloofde uitspraak zeggen dat je nog eens advies gaat vragen aan de betrokken partijen.
_Mike_woensdag 28 mei 2008 @ 23:47
quote:
Op woensdag 28 mei 2008 16:24 schreef Grunner het volgende:
Namens Venom en fcgroningen.nl:

[ afbeelding ]
Ziet er top uit
Dr.Aartdonderdag 29 mei 2008 @ 00:04
van het forum van www.enschede-stad.nl:



Grolsch Veste wordt erg mooi!
rubbereenddonderdag 29 mei 2008 @ 00:46
In september komt het voorstel voor de uitbreiding van de Goffert in de Nijmeegse gemeenteraad. Daarna zal men kunnen beginnen aan de verbouwing
DatMeenJeNietdonderdag 29 mei 2008 @ 02:36
quote:
Op donderdag 29 mei 2008 00:04 schreef Dr.Aart het volgende:
van het forum van www.enschede-stad.nl:

[ afbeelding ]

Grolsch Veste wordt erg mooi!
Dat ding wordt zo bruut.
Ziggenmufterdonderdag 29 mei 2008 @ 07:00
quote:
Op donderdag 29 mei 2008 00:04 schreef Dr.Aart het volgende:
van het forum van www.enschede-stad.nl:

... afbeelding grolsch veste ....

Grolsch Veste wordt erg mooi!
Gaat er heel fraai uitzien.
Ziggenmufterzaterdag 31 mei 2008 @ 21:46
Twente denkt nu al aan nieuwe uitbreiding stadion
FC Twente wil haar stadion "de Grolsch Veste "nu alweer verder uitbreiden. Dit blijkt uit een nieuwsbrief die FC Twente recent naar haar supporters stuurde en een artikel uit het Twentse dagblad Tubantia van 23 januari jongsleden.

In deze artikelen geeft de voorzitter Munsterman aan dat het belangrijk is voor de club FC Twente om binnen afzienbare tijd door te groeien met de stadioncapaciteit, om zo een vaste subtopper te blijven. Ook zou het een basis zijn voor de genoemde doelstellingen die liggen bij een stabiele club, die zowel financieel als sportief solide moet zijn.

Op dit moment wordt "de Grolsch Veste" uitgebreidt naar 24.353 plaatsen. Deze uitbreiding moet gereed zijn voor de aanvang van de voorronde voor de Champion Leaque, waar FC Twente zich ten koste van Ajax voor plaatste.

FC Twente onderzoekt momenteel de mogelijkheden om de Grolsch Veste uit te breiden met nog eens duizenden supporters naar globaal 32000 plaatsen, waardoor het stadion een zogenaamde U-vorm zal krijgen. Er zijn ook plannen voor een uitbreiding naar ruim 40.000 toeschouwers. Dit zou UEFA Cup-finales mogelijk maken in Enschede. Voor een wedstrijd op een WK-eindronde (i.v.m. de mogelijke kandidatuur van Nederland en Belgie voor het WK van 2018) zijn minimaal 42.000 zitplaatsen vereist.
quote:
Nieuwsbrief

Beste supporter,

Zoals u wellicht weet heeft FC Twente zich de komende jaren ten doel gesteld om haar positie in de subtop van de Eredivisie te behouden en te verstevigen. Daarnaast wil de club eenmaal in de drie jaar deelnemen aan Europees Voetbal en de halve finale van de KNVB beker behalen.

De basis voor de genoemde doelstellingen ligt in een stabiele club, die zowel financieel als sportief solide moet zijn. Een van de zaken waarin dit tot uiting wordt gebracht is de uitbreiding van het stadion, de Grolsch Veste, dat volgend jaar ruim 24.000 supporters en sponsoren zal ontvangen.

FC Twente onderzoekt momenteel de mogelijkheden om de Grolsch Veste uit te breiden met nog eens duizenden supporters, waardoor het stadion een zogenaamde U-vorm zal krijgen. Om de huidige uitbreiding te kunnen financieren heeft FC Twente de afgelopen periode aanspraak gemaakt op de enorme betrokkenheid van de zakelijke markt in en buiten de regio. Voor de volgende uitbreiding is FC Twente op zoek naar nieuwe financieringsmogelijkheden, zodat hiermee binnen afzienbare tijd begonnen kan worden.

Om hier gestalte aan te geven heeft FC Twente de Universiteit Twente (Nikos Instituut) ingeschakeld. In een eerste fase van het onderzoek wordt u als supporter gevraagd uw mening te geven over enkele zaken, zoals uw betrokkenheid bij FC Twente. Het onderzoek wordt afgenomen door Leonie Lammers die het onderzoek uitvoert als afsluiting van haar studie Bedrijfskunde.

> Doe mee en win een VIP arrangement
FC Twente wil u bij deze uitnodigen deel te nemen aan de online enquête die door haar is opgesteld. Uw deelname wordt zeer op prijs gesteld, daarom verzoeken wij u dan ook vriendelijk de enquête zo goed mogelijk in te vullen.
Zero2Ninezaterdag 31 mei 2008 @ 22:25
quote:
Op donderdag 29 mei 2008 00:46 schreef rubbereend het volgende:
In september komt het voorstel voor de uitbreiding van de Goffert in de Nijmeegse gemeenteraad. Daarna zal men kunnen beginnen aan de verbouwing
Hopelijk helpt de bezettingsgraad van komende seizoen en de recente prestaties ook mee om die beslissing gunstig te doen uitvallen Vorig jaar zat het ook wel goed vol, maar soms was dat ook door acties van De Gelderlander en het geven van kaarten aan amateurteams. Nu met het systeem van automatische seizoenskaartverlenging lijkt het helemaal goed te gaan komen. Naar 't schijnt hebben verreweg de meesten gewoon verlengd en zijn er ook aardig wat nieuwe aanmeldingen (cijfers hiervan ken ik echter niet).

Van de andere kant is het maar de vraag of het station met een grotere capaciteit wel goed gevuld is straks, zeker als de prestaties weer wat minder worden.
jorienvdherikzondag 1 juni 2008 @ 00:23
quote:
Op donderdag 29 mei 2008 00:04 schreef Dr.Aart het volgende:
van het forum van www.enschede-stad.nl:

[ afbeelding ]

Grolsch Veste wordt erg mooi!
schalke stadion idee ?
rubbereendzondag 1 juni 2008 @ 03:10
quote:
Op zondag 1 juni 2008 00:23 schreef jorienvdherik het volgende:

[..]

schalke stadion idee ?
lijkt er niet eens op
Ziggenmufterzondag 1 juni 2008 @ 06:24
quote:
Op woensdag 28 mei 2008 23:38 schreef blueangel_ het volgende:
Nee hoor, typisch Belgisch

Advies vragen aan de betrokken partijen, beloven dat je van dat advies je beslissing laat afhangen ... en vervolgens 2 maand na de beloofde uitspraak zeggen dat je nog eens advies gaat vragen aan de betrokken partijen.
Onvoorstelbaar.
blueangel_zondag 1 juni 2008 @ 13:28
quote:
Op zondag 1 juni 2008 06:24 schreef Ziggenmufter het volgende:

[..]

Onvoorstelbaar.
Na 20 jaar ben je het al gewoon hoor

Uiteindelijk komt het dan tot een compromis waar niemand tevreden mee is, waar miljoenen nutteloos verspild worden en waar Club terug de Middeleeuwen wordt ingeschopt

Arm Vlaanderen
jorienvdherikzondag 1 juni 2008 @ 14:14
quote:
Op zondag 1 juni 2008 03:10 schreef rubbereend het volgende:

[..]

lijkt er niet eens op
tribune stijl zeker wel




9christensenmaandag 2 juni 2008 @ 16:11
quote:
Op donderdag 29 mei 2008 00:04 schreef Dr.Aart het volgende:
van het forum van www.enschede-stad.nl:

[ afbeelding ]

Grolsch Veste wordt erg mooi!
Dr.Aartwoensdag 4 juni 2008 @ 08:47
Foto's van de Grolsch Veste van www.enschede-stad.nl



koningdavidwoensdag 4 juni 2008 @ 10:30
Hopelijk wordt ie snel helemaal rondgebouwd.
MarkNMGNwoensdag 4 juni 2008 @ 10:37
quote:
Op woensdag 4 juni 2008 10:30 schreef koningdavid het volgende:
Hopelijk wordt ie snel helemaal rondgebouwd.
Inderdaad, dat zou écht mooi zijn.
RayManiawoensdag 4 juni 2008 @ 10:41
Ziet er prachtig uit allemaal.
Ziggenmufterwoensdag 4 juni 2008 @ 11:07
Grolsch Veste wordt een fantastisch mooi stadion, zeker wanneer het helemaal rond is gebouwd. De regio Twente heeft er een eye-catcher bij.
EnGCatjuhwoensdag 4 juni 2008 @ 16:19
Ik vind het juist ook wel mooi en apart dat ie níet helemaal rond is.
Ziggenmufterwoensdag 4 juni 2008 @ 17:26
quote:
Op woensdag 4 juni 2008 16:19 schreef EnGCatjuh het volgende:
Ik vind het juist ook wel mooi en apart dat ie níet helemaal rond is.
Het maakt een onaffe indruk.
Grulezwoensdag 4 juni 2008 @ 17:27
quote:
Op woensdag 4 juni 2008 17:26 schreef Ziggenmufter het volgende:

[..]

Het maakt een onaffe indruk.
Waarom?
twiwoensdag 4 juni 2008 @ 17:28
Prachtig inderdaad. Maar als ik toch kritiek mag geven, waarom WEER van die kloterige Nederlandse trappetjes en niet gewoon stoeltjes tot aan het veld?
venomsnakewoensdag 4 juni 2008 @ 17:30
Inderdaad. Waardeloos weer die trappen en zo'n ''gracht''.
Nergens voor nodig, en het wordt er niet mooier op.
EnGCatjuhwoensdag 4 juni 2008 @ 17:30
quote:
Op woensdag 4 juni 2008 17:26 schreef Ziggenmufter het volgende:

[..]

Het maakt een onaffe indruk.
Je kan nu van veraf al de sfeer zien. Geweldig toch? Doet mij een beetje Zuid-Amerikaans aan zo.
venomsnakewoensdag 4 juni 2008 @ 17:33
quote:
Naam en logo FC Groningen op Euroborg

GRONINGEN - De naam en het logo van FC Groningen komen levensgroot op de gevel van de Euroborg.

Daarmee gaat een wens van veel FC Groningen-supporters in vervulling.

De Euroborg wordt momenteel verbouwd. Er komen 2500 extra stoeltjes, waarmee de totale capaciteit van het stadion op ruim 22.000 zitplaatsen komt. De Euroborg krijgt door de uitbreiding een Engelse sfeer, want de nieuwe stoeltjes komen dicht op het veld te staan.

tvnoord
Dugout wordt ingebouwd in de hoofdtribune.

Woordvoerder Richard van Elsacker van FC Groningen vertelt wat er allemaal gebeurt met de Euroborg..

paar nieuwe foto's
Grulezwoensdag 4 juni 2008 @ 17:33




ASromawoensdag 4 juni 2008 @ 19:15
quote:
Op woensdag 4 juni 2008 17:30 schreef venomsnake het volgende:
Inderdaad. Waardeloos weer die trappen en zo'n ''gracht''.
Nergens voor nodig, en het wordt er niet mooier op.
die gracht was er bij twente altijd al, en lang niet zo erg als in bijvoorbeeld de arena of gelredome. Als je ook kijkt op die 2e foto is de tribune lekker stijl en behoorlijk dicht op het veld, wat dat betreft hebben ze het bij twente echt wel goed voor mekaar
venomsnakewoensdag 4 juni 2008 @ 19:17
Dat weet ik wel, maar het is gewoon zonde en niet mooi imo.
Dat is vast wel aan te passen, zo'n gracht is uit de tijd.
9christensenwoensdag 4 juni 2008 @ 19:18
quote:
Op woensdag 4 juni 2008 19:15 schreef ASroma het volgende:

[..]

die gracht was er bij twente altijd al, en lang niet zo erg als in bijvoorbeeld de arena of gelredome. Als je ook kijkt op die 2e foto is de tribune lekker stijl en behoorlijk dicht op het veld, wat dat betreft hebben ze het bij twente echt wel goed voor mekaar
Idd, en in de toekomst kan de gracht nog dichtgebouwd worden, dan is alles uitgebreid.
Dos37woensdag 4 juni 2008 @ 19:23
quote:
Op woensdag 4 juni 2008 19:18 schreef 9christensen het volgende:

[..]

Idd, en in de toekomst kan de gracht nog dichtgebouwd worden, dan is alles uitgebreid.
Ja maar dan kun je geen bier halen en moet de toegang van de tribune weer veranderd worden. Dat lijkt me best lasitg
zjroentjewoensdag 4 juni 2008 @ 19:25
quote:
Op woensdag 4 juni 2008 16:19 schreef EnGCatjuh het volgende:
Ik vind het juist ook wel mooi en apart dat ie níet helemaal rond is.
Vind ik ook wel wat hebben.
9christensenwoensdag 4 juni 2008 @ 19:27
quote:
Op woensdag 4 juni 2008 19:23 schreef Dos37 het volgende:

[..]

Ja maar dan kun je geen bier halen en moet de toegang van de tribune weer veranderd worden. Dat lijkt me best lasitg
aan de lange zijde hebben ze nu al gangen naar onder de tribune, kijk maar op die eerste foto.

edit: die zijn voor de vips natuurlijk, om naar binnen te gaan.
twiwoensdag 4 juni 2008 @ 20:35
Die trappen zijn zinloos, simpelweg omdat er al overal ingangen a la ArenA te zien zijn. Waarschijnlijk voor mensen die te lui zijn om eerst naar de omloop te lopen (kan me zo voorstellen dat daar ook de broodjes+bier gehaald kunnen worden) en dan naar beneden naar de eerste pakweg 10 rijen.

Het is gewoon jammer, het stadion heeft een extreem Engelse sfeer (ik noem St. James Park), maar dat laatste detail moet dan weer op z'n FC Zwolle's afgewerkt worden. Dat is net als een prachtige taart bakken en er dan een versgedraaide drol op deponeren.
Dos37woensdag 4 juni 2008 @ 20:44
quote:
Op woensdag 4 juni 2008 19:27 schreef 9christensen het volgende:

[..]

aan de lange zijde hebben ze nu al gangen naar onder de tribune, kijk maar op die eerste foto.

edit: die zijn voor de vips natuurlijk, om naar binnen te gaan.
Ja maar klopt wel die gaten heeft die andere tribune nu ook dus.

Toen nog niet


Dus kunnen die trappen misschien wel weg straks
9christensenwoensdag 4 juni 2008 @ 20:48
quote:
Op woensdag 4 juni 2008 20:44 schreef Dos37 het volgende:

[..]

Ja maar klopt wel die gaten heeft die andere tribune nu ook dus.

Toen nog niet
[ afbeelding ]

Dus kunnen die trappen misschien wel weg straks
lange zijde dus wel, korte zijde niet.
rubbereendwoensdag 4 juni 2008 @ 21:59
quote:
zo'n soort van Engelse dug out?
pfafwoensdag 4 juni 2008 @ 22:05
Prachtig om het stadion nu vanaf m'n kamertje te kunnen zien. Ik vind 2 verhoogde zijdes ook erg mooi, lekker apart zoals St James en Bobonera. Ik vraag me ook af hoe ze de andere lange zijde hoger gaan krijgen zonder het station+rails tien meter te verplaatsen?
Ziggenmufterdonderdag 5 juni 2008 @ 17:45
Nog meer foto's van Grolsch Veste:









MaxPowerdonderdag 5 juni 2008 @ 17:59
Blijft dat rode plexiglazen tussenscherm staan? Lelijk!
Ziggenmufterdonderdag 5 juni 2008 @ 18:22
quote:
Op donderdag 5 juni 2008 17:59 schreef MaxPower het volgende:
Blijft dat rode plexiglazen tussenscherm staan? Lelijk!
Er komen toch rode stoeltjes? Als het dezelfde kleur rood is (zal zeker wel) dan is het juist uitstekend.
MaxPowerdonderdag 5 juni 2008 @ 18:38
Dat hele scherm moet gewoon weg.
9christensendonderdag 5 juni 2008 @ 19:16
quote:
Op donderdag 5 juni 2008 18:38 schreef MaxPower het volgende:
Dat hele scherm moet gewoon weg.
is voor de veiligheid dat supporters niet zomaar van vak naar vak kunnen dacht ik
Dos37donderdag 5 juni 2008 @ 19:22
Je zult eigenlijk denken gooi er een paar kuipstoeltjes in en klaar.

Dan kunnen we gewoon voorronde spelen in ons eigen stadion. Een dak zijn we in Augustus nog niet nodig.
MaxPowerdonderdag 5 juni 2008 @ 19:29
quote:
Op donderdag 5 juni 2008 19:16 schreef 9christensen het volgende:

[..]

is voor de veiligheid dat supporters niet zomaar van vak naar vak kunnen dacht ik
In Groningen werd het daar niet veiliger van, eerder onveiliger. Deuren die niet opengingen en supporters die geen kant op konden.

Ik snap wel dat ze niet willen dat Vak P de hoofdtribune komt bestormen, maar het getuigt niet van veel vertrouwen in je eigen supporters.
jorienvdherikdonderdag 5 juni 2008 @ 20:37
http://i26.tinypic.com/34826qa.jpg

als zo blijft is eigenlijk nog mooier

dan er stoeltjes in staan
rubbereenddonderdag 5 juni 2008 @ 21:22
quote:
Op donderdag 5 juni 2008 19:29 schreef MaxPower het volgende:

[..]

In Groningen werd het daar niet veiliger van, eerder onveiliger. Deuren die niet opengingen en supporters die geen kant op konden.

Ik snap wel dat ze niet willen dat Vak P de hoofdtribune komt bestormen, maar het getuigt niet van veel vertrouwen in je eigen supporters.
en het is gewoon vervelend als je er direct naast zit
venomsnakedonderdag 5 juni 2008 @ 21:25
quote:
Op woensdag 4 juni 2008 21:59 schreef rubbereend het volgende:

[..]

zo'n soort van Engelse dug out?
Yep .
9christensendonderdag 5 juni 2008 @ 21:29
quote:
Op donderdag 5 juni 2008 19:29 schreef MaxPower het volgende:

[..]

In Groningen werd het daar niet veiliger van, eerder onveiliger. Deuren die niet opengingen en supporters die geen kant op konden.

Ik snap wel dat ze niet willen dat Vak P de hoofdtribune komt bestormen, maar het getuigt niet van veel vertrouwen in je eigen supporters.
Bij Twente kunnen ze de gracht in via de trappen.

Ik dacht dat pas na een wedstrijd tegen Groningen die wanden er geplaatst zijn, toen supporters via de hoofdtribune het uitvak hebben bestormd.
Grulezdonderdag 5 juni 2008 @ 21:31
quote:
Op donderdag 5 juni 2008 20:37 schreef jorienvdherik het volgende:
http://i26.tinypic.com/34826qa.jpg

als zo blijft is eigenlijk nog mooier

dan er stoeltjes in staan
NeedeRadicalsdonderdag 5 juni 2008 @ 21:41
quote:
Op donderdag 5 juni 2008 19:29 schreef MaxPower het volgende:

[..]

In Groningen werd het daar niet veiliger van, eerder onveiliger. Deuren die niet opengingen en supporters die geen kant op konden.

Ik snap wel dat ze niet willen dat Vak P de hoofdtribune komt bestormen, maar het getuigt niet van veel vertrouwen in je eigen supporters.
Die wand staat niet tegen de voormalige hoofdtribune aan...die kun je nog steeds gewoon bestormen hoor
Die wand is er volgens mij ook gekomen omdat er veel te veel mensen op Vak P gingen staan..
Als je nu een jaarkaart hebt voor de lange zijde en je wil het supp.home in moet je voor het seizoen een sticker aan laten brengen op je jaarkaart. Daarmee kun je dan door via een hek naar Vak P.
MaxPowerdonderdag 5 juni 2008 @ 22:45
Ik zie op bovenstaande foto's zowel links als rechts van vak P zo'n wand staan anders.
9christensendonderdag 5 juni 2008 @ 23:09
Die zijn er dus later gekomen.

Kan ook te maken hebben met 't feit, wat NeedeRadicals zegt. Dat eerst iedereen zomaar op vak-p kon staan.
jorienvdherikdonderdag 5 juni 2008 @ 23:27
quote:
Op donderdag 5 juni 2008 21:31 schreef Grulez het volgende:

[..]

zonder stoelen, alleen met betonnen lagen, is mooi
Grulezdonderdag 5 juni 2008 @ 23:32
quote:
Op donderdag 5 juni 2008 23:27 schreef jorienvdherik het volgende:

[..]

zonder stoelen, alleen met betonnen lagen, is mooi
Voor een graf misschien.
Yeahinhovrijdag 6 juni 2008 @ 01:25
Twente wordt gaaf en Groningen nóg beter .
Damzkieeevrijdag 6 juni 2008 @ 08:45
quote:
ALMELO - Heracles Almelo zet voorlopig in op een uitbreiding van het huidige Polmanstadion. Dat is volgens directeur Nico-Jan Hoogma de uitkomst van een overleg dat de club onlangs met de gemeente had. Beide partijen vormen sinds vorig jaar een werkgroep, die zich buigt over een nieuw stadion.

Liet de Almelose eredivisionist eerder weten dat een nieuwe plek de beste optie was, nu ziet het er naar uit dat het huidige stadion vergroot wordt. Mogelijk wordt het veld een kwartslag gedraaid. "De architect is al aan het tekenen", zegt Hoogma.
DarkShinevrijdag 6 juni 2008 @ 08:59
quote:
Op donderdag 5 juni 2008 17:59 schreef MaxPower het volgende:
Blijft dat rode plexiglazen tussenscherm staan? Lelijk!
Zelfde als wat in Kerkrade staat ongeveer.
Grunnervrijdag 6 juni 2008 @ 10:45
quote:
Op vrijdag 6 juni 2008 08:45 schreef Damzkieee het volgende:

[..]

Dat duurt dus nog wel een tijdje. Ik dacht dat het stadion binnen een paar jaar naar 12 of 13.000 uitgebreid zou zijn?
Damzkieeevrijdag 6 juni 2008 @ 10:48
quote:
Op vrijdag 6 juni 2008 10:45 schreef Grunner het volgende:

[..]

Dat duurt dus nog wel een tijdje. Ik dacht dat het stadion binnen een paar jaar naar 12 of 13.000 uitgebreid zou zijn?
Als het plan snel klaar is kan het ook binnen een paar jaar.
DarkShinevrijdag 6 juni 2008 @ 13:56
quote:
Club Luik speelt komend seizoen in Bureaufosse

Club Luik heeft nu eindelijk zekerheid gekregen over de locatie waar het komend seizoen in tweede klasse zal spelen. De traditieclub zal haar thuiswedstrijden afwerken op Bureaufosse.

De club heeft inmiddels de bevestiging gekregen dat de financiering van de renovatiewerken rond zijn. Zo neemt Infrasports 75% van dit bedrag voor haar rekening terwijl de club en de gemeente de overige 25% betalen.

Om het Stade Bureaufosse in orde te krijgen voor tweedeklasse wordt er een nieuwe grasmat aangelegd en worden er bewakingscamera's opgehangen. Voorts wordt het lokaal van de ordediensten vervangen en wordt het bezoekersvak uitgebreid. Tenslotte worden ook de kleedkamers gerenoveerd.

Momenteel wordt er ook werk gemaakt aan een volledig nieuw stadion dat plaats moet bieden aan 7.500 toeschouwers. Het nieuwe complex zou echter pas tegen 2010 af zijn.

Bron: Voetbalkrant.com
ASromavrijdag 6 juni 2008 @ 13:59
die belgen maken ook flinke stappen voorwaarts
blueangel_vrijdag 6 juni 2008 @ 14:15
quote:
Op vrijdag 6 juni 2008 13:59 schreef ASroma het volgende:
die belgen maken ook flinke stappen voorwaarts
Op het gebied van sportinfrastructuur zitten we hier nog in het Stenen Tijdperk.

Enfin, wat het Brugse dossier betreft. De Vlaamse Regering heeft nu een task force in het leven geroepen die moet onderzoeken welke de beste piste is ivm ons nieuwe stadion. Iets wat m'n maanden terug al vroeg aan de gemeentes, die vervolgens Loppem (ons plan) groen licht gaven.

Nog maar eens een vertragingsmanoeuvre van de regering dus ...
ASromavrijdag 6 juni 2008 @ 14:42
maar wat voor een baat heeft de regering (hebben jullie alweer een regering?) daar bij dan om het te vertragen? bedoel zoiets wordt toch gewoon op lokaal niveau besloten of het wel of niet in bestemmingsplannen past etc.
Ziggenmuftervrijdag 6 juni 2008 @ 15:13
quote:
Op vrijdag 6 juni 2008 13:59 schreef ASroma het volgende:
die belgen maken ook flinke stappen voorwaarts
Daarmee wordt indruk gewekt bij de FIFA voor toewijzing van het WK 2018.
Whiteguyvrijdag 6 juni 2008 @ 16:14
quote:
Op vrijdag 6 juni 2008 15:13 schreef Ziggenmufter het volgende:

[..]

Daarmee wordt indruk gewekt bij de FIFA voor toewijzing van het WK 2018.
Nou.. met de stadions die er nu staan of in ontwikkeling zijn kan Belgie moeilijk een grote rol krijgen bij het organiseren van een eventueel WK. Moet je minimaal 42000 supporters in het stadion kwijt kunnen. Dan kom ik op de volgende stadions:

Nederland:
1 - Amsterdam (Arena) (50000)
2 - Rotterdam (kuip) (50000)
3 - Rotterdam (nieuwe kuip) (70000)
4 - Eindhoven (uitbreiding mogelijk tot 42000, psv wil het alleen niet voor 100% zelf betalen)
5 - Enschede (twente kan volgens de site door tot 40000, dan is die laatste 2000 ook vast nog wel ergens te ritselen)
6 - Heerenveen (plannen voor uitbreiding naar 40000 ~ 45000, club en gemeente hebben al aangegeven er positief tegenover te staan)
7 - Alkmaar (Scheringa heeft al plannen liggen voor uitbreiding naar 60 000, gemeente werkt alleen niet zo mee)

Belgie:
8 Brussel: Koning Boudewijn stadion (50 000)
9 Brussel: C. Vandenstock stadion (Anderlecht) (momenteel uitbreiding van 28000 naar 40 000, zal dus ook eventueel op te rekken zijn naar 42000

De stadions die nu in de planning staan of al aanwezig zijn, zijn allemaal (veel) kleiner dan 42000. Genk komt met 30 000 nog het dichtst in de buurt.

Volgend probleem is dan wel dat er maar EEN speelstad mag zijn waarbij in 2 verschillende stadions gespeeld gaat worden. Dan kan je er dus OF bij Brussel OF bij Rotterdam alweer een wegstrepen.
DarkShinevrijdag 6 juni 2008 @ 16:30
quote:
Op vrijdag 6 juni 2008 13:59 schreef ASroma het volgende:
die belgen maken ook flinke stappen voorwaarts
De charme van de Belgische stadions
DarkShinevrijdag 6 juni 2008 @ 16:32
quote:
Op vrijdag 6 juni 2008 15:13 schreef Ziggenmufter het volgende:

[..]

Daarmee wordt indruk gewekt bij de FIFA voor toewijzing van het WK 2018.
Het gaat hier om 2de/3de klasse.
blueangel_vrijdag 6 juni 2008 @ 17:36
quote:
Op vrijdag 6 juni 2008 16:14 schreef Whiteguy het volgende:

[..]

Belgie:
8 Brussel: Koning Boudewijn stadion (50 000)
9 Brussel: C. Vandenstock stadion (Anderlecht) (momenteel uitbreiding van 28000 naar 40 000, zal dus ook eventueel op te rekken zijn naar 42000

De stadions die nu in de planning staan of al aanwezig zijn, zijn allemaal (veel) kleiner dan 42000. Genk komt met 30 000 nog het dichtst in de buurt.
Euhm, ten eerste is er bij Ander**** momenteel helemaal geen uitbreiding naar 40.000, en die zal er ook nooit komen. Ten tweede is het grootste stadion momenteel nog steeds het Jan Breydelstadion met 30.000 plaatsen, alleen is dat compleet verouderd en zijn er totaal geen parkeerplaatsen voorzien. Ten derde kunnen er in Genk nog steeds maar 24500 binnen

Maar België kan inderdaad totaal geen stadions leveren. Enkel Club Brugge heeft momenteel een plan + financiering klaar maar de Regering weigert momenteel mee te werken. Standard heeft een idee voor een nieuw stadion van 40.000 maar geen gronden of financiering. Ander**** moet onderhandelen met 3 regeringen, dus daar gaat er nooit een nieuw stadion komen. Antwerpen is de enige stad die effectief wil meewerken aan een nieuw stadion voor Germinal Beerschot en Antwerp, maar beide clubs willen niet samen in een stadion spelen.

De regering heeft momenteel geen rotte cent voor stadions, dus moet het van de privésector komen. En als er dan een compleet plan klaar ligt, zoals in Brugge, weigeren ze het goed te keuren.
blueangel_vrijdag 6 juni 2008 @ 17:45
quote:
Op vrijdag 6 juni 2008 14:42 schreef ASroma het volgende:
maar wat voor een baat heeft de regering (hebben jullie alweer een regering?) daar bij dan om het te vertragen? bedoel zoiets wordt toch gewoon op lokaal niveau besloten of het wel of niet in bestemmingsplannen past etc.
Omdat in België altijd alles enorm traag gaat. Op dit moment zijn ze studies aan het doen die Club al lang gedaan heeft, daarna hebben ze advies gevraagd aan de gemeentes (wat ze 4 maand eerder al hadden gedaan) en tenslotte hebben ze een comité opgericht dat alles nog eens opnieuw gaat bestuderen. Met andere woorden: op typisch Belgische wijze gaat het weer 5 jaar duren eer een beslissing komt waar uiteindelijk niemand mee opschiet, maar het gaat de belastingsbetaler wel een paar miljoen gekost hebben.

Vervolgens komt er nog protest van alle mogelijke drukkingsgroepen die je kunt voorstellen, van de VOKA tot Unizo tot de fucking Boerenbond, die gaan alles nog eens voor de Raad van State slepen ... vervolgens wordt daar een uitspraak bereikt waar onmiddelijk beroep wordt op aangetekend. Daarna worden er nog eens procedurefouten ingeroepen, en stelt m'n de bevoegdheid van de Raad van State in vraag ... op dat moment zijn we al in 2045 hé. Tegen dan kunnen we misschien beginnen bouwen, alleen is Club dan al lang failliet aangezien we in 2012 zelfs geen Europees meer mogen spelen en de investeerders het tegen dan al lang kotsbeu zijn

Oorzaak: Incompetentie en arrogante ego's op alle regeringsniveaus (en wij hebben enorm veel regeringen) + de typische Belgische mentaliteit


Binnen 50 jaar is Vlaanderen op gebied van innovatie, vooruitgang en infrastructuur een land genre Zimbabwe


Wat trouwens je vraag over de regering betreft: We hebben een soort interimregering die niks klaarkrijgt (buiten een diplomatieke rel ontketenen met Congo en Electrabel), de beloofde staatshervorming zit weeral serieus begraven in de diepvries en de ambtenarij blijft rustig pitten op hun bureau's. Gelukkig voor het land is de kroonprins, die door het hele land wordt uitgekotst, wel met een charmeoffensief begonnen !

[ Bericht 6% gewijzigd door blueangel_ op 06-06-2008 17:57:21 ]
Whiteguyvrijdag 6 juni 2008 @ 18:26
quote:
Op vrijdag 6 juni 2008 17:36 schreef blueangel_ het volgende:

[..]

Maar België kan inderdaad totaal geen stadions leveren. Enkel Club Brugge heeft momenteel een plan + financiering klaar maar de Regering weigert momenteel mee te werken. Standard heeft een idee voor een nieuw stadion van 40.000 maar geen gronden of financiering. Ander**** moet onderhandelen met 3 regeringen, dus daar gaat er nooit een nieuw stadion komen. Antwerpen is de enige stad die effectief wil meewerken aan een nieuw stadion voor Germinal Beerschot en Antwerp, maar beide clubs willen niet samen in een stadion spelen.

De regering heeft momenteel geen rotte cent voor stadions, dus moet het van de privésector komen. En als er dan een compleet plan klaar ligt, zoals in Brugge, weigeren ze het goed te keuren.
Het koning Boudewijn stadion is er toch altijd nog ?

Maargoed, er zijn 9 stadions nodig minimaal om een WK te organiseren geloof ik. Dan zou Nederland het bijna wel alleen kunnen proberen. Amsterdam 1, Rotterdam 2&3, Eindhoven 4, Enschede 5, Heerenveen 6, Alkmaar 7, Utrecht 8, Groningen 9.

Overigens is een trage, niet meewerkende overheid ook hier debet aan het feit dat het allemaal niet zo snel gaat. In ieder geval als je kijkt naar Eindhoven, Alkmaar en Utrecht.
NeedeRadicalsvrijdag 6 juni 2008 @ 19:07
quote:
Op donderdag 5 juni 2008 22:45 schreef MaxPower het volgende:
Ik zie op bovenstaande foto's zowel links als rechts van vak P zo'n wand staan anders.



Heb ik dat ding op de hoofdtribune gewoon nog nooit gezien
Heero87zondag 8 juni 2008 @ 10:49
quote:
Op vrijdag 6 juni 2008 17:36 schreef blueangel_ het volgende:

[..]

Euhm, ten eerste is er bij Ander**** momenteel helemaal geen uitbreiding naar 40.000, en die zal er ook nooit komen. Ten tweede is het grootste stadion momenteel nog steeds het Jan Breydelstadion met 30.000 plaatsen, alleen is dat compleet verouderd en zijn er totaal geen parkeerplaatsen voorzien. Ten derde kunnen er in Genk nog steeds maar 24500 binnen

Maar België kan inderdaad totaal geen stadions leveren. Enkel Club Brugge heeft momenteel een plan + financiering klaar maar de Regering weigert momenteel mee te werken. Standard heeft een idee voor een nieuw stadion van 40.000 maar geen gronden of financiering. Ander**** moet onderhandelen met 3 regeringen, dus daar gaat er nooit een nieuw stadion komen. Antwerpen is de enige stad die effectief wil meewerken aan een nieuw stadion voor Germinal Beerschot en Antwerp, maar beide clubs willen niet samen in een stadion spelen.

De regering heeft momenteel geen rotte cent voor stadions, dus moet het van de privésector komen. En als er dan een compleet plan klaar ligt, zoals in Brugge, weigeren ze het goed te keuren.
Anderlecht komt er wel. In Brussel kiest men wemmocjt voor een stadion met 60.000 zitjes op de Heizel, naast het Koning Boudewijnstadion.

Standard komt er sowieso. Dat wordt het eerste nieuwe stadion dat er zal staan, 100% zeker van. In Wallonië wil men sport wel nog ondersteunen en het is geen geheim dat men daar actief mee op zoek is naar een locatie.

Antwerpen lijkt nu ook van de grond te komen. De stad werkt goed mee, en Germinal Beerschot en Antwerp lijken voor het eerst bereid te praten over één stadion voor beide clubs.

In Genk is er een akkoord tussen club en stad om het stadion uit te breiden naar 40.000 zitjes.

Brugge blijft uiteraard een enorm triest verhaal. Als de Vlaamse regering niet oplet, wordt Brugge het Antwerpen van 2018, want Charleroi ligt op de loer.

[ Bericht 3% gewijzigd door Heero87 op 08-06-2008 10:58:18 ]
Dr.Aartdinsdag 10 juni 2008 @ 18:10



www.thuisbijfctwente.nl
zjroentjedinsdag 10 juni 2008 @ 18:19
Grolsch Veste is echt supergeil!
DRDdinsdag 10 juni 2008 @ 18:27
Die tweede doet me heel erg denken aan het nieuwe stadion in Monchengladbach.
Dirk-Kuijtdinsdag 10 juni 2008 @ 18:27
Zonde dat ze die 2de ring niet meteen helemaal rond maken.
Ziggenmufterwoensdag 11 juni 2008 @ 15:18
quote:
De Graafschap doet onderzoek naar nieuw stadion
11-06-2008

De Graafschap gaat een haalbaarheidsonderzoek verrichten naar een nieuw stadion. In de Vijverberg, het oude complex van de Doetinchemmers, zit de club commercieel aan haar plafond.

Komend seizoen zal de begroting rond de tien miljoen euro zijn. Volgens voorzitter Sietze Veen ligt daar voorlopig het maximum voor De Superboeren. "Met plussen en minnen. Het ligt eraan wat wij precies aan mediagelden ontvangen. Maar meer dan tien miljoen zal het nooit worden, niet zolang wij in dit stadion zitten", zo vertelt Veen aan VI.

Aan het einde van het jaar moet het onderzoek afgerond. zijn. Veen wil dan ook haast maken. "Als het aan mij ligt beginnen we meteen. Dan hebben we veel meer mogelijkheden, dan kunnen we naar een begroing van vijftien miljoen euro en komen we uit die vicieuze cirkel van kampioen Jupiler League, degradatievoetbal Eredivisie."
Whiteguywoensdag 11 juni 2008 @ 16:54
quote:
nice
Grunnerdonderdag 12 juni 2008 @ 11:58












Bron: FC Groningen Online
Eenjongentjevan1maandag 16 juni 2008 @ 21:35
Looks pretty good
blueangel_dinsdag 17 juni 2008 @ 23:16
quote:
Tweede 'Witte Pion' in de maak?

Buurt wil geen stadion Blankenbergse Steenweg

Komt er een tweede 'Witte Pion'? Het voorstel om het stadion voor Club Brugge aan de Blankenbergse Steenweg te bouwen, wordt afgewezen door de bewoners. 'Wij zullen ver gaan om de plannen tegen te houden.'

bron: Het Nieuwsblad

Jean-Pierre Devuyst, een buurtbewoner van de Sint-Pietersplas in Brugge, is niet te spreken over het pleidooi dat de Brugse afdeling van de Vlaams Progressieven heeft gegeven om het nieuwe stadion voor Club Brugge op industriegrond aan de Blankenbergse Steenweg te bouwen. 'Als er ooit beslist wordt om het stadion daar te bouwen, zullen wij ons verenigen en zullen we ver gaan om de plannen tegen te houden.'

Maar zover is het nog lang niet, zegt Devuyst. 'Geen enkel argument van de Vlaams Progressieven houdt steek. Ze hebben het over één miljoen vierkante meter industriegebied om een stadion te bouwen. Maar in werkelijkheid is het veel minder dan dat. De partij zegt ook dat het gebied uitstekend bereikbaar is via de geplande AX-snelweg en de Expresweg. Maar de Expresweg kan, zelfs met de aanpassingen van de gevaarlijke kruispunten, absoluut de gigantische verkeersstroom niet aan, die zo'n nieuw stadion zou genereren. Er wordt ook voorgesteld om de parkings van het geplande winkelpark B-Park en de Brico Plan-It te gebruiken op wedstrijddagen. Maar dat zijn zuivere privéparkings die met andere bedoelingen gebouwd zijn, en die geen capaciteit hebben om tienduizenden mensen te laten parkeren.'

'Bovendien is de Vlaamse regering nog druk bezig om alle andere mogelijke locaties voor het nieuwe stadion te onderzoeken', zegt Devuyst. 'Ik kan mij niet voorstellen dat uit dat onderzoek de Blankenbergse Steenweg als uitgelezen locatie naar voor komt.'

Toch lijken de Blankenbergse Steenweg, de Oostkampse Baan in Loppem en de uitbreiding van het Jan Breydelstadion de enige mogelijkheden die nog echt overwogen zullen worden wanneer de task force rond het stadionproject weer samenkomt begin juli.

'Voorlopig is de mogelijke inplanting van een nieuwe camping aan de Sint-Pietersplas nog de grootste van onze zorgen', zegt Devuyst. 'We gaan er nu nog van uit dat hier nooit een stadion zal worden gebouwd. Maar als dat toch zo zou zijn, dan zullen we niet zomaar over ons heen laten lopen.'
Hilarisch

Club heeft totaal geen plannen om ook maar iets te bouwen aan de Blankenbergse steenweg, maar er is wel al een actiecomité tegen

Only in Belgium
Ziggenmufterdinsdag 17 juni 2008 @ 23:28
Hopeloos daar ten zuiden van de Nederlanden.
reemwoensdag 18 juni 2008 @ 02:44
Voor diegene die de vorige pagina zei dat de Grolsch Veste zou lijken op La Bombonera: die is driekwart rondgebouwd. Alleen één van de lange zijdes heeft een soort opgestapelde vip-boxjes idee. Wel één van de mooiste stadions ter wereld. Maar ook daar zijn plannen voor een nieuw stadion.

Ik zal binnenkort een update posten over het nieuwe stadion van Independiente, één van de 'grote 5' uit het Argentijns voetbal.
pfafwoensdag 18 juni 2008 @ 08:38
quote:
Op dinsdag 17 juni 2008 23:16 schreef blueangel_ het volgende:

[..]

Hilarisch

Club heeft totaal geen plannen om ook maar iets te bouwen aan de Blankenbergse steenweg, maar er is wel al een actiecomité tegen

Only in Belgium
Nu overschat je Nederland.
blueangel_woensdag 18 juni 2008 @ 16:43
quote:
Op woensdag 18 juni 2008 08:38 schreef pfaf het volgende:

[..]

Nu overschat je Nederland.
In Nederland was Club nu al aan het bouwen, ben ik 100% zeker van
vingerplantwoensdag 18 juni 2008 @ 16:47
quote:
Op woensdag 18 juni 2008 16:43 schreef blueangel_ het volgende:

[..]

In Nederland was Club nu al aan het bouwen, ben ik 100% zeker van
Een grotere naam als Club wellicht wel ja, maar er zijn hier ook clubs die er jaren over doen voordat ze door alle vergunning-aanvragen en boomknuffelaar-protesten gerold zijn. GA Eagles bijvoorbeeld was 1 van de 1e met nieuwbouwplannen, het net gebouwde Abe Lenstra-stadion in Heerenveen was het grote voorbeeld. We zijn nu 14 jaar verder en er staat nog niets en ze hebben van ellende De Adelaarshorst maar opgeknapt.
venomsnakewoensdag 18 juni 2008 @ 17:00
Vierde fotoverslag verbouwing Euroborg













fcgroningen.nl
Grunnerwoensdag 18 juni 2008 @ 22:33
Gaat mooi snel
Ziggenmufterdonderdag 19 juni 2008 @ 10:31
quote:
Verbouwd stadion FC Twente nu al uitverkocht
Geschreven op donderdag, 19 juni om 10:09

Het gaat goed met FC Twente. De club verzekerde zich afgelopen seizoen ten koste van Ajax van de voorronde van de Champions League, en momenteel wordt er hard gewerkt aan de uitbreiding van de thuishaven van 13.000 naar 24.000 plaatsen. Nog niet genoeg zo blijkt, want alle seizoenskaarten zijn al verkocht.

De Enschedeërs begonnen afgelopen seizoen met de verbouwing van het oude Arke Stadion, dat in eerste instantie een extra ring zal krijgen op één lange en één korte zijde. Daardoor wordt de capaciteit van het onderkomen verhoogt met zo’n 85%. De Overijsselse club wilde eerst aankijken of er genoeg vraag was naar seizoenskaarten, voordat er besloten wordt tot een nieuwe uitbreiding naar zo’n 40.000 zitplaatsen.

Vooralsnog lijkt er echter geen vuiltje aan de lucht. De club meldt op de eigen website dat alle beschikbare plaatsen voor seizoenskaarthouders inmiddels zijn uitverkocht. Fans die nog niet niet in het bezit zijn van een abonnement kunnen zich nu al inschrijven voor het seizoen 2009/2010.
Twente zal vast en zeker zo snel mogelijk voorbereidingen treffen om de capaciteit van het stadion te vergroten naar 40.000.
-Willempie-donderdag 19 juni 2008 @ 10:42
quote:
Op donderdag 19 juni 2008 10:31 schreef Ziggenmufter het volgende:

[..]

Twente zal vast en zeker zo snel mogelijk voorbereidingen treffen om de capaciteit van het stadion te vergroten naar 40.000.
Goeie zaak!

Groningen ook vet hoor, lekker dicht op het veld enzo
pfafvrijdag 20 juni 2008 @ 08:41
quote:
Op donderdag 19 juni 2008 10:31 schreef Ziggenmufter het volgende:

[..]

Twente zal vast en zeker zo snel mogelijk voorbereidingen treffen om de capaciteit van het stadion te vergroten naar 40.000.
Het dak zit er nu ook al bijna op ( de dakconstructie is rond, en de overkapping is halverwege de lange zijde ). Met dit tempo zou je toch bijna verwachten dat het stadion voor de CL-voorronde af zou kunnen zijn..
zjroentjevrijdag 20 juni 2008 @ 09:44
quote:
Op vrijdag 20 juni 2008 08:41 schreef pfaf het volgende:

[..]

Het dak zit er nu ook al bijna op ( de dakconstructie is rond, en de overkapping is halverwege de lange zijde ). Met dit tempo zou je toch bijna verwachten dat het stadion voor de CL-voorronde af zou kunnen zijn..
De meeste tijd in zo'n prefab constructie gaat wel zitten in de afwerking.
DJWeiszvrijdag 20 juni 2008 @ 14:59
Zo n uitbreiding als FC Groningen aan het realiseren is verwacht ik binnenkort ook bij Heerenveen over de gracht.

Verder hoe gaat het met de uitbreidingen van AZ en NAC waar zelfs tekeningen van waren en NEC wou ook een uitbreiding zo snel mogelijk toch ?

Verder is het stadion van FC Twente wel mooi aan het worden en verwacht dat ze aan het einde van volgend seizoen de andere kant volbouwen.
Grunnervrijdag 20 juni 2008 @ 15:50
quote:
Op vrijdag 20 juni 2008 14:59 schreef DJWeisz het volgende:
Zo n uitbreiding als FC Groningen aan het realiseren is verwacht ik binnenkort ook bij Heerenveen over de gracht.
Dat hoop/denk je of zijn daar concrete plannen voor?
Ziggenmuftervrijdag 20 juni 2008 @ 16:01
quote:
Scheringa 'klaar' met traagheid bouwplannen
Gepubliceerd op 22 mei 2008, 16:43
http://www.noordhollandsd(...)aagheid_bouwplannen_

Alkmaar - Voor Dirk Scheringa nadert het moment dat hij stopt met zijn ambitieuze plannen voor uitbreiding van het DSB Stadion en de bouw van 60.000 vierkante meter aan kantoren.

Dat heeft hij gezegd tegen Cobouw, een blad voor de bouwwereld. Scheringa's woordvoerder Klaas Wilting ontkent dat de AZ-voorzitter op het punt staat zijn plannen af te blazen. ,,Zo scherp heeft hij het niet gezegd. Het is wel waar dat hij het zat is dat de procedures die doorlopen moeten worden zo langzaam gaan. Dirk Scheringa is bereid gigantisch in Alkmaar te investeren. Maar hij loopt vast in stroperigheid.''

Verslaggever Armand Landman van Cobouw blijft bij zijn verhaal. ,,Op mijn vraag of hij een termijn heeft gesteld waarna hij stopt, zei hij: 'Ja die heb ik'. Welke termijn, wilde hij niet zeggen. Maar wel dat het moment nadert dat hij er klaar mee is.''
ASromavrijdag 20 juni 2008 @ 16:09
quote:
Op vrijdag 20 juni 2008 16:01 schreef Ziggenmufter het volgende:

[..]
jajajajajajajaja excuses excuses die gast ziet zelf eindelijk ook wel in dat AZ een bodemloze put is qua supportersschare en topclub mogelijkheden
pfafvrijdag 20 juni 2008 @ 16:13
Nou ja, het bouwen van de DSB-stadion liep ook al jaaaren vertraging op, dus ik geloof 'm best wat dat betreft...
rubbereendvrijdag 20 juni 2008 @ 17:42
quote:
Op vrijdag 20 juni 2008 14:59 schreef DJWeisz het volgende:
Zo n uitbreiding als FC Groningen aan het realiseren is verwacht ik binnenkort ook bij Heerenveen over de gracht.

Verder hoe gaat het met de uitbreidingen van AZ en NAC waar zelfs tekeningen van waren en NEC wou ook een uitbreiding zo snel mogelijk toch ?

Verder is het stadion van FC Twente wel mooi aan het worden en verwacht dat ze aan het einde van volgend seizoen de andere kant volbouwen.
de uitbreiding van de Goffert komt in september in de gemeenteraad. Erg bijzonder project, de Goffert moet als het ware in het park opgaan. Wat impressies (kunnen in de OP):




De sporthal in het stadion (geschikt voor internationale topsport)

Ziggenmuftervrijdag 20 juni 2008 @ 20:20
Fraai hoor .... jezus de eredivisie heeft binnen 5-7 jaar een enorme voorsprong op de rest van de wereld wat stadions betreft.

Edgar Davids zei in een interview op FIFA.com op de vraag wat hem het meest had verrast bij terugkeer naar de eredivie: de moderne stadions.
blueangel_zaterdag 21 juni 2008 @ 16:02
quote:
Op vrijdag 20 juni 2008 20:20 schreef Ziggenmufter het volgende:
Fraai hoor .... jezus de eredivisie heeft binnen 5-7 jaar een enorme voorsprong op de rest van de wereld wat stadions betreft.

Edgar Davids zei in een interview op FIFA.com op de vraag wat hem het meest had verrast bij terugkeer naar de eredivie: de moderne stadions.
En wij mogen volgend jaar naar Tubeke

Plato1980zaterdag 21 juni 2008 @ 16:08
quote:
Op zaterdag 21 juni 2008 16:02 schreef blueangel_ het volgende:

[..]

En wij mogen volgend jaar naar Tubeke

[ afbeelding ]
Dat is dan natuurlijk ook een club die qua aanhang niks op het hoogste niveau te zoeken heeft. Jammer dat zij i.p.v. Antwerp gepromoveerd zijn.