Dankjequote:Op donderdag 11 januari 2007 21:28 schreef NorthernStar het volgende:
Alsnog een schopje naar WFL
(Triggershot [afbeelding] )
Hij kraakt in het eerste deel van zijn 'lezing' layer-dating af (niet geheel onterecht overgens maar er zijn maar weinig wetenschappers die dit als fullproof systeem beschouwen ookal doet hij dat wel zo voorkomen).quote:Op donderdag 11 januari 2007 20:43 schreef Ali_Kannibali het volgende:
[..]
Hij is nu voedseldeskundige ja, maar doceerde zoologie.
Het publiek is divers dus hij houdt het inderdaad zo begrijpelijk mogelijk. Kijk het gewoon af en vel dan je oordeel. En vertel mij waarom zijn bronnen 'twijfelachtig' zijn.
Evolutie doet geen uitspraak over god en is daarom geen godsdienst.quote:re·li·gie
de religie (vrouwelijk), de religiën/religies
godsdienst
Geloof is allesomvattend. Je kan iemand geloven op z'n woord. Je kan een theorie geloven, je kan ook heilig geloven in het feit dat 2+2, 4 is of dat jezus de zoon van god is.quote:
Evolutie is een soort geloof evenals zwaartekracht, kernkracht en het geloof in zintuigelijke waarneming.quote:
OK dan bedoelt de TS een ongegrond geloof denk ik.quote:Op donderdag 11 januari 2007 21:45 schreef SpecialK het volgende:
[..]
Geloof is allesomvattend. Je kan iemand geloven op z'n woord. Je kan een theorie geloven, je kan ook heilig geloven in het feit dat 2+2, 4 is of dat jezus de zoon van god is.
Geloof is een afweging waarbij je jezelf moet afvragen hoe gegrond een geloof is.
Als je iets blindelings aanneemt is een geloof ongegrond. Als er echter een lichaam aan wetenschappers aan hebben gewerkt die een bepaald onderwerp in kaart hebben gebracht dan delen zij een gegrond geloof.
Laten we geen taalkundige discussie voeren. Reageer inhoudelijk op de OP.quote:Op donderdag 11 januari 2007 21:45 schreef digitaLL het volgende:
[..]
Evolutie is een soort geloof evenals zwaartekracht, kernkracht en het geloof in zintuigelijke waarneming.
Uiteindelijk is alles een geloof. Je kunt keihard op een boom inrijden en geloven dat je erdoorheen zal rijden bijv.
Tsja, zijn volste recht om een zwaar uitgewerkte en meerder maal bewezen wetenchappelijke theorie als ongegrond geloof weg te cijferen en dan het dogma van religie als gegrond geloof aan te nemen.quote:Op donderdag 11 januari 2007 21:55 schreef Aslama het volgende:
[..]
OK dan bedoelt de TS een ongegrond geloof denk ik.
Dit is een discussieforum, dus taalkunde is belangrijk. Ik hecht zelf geen enkele waarde aan mensen die beweren een zo hoge standaard voor bewijsvoering te hebben dat ze bijv de evolutie-theorie afwijzen en vervolgens een moskee binnenstappen om een vent te aanbidden die op een paard ten hemel zou zijn gestegen zonder enig bewijs.quote:Op donderdag 11 januari 2007 21:57 schreef Aslama het volgende:
Laten we geen taalkundige discussie voeren. Reageer inhoudelijk op de OP.
Edit:quote:Op donderdag 11 januari 2007 22:02 schreef Aslama het volgende:
Voorstel aan de mods: om dit topic niet weer in een nutteloze reltopic te laten evolueren, verwijder direct de posts die inhoudloos zijn zoals hierboven.
tweede boven nu.
Je kunt dit niet beweren zonder er inhoudelijk op te reageren.quote:Op donderdag 11 januari 2007 22:00 schreef SpecialK het volgende:
[..]
Tsja, zijn volste recht om een zwaar uitgewerkte en meerder maal bewezen wetenchappelijke theorie als ongegrond geloof weg te cijferen en dan het dogma van religie als gegrond geloof aan te nemen.![]()
Maar dan hoef je niet te verwachten dat je serieus genomen wordt toch?
Je kunt je zelf moeilijk maken door te discussieren over ieder woord die gebruikt is, maar zo verlies je de essentie van de boodschap. Wat de TS bedoelt is duidelijk, misschien gebruikt hij een verkeerd woord.quote:Op donderdag 11 januari 2007 22:02 schreef digitaLL het volgende:
[..]
Dit is een discussieforum, dus taalkunde is belangrijk. Ik hecht zelf geen enkele waarde aan mensen die beweren een zo hoge standaard voor bewijsvoering te hebben dat ze bijv de evolutie-theorie afwijzen en vervolgens een moskee binnenstappen om een vent te aanbidden die op een paard ten hemel zou zijn gestegen zonder enig bewijs.
Ik weet wat TS beoogt en ga er niet over in discussie dat is al 1000den x op dit forum gedaan en ik ga niet in herhaling vallen. Geen enkel argument zal een irrationele geest overtuigen. Dat kan bijv als volgt uitgelegt. Stel je hebt een soort A en Z. Dan kun je vragen waar is de missing link ? Dan wordt na jaren een tussenvorm J gevonden. Vervolgens zijn er 2 missing links. Die tussen A en J en J en Z enz enz.quote:Op donderdag 11 januari 2007 22:09 schreef Aslama het volgende:
[..]
Je kunt je zelf moeilijk maken door te discussieren over ieder woord die gebruikt is, maar zo verlies je de essentie van de boodschap. Wat de TS bedoelt is duidelijk, misschien gebruikt hij een verkeerd woord.
Lol. De evolutie theorie word ondersteund door massa's bewijs. Religie niet door 1. Wat word de volgende religie? Zwaartekracht? Celltheorie? Relativiteitstheorie? Atoomtheorie? Slaat gewoon compleet nergens op.quote:Evolutie is religie, geen wetenschap
God is niet testbaar dus valt hij buiten de wetenschapquote:Op donderdag 11 januari 2007 21:40 schreef digitaLL het volgende:
Van Dale
Evolutie doet geen uitspraak over god en is daarom geen godsdienst.
Ja, zonder een gram bewijs. Compleet het tegenovergestelde van wetenschap.quote:Godsdiensten gaan uit van het bestaan van een god.
Totale verspilling van tijd. Weet je waarom? Omdat al het bewijs richting evolutie wijst. Genesis 1 gaat compleet tegen het bewijs inquote:Op donderdag 11 januari 2007 19:51 schreef Ali_Kannibali het volgende:
Lezing van voormalig professor evolutie, nu creationist:
Evolutiotion or creation, what do the rocks reveal?
The fossil record speaks
More fossil secrets revealed
The origin of variety
Debatten tussen creationist en evolutionisten:
Kent Hovind vs Dr. Rainbow
Kent Hovind vs Dr. James Paulson
Kent Hovind vs Dr. Mike Schremer
God kan nooit in de wetenschap zitten dus creation science is geen science.quote:Dr kent hovind, creation science
Ik heb al een reactie gegeven op een stukje "inhoud" (als je het dat wilt noemen) van de OP.quote:Op donderdag 11 januari 2007 22:06 schreef Aslama het volgende:
[..]
Je kunt dit niet beweren zonder er inhoudelijk op te reageren.
quote:Op donderdag 11 januari 2007 22:17 schreef digitaLL het volgende:
[..]
Ik weet wat TS beoogt en ga er niet over in discussie dat is al 1000den x op dit forum gedaan en ik ga niet in herhaling vallen. Geen enkel argument zal een irrationele geest overtuigen. Dat kan bijv als volgt uitgelegt. Stel je hebt een soort A en Z. Dan kun je vragen waar is de missing link ? Dan wordt na jaren een tussenvorm J gevonden. Vervolgens zijn er 2 missing links. Die tussen A en J en J en Z enz enz.
quote:Op donderdag 11 januari 2007 18:54 schreef Ali_Kannibali het volgende:
----deleted--
De plaatjes van evoluerende dieren in studieboeken (bv van aap naar mens) zijn
A) verschillende diersoorten in een logische manier bij elkaar gezet, waardoor het lijkt alsof ze aan elkaar verwant zijn,
---
Wacht dan af wat de TS daarvan vindt. Misschien komt hij met zijn argumenten. Om nu al te zeggen dat je gelijk hebt is niet eerlijk.quote:Op donderdag 11 januari 2007 22:28 schreef SpecialK het volgende:
[..]
Ik heb al een reactie gegeven op een stukje "inhoud" (als je het dat wilt noemen) van de OP.
quote:Het is alleen behoorlijk vermoeiend om diezelfde argumenten steeds weer langs te zien komen door mensen die toevallig een paar van die brainwash video's hebben gekeken en niet weten hoe snel ze zich moeten aanmelden bij een forum om dit (zonder enig vooronderzoek) als de waarheid te verkondigen.
Sommige dingen zijn al overmatig bediscussiert. Om iedere keer maar weer het hele betoog te analyseren om op elk puntje te reaeren wordt dan een dagtaak.
Filosofische discussies hebben een instapdrempel. Die drempel is dat je iig een beetje moet weten waar je het over hebt. De TS gooit er gewoon wat links en wat christelijke rethoriek tegenaan en denkt klaar te zien. Dat hoef je niet per se serieus te nemen.
Even een paar 'pareltjes' uit de opening postquote:Op donderdag 11 januari 2007 22:33 schreef Aslama het volgende:
[..]
Wacht dan af wat de TS daarvan vindt. Misschien komt hij met zijn argumenten. Om nu al te zeggen dat je gelijk hebt is niet eerlijk.
[..]
quote:Op donderdag 11 januari 2007 18:54 schreef Ali_Kannibali het volgende:
Over de hele wereld wordt evolutie gedoceerd als vaststaand feit. Evolutie is echter tot op heden wetenschappelijk onbewijsbaar.
quote:De evolutie impliceert dat we allemaal van het eerste ééncellige leven afstammen en alle dieren aan elkaar verwant zijn. Dit is allemaal onzin.
Het is mij vrij duidelijk wat hij vind.quote:Evolutie is onwaarschijnlijk. Het is een religie voor het onstaan van het leven die onwaarschijnlijke assumpties aanneemt als waarheid en niet gebaseerd is op geobserveerde feiten.
Er zijn duizenden bewijzen voor evolutie, hoe kom je hier op? De wetenschap gaat niet over absolute zekerheden, maar over aannemelijkheid; in die zin verschilt de evolutietheorie al van religie.quote:Op donderdag 11 januari 2007 18:54 schreef Ali_Kannibali het volgende:
Over de hele wereld wordt evolutie gedoceerd als vaststaand feit. Evolutie is echter tot op heden wetenschappelijk onbewijsbaar.
Nee. De zogenaamde "missing links" zijn er zeker wel, er zijn er zelfs heel veel. "Macro-evolutie" betekent niet dat de nakomelingen van een hond opeens katten zijn, het betekent dat er ooit een dier is geweest waarvan twee populaties splitsten, en er na een zeer lange tijd sprake werd van twee verschillende diersoorten. Hiervoor zijn talloze bewijzen. Als jouw idee klopt zou er trouwens een mechanisme moeten bestaan dat op een of andere manier onderscheid maakt tussen "kleine" veranderingen en "grote", kan je dat mechanisme aanwijzen?quote:<beknopte beschrijving>. Dit is allemaal onzin.
Enkele redenen:
Er zijn nooit mutaties gevonden die bewijzen dat de ene soort dieren (bv vis) naar een ander soort dier is geëvolueerd (bv hond), of dat er een betere diersoort ontstaan is. Wat steeds gevonden wordt zijn dezelfde sóórt dieren maar in een ander vorm, afhankelijk van de omgeving of als je bewust bepaalde varianten binnen een soort kruist. Zo heb je de diersoort 'hond' met een bepaalde genenpoel (genotype) die ervoor zorgt dat het product van 2 honden een hond is. Deze nieuwe hond hoeft er niet precies hetzelfde uit te zien als zijn ouders andere honden (fenotype is anders, afhankelijk van de leefomstandigheden) maar het resultaat zal nooit een kat zijn.. De plaatjes van evoluerende dieren in studieboeken (bv van aap naar mens) zijn
A) verschillende diersoorten in een logische manier bij elkaar gezet, waardoor het lijkt alsof ze aan elkaar verwant zijn, of
B) verschillende fenotypen binnen een diersoort (zoals koeien met verschillende kleuren vlekken).
Mutaties blijken helemaal niet altijd negatief. Dit beweert Hovind inderdaad, maar hij beweert zeer veel dingen (zonder bewijs of bronvermelding) die gewoon niet kloppen. Ik strooi liever geen links, maar hier staat een hele rits voorbeelden van geobserveerde positieve mutaties.quote:Mutaties van genen binnen een soort zijn mogelijk maar blijken altijd negatief te zijn voor de soort, zoals een vlieg zonder vleugels of een hond met 3 poten. Deze mutaties gaan het snelste dood en zullen nooit de diersoort verbeteren. Dit is natuurlijke selectie en zorgt niet voor nieuwe diersoorten, maar voor het zo fit mogelijk houden van de bestaande soorten.
Ten eerste heeft datering met isotopen inderdaad makkelijk een afwijking van duizenden jaren. In dit licht is dit alleen geen probleem, we praten per laag in de geologische kolom immers over miljoenen jaren. Een levende slak analyseren, of een dode slak van honderd jaar oud, zal inderdaad geen accurate meting leveren. Een fossiel van een 70 miljoen jaar oude dinosaurus kan echter behoorlijk nauwkeurig worden gedateerd.. Dit wordt ook gedaan, en onder andere aan de hand van die dateringen wordt de leeftijd van de aardlagen bepaald. Welke aannames bedoel je trouwens wat betreft de dateringen? Dat het radioactieve verval altijd gelijk is geweest is de enige die ik kan bedenken. Dat is een nogal fundamenteel natuurkundig idee, als je dat onzin vindt mag je dat wel even heel erg hard maken...quote:2. De evolutietheorie gaat ervan uit dat de aarde miljarden jaren oud is. Dit zou de geologische kolom verklaren. De geologische kolom is de aanwezigheid van verschillende aardlagen in de grond. Deze zouden door erosie laagje voor laagje ontstaan zijn. Het bewijs wat hiervoor wordt geleverd is dat er fossielen van dinosaurussen worden gevonden in de onderste lagen, en aangezien dinosaurussen miljoenen jaren oud zijn is die aardlaag ook miljoenen jaren oud of ouder. De leeftijd van dinosaurusfossielen wordt echter meestal vastgesteld aan de hand van de aardlaag waar zij zich in bevinden. Dit is een cirkelredenering en geen wetenschap. Een andere manier van fossielen dateren is koolstofdatering, maar hierbij worden veel assumpties gehanteerd en worden duizenden jaren verschil tussen verschillende botten van hetzelfde fossiel gevonden, of bijvoorbeeld het slakkenhuis van een levende slak als duizenden jaren oud gedateerd.
Ik vind dat geen logische verklaring, verre van zelfs. Dit argument is trouwens al zo oud dat het al in de 19e eeuw is ontkrachtquote:Een bewijs voor het niet mogelijk zijn van een in miljarden jaren opgebouwde aardlaag is het feit dat rechtopstaande versteende bomen dwars door die lagen gevonden worden. Deze bomen zouden dus minstens miljoenen jaren rechtop hebben moeten blijven staan terwijl het vormen van de aardlagen plaatsvond. Dit is onmogelijk aangezien bommen verrotten of omvallen. Veel logischer verklaringen voor deze verschijnselen is creatie en een wereldwijde vloed.
Het ontstaan van de aarde is niet het terrein van de evolutie, het ontstaan van het leven ook niet. Je wijst nu op "irreducible complexity", het vlaggenschip van de ID-beweging. Helaas is ook dat idee al een tijdje geleden ontkracht. Het blijkt dat veel ingewikkelde systemen, die niet lijken te werken zonder bijvoorbeeld een specifiek eiwit, zonder dat betreffende eiwit een andere taak prima kunnen uitvoeren! Het is juist een geweldig mooi voorbeeld van de manier waarop leven zich aan de omgeving aanpast. Als je op "irreducible complexity googelt (en dan even niet langs de creationists websites gaat) vind je er wel genoeg over.quote:Er zijn nog veel meer complicaties die optreden wat betreft het ontstaan van de aarde en leven en uberhaupt het leven volgens de evolutietheorie, zoals de symbiotische verhoudingen tussen planten, dieren en chemische processen. Deze kunnen zich niet onafhankelijk van elkaar ontwikkelen omdat ze elkaar nodig hebben om uberhaupt te kunnen bestaan.
Evolutie is geenszins een religie, en is juist gebaseerd op geobserveerde feiten, alleen kijk jij daar blijkbaar liever niet naar. Je opmerking is ongefundeerd.quote:Evolutie is onwaarschijnlijk. Het is een religie voor het onstaan van het leven die onwaarschijnlijke assumpties aanneemt als waarheid en niet gebaseerd is op geobserveerde feiten. In de schoolboeken wordt voornamelijk gespeculeerd over het ontstaan van bepaalde verschijnselen. Ik zie dit zelf ook in mijn studie bij vakken als neurologie en achteraf gezien slaat het ook nergens op.
Ik heb de filmpjes van Hovind een tijd geleden allemaal gekeken, en het viel me op hoe verschrikkelijk goed die man is. In het bedonderen van goedgelovige mensen dan. Hij gebruikt bij bijna elk argument drogredenen, strooit met ad hominems, en beredeneert alles vanuit het standpunt dat de Bijbel onfeilbaar is. Daarnaast bekrachtigt hij zijn argumenten met citaten die uit hun verband zijn gerukt en soms zelfs keihard zijn gewijzigd om zijn punt te ondersteunen. Hij is ook nog eens hypocriet; hij maakt zich zelf regelmatig schuldig aan dingen die hij de evolutionisten verwijt (willekeurige aannames, of nog mooier, hun "verering van de leeftijd van de aarde", waarna hij met dezelfde verering in zijn stem de Bijbel citeert).quote:Voor meer informatie:
Evolution or creation, what do the rocks reveal?
The fossil record speaks
More fossil secrets revealed
The origin of variety
Debatten van creationist vs evolutionisten:
Kent Hovind vs Dr Shermer
Kent Hovind vs James Paulson
Kent Hovind vs Rainbow
Bekijk het eens en oordeel zelf.
Geniale spreker.quote:Op donderdag 11 januari 2007 23:17 schreef RexeL het volgende:
Ik ga ook maar eens met filmpjes gooien.
Ken Miller is een biology professor op Brown University en hij heeft hier een leuk verhaal.
Kijk dit filmpje maar eens en lees de post van Rayvon door en als je dan nog steeds overtuigd bent van Intelligent Design dan ga ik graag met je in discusie.
Nee, hij heeft groot gelijk. Er wordt vaak gesmeten met drogredenaties als "evolutie is ook maar een geloof", of "wetenschap is ook maar een geloof". Dat is net zo nietszeggend als "evolutie is niet voor niks maar een theorie". Dat mag wel es benadrukt worden.quote:Op donderdag 11 januari 2007 21:57 schreef Aslama het volgende:
[..]
Laten we geen taalkundige discussie voeren. Reageer inhoudelijk op de OP.
Ik heb hier grote bezwaren tegen. Helder formuleren en duidelijke definities zijn het begin van alle discussie en een grondslag van de wetenschap.quote:Op donderdag 11 januari 2007 21:57 schreef Aslama het volgende:
[..]
Laten we geen taalkundige discussie voeren. Reageer inhoudelijk op de OP.
Ik dacht dat je moslim wasquote:Op donderdag 11 januari 2007 22:15 schreef Ali_Kannibali het volgende:
ik heb nu geen tijd meer, moet biertjes drinken dus morgen verder
Dat heeft denk ik te maken met cognitieve dissonantie. Door de TOE minder aannemelijk te maken door ze aan te vallen of ze als ook maar een geloof af te doen verklein je de afstand tussen je eigen ontkrachte opvattingen en de door feiten en waarnemingen gesteunde juiste theorie.quote:Op vrijdag 12 januari 2007 01:00 schreef Oud_student het volgende:
Blijft natuurlijk de vraag, waarom blijven deze mensen geloven in het creationismë?
Ik denk dat de antwoorden uiteenlopen van conservatisme, fundamentalisme, godsdienstwaanzin en politiek, dwz een andere reden dan een die de zaak zelf betreft.
Daarbij moet ik sterk denken aan de string(hypothese/geloof)quote:Helaas is het zo dat de wetenschap, die van oorsprong pretendeert de waarheid te zoeken, tegenwoordig ook bepaalde posities verdedigt om andere redenen: behoud van werk, om de opdrachtgever te plezieren, publicaties, koppigheid, etc.
Ja, maar dat idee is er ook bij veel mensen omdat ze geen flauw idee hebben wat die snaartheorie nou precies inhoudt, en omdat veel mensen puur theoretische wetenschap niet op waarde weten te schatten. Je kunt de snaartheorie op veel fronten bekritiseren, maar het verschaft ontzettend veel inzicht. En dus is het het onderzoeken waard.quote:Op vrijdag 12 januari 2007 10:43 schreef digitaLL het volgende:
Daarbij moet ik sterk denken aan de string(hypothese/geloof)
Het is trouwens opvallend dat dezelfde mensen die de TOE afwijzen op grond van gebrek aan bewijs dit geloof/hypothese niet aanvallen terwijl daar veel meer grond toe is.
http://en.wikipedia.org/wiki/Evidence_of_evolution <-- informatie over het bewijs voor evolutie. Lang niet alles maar een mooie samenvatting met een paar duidelijke voorbeelden.quote:Op donderdag 11 januari 2007 18:54 schreef Ali_Kannibali het volgende:
Over de hele wereld wordt evolutie gedoceerd als vaststaand feit. Evolutie is echter tot op heden wetenschappelijk onbewijsbaar.
Afgezien van de laatste zin klopt dit redelijk.quote:Evolutie gaat ervan uit dat de verschillende diersoorten zich hebben ontwikkeld vanuit het eerste ééncellige leven. Dit ontwikkelde zich aan de hand van de leefomstandigheden. Eéncellig leven ontwikkelde zich tot complexer leven, de eerste dieren. De dieren hadden genetische mutaties, waardoor er verschillende ook mutaties in de dieren voorkwamen. Afhankelijk van de omgeving hebben de verschillende mutaties een grotere of kleinere kans op overleven, waardoor sommige mutaties overleven en anderen niet. De beste mutaties blijven over. Hierdoor krijg je verschillende diersoorten in verschillende omgevingen door genetische mutaties. De evolutie impliceert dat we allemaal van het eerste ééncellige leven afstammen en alle dieren aan elkaar verwant zijn. Dit is allemaal onzin.
Dat is al meerdere malen gevonden. In het daarom evolutie topic en de voorgangers daarvan komen hier meerdere voorbeelden van langs. Het experiment met de fruitvliegjes bijv.quote:Enkele redenen:
Er zijn nooit mutaties gevonden die bewijzen dat de ene soort dieren (bv vis) naar een ander soort dier is geëvolueerd (bv hond), of dat er een betere diersoort ontstaan is.
Ook niet waar. Experimenten hebben splitsingen opgeleverd die groot genoeg waren dat de 2 of meer groepen geen gezonde nakomelingen voortbrachten.quote:Wat steeds gevonden wordt zijn dezelfde sóórt dieren maar in een ander vorm, afhankelijk van de omgeving of als je bewust bepaalde varianten binnen een soort kruist.
Ook niet waar. Sikkelcelanemie is daar een duidelijk voorbeeld van. Deze ziekte wordt veroorzaakt door een mutatie in 1 van de genen die codeert voor een deel van hemoglubine. Doordat het resessief is moet je een dubbele set hebben voor je de ziekte krijgt. Een enkele zorgt er echter voor dat je beter bestendig bent tegen malaria. Het is natuurlijk een voordeel met een groot nadeel. Het is alleen even ter illustratie omdat het een duidelijk voorbeeld is. Er zijn ook dergelijke mutaties te vinden die alleen een voordeel opleveren.quote:Zo heb je de diersoort 'hond' met een bepaalde genenpoel (genotype) die ervoor zorgt dat het product van 2 honden een hond is. Deze nieuwe hond hoeft er niet precies hetzelfde uit te zien als zijn ouders andere honden (fenotype is anders, afhankelijk van de leefomstandigheden) maar het resultaat zal nooit een kat zijn.. De plaatjes van evoluerende dieren in studieboeken (bv van aap naar mens) zijn
A) verschillende diersoorten in een logische manier bij elkaar gezet, waardoor het lijkt alsof ze aan elkaar verwant zijn, of
B) verschillende fenotypen binnen een diersoort (zoals koeien met verschillende kleuren vlekken).
Mutaties van genen binnen een soort zijn mogelijk maar blijken altijd negatief te zijn voor de soort, zoals een vlieg zonder vleugels of een hond met 3 poten.
Nou ben ik geen geoloog maar ik dacht dat die theorie een stuk ouder was dan de evolutie theorie.quote:Deze mutaties gaan het snelste dood en zullen nooit de diersoort verbeteren. Dit is natuurlijke selectie en zorgt niet voor nieuwe diersoorten, maar voor het zo fit mogelijk houden van de bestaande soorten.
2. De evolutietheorie gaat ervan uit dat de aarde miljarden jaren oud is. Dit zou de geologische kolom verklaren. De geologische kolom is de aanwezigheid van verschillende aardlagen in de grond. Deze zouden door erosie laagje voor laagje ontstaan zijn. Het bewijs wat hiervoor wordt geleverd is dat er fossielen van dinosaurussen worden gevonden in de onderste lagen, en aangezien dinosaurussen miljoenen jaren oud zijn is die aardlaag ook miljoenen jaren oud of ouder. De leeftijd van dinosaurusfossielen wordt echter meestal vastgesteld aan de hand van de aardlaag waar zij zich in bevinden. Dit is een cirkelredenering en geen wetenschap. Een andere manier van fossielen dateren is koolstofdatering, maar hierbij worden veel assumpties gehanteerd en worden duizenden jaren verschil tussen verschillende botten van hetzelfde fossiel gevonden, of bijvoorbeeld het slakkenhuis van een levende slak als duizenden jaren oud gedateerd.
Een bewijs voor het niet mogelijk zijn van een in miljarden jaren opgebouwde aardlaag is het feit dat rechtopstaande versteende bomen dwars door die lagen gevonden worden. Deze bomen zouden dus minstens miljoenen jaren rechtop hebben moeten blijven staan terwijl het vormen van de aardlagen plaatsvond. Dit is onmogelijk aangezien bommen verrotten of omvallen. Veel logischer verklaringen voor deze verschijnselen is creatie en een wereldwijde vloed.
Waarom is dat een probleem?quote:Er zijn nog veel meer complicaties die optreden wat betreft het ontstaan van de aarde en leven en uberhaupt het leven volgens de evolutietheorie, zoals de symbiotische verhoudingen tussen planten, dieren en chemische processen. Deze kunnen zich niet onafhankelijk van elkaar ontwikkelen omdat ze elkaar nodig hebben om uberhaupt te kunnen bestaan.
Ga je alsjeblieft wat beter inlezen in de stof voor je dergelijke conclusies trekt. Evolutie gaat niet over het ontstaan van leven, om maar eens een voorbeeld te noemen. Vraag me trouwens af wat jullie dan bij neuro hebben gehad. Hier kregen we niets over de evolutionele aspecten ervan.quote:Evolutie is onwaarschijnlijk. Het is een religie voor het onstaan van het leven die onwaarschijnlijke assumpties aanneemt als waarheid en niet gebaseerd is op geobserveerde feiten. In de schoolboeken wordt voornamelijk gespeculeerd over het ontstaan van bepaalde verschijnselen. Ik zie dit zelf ook in mijn studie bij vakken als neurologie en achteraf gezien slaat het ook nergens op.
Ik lees liever. Dat oordeel heb ik al.quote:Voor meer informatie:
Evolution or creation, what do the rocks reveal?
The fossil record speaks
More fossil secrets revealed
The origin of variety
Debatten van creationist vs evolutionisten:
Kent Hovind vs Dr Shermer
Kent Hovind vs James Paulson
Kent Hovind vs Rainbow
Bekijk het eens en oordeel zelf.
Het gaat erom of zo'n hypothese ook tot nieuwe toetsbare inzichten leidt, daar heb ik wat betreft de stringhypothese grote bedenkingen bij. Er is mij daarover iig nix bekent.quote:Op vrijdag 12 januari 2007 10:55 schreef Haushofer het volgende:
Ja, maar dat idee is er ook bij veel mensen omdat ze geen flauw idee hebben wat die snaartheorie nou precies inhoudt, en omdat veel mensen puur theoretische wetenschap niet op waarde weten te schatten. Je kunt de snaartheorie op veel fronten bekritiseren, maar het verschaft ontzettend veel inzicht. En dus is het het onderzoeken waard.
quote:Hovind reveals his scatological roots: "I was raised in a Lutheran Church, a Mennonite Church, and a Methodist Church; we also visited the Catholic Church and just about every other kind that there was...I was saved when I was sixteen and started attending a little right-wing, radical, independent, temperamental, fundamental Baptist church." Now you know the truth about Hovind. He's a Christian fascist.
quote:Hovind: "I was only sixteen, and the brain doesnt even start developing until about twenty."
Lie #203. I will not even dignify this rank stupidity with an explanation. Hovind's brain obviously never did develop at any time.
quote:Hovind: "Carbon dating is based on the assumption that the amount of C14 in the atmosphere has remained constant through all time. This is a very faulty assumption."
Lie #206. Radiocarbon dating is based on the scientific fact that such dates have been tested and independently verified, and the decay of C14 into N14 is very well understood. If decay rates changed over time, we would see evidence of this in the radiation just now arriving on Earth from distant stars. It makes no difference if you believe those stars developed millions or billions of years ago or if you believe they were created just 6,000 years ago to fool intelligent, thinking people into believing there was a big bang. Either way, the radiation reaching us has traveled at least 6,000 years. It originated in the past either way, and we are able, in effect, to take a time machine back into the past by means of examining this electromagnetic radiation. It shows no evidence that the laws of physics have changed in any way since they developed out of the big bang.
http://www.geocities.com/SouthBeach/Pier/1766/hovindlies/L.htmlquote:Hovind: "Carbon dating is only good for about 30,000 or 40,000 years." Lie #210. Now Hovind is putting lies into other people's mouths. No one who knows what they are talking about would shrink C14 dating spans down to 30,000 years. The age range for acceptably accurate dates from C14 is between about 500 years and 50,000 - quite a bit older than Hovind pretends, but not nearly old enough to measure the age of dinosaurs, and not nearly miraculous enough to measure the age of anything that was not, at some point, alive. Besides,if it is only good for 30,000 years (as Hovind here admits), that is five times longer than we need to disprove Bible chronology.
Dat kan niet aangezien evolutie niet bestaatquote:Op donderdag 11 januari 2007 22:02 schreef Aslama het volgende:
Voorstel aan de mods: om dit topic niet weer in een nutteloze reltopic te laten evolueren, verwijder direct de posts die inhoudloos zijn zoals hierboven.
tweede boven nu.
Omdat het in een behoefte voorziet? Een zeer elementaire behoefte aan een idee dat alles verklaart. Daarnaast niet alleen een idee, maar ook een heilsboodschap: troost voor de ziel. Het wegnemen van de angst voor de dood, controle hebben over het bestaan omdat je anders zo machteloos bent, het geloof in iets hogers dat liefde geeft, regels die houvast geven, gevoel van zekerheid. De wetenschap lijkt daar tegenover kil, moeilijk te volgen, te veranderlijk.quote:Op vrijdag 12 januari 2007 01:00 schreef Oud_student het volgende:
Als kind had ik al discussies met mijn opa, die een creationist was.
Als ik dan bijv. de steenkoollagen met daarin de fossielen aanvoerde als bewijs, dan zei hij dat God de steenkool voor de mensen had geschapen en de fossielen daarin ook "om ons geloof op de proef te stellen".
Sindsdien ben ik ervan overtuigd dat je deze mensen niet kunt overtuigen, met welk bewijs of dwingende logische redenering je ook komt. Hopeloos![]()
Blijft natuurlijk de vraag, waarom blijven deze mensen geloven in het creationismë?
Daarom Evolutie #11quote:Op vrijdag 12 januari 2007 14:02 schreef Ali_Kannibali het volgende:
Jij hoeft me niet tegen mezelf in bescherming te nemen hoor, vind je dat nou zelf niet ontzettend arrogant? Mijn punt is, ik zie 2 mensen de evolutietheorie weerleggen en een alternatieve verklaring geven die heel wat logischer is dan het miljarden jaren verhaal en dat we slechts een stel slimme apen zijn. Vervolgens blijkt er ook van de evolutionisten geen sterk bewijs te zijn voor de claims die ze maken, maar blijkt het meer wat gespeculeer en gegok soms zelfs leugens te zijn. Maar dit wordt wel in de schoolboekjes geperst als een vaststaand feit, alternatieve verklaringen worden niet gegeven. Dat is waar die kent hovind ook zo'n problemen mee heeft. Een vriend van me gelooft heilig in de big bang theorie omdat hij denkt dat die 'bewezen' is en omdat die algemeen geaccepteerd wordt. Het is echter niet meer dan een theorie met een bepaalde redenatie die niet door bewijzen ondersteund kan worden, slechts het enige nog plausibele alternatief voor creatie. Maar creatie lijkt zoveel logischer. Hoe groot is de kans dat je uit niets iets krijgt en uit iets doods leven krijgt gezien de condities die daarvoor nodig zijn? 0,0. Is het dus een plausibele verklaring voor het ontstaan van alles? Nee. Is creatie daarom een plausibel alternatief? Ja. Dat wij het niet begrijpen of uit kunnen leggen met gezond verstand wil niet zeggen dat het niet zo gebeurd is.
We wéten niet hoe het allemaal zit. Je kan biologie leren en dergelijke en vervolgens een theorie maken over hoe een bepaald dier op de wereld is gekomen maar als je daar geen bewijs voor hebt vertel mij dan niet hoe het allemaal zogenaamd heeft plaatsgevonden.
Het sterkste bewijs voor evolutie van Dr Rainbow in een debat met Hovind was de evolutie van dinosaurussen naar vogels in de vorm van archaeopterix, omdat daar sporen in de botten zijn gevonden oid die duiden op de aanwezigheid van veren. Vervolgens weet Hovind dat meteen te ontkrachten. Is het dan gek dat ik hem geloof in plaats van de ander?
Kan íemand hier mij overtuigend bewijs geven dat er evolutie heeft plaatsgevonden? Een missing link of mutatie die geleid heeft dat het ene dier gevolueerd is in een ander dier zonder dat ze bij dezelfde soort behoren. Ik zou het graag willen zien, sta voor alles open hoor.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |