abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_45049806



Transport Tycoon Het beste spel ooit gemaakt

Wat is het?
Transport Tycoon is een Tycoon spel waarin jij de baas van een vervoersbedrijf bent. Je begint in 1950. Het is de bedoeling om zoveel mogelijk geld te verdienen en de concurrentie voor te blijven. In het begin kun je wat ouderwetse vrachtwagens, boten, treinen en een vliegtuig kopen. In de loop van de tijd komen daar steeds nieuwere vervoersmiddelen bij. Eerst kun je bijvoorbeeld alleen een klein vliegveld bouwen maar later ook een grote. De treinen zijn eerst stoomtreinen, daarna diesels en daarna elektrische treinen. In 2000 krijg je de beschikking over Monorail. Dan kan je al je spoor gaan vervangen en met Monorail treinen gaan rijden. Bij de boten krijg je later de beschikking over hovercrafts en bij de vliegtuigen nog een vliegtuig dat veel lijkt op de Concorde. Nog later krijg je er weer een railsoort bij: MagLev. Deze treinen gaan nog veel harder dan monorail.

Transport Tycoon is er in diverse varianten. In den beginne was er Transport Tycoon (original). Later kwam er een tweede versie, Transport Tycoon DeLuxe. Beide versies draaien niet onder Windows XP. Om dit probleem op te lossen zijn diverse programmeurs aan de slag gegaan, met als resultaat twee stromingen. De eerste stroming is TTDPatch, de tweede heet OpenTTD.

Maar wil ik nu OpenTTD of TTDPatch?
Er zijn een aantal verschillen tussen OpenTTD en TTDPatch. Hieronder de belangrijkste vernieuwingen op een rij:

Belangrijkste verbeteringen OpenTTD t.o.v. TTD for Windows:
*grotere maps
*meer en grotere vliegvelden
*beperkte newgrf ondersteuning
*kanalen
*elektrisch spoor
*realistische acceleratie
*open source (zelf patches programmeren en compilen)
*mammoet treinen
*vrij gevormde stations
*vensters vergroten en verkleinen
*spelen in een window
*resolutie aanpassen
*nieuwe route-vind-algoritmes
*nieuwe AI (in ontwikkeling)
*multiplayer via internet
*nieuwe map-generator met realistische heuvels e.d.
*mogelijkheid om heightmaps in te laden om zo echte landen zelf na te maken in OpenTTD
*PBS is nog in ontwikkeling
*nieuwe map-array in ontwikkeling die seinen op bruggen en in tunnels e.d. mogelijk maakt
*volledig nieuw gerenderde hi-res sprites in ontwikkeling voor de nieuwe map-array
*bruggen over schuine sporen en sporen met seinen

Belangrijkste verbeteringen TTDpatch t.o.v. TTD for Windows:
*goede newgrf ondersteuning
*pbs (path-based signalling)
*elektrisch spoor
*kanalen
*realistische acceleratie
*mammoet treinen
*resolutie aanpassen
*realistische vliegtuigsnelheid
*vrij gevormde stations

Waar kan ik het downloaden en hoe installeer ik het?
Om te beginnen moet je hier Transport Tycoon DeLuxe for Windows downloaden en installeren. Deze versie werkt echter niet onder Windows XP. Hiervoor heb je dus TTDPatch (download hier) of OpenTTD (download hier) nodig.

Installeren van TTDPatch: Unzip de bestanden in je TTD map. Klik hier voor een FAQ over de installatie. Om het spel te spelen moet je ttdpacthW.exe starten. Om patches te wijzigen moet je ttdpatch.cfg openen in kladblok, je kunt dan wijzigen wat je wil.

Installeren van OpenTTD: Bij OpenTTD zit gewoon een installatie programma, dit wijst zichzelf. Ook het wijzigen van patches zit in de grafische interface van OpenTTD verwerkt, in het spel zelf.

Ik snap er helemaal niets van!
Oke, dan volgt hier een korte tutorial.

Het doel is geld te verdienen door goederen en passagiers te vervoeren. Passagiers en post willen van de ene naar de andere stad vervoerd worden, goederen van de ene industrie naar de andere. Om uit te vinden wat nou wat produceert en/of accepteert, klik je gewoon op een industrie. Een paar voorbeelden: kolenmijn =>energiecentrale, boerderij =>fabriek, ijzerertsmijn =>hoogoven, oliebron =>raffinaderij. Hiervoor kunnen bussen/vrachtwagens, treinen, boten en vliegtuigen gebruikt worden. Voor goederen worden over het algemeen treinen gebruikt, in de eerste plaats omdat daar de meeste keus in is, in de tweede plaats omdat dat de meeste winst oplevert, en in de derde plaats omdat een uitdaging is doordat er een complex netwerk van rails en seinen neergelegd moet worden. Treinen kunnen namelijk botsen!

De basis is voor alle voertuigen hetzelfde. Je hebt minimaal 2 stations/docks/vliegvelden/bushaltes (vanaf nu allemaal stations) nodig. Verder heb je natuurlijk een voertuig nodig, die bouw je in een depot. Je geeft een voertuig een order om naar het ene station te gaan, en een order om naar het andere station te gaan. Als de stations verbonden zijn met elkaar (door respectievelijk rails/water/lucht/weg) kan het voertuig zijn orders gaan uitvoeren. Dit houdt natuurlijk niet gelijk winst in! Hiervoor moeten goederen vervoerd worden. Je zet dus 1 station bij een kolenmijn, een andere bij een energiecentrale, je verbindt ze met elkaar en je laat er vervolgens een trein tussen rijden met orders om van het ene station naar het andere te rijden. Et voila, du profit!

Ik wil meer winst!
Dat kan! Laat meer treinen rijden tussen je stations. Hieronder volgen enkele plaatjes om te laten zien hoe dat kan zonder botsingen te krijgen. Om botsingen te voorkomen maak je seinen (signals).


Dit is de makkelijkste manier om een lijn te bouwen. Gewoon 1 spoortje, met 1 treintje en 2 stations. Alleen niet erg efficiënt bij hoge aantallen goederen of passagiers.


Je kunt ook 2 lijntjes naast elkaar leggen. Dit geeft al een dubbele capaciteit, maar je hebt ook de dubbele ruimte nodig. Als je veel ruimte hebt, en veel geld en tijd en zin om veel spoor aan te leggen, dan blijft dit een goede manier om opstoppingen te voorkomen bij gebruik van veel treinen. Als iedere trein zijn eigen spoor heeft, ontstaan er natuurlijk nooit opstoppingen. Door fanatieke spelers wordt dit wel als een lelijke oplossing beschouwd. Ook is dit niet realistisch, de NS heeft ook geen 30 rails tussen Amsterdam en Utrecht liggen.


Oke, wat zien we hier? Weer een dubbele lijn, maar nu met seinen en wissels. Er zijn verschillende soorten seinen in TTD. De belangrijkste zijn: one-way signals, two-way signals, pre-signals en exit-signals. Op de afbeelding kun je zien wat ze doen. One-way signals zorgen ervoor dat treinen op een bepaald stuk spoor maar 1 richting op kunnen rijden. Hierdoor kunnen er meerdere treinen achter elkaar rijden op 1 spoor tussen 2 stations. Op het ene spoor laat je ze de ene kant op rijden, op het andere spoor de andere kant op. De onderlinge afstand tussen de one-way signals bepaalt hoeveel treinen er tussen 2 stations kunnen rijden. Een mooie afstand is bijvoorbeeld om de 4 vakjes een sein. Maar wat is de spaghetti voor een station? Dit is er zo gemaakt dan aankomende treinen naar allebei de sporen kunnen rijden op het station, en tevens kan van ieder stationsspoor de trein naar het “afvoer”-spoor rijden.

Hoe werkt het dan met die pre- en exit-signals? Die gebruik je bij een station met meerdere sporen. Het laatste sein op het “aanvoer”-spoor maak je een one-way pre-signal. Dit sein heeft een horizontaal geel balkje. Vervolgens bouw je op ieder stationsspoor een two-way exit-signal. Deze hebben een verticaal wit balkje. Het werkt als volgt: als een trein een stationsspoor bezet, wordt het bijbehorende exit-signal rood. Als alle exit-signals rood zijn, wordt het bijbehorende pre-signal ook rood. Duidelijker uitgelegd: een trein rijdt niet verder de wissel op als alle stationssporen bezet zijn. Het nut hiervan is dat het wissel vrij blijft, zodat treinen nog uit het station kunnen rijden. Als je geen pre- en exit-signals zou gebruiken, zou de wachtende trein de wissels oprijden, waarna de treinen op het station niet weg zouden kunnen rijden. Gevolg: algehele opstopping a la NS. Dat kunnen wij natuurlijk beter


Hoe bouw je de verschillende seinen? Door 1 keer te klikken maak je een two-way. Nog 1 keer klikken op hetzelfde sein een one-way, en nog een keer klikken een one-way de andere kant op. Door ctrl-klikken op een bestaand sein (dus niet ctrl-klikken als er nog geen sein staat!) bouw je een pre-signal. Nog een keer ctrl-klikken: exit signal, en een derde keer ctrl-klikken: een combo-signal (pre- en exit-signal in 1, voor de gevorderden. Dit ga ik hier niet uitleggen).


Wat is het verschil tussen een one-way en een two-way op een splitsing? Bij een splitsing met one-way signals (onderste situatie) zal een trein de korste route kiezen. De route is in dit geval bezet, voor de trein maakt dit echter niet uit, hij zal net zo lang wachten tot de route vrij is. Bij een two-way signal splitsing zal de trein niet de kortste route pakken, maar de vrije. Zie de bovenste situatie. Dit is ook de reden waarom bij de ingang van een station altijd two-way signals moeten zijn. Op deze manier zal een trein altijd een leeg spoor kiezen, tenzij er geen meer zijn! Als een station one-way signals zou hebben, zou een spoor altijd bezet zijn, en er een file voor dat spoor staan, terwijl er bijvoorbeeld 3 lege sporen zijn!

Voor een nog veel uitgebreidere sein-uitleg verwijs ik naar deze site.

Een station met veel treinen kan natuurlijk veel efficiënter dan bovenstaande voorbeeld met seinen. Dat kan met zogenaamde RoRo-stations. Dit staat voor Roll-on Roll-off.

Zoals je ziet komen treinen aan de ene kant het station binnen, en gaan er aan de andere kant weer uit. Dit heeft tot gevolg dat binnenkomende treinen de weggaande treinen niet in de weg zitten. Klik hier voor een groter plaatje.


Zo maak je een kruising van een lijn naar een andere lijn.

Hieruit kun je ook een soort van klaverblad afleiden:


Dit is wel ongeveer de basis van het spel, hier kun je een heel eind mee komen. Experimenteer vooral lekker zelf en lekker veel met verschillende stations, sporen en seinen, dit is juist de fun-factor! De kunst is volgens velen om zoveel mogelijk treinen te laten rijden in 1 netwerk zonder dat de boel vastloopt.

Zijn er nog leuke of interessante downloads beschikbaar?
Jazeker!
* Voor OpenTTD is een savegame beschikbaar waarin heel veel kruisingen (junctions) opgenomen zijn als voorbeeld.
* Hier is een scenario van Nederland te downloaden voor OpenTTD.
* Er zijn ook nightlies (soort van Beta-versie) te downloaden voor OpenTTD. Deze hebben vaak net iets meer “neat features” dan de officiële versie. Downloaden kan hier
* Tot slot zijn er ook nieuwe graphics en voertuigen te downloaden voor zowel TTDPatch als OpenTTD. Deze dingen heten newgrf's. Op deze site zijn er een hoop te vinden.

Handige links
OpenTTD
* Officiële website: http://www.openttd.org
* Laatste versie: http://www.openttd.org/downloads.php
* SourceForge pagina: http://sourceforge.net/projects/openttd/
* Nightlies: http://www.openttd.org/nightly.php
* Server browser: http://servers.openttd.org

TTDPatch
* Offciële website: http://www.ttdpatch.net
* Development versie (alpha's): http://www.ttdpatch.net/src/

Informatie
* Forums voor OpenTTD, TTDPatch, Locomotion en andere: http://www.tt-forums.net
* Stations, voertuiglijsten, tips en kruispunten: http://www.transporttycoon.net/

Vorige delen:
Transport Tycoon deeltje 11
Transport Tycoon deel 10
Transport Tycoon Deel 9
Transport Tycoon Deel 8
Transport Tycoon Deel 7
Transport Tycoon Deel 6
Transport Tycoon Deel 5
Transport Tycoon Deel 4
Transport Tycoon Deel 3
Transport Tycoon Deel 2
Transport Tycoon

Deze OP is gemaakt door Merovingian, voor vragen, opmerkingen of tips voor wijzigingen/toevoegingen kunnen jullie bij hem terecht.
  vrijdag 5 januari 2007 @ 19:25:52 #3
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_45050021
Wat is er met de laatste zin van de OP?
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_45050475
tvp
*
  vrijdag 5 januari 2007 @ 19:42:01 #6
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_45050677
Die winst halen in 17 jaar is echt niet bijzonder geweldig hoor .
Je begint notabene in 2003 .
Als je die winst haalt in 17 jaar als je begint in 1950. Das wel knap .
  vrijdag 5 januari 2007 @ 19:43:20 #7
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_45050723
Zijn er hier eigenlijk nog TTDPatch spelers of doet iedereen aan OpenTTD?
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
  vrijdag 5 januari 2007 @ 19:45:15 #8
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_45050804
quote:
Op vrijdag 5 januari 2007 19:42 schreef bleiblei het volgende:
Die winst halen in 17 jaar is echt niet bijzonder geweldig hoor .
Je begint notabene in 2003 .
Als je die winst haalt in 17 jaar als je begint in 1950. Das wel knap .
Zei ik dat het bijzonder was? Ik zei alleen dat je het goed doet als je het resultaat van die afbeelding haalt.
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_45051881
Uit de OP:
quote:
Belangrijkste verbeteringen OpenTTD t.o.v. TTD for Windows:
...
*nieuwe AI (in ontwikkeling)
...
Volgens mij is hiervan de ontwikkeling helaas stopgezet tot ze iemand kunnen vinden die dit wil gaan ontwikkelen.
quote:
Op vrijdag 5 januari 2007 19:43 schreef Merovingian het volgende:
Zijn er hier eigenlijk nog TTDPatch spelers of doet iedereen aan OpenTTD?
Ik speel tot nu toe alleen MiniIn OpenTTD (heel jammer dat ook hiervan de ontwikkeling is/wordt gestopt...). Misschien binnekort maar eens ttd patch maar eens proberen.
  vrijdag 5 januari 2007 @ 20:37:07 #10
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_45052814
quote:
Op vrijdag 5 januari 2007 20:12 schreef vanOekelen het volgende:
Uit de OP:
[..]

Volgens mij is hiervan de ontwikkeling helaas stopgezet tot ze iemand kunnen vinden die dit wil gaan ontwikkelen.
[..]

Ik speel tot nu toe alleen MiniIn OpenTTD (heel jammer dat ook hiervan de ontwikkeling is/wordt gestopt...). Misschien binnekort maar eens ttd patch maar eens proberen.
Tja de nieuwe AI zit er wel in, alleen voor bussen. Ik denk dat het nog wel uitgebreid gaat worden, maar pas nadat de nieuwe map array af is.

Laatst ook maar weer eens TTDPatch geprobeerd. Snel er weer af gegooid, toen ik zag hoe klein die map eigenlijk was in de orginele versie. Helemaal niet leuk, is zo volgebouwd.
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_45053783
Maar ik heb wel eens van die treintjes die in the middle of nowhere bij een station staan te wachten op een heel klein beetje om te vervoeren. Ze wachten dan een jaar (lijden ze dus een jaar verlies), maar dat jaar daarna hebben ze door de afstand dikke winst. Dan krijg je daar 0%.
  vrijdag 5 januari 2007 @ 21:11:17 #12
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_45054065
quote:
Op vrijdag 5 januari 2007 21:02 schreef allardh het volgende:
Maar ik heb wel eens van die treintjes die in the middle of nowhere bij een station staan te wachten op een heel klein beetje om te vervoeren. Ze wachten dan een jaar (lijden ze dus een jaar verlies), maar dat jaar daarna hebben ze door de afstand dikke winst. Dan krijg je daar 0%.
Dan heb je daar inderdaad 0% bij je ratings. Daarom bouw ik ook nooit treinen bij industrieën die maar een klein beetje produceren Wat ik wel heb gehad is dat ik in het begin van het spel op 0% sta omdat je dan nog geen snelle treinen hebt, die dan wel gewoon snel volladen, maar er gewoon meer dan een jaar over doen om van het ene naar het andere station en weer terug te rijden...
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
  vrijdag 5 januari 2007 @ 21:22:04 #13
137377 Gamer_V
Zie signature
pi_45054457
Nieuw topic voor een topspel!
Zie ondertitel ||| Developers, developers, developers, developers. ||| Usernotes van Gamer_V
*O* Winnaar slechtste nieuwsposter FOK!games 2009 *O*
pi_45055202
quote:
Op vrijdag 5 januari 2007 21:22 schreef Gamer_V het volgende:
Nieuw topic voor een topspel!
verslavend ook
bye
pi_45056733
Dat van de treinen die er een jaar over doen om van ene station naar andere te gaan heb ik ook last van... Oplossing ?
FOK! Fukt Whatpulse... Help jij mee?
pi_45056937
quote:
Op vrijdag 5 januari 2007 22:25 schreef Lampje_NL het volgende:
Dat van de treinen die er een jaar over doen om van ene station naar andere te gaan heb ik ook last van... Oplossing ?
snellere treinen
( geen scherpe bochten, ruim leggen, 1 knik per bocht, weinig heuvels. )
bye
pi_45057042
Hmmm oke, Thanks zal proberen

Ga nu single player doen
Vandaag 3x multi gedaan en 3x mee gekapt
FOK! Fukt Whatpulse... Help jij mee?
pi_45057435
quote:
Op vrijdag 5 januari 2007 22:34 schreef Lampje_NL het volgende:
Hmmm oke, Thanks zal proberen

Ga nu single player doen
Vandaag 3x multi gedaan en 3x mee gekapt
Je moet ook niet teveel multi gaan spelen in het begin, anders kun je moeilijk meekomen. Gewoon lekker in single blijven spelen, eventueel met CPU-tegenstanders. Alhoewel je met multi natuurlijk altijd handige trucjes kunt leren/afkijken van anderen.
pi_45057802
Dat komt omdat multi leuker is .. gezellig en als ik iets niet weet/snap dan kan ik het vragen.
FOK! Fukt Whatpulse... Help jij mee?
  vrijdag 5 januari 2007 @ 23:05:44 #20
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_45058247
quote:
Op vrijdag 5 januari 2007 22:25 schreef Lampje_NL het volgende:
Dat van de treinen die er een jaar over doen om van ene station naar andere te gaan heb ik ook last van... Oplossing ?
Als je lange treinen bouwt moet je kijken of ze hun topsnelheid wel halen. Zo niet, locomotief erbij doen.
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_45058354
Is het beter om zoon Locomotief die 2e kanten (voor en achter) of die alleen voor zit ?

...of moet je gewoon naar de snelheid en kracht kijken ?

( Sorry als ik veel vraag )

[ Bericht 34% gewijzigd door Lampje_NL op 05-01-2007 23:19:10 ]
FOK! Fukt Whatpulse... Help jij mee?
  vrijdag 5 januari 2007 @ 23:22:21 #22
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_45058878
Maakt niet uit waar ze zitten. Gaat puur om de HP's (PK's), als die niet hoog genoeg zijn voor het te trekken gewicht, zal de trein zijn topsnelheid niet halen, en ook niet snel optrekken na heuvels/bochten of vlot wegrijden uit een station. Let wel op dat je onderhoudskosten ook verdubbelen als je 2 locomotieven per trein hebt.
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_45062360
Hoe lang maken jullie meestal jullie treinen? Ik meestal een locomotief en zeven wagons, maar soms ook wel een hele map vol miertjes (een locomotief en twee wagons).
pi_45062987
"Miertjes" schieten niet echt op. Hoe langer hoe beter eigenlijk, maar soms is dat niet praktisch. Ik maak meestal 1/2 locomotieven (afhankelijk van het PK) met 14/15 wagons.

Denk dat Merovingian hier meer over weet, maar volgens mij is het zo dat hoe langer, hoe meer winst (relatief). En ook hoe verder, hoe sneller, etc. Een totale lengte van 16 wagons is bij mij meestal een goede middenweg tussen aankoopprijs en winst. Later in het spel hoef je je daar natuurlijk veel minder druk over te maken omdat je dan bijna altijd wel rijk bent
pi_45063826
Wel grappig dat zo'n oud spel een steeds grotere userbase krijgt
pi_45063917
quote:
Op zaterdag 6 januari 2007 01:44 schreef sk888er het volgende:
Wel grappig dat zo'n oud spel een steeds grotere userbase krijgt
Ja, daar verbaas ik me ook altijd al over. Misschien is het wel omdat het spel steeds weer opnieuw interessant wordt door de extra functionaliteiten die er steeds komen. Ik heb wel eens momenten dat ik absoluut geen zin heb om te spelen, maar dan lees ik over een nieuwe feature en zit ik er weer dagen aan
pi_45064058
quote:
Op zaterdag 6 januari 2007 01:47 schreef MaxMark het volgende:

[..]

Ja, daar verbaas ik me ook altijd al over. Misschien is het wel omdat het spel steeds weer opnieuw interessant wordt door de extra functionaliteiten die er steeds komen. Ik heb wel eens momenten dat ik absoluut geen zin heb om te spelen, maar dan lees ik over een nieuwe feature en zit ik er weer dagen aan
En een evenbeeld in 3D is niet echt te vinden. Met hetzelfde evenbeeld, dezelfde mogelijkheden of de zelfde grote aantallen voertuigen etc. Lijkt me dat de huidige PC's dat nu niet eens aankunnen... Als je nu met 1000 voer/vaartuigen etc. al een slome PC krijgt...
bye
pi_45065759
quote:
Op zaterdag 6 januari 2007 01:53 schreef Petre het volgende:

[..]

En een evenbeeld in 3D is niet echt te vinden. Met hetzelfde evenbeeld, dezelfde mogelijkheden of de zelfde grote aantallen voertuigen etc. Lijkt me dat de huidige PC's dat nu niet eens aankunnen... Als je nu met 1000 voer/vaartuigen etc. al een slome PC krijgt...
Klopt ja, ik merk ook dat ik eigenlijk helemaal geen behoefte heb aan 3d bij een spel als dit. Ik denk niet dat het er mooier op zou worden, of handiger ofzo. Een draaioptie zou wel handig zijn om af en toe net achter dat hoge gebouw o.i.d. te kijken(maar daar hebben we x voor).

Speel OTTD denk ik een jaartje of 2 nu, en lang daarvoor een tijd de originele tt gespeeld. Dus ik dacht, post ook eens in dit topic .

-- AllTransport (Jahaa lampje , geen dank )

Edit:
Late post omdat ik niet kan slapen
  zaterdag 6 januari 2007 @ 10:35:50 #29
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_45067796
quote:
Op zaterdag 6 januari 2007 01:17 schreef Nevermind het volgende:
"Miertjes" schieten niet echt op. Hoe langer hoe beter eigenlijk, maar soms is dat niet praktisch. Ik maak meestal 1/2 locomotieven (afhankelijk van het PK) met 14/15 wagons.

Denk dat Merovingian hier meer over weet, maar volgens mij is het zo dat hoe langer, hoe meer winst (relatief). En ook hoe verder, hoe sneller, etc. Een totale lengte van 16 wagons is bij mij meestal een goede middenweg tussen aankoopprijs en winst. Later in het spel hoef je je daar natuurlijk veel minder druk over te maken omdat je dan bijna altijd wel rijk bent
Langere treinen maken meer winst, maar in verhouding toch minder. Hoe langer de trein is, des te langer het duurt voor ie vol is. En de reistijd wordt ook meegerekend in de opbrengsten (zie de opbrengsten grafiek). De reistijd van langere treinen wordt ook nog eens langer omdat ze vaak langzaam op gang komen en hun topsnelheid niet halen.

Zelf vind ik een nadeel van grote treinen dat je stations ook zo ontzettend groot worden maar dat is persoonlijk. Je moet maar net ruimte voor zulke stations hebben.

Als je langere treinen hebt, heb je er minder rijden. Echter, hoe vaker er een trein op een station aan komt, hoe hoger de rating wordt. En kortere treinen komen vaker op een station aangezien je er meer van hebt rijden. Een hogere rating houdt in dat een industrie een hoger percentage van zijn productie op jouw station dropt. Hieruit kun je dus concluderen dat kortere treinen beter zijn.

Maar zo simpel is het natuurlijk niet. Er kan maar 1 trein tussen 2 seinen rijden en als je dus meer treinen hebt, is je netwerk sneller overbelast. Je stations moeten breder worden (meer sporen) omdat korte treinen dichter op elkaar rijden (over een lengte van 20 vakjes spoor kunnen 7 treinen van 2 vakjes en 2 treinen van 9 vakjes, als die achter elkaar een station binnen komen rijden heb je dus meer sporen nodig).

Ook kost iedere locomotief onderhoudskosten, hoe meer korte treinen, hoe meer onderhoudskosten. Zeker voor MagLev treinen kan dat aardig oplopen.

Je zult dus een afweging moeten maken. Niet te lang, maar ook zeker niet te kort. Wat ik meestal doe is een trein maximaal 6 vakjes lang maken. In het begin met enkelvoudige locomotieven bouw ik dus 10 wagons en 1 locomotief. Later als de TGV er is en de Eurostar (TIM en Asiastar) dan autoreplace ik die dus. En dan heb je 10 wagons en 2 locomotieven. Je stations blijven ook lekker handelbaar met een lengte van 6 vakjes.

wat een verhaal

[ Bericht 5% gewijzigd door Bart op 06-01-2007 10:46:36 ]
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_45077933
Hulp nodig

Als eerste... het is heel dom gemaakt ik weet het maar let daar maar niet op



Hoe zorg ik er voor dat alle mijnen meer produceren, want er staan elke keer 3/4 treinen stil

(Zoals ik al zei... het is dom gemaakt maarjah )
FOK! Fukt Whatpulse... Help jij mee?
pi_45078083
Dat wil niet, moet vanzelf gaan of niet.. Of nog een mijn stichten
Je kan ook met 1 lange trein wel af, verkoop je de rest, kun je ergens anders een betere lijn opzetten.
bye
pi_45078703
Of je gebruikt die ene handige optie in het cheatmenu
pi_45078908
Dman... Dit is zo vet gemaakt
Van iemand in de zelfde server als mij

Klik voor plaatje !

En hij heeft totaal 22 van de lange treinen
En van wat je hier boven ziet... verdient ie 1,500.000 per trein per rit

FOK! Fukt Whatpulse... Help jij mee?
pi_45078934
quote:
Op zaterdag 6 januari 2007 17:09 schreef MaxMark het volgende:
Of je gebruikt die ene handige optie in het cheatmenu
Multiplayer
FOK! Fukt Whatpulse... Help jij mee?
  zaterdag 6 januari 2007 @ 17:17:02 #35
39338 poehej
Tukker in hart en nieren.
pi_45078987
quote:
Op zaterdag 6 januari 2007 17:15 schreef Lampje_NL het volgende:
Dman... Dit is zo vet gemaakt
Van iemand in de zelfde server als mij

Klik voor plaatje !

En hij heeft totaal 22 van de lange treinen
En van wat je hier boven ziet... verdient ie 1,500.000 per trein per rit

dat valt nog wel mee hoor.. op een grote map kun je met een trein van 10 wagons (passagiers) hetzelfde bedrag halen
pi_45079088
Cool
Maar wat die gast heeft gemaakt (in die screen) vindt ik toch vet
Idee voor de volgende keer
FOK! Fukt Whatpulse... Help jij mee?
pi_45082606
Jeuj, de RC2 lijkt te werken.
Nu doen ook eindelijk de bovenleidingen het. .
FOK! verstandig, lees een P.I.
pi_45082993
quote:
Op zaterdag 6 januari 2007 17:15 schreef Lampje_NL het volgende:

[..]

Multiplayer
Zeg, we gaan toch niet arrogant doen he, met die smileys?
pi_45088434
quote:
Op zaterdag 6 januari 2007 19:06 schreef MaxMark het volgende:

[..]

Zeg, we gaan toch niet arrogant doen he, met die smileys?
sorry
FOK! Fukt Whatpulse... Help jij mee?
  zaterdag 6 januari 2007 @ 22:17:50 #40
19325 bosgorilla
Deze strook niet meezenden
pi_45091168
Grappig om te zien dat dit spel nog zo leeft idd, ik speel het ook al jaren met vlagen en gebruik zelf ttdpatch. Openttd ken ik niet; kan iemand mij vertellen hoe openttd 'is' op het gebied van "economische opties"? Ik erger me wel eens aan de slechte invulling van bv. aandelen kopen (die manage functie is dan weer wel leuk ). Volgens mij zou je veel meer kunnen doen met het financieele/economische aspect van het spel.
Deze ruimte niet beschrijven
  zaterdag 6 januari 2007 @ 22:45:04 #41
141482 Q.
JurassiQ
pi_45092162
Dit was nog eens een toffe map van mij.
For great justice!
  zaterdag 6 januari 2007 @ 22:48:48 #42
19325 bosgorilla
Deze strook niet meezenden
pi_45092298
quote:
Op zaterdag 6 januari 2007 22:45 schreef Q. het volgende:
Dit was nog eens een toffe map van mij.
Deze ruimte niet beschrijven
pi_45092541
Daar wor ik gek (op de manier ik snap er geen fuck van) van
FOK! Fukt Whatpulse... Help jij mee?
  zaterdag 6 januari 2007 @ 23:56:32 #44
84926 WyriHaximus
Release the hounds smithers!
pi_45094528
Gaaf om te zien dat een spel wat ik letterlijk tot diep in de nacht speelde nog steeds zo ;eeft! Maar eens weer gaan spelen denk ik .
phluphy for president!
pi_45096908
Damn ben nu lekker bezig


Alhoewel ik niet veel zelf heb gedaan (kwa geld) Maarja
Ik ga verder afspelen in single denk ik

Echt verslavend
FOK! Fukt Whatpulse... Help jij mee?
pi_45097283
heb het spel net geinstalleerd... ben een beetje mee aan het spelen... maar mn treinen gaan tot wel 3-4 keer per rit kapot :S iemand tips?
pi_45097659
quote:
Op zondag 7 januari 2007 01:15 schreef _dirkjan_ het volgende:
heb het spel net geinstalleerd... ben een beetje mee aan het spelen... maar mn treinen gaan tot wel 3-4 keer per rit kapot :S iemand tips?
wil ik ook wel, sinds nieuwe openTTD gaan ze bij mij ook vaak kapot..
bye
  zondag 7 januari 2007 @ 01:33:37 #48
19325 bosgorilla
Deze strook niet meezenden
pi_45097802
aarg ik zit met een grote irritatie... ik heb een RoRo station, 7 sporen breed, en tóch willen ze allemaal op hetzelfde spoortje terwijl er 6 anderen vrij zijn?!! iemand een verklaring?
Deze ruimte niet beschrijven
pi_45097869
quote:
Op zondag 7 januari 2007 01:15 schreef _dirkjan_ het volgende:
heb het spel net geinstalleerd... ben een beetje mee aan het spelen... maar mn treinen gaan tot wel 3-4 keer per rit kapot :S iemand tips?
quote:
Op zondag 7 januari 2007 01:28 schreef Petre het volgende:

[..]

wil ik ook wel, sinds nieuwe openTTD gaan ze bij mij ook vaak kapot..
Je kunt bij de instellingen het aantal breakdowns op 'None/Geen' zetten, in singleplayer. In multiplayer is het vaak ook uitgeschakeld, in ieder geval wel op Maarten's Server.

Indien je het realistisch wilt houden en breakdowns niet uit wil zetten, dan moet je zorgen dat je treinen vaak genoeg het depot ingaan. Op deze manier wordt hun reliabilty/betrouwbaarheid weer hersteld naar XX%. De lager dit getal raakt, de meer kans op breakdowns. Je kunt de interval van de bezoekjes aan het depot instellen, maar je kunt ook een 'go to depot' order toevoegen aan de lijst met orders.
pi_45097969
quote:
Op zondag 7 januari 2007 01:33 schreef bosgorilla het volgende:
aarg ik zit met een grote irritatie... ik heb een RoRo station, 7 sporen breed, en tóch willen ze allemaal op hetzelfde spoortje terwijl er 6 anderen vrij zijn?!! iemand een verklaring?
Maak je wel gebruik van signalen?
  zondag 7 januari 2007 @ 01:48:42 #51
19325 bosgorilla
Deze strook niet meezenden
pi_45098272
quote:
Op zondag 7 januari 2007 01:39 schreef MaxMark het volgende:

[..]

Maak je wel gebruik van signalen?
Ja
Deze ruimte niet beschrijven
pi_45098471
quote:
Op zondag 7 januari 2007 01:48 schreef bosgorilla het volgende:

[..]

Ja
Kun je misschien een screenshotje laten zien?
  zondag 7 januari 2007 @ 02:00:29 #53
19325 bosgorilla
Deze strook niet meezenden
pi_45098633
quote:
Op zondag 7 januari 2007 01:54 schreef MaxMark het volgende:

[..]

Kun je misschien een screenshotje laten zien?

voila!

Het gaat dus om dat stuk "regionaal", bij lokaal werkt alles wel goed...
Deze ruimte niet beschrijven
pi_45099074
quote:
Op zondag 7 januari 2007 02:00 schreef bosgorilla het volgende:

[..]

[[url=httP://www.eindhovense-watervrienden.nl/ttd.jpg]afbeelding[/url]]
voila!

Het gaat dus om dat stuk "regionaal", bij lokaal werkt alles wel goed...
Ah ja, volgens mij is het gewoon een kwestie van dubbele seinen bij elke ingang plaatsen.
  zondag 7 januari 2007 @ 02:17:48 #55
19325 bosgorilla
Deze strook niet meezenden
pi_45099124
quote:
Op zondag 7 januari 2007 02:16 schreef MaxMark het volgende:

[..]

Ah ja, volgens mij is het gewoon een kwestie van dubbele seinen bij elke ingang plaatsen.
hm, waarom is dat? ik ga het ff proberen... (ze rijden wel door de presignal nl.)

edit: het lijkt te werken...
Deze ruimte niet beschrijven
  zondag 7 januari 2007 @ 04:32:48 #56
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_45101348
quote:
Op zondag 7 januari 2007 02:17 schreef bosgorilla het volgende:

[..]

hm, waarom is dat? ik ga het ff proberen... (ze rijden wel door de presignal nl.)

edit: het lijkt te werken...
Omdat de treinen met de zgn. pre-signals kijken welke sporen er vrij zijn en welke niet .
Daardoor geeft het voorste signaal (voor het kruispunt) nooit een "vrij" als er geen spoor vrij is op het station. Doordat de trein "weet" dat er een spoor vrij is, weet ie ook naar welk spoor hij moet rijden. Zeg maar, enzo. TTD met alle patches blijft redelijk theorie die toevallig in de praktijk werkt .
  zondag 7 januari 2007 @ 04:42:45 #57
19325 bosgorilla
Deze strook niet meezenden
pi_45101400
quote:
Op zondag 7 januari 2007 04:32 schreef bleiblei het volgende:

[..]

Omdat de treinen met de zgn. pre-signals kijken welke sporen er vrij zijn en welke niet .
Daardoor geeft het voorste signaal (voor het kruispunt) nooit een "vrij" als er geen spoor vrij is op het station. Doordat de trein "weet" dat er een spoor vrij is, weet ie ook naar welk spoor hij moet rijden. Zeg maar, enzo. TTD met alle patches blijft redelijk theorie die toevallig in de praktijk werkt .
Ja, maar dat mag toch niets met enkele of dubbele seinen te maken hebben...
Deze ruimte niet beschrijven
  zondag 7 januari 2007 @ 10:09:08 #58
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_45102203
quote:
Op zondag 7 januari 2007 04:42 schreef bosgorilla het volgende:

[..]

Ja, maar dat mag toch niets met enkele of dubbele seinen te maken hebben...
juist wel, dat is expres ingebouwd in het spel, lees de OP maar ff door bij de regel "Wat is het verschil tussen een one-way en een two-way op een splitsing?"
quote:
Op zondag 7 januari 2007 01:36 schreef MaxMark het volgende:

[..]


[..]

Je kunt bij de instellingen het aantal breakdowns op 'None/Geen' zetten, in singleplayer. In multiplayer is het vaak ook uitgeschakeld, in ieder geval wel op Maarten's Server.
Ook op mijn server (Barts Server)
quote:
Op zaterdag 6 januari 2007 22:17 schreef bosgorilla het volgende:
Grappig om te zien dat dit spel nog zo leeft idd, ik speel het ook al jaren met vlagen en gebruik zelf ttdpatch. Openttd ken ik niet; kan iemand mij vertellen hoe openttd 'is' op het gebied van "economische opties"? Ik erger me wel eens aan de slechte invulling van bv. aandelen kopen (die manage functie is dan weer wel leuk ). Volgens mij zou je veel meer kunnen doen met het financieele/economische aspect van het spel.
Er is een subsidiaries management patch zoals in TTDPatch, deze is alleen niet standaard geimplementeerd, als je dit wil zul je een aparte build moeten downloaden of zelf compilen. Meer info hier.
quote:
Op zaterdag 6 januari 2007 17:15 schreef Lampje_NL het volgende:

[..]

Multiplayer
He! Beetje respect, er zijn op het TT subforum een paar gerenommeerde spelers, waaronder MaxMark, en de newbies hebben daar ontzag voor te hebben

I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
  zondag 7 januari 2007 @ 10:56:09 #59
141482 Q.
JurassiQ
pi_45102643
Een nadeel vind ik dat tegenwoordig alles zo klein wordt, dat je ongeveer met je neus op de monitor moet zitten om het nog te kunnen zien. Is daar niets aan te doen?
For great justice!
pi_45102814
Heb ik ook soms last van
FOK! Fukt Whatpulse... Help jij mee?
  zondag 7 januari 2007 @ 11:16:23 #61
141482 Q.
JurassiQ
pi_45102855
Vroeger, 640x480, dat was pas tof.
For great justice!
  zondag 7 januari 2007 @ 11:52:44 #62
19325 bosgorilla
Deze strook niet meezenden
pi_45103463
quote:
Op zondag 7 januari 2007 10:09 schreef Merovingian het volgende:

[..]

juist wel, dat is expres ingebouwd in het spel, lees de OP maar ff door bij de regel "Wat is het verschil tussen een one-way en een two-way op een splitsing?"
[..]

Ook op mijn server (Barts Server)
[..]

Er is een subsidiaries management patch zoals in TTDPatch, deze is alleen niet standaard geimplementeerd, als je dit wil zul je een aparte build moeten downloaden of zelf compilen. Meer info hier.
[..]

He! Beetje respect, er zijn op het TT subforum een paar gerenommeerde spelers, waaronder MaxMark, en de newbies hebben daar ontzag voor te hebben

Ok in dat geval heb ik niet goed genoeg gelezen... het werkt nu als een zonnetje in ieder geval!
Deze ruimte niet beschrijven
  zondag 7 januari 2007 @ 13:28:24 #63
141482 Q.
JurassiQ
pi_45105965
Wat is het toch een verslavend kutspel.
For great justice!
pi_45106068




Ik super lekker bezig
Komt er zoon kut noob die alles verwijderd

Vergeten WW op mijn transport te zetten

FOK! Fukt Whatpulse... Help jij mee?
pi_45106369
quote:
Op zondag 7 januari 2007 13:32 schreef Lampje_NL het volgende:




Ik super lekker bezig
Komt er zoon kut noob die alles verwijderd

Vergeten WW op mijn transport te zetten

Ooowww zwaar kloten is dat
Dr moet een ipban-systeem komen op alle servers voor dat soort lui.
pi_45106736
Inderdaad

Gelukkig heeft nog niemand gebouwd waar ik spoor had dus kan alles "overtrekken" en heb alles weer terug
FOK! Fukt Whatpulse... Help jij mee?
  zondag 7 januari 2007 @ 14:03:04 #67
19325 bosgorilla
Deze strook niet meezenden
pi_45107047
quote:
Op zondag 7 januari 2007 13:28 schreef Q. het volgende:
Wat is het toch een verslavend kutspel.
moet... tentamen... gaan... leren...
Deze ruimte niet beschrijven
pi_45108594
quote:
Op zondag 7 januari 2007 14:03 schreef bosgorilla het volgende:

[..]

moet... tentamen... gaan... leren...
Hertentamens zijn niet voor niks uitgevonden...
  zondag 7 januari 2007 @ 18:44:19 #69
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_45116239
quote:
Op zondag 7 januari 2007 10:56 schreef Q. het volgende:
Een nadeel vind ik dat tegenwoordig alles zo klein wordt, dat je ongeveer met je neus op de monitor moet zitten om het nog te kunnen zien. Is daar niets aan te doen?
ctrl-d
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
  zondag 7 januari 2007 @ 18:45:27 #70
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_45116292
quote:
Op zondag 7 januari 2007 13:42 schreef MaxMark het volgende:

[..]

Ooowww zwaar kloten is dat
Dr moet een ipban-systeem komen op alle servers voor dat soort lui.
als ik zoiets op mijn server zie gebeuren krijgen ze eerst een waarschuwing om te stoppen, toch doorgaan is kick, nog een keer later van zelfde ip = ban
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_45116646
Wie ben jij ook alweer? (Van) Bart of Maarten (server) ?

Het was op Bart server

[ Bericht 5% gewijzigd door Lampje_NL op 07-01-2007 19:02:21 ]
FOK! Fukt Whatpulse... Help jij mee?
pi_45117197
quote:
Op zondag 7 januari 2007 18:45 schreef Merovingian het volgende:

[..]

als ik zoiets op mijn server zie gebeuren krijgen ze eerst een waarschuwing om te stoppen, toch doorgaan is kick, nog een keer later van zelfde ip = ban
Mja, maar die personen weten maar al te goed hoeveel schade ze aanrichten, daarom doen ze het ook. Een waarschuwing is dan al veel te mild.
  zondag 7 januari 2007 @ 20:34:42 #73
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_45120826
Ach ja, ik had er laatst ook iemand die een aan te leggen tunnel van mij blokkeerde door het land op te kopen. Ik vroeg hem of ie het wilde weghalen, en toen vroeg ie waarom

Dus ik zei, ten eerste omdat het triest is en ten tweede omdat ik de server admin ben en je kick als je het niet nu weghaalt...

Toen haalde ie het wel snel weg

Ach ja ik ben de kwaadste niet, ik ga niet gelijk slaan. Ik heb voorheen op Maartena's server wel eens gehad dat mensen irritant doen en dan niet eens reageren als je ze vraagt te stoppen. Als ze zoiets bij mij flikken worden ze uiteraard gelijk gekickt. Die persoon van de anekdote bovenaan deze post snapte eerst niet dat het niet gewaardeerd werd, op geen enkele server. Nu hopelijk wel. Ik heb hem iig gezegd dat als ie het weer doet, ik hem ook opgeef bij andere servers en ie nergens meer binnenkomt.
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_45120954
Je hebt gastjes die irritant doen (blokkeren enzo) en je hebt gastjes die je complete bedrijf verneuken. Er zou een registratiesysteem voor zoiets moeten komen, net als dat VAC van Steam
Alleen zit je dan wel met bewijslast, het is lastig op te nemen..
  zondag 7 januari 2007 @ 22:01:16 #75
141482 Q.
JurassiQ
pi_45124992
Hoe gebruik ik NewGRF? Ik heb de bestanden in de data-dir gezet en ze toegevoegd in OpenTTD maar nu?
For great justice!
  zondag 7 januari 2007 @ 22:22:26 #76
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_45126103
quote:
Op zondag 7 januari 2007 22:01 schreef Q. het volgende:
Hoe gebruik ik NewGRF? Ik heb de bestanden in de data-dir gezet en ze toegevoegd in OpenTTD maar nu?
In openttd.cfg zoiets toevoegen:

[newgrf]
trafficsetw.grf
NewMonorailMrHuntW.grf
newstatsw.grf
jstatsw_195.grf
harbourw_456.grf

Gewoon bovenaan. Dus newgrf tussen vierkante haken en dan de newgrfs daaronder typen. newgrfs horen zoals je al zegt in de data map.

Edit: je kunt met 0.5.0 RC2 ook vanuit het hoofdmenu dat je ziet bij opstarten gelijk newgrfs toevoegen, maar dat heb ik nooit gedaan en kan ik je dus ook geen uitleg over geven.

edit 2: meer info
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
  zondag 7 januari 2007 @ 22:23:16 #77
141482 Q.
JurassiQ
pi_45126145
Ja, dat staat er in, maar hoe krijg ik die veranderingen nu te zien?
For great justice!
  zondag 7 januari 2007 @ 22:24:41 #78
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_45126218
Veranderingen zie je gelijk. Ik weet niet wat je toegevoegd hebt...
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
  zondag 7 januari 2007 @ 22:27:01 #79
141482 Q.
JurassiQ
pi_45126334
Oh laat maar, ik keek scheef.
For great justice!
pi_45127371
Vandaag hele dag gespeelt en ik eindigde goed
Zal morgen wat leuke screens posten
FOK! Fukt Whatpulse... Help jij mee?
pi_45127784
Mero, welke grf's vind jij het tofst?
pi_45133182
ik wil de tram-grf's maar die werkten de vorige keer niet ( ik speel patch en ottd door elkaar..)
bye
  maandag 8 januari 2007 @ 06:54:57 #83
141482 Q.
JurassiQ
pi_45134066
quote:
Op maandag 8 januari 2007 02:29 schreef Petre het volgende:
ik wil de tram-grf's maar die werkten de vorige keer niet ( ik speel patch en ottd door elkaar..)
Die werken alleen in de nieuwste patch iig.
For great justice!
  maandag 8 januari 2007 @ 13:49:55 #84
19325 bosgorilla
Deze strook niet meezenden
pi_45141139
Weet iemand hoe het kan komen dat ik in de voertuigenoverzichten (derde groep knopjes van links in de OP) niets meer zie (iig geen afbeeldingen of tekst) ik gebruik ttdpatch...

[ Bericht 35% gewijzigd door bosgorilla op 08-01-2007 14:28:54 ]
Deze ruimte niet beschrijven
pi_45142978
Heb je wel voertuigen ?

-----------

Gisteren lekker gespeelt:

Het is niet goed, als je waarschijnlijk met andere/je zelf vergelijkt, maar ik vindt het toch goed voor iemand die 5 dagen speelt


Station wat ik gemaakt heb


Fun hebben, en geld over hebben
FOK! Fukt Whatpulse... Help jij mee?
pi_45143144
quote:
Op maandag 8 januari 2007 14:44 schreef Lampje_NL het volgende:

[afbeelding]
Fun hebben, en geld over hebben
En tijd.
  maandag 8 januari 2007 @ 16:09:27 #87
84926 WyriHaximus
Release the hounds smithers!
pi_45145779
Ruk laptop knalt uit tijdens het saven >_<
phluphy for president!
pi_45146456
quote:
Op maandag 8 januari 2007 16:09 schreef WyriHaximus het volgende:
Ruk laptop knalt uit tijdens het saven >_<
Autosave-mapje checken
Kan zijn dat je dan wel een paar maandjes mist, maar dat is nog altijd beter dan je hele spel. Er vanuitgaand dat je autosave aan hebt staan, uiteraard.
  maandag 8 januari 2007 @ 17:00:13 #89
19325 bosgorilla
Deze strook niet meezenden
pi_45147656
quote:
Op maandag 8 januari 2007 14:44 schreef Lampje_NL het volgende:
Heb je wel voertuigen ?


Deze ruimte niet beschrijven
  maandag 8 januari 2007 @ 17:09:50 #90
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_45148010
quote:
Op zondag 7 januari 2007 23:00 schreef MaxMark het volgende:
Mero, welke grf's vind jij het tofst?
tja die ik in mijn post over newgrf al zette, met new stations... Vind het wel leuk om beetje creatieve stations te bouwen. Nadeel is gewoon dat op internet geen newgrfs bruikbaar zijn, of iedereen moet dezelfde gebruiken. Ik heb ook wel die nederlandse treinen set geinstalleerd, maar daar zaten nog te weinig treinen in naar mijn smaak. Ook heb ik grote bussen wel eens geprobeerd, maar dat zag er echt niet uit, bussen die anderhalf vakje lang zijn ofzo. Die nacht versie heb ik ook geprobeerd, is wel mooi en knap gemaakt, maar na een tijdje word je gek van alles donkerblauw. Ook de toyland naar mars conversie is wel leuk voor even, maar het rode landschap gaat ook pijn doen aan je ogen. Je hebt ook nog een planeset maar die heb ik ook nog niet geprobeerd.

Voor zo'n beetje alle grf moet je op deze site zijn.

En MaxMark, je hebt nog steeds geen antwoord gegeven op mijn vraag in mijn eerste post van dit topic
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
  Lieve Belg maandag 8 januari 2007 @ 17:14:16 #91
86282 Jump
[Belg.] Jump (de ~ (m.))
pi_45148157
Eens zien als mijn screenshots van mijn oude spel nog online staan
Op zondag 28 oktober 2007 01:07 schreef clumsy_clown het volgende:
Jump daarentegen, is wáy minder braaf en lief dan hij lijkt
&nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; «shmoop|dingen» jawel, jij bent Superjump
  maandag 8 januari 2007 @ 17:35:56 #92
84926 WyriHaximus
Release the hounds smithers!
pi_45148989
quote:
Op maandag 8 januari 2007 16:27 schreef MaxMark het volgende:

[..]

Autosave-mapje checken
Kan zijn dat je dan wel een paar maandjes mist, maar dat is nog altijd beter dan je hele spel. Er vanuitgaand dat je autosave aan hebt staan, uiteraard.
Was ik al van plan, heb autosave op 1 maand staan ^^.

(Maar daar denk ik dan op zon moment natuurlijk weer niet aan .)
phluphy for president!
pi_45149123
quote:
Op maandag 8 januari 2007 17:09 schreef Merovingian het volgende:

[..]

tja die ik in mijn post over newgrf al zette, met new stations... Vind het wel leuk om beetje creatieve stations te bouwen. Nadeel is gewoon dat op internet geen newgrfs bruikbaar zijn, of iedereen moet dezelfde gebruiken. Ik heb ook wel die nederlandse treinen set geinstalleerd, maar daar zaten nog te weinig treinen in naar mijn smaak. Ook heb ik grote bussen wel eens geprobeerd, maar dat zag er echt niet uit, bussen die anderhalf vakje lang zijn ofzo. Die nacht versie heb ik ook geprobeerd, is wel mooi en knap gemaakt, maar na een tijdje word je gek van alles donkerblauw. Ook de toyland naar mars conversie is wel leuk voor even, maar het rode landschap gaat ook pijn doen aan je ogen. Je hebt ook nog een planeset maar die heb ik ook nog niet geprobeerd.

Voor zo'n beetje alle grf moet je op deze site zijn.

En MaxMark, je hebt nog steeds geen antwoord gegeven op mijn vraag in mijn eerste post van dit topic
Die planetset heb ik toevallig gisteravond zelf geprobeerd. Is best wel een leuke verandering, allemaal bekende vliegtuigen. Die site die je gaf kende ik nog niet, ga ik meteen even proberen

En ik vind die laatste zin een beetje raar, alsof jij als enige vragen/opmerkingen mag beantwoorden
  maandag 8 januari 2007 @ 17:52:40 #94
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_45149598
Die site staat ook in de OP

En in de OP staat "voor vragen, opmerkingen of tips voor wijzigingen/toevoegingen" dus daar wil ik mee zeggen als je tips/vragen/opmerking voor de OP hebt, deze gaarne aan mij doorgeven. Dit om te voorkomen dat iedereen maar wat gaat lopen kloten in de OP.
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_45149707
quote:
Op maandag 8 januari 2007 17:52 schreef Merovingian het volgende:
Die site staat ook in de OP
Je hebt inmiddels vast wel al gemerkt dat weinig mensen de OP (volledig) doorlezen
  maandag 8 januari 2007 @ 18:05:42 #96
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_45150088
quote:
Op maandag 8 januari 2007 17:55 schreef MaxMark het volgende:

[..]

Je hebt inmiddels vast wel al gemerkt dat weinig mensen de OP (volledig) doorlezen
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
  Lieve Belg maandag 8 januari 2007 @ 18:21:06 #97
86282 Jump
[Belg.] Jump (de ~ (m.))
pi_45150552
quote:
Op maandag 8 januari 2007 17:14 schreef Jump het volgende:
Eens zien als mijn screenshots van mijn oude spel nog online staan
http://files.fok.nl/forum/jump/CargoTrans/test.php

Daar staan ze allemaal
Een selectie:

File door een verkeerd geplaatst sein.


45 jaar in dienst. Spel is zonder inflatie


Een nog simpel kruispuntje


Werking in uitvoering, hopelijk zonder hinder voor het verkeer


Eerste cargo


Nieuwe cargolijn in aanmaak. Deze is na enkele jaren afgebroken wegens veel betere en snellere route


Zelfde kruispunt als in SRC47, nu iets later in het spel.


Easter egg in de "total town replacement set v2"


De oude brug staat klaar voor af te breken


Samen zo'n 2 miljoen ton olie per maand, dat zijn een aantal treinen


Goods productie


Versie drie van het kruispunt


De toestand in 2069. Tevens laatste gevonden screenshot


[ Bericht 34% gewijzigd door Jump op 08-01-2007 18:33:38 ]
Op zondag 28 oktober 2007 01:07 schreef clumsy_clown het volgende:
Jump daarentegen, is wáy minder braaf en lief dan hij lijkt
&nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; «shmoop|dingen» jawel, jij bent Superjump
  maandag 8 januari 2007 @ 18:27:03 #98
141482 Q.
JurassiQ
pi_45150729
Gaaf, Jump!
For great justice!
pi_45150912
Mooie screenshots


Een vraagje... waarvoor zijn nou precies tussenstops/Waypoint ?
Ik heb het al 2 keer gevraagt op TTD Multi... maar snap er eigenlijk nog niks van
FOK! Fukt Whatpulse... Help jij mee?
  Lieve Belg maandag 8 januari 2007 @ 18:34:03 #100
86282 Jump
[Belg.] Jump (de ~ (m.))
pi_45150965
Heb er maar thumbnails van gemaakt, makkelijker
Op zondag 28 oktober 2007 01:07 schreef clumsy_clown het volgende:
Jump daarentegen, is wáy minder braaf en lief dan hij lijkt
&nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; «shmoop|dingen» jawel, jij bent Superjump
  maandag 8 januari 2007 @ 18:43:15 #101
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_45151246
Barts Server is nu geupdate naar 0.5.0 RC3
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_45151528
Als ik nieuwere versie wil downloaden... moet ik dan ouwe eerst verwijderen ?
FOK! Fukt Whatpulse... Help jij mee?
  maandag 8 januari 2007 @ 18:53:23 #104
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_45151606
gewoon de bestanden uit de zipfile uitpakken in je openttd dir en bij vragen of ie moet overschrijven ja zeggen.
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_45151696
Hij doet het weer
quote:
Op maandag 8 januari 2007 18:32 schreef Lampje_NL het volgende:
Een vraagje... waarvoor zijn nou precies tussenstops/Waypoint ?
Ik heb het al 2 keer gevraagt op TTD Multi... maar snap er eigenlijk nog niks van
FOK! Fukt Whatpulse... Help jij mee?
  maandag 8 januari 2007 @ 18:56:24 #106
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_45151724
quote:
Op maandag 8 januari 2007 18:21 schreef Jump het volgende:

[..]

http://files.fok.nl/forum/jump/CargoTrans/test.php

Daar staan ze allemaal
Een selectie:

File door een verkeerd geplaatst sein.
[[url=http://files.fok.nl/forum/jump/CargoTrans/t/SCR32.png]afbeelding][/url]

45 jaar in dienst. Spel is zonder inflatie
[[url=http://files.fok.nl/forum/jump/CargoTrans/t/SCR40.png]afbeelding][/url]

Een nog simpel kruispuntje
[[url=http://files.fok.nl/forum/jump/CargoTrans/t/SCR47.png]afbeelding][/url]

Werking in uitvoering, hopelijk zonder hinder voor het verkeer
[[url=http://files.fok.nl/forum/jump/CargoTrans/t/SCR60.png]afbeelding][/url]

Eerste cargo
[[url=http://files.fok.nl/forum/jump/CargoTrans/t/SCR69.png]afbeelding][/url]

Nieuwe cargolijn in aanmaak. Deze is na enkele jaren afgebroken wegens veel betere en snellere route
[[url=http://files.fok.nl/forum/jump/CargoTrans/t/SCR86.png]afbeelding][/url]

Zelfde kruispunt als in SRC47, nu iets later in het spel.
[[url=http://files.fok.nl/forum/jump/CargoTrans/t/SCR88.png]afbeelding][/url]

Easter egg in de "total town replacement set v2"
[[url=http://files.fok.nl/forum/jump/CargoTrans/t/SCR95.png]afbeelding][/url]

De oude brug staat klaar voor af te breken
[[url=http://files.fok.nl/forum/jump/CargoTrans/t/SCR108.png]afbeelding][/url]

Samen zo'n 2 miljoen ton olie per maand, dat zijn een aantal treinen
[[url=http://files.fok.nl/forum/jump/CargoTrans/t/SCR118.png]afbeelding][/url]

Goods productie
[[url=http://files.fok.nl/forum/jump/CargoTrans/t/SCR121.png]afbeelding][/url]

Versie drie van het kruispunt
[[url=http://files.fok.nl/forum/jump/CargoTrans/t/SCR124.png]afbeelding][/url]

De toestand in 2069. Tevens laatste gevonden screenshot
[[url=http://files.fok.nl/forum/jump/CargoTrans/t/SCR132.png]afbeelding][/url]
Leuke screens
Die Spongebob Squarepants

Maar hier zie je wel weer het nadeel van TTDPatch: de kleine maps...
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
  Lieve Belg maandag 8 januari 2007 @ 19:17:12 #107
86282 Jump
[Belg.] Jump (de ~ (m.))
pi_45152540
quote:
Op maandag 8 januari 2007 18:56 schreef Merovingian het volgende:

[..]

Leuke screens
Die Spongebob Squarepants

Maar hier zie je wel weer het nadeel van TTDPatch: de kleine maps...
Ja dat wel, maar er is meestal wel genoeg te doen op een kleine map Zeker als je met enkele goed producerende fabriekjes zit.
Op zondag 28 oktober 2007 01:07 schreef clumsy_clown het volgende:
Jump daarentegen, is wáy minder braaf en lief dan hij lijkt
&nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; «shmoop|dingen» jawel, jij bent Superjump
  maandag 8 januari 2007 @ 19:31:34 #108
141482 Q.
JurassiQ
pi_45153144
Kleine maps hebben ook hun charme, zeker als ze lekker vol worden/zijn.
For great justice!
  maandag 8 januari 2007 @ 19:48:47 #109
130426 armmoetzaaier
ik type me suf
pi_45153878
ik zag allemaal plaatjes voor bij komen dacht ik zet deze er ook tussen

http://server5.pictiger.c(...)rt-16th-nov-1993.jpg
ik type ook mar wat
pi_45154721
Ik wilde in plaats van een tvp iets vragen... maar doordat ik eerst ben gaan bijlezen weet ik niet meer wat ik wilde vragen
ウプピエ 八十三 &lt;&lt; u-pu-pi-e hachi-ju-san, ik denk ik zeg het er maar ff bij :P
  maandag 8 januari 2007 @ 22:03:41 #111
19325 bosgorilla
Deze strook niet meezenden
pi_45160385
quote:
Op maandag 8 januari 2007 13:49 schreef bosgorilla het volgende:


Weet iemand hoe het kan komen dat ik in de voertuigenoverzichten (derde groep knopjes van links in de OP) niets meer zie (iig geen afbeeldingen of tekst) ik gebruik ttdpatch...
schop....
Deze ruimte niet beschrijven
  maandag 8 januari 2007 @ 22:10:23 #112
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_45160703
geen idee, speel geen ttdpatch. misschien een bug? als je de nieuwste versie dld, heb je het dan nog? en post eens een screen, misschien dat iemand dan iets herkent...
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_45160794
Derde groep knopjes van links...bedoel je dan het 'Hoofdkwartier'-knopje? Die met het overzicht van het totaal aantal voertuigen?
  maandag 8 januari 2007 @ 22:34:43 #114
19325 bosgorilla
Deze strook niet meezenden
pi_45162101
quote:
Op maandag 8 januari 2007 22:10 schreef Merovingian het volgende:
geen idee, speel geen ttdpatch. misschien een bug? als je de nieuwste versie dld, heb je het dan nog? en post eens een screen, misschien dat iemand dan iets herkent...
alles laatste versie...

Deze ruimte niet beschrijven
  maandag 8 januari 2007 @ 22:36:09 #115
19325 bosgorilla
Deze strook niet meezenden
pi_45162176
quote:
Op maandag 8 januari 2007 22:12 schreef MaxMark het volgende:
Derde groep knopjes van links...bedoel je dan het 'Hoofdkwartier'-knopje? Die met het overzicht van het totaal aantal voertuigen?
vierde groep, 'scuseer!
Deze ruimte niet beschrijven
  maandag 8 januari 2007 @ 22:52:47 #116
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_45163045
zegt me niets, mss bug in de nieuwst versie, probeer de een-na-nieuwste eens zou ik zeggen
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_45163216
Wel erg vaag idd, de scrollbalk zit er wel gewoon..
  maandag 8 januari 2007 @ 23:07:45 #118
19325 bosgorilla
Deze strook niet meezenden
pi_45163737
quote:
Op maandag 8 januari 2007 22:56 schreef MaxMark het volgende:
Wel erg vaag idd, de scrollbalk zit er wel gewoon..
klopt, ik kan ook gewoon klikken en dan krijg ik ook wel een venster te zien met de trein...
Deze ruimte niet beschrijven
pi_45164152
quote:
Op maandag 8 januari 2007 18:55 schreef Lampje_NL het volgende:
[..]
Schopje
En:

(Edit: plaatje is GROOT... geen zin om te verkleinen)
Bart snapt hem wel


Sorry Bart
Ik kon het niet laten, en trouwens ook niet om 2 lange files te maken met jou treinen
Volgende keer doe ik het niet meer hoor
FOK! Fukt Whatpulse... Help jij mee?
  maandag 8 januari 2007 @ 23:20:17 #121
19325 bosgorilla
Deze strook niet meezenden
pi_45164186
quote:
Op maandag 8 januari 2007 23:13 schreef MaxMark het volgende:
Btw, ToppieTrans
bwhehehe
Deze ruimte niet beschrijven
pi_45164384
quote:
Op maandag 8 januari 2007 17:52 schreef Merovingian het volgende:
Die site staat ook in de OP

En in de OP staat "voor vragen, opmerkingen of tips voor wijzigingen/toevoegingen" dus daar wil ik mee zeggen als je tips/vragen/opmerking voor de OP hebt, deze gaarne aan mij doorgeven. Dit om te voorkomen dat iedereen maar wat gaat lopen kloten in de OP.
Als je problemen hebt met geklooi in de OP op wiki geef je me maar een seintje dan beveilig ik de pagina
bye
  dinsdag 9 januari 2007 @ 19:44:43 #123
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_45188094
quote:
Op maandag 8 januari 2007 23:19 schreef Lampje_NL het volgende:

[..]

Schopje
En:
[afbeelding]
(Edit: plaatje is GROOT... geen zin om te verkleinen)
Bart snapt hem wel

[afbeelding]
Sorry Bart
Ik kon het niet laten, en trouwens ook niet om 2 lange files te maken met jou treinen
Volgende keer doe ik het niet meer hoor
1. Op het forum heet ik Mero, geen Bart, Jeffrey.
2. Mooie datum
3. Mooi station
4. Mijn winst!
5. Jij bent nog maar zo'n: |-| stukje verwijderd van een ban, Lampje...





[ Bericht 2% gewijzigd door Bart op 09-01-2007 19:51:24 ]
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_45190589
Shittttttttttttttttt

Ik was mega ( ) goed bezig Was het 2020 (reset de server van bart Mero)



[ Bericht 4% gewijzigd door Lampje_NL op 09-01-2007 20:44:09 (=\' )) ]
FOK! Fukt Whatpulse... Help jij mee?
pi_45266303
ik heb een veld gemaakt met allemaal ns treinen er in rijden. maar nu wil ik hout en graan en vee gaan vervoeren. maar dat staat zo stom. met van die standard karretjes er achter.
nu kan ik wel een versie zo als deze (dbsetxlw.grf)er bij gooien maar dan gaan me ns treinen weg.
heb je ook zo iets dat je alleen wagonnetjes kan krijgen. en dat me ns treinen niet weg gaan.

welke moet ik dan hebben en waar kan ik die vinden.

ik kan ook wel alles dbsetxwl.grf doen maar dan gaat me veld raar doen omdat ik te veel treinnen in me veld heb rijden.
had ik de vorige keer ook. en dat ging echt helemaal mis. ik moest weer helemaal op nieuwe beginnen.

ik heb versie openTTD 0.4.8.
ik type ook mar wat
  donderdag 11 januari 2007 @ 22:27:20 #126
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_45267003
Je kan in principe maar 1 newgrf voor treinen tegelijk hebben. Elke trein heeft een eigen ID-nummer, stuk of 64 maximaal ofzo. Als in de ene set nu een trein met ID 10 zit, en de andere ook, dan werken die dus niet samen. Als echter geen enkele trein ID overeenkomt, dan zou het moeten werken. Maar in de praktijk is dat niet te vinden. Niet voor grote sets met veel treinen in ieder geval.
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_45267251
Zijn verschillende sets wel samen te voegen doormiddel van het veranderen van die id-nummers ofzo?
  donderdag 11 januari 2007 @ 22:38:58 #128
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_45267404
Als je een grf editor hebt zou dit denk ik wel mogelijk moeten zijn. Makkelijk is het echter niet.
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
  vrijdag 12 januari 2007 @ 09:27:00 #129
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_45275980
is de NS trainset al helemaal klaar, ja?
pi_45282058
Zo... ook maar eens RC3 gedownload. Kon hem gewoon installeren en hij zette zichzelf automatisch over het origineel heen.
ウプピエ 八十三 &lt;&lt; u-pu-pi-e hachi-ju-san, ik denk ik zeg het er maar ff bij :P
pi_45283201
quote:
Op vrijdag 12 januari 2007 13:11 schreef uppie83 het volgende:
Zo... ook maar eens RC3 gedownload. Kon hem gewoon installeren en hij zette zichzelf automatisch over het origineel heen.
Ja, dat dutte.
  vrijdag 12 januari 2007 @ 17:34:44 #132
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_45290852
quote:
Op vrijdag 12 januari 2007 09:27 schreef bleiblei het volgende:
is de NS trainset al helemaal klaar, ja?
laatste keer dat ik keek niet.
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_45305514
Van mij mag er wel iets komen zodat er meerdere treinen tegelijk kunnen laden
FOK! Fukt Whatpulse... Help jij mee?
  zaterdag 13 januari 2007 @ 09:54:13 #134
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_45307844
quote:
Op zaterdag 13 januari 2007 01:53 schreef Lampje_NL het volgende:
Van mij mag er wel iets komen zodat er meerdere treinen tegelijk kunnen laden
wat is het nut daarvan?
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_45309975
maar ja kan ook niet ergens alleen wagonnetjes krijgen
ik type ook mar wat
pi_45310003
Wat het nut van is... dat als je een groot station hebt, met veel goederen/vee/graan/kool (of iets anders) en er staan 5 treinen te wachten -.-

(Hmm... dit klopt niet echt wat ik zeg volgens mij )
FOK! Fukt Whatpulse... Help jij mee?
  zaterdag 13 januari 2007 @ 12:31:27 #137
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_45310171
quote:
Op zaterdag 13 januari 2007 12:24 schreef Lampje_NL het volgende:
Wat het nut van is... dat als je een groot station hebt, met veel goederen/vee/graan/kool (of iets anders) en er staan 5 treinen te wachten -.-

(Hmm... dit klopt niet echt wat ik zeg volgens mij )
dan heb je dus teveel treinen en verkoop je er een paar

plus dat als er 3 treinen tegelijk staan te laden, het 3x zo lang duurt voordat ze vol zijn, en dus minder opbrengsten hebben omdat de reistijd langer is, zeker voor de goederen die in de eerste paar wagons zit
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
  zaterdag 13 januari 2007 @ 16:44:48 #138
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_45316480
Of der moet zoveel zooi op het station gedumpt worden dat je het met 3 treinen tegelijk nog niet eens aankan .
pi_45319803
Hoezet je voor singleplayer de computertegenstander uit? Of kan dat niet in OpenTTD? In het origineel kon het wel dacht ik.
ウプピエ 八十三 &lt;&lt; u-pu-pi-e hachi-ju-san, ik denk ik zeg het er maar ff bij :P
pi_45321432
quote:
Op zaterdag 13 januari 2007 18:17 schreef uppie83 het volgende:
Hoezet je voor singleplayer de computertegenstander uit? Of kan dat niet in OpenTTD? In het origineel kon het wel dacht ik.
Difficulty settings -> computer players(of opponents ofzo, 1 van de eerste opties) op 0 zetten
pi_45343794
Ik heb dit spel vroeger veel gespeeld, maar toen ik eenmaal de melding:
quote:
Vehicle Limit reached
kreeg, ben ik er mee gestopt.

Nu zie ik dat met gebruik van OpenTTD dit probleem verholpen is, dus wil ik het wel weer eens gaan proberen

Maar bij het installeren wil het nog niet echt lukken. Ik krijg steeds de melding:
quote:
No available language packs
wanneer ik de laatste versie van OpenTTD wil openen. Weet iemand wat er moet gebeuren om dit probleem te verhelpen?
pi_45345056
Heb je de windows-installer gebruikt of het zip-filetje?
In een van beiden zat geloof ik een foutje, dus moet je de andere even proberen :-) .
pi_45345824
Weet je waar ik altijd last van heb... ik heb altijd wel oliebronnen staan, maar nooit van die dingen waar de olie naar toe moet
ウプピエ 八十三 &lt;&lt; u-pu-pi-e hachi-ju-san, ik denk ik zeg het er maar ff bij :P
pi_45345991
quote:
Op zondag 14 januari 2007 16:19 schreef uppie83 het volgende:
Weet je waar ik altijd last van heb... ik heb altijd wel oliebronnen staan, maar nooit van die dingen waar de olie naar toe moet
Bouw ze zelf dan
pi_45346027
quote:
Op zondag 14 januari 2007 15:57 schreef vanOekelen het volgende:
Heb je de windows-installer gebruikt of het zip-filetje?
In een van beiden zat geloof ik een foutje, dus moet je de andere even proberen :-) .
Ik had de installer gebruikt, maar heb nu ook de zip geprobeert en krijg bij beide dezelfde foutmelding... Ik zal wel iets verkeerd doen, maar wat?
pi_45346203
quote:
Op zondag 14 januari 2007 16:23 schreef MaxMark het volgende:

[..]

Bouw ze zelf dan
Hoe dan?
ウプピエ 八十三 &lt;&lt; u-pu-pi-e hachi-ju-san, ik denk ik zeg het er maar ff bij :P
  zondag 14 januari 2007 @ 16:31:28 #147
12221 Tijn
Powered by MS Paint
pi_45346247
quote:
Op zondag 14 januari 2007 16:30 schreef uppie83 het volgende:

[..]

Hoe dan?
De bedrijvenknop ingedrukt houden. Dan klapt er een menuutje uit met de optie "Fund new industry". Daarmee kun je nieuwe bedrijven starten. Kost wel een miljoentje ofzo, maar dan heb je ten minste een bedrijf waar je het hebben wil.
pi_45346630
In de nieuwste versie zit zeker nog steeds geen PBS?

Straks maar weer eens spelen, na een pauze van een paar maanden
pi_45346789
quote:
Op zondag 14 januari 2007 16:31 schreef Tijn het volgende:

[..]

De bedrijvenknop ingedrukt houden. Dan klapt er een menuutje uit met de optie "Fund new industry". Daarmee kun je nieuwe bedrijven starten. Kost wel een miljoentje ofzo, maar dan heb je ten minste een bedrijf waar je het hebben wil.
Check!
ウプピエ 八十三 &lt;&lt; u-pu-pi-e hachi-ju-san, ik denk ik zeg het er maar ff bij :P
  zondag 14 januari 2007 @ 17:15:36 #150
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_45347843
quote:
Op zondag 14 januari 2007 16:42 schreef Piles het volgende:
In de nieuwste versie zit zeker nog steeds geen PBS?

Straks maar weer eens spelen, na een pauze van een paar maanden
nee, geen pbs voorlopig
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
  zondag 14 januari 2007 @ 17:39:20 #151
130426 armmoetzaaier
ik type me suf
pi_45348705
ik heb me probleem op gelost. dat me treinen zo langzaam rijden.

had eerst gekeken hoe hard me trein reed zonder wagonnen. en dat deden ze goed.
en met 1 waron reed die 80 en met 2 wagonnen reeed die 65.
wel erg langzaam als de topsnelheid 201 is.

maar ik had in mee menu me topsnelheid limiet aan staat. en daar door reden ze langzaam.
nu kan ik gelukkig weer oneindig treinen neer zeten.
ik type ook mar wat
pi_45349425
pbs wat is dat?
FOK! Fukt Whatpulse... Help jij mee?
  zondag 14 januari 2007 @ 18:08:02 #153
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_45349582
quote:
Op zondag 14 januari 2007 18:01 schreef Lampje_NL het volgende:
pbs wat is dat?
http://wiki.openttd.org/index.php/PBS
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_45349591
quote:
Op zondag 14 januari 2007 18:01 schreef Lampje_NL het volgende:
pbs wat is dat?
http://wiki.openttd.org/index.php/Path_Based_Signaling
Zeer handig
  zondag 14 januari 2007 @ 18:10:09 #155
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_45349639
quote:
te laat...
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_45350388
quote:
Op zondag 14 januari 2007 18:10 schreef Merovingian het volgende:

[..]

te laat...


pi_45441664
quote:
Wat zijn die soort van doorzichtige bruggen en hoe kom je daar aan?
ウプピエ 八十三 &lt;&lt; u-pu-pi-e hachi-ju-san, ik denk ik zeg het er maar ff bij :P
  woensdag 17 januari 2007 @ 16:37:34 #158
141482 Q.
JurassiQ
pi_45441903
quote:
Op woensdag 17 januari 2007 16:30 schreef uppie83 het volgende:

[..]

Wat zijn die soort van doorzichtige bruggen en hoe kom je daar aan?
Transparant buildings aanzetten in je opties-menu.
For great justice!
pi_45441954
quote:
Op woensdag 17 januari 2007 16:30 schreef uppie83 het volgende:
Wat zijn die soort van doorzichtige bruggen en hoe kom je daar aan?
Je kunt in je opties volgens mij bruggen en gebouwen uit zetten, dan worden ze zo weergegeven.
FOK! verstandig, lees een P.I.
  Lieve Belg woensdag 17 januari 2007 @ 16:46:49 #160
86282 Jump
[Belg.] Jump (de ~ (m.))
pi_45442268
Op X rammen
Op zondag 28 oktober 2007 01:07 schreef clumsy_clown het volgende:
Jump daarentegen, is wáy minder braaf en lief dan hij lijkt
&nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; «shmoop|dingen» jawel, jij bent Superjump
  woensdag 17 januari 2007 @ 16:49:18 #161
141482 Q.
JurassiQ
pi_45442386
Ah, sneltoetsen, altijd handig.
For great justice!
  woensdag 17 januari 2007 @ 17:05:07 #162
12221 Tijn
Powered by MS Paint
pi_45443051
Waarom zit PBS er niet standaard in eigenlijk? Wat zijn de problemen?
pi_45443551
Ja ik snap het idd ook niet helemaal. Aangezien de treintjes bij mij standaard redelijk goed reageren op de seinen. Behalve als 2 treinen hetzelfde blok alleen dan van de andere kant in willen rijden... dan staan ze altijd even op elkaar te wachten.
ウプピエ 八十三 &lt;&lt; u-pu-pi-e hachi-ju-san, ik denk ik zeg het er maar ff bij :P
pi_45443729
quote:
Op woensdag 17 januari 2007 17:05 schreef Tijn het volgende:
Waarom zit PBS er niet standaard in eigenlijk? Wat zijn de problemen?
PBS werkt niet samen met YAPF, de vernieuwde pathfinder voor de treinen. In de MiniIn kan je YAPF uitzetten, dus dan kan je pbs wel gebruiken.
  woensdag 17 januari 2007 @ 17:28:28 #165
12221 Tijn
Powered by MS Paint
pi_45443914
quote:
Op woensdag 17 januari 2007 17:23 schreef vanOekelen het volgende:

[..]

PBS werkt niet samen met YAPF, de vernieuwde pathfinder voor de treinen. In de MiniIn kan je YAPF uitzetten, dus dan kan je pbs wel gebruiken.
Tsja. Ik speel alleen maar online, dus ik heb niet zoveel keus over wat er precies aan en uit staat

Maar goed, de planning is wel dat er een nieuw PBS-systeem komt die compatible is met YAPF, lees ik op de wiki. Dus ik wacht gewoon rustig af.
  Lieve Belg woensdag 17 januari 2007 @ 17:29:41 #166
86282 Jump
[Belg.] Jump (de ~ (m.))
pi_45443964
De wiki staat vol met plannen die ze ooit eens willen doen. Hoe zit het met hun 3D geval?
Op zondag 28 oktober 2007 01:07 schreef clumsy_clown het volgende:
Jump daarentegen, is wáy minder braaf en lief dan hij lijkt
&nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; «shmoop|dingen» jawel, jij bent Superjump
pi_45444071
quote:
Op woensdag 17 januari 2007 17:29 schreef Jump het volgende:
De wiki staat vol met plannen die ze ooit eens willen doen. Hoe zit het met hun 3D geval?
Zover ik weet zijn er geen echt concrete plannen voor een 3D omgeving (zie: http://www.tt-forums.net/viewtopic.php?t=28044 ). Wel zijn ze bezig om voor alle graphics 32bpp plaatjes te maken met blender. Deze plaatjes zien er dus veel mooier uit maar het wordt niet 3D.
  Lieve Belg woensdag 17 januari 2007 @ 17:35:01 #168
86282 Jump
[Belg.] Jump (de ~ (m.))
pi_45444146
Ja, maar is toch al meer dan een jaar dat ze er met bezig zijn, en er is nog steeds geen standaard voor het opslaan dacht ik. Zal er ooit wel eens komen. Momenteel toch te druk om het te spelen, en al lang geleden ook
Op zondag 28 oktober 2007 01:07 schreef clumsy_clown het volgende:
Jump daarentegen, is wáy minder braaf en lief dan hij lijkt
&nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; «shmoop|dingen» jawel, jij bent Superjump
  woensdag 17 januari 2007 @ 21:29:11 #169
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_45451927
Ze willen het vooralsnog niet 3d maken. Misschien in de hele verre toekomst. Eerst nieuwe map array en 32 bit graphics. Zie ook de roadmap
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
  Lieve Belg woensdag 17 januari 2007 @ 21:33:06 #170
86282 Jump
[Belg.] Jump (de ~ (m.))
pi_45452069
Mja, met die 3D bedoel ik in feite die nieuwe 32bit graphics waar ze al lang aan bezig zijn. Maar er zitten wel mooi dingen tussen, dat wel.

Die 3D was iets foutief uitgedrukt.
Op zondag 28 oktober 2007 01:07 schreef clumsy_clown het volgende:
Jump daarentegen, is wáy minder braaf en lief dan hij lijkt
&nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; «shmoop|dingen» jawel, jij bent Superjump
  woensdag 17 januari 2007 @ 21:47:24 #171
12221 Tijn
Powered by MS Paint
pi_45452621
Ik zie PBS nergens op een roadmap staan.
pi_45453176
quote:
Op woensdag 17 januari 2007 21:47 schreef Tijn het volgende:
Ik zie PBS nergens op een roadmap staan.
Zijn ze mee gestopt, toch?
  woensdag 17 januari 2007 @ 22:07:37 #173
12221 Tijn
Powered by MS Paint
pi_45453435
quote:
Op woensdag 17 januari 2007 22:01 schreef MaxMark het volgende:

[..]

Zijn ze mee gestopt, toch?
Ik weet het niet, maar op de wiki zeggen ze:
quote:
One of the main projects that has been put on hold until YAPF is finished is Path Based Signalling (PBS). The PBS code was interwoven in with the NPF code, and was considered too buggy and the code too messy to stay in the main branch. Once YAPF is complete, work should begin on a completely new PBS algorithm.
  woensdag 17 januari 2007 @ 22:21:54 #174
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_45454070
Er staat me iets bij dat ze PBS willen gaan afmaken zodra de nieuwe map array af is, maar een bron heb ik niet...
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_45643992
Ik zie dat RC4 inmiddels alweer uit is. Valt alleen niet te downloaden omdat SF kut doet
pi_45646632
Als ik de fora zo eens doorlees is het niet echt de moeite van het upgraden waard...
Maar voor de mensen die er toch geïnteresseerd in zijn, hier de belangrijkste bekende bugs en de changelog:

Known bugs for RC4:


* The russian file has been broken slightly in a recent commit, causing OpenTTD to start the first time in Russian instead of English when not using the current locale. Solution: delete russian.lng or set language=english.lng in openttd.cfg or in the options dialog select english if you can find your way through all the '?'-s.
* For RC5 (or the final, depending what else is found) the -h help output will go to stdout instead of stderr on consoles.


Changes since RC3:

* - Feature: Increase spritecache size to 2MB, will increase performance in games using newgrf files (r8218)
* - Feature: OS/2 support with GCC (Watcom is dropped) (r8042)
* - Codechange: Add Japanese, Slovenian language as an official translation and split Norwegian into Bokmal and Nynorsk (r7987, r8084, r8069)
* - Codechange: Show error messages about our own data files as a popup, or to stderr if console is available (and not to stdout) (r8013, r8134)
* - Codechange: Change the ordering of the network list, compatible servers just missing grf files are below fully compatible servers, not on the bottom (r8118)
* - Fix: Return proper error value when unthreaded save fails, prevents server sending 0-sized files (r8171)
* - Fix: Network client crashes when a server sends a 0-sized savegame [FS#556] (r8167)
* - Fix: Several desync fixes (incorrect roadstop update of old games, autoreplace bugs) [FS#551] (r8137, r8147, r8157)
* - Fix: Some disaster-events fixed: combat chopper shoots from right position, submarine once again moves around (r8140, r8158)
* - Fix: "out of sprite memory" warning messages due to incorrect assumption of requested memory for sprites (r8133)
* - Fix: Bouys are now built and numbered 1..9 not 9..1 [FS#538] (r8123)
* - Fix: Clicking for more news properly cycles through the news history backwards, and doesn't show the first item doubly if it's already open (r8049)
* - Fix: Crash when removing a town in the scenario editor while the query window is open for one of the town's tiles (r8030)
* - Fix: Overflow of system-ticks was not handled properly, resulting in a possibly unresponsive server/client (r8028)
* - Fix: Automatic pause interfering with 'pause_on_join setting' in MP when <shift> is pressed [FS#486] (r8027)
* - Fix: Picking up en-route cargo will also have virtual profit deducted for trains aswell (r8026)
* - Fix: Out-of-bounds read access on _clients array (harmless) (r7984)


List of fixes for bugs that were introduced after 0.4.8/RC3:
Changes since RC3:

* - Codechange: MSVC solution files will make openttd THE startup project (r8112)
* - Codechange: Add the ability to load savegames without matching grf's. ONLY allow games with matching GRFID's (and non-matching MD5SUM) to be loaded; missing is still denied as it can crash OpenTTD (r8106)
* - Codechange: The station list does now remember the sort settings (r8065)
* - Fix: Apply railtype offset to station graphics if no custom station is in use, shows maglev graphic for maglev station [FS#557] (r8186)
* - Fix: ParseConnectionstring didn't use the port parameter if a player was also specified (r8168)
* - Fix: Do not assert when removing duplicates would remove non-static grf (r8135)
* - Fix: The game could crash when the chat key (<ENTER>) is pressed too quickly during join in MP (r8132)
* - Fix: Uninitializing windows calls WE_DESTROY to free dynamic memory used, cut down on memleaks (r8101, r8119)
* - Fix: Show the activated status of the GRF after pressing apply in window (r8094)
* - Fix: [win32] *nprintf functions are broken, 'len = count' wasn't handled, now string is always null-terminated (r8089, r8090)
* - Fix: Float division by 0 in YAPF code on Win9x (r8079, r8080)
* - Fix: Heightmap crashes when rescaling, or using 24bpp bitmaps [FS#537] (r8070, r8074)
* - Fix: Inauguration date of companies from TTDP games was wrong [FS#536] (r8071)
* - Fix: One more news-window crash fix (r8049)
* - Fix: Segfault in the newgrf loading code when using certain newgrf files (r7979)

Het is te downloaden via:
http://www.openttd.org/downloads.php
pi_45648745
Altijd handig, die koppie pasta van dingen die we zelf ook altijd lezen
pi_45674430
Ach ja, niet iedereen komt elke dag op tt-forums.net he....

[ Bericht 13% gewijzigd door vanOekelen op 25-01-2007 22:42:14 ]
  vrijdag 9 februari 2007 @ 16:33:49 #180
141482 Q.
JurassiQ
pi_46143887
Tof, maar weer eens upgraden dan.
For great justice!
pi_46171937
Even een stom vraagje, hoe chat je in een multiplayer game?
pi_46172136
quote:
Op zaterdag 10 februari 2007 14:34 schreef vanOekelen het volgende:
Even een stom vraagje, hoe chat je in een multiplayer game?
Enter, dan verschijnt er een vakje onderin je scherm
pi_46172296
Ah ok, en ik maar alle knopjes met de muis afgaan
pi_46173992
quote:
Op zaterdag 10 februari 2007 14:49 schreef vanOekelen het volgende:
Ah ok, en ik maar alle knopjes met de muis afgaan
Multiplayer heeft geen extra knopje t.o.v. singeplayer, dus dat had sowieso al niet gekund
pi_46174112
quote:
Op zaterdag 10 februari 2007 15:52 schreef MaxMark het volgende:

[..]

Multiplayer heeft geen extra knopje t.o.v. singeplayer, dus dat had sowieso al niet gekund
"Speak to company" e.d. dan
pi_46175504
quote:
Op zaterdag 10 februari 2007 15:56 schreef Piles het volgende:

[..]

"Speak to company" e.d. dan
Dat zijn subknopjes
pi_46214088
Kan iemand me helpen met die signals? Ik kom er werkelijk niet uit, ik heb mezelf vroeger aangelegd om 1 trein per track te hebben, en ben sinds kort bezig om meer treinen over 1 track te laten rijden, maar bij deze track blijven de treinen maar lost raken:


Het gaat om die kruising in het midden. Daar rijden in totaal 4 treinen over.
Vanaf links gezien gaat er 1 trein linksaf, en 2 rechtdoor. Vanaf rechts gezien gaat er 1 rechtsaf.
Ik hoop dat het zo duidelijk is

Iemand enig idee hoe ik die signals voor dat kruispunt moet instellen?
  zondag 11 februari 2007 @ 20:01:25 #188
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_46214624
Je moet nooit op enkel spoor treinen 2 kanten op laten rijden, als ze verbonden zijn met andere enkelspoors lijnen waar ook treinen 2 kanten op rijden. Doordat er een keer een trein naar een depot moet wordt een verkeerd spoor bezet, waardoor de trein die eigenlijk die kant op moet een bezet spoor en dus rood sein tegenkomt, vervolgens een andere kant op gaat en raakt dan dus verdwaald. Gebruik gewoon dubbel spoor, en maak een 3-weg kruising:
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_46214733
Maar hoe zorg ik er voor dat de treinen dan het juiste spoor pakken van die twee? Uit jouw afbeelding begrijp ik tenminste dat het de bedoeling is dat er over 1 track 'heen' word gereden, en over het andere track 'terug'.

Het ziet er ingewikkeld maar leuk uit btw
  zondag 11 februari 2007 @ 20:07:12 #190
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_46214817
treinen pakken automatisch het juiste spoor, dat heet nou pathfinding
Als je ze orders geeft: ga naar station A, ga naar station B; waarbij A links en B boven ligt, dan pakt de trein vanzelf het spoor naar boven, in plaats van het spoor naa rechts. De terug weg gaat ie dan weer netjes naar links.
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_46214877
En natuurlijk eenrichtingsverkeersseinen
Anders weten ze het verschil tussen "heen" en "terug" niet
  zondag 11 februari 2007 @ 20:10:50 #192
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_46214944
quote:
Op zondag 11 februari 2007 20:09 schreef Piles het volgende:
En natuurlijk eenrichtingsverkeersseinen
Anders weten ze het verschil tussen "heen" en "terug" niet
Dat spreek voor zich
En als dat voor personen niet vanzelfsprekend is, lees dan de OP eens goed door...
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_46215016
quote:
Op zondag 11 februari 2007 20:10 schreef Merovingian het volgende:

[..]

Dat spreek voor zich
En als dat voor personen niet vanzelfsprekend is, lees dan de OP eens goed door...
Aangezien Hmail dat kruispunt van jou al ingewikkeld vindt, wordt het denk ik tijd om de OP door te lezen
  zondag 11 februari 2007 @ 20:16:33 #194
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_46215180
quote:
Op zondag 11 februari 2007 20:12 schreef Piles het volgende:

[..]

Aangezien Hmail dat kruispunt van jou al ingewikkeld vindt, wordt het denk ik tijd om de OP door te lezen
True
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_46215442
Dat vond ik nog ingewikkelder
Ik ga hem toch nog maar eens goed doorlezen, want ik snap er geen reet meer van
pi_46215706
quote:
Op zondag 11 februari 2007 20:24 schreef Hmail het volgende:
Dat vond ik nog ingewikkelder
Ik ga hem toch nog maar eens goed doorlezen, want ik snap er geen reet meer van
Niet alleen lezen, ook op een leeg veld (in een nieuw spel) gewoon gaan proberen
  zondag 11 februari 2007 @ 20:33:21 #197
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_46215776
quote:
Op zondag 11 februari 2007 20:31 schreef Piles het volgende:

[..]

Niet alleen lezen, ook op een leeg veld (in een nieuw spel) gewoon gaan proberen
En multiplayer op internet kijken hoe anderen het doen...
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_46215996
Die one-way signals heb ik werkend, maar die pre-signals, daar begrijp ik geen moer van. Ik ga maar eens via multiplayer kijken denk ik.
  zondag 11 februari 2007 @ 20:44:36 #199
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_46216284
quote:
Op zondag 11 februari 2007 20:38 schreef Hmail het volgende:
Die one-way signals heb ik werkend, maar die pre-signals, daar begrijp ik geen moer van. Ik ga maar eens via multiplayer kijken denk ik.
Welk deel van pre-signals snap je niet na het lezen van de OP? Als je de OP hebt doorgelezen, kunnen we natuurlijk helpen (Daarvoor niet, dan word je gewoon doorverwezen )
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_46216468
Dit stukje:
quote:
Hoe werkt het dan met die pre- en exit-signals? Die gebruik je bij een station met meerdere sporen. Het laatste sein op het “aanvoer”-spoor maak je een one-way pre-signal. Dit sein heeft een horizontaal geel balkje. Vervolgens bouw je op ieder stationsspoor een two-way exit-signal. Deze hebben een verticaal wit balkje. Het werkt als volgt: als een trein een stationsspoor bezet, wordt het bijbehorende exit-signal rood. Als alle exit-signals rood zijn, wordt het bijbehorende pre-signal ook rood. Duidelijker uitgelegd: een trein rijdt niet verder de wissel op als alle stationssporen bezet zijn. Het nut hiervan is dat het wissel vrij blijft, zodat treinen nog uit het station kunnen rijden. Als je geen pre- en exit-signals zou gebruiken, zou de wachtende trein de wissels oprijden, waarna de treinen op het station niet weg zouden kunnen rijden. Gevolg: algehele opstopping a la NS. Dat kunnen wij natuurlijk beter
Dat is toch precies hetzelfde als de gewone signals? (Die je krijgt na 1x klikken)
  zondag 11 februari 2007 @ 20:59:17 #201
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_46216952
quote:
Op zondag 11 februari 2007 20:48 schreef Hmail het volgende:
Dit stukje:
[..]

Dat is toch precies hetzelfde als de gewone signals? (Die je krijgt na 1x klikken)
Het verschil is het volgende:


Je ziet dat zonder pre-signals de trein de kruising oprijdt, ook als alle sporen bezet zijn. Hierdoor kunnen treinen het station nooit meer verlaten. Gevolg: alles staat vast. Rechts zie je met pre-signals. Als alle exit-signals rood zijn (alle sporen van het station zijn bezet) is het pre-signal ook rood. De trein blijft voor de kruising staan, treinen op het station kunnen gewoon wegrijden, en zodra een spoor vrijkomt, rijdt de wachtende trein automagisch het vrije spoor op
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_46217239
Volgens mij snap ik 'm
Ik pruts wel even verder, en als ik er toch niet uitkom dan hoor je me wel weer

tnx anyway
  zondag 11 februari 2007 @ 21:29:26 #203
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_46218331
Geen probleem

Als je verder hulp wil, dan niet van mij tot morgenavond. Ik ga nu naar bed, morgen weer vroeg werken... Veel plezier met TT
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
  zondag 11 februari 2007 @ 23:14:36 #204
141482 Q.
JurassiQ
pi_46222961
Wat is het toch een verslavend kutspel.
For great justice!
pi_46223230



Het was een enorm gepruts om alles werkend te krijgen, en uiteindelijk bleek dat ik een stukje rails had aangelegd zonder bovenleiding zodat de treinen er niet langswilden, maar uiteindelijk werkt het precies zoals ik wil.

En ik begrijp het ook nog
Merovingian en andere(n) bedankt!
pi_46224190
quote:
Op zondag 11 februari 2007 23:22 schreef Hmail het volgende:

[[url=http://xs112.xs.to/xs112/07060/woeii.png.xs.jpg]afbeelding][/url]

Het was een enorm gepruts om alles werkend te krijgen, en uiteindelijk bleek dat ik een stukje rails had aangelegd zonder bovenleiding zodat de treinen er niet langswilden, maar uiteindelijk werkt het precies zoals ik wil.

En ik begrijp het ook nog
Merovingian en andere(n) bedankt!
Ik zal maar niet op de zaken vooruit lopen
Maar zeg pls dat je die "kruising" rechtsboven aan ook al aan het verbeteren bent??!!

[ Bericht 1% gewijzigd door sk888er op 12-02-2007 11:14:11 ]
pi_46224441
quote:
Op zondag 11 februari 2007 23:46 schreef sk888er het volgende:

[..]

Ik zal maar niet op de zaken voorruit lopen
Een voorruit zit in een auto
pi_46225763
quote:
Op zondag 11 februari 2007 23:46 schreef sk888er het volgende:

[..]

Ik zal maar niet op de zaken voorruit lopen
Maar zeg pls dat je die "kruising" rechtsboven aan ook al aan het verbeteren bent??!!
Euh.. nee? Ik heb wel het signal daar weggehaald, nu moeten die treinen maar even in het station wachten tot er een trein voorbij gereden is (zit daar vlakbij), maar echt verbeteren... ik was er wel tevreden over

Ik wil overigens wel ja zeggen als je er anders niet van kunt slapen hoor
pi_46231774
quote:
Op zondag 11 februari 2007 23:52 schreef MaxMark het volgende:

[..]

Een voorruit zit in een auto
quote:
Op maandag 12 februari 2007 00:31 schreef Hmail het volgende:

[..]

Euh.. nee? Ik heb wel het signal daar weggehaald, nu moeten die treinen maar even in het station wachten tot er een trein voorbij gereden is (zit daar vlakbij), maar echt verbeteren... ik was er wel tevreden over

Ik wil overigens wel ja zeggen als je er anders niet van kunt slapen hoor
Oohw dank je nu kan ik heerlijk slapen
pssst, gooi er een tunnel onderdoor of een brug overheen

[ Bericht 2% gewijzigd door sk888er op 12-02-2007 11:15:47 (ik zie al dat een tunnel moeilijk wordt) ]
  maandag 12 februari 2007 @ 17:21:43 #210
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_46243560
quote:
Op zondag 11 februari 2007 23:22 schreef Hmail het volgende:

[[url=http://xs112.xs.to/xs112/07060/woeii.png.xs.jpg]afbeelding][/url]

Het was een enorm gepruts om alles werkend te krijgen, en uiteindelijk bleek dat ik een stukje rails had aangelegd zonder bovenleiding zodat de treinen er niet langswilden, maar uiteindelijk werkt het precies zoals ik wil.

En ik begrijp het ook nog
Merovingian en andere(n) bedankt!
graag gedaan

enne, je kan een screenshot maken met ctrl-s (wel in opties instellen dat ie hem in png formaat maakt), die komt dan in de map van OpenTTD te staan... scheelt weer een start menu in de afbeelding
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_46249918
met welk versie spellen de nu vaak multieplay.
want kan in eens niet meer ergens mee doen.
ik type ook mar wat
pi_46249960
Nieuwste versie
pi_46250135
en dat is.
dan kan ik hem op zoeken.
ik type ook mar wat
  maandag 12 februari 2007 @ 21:29:52 #214
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_46250587
wat dacht je van: ff zoeken naar de link van de site van openttd in de OP, en daar eens kijken naar de nieuwste versie?
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_46277577
Ik loop weer eens vast

Onderstaand kruistpunt is een druk punt, en ik heb het zo snel mogelijk gemaakt, maar daarvoor moest ik wel een ingewikkelde kruising maken. Als het echter een beetje drukker word, dan gaat alles vaststaan, en treinen gaan op niks staan wachten. Iemand een idee hoe ik dit beter krijg?

  dinsdag 13 februari 2007 @ 22:21:14 #216
141482 Q.
JurassiQ
pi_46277975
Pre-signals. En zorg voor wat meer ruimte voor en na dat viaduct zodat je daar seinen neer kan zette.
For great justice!
pi_46284705
Wat Q. zegt.


Als je goed kijkt dan zie je dat de 2 treinen elkaar blokeren omdat er geen stoplicht meer tussen staat. Dit kun je oplossen door op de brug signals te zetten, maar aangezien die mogelijkheid er nog niet is moet je wat meer ruimte voor en na de bruggen maken zodat er signals kunnen komen te staan.
  Moderator maandag 19 februari 2007 @ 18:17:23 #218
92034 crew  Vonkenboer
Geen woorden, maar draden !
pi_46464042
Hallo,

Ik speel dan ook wel eens OpenTTD ik heb de laatste versie en heb last dat mijn treinen om de haverklap kapot gaan; zeg maar bijna constant.

Waar kan dit aan liggen ? Ook vraag ik mij af hoe je in godsnaam kunt zien hoeveel wagons je maximaal achter één locomotief kunt hangen en het treintje nog gewoon functioneerd en waar dat afhankelijk van is ?
pi_46464222
quote:
Op maandag 19 februari 2007 18:17 schreef Vonkenboer het volgende:
Hallo,

Ik speel dan ook wel eens OpenTTD ik heb de laatste versie en heb last dat mijn treinen om de haverklap kapot gaan; zeg maar bijna constant. Waar kan dit aan liggen ?
Bij 'Difficulty settings' staat ergens onderin de optie 'Breakdowns'. Die moet je op 'None' zetten
quote:
Ook vraag ik mij af hoe je in godsnaam kunt zien hoeveel wagons je maximaal achter één locomotief kunt hangen en het treintje nog gewoon functioneerd en waar dat afhankelijk van is ?
Zover ik weet, kan dat niet. Enige dat je kunt doen is zelf een beetje experimenteren
pi_46546367
Oeoeoeoeeoe!!! OpenTTD Jaaaren niet gedaan !! Welke versie spelen jullie / server / nightly of gewoon, whatever?
EVE Online: CEO van Jovian Legacy, alliance executor van Jovian Empire. Join 'JOVLEG Public' ingame. Blink spelen? http://cogdev.net/blink/ gebruik referalcode 'jovianblink' voor gratis startcredits. IRC
pi_46546917
quote:
Op donderdag 22 februari 2007 00:23 schreef JapyDooge het volgende:
Oeoeoeoeeoe!!! OpenTTD Jaaaren niet gedaan !! Welke versie spelen jullie / server / nightly of gewoon, whatever?
Gewoon de laatste versie: 0.5.0 RC5 ( http://www.openttd.org/downloads.php )
pi_46552252
Ja tnx xD al gedaan zie het servertopic rofl
EVE Online: CEO van Jovian Legacy, alliance executor van Jovian Empire. Join 'JOVLEG Public' ingame. Blink spelen? http://cogdev.net/blink/ gebruik referalcode 'jovianblink' voor gratis startcredits. IRC
  zondag 25 februari 2007 @ 02:24:03 #223
45532 ziggyziggyziggy
wisselwachter, vlaggenzwaaier
pi_46645369
Even een hele illegale tvp.
Groot fan van TTD, speel voornamelijk OpenTTD.
Mine is the last voice you'll ever hear. Don't be alarmed.
&lt;a href="https://regenrace.nl" target="_blank" rel="nofollow norererer noopener" &gt;regenrace of niet?&lt;/a&gt;
pi_46648137
quote:
Op zondag 25 februari 2007 02:24 schreef ziggyziggyziggy het volgende:
Even een hele illegale tvp.
Wij doen daar niet moeilijk over
quote:
Groot fan van TTD, speel voornamelijk OpenTTD.
OpenTTD is ook het populairst. TTDPatch blijft toch een beetje achter
  zondag 25 februari 2007 @ 12:34:08 #225
141482 Q.
JurassiQ
pi_46650741
Ik zie TTDPatch nog verder achter gaan lopen in de toekomst, er is maar een beperkte hoeveelheid dingen die je kan doen met een patch, OpenTTD heeft veel meer toekomstpotentieel.
For great justice!
  zondag 25 februari 2007 @ 15:58:08 #226
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_46658848
Persoonlijk vind ik het allergrootste nadeel van TTDPatch dat ze geen bigger maps hebben... Laatst weer eens gespeeld op zo'n kleine kaart, je hebt hem zo volgebouwd
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
  Moderator zondag 25 februari 2007 @ 17:40:14 #227
92034 crew  Vonkenboer
Geen woorden, maar draden !
pi_46662912
De "rang" van een station in OpenTTD waar is dat allemaal afhankelijk van ?
Het enigste dat ik kan bedenken is hoevaak een trein op dat bewuste perron een x aantal hoeveelheid goederen meeneemt.

Dit omdat er enkele stations zijn die een "slechte rang" hebben en ik niet direct een oorzaak van kan vinden
pi_46663191
tvp. blijft een tof spel.
This message is intended for the addressee shown. It contains information that is confidential and protected from disclosure. The contents of this message do not necessarily represent the views or policies of myself.
  zondag 25 februari 2007 @ 17:52:56 #229
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_46663400
quote:
Op zondag 25 februari 2007 17:40 schreef Vonkenboer het volgende:
De "rang" van een station in OpenTTD waar is dat allemaal afhankelijk van ?
Het enigste dat ik kan bedenken is hoevaak een trein op dat bewuste perron een x aantal hoeveelheid goederen meeneemt.

Dit omdat er enkele stations zijn die een "slechte rang" hebben en ik niet direct een oorzaak van kan vinden
De efficientie vanuit de klant .
Hoe snel worden producten die de klant op het station zet opgehaald (en misschien ook afgeleverd).
Als je op een station met slechte rating ervoor zorgt dat er nooit producten op het perron staan dan zou het een goede rating moeten krijgen.
  Moderator zondag 25 februari 2007 @ 19:15:06 #230
92034 crew  Vonkenboer
Geen woorden, maar draden !
pi_46666604
quote:
Op zondag 25 februari 2007 17:52 schreef bleiblei het volgende:

[..]

De efficientie vanuit de klant .
Hoe snel worden producten die de klant op het station zet opgehaald (en misschien ook afgeleverd).
Als je op een station met slechte rating ervoor zorgt dat er nooit producten op het perron staan dan zou het een goede rating moeten krijgen.
Kijk daar kunnen we wat mee
  zondag 25 februari 2007 @ 19:53:05 #231
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_46668074
Rating wordt bepaald door:
-Hoe vaak komt er een trein op het station? (Oftewel: meer korte treinen is beter dan minder lange treinen voor de rating, aangezien er dan vaker een trein de goederen komt ophalen).
-Hoe lang staan de goederen te wachten op het station? (Gebruik de full-load optie, en zorg dat je genoeg treinen hebt dat er altijd exact 1 trein staat te wachten op het station, dan worden je goederen namelijk altijd in minimale tijd ingeladen).
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
  zondag 25 februari 2007 @ 22:10:15 #232
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_46674695
quote:
Op zondag 25 februari 2007 19:53 schreef Merovingian het volgende:
Rating wordt bepaald door:
-Hoe vaak komt er een trein op het station? (Oftewel: meer korte treinen is beter dan minder lange treinen voor de rating, aangezien er dan vaker een trein de goederen komt ophalen).
-Hoe lang staan de goederen te wachten op het station? (Gebruik de full-load optie, en zorg dat je genoeg treinen hebt dat er altijd exact 1 trein staat te wachten op het station, dan worden je goederen namelijk altijd in minimale tijd ingeladen).
Komt op hetzelfde neer .
Let op dat je niet veel lange treinen met full load gaat gebruiken, want de tijd dat een trein op het perron stil staat om vol te laden (omdat je bijv. teveel vervoer capaciteit hebt voor wat de aangrenzende industrie kan leveren) gaat je rating ook omlaag omdat dan bijv. een halve trein kolen een half jaar in het station staat te wachten. Kortom, zoek het evenwicht van veel treinen zodat het niet te lang duurt voordat er een trein in het station verschijnt icm. hoeveel kan de trein meenemen (het liefst precies de hoeveelheid dat er op moment van binnenkomen staat te wachten).
  zondag 25 februari 2007 @ 22:11:50 #233
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_46674798
Ik heb vaak op korte lijntjes 3 treinen rijden, op lange lijnen een stuk meer treinen afhankelijk van de lengte van het traject natuurlijk. Maar nooit minder dan 2 treinen (of de lijn moet echt 5 blokjes van elkaar verwijderd zijn. Dan is het niet efficient om daar veel treinen op te zetten.)
pi_46675520
humz ik heb nu 3 vliegvelden gebouwd, en kan geen vliegtuigen bouwen :s
pi_46675805
quote:
Op zondag 25 februari 2007 22:26 schreef reconnect het volgende:
humz ik heb nu 3 vliegvelden gebouwd, en kan geen vliegtuigen bouwen :s
Moet je even bij "Kies Patches (Ingame 3e knop ingedrukt houden)" of "Selecteer Patches" in het hoofdmenu -> "Voertuigen" bij de optie "Maximaal aantal vliegtuigen per speler" de waarde omhoog gooien naar wat jij wilt
pi_46699576
quote:
Op zondag 25 februari 2007 22:32 schreef MaxMark het volgende:

[..]

Moet je even bij "Kies Patches (Ingame 3e knop ingedrukt houden)" of "Selecteer Patches" in het hoofdmenu -> "Voertuigen" bij de optie "Maximaal aantal vliegtuigen per speler" de waarde omhoog gooien naar wat jij wilt
die waarde staat bij mij al op 500 ik snap er niks van..nja ik probeer nog wel ff wat uit, thnx iig
  maandag 26 februari 2007 @ 16:58:20 #237
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_46699655
In welk jaar zit je? Je kan pas vanaf een bepaald jaar vliegtuigen bouwen.
Vliegvelden mogen geloof ik ook eerder dan vliegtuigen om een rare reden.
pi_46717630
Ik ben vandaag begonnen, nou heb ik meteen een vraag. Ik heb een aantal busstationnen gemaakt en een bus laten rijden, maar er komt niet meer geld door binnen, en hij pikt ook geen mensen op bij het station. Ik heb bij die taken dinges gekeken en op laden gedrukt maar dan pakt ie ze nog niet.
pi_46717689
quote:
Op maandag 26 februari 2007 23:32 schreef most_wanted het volgende:
Ik ben vandaag begonnen, nou heb ik meteen een vraag. Ik heb een aantal busstationnen gemaakt en een bus laten rijden, maar er komt niet meer geld door binnen, en hij pikt ook geen mensen op bij het station. Ik heb bij die taken dinges gekeken en op laden gedrukt maar dan pakt ie ze nog niet.
ik heb het ooit op een blauwe maandag gespeeld, maar heb je ze wel orders gegeven om langs stations te gaan?
trotse eigenaar van post nr. 52m
Op zaterdag 22 december 2007 00:29 schreef Alexxxxx het volgende:
Mods met een x zijn tof.
pi_46717711
quote:
Op maandag 26 februari 2007 23:32 schreef most_wanted het volgende:
Ik ben vandaag begonnen, nou heb ik meteen een vraag. Ik heb een aantal busstationnen gemaakt en een bus laten rijden, maar er komt niet meer geld door binnen, en hij pikt ook geen mensen op bij het station. Ik heb bij die taken dinges gekeken en op laden gedrukt maar dan pakt ie ze nog niet.
Zijn er wel huizen in de buurt?
  maandag 26 februari 2007 @ 23:51:59 #241
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_46718330
Komen er uberhaupt wel mensen op het station? Als dat niet het geval is moet je de volgende keer er voor zorgen dat er huizen in de buurt/naast het station staan. Staan er wel mensen op het station moet je even kijken of je de bussen wel specifiek naar stations laat gaan. Doe je dat, moet je opletten dat je de bussen niet laat unloaden of full loaden op een station. In het eerste geval mag er niemand in stappen, in het tweede geval mag niemand er uit en verdien je dus ook geen geld met het ding .
pi_46718438
Ja maar, ik had orders gegeven, maar dan na die orders gaat ie weer terug naar de loods. En er stonden wel passagiers ja.
pi_46719486
quote:
Op maandag 26 februari 2007 23:51 schreef bleiblei het volgende:
Doe je dat, moet je opletten dat je de bussen niet laat unloaden of full loaden op een station. In het eerste geval mag er niemand in stappen, in het tweede geval mag niemand er uit en verdien je dus ook geen geld met het ding .
Van dat unloaden, dat weet ik niet, omdat ik het nooit gebruik. Maar full loaden laat je passagiers nog wel gewoon uitstappen, dus daar verlies je geen geld op. Je verliest hooguit geld als de bus overdreven lang moet wachten om vol te raken
pi_46719565
-laat maar-
  dinsdag 27 februari 2007 @ 10:08:26 #245
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_46724103
quote:
Op dinsdag 27 februari 2007 00:39 schreef MaxMark het volgende:

[..]

Van dat unloaden, dat weet ik niet, omdat ik het nooit gebruik. Maar full loaden laat je passagiers nog wel gewoon uitstappen, dus daar verlies je geen geld op. Je verliest hooguit geld als de bus overdreven lang moet wachten om vol te raken
Owja klopt .
Dat het misgaat met fullload is alleen als je bijv. aan de ontvangende kant fullload doet bij vervoer van producten. Fullload van ijzererts bji de hoogovens bijv.
pi_46724986
quote:
Op dinsdag 27 februari 2007 10:08 schreef bleiblei het volgende:

[..]

Owja klopt .
Dat het misgaat met fullload is alleen als je bijv. aan de ontvangende kant fullload doet bij vervoer van producten. Fullload van ijzererts bji de hoogovens bijv.
Klopt, maar dat zou ook dom zijn
pi_46725058
Wat is het slimst om mee te beginnen?
Om je bedrijf goed te krijgen?
pi_46725097
quote:
Op dinsdag 27 februari 2007 10:47 schreef most_wanted het volgende:
Wat is het slimst om mee te beginnen?
Om je bedrijf goed te krijgen?
Een vrij lange kolenlijn.
En afhankelijk van je settings een paar gesubsidieerde passagierslijnen, waar je ook nog post bij vervoerd.
Dan krijg je dubbele subsidie, ook voor de post.
FOK! verstandig, lees een P.I.
  woensdag 28 februari 2007 @ 12:43:37 #249
10119 appelsientje
Het beste onder de zon
pi_46768045
Ik had dit topic nog helemaal niet gezien...
IK ga vanavond meteen maar ff downloaden... zo'n brut spel gewoon
To deny our impulses would deny the very thing that make us human.
pi_46769461
OpenTTD 0.5.0 Final is sinds gisteravond uit, te downloaden via www.openttd.org .

De belangrijkste vernieuwingen hierin ten opzichte van de laatste officieele stabiele versie zijn:
YAPF: De nieuwe pathfinder
TGP: De nieuwe landschapsbedenker
Unicode support (vooral handig voor niet latijnse alfabetten.
NewGRF: Newstations en Newsounds
Multiplayer is sterk verbeterd

Vooral windows 9x / ME en vista gebruikers doen er verstandig aan om even alles door te lezen op http://www.tt-forums.net/viewtopic.php?p=558636#558636
  woensdag 28 februari 2007 @ 13:28:12 #251
10119 appelsientje
Het beste onder de zon
pi_46769522
quote:
Op woensdag 28 februari 2007 13:26 schreef vanOekelen het volgende:
OpenTTD 0.5.0 Final is sinds gisteravond uit, te downloaden via www.openttd.org .

De belangrijkste vernieuwingen hierin ten opzichte van de laatste officieele stabiele versie zijn:
YAPF: De nieuwe pathfinder
TGP: De nieuwe landschapsbedenker
Unicode support (vooral handig voor niet latijnse alfabetten.
NewGRF: Newstations en Newsounds
Multiplayer is sterk verbeterd

Vooral windows 9x/ ME en vista gebruikers doen er verstandig aan om even alles door te lezen op http://www.tt-forums.net/viewtopic.php?p=558636#558636
Mooi ik kom dus op het juiste moment instromen
To deny our impulses would deny the very thing that make us human.
pi_46770768
quote:
Op woensdag 28 februari 2007 13:28 schreef appelsientje het volgende:

[..]

Mooi ik kom dus op het juiste moment instromen
Je bent al .4 delen te laat
  woensdag 28 februari 2007 @ 14:04:14 #253
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_46770803
Is er al bekend wanneer er weer iets gaat gebeuren met de NL trainset? .
Ik ben nog steeds daar op aan het wachten .
pi_46771160
quote:
Op woensdag 28 februari 2007 14:04 schreef bleiblei het volgende:
Is er al bekend wanneer er weer iets gaat gebeuren met de NL trainset? .
Ik ben nog steeds daar op aan het wachten .
Ik zit niet zo in de .grf-wereld, dus ik zou het niet weten. Ben er zelf ook wel benieuwd naar
  woensdag 28 februari 2007 @ 14:35:13 #255
10119 appelsientje
Het beste onder de zon
pi_46771907
quote:
Op woensdag 28 februari 2007 14:03 schreef MaxMark het volgende:

[..]

Je bent al .4 delen te laat

vroeger heb ik het orgineel nog gespeelt
To deny our impulses would deny the very thing that make us human.
pi_46772010
quote:
Op woensdag 28 februari 2007 14:35 schreef appelsientje het volgende:

[..]


vroeger heb ik het orgineel nog gespeelt
Wie niet
pi_46772142
quote:
Op woensdag 28 februari 2007 14:38 schreef MaxMark het volgende:

[..]

Wie niet
Het was mijn eerste spel wat ik kocht voor Windows 98
Samen met Rollercoaster en Railroad Tycoon II
pi_46772401
quote:
Op woensdag 28 februari 2007 14:41 schreef Piles het volgende:

[..]

Het was mijn eerste spel wat ik kocht voor Windows 98
Samen met Rollercoaster en Railroad Tycoon II
RRT2, ook een heerlijk spel
Maar weer eens installeren

[ Bericht 2% gewijzigd door MaxMark op 28-02-2007 14:54:22 ]
  woensdag 28 februari 2007 @ 14:49:04 #259
10119 appelsientje
Het beste onder de zon
pi_46772407
quote:
Op woensdag 28 februari 2007 14:41 schreef Piles het volgende:

[..]

Het was mijn eerste spel wat ik kocht voor Windows 98
Samen met Rollercoaster en Railroad Tycoon II
Railroad Tycoon II
Trouwens volgens mij was mijn eerste legale game C&C
To deny our impulses would deny the very thing that make us human.
pi_46775470
Yeah 5.0
Vanavond thuis gelijk ff installeren en checken
Maar nogsteeds geen PBS
Upon initial contact with ScareFreak
I had envisioned him to be an ill-mannered and psychologically unstable man
  woensdag 28 februari 2007 @ 17:58:32 #261
10119 appelsientje
Het beste onder de zon
pi_46779365
Oke.. dat wist ik niet.. je moet een orginele versie hebben...
Maar waar haal ik die vandaan.. die had ik vroeg op een floppy staan
To deny our impulses would deny the very thing that make us human.
pi_46779810
quote:
Op woensdag 28 februari 2007 17:58 schreef appelsientje het volgende:
Oke.. dat wist ik niet.. je moet een orginele versie hebben...
Maar waar haal ik die vandaan.. die had ik vroeg op een floppy staan
Creatief zijn
  woensdag 28 februari 2007 @ 18:16:22 #263
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_46779838
quote:
Op woensdag 28 februari 2007 17:58 schreef appelsientje het volgende:
Oke.. dat wist ik niet.. je moet een orginele versie hebben...
Maar waar haal ik die vandaan.. die had ik vroeg op een floppy staan
Als je nou eens de OP doorleest, en daarna pas vragen gaat stellen
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
  donderdag 1 maart 2007 @ 08:33:16 #264
10119 appelsientje
Het beste onder de zon
pi_46797562
quote:
Op woensdag 28 februari 2007 18:16 schreef Merovingian het volgende:

[..]

Als je nou eens de OP doorleest, en daarna pas vragen gaat stellen
Die heb ik vaker gehoord... (een nare eigenschap van mij )) ik denk nooit na voordat ik iets doms zeg

Maar goed ik heb hem ondertussen binnen
To deny our impulses would deny the very thing that make us human.
  donderdag 1 maart 2007 @ 22:56:09 #265
100980 Zero2Nine
Fatsoen moet je doen
pi_46826681
quote:
Op vrijdag 5 januari 2007 19:43 schreef Merovingian het volgende:
Zijn er hier eigenlijk nog TTDPatch spelers of doet iedereen aan OpenTTD?
Ik deed eerst Patch voor de rails met bovenleiding en de nieuwe stations (dat je mooiere overkappingen kan maken en meer vakje bij vakje customizen) maar sinds die ook in de nighty builds zitten speel ik nu alleen OpenTTD omdat die toch lekkerder draait op mijn pc. De meeste nieuwe graphics zijn ook wel bruikbaar in OpenTTD (de meesten worden toch nog voor patch ontwikkeld geloof ik). Ik heb nu ook de new buildings patch en dat geeft t spel wel wat meer uitstraling zegmaar. die gebouwen (vooral in de latere periodes) vond ik erg lelijk.

Edit: ik zie dat new stations nu van de nightlies naar de main branch (of hoe ze die ook noemen) is gegaan

[ Bericht 10% gewijzigd door Zero2Nine op 01-03-2007 23:13:28 ]
---
And when the leaves fall the land looks more human
it's got me questioning the essence of my farm boy blues
hence, I never wore the fashions of the know-what-I'm-doin'
  donderdag 1 maart 2007 @ 23:09:33 #266
100980 Zero2Nine
Fatsoen moet je doen
pi_46827350
quote:
Op maandag 8 januari 2007 18:55 schreef Lampje_NL het volgende:
Hij doet het weer
[..]
Waypoints heb ik zelf weleens gebruikt om goederentreinen om krappe stedelijke stations heen te leiden via een buitenlijn. je kan dan bij de orders eerst station A aanklikken dan de waypoint en dan station B dan komt er te staan:

A
via Waypoint naam
B

de trein neemt nu dus de route die hem langs die waypoint brengt.
---
And when the leaves fall the land looks more human
it's got me questioning the essence of my farm boy blues
hence, I never wore the fashions of the know-what-I'm-doin'
  donderdag 1 maart 2007 @ 23:19:42 #267
100980 Zero2Nine
Fatsoen moet je doen
pi_46827827
quote:
Op zondag 25 februari 2007 12:34 schreef Q. het volgende:
Ik zie TTDPatch nog verder achter gaan lopen in de toekomst, er is maar een beperkte hoeveelheid dingen die je kan doen met een patch, OpenTTD heeft veel meer toekomstpotentieel.
Er is 1 heel belangrijk voordeel aan Patch dat OpenTTD voorzover ik weet nog niet heeft: Newindustries met toeristen, vis en bier als nieuwe producten om te vervoeren. Vooral biertreinen zijn leuk. het rottige is echter dat biertreinen eigenlijk altijd naar stadions toe moeten en die dingen verplaatsen de hele tijd.
---
And when the leaves fall the land looks more human
it's got me questioning the essence of my farm boy blues
hence, I never wore the fashions of the know-what-I'm-doin'
  vrijdag 2 maart 2007 @ 07:32:39 #268
10119 appelsientje
Het beste onder de zon
pi_46835370
En hij draait
Moest weer ff wennen aan de besturing
To deny our impulses would deny the very thing that make us human.
  vrijdag 2 maart 2007 @ 17:24:22 #269
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_46852419
quote:
Op donderdag 1 maart 2007 22:56 schreef Zero2Nine het volgende:

[..]

Ik deed eerst Patch voor de rails met bovenleiding en de nieuwe stations (dat je mooiere overkappingen kan maken en meer vakje bij vakje customizen) maar sinds die ook in de nighty builds zitten speel ik nu alleen OpenTTD omdat die toch lekkerder draait op mijn pc. De meeste nieuwe graphics zijn ook wel bruikbaar in OpenTTD (de meesten worden toch nog voor patch ontwikkeld geloof ik). Ik heb nu ook de new buildings patch en dat geeft t spel wel wat meer uitstraling zegmaar. die gebouwen (vooral in de latere periodes) vond ik erg lelijk.

Edit: ik zie dat new stations nu van de nightlies naar de main branch (of hoe ze die ook noemen) is gegaan
openttd heeft ook bovenleiding
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_47321473
quote:
Op woensdag 28 februari 2007 17:58 schreef appelsientje het volgende:
Oke.. dat wist ik niet.. je moet een orginele versie hebben...
Maar waar haal ik die vandaan.. die had ik vroeg op een floppy staan
Stuur eens een PM

Laatst trouwens SimCity Classic weer gedaan Dat was ook lache, maar OpenTTD blijft toch de beste
EVE Online: CEO van Jovian Legacy, alliance executor van Jovian Empire. Join 'JOVLEG Public' ingame. Blink spelen? http://cogdev.net/blink/ gebruik referalcode 'jovianblink' voor gratis startcredits. IRC
  vrijdag 16 maart 2007 @ 09:17:50 #271
10119 appelsientje
Het beste onder de zon
pi_47326658
quote:
Op donderdag 15 maart 2007 23:51 schreef JapyDooge het volgende:

[..]

Stuur eens een PM

Laatst trouwens SimCity Classic weer gedaan Dat was ook lache, maar OpenTTD blijft toch de beste
Ik heb hem al
Maar wat kost dit spel toch weer een tijd.. voor je het weet zijn er weer 2 uur voorbij
To deny our impulses would deny the very thing that make us human.
  vrijdag 16 maart 2007 @ 21:50:35 #272
100980 Zero2Nine
Fatsoen moet je doen
pi_47352266
quote:
Op vrijdag 2 maart 2007 17:24 schreef Merovingian het volgende:

[..]

openttd heeft ook bovenleiding
Ik zie het nu ja, maar pas in 0.5.0 dan. Het voegt toch wel iets toe vind ik, zeker als je met de Deutsche Bahn set speelt
---
And when the leaves fall the land looks more human
it's got me questioning the essence of my farm boy blues
hence, I never wore the fashions of the know-what-I'm-doin'
pi_47468733
WOW!!!!! een topic over het beste spelletje ooit!!!!
Ik speel het nog... had geen idee dat er een topic over is!
straks ff door bladeren!
  dinsdag 20 maart 2007 @ 22:06:07 #274
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_47490320
quote:
Op dinsdag 20 maart 2007 12:51 schreef Bravo_Johnny het volgende:
WOW!!!!! een topic over het beste spelletje ooit!!!!
Ik speel het nog... had geen idee dat er een topic over is!
straks ff door bladeren!
Het is pas topic nummer 12, logisch dat je hem nog niet eerder gezien had

I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
  woensdag 21 maart 2007 @ 20:13:06 #275
161867 dopje82
sg1-idiots online
pi_47523845
een van de beste spellen ooit gemaakt ik speel het nog steeds.O+
If I'm cut, do I not bleed?
pi_47615513
Ik ga denk weer te beginnen met dit spel te spelen
FOK! Fukt Whatpulse... Help jij mee?
pi_48097039
Bump ! Dood met Fok & Transport Tycoon ?
FOK! Fukt Whatpulse... Help jij mee?
  Moderator zaterdag 7 april 2007 @ 10:25:07 #278
92034 crew  Vonkenboer
Geen woorden, maar draden !
pi_48103589
Speel het nog wel; maar voornamelijk op mijn laptop
Op mijn gewone pc is het namelijk zo klein allemaal dat je echt moet turen en dat speelt niet fijn
  zaterdag 7 april 2007 @ 10:56:20 #279
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_48104140
quote:
Op zaterdag 7 april 2007 10:25 schreef Vonkenboer het volgende:
Speel het nog wel; maar voornamelijk op mijn laptop
Op mijn gewone pc is het namelijk zo klein allemaal dat je echt moet turen en dat speelt niet fijn
OpenTTD: ctrl-d
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_48104144
Wat was ook alweer cheat menu ?

Nvm
FOK! Fukt Whatpulse... Help jij mee?
  zaterdag 7 april 2007 @ 13:46:40 #281
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_48108415
quote:
Op zaterdag 7 april 2007 10:56 schreef Lampje_NL het volgende:
Wat was ook alweer cheat menu ?

Nvm
Nederlandse vereniging van makelaars?

Nvm



Maar Google is toch wel handig he?
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_48327394
Ik heb die nieuwste Open TTD ook maar even gedownload.. Maar hoe kan ik nou met jullie in een server spelen? (heb uberhaupt nog nooit spelletjes online met multiplayer gedaan, dus ik weet NIKS)
Was ik maar rijk en niet zo gelukkig.
pi_48328501
quote:
Op zaterdag 14 april 2007 18:25 schreef Kluupkluup het volgende:
Ik heb die nieuwste Open TTD ook maar even gedownload.. Maar hoe kan ik nou met jullie in een server spelen? (heb uberhaupt nog nooit spelletjes online met multiplayer gedaan, dus ik weet NIKS)
OpenTTD opstarten -> multiplayer -> server zoeken en de rest wijst zichzelf wel denk ik.
Dit is overigens het OpenTTD server topic
pi_48329544
quote:
Op zaterdag 14 april 2007 18:25 schreef Kluupkluup het volgende:
Ik heb die nieuwste Open TTD ook maar even gedownload.. Maar hoe kan ik nou met jullie in een server spelen? (heb uberhaupt nog nooit spelletjes online met multiplayer gedaan, dus ik weet NIKS)
Op het knopje "Multiplayer" drukken?
Edit: Sorry, ik had de pagina iets te lang open staan...vandaar de spuit 11 reactie
pi_48339704
quote:
Op zaterdag 14 april 2007 18:25 schreef Kluupkluup het volgende:
Ik heb die nieuwste Open TTD ook maar even gedownload.. Maar hoe kan ik nou met jullie in een server spelen? (heb uberhaupt nog nooit spelletjes online met multiplayer gedaan, dus ik weet NIKS)
Ha thomas!

Gaan we binnenkort ff uitproberen
pi_48345529
quote:
Op zondag 15 april 2007 01:37 schreef _dirkjan_ het volgende:

[..]

Ha thomas!

Gaan we binnenkort ff uitproberen
Eerst ff tentamentje maken
Was ik maar rijk en niet zo gelukkig.
  zondag 15 april 2007 @ 14:30:23 #287
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_48347679
quote:
Op zondag 15 april 2007 13:10 schreef Kluupkluup het volgende:

[..]

Eerst ff tentamentje maken
Kom gezellig op de server! Alleen zit de mijne nu wel vol, maar over een half uurtje is er misschien weer een plekje
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
  zondag 15 april 2007 @ 14:36:10 #288
100980 Zero2Nine
Fatsoen moet je doen
pi_48347835
Laat je niks wijsmaken hoor, OpenTTD kan je studie in gevaar brengen
---
And when the leaves fall the land looks more human
it's got me questioning the essence of my farm boy blues
hence, I never wore the fashions of the know-what-I'm-doin'
  zondag 15 april 2007 @ 15:14:39 #289
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_48348858
quote:
Op zondag 15 april 2007 14:36 schreef Zero2Nine het volgende:
Laat je niks wijsmaken hoor, OpenTTD kan je studie in gevaar brengen
Studie? Wat is dat?

I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_48351923
quote:
Op zondag 15 april 2007 14:36 schreef Zero2Nine het volgende:
Laat je niks wijsmaken hoor, OpenTTD kan je studie in gevaar brengen
Daar heb ik OpenTTD al niet meer voor nodig, mijn studie is al in gevaar.. die van _dirkjan_ ook trouwens
Was ik maar rijk en niet zo gelukkig.
  maandag 16 april 2007 @ 06:49:43 #291
10864 maartena
Needs more cowbell.
pi_48370590
quote:
Op zondag 15 april 2007 14:30 schreef Merovingian het volgende:
Kom gezellig op de server! Alleen zit de mijne nu wel vol, maar over een half uurtje is er misschien weer een plekje
Dat heb ik dus ook vaak..... dus ben ik vanaf vandaag maar TWEE servers gaan draaien. De linux bak waarop ze draaien kan er makkelijk twee aan
Proud to be American. Hier woon ik.
"Beer is proof that God loves us" - Benjamin Franklin.
-
"Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety deserve neither Liberty nor Safety" - Benjamin Franklin
  maandag 16 april 2007 @ 07:54:19 #292
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_48370840
quote:
Op maandag 16 april 2007 06:49 schreef maartena het volgende:

[..]

Dat heb ik dus ook vaak..... dus ben ik vanaf vandaag maar TWEE servers gaan draaien. De linux bak waarop ze draaien kan er makkelijk twee aan
Tja ik kan er ook wel meer aan, maar ik vind het wel best zo Mensen hebben maar wat geduld.
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
  maandag 16 april 2007 @ 08:07:24 #293
10864 maartena
Needs more cowbell.
pi_48370888
quote:
Op maandag 16 april 2007 07:54 schreef Merovingian het volgende:
Tja ik kan er ook wel meer aan, maar ik vind het wel best zo Mensen hebben maar wat geduld.
Ik vond het ook wel handig om servers te hebben met wat andere settings.... verschillende periodes, leningen etc.
Proud to be American. Hier woon ik.
"Beer is proof that God loves us" - Benjamin Franklin.
-
"Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety deserve neither Liberty nor Safety" - Benjamin Franklin
  maandag 16 april 2007 @ 09:45:45 #294
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_48372606
quote:
Op maandag 16 april 2007 08:07 schreef maartena het volgende:

[..]

Ik vond het ook wel handig om servers te hebben met wat andere settings.... verschillende periodes, leningen etc.
Mwah misschien ga ik nog een keer een server opzetten met 2048*2048 map. En dan een waarschuwing erbij dat het connecten van players lang kan duren Upload van 125 kB/s (in werkelijkheid 110kB/s) met een map van 5MB duurt 40 seconde...
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_48393839
bah, wat zat ik net bij een irritant ventje in de server zeg..
Bij ieder klein vliegveld dat ik bouwde ging hij de grond eromheen kopen, zodat, wanneer er grote vliegvelden kwamen ik geen groot vliegveld kon bouwen

En ook bij grote treinstations van mij een lullig vrachtwagentje neerzetten (bij dezelfde fabriek) en dat vrachtwagentje dan continu laten laden en lossen op hetzelfde punt. Wat je dat krijgt is dat zijn rating van die fabriek hoger dan die van mij komt, waardoor hij mijn goederen 'kaapt'.. Zonder er iets mee te doen verder..

how sad..
Was ik maar rijk en niet zo gelukkig.
  maandag 16 april 2007 @ 21:55:41 #296
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_48396542
quote:
Op maandag 16 april 2007 20:59 schreef Kluupkluup het volgende:
bah, wat zat ik net bij een irritant ventje in de server zeg..
Bij ieder klein vliegveld dat ik bouwde ging hij de grond eromheen kopen, zodat, wanneer er grote vliegvelden kwamen ik geen groot vliegveld kon bouwen

En ook bij grote treinstations van mij een lullig vrachtwagentje neerzetten (bij dezelfde fabriek) en dat vrachtwagentje dan continu laten laden en lossen op hetzelfde punt. Wat je dat krijgt is dat zijn rating van die fabriek hoger dan die van mij komt, waardoor hij mijn goederen 'kaapt'.. Zonder er iets mee te doen verder..

how sad..
Ja dat soort trieste kleuters blijf je houden... Als ik het zie op mijn server krijgen ze 1 waarschuwing om het weg te halen, doen ze dat niet binnen een minuut worden ze gekickt en noteer ik hun IP. Als ze het weer flikken dan gelijk ban. Helaas kan ik niet 24/7 mijn server in de gaten gaan houden en glippen er wel eens wat sneue lui tussendoor...
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
  woensdag 18 april 2007 @ 02:30:57 #297
10864 maartena
Needs more cowbell.
pi_48445824
0.5.1-RC3 is uit!
Proud to be American. Hier woon ik.
"Beer is proof that God loves us" - Benjamin Franklin.
-
"Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety deserve neither Liberty nor Safety" - Benjamin Franklin
  woensdag 18 april 2007 @ 09:44:52 #298
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_48449419
Kijk, vanmiddag bij thuiskomst gelijk de server updaten
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
  woensdag 18 april 2007 @ 09:54:48 #299
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_48449804
Topic is trouwens bijna vol. Dan maken we hem ook maar helemaal vol he
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
  woensdag 18 april 2007 @ 09:56:13 #300
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_48449866
Bijna.....
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
  woensdag 18 april 2007 @ 09:57:46 #301
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_48449922
Nieuw topic is hier te vinden. Dan verklaar ik nu dit topic voor gesloten
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')