abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 31 oktober 2006 @ 12:25:38 #1
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
  dinsdag 31 oktober 2006 @ 12:46:00 #2
150815 Tha-CheF
guess who's back
pi_43098299
hoe maak ik lekkere tuilles?
In Memphis, Tennessee, a woman is not to drive a car unless a man warns approaching motorists or pedestrians by walking in front of the car that is being driven.
  dinsdag 31 oktober 2006 @ 13:02:22 #3
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_43098716
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_43099593
quote:
Bedankt, ga het zaterdag maken, wordt een marinade met soja. Als het lukt om vrijdag naar Schmidt te gaan, lukt het wel om 24 uur te marineren. Anders zaterdag ochtend vroeg naar Schmidt en daarna meteen in marinade. Moet wel goed verse tonijn zijn, neem ik aan, om het rauw te kunnen eten?
*topic hijack*

Moet idd goede verse tonijn zijn. Schmidt heeft altijd wel goede vis (maar daar betaal je dan ook voor). Vis moet niet naar vis ruiken, en de ogen moeten glanzen. Verder - zoals piet zei - 24u is veel, omdat het wordt gegaard door de azijn, citroensap had ook gekund, zolang het maar zuur is.
En zo lang, dan kan je het net zo goed bakken.
"The question is not 'who is going to let me', the question is 'who is going to stop me'"
  dinsdag 31 oktober 2006 @ 14:05:31 #5
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_43100446
Ik zou sowieso aanraden de tonijn gewoon lekker rauw te eten, das lekkerderder
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_43100787
quote:
Op dinsdag 31 oktober 2006 13:36 schreef Tha_Butcha het volgende:

[..]

*topic hijack*

Moet idd goede verse tonijn zijn. Schmidt heeft altijd wel goede vis (maar daar betaal je dan ook voor). Vis moet niet naar vis ruiken, en de ogen moeten glanzen. Verder - zoals piet zei - 24u is veel, omdat het wordt gegaard door de azijn, citroensap had ook gekund, zolang het maar zuur is.
En zo lang, dan kan je het net zo goed bakken.
Dan toch maar beter 's ochtends kopen en dan marineren. Paar uurtjes per zijde zal dan wel ruimschoots genoeg.

Schmidt is idd wel duurder dan de 'gewone' viswinkel. Zit ook een Visgilde winkel bij mij in de buurt, maar zowat alles wat je daar koopt is diepvries. Ga ervan uit dat het bij Schmidt wel vers is.
pi_43100830
Piet... welke kruiden mogen er volgens jou echt niet ontbreken in nasi goreng
eten!!!
  dinsdag 31 oktober 2006 @ 14:58:43 #8
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_43102049
quote:
Op dinsdag 31 oktober 2006 14:16 schreef janatwork het volgende:
Piet... welke kruiden mogen er volgens jou echt niet ontbreken in nasi goreng
Kruiden? Geen idee, maar in mijn nassie gaat trassie
Ik gebruik verder gedroogde garnalen, spek, wat prei, knoflook, ui, peper, chili, vissaus en sojasaus als smaakmakers.
Kruiden voeg ik verder niet toe, maar dat gaat wel op het vlees of vis wat ik verder gebruik.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 31 oktober 2006 @ 15:47:51 #9
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_43103888
In het vorige topic vroeg iemand hoe je rauwe tonijn marineert, zodat het iets gaart.
Heel simpel. met een shitload aan citroen. Zuur zorgt ervoor dat de rauwe tonijn iets gaart.
  dinsdag 31 oktober 2006 @ 16:03:18 #10
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_43104454
quote:
Op dinsdag 31 oktober 2006 15:47 schreef SHE het volgende:
In het vorige topic vroeg iemand hoe je rauwe tonijn marineert, zodat het iets gaart.
Heel simpel. met een shitload aan citroen. Zuur zorgt ervoor dat de rauwe tonijn iets gaart.
Lekker is natuurlijk anders.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 31 oktober 2006 @ 16:12:21 #11
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_43104833
Ik vind het een doodzonde..
  dinsdag 31 oktober 2006 @ 16:13:48 #12
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_43104905
Heb tonijn het liefst rauw of gebakken net als een biefstuk, helemaal rood van binnen..
Slechts een weinig peper en zout erop, verder niets
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 31 oktober 2006 @ 16:16:46 #13
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_43105037
Ik laat 'm altijd 3 cm omhoog garen ( je legt de steak dus in pan, geen vet..nada )
heel hoog vuur en je ziet dan langzaam van onderen het vlees wit worden..bij een cm of 3 van onderen wit , haal ik 'm eruit, zet 'm op een mooie salade en dan alleen flink wat lombok peper uit de molen en wat zeezout. Heerlijk
Is eigenlijk wat jij doet alleen dan van onder naar boven
Ik doe het zo omdat het er bijzonder presentabel uit ziet en je de tonijn vrnl. rauw eet.
  dinsdag 31 oktober 2006 @ 16:22:40 #14
65960 sanger
|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|
pi_43105247
quote:
Op dinsdag 31 oktober 2006 16:16 schreef SHE het volgende:
Ik laat 'm altijd 3 cm omhoog garen ( je legt de steak dus in pan, geen vet..nada )
heel hoog vuur en je ziet dan langzaam van onderen het vlees wit worden..bij een cm of 3 van onderen wit , haal ik 'm eruit, zet 'm op een mooie salade en dan alleen flink wat lombok peper uit de molen en wat zeezout. Heerlijk
Is eigenlijk wat jij doet alleen dan van onder naar boven
Ik doe het zo omdat het er bijzonder presentabel uit ziet en je de tonijn vrnl. rauw eet.
Dus je houdt 1 kant eigenlijk helemaal rauw en 1 kant gaar?
Everything you want is on the other side of fear.
Ik ben niet onhandelbaar, ik ben gewoon een grote uitdaging.
  dinsdag 31 oktober 2006 @ 16:24:24 #15
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_43105309
quote:
Op dinsdag 31 oktober 2006 16:22 schreef sanger het volgende:

[..]

Dus je houdt 1 kant eigenlijk helemaal rauw en 1 kant gaar?
In feit wel..je krijgt helft wit en een heflt roze...ziet er echt heel geinig uit.
En bij de juiste tonijnsoort maakt het geen flaus aus of je'm rauw of gaar eet..ik vind zelf rauw net ff lekkerder.
Al is deze dan niet helemaal rauw meer natuurlijk
  dinsdag 31 oktober 2006 @ 16:38:07 #16
65960 sanger
|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|
pi_43105830
quote:
Op dinsdag 31 oktober 2006 16:24 schreef SHE het volgende:

[..]

In feit wel..je krijgt helft wit en een heflt roze...ziet er echt heel geinig uit.
En bij de juiste tonijnsoort maakt het geen flaus aus of je'm rauw of gaar eet..ik vind zelf rauw net ff lekkerder.
Al is deze dan niet helemaal rauw meer natuurlijk
Maar je ziet natuurlijk maar 1 kant dan? Het is dan toch de bovenkant roze, de onderkant wit?

Rauw is wel lekker, maar zelf heb ik hem liever wel iets verhit. Voegt m.i. wel iets aan de smaak/beleving toe.
Everything you want is on the other side of fear.
Ik ben niet onhandelbaar, ik ben gewoon een grote uitdaging.
  Moderator dinsdag 31 oktober 2006 @ 16:47:45 #17
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_43106226
Bij de kaas en worstzaak bij mij om de hoek zag ik laatst allerlei flessen chutney staan. Nieuwsgierig als ik ben, vroeg ik aan de verkoper wat ik nou eigenlijk moet doen met chutney. Op de kaas smeren was het antwoord. Nu betwijfel ik of dat ooit de bestaansreden van chutney was. Dus mijn vraag is: wat doe ik met chutney?
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
  dinsdag 31 oktober 2006 @ 17:02:17 #18
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_43106793
quote:
Op dinsdag 31 oktober 2006 16:47 schreef UIO_AMS het volgende:
Bij de kaas en worstzaak bij mij om de hoek zag ik laatst allerlei flessen chutney staan. Nieuwsgierig als ik ben, vroeg ik aan de verkoper wat ik nou eigenlijk moet doen met chutney. Op de kaas smeren was het antwoord. Nu betwijfel ik of dat ooit de bestaansreden van chutney was. Dus mijn vraag is: wat doe ik met chutney?
Chutney is een bijgerecht uit de Indiase keuken, vergelijk het met tafelzuur.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator dinsdag 31 oktober 2006 @ 17:09:46 #19
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_43107054
quote:
Op dinsdag 31 oktober 2006 17:02 schreef Pietverdriet het volgende:
Chutney is een bijgerecht uit de Indiase keuken, vergelijk het met tafelzuur.
Aha. En dat kan dus bij alle Indiase gerechten? Ik meen bij de slager ook wel eens gehaktballetjes in chutney te hebben gezien. Ik neem aan dat in dat geval de chutney verwarmd moet worden, maar als het als tafelbijgerecht geserveerd wordt kan het koud. Wat een verrassend veelzijdig iets, dat chutney. Bedankt voor je antwoord.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
  dinsdag 31 oktober 2006 @ 17:14:26 #20
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_43107231
quote:
Op dinsdag 31 oktober 2006 17:09 schreef UIO_AMS het volgende:

[..]

Aha. En dat kan dus bij alle Indiase gerechten? Ik meen bij de slager ook wel eens gehaktballetjes in chutney te hebben gezien. Ik neem aan dat in dat geval de chutney verwarmd moet worden, maar als het als tafelbijgerecht geserveerd wordt kan het koud. Wat een verrassend veelzijdig iets, dat chutney. Bedankt voor je antwoord.
Je kan het overal bij eten, wat jij lekker vind.
Vergelijk het maar met Adjar Tjampoer, dat smaakt ook bij de boerenkool
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 31 oktober 2006 @ 18:59:40 #21
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_43110796
quote:
Op dinsdag 31 oktober 2006 17:02 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Chutney is een bijgerecht uit de Indiase keuken, vergelijk het met tafelzuur.
Heb je daar misschien een paar lekkere recepten van?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_43119606
Ik zoek een goed/lekker idee voor een date die ik heb met een dame die zegt 'ik ben een beetje vegetarisch' (ze lust geen kip), maar voor het goede idee lijkt het me eens leuk een echte vegetarische maaltijd te doen. Het probleem is, ik heb geen snippertje kennis op het gebied van vegetarisch koken. Een google zoektocht komt bij mij niet veel verder dan 'vegetarisch recept' en dat levert niet echt wat leuks op.

Ik zoek inspiratie, kan iemand mij hieraan helpen? Geen 'over the top', geen 'minimalist'. Gewoon lekker eten. Italiaans, Aziatisch, Mexicaans, het maakt me niet uit, geef me alsjeblieft een leuke tip!
pi_43121522
quote:
Op dinsdag 31 oktober 2006 22:19 schreef Khadgar het volgende:

Ik zoek inspiratie, kan iemand mij hieraan helpen? Geen 'over the top', geen 'minimalist'. Gewoon lekker eten. Italiaans, Aziatisch, Mexicaans, het maakt me niet uit, geef me alsjeblieft een leuke tip!
Mmm, piet maakt je af, als ie ziet dat je dit in "zijn" topic pleurt, maar goed.

ff snel wat ideetjes dan (uit me roestige geheugen/losse hand):

Blauwe kaas/Noten salade

Ingredienten:

- Willekeurige slamelange (eikenblad en rucola zijn wel lekkere combi)
- Blauwe schimmelkaas (stilton, danish blue, meerdere soorten mag ook, wat jij wil)
- Pijnboompitten

Maak de sla schoon, doe het op een bord, kruimel de kaas eroverheen. Rooster de pijnboompitten, doe deze ook over de sla. Mosterdhoning dressing is hier lekker bij. Olijfolie (extra vierge voor meer smaak), mosterd en honing mening, eventueel opsmaken met zeezout/versgemalen peper. (verhoudingen weet ik ff niet uit me hoofd, gewoon proeven)

Oosterse Salade

- Cellofaan noedels
- Willekeurige sla
- Ananas (uit blik mag ook)
- Cashew noten
- Tomaten puree
- Sambal Oelek

Frituur de noedels in de wok (NB: gaat heel snel, en zet heel erg uit, eerst ff proberen, handje erin, en e gelijk uit scheppen). Nadat ze uitgelekt zijn, op en bord leggen, salade erover heen (eerst wassen natuurlijk). Ananas in stukjes snijden, erover heen strooien, vervolgens de cashewnoten erover heen.
Saus eroverheen.

De saus als volgt: tomatenpuree in een pannetje ontzuren, ananas sap erbij en vervolgens beetje sambal (hangt ervanaf hoe pittig je het wil, eventueel afzwakken met suiker), beetje inkoken.

Paprika soep:

- Rode + gele Paprika's
- creme fraiche/koksroom
- groente bouillion
- rode peper
- peterselie (garnering)

Blanke roux maken (5 delen boter, 6 delen bloem).
Paprika's en peper in stukjes snijden, even opbakken, In een blender mixen met groentebouillon. De gepureerde mix mengen met de roux (stukje bij beetje). Eventueel nog monteren met creme fraiche.
Serveren met wat koksroom en gehakte peterselie en wat brood.

Zo hoppekee klaar.

Voorderest: aziatische keuken leent zich goed voor vegetarische gerechten. En natuurlijk de overbekende kaas, noten en champignons/paddestoelen doen het altijd goed. Italiaans: risotto (uiteraard als basis groente risotto) met paddestoelen. En maaltijdsoepen, b.v. aardappelsoep.

En voor de rest verwijs ik je door naar de vegetarier topic.s
"The question is not 'who is going to let me', the question is 'who is going to stop me'"
pi_43122769
Dit weekend wil ik biefstuk maken met aardappeltjes in schil. (Tenzij jullie een ander goed idee hebben om er qua aardappeltjes bij te doen, en het recept daarvoor niet té ingewikkeld is )

Normaal gebruik ik uit luiheid gewoon van die diepvries aardappelpartjes van Aviko. Maar ik wil ze nu graag zelf maken, hoe kan ik dit het beste doen? Gewoon aardappels schoonmaken, in stukken snijden en vervolgens in de oven zetten totdat ze gaar zijn? Of moet het anders?

Alvast bedankt
  donderdag 2 november 2006 @ 10:54:47 #25
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_43165011
quote:
Op dinsdag 31 oktober 2006 18:59 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Heb je daar misschien een paar lekkere recepten van?
Nee
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 2 november 2006 @ 10:55:27 #26
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_43165021
quote:
Op dinsdag 31 oktober 2006 23:22 schreef MoreMark het volgende:
Dit weekend wil ik biefstuk maken met aardappeltjes in schil. (Tenzij jullie een ander goed idee hebben om er qua aardappeltjes bij te doen, en het recept daarvoor niet té ingewikkeld is )

Normaal gebruik ik uit luiheid gewoon van die diepvries aardappelpartjes van Aviko. Maar ik wil ze nu graag zelf maken, hoe kan ik dit het beste doen? Gewoon aardappels schoonmaken, in stukken snijden en vervolgens in de oven zetten totdat ze gaar zijn? Of moet het anders?

Alvast bedankt
Klinkt prima zo, vergeet het vet niet
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 2 november 2006 @ 11:47:40 #27
65960 sanger
|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|
pi_43166221
quote:
Op dinsdag 31 oktober 2006 23:22 schreef MoreMark het volgende:
Dit weekend wil ik biefstuk maken met aardappeltjes in schil. (Tenzij jullie een ander goed idee hebben om er qua aardappeltjes bij te doen, en het recept daarvoor niet té ingewikkeld is )

Normaal gebruik ik uit luiheid gewoon van die diepvries aardappelpartjes van Aviko. Maar ik wil ze nu graag zelf maken, hoe kan ik dit het beste doen? Gewoon aardappels schoonmaken, in stukken snijden en vervolgens in de oven zetten totdat ze gaar zijn? Of moet het anders?

Alvast bedankt
Je kunt speciale aardappeltjes ervoor kopen. Deze zijn al wat kleiner. Bijna krieltjes. Deze kook je eerst, om ze vervolgens in schijfjes/blokjes of partjes te snijden. Hierna opbakken.
Everything you want is on the other side of fear.
Ik ben niet onhandelbaar, ik ben gewoon een grote uitdaging.
  donderdag 2 november 2006 @ 11:55:40 #28
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_43166419
zonde, in de oven is lekkerder. paar grove stukken sjalot en knof ertussen doen en je hebt geniale aardappels in jasje. ( de sjalot en knof er tussenuit halen als ze klaar zij n )
wel de juiste aardappel nemen, een beetje kruimige met een mooie strakke schil. Geen knokige piepers dus, die zijn lelijk.
  donderdag 2 november 2006 @ 11:58:10 #29
65960 sanger
|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|
pi_43166483
quote:
Op donderdag 2 november 2006 11:55 schreef SHE het volgende:
zonde, in de oven is lekkerder. paar grove stukken sjalot en knof ertussen doen en je hebt geniale aardappels in jasje. ( de sjalot en knof er tussenuit halen als ze klaar zij n )
wel de juiste aardappel nemen, een beetje kruimige met een mooie strakke schil. Geen knokige piepers dus, die zijn lelijk.
Hoelang in de oven op welke temp? Ga ik het proberen
Everything you want is on the other side of fear.
Ik ben niet onhandelbaar, ik ben gewoon een grote uitdaging.
  donderdag 2 november 2006 @ 12:13:40 #30
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_43166880
quote:
Op donderdag 2 november 2006 11:58 schreef sanger het volgende:

[..]

Hoelang in de oven op welke temp? Ga ik het proberen
Oef, ik ben altijd slecht in voorafgestelde tijden, maar afhankelijk van de aardappel tussen de 30 en 40 minuten, op 200 graden.
Je doet ze er natuurlijk rauw in
je kunt bij de sjalot en knof nog wat takjes rozemarijn doen, of wat ik zelf erg lekker vind een mix van aardappelkruiden ( komt uit duitsland, geen idee hoe het hier heet ) en cayennepeper.
Of je doet gewoon zoete paprikapoeder en cayennepeper
Beetje olijfolie overheen sprenkelen en je hebt heerlijke aardappels.
Ik vind bakken zelf nooit zo tof, aangezien je zo weinig aardappel meer proeft.
  donderdag 2 november 2006 @ 12:16:26 #31
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_43166952
Oh en Piet, even een vraagje over aioli waar ik over in conclaaf ben met mams.
wat doe je als je aioli schift? mijn moeder zegt , deel weggooien, overdoen in andere schaal en langzaam olie bijroeren.
Ik zeg; dooier erbij doen..wie heeft gelijk?

( de mijne is gaan schiften omdat ik zo dom was eieren direct uit de koeling te gebruiken, aangezien 1 of andere slimmerik ze in de koeling had gelegd )
  donderdag 2 november 2006 @ 18:25:11 #32
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_43178590
quote:
Op donderdag 2 november 2006 10:54 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee
Jammer
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_43192717
quote:
Op donderdag 2 november 2006 12:16 schreef SHE het volgende:
Oh en Piet, even een vraagje over aioli waar ik over in conclaaf ben met mams.
wat doe je als je aioli schift? mijn moeder zegt , deel weggooien, overdoen in andere schaal en langzaam olie bijroeren.
Ik zeg; dooier erbij doen..wie heeft gelijk?

( de mijne is gaan schiften omdat ik zo dom was eieren direct uit de koeling te gebruiken, aangezien 1 of andere slimmerik ze in de koeling had gelegd )
* Tha_Butcha agrees with SHE
"The question is not 'who is going to let me', the question is 'who is going to stop me'"
pi_43194982
quote:
Op donderdag 2 november 2006 12:16 schreef SHE het volgende:
Oh en Piet, even een vraagje over aioli waar ik over in conclaaf ben met mams.
wat doe je als je aioli schift? mijn moeder zegt , deel weggooien, overdoen in andere schaal en langzaam olie bijroeren.
Ik zeg; dooier erbij doen..wie heeft gelijk?

( de mijne is gaan schiften omdat ik zo dom was eieren direct uit de koeling te gebruiken, aangezien 1 of andere slimmerik ze in de koeling had gelegd )
nieuwe dooier pakken.... en de geschifte aioli gebruiken als zijnde olie....
eten!!!
pi_43202190
Ik zie wel een sin recepten voor stoofgerechten dat je deze in de pan op lage temperatuur (90 graden) kunt laten garen in de oven. Zag het laatst bijvoorbeeld ook bij Herman Helpt, die zette het voor zo'n 4 uur in de oven.
Maar doe je dit het beste met of zonder de deksel op de pan?
  vrijdag 3 november 2006 @ 13:11:41 #36
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_43202797
quote:
Op vrijdag 3 november 2006 12:48 schreef Heufje het volgende:
Ik zie wel een sin recepten voor stoofgerechten dat je deze in de pan op lage temperatuur (90 graden) kunt laten garen in de oven. Zag het laatst bijvoorbeeld ook bij Herman Helpt, die zette het voor zo'n 4 uur in de oven.
Maar doe je dit het beste met of zonder de deksel op de pan?
Bij stoofgerechten met deksel
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 3 november 2006 @ 13:14:05 #37
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_43202870
quote:
Op donderdag 2 november 2006 12:16 schreef SHE het volgende:
Oh en Piet, even een vraagje over aioli waar ik over in conclaaf ben met mams.
wat doe je als je aioli schift? mijn moeder zegt , deel weggooien, overdoen in andere schaal en langzaam olie bijroeren.
Ik zeg; dooier erbij doen..wie heeft gelijk?

( de mijne is gaan schiften omdat ik zo dom was eieren direct uit de koeling te gebruiken, aangezien 1 of andere slimmerik ze in de koeling had gelegd )
Alternatief is proberen met een staafmixer of blender, daar kan je hem modern mee redden
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_43544349
Ik heb in de diepvries nog een pakketje verse spare-ribs liggen (gemarineerd, niet voorgegaard). Hoe kan ik die het beste klaarmaken?
Niet te moeilijk hoop ik, want zo'n topkok ben ik niet
  dinsdag 14 november 2006 @ 15:31:29 #39
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_43544782
quote:
Op dinsdag 14 november 2006 15:18 schreef Piles het volgende:
Ik heb in de diepvries nog een pakketje verse spare-ribs liggen (gemarineerd, niet voorgegaard). Hoe kan ik die het beste klaarmaken?
Niet te moeilijk hoop ik, want zo'n topkok ben ik niet
Ontdooien (belangrijk) en dan in de oven bij 150 graden tot ze gaar zijn.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_43545189
quote:
Op dinsdag 14 november 2006 15:31 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ontdooien (belangrijk) en dan in de oven bij 150 graden tot ze gaar zijn.
Dat moet niet te moeilijk zijn

Bedankt
  zaterdag 18 november 2006 @ 19:00:53 #41
148066 deffie
Make me sing another song
pi_43663503
Ik vroeg me af of je een recept weet voor een goeie marsala wijn roomsaus.
Ik heb eindelijk de marsala wijn, en gisteren wat recepten gezocht.
Ik heb het laatst in een restaurant geproefd en ik wil iets soortgelijks.
De saus was zalm kleurig en het leek erop of er dus room bij zat.

Mijn bedoeling is om aanstaande maandag een voortreffelijke saus voor te zetten.
Alvast bedankt!
pi_43670143
Hmm ik heb ook een vraagje. Ik maak af en toe chocolademousse, maar hij valt altijd zo zwaar. Mijn recept bestaat uit: 250 gram pure chocolade, 5 gesplitste eieren, 30 gram roomboter en 4 eetlepels water. Ik mik de chocolade met water en boter in een pan, smelt het, en roer er dan 1 voor 1 de ei-dooiers doorheen. Dan sla ik de eiwitten super-stijf en roer ik de eiwitten door het choco-mengsel heen.

Wat moet ik nou doen om het minder zwaar te maken? Minder dooiers erdoor? Minder chocolade? Ik weet het echt niet...
  zondag 19 november 2006 @ 10:37:11 #43
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_43678853
quote:
Op zaterdag 18 november 2006 22:06 schreef Leintjeuh het volgende:
Hmm ik heb ook een vraagje. Ik maak af en toe chocolademousse, maar hij valt altijd zo zwaar. Mijn recept bestaat uit: 250 gram pure chocolade, 5 gesplitste eieren, 30 gram roomboter en 4 eetlepels water. Ik mik de chocolade met water en boter in een pan, smelt het, en roer er dan 1 voor 1 de ei-dooiers doorheen. Dan sla ik de eiwitten super-stijf en roer ik de eiwitten door het choco-mengsel heen.

Wat moet ik nou doen om het minder zwaar te maken? Minder dooiers erdoor? Minder chocolade? Ik weet het echt niet...
Dooiers kan je weglaten, net als de boter en het water.
Goede chocolade gebruiken en die au bain marie smelten.
Die voorzichtig door de eiwitten enveloperen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 19 november 2006 @ 10:38:38 #44
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_43678868
quote:
Op zaterdag 18 november 2006 19:00 schreef deffie het volgende:
Ik vroeg me af of je een recept weet voor een goeie marsala wijn roomsaus.
Ik heb eindelijk de marsala wijn, en gisteren wat recepten gezocht.
Ik heb het laatst in een restaurant geproefd en ik wil iets soortgelijks.
De saus was zalm kleurig en het leek erop of er dus room bij zat.

Mijn bedoeling is om aanstaande maandag een voortreffelijke saus voor te zetten.
Alvast bedankt!
Marsala aan de kook brengen, met wat fond. Room erbij, afsmaken, eventeel wat binden. Afmonteren met een kluit boter.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 21 november 2006 @ 15:54:56 #45
147919 Badmintonner
The world is mine...
pi_43750764
Oke niet een vraag over iets klaar te maken..maar een vraagje over Parmezaanse kaas. Je hebt van die bakjes in de supermarkt met Italiaanse sla mix, met dressing, croutons en parmezaanse kaas. De kaas in de bakjes smaakt veel minder sterk dan diegene die je zelf raspt van een blok parmezaanse kaas...Nu is mijn vraag, zijn er verschillende sterktes in de smaak? Zo niet, hoe kan het dat ze in die bakjes anders smaken?
Van der Sar, blijf!
  dinsdag 21 november 2006 @ 16:05:58 #46
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_43751166
quote:
Op dinsdag 21 november 2006 15:54 schreef Badmintonner het volgende:
Oke niet een vraag over iets klaar te maken..maar een vraagje over Parmezaanse kaas. Je hebt van die bakjes in de supermarkt met Italiaanse sla mix, met dressing, croutons en parmezaanse kaas. De kaas in de bakjes smaakt veel minder sterk dan diegene die je zelf raspt van een blok parmezaanse kaas...Nu is mijn vraag, zijn er verschillende sterktes in de smaak? Zo niet, hoe kan het dat ze in die bakjes anders smaken?
Er zijn verschillende oorzaken te bedenken
1) men gebruikt geen echte parmazaan
2) Geraspte kaas verliest sneller smaak dan blok kaas
3) Verschillende fabrikanten hebben verschillende smaken (is met oude goudse kaas niet anders, overjarige boeren brokkelkaas is ook anders van smaak als een fabriekskaas )

Ik denk persoonlijk dat 1 en 2 belangrijke oorzaken zijn, die parmazaanse poederkaas in die kartonnen tubes smaakt ook eigenlijk nergens naar, vooral die namaak..
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 24 november 2006 @ 20:17:37 #47
111171 Richie_Rich
Rich Industries©
pi_43861372
Ik heb een rosbief van ongeveer een pond, hoe kan ik dit het beste en lekkerst bereiden? In de oven, in de pan?
  zaterdag 25 november 2006 @ 12:00:49 #48
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_43875409
quote:
Op vrijdag 24 november 2006 20:17 schreef Richie_Rich het volgende:
Ik heb een rosbief van ongeveer een pond, hoe kan ik dit het beste en lekkerst bereiden? In de oven, in de pan?
In de oven 25 minuten op 180 graden en daarna nog 25 minuten op 100 Graden. (Ik ga wel van een hete lucht oven uit)

Lekker met rode wijn saus
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zaterdag 25 november 2006 @ 19:18:55 #49
111171 Richie_Rich
Rich Industries©
pi_43884968
quote:
Op zaterdag 25 november 2006 12:00 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

In de oven 25 minuten op 180 graden en daarna nog 25 minuten op 100 Graden. (Ik ga wel van een hete lucht oven uit)

Lekker met rode wijn saus
Klinkt goed, vooraf peper en/of zouten? en kan het dan gewoon in een overschaal oid.
  zondag 26 november 2006 @ 01:20:37 #50
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_43894728
quote:
Op zaterdag 25 november 2006 19:18 schreef Richie_Rich het volgende:
Klinkt goed, vooraf peper en/of zouten? en kan het dan gewoon in een overschaal oid.
Peper wel een een scheut rode wij er bij. Zout moet je pas doen tijdens het opdienen anders droogt het vlees uit
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zondag 26 november 2006 @ 19:12:11 #51
111171 Richie_Rich
Rich Industries©
pi_43912428
quote:
Op zaterdag 25 november 2006 12:00 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

In de oven 25 minuten op 180 graden en daarna nog 25 minuten op 100 Graden. (Ik ga wel van een hete lucht oven uit)

Lekker met rode wijn saus
Prima methode idd, hij smaakte heerlijk namelijk

thanks
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')