FOK!forum / Culinesse à gogo / Wat eten en drinken we vandaag deeltje #27
Raissazaterdag 7 oktober 2006 @ 21:51
En hier verder!



Linkje naar het vorige deeltje: Wat eten en drinken we vandaag? #26
Curiosityzaterdag 7 oktober 2006 @ 22:01
Ik zit nu aan de suikerspekken.
Matnesszondag 8 oktober 2006 @ 00:28
mijn lief heeft op de markt een overheerlijke walnotenkaas gekocht, daar eet ik nu een beetje van en een slokje rode wijn, was mijn buikpijn maar weg
#ANONIEMzondag 8 oktober 2006 @ 01:11
chocolade kikkers en muizen
editor2zondag 8 oktober 2006 @ 01:19
Zoals eerder gemeld in de vorige topic heb ik gisteravond hier helaas gegeten.
#ANONIEMzondag 8 oktober 2006 @ 01:23
quote:
Op zondag 8 oktober 2006 01:19 schreef editor2 het volgende:
Zoals eerder gemeld in de vorige topic heb ik gisteravond hier helaas gegeten.
dat had je in het vorige topic idd al gemeld
golferzondag 8 oktober 2006 @ 01:48
We zitten nu aan een paar restanten van overblijfselen van
quote:
Op zaterdag 7 oktober 2006 18:24 schreef Bluezz het volgende:
Vanavond krijgen we vrienden op de borrel.
Naast lekkere wijn hebben wildzwijn- en truffelsalami, 4 soorten kaasjes, champ in knoflook, tapenades, prikkertjes met olijven riv.kreeftjes en kip, knofolijven, garnalen in helse saus en italiaanse crackers/ crostini's om dit alles op te doen.
Ik maak er een soort kleine tapastafel van
(we konden niet meer kiezen in de winkel gisteren )
http://www.morethanwine.nl/catering.htm
We hebben ook nog een zelfgemaakte wrap ingesmeerd met petrella, belegd met zalm en tuinkers.
En er is nog genoeg over om morgen van verder te smullen.
#ANONIEMzondag 8 oktober 2006 @ 01:56
quote:
Op zondag 8 oktober 2006 01:48 schreef golfer het volgende:
We zitten nu aan een paar restanten van overblijfselen van
[..]

En er is nog genoeg over om morgen van verder te smullen.
Zoals ik in vorige topic al had gezegd: ik wil bij jullie eten

ontopic: ik ga morgen steengrillen, ook best jummie...maar dat haalt het bij lange na niet van wat jullie op tafel hebben staan

[ Bericht 17% gewijzigd door #ANONIEM op 08-10-2006 01:58:01 ]
golferzondag 8 oktober 2006 @ 03:42
quote:
Op zondag 8 oktober 2006 01:56 schreef SeaOfLove het volgende:


Zoals ik in vorige topic al had gezegd: ik wil bij jullie eten

ontopic: ik ga morgen steengrillen, ook best jummie...maar dat haalt het bij lange na niet van wat jullie op tafel hebben staan

Liev.
Kom maar eens bij ons eten.
Je kunt er vast een tegenprestatie tegenover zetten.
PdeHoogzondag 8 oktober 2006 @ 13:30
Ik ga vanavond iets met kabeljauw doen
poszondag 8 oktober 2006 @ 13:45
Vanavond: miso soep, sushi en sashimi
Fuentezondag 8 oktober 2006 @ 16:05
Vanavond: aardappels, sperzieboontjes en kipfiletje.
Martijn_77zondag 8 oktober 2006 @ 16:15
Glasje Menthe l'eau
#ANONIEMzondag 8 oktober 2006 @ 16:17
Lekker kopje koffie gehad, straks even wat knabbelen en vanavond op tijd eten, weet nog niet of het pizza wordt of toch wat anders.
shiNinG_staRzondag 8 oktober 2006 @ 17:34
Vanavond noodles met wokgroenten en garnalen
golferzondag 8 oktober 2006 @ 18:01
Straks Thaise garnalensoep van de Appie en restanten van de hapjes van gisteravond.
PdeHoogzondag 8 oktober 2006 @ 19:36
Restjesdag vandaag Ik had nog een kip tandoori-filetje in de vriezer met nasi en stoomgroenten. Vage combo, maar erg lekker allemaal

En zo nog aardbeien als toetje
#ANONIEMzondag 8 oktober 2006 @ 20:11
Het is een vegetarische sate-prikker met rijst en een salade geworden. En als toetje wat meloen!
Stereotomyzondag 8 oktober 2006 @ 21:20
Euroshopper lasagna
Tosti's met pindakaas
Sla

Had inderdaad niet veel anders in huis
editor2zondag 8 oktober 2006 @ 22:14

m'n avondhap van vanavond


[ Bericht 58% gewijzigd door Martijn_77 op 09-10-2006 21:55:48 (Of topic gezever verwijderd) ]
#ANONIEMzondag 8 oktober 2006 @ 23:29
Döner
#ANONIEMzondag 8 oktober 2006 @ 23:51
Vanavond hapje gegeten na de film: een salade met geitenkaas en tiramisu na

[ Bericht 43% gewijzigd door Martijn_77 op 09-10-2006 21:59:09 (Of topic verwijderd) ]
Bluesmaandag 9 oktober 2006 @ 01:16
Aankomende 3 dagen zitten we in Kopenhagen, dus ik ben heel benieuwd naar de Deense keuken
golfermaandag 9 oktober 2006 @ 01:34
Whiskietje en morgen lekker in Kopenhagen aan het smorrebrod.

[ Bericht 95% gewijzigd door Martijn_77 op 09-10-2006 22:05:57 (Of topic verwijderd) ]
vatsmaandag 9 oktober 2006 @ 05:21
Ben nu net een anderhalf uur aan het werk en ga maar is beginnen aan mijn Max Havelaar Banaan!
Ku_Klux_Kloonmaandag 9 oktober 2006 @ 05:54
Thee
posmaandag 9 oktober 2006 @ 08:39
Cappuccino

Sjeenmaandag 9 oktober 2006 @ 09:28
Weerstandthee van Zonnatura
#ANONIEMmaandag 9 oktober 2006 @ 10:31
Ik wil nog wel een bakkie koffie!
Koninginmaandag 9 oktober 2006 @ 11:23
Vanavond mager: tartaar, aardappels en sla.....
HaverMoutKoekjemaandag 9 oktober 2006 @ 11:49
Straks: 2 grofvolkoren boterhammen met pindakaas
Vanavond: de andere helft van de rode_paprika_met_geitenkaas soep.
p_igletmaandag 9 oktober 2006 @ 12:12
quote:
Op maandag 9 oktober 2006 11:49 schreef computergirl het volgende:
Vanavond: de andere helft van de rode_paprika_met_geitenkaas soep.
Dat klinkt lekker
Heb je daar een recept van?
Raissamaandag 9 oktober 2006 @ 12:39
Zonet een versbroodje met uienrats gegeten.. Vanavond eten we bij mijn schoonouders.
Matnessmaandag 9 oktober 2006 @ 12:40
quote:
Op maandag 9 oktober 2006 12:39 schreef Raissa het volgende:
Zonet een versbroodje met uienrats gegeten.. Vanavond eten we bij mijn schoonouders.
wat is uienrats?
vatsmaandag 9 oktober 2006 @ 12:48
google is niet zo moeilijk hoor


Uitjes en tomaatjes in de pan en daar overheen wat peper en zout
Sjeenmaandag 9 oktober 2006 @ 12:48
Nu: banaan, appel, mandarijntje en drie digestivekoekjes met chocola...

Straks: Spruitjes, gehaktbal en gekookte aardappels met jus (We wilden weer eens echt AGV eten )
Sjeenmaandag 9 oktober 2006 @ 12:50
quote:
Op maandag 9 oktober 2006 12:48 schreef vats het volgende:
google is niet zo moeilijk hoor


Uitjes en tomaatjes in de pan en daar overheen wat peper en zout
Uienrats volgens Google...
Matnessmaandag 9 oktober 2006 @ 12:52
quote:
Op maandag 9 oktober 2006 12:48 schreef vats het volgende:
google is niet zo moeilijk hoor


Uitjes en tomaatjes in de pan en daar overheen wat peper en zout
laat mij, als onwetende, dat lekker vragen ja?
Fuentemaandag 9 oktober 2006 @ 13:16
Vanavond witlofsalade, aardappels en een biefstukje.
Sjeenmaandag 9 oktober 2006 @ 13:28
Het mandarijntje (mijn eerste dit seizoen) was helemaal zoals een mandarijntje moet zijn! Zoet, dun schilletje, geen pitjes... Erg Lekker
posmaandag 9 oktober 2006 @ 13:38
Vanavond, biefstuk met pepersaus, gepofte aardappels en haricot verts
p_igletmaandag 9 oktober 2006 @ 14:11
Nu lunch:

cracker smeerkaas
cracker bananenstroop
2 gold kiwi's
en een flinke mok met half yogurt, half verse jus
Underdoggymaandag 9 oktober 2006 @ 14:11
gister kip uit de oven met zoet zure saus a la jamie oliver.


Heidi-maandag 9 oktober 2006 @ 14:14
balansdag

pasta met courgette, paprika en tomaten saus
p_igletmaandag 9 oktober 2006 @ 15:41
mijn rode kool verschuift naar woensdag,
en vandaag word het prei gehakt ovenschotel.
Koninginmaandag 9 oktober 2006 @ 15:56
Die kip
Waar kan ik het recept vinden?
coviemaandag 9 oktober 2006 @ 15:57
quote:
Op maandag 9 oktober 2006 14:11 schreef Underdoggy het volgende:
gister kip uit de oven met zoet zure saus a la jamie oliver.

[afbeelding]
[afbeelding]
Na mijn eerste blik op de foto dacht ik heel even GATVER! Zo wit dat kan nooit goed zijn!!!
Na 2 sec drong tot me door dat t nog niet gaar was

Aangezien ik hier normaal alleen maar gerechten zie die al helemaal bereid zijn.

Ik eet vandaag de rest van de zuurkool op wat over is van gisteren.
Lollifantmaandag 9 oktober 2006 @ 15:59
Vanavond bami, lekker makkelijk.
Matnessmaandag 9 oktober 2006 @ 16:10
ik ga pizza eten denk ik, ben alleen, geen zin om voor mezelf te koken.
Mini_rulezmaandag 9 oktober 2006 @ 16:13
Iets wat mijn moeder me meegegeven heeft. Soort van ovenschotel met pasta, ben benieuwd.
shiNinG_staRmaandag 9 oktober 2006 @ 16:17
Taco's .
valekmaandag 9 oktober 2006 @ 16:39
Super lekker vegetarisch receptje!! Door de rucola ook lekker pittig.
Aantal personen: 2
Keuken: Italiaans
Techniek: Koken
Smaak: Hartig
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Hoofdingredient: Pasta
In combinatie met: Groenten
Bereidingstijd: 10-20 minuten
Ingredienten: 200 g spaghetti- 250 g cherrytomaatjes- 50 g rucola- 50 g pijnboompitten, geroosterd- 1 rode ui- 2 eetlepels gewone olijfolie- olijfolie extra vergine- gedroogde Italiaanse kruiden- 1/2 bakje mini mozzarella, uitgelekt- zout- zwarte peper
Hulpmiddelen:
Voorbereiding:
Bereidingswijze: Kook de spaghetti volgens de aanwijzing op het pak. Snij de tomaatjes doormidden en de ui in ringen. Verhit de olie in een grote pan en fruit de ui ringen zacht. Schep de tomaatjes er door en bak die even mee. Giet de spaghetti af en schep hem in de groente pan. Maak hem smeuiig met olijfolie extra vergine en kruid het met Italiaanse kruiden, zout en peper. Warm hem nog even door en doe op het laatste moment de rucola en mozzarella erbij. Strooi op je bord de pijnboompitten er op. Lekker!!
Underdoggymaandag 9 oktober 2006 @ 17:57
quote:
Op maandag 9 oktober 2006 15:56 schreef Koningin het volgende:
Die kip
Waar kan ik het recept vinden?
Ik kan mijn best even uit mijn hoofd doen (staat in 1 van zijn boeken)

voor 2 personen ongeveer
kip van een kilo
3 stronkjes gember
bos peterselie
4 rode uitjes
1 gele paprika
1 rode paprika
1 verse ananas
1 of 2 spaanse pepers (naar wens)
basalmico
venkelzaad
peper en zout
olijf olie

Vul de kip met geraspte gember (incl schil) en de peterselie gehakt
Smeer de kip in met olijfolie peper en zout
snij de ananas en de paprika in stukjes
snij de rode uit vrij grof (kwarten ofzo)
snij de peper fijn
leg dit alles op de schaal (zie foto 1)

verdeel er wat venkelzaad over en nog wat peper/zout

zet de kip 2 uur in de oven

daarna haal je de helft van de groentes eruit en pureer je dit in een blender samen met wat basalmico en eventueel een beetje water. Deze saus er los bij serveren

lekker met noodles

Dit is dus uit mijn hoofd, kan zo wat vergeten zijn.
Underdoggymaandag 9 oktober 2006 @ 18:11
vanavond
Muckmaandag 9 oktober 2006 @ 18:16
salade met gerookte kip en fets-kaas
en yoghurt met aardbeien
editor2maandag 9 oktober 2006 @ 18:38

30 min.geleden als avondhap


[ Bericht 13% gewijzigd door Martijn_77 op 09-10-2006 22:13:07 (Off topic verwijderd) ]
DarkShinemaandag 9 oktober 2006 @ 18:39
Zometeen eens een pizza in de oven gooien. Vandaag geen zin om moeite te doen voor 't eten
PdeHoogmaandag 9 oktober 2006 @ 18:40
Ik ga straks een chineesje halen. Zit nog op kantoor en moet vanavond vrolijk verder werken. Eer ik thuis ben heb ik geen zin meer om te koken
#ANONIEMmaandag 9 oktober 2006 @ 18:58
Macaroni met kaas en pesto uit de oven. Ben lui.
#ANONIEMmaandag 9 oktober 2006 @ 19:24
Kip met mais en paprika en mexicaanse saus, met aardappeltjes

[ Bericht 41% gewijzigd door Martijn_77 op 09-10-2006 22:29:04 (Off topic verwijderd) ]
peejdoriemaandag 9 oktober 2006 @ 19:30
ik heb vanavond penne met carbonarasaus gegetem lekker

[ Bericht 36% gewijzigd door Martijn_77 op 09-10-2006 22:28:23 ]
#ANONIEMmaandag 9 oktober 2006 @ 19:36
Ik drink nu lekker een Pilsner Urquell!
Appeltaartenmaandag 9 oktober 2006 @ 20:01
Afbakstokbroodje kruidenboter en
PdeHoogmaandag 9 oktober 2006 @ 21:28


Hiero een afhaalchinees En zo eens een glas Spa Appel
HaverMoutKoekjemaandag 9 oktober 2006 @ 21:55
quote:
Op maandag 9 oktober 2006 12:12 schreef p_iglet het volgende:

[..]

Dat klinkt lekker
Heb je daar een recept van?
Ja Recept uit SOUPS van het Women's Institute
voor 6 personen Red pepper & goat's cheese soup

2 uien (gesneden)
1.7 liter groentebouillon
4 el witte wijn
8 rode paprika's
1 grote appel in stukjes, (zonder schil en klokhuis)
1el basilicum
150 gr geitenkaas (rind removed, staat er)
zout en peper
6 basilicum blaadjes ter garnering

Ui bakken.
Wijn, paprika's appelstukjes, bouillon en basilicum toevoegen, 20 minuten koken
Pureren.
Terug in de pan en op zacht vuur de geitenkaas laten smelten. Evt zout en peper toevoegen

Soep serveren gegarneerd met basilicumblaadje
Sjeenmaandag 9 oktober 2006 @ 21:57
weerstandthee en een panadol

[ Bericht 78% gewijzigd door Martijn_77 op 09-10-2006 22:20:41 (Of topic verwijderd) ]
#ANONIEMmaandag 9 oktober 2006 @ 22:23
nu druiven, kiwi, en dubbelvla
Martijn_77maandag 9 oktober 2006 @ 22:31
Hoop Of topic geneuzel verwijderd dat doen jullie maar ergens anders

zit nu aan de Cola Light
Ephemeramaandag 9 oktober 2006 @ 22:36
Euhm.. martijn_77; mag ik vragen waarom het topic 'hoe ontbijten jullie' dicht moest? Dat topic ging (bij mijn weten) over wat je altijd bij je ontbijt eet.. niet zozeer over wat je 'vandaag' eet.
Of heb ik het mis?
Martijn_77maandag 9 oktober 2006 @ 22:45
quote:
Op maandag 9 oktober 2006 22:36 schreef Ephemera het volgende:
Euhm.. martijn_77; mag ik vragen waarom het topic 'hoe ontbijten jullie' dicht moest? Dat topic ging (bij mijn weten) over wat je altijd bij je ontbijt eet.. niet zozeer over wat je 'vandaag' eet.
Of heb ik het mis?
Het topic wat eten wij vandaag is voor alles wat je vandaag eet van ontbijt tot avond eten en tussendoortjes. Dat hebben we gedaan om het aantal van dat soort topics te verminderen wat er is wel een topic geweest over wat je als ontbijt at maar dat is dicht gegaan toen het wat eten we vandaag topic is geopend
blaaatkipjemaandag 9 oktober 2006 @ 22:48
Appel/kaneelpannenkoeken
Ephemeramaandag 9 oktober 2006 @ 22:50
quote:
Op maandag 9 oktober 2006 22:45 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Het topic wat eten wij vandaag is voor alles wat je vandaag eet van ontbijt tot avond eten en tussendoortjes. Dat hebben we gedaan om het aantal van dat soort topics te verminderen wat er is wel een topic geweest over wat je als ontbijt at maar dat is dicht gegaan toen het wat eten we vandaag topic is geopend
ahh okee Duudeluk
Martijn_77maandag 9 oktober 2006 @ 22:53
quote:
Op maandag 9 oktober 2006 22:50 schreef Ephemera het volgende:

[..]

ahh okee Duudeluk
zie ook Foodback CUL
Martijn_77maandag 9 oktober 2006 @ 23:27
Glasje Menthe l'eau
#ANONIEMmaandag 9 oktober 2006 @ 23:53
Burritos
Sjeendinsdag 10 oktober 2006 @ 09:12
Koffie en een broodje hagelslag
Koningindinsdag 10 oktober 2006 @ 09:21
quote:
Op maandag 9 oktober 2006 17:57 schreef Underdoggy het volgende:

[..]

Ik kan mijn best even uit mijn hoofd doen (staat in 1 van zijn boeken)
Danke, met een beetje creativiteit kom ik zelf ook al een eind denk ik.
quote:
weerstandthee en een panadol
Waar krijg ik weerstandsthee??
Sjeendinsdag 10 oktober 2006 @ 09:23
quote:
Op dinsdag 10 oktober 2006 09:21 schreef Koningin het volgende:

[..]

Danke, met een beetje creativiteit kom ik zelf ook al een eind denk ik.
[..]

Waar krijg ik weerstandsthee??
Ik haal 'm meestal bij de Jumbo en de C1000 heeft 'm ook. De AH hier weer niet... Is van Zonnatura

DarkShinedinsdag 10 oktober 2006 @ 11:22
Vanmorgen een bak creusli met yoghurt. Normaal eet ik 'smorgens niks...
Fuentedinsdag 10 oktober 2006 @ 11:35
Vanavond spaghetti
#ANONIEMdinsdag 10 oktober 2006 @ 11:58
Een paar lekkere vlaaien met de afdeling gedeeld, een collega is jarig en ik morgen, dus dat vieren we samen!
Raissadinsdag 10 oktober 2006 @ 11:59
We hadden gisteren pizza's van domino's gegeten en we hadden nog wat cinna stix over, die heb ik net eventjes opgegeten
lieneliendinsdag 10 oktober 2006 @ 12:11
quote:
Op maandag 9 oktober 2006 18:38 schreef editor2 het volgende:

30 min.geleden als avondhap
ik krijg onderhand de kriebels van dat woord.
coviedinsdag 10 oktober 2006 @ 13:33
quote:
Op maandag 9 oktober 2006 22:45 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Het topic wat eten wij vandaag is voor alles wat je vandaag eet van ontbijt tot avond eten en tussendoortjes. Dat hebben we gedaan om het aantal van dat soort topics te verminderen wat er is wel een topic geweest over wat je als ontbijt at maar dat is dicht gegaan toen het wat eten we vandaag topic is geopend
Maar toch, dat topic gaat er niet over wat je vandaag ontbijt... maar hoe ontbijt je over het algemeen.
Opzich snap ik de link wel enigsinds, toch is het wel verschillend...
#ANONIEMdinsdag 10 oktober 2006 @ 15:40
quote:
Op dinsdag 10 oktober 2006 13:33 schreef covie het volgende:

[..]

Maar toch, dat topic gaat er niet over wat je vandaag ontbijt... maar hoe ontbijt je over het algemeen.
Opzich snap ik de link wel enigsinds, toch is het wel verschillend...
het ontbijttopic is dan gisteren weer geopend door Martijn

ontopic: een glas water met vitamie C bruistablet erin
Underdoggydinsdag 10 oktober 2006 @ 15:47
quote:
Op dinsdag 10 oktober 2006 12:11 schreef lienelien het volgende:

[..]

ik krijg onderhand de kriebels van dat woord.
Ik van die internet foto's
coviedinsdag 10 oktober 2006 @ 15:48
quote:
Op dinsdag 10 oktober 2006 15:47 schreef Underdoggy het volgende:

[..]

Ik van die internet foto's
Ik ook, maar dan alleen omdat ik denk ALWEEEEEEER watermeloen?

Verder vind ik het juist leuk!
droksdinsdag 10 oktober 2006 @ 15:52
Boerenkool met braadworst.

shiNinG_staRdinsdag 10 oktober 2006 @ 16:12
Biefstuk ( ), brocolli en aardappeltjes
Heidi-dinsdag 10 oktober 2006 @ 16:18
nu een erggg late lunch, druk druk druk, een boterham vers oerbrood en over paar uur samen met lasagne met gehaktballetjes
Rianndinsdag 10 oktober 2006 @ 16:29
vanavond nasi
SHEdinsdag 10 oktober 2006 @ 16:32
het heeft me weer een halve dag gekost maar de thaise curry, met gebakken rijst met koriander en mango salade met rode ui en rode peper is een feit!

nu maar eens douchen
Matnessdinsdag 10 oktober 2006 @ 16:32
ik ga vanaaf lekker met mijn gourmetten
Coconutdinsdag 10 oktober 2006 @ 16:58
Zometeen turkse pizza maken
#ANONIEMdinsdag 10 oktober 2006 @ 17:01
Iets met Bietjes! , ik heb alleen nog wat hulp nodig met een recept
Quispidinsdag 10 oktober 2006 @ 17:41
Romige pasta met rivierkreeftjes en gegrilde groenten
lemonlimedinsdag 10 oktober 2006 @ 17:59
Groene asperges op tonijnsalade
shiNinG_staRdinsdag 10 oktober 2006 @ 18:00
quote:
Op dinsdag 10 oktober 2006 17:41 schreef Quispi het volgende:
Romige pasta met rivierkreeftjes en gegrilde groenten
Recept van de AH?
ParanoidEvdinsdag 10 oktober 2006 @ 18:02
Rollade, met veel ui en wortel en paddestoelen, wat laurierblaadjes en kruidnagel, gestoofd in herfstbokbier Met aardappeltorentjes die op alles behalve torentjes lijken omdat ik ze zelf gespoten heb.
Ephemeradinsdag 10 oktober 2006 @ 18:04
Vandaag ff makkelijk; gebakken aardappeltjes, rabarber en een stukkie vlees (MITS de rabarber binnen nu en een kwartier ontdooit is )
blaaatkipjedinsdag 10 oktober 2006 @ 18:16
Macaroni
Underdoggydinsdag 10 oktober 2006 @ 18:18
en het is weer wachten op de watermeloen van editor2

Ik ga vanavond aan de noodles met rundvleesreepjes en wat verse groenten in pittig ketjapsausje
Quispidinsdag 10 oktober 2006 @ 18:22
quote:
Op dinsdag 10 oktober 2006 18:00 schreef shiNinG_staR het volgende:

[..]

Recept van de AH?
maar dan wel met extra knoflook...
editor2dinsdag 10 oktober 2006 @ 18:30

m'n avondhap: stukjes vis,andijvie&bloemkool,frites,rundvlees doperwten
-meloen-pudding


[ Bericht 53% gewijzigd door Martijn_77 op 10-10-2006 19:18:25 (bagger verwijderd) ]
#ANONIEMdinsdag 10 oktober 2006 @ 18:38
Vanavond voor dochterlief vissticks en ik een duits biefstukje.
Aardappelblokjes eerst even gekookt in kerrie en peper, daarna gebakken met op het laatste moment wat tenen knoflook erbij geperst.
Verse spercieboontjes.
#ANONIEMdinsdag 10 oktober 2006 @ 18:48
Geen bietjes - het wordt toch Chinees

[ Bericht 79% gewijzigd door Martijn_77 op 10-10-2006 19:22:04 ]
hippo-clippodinsdag 10 oktober 2006 @ 19:00
zelfgemaakte aardappelpuree, spinazie en zelfgedraaide gehaktballetjes

[ Bericht 72% gewijzigd door Martijn_77 op 10-10-2006 19:22:43 ]
Martijn_77dinsdag 10 oktober 2006 @ 19:23
Weer wat zooi verwijderd. Graag ophouden elkaar bashen doe je maar ergens anders.

Weer ontopic:
Net pasta met een eigen gemaakte saus op
Underdoggydinsdag 10 oktober 2006 @ 19:34
editor2, wat ziet dat er lekker uit zeg! in welk restaurant kan je dagelijks zo'n lekkere kost krijgen?
#ANONIEMdinsdag 10 oktober 2006 @ 19:50
quote:
Op dinsdag 10 oktober 2006 19:34 schreef Underdoggy het volgende:
editor2, wat ziet dat er lekker uit zeg! in welk restaurant kan je dagelijks zo'n lekkere kost krijgen?
Ja! Jeetje, wat een heerlijke hap hmmmm.
Ik heb net Chinees op, en eet nu yoghurt. Het was erg lekker.
Curiositydinsdag 10 oktober 2006 @ 19:51
Ik heb lasagne gegeten met een salade van komkommer, tomaat en ei, met een beetje dressing van Mr Newman.
-Mellow-dinsdag 10 oktober 2006 @ 19:57
ik heb zo lekker gegeten vandaag. lamsvleescurry met verse koriander en amandelen
Sjeendinsdag 10 oktober 2006 @ 20:15
kippepasteitje met frites en sla bij de Makro
blaaatkipjedinsdag 10 oktober 2006 @ 20:33
bak yoghurt met appel, peer, muesli en wat roosvicee
-Wolf-woensdag 11 oktober 2006 @ 00:40
Engelse thee met een vers schijfje citroen.
#ANONIEMwoensdag 11 oktober 2006 @ 02:39
OMG OMG OMG
Had iemand niet wat eerder over i-spy24/editor2 kunnen vertellen

Vanaf 11 uur vanavond heb ik al 4 waldkornboterhammen met dikke laag boter en hagelsag, 8 dropveters, 2 kommen zelfgemaakte tomatensoep, 4 kersen bonbons en een paar wortels van de cavia's op....crisis wat een lees/vreetvoer .

Ik maak morgen wel een foto van mijn buik
Heidi-woensdag 11 oktober 2006 @ 07:56
quote:
Op woensdag 11 oktober 2006 02:39 schreef SeaOfLove het volgende:

-eet verhaal-

uhhh oké, iedereen kent dat verhaal nu wel over die Ispygedoe, maak er anders in ONZ topic over want hier wordt 't nu wel erg irritant zo met nu zelfs vóór hij die plaatjes plaatst, een opmerking .



OT.
Oerbrood met worst en een flesje actimel aardbei
Sjeenwoensdag 11 oktober 2006 @ 12:05
Koffie... en dadelijk wit brood met balkenbrij en gebakken appeltjes
SHEwoensdag 11 oktober 2006 @ 12:08
gebakken rijst..licht onbijtje
Mini_rulezwoensdag 11 oktober 2006 @ 12:15
Soepje met boterhammen. Last van m'n keel.
renawoensdag 11 oktober 2006 @ 12:19
Chili con carne
#ANONIEMwoensdag 11 oktober 2006 @ 12:29
ga zo als dochterlief thuis is samen met haar pannenkoeken bakken, komen vanmiddag een vriendje en vriendinnetje hier spelen
#ANONIEMwoensdag 11 oktober 2006 @ 13:16
Boterhammetjes kaas, tomatensoep, salade en een appel. En een quarkdessert. En nog een appel. En een flesje cola!
coviewoensdag 11 oktober 2006 @ 15:15
quote:
Op dinsdag 10 oktober 2006 18:30 schreef editor2 het volgende:
[[url=http://xs307.xs.to/xs307/06412/editor2avondhapdinsdag.jpg.xs.jpg]afbeelding][/url]
m'n avondhap: stukjes vis,andijvie&bloemkool,frites,rundvlees doperwten
-meloen-pudding
Ik weet niet... maar ik vond het eruit zien alsof het veel minder is dan normaal
Had je niet zo'n honger?

En geen watermeloen vandaag!!! (hoewel er wel andere meloen ligt )
coviewoensdag 11 oktober 2006 @ 15:19
Oh ja,

Ik heb vandaag een ERG dure lunch op... 5 droge broodjes die me ¤ 51,25 hebben gekost.
¤1,25 voor het brood en ¤ 50 voor de bekeuring omdat we een straatje inreden(richting de supermarkt voor wat broodjes) waar je blijkbaar niet in mocht.
Fuentewoensdag 11 oktober 2006 @ 15:28
Vanavond eten wij kip korma.
#ANONIEMwoensdag 11 oktober 2006 @ 16:01
Nu een appel.
PdeHoogwoensdag 11 oktober 2006 @ 16:06
vanmiddag sate gegeten Vanavond brood met kipfilet en een salade
#ANONIEMwoensdag 11 oktober 2006 @ 16:24
Vanavond maak ik uitgebreid zalm met aardappels uit de oven, en winterwortel in een honing-mosterd saus. Wit wijntje d'rbij, stokbrood met zelfgemaakte knoflooksaus, jammie!
Unihoc_ACEwoensdag 11 oktober 2006 @ 16:28
Wraps met gehakt en groenten (prei, ui, paprika).
Lollifantwoensdag 11 oktober 2006 @ 16:43
Vanavond pasta met kaassaus en spinazie.
Vooraf een halve pizza, want ik heb geen geld meer voor vegaburgers.
#ANONIEMwoensdag 11 oktober 2006 @ 17:44
Big tasty met bacon menu groot
Stereotomywoensdag 11 oktober 2006 @ 17:52
Lekkere Euroshopper Spaghetti met Pesto Di Ricotta en een kipfletje
Curiositywoensdag 11 oktober 2006 @ 18:09
Ik heb een kabeljauw schotel uit de oven met wilde rijst.
( ik heb wat dingen gecombineerd en ik moet zeggen het smaakt heerlijk)
uniekhoornwoensdag 11 oktober 2006 @ 18:13
Nu op het vuur, boerenpannetje!

Dat is dus: gehaktballetjes (met geraspte kaas), krieltjes, wortel, spekjes, zilveruitjes, (slag)room en een paar flinke scheppen mosterd
Erg machtig maar moet het toch 2x per jaar hebben
golferwoensdag 11 oktober 2006 @ 18:45
Pizzaatje laten bezorgen.
ChOaswoensdag 11 oktober 2006 @ 19:07
Net heerlijk Tortellini met spinazie-boursin saus en spekjes op
leolinedancewoensdag 11 oktober 2006 @ 19:10
Aardappels, zuurkool met worst en ananas
Vorkwoensdag 11 oktober 2006 @ 19:10
Vandaag een quiche van bladerdeeg met o.a. spinazie, ui, ei, Danish Blue en gerookte zachte geitenkaas, een salade met sla, komkommer, wortel, paprika, zongedroogde tomaatjes, rabarber + een simpele dressing samen met geroosterde dun gesneden (afbak)stokbrood, besmeurt met een mengsel van zongedroogde tomatjes, pesto, olijfolie, kruidenboter en jonge kaas.

Oftewel koken met dat wat er toevallig nog in huis is was.
ikwilookwatzeggenwoensdag 11 oktober 2006 @ 19:12
Tagiatelle met champignon roomsaus!

En ee krop ijsbergsla
Haaibaaikewoensdag 11 oktober 2006 @ 19:16
Wij hebben spaghetti op
shiNinG_staRwoensdag 11 oktober 2006 @ 19:38
Vandaag lekker simpel, soep met brood .
Martijn_77woensdag 11 oktober 2006 @ 20:36
tuinbonen, snitzel en aardappels
Haaibaaikewoensdag 11 oktober 2006 @ 20:50
Tuinbonen lust ik niet
Muckwoensdag 11 oktober 2006 @ 20:56
gewokte vis met champignonnetjes en roerbakgroente
en een berg kruiden
golferwoensdag 11 oktober 2006 @ 21:50
Vanmiddag op het vliegveld van Kopenhagen gerookte heilbot-filet gekocht en die zit ik nu weg te peuzelen.
SHEwoensdag 11 oktober 2006 @ 21:57
Ik heb volgens manlief vandaag de meest geniale zalmfilet ooit gemaakt

Ik had, 2 zalmfiletjes, bedekt met schijfjes knof , citroen en gehakte peterselie
druppies (marokkaanse ) olijfolie eroverheen en zo op 180 gr in de oven voor 10 minuutjes

dabei: Salade van verse spinazie, geitenkaas, rode ui en tomaat en een dressing van knoflook, citroen en olijfolie
Ik moet het hem nageven...de zalm smolt gewoon in je mond Ik kreeg er helemaal blosjes van !
#ANONIEMwoensdag 11 oktober 2006 @ 22:07
quote:
Op woensdag 11 oktober 2006 21:57 schreef SHE het volgende:
Ik heb volgens manlief vandaag de meest geniale zalmfilet ooit gemaakt

Ik had, 2 zalmfiletjes, bedekt met schijfjes knof , citroen en gehakte peterselie
druppies (marokkaanse ) olijfolie eroverheen en zo op 180 gr in de oven voor 10 minuutjes

dabei: Salade van verse spinazie, geitenkaas, rode ui en tomaat en een dressing van knoflook, citroen en olijfolie
Ik moet het hem nageven...de zalm smolt gewoon in je mond Ik kreeg er helemaal blosjes van !
Wat kan lekker koken toch eigenlijk ook simpel zijn he
Zo even kijken wat je met de bananenbladeren gaat doen

Wij dus pannenkoeken...samen met dochterlief beslag gemaakt, ik bakken en zij toekijken op een krukje en op haar manier gezellig kwebbelen (ze kan nog niet echt goed praten).
Daarna met haar 2 vriendjes die kwamen spelen ze opgepeuzeld.
Inmiddels de bende opgeruimd...wat kunnen 3 kleuters veel zooi en lawaai en drukte maken
Haaibaaikewoensdag 11 oktober 2006 @ 22:39
Wel leuk denk ik met drie kleuters en gezellig
#ANONIEMwoensdag 11 oktober 2006 @ 22:51
quote:
Op woensdag 11 oktober 2006 22:39 schreef Haaibaaike het volgende:
Wel leuk denk ik met drie kleuters en gezellig
Naast dat het vermoeiend en zenuwslopend is 3 kleuters, is het idd erg gezellig, leuk en geweldig. Voel me dan af en toe echt zo'n moeke met al die kids .

Ook maar even ontopic aangezien het hier geen SC is en er ook geen CUL-SC bestaat:
Een bakkie senseo (aanrader: heb pads darkroast van La Place) met een welverdiende Tia Maria


[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 11-10-2006 22:52:15 ]
Heidi-donderdag 12 oktober 2006 @ 08:49
oerbrood met nutella
Sjeendonderdag 12 oktober 2006 @ 09:37
Koffie!!!
vatsdonderdag 12 oktober 2006 @ 09:55
Ben net wakker, zo eerst ff verse broodjes scoren Denk lekker met kaas en iets van ham ofzo... Hmm nu al trek!
PdeHoogdonderdag 12 oktober 2006 @ 10:11
Dubbele espresso uit het apparaat
Haaibaaikedonderdag 12 oktober 2006 @ 10:47
Ik zit nu aan de
Walking_On_Sunshinedonderdag 12 oktober 2006 @ 11:24
Broodje kalfskroket en een bakje kaneelkoffie met slagroom
coviedonderdag 12 oktober 2006 @ 11:37
muntdropjes van klene
Koningindonderdag 12 oktober 2006 @ 11:52
Gister een gehakt/bonen/aardappel schotel van Sonja Bakker gemaakt, was lekker.

Nu een capuccino
Mini_rulezdonderdag 12 oktober 2006 @ 12:46
Koffie met melk, een vruchtensapje en dadelijk een afbakstokbroodje met wat lekkers.
Even rustig wakkerworden...
Coconutdonderdag 12 oktober 2006 @ 12:48
Nu een wit broodje met chocopasta + 4 volkoren cracottes met kipfilet + 2 volkoren cracottes met jonge kaas + een glas water.
Fuentedonderdag 12 oktober 2006 @ 12:58
Vanavon wordt het hier aardappels, broccoli en een rundersaucijsje
PdeHoogdonderdag 12 oktober 2006 @ 13:06
Net spaghetti, fruitsalade en sinaasappelsap op Nu eens bedenken wat ik vanavond op brood ga eten
Haaibaaikedonderdag 12 oktober 2006 @ 13:27
Ik heet vanavond aardappelen, spitskool en een haantje
SHEdonderdag 12 oktober 2006 @ 14:03
Er staat stoofvlees te pruttelen...daarbij doe ik nieuwe aardappeltjes en geroerbakte wilde spinazie, paddo's en knof
Haaibaaikedonderdag 12 oktober 2006 @ 14:06
quote:
Op donderdag 12 oktober 2006 14:03 schreef SHE het volgende:
Er staat stoofvlees te pruttelen...daarbij doe ik nieuwe aardappeltjes en geroerbakte wilde spinazie, paddo's en knof
klinkt lekker
Stereotomydonderdag 12 oktober 2006 @ 16:27
Lekker kommetje havermout met honing rozijn op
Rianndonderdag 12 oktober 2006 @ 16:39
vanavond word het macaroni
Raissadonderdag 12 oktober 2006 @ 16:41
Eet vanavond bij mijn ouders. Mijn vader heeft me gevraagd om spaghetti te maken dus dat doe ik dan maar. Spaghetti met een stokbroodje knoflookboter it will be!
Appeltaartendonderdag 12 oktober 2006 @ 18:14
voorkeuze nr 4 in mijn telefoon, de chinees
renadonderdag 12 oktober 2006 @ 18:16
Boerenkool met worst
ikwilookwatzeggendonderdag 12 oktober 2006 @ 18:39
Chinees!

Menu A om precies te zijn
Heidi-donderdag 12 oktober 2006 @ 18:52
quote:
Op donderdag 12 oktober 2006 14:03 schreef SHE het volgende:
Er staat stoofvlees te pruttelen...daarbij doe ik nieuwe aardappeltjes en geroerbakte wilde spinazie, paddo's en knof
jij staat hele dagen te koken? doe jij wel iets anders? .
Martijn_77donderdag 12 oktober 2006 @ 19:07
Broodjes Bapao
Stereotomydonderdag 12 oktober 2006 @ 19:11
Spaghetti met groene pesto en een kipfiletje, damn, daar kan ik borden van op
Curiositydonderdag 12 oktober 2006 @ 19:11
Ik heb een tonjin pizza gegeten met een tomaat/komkommer salade.
Ik ga nu voor bij de thee even snelle appelflappen in elkaar flansen.

[ Bericht 1% gewijzigd door Curiosity op 12-10-2006 20:35:12 ]
Unihoc_ACEdonderdag 12 oktober 2006 @ 19:26
Een omelet met groenten (paprika, courgette en prei) met aardappelbolletjes. Yoghurt toe.
SHEdonderdag 12 oktober 2006 @ 20:03
quote:
Op donderdag 12 oktober 2006 18:52 schreef Heidi- het volgende:

[..]

jij staat hele dagen te koken? doe jij wel iets anders? .
dat is het voordeel van een sabbatical
ik kan de hele dag eten verprutsen

het stoofvlees was geniaal....de rest heb ik voortreffelijk verkloot
reclamedoosdonderdag 12 oktober 2006 @ 20:36
We hebben gebakken zoete aardappel gegeten met visticks en sla. Simpel maar wel erg lekker (al vindt mn vrinedin dat gebakken zoete aardappelen naar pannekoeken smaken )
#ANONIEMdonderdag 12 oktober 2006 @ 21:27
Pancakes
4EverBlackEyeddonderdag 12 oktober 2006 @ 21:59
Eigengemaakte warme chocolademelk
Mini_rulezvrijdag 13 oktober 2006 @ 01:42
Vanavond een pizza gehad, de biologische quatro formaggi van AH om precies te zijn.
Nu nog een soepje met wat brood, als relatief gezonde late-night snack.
bofnegervrijdag 13 oktober 2006 @ 01:53
ossehaas en rode wijn
golfervrijdag 13 oktober 2006 @ 01:55
quote:
Op donderdag 12 oktober 2006 20:03 schreef SHE het volgende:


dat is het voordeel van een sabbatical
ik kan de hele dag eten verprutsen
Kom dan gauw eens even langs bij ons. Gaan we samen wat lekkers in elkaar flansen/verprutsen?

OT: afgelopen avond heeft Bluezz een heerlijke lauwwarme maaltijd salade in elkaar geprutst.
Fuentevrijdag 13 oktober 2006 @ 08:15
Zometeen maak ik een pistolet met blauwe kaas
#ANONIEMvrijdag 13 oktober 2006 @ 11:18
Ik doe maar even een kopje thee.
covievrijdag 13 oktober 2006 @ 12:18
Het is weer vrijdag dus zometeen broodjes van de delifrance
El_Rolandovrijdag 13 oktober 2006 @ 13:08
Halve liter Crystal clear.
Coconutvrijdag 13 oktober 2006 @ 13:30
Franse frietjes, 2x bitterballen en een hamburger van McDonalds
ikwilookwatzeggenvrijdag 13 oktober 2006 @ 14:13
Mac Donalds!
ikwilookwatzeggenvrijdag 13 oktober 2006 @ 14:13
quote:
Op vrijdag 13 oktober 2006 13:30 schreef Coconut het volgende:
Franse frietjes, 2x bitterballen en een hamburger van McDonalds
Jij ook?!

Ik een gote franse friet met drie kuipjes mayo en een Mac Chicken
Curiosityvrijdag 13 oktober 2006 @ 14:48
Nu suikerspekken en een Cafe Latte.
Coconutvrijdag 13 oktober 2006 @ 14:59
quote:
Op vrijdag 13 oktober 2006 14:13 schreef ikwilookwatzeggen het volgende:
Jij ook?!

Ik een gote franse friet met drie kuipjes mayo en een Mac Chicken
Ja vrijdag = McDonaldsdag op kantoor
Koninginvrijdag 13 oktober 2006 @ 15:27
Mandarijntjes...
Mini_rulezvrijdag 13 oktober 2006 @ 16:01
Net een broodje met warme beenham en honing-mosterdsaus gehad.
#ANONIEMvrijdag 13 oktober 2006 @ 16:06
Lekkere banaan!
golfervrijdag 13 oktober 2006 @ 19:17
Restjes nasi opgebakken met wat extra groentes en een biefstuk in reepjes gebakken er doorheen.
Haaibaaikevrijdag 13 oktober 2006 @ 19:45
quote:
Op vrijdag 13 oktober 2006 19:17 schreef golfer het volgende:
Restjes nasi opgebakken met wat extra groentes en een biefstuk in reepjes gebakken er doorheen.
Stuur maar anders door naar huize Haaibaaike Lekker hoor
Wij hebben gebakken aardappeltjes met ijsbergsla en vis op
editor2vrijdag 13 oktober 2006 @ 19:48

heerlijke roti&kippensoep voor de verandering.
Coconutvrijdag 13 oktober 2006 @ 21:02
Net zelfgemaakte pizza met champignons, prei, rode paprika, ham, salami, geraspte kaas en div. kruiden gegeten

En nu staat een zelfgemaakte appeltaart in de oven
PdeHoogvrijdag 13 oktober 2006 @ 22:05
gebakken visje met remouladesaus, frietjes en salade bij een AC Restaurant
Fuentevrijdag 13 oktober 2006 @ 22:23
Vanavond bami gegeten.
posvrijdag 13 oktober 2006 @ 22:37
Vanavond tapas gegeten, nu; Bacardi cola-light met citroen en ijs
Matnessvrijdag 13 oktober 2006 @ 22:44
vanavond indonesische gerechten gegeten, nu een afbakstokbrood met wat kaas, kruidenboter, en boter aangemaakt met bruschetta en rooie wijn
posvrijdag 13 oktober 2006 @ 22:51
oja...en olijven nu
Martijn_77vrijdag 13 oktober 2006 @ 23:51
Cola Light
Blueszaterdag 14 oktober 2006 @ 00:02
quote:
Op vrijdag 13 oktober 2006 22:44 schreef Matness het volgende:
vanavond indonesische gerechten gegeten, nu een afbakstokbrood met wat kaas, kruidenboter, en boter aangemaakt met bruschetta en rooie wijn


Ik zit aan een culemborgje
Martijn_77zaterdag 14 oktober 2006 @ 00:16
quote:
Op zaterdag 14 oktober 2006 00:02 schreef Bluezz het volgende:

[..]



Ik zit aan een culemborgje
Culemborgje?
Blueszaterdag 14 oktober 2006 @ 00:23
quote:
Op zaterdag 14 oktober 2006 00:16 schreef Martijn_77 het volgende:


Culemborgje?
Een witte zuidafrikaanse westkaapwijn, bestaande uit 80% chardonnay en 20% viognierdruif
Martijn_77zaterdag 14 oktober 2006 @ 00:28
O op die manier zat te denken aan een likeur uit Culemborg
golferzaterdag 14 oktober 2006 @ 01:39
Ik schrans nog ven nu een bakje hollandse garnalen naar binnen.
Heidi-zaterdag 14 oktober 2006 @ 08:39
Ik had gister echt lekkere bami op met saté

nu gooi ik wat mini pistoletjes in de oven
Tel_Rzaterdag 14 oktober 2006 @ 09:49
Ik zag gisteren in de plaatselijke C1000 mooie doorregen riblappen, en verse uien had ik nog liggen: vanavond hachee, dusssssss
PdeHoogzaterdag 14 oktober 2006 @ 12:59
Ananas - meloen - mango - passievrucht sap en een mini-appeltaartje van de AH
Annemiek78zaterdag 14 oktober 2006 @ 13:01
Vanmorgen kommetje yoghurt met 4-noten Cruesli op..
Ga zo lunchen... maar eens kijken wat dat wordt!
poszaterdag 14 oktober 2006 @ 13:16
Vanavond eters, dus; Bladerdeeg gevuld met geitenkaas en honing vooraf.
Pasta met pesto en een biefstukje, griekse salade met, feta, tomaten, gedr. tomaten
komkommer, rode ui en olijven.
Nagerecht; Appels uit de oven met kaneelijs en room.
DarkShinezaterdag 14 oktober 2006 @ 13:18
Ik ben eens begonnen met een goldenpower. Denk dat ik zo maar een bak meusli met yoghurt pak ofzo
Fuentezaterdag 14 oktober 2006 @ 13:24
Vanavond pannekoeken
S_oepstengelzaterdag 14 oktober 2006 @ 14:06
Nu groentesoep
Vanavond hutspot met draadjesvlees
renazaterdag 14 oktober 2006 @ 14:52
Banaan
DarkShinezaterdag 14 oktober 2006 @ 15:17
quote:
Op zaterdag 14 oktober 2006 13:18 schreef DarkShine het volgende:
Ik ben eens begonnen met een goldenpower. Denk dat ik zo maar een bak meusli met yoghurt pak ofzo
Gevolgd door een tosti met peper-ham/kaas & sambal. En een blik red-bull.
Haaibaaikezaterdag 14 oktober 2006 @ 15:18
Ik eet Hutspot
renazaterdag 14 oktober 2006 @ 15:38
quote:
Op zaterdag 14 oktober 2006 15:18 schreef Haaibaaike het volgende:
Ik eet Hutspot
Nu ?

Ontopic: Chocoladetoetje met slagroom
Haaibaaikezaterdag 14 oktober 2006 @ 15:44
quote:
Op zaterdag 14 oktober 2006 15:38 schreef rena het volgende:

[..]

Nu ?

Ontopic: Chocoladetoetje met slagroom
Nee joh, bedoelde dat ik straks hutspot ga eten
Oblivionzaterdag 14 oktober 2006 @ 15:45
Wij hebben vandaag "lekkere dingen dag!"



Tuinkers soep met camembert.
Hij was lekker!!!
En aardappelkoekjes....
Beste combo!


En voor the little one:



Eerder hebben we ontbeten met Hollandse garnalencoctail...
BrauNzaterdag 14 oktober 2006 @ 15:47
Space koekskes.

Blueszaterdag 14 oktober 2006 @ 16:30
quote:
Op zaterdag 14 oktober 2006 15:45 schreef Oblivion het volgende:
Wij hebben vandaag "lekkere dingen dag!"

[afbeelding]

Tuinkers soep met camembert.
Hij was lekker!!!
En aardappelkoekjes....
Beste combo!


En voor the little one:

[afbeelding]

Eerder hebben we ontbeten met Hollandse garnalencoctail...
Wat leuk

Ik maak vanavond een vispastei :

Voor 4 pers :
- 300 gr. aardappelblokjes
- 500 gr. kabeljauw in grove stukken
- 50 gr. katenspek, fijngesneden
- 1 el. grove mosterd
- 1 limoen of citroen, uitgeperst
- 2 el. bladpeterselie, fijngesneden
- 125 ml slagroom
- 4 plakjes bladerdeeg, ontdooid
- bloem om te bestuiven
- ovenschaal, inhoud ong. 1 liter, ingevet

Kook de aardappelblokjes 10 min in water met zout.
Verwarm de oven voor op 220.
Aard. blokjes, kabeljauw, en katenspek in de ovenschaal scheppen.
In een kom de mosterd, het limoensap, de peterselie en z/p naar smaak door de slagroom roeren.
Schenk dit over de vis in de ovenschaal.

Leg de plakjes bladerdeeg iets overlappend naast elkaar op een bebloemd stuk aanrecht of grote plank.
Rol ze met de deegroller uit tot de lap iets groter is dan de ovenschaal. Bedenk de ovenschaal hiermee en druk het deeg goed aan, vooral aan de rand.

Zet de pastei in de oven en bak hem in 30 minuten bruin en gaar.

Wij eten het met sla, maar met worteltjes kan het natuurlijk ook
shiNinG_staRzaterdag 14 oktober 2006 @ 16:37
Gelunched met cruesli en melk en een bolletje kipfilet, vanavond broodjes kroket .
Lollifantzaterdag 14 oktober 2006 @ 17:09
Vanochtend:
yoghurt met verse stukjes banaan en honing
kaasbroodje
ovenbolletje
verse ontbijtkoek

Vanmiddag:
Pizza pomodori

Vanavond:
Aardappeltjes met schil uit de oven met zeezout en rozemarijn
Worteltjes
Spinazieburger

Lekkere dag vandaag!
rubyzaterdag 14 oktober 2006 @ 17:32
Ik denk dat het pasta wordt met wilde spinazie, spekkies, groene pesto, kip, pijnboompitten en Parmezaanse kaas.
tonjazaterdag 14 oktober 2006 @ 18:23
Ik ga vanavond kippenpie eten. Van de AVRO http://www.avrobode.nl/recept/?receptID=1

Blueszaterdag 14 oktober 2006 @ 18:27
quote:
Op zaterdag 14 oktober 2006 18:23 schreef tonja het volgende:
Ik ga vanavond kippenpie eten. Van de AVRO http://www.avrobode.nl/recept/?receptID=1

[afbeelding]
Oe, dat lijkt wel wat op mijn vispie
Die moet de oven nog in, hij is al wel klaar, simpel receptje trouwens

tonjazaterdag 14 oktober 2006 @ 18:32
quote:
Op zaterdag 14 oktober 2006 18:27 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Oe, dat lijkt wel wat op mijn vispie
Die moet de oven nog in, hij is al wel klaar, simpel receptje trouwens

[afbeelding]
Ik kan het recept net niet lezen.
Coconutzaterdag 14 oktober 2006 @ 18:50
Net ovenfrietjes met een viandel en kaassouflé gegeten.
Blueszaterdag 14 oktober 2006 @ 18:53
quote:
Op zaterdag 14 oktober 2006 18:32 schreef tonja het volgende:


Ik kan het recept net niet lezen.
Dat staat boven je
tonjazaterdag 14 oktober 2006 @ 19:00
quote:
Op zaterdag 14 oktober 2006 18:53 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Dat staat boven je
elcastelzaterdag 14 oktober 2006 @ 19:02
Een megamooie varkenshaas, een zak piepers en een bak Wyko satésaus.

-edit- en een dubbele espresso erbovenop
.

[ Bericht 51% gewijzigd door elcastel op 14-10-2006 19:20:12 ]
Oblivionzaterdag 14 oktober 2006 @ 19:23
We gaan verder met "lekkere hapjes dag!"


Gerookte zalm, creme fraiche, sjalotjes, zou, peper en afgemaakt ( ) met limoensap en verse basilicum:


HEY! Zei een klein tegen stemmetje tegen me....
Waarom heb ik dat niet?
Okay, meneer wilde dus ook:




Was heerlijk!

Ook nog gemaakt vandaag, een witte boterham, korsten eraf met deegroller platwalsen, pate erop smeren. (kan met mostered erop, heb ik niet gedaan)
Dan strak oprollen in folie en uurtje in de koelkast laten liggen.
Die was zo snel op... Geen foto van kunnen maken...
Blueszaterdag 14 oktober 2006 @ 19:38
Wat een lekkere dag Obli !
De vispastei blijkt een aanrader!!

Oblivionzaterdag 14 oktober 2006 @ 19:43
quote:
Op zaterdag 14 oktober 2006 19:38 schreef Bluezz het volgende:
Wat een lekkere dag Obli !

Hij is nog niet voorbij , kleine heeft net een wit broodje met paprika chips naar binnen geschoven...
Slechte moeder ben ik toch...
En daarna natuurlijk het toetje!
quote:
De vispastei blijkt een aanrader!!
Das mooi want ik hebt het recept ook gepikt!
tonjazaterdag 14 oktober 2006 @ 19:55
Ziet er lekker uit Oblivion & Bluezz. (ik heb je recept ook gejat )

De kippenpie was erg lekker en leek zelfs een klein beetje op het plaatje






Oblivionzaterdag 14 oktober 2006 @ 19:58
Oeh, gedver die van jou had ik nog niet gezien, tonja...
Ziet er lekker uit!

*recept meesnaait...
Blueszaterdag 14 oktober 2006 @ 20:01
Mooi gestyled Tonja
En goed gelukt, was het ook te eten
Edit, dat had je al gezegd

(ik had het bord ff netjes af moeten vegen )

*Receppie van Tonja gejat heeft*
Martijn_77zaterdag 14 oktober 2006 @ 20:07
Had ook een visdag

Eigengemaakte pizza met tonijn en ansjovis op
Curiosityzaterdag 14 oktober 2006 @ 20:54
Hier chinees gehaald, Tja sieuw, kip in ketjapsaus en nasi en bami + kroepoek.
editor2zaterdag 14 oktober 2006 @ 20:57
top oblivion en tonja! eindelijk meer mensen die ons
laten genieten van hun maaltijden


[sub]
witte kip in gember & chinese spinazie[/ub]
Appeltaartenzaterdag 14 oktober 2006 @ 21:25
Blueszaterdag 14 oktober 2006 @ 22:28
quote:
Op zaterdag 14 oktober 2006 20:57 schreef editor2 het volgende:
top oblivion en tonja! eindelijk meer mensen die ons
laten genieten van hun maaltijden


[[url=http://xs307.xs.to/xs307/06416/editor2zaterdagavondeten02.jpg.xs.jpg]afbeelding][/url][sub]
witte kip in gember & chinese spinazie[/ub]
Vergeet mij niet zeg

Red Bull bij je lekkere maaltijd lijkt me echt zo vies Editor

Ik ga weer een Culemborgje nemen
JacMarzaterdag 14 oktober 2006 @ 23:02
Wij hebben pestospaghetti met krokante ham en rucola gegeten
SHEzaterdag 14 oktober 2006 @ 23:22
@ Oblivion; wat een ontzettend mooie amuse lepels heb jij!!!

Ik ben uit eten geweest ; een welverdiend uitje na een week sloven in de keuken
Morgen Tilapia met shizzle Ik zal ook maar eens eea op de gevoelige plaat knallen.
Nu zit ik aan de vermouth met een schijfje citroen en wat ijs...mijn comfort drankje
golferzaterdag 14 oktober 2006 @ 23:27
quote:
Op zaterdag 14 oktober 2006 23:22 schreef SHE het volgende:


Ik ben uit eten geweest ; een welverdiend uitje na een week sloven in de keuken
Waar en wat?
Oblivionzaterdag 14 oktober 2006 @ 23:30
quote:
Op zaterdag 14 oktober 2006 23:22 schreef SHE het volgende:
@ Oblivion; wat een ontzettend mooie amuse lepels heb jij!!!
Dank je wel...
Komen uit Rotterdam...

http://www.rcr-rotterdam.nl/
Blueszaterdag 14 oktober 2006 @ 23:30
quote:
Op zaterdag 14 oktober 2006 23:22 schreef SHE het volgende:
@ Oblivion; wat een ontzettend mooie amuse lepels heb jij!!!

Ik ben uit eten geweest ; een welverdiend uitje na een week sloven in de keuken
Waar ben je geweest, wat heb je gegeten, en heb je er foto's van?
Blueszaterdag 14 oktober 2006 @ 23:32
Oh golfer, klootviool
renazaterdag 14 oktober 2006 @ 23:32
quote:
Op zaterdag 14 oktober 2006 22:28 schreef Bluezz het volgende:
[..]
Ik ga weer een Culemborgje nemen
Wat ga je met me doen?

ontopic: Pepernoten
golferzaterdag 14 oktober 2006 @ 23:33
quote:
Op zaterdag 14 oktober 2006 23:32 schreef Bluezz het volgende:
Oh golfer, klootviool
Ome golfer was tante bloes voor.
SHEzaterdag 14 oktober 2006 @ 23:35


Ik ben bij China in Soest geweest...voor mij 1 van de betere chinezen in regio Utrecht, op die op Vredenburg na.
Geniaal consistent en een geweldig sezchuan aanbod ook ( mijn favo )
Ik stink nu alleen behoorlijk uit de giechel
Foto's zijn er niet van, als ik uit eten ga, ben ik nogal obsessief met het eten bezig..ik denk niet dat ik aan foto's maken toekom
Oblivionzaterdag 14 oktober 2006 @ 23:36
Soest? Mens dan was je heeeeeul dichtbij de amuse lepeltjes...
SHEzaterdag 14 oktober 2006 @ 23:37
quote:
Op zaterdag 14 oktober 2006 23:30 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Dank je wel...
Komen uit Rotterdam...

http://www.rcr-rotterdam.nl/
Dit zal manlief leuk vinden
Oblivionzaterdag 14 oktober 2006 @ 23:38
quote:
Op zaterdag 14 oktober 2006 23:37 schreef SHE het volgende:

[..]

Dit zal manlief leuk vinden
NIET, ik herhaal, NIET aan de man vertellen...
Shoppen girl!
Thoricalzaterdag 14 oktober 2006 @ 23:40
quote:
Op zaterdag 14 oktober 2006 23:22 schreef SHE het volgende:
@ Oblivion; wat een ontzettend mooie amuse lepels heb jij!!!

Ik ben uit eten geweest ; een welverdiend uitje na een week sloven in de keuken
Morgen Tilapia met shizzle Ik zal ook maar eens eea op de gevoelige plaat knallen.
Nu zit ik aan de vermouth met een schijfje citroen en wat ijs...mijn comfort drankje
Mijn visboer wilde ze me zelfs voor niets geven. Maar ik wilde geen vis zonder huid en eigenlijk ook geen kweekvis.
En vandaag heben we mosselen op z'n Portugees gegeten.(koriander en olijfolie)
SHEzaterdag 14 oktober 2006 @ 23:45
quote:
Op zaterdag 14 oktober 2006 23:40 schreef Thorical het volgende:

[..]

Mijn visboer wilde ze me zelfs voor niets geven. Maar ik wilde geen vis zonder huid en eigenlijk ook geen kweekvis.
En vandaag heben we mosselen op z'n Portugees gegeten.(koriander en olijfolie)
Ik heb ze dus ook zo goed als voor niets meegekregen...Ik heb ook geen idee wat ik ermee moet, maar ik moet ze toch echt gaan maken.
Misschien dat ik morgen nog lekker recalcitrant ben en er gewoon keihard een soort kibbeling van ga maken.
Oblivionzaterdag 14 oktober 2006 @ 23:54
quote:
Op zaterdag 14 oktober 2006 23:45 schreef SHE het volgende:

[..]

Ik heb ze dus ook zo goed als voor niets meegekregen...Ik heb ook geen idee wat ik ermee moet, maar ik moet ze toch echt gaan maken.
Misschien dat ik morgen nog lekker recalcitrant ben en er gewoon keihard een soort kibbeling van ga maken.
Mag ik een suggestie doen?

Dan de zalm vervangen met Tilapia.



Ontopic: Cola en een bounty....
golferzaterdag 14 oktober 2006 @ 23:54
Het gelul over vis hier en in het lekkerste vis-topic heeft mij doen besluiten maandag maar weer eens even verderop naar IJmuiden te rijden om bij http://www.waasdorp.nl/ even wat lekker vers spul in te slaan.
golferzaterdag 14 oktober 2006 @ 23:58
quote:
Op zaterdag 14 oktober 2006 23:54 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Mag ik een suggestie doen?

Dan de zalm vervangen met Tilapia.



Ontopic: Cola en een bounty....
Nog een suggestie voor de tilapia.
Is bij ons altijd een succesnummer.
Oblivionzondag 15 oktober 2006 @ 00:11
quote:
Op zaterdag 14 oktober 2006 23:58 schreef golfer het volgende:

[..]

Nog een suggestie voor de tilapia.
Is bij ons altijd een succesnummer.
Ook fijn even gejat...
SHEzondag 15 oktober 2006 @ 00:12
quote:
Op zaterdag 14 oktober 2006 23:54 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Mag ik een suggestie doen?

Dan de zalm vervangen met Tilapia.



Ontopic: Cola en een bounty....
Oeh...dat klinkt wel ok...lekker met pommes dauphinoise
ik denk dat dit 'm gaat worden..dan gaat het wellicht nog ergens over

Helaas geen goed id dat Thaise goedje...ik kan geen thais of surinaams meer zien en ben er dan ook helemaal mee uitgekookt
Maar toch bedankt ome Golf
Martijn_77zondag 15 oktober 2006 @ 00:27
Meloen Likeur
Blueszondag 15 oktober 2006 @ 02:13
quote:
Op zaterdag 14 oktober 2006 23:32 schreef rena het volgende:


Wat ga je met me doen?

ontopic: Pepernoten
Hey, stalkertje

Zijn de pepernoten er weer??? oe!!
Ik heb weer een Culemborgje genomen
Poedelzondag 15 oktober 2006 @ 09:00
Vandaag overdag zal het niet veel meer zijn dan een paar sneetjes brood met zuivelspread bieslook light (van aldi) want vanavond staan er gevulde bladerdeeg pakketjes op het menu.

Das een recept van mn schoonouders (uit India) en dat is zo damn lekker dat ik het met gemak als avondeten ga eten! Levert wel veel kcal dus daarom overdag rustig aan.

Tis ook eigenlijk heel erg simpel te maken: uitje fruiten in een beetje olie, tartaar erbij rul bakken, flink wat knoflook erboven uitpersen, wat gedroogde pepertjes erboven verkruimelen, wat kaneelpoeder, wat kruidnagelpoeder en wat zout..

Plakjes roomboter bladerdeeg ontdooien. Wat vulling op ieder plakje scheppen, randjes natmaken met wat water en plakjes dubbelklappen (zoals een saucijzenbroodje zeg maar..). Bovenkant besmeren met eigeel (losgeroerd met een drupje water). Afbakken in een voorverwarmde oven..
Ik vind het erg lekker om er sweet chillie sauce van go-tan bij te eten!

Voor mn dochter bak ik patatjes..
Misschien dat ik daar ook wat van neem..
Fuentezondag 15 oktober 2006 @ 09:10
Poedel, dat klinkt echt erg lekker *recept opslaat*
Nu eet ik een stokbroodje met kruidenboter, vanavond wordt het pasta pesto.
Santjuhzondag 15 oktober 2006 @ 11:40
2 boterhammen met kokosbrood
Ku_Klux_Kloonzondag 15 oktober 2006 @ 11:55


Mini Kanjers
Coconutzondag 15 oktober 2006 @ 12:11
2 broodjes knakworst
NoSigarzondag 15 oktober 2006 @ 12:14
Gisteren erg lekker gekookt al zeg ik het zelf, en nog makkelijk ook:
Salade van rucola met walnoten, peer en stukken parmezaanse kaas, overgoten met 20 jaar oude aceto balsamico; penne a la amatriciana (=met spek en tomaten) en zeer dunne lamsfiletlapjes gegrild en ingesmeerd met knoflook, rozemarijen en marjolein.

Dadelijk koffie met boterwafels.
mirugaizondag 15 oktober 2006 @ 13:17
Net een lunch van zelfgemaakte ravioli gemaakt met wilde spinazie en parmesan als vulling en een boter met salie sausje. Heb net wat koffiebonen gebrand en nu is het wachten tot m'n espressoapparaat op temperatuur is voor een espressootje.
SHEzondag 15 oktober 2006 @ 13:54
Nou, ik heb de Tilapia voor de lunch gemaakt, omdat ik er toch wat huiverig voor was, maar dat was onterecht. OK, het is een flauwe kutvis, maar ik heb er iets van weten te maken. ( Ik had 3 filets en heb er 2 gebruikt en 1 apart gehouden )

Recept:

2 tilapiafilets
4 schijfjes limoen
goede sterke olijfolie ( ik gebruik marokkaanse )
zeezout
gesneden rode peper
verse knfolook in schijfjes
2 sjalotjes in partjes gesneden

Ovenschaal invetten met de olijfolie en de filets erin leggen. Op de filets leg je de schijfjes knof, dan de limoen, dan de peper, dan zeezout erover . Daartussen schik je de sjalotjes.

Dan maak je een botersaus; 50 gr boter smelten en wat bloem erbij...rustig met garde roeren tot dik papje en dan een kopje water erbij...weer roeren en weer wat (room)boter erdoor roeren.
Als je een glad papje hebt, is het ok. Zout erbij en ik heb er ook viskruiden ( uit de vriezer ) door geroerd. Viskruiden vind je in het vriesvak, is een combi van diverse verse kruiden die geniaal smaken bij vis.

De helft van de botersaus heb ik over de filets gegoten.
Die in de oven ( ik deed 190 gr , 20 minuutjes )

Ondertussen nieuwe aardappels gekookt.
Tilapia op bord, aardappeltjes ernaast en aardappels overgieten met de rest van de botersaus.

SUPER!!


ps: scuzi, geen pics. Ik had alles mooi opgemaakt, en vervolgens zat manlief er al gulzig met zijn handen en bestek in te porren...dus toen was het kodak moment wel een beetje vergaan

[ Bericht 4% gewijzigd door SHE op 15-10-2006 14:02:27 ]
SHEzondag 15 oktober 2006 @ 13:55
dan de andere filet:

daar maak ik vispotjes van. Heb de filet in stukjes gesneden. Kommetje vullen met een laagje vis, dan wat kruiden ( dille, peterselie..etc )
dan een laag botersaus
dan weer vis , dan weer kruiden en dan vis onder zetten met de botersaus.
Kommetje afdekken met een vel bladerdeeg en dan in de oven knallen.

editor2zondag 15 oktober 2006 @ 14:13

middaghapje
tonjazondag 15 oktober 2006 @ 14:19
Ik ga de rest van de kippenpie van gisteren opeten. Ik wilde het eigenlijk tot vanavond bewaren, maar dat ga ik niet redden
shiNinG_staRzondag 15 oktober 2006 @ 15:00
Vanavond varkenreepjes met paddestoelensaus en krieltjes en zelfgemaakte bosvruchtenbavarois
Oblivionzondag 15 oktober 2006 @ 16:08
We hebben besloten eens sushi te gaan halen...

Ben benieuwd!
Blueszondag 15 oktober 2006 @ 16:11
Klinkt lekker allemaal.

Vanavond maak ik dit :
http://www.ah.nl/allerhande/recepten/recipe.jsp?id=406176&trg=allerhande/recepten/recipe
Curiosityzondag 15 oktober 2006 @ 16:12
Vanavond een oosters kippetje uit de oven met frieten.
piepsterzondag 15 oktober 2006 @ 16:41
Het Zoervleisch seizoen is weer begonnen wat mij betreft. Gisteren het vlees in de azijn gedaan. Het staat nu te sudderen.
Underdoggyzondag 15 oktober 2006 @ 16:49
quote:
Op zaterdag 14 oktober 2006 20:57 schreef editor2 het volgende:
top oblivion en tonja! eindelijk meer mensen die ons
laten genieten van hun maaltijden


[[url=http://xs307.xs.to/xs307/06416/editor2zaterdagavondeten02.jpg.xs.jpg]afbeelding][/url][sub]
witte kip in gember & chinese spinazie[/ub]
Jammie, wat een bofkont ben je toch elke dag weer
Martijn_77zondag 15 oktober 2006 @ 17:54
Cola Light
#ANONIEMzondag 15 oktober 2006 @ 18:37
Net een twix gehad.
Underdoggyzondag 15 oktober 2006 @ 18:45
iglo diepvries maaltijd, toch echt een stuk beter dan magnetrontjak
Coconutzondag 15 oktober 2006 @ 18:55
Zometeen gebakken aardappeltjes, gestoomde broccoli en een cordon bleu. Lekker makkelijk.
ikwilookwatzeggenzondag 15 oktober 2006 @ 18:57
Chonees gehaald!

Nasi met kip en beef en groentes
poszondag 15 oktober 2006 @ 18:58
quote:
Op zondag 15 oktober 2006 16:08 schreef Oblivion het volgende:
We hebben besloten eens sushi te gaan halen...

Ben benieuwd!
Hee Obli

Doe dat bijna wekelijks, of maak ze zelf....echt heerlijk
Hoe heeft het gesmaakt?

Oja vanvond lekker makkelijk, stokbrood met pesto en allerlei andere lekkere restjes
PdeHoogzondag 15 oktober 2006 @ 21:47
Ribeye, rijst met spekjes en champignonnetjes en een salade met als toetje Appel-Kaneelvla. Ik geloof dat ik de stoofpeertjesvla beter vind
Martijn_77zondag 15 oktober 2006 @ 21:49
Snijbonen, gemarineerd stukje varkensvlees en gebakken aardappeltjes

Nu Koum Quat Likeur
editor2zondag 15 oktober 2006 @ 21:56

nu ff een latenite snack
Coconutzondag 15 oktober 2006 @ 22:03
Een groot stuk daimtaart
SHEzondag 15 oktober 2006 @ 22:17
quote:
Op zondag 15 oktober 2006 22:03 schreef Coconut het volgende:
Een groot stuk daimtaart
[afbeelding]
MAAK
ME
GEK

waar kopen we dat???
NOU????

Martijn_77zondag 15 oktober 2006 @ 22:21
Multivrucht
Coconutzondag 15 oktober 2006 @ 22:46
quote:
Op zondag 15 oktober 2006 22:17 schreef SHE het volgende:
MAAK
ME
GEK

waar kopen we dat???
NOU????

[afbeelding]
Bij IKEA
mirugaizondag 15 oktober 2006 @ 23:04
quote:
Op zondag 15 oktober 2006 22:46 schreef Coconut het volgende:
[..]
Bij IKEA
Is dat lekker? Het ziet eruit als junkfood met een grote J!
Ik krijg er trek van in iets met chocolade. Misschien dat ik nog effe snel een paar flensjes maak met chocolade en geroosterde amandelen ofzo...
editor2maandag 16 oktober 2006 @ 00:54
Als je gek bent op iets met chocola moet je eens naar Antwerpen/Brussel gaan:



En dan ziet zoiets van dichtbij er heel erg lekker uit.

Haaibaaikemaandag 16 oktober 2006 @ 00:59
quote:
Op maandag 16 oktober 2006 00:54 schreef editor2 het volgende:
Als je gek bent op iets met chocola moet je eens naar Antwerpen/Brussel gaan:

[[url=http://xs208.xs.to/xs208/06421/editor2zondagavondsnoep00.jpg.xs.jpg]afbeelding][/url]

En dan ziet zoiets van dichtbij er heel erg lekker uit.

[[url=http://xs208.xs.to/xs208/06421/editor2zondagavondsnoep01.jpg.xs.jpg]afbeelding][/url]
Ziet er lekker uit ja,