abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_42069722
vanavond heerlijk van een uitgebreid kaas plateau genoten was echt genieten,10 verschillende soorten geproefd,ben op zoek naar mede liefhebbers, en kaas liefhebbers die eens een kaasje hebben geproefd,waar je van denkt,dit mag geen mens missen bvn gr niels
pi_42069724
bvd
pi_42069727
Er vanuit gaande dat je dus ook van blauwe kazen houdt: Roquefort, de absolute koning der schimmelkazen. Verder kan je het beste bij de kaasboer op de markt wat advies vragen... die gasten zijn betaalbaar en weten waar ze het over hebben.

Afraders: luxe kaasjes bij de supermarkt kopen (duur en slechte kwaliteit)
Now we come to step three. This... drives... most... people... crazy.
Woord omhoog, hond! Je weeeet.
pi_42069821
klopt helemaal een kaas plateau zonder blauwscimmel ,is geen volwaardig plateau
pi_42069824
bdw de munster van ah is best wel goed hoor!!
pi_42070061
Voor elke kaas is er wel een liefhebber... Het is zo afhankelijk van smaak. Roquefort is inderdaad de koning maar wordt regelmatig als te zout beoordeeld. Veel mensen vinden de nep variant hierop Danisch Blue een stuk lekkerder. Naast blauwaderkazen heb je ook roodbacteries, Chaumes is toch wel één van de toppers, erg sterk.
Als je van mening verschilt, zorg er dan voor dat het geen meningsverschil wordt
pi_42070081
ik heb in frankrijk brood gehad met roquefort was echt heel erg lekker. Verder ben ik niet zo diep in die kaas scene, maar gewoon wat bekende kazen als mozzerella , feta etc hou ik wel van !
Ik weet niks van Hindoes. Wel van Samoerai en andere dingen.
pi_42070088
cheddar cheese, vd mc donalds natuurlijk
Vrijwilliger
  zaterdag 23 september 2006 @ 09:22:36 #9
33232 Againzender
Vriend van de show
pi_42070189
quote:
Op zaterdag 23 september 2006 07:55 schreef tajine het volgende:
bdw de munster van ah is best wel goed hoor!!
Dat viel mij laatst ook op ja, was blij verrast
[b]Op maandag 6 september 2010 00:28 schreef tong80 het volgende:[/b]
GVD Wat moet jij een trotse vader zijn :)
:P
pi_42070326
de kaasboer in mijn woonplaats ,is super goed maar na 6 uur is ah een goed alternatief.
gistern le montagnard gekocht,een super lekker kaasje uit krankrijk van koemelk,nog al duidelijk van smaak maar ow zo lekker echt een aanrader!!
pi_42070356
http://vacherin-montdor.ch/

Ik kom regel matig in de Franse alpen & Zwitserland dit is een van mijn favoriete kasen die ik ook altijd wel mee naar NL neem.
pi_42070417
ow ben nieuwschierig noem eens een naam tete de mouine misschien??
pi_42070593
idd cheddar is helemaal nix,mijn kaasboer wil het geen eens verkopen om dat hij het bagger vind!!
pi_42070616
Vorige week voor het eerst brandnetelkaas gegeten, héerlijk, kruidig en pittig.
Het is moeilijk vriendelijkheid weg te geven, het wordt bijna altijd teruggegeven.
pi_42070669
ja is ook lekker en dan de belegen variant
  zaterdag 23 september 2006 @ 10:24:12 #17
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_42070831
Cambozola vind ik zó lekker
  zaterdag 23 september 2006 @ 10:27:08 #18
54772 Silmarwen
The World is in our hands
pi_42070869
quote:
Op zaterdag 23 september 2006 10:08 schreef tajine het volgende:
idd cheddar is helemaal nix,mijn kaasboer wil het geen eens verkopen om dat hij het bagger vind!!
Cheddar kan zeker wel lekker zijn, mits je de goede hebt die in Nederland bijna niet te krijgen zijn. Ik stel voor dat je eens naar Groot-Britannië gaat, echte cheddar koopt en dan nog eens je mening verkondigt.
pi_42070884
Old Amsterdam
...nothing happens until you make it happen...
pi_42070981
old amsterdam is echt een fabriek kaasje daar is nix ambachtelijks aan dan liever een mooie oude kaas van een plaatseke kaas boederij
pi_42070995
maar ik geef het toe old amsterdam is wel lekker
pi_42071010
plaatselijke
pi_42071191
Tête de Moine! Sowieso erg lekker maar nog lekkerder om af te schaven Bleu D'Auvergne, wat zachter en romiger dan Roquefort. Port Salut, Is ook een goedkopere variant van, Saint-Paulin. Verschil is nauwelijks te merken eigenlijk.
Oh, and that's a bad miss!
pi_42071325
je kan toch alleen maar tete de moibne af schafen??? kan me niet voorstellen dat je daar een blokje van neemt!!! ga st paunt proberen bedankt voor je tip
  zaterdag 23 september 2006 @ 11:03:04 #25
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_42071442
Ik vind Blue Stilton ook wel een aanrader. En een geitencamembert.
The love you take is equal to the love you make.
pi_42072122
quote:
Op zaterdag 23 september 2006 10:55 schreef tajine het volgende:
je kan toch alleen maar tete de moibne af schafen??? kan me niet voorstellen dat je daar een blokje van neemt!!! ga st paunt proberen bedankt voor je tip
Ik heb geen idee wat tete de moibne is, maar Tête de Moine is wel te schaven hoor Ik bedoel dan ook niet dikke plakke schaven. Kijk hier eens rond http://www.tetedemoine.ch/fr.aspx

En oh ja, met de knop kan je een post wijzigen
Oh, and that's a bad miss!
  zaterdag 23 september 2006 @ 11:56:00 #27
97348 Matness
Matt about you
pi_42072413
ik vind zelf een goeie ouwe snijbare, met zoutkristallen erg lekker
en een lekker zacht geitekaasje, mjam.
pi_42072861
quote:
Op zaterdag 23 september 2006 09:43 schreef P.U.N.T het volgende:
http://vacherin-montdor.ch/

Ik kom regel matig in de Franse alpen & Zwitserland dit is een van mijn favoriete kasen die ik ook altijd wel mee naar NL neem.
kan je hier ook kopen hoor
"I'm the master of low expectations." George W. Bush, aboard Air Force One, June 4, 2003
pi_42072932
quote:
Op zaterdag 23 september 2006 10:36 schreef tajine het volgende:
plaatselijke
Er bestaat zo iets als de edit knop he? Die is niet voor niets gemaakt.
...nothing happens until you make it happen...
pi_42072972
quote:
Op zaterdag 23 september 2006 09:39 schreef tajine het volgende:
de kaasboer in mijn woonplaats ,is super goed maar na 6 uur is ah een goed alternatief.
gistern le montagnard gekocht,een super lekker kaasje uit krankrijk van koemelk,nog al duidelijk van smaak maar ow zo lekker echt een aanrader!!
Je bent me voor!

En de ook al genoemde Mont d'Or.

Verder is mijn favoriete kaas voor normaal gebruik Appenzeller.
How beautiful they are - the trains you miss..
Would you like to watch tv? Or get between the sheets? Or contemplate a silent freeway?
The angle of the dangle is inversely proportional to the heat of the beat
pi_42073164
ik ben vaak teleurgesteld door de smaak van luxe kazen. het is me vaak iets te eenvoudig, of in het geval van schimmelkazen te sterk
  zaterdag 23 september 2006 @ 12:40:11 #32
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_42073369
quote:
Op zaterdag 23 september 2006 12:30 schreef 7th_wave het volgende:
ik ben vaak teleurgesteld door de smaak van luxe kazen. het is me vaak iets te eenvoudig, of in het geval van schimmelkazen te sterk
Laat je de kaas wel goed op kamertemperatuur komen? Daar kan het soms aan liggen.

Bij kaasjes die je te sterk vindt, kun je een stukje brood eten of witte druiven.
The love you take is equal to the love you make.
pi_42073417
quote:
Op zaterdag 23 september 2006 11:40 schreef Brentmeister het volgende:

[..]

Ik heb geen idee wat tete de moibne is, maar Tête de Moine is wel te schaven hoor Ik bedoel dan ook niet dikke plakke schaven. Kijk hier eens rond http://www.tetedemoine.ch/fr.aspx

En oh ja, met de [afbeelding] knop kan je een post wijzigen
Die is erg lekker. Wij hebben zo'n schilapparaat .
Op maandag 9 november 2009 12:25 schreef Whiskey_Tango het volgende:
Dat interesseert GroenLinks voor geen meter, ze zien je als een wandelende zak euro's waar ze handig een tap in kunnen drukken voor hun socialistische hobbies.
pi_42073656
Ik weet niet precies hoe hij heet, maar bij de AH hebben ze brie, waar in het midden boursin, of iig een soort van kruidenboter, in zit (een laagje in het midden)... Een vriend kwam met de tip, en hij viel idd wel in de smaak ja...
Ik heb geen semi-intelligente signature.
JoPiDo:"Volgens mij is Cutebutpsycho een raszeikwijf, ééntje die je als man absoluut links moet laten liggen."
pi_42074177
ik weet welke je bedoeld,maar hou niet zo van gekunstelde kaasjes!!!!
pure kaas zonder toevoegels is het lekkerste,vind ik altans.maar ieder zijn smaak
  zaterdag 23 september 2006 @ 13:19:03 #36
158542 Hutch
Passionate about Taste!
pi_42074204
een lekkere geitenkaas sla ik niet over
  zaterdag 23 september 2006 @ 13:23:17 #37
33549 Thomasumo
User 33549 reporting for
pi_42074289
zoiezo de Roquefort maar dan niet zo'n kleffe natte van de AH. Een echt goede van de kaasboer.

Mocht je dat de scherpvinden kan je altijd nog gaan voor de blue de bresse of een rochebaron.

afmaken met een een geitenkaasje en een trapist. Serveren met druiven of kweepeer en zuurdesembrood een mooie pinot gris er bij en de smaak hemelpoorten gaanvoor je open.

I am SO omniscient that if there were to be two omnisciences, I'd be both!
pi_42074801
hou jij eens ff op thomas het kwijl loopt uit me mond !!!! welke trapist vind jij lekker st joseph vind ik lekker
pi_42074826
quote:
Op zaterdag 23 september 2006 10:27 schreef Silmarwen het volgende:

[..]

Cheddar kan zeker wel lekker zijn, mits je de goede hebt die in Nederland bijna niet te krijgen zijn. Ik stel voor dat je eens naar Groot-Britannië gaat, echte cheddar koopt en dan nog eens je mening verkondigt.
Juist..
Zyggie.
pi_42075407
ok geloof ik !!! iest tie dan niet in ned verkrijgbaar??? wil wel eens de echte proberen !!! bdw de blauwschimmel uit engeland(stilton) is ook niet te versmaden
pi_42075482
je komt klaar (sorry) als je stilton proefd die gemarineerd is in rode port
pi_42076784
quote:
Op zaterdag 23 september 2006 12:42 schreef --Christiaan-- het volgende:

[..]

Die is erg lekker. Wij hebben zo'n schilapparaat .
Ik ook Een girolle, zo'n geval:

Oh, and that's a bad miss!
pi_42076925
Die Tete de Moine voor buiten openen (of aan het eind van de avond als iedereen weg moet...)
Nobody expects the Spanish Inquisition!
  zaterdag 23 september 2006 @ 15:20:31 #44
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_42077020
quote:
Op zaterdag 23 september 2006 15:15 schreef Its-Jojo-4you het volgende:
Die Tete de Moine voor buiten openen (of aan het eind van de avond als iedereen weg moet...)
Een kaasliefhebber vindt dat niet stinken.
The love you take is equal to the love you make.
pi_42077042
Nee, daar heb je gelijk in, het heeft een hele specifieke geur
Nobody expects the Spanish Inquisition!
  zaterdag 23 september 2006 @ 15:29:24 #46
33549 Thomasumo
User 33549 reporting for
pi_42077218
quote:
Op zaterdag 23 september 2006 13:47 schreef tajine het volgende:
hou jij eens ff op thomas het kwijl loopt uit me mond !!!! welke trapist vind jij lekker st joseph vind ik lekker
Erg he, maar sinds ik een half uur geleden hier gepost heb denk ik alleen nog maar aan een goed plankje kaas!

als trapist neem ik meestal een simpele munster. omdat de blauwe kaas wat mij betreft het karakter bepaalt en de overige 2 a 3 kazen ondersteunen.

zo nog maar even snel naar de Dappermarkt fietsen dan maar,..

Je word bedankt Tajine
I am SO omniscient that if there were to be two omnisciences, I'd be both!
pi_42090953
quote:
Op zaterdag 23 september 2006 10:47 schreef Brentmeister het volgende:
Tête de Moine! Sowieso erg lekker maar nog lekkerder om af te schaven Bleu D'Auvergne, wat zachter en romiger dan Roquefort.
Tete de Moine is goed Als je een romige blauwschimmel zoekt zou je Saint Agur moeten proberen, erg lekker. Bleu D'Auvergne is wat droger van smaak. Verder is epoisse (een roodbacterie kaasje gerijpt in Chablis) ook verrukkelijk. Ik werk in een kaas/delicatessenzaak waar we ongeveer 200-300 soorten kaas hebben, dus weet er wel het een en ander van af We maken onderandere blue stilton met port. We krijgen een hele blue stilton binnen, boren een gat in het midden en zetten er een fles port ondersteboven in. het hele geheel in een bak tegen het lekken, en de port trekt door de aderen heen. Heerlijk

[ Bericht 1% gewijzigd door Casparovvv op 24-09-2006 14:01:57 ]
Op dinsdag 24 november 2009 23:03 schreef k_man het volgende:
Een einde aan oeverloos gelul is een einde aan Fok.
pi_42091040
quote:
Op zaterdag 23 september 2006 13:23 schreef Thomasumo het volgende:
zoiezo de Roquefort maar dan niet zo'n kleffe natte van de AH. Een echt goede van de kaasboer.
Roquefort is geen droge kaas, wij krijgen 'm binnen in plastic waar 'ie bijna in een zak vocht dobbert. Het wordt gerijpt in de grotten van Roquefort waar een bepaald klimaat heerst, en enorme roggebroden zorgen er voor dat die kenmerkende schimmel zich in de Roquefort vestigd.
Op dinsdag 24 november 2009 23:03 schreef k_man het volgende:
Een einde aan oeverloos gelul is een einde aan Fok.
pi_42091099
quote:
Op zaterdag 23 september 2006 12:52 schreef Cutebutpsycho het volgende:
Ik weet niet precies hoe hij heet, maar bij de AH hebben ze brie, waar in het midden boursin, of iig een soort van kruidenboter, in zit (een laagje in het midden)... Een vriend kwam met de tip, en hij viel idd wel in de smaak ja...
Gevulde brie Wij maken 'm met een roomkaas met bieslook, en een roomkaas met prei en salami. We hebben nu ook herfstbrie met o.a. kastanjes, hazelnoot en amaretto.
Op dinsdag 24 november 2009 23:03 schreef k_man het volgende:
Een einde aan oeverloos gelul is een einde aan Fok.
pi_42091125
St. Albray
Gorgonzola natuurlijk,
een goede parmezaanse is ook lekker,
Overjarige Beemster
pi_42091148
quote:
Op zondag 24 september 2006 14:02 schreef DivineJester het volgende:

een goede parmezaanse is ook lekker,
De echte parmigiano reggiano Lekker over de pasta of carpaccio.
quote:
Overjarige Beemster
smaaQ OK of die drie jaar oude beemster kaas, beide erg lekker, en nog romig voor die leeftijd.
Op dinsdag 24 november 2009 23:03 schreef k_man het volgende:
Een einde aan oeverloos gelul is een einde aan Fok.
pi_42091268
quote:
Op zondag 24 september 2006 13:56 schreef Casparovvv het volgende:

[..]

Roquefort is geen droge kaas, wij krijgen 'm binnen in plastic waar 'ie bijna in een zak vocht dobbert. Het wordt gerijpt in de grotten van Roquefort waar een bepaald klimaat heerst, en enorme roggebroden zorgen er voor dat die kenmerkende schimmel zich in de Roquefort vestigd.
Zijn die grotten wel volgens HACCP regels betegeld dan?
How beautiful they are - the trains you miss..
Would you like to watch tv? Or get between the sheets? Or contemplate a silent freeway?
The angle of the dangle is inversely proportional to the heat of the beat
pi_42091373
quote:
Op zondag 24 september 2006 14:09 schreef charon het volgende:

[..]

Zijn die grotten wel volgens HACCP regels betegeld dan?
het luchtklimaat is zo gezond dat de mensen die daar werken bijna niet ziek worden
Op dinsdag 24 november 2009 23:03 schreef k_man het volgende:
Een einde aan oeverloos gelul is een einde aan Fok.
pi_42092253
quote:
Op zaterdag 23 september 2006 07:07 schreef Slappertje het volgende:
... Roquefort, de absolute koning der schimmelkazen. ...
quote:
Op zaterdag 23 september 2006 10:47 schreef Brentmeister het volgende:
.. Bleu D'Auvergne, wat zachter en romiger dan Roquefort. ...
quote:
Op zaterdag 23 september 2006 13:23 schreef Thomasumo het volgende:
zoiezo de Roquefort maar dan niet zo'n kleffe natte van de AH. ...
quote:
Op zondag 24 september 2006 13:56 schreef Casparovvv het volgende:
[..]
Roquefort is geen droge kaas,
Ik ben vanavond vrij, als iemand niet gelooft dat ik het zachtste romigste lekkerste kaasje ben dat er is. Gewoon even proeven!
quote:
wij krijgen 'm binnen in plastic waar 'ie bijna in een zak vocht dobbert. Het wordt gerijpt in de grotten van Roquefort waar een bepaald klimaat heerst, en enorme roggebroden zorgen er voor dat die kenmerkende schimmel zich in de Roquefort vestigd.
Moet je echt dat jeugdtrauma weer bovenhalen?
Nee, een mensenfoetus ligt er lekker bij voordat ie naar buiten komt!
twee violen en een trommel en een fluit
pi_42096242
quote:
Op zondag 24 september 2006 15:06 schreef Roquefort het volgende:

Ik ben vanavond vrij, als iemand niet gelooft dat ik het zachtste romigste lekkerste kaasje ben dat er is. Gewoon even proeven!
Dat zeg ik toch
quote:
[..]

Moet je echt dat jeugdtrauma weer bovenhalen?
Nee, een mensenfoetus ligt er lekker bij voordat ie naar buiten komt!
Zonder die fase was jij geen lekker kaasje maar een lelijk mormel geweest
Op dinsdag 24 november 2009 23:03 schreef k_man het volgende:
Een einde aan oeverloos gelul is een einde aan Fok.
  zondag 24 september 2006 @ 22:11:59 #56
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_42099975
Lekker overjarige kaas (bijvoorbeeld Old Amsterdam) met een goed glas port
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zondag 24 september 2006 @ 22:19:14 #57
73232 De_Hertog
Aut bibat, aut abeat
pi_42100132
quote:
Op zondag 24 september 2006 15:06 schreef Roquefort het volgende:


Prima post. Waag je het ook nog collega-kaassoorten aan te raden, of is dat te eng?
Mary had a little lamb
Then Mary had dessert
  maandag 25 september 2006 @ 00:12:28 #58
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_42102501
ik ben zelf erg gek op emmentaler
maar eigenlijk gaan de meeste kaasjes er wel in... ik ben alleen niet echt gek op de meest blauw-schimmels....
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_42104232
quote:
Op zondag 24 september 2006 15:06 schreef Roquefort het volgende:

[..]
Ik weet niet of je de financiele bijsluiter van mijn post hebt gelezen, maar het kost je ¤ 0,50 per post dat je me in je signature quote.
Now we come to step three. This... drives... most... people... crazy.
Woord omhoog, hond! Je weeeet.
pi_42105868
http://www.geramont.de/



Nergens meer te verkrijgen, mijn ouders zitten nu in Frankrijk en zoeken zich gek voor me. Schijnt alleen in de Aldi in Duitsland nog te verkrijgen te zijn. Het is een tijdje in Ned. te koop geweest, maar nu dus niet meer

Echt zo lekker, het lijkt op Brie maar dan 10 keer zachter en romiger
I used to work in a morgue........I am a people person
Only Human
  maandag 25 september 2006 @ 06:03:15 #61
269 vats
Live life to the max!
pi_42105877
quote:
Op zaterdag 23 september 2006 10:08 schreef tajine het volgende:
idd cheddar is helemaal nix,mijn kaasboer wil het geen eens verkopen om dat hij het bagger vind!!
Chedder is superlekker. Maar je moet er wel voor naar Engeland. Heb daar bij Harrods een keer een gerookte Chedder genomen, tering wat was dat lekker! Helaas verkopen ze in Nederland geen goede chedder, wat ik erg jammer vind want vind goede chedder lekkerder als goede Hollandse kaas!
  maandag 25 september 2006 @ 06:07:34 #62
269 vats
Live life to the max!
pi_42105881
Tip, als je een pas van de VEN hebt ga dan daar is Kaas halen! Die hebben echt een mega assortiment van diverse merken waar je nog nooit van gehoord hebt! Je kunt vaak veel soorten proeven dus een echte aanrader!

Ik ga zelf naar de VEN op Fore Park nabij Den Haag die heeft een heel goed vers assortiment, natuurlijk zijn er vele VEN vestegingen die kleiner zijn en dus stuk minder hebben.
pi_42105882
Ik vind zelf overjaarse Goudse lekker
Brutal. Fucking. Metal.
pi_42114719
quote:
Op maandag 25 september 2006 06:03 schreef vats het volgende:

[..]

Chedder is superlekker. Maar je moet er wel voor naar Engeland. Heb daar bij Harrods een keer een gerookte Chedder genomen, tering wat was dat lekker! Helaas verkopen ze in Nederland geen goede chedder, wat ik erg jammer vind want vind goede chedder lekkerder als goede Hollandse kaas!
De enige Cheddar die wij verkopen is farmhouse cheddar, een boeren cheddar met een parafinekorst. Wel te eten
Op dinsdag 24 november 2009 23:03 schreef k_man het volgende:
Een einde aan oeverloos gelul is een einde aan Fok.
  maandag 25 september 2006 @ 17:10:52 #65
34481 travelman
What's goin' on?!
pi_42116230
ik zag gisteren een reportage over 'raar' eten; in Italie schijnen ze een kaas te eten met levende wormpjes erin. Die zouden dan ook voor extra smaak zorgen. Eet erg graag kaas en sta open voor nieuwe dingen, maar ik denk niet dat zoiets er bij mij in zou gaan.

Maar origineel op een kaasplankje op vrijdagavond is 'ie natuurlijk wel !!!
pi_42141877
kaas van de kaasboer, kruidenkazen, belegenkaas, mmmmm....
  dinsdag 26 september 2006 @ 15:46:49 #67
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_42143033
Ow.... kaasplankjes

Ik probeer toch altijd een combinatie te maken van wat verschillende soorten, een harde koemelk (Tome) Zachte roodschimmels (Pont L'eveque) , mooie stukje boerenbrie of camembert uit Normandie, Roquefort of Bleu des Causses en vaak nog een Geitenkaasje.

Trouwens uit Nederland komen nu ook een aantal kaasjes verweven met de Trappistenbieren van La Trappe. Zeker het proberen waard.
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
pi_42143055
Wij hadden vorige kerst ook een kaasplateau als een soort dessert, beviel erg goed moet ik zeggen.

Wij hadden Kernhem, Port Salut, Gorgonzola en nog een soort. Lekker op temperatuur laten komen en smullen maar.
  dinsdag 26 september 2006 @ 15:48:47 #69
133023 Zwaffel
freaking frack
pi_42143092
oude 30+ kaas van de kaasboer op de markt
  dinsdag 26 september 2006 @ 16:00:35 #70
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_42143435
quote:
Op dinsdag 26 september 2006 15:47 schreef Freak187 het volgende:
Wij hadden vorige kerst ook een kaasplateau als een soort dessert, beviel erg goed moet ik zeggen.

Wij hadden Kernhem, Port Salut, Gorgonzola en nog een soort. Lekker op temperatuur laten komen en smullen maar.
Goed om zo kennis te maken met Franse kazen, alleen zijn dit waarschijnlijk wel allen Fabriekskazen. Ga eens naar een kaaswinkel/boer en probeer eens wat boederij kazen. Je zult meteen een groot verschil proeven. (het kost wat meer maar het is mijn inziens wel de moeite waard).

Mooi glas rode wijn erbij en genieten...
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
  dinsdag 26 september 2006 @ 16:04:09 #71
140724 Zyggie
Geweldenaar.
pi_42143520
Zyggie.
  dinsdag 26 september 2006 @ 16:19:15 #72
129574 Kiteless
pornsexgoddess
pi_42143862
Chaumes / Crémier de Chaumes,
Reblochon,
Epoisses,
Vacherin Mont d'Or
-=[ Kiteless ]=-=[ To dream of love ]=-
pi_42144073
knooflook kaas (te koop bij de betere kaasboeren op de markt)
  dinsdag 26 september 2006 @ 16:50:38 #74
35446 NT-T.BartMan
voorgoed vertrokken
  dinsdag 26 september 2006 @ 17:04:04 #75
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_42144995
Ik ben ook altijd in voor dingen die mooi combineren met kazen op een kaasplank. Voor over een stukjo oude brokkelkaas wat Mosterd dille saus. Wat vijgen compot en Vruchtenbrood
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
pi_42145190
quote:
Op zaterdag 23 september 2006 14:15 schreef tajine het volgende:
je komt klaar (sorry) als je stilton proefd die gemarineerd is in rode port

Met whiskey is ook lekker.
Hier in de buurt zit een hele goede kaaswinkel, ik heb zelden zoveel speciale kazen bij elkaar gezien.
Een vrij klein winkeltje (ik gok zo'n 25m²) met maximaal een meter of 2 met hollandse kaas, de rest staat bomvol met goede buitenlandse kazen.
There is no love sincerer than the love of food.
  dinsdag 26 september 2006 @ 17:54:32 #77
154636 Riq
het is me wat
pi_42146238
quote:
Op dinsdag 26 september 2006 16:19 schreef Kiteless het volgende:
Chaumes,
Reblochon,
Epoisses,
Een vrouw naar mijn hart
Op dinsdag 24 november 2009 23:03 schreef k_man het volgende:
Een einde aan oeverloos gelul is een einde aan Fok.
pi_42146336
quote:
Op dinsdag 26 september 2006 15:48 schreef Zwaffel het volgende:
oude 30+ kaas van de kaasboer op de markt
Waarom magere kaas? Over het algemeen heeft 48+ kaas meer smaak. hoewel er ook lekkere 20 en 30/35+ kazen zijn hoor. Twight is een oude 20+ kaas die erg lekker is.
Op dinsdag 24 november 2009 23:03 schreef k_man het volgende:
Een einde aan oeverloos gelul is een einde aan Fok.
pi_42146864
Port Salut
Brie

Hollandse kazen
Buy it, use it, break it, fix it,
Trash it, change it, mail - upgrade it,
Charge it, point it, zoom it, press it,
Snap it, work it, quick - erase it,
  dinsdag 26 september 2006 @ 19:08:51 #81
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_42148051
quote:
Op dinsdag 26 september 2006 18:25 schreef Agiath het volgende:


Hollandse kazen
Bettine Geitenkaas
Goudse Overjarige Brokkelkaas
Jonge Boeren Graskaas
Trappistenkaas van La Trappe
Reypenaer VSOP

Zeker het proberen waard
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
  dinsdag 26 september 2006 @ 21:54:42 #82
35446 NT-T.BartMan
voorgoed vertrokken
pi_42153669
quote:
Was al beschreven, maar zonder de naam er bij
pi_42160357
geweldig al deze tips van jullie!!
ben echter geen nieuwe kaasjes tegen gekomen,klinkt decadent maar ik heb ze allemaal al geproefd .
port salut,old amsterdam en nog meer van die meuk,zijn echt massa/sbs 6/zeeman. kaasjes!!!!
mijn absolute voorkeur gaat uit naar reypenaar vsop en de vacherin.
  woensdag 27 september 2006 @ 10:46:25 #84
35446 NT-T.BartMan
voorgoed vertrokken
pi_42163562
quote:
Op woensdag 27 september 2006 06:02 schreef tajine het volgende:
geweldig al deze tips van jullie!!
ben echter geen nieuwe kaasjes tegen gekomen,klinkt decadent maar ik heb ze allemaal al geproefd .
port salut,old amsterdam en nog meer van die meuk,zijn echt massa/sbs 6/zeeman. kaasjes!!!!
mijn absolute voorkeur gaat uit naar reypenaar vsop en de vacherin.
Als je dan écht wat anders wilt neem dan Oscypek.
Ik heb dit geproefd en vond het maar terwijl de lokale Polen van deden.
pi_42165330
quote:
Op dinsdag 26 september 2006 16:00 schreef Chielus het volgende:

[..]

Goed om zo kennis te maken met Franse kazen, alleen zijn dit waarschijnlijk wel allen Fabriekskazen. Ga eens naar een kaaswinkel/boer en probeer eens wat boederij kazen. Je zult meteen een groot verschil proeven. (het kost wat meer maar het is mijn inziens wel de moeite waard).

Mooi glas rode wijn erbij en genieten...
Het was in ieder geval niet de standaard voorverpakte kaas met plastic smaak. Was echt bij een kaasboer.

Voor het echte walhalla moet je een keer in de zomervakantie naar Frankrijk en daar een markt bezoeken. Heel veel boeren die hun spullen direct op de markt zetten, allemaal regionale kazen
pi_42176370
quote:
Op woensdag 27 september 2006 06:02 schreef tajine het volgende:
geweldig al deze tips van jullie!!
ben echter geen nieuwe kaasjes tegen gekomen,klinkt decadent maar ik heb ze allemaal al geproefd .
port salut,old amsterdam en nog meer van die meuk,zijn echt massa/sbs 6/zeeman. kaasjes!!!!
mijn absolute voorkeur gaat uit naar reypenaar vsop en de vacherin.
Ok, nog eens proberen.

Ken je Perail? Pittig Frans schapenkaasje.
Op dinsdag 24 november 2009 23:03 schreef k_man het volgende:
Een einde aan oeverloos gelul is een einde aan Fok.
pi_42180200
ik zie steeds de namen van de kazen staan, maar de makers zijn ook heel belangrijk. net als bij wijn de ene bordeaux is de andere niet; de ene camembert is de andere ook niet. Ga in ieder geval naar een proffesionele kaasverkoper, dan kun je ze rijp krijgen dat is ontzettend belangrijk en dat krijg je in de supermarkt nooit (het rijpen (affineren) is een nogal duur proces..) ook een aoc zegt niet zoveel, de bepalingen om zo'n appelation te voeren zijn heel erg per kaas verschillend. Bij Roquefort bijvoorbeeld mag je bijna alles doen. De allerbeste roquefort is zeker "roquefort cave baragnaudes" wel een beetje aan de prijs maar proef dat maar eens naast een supermarkt roquefort!! Het ligt er ook een beetje aan waar je het voor gebruikt natuurlijk. zo is er een zwiterse kaas, "l' evitaz'", die vrij onbekend is en voor een kaasplankje ook niet vreselijk geschikt, maar in en fondue een absolute topper! aanraders voor een kaasplank (natuurlijk altijd verschillende types kaas gebruiken): geitenkaas: Saint Maure de la Touraine, gratadon d'ardeche, pelardon koeienkaas (witschimmel): camembert de Normandie, brie de meaux, coulommiers. roodbacterie: munster, l'epoisses, chaverin mont d'or blauwschimmel: roquefort, gorgonzola, cambozola, bastiaans blauw , bresse bleu. harde kazen: comte, beaufort, cantal, mimolette vieux. verder kun je natuurlijk ook nog paarden- schapen, buffel of yakkaas eten maar dat is meer iets voor de liefhebbers en ook moeilijker te krijgen (behalve buffel mozarella..). Als laatste tip heb ik nog dat het wel leuk is dat je ookmrekening houdt met de vorm van de kaas, een paar verschillende is wel zo leuk voor een kaasplank.
  woensdag 27 september 2006 @ 23:06:05 #88
33232 Againzender
Vriend van de show
pi_42184428
quote:
Op woensdag 27 september 2006 11:52 schreef Freak187 het volgende:

[..]

Het was in ieder geval niet de standaard voorverpakte kaas met plastic smaak. Was echt bij een kaasboer.

Voor het echte walhalla moet je een keer in de zomervakantie naar Frankrijk en daar een markt bezoeken. Heel veel boeren die hun spullen direct op de markt zetten, allemaal regionale kazen
Kom tijdens de zomervakantie aardig wat zondagen in de markthallen van Beziers. Niet dat dat nou direct een kaaswalhalla is, maar het geeft inderdaad een aardig idee van watvoor een lekkers er te krijgen is, niet alleen qua kaas.

Wat mij overigens erg opvalt is het verschil tussen rauwmelkse kazen en de gepasteuriseerde kazen. Rauwmelkse vind ik over het algemeen veel voller van smaak. En die kan je nou net niet zo makkelijk krijgen in de Nederlandse supermarkt, hoewel ik ze bij AH wel eens zie liggen.
[b]Op maandag 6 september 2010 00:28 schreef tong80 het volgende:[/b]
GVD Wat moet jij een trotse vader zijn :)
:P
pi_42200856
quote:
Op woensdag 27 september 2006 21:11 schreef chefkok het volgende:
ik zie steeds de namen van de kazen staan, maar de makers zijn ook heel belangrijk. net als bij wijn de ene bordeaux is de andere niet; de ene camembert is de andere ook niet. Ga in ieder geval naar een proffesionele kaasverkoper, dan kun je ze rijp krijgen dat is ontzettend belangrijk en dat krijg je in de supermarkt nooit (het rijpen (affineren) is een nogal duur proces..)
In de supermarkt zag ik de port salut vacuum liggen, eigenlijk idioot. Ik ben het met je eens dat de supermarkt geen geschikte plek is om Franse kaas in het algemeen te kopen.
quote:
Het ligt er ook een beetje aan waar je het voor gebruikt natuurlijk. zo is er een zwiterse kaas, "l' evitaz'", die vrij onbekend is en voor een kaasplankje ook niet vreselijk geschikt, maar in en fondue een absolute topper!
Goed punt. Hetzelfde geldt voor Appenzeller, ook Zwitsers, en echt een hele lekkere smaakmaker in een fondue.
quote:
-veel kaas-
Sainte-Maure de Touraine is inderdaad een heerlijk geitenkaasje, vergeet het strootje er niet uit te halen Met munster zou ik voorzichtig zijn omdat er behoorlijk wat verschillende soorten onder de naam munster verkocht worden. Een goede munster is AOC gekeurd en zacht rood/oranje van kleur. Koop epoisse flink rijp, dan komt de smaak goed tot z'n recht. Wees niet bang als het kaasje haast stroperig is.
Er zijn verder best wat schapenkazen makkelijk verkrijgbaar. De bekendste is Roquefort, die vaak niet als schapenkaas gekenmerkt wordt. Verder is Manchego (een harde schapenkaas uit Spanje) erg lekker, en als je iets pittigers zoekt is de Italiaanse Pecorino een optie, die ook geraspt erg lekker in gerechten gebruikt kan worden.

[ Bericht 9% gewijzigd door Casparovvv op 28-09-2006 15:53:25 ]
Op dinsdag 24 november 2009 23:03 schreef k_man het volgende:
Een einde aan oeverloos gelul is een einde aan Fok.
pi_42201210
quote:
Op woensdag 27 september 2006 23:06 schreef Againzender het volgende:


Wat mij overigens erg opvalt is het verschil tussen rauwmelkse kazen en de gepasteuriseerde kazen. Rauwmelkse vind ik over het algemeen veel voller van smaak. En die kan je nou net niet zo makkelijk krijgen in de Nederlandse supermarkt, hoewel ik ze bij AH wel eens zie liggen.
Bij de kaasspeciaalzaak moet dat geen probleem zijn. Het is minder moeilijk dan je denkt hoor. Roquefort, Brie de meaux (boerenbrie), reblochon en gorgonzola zijn rauwe melk kazen. In feite hele gangbare kazen.
Op dinsdag 24 november 2009 23:03 schreef k_man het volgende:
Een einde aan oeverloos gelul is een einde aan Fok.
  donderdag 28 september 2006 @ 17:16:50 #91
33232 Againzender
Vriend van de show
pi_42203670
quote:
Op donderdag 28 september 2006 15:56 schreef Casparovvv het volgende:

[..]

Bij de kaasspeciaalzaak moet dat geen probleem zijn. Het is minder moeilijk dan je denkt hoor. Roquefort, Brie de meaux (boerenbrie), reblochon en gorgonzola zijn rauwe melk kazen. In feite hele gangbare kazen.
Oh, zeker niet. Bij speciaalzaken verwacht ik juist voornamelijk rauwmelkse kazen tegen te komen! Is meer een onderstreping dat je in supermarkten over het algemeen geen geweldig beeld krijgt van wat er te kazen valt
[b]Op maandag 6 september 2010 00:28 schreef tong80 het volgende:[/b]
GVD Wat moet jij een trotse vader zijn :)
:P
pi_42203846
quote:
Op donderdag 28 september 2006 17:16 schreef Againzender het volgende:

[..]

Oh, zeker niet. Bij speciaalzaken verwacht ik juist voornamelijk rauwmelkse kazen tegen te komen! Is meer een onderstreping dat je in supermarkten over het algemeen geen geweldig beeld krijgt van wat er te kazen valt
Ok
Op dinsdag 24 november 2009 23:03 schreef k_man het volgende:
Een einde aan oeverloos gelul is een einde aan Fok.
  Moderator donderdag 28 september 2006 @ 18:10:25 #93
819 crew  Gert
spreekt voor zich
pi_42205524
Ik weet geen namen, maar als je in Oostenrijk een "jouseplatte" bestelt, kaas en vleeswaren met brood, dan zit daar meestal kaas bij die ontzéttend naar mest ruikt. Maar lékker.
"Those people who think they know everything, are a great annoyance to those of us who do."
  vrijdag 29 september 2006 @ 15:45:17 #94
159235 Heersbeer
beert een beer
pi_42234297
Poosje geleden een kaas meegenomen uit Istrië, half koemelk, half schapenmelk. Gestoord lekker, een aanrader als je nog een keer die kant op gaat.

Ook een stuk truffelkaas meegenomen(het is een truffelstreek) en die was ook goddelijk, je kon proeven dat die kaas een historie had.
pi_42261388
Vandaag een nieuw kaasje proberen, queso de valdeon.
Spaans blauwaderkaasje, pittig en romig. Beetje Saint Agur achtig, maar dan korreliger van structuur en scherper van smaak.
Op dinsdag 24 november 2009 23:03 schreef k_man het volgende:
Een einde aan oeverloos gelul is een einde aan Fok.
pi_42396061
Een paar favorieten;
Cantal
Tomme de brebis
Chaumes
Boursault
Leerdammer Caractère

Hey! Weet iemand waar je zo'n girolle kunt kopen? Brentmeister? Christiaan?
I don't like your jerk-off name. I don't like your jerk-off face. I don't like your jerk-off behavior, and I don't like you, jerk-off. Do I make myself clear?
pi_42399844
quote:
Op donderdag 5 oktober 2006 17:56 schreef Serendips het volgende:
Een paar favorieten;
Cantal
Tomme de brebis
Chaumes
Boursault
Leerdammer Caractère

Hey! Weet iemand waar je zo'n girolle kunt kopen? Brentmeister? Christiaan?
Bij de kaasspeciaalzaak Wij hebben ze zoals ze op de foto staan, voor ongeveer 20-25 euro uit mijn hoofd. Dit is boven Rotterdam, weet niet waar je vandaan komt. Misschien zijn ze bij de Marskramer oid ook wel te koop.
Op dinsdag 24 november 2009 23:03 schreef k_man het volgende:
Een einde aan oeverloos gelul is een einde aan Fok.
pi_42400176
quote:
Op donderdag 28 september 2006 18:10 schreef Gert het volgende:
Ik weet geen namen, maar als je in Oostenrijk een "jouseplatte" bestelt, kaas en vleeswaren met brood, dan zit daar meestal kaas bij die ontzéttend naar mest ruikt. Maar lékker.
Was het geen Alpenkaas? Eén die bovenop de berg gemaakt wordt? Da's een stevige kaas (die je met een flink mes moet snijden, en soms afbrokkelt) die van rauwe melk gemaakt wordt, bovenop de Alp. De melk is afkomstig van de koeien die daar staan en gemolken worden. Aan het eind van het seizoen (ongeveer september) komen de koeien en kazen naar beneden.

Ik vind deze kaas vooral lekker op vers (nog warm) heel onbenullig brood, met veel pitten en stukken erin. Maar hij is ook heel goed knaagbaar voor tussendoor en kaasplank.
In Deventer bij de kaasboer op de Brink is er 1 te krijgen.

Ze ruiken trouwens zo naar mest omdat ze meestal (afhankelijk van de Alp) naast de stallen liggen de hele zomer.
  vrijdag 6 oktober 2006 @ 04:56:07 #99
33549 Thomasumo
User 33549 reporting for
pi_42413361
quote:
Op zondag 24 september 2006 13:56 schreef Casparovvv het volgende:

[..]

Roquefort is geen droge kaas, wij krijgen 'm binnen in plastic waar 'ie bijna in een zak vocht dobbert. Het wordt gerijpt in de grotten van Roquefort waar een bepaald klimaat heerst, en enorme roggebroden zorgen er voor dat die kenmerkende schimmel zich in de Roquefort vestigd.
Ik weet dat ie word geleverd in vocht, maar bij de ah is ligt het altijd té nat in het schap, het komt denk ik door het cellofaan dat de kaas zo gaat zweten. Dus ja hij mag vochtig zijn, niet te droog liever zelfs. Maar in de supermarkt is het echt te gortig.
I am SO omniscient that if there were to be two omnisciences, I'd be both!
  vrijdag 6 oktober 2006 @ 15:40:07 #100
20716 tonja
twitch.tv/tonjatekenshow
pi_42424685
Mijn favorieten zijn: Poire st Vraine, Epoisse, Explorateur en de Caparone.
►►►https://www.twitch.tv/tonjatekenshow ◄◄◄◄
pi_42425454
Ik heb net bij Spanish harlem in de Cronjéstraat in Haarlem, blokjes spaanse schapenkaas met knoflook gekocht, heerlijk pittig
En Rochebaron bij de Appie.


Leuk topic
  vrijdag 6 oktober 2006 @ 18:16:55 #102
20716 tonja
twitch.tv/tonjatekenshow
pi_42428902
Le Rustique camembert van de Appie is ook erg lekker. Het lijkt wel een rauwmelkse kaas.
►►►https://www.twitch.tv/tonjatekenshow ◄◄◄◄
pi_42429025
heerlijk topic dit, krijg er spontaan weer trek van .
Als het niet wil branden moet je beter stoken.
pi_42429758
een epoisse http://www.ryc.be/nl/prod(...)bourgogn/epoisse.htm vereweg mijn favoriet
eten!!!
  vrijdag 6 oktober 2006 @ 18:59:25 #105
20716 tonja
twitch.tv/tonjatekenshow
pi_42429873
quote:
Op vrijdag 6 oktober 2006 18:54 schreef janatwork het volgende:
een epoisse http://www.ryc.be/nl/prod(...)bourgogn/epoisse.htm vereweg mijn favoriet
Ja, die vind ik ook heerlijk. Weleens op een hete zomerdag met een rijpe epoisse in je tas in een streekbus gezeten tijdens de spits?

Je hebt echt alle ruimte dan
►►►https://www.twitch.tv/tonjatekenshow ◄◄◄◄
pi_42431156


Heeeeerlijk al die tips
pi_42431253
quote:
Op vrijdag 6 oktober 2006 18:59 schreef tonja het volgende:
Ja, die vind ik ook heerlijk. Weleens op een hete zomerdag met een rijpe epoisse in je tas in een streekbus gezeten tijdens de spits?

Je hebt echt alle ruimte dan
Doet me denken aan een verhaal van mijn vader. Zijn familie heeft een keer 's nachts stiekem een Maastrichtse Rommedoe onder z'n bed gelegd om hem te klieren. Dat omdat hij altijd zat te zeuren over de stank van het kaasje...
I don't like your jerk-off name. I don't like your jerk-off face. I don't like your jerk-off behavior, and I don't like you, jerk-off. Do I make myself clear?
pi_42432595
Laatst nog een lekkere kruidenkaas met fenegriek, knoflook en paprika gekocht; lekker op brood en bij de borrel.
pi_42436713
ik zweer bij Old Amsterdam
  zaterdag 7 oktober 2006 @ 12:44:47 #110
128272 Haaibaaike
50 jaar Golden Earring.
pi_42450671
Ik ben dol op jonge kaas
Smeerkaas
Franse kaas (Paturain) voor op stokbroodje of op toastje
Je kan in een supermarkt kaasjes kopen het zit in een verpakking met 15 verschillende smaakjes Hoe heet het
Ik kan ze zo allemaal gelijk opeten
Heerlijke topic
pi_42450990
quote:
Op zaterdag 7 oktober 2006 12:44 schreef Haaibaaike het volgende:
Ik ben dol op jonge kaas
Smeerkaas
Franse kaas (Paturain) voor op stokbroodje of op toastje
Je kan in een supermarkt kaasjes kopen het zit in een verpakking met 15 verschillende smaakjes Hoe heet het
Ik kan ze zo allemaal gelijk opeten
Heerlijke topic
Bedoel je mini Babybel? Maar 15 smaakjes lijkt me wel erg veel.
Oh, and that's a bad miss!
  zaterdag 7 oktober 2006 @ 13:00:59 #112
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_42451041
quote:
Op zaterdag 7 oktober 2006 12:59 schreef Brentmeister het volgende:

[..]

Bedoel je mini Babybel? Maar 15 smaakjes lijkt me wel erg veel.
Nee, waarschijnlijk bedoelt hij La Vache qui rit, in van die driehoekjes.
The love you take is equal to the love you make.
  zaterdag 7 oktober 2006 @ 13:01:44 #113
128272 Haaibaaike
50 jaar Golden Earring.
pi_42451062
Nee geen babybel !
Het zijn van die drie hoekjes de kaasjes zitten in een papiertje verpakt.
Het zijn allerlei smaakjes. Kan ook 12 zijn hoor
  zaterdag 7 oktober 2006 @ 13:03:24 #114
128272 Haaibaaike
50 jaar Golden Earring.
pi_42451100
quote:
Op zaterdag 7 oktober 2006 13:00 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Nee, waarschijnlijk bedoelt hij zij La Vache qui rit, in van die driehoekjes.
Idd,
  zaterdag 7 oktober 2006 @ 13:03:41 #115
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_42451105
quote:
Op zaterdag 7 oktober 2006 13:01 schreef Haaibaaike het volgende:
Nee geen babybel !
Het zijn van die drie hoekjes de kaasjes zitten in een papiertje verpakt.
Het zijn allerlei smaakjes. Kan ook 12 zijn hoor
Ja, La Vache qui rit!
The love you take is equal to the love you make.
  zaterdag 7 oktober 2006 @ 13:05:02 #116
128272 Haaibaaike
50 jaar Golden Earring.
pi_42451135
quote:
Op zaterdag 7 oktober 2006 13:03 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Ja, La Vache qui rit!
Die zijn zo lekker
pi_42451625
oh die dingen
Oh, and that's a bad miss!
  zaterdag 7 oktober 2006 @ 18:32:50 #118
20716 tonja
twitch.tv/tonjatekenshow
pi_42458869
La vache qui rit is 1 smaak. Je hebt ook die 3-hoekjes van een ander merk, en die hebben verschillende smaken, met ham, salami, mosterd, emmenthaler gruyere en roomsmaak volgens mij.
►►►https://www.twitch.tv/tonjatekenshow ◄◄◄◄
  maandag 9 oktober 2006 @ 15:48:50 #119
99606 kruimel_20
Doe wat je wilt!
pi_42513170
dat is inderdaad lekker... zo'n rondje met verschillende kaasjes
the journey is more important than the end or the start
and what it meant to me will eventually be
a memory of the time when i tried so hard
  maandag 9 oktober 2006 @ 15:53:41 #120
128272 Haaibaaike
50 jaar Golden Earring.
pi_42513328
quote:
Op maandag 9 oktober 2006 15:48 schreef kruimel_20 het volgende:
dat is inderdaad lekker... zo'n rondje met verschillende kaasjes
Heerlijk zijn ze !
pi_42535131
ja sorry hoor maar bovengenoemde mag volgens mij helemaal niet de naam kaas dragen!!
zelden zo iets smerig geproefd!!
jaren 80 kwam je het vaak tegen in kerst paketten,laten we echt over kaas praten in dit topic,en niet over vies rubber!!
  dinsdag 10 oktober 2006 @ 10:33:58 #122
128272 Haaibaaike
50 jaar Golden Earring.
pi_42535257
quote:
Op dinsdag 10 oktober 2006 10:28 schreef tajine het volgende:
ja sorry hoor maar bovengenoemde mag volgens mij helemaal niet de naam kaas dragen!!
zelden zo iets smerig geproefd!!
jaren 80 kwam je het vaak tegen in kerst paketten,laten we echt over kaas praten in dit topic,en niet over vies rubber!!
Pardon doe niet zo stom ja, als ik dat lekker vind
pi_42540690
beste hb was niet de bedoeling,om jou smaak af te kraken,maar ik vind het zo jammer,dat je niet eens een echt ambachtelijk kaasje gaat proeven ,dan merk je het verschil wel!!
  dinsdag 10 oktober 2006 @ 14:21:52 #124
128272 Haaibaaike
50 jaar Golden Earring.
pi_42542014
quote:
Op zaterdag 7 oktober 2006 12:44 schreef Haaibaaike het volgende:
Ik ben dol op jonge kaas
Smeerkaas
Franse kaas (Paturain) voor op stokbroodje of op toastje
Je kan in een supermarkt kaasjes kopen het zit in een verpakking met 15 verschillende smaakjes Hoe heet het
Ik kan ze zo allemaal gelijk opeten
Heerlijke topic
Hier staat mijn bericht over kaas
  vrijdag 10 november 2006 @ 19:11:16 #125
112998 rustig
come wander with me
pi_43434793
op vrijdagmiddag is er op het vredenburgplein in Utrecht de boeren/ecologische markt!
er staan 2 kaasboertjes, je moet de brabander hebben.
hij heeft EEN kaas, die MOET je gewoon proeven... Mierikswortelkaas! mjam!!!
Those who do not feel the music think the dancer mad.
pi_43458011
Behoorlijke schop!

* Casparovvv stinkt weer van een hele dag tussen de Franse kaas.
Gisteren een hele grote Gruyere de Montagne doorgehaald, lekker door de kaasfondue samen met Emmenthaler en evt. wat Appenzeller, Bontaleggio of Vacherin. Ook een serie lekkere nieuwe Belgische kaasjes binnen gekregen: Coberger en Chimay a la Bière zijn aanraders!
Op dinsdag 24 november 2009 23:03 schreef k_man het volgende:
Een einde aan oeverloos gelul is een einde aan Fok.
pi_43470211
ja vacherin is ook super lekker
klopt het dat het in de wintermaanden niet verkrijgbaar is??
pi_43470781
Oude kaas
Komijnkaas
  zondag 12 november 2006 @ 11:11:15 #129
128272 Haaibaaike
50 jaar Golden Earring.
pi_43471175
quote:
Op zondag 12 november 2006 10:39 schreef HeaRt_woRm het volgende:
Oude kaas
Komijnkaas
Oude kaas is alleen lekker voor tosti
anders niet hoor tenminste ik lust het niet
pi_43471314
Red Leicester is ook lekker!
pi_43471448
kent iemand een kaasspeciaalzaak waar de die kaas met wormpjes verkopen

turkse supermarktjes hebben ook nog wel eens aparte smaakvolle kazen - of iets dat ervoor doorgaat. iig weer eens wat anders dan normaal.
mijn persoonlijke favo is de blauwe schimmelkaas, liefst brokkelig en zo scherp mogelijk van smaak
pi_43471518
Mijn kaasfavorieten:

- Overjarige brokkelkaas
- Pont l’Évêque
- Oude geitenkaas
- Manchego
- Pecorino
- Parmezaan

Ik vind de meeste kazen wel lekker, over het algemeen de jongere kazen wat minder.
Tof! Ik ben net op tijd voor de gnoes!
Let's plant a tree
pi_43471535
quote:
Op zondag 12 november 2006 11:31 schreef UnderConstruction het volgende:
kent iemand een kaasspeciaalzaak waar de die kaas met wormpjes verkopen
Nee maar ben wel benieuwd! Het lijkt me overigens erg smerig
Tof! Ik ben net op tijd voor de gnoes!
Let's plant a tree
pi_43471564
quote:
Op zondag 12 november 2006 11:36 schreef Vava het volgende:

[..]

Nee maar ben wel benieuwd! Het lijkt me overigens erg smerig
het idee mij ook! maar wel ludiek
  zondag 12 november 2006 @ 11:41:35 #135
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_43471616
quote:
Op zondag 12 november 2006 11:35 schreef Vava het volgende:
Mijn kaasfavorieten:

- Overjarige brokkelkaas
- Pont l’Évêque
- Oude geitenkaas
- Manchego
- Pecorino
- Parmezaan

Ik vind de meeste kazen wel lekker, over het algemeen de jongere kazen wat minder.
Oude geitenkaas hoe smaakt die? Eet regelmatig geitenkaas maar heb nog nooit oude op
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_43471805
quote:
Op zondag 12 november 2006 11:41 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Oude geitenkaas hoe smaakt die? Eet regelmatig geitenkaas maar heb nog nooit oude op
Ik vind het veel lekkerder dan de jonge (verse) geitenkaasjes, het is een halfharde kaas. Hoe het echt smaakt is lastig uit te leggen, er zit een vrij sterke smaak aan waar je van moet houden (kan me voorstellen dat er mensen zijn die het echt smerig vinden). Het is een beetje zoutig ook.
Tof! Ik ben net op tijd voor de gnoes!
Let's plant a tree
pi_43500069
quote:
Op zondag 12 november 2006 11:31 schreef UnderConstruction het volgende:
kent iemand een kaasspeciaalzaak waar de die kaas met wormpjes verkopen
Casu Marzu. Verboden, zal je nergens vinden.
quote:
mijn persoonlijke favo is de blauwe schimmelkaas, liefst brokkelig en zo scherp mogelijk van smaak
Daar zijn ongeveer 200 varianten in Maar, je bedoeld waarschijnlijk Roquefort.
Op dinsdag 24 november 2009 23:03 schreef k_man het volgende:
Een einde aan oeverloos gelul is een einde aan Fok.
pi_43500096
quote:
Op zondag 12 november 2006 11:11 schreef Haaibaaike het volgende:

[..]

Oude kaas is alleen lekker voor tosti
Huh? Op de tosti kun je beter jong/jong belegen gebruiken. dat smelt tenminste.
Op dinsdag 24 november 2009 23:03 schreef k_man het volgende:
Een einde aan oeverloos gelul is een einde aan Fok.
pi_43500146
quote:
Op zondag 12 november 2006 11:35 schreef Vava het volgende:
Mijn kaasfavorieten:

- Overjarige brokkelkaas
- Pont l’Évêque
- Oude geitenkaas
- Manchego
- Pecorino
- Parmezaan

Ik vind de meeste kazen wel lekker, over het algemeen de jongere kazen wat minder.
Bedoel je de Hollandse, of de Franse oude geitenkaas (chevre)?
De Hollandse is best lekker inderdaad! Ik ben bekend met de Sikkepit (klaver kaas).
De Franse vind ik minder, men gebruikt 'm wel eens in salade of gerechten, maar ik heb liever een wat zachtere.

Manchego en pecorino zijn inderdaad goede kazen, wel vrij prijzig!
Op dinsdag 24 november 2009 23:03 schreef k_man het volgende:
Een einde aan oeverloos gelul is een einde aan Fok.
pi_43503313
quote:
Op maandag 13 november 2006 10:07 schreef Casparovvv het volgende:

[..]

Bedoel je de Hollandse, of de Franse oude geitenkaas (chevre)?
De Hollandse is best lekker inderdaad! Ik ben bekend met de Sikkepit (klaver kaas).
De Franse vind ik minder, men gebruikt 'm wel eens in salade of gerechten, maar ik heb liever een wat zachtere.

Manchego en pecorino zijn inderdaad goede kazen, wel vrij prijzig!
Ik bedoel de Hollandse oude geitenkaas. De Franse vind ik ook minder maar in een salade smaakt het me wel.
Tof! Ik ben net op tijd voor de gnoes!
Let's plant a tree
  maandag 13 november 2006 @ 13:27:24 #141
269 vats
Live life to the max!
pi_43505656
Hollansdse blauwe kaas hmm mega lekker bij de kaasboer op de markt. Het is geen roomkaasje maar gewoon normale kaas, maar dan iets lichter van kleur en dan vol met blauwe schimmel.. Heerlijk pittig!
pi_43506980
Hij is misschien al genoemd maar in Santpoort zit een geweldige kaas-speciaal winkeltje.

L'Amuse

Ze hebben daar echt super kazen, uit alle windstreken.
pi_43510619
quote:
Op zondag 12 november 2006 09:44 schreef tajine het volgende:
ja vacherin is ook super lekker
klopt het dat het in de wintermaanden niet verkrijgbaar is??
het is een seizoenskaasje, dat klopt. Maar, er is een Franse en Zwitserse versie, die elk weer enkele varianten hebben. Sommigen worden in de zomer geproduceerd, maar ik heb er nu een die juist in de herfst verkocht wordt. Ken de geschiedenis niet zo heel goed.
Op dinsdag 24 november 2009 23:03 schreef k_man het volgende:
Een einde aan oeverloos gelul is een einde aan Fok.
pi_43510936
Graskaas van de kaasboer uit Vught. Heerlijk zacht kaasje. Niet die doordringende smaak van komijn, maar van wat zachte kruiden. Geweldig!!
pi_43515197
quote:
Op maandag 13 november 2006 10:03 schreef Casparovvv het volgende:

[..]

Casu Marzu. Verboden, zal je nergens vinden.
[..]

Daar zijn ongeveer 200 varianten in Maar, je bedoeld waarschijnlijk Roquefort.
je lijkt aardig thuis te zijn in kazenland. heb je nog hints om kado te doen aan een kaasliefhebber die de meeste kazen die makkelijk te krijgen zijn (markt, kaasboer)?
pi_43515230
Ik zweer bij Sambalkaas
pi_43521931
quote:
Op maandag 13 november 2006 18:20 schreef UnderConstruction het volgende:

[..]

je lijkt aardig thuis te zijn in kazenland. heb je nog hints om kado te doen aan een kaasliefhebber die de meeste kazen die makkelijk te krijgen zijn (markt, kaasboer)?
Je kunt het beste naar je locale kaasboer stappen en vragen of hij een kaasplankje voor een kaasliefhebber wil samenstellen. Vaak pakken ze het ook leuk in, met een flesje wijn en wat toast etc. Mocht je geen hulp krijgen: Je kunt er het beste voor zorgen dat elke soort kaas en elke smaak vertegenwoordigd is op het kaasplankje. Dus: roodbacterie, blauwschimmel, witschimmel, geitenkaas, een verse kaas en eventueel een schapenkaasje ofzo. Dan heb je wel een aardige plank. Hieronder een voorbeeldje voor een kaasliefhebber, iemand die wel van pittige kaasjes houd. Behoorlijk uitgebreide plank hoor, je kunt het ook simpeler houden.

roombrie, zacht van smaak.
Boerencamembert, pittiger, boerenkaasje.

Vacherin, zacht en kruidig roodbacteriekaasje met gewassen korst. Een makkelijker te vinden vervanger is Port salut, ook zacht en rood.
Chaumes, pittig en romig roodbacteriekaasje.

Gorgonzola dolce, zachte gorgonzola, zowel qua smaak als structuur.
Saint agur, pittig en romig blauwschimmeltje
Roquefort, droge pittige schapenkaas, blauwschimmeltje.

Geitenkaas met kruiden, zacht geitenkaasje

Eventueel een stukje Manchego, heerlijke schapenkaas. Lekker in blokjes.

Al deze kazen zijn makkelijk te verkrijgen, iedere kaasspeciaalzaak heeft deze in huis. Een groot deel is zelfs bij de Albert Heijn verkrijgbaar denk ik...
Op dinsdag 24 november 2009 23:03 schreef k_man het volgende:
Een einde aan oeverloos gelul is een einde aan Fok.
pi_43521970
quote:
Op maandag 13 november 2006 18:21 schreef sjimz het volgende:
Ik zweer bij Sambalkaas
Daar slaan de vlammen mij echt van uit de mond. Alleen de kleur van die kaas voorspelt al weinig goeds.
Op dinsdag 24 november 2009 23:03 schreef k_man het volgende:
Een einde aan oeverloos gelul is een einde aan Fok.
pi_43522030
quote:
Op maandag 13 november 2006 21:12 schreef Casparovvv het volgende:

[..]

Daar slaan de vlammen mij echt van uit de mond. Alleen de kleur van die kaas voorspelt al weinig goeds.
Ik doe het meestal ook nog met peper en gesmeerde sambal op mijn brood
En die sambalkaas is ook goddelijk als je lasagne gaat maken
pi_43522140
quote:
Op maandag 13 november 2006 21:14 schreef sjimz het volgende:

[..]

Ik doe het meestal ook nog met peper en gesmeerde sambal op mijn brood
En die sambalkaas is ook goddelijk als je lasagne gaat maken
Wel eens peppadewkaas op?
Op dinsdag 24 november 2009 23:03 schreef k_man het volgende:
Een einde aan oeverloos gelul is een einde aan Fok.
pi_43522217
quote:
Op maandag 13 november 2006 21:16 schreef Casparovvv het volgende:

[..]

Wel eens peppadewkaas op?
Nee..mijn kaaskennis gaat niet verder dan mozarella,sambalkaas en jong/oud belegen
pi_43522264
quote:
Op maandag 13 november 2006 21:17 schreef sjimz het volgende:

[..]

Nee..mijn kaaskennis gaat niet verder dan mozarella,sambalkaas en jong/oud belegen
Met sambalkaas bedoel je toch niet goudkuipje smeerkaas?
Op dinsdag 24 november 2009 23:03 schreef k_man het volgende:
Een einde aan oeverloos gelul is een einde aan Fok.
pi_43533892
quote:
Op maandag 13 november 2006 21:18 schreef Casparovvv het volgende:

[..]

Met sambalkaas bedoel je toch niet goudkuipje smeerkaas?
Nee..met sambalkaas bedoel ik sambalkaas!
pi_43533935
De harde versie dus, gelukkig. Smeerkaas is voor cultuurbarbaren.
Op dinsdag 24 november 2009 23:03 schreef k_man het volgende:
Een einde aan oeverloos gelul is een einde aan Fok.
  dinsdag 14 november 2006 @ 16:51:22 #155
119411 Paradijsvogeltje
is veilig geland!
pi_43547684
Wasabikaas
Deze user werd mede mogelijk gemaakt door Yvonne. Bedankt!
Like does the man say 'Is now the time to take of my pants?' ...'Yes.', I said.
  dinsdag 14 november 2006 @ 20:46:46 #156
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_43555767
quote:
Op dinsdag 14 november 2006 16:51 schreef Paradijsvogeltje het volgende:
Wasabikaas
Waar is die te koop?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  dinsdag 14 november 2006 @ 23:09:03 #157
119411 Paradijsvogeltje
is veilig geland!
pi_43562093
quote:
Op dinsdag 14 november 2006 20:46 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Waar is die te koop?
Euh, da's een goeie. Ik geloof dat mijn vriend die kaas in Alkmaar heeft gezien. Maar het zal vast wel ergens anders nog te koop zijn. Je kunt het altijd vragen. Mja.. Alkmaar en omstreken hebben uiteraard een hoop kazen.
Deze user werd mede mogelijk gemaakt door Yvonne. Bedankt!
Like does the man say 'Is now the time to take of my pants?' ...'Yes.', I said.
pi_43581255
Ik heb 'm ook liggen, alleen niet open Het is een vrij specialistisch kaasje dus doen we als het wat drukker wordt.
Op dinsdag 24 november 2009 23:03 schreef k_man het volgende:
Een einde aan oeverloos gelul is een einde aan Fok.
pi_43588498
Vanmiddag een Manchego en een Crottin de Chavignol gekocht.
De Manchego heb ik nog niet geproefd, maar hij ruikt er goed. De Crottin smaakt wel lekker, maar zal ik niet nog eens kopen.
pi_43633803
De Manchego is erg lekker op een tosti
pi_43636321
quote:
Op vrijdag 17 november 2006 12:36 schreef Gesloten het volgende:
De Manchego is erg lekker op een tosti
Wel een vrij prijzige kaas voor op de tosti Daarnaast komt de smaak niet echt tot z'n recht.
Op dinsdag 24 november 2009 23:03 schreef k_man het volgende:
Een einde aan oeverloos gelul is een einde aan Fok.
pi_43641527
Je proeft de smaak echt wel duidelijk op een tosti met wit brood. Uit het vuistje is de kaas ook erg lekker.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')