abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_42069722
vanavond heerlijk van een uitgebreid kaas plateau genoten was echt genieten,10 verschillende soorten geproefd,ben op zoek naar mede liefhebbers, en kaas liefhebbers die eens een kaasje hebben geproefd,waar je van denkt,dit mag geen mens missen bvn gr niels
pi_42069724
bvd
pi_42069727
Er vanuit gaande dat je dus ook van blauwe kazen houdt: Roquefort, de absolute koning der schimmelkazen. Verder kan je het beste bij de kaasboer op de markt wat advies vragen... die gasten zijn betaalbaar en weten waar ze het over hebben.

Afraders: luxe kaasjes bij de supermarkt kopen (duur en slechte kwaliteit)
Now we come to step three. This... drives... most... people... crazy.
Woord omhoog, hond! Je weeeet.
pi_42069821
klopt helemaal een kaas plateau zonder blauwscimmel ,is geen volwaardig plateau
pi_42069824
bdw de munster van ah is best wel goed hoor!!
pi_42070061
Voor elke kaas is er wel een liefhebber... Het is zo afhankelijk van smaak. Roquefort is inderdaad de koning maar wordt regelmatig als te zout beoordeeld. Veel mensen vinden de nep variant hierop Danisch Blue een stuk lekkerder. Naast blauwaderkazen heb je ook roodbacteries, Chaumes is toch wel één van de toppers, erg sterk.
Als je van mening verschilt, zorg er dan voor dat het geen meningsverschil wordt
pi_42070081
ik heb in frankrijk brood gehad met roquefort was echt heel erg lekker. Verder ben ik niet zo diep in die kaas scene, maar gewoon wat bekende kazen als mozzerella , feta etc hou ik wel van !
Ik weet niks van Hindoes. Wel van Samoerai en andere dingen.
pi_42070088
cheddar cheese, vd mc donalds natuurlijk
Vrijwilliger
  zaterdag 23 september 2006 @ 09:22:36 #9
33232 Againzender
Vriend van de show
pi_42070189
quote:
Op zaterdag 23 september 2006 07:55 schreef tajine het volgende:
bdw de munster van ah is best wel goed hoor!!
Dat viel mij laatst ook op ja, was blij verrast
[b]Op maandag 6 september 2010 00:28 schreef tong80 het volgende:[/b]
GVD Wat moet jij een trotse vader zijn :)
:P
pi_42070326
de kaasboer in mijn woonplaats ,is super goed maar na 6 uur is ah een goed alternatief.
gistern le montagnard gekocht,een super lekker kaasje uit krankrijk van koemelk,nog al duidelijk van smaak maar ow zo lekker echt een aanrader!!
pi_42070356
http://vacherin-montdor.ch/

Ik kom regel matig in de Franse alpen & Zwitserland dit is een van mijn favoriete kasen die ik ook altijd wel mee naar NL neem.
pi_42070417
ow ben nieuwschierig noem eens een naam tete de mouine misschien??
pi_42070593
idd cheddar is helemaal nix,mijn kaasboer wil het geen eens verkopen om dat hij het bagger vind!!
pi_42070616
Vorige week voor het eerst brandnetelkaas gegeten, héerlijk, kruidig en pittig.
Het is moeilijk vriendelijkheid weg te geven, het wordt bijna altijd teruggegeven.
pi_42070669
ja is ook lekker en dan de belegen variant
  zaterdag 23 september 2006 @ 10:24:12 #17
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_42070831
Cambozola vind ik zó lekker
  zaterdag 23 september 2006 @ 10:27:08 #18
54772 Silmarwen
The World is in our hands
pi_42070869
quote:
Op zaterdag 23 september 2006 10:08 schreef tajine het volgende:
idd cheddar is helemaal nix,mijn kaasboer wil het geen eens verkopen om dat hij het bagger vind!!
Cheddar kan zeker wel lekker zijn, mits je de goede hebt die in Nederland bijna niet te krijgen zijn. Ik stel voor dat je eens naar Groot-Britannië gaat, echte cheddar koopt en dan nog eens je mening verkondigt.
pi_42070884
Old Amsterdam
...nothing happens until you make it happen...
pi_42070981
old amsterdam is echt een fabriek kaasje daar is nix ambachtelijks aan dan liever een mooie oude kaas van een plaatseke kaas boederij
pi_42070995
maar ik geef het toe old amsterdam is wel lekker
pi_42071010
plaatselijke
pi_42071191
Tête de Moine! Sowieso erg lekker maar nog lekkerder om af te schaven Bleu D'Auvergne, wat zachter en romiger dan Roquefort. Port Salut, Is ook een goedkopere variant van, Saint-Paulin. Verschil is nauwelijks te merken eigenlijk.
Oh, and that's a bad miss!
pi_42071325
je kan toch alleen maar tete de moibne af schafen??? kan me niet voorstellen dat je daar een blokje van neemt!!! ga st paunt proberen bedankt voor je tip
  zaterdag 23 september 2006 @ 11:03:04 #25
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_42071442
Ik vind Blue Stilton ook wel een aanrader. En een geitencamembert.
The love you take is equal to the love you make.
pi_42072122
quote:
Op zaterdag 23 september 2006 10:55 schreef tajine het volgende:
je kan toch alleen maar tete de moibne af schafen??? kan me niet voorstellen dat je daar een blokje van neemt!!! ga st paunt proberen bedankt voor je tip
Ik heb geen idee wat tete de moibne is, maar Tête de Moine is wel te schaven hoor Ik bedoel dan ook niet dikke plakke schaven. Kijk hier eens rond http://www.tetedemoine.ch/fr.aspx

En oh ja, met de knop kan je een post wijzigen
Oh, and that's a bad miss!
  zaterdag 23 september 2006 @ 11:56:00 #27
97348 Matness
Matt about you
pi_42072413
ik vind zelf een goeie ouwe snijbare, met zoutkristallen erg lekker
en een lekker zacht geitekaasje, mjam.
pi_42072861
quote:
Op zaterdag 23 september 2006 09:43 schreef P.U.N.T het volgende:
http://vacherin-montdor.ch/

Ik kom regel matig in de Franse alpen & Zwitserland dit is een van mijn favoriete kasen die ik ook altijd wel mee naar NL neem.
kan je hier ook kopen hoor
"I'm the master of low expectations." George W. Bush, aboard Air Force One, June 4, 2003
pi_42072932
quote:
Op zaterdag 23 september 2006 10:36 schreef tajine het volgende:
plaatselijke
Er bestaat zo iets als de edit knop he? Die is niet voor niets gemaakt.
...nothing happens until you make it happen...
pi_42072972
quote:
Op zaterdag 23 september 2006 09:39 schreef tajine het volgende:
de kaasboer in mijn woonplaats ,is super goed maar na 6 uur is ah een goed alternatief.
gistern le montagnard gekocht,een super lekker kaasje uit krankrijk van koemelk,nog al duidelijk van smaak maar ow zo lekker echt een aanrader!!
Je bent me voor!

En de ook al genoemde Mont d'Or.

Verder is mijn favoriete kaas voor normaal gebruik Appenzeller.
How beautiful they are - the trains you miss..
Would you like to watch tv? Or get between the sheets? Or contemplate a silent freeway?
The angle of the dangle is inversely proportional to the heat of the beat
pi_42073164
ik ben vaak teleurgesteld door de smaak van luxe kazen. het is me vaak iets te eenvoudig, of in het geval van schimmelkazen te sterk
  zaterdag 23 september 2006 @ 12:40:11 #32
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_42073369
quote:
Op zaterdag 23 september 2006 12:30 schreef 7th_wave het volgende:
ik ben vaak teleurgesteld door de smaak van luxe kazen. het is me vaak iets te eenvoudig, of in het geval van schimmelkazen te sterk
Laat je de kaas wel goed op kamertemperatuur komen? Daar kan het soms aan liggen.

Bij kaasjes die je te sterk vindt, kun je een stukje brood eten of witte druiven.
The love you take is equal to the love you make.
pi_42073417
quote:
Op zaterdag 23 september 2006 11:40 schreef Brentmeister het volgende:

[..]

Ik heb geen idee wat tete de moibne is, maar Tête de Moine is wel te schaven hoor Ik bedoel dan ook niet dikke plakke schaven. Kijk hier eens rond http://www.tetedemoine.ch/fr.aspx

En oh ja, met de [afbeelding] knop kan je een post wijzigen
Die is erg lekker. Wij hebben zo'n schilapparaat .
Op maandag 9 november 2009 12:25 schreef Whiskey_Tango het volgende:
Dat interesseert GroenLinks voor geen meter, ze zien je als een wandelende zak euro's waar ze handig een tap in kunnen drukken voor hun socialistische hobbies.
pi_42073656
Ik weet niet precies hoe hij heet, maar bij de AH hebben ze brie, waar in het midden boursin, of iig een soort van kruidenboter, in zit (een laagje in het midden)... Een vriend kwam met de tip, en hij viel idd wel in de smaak ja...
Ik heb geen semi-intelligente signature.
JoPiDo:"Volgens mij is Cutebutpsycho een raszeikwijf, ééntje die je als man absoluut links moet laten liggen."
pi_42074177
ik weet welke je bedoeld,maar hou niet zo van gekunstelde kaasjes!!!!
pure kaas zonder toevoegels is het lekkerste,vind ik altans.maar ieder zijn smaak
  zaterdag 23 september 2006 @ 13:19:03 #36
158542 Hutch
Passionate about Taste!
pi_42074204
een lekkere geitenkaas sla ik niet over
  zaterdag 23 september 2006 @ 13:23:17 #37
33549 Thomasumo
User 33549 reporting for
pi_42074289
zoiezo de Roquefort maar dan niet zo'n kleffe natte van de AH. Een echt goede van de kaasboer.

Mocht je dat de scherpvinden kan je altijd nog gaan voor de blue de bresse of een rochebaron.

afmaken met een een geitenkaasje en een trapist. Serveren met druiven of kweepeer en zuurdesembrood een mooie pinot gris er bij en de smaak hemelpoorten gaanvoor je open.

I am SO omniscient that if there were to be two omnisciences, I'd be both!
pi_42074801
hou jij eens ff op thomas het kwijl loopt uit me mond !!!! welke trapist vind jij lekker st joseph vind ik lekker
pi_42074826
quote:
Op zaterdag 23 september 2006 10:27 schreef Silmarwen het volgende:

[..]

Cheddar kan zeker wel lekker zijn, mits je de goede hebt die in Nederland bijna niet te krijgen zijn. Ik stel voor dat je eens naar Groot-Britannië gaat, echte cheddar koopt en dan nog eens je mening verkondigt.
Juist..
Zyggie.
pi_42075407
ok geloof ik !!! iest tie dan niet in ned verkrijgbaar??? wil wel eens de echte proberen !!! bdw de blauwschimmel uit engeland(stilton) is ook niet te versmaden
pi_42075482
je komt klaar (sorry) als je stilton proefd die gemarineerd is in rode port
pi_42076784
quote:
Op zaterdag 23 september 2006 12:42 schreef --Christiaan-- het volgende:

[..]

Die is erg lekker. Wij hebben zo'n schilapparaat .
Ik ook Een girolle, zo'n geval:

Oh, and that's a bad miss!
pi_42076925
Die Tete de Moine voor buiten openen (of aan het eind van de avond als iedereen weg moet...)
Nobody expects the Spanish Inquisition!
  zaterdag 23 september 2006 @ 15:20:31 #44
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_42077020
quote:
Op zaterdag 23 september 2006 15:15 schreef Its-Jojo-4you het volgende:
Die Tete de Moine voor buiten openen (of aan het eind van de avond als iedereen weg moet...)
Een kaasliefhebber vindt dat niet stinken.
The love you take is equal to the love you make.
pi_42077042
Nee, daar heb je gelijk in, het heeft een hele specifieke geur
Nobody expects the Spanish Inquisition!
  zaterdag 23 september 2006 @ 15:29:24 #46
33549 Thomasumo
User 33549 reporting for
pi_42077218
quote:
Op zaterdag 23 september 2006 13:47 schreef tajine het volgende:
hou jij eens ff op thomas het kwijl loopt uit me mond !!!! welke trapist vind jij lekker st joseph vind ik lekker
Erg he, maar sinds ik een half uur geleden hier gepost heb denk ik alleen nog maar aan een goed plankje kaas!

als trapist neem ik meestal een simpele munster. omdat de blauwe kaas wat mij betreft het karakter bepaalt en de overige 2 a 3 kazen ondersteunen.

zo nog maar even snel naar de Dappermarkt fietsen dan maar,..

Je word bedankt Tajine
I am SO omniscient that if there were to be two omnisciences, I'd be both!
pi_42090953
quote:
Op zaterdag 23 september 2006 10:47 schreef Brentmeister het volgende:
Tête de Moine! Sowieso erg lekker maar nog lekkerder om af te schaven Bleu D'Auvergne, wat zachter en romiger dan Roquefort.
Tete de Moine is goed Als je een romige blauwschimmel zoekt zou je Saint Agur moeten proberen, erg lekker. Bleu D'Auvergne is wat droger van smaak. Verder is epoisse (een roodbacterie kaasje gerijpt in Chablis) ook verrukkelijk. Ik werk in een kaas/delicatessenzaak waar we ongeveer 200-300 soorten kaas hebben, dus weet er wel het een en ander van af We maken onderandere blue stilton met port. We krijgen een hele blue stilton binnen, boren een gat in het midden en zetten er een fles port ondersteboven in. het hele geheel in een bak tegen het lekken, en de port trekt door de aderen heen. Heerlijk

[ Bericht 1% gewijzigd door Casparovvv op 24-09-2006 14:01:57 ]
Op dinsdag 24 november 2009 23:03 schreef k_man het volgende:
Een einde aan oeverloos gelul is een einde aan Fok.
pi_42091040
quote:
Op zaterdag 23 september 2006 13:23 schreef Thomasumo het volgende:
zoiezo de Roquefort maar dan niet zo'n kleffe natte van de AH. Een echt goede van de kaasboer.
Roquefort is geen droge kaas, wij krijgen 'm binnen in plastic waar 'ie bijna in een zak vocht dobbert. Het wordt gerijpt in de grotten van Roquefort waar een bepaald klimaat heerst, en enorme roggebroden zorgen er voor dat die kenmerkende schimmel zich in de Roquefort vestigd.
Op dinsdag 24 november 2009 23:03 schreef k_man het volgende:
Een einde aan oeverloos gelul is een einde aan Fok.
pi_42091099
quote:
Op zaterdag 23 september 2006 12:52 schreef Cutebutpsycho het volgende:
Ik weet niet precies hoe hij heet, maar bij de AH hebben ze brie, waar in het midden boursin, of iig een soort van kruidenboter, in zit (een laagje in het midden)... Een vriend kwam met de tip, en hij viel idd wel in de smaak ja...
Gevulde brie Wij maken 'm met een roomkaas met bieslook, en een roomkaas met prei en salami. We hebben nu ook herfstbrie met o.a. kastanjes, hazelnoot en amaretto.
Op dinsdag 24 november 2009 23:03 schreef k_man het volgende:
Een einde aan oeverloos gelul is een einde aan Fok.
pi_42091125
St. Albray
Gorgonzola natuurlijk,
een goede parmezaanse is ook lekker,
Overjarige Beemster
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')