abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_42069722
vanavond heerlijk van een uitgebreid kaas plateau genoten was echt genieten,10 verschillende soorten geproefd,ben op zoek naar mede liefhebbers, en kaas liefhebbers die eens een kaasje hebben geproefd,waar je van denkt,dit mag geen mens missen bvn gr niels
pi_42069724
bvd
pi_42069727
Er vanuit gaande dat je dus ook van blauwe kazen houdt: Roquefort, de absolute koning der schimmelkazen. Verder kan je het beste bij de kaasboer op de markt wat advies vragen... die gasten zijn betaalbaar en weten waar ze het over hebben.

Afraders: luxe kaasjes bij de supermarkt kopen (duur en slechte kwaliteit)
Now we come to step three. This... drives... most... people... crazy.
Woord omhoog, hond! Je weeeet.
pi_42069821
klopt helemaal een kaas plateau zonder blauwscimmel ,is geen volwaardig plateau
pi_42069824
bdw de munster van ah is best wel goed hoor!!
pi_42070061
Voor elke kaas is er wel een liefhebber... Het is zo afhankelijk van smaak. Roquefort is inderdaad de koning maar wordt regelmatig als te zout beoordeeld. Veel mensen vinden de nep variant hierop Danisch Blue een stuk lekkerder. Naast blauwaderkazen heb je ook roodbacteries, Chaumes is toch wel één van de toppers, erg sterk.
Als je van mening verschilt, zorg er dan voor dat het geen meningsverschil wordt
pi_42070081
ik heb in frankrijk brood gehad met roquefort was echt heel erg lekker. Verder ben ik niet zo diep in die kaas scene, maar gewoon wat bekende kazen als mozzerella , feta etc hou ik wel van !
Ik weet niks van Hindoes. Wel van Samoerai en andere dingen.
pi_42070088
cheddar cheese, vd mc donalds natuurlijk
Vrijwilliger
  zaterdag 23 september 2006 @ 09:22:36 #9
33232 Againzender
Vriend van de show
pi_42070189
quote:
Op zaterdag 23 september 2006 07:55 schreef tajine het volgende:
bdw de munster van ah is best wel goed hoor!!
Dat viel mij laatst ook op ja, was blij verrast
[b]Op maandag 6 september 2010 00:28 schreef tong80 het volgende:[/b]
GVD Wat moet jij een trotse vader zijn :)
:P
pi_42070326
de kaasboer in mijn woonplaats ,is super goed maar na 6 uur is ah een goed alternatief.
gistern le montagnard gekocht,een super lekker kaasje uit krankrijk van koemelk,nog al duidelijk van smaak maar ow zo lekker echt een aanrader!!
pi_42070356
http://vacherin-montdor.ch/

Ik kom regel matig in de Franse alpen & Zwitserland dit is een van mijn favoriete kasen die ik ook altijd wel mee naar NL neem.
pi_42070417
ow ben nieuwschierig noem eens een naam tete de mouine misschien??
pi_42070593
idd cheddar is helemaal nix,mijn kaasboer wil het geen eens verkopen om dat hij het bagger vind!!
pi_42070616
Vorige week voor het eerst brandnetelkaas gegeten, héerlijk, kruidig en pittig.
Het is moeilijk vriendelijkheid weg te geven, het wordt bijna altijd teruggegeven.
pi_42070669
ja is ook lekker en dan de belegen variant
  zaterdag 23 september 2006 @ 10:24:12 #17
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_42070831
Cambozola vind ik zó lekker
  zaterdag 23 september 2006 @ 10:27:08 #18
54772 Silmarwen
The World is in our hands
pi_42070869
quote:
Op zaterdag 23 september 2006 10:08 schreef tajine het volgende:
idd cheddar is helemaal nix,mijn kaasboer wil het geen eens verkopen om dat hij het bagger vind!!
Cheddar kan zeker wel lekker zijn, mits je de goede hebt die in Nederland bijna niet te krijgen zijn. Ik stel voor dat je eens naar Groot-Britannië gaat, echte cheddar koopt en dan nog eens je mening verkondigt.
pi_42070884
Old Amsterdam
...nothing happens until you make it happen...
pi_42070981
old amsterdam is echt een fabriek kaasje daar is nix ambachtelijks aan dan liever een mooie oude kaas van een plaatseke kaas boederij
pi_42070995
maar ik geef het toe old amsterdam is wel lekker
pi_42071010
plaatselijke
pi_42071191
Tête de Moine! Sowieso erg lekker maar nog lekkerder om af te schaven Bleu D'Auvergne, wat zachter en romiger dan Roquefort. Port Salut, Is ook een goedkopere variant van, Saint-Paulin. Verschil is nauwelijks te merken eigenlijk.
Oh, and that's a bad miss!
pi_42071325
je kan toch alleen maar tete de moibne af schafen??? kan me niet voorstellen dat je daar een blokje van neemt!!! ga st paunt proberen bedankt voor je tip
  zaterdag 23 september 2006 @ 11:03:04 #25
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_42071442
Ik vind Blue Stilton ook wel een aanrader. En een geitencamembert.
The love you take is equal to the love you make.
pi_42072122
quote:
Op zaterdag 23 september 2006 10:55 schreef tajine het volgende:
je kan toch alleen maar tete de moibne af schafen??? kan me niet voorstellen dat je daar een blokje van neemt!!! ga st paunt proberen bedankt voor je tip
Ik heb geen idee wat tete de moibne is, maar Tête de Moine is wel te schaven hoor Ik bedoel dan ook niet dikke plakke schaven. Kijk hier eens rond http://www.tetedemoine.ch/fr.aspx

En oh ja, met de knop kan je een post wijzigen
Oh, and that's a bad miss!
  zaterdag 23 september 2006 @ 11:56:00 #27
97348 Matness
Matt about you
pi_42072413
ik vind zelf een goeie ouwe snijbare, met zoutkristallen erg lekker
en een lekker zacht geitekaasje, mjam.
pi_42072861
quote:
Op zaterdag 23 september 2006 09:43 schreef P.U.N.T het volgende:
http://vacherin-montdor.ch/

Ik kom regel matig in de Franse alpen & Zwitserland dit is een van mijn favoriete kasen die ik ook altijd wel mee naar NL neem.
kan je hier ook kopen hoor
"I'm the master of low expectations." George W. Bush, aboard Air Force One, June 4, 2003
pi_42072932
quote:
Op zaterdag 23 september 2006 10:36 schreef tajine het volgende:
plaatselijke
Er bestaat zo iets als de edit knop he? Die is niet voor niets gemaakt.
...nothing happens until you make it happen...
pi_42072972
quote:
Op zaterdag 23 september 2006 09:39 schreef tajine het volgende:
de kaasboer in mijn woonplaats ,is super goed maar na 6 uur is ah een goed alternatief.
gistern le montagnard gekocht,een super lekker kaasje uit krankrijk van koemelk,nog al duidelijk van smaak maar ow zo lekker echt een aanrader!!
Je bent me voor!

En de ook al genoemde Mont d'Or.

Verder is mijn favoriete kaas voor normaal gebruik Appenzeller.
How beautiful they are - the trains you miss..
Would you like to watch tv? Or get between the sheets? Or contemplate a silent freeway?
The angle of the dangle is inversely proportional to the heat of the beat
pi_42073164
ik ben vaak teleurgesteld door de smaak van luxe kazen. het is me vaak iets te eenvoudig, of in het geval van schimmelkazen te sterk
  zaterdag 23 september 2006 @ 12:40:11 #32
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_42073369
quote:
Op zaterdag 23 september 2006 12:30 schreef 7th_wave het volgende:
ik ben vaak teleurgesteld door de smaak van luxe kazen. het is me vaak iets te eenvoudig, of in het geval van schimmelkazen te sterk
Laat je de kaas wel goed op kamertemperatuur komen? Daar kan het soms aan liggen.

Bij kaasjes die je te sterk vindt, kun je een stukje brood eten of witte druiven.
The love you take is equal to the love you make.
pi_42073417
quote:
Op zaterdag 23 september 2006 11:40 schreef Brentmeister het volgende:

[..]

Ik heb geen idee wat tete de moibne is, maar Tête de Moine is wel te schaven hoor Ik bedoel dan ook niet dikke plakke schaven. Kijk hier eens rond http://www.tetedemoine.ch/fr.aspx

En oh ja, met de [afbeelding] knop kan je een post wijzigen
Die is erg lekker. Wij hebben zo'n schilapparaat .
Op maandag 9 november 2009 12:25 schreef Whiskey_Tango het volgende:
Dat interesseert GroenLinks voor geen meter, ze zien je als een wandelende zak euro's waar ze handig een tap in kunnen drukken voor hun socialistische hobbies.
pi_42073656
Ik weet niet precies hoe hij heet, maar bij de AH hebben ze brie, waar in het midden boursin, of iig een soort van kruidenboter, in zit (een laagje in het midden)... Een vriend kwam met de tip, en hij viel idd wel in de smaak ja...
Ik heb geen semi-intelligente signature.
JoPiDo:"Volgens mij is Cutebutpsycho een raszeikwijf, ééntje die je als man absoluut links moet laten liggen."
pi_42074177
ik weet welke je bedoeld,maar hou niet zo van gekunstelde kaasjes!!!!
pure kaas zonder toevoegels is het lekkerste,vind ik altans.maar ieder zijn smaak
  zaterdag 23 september 2006 @ 13:19:03 #36
158542 Hutch
Passionate about Taste!
pi_42074204
een lekkere geitenkaas sla ik niet over
  zaterdag 23 september 2006 @ 13:23:17 #37
33549 Thomasumo
User 33549 reporting for
pi_42074289
zoiezo de Roquefort maar dan niet zo'n kleffe natte van de AH. Een echt goede van de kaasboer.

Mocht je dat de scherpvinden kan je altijd nog gaan voor de blue de bresse of een rochebaron.

afmaken met een een geitenkaasje en een trapist. Serveren met druiven of kweepeer en zuurdesembrood een mooie pinot gris er bij en de smaak hemelpoorten gaanvoor je open.

I am SO omniscient that if there were to be two omnisciences, I'd be both!
pi_42074801
hou jij eens ff op thomas het kwijl loopt uit me mond !!!! welke trapist vind jij lekker st joseph vind ik lekker
pi_42074826
quote:
Op zaterdag 23 september 2006 10:27 schreef Silmarwen het volgende:

[..]

Cheddar kan zeker wel lekker zijn, mits je de goede hebt die in Nederland bijna niet te krijgen zijn. Ik stel voor dat je eens naar Groot-Britannië gaat, echte cheddar koopt en dan nog eens je mening verkondigt.
Juist..
Zyggie.
pi_42075407
ok geloof ik !!! iest tie dan niet in ned verkrijgbaar??? wil wel eens de echte proberen !!! bdw de blauwschimmel uit engeland(stilton) is ook niet te versmaden
pi_42075482
je komt klaar (sorry) als je stilton proefd die gemarineerd is in rode port
pi_42076784
quote:
Op zaterdag 23 september 2006 12:42 schreef --Christiaan-- het volgende:

[..]

Die is erg lekker. Wij hebben zo'n schilapparaat .
Ik ook Een girolle, zo'n geval:

Oh, and that's a bad miss!
pi_42076925
Die Tete de Moine voor buiten openen (of aan het eind van de avond als iedereen weg moet...)
Nobody expects the Spanish Inquisition!
  zaterdag 23 september 2006 @ 15:20:31 #44
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_42077020
quote:
Op zaterdag 23 september 2006 15:15 schreef Its-Jojo-4you het volgende:
Die Tete de Moine voor buiten openen (of aan het eind van de avond als iedereen weg moet...)
Een kaasliefhebber vindt dat niet stinken.
The love you take is equal to the love you make.
pi_42077042
Nee, daar heb je gelijk in, het heeft een hele specifieke geur
Nobody expects the Spanish Inquisition!
  zaterdag 23 september 2006 @ 15:29:24 #46
33549 Thomasumo
User 33549 reporting for
pi_42077218
quote:
Op zaterdag 23 september 2006 13:47 schreef tajine het volgende:
hou jij eens ff op thomas het kwijl loopt uit me mond !!!! welke trapist vind jij lekker st joseph vind ik lekker
Erg he, maar sinds ik een half uur geleden hier gepost heb denk ik alleen nog maar aan een goed plankje kaas!

als trapist neem ik meestal een simpele munster. omdat de blauwe kaas wat mij betreft het karakter bepaalt en de overige 2 a 3 kazen ondersteunen.

zo nog maar even snel naar de Dappermarkt fietsen dan maar,..

Je word bedankt Tajine
I am SO omniscient that if there were to be two omnisciences, I'd be both!
pi_42090953
quote:
Op zaterdag 23 september 2006 10:47 schreef Brentmeister het volgende:
Tête de Moine! Sowieso erg lekker maar nog lekkerder om af te schaven Bleu D'Auvergne, wat zachter en romiger dan Roquefort.
Tete de Moine is goed Als je een romige blauwschimmel zoekt zou je Saint Agur moeten proberen, erg lekker. Bleu D'Auvergne is wat droger van smaak. Verder is epoisse (een roodbacterie kaasje gerijpt in Chablis) ook verrukkelijk. Ik werk in een kaas/delicatessenzaak waar we ongeveer 200-300 soorten kaas hebben, dus weet er wel het een en ander van af We maken onderandere blue stilton met port. We krijgen een hele blue stilton binnen, boren een gat in het midden en zetten er een fles port ondersteboven in. het hele geheel in een bak tegen het lekken, en de port trekt door de aderen heen. Heerlijk

[ Bericht 1% gewijzigd door Casparovvv op 24-09-2006 14:01:57 ]
Op dinsdag 24 november 2009 23:03 schreef k_man het volgende:
Een einde aan oeverloos gelul is een einde aan Fok.
pi_42091040
quote:
Op zaterdag 23 september 2006 13:23 schreef Thomasumo het volgende:
zoiezo de Roquefort maar dan niet zo'n kleffe natte van de AH. Een echt goede van de kaasboer.
Roquefort is geen droge kaas, wij krijgen 'm binnen in plastic waar 'ie bijna in een zak vocht dobbert. Het wordt gerijpt in de grotten van Roquefort waar een bepaald klimaat heerst, en enorme roggebroden zorgen er voor dat die kenmerkende schimmel zich in de Roquefort vestigd.
Op dinsdag 24 november 2009 23:03 schreef k_man het volgende:
Een einde aan oeverloos gelul is een einde aan Fok.
pi_42091099
quote:
Op zaterdag 23 september 2006 12:52 schreef Cutebutpsycho het volgende:
Ik weet niet precies hoe hij heet, maar bij de AH hebben ze brie, waar in het midden boursin, of iig een soort van kruidenboter, in zit (een laagje in het midden)... Een vriend kwam met de tip, en hij viel idd wel in de smaak ja...
Gevulde brie Wij maken 'm met een roomkaas met bieslook, en een roomkaas met prei en salami. We hebben nu ook herfstbrie met o.a. kastanjes, hazelnoot en amaretto.
Op dinsdag 24 november 2009 23:03 schreef k_man het volgende:
Een einde aan oeverloos gelul is een einde aan Fok.
pi_42091125
St. Albray
Gorgonzola natuurlijk,
een goede parmezaanse is ook lekker,
Overjarige Beemster
pi_42091148
quote:
Op zondag 24 september 2006 14:02 schreef DivineJester het volgende:

een goede parmezaanse is ook lekker,
De echte parmigiano reggiano Lekker over de pasta of carpaccio.
quote:
Overjarige Beemster
smaaQ OK of die drie jaar oude beemster kaas, beide erg lekker, en nog romig voor die leeftijd.
Op dinsdag 24 november 2009 23:03 schreef k_man het volgende:
Een einde aan oeverloos gelul is een einde aan Fok.
pi_42091268
quote:
Op zondag 24 september 2006 13:56 schreef Casparovvv het volgende:

[..]

Roquefort is geen droge kaas, wij krijgen 'm binnen in plastic waar 'ie bijna in een zak vocht dobbert. Het wordt gerijpt in de grotten van Roquefort waar een bepaald klimaat heerst, en enorme roggebroden zorgen er voor dat die kenmerkende schimmel zich in de Roquefort vestigd.
Zijn die grotten wel volgens HACCP regels betegeld dan?
How beautiful they are - the trains you miss..
Would you like to watch tv? Or get between the sheets? Or contemplate a silent freeway?
The angle of the dangle is inversely proportional to the heat of the beat
pi_42091373
quote:
Op zondag 24 september 2006 14:09 schreef charon het volgende:

[..]

Zijn die grotten wel volgens HACCP regels betegeld dan?
het luchtklimaat is zo gezond dat de mensen die daar werken bijna niet ziek worden
Op dinsdag 24 november 2009 23:03 schreef k_man het volgende:
Een einde aan oeverloos gelul is een einde aan Fok.
pi_42092253
quote:
Op zaterdag 23 september 2006 07:07 schreef Slappertje het volgende:
... Roquefort, de absolute koning der schimmelkazen. ...
quote:
Op zaterdag 23 september 2006 10:47 schreef Brentmeister het volgende:
.. Bleu D'Auvergne, wat zachter en romiger dan Roquefort. ...
quote:
Op zaterdag 23 september 2006 13:23 schreef Thomasumo het volgende:
zoiezo de Roquefort maar dan niet zo'n kleffe natte van de AH. ...
quote:
Op zondag 24 september 2006 13:56 schreef Casparovvv het volgende:
[..]
Roquefort is geen droge kaas,
Ik ben vanavond vrij, als iemand niet gelooft dat ik het zachtste romigste lekkerste kaasje ben dat er is. Gewoon even proeven!
quote:
wij krijgen 'm binnen in plastic waar 'ie bijna in een zak vocht dobbert. Het wordt gerijpt in de grotten van Roquefort waar een bepaald klimaat heerst, en enorme roggebroden zorgen er voor dat die kenmerkende schimmel zich in de Roquefort vestigd.
Moet je echt dat jeugdtrauma weer bovenhalen?
Nee, een mensenfoetus ligt er lekker bij voordat ie naar buiten komt!
twee violen en een trommel en een fluit
pi_42096242
quote:
Op zondag 24 september 2006 15:06 schreef Roquefort het volgende:

Ik ben vanavond vrij, als iemand niet gelooft dat ik het zachtste romigste lekkerste kaasje ben dat er is. Gewoon even proeven!
Dat zeg ik toch
quote:
[..]

Moet je echt dat jeugdtrauma weer bovenhalen?
Nee, een mensenfoetus ligt er lekker bij voordat ie naar buiten komt!
Zonder die fase was jij geen lekker kaasje maar een lelijk mormel geweest
Op dinsdag 24 november 2009 23:03 schreef k_man het volgende:
Een einde aan oeverloos gelul is een einde aan Fok.
  zondag 24 september 2006 @ 22:11:59 #56
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_42099975
Lekker overjarige kaas (bijvoorbeeld Old Amsterdam) met een goed glas port
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zondag 24 september 2006 @ 22:19:14 #57
73232 De_Hertog
Aut bibat, aut abeat
pi_42100132
quote:
Op zondag 24 september 2006 15:06 schreef Roquefort het volgende:


Prima post. Waag je het ook nog collega-kaassoorten aan te raden, of is dat te eng?
Mary had a little lamb
Then Mary had dessert
  maandag 25 september 2006 @ 00:12:28 #58
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_42102501
ik ben zelf erg gek op emmentaler
maar eigenlijk gaan de meeste kaasjes er wel in... ik ben alleen niet echt gek op de meest blauw-schimmels....
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_42104232
quote:
Op zondag 24 september 2006 15:06 schreef Roquefort het volgende:

[..]
Ik weet niet of je de financiele bijsluiter van mijn post hebt gelezen, maar het kost je ¤ 0,50 per post dat je me in je signature quote.
Now we come to step three. This... drives... most... people... crazy.
Woord omhoog, hond! Je weeeet.
pi_42105868
http://www.geramont.de/



Nergens meer te verkrijgen, mijn ouders zitten nu in Frankrijk en zoeken zich gek voor me. Schijnt alleen in de Aldi in Duitsland nog te verkrijgen te zijn. Het is een tijdje in Ned. te koop geweest, maar nu dus niet meer

Echt zo lekker, het lijkt op Brie maar dan 10 keer zachter en romiger
I used to work in a morgue........I am a people person
Only Human
  maandag 25 september 2006 @ 06:03:15 #61
269 vats
Live life to the max!
pi_42105877
quote:
Op zaterdag 23 september 2006 10:08 schreef tajine het volgende:
idd cheddar is helemaal nix,mijn kaasboer wil het geen eens verkopen om dat hij het bagger vind!!
Chedder is superlekker. Maar je moet er wel voor naar Engeland. Heb daar bij Harrods een keer een gerookte Chedder genomen, tering wat was dat lekker! Helaas verkopen ze in Nederland geen goede chedder, wat ik erg jammer vind want vind goede chedder lekkerder als goede Hollandse kaas!
  maandag 25 september 2006 @ 06:07:34 #62
269 vats
Live life to the max!
pi_42105881
Tip, als je een pas van de VEN hebt ga dan daar is Kaas halen! Die hebben echt een mega assortiment van diverse merken waar je nog nooit van gehoord hebt! Je kunt vaak veel soorten proeven dus een echte aanrader!

Ik ga zelf naar de VEN op Fore Park nabij Den Haag die heeft een heel goed vers assortiment, natuurlijk zijn er vele VEN vestegingen die kleiner zijn en dus stuk minder hebben.
pi_42105882
Ik vind zelf overjaarse Goudse lekker
Brutal. Fucking. Metal.
pi_42114719
quote:
Op maandag 25 september 2006 06:03 schreef vats het volgende:

[..]

Chedder is superlekker. Maar je moet er wel voor naar Engeland. Heb daar bij Harrods een keer een gerookte Chedder genomen, tering wat was dat lekker! Helaas verkopen ze in Nederland geen goede chedder, wat ik erg jammer vind want vind goede chedder lekkerder als goede Hollandse kaas!
De enige Cheddar die wij verkopen is farmhouse cheddar, een boeren cheddar met een parafinekorst. Wel te eten
Op dinsdag 24 november 2009 23:03 schreef k_man het volgende:
Een einde aan oeverloos gelul is een einde aan Fok.
  maandag 25 september 2006 @ 17:10:52 #65
34481 travelman
What's goin' on?!
pi_42116230
ik zag gisteren een reportage over 'raar' eten; in Italie schijnen ze een kaas te eten met levende wormpjes erin. Die zouden dan ook voor extra smaak zorgen. Eet erg graag kaas en sta open voor nieuwe dingen, maar ik denk niet dat zoiets er bij mij in zou gaan.

Maar origineel op een kaasplankje op vrijdagavond is 'ie natuurlijk wel !!!
pi_42141877
kaas van de kaasboer, kruidenkazen, belegenkaas, mmmmm....
  dinsdag 26 september 2006 @ 15:46:49 #67
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_42143033
Ow.... kaasplankjes

Ik probeer toch altijd een combinatie te maken van wat verschillende soorten, een harde koemelk (Tome) Zachte roodschimmels (Pont L'eveque) , mooie stukje boerenbrie of camembert uit Normandie, Roquefort of Bleu des Causses en vaak nog een Geitenkaasje.

Trouwens uit Nederland komen nu ook een aantal kaasjes verweven met de Trappistenbieren van La Trappe. Zeker het proberen waard.
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
pi_42143055
Wij hadden vorige kerst ook een kaasplateau als een soort dessert, beviel erg goed moet ik zeggen.

Wij hadden Kernhem, Port Salut, Gorgonzola en nog een soort. Lekker op temperatuur laten komen en smullen maar.
  dinsdag 26 september 2006 @ 15:48:47 #69
133023 Zwaffel
freaking frack
pi_42143092
oude 30+ kaas van de kaasboer op de markt
  dinsdag 26 september 2006 @ 16:00:35 #70
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_42143435
quote:
Op dinsdag 26 september 2006 15:47 schreef Freak187 het volgende:
Wij hadden vorige kerst ook een kaasplateau als een soort dessert, beviel erg goed moet ik zeggen.

Wij hadden Kernhem, Port Salut, Gorgonzola en nog een soort. Lekker op temperatuur laten komen en smullen maar.
Goed om zo kennis te maken met Franse kazen, alleen zijn dit waarschijnlijk wel allen Fabriekskazen. Ga eens naar een kaaswinkel/boer en probeer eens wat boederij kazen. Je zult meteen een groot verschil proeven. (het kost wat meer maar het is mijn inziens wel de moeite waard).

Mooi glas rode wijn erbij en genieten...
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
  dinsdag 26 september 2006 @ 16:04:09 #71
140724 Zyggie
Geweldenaar.
pi_42143520
Zyggie.
  dinsdag 26 september 2006 @ 16:19:15 #72
129574 Kiteless
pornsexgoddess
pi_42143862
Chaumes / Crémier de Chaumes,
Reblochon,
Epoisses,
Vacherin Mont d'Or
-=[ Kiteless ]=-=[ To dream of love ]=-
pi_42144073
knooflook kaas (te koop bij de betere kaasboeren op de markt)
  dinsdag 26 september 2006 @ 16:50:38 #74
35446 NT-T.BartMan
voorgoed vertrokken
  dinsdag 26 september 2006 @ 17:04:04 #75
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_42144995
Ik ben ook altijd in voor dingen die mooi combineren met kazen op een kaasplank. Voor over een stukjo oude brokkelkaas wat Mosterd dille saus. Wat vijgen compot en Vruchtenbrood
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
pi_42145190
quote:
Op zaterdag 23 september 2006 14:15 schreef tajine het volgende:
je komt klaar (sorry) als je stilton proefd die gemarineerd is in rode port

Met whiskey is ook lekker.
Hier in de buurt zit een hele goede kaaswinkel, ik heb zelden zoveel speciale kazen bij elkaar gezien.
Een vrij klein winkeltje (ik gok zo'n 25m²) met maximaal een meter of 2 met hollandse kaas, de rest staat bomvol met goede buitenlandse kazen.
There is no love sincerer than the love of food.
  dinsdag 26 september 2006 @ 17:54:32 #77
154636 Riq
het is me wat
pi_42146238
quote:
Op dinsdag 26 september 2006 16:19 schreef Kiteless het volgende:
Chaumes,
Reblochon,
Epoisses,
Een vrouw naar mijn hart
Op dinsdag 24 november 2009 23:03 schreef k_man het volgende:
Een einde aan oeverloos gelul is een einde aan Fok.
pi_42146336
quote:
Op dinsdag 26 september 2006 15:48 schreef Zwaffel het volgende:
oude 30+ kaas van de kaasboer op de markt
Waarom magere kaas? Over het algemeen heeft 48+ kaas meer smaak. hoewel er ook lekkere 20 en 30/35+ kazen zijn hoor. Twight is een oude 20+ kaas die erg lekker is.
Op dinsdag 24 november 2009 23:03 schreef k_man het volgende:
Een einde aan oeverloos gelul is een einde aan Fok.
pi_42146864
Port Salut
Brie

Hollandse kazen
Buy it, use it, break it, fix it,
Trash it, change it, mail - upgrade it,
Charge it, point it, zoom it, press it,
Snap it, work it, quick - erase it,
  dinsdag 26 september 2006 @ 19:08:51 #81
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_42148051
quote:
Op dinsdag 26 september 2006 18:25 schreef Agiath het volgende:


Hollandse kazen
Bettine Geitenkaas
Goudse Overjarige Brokkelkaas
Jonge Boeren Graskaas
Trappistenkaas van La Trappe
Reypenaer VSOP

Zeker het proberen waard
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
  dinsdag 26 september 2006 @ 21:54:42 #82
35446 NT-T.BartMan
voorgoed vertrokken
pi_42153669
quote:
Was al beschreven, maar zonder de naam er bij
pi_42160357
geweldig al deze tips van jullie!!
ben echter geen nieuwe kaasjes tegen gekomen,klinkt decadent maar ik heb ze allemaal al geproefd .
port salut,old amsterdam en nog meer van die meuk,zijn echt massa/sbs 6/zeeman. kaasjes!!!!
mijn absolute voorkeur gaat uit naar reypenaar vsop en de vacherin.
  woensdag 27 september 2006 @ 10:46:25 #84
35446 NT-T.BartMan
voorgoed vertrokken
pi_42163562
quote:
Op woensdag 27 september 2006 06:02 schreef tajine het volgende:
geweldig al deze tips van jullie!!
ben echter geen nieuwe kaasjes tegen gekomen,klinkt decadent maar ik heb ze allemaal al geproefd .
port salut,old amsterdam en nog meer van die meuk,zijn echt massa/sbs 6/zeeman. kaasjes!!!!
mijn absolute voorkeur gaat uit naar reypenaar vsop en de vacherin.
Als je dan écht wat anders wilt neem dan Oscypek.
Ik heb dit geproefd en vond het maar terwijl de lokale Polen van deden.
pi_42165330
quote:
Op dinsdag 26 september 2006 16:00 schreef Chielus het volgende:

[..]

Goed om zo kennis te maken met Franse kazen, alleen zijn dit waarschijnlijk wel allen Fabriekskazen. Ga eens naar een kaaswinkel/boer en probeer eens wat boederij kazen. Je zult meteen een groot verschil proeven. (het kost wat meer maar het is mijn inziens wel de moeite waard).

Mooi glas rode wijn erbij en genieten...
Het was in ieder geval niet de standaard voorverpakte kaas met plastic smaak. Was echt bij een kaasboer.

Voor het echte walhalla moet je een keer in de zomervakantie naar Frankrijk en daar een markt bezoeken. Heel veel boeren die hun spullen direct op de markt zetten, allemaal regionale kazen
pi_42176370
quote:
Op woensdag 27 september 2006 06:02 schreef tajine het volgende:
geweldig al deze tips van jullie!!
ben echter geen nieuwe kaasjes tegen gekomen,klinkt decadent maar ik heb ze allemaal al geproefd .
port salut,old amsterdam en nog meer van die meuk,zijn echt massa/sbs 6/zeeman. kaasjes!!!!
mijn absolute voorkeur gaat uit naar reypenaar vsop en de vacherin.
Ok, nog eens proberen.

Ken je Perail? Pittig Frans schapenkaasje.
Op dinsdag 24 november 2009 23:03 schreef k_man het volgende:
Een einde aan oeverloos gelul is een einde aan Fok.
pi_42180200
ik zie steeds de namen van de kazen staan, maar de makers zijn ook heel belangrijk. net als bij wijn de ene bordeaux is de andere niet; de ene camembert is de andere ook niet. Ga in ieder geval naar een proffesionele kaasverkoper, dan kun je ze rijp krijgen dat is ontzettend belangrijk en dat krijg je in de supermarkt nooit (het rijpen (affineren) is een nogal duur proces..) ook een aoc zegt niet zoveel, de bepalingen om zo'n appelation te voeren zijn heel erg per kaas verschillend. Bij Roquefort bijvoorbeeld mag je bijna alles doen. De allerbeste roquefort is zeker "roquefort cave baragnaudes" wel een beetje aan de prijs maar proef dat maar eens naast een supermarkt roquefort!! Het ligt er ook een beetje aan waar je het voor gebruikt natuurlijk. zo is er een zwiterse kaas, "l' evitaz'", die vrij onbekend is en voor een kaasplankje ook niet vreselijk geschikt, maar in en fondue een absolute topper! aanraders voor een kaasplank (natuurlijk altijd verschillende types kaas gebruiken): geitenkaas: Saint Maure de la Touraine, gratadon d'ardeche, pelardon koeienkaas (witschimmel): camembert de Normandie, brie de meaux, coulommiers. roodbacterie: munster, l'epoisses, chaverin mont d'or blauwschimmel: roquefort, gorgonzola, cambozola, bastiaans blauw , bresse bleu. harde kazen: comte, beaufort, cantal, mimolette vieux. verder kun je natuurlijk ook nog paarden- schapen, buffel of yakkaas eten maar dat is meer iets voor de liefhebbers en ook moeilijker te krijgen (behalve buffel mozarella..). Als laatste tip heb ik nog dat het wel leuk is dat je ookmrekening houdt met de vorm van de kaas, een paar verschillende is wel zo leuk voor een kaasplank.
  woensdag 27 september 2006 @ 23:06:05 #88
33232 Againzender
Vriend van de show
pi_42184428
quote:
Op woensdag 27 september 2006 11:52 schreef Freak187 het volgende:

[..]

Het was in ieder geval niet de standaard voorverpakte kaas met plastic smaak. Was echt bij een kaasboer.

Voor het echte walhalla moet je een keer in de zomervakantie naar Frankrijk en daar een markt bezoeken. Heel veel boeren die hun spullen direct op de markt zetten, allemaal regionale kazen
Kom tijdens de zomervakantie aardig wat zondagen in de markthallen van Beziers. Niet dat dat nou direct een kaaswalhalla is, maar het geeft inderdaad een aardig idee van watvoor een lekkers er te krijgen is, niet alleen qua kaas.

Wat mij overigens erg opvalt is het verschil tussen rauwmelkse kazen en de gepasteuriseerde kazen. Rauwmelkse vind ik over het algemeen veel voller van smaak. En die kan je nou net niet zo makkelijk krijgen in de Nederlandse supermarkt, hoewel ik ze bij AH wel eens zie liggen.
[b]Op maandag 6 september 2010 00:28 schreef tong80 het volgende:[/b]
GVD Wat moet jij een trotse vader zijn :)
:P
pi_42200856
quote:
Op woensdag 27 september 2006 21:11 schreef chefkok het volgende:
ik zie steeds de namen van de kazen staan, maar de makers zijn ook heel belangrijk. net als bij wijn de ene bordeaux is de andere niet; de ene camembert is de andere ook niet. Ga in ieder geval naar een proffesionele kaasverkoper, dan kun je ze rijp krijgen dat is ontzettend belangrijk en dat krijg je in de supermarkt nooit (het rijpen (affineren) is een nogal duur proces..)
In de supermarkt zag ik de port salut vacuum liggen, eigenlijk idioot. Ik ben het met je eens dat de supermarkt geen geschikte plek is om Franse kaas in het algemeen te kopen.
quote:
Het ligt er ook een beetje aan waar je het voor gebruikt natuurlijk. zo is er een zwiterse kaas, "l' evitaz'", die vrij onbekend is en voor een kaasplankje ook niet vreselijk geschikt, maar in en fondue een absolute topper!
Goed punt. Hetzelfde geldt voor Appenzeller, ook Zwitsers, en echt een hele lekkere smaakmaker in een fondue.
quote:
-veel kaas-
Sainte-Maure de Touraine is inderdaad een heerlijk geitenkaasje, vergeet het strootje er niet uit te halen Met munster zou ik voorzichtig zijn omdat er behoorlijk wat verschillende soorten onder de naam munster verkocht worden. Een goede munster is AOC gekeurd en zacht rood/oranje van kleur. Koop epoisse flink rijp, dan komt de smaak goed tot z'n recht. Wees niet bang als het kaasje haast stroperig is.
Er zijn verder best wat schapenkazen makkelijk verkrijgbaar. De bekendste is Roquefort, die vaak niet als schapenkaas gekenmerkt wordt. Verder is Manchego (een harde schapenkaas uit Spanje) erg lekker, en als je iets pittigers zoekt is de Italiaanse Pecorino een optie, die ook geraspt erg lekker in gerechten gebruikt kan worden.

[ Bericht 9% gewijzigd door Casparovvv op 28-09-2006 15:53:25 ]
Op dinsdag 24 november 2009 23:03 schreef k_man het volgende:
Een einde aan oeverloos gelul is een einde aan Fok.
pi_42201210
quote:
Op woensdag 27 september 2006 23:06 schreef Againzender het volgende:


Wat mij overigens erg opvalt is het verschil tussen rauwmelkse kazen en de gepasteuriseerde kazen. Rauwmelkse vind ik over het algemeen veel voller van smaak. En die kan je nou net niet zo makkelijk krijgen in de Nederlandse supermarkt, hoewel ik ze bij AH wel eens zie liggen.
Bij de kaasspeciaalzaak moet dat geen probleem zijn. Het is minder moeilijk dan je denkt hoor. Roquefort, Brie de meaux (boerenbrie), reblochon en gorgonzola zijn rauwe melk kazen. In feite hele gangbare kazen.
Op dinsdag 24 november 2009 23:03 schreef k_man het volgende:
Een einde aan oeverloos gelul is een einde aan Fok.
  donderdag 28 september 2006 @ 17:16:50 #91
33232 Againzender
Vriend van de show
pi_42203670
quote:
Op donderdag 28 september 2006 15:56 schreef Casparovvv het volgende:

[..]

Bij de kaasspeciaalzaak moet dat geen probleem zijn. Het is minder moeilijk dan je denkt hoor. Roquefort, Brie de meaux (boerenbrie), reblochon en gorgonzola zijn rauwe melk kazen. In feite hele gangbare kazen.
Oh, zeker niet. Bij speciaalzaken verwacht ik juist voornamelijk rauwmelkse kazen tegen te komen! Is meer een onderstreping dat je in supermarkten over het algemeen geen geweldig beeld krijgt van wat er te kazen valt
[b]Op maandag 6 september 2010 00:28 schreef tong80 het volgende:[/b]
GVD Wat moet jij een trotse vader zijn :)
:P
pi_42203846
quote:
Op donderdag 28 september 2006 17:16 schreef Againzender het volgende:

[..]

Oh, zeker niet. Bij speciaalzaken verwacht ik juist voornamelijk rauwmelkse kazen tegen te komen! Is meer een onderstreping dat je in supermarkten over het algemeen geen geweldig beeld krijgt van wat er te kazen valt
Ok
Op dinsdag 24 november 2009 23:03 schreef k_man het volgende:
Een einde aan oeverloos gelul is een einde aan Fok.
  Moderator donderdag 28 september 2006 @ 18:10:25 #93
819 crew  Gert
spreekt voor zich
pi_42205524
Ik weet geen namen, maar als je in Oostenrijk een "jouseplatte" bestelt, kaas en vleeswaren met brood, dan zit daar meestal kaas bij die ontzéttend naar mest ruikt. Maar lékker.
"Those people who think they know everything, are a great annoyance to those of us who do."
  vrijdag 29 september 2006 @ 15:45:17 #94
159235 Heersbeer
beert een beer
pi_42234297
Poosje geleden een kaas meegenomen uit Istrië, half koemelk, half schapenmelk. Gestoord lekker, een aanrader als je nog een keer die kant op gaat.

Ook een stuk truffelkaas meegenomen(het is een truffelstreek) en die was ook goddelijk, je kon proeven dat die kaas een historie had.
pi_42261388
Vandaag een nieuw kaasje proberen, queso de valdeon.
Spaans blauwaderkaasje, pittig en romig. Beetje Saint Agur achtig, maar dan korreliger van structuur en scherper van smaak.
Op dinsdag 24 november 2009 23:03 schreef k_man het volgende:
Een einde aan oeverloos gelul is een einde aan Fok.
pi_42396061
Een paar favorieten;
Cantal
Tomme de brebis
Chaumes
Boursault
Leerdammer Caractère

Hey! Weet iemand waar je zo'n girolle kunt kopen? Brentmeister? Christiaan?
I don't like your jerk-off name. I don't like your jerk-off face. I don't like your jerk-off behavior, and I don't like you, jerk-off. Do I make myself clear?
pi_42399844
quote:
Op donderdag 5 oktober 2006 17:56 schreef Serendips het volgende:
Een paar favorieten;
Cantal
Tomme de brebis
Chaumes
Boursault
Leerdammer Caractère

Hey! Weet iemand waar je zo'n girolle kunt kopen? Brentmeister? Christiaan?
Bij de kaasspeciaalzaak Wij hebben ze zoals ze op de foto staan, voor ongeveer 20-25 euro uit mijn hoofd. Dit is boven Rotterdam, weet niet waar je vandaan komt. Misschien zijn ze bij de Marskramer oid ook wel te koop.
Op dinsdag 24 november 2009 23:03 schreef k_man het volgende:
Een einde aan oeverloos gelul is een einde aan Fok.
pi_42400176
quote:
Op donderdag 28 september 2006 18:10 schreef Gert het volgende:
Ik weet geen namen, maar als je in Oostenrijk een "jouseplatte" bestelt, kaas en vleeswaren met brood, dan zit daar meestal kaas bij die ontzéttend naar mest ruikt. Maar lékker.
Was het geen Alpenkaas? Eén die bovenop de berg gemaakt wordt? Da's een stevige kaas (die je met een flink mes moet snijden, en soms afbrokkelt) die van rauwe melk gemaakt wordt, bovenop de Alp. De melk is afkomstig van de koeien die daar staan en gemolken worden. Aan het eind van het seizoen (ongeveer september) komen de koeien en kazen naar beneden.

Ik vind deze kaas vooral lekker op vers (nog warm) heel onbenullig brood, met veel pitten en stukken erin. Maar hij is ook heel goed knaagbaar voor tussendoor en kaasplank.
In Deventer bij de kaasboer op de Brink is er 1 te krijgen.

Ze ruiken trouwens zo naar mest omdat ze meestal (afhankelijk van de Alp) naast de stallen liggen de hele zomer.
  vrijdag 6 oktober 2006 @ 04:56:07 #99
33549 Thomasumo
User 33549 reporting for
pi_42413361
quote:
Op zondag 24 september 2006 13:56 schreef Casparovvv het volgende:

[..]

Roquefort is geen droge kaas, wij krijgen 'm binnen in plastic waar 'ie bijna in een zak vocht dobbert. Het wordt gerijpt in de grotten van Roquefort waar een bepaald klimaat heerst, en enorme roggebroden zorgen er voor dat die kenmerkende schimmel zich in de Roquefort vestigd.
Ik weet dat ie word geleverd in vocht, maar bij de ah is ligt het altijd té nat in het schap, het komt denk ik door het cellofaan dat de kaas zo gaat zweten. Dus ja hij mag vochtig zijn, niet te droog liever zelfs. Maar in de supermarkt is het echt te gortig.
I am SO omniscient that if there were to be two omnisciences, I'd be both!
  vrijdag 6 oktober 2006 @ 15:40:07 #100
20716 tonja
twitch.tv/tonjatekenshow
pi_42424685
Mijn favorieten zijn: Poire st Vraine, Epoisse, Explorateur en de Caparone.
►►►https://www.twitch.tv/tonjatekenshow ◄◄◄◄
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')