Chedder is superlekker. Maar je moet er wel voor naar Engeland. Heb daar bij Harrods een keer een gerookte Chedder genomen, tering wat was dat lekker! Helaas verkopen ze in Nederland geen goede chedder, wat ik erg jammer vind want vind goede chedder lekkerder als goede Hollandse kaas!quote:Op zaterdag 23 september 2006 10:08 schreef tajine het volgende:
idd cheddar is helemaal nix,mijn kaasboer wil het geen eens verkopen om dat hij het bagger vind!!
De enige Cheddar die wij verkopen is farmhouse cheddar, een boeren cheddar met een parafinekorst. Wel te etenquote:Op maandag 25 september 2006 06:03 schreef vats het volgende:
[..]
Chedder is superlekker. Maar je moet er wel voor naar Engeland. Heb daar bij Harrods een keer een gerookte Chedder genomen, tering wat was dat lekker! Helaas verkopen ze in Nederland geen goede chedder, wat ik erg jammer vind want vind goede chedder lekkerder als goede Hollandse kaas!
Goed om zo kennis te maken met Franse kazen, alleen zijn dit waarschijnlijk wel allen Fabriekskazen. Ga eens naar een kaaswinkel/boer en probeer eens wat boederij kazen. Je zult meteen een groot verschil proeven. (het kost wat meer maar het is mijn inziens wel de moeite waard).quote:Op dinsdag 26 september 2006 15:47 schreef Freak187 het volgende:
Wij hadden vorige kerst ook een kaasplateau als een soort dessert, beviel erg goed moet ik zeggen.
Wij hadden Kernhem, Port Salut, Gorgonzola en nog een soort. Lekker op temperatuur laten komen en smullen maar.
quote:Op zaterdag 23 september 2006 14:15 schreef tajine het volgende:
je komt klaar (sorry) als je stilton proefd die gemarineerd is in rode port
Een vrouw naar mijn hartquote:
Waarom magere kaas? Over het algemeen heeft 48+ kaas meer smaak. hoewel er ook lekkere 20 en 30/35+ kazen zijn hoor. Twight is een oude 20+ kaas die erg lekker is.quote:Op dinsdag 26 september 2006 15:48 schreef Zwaffel het volgende:
oude 30+ kaas van de kaasboer op de markt
Bettine Geitenkaasquote:
Was al beschreven, maar zonder de naam er bijquote:Op dinsdag 26 september 2006 17:54 schreef Riq het volgende:
Casu Marzu?
![]()
http://nl.wikipedia.org/wiki/Casu_marzu
Als je dan écht wat anders wilt neem dan Oscypek.quote:Op woensdag 27 september 2006 06:02 schreef tajine het volgende:
geweldig al deze tips van jullie!!
ben echter geen nieuwe kaasjes tegen gekomen,klinkt decadent maar ik heb ze allemaal al geproefd .
port salut,old amsterdam en nog meer van die meuk,zijn echt massa/sbs 6/zeeman. kaasjes!!!!
mijn absolute voorkeur gaat uit naar reypenaar vsop en de vacherin.
Het was in ieder geval niet de standaard voorverpakte kaas met plastic smaak. Was echt bij een kaasboer.quote:Op dinsdag 26 september 2006 16:00 schreef Chielus het volgende:
[..]
Goed om zo kennis te maken met Franse kazen, alleen zijn dit waarschijnlijk wel allen Fabriekskazen. Ga eens naar een kaaswinkel/boer en probeer eens wat boederij kazen. Je zult meteen een groot verschil proeven. (het kost wat meer maar het is mijn inziens wel de moeite waard).
Mooi glas rode wijn erbij en genieten...
Ok, nog eens proberen.quote:Op woensdag 27 september 2006 06:02 schreef tajine het volgende:
geweldig al deze tips van jullie!!
ben echter geen nieuwe kaasjes tegen gekomen,klinkt decadent maar ik heb ze allemaal al geproefd .
port salut,old amsterdam en nog meer van die meuk,zijn echt massa/sbs 6/zeeman. kaasjes!!!!
mijn absolute voorkeur gaat uit naar reypenaar vsop en de vacherin.
Kom tijdens de zomervakantie aardig wat zondagen in de markthallen van Beziers. Niet dat dat nou direct een kaaswalhalla is, maar het geeft inderdaad een aardig idee van watvoor een lekkers er te krijgen is, niet alleen qua kaas.quote:Op woensdag 27 september 2006 11:52 schreef Freak187 het volgende:
[..]
Het was in ieder geval niet de standaard voorverpakte kaas met plastic smaak. Was echt bij een kaasboer.
Voor het echte walhalla moet je een keer in de zomervakantie naar Frankrijk en daar een markt bezoeken. Heel veel boeren die hun spullen direct op de markt zetten, allemaal regionale kazen![]()
In de supermarkt zag ik de port salut vacuum liggen, eigenlijk idioot. Ik ben het met je eens dat de supermarkt geen geschikte plek is om Franse kaas in het algemeen te kopen.quote:Op woensdag 27 september 2006 21:11 schreef chefkok het volgende:
ik zie steeds de namen van de kazen staan, maar de makers zijn ook heel belangrijk. net als bij wijn de ene bordeaux is de andere niet; de ene camembert is de andere ook niet. Ga in ieder geval naar een proffesionele kaasverkoper, dan kun je ze rijp krijgen dat is ontzettend belangrijk en dat krijg je in de supermarkt nooit (het rijpen (affineren) is een nogal duur proces..)
Goed punt. Hetzelfde geldt voor Appenzeller, ook Zwitsers, en echt een hele lekkere smaakmaker in een fondue.quote:Het ligt er ook een beetje aan waar je het voor gebruikt natuurlijk. zo is er een zwiterse kaas, "l' evitaz'", die vrij onbekend is en voor een kaasplankje ook niet vreselijk geschikt, maar in en fondue een absolute topper!
Sainte-Maure de Touraine is inderdaad een heerlijk geitenkaasje, vergeet het strootje er niet uit te halenquote:-veel kaas-
Bij de kaasspeciaalzaak moet dat geen probleem zijn. Het is minder moeilijk dan je denkt hoor. Roquefort, Brie de meaux (boerenbrie), reblochon en gorgonzola zijn rauwe melk kazen. In feite hele gangbare kazen.quote:Op woensdag 27 september 2006 23:06 schreef Againzender het volgende:
Wat mij overigens erg opvalt is het verschil tussen rauwmelkse kazen en de gepasteuriseerde kazen. Rauwmelkse vind ik over het algemeen veel voller van smaak. En die kan je nou net niet zo makkelijk krijgen in de Nederlandse supermarkt, hoewel ik ze bij AH wel eens zie liggen.
Oh, zeker niet. Bij speciaalzaken verwacht ik juist voornamelijk rauwmelkse kazen tegen te komen! Is meer een onderstreping dat je in supermarkten over het algemeen geen geweldig beeld krijgt van wat er te kazen valtquote:Op donderdag 28 september 2006 15:56 schreef Casparovvv het volgende:
[..]
Bij de kaasspeciaalzaak moet dat geen probleem zijn. Het is minder moeilijk dan je denkt hoor. Roquefort, Brie de meaux (boerenbrie), reblochon en gorgonzola zijn rauwe melk kazen. In feite hele gangbare kazen.
Okquote:Op donderdag 28 september 2006 17:16 schreef Againzender het volgende:
[..]
Oh, zeker niet. Bij speciaalzaken verwacht ik juist voornamelijk rauwmelkse kazen tegen te komen! Is meer een onderstreping dat je in supermarkten over het algemeen geen geweldig beeld krijgt van wat er te kazen valt
Bij de kaasspeciaalzaakquote:Op donderdag 5 oktober 2006 17:56 schreef Serendips het volgende:
Een paar favorieten;
Cantal
Tomme de brebis
Chaumes
Boursault
Leerdammer Caractère
Hey! Weet iemand waar je zo'n girolle kunt kopen? Brentmeister? Christiaan?
Was het geen Alpenkaas? Eén die bovenop de berg gemaakt wordt? Da's een stevige kaas (die je met een flink mes moet snijden, en soms afbrokkelt) die van rauwe melk gemaakt wordt, bovenop de Alp. De melk is afkomstig van de koeien die daar staan en gemolken worden. Aan het eind van het seizoen (ongeveer september) komen de koeien en kazen naar beneden.quote:Op donderdag 28 september 2006 18:10 schreef Gert het volgende:
Ik weet geen namen, maar als je in Oostenrijk een "jouseplatte" bestelt, kaas en vleeswaren met brood, dan zit daar meestal kaas bij die ontzéttend naar mest ruikt. Maar lékker.
Ik weet dat ie word geleverd in vocht, maar bij de ah is ligt het altijd té nat in het schap, het komt denk ik door het cellofaan dat de kaas zo gaat zweten. Dus ja hij mag vochtig zijn, niet te droog liever zelfs. Maar in de supermarkt is het echt te gortig.quote:Op zondag 24 september 2006 13:56 schreef Casparovvv het volgende:
[..]
Roquefort is geen droge kaas, wij krijgen 'm binnen in plastic waar 'ie bijna in een zak vocht dobbert. Het wordt gerijpt in de grotten van Roquefort waar een bepaald klimaat heerst, en enorme roggebroden zorgen er voor dat die kenmerkende schimmel zich in de Roquefort vestigd.
Ja, die vind ik ook heerlijk. Weleens op een hete zomerdag met een rijpe epoisse in je tas in een streekbus gezeten tijdens de spits?quote:Op vrijdag 6 oktober 2006 18:54 schreef janatwork het volgende:
een epoisse http://www.ryc.be/nl/prod(...)bourgogn/epoisse.htm vereweg mijn favoriet
Doet me denken aan een verhaal van mijn vader. Zijn familie heeft een keer 's nachts stiekem een Maastrichtse Rommedoe onder z'n bed gelegd om hem te klieren. Dat omdat hij altijd zat te zeuren over de stank van het kaasje...quote:Op vrijdag 6 oktober 2006 18:59 schreef tonja het volgende:
Ja, die vind ik ook heerlijk. Weleens op een hete zomerdag met een rijpe epoisse in je tas in een streekbus gezeten tijdens de spits?
Je hebt echt alle ruimte dan
Bedoel je mini Babybel? Maar 15 smaakjes lijkt me wel erg veel.quote:Op zaterdag 7 oktober 2006 12:44 schreef Haaibaaike het volgende:
Ik ben dol op jonge kaas
Smeerkaas
Franse kaas (Paturain) voor op stokbroodje of op toastje
Je kan in een supermarkt kaasjes kopen het zit in een verpakking met 15 verschillende smaakjesHoe heet het
![]()
Ik kan ze zo allemaal gelijk opeten![]()
Heerlijke topic![]()
Nee, waarschijnlijk bedoelt hij La Vache qui rit, in van die driehoekjes.quote:Op zaterdag 7 oktober 2006 12:59 schreef Brentmeister het volgende:
[..]
Bedoel je mini Babybel? Maar 15 smaakjes lijkt me wel erg veel.
Idd,quote:Op zaterdag 7 oktober 2006 13:00 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Nee, waarschijnlijk bedoelt hij zij La Vache qui rit, in van die driehoekjes.
Ja, La Vache qui rit!quote:Op zaterdag 7 oktober 2006 13:01 schreef Haaibaaike het volgende:
Nee geen babybel !
Het zijn van die drie hoekjes de kaasjes zitten in een papiertje verpakt.
Het zijn allerlei smaakjes. Kan ook 12 zijn hoor
quote:Op maandag 9 oktober 2006 15:48 schreef kruimel_20 het volgende:
dat is inderdaad lekker... zo'n rondje met verschillende kaasjes
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |