sieske | zondag 9 juli 2006 @ 14:39 |
![]() ik ben van plan om zelf bapao broodjes te maken. Zou niet zo moeilijk moeten zijn. Heeft er iemand recepten voor het deeg?? ![]() Ik zoek ook meerdere receptjes voor de vulling, zodat ik veel kan varieren. Zou geweldig zijn als iemand mij daar mee kan helpen. Miranda ![]() | |
linqx | zondag 9 juli 2006 @ 14:46 |
http://www.hermans.org/culinair/FAC/bapaobroodjes.html hoop dat je hier genoeg aan hebt. Mocht je der 1 klaar hebben hou ik me aanbevolen om te proeven ![]() | |
Elvi | zondag 9 juli 2006 @ 14:51 |
Oeh dat is lekker! Alleen het ziet er vrij ingewikkeld uit en zo'n ster ben ik niet in koken ![]() | |
Rodie83 | zondag 9 juli 2006 @ 15:01 |
Dit is wel te doen hoor, de handelingen opzich zijn niet erg lastig. Je hebt alleen wel veel ingredienten nodig ![]() | |
Isabeau | zondag 9 juli 2006 @ 15:23 |
Wat een leuk idee! Ik vind alleen dat deeg geweldig en de vulling nooit echt lekker, dus misschien is dit een oplossing: een eigen vulling die ik wèl lekker vind! | |
Quinazoline | zondag 9 juli 2006 @ 15:27 |
Alleen dat recept: 'opwarmen in de magnetron met aluminiumfolie en al' lijkt me niet zo'n goed plan. Voor de rest is het wel een leuk idee ja ![]() | |
Blues | zondag 9 juli 2006 @ 15:30 |
quote: quote: ![]() Ik ga het deze week zéker een keer uitproberen. | |
Pony-Lover | zondag 9 juli 2006 @ 15:32 |
Maakt als je toch zelf aan de gang gaat gewoon lekkere (hartig) gevulde broodjes en niet van die vieze slappe bapao's. | |
Blues | zondag 9 juli 2006 @ 15:33 |
quote:Dat zijn 2 verschillende dingen ![]() Als ik vieze slappe bapao's wil maken doe ik dat, en als ik hartig gevulde broodjes wil maken, maak ik hartig gevulde broodjes ![]() | |
Pony-Lover | zondag 9 juli 2006 @ 15:39 |
quote:dan ga ik je ook niet helpen ![]() ![]() | |
Blues | zondag 9 juli 2006 @ 15:41 |
quote: ![]() | |
glremme | zondag 9 juli 2006 @ 16:37 |
Is het niet alleen bapao, zonder broodje. Want betekent bapao niet iets van 'gestoomd broodje'. | |
Blues | zondag 9 juli 2006 @ 16:50 |
quote:Ja, het is een gevuld gestoomd broodje ![]() | |
sieske | zondag 9 juli 2006 @ 19:02 |
quote:Sorry, dat wist ik niet. Maar wel tof dat er al zo snel gereageerd is ![]() ![]() ![]() | |
Blues | zondag 9 juli 2006 @ 20:10 |
Leuk !! Heb je foto's gemaakt? Zijn we hier dol op ![]() | |
TeleluvR | zondag 9 juli 2006 @ 20:13 |
bapao... ![]() | |
reclamedoos | zondag 9 juli 2006 @ 21:56 |
Doet me denken aan mn vakantie in Maleisie, waar een soort van Mc Bapao Donalds tegen kwamen. Keuze uit meer dan 60 soorten bapao. | |
Stereotomy | zondag 9 juli 2006 @ 23:39 |
quote:Het betekent letterlijk wit broodje ![]() Net zoals paksoi witte kool betekent. ![]() Met een beetje fantasie zie je hoe geweldig creatief er getranslittereerd wordt vanuit het Chinees naar westerse talen. ![]() | |
Blues | maandag 10 juli 2006 @ 00:15 |
quote:Voor ik hierin tuin, is dat echt zo ![]() | |
Stereotomy | maandag 10 juli 2006 @ 00:16 |
quote:Yep ![]() Bao betekent broodje. Bak betekent wit, min of meer uit de losse pols getranslitereerd. Overigens noemen chinezen die broodjes gewoon bao, zonder "wit" ervoor. | |
glremme | maandag 10 juli 2006 @ 18:48 |
Wat een geweldige overeenkomst ![]() [ Bericht 3% gewijzigd door glremme op 10-07-2006 18:58:11 ] | |
Martijn_77 | maandag 10 juli 2006 @ 21:06 |
quote:Zo wat voor soorten hadden ze dan allemaal? Ook hele vreemde? | |
reclamedoos | maandag 10 juli 2006 @ 21:49 |
quote:Ik heb helaas geen tijd gehad om er uitgebreid naar te kijken. De meeste bapao die ik daar heb gehad waren tijdens het ontbijt, en die waren meestal groen met een zeer zoete kokos-smurrie er in. Hartige bapao heb ik er niet gegeten. | |
PKfotografie | vrijdag 24 oktober 2008 @ 23:58 |
een weekje geleden bapao meel gehaald, is dit net als bloem? of moet ik dit anders gebruiken? staat alleen een chineese gebruiks aanwijzing op, dus kom daar niet echt verder mee. | |
RobinOok | zaterdag 25 oktober 2008 @ 00:46 |
Op de Tokowijzer vind je wel meer info over bapaomeel! Ook hoe je er een beslagje/deegje van maakt. Kijk, hierzo: http://tokowijzer.wordpress.com/2008/09/15/bapaomeel/ En daar kun je ook gewoon vragen stellen. | |
missy_c | zaterdag 25 oktober 2008 @ 00:52 |
Is inderdaad zelfde als bloem.. Voor deeg: a) 800 gram bapao bloem (bij de Chinese Toko) Snufje zout b) 1 zakje gist 30 gram suiker 1 eetlepel bakpoeder 200ml warm water 2 el olie Instructies: Mix (b) in een kom en laat het 10 minuten staan. Zeef (a) in een beslagkom en mix (b) doorheen + olie. Kneed tot soepele deeg. Als het droog is wat water bij doen, bloem erbij als het te nat is. Dek het beslagkom af met huishoudfolie en laat het rijzen op een warme plek tot het dubbel in volume is gerezen (+/- 90 min). Verdeel het deeg in gelijke stukken van 15 en vul het met gewenste vulling. Laat het 45 min rusten onder een vochtige theedoek. Stoom de broodjes op hoog vuur voor 12 minuutjes. | |
mijndochters | zaterdag 25 oktober 2008 @ 00:57 |
![]() | |
Chicolate | zaterdag 25 oktober 2008 @ 12:30 |
Dit wil ik ook maken ![]() | |
huuphuup | zaterdag 25 oktober 2008 @ 14:37 |
quote: ![]() tevens verkapte TVP ![]() ![]() | |
Stereotomy | zaterdag 25 oktober 2008 @ 15:09 |
quote:Le-zen ![]() Ik zeg dat de pak in paksoi dezelfde betekenis heeft als de ba in bapao - en dat het verschil in westerse spelling het effect is van creatief translitereren. Tevens zeg ik verder nergens dat die witte broodjes letterlijk met 'bao' worden aangeduid, zoals jij dat probeert te doen voorkomen uit mijn tweede post, maar dat het vaak in de spreektaal - als je bijvoorbeeld in een restaurant zit - voor het gemak zo wordt genoemd. | |
huuphuup | zaterdag 25 oktober 2008 @ 15:18 |
le-zen back at you ![]() Maar goed, in de categorie boeiend ![]() Ik ga binnenkort cha siu maken en k denk dat ik dan ook maar een paar van die broodjes maak ![]() | |
Stereotomy | zaterdag 25 oktober 2008 @ 15:26 |
Probeer je nou een discussie aan te gaan met iemand die al Chinees sprak voordat jij ook maar ooit in een Chinees restaurant bent geweest? ![]() Wat jij zegt kan niet kloppen, omdat beide woorden getranslitereerd worden uit het Cantonees. Je zegt zelf dat in het Mandarijn het woord 'wit' - 'bai' is. Je hebt het in de supermarkt toch niet over 'baibao'? ![]() Maargoed, vind het wel tof dat je in een Chinees restaurant hebt gewerkt, blijkbaar. ![]() | |
motorbloempje | zaterdag 25 oktober 2008 @ 15:32 |
terugvindpost ![]() ![]() | |
huuphuup | zaterdag 25 oktober 2008 @ 15:34 |
Schat ik ben afgestudeert sinologe en werkzaam aan de universiteit. ja ik spreek/lees/schrijf dus ook Chinees. Maar blijf vooral denken dat alleen een Chinees Chinees spreekt en dat jouw denkwijze superieur is aan die van anderen puur en alleen omdat jij van het Chinese ras bent en ik niet. En nou niet meer ouwehoeren en gewoon ontopic want hier heeft TS niets aan natuurlijk ![]() Oh en TS, foto's!! ![]() | |
DayInMay | zaterdag 25 oktober 2008 @ 15:40 |
Klinkt lekker, zal het ook een keer gaan proberen. | |
Stereotomy | zaterdag 25 oktober 2008 @ 15:50 |
quote:Inhoudelijk niets meer te melden en dus toegeven dat je over het hoofd hebt gezien dat beide transliteraties uit het Cantonees komen? ![]() We kunnen wel vriendjes zijn hoor, ik vind het stiekem wel tof dat je de Chinese taal machtig bent. ![]() ![]() | |
huuphuup | zaterdag 25 oktober 2008 @ 15:53 |
laatste dan: nee, heb nog heel veel inhoudelijk te melden maar daar ga ik het topic niet mee vervuilen. Overigens komt de nederlandse versie van bapao uit het Indonesisch waar het door Fujianezen heen is gebracht. Heeft niet echt met het cantonees te maken, ondanks dat sommige mensen bakpao zeggen, het is dus niet zo dat beide transliteraties uit het cantonees komen. ![]() | |
missy_c | zaterdag 25 oktober 2008 @ 15:56 |
Agrees with Huuphuup (Y) Ben ook Chinees* Wist niet eens dat bapao afgeleid was van Chinees.. Dacht dat het Indonesisch was ofzo. Huuphuup, hoe maak jij Chasiu? Ik had vorige keer gemarineerd met NamYue (of hoe je het ook noemt, rode geferm tofu) en nog heel wat zooi, maar m'n Cha Siu werd niet echt rood.. En volgens mij zei m'n vader dat ik schouderkarbonade moet gebruiken.. Maar ik had varkenshaas, dus kwam het wat droog uit. | |
Vandaag... | zaterdag 25 oktober 2008 @ 16:00 |
Even terug naar de broodjes, Ik heb ooit zelf bapoa´s gemaakt (weet het recept niet meer helaas) maar ik had er iets van gekruid gehakt in met rode pepertjes en stukjes banaan. Die werden heerlijk smeuig ![]() Een aanrader dus om er banaan in te doen als je van de combi zoet/scherp houdt! | |
Stereotomy | zaterdag 25 oktober 2008 @ 16:02 |
Het rode van de cha siu komt van extra kleurstof die je bij je marinade moet doen. Bij de toko kun je daar wel zakjes van krijgen. | |
huuphuup | zaterdag 25 oktober 2008 @ 16:06 |
van die foodcolouring gebruiken die ze ook voor tandoori enzo gebruiken is volgens mij bijna de enige optie om em zo lekker chemisch rood te krijgen ![]() En omdat ik dat persoonlijk lekker vind doe ik door de marinade ook knoflook en gember. Minstens 3 uur laten marineren, maar liefst de hele dag. Je kunt ze in de oven/grill op het rooster grillen of in een grillpan; ik heb zelf geen grill dus ik doe het in de grillpan, voor de streepjes ![]() en met karbonade inderdaad, misschien zonde van je varkenshaas, beter sateh van maken ![]() Voor de hoeveelheden zou ik ff mn recept ergens vandaan moeten trekken, weet niet waar k hem gelaten heb ![]() | |
missy_c | zaterdag 25 oktober 2008 @ 16:20 |
argh.. ik wil geen kleurstof gebruiken. Het was wel een beetje rood geworden door de namyue.. Ik gebruik: hoisin saus, lichte & donkere soja saus, Shaoxing wijn. Marineer het vlees altijd minstens 10 uurtjes. 30 minuutjes in de oven op 200 graden.. ![]() Met een kwastje honing of maltose erop.. lekker hoor.. Het is idd zonde van varkenshaas. Is het de volgende keer alleen lekkerder ![]() Zelfde marinade gebruik ik ook voor spareribs voor op de BBQ!!.. Lekkaaaaaah.. ![]() | |
huuphuup | zaterdag 25 oktober 2008 @ 16:27 |
klinkt lekker! ![]() Misschien kun je anders bij een natuurwinkel kleurstof kopen in plaats van bij de toko? Dus dat het op natuurlijke basis is? of wil je dat ook niet gebruiken? Anders misschien experimenteren met bietensap ![]() | |
missy_c | zaterdag 25 oktober 2008 @ 16:56 |
ooh en oestersaus natuurlijk ![]() Volgende keer ga ik ketchup en meer namyue bij doen.. ![]() ![]() | |
ColdFeet | zaterdag 25 oktober 2008 @ 18:56 |
Morgen weer bapao's maken. Zo lekker als je ze zelf maakt ![]() | |
Fogel | zondag 26 oktober 2008 @ 13:38 |
Binnenkort eens kijken of alle ingredienten hier te koop zijn. ![]() | |
-Mellow- | zondag 26 oktober 2008 @ 13:50 |
Oh, jeej dit vind ik leuk ![]() | |
kattebelletje20 | dinsdag 9 december 2008 @ 10:45 |
Als je een foto stuurt van de gebruiksaanwijzing naar kattebelletje [at] kattebelletje. com wil ik het wel voor je ontcijferen hoor! ![]() | |
-Mellow- | zondag 4 januari 2009 @ 15:23 |
Bah. Ik heb t geprobeerd die klotebapao's te maken. Ik heb allerlei recepten gelezen op t internet en op basis daarvan kwam ik tot t volgende recept: Deeg: - 550 g bapaomeel - 1,25 dl water - 1,25 dl melk - 2 flinke theelepels suiker - 1 zakje gist - zout Vulling: - 500 g varkensvlees - 1 ui - 5 teentjes knoflook - stukje gember - scheut sherry - flinke theelepel 5 kruidenpoeder - 3 eetlepels hoisin saus - 2 eetlepels kecap manis - 1 blokje groentenbouillon Meng alle ingrediënten voor het deeg in een schaal, tot een je een bal hebt die niet meer aan de randen plakt. Dek de schaal af met een theedoek en laat 1 uur rijzen op een warme plek. Maak intussen de vulling. Snij de ui, knoflook en gember heel fijn, bijna tot puree. Fruit dit in een beetje olie tot de boel zacht is. Doe dan het vijf kruidenpoeder erbij en laat de geuren vrijkomen. Afblussen met een flinke scheut sherry. Snijd het varkensvlees heel fijn en doe het in de pan. Omscheppen tot alle kanten bruin zijn. Doe er dan de hoisin saus en de kecap manis erbij. Goed omroeren. Verkruimel het bouillonblokje erover, doe er wat extra zout en een scheutje water bij. Roer goed door en laat het een half uurtje op laag vuur pruttelen tot het water verdampt is. Pak een stuk van het deeg, rol het plat en doe er een schep van het vleesmengsel op. Dichtmaken met een beetje water tot je een bolletje hebt. Stoom het bolletje ca. 20 minuten. De vulling was heerlijk, maar het deeg werd een kleffe, plakkerige, ranzige bende. Het bolletje bleef aan het stoommandje kleven en door de stoom werd t alleen maar sompiger ![]() Het is zo vies, en omdat ik eigenwijs door ben gaan eten werd ik misselijk. En nu voel ik mij verdorie een culinaire faler. Wat doe ik verkeerd? Moet er misschien toch eiwit bij het deeg? [ Bericht 0% gewijzigd door -Mellow- op 04-01-2009 15:34:56 ] | |
missy_c | zondag 4 januari 2009 @ 15:28 |
quote:Te veel water. Scroll omhoog, daar heb ik een recept voor het deeg.. Gaat altijd goed bij mij.. Het deeg hoort voor en na het rijzen ook niet plakkerig te zijn. | |
Bootje84 | zondag 4 januari 2009 @ 15:28 |
quote:125 dl water is toch 12,5 liter water..? Ik denk dat daar je probleem zit? | |
-Mellow- | zondag 4 januari 2009 @ 15:29 |
Dat moet natuurlijk 1,25 dl zijn | |
Bootje84 | zondag 4 januari 2009 @ 15:30 |
quote:De vraag is natuurlijk wat hij in het recept heeft gebruikt ![]() | |
-Mellow- | zondag 4 januari 2009 @ 15:32 |
quote:Ja, de recepten die ik vond verschilden zo veel dat ik het maar een beetje op gevoel heb gedaan. Van te voren was het ook niet echt plakkerig, maar vooral na het stomen. Maar bedankt, als ik in een moedige bui ben zal ik jouw recept eens proberen. | |
-Mellow- | zondag 4 januari 2009 @ 15:33 |
quote:wie is hij? Ik heb iig 1,25 gebruikt....ik was duidelijk stom, maar niet zo stom | |
Bootje84 | zondag 4 januari 2009 @ 15:35 |
quote:sorry, flauwe grap ![]() | |
missy_c | zondag 4 januari 2009 @ 15:39 |
Nog 2 tipjes: Voor je de bapao's in de stomer doet, doe er zo'n cake-papiertje onder. En stoom de broodjes altijd op hoogvuur. Succes PS: mijn recept komt trouwens uit een Taiwanees kookboek.. shhhhttt.. ![]() | |
-Mellow- | zondag 4 januari 2009 @ 15:55 |
Thx | |
-Mellow- | zondag 4 januari 2009 @ 15:56 |
quote:Ik ben een meisje ![]() | |
PKfotografie | zondag 4 januari 2009 @ 16:04 |
de basis voor het deeg wat ik gebruik: Ingrediënten (voor ca. 20-25 Bapao's): [voor de broodjes:] - 1000 gram bapao meel - 2 pakken Dr. Oetker gist (a 7 gram) of 50 gram verse gist - 150 gram witte suiker - eiwit van 3 eieren, geklutst Bereiding: Gebruik een plastic mengkom. Week de gist in ca. 300 ml. lauw water. Voeg de suiker toe en meng dit. Laat dit circa 10 minuten inwerken op een warme plaats. Doe nu het eiwit erbij en meng het. Voeg dit mengsel in zijn geheel aan het bapao meel toe en kneed tot een zacht en soepel deeg ontstaat. Voeg eventueel wat water of bapaomeel bij. Leg een vochtige doek over de deegkom en laat het deeg op een warme plaats circa 1 uur rijzen. | |
minilot | vrijdag 8 januari 2010 @ 10:14 |
quote:Dit ga ik vandaag proberen! Is alleen te koud om helemaal naar de toko te fietsen, maar ik denk dat zo dat gewoon cakemeel ook wel lukt. Als het maar zacht en fijn is en vooral weinig gluten bevat, toch? Ik maak drie vullingen.. Er staan al een paar schouderkarbonades te pruttelen in een zoetzure stoof totdat het vlees vanmiddag van de botten valt. Verder maak ik kip in zelfgemaakte hete pindasaus. En nog een vegetarische vulling van knoflokige hummus. [ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 08-01-2010 11:07:19 ] | |
#ANONIEM | vrijdag 8 januari 2010 @ 11:03 |
oh dit wil ik ook een keer maken ![]() | |
TommyGun | vrijdag 8 januari 2010 @ 11:04 |
quote:Maar dit recept is verder wel goed? | |
rac | vrijdag 8 januari 2010 @ 11:21 |
Precies na een jaar Kick? TVP voor het recept | |
missy_c | vrijdag 8 januari 2010 @ 12:07 |
quote:hm.. zou ook moeten kunnen met cakebloem idd.. (alleen cakebloem dat ik gebruik zit cakearoma in.. wel beetje vreemd voor bapao). Hoogvuur stomen.. niet vergeten ![]() | |
minilot | vrijdag 8 januari 2010 @ 12:14 |
quote:Ik heb geen stoommandje. Bapao's op een bakpapiertje in een vergiet boven een pan kokend water zal toch ook wel kunnen? | |
TeleluvR | vrijdag 8 januari 2010 @ 13:15 |
Zonder bakpapiertje is dan toch prima? Gewoon vergiet boven een bak kokend water. | |
missy_c | vrijdag 8 januari 2010 @ 13:28 |
quote:Stomen is stomen.. maakt niet uit.. zolang je water goed laat koken.. en niet beetje pruttelen ![]() Als je geen papiertje gebruikt dan blijft er veel achter op je vergiet.. wil je ook niet. | |
TeleluvR | vrijdag 8 januari 2010 @ 13:29 |
Ligt eraan hoe plakkerig je deeg is, wij doen het hier altijd zonder! | |
minilot | vrijdag 8 januari 2010 @ 14:35 |
quote:Oké. ![]() Nog één vraagje: je hebt het over kneden tot een soepel deeg. Hoe lang ongeveer? Regulier brooddeeg kneed ik altijd tien minuten tot een kwartier. Hierbij ook zoiets? | |
minilot | vrijdag 8 januari 2010 @ 18:08 |
Ben maar gewoon begonnen. ![]() Kwartier geleden: deeg kneden. Wat een lekker zacht deeg is het, zeg! ![]() (Sorry voor onscherpte, maar kneden en foto's nemen tegelijk is nog niet zo makkelijk! ![]() Verder staan de drie soorten vulling al klaar: ![]() Kip in zelfgemaakte pindasmurrie, zoetzuur varkensvlees en gele hummus! | |
-Mellow- | vrijdag 8 januari 2010 @ 18:12 |
Ziet er al goed uit. Ik ben erg benieuwd naar het resultaat ![]() | |
minilot | vrijdag 8 januari 2010 @ 18:21 |
quote:Deeg voelde aan als een iets zachter soort brooddeeg tijdens het kneden. Hoe was het deeg tijdens het kneden bij jou (bij je jammerlijk mislukte poging)? | |
-Mellow- | vrijdag 8 januari 2010 @ 18:23 |
quote:heel precies weet ik niet meer want het is al een tijd geleden. Het was wel iets plakkerig, denk dat dat het probleem was | |
-Mellow- | vrijdag 8 januari 2010 @ 18:25 |
Moet ook wel zeggen dat ik nog niet zo heel veel ervaring heb met deeg in het algemeen, ik ben nog een beetje aan het aanklooien ermee. Het is sowieso pas iets dat ik het afgelopen jaar pas regelmatig heb gedaan. | |
Mirjam | vrijdag 8 januari 2010 @ 18:37 |
quote:ziet er al goed uit! | |
minilot | vrijdag 8 januari 2010 @ 18:40 |
quote:Mja, ik eigenlijk ook pas sinds 2009, maar ik vind het met de hand kneden van deeg wel zó tof om te doen dat het er haast elke week wel een keer van komt. ![]() | |
-Mellow- | vrijdag 8 januari 2010 @ 18:56 |
Ik vind het maar geklieder en doe het liever met de machine ![]() Morgen maak ik kaiserbroodjes ![]() | |
minilot | vrijdag 8 januari 2010 @ 19:01 |
quote:Ha, mijn lief heeft al een paar keer gevraagd of ik niet een keer zo'n apparaat wil, maar ik vind het veel te fijn om met de hand te doen! ![]() | |
-Mellow- | vrijdag 8 januari 2010 @ 19:08 |
Ligt dan ook weer aan het deeg, bij sommige deegsoorten blijft het zo aan je handen plakken, en dan moet je met je vieze handen weer zo krampachtig dat pak bloem pakken, dat dan weer viez wordt. Te veel gedoe . Of ik ben er gewoon nog niet zo goed in... ![]() | |
minilot | vrijdag 8 januari 2010 @ 19:17 |
quote:Ik doe het altijd zo: Ik roer met een grote, houten lepel de ingredienten door elkaar in een grote beslagkom, net zo lang tot het deeg min of meer een bal vormt. Dan bebloem ik mijn aanrecht flink én ik stort daar vlakbij een bergje extra bloem. Handen nog steeds schoon, pak bloem kan terug de kast in. Beslagkom ondersteboven houden boven het aanrecht, handen bebloemen en kneden maar. Indien extra bloem nodig, dan kan ik dat gewoon van het bergje extra bloem afpakken. Na de eerste vijf kneedbewegingen wrijf ik in een paar seconden even het eventueel aanplakkende deeg van mijn handen (worden vanzelf korreltjes), handen inbloemen en verder kneden tot je handen helemaal schoon zijn en je deeg zacht en fijn is. Geen gedoe. ![]() | |
-Mellow- | vrijdag 8 januari 2010 @ 19:29 |
Nja zo doe ik het ook ongeveer maar ipv houten lepel gebruik ik de deeghaken van de mixer zodat het al min of meer een geheel vormt, en daarna wel gewoon met de hand. Dat gaat idd prima. | |
minilot | vrijdag 8 januari 2010 @ 19:53 |
![]() Nog even rijzen onder een theedoekje. Tot straks, bapao's! | |
missy_c | vrijdag 8 januari 2010 @ 20:25 |
quote:Sorry. was zelf boodschapjes doen en koken ![]() Maar je deeg (en vulling) ziet er goed uit ![]() ![]() Ben benieuwd naar resultaat ![]() | |
minilot | vrijdag 8 januari 2010 @ 21:26 |
Gelukt! Jammer genoeg nogal donker in woonkamer en mijn flitser doet het niet, maar toch: ![]() Echt precies dezelfde structuur als de kant-en-klare bapao's die je kopen kunt. Maar dan lekkerder! ![]() Hartstikke bedankt voor je recept, Missy! ![]() | |
#ANONIEM | vrijdag 8 januari 2010 @ 21:36 |
Lot wat super zeg! En als je ze zelf maakt kan je tenminste meer vulling erin doen dan dat mini beetje vd kant en klaar dingen | |
Bortecinem | vrijdag 8 januari 2010 @ 21:40 |
Minilot, wat voor cakebloem heb je er voor gebruikt? Ik heb hier ook een pak cakebloem liggen, maar daar zit volgens mij ook vanilline in. En is cakebloem niet gewoon bloem met maizena? Je broodjes zien er iig goed uit! | |
-Mellow- | vrijdag 8 januari 2010 @ 21:40 |
Nice, ga het ook nog maar eens proberen dan, maar dan met het recept van missy_c. Minilot, wat voor recept heb je gebruikt voor je varkensvlees? En welke saus ligt daar op je bord? | |
missy_c | vrijdag 8 januari 2010 @ 21:57 |
quote:You are welcome ![]() Ik gebruik zelf ook het recept voor verschillende stoombroodjes ![]() | |
nein | vrijdag 8 januari 2010 @ 22:02 |
Phew, een topic met foto's! Precies wat ik zocht, want ik kon me nooit iets voorstellen hoe dat vlees zo precies midden in zo'n bolletje deeg kon komen ![]() | |
minilot | vrijdag 8 januari 2010 @ 22:07 |
quote:Ik heb cakebloem van een boerenwinkel hier, dat is bloem met een fijnere maling en is laag in gluten. Dus dat is denk ik zo'n beetje hetzelfde als bapao-meel uit de toko. Verder heb ik vandaag toevallig even gekeken bij Dirk vd Broek en daar hebben ze van het eigen merk ook gewoon cakemeel zonder vanille, of rare aroma's (zoals bijvoorbeeld mij de cakemix van Koopmans). Er zit naast tarwemeel alleen een heel klein beetje rijsmiddel in, maar daar heb je weinig last van. quote:Schouderkarbonades een beetje bruin gebakken in boter, vervolgens met uien, tomatenpuree, tomatenketchup, worchestersaus, bruine suiker en een scheutje bouillon vier uur laten pruttelen totdat het vlees van de botjes afviel. Saus is een gewoon een chilisausje, niks bijzonders. Lijkt spannender door het gebrek aan licht. ![]() Overigens was één van mijn broodjes (met hummus) tijdens het rijzen per ongeluk open gegaan, dus die heb ik maar niet gestoomd. Kwartiertje in de oven op 220° kan ook! ![]() ![]() Missy, ben echt heel erg in mijn nopjes! Wist niet dat het zo makkelijk was! ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 08-01-2010 22:15:34 ] | |
minilot | vrijdag 8 januari 2010 @ 22:09 |
quote:Zat het er maar middenin! ![]() Maar ik heb inmiddels al begrepen dat je de deegflapjes die je over de vulling heenvouwt gewoon wat dunner moet uitrollen dan het middenstuk (daar waar je de vulling oplegt). Goede tip voor de volgende keer. ![]() | |
missy_c | vrijdag 8 januari 2010 @ 22:25 |
yup yup.. very easy.. @ nein: Toen ik klein was vroeg ik me altijd af waarom er geen vulling in de zachte bolletjes zaten bij de bakker. ![]() In dit filmpje vanaf 6:30, laat ze zien hoe je de broodjes kan vullen. Voor een gladde bovenkant kan je de broodjes gewoon op z'n kop zetten natuurlijk ![]() Zo zit je vulling in het midden ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 14 januari 2010 @ 15:15 |
Hmm tvp! ![]() | |
MaximusTG | donderdag 18 oktober 2012 @ 10:09 |
M-M-M-M-M-Monster kick!!!! Had gisteren ineens ook het idee opgevat om zelf broodjes bapao te maken. Ik heb dat met dit recept gedaan; http://www.bellaonline.com/articles/art23702.asp Wat ik heb vertaald naar 770 g patentbloem 414 g water 2 tsp instant gist (=1 tbsp active dry yeast in oorspronkelijke recept) 50 g suiker 1 tbsp bakpoeder 2 tbsp boter (ongeveer) (=shortening in oorspronkelijke recept) beetje zout (zit niet in recept) In feite vrij simpel; Weeg het water af, iets lauw. Doe de boter dr in, wordt ie vast zacht. Meng alle droge ingredienten. Doe water en boter erbij. Roer tot het gemengd is en kneed er dan een zacht en soepel deeg van. Twee uur rijzen, dan punchdown en verdelen in 12 bolletjes voor bapao-broodjes die vergelijkbaar zijn qua maat met die je kan kopen. Vulling heb ik de tip van Robinook op haar website (deels) gevolgd. Kant-en-klaar geroosterd varkensvlees hadden ze niet bij de toko, en ook geen zoete bonensaus. Wel bonensaus van het zelfde merk, pikant. Heb marinade voor varkensvlees bij de toko gehaald. Schouderkarbonade in strips, gemarineerd. Gebakken, in kleine stukjes, daarna weer gebakken met knoflook, bonensaus, bosui en sojasaus met maizena. Was iets te enthousiast met de bonensaus en de soja, dus was iets te zout. Beetje water en basterdsuiker erbij en hij was lekker. Dit filmpje dat via bovenstaande link ook te vinden is is handig met hoe je ze kan vullen. Vervolgens gestoomd in stoommandje (tien minuten). Was erg lekker; [ Bericht 0% gewijzigd door MaximusTG op 18-10-2012 16:17:34 ] | |
Bramito | donderdag 18 oktober 2012 @ 11:08 |
* Bramito 11:06h rammelende maag heeft | |
citywok | donderdag 18 oktober 2012 @ 11:19 |
Briljant idee, ook eens proberen ![]() | |
DarkerThanBlack | donderdag 18 oktober 2012 @ 17:21 |
Klinkt goed, ga binnenkort ook maar eens proberen. | |
Cici | donderdag 18 oktober 2012 @ 17:54 |
Mijn (Indo)oma maakt ze zelf. Lekker! Maar mocht je ze mooi willen presenteren, dan met de gevouwen kant naar onder op het papiertje doen ![]() | |
RobinOok | donderdag 18 oktober 2012 @ 17:57 |
Dat is deze toch? ![]() Gele bonensaus (ook: taotjo) Zo grappig dat er pikant op staat. Dat staat wel op meer sauzen van Mee Chun die vervolgens helemaal niet pikant zijn. Ik heb ooit bedacht dat ze gewoon het tegenovergestelde van zoet bedoelen. Hartig zou een beter woord zijn, maar dat klinkt ook weer raar. Maar ja, pikant is ie gewoon niet. Voornamelijk zout. Erg zout inderdaad. Flink mee oppassen in het gebruik inderdaad. ![]() | |
MaximusTG | donderdag 18 oktober 2012 @ 17:58 |
Ja, die is het ja ![]() En deze marinade voor het vlees: [ Bericht 65% gewijzigd door MaximusTG op 18-10-2012 18:08:27 ] | |
_Loki | vrijdag 19 oktober 2012 @ 03:00 |
Oh mijn god BBQ steamed pork buns, ik ben er echt verslaafd aan geraakt. Restaurant Nam Loong hier in Melbourne heeft een enorme vitrine vol met die dingen voor takeaway en ze zijn supergoedkoop dus ik haal ze ieder weekend wel ![]() ![]() | |
new_moon | vrijdag 19 oktober 2012 @ 14:09 |
ik heb ook meerdere keren bapao's gemaakt, om het makkelijk te houden heb ik gewoon witte broodmix van koopmans gebruikt en dat beviel prima voor bapao's in ieder geval het enige wat ik zou aanpassen is zonnebloem/rijst -olie i.p.v. boter gebruiken, omdat die een neutralere smaak heeft Voor de vulling rundergehakt met uitje, selderij blaadjes, beetje soja/ketjap, gembersiroop (klein beetje) kruiden, pepertje en wat je maar lekker vindt. rondje deeg nemen en schep vulling, en heeel goed dichtdrukken 10-15 minuten stomen in stoommandje o.i.d. !!!!! en natuurlijk stukjes bakpapier knippen om onder de broodjes te leggen tijdens het stomen anders wordt het een bende, en een theedoek om de deksel van de pan knopen, zodat ze niet nat en soppig worden !!!!! [ Bericht 9% gewijzigd door new_moon op 19-10-2012 14:15:14 ] | |
MaximusTG | vrijdag 19 oktober 2012 @ 15:06 |
Dr hoort volgens mij wel suiker in het deeg te zitten. Kook vanavond voor mn broertje, en die wou ze ook wel proeven. Nu met kip in pindasaus vulling. Kip, gemarineerd in dunne satémarinade. Gebakken, daarna in kleine stukjes gesneden en gemengd met wat bosui en Javaanse pindasaus. | |
RobinOok | vrijdag 19 oktober 2012 @ 19:29 |
Klinkt allemaal goed. Zal vast erg lekker geweest zijn. Volgende keer als je in een toko bent toch ook eens zo'n zak http://aziatische-ingredienten.nl/bapao-meel/]bapao-meel meenemen. Dan krijg je een nog fluffier resultaat. En die bloem komt ook wel op, want die kun je ook gebruiken wanneer een recept om patentbloem vraagt. Ik verbeeld me dat roux' enzo ook lekkerder worden, zijdezacht. | |
RobinOok | vrijdag 19 oktober 2012 @ 19:31 |
Eens! Er zijn veel varianten nu, zonder gist, met gist, zonder bakpoeder, met bakpoeder, met olie, boter of reuzel (origineel!), maar suiker moet erin! ![]() | |
MaximusTG | vrijdag 19 oktober 2012 @ 20:02 |
Heb nog gezocht hoor, naar die pakken bloem met een paksoi erop ![]() | |
RobinOok | vrijdag 19 oktober 2012 @ 20:34 |
Echt waar?! Oh, kleine toko dan? Want eigenlijk vind ik dat basis-assortiment. Waar woon je ook alweer? | |
Pietverdriet | vrijdag 19 oktober 2012 @ 20:42 |
Voor taarten gebruik vaak ook maizena half of driekwart met bloem, | |
MaximusTG | vrijdag 19 oktober 2012 @ 23:50 |
Tja, wat is klein he? ![]() Ze hebben op zich wel veel soorten bloem en meel. Alleen die niet. | |
Sjalalie | zaterdag 20 oktober 2012 @ 00:26 |
oeh, bapao broodjes, lekker, ga ik ook eens proberen binnenkort. Alleen: 20-25 broodjes, dat kan ik natuurlijk niet op ![]() | |
_Loki | zaterdag 20 oktober 2012 @ 02:21 |
Denk dat je best een stuk of wat in kunt vriezen, dan ontdooien en stomen. | |
borbit | zaterdag 20 oktober 2012 @ 02:45 |
Wat ben je dan voor een pauper. In de supermarkt heb je ze in de diepvries voor een kwartje. Zelf maken is misscihen zelfs nog wel duurder. Protip! Kijk eens in de diepvriezer als je weer eens in de buurtsuper bent! | |
RobinOok | zaterdag 20 oktober 2012 @ 06:34 |
Goedkope bapao's uit de supermarkt vreten en een ander pauper noemen. Bijzonder... | |
xfemme | zaterdag 20 oktober 2012 @ 08:36 |
http://lifesplash.nl/filmpje-recept-broodje-bapao/, heb zelf die een keer gemaakt met dat recept! Waren lekker en goed gelukt. ![]() Wat doen jullie meestal als vulling? | |
xfemme | zaterdag 20 oktober 2012 @ 08:37 |
Ja, dat kan. Gewoon na het stomen. | |
Sjalalie | zaterdag 20 oktober 2012 @ 11:21 |
Voor en na het stomen invriezen kan dus beide? Top, dan ga ik het binnenkort een keer proberen. Dank! | |
new_moon | zaterdag 20 oktober 2012 @ 13:32 |
beter na het stomen volgens mij hoor | |
boem-dikkie | zaterdag 20 oktober 2012 @ 13:34 |
Moet je eens stoombrood recepten opzoeken. Vind het zelf zonder vulling niets maar in Tsjechië en dergelijke landen eten ze het gewoon zonder vulling. | |
xfemme | zaterdag 20 oktober 2012 @ 14:10 |
Ik doe altijd na het stomen, vaak ook als we iets over hebben. Hup in de diepvries. Zodra we ze weer eten dan even opwarmen. ![]() | |
Sjalalie | zaterdag 20 oktober 2012 @ 14:25 |
Oke, na het stomen dus. Maar hoe warm je ze dan weer op? | |
MaximusTG | zaterdag 20 oktober 2012 @ 19:44 |
Nog een keer stomen natuurlijk ![]() | |
Sjalalie | zaterdag 20 oktober 2012 @ 20:14 |
Ah, dat kan dus gewoon. In de magnetron leek me al niet zo'n goed idee ![]() | |
Caithlinn | dinsdag 23 oktober 2012 @ 23:08 |
Ziet er lekker uit ![]() Jaaa, idd, TVP ![]() | |
GuitarJJ | dinsdag 6 november 2012 @ 13:56 |
Zijn er supermarkten die bapaobloem verkopen? ![]() | |
Sorella | dinsdag 6 november 2012 @ 15:13 |
Ik heb het 2 of 3 keer in de magnetron gedaan. Bevroren babao in een broodzakje, dichtknopen en in de magnetron, zakje doet natuurlijk pang maar het werkte wel, geen plastic wat aan de babao kleefde en geen babao wat uit mekaar knalde. Ik geef natuurlijk geen garantie dat het altijd goed gaat ![]() | |
GuitarJJ | woensdag 7 november 2012 @ 18:06 |
Uiteindelijk maar gewone goedkope patentbloem gebruikt. Broodjes waren erg lekker. Ik heb het het deegrecept van missy_c gebruikt. Voor de (kipgehakt-)vulling heb ik het volgende recept gebruik: http://www.mijnreceptenbo(...)ippenvlees-6103.html Onze zeef/vergiet was nogal klein, dus de broodjes lagen wat tegen elkaar aan. Echter was het makkelijk weer los te krijgen. 15 minuutjes stomen per 3 broodjes. Ik heb er nog een paar over. Volgens mij stoppen de aziaten (op de markt) de bapao's gewoon in een plastic zakje en stoppen het vervolgens (dichtgeknoopt) 1 minuut in de magnetron. ![]() ![]() | |
MaximusTG | dinsdag 12 maart 2013 @ 18:15 |
Zoooo, dat was alweer even geleden; vanavond voor het avondeten twee van deze broodjes gemaakt, met daarnaast wat gewokte groenten;![]() ![]() Gevuld met stukjes kipsaté in Indonesische satésaus. | |
motorbloempje | dinsdag 12 maart 2013 @ 18:16 |
Wat leuk dat je deze omhoog schopt! ![]() ![]() ![]() | |
Kloonhommel | dinsdag 12 maart 2013 @ 18:18 |
Het scheelt heel veel waar je de bapao vandaan haalt, die uit de supermarktdiepvries zijn nooit lekker. Die bij de plaatselijke indonesisch winkeltje wel maar is dan ook gelijk 3 keer duurder. | |
Troel | dinsdag 12 maart 2013 @ 18:19 |
smaken verschillen ![]() | |
MaximusTG | dinsdag 12 maart 2013 @ 18:21 |
Haha, toevallig! Ja, ik had er ineens weer zin in, en heb er alleen gewokte groenten naast gegeten, dus ik kon het ook nog eens tov mezelf verantwoorden ![]() Maar super simpel om te maken ![]() | |
Zo-is-dat | dinsdag 12 maart 2013 @ 18:22 |
Ik wil ook! Moet echt eens aan de slag, leuk en erg lekker! | |
motorbloempje | dinsdag 12 maart 2013 @ 18:24 |
Hij gaat op 't whiteboard (zodra hij bezorgd wordt ![]() Grmbl. ![]() | |
mega-worstje | dinsdag 12 maart 2013 @ 18:46 |
Ik krijg honger van dit topic, snel eens doen dan maar. | |
RobinOok | dinsdag 12 maart 2013 @ 23:32 |
:-) | |
motorbloempje | dinsdag 12 maart 2013 @ 23:37 |
Ja, jij ja ![]() | |
RobinOok | dinsdag 12 maart 2013 @ 23:50 |
![]() | |
MaximusTG | woensdag 13 maart 2013 @ 15:32 |
Was ik vanmiddag bij de toko, hadden ze nu wel bapaomeel! Met idd die rare paksoi erop. ![]() | |
roos85 | woensdag 13 maart 2013 @ 16:06 |
Leuk topic! Wil het zeker een keer proberen | |
RobinOok | woensdag 13 maart 2013 @ 18:12 |
Benieuwd of dat je verschil merkt/proeft/ziet. | |
Troel | woensdag 13 maart 2013 @ 18:16 |
Waar zit die toko in Enschede? | |
MaximusTG | woensdag 13 maart 2013 @ 18:18 |
https://plus.google.com/110022687772011055088/about?hl=nl Daar dus ![]() Ik ook! | |
Troel | woensdag 13 maart 2013 @ 18:19 |
Ook weer handig te bereiken ![]() ![]() | |
MaximusTG | woensdag 13 maart 2013 @ 18:20 |
Huh, hoezo, zeker vanaf de Haaksbergerstraat ben je dr zo? Je kan alleen niet met de auto nee.. | |
MaximusTG | dinsdag 26 maart 2013 @ 19:53 |
Had nog wat marinade liggen van de toko die ik nog moest proberen; dus met die marinade (groene zakje) wat ribkarbonades gemarineerd waar ik het bot van te voren van had afgehaald. Deeg gemaakt met de bapaobloem, mooi zacht deeg werd het. Na marineren de karbonades aangebakken en zachtjes laten garen. Vlees uit pan; in zelfde pan wat blokjes aubergine gebakken. Vlees in stukjes, terug erin met wat bosui in ringetjes erbij. In bakje gemengd; sojasaus, hoisin- en oestersaus met wat honing en maizena. Dat erdoor, ff mengen, en van het vuur. ![]() ![]() ![]() ![]() | |
GuitarJJ | donderdag 25 juli 2013 @ 12:35 |
Weer een poging gewaagd: smaakt goed! ![]() Deze keer niet met kipgehakt, maar met (gewoon) rundergehakt. Tip voor de volgende keer: het midden van het deeg wat dikker (= bovenkant) en de zijkanten wat platter. ![]() | |
borbit | vrijdag 26 juli 2013 @ 22:54 |
Ik weet niet waarom je me zo aanvalt maar kun je gewoon on-topic blijven graag!? | |
Dragonberry | vrijdag 26 juli 2013 @ 23:13 |
Oeh dit lijkt me wel wat! Van die kant en klare vind ik de vulling altijd vies, maar nu kan ik dus alles erin stoppen wat ik wil ![]() Alleen een beetje jammer dat ik vanmiddag net weer een keer naar een grote toko ben geweest.. Voorlopig ga ik niet terug voor bapao meel ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 27 juli 2013 @ 07:44 |
Wat zijn de ingredienten? Bloem en bakmeel? | |
RobinOok | zaterdag 27 juli 2013 @ 08:04 |
Nope, gewoon 100% tarwe, extra fijn gemalen, mooi wit gebleekt en met een lager gluten gehalte dan normale bloem. Niks meer, niks minder. | |
NutKees | zaterdag 27 juli 2013 @ 08:36 |
Volgens de verpakking: tarwebloem. Bleached & pre-sifted. | |
Pietverdriet | zaterdag 27 juli 2013 @ 09:09 |
Ah, bloem van zachte tarwe | |
Troel | zaterdag 16 november 2013 @ 15:30 |
![]() Eindelijk ![]() | |
Mirjam | zaterdag 16 november 2013 @ 15:33 |
lekker! | |
Troel | zaterdag 16 november 2013 @ 15:36 |
![]() Ja, ze zijn echt lekker ![]() | |
Zo-is-dat | zaterdag 16 november 2013 @ 16:08 |
Ze zien er ook erg lekker uit! | |
N.I.M.B.Y. | zondag 17 november 2013 @ 16:19 |
Weet je wat nog lekkerder is? Lemper ![]() ![]() http://www.roysrecepten.nl/contents/nl/d129.html Eigenlijk hetzelfde maar dan kleefrijst ipv deeg ![]() | |
Oceanonix | zondag 18 januari 2015 @ 15:40 |
Zo dit topic verdiende een kick. Net bapao's gemaakt van rundvlees met ketjap.![]() de verdeling van het deeg rondom het vlees had netter gekund. | |
Qunix | zondag 18 januari 2015 @ 17:13 |
http://www.24kitchen.nl/recepten/danny-s-bapao http://www.24kitchen.nl/recepten/zoete-bapao Het deeg bereiden met kokosmelk en de vulling van Danny gebruiken. Lijkt me lekker! ![]() | |
fotostarter | zaterdag 24 januari 2015 @ 13:41 |
Lijkt me helemaal niet lekker met kokos. Deeg moet gewoon lekker naturel smaken, en je vulling hartig/pittig. Komt ook omdat ik niet van kokos houd denk ik ![]() |