FOK!forum / Culinesse à gogo / Zelf bapao broodjes maken!!!
sieskezondag 9 juli 2006 @ 14:39
Hoi,

ik ben van plan om zelf bapao broodjes te maken. Zou niet zo moeilijk moeten zijn. Heeft er iemand recepten voor het deeg??
Ik zoek ook meerdere receptjes voor de vulling, zodat ik veel kan varieren. Zou geweldig zijn als iemand mij daar mee kan helpen.
Miranda
linqxzondag 9 juli 2006 @ 14:46
http://www.hermans.org/culinair/FAC/bapaobroodjes.html hoop dat je hier genoeg aan hebt.


Mocht je der 1 klaar hebben hou ik me aanbevolen om te proeven
Elvizondag 9 juli 2006 @ 14:51
Oeh dat is lekker! Alleen het ziet er vrij ingewikkeld uit en zo'n ster ben ik niet in koken
Rodie83zondag 9 juli 2006 @ 15:01
Dit is wel te doen hoor, de handelingen opzich zijn niet erg lastig. Je hebt alleen wel veel ingredienten nodig
Isabeauzondag 9 juli 2006 @ 15:23
Wat een leuk idee! Ik vind alleen dat deeg geweldig en de vulling nooit echt lekker, dus misschien is dit een oplossing: een eigen vulling die ik wèl lekker vind!
Quinazolinezondag 9 juli 2006 @ 15:27
Alleen dat recept: 'opwarmen in de magnetron met aluminiumfolie en al' lijkt me niet zo'n goed plan. Voor de rest is het wel een leuk idee ja .
Blueszondag 9 juli 2006 @ 15:30
quote:
Ingredienten:
250 gram patentbloem, 20 gram verse of 1 zakje gedroogde gist, 0,5 deciliter lauwwarm water, 1 deciliter lauwwarme melk, 1 eetlepel witte basterdsuiker, mespunt zout
Voor de vulling: 2 eetlepels slaolie, 3 wit van prei, 1 uitgeknepen teen knoflook, 500 gram gehakt, zout, 3 eetlepels zoete ketjap, 2 eetlepels droge sherry, 2 eetlepels maizena, 3 eetlepels kippenbouillon.

Bereiding:


Verkruimel de gist in een kopje. Doe het water erbij en roer de gist, als ze vloeibaar is geworden, een keer om.
Zeef de bloem in een kom. Maak een kuiltje erin en strooi zout en suiker over de bovenrand. Schenk het gistmengsel in het kuiltje en werk er wat bloem zonder suiker en zout door. Dek dit mengsel af met de overige bloem en wacht dat de bloem, door de werking van de gist gaat barsten.
Doe de melk erbij en kneed en duw het deeg, tot het niet meer aan het aanrecht plakt. Bestrijk een kom met boter, leg het deeg erin en strooi wat bloem over de bovenkant. Dek de kom af met plasticfolie en zet ze op een warme tochtvrije plaats. Wacht tot het deeg in omvang is verdubbeld.
Verwarm de olie. Snijd de prei in zeer dunne reepjes. Fruit prei, knoflook en gehakt al roerend, tot het gehakt bruin ziet en al het vocht is verdampt.
Roer zout ketjap en sherry erdoor en laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
Maak de maizena aan met de bouillon. Roer dit mengsel door het gehaktmengsel en laat even koken. Laat de vulling afkoelen.
Rol het deeg uit op een bebloemd aanrecht tot een 5 cm dikke rol. Snijd deze rol in 2 cm brede stukken. Rol ieder stukje uit met een bebloemde deegroller tot een rondje met een middellijn van 10 cm.
Leg op ieder rondje 2 eetlepels vulling en vouw het deeg dicht. Plak het deeg met wat water vast. Geef een mooie ronde vorm. Leg de broodjes weg op een bebloemd oppervlak en laat nog 30 minuten narijzen.
Breng een ruime bodem water aan de kook in een stoompan. Heb je geen stoompan, hang dan een metalen stoommandje in een grote pan met een bodempje water.
Leg de broodjes op het stoomrek of in het stoommandje en zorg dat de broodjes van elkaar af blijven liggen. Stoom de broodjes in 10 minuten gaar.
Houd de reeds gestoomde broodjes heet op een schaal op een pan met kokend water.
quote:
voor de broodjes
- 50 gram gist of 2 zakjes gist
- 4 dl water
- 4 theelepels suiker
- 1000 gram tarwebloem
- 3 grote eieren
- een snufje zout
- vetvrij papier

voor de vulling
- 3 kleine uien
- 5 teentjes knoflook
- 50 gram margarine
- 750 gram gehakt (half om half)
- 3 dessertlepels Ketjap Manis
- 3 dessertlepels azijn

boemboes voor de vulling
- 3 plakjes djahé (of uit een potje)
- 2 theelepels suiker
- zout en peper naar smaak

Week de gist in 3 dl lauw water met suiker en laat het mengsel 10 minuten rusten. Kneed de bloem met de eieren, het zout, de gist en de rest van het water heel goed door en laat het deeg onder een vochtige theedoek op een warme plaats 1 uur rijzen. Kneed daarna het deeg opnieuw en laat het nogmaals 30 minuten rijzen.

De vulling
Rasp de uien, maak de knoflook fijn en fruit ze in margarine glazig. Voeg het gehakt toe en fruit het tot het rul is. Voeg daarna de boemboes toe, fruit die even mee en breng het geheel op smaak met ketjap en azijn. Laat alles afkoelen en indien je plakjes djahé hebt gebruikt deze verwijderen.

Vorm van het deeg ongeveer 24 ballen. Maak ze plat met de hand, vul ze met een eetlepel vulling en maak dan de ballen dicht. Het deeg moet rondom de vulling zitten. Leg de broodjes op een stuk vetvrij papier en laat ze onder een theedoek opnieuw ongeveer 20 minuten rijzen. Verwarm een stomer ongeveer 10 minuten voor en stoom de broodjes gaar in ongeveer 25 minuten.
Je kunt de broodjes ook in de magnetron opwarmen. Wanneer je de broodjes niet gelijk opeet kan je ze ook invriezen. Laat dan een stukje vetvrij papier aan de bodem kleven.

Ik ga het deze week zéker een keer uitproberen.
Pony-Loverzondag 9 juli 2006 @ 15:32
Maakt als je toch zelf aan de gang gaat gewoon lekkere (hartig) gevulde broodjes en niet van die vieze slappe bapao's.
Blueszondag 9 juli 2006 @ 15:33
quote:
Op zondag 9 juli 2006 15:32 schreef Pony-Lover het volgende:
Maakt als je toch zelf aan de gang gaat gewoon lekkere (hartig) gevulde broodjes en niet van die vieze slappe bapao's.
Dat zijn 2 verschillende dingen
Als ik vieze slappe bapao's wil maken doe ik dat, en als ik hartig gevulde broodjes wil maken, maak ik hartig gevulde broodjes
Pony-Loverzondag 9 juli 2006 @ 15:39
quote:
Op zondag 9 juli 2006 15:33 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Dat zijn 2 verschillende dingen
Als ik vieze slappe bapao's wil maken doe ik dat, en als ik hartig gevulde broodjes wil maken, maak ik hartig gevulde broodjes
dan ga ik je ook niet helpen
Blueszondag 9 juli 2006 @ 15:41
quote:
Op zondag 9 juli 2006 15:39 schreef Pony-Lover het volgende:


dan ga ik je ook niet helpen
glremmezondag 9 juli 2006 @ 16:37
Is het niet alleen bapao, zonder broodje. Want betekent bapao niet iets van 'gestoomd broodje'.
Blueszondag 9 juli 2006 @ 16:50
quote:
Op zondag 9 juli 2006 16:37 schreef glremme het volgende:
Is het niet alleen bapao, zonder broodje. Want betekent bapao niet iets van 'gestoomd broodje'.
Ja, het is een gevuld gestoomd broodje
sieskezondag 9 juli 2006 @ 19:02
quote:
Op zondag 9 juli 2006 16:37 schreef glremme het volgende:
Is het niet alleen bapao, zonder broodje. Want betekent bapao niet iets van 'gestoomd broodje'.
Sorry, dat wist ik niet. Maar wel tof dat er al zo snel gereageerd is , ik heb er al gemaakt, naar eigen recept, want ik had bijna niets in huis. Alleen paprika, maar met gehakt en ui, gembersiroop en ketjap was het heel lekker geworden . Ook het deeg was gelukt. Niet echt veel werk, het is trouwens zondag, dus dan heb ik tijd genoeg. Ik was wel trots op mezelf dat ze meteen gelukt waren. Andere vullingen kan ik van de week uitproberen voor op het werk, is weer wat anders dan altijd die bammetjes!!
Blueszondag 9 juli 2006 @ 20:10
Leuk !!
Heb je foto's gemaakt? Zijn we hier dol op
TeleluvRzondag 9 juli 2006 @ 20:13
bapao...
reclamedooszondag 9 juli 2006 @ 21:56
Doet me denken aan mn vakantie in Maleisie, waar een soort van Mc Bapao Donalds tegen kwamen. Keuze uit meer dan 60 soorten bapao.
Stereotomyzondag 9 juli 2006 @ 23:39
quote:
Op zondag 9 juli 2006 16:37 schreef glremme het volgende:
Is het niet alleen bapao, zonder broodje. Want betekent bapao niet iets van 'gestoomd broodje'.
Het betekent letterlijk wit broodje

Net zoals paksoi witte kool betekent.

Met een beetje fantasie zie je hoe geweldig creatief er getranslittereerd wordt vanuit het Chinees naar westerse talen.
Bluesmaandag 10 juli 2006 @ 00:15
quote:
Op zondag 9 juli 2006 23:39 schreef Stereotomy het volgende:


Het betekent letterlijk wit broodje

Net zoals paksoi witte kool betekent.

Met een beetje fantasie zie je hoe geweldig creatief er getranslittereerd wordt vanuit het Chinees naar westerse talen.
Voor ik hierin tuin, is dat echt zo
Stereotomymaandag 10 juli 2006 @ 00:16
quote:
Op maandag 10 juli 2006 00:15 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Voor ik hierin tuin, is dat echt zo
Yep

Bao betekent broodje. Bak betekent wit, min of meer uit de losse pols getranslitereerd. Overigens noemen chinezen die broodjes gewoon bao, zonder "wit" ervoor.
glremmemaandag 10 juli 2006 @ 18:48
Wat een geweldige overeenkomst .

[ Bericht 3% gewijzigd door glremme op 10-07-2006 18:58:11 ]
Martijn_77maandag 10 juli 2006 @ 21:06
quote:
Op zondag 9 juli 2006 21:56 schreef reclamedoos het volgende:
Doet me denken aan mn vakantie in Maleisie, waar een soort van Mc Bapao Donalds tegen kwamen. Keuze uit meer dan 60 soorten bapao.
Zo wat voor soorten hadden ze dan allemaal? Ook hele vreemde?
reclamedoosmaandag 10 juli 2006 @ 21:49
quote:
Op maandag 10 juli 2006 21:06 schreef Martijn_77 het volgende:Zo wat voor soorten hadden ze dan allemaal? Ook hele vreemde?
Ik heb helaas geen tijd gehad om er uitgebreid naar te kijken. De meeste bapao die ik daar heb gehad waren tijdens het ontbijt, en die waren meestal groen met een zeer zoete kokos-smurrie er in. Hartige bapao heb ik er niet gegeten.
PKfotografievrijdag 24 oktober 2008 @ 23:58
een weekje geleden bapao meel gehaald, is dit net als bloem? of moet ik dit anders gebruiken?

staat alleen een chineese gebruiks aanwijzing op, dus kom daar niet echt verder mee.
RobinOokzaterdag 25 oktober 2008 @ 00:46
Op de Tokowijzer vind je wel meer info over bapaomeel!
Ook hoe je er een beslagje/deegje van maakt.
Kijk, hierzo: http://tokowijzer.wordpress.com/2008/09/15/bapaomeel/

En daar kun je ook gewoon vragen stellen.
missy_czaterdag 25 oktober 2008 @ 00:52
Is inderdaad zelfde als bloem..

Voor deeg:

a)
800 gram bapao bloem (bij de Chinese Toko)
Snufje zout

b)
1 zakje gist
30 gram suiker
1 eetlepel bakpoeder
200ml warm water

2 el olie

Instructies:
Mix (b) in een kom en laat het 10 minuten staan. Zeef (a) in een beslagkom en mix (b) doorheen + olie.
Kneed tot soepele deeg. Als het droog is wat water bij doen, bloem erbij als het te nat is.
Dek het beslagkom af met huishoudfolie en laat het rijzen op een warme plek tot het dubbel in volume is gerezen (+/- 90 min).

Verdeel het deeg in gelijke stukken van 15 en vul het met gewenste vulling. Laat het 45 min rusten onder een vochtige theedoek. Stoom de broodjes op hoog vuur voor 12 minuutjes.
mijndochterszaterdag 25 oktober 2008 @ 00:57
ff een tvp
Chicolatezaterdag 25 oktober 2008 @ 12:30
Dit wil ik ook maken . Leuk project voor de verveelde zondagochtend/middag ...
huuphuupzaterdag 25 oktober 2008 @ 14:37
quote:
Op zondag 9 juli 2006 23:39 schreef Stereotomy het volgende:

[..]

Het betekent letterlijk wit broodje

Net zoals paksoi witte kool betekent.

Met een beetje fantasie zie je hoe geweldig creatief er getranslittereerd wordt vanuit het Chinees naar westerse talen.
heeft niets te maken met creatief translittereren of iets dergelijks horen. Paksoi of Pakchoy is de kantonese benaming voor Baicai. Bai is inderdaad Mandarijn voor wit, als je ergens Pak ziet staan dan is dat Cantonees. Zelfde idee als "wit" en "white" is niets verkeerd aan verder. Daarnaast noemen chinezen dit geen "bao" maar "baozi". Bao betekent brood in zijn algemeenheid en is te breed om alleen op dit soort gestoomde broodjes te slaan. Het wordt wel achter het soort vulling geplakt die erin zit, bijvoorbeeld cha-siu-bao.

tevens verkapte TVP
Stereotomyzaterdag 25 oktober 2008 @ 15:09
quote:
Op zaterdag 25 oktober 2008 14:37 schreef huuphuup het volgende:

[..]

heeft niets te maken met creatief translittereren of iets dergelijks horen. Paksoi of Pakchoy is de kantonese benaming voor Baicai. Bai is inderdaad Mandarijn voor wit, als je ergens Pak ziet staan dan is dat Cantonees. Zelfde idee als "wit" en "white" is niets verkeerd aan verder. Daarnaast noemen chinezen dit geen "bao" maar "baozi". Bao betekent brood in zijn algemeenheid en is te breed om alleen op dit soort gestoomde broodjes te slaan. Het wordt wel achter het soort vulling geplakt die erin zit, bijvoorbeeld cha-siu-bao.

tevens verkapte TVP
Le-zen

Ik zeg dat de pak in paksoi dezelfde betekenis heeft als de ba in bapao - en dat het verschil in westerse spelling het effect is van creatief translitereren. Tevens zeg ik verder nergens dat die witte broodjes letterlijk met 'bao' worden aangeduid, zoals jij dat probeert te doen voorkomen uit mijn tweede post, maar dat het vaak in de spreektaal - als je bijvoorbeeld in een restaurant zit - voor het gemak zo wordt genoemd.
huuphuupzaterdag 25 oktober 2008 @ 15:18
le-zen back at you het verschil in westerse spelling komt dus door het verschil in uitspraak tussen de verschillende talen en dialecten onderling en heeft derhalve niets te maken met creatief translitereren. Dat het karakter voor wit hetzelfde is en de betekenis dus ook mag duidelijk zijn. That's all I was saying. Ik had het er ook niet over dat men het 'letterlijk' bao noemt. Mijn ervaring is juist dat ook in de spreektaal nooit zomaar bao wordt gezegd, maar altijd in combinatie met het soort vulling wat erin zit.

Maar goed, in de categorie boeiend , back on topic dan maar.
Ik ga binnenkort cha siu maken en k denk dat ik dan ook maar een paar van die broodjes maak
Stereotomyzaterdag 25 oktober 2008 @ 15:26
Probeer je nou een discussie aan te gaan met iemand die al Chinees sprak voordat jij ook maar ooit in een Chinees restaurant bent geweest?

Wat jij zegt kan niet kloppen, omdat beide woorden getranslitereerd worden uit het Cantonees. Je zegt zelf dat in het Mandarijn het woord 'wit' - 'bai' is. Je hebt het in de supermarkt toch niet over 'baibao'?

Maargoed, vind het wel tof dat je in een Chinees restaurant hebt gewerkt, blijkbaar.
motorbloempjezaterdag 25 oktober 2008 @ 15:32
terugvindpost , scháámteloos
huuphuupzaterdag 25 oktober 2008 @ 15:34
Schat ik ben afgestudeert sinologe en werkzaam aan de universiteit. ja ik spreek/lees/schrijf dus ook Chinees. Maar blijf vooral denken dat alleen een Chinees Chinees spreekt en dat jouw denkwijze superieur is aan die van anderen puur en alleen omdat jij van het Chinese ras bent en ik niet.

En nou niet meer ouwehoeren en gewoon ontopic want hier heeft TS niets aan natuurlijk

Oh en TS, foto's!!
DayInMayzaterdag 25 oktober 2008 @ 15:40
Klinkt lekker, zal het ook een keer gaan proberen.
Stereotomyzaterdag 25 oktober 2008 @ 15:50
quote:
Op zaterdag 25 oktober 2008 15:34 schreef huuphuup het volgende:
Schat ik ben afgestudeert sinologe en werkzaam aan de universiteit. ja ik spreek/lees/schrijf dus ook Chinees. Maar blijf vooral denken dat alleen een Chinees Chinees spreekt en dat jouw denkwijze superieur is aan die van anderen puur en alleen omdat jij van het Chinese ras bent en ik niet.
Inhoudelijk niets meer te melden en dus toegeven dat je over het hoofd hebt gezien dat beide transliteraties uit het Cantonees komen?

We kunnen wel vriendjes zijn hoor, ik vind het stiekem wel tof dat je de Chinese taal machtig bent.
huuphuupzaterdag 25 oktober 2008 @ 15:53
laatste dan: nee, heb nog heel veel inhoudelijk te melden maar daar ga ik het topic niet mee vervuilen. Overigens komt de nederlandse versie van bapao uit het Indonesisch waar het door Fujianezen heen is gebracht. Heeft niet echt met het cantonees te maken, ondanks dat sommige mensen bakpao zeggen, het is dus niet zo dat beide transliteraties uit het cantonees komen.
missy_czaterdag 25 oktober 2008 @ 15:56
Agrees with Huuphuup (Y)

Ben ook Chinees*

Wist niet eens dat bapao afgeleid was van Chinees.. Dacht dat het Indonesisch was ofzo.

Huuphuup, hoe maak jij Chasiu? Ik had vorige keer gemarineerd met NamYue (of hoe je het ook noemt, rode geferm tofu) en nog heel wat zooi, maar m'n Cha Siu werd niet echt rood.. En volgens mij zei m'n vader dat ik schouderkarbonade moet gebruiken.. Maar ik had varkenshaas, dus kwam het wat droog uit.
Vandaag...zaterdag 25 oktober 2008 @ 16:00
Even terug naar de broodjes, Ik heb ooit zelf bapoa´s gemaakt (weet het recept niet meer helaas) maar ik had er iets van gekruid gehakt in met rode pepertjes en stukjes banaan. Die werden heerlijk smeuig

Een aanrader dus om er banaan in te doen als je van de combi zoet/scherp houdt!
Stereotomyzaterdag 25 oktober 2008 @ 16:02
Het rode van de cha siu komt van extra kleurstof die je bij je marinade moet doen. Bij de toko kun je daar wel zakjes van krijgen.
huuphuupzaterdag 25 oktober 2008 @ 16:06
van die foodcolouring gebruiken die ze ook voor tandoori enzo gebruiken is volgens mij bijna de enige optie om em zo lekker chemisch rood te krijgen En verder gaat er hoi-sin saus in, beetje zout, wat suiker, van die lichte soyasaus en honing oh en een scheutje rijstwijn.
En omdat ik dat persoonlijk lekker vind doe ik door de marinade ook knoflook en gember. Minstens 3 uur laten marineren, maar liefst de hele dag. Je kunt ze in de oven/grill op het rooster grillen of in een grillpan; ik heb zelf geen grill dus ik doe het in de grillpan, voor de streepjes
en met karbonade inderdaad, misschien zonde van je varkenshaas, beter sateh van maken

Voor de hoeveelheden zou ik ff mn recept ergens vandaan moeten trekken, weet niet waar k hem gelaten heb
missy_czaterdag 25 oktober 2008 @ 16:20
argh.. ik wil geen kleurstof gebruiken. Het was wel een beetje rood geworden door de namyue..

Ik gebruik:
hoisin saus, lichte & donkere soja saus, Shaoxing wijn.
Marineer het vlees altijd minstens 10 uurtjes.
30 minuutjes in de oven op 200 graden..
Met een kwastje honing of maltose erop.. lekker hoor..
Het is idd zonde van varkenshaas.
Is het de volgende keer alleen lekkerder ..

Zelfde marinade gebruik ik ook voor spareribs voor op de BBQ!!.. Lekkaaaaaah.. ~
huuphuupzaterdag 25 oktober 2008 @ 16:27
klinkt lekker!
Misschien kun je anders bij een natuurwinkel kleurstof kopen in plaats van bij de toko? Dus dat het op natuurlijke basis is? of wil je dat ook niet gebruiken? Anders misschien experimenteren met bietensap Maar k weet niet wat dat met de smaak doet...
missy_czaterdag 25 oktober 2008 @ 16:56
ooh en oestersaus natuurlijk

Volgende keer ga ik ketchup en meer namyue bij doen.. .. beetje experimenteren..
ColdFeetzaterdag 25 oktober 2008 @ 18:56
Morgen weer bapao's maken. Zo lekker als je ze zelf maakt
Fogelzondag 26 oktober 2008 @ 13:38
Binnenkort eens kijken of alle ingredienten hier te koop zijn.
-Mellow-zondag 26 oktober 2008 @ 13:50
Oh, jeej dit vind ik leuk
kattebelletje20dinsdag 9 december 2008 @ 10:45
Als je een foto stuurt van de gebruiksaanwijzing naar kattebelletje [at] kattebelletje. com wil ik het wel voor je ontcijferen hoor! Maar kijk eerst maar op Tokowijzer, misschien staat het er al bij...
-Mellow-zondag 4 januari 2009 @ 15:23
Bah.
Ik heb t geprobeerd die klotebapao's te maken. Ik heb allerlei recepten gelezen op t internet en op basis daarvan kwam ik tot t volgende recept:

Deeg:
- 550 g bapaomeel
- 1,25 dl water
- 1,25 dl melk
- 2 flinke theelepels suiker
- 1 zakje gist
- zout

Vulling:
- 500 g varkensvlees
- 1 ui
- 5 teentjes knoflook
- stukje gember
- scheut sherry
- flinke theelepel 5 kruidenpoeder
- 3 eetlepels hoisin saus
- 2 eetlepels kecap manis
- 1 blokje groentenbouillon

Meng alle ingrediënten voor het deeg in een schaal, tot een je een bal hebt die niet meer aan de randen plakt. Dek de schaal af met een theedoek en laat 1 uur rijzen op een warme plek.

Maak intussen de vulling.
Snij de ui, knoflook en gember heel fijn, bijna tot puree. Fruit dit in een beetje olie tot de boel zacht is. Doe dan het vijf kruidenpoeder erbij en laat de geuren vrijkomen.
Afblussen met een flinke scheut sherry.
Snijd het varkensvlees heel fijn en doe het in de pan. Omscheppen tot alle kanten bruin zijn.
Doe er dan de hoisin saus en de kecap manis erbij. Goed omroeren.
Verkruimel het bouillonblokje erover, doe er wat extra zout en een scheutje water bij.
Roer goed door en laat het een half uurtje op laag vuur pruttelen tot het water verdampt is.

Pak een stuk van het deeg, rol het plat en doe er een schep van het vleesmengsel op. Dichtmaken met een beetje water tot je een bolletje hebt.
Stoom het bolletje ca. 20 minuten.


De vulling was heerlijk, maar het deeg werd een kleffe, plakkerige, ranzige bende. Het bolletje bleef aan het stoommandje kleven en door de stoom werd t alleen maar sompiger
Het is zo vies, en omdat ik eigenwijs door ben gaan eten werd ik misselijk. En nu voel ik mij verdorie een culinaire faler.

Wat doe ik verkeerd? Moet er misschien toch eiwit bij het deeg?

[ Bericht 0% gewijzigd door -Mellow- op 04-01-2009 15:34:56 ]
missy_czondag 4 januari 2009 @ 15:28
quote:
Op zondag 4 januari 2009 15:23 schreef -Mellow- het volgende:
Wat doe ik verkeerd? Moet er misschien toch eiwit bij het deeg?
Te veel water.
Scroll omhoog, daar heb ik een recept voor het deeg.. Gaat altijd goed bij mij..
Het deeg hoort voor en na het rijzen ook niet plakkerig te zijn.
Bootje84zondag 4 januari 2009 @ 15:28
quote:
Op zondag 4 januari 2009 15:23 schreef -Mellow- het volgende:
Bah.
Ik heb t geprobeerd die klotebapao's te maken. Ik heb allerlei recepten gelezen op t internet en op basis daarvan kwam ik tot t volgende recept:

[i]Deeg:
- 550 g bapaomeel
- 125 dl water
- 125 dl melk

- 2 flinke theelepels suiker
- 1 zakje gist
- zout


De vulling was heerlijk, maar het deeg werd een kleffe, plakkerige, ranzige bende. Het bolletje bleef aan het stoommandje kleven en door de stoom werd t alleen maar sompiger
Het is zo vies, en omdat ik eigenwijs door ben gaan eten werd ik misselijk. En nu voel ik mij verdorie een culinaire faler.

Wat doe ik verkeerd? Moet er misschien toch eiwit bij het deeg?
125 dl water is toch 12,5 liter water..? Ik denk dat daar je probleem zit?
-Mellow-zondag 4 januari 2009 @ 15:29
Dat moet natuurlijk 1,25 dl zijn
Bootje84zondag 4 januari 2009 @ 15:30
quote:
Op zondag 4 januari 2009 15:29 schreef -Mellow- het volgende:
Dat moet natuurlijk 1,25 dl zijn
De vraag is natuurlijk wat hij in het recept heeft gebruikt
-Mellow-zondag 4 januari 2009 @ 15:32
quote:
Op zondag 4 januari 2009 15:28 schreef missy_c het volgende:

[..]

Te veel water.
Scroll omhoog, daar heb ik een recept voor het deeg.. Gaat altijd goed bij mij..
Het deeg hoort voor en na het rijzen ook niet plakkerig te zijn.
Ja, de recepten die ik vond verschilden zo veel dat ik het maar een beetje op gevoel heb gedaan. Van te voren was het ook niet echt plakkerig, maar vooral na het stomen.

Maar bedankt, als ik in een moedige bui ben zal ik jouw recept eens proberen.
-Mellow-zondag 4 januari 2009 @ 15:33
quote:
Op zondag 4 januari 2009 15:30 schreef Bootje84 het volgende:

[..]

De vraag is natuurlijk wat hij in het recept heeft gebruikt
wie is hij?

Ik heb iig 1,25 gebruikt....ik was duidelijk stom, maar niet zo stom
Bootje84zondag 4 januari 2009 @ 15:35
quote:
Op zondag 4 januari 2009 15:33 schreef -Mellow- het volgende:

[..]

wie is hij?

Ik heb iig 1,25 gebruikt....ik was duidelijk stom, maar niet zo stom
sorry, flauwe grap
missy_czondag 4 januari 2009 @ 15:39
Nog 2 tipjes: Voor je de bapao's in de stomer doet, doe er zo'n cake-papiertje onder. En stoom de broodjes altijd op hoogvuur. Succes

PS: mijn recept komt trouwens uit een Taiwanees kookboek.. shhhhttt..
-Mellow-zondag 4 januari 2009 @ 15:55
Thx
-Mellow-zondag 4 januari 2009 @ 15:56
quote:
Op zondag 4 januari 2009 15:35 schreef Bootje84 het volgende:

[..]

sorry, flauwe grap
Ik ben een meisje
PKfotografiezondag 4 januari 2009 @ 16:04
de basis voor het deeg wat ik gebruik:

Ingrediënten (voor ca. 20-25 Bapao's):
[voor de broodjes:]
- 1000 gram bapao meel
- 2 pakken Dr. Oetker gist (a 7 gram) of 50 gram verse gist
- 150 gram witte suiker
- eiwit van 3 eieren, geklutst


Bereiding:

Gebruik een plastic mengkom.
Week de gist in ca. 300 ml. lauw water. Voeg de suiker toe en meng dit.
Laat dit circa 10 minuten inwerken op een warme plaats.
Doe nu het eiwit erbij en meng het. Voeg dit mengsel in zijn geheel aan het bapao meel toe en kneed tot een zacht en soepel deeg ontstaat. Voeg
eventueel wat water of bapaomeel bij. Leg een vochtige doek over de
deegkom en laat het deeg op een warme plaats circa 1 uur rijzen.
minilotvrijdag 8 januari 2010 @ 10:14
quote:
Op zaterdag 25 oktober 2008 00:52 schreef missy_c het volgende:
a)
800 gram bapao bloem (bij de Chinese Toko)
Snufje zout

b)
1 zakje gist
30 gram suiker
1 eetlepel bakpoeder
200ml warm water

2 el olie
Dit ga ik vandaag proberen! Is alleen te koud om helemaal naar de toko te fietsen, maar ik denk dat zo dat gewoon cakemeel ook wel lukt. Als het maar zacht en fijn is en vooral weinig gluten bevat, toch?

Ik maak drie vullingen.. Er staan al een paar schouderkarbonades te pruttelen in een zoetzure stoof totdat het vlees vanmiddag van de botten valt. Verder maak ik kip in zelfgemaakte hete pindasaus. En nog een vegetarische vulling van knoflokige hummus.

[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 08-01-2010 11:07:19 ]
#ANONIEMvrijdag 8 januari 2010 @ 11:03
oh dit wil ik ook een keer maken
TommyGunvrijdag 8 januari 2010 @ 11:04
quote:
Op zondag 4 januari 2009 15:23 schreef -Mellow- het volgende:
Bah.
Ik heb t geprobeerd die klotebapao's te maken. Ik heb allerlei recepten gelezen op t internet en op basis daarvan kwam ik tot t volgende recept:

*KNIP

Wat doe ik verkeerd? Moet er misschien toch eiwit bij het deeg?
Maar dit recept is verder wel goed?
racvrijdag 8 januari 2010 @ 11:21
Precies na een jaar Kick?

TVP voor het recept
missy_cvrijdag 8 januari 2010 @ 12:07
quote:
Op vrijdag 8 januari 2010 10:14 schreef minilot het volgende:

[..]

Dit ga ik vandaag proberen! Is alleen te koud om helemaal naar de toko te fietsen, maar ik denk dat zo dat gewoon cakemeel ook wel lukt. Als het maar zacht en fijn is en vooral weinig gluten bevat, toch?

Ik maak drie vullingen.. Er staan al een paar schouderkarbonades te pruttelen in een zoetzure stoof totdat het vlees vanmiddag van de botten valt. Verder maak ik kip in zelfgemaakte hete pindasaus. En nog een vegetarische vulling van knoflokige hummus.
hm.. zou ook moeten kunnen met cakebloem idd.. (alleen cakebloem dat ik gebruik zit cakearoma in.. wel beetje vreemd voor bapao). Hoogvuur stomen.. niet vergeten
minilotvrijdag 8 januari 2010 @ 12:14
quote:
Op vrijdag 8 januari 2010 12:07 schreef missy_c het volgende:

[..]

Hoogvuur stomen.. niet vergeten
Ik heb geen stoommandje. Bapao's op een bakpapiertje in een vergiet boven een pan kokend water zal toch ook wel kunnen?
TeleluvRvrijdag 8 januari 2010 @ 13:15
Zonder bakpapiertje is dan toch prima? Gewoon vergiet boven een bak kokend water.
missy_cvrijdag 8 januari 2010 @ 13:28
quote:
Op vrijdag 8 januari 2010 12:14 schreef minilot het volgende:

[..]

Ik heb geen stoommandje. Bapao's op een bakpapiertje in een vergiet boven een pan kokend water zal toch ook wel kunnen?
Stomen is stomen.. maakt niet uit.. zolang je water goed laat koken.. en niet beetje pruttelen

Als je geen papiertje gebruikt dan blijft er veel achter op je vergiet.. wil je ook niet.
TeleluvRvrijdag 8 januari 2010 @ 13:29
Ligt eraan hoe plakkerig je deeg is, wij doen het hier altijd zonder!
minilotvrijdag 8 januari 2010 @ 14:35
quote:
Op vrijdag 8 januari 2010 13:28 schreef missy_c het volgende:

[..]

Stomen is stomen.. maakt niet uit.. zolang je water goed laat koken.. en niet beetje pruttelen

Oké.

Nog één vraagje: je hebt het over kneden tot een soepel deeg. Hoe lang ongeveer? Regulier brooddeeg kneed ik altijd tien minuten tot een kwartier. Hierbij ook zoiets?
minilotvrijdag 8 januari 2010 @ 18:08
Ben maar gewoon begonnen.

Kwartier geleden: deeg kneden. Wat een lekker zacht deeg is het, zeg!


(Sorry voor onscherpte, maar kneden en foto's nemen tegelijk is nog niet zo makkelijk! )

Verder staan de drie soorten vulling al klaar:



Kip in zelfgemaakte pindasmurrie, zoetzuur varkensvlees en gele hummus!
-Mellow-vrijdag 8 januari 2010 @ 18:12
Ziet er al goed uit. Ik ben erg benieuwd naar het resultaat
minilotvrijdag 8 januari 2010 @ 18:21
quote:
Op vrijdag 8 januari 2010 18:12 schreef -Mellow- het volgende:
Ziet er al goed uit. Ik ben erg benieuwd naar het resultaat
Deeg voelde aan als een iets zachter soort brooddeeg tijdens het kneden. Hoe was het deeg tijdens het kneden bij jou (bij je jammerlijk mislukte poging)?
-Mellow-vrijdag 8 januari 2010 @ 18:23
quote:
Op vrijdag 8 januari 2010 18:21 schreef minilot het volgende:

[..]

Deeg voelde aan als een iets zachter soort brooddeeg tijdens het kneden. Hoe was het deeg tijdens het kneden bij jou (bij je jammerlijk mislukte poging)?
heel precies weet ik niet meer want het is al een tijd geleden. Het was wel iets plakkerig, denk dat dat het probleem was
-Mellow-vrijdag 8 januari 2010 @ 18:25
Moet ook wel zeggen dat ik nog niet zo heel veel ervaring heb met deeg in het algemeen, ik ben nog een beetje aan het aanklooien ermee. Het is sowieso pas iets dat ik het afgelopen jaar pas regelmatig heb gedaan.
Mirjamvrijdag 8 januari 2010 @ 18:37
quote:
Op vrijdag 8 januari 2010 18:08 schreef minilot het volgende:
Ben maar gewoon begonnen.

Kwartier geleden: deeg kneden. Wat een lekker zacht deeg is het, zeg!

[ afbeelding ]
(Sorry voor onscherpte, maar kneden en foto's nemen tegelijk is nog niet zo makkelijk! )

Verder staan de drie soorten vulling al klaar:

[ afbeelding ]

Kip in zelfgemaakte pindasmurrie, zoetzuur varkensvlees en gele hummus!
ziet er al goed uit!
minilotvrijdag 8 januari 2010 @ 18:40
quote:
Op vrijdag 8 januari 2010 18:25 schreef -Mellow- het volgende:
Moet ook wel zeggen dat ik nog niet zo heel veel ervaring heb met deeg in het algemeen, ik ben nog een beetje aan het aanklooien ermee. Het is sowieso pas iets dat ik het afgelopen jaar pas regelmatig heb gedaan.
Mja, ik eigenlijk ook pas sinds 2009, maar ik vind het met de hand kneden van deeg wel zó tof om te doen dat het er haast elke week wel een keer van komt.
-Mellow-vrijdag 8 januari 2010 @ 18:56
Ik vind het maar geklieder en doe het liever met de machine En dat vind ik dan ook leuk. Er gaat weinig boven zelf gebakken brood of pizza.

Morgen maak ik kaiserbroodjes
minilotvrijdag 8 januari 2010 @ 19:01
quote:
Op vrijdag 8 januari 2010 18:56 schreef -Mellow- het volgende:
Ik vind het maar geklieder en doe het liever met de machine En dat vind ik dan ook leuk. Er gaat weinig boven zelf gebakken brood of pizza.

Ha, mijn lief heeft al een paar keer gevraagd of ik niet een keer zo'n apparaat wil, maar ik vind het veel te fijn om met de hand te doen!
-Mellow-vrijdag 8 januari 2010 @ 19:08
Ligt dan ook weer aan het deeg, bij sommige deegsoorten blijft het zo aan je handen plakken, en dan moet je met je vieze handen weer zo krampachtig dat pak bloem pakken, dat dan weer viez wordt. Te veel gedoe .

Of ik ben er gewoon nog niet zo goed in...
minilotvrijdag 8 januari 2010 @ 19:17
quote:
Op vrijdag 8 januari 2010 19:08 schreef -Mellow- het volgende:
Ligt dan ook weer aan het deeg, bij sommige deegsoorten blijft het zo aan je handen plakken, en dan moet je met je vieze handen weer zo krampachtig dat pak bloem pakken, dat dan weer viez wordt. Te veel gedoe .

Of ik ben er gewoon nog niet zo goed in...
Ik doe het altijd zo:
Ik roer met een grote, houten lepel de ingredienten door elkaar in een grote beslagkom, net zo lang tot het deeg min of meer een bal vormt.
Dan bebloem ik mijn aanrecht flink én ik stort daar vlakbij een bergje extra bloem. Handen nog steeds schoon, pak bloem kan terug de kast in.
Beslagkom ondersteboven houden boven het aanrecht, handen bebloemen en kneden maar. Indien extra bloem nodig, dan kan ik dat gewoon van het bergje extra bloem afpakken.
Na de eerste vijf kneedbewegingen wrijf ik in een paar seconden even het eventueel aanplakkende deeg van mijn handen (worden vanzelf korreltjes), handen inbloemen en verder kneden tot je handen helemaal schoon zijn en je deeg zacht en fijn is.
Geen gedoe.
-Mellow-vrijdag 8 januari 2010 @ 19:29
Nja zo doe ik het ook ongeveer maar ipv houten lepel gebruik ik de deeghaken van de mixer zodat het al min of meer een geheel vormt, en daarna wel gewoon met de hand. Dat gaat idd prima.
minilotvrijdag 8 januari 2010 @ 19:53


Nog even rijzen onder een theedoekje. Tot straks, bapao's!
missy_cvrijdag 8 januari 2010 @ 20:25
quote:
Op vrijdag 8 januari 2010 14:35 schreef minilot het volgende:

[..]

Oké.

Nog één vraagje: je hebt het over kneden tot een soepel deeg. Hoe lang ongeveer? Regulier brooddeeg kneed ik altijd tien minuten tot een kwartier. Hierbij ook zoiets?
Sorry. was zelf boodschapjes doen en koken ..
Maar je deeg (en vulling) ziet er goed uit .. Je kan makkelijk aanvoelen wanneer het goed is .

Ben benieuwd naar resultaat
minilotvrijdag 8 januari 2010 @ 21:26
Gelukt!

Jammer genoeg nogal donker in woonkamer en mijn flitser doet het niet, maar toch:



Echt precies dezelfde structuur als de kant-en-klare bapao's die je kopen kunt. Maar dan lekkerder!
Hartstikke bedankt voor je recept, Missy!
#ANONIEMvrijdag 8 januari 2010 @ 21:36
Lot wat super zeg! En als je ze zelf maakt kan je tenminste meer vulling erin doen dan dat mini beetje vd kant en klaar dingen
Bortecinemvrijdag 8 januari 2010 @ 21:40
Minilot, wat voor cakebloem heb je er voor gebruikt? Ik heb hier ook een pak cakebloem liggen, maar daar zit volgens mij ook vanilline in. En is cakebloem niet gewoon bloem met maizena?

Je broodjes zien er iig goed uit!
-Mellow-vrijdag 8 januari 2010 @ 21:40
Nice, ga het ook nog maar eens proberen dan, maar dan met het recept van missy_c.

Minilot, wat voor recept heb je gebruikt voor je varkensvlees? En welke saus ligt daar op je bord?
missy_cvrijdag 8 januari 2010 @ 21:57
quote:
Op vrijdag 8 januari 2010 21:26 schreef minilot het volgende:
Echt precies dezelfde structuur als de kant-en-klare bapao's die je kopen kunt. Maar dan lekkerder!
Hartstikke bedankt voor je recept, Missy!
You are welcome . Ziet er lekker uit!
Ik gebruik zelf ook het recept voor verschillende stoombroodjes .. Je kan deze broodjes ook heel goed invriezen.
neinvrijdag 8 januari 2010 @ 22:02
Phew, een topic met foto's! Precies wat ik zocht, want ik kon me nooit iets voorstellen hoe dat vlees zo precies midden in zo'n bolletje deeg kon komen
minilotvrijdag 8 januari 2010 @ 22:07
quote:
Op vrijdag 8 januari 2010 21:40 schreef Bortecinem het volgende:
Minilot, wat voor cakebloem heb je er voor gebruikt? Ik heb hier ook een pak cakebloem liggen, maar daar zit volgens mij ook vanilline in. En is cakebloem niet gewoon bloem met maizena?
Ik heb cakebloem van een boerenwinkel hier, dat is bloem met een fijnere maling en is laag in gluten. Dus dat is denk ik zo'n beetje hetzelfde als bapao-meel uit de toko.
Verder heb ik vandaag toevallig even gekeken bij Dirk vd Broek en daar hebben ze van het eigen merk ook gewoon cakemeel zonder vanille, of rare aroma's (zoals bijvoorbeeld mij de cakemix van Koopmans). Er zit naast tarwemeel alleen een heel klein beetje rijsmiddel in, maar daar heb je weinig last van.
quote:
Op vrijdag 8 januari 2010 21:40 schreef -Mellow- het volgende:
Minilot, wat voor recept heb je gebruikt voor je varkensvlees? En welke saus ligt daar op je bord?
Schouderkarbonades een beetje bruin gebakken in boter, vervolgens met uien, tomatenpuree, tomatenketchup, worchestersaus, bruine suiker en een scheutje bouillon vier uur laten pruttelen totdat het vlees van de botjes afviel.

Saus is een gewoon een chilisausje, niks bijzonders. Lijkt spannender door het gebrek aan licht.

Overigens was één van mijn broodjes (met hummus) tijdens het rijzen per ongeluk open gegaan, dus die heb ik maar niet gestoomd. Kwartiertje in de oven op 220° kan ook! Geen bapao natuurlijk, maar wél een lekker, zijdezacht gevuld broodje met een korstje:



Missy, ben echt heel erg in mijn nopjes! Wist niet dat het zo makkelijk was!

[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 08-01-2010 22:15:34 ]
minilotvrijdag 8 januari 2010 @ 22:09
quote:
Op vrijdag 8 januari 2010 22:02 schreef nein het volgende:
Phew, een topic met foto's! Precies wat ik zocht, want ik kon me nooit iets voorstellen hoe dat vlees zo precies midden in zo'n bolletje deeg kon komen
Zat het er maar middenin!

Maar ik heb inmiddels al begrepen dat je de deegflapjes die je over de vulling heenvouwt gewoon wat dunner moet uitrollen dan het middenstuk (daar waar je de vulling oplegt). Goede tip voor de volgende keer.
missy_cvrijdag 8 januari 2010 @ 22:25
yup yup.. very easy..
@ nein: Toen ik klein was vroeg ik me altijd af waarom er geen vulling in de zachte bolletjes zaten bij de bakker.




In dit filmpje vanaf 6:30, laat ze zien hoe je de broodjes kan vullen. Voor een gladde bovenkant kan je de broodjes gewoon op z'n kop zetten natuurlijk .. In het filmpje maakt ze Charsiu Bao.. hoort het broodje te "bloeien" tijdens het stomen.

Zo zit je vulling in het midden
#ANONIEMdonderdag 14 januari 2010 @ 15:15
Hmm tvp!
MaximusTGdonderdag 18 oktober 2012 @ 10:09
M-M-M-M-M-Monster kick!!!!

Had gisteren ineens ook het idee opgevat om zelf broodjes bapao te maken.
Ik heb dat met dit recept gedaan;
http://www.bellaonline.com/articles/art23702.asp
Wat ik heb vertaald naar
770 g patentbloem
414 g water
2 tsp instant gist (=1 tbsp active dry yeast in oorspronkelijke recept)
50 g suiker
1 tbsp bakpoeder
2 tbsp boter (ongeveer) (=shortening in oorspronkelijke recept)
beetje zout (zit niet in recept)

In feite vrij simpel; Weeg het water af, iets lauw. Doe de boter dr in, wordt ie vast zacht. Meng alle droge ingredienten. Doe water en boter erbij. Roer tot het gemengd is en kneed er dan een zacht en soepel deeg van. Twee uur rijzen, dan punchdown en verdelen in 12 bolletjes voor bapao-broodjes die vergelijkbaar zijn qua maat met die je kan kopen.

Vulling heb ik de tip van Robinook op haar website (deels) gevolgd. Kant-en-klaar geroosterd varkensvlees hadden ze niet bij de toko, en ook geen zoete bonensaus. Wel bonensaus van het zelfde merk, pikant. Heb marinade voor varkensvlees bij de toko gehaald. Schouderkarbonade in strips, gemarineerd. Gebakken, in kleine stukjes, daarna weer gebakken met knoflook, bonensaus, bosui en sojasaus met maizena. Was iets te enthousiast met de bonensaus en de soja, dus was iets te zout. Beetje water en basterdsuiker erbij en hij was lekker.
Dit filmpje dat via bovenstaande link ook te vinden is is handig met hoe je ze kan vullen.

Vervolgens gestoomd in stoommandje (tien minuten).

Was erg lekker;

bapao1kl.JPGbapao2kl.JPG

[ Bericht 0% gewijzigd door MaximusTG op 18-10-2012 16:17:34 ]
Bramitodonderdag 18 oktober 2012 @ 11:08
* Bramito 11:06h rammelende maag heeft
citywokdonderdag 18 oktober 2012 @ 11:19
Briljant idee, ook eens proberen :9.
DarkerThanBlackdonderdag 18 oktober 2012 @ 17:21
Klinkt goed, ga binnenkort ook maar eens proberen.
Cicidonderdag 18 oktober 2012 @ 17:54
Mijn (Indo)oma maakt ze zelf. Lekker!

Maar mocht je ze mooi willen presenteren, dan met de gevouwen kant naar onder op het papiertje doen :)
RobinOokdonderdag 18 oktober 2012 @ 17:57
quote:
0s.gif Op donderdag 18 oktober 2012 10:09 schreef MaximusTG het volgende:
ook geen zoete bonensaus. Wel bonensaus van het zelfde merk, pikant.
Dat is deze toch?

2284953950_71b39f5986_n.jpg
Gele bonensaus (ook: taotjo)

Zo grappig dat er pikant op staat. Dat staat wel op meer sauzen van Mee Chun die vervolgens helemaal niet pikant zijn. Ik heb ooit bedacht dat ze gewoon het tegenovergestelde van zoet bedoelen. Hartig zou een beter woord zijn, maar dat klinkt ook weer raar. Maar ja, pikant is ie gewoon niet. Voornamelijk zout. Erg zout inderdaad. Flink mee oppassen in het gebruik inderdaad. ;)
MaximusTGdonderdag 18 oktober 2012 @ 17:58
Ja, die is het ja :). Hij was idd helemaal niet pikant ja, vooral een umami smaak. Had eerst een theelepeltje op 440 gram varkensvlees, en toen nog wat erbij. Dat was dus net te zout. Had verder ketjap gebruikt als sojasaus.
En deze marinade voor het vlees:

bapao3kl.JPG

[ Bericht 65% gewijzigd door MaximusTG op 18-10-2012 18:08:27 ]
_Lokivrijdag 19 oktober 2012 @ 03:00
Oh mijn god BBQ steamed pork buns, ik ben er echt verslaafd aan geraakt.
Restaurant Nam Loong hier in Melbourne heeft een enorme vitrine vol met die dingen voor takeaway en ze zijn supergoedkoop dus ik haal ze ieder weekend wel :') Zo enorm lekker, vers uit de stomer. Ik zocht nog een goed recept om ze mee te kunnen nemen naar Nederland als ik terug ga want ik kan ze niet meer missen. Thanks voor de tip :D
new_moonvrijdag 19 oktober 2012 @ 14:09
ik heb ook meerdere keren bapao's gemaakt, om het makkelijk te houden heb ik gewoon witte broodmix van koopmans gebruikt en dat beviel prima voor bapao's in ieder geval
het enige wat ik zou aanpassen is zonnebloem/rijst -olie i.p.v. boter gebruiken, omdat die een neutralere smaak heeft
Voor de vulling rundergehakt met uitje, selderij blaadjes, beetje soja/ketjap, gembersiroop (klein beetje) kruiden, pepertje en wat je maar lekker vindt.
rondje deeg nemen en schep vulling, en heeel goed dichtdrukken
10-15 minuten stomen in stoommandje o.i.d.

!!!!! en natuurlijk stukjes bakpapier knippen om onder de broodjes te leggen tijdens het stomen anders wordt het een bende,
en een theedoek om de deksel van de pan knopen, zodat ze niet nat en soppig worden !!!!!

[ Bericht 9% gewijzigd door new_moon op 19-10-2012 14:15:14 ]
MaximusTGvrijdag 19 oktober 2012 @ 15:06
Dr hoort volgens mij wel suiker in het deeg te zitten.

Kook vanavond voor mn broertje, en die wou ze ook wel proeven. Nu met kip in pindasaus vulling.
Kip, gemarineerd in dunne satémarinade. Gebakken, daarna in kleine stukjes gesneden en gemengd met wat bosui en Javaanse pindasaus.
RobinOokvrijdag 19 oktober 2012 @ 19:29
quote:
0s.gif Op donderdag 18 oktober 2012 17:58 schreef MaximusTG het volgende:
Ja, die is het ja :). Hij was idd helemaal niet pikant ja, vooral een umami smaak. Had eerst een theelepeltje op 440 gram varkensvlees, en toen nog wat erbij. Dat was dus net te zout. Had verder ketjap gebruikt als sojasaus.
En deze marinade voor het vlees:

[ link | afbeelding ]
Klinkt allemaal goed. Zal vast erg lekker geweest zijn.
Volgende keer als je in een toko bent toch ook eens zo'n zak http://aziatische-ingredienten.nl/bapao-meel/]bapao-meel meenemen. Dan krijg je een nog fluffier resultaat. En die bloem komt ook wel op, want die kun je ook gebruiken wanneer een recept om patentbloem vraagt. Ik verbeeld me dat roux' enzo ook lekkerder worden, zijdezacht.
RobinOokvrijdag 19 oktober 2012 @ 19:31
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 oktober 2012 15:06 schreef MaximusTG het volgende:
Dr hoort volgens mij wel suiker in het deeg te zitten.
Eens! Er zijn veel varianten nu, zonder gist, met gist, zonder bakpoeder, met bakpoeder, met olie, boter of reuzel (origineel!), maar suiker moet erin! :Y
MaximusTGvrijdag 19 oktober 2012 @ 20:02
Heb nog gezocht hoor, naar die pakken bloem met een paksoi erop ;). Maar dat hadden ze ook niet :p.
RobinOokvrijdag 19 oktober 2012 @ 20:34
Echt waar?! Oh, kleine toko dan? Want eigenlijk vind ik dat basis-assortiment.
Waar woon je ook alweer?
Pietverdrietvrijdag 19 oktober 2012 @ 20:42
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 oktober 2012 19:29 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Klinkt allemaal goed. Zal vast erg lekker geweest zijn.
Volgende keer als je in een toko bent toch ook eens zo'n zak http://aziatische-ingredienten.nl/bapao-meel/]bapao-meel meenemen. Dan krijg je een nog fluffier resultaat. En die bloem komt ook wel op, want die kun je ook gebruiken wanneer een recept om patentbloem vraagt. Ik verbeeld me dat roux' enzo ook lekkerder worden, zijdezacht.
Voor taarten gebruik vaak ook maizena half of driekwart met bloem,
MaximusTGvrijdag 19 oktober 2012 @ 23:50
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 oktober 2012 20:34 schreef RobinOok het volgende:
Echt waar?! Oh, kleine toko dan? Want eigenlijk vind ik dat basis-assortiment.
Waar woon je ook alweer?
Tja, wat is klein he? ;) Woon in Enschede. Zit nog wel een andere, zal daar eens kijken. Maar die is nog kleiner.
Ze hebben op zich wel veel soorten bloem en meel. Alleen die niet.
Sjalaliezaterdag 20 oktober 2012 @ 00:26
oeh, bapao broodjes, lekker, ga ik ook eens proberen binnenkort. Alleen: 20-25 broodjes, dat kan ik natuurlijk niet op :) kun je ze ook invriezen? en doe je dat dan voor of na het stomen?
_Lokizaterdag 20 oktober 2012 @ 02:21
Denk dat je best een stuk of wat in kunt vriezen, dan ontdooien en stomen.
borbitzaterdag 20 oktober 2012 @ 02:45
Wat ben je dan voor een pauper. In de supermarkt heb je ze in de diepvries voor een kwartje. Zelf maken is misscihen zelfs nog wel duurder. Protip! Kijk eens in de diepvriezer als je weer eens in de buurtsuper bent!
RobinOokzaterdag 20 oktober 2012 @ 06:34
Goedkope bapao's uit de supermarkt vreten en een ander pauper noemen. Bijzonder...
xfemmezaterdag 20 oktober 2012 @ 08:36
http://lifesplash.nl/filmpje-recept-broodje-bapao/, heb zelf die een keer gemaakt met dat recept! Waren lekker en goed gelukt. :) Waren op Chinees recept en ja, ik vind ze wel voor herhaling vatbaar!

Wat doen jullie meestal als vulling?
xfemmezaterdag 20 oktober 2012 @ 08:37
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 oktober 2012 00:26 schreef Sjalalie het volgende:
oeh, bapao broodjes, lekker, ga ik ook eens proberen binnenkort. Alleen: 20-25 broodjes, dat kan ik natuurlijk niet op :) kun je ze ook invriezen? en doe je dat dan voor of na het stomen?
Ja, dat kan. Gewoon na het stomen.
Sjalaliezaterdag 20 oktober 2012 @ 11:21
Voor en na het stomen invriezen kan dus beide? Top, dan ga ik het binnenkort een keer proberen. Dank!
new_moonzaterdag 20 oktober 2012 @ 13:32
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 oktober 2012 11:21 schreef Sjalalie het volgende:
Voor en na het stomen invriezen kan dus beide? Top, dan ga ik het binnenkort een keer proberen. Dank!
beter na het stomen volgens mij hoor
boem-dikkiezaterdag 20 oktober 2012 @ 13:34
quote:
0s.gif Op zondag 9 juli 2006 15:23 schreef Isabeau het volgende:
Wat een leuk idee! Ik vind alleen dat deeg geweldig en de vulling nooit echt lekker, dus misschien is dit een oplossing: een eigen vulling die ik wèl lekker vind!
Moet je eens stoombrood recepten opzoeken. Vind het zelf zonder vulling niets maar in Tsjechië en dergelijke landen eten ze het gewoon zonder vulling.
xfemmezaterdag 20 oktober 2012 @ 14:10
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 oktober 2012 11:21 schreef Sjalalie het volgende:
Voor en na het stomen invriezen kan dus beide? Top, dan ga ik het binnenkort een keer proberen. Dank!
Ik doe altijd na het stomen, vaak ook als we iets over hebben. Hup in de diepvries. Zodra we ze weer eten dan even opwarmen. ;)
Sjalaliezaterdag 20 oktober 2012 @ 14:25
Oke, na het stomen dus. Maar hoe warm je ze dan weer op?
MaximusTGzaterdag 20 oktober 2012 @ 19:44
Nog een keer stomen natuurlijk :). En borbit is idd zelf een pauper. Tis gewoon een Chinees recept, niks pauper tokkie aso aan, dat imago hebben zij eraan gehangen.
Sjalaliezaterdag 20 oktober 2012 @ 20:14
Ah, dat kan dus gewoon. In de magnetron leek me al niet zo'n goed idee :D ga het van de week een keer proberen, ben benieuwd!
Caithlinndinsdag 23 oktober 2012 @ 23:08
Ziet er lekker uit :) dat moet ik ook een x proberen!

Jaaa, idd, TVP :9
GuitarJJdinsdag 6 november 2012 @ 13:56
Zijn er supermarkten die bapaobloem verkopen? :)
Sorelladinsdag 6 november 2012 @ 15:13
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 oktober 2012 20:14 schreef Sjalalie het volgende:
Ah, dat kan dus gewoon. In de magnetron leek me al niet zo'n goed idee :D ga het van de week een keer proberen, ben benieuwd!
Ik heb het 2 of 3 keer in de magnetron gedaan.
Bevroren babao in een broodzakje, dichtknopen en in de magnetron, zakje doet natuurlijk pang maar het werkte wel, geen plastic wat aan de babao kleefde en geen babao wat uit mekaar knalde.
Ik geef natuurlijk geen garantie dat het altijd goed gaat :)
GuitarJJwoensdag 7 november 2012 @ 18:06
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 november 2012 13:56 schreef GuitarJJ het volgende:
Zijn er supermarkten die bapaobloem verkopen? :)
Uiteindelijk maar gewone goedkope patentbloem gebruikt.

Broodjes waren erg lekker. Ik heb het het deegrecept van missy_c gebruikt. Voor de (kipgehakt-)vulling heb ik het volgende recept gebruik:
http://www.mijnreceptenbo(...)ippenvlees-6103.html

Onze zeef/vergiet was nogal klein, dus de broodjes lagen wat tegen elkaar aan. Echter was het makkelijk weer los te krijgen. 15 minuutjes stomen per 3 broodjes.

Ik heb er nog een paar over. Volgens mij stoppen de aziaten (op de markt) de bapao's gewoon in een plastic zakje en stoppen het vervolgens (dichtgeknoopt) 1 minuut in de magnetron.

8A0vr.jpgOiHTO.jpg
MaximusTGdinsdag 12 maart 2013 @ 18:15
Zoooo, dat was alweer even geleden; vanavond voor het avondeten twee van deze broodjes gemaakt, met daarnaast wat gewokte groenten;

bapao1kl.jpgbapao2kl.jpg

Gevuld met stukjes kipsaté in Indonesische satésaus.
motorbloempjedinsdag 12 maart 2013 @ 18:16
Wat leuk dat je deze omhoog schopt! O+ Zat er laatst nog aan te denken om het eens te proberen, maar is na/door de verhuizing helemaal uit m'n kop verdwenen. Ziet er lekker uit! O+ :9
Kloonhommeldinsdag 12 maart 2013 @ 18:18
quote:
0s.gif Op zondag 9 juli 2006 15:23 schreef Isabeau het volgende:
Wat een leuk idee! Ik vind alleen dat deeg geweldig en de vulling nooit echt lekker, dus misschien is dit een oplossing: een eigen vulling die ik wèl lekker vind!
Het scheelt heel veel waar je de bapao vandaan haalt, die uit de supermarktdiepvries zijn nooit lekker. Die bij de plaatselijke indonesisch winkeltje wel maar is dan ook gelijk 3 keer duurder.
Troeldinsdag 12 maart 2013 @ 18:19
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 maart 2013 18:18 schreef Kloonhommel het volgende:

[..]

Het scheelt heel veel waar je de bapao vandaan haalt, die uit de supermarktdiepvries zijn nooit lekker. Die bij de plaatselijke indonesisch winkeltje wel maar is dan ook gelijk 3 keer duurder.
smaken verschillen :+
MaximusTGdinsdag 12 maart 2013 @ 18:21
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 maart 2013 18:16 schreef motorbloempje het volgende:
Wat leuk dat je deze omhoog schopt! O+ Zat er laatst nog aan te denken om het eens te proberen, maar is na/door de verhuizing helemaal uit m'n kop verdwenen. Ziet er lekker uit! O+ :9
Haha, toevallig! Ja, ik had er ineens weer zin in, en heb er alleen gewokte groenten naast gegeten, dus ik kon het ook nog eens tov mezelf verantwoorden :+. Kleine calorieënbommetjes zijn het wel nl!
Maar super simpel om te maken :). Zelfs het vullen gaat heel makkelijk.
Zo-is-datdinsdag 12 maart 2013 @ 18:22
Ik wil ook! Moet echt eens aan de slag, leuk en erg lekker!
motorbloempjedinsdag 12 maart 2013 @ 18:24
Hij gaat op 't whiteboard (zodra hij bezorgd wordt :') , dus nu nog even op een vel papier hier op tafel)! Sowieso wil ik wat meer aziatische gerechten gaan uitproberen de komende tijd, en daarnet door RobinOok (de trut) weer een veel te tof kookboek gezien dat ik moet hebben en een kijkje genomen op een online-toko-website aangezien ik toch weer supplies moet hebben zoals wat azijn, rijst, etc.

Grmbl. :9
mega-worstjedinsdag 12 maart 2013 @ 18:46
Ik krijg honger van dit topic, snel eens doen dan maar.
RobinOokdinsdag 12 maart 2013 @ 23:32
:-)
motorbloempjedinsdag 12 maart 2013 @ 23:37
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 maart 2013 23:32 schreef RobinOok het volgende:
:-)
Ja, jij ja }:|
RobinOokdinsdag 12 maart 2013 @ 23:50
:s)
MaximusTGwoensdag 13 maart 2013 @ 15:32
Was ik vanmiddag bij de toko, hadden ze nu wel bapaomeel! Met idd die rare paksoi erop.

bapaomeelkl.jpg
roos85woensdag 13 maart 2013 @ 16:06
Leuk topic! Wil het zeker een keer proberen
RobinOokwoensdag 13 maart 2013 @ 18:12
quote:
0s.gif Op woensdag 13 maart 2013 15:32 schreef MaximusTG het volgende:
Was ik vanmiddag bij de toko, hadden ze nu wel bapaomeel! Met idd die rare paksoi erop.

[ link | afbeelding ]
Benieuwd of dat je verschil merkt/proeft/ziet.
Troelwoensdag 13 maart 2013 @ 18:16
quote:
0s.gif Op woensdag 13 maart 2013 15:32 schreef MaximusTG het volgende:
Was ik vanmiddag bij de toko, hadden ze nu wel bapaomeel! Met idd die rare paksoi erop.

[ link | afbeelding ]
Waar zit die toko in Enschede?
MaximusTGwoensdag 13 maart 2013 @ 18:18
quote:
7s.gif Op woensdag 13 maart 2013 18:16 schreef Troel het volgende:

[..]

Waar zit die toko in Enschede?
https://plus.google.com/110022687772011055088/about?hl=nl

Daar dus :P

quote:
0s.gif Op woensdag 13 maart 2013 18:12 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Benieuwd of dat je verschil merkt/proeft/ziet.
Ik ook!
Troelwoensdag 13 maart 2013 @ 18:19
quote:
Ook weer handig te bereiken :') Kunnen ze niet gewoon aan de Haaksbergerstraat gaan zitten :P
MaximusTGwoensdag 13 maart 2013 @ 18:20
Huh, hoezo, zeker vanaf de Haaksbergerstraat ben je dr zo? Je kan alleen niet met de auto nee..
MaximusTGdinsdag 26 maart 2013 @ 19:53
Had nog wat marinade liggen van de toko die ik nog moest proberen; dus met die marinade (groene zakje) wat ribkarbonades gemarineerd waar ik het bot van te voren van had afgehaald.
Deeg gemaakt met de bapaobloem, mooi zacht deeg werd het.
Na marineren de karbonades aangebakken en zachtjes laten garen. Vlees uit pan; in zelfde pan wat blokjes aubergine gebakken. Vlees in stukjes, terug erin met wat bosui in ringetjes erbij.
In bakje gemengd; sojasaus, hoisin- en oestersaus met wat honing en maizena. Dat erdoor, ff mengen, en van het vuur.

bapao1kl.jpgbapao2kl.jpgbapao3kl.jpgbapao4kl.jpg
GuitarJJdonderdag 25 juli 2013 @ 12:35
Weer een poging gewaagd: smaakt goed! :Y)

Deze keer niet met kipgehakt, maar met (gewoon) rundergehakt. Tip voor de volgende keer: het midden van het deeg wat dikker (= bovenkant) en de zijkanten wat platter.

e5ClQuw.jpg
borbitvrijdag 26 juli 2013 @ 22:54
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 oktober 2012 06:34 schreef RobinOok het volgende:
Goedkope bapao's uit de supermarkt vreten en een ander pauper noemen. Bijzonder...
Ik weet niet waarom je me zo aanvalt maar kun je gewoon on-topic blijven graag!?
Dragonberryvrijdag 26 juli 2013 @ 23:13
Oeh dit lijkt me wel wat! Van die kant en klare vind ik de vulling altijd vies, maar nu kan ik dus alles erin stoppen wat ik wil O+
Alleen een beetje jammer dat ik vanmiddag net weer een keer naar een grote toko ben geweest.. Voorlopig ga ik niet terug voor bapao meel :P
Pietverdrietzaterdag 27 juli 2013 @ 07:44
quote:
0s.gif Op woensdag 13 maart 2013 15:32 schreef kMaximusTG het volgende:
Was ik vanmiddag bij de toko, hadden ze nu wel bapaomeel! Met idd die rare paksoi erop.

[ link | afbeelding ]
Wat zijn de ingredienten? Bloem en bakmeel?
RobinOokzaterdag 27 juli 2013 @ 08:04
Nope, gewoon 100% tarwe, extra fijn gemalen, mooi wit gebleekt en met een lager gluten gehalte dan normale bloem. Niks meer, niks minder.
NutKeeszaterdag 27 juli 2013 @ 08:36
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 juli 2013 07:44 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wat zijn de ingredienten? Bloem en bakmeel?
Volgens de verpakking: tarwebloem. Bleached & pre-sifted.
Pietverdrietzaterdag 27 juli 2013 @ 09:09
Ah, bloem van zachte tarwe
Troelzaterdag 16 november 2013 @ 15:30
dicht-300x225.jpg

Eindelijk *O*
Mirjamzaterdag 16 november 2013 @ 15:33
lekker!
Troelzaterdag 16 november 2013 @ 15:36
1404901_761792157179788_1160178402_o.jpg

Ja, ze zijn echt lekker :D
Zo-is-datzaterdag 16 november 2013 @ 16:08
Ze zien er ook erg lekker uit!
N.I.M.B.Y.zondag 17 november 2013 @ 16:19
Weet je wat nog lekkerder is?

Lemper :9~ :Y)

http://www.roysrecepten.nl/contents/nl/d129.html

Eigenlijk hetzelfde maar dan kleefrijst ipv deeg ;)
Oceanonixzondag 18 januari 2015 @ 15:40
Zo dit topic verdiende een kick. Net bapao's gemaakt van rundvlees met ketjap.

20150118001.jpg

de verdeling van het deeg rondom het vlees had netter gekund.
Qunixzondag 18 januari 2015 @ 17:13
http://www.24kitchen.nl/recepten/danny-s-bapao
http://www.24kitchen.nl/recepten/zoete-bapao

Het deeg bereiden met kokosmelk en de vulling van Danny gebruiken. Lijkt me lekker! :9
fotostarterzaterdag 24 januari 2015 @ 13:41
Lijkt me helemaal niet lekker met kokos.
Deeg moet gewoon lekker naturel smaken, en je vulling hartig/pittig.

Komt ook omdat ik niet van kokos houd denk ik :P