huize | vrijdag 26 mei 2006 @ 13:39 |
Eens een lekkere tegenhanger van de eeuwige "nou de ober brengt me mn biefstuk medium terwijl ik duidelijk medium tot rood had besteld, heb em meteen terug gestuurd en een fles wijn geeist" topics. Tt-er begint. Bij mijn werk in een klassiekere Frans restaurant, gasten binnen, kaart gegeven, de visgerechten aan tafel verteld, daarnaast de mogelijkheid uitgelegd dat de gasten desgewenst kunnen kiezen voor een verrassingsmenu. Gasten kijken even en komen met de mooie zin "Nou verassing voor jou, ik wil steak en frites". Antwoord, nou meneer we hebben een tournedos op de kaart staan, mischien is dat wat u wilt. Neen steak met frites! ![]() --- Blundertje van een andere gast, op het moment van het bestellen van de parelhoen buigt de 40+ dame zich naar haar man en vraagt met een authentieke boerinnen ondertoon "das toch net als kip he?" --- Gasten bellen een ossestaarsoep, is een heldere soep, ga je dan vanuit dat mensen weten. Ik kom met de amuses, ook eens soepje, maar dan met knoflookschuim en geserveerd in een kopje formaat koffiekop. Kom aan tafel, kijkt u eens, de amuses. Gast: "Heb ik niet besteld" Ik: Die krijgt u van het huis mevrouw. Gast: Wat is dat dan ( sta de amuses nog in te zetten) Ik: dat ga ik u zo vertellen ![]() Ik: nou als amuse "heel verhaal" Gast: maar ik had toch ossestaart soep... ![]() --- Ander bedrijf Gasten krijgen eten, vis word nog aan tafel gefileerd want mevrouw kon dit zelf niet. Halverwege word gevraagd , alles naar wens. "absoluut, smaakt heerlijk!" Gasten zijn klaar, kom aan tafel en zie 2 leger dan lege borden. Ik: heeft het u gesmaakt? Gast: Nee! ik: kijk naar de borden, neem aan dat de gasten een geintje maken en begin uit te ruimen. Meneer en mevrouw produceren letterlijk tegelijk een waterval aan wat er niet zou kloppen. Waarop ik vraag, sorry maar ik kan u niet alle 2 tegelijkvolgen, maar wat is dan het probleem. De sla was oud, want die was bruin, mevrouw laat als bewijs een stukje zien.......het meest verse stukje eikenbladsla.... ![]() (voor mensen die niet weten hoe deze uitziet http://reo.be/ndl/producten/sla-eikenblad.jpg ) het hoofd zat nog aan de vis, dat was belachelijk....het was forel. er zat geen zout op de frites....duh, staat op tafel, niet iederen lust zout, makkelijker zelf erop te doen dan eraf te halen. Dressing over de salade was waterig....sorry maar deze is al jaar en dag dezelfde en word kant en klaar ingekocht. Ik was van plan ze een kopje koffie aan te bieden en toch min of meer onze kant van het verhaal te geven. Echter direct na deze barrage aan klachten staat meneer op, en ik betaal nu, en kom nooit meer! Sorry maar bij zo'n reactie zie ik die mensen liever ook niet meer als gast. Dus mensen post ze hier ! | |
Mapani | vrijdag 26 mei 2006 @ 13:50 |
Haha, in het restaurant waar ik werk: "Juffrouw, zit er bij de tournedos ook vlees?" Hoezo die mensen wisten niet waar ze mee bezig waren? ![]() | |
huize | vrijdag 26 mei 2006 @ 13:55 |
Schiet me net nog eentje binnen: Gast: welke groenten komen er bij de asperges met zalm? Ik: erm...de asperges Gast: hmm okay doe maar. | |
rekenwonder | vrijdag 26 mei 2006 @ 13:55 |
quote:Over blunders gesproken. | |
huize | vrijdag 26 mei 2006 @ 13:58 |
Ow en jij geloofd dat die overal nog zelf word gemaakt zeker. ![]() Verassing, tenzij jij in een wat klassieker en duurder restaurant zit, kun je ervan uitgaan dat heel veel halffabricaten en heelfabricaten worden gebruikt. | |
rekenwonder | vrijdag 26 mei 2006 @ 14:00 |
quote:In de etablissementen waar ik me vertoon, zeker wel. Ik neem altijd even een kijkje in de keuken. | |
Mapani | vrijdag 26 mei 2006 @ 14:00 |
"Kan de roomsaus met mandarijntjes ook zonder mandarijntjes?" Haha. Bij ons wordt de dressing trouwens elke dag vers gemaakt. | |
Pony-Lover | vrijdag 26 mei 2006 @ 14:01 |
Mensen die de varkenshaas bestellen en hem vervolgens terug te sturen omdat ze geen varkensvlees lusten. (en dus echt dachten dat ze zon haas met van die lange oren zouden krijgen) Zelfde verhaal met tonijnsteak, krijg je terug in de keuken met de mededeling dat de betreffende gasten geen vis lusten. ![]() | |
SillyWalks | vrijdag 26 mei 2006 @ 14:02 |
quote:Een beetje als Jessica Simpson met haar Chicken of the Sea ![]() | |
huize | vrijdag 26 mei 2006 @ 14:02 |
quote:Gelukkig, hoef je onze keuken tenminste niet te zien ![]() Tonijnsteak...tis vis ![]() | |
DancingPhoebe | vrijdag 26 mei 2006 @ 14:07 |
quote:Iedereen komt ooit voor het eerst in een chique restaurant. Het siert een restaurant hoe zo omgaan met de mensen die (nog) niet weten hoe het hoort. | |
rekenwonder | vrijdag 26 mei 2006 @ 14:09 |
quote:Lekker zooitje zeker? Als ik de keuken niet mag zien, ben ik weg. | |
Mapani | vrijdag 26 mei 2006 @ 14:09 |
En het eeuwenoude afgezaagde, niet grappige grapje: "Hoe wilt u uw biefstuk, medium?" "Nee, doe maar large" Gast in een breuk, ik vind m ondertussen niet grappig meer. | |
Pony-Lover | vrijdag 26 mei 2006 @ 14:10 |
quote:die naam slaat ook nergens op, dat is waar | |
Drive-r | vrijdag 26 mei 2006 @ 14:12 |
quote:Gelul. Ik kook al enige jaren in een simpel, maar populair eetcafe. We zijn redelijk goedkoop, maar gebruiken echt nul half fabrikaten. Waarom zou je in hemelsnaam geen eigen dressing maken? Het kost je bijna niks.... Er zijn teveel mensen in de horeca die denken zoals jij, alsof het tegenwoordig onmogelijk is om nog je eigen maaltijden te bereiden en het dus prima is om je gasten kant en klare sauzen te serveren ![]() | |
huize | vrijdag 26 mei 2006 @ 14:15 |
quote:Ow geloof me je kon ze er van te voren uitspotten, maar als je na het uitleggen van en aangeven dat het van het huis is, een warmmakertje, een kleine kennismaking met de keuken nog de opmerking krijgt "ik had toch ossestaartsoep" is voor mij een teken dat de gasten wereldvreemd zijn en niet aan het luisteren. En voor rekenwonder en Drive-r Tuurlijk zijn er zat plaatsen waar ze het zelf maken, en een simpel eetcafé is iets anders dan een restaurant. Mijn baas heeft er voor gekozen om het zo te doen, en kijk eens aan z'n 7 zaken lopen stuk voor stuk goed en al meer dan 10 jaar. Doet die kennelijk toch iets goed met zn dressing ! Als je maar een kleine keuken hebt, weinig ruimte voor goederenopslag dan ga je keuzes maken, en ik persoonlijk zou dan ook kiezen voor een kant en klare dressing, heb ik tenminste wel ruimte om mn andere verse producten op te bergen. Enne Drive-r, jullie bakken zeker ook zelf nog jullie brood voor bij de gerechten ![]() | |
golfer | vrijdag 26 mei 2006 @ 14:15 |
TO werkt volgens mij in een crematorium i.p.v. een restaurant, want hij heeft het steeds over een verassing. ![]() | |
Jernau.Morat.Gurgeh | vrijdag 26 mei 2006 @ 14:20 |
quote:Nou, eerlijk gezegd zou ik het normaal vinden als mij eerst gevraagd wordt of ik prijs stel op een extra tussendoortje van het huis. quote:Als je in een restaurantkeuken geen plek hebt om een simpele dressing te maken doe je echt iets verkeerd. Maar goed, da's mijn mening. | |
huize | vrijdag 26 mei 2006 @ 14:32 |
Ach ik had natuurlijk van te voren moeten kunnen weten dat de "ik heb meer klasse, eet beter, kom op betere plekken, kook beter dan" mensen hierop zouden reageren. Kennlijk zitten jullie nog allemaal vast in die eenwegsstraat van "mijn visie is de beste" en willen jullie er niet aan dat er meerdere manieren zijn om een restaurant te runnen. En geen enkele de beste is. Zelfs bepaalde sterrenkeukens maken nog gebruik van halffabricaten. Om een restaurant betaalbaar te houden en genoeg klandizie te trekken maak je een afweging tussen prijs en kwaliteit van het product. En de ene kiest om zn eigen dressing te maken, de andere niet. Waar het om gaat aan het einde van de dag is dat de gast tevreden naar huis gaat en de volgede week weer terug is. En denk je dan dat het die gast iets uitmaakt of die dressing zelfgemaakt is, of uit een fles komt? Ze komen bijvoorbeeld voor een zelfgemaakte sateh of spareribs. En dan kun je beter kiezen bedrijfstechnisch gezien om je dressing kant en klaar in te kopen en je ingredienten voor een hardloper vers te gebruiken. En kunnen we nu mischien ontopic verder, het gaat hier namelijk niet om hoe de ene bedrijfsvoering de ander niet is, het gaat om blunders en misdragingen van gasten in de Horeca. | |
DIJK | vrijdag 26 mei 2006 @ 15:08 |
95% van de restaurants gebruikt idd wel ergens convenience-producten voor. Ga maar eens bij je locale groothandel bij de kassa staan en staan kijken wat de koks kopen. En dan gaat het echt niet alleen om de simpele eetcafétjes, ook de dure restaurants en cateraars hoor. | |
Drive-r | vrijdag 26 mei 2006 @ 15:13 |
quote:Geloof me, ik weet heus wel dat het gebeurt. Dat betekent echter niet dat ik het er meer eens moet zijn. Als je echt je gast zo goed mogelijk wil verwennen, dan strookt het gebruik van half fabrikaten gewoon niet met die opvatting. Natuurlijk halen wij ons brood bij de bakker en gebruik ik voor simpele dingen bouillon poeder. Maar het gebruik moet bewust zijn en niet enkel uit gemak gebeuren. Ik vind het niet zelf maken van een dressing gewoon onbegrijpel, 5 minuten werk en het kost je nog geen euro. Dan ben je volgens mij verkeerd bezig. Maar goed, da's mijn mening, dus daar hoef je het absoluut niet mee eens te zijn. | |
DIJK | vrijdag 26 mei 2006 @ 15:17 |
quote:Ik ben het er tot op zekere hoogte wel mee eens. Je kunt je met bepaalde dingen zoals een zelfgemaakte dressing ook onderscheiden. Maar de anti-convenience houding in dit topic was toch wel een beetje over the top. Net alsof het iets vies is. Ook met die halffabrikaten kun je er nog heus een eigen draai aan geven. En zoals ik al zei, ik ken genoeg dure restaurants en cateraars die met emmers vol van dat soort producten de groothandel uitlopen. En ik hoor niemand daar klagen dat het eten niet goed zou zijn. | |
Beroepsgokker | vrijdag 26 mei 2006 @ 15:19 |
Man bij de McDonalds: - Verkopen jullie ook bier? ![]() ![]() | |
DIJK | vrijdag 26 mei 2006 @ 15:20 |
quote:Vind ik niet zo gek. In sommige landen hebben ze wel bier bij de Mac. | |
Drive-r | vrijdag 26 mei 2006 @ 15:24 |
quote:Ach, misschien viel het verkeerd, ik vond de eerdere reactie over die dressing juist over de top. Ik ben niet pertinent tegen half fabrikaten, ik merk alleen dat steeds meer koks en restaurateurs het als de enige optie zien. Vaak maakt het qua kosten enorm weinig uit, maar wordt het puur uit gemak of gewoonte gedaan, dat is zonde... | |
Beroepsgokker | vrijdag 26 mei 2006 @ 15:25 |
quote:BNou het is volgens mij wel algemeend bekend dat ze bij de mcDo geen bier verkopen maargoed kan aan mij liggen | |
der_Otto | vrijdag 26 mei 2006 @ 16:01 |
quote:"And in Paris, you can buy a beer at McDonald's" (Pulp Fiction ![]() Oh, en in Brussel trouwens ook. | |
ballackje | vrijdag 26 mei 2006 @ 16:05 |
Bij een strandtent zijn we weggelopen omdat de serveerster na een half uur erachter kwam dat ze onze bestelling was vergeten. Toen het daarna nog eens 20 minuten duurde eer ze met 2 bier aankwam, maakten we aanstalten om weg te gaan toen ze aankwam. Toen we tegen haar zeiden dat het best vlotter kon, werd ze kwaad en zei dat we dan maar ergens anders naar toe moesten gaan en dat deden we ook. ![]() ![]() ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 26 mei 2006 @ 16:10 |
Toen ik nog studeerde werkte ik in de keuken. Komt bediening in de keuken wil je ff naar tafel 5, daar is wat. Laffe honden in de bediening konden moelijke klanten nooit aan. Ik loop de zaak in, helemaal vol met vaste klanten, behalve tafel 5, een boos kijkende meneer, type volkskrantlezer. Ik loop op hem af, en vraag wat er mis is, hij wijst op een schaaltje, en zegt die aardappels, ik wil nog zeggen, dat zijn... en hij valt me in de reden en geeft me een 5 minuten durende monoloog waar hij uitlegt dat alles perfect is, mooi en fijn, behalve die aardappels, die zijn glazig, zurig, bitter, en vettig, heel erg vies, bah hoe kan dat, een schande, sowiso onzin dat als je gebakken aardappels, en friet, ook nog zulke smerige aardappels er bijzet, bla bla bla hij kakelde de maar door, en ik stond daar, werd afgezeken tot op het bot voor al mijn vaste klanten. Na 5 minuten was hij stil. Ik vraag, bent u klaar? JAAA leg me dit maar eens uit. De hele zaak was muisstil geweest tijdens deze monoloog, en alle vaste klanten zaten geboeit te luisteren en wisten wel wat kwam.. Ik zeg tegen hem, dat zijn geen aardappels, dat zijn meiraapjes in citroenboter, dat zijn uw warme groenten, maar u kunt best boontjes krijgen als u dat niet lust. Bulderend gelach steeg op van alle tafels, en de man sputterde nog wat, van, nee, dat is niet nodig. Nooit meer terug gezien in de zaak trouwens, die klant... | |
timmeeeh | vrijdag 26 mei 2006 @ 16:14 |
quote: ![]() ![]() | |
Blues | vrijdag 26 mei 2006 @ 17:29 |
quote: ![]() ![]() | |
Martijn_77 | vrijdag 26 mei 2006 @ 23:33 |
quote:Had die vent eigenlijk wel aardappels geserveerd gekregen bij zijn meiraapjes? Dat zou de blunder namelijk nog veel groter maken ![]() | |
Xuavis | zaterdag 27 mei 2006 @ 00:06 |
Ook bij de Mc: Komt er een oudere mevrouw binnen, pakt een dienblad (die liggen boven de vuilnisbakken in de lobby), loopt naar de counter maar in plaats van aan een kassa te bestellen, gaat ze erlangs en wil ze zelf dingen pakken uit de bin (de grote verzamelplek met alle klaargemaakte producten) met het idee dat er bij mcdonalds een lopend buffet is. ![]() | |
rashudo | zaterdag 27 mei 2006 @ 00:27 |
Misschien ligt het aan mij maar ik blijf me verbazen over mensen die tijdens het eten roken.. en dan in restaurants waar de rekening voor 2 personen toch wel ver boven de 100 EUR uitloopt. Dat vind ik nu echt zonde. | |
Martijn_77 | zaterdag 27 mei 2006 @ 00:29 |
quote:Daarnaast is het ook voor de gasten die er om heen zitten erg smerrig ![]() | |
Blues | zaterdag 27 mei 2006 @ 01:05 |
Mmm, ik rook ook niet, maar tussen de gerechten door vind ik het ok. Soms als je niet synchroon loopt met andere tafels en de afzuiginst. staat verkeerd o.i.d. is het wel storend. Als je zelf rookt heb je daar geen last van volgens mij. | |
Stereotomy | zaterdag 27 mei 2006 @ 01:10 |
Toen ik ooit in een grijs verleden als zaterdaghulp in een Chinees restaurant werkte waren er waarlijk mensen die Babi Pangang zonder vlees wilden bestellen. ![]() Alleen de saus dan maar? ![]() | |
EnderOnline | zaterdag 27 mei 2006 @ 01:15 |
quote:Alsof zo'n in een stal vetgemest stukje nepwild niet heel erg naar kip smaakt. En dat mag je dan niet zeggen? ![]() | |
rashudo | zaterdag 27 mei 2006 @ 09:14 |
quote:Nope, maar tijdens het eten vind ik het toch wel vreemd.. straks valt er nog as in je gerecht ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 27 mei 2006 @ 10:04 |
quote:Het lijkt meer op kip dan wild zwijn op varken. | |
tim2308 | zaterdag 27 mei 2006 @ 10:24 |
Nou, dan maar wat misdragingen. De meeste dingen die ik hier boven zie, zijn niet eens blunders, maar gewoon onwetendheden. Het is jammer dat gasten in de horeca niets durven te vragen. En dat die student- cq, uitzendkelnertjes zo weinig weten. -Cola tijdens het eten -Zwangere vrouwen die (terecht) een boel ophef maken om doorbakken vlees enzo te krijgen en daarna een sigaret opsteken -Mensen die bij het binnenkomen van een partij zeggen:"Ik dacht dat we zalm kregen in plaats van saté" (heb zelf een aziatisch uiterlijk) - Foute mensen die op een neerbuigende toon vragen:"Wat is 'eet smakelijk' in het chinees" - Mensen die iets langer moeten wachten:"Moet dat bier helemaal uit China komen". (bier afgepakt, en voor zijn ogen in de spoelbak gegooid. Mocht hij weer achteraan de rij aansluiten) - Als je aankondigt dat de niet vleeseters een heerlijke -noem eens wat- krijgen, dat opeens iedereen vega is | |
tim2308 | zaterdag 27 mei 2006 @ 10:36 |
Op http://www.waiterrant.net staan veel verhalen zoals die van Pietverdriet... | |
Oblivion | zaterdag 27 mei 2006 @ 10:50 |
quote:Dan maar fout! ![]() 1 keer iets zo a-sociaals gehad... Mensen hadden ingecheckt bij het hotel, kwamen bij ons eten. Hebben goed zitten eten, bord leeg. Een uur later kwam de man terug, hij toch niet zo lekker gegeten.... Ging als een razende tekeer tegen de meiden, die echt perplex stonden. Dus ik kwam op de vloer.... ![]() Wat is er aan de hand meneer, ook toen ging hij tekeer. Heb 'm verteld dat hij zijn geld terug kon krijgen, en dat hij nooit maar dan ook nooit nog 1 voet in de deur zou krijgen, zo gezegd zo gedaan. Daarna verteld dat ik even langs de receptie zou gaan voor zijn kopie van het paspoort, en dat toch wel zou faxen naar alle tenten bij ons in de buurt. Dat hoofd... ![]() Eikel. | |
Erosjuhhh | zaterdag 27 mei 2006 @ 10:58 |
wat is er mis met cola? sommige mensen zijn of de bob, of lusten geen wijn en om nou spa rood te nemen ![]() | |
tim2308 | zaterdag 27 mei 2006 @ 11:19 |
quote:Tja.. als er een drankje is wat alle subtiele smaken uit een gerecht overruled... Maar goed, als de gast blij is, ben ik ook blij ![]() | |
Erosjuhhh | zaterdag 27 mei 2006 @ 11:47 |
als ik drinken bestel.. drink ik meestal niet tijdens t eten, pas er voor en erna weer. en zo erg overruled cola ook niet, smaak is zo weg uit je mond | |
Oblivion | zaterdag 27 mei 2006 @ 11:58 |
quote: Is ook zo... Daarna kan ik weer genieten van de lekker smaak van het eten... ![]() quote:Ik heb het echt geprobeerd zoals het "hoort". Het hoort alleen niet bij mij... ![]() | |
Saik0 | zaterdag 27 mei 2006 @ 12:00 |
"Doe mij maar die pizza met artisjokkenhartjes, maar dan zonder artisjokkenhartjes." | |
mien-moeke | zaterdag 27 mei 2006 @ 12:44 |
Met m'n ex in een pizzaria in Groningen. Wij zitten te wachten op onze bestelling, krijgen de eigenaar en zijn zoon ruzie. Staan midden in de zaak, vlak bij ons, tegen elkaar te schreeuwen. Vliegt er op een gegeven moment ook nog een schaal ofzo door de lucht. ![]() | |
-Nielz- | zaterdag 27 mei 2006 @ 12:50 |
quote:Afgelopen vakantie maakte een vriend van mij deze opmerking. Hij had het zelf niet door maar kon aan onze reacties merken dat hij iets doms had gezegd. Prachtig! [ Bericht 1% gewijzigd door -Nielz- op 27-05-2006 13:01:00 ] | |
Camplo | zaterdag 27 mei 2006 @ 13:07 |
Ik heb zelf wel een blunder gemaakt ![]() Moest ik ff met een dienblad heen en weer lopen toen ik stond te tappen (op school was dat). Speciale week. En toen zette ik zo'n bord neer, en er stonden er 3 op dat dienblad, dus ik pak het meest linker eraf, glijdt de rest zo bij die kerel over z'n hoofd en nek, omdat het dienblad uit evenwicht was.. ![]() ![]() ![]() | |
tim2308 | zaterdag 27 mei 2006 @ 13:21 |
Oei, dat is heet..... dat is het risico bij het eten op de hotelSCHOOL ![]() | |
LittleIcequeen | zaterdag 27 mei 2006 @ 14:14 |
quote:Whahaha dat herinner ik me nog. Ook dat die eigenaar steeds z`n best deed ons ervan te overtuigen dat na 1 keer daar te hebben gegeten iedereen terug komt. Voor de mensen die niet weten over welke pizzaria het gaat: Het was bij Da Carlo. | |
LittleIcequeen | zaterdag 27 mei 2006 @ 14:17 |
Paar weken geleden met m`n vriend bij de Mac Donalds: 2 andere klanten (volgens mij vriend en vriendin of man en vrouw) die aan de tafel naast ons zaten kregen ruzie met elkaar. Op den duur wordt de vrouw zo kwaad dat ze de deksel van der milkshake beker eraf haalt en de volle beker tegen het hoofd van der man/vriend smijt. De 2 zijn uiteindelijk eruit gezet. Maar mijn vriend en ik lagen dubbel van het lachen ![]() ![]() ![]() | |
LittleIcequeen | zaterdag 27 mei 2006 @ 14:26 |
Poelestraat Groningen zo`n 3 jaar geleden. Loop met `s nachts met m`n ex door de poelestraat. Komen er opeens een stel ruzie makende jongens een kroeg uit. 1 van hen pak een fiets op, smijt hem willekeurig weer neer bijna tegen mij aan, m`n ex kon me net op tijd opzij trekken ![]() Vervolgens pakt ie de fiets weer op en smijt hem tegen een raam van een kroeg. | |
lubje25 | zaterdag 27 mei 2006 @ 14:36 |
Ik heb een tijd lang bij een cafetaria gewerkt, ongelooflijk hoevaak mensen een overheerlijke dobermankroket willen bestellen. ![]() | |
mien-moeke | zaterdag 27 mei 2006 @ 14:38 |
quote: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
LittleIcequeen | zaterdag 27 mei 2006 @ 14:46 |
Bestelde laatst 2 shoarma schotels met extra knoflooksaus bij een shoarmazaak hier uit Hoogezand. Vervolgens moesten mijn vriend en ik 1,5 uur op ons eten wachten tot het uiteindelijk bezorgd werd. Bezorger kon het niet vinden, erg vreemd vanwege het feit dat de straat waar ik woon nogal berucht is. Eenmaal terug in de woonkamer haald m`n vriend als eerste de folie van z`n aluminium bord af en wat ligt erop? Shoarma met kaas ![]() ![]() ![]() Daarna ging ik kijken wat ik had en had hetzelfde ![]() ![]() ![]() Heb toen de shoarmazaak weer gebeld en even later kwam de bezorger het verkeerde weer ophalen en het goede bij zich. Dat was inmiddels bijna 3 uur nadat ik voor het eerst had gebeld. [ Bericht 2% gewijzigd door LittleIcequeen op 27-05-2006 20:15:09 ] | |
-Wolf- | zaterdag 27 mei 2006 @ 14:49 |
mooi topic ![]() | |
LittleIcequeen | zaterdag 27 mei 2006 @ 17:19 |
Bij een cafetaria in Hoogezand: Mijn vriend en ik hadden net wat besteld. Man die achter de frituur stond was bezig de bestelling van een andere klant in te pakken. Hij laat per ongeluk een hamburger op de grond vallen, pakt `m weer op, legt `m in `t bakje en doet er wat mayo op. Mijn vriend en ik zagen dat dus, we staan op (hadden nog niet betaald) en lopen de cafetaria uit. Frituurman komt ons achterna en roept dat we moeten betalen (we hadden ons eten nog niet eens gekregen, was nog niet klaar). Wij luisteren niet, stappen de auto in en rijden naar een andere cafetaria. [ Bericht 1% gewijzigd door LittleIcequeen op 27-05-2006 18:45:47 ] | |
miss_dynastie | zaterdag 27 mei 2006 @ 18:39 |
Nadat je bij binnenkomst netjes te horen krijgt dat er wegens ziekte onderbezetting in de keuken is, netjes een drankje en extra stokbrood aangeboden krijgt toch na een minuut of dertig met een grote bek de keuken in lopen waar je eten blijft. | |
piepster | zaterdag 27 mei 2006 @ 20:02 |
Ben ik nou gek, of kloppen al die reacties hierboven niet? Dit gaat toch over blunders van gasten, en dat andere topic over blunders van restaurants etc. | |
charon | zaterdag 27 mei 2006 @ 20:11 |
quote:Dat is inderdaad schandalig! tvp | |
Mikkie | zondag 28 mei 2006 @ 00:25 |
- Prive gegevens op verzoek van de poster weggehaald. - [ Bericht 93% gewijzigd door Sander op 19-05-2011 11:01:55 ] | |
Blues | zondag 28 mei 2006 @ 02:54 |
quote:Nee, je bent niet gek ![]() Maar het gaat alweer OT nu ![]() | |
tim2308 | zondag 28 mei 2006 @ 03:12 |
quote:Dat is nog niet het ergste. Wat erger is dat mensen je roepen en dan met een groots en gul gebaar iets in je hand drukken zonder dat jij (en de buren van die persoon) kan zien wat er in zit. Loop je naar achter, zie je dat er 4 stuivers in je hand liggen ![]() | |
huize | zondag 28 mei 2006 @ 04:55 |
quote:Dank je. | |
Clourhide | zondag 28 mei 2006 @ 05:23 |
quote:Dat doe ik altijd bij de pizzajongen. Als ze bij dat bedrijf bewust 9,80 euro vragen voor een pizza... nou dan? Wat is er verkeerd aan als ik die 20 cent aan hem geef? Op restaurant is het wel een beetje anders, dat geef ik toe. | |
Pilootje | zondag 28 mei 2006 @ 10:52 |
Ooit eens een echtpaar gehad wat buiten proporties duur aan het eten was. Duurste van de kaart, duurste wijnen, champagne. Sigaren. Alles er op en aan. De rekening ging voor 2 personen over de 900 euro. Volgevreten en zat hebben ze geprobeert het pand te verlaten, zonder te betalen welliswaar. Afijn heel gedoe politie dr bij, bleek dat het 2 oplichter zijn die diet dagelijks in restaurants in de buurt deden. Uit eindelijk kregen we via het politie rapport nog complimenten. Ze hadden dr spijt van, en ze hebben nog nooit ZO lekker gegeten en gedronken. | |
Pietverdriet | zondag 28 mei 2006 @ 11:04 |
Wat pas ergerlijk is, is zo een tafel met een groep mensen die komen eten, de rekening krijgen en die dan delen. Eentje zamelt het geld in. Iedereen geeft wat meer voor de fooi en diegene die het geld inzameld komt dan met de knaken betalen, past het verschil met de rekening (als dat er is) bij (of roomt het af) en betaald precies de rekening. Die heeft dan gegeten op de kosten van de rest van de groep. In een restaurant wat ik ken kwam tijdenlang zo een groep waar de "penningmeester" dat deed. | |
Drive-r | zondag 28 mei 2006 @ 11:10 |
quote:Brrr, ik kan het me voorstellen. De mensen met wie ik ga eten, hebben daar echter weinig last van. Ik verbaas me juist altijd over de enorm fooi die er ontstaat als de rekening gedeeld wordt, iedereen rond lekker makkelijk af, het tikt vaak aardig aan. Wij hebben tegenwoordig een erg populaire vegetarische schotel op de kaart staan, met wat welriekende kazen uit de oven. Al meerdere verhalen gehoord van de bediening, dat gasten eerst dachten dat iemand zijn schoenen had uitgetrokken en vervolgens pas de geur konden plaatsen. Eigenlijk beetje slecht van ons natuurlijk, maar het gerecht is heelijkr en erg populair.... kan moeilijk de geur gaan onderdrukken... | |
beestjuh | zondag 28 mei 2006 @ 11:12 |
Behalve ruim 85 euro aan wisselgeld laten liggen op de balie terwijl ik ze drie keer terugriep? ![]() Na het werken de wc's schoonmaken was ook tof, rotten.com is er niks bij. Had ik mijn camera gehad was ik nu ruim voorzien geweest in velerlei chantagemateriaal. ![]() | |
Chielus | zondag 28 mei 2006 @ 12:22 |
Lekker al die reacties op een kant en klare dressing, post die liever in een ander topic, het ging om een eetcafé, niet over een sterrenrestaurant. Ik zal hier voor alle Kookgoden dan nog wat verklappen, de mayonaise bij de frietboer maakt hij ook niet zelf. ( ![]() Maar verder ontopic, zat van dit soort zaken meegemaakt. -Gast die vraagt of die biefstuk uit de frituur kan komen want zo doet hij het thuis ook altijd en vindt ie lekker. -Bij een gast die niet had zitten opletten bij de presentatie van de grechten bij een walkin-dinner; ![]() ![]() ![]() ![]() Aan mij vragen wat een lekkere keus zou zijn, ik opper als voorgerecht iets met WIldziwijnham, Gast: "nee, ik mag geen varken"en daarna als hoofdgerecht een Varkensoester bestellen. | |
Serendips | zondag 28 mei 2006 @ 12:41 |
In hoeverre iemand iets van eten weet, is vaak een goede graadmeter voor algemene ontwikkeling. Ik had een keer een date met een jongen, hadden we koffie na het eten besteld. Koffie wordt geserveerd met een schaaltje koffieboontjes. Ik steek er gelijk eentje in m'n mond; hmmm lekker! Zijn reactie: 'Dat zijn toch geen echte koffiebonen?'. ![]() Nee, duhhhh, blijkbaar had hij nog nooit een chocolade koffieboon gezien. Afknapper!! Mensen die niet weten wat in restaurants wordt bedoeld met 'rare/ medium/ well done' of varkenshaas of kalfsoester zijn echt boeren... | |
charon | zondag 28 mei 2006 @ 13:19 |
quote: quote: | |
Mikkie | zondag 28 mei 2006 @ 13:21 |
- Prive gegevens op verzoek van de poster weggehaald. - [ Bericht 93% gewijzigd door Sander op 19-05-2011 11:01:56 ] | |
Taurus | zondag 28 mei 2006 @ 13:40 |
quote:Ik vind fooi bullshit. Ik doe 't, omdat 't gebruikelijk is en omdat ik mensen wel wat gun, maar het slaat werkelijk nergens op. Namelijk, voor die geweldige service waar jij het over hebt krijgen die mensen als 't goed is gewoon salaris. Er wordt niet anders verwacht, lijkt me. Je werkt voor je geld, en als je dat geld wilt, dan werk je goed, zo niet, volgt er ontslag. Dat heeft helemaal niks met fooi te maken. Daarnaast werk ik in verkoop (ook in horeca gewerkt, dus ja, ik weet waar ik 't over heb) en ik verdien veel minder (logisch, tis overdag en ook fysiek minder zwaar werk) maar ik krijg géén fooi! Duh! Ik vind 't echt belachelijk als je als bediening in 'n restaurant boos wordt als mensen je dus maar 10 cent fooi geven. Take it or leave it, het is een extra'tje, geen verplichting. | |
SHE | zondag 28 mei 2006 @ 13:55 |
Mijn eerste avond ( lees sollicitatie ) in Get Down Cafe Utrecht tijdens mijn studie tijd. Ik had al wel ruim barervaring, maar was erg zenuwachtig omdat ik als enige meisje een bar alleen zou draaien...en dat in een toko vol bronstige late teens en jonge twintigers. Als klap op de vuurpijl doet het barpersoneel om de 2 uur ook nog een kleine 'act' op de bar ..het welbekende heehoo liedje ![]() Sjors staat daar dus achter de bar lekker te tanken om de zenuwen weg te werken ( wij mochten drinken achter de bar ) ..maar ik was zo godsgruwelijk zenuwachtig dat ik voor dat we opengingen al ruim een liter wijn had weggewerkt. Lang verhaal kort....bij de eerste bar act kon ik mijn evenwicht nog wel bewaren....bij de tweede lazerde ik er vanaf...molde 300 glazen en had een liter shooter over mijn shirtje en broek Ik ben overigens aangenomen ![]() | |
SHE | zondag 28 mei 2006 @ 13:59 |
quote:Ipv zo'n hautaine houding aan te nemen, had je vriendjelief ook gewoon kunnen uitleggen dat ze van chocolade zijn gemaakt. Sowieso vraag ik me af , wat jouw definitie van een acceptabel etablissement is, als je daar komt waar ze je koffieboontjes voorschotelen bij de koffie ![]() Ik denk dat ik van gastronomie wel aardig kaas heb gegeten..en juist mensen laten delen in ervaringen , iets leren of zelf nog iets ontdekken is toch het leukste wat er is. | |
Mikkie | zondag 28 mei 2006 @ 14:24 |
- Prive gegevens op verzoek van de poster weggehaald. - [ Bericht 95% gewijzigd door Sander op 19-05-2011 11:01:56 ] | |
Taurus | zondag 28 mei 2006 @ 14:40 |
quote:Nee maar je negeert gewoon volledig wat ik zeg. Je krijgt toch salaris? Krijg je dat om borden op iemands tafel te smijten en onbeleefd te doen? ![]() Je hebt niks voor die mensen gedaan, je hebt gewoon je werk gedaan en daar krijg je voor betaald. Als mensen jou fooi geven is dat helemaal extra, is 'n cadeautje. | |
EnderOnline | zondag 28 mei 2006 @ 14:54 |
quote:Je hoeft toch geen fooi te geven, dit is amerika niet waar het personeel als een stel hongernegers van de fooi moet leven. Als de service goed was geef je een fooi, anders niet. En het is toch juist aardig dat iemand die 55 euro geeft je niet terug laat lopen om hem nog eens 10 cent te geven. Het is niet bedoeld als fooi maar omdat het de moeite niet is op het wisselgeld te wachten. Ik snap je probleem niet. [ Bericht 6% gewijzigd door EnderOnline op 28-05-2006 15:03:50 ] | |
Yankee | zondag 28 mei 2006 @ 15:04 |
quote:Ik ook niet. Dat gezeik altijd over een fooi, zoek ander werk ofzo! | |
ChrisJX | zondag 28 mei 2006 @ 15:04 |
quote:In bepaalde restaurants is een amuse vrij standaard en is het vreemder als je er geen krijgt ![]() Dat is hetzelfde als bij de Griek gaan eten en het dan raar vinden dat je een glaasje ouzo krijgt. | |
SHE | zondag 28 mei 2006 @ 15:10 |
quote:WTF doe je???? Waarom krijg ik dit??? Doe weg !!!!! ![]() | |
Serendips | zondag 28 mei 2006 @ 15:13 |
quote:Ik vind het nogal kort door de bocht geredeneerd om te stellen dat ik een hautaine houding aanneem. Je was er nl. niet bij. Natuurlijk heb ik hem verteld dat die boontjes van chocolade zijn. Ik vond het alleen nogal vreemd dat ie dat niet wist. Ik heb het over iemand van 25 jaar en afgestudeerd aan de universiteit, dan veronderstel ik toch wel dat je het een en ander weet en zeker dat je wel eens een chocolade koffieboon op een taart hebt zien liggen. Ik heb het hier niet over een ingewikkeld gerecht met een moeilijke naam of zo, maar om een fuckin' chocolade koffieboon.... Verder heb ik nergens beweerd dat ik me in een restaurant met een Michelin-ster bevond. Voor mij is een eenvoudig eetcafé of een net restaurant prima. Ik heb, als student zijnde, helemaal geen geld voor dure restaurants. Dat je dan eens ergens komt waar koffieboontjes i.p.v. bonbons geserveerd worden, kan voorkomen. Dat boeit me niet, ik ben dol op koffieboontjes van pure chocolade. Je neus daarvoor ophalen, dat is pas hautain! Overigens ben ik het wel met je eens dat het leuk is om mensen eens iets nieuws te laten zien op culinair gebied. Ik presenteer gasten dan ook graag iets wat ze nog niet kennen. | |
ChrisJX | zondag 28 mei 2006 @ 15:18 |
quote:Ik snap je punt en je mag idd van iemand van 25 verwachten dat hij weet wat chocoladekoffieboontjes zijn. Maar aan de andere kant: als hij die dingen toevallig nooit ergens gezien heeft, hoe moet hij het dan weten? | |
huize | zondag 28 mei 2006 @ 15:21 |
quote:Er staat toch duidelijk het zinnetje tussen "ander bedrijf". Ontopic: Gezelschap uitgebreid gegeten, koffie na, blauwe GrandMarnier erbij, en...een sigaar. Keuze tussen short filler en long filler, Meneer met een uitermate bekakt accent, "doet mij maar een Long FilTer" , Glimlach erbij, Displaydoos gepresenteerd, uiteraard de meest grote sigaar, de Churchill. Meneer haalt em uit de folie, ik plaats de kist reug en wil de asbak, lucifers, houtjes, schaar, boor of gleufknipper pakken, draai me om en zie meneer al uitgebreid vuurtje eronder, en maar zuigen en zuigen. | |
SHE | zondag 28 mei 2006 @ 15:21 |
quote:Ik heb niks tegen koffieboontjes, mop | |
Serendips | zondag 28 mei 2006 @ 15:33 |
quote:Dan moet je ook niet zo zitten rellen, schat. | |
huize | zondag 28 mei 2006 @ 15:44 |
Ok zo'n standaard misvatting, ieder cafe/terras heeft Grimbergen en Palm. En nog niet al te lang geleden een hele discussie met een vrouw gehad over haar rekening, mevrouw was het niet eens dat we extra frites hadden aangeslagen. Als een tafel bij ons extra frites besteld, geven we dat aan op de kassa met Sup Frites, keuken krijgt een bonnetje en op de rekening staat "supplement Frites ¤0.00 " En toch was mevrouw het er niet mee eens. | |
#ANONIEM | zondag 28 mei 2006 @ 15:50 |
* Razztwizzle : "Dus 1 koffie met 1 punt slagroomvlaai? Prima" Klant: "Ja, lekker, komt u het brengen?" * Razztwizzle : "Ik kom het zo bij u brengen" * Razztwizzle brengt vlaai. * Razztwizzle gaat rust verder met werkzaamheden. Klant: "Ik vind deze vlaai niet lekker want er zit teveel slagroom op. Ik wil een nieuwe punt. Gratis." * Razztwizzle : "Maar.. u wist toch dat het slagroomvlaai was?" Klant: "Ja, maar ik hou helemaal niet van slagroom. Ik wil een nieuwe. En anders wil ik je baas spreken." * Razztwizzle : " ![]() Of deze: Klant: "Waar is de slagroom in mijn cappucino? Er hoort slagroom in! Dat jullie dat niet weten!" ![]() Of: Klant: "Ik gaf ¤50" * Razztwizzle : "Nee, u gaf ¤20. Ik heb het briefje hier nog bovenop de toonbank liggen meneer." Klant: "Dat is niet mijn briefje" (Hij was de enige in de zaak ![]() * Razztwizzle : "Meneer, u betaalde met ¤20. Als ik vanavond nou een kasverschil heb van 30 euro bel ik u terug, zullen we dat afspreken?" Klant: "Ja.. maar ik vond de vlaai ook vies en de koffie ook niet lekker en ik wil gewoon m'n geld terug *grist briefje van ¤20 van de toonbank*. ![]() | |
YuckFou | zondag 28 mei 2006 @ 15:55 |
schaamteloze tvp ![]() ik werk zelf niet in de horeca maar lig hier krom van t lachen om de verhalen zoals hierboven, wat een oetlullen lopen er toch rond op deze planeet ![]() | |
huize | zondag 28 mei 2006 @ 15:56 |
quote:Zo'n mensen zijn verschrikkelijk, die hebben ooit ergens iets op een bepaalde manier gehad, meestal de foute, en dan gaan ze jou "verbeteren". | |
Blues | zondag 28 mei 2006 @ 15:59 |
Vreselijk Razztwizzle ![]() | |
Chielus | zondag 28 mei 2006 @ 16:11 |
Een die ik al zo vaak heb meegemaakt; Gast; Heeft u Verse Jus d'Orange. Ik; Nee helaas, alleen uit fles. Gast; Oh doe dan maar een Cappucino... Ik: ![]() Gasten krijgen Tournedo Rossini, det een mooie plak halfgesmolten ganzenlever bovenop. Gast tegen mij, meneer waarom ligt er mayonaise op m'n biefstuk.... En de overbekende grap die altijd wel iemand maakt als mensen een spoom krijgen. "He we hebben het hoofdgerecht nog niet gehad hoor. Het toetje hoef ik straks pas". | |
Martijn_77 | zondag 28 mei 2006 @ 16:13 |
quote:Ganzenlever of mayo dat is wel een heel verschil, Dan zie je het echt niet ![]() | |
Serendips | zondag 28 mei 2006 @ 17:00 |
quote:Haha, die is zeker van echt hondenvlees? ![]() | |
Mikkie | zondag 28 mei 2006 @ 17:23 |
- Prive gegevens op verzoek van de poster weggehaald. - [ Bericht 49% gewijzigd door Sander op 19-05-2011 11:01:56 ] | |
charon | zondag 28 mei 2006 @ 17:31 |
Of een uitsmijter. En dan klagen dat ei niet geklutst is. | |
Principessa | zondag 28 mei 2006 @ 17:53 |
quote:En vervolgens afknappen omdat ze het niet kennen. Die mensen kijken wel uit om nog een keer met jou te eten..! ![]() | |
NoSigar | zondag 28 mei 2006 @ 18:14 |
quote:En dan vind ik het nog niet verplicht. | |
NoSigar | zondag 28 mei 2006 @ 18:15 |
quote:Is toch gewoon diefstal? | |
tim2308 | zondag 28 mei 2006 @ 22:06 |
quote:'t Lijkt de Mac wel. Zonder sinas is zo'n menu duurder dan mèt... | |
rashudo | zondag 28 mei 2006 @ 22:54 |
quote:Restaurant Piraterij! | |
lubje25 | maandag 29 mei 2006 @ 16:46 |
quote:Ik vind vooral de manier waarop het gaat. Als ze zoiets hebben van laat maar zitten, puur voor de afronding dan vind ik het nooit zo erg als het maar 10 of 20 cent is. Wat ik wel erg vervelend vind is alsof ze dan net doen alsof ze de grootste fooi van de wereld gegeven hebben. Die lui krijgen het van mij netjes terug. | |
M.I.B. | maandag 29 mei 2006 @ 17:11 |
In het studenten eetcafe waar ik een paar jaar als barkeeper/ober heb mogen werken, kon de bediening na sluiting zelf wat eten. Vaak was dat de daghap (of, als de koks in een goeie bui waren en wij hen genoeg bier hadden gegeven, kreeg je wel eens wat lekkerders). Collega van me kreeg de daghap: Collega (tegen de kok): Damn, ik weet niet wat je met die gehaktbal hebt gedaan, maar hij smaakt wel heel goed vandaag. kok: Da's een tartaartje, knuppel! Op zich, ze zien er (enigszins) hetzelfde uit, dus je kunt je nog vergissen erin. Maar als je al de hele avond als daghap het tartaartje hebt lopen verkopen............ (Overigens, geef mij maar een gehaktbal!) | |
Serendips | maandag 29 mei 2006 @ 18:12 |
quote:Dat was een beetje dom... ![]() | |
Horsemen77 | maandag 29 mei 2006 @ 18:53 |
quote:wat is hier mee? | |
Blik | maandag 29 mei 2006 @ 19:20 |
quote:Ik heb dit precies hetzelfde ook een keer meegemaakt. En dan komt die gewoon de volgende ochtend nog terug ook nog of er een kasverschil is... Wat een mongool ben je dan | |
Pilootje | maandag 29 mei 2006 @ 21:13 |
Van de barman: Ik heb gehoord dat jullie hier hele lekkere cocktails hebben. Dat klopt, hier is de kaart Oh lekker, nou doe mij maar een een sinaasappelsapje. | |
Blues | maandag 29 mei 2006 @ 22:03 |
![]() ![]() | |
Stansfield | maandag 29 mei 2006 @ 22:18 |
Geweldig topic dit. Heb zelf bij de grote gele M gewerkt en de dingen die je daar meemaakt niet normaal meer. Mensen die om extra eten schooien echt niet normaal. Maar ja wat wil je als je ziet wat voor mensen er bij de mac komen. En dan doen alsof ze uit eten zijn. | |
Freak187 | dinsdag 30 mei 2006 @ 12:03 |
Misschien zet ik hier kwaad bloed, maar ik geef per defenitie geen fooi aan pizzabezorgers. Snap niet dat het een "geaccepteerd" fenomeen is. Die opgeschoten gasten zitten op een scootertje en kijken dan beteutert als ze geen fooi krijgen. Je krijgt toch gewoon je salaris? Bij restaurants ben ik ook niet zo scheutig eerlijk gezegd. Als ik met een gezelschap ga eten dan zeggen die anderen: "de gebruikelijke 10% maar?" Tsja.. ik begrijp dat niet zo. Het is een beetje ingeburgerd lijkt wel. In Amerika leef je van de fooien, maar in Nederland hebben ze toch wel een fatsoenlijke CAO? Ik heb zelf in een supermarkt gewerkt en als ik dan speciaal voor een klant in het magazijn een produkt pak, omdat het vak leeg is, dan krijg ik geen fooi. Ik doe gewoon m'n werk. | |
Taurus | dinsdag 30 mei 2006 @ 12:08 |
quote:Fooi is ook niet nodig, en je bent 't zeker niet verplicht. De teleurstelling is er alleen omdat men ´t gewend is fooi te ontvangen bij dat soort baantjes. Daar word je verwend van. Zelf geef ik wel fooi aan pizzabezorgertjes, als ´t ´n schattige is dan ![]() ![]() | |
Horsemen77 | dinsdag 30 mei 2006 @ 13:54 |
quote:lame, het is algemeen bekend dat bijna overal bier wordt verkocht bij de mac, behalve hier in NL ![]() mmmmmmm Berliner Kindl bij de Mac in Berlijn ![]() | |
tim2308 | dinsdag 30 mei 2006 @ 20:48 |
quote:Ahum.... Laat ik mijn avond niet bederven en gewoon maar naar deze link wijzen http://www.fatsoenlijkehorecacao.nl/inhoud_punten.asp | |
lubje25 | dinsdag 30 mei 2006 @ 20:50 |
quote:Het mooiste is als ze dan ook nog hun helm op houden ![]() ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 30 mei 2006 @ 20:52 |
quote:In Spanje ook. De enige reden waarom mijn vader het nog wel te pruimen vond in de Mac ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 30 mei 2006 @ 21:01 |
quote:Dat is toch geen blunder? Hoe moet je het dan zeggen? Als ik zoiets heb gooi ik er een brede glimlach tegenaan en die krijg ik meestal ook terug. Het is iig duidelijk wat je wil. | |
rekenwonder | dinsdag 30 mei 2006 @ 21:04 |
quote:Jezus, dat kun je toch geen CAO noemen! | |
Mapani | dinsdag 30 mei 2006 @ 23:46 |
De allereerste avond dat ik op mijn werk in het restaurant mocht bedienen at er een grote groep. Bij het hoofdgerecht kregen ze verschillende sauzen. Die werden in sauskommen op dienblaadjes gezet, en wij gingen die dan netjes op de tafels zetten. Er stond nog 1 kommetje op mijn dienblaadje, en ik was bezig de een na laatste in te zetten, toen mijn dienblaadje kapseisde, en de saus in de nek van een sjieke dame belandde. De champignons dreven over haar rug naar beneden. Op hetzelfde moment zegt ze tegen haar overbuurvrouw: ik krijg het opeens heel warm. Gelukkig droeg ze een vest dat ze uit kon trekken, en dat mijn baas mocht laten stomen.Toen dacht ik dat ik mijn baantje wel gedag kon zeggen. Tot mijn stomme verbazing lag mijn baas in de keuken dubbel van het lachen. Ik werk er nog steeds. | |
Stansfield | woensdag 31 mei 2006 @ 00:07 |
Ik kan me ook niet iets herinneren wat erg grappig was en opzich wel een blunder van een gast. Gingen we met ons team als seizoenafsluiter onbeperkt steengrillen in een restaurant. En dan doen ze bij een nieuwe steen zout erop. Dus één lolbroek denk ik draai dat dopje los kan je lachen. Maar die gozer die daar werkt heeft natuurlijk veel vaker van die teams met lolbroeken gehad. Dus wij kijken wat er gebeurt. Hij legt de steen neer pakt de zout doet zijn duim op de deksel voor een gedeelte en strooit er zout op en legt het weer neer. Erg grappig was dat dat die lolbroek zijn standaard grapje mislukte. | |
golfer | woensdag 31 mei 2006 @ 00:15 |
quote:Meer een blunder van de bediening dan van de gast dus en niet echt thuis in dit topic. ![]() | |
DayFairy | woensdag 31 mei 2006 @ 13:38 |
quote:Beetje offtopic misschien maar dat doen twee vrienden van ons in cafe ook nog al eens. Sindsdien zorgen we ervoor dat we zelf het bij elkaar gelegde geld afgeven aan de kassa met de vriendelijke mededeling dat het wisselgeld voor de betreffende barmannen is. | |
#ANONIEM | woensdag 31 mei 2006 @ 14:18 |
quote:Ik snap het niet echt.. [ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 31-05-2006 14:18:53 ] | |
Pietverdriet | woensdag 31 mei 2006 @ 14:23 |
quote:En die mensen noem je nog steeds vrienden? | |
Serendips | woensdag 31 mei 2006 @ 14:26 |
quote:Nou, gewoon...Een gast die lollig probeert te zijn, terwijl de bediening die grap allang kent. Uit voorzorg drukt de ober zijn vinger op het dopje, omdat hij weet dat er regelmatig mensen zijn die het dopje losdraaien met als risico dat het hele zoutvaatje over de steen heengaat. Dat kan ik sowieso geen practical joke meer noemen, da's basisschoolhumor... ![]() | |
#ANONIEM | woensdag 31 mei 2006 @ 15:22 |
Ahzo, oke, nu ik snap ![]() | |
Stansfield | woensdag 31 mei 2006 @ 21:23 |
Het was juist ook zo grappig omdat iedereen het al een domme grap vond en dat het toen totaal mislukte. | |
Richie_Rich | donderdag 1 juni 2006 @ 03:03 |
quote:Dat zou ik geweest kunnen zijn. Ik ben fan van verse (sinaasappel)sap en cappuccino. Soms gaat m'n voorkeur uit naar sap en soms naar cappuccino. Sap uit pak/fles is een dikke no/no voor mij. Dus ik vind het niet zo heel vreemd. | |
#ANONIEM | donderdag 1 juni 2006 @ 09:34 |
quote:Dat is ook helemaal niet vreemd. Naast het feit dat het uit pak minder lekker is staat de prijs ook totaal niet in verhouding. ¤1,75 oid voor een glaasje sap uit pak ![]() | |
Loontjah | donderdag 1 juni 2006 @ 10:36 |
Ik werkte maar een jaartje in het eetcafé waar ik nu al weer 6 jaar werk..En mening grappige dingen meegemaakt. Ik: Kan ik uw bestelling opnemen ? Klant ( vrouw 40+ ):Doe mij maar de zalmfilet.. (Op de kaart Gepocheerde zalmfilet) Ik: Ok, komt er aan... Keukenmaakt gepocheerde zalm klaar, voor de n00bs gepocheerd is soort koken in bouillon.. Waardoor de zalm de meeste zalmroze kleur verliest, en meer wit wordt. Ik serveer: mevrouw, de gepocheerde zalmfilet... Klant: Huh ![]() Ik: U had toch de gepocheerde zalmfilet besteld? Klant: Ja, maar dit is geen zalm hoor. Ik: Jawel hoor... Klant: nee hoor, echt niet Ik: ![]() Baas: er was een probleem Klant: Ja, ik had zalm besteld maar dit is geen zalm Baas: ![]() Klant: Ja dan wil ik iets anders.. Ik en baas: ![]() --------------------------------------- Ik: Kan ik u bestelling opnemen ? Klant: Doe maar een koffie en een Quick Lunch.. ( ik citeer van de lunchkaart, kopje tomatensoep, stokbrood kaas, en een broodje kroket voor de belachelijke prijs van ¤ 5,50.. meeste mensen weten bij dit soort lunch gerechten dat alles op 1 bord wordt geserveerd vandaar de naam QUICK lunch) Ik breng koffie... 3 min later... Ik: één quicklunch alstublieft... Klant: ![]() Ik: ja die zit er toch bij... Klant: Ja en als ik die soep eet, wordt mijn broodje kroket koud ![]() Ik: Meneer dit serveren wij al minstens 6 jaar zo, en heb er nog nooit een klacht over gehoord... * ik vertel de quick lunch verklaring.. Klant haalt tomatensoep van het bord en geeft de rest terug aan mij: Geef de rest maar als mijn soep op is.... Ik: ![]() Hekel aan die klanten... Ook een blunder: een deftige vrouw wou weten wat een tosti was ![]() | |
Horsemen77 | donderdag 1 juni 2006 @ 11:49 |
quote:Inderdaad... die bagger hoef ik ook niet. Als ik sinaasappelsap uit pak wil ga ik wel naar de supermarkt ![]() | |
miss_dynastie | donderdag 1 juni 2006 @ 11:51 |
quote:Da's geen blunder, zolang ze het fatsoenlijk vraagt. | |
M.I.B. | donderdag 1 juni 2006 @ 11:53 |
De 'wijnkennis' van sommige gasten is ook vaak al een blunder op zich. Onze witte huiswijn was een mooie middenmoot, niet te zoet, niet te droog. Bij grotere partijen loop je dan met de huiswijn door de zaal heen, en schenkt bij waar nodig. En dan zit er altijd wel iemand die of vraagt om de zoete witte wijn, want deze is te droog, of vraagt om de droge witte wijn want deze is te zoet (vaak weten ze het al voor ze hem geproefd hebben). (Bijna, afhankelijk van de gast) altijd loop je naar de keuken, schenkt (uit dezelfde fles) een glas in, geeft het ze en ze zijn dolgelukkig. Ja, deze smaakt veel zoeter/droger ![]() | |
Chielus | donderdag 1 juni 2006 @ 12:01 |
quote:Nerdje ![]() ![]() Ik heb alleen bedoeld dat ik het al zo vaak mee gemaakt heb, dat ik het opvallend vind worden. Het veranderen naar deze combinatie. Ik ben echt niet te beroerd om voor jou een Cappucino te gaan maken hoor. | |
Horsemen77 | donderdag 1 juni 2006 @ 12:03 |
quote:Ah dus je bedoelt specifiek van verse sinaasappelsap naar capuccino? Dat verandert de zaak ![]() | |
Chielus | donderdag 1 juni 2006 @ 12:07 |
quote:Yep.... En als het nu eens gebeurd maar het zijn altijd dezelfde types , dus ik vermoed een complot ![]() | |
Richie_Rich | donderdag 1 juni 2006 @ 12:30 |
quote:Bij mij wisselen verse jus en cappuccino stuivertje afhankelijk van bui. Dus als ik trek in jus heb en die blijkt niet vers te zijn dan ga ik voor cappuccino ![]() Welke tent werk je? ![]() | |
-Nielz- | donderdag 1 juni 2006 @ 13:12 |
quote:Zo'n quicklunch is echt iets voor mij! Waar is dat ergens? | |
Pune | donderdag 1 juni 2006 @ 13:35 |
Ik liep eens op een borrel met een plateau vol champagneflutes op 1 hand om alle 50 gasten van een glaasje te voorzien. Terwijl ik me half naar een gast toebuig om een afwijkend aperitief als bestelling aan te nemen, begint een onverlaat aan mijn andere kant zo hup, de glaasjes van mijn blad af te pikken. Evenwicht weg, dienblad kantelt, helaas champagne over zijn pak en een gespeelde geschokte blik van mij. En ik heb eens meegemaakt dat een gast zich zo excessief volgoot met wijn dat hij aan tafel ten overstaan van het gezelschap en bediening, moest kotsen. "Hier, een emmertje." ![]() | |
DayFairy | donderdag 1 juni 2006 @ 14:13 |
quote:Ja. Behalve dat zijn het erg leuke mensen. Ik ben alleen niet zo dapper in het confronteren van mensen vandaar dat er nog niets van gezegd is ![]() En blijkbaar ben ik ook de enige die zich er aan stoort of de rest vind het niet boeiend genoeg om er iets van te zeggen. Dus los ik het maar op zonder conflicten. Gaat ook niet om heel veel geld. Meestal iets van rond de 5 euro. Maar het is voor mij meer het principe. Maar goed. Zoals ik al zei ik ben heel slecht in confrontaties aangaan. Ik vermijd ze liever. | |
Erosjuhhh | donderdag 1 juni 2006 @ 15:54 |
quote:als mensen dat bij mij doen, ben ik zo vrij om het hele dienblad over ze heen te gooien ![]() ook al kon ik hem wel corrigeren. moeten ze er maar niks zomaar vanaf pakken | |
miss_dynastie | donderdag 1 juni 2006 @ 16:00 |
quote:Of misschien durft de rest ook niet zo goed. Heb gehad dat ik met weinig geld en studiegenoten een zo goed als verplicht etentje had. Ik expres zuinig aan gedaan, had niet veel geld, had je mensen die heel veel te eten en drinken namen en toen de rekening kwam zeiden: we gaan de rekening delen, toch? Moest ik een flink bedrag meer betalen dan ik zelf op had gemaakt, maar dat doe ik toch écht niet hoor. Zeg dat dan vooraf, dan kan ik gelijk duidelijk maken dat ik geen zin heb het eten van zo goed als vreemden te betalen. Een aantal mensen bleek hetzelfde te denken, maar heeft niks gezegd uit verlegenheid of zo. Maar daar heb ik niet zo'n last van in dit soort gevallen. | |
gronk | donderdag 1 juni 2006 @ 18:47 |
quote:Vriendin van me die in een restaurant heeft gewerkt heeft sindsdien de helft van alle restaurants afgeschreven omdat ze overal dezelfde heel- en halffabrikaten proeft. ![]() | |
Drive-r | donderdag 1 juni 2006 @ 19:00 |
quote:Ik ken het probleem. Al die tenten waar je meteen merkt welke trucjes ze gebruiken. Vis of vlees uit steamers, kan en klare sauzen, je gaat het gewoon herkennen als je zelf in keukens gewerkt heb. In eetcafes en dergelijke maakt het mij ook eigenlijk niet meer uit, maar in sommige restaurant kan ik echt teleurgesteld zijn... | |
Richie_Rich | donderdag 1 juni 2006 @ 19:12 |
Dat zag je ook altijd bij Gordon Ramsey, dat programma dat hij restaurants ging helpen ![]() | |
Serendips | donderdag 1 juni 2006 @ 20:19 |
quote:Ze kende het zeker alleen als croquemonsieur... ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 1 juni 2006 @ 22:38 |
quote:Ik ben niet zozeer teleur gesteld in de restaurants, maar in de mensen die deze troep blijven accepteren in restaurants. | |
Drive-r | donderdag 1 juni 2006 @ 22:41 |
quote:Da's waar, maar ik zie mezelf ook niet protesteren. Hoewel ik dat in een duurdere tent met hogere verwachtingen dan weer wel doe, gewoon netjes. | |
gronk | donderdag 1 juni 2006 @ 22:56 |
quote:'t is ook 't verlies van je naieviteit. En da's eigenlijk best jammer. ![]() | |
huize | vrijdag 2 juni 2006 @ 14:37 |
Voor mijzelf ligt het gewoon aan de zaak waar ik me bevind. Als ik me in een gemiddelde lunchroom bevind verwacht ik postmix, kant en klare sauzen e.d. Zit ik in een wat duurder restaurant dan is mn verwachting weer anders. Tuurlijk is het jammer dat zoveel zaken zo werken maar dat is nou eenmaal de realiteit. ot: Gast: Zeg, jongeman, de Grand Marnier, hoe groot is die, we hebben nog zin op een toetje maar niet te groot.... Ik: ![]() | |
SHE | vrijdag 2 juni 2006 @ 15:28 |
quote:Ik zou het ook op zijn minst dubieus vinden als meneer zijn zin op een toetje doet ...brrr | |
Mwanatabu | vrijdag 2 juni 2006 @ 15:42 |
quote:Yup, dat geintje ken ik. Zit je met 20 mensen te eten à 20 gulden (nog) per persoon. Na afloop allemaal even 20 ballen lappen. Als de pet rond is gegaan, blijkt dat 1 iemand niet betaald heeft. Wie? Wie? Niemand. Goh. Allemaal een gulden extra betaald. Heeft er dus iemand voor een piek zitten schransen op kosten van de anderen ![]() | |
Martijn_77 | vrijdag 2 juni 2006 @ 15:46 |
quote:Dat is wel slecht ![]() | |
Mwanatabu | vrijdag 2 juni 2006 @ 15:49 |
quote:Ja he? We zijn er nooit achter gekomen wie het nou was ![]() Andere misdragingen vind ik het trouwens als mensen zonder enig fatsoen door een restaurant gillen "dat ze iets niet lusten" of "vies vinden". Helemaal als mensen walgende geluiden gaan maken over dingen die zich op mijn bord bevinden. Ja, ik lust olijven/fetakaas/mossels, gek he? Dat is ook een teken van slechte opvoeding m.i. | |
Mikkie | vrijdag 2 juni 2006 @ 17:47 |
- Prive gegevens op verzoek van de poster weggehaald. - [ Bericht 93% gewijzigd door Sander op 19-05-2011 11:01:57 ] | |
miss_dynastie | zaterdag 9 september 2006 @ 11:00 |
Eergisteren naar een leuk houtovenpizzeriaatje hier in de stad. Komt er een enorme kakmadam binnen, die na het bekijken van de kaart een pizza en een witte wijn bestelt die als 'mousserend' op de kaart staat. Vervolgens komt de wijn en gaat ze zitten zeuren over de bubbeltjes die erin zitten. Nou ja, na even nadenken besluit ze de wijn toch maar te houden. Vervolgens komt de pizza, eet ze hem op en als de bediening nadat de borden leeg zijn vraagt of het allemaal gesmaakt heeft, moet madam toch even iets kwijt: even een tipje. De bodem was niet overal even hard, hier en daar écht harde stukken (lees: niet zo soppig als van diepvriespizza's, want het was écht prima te eten hoor), daar moeten ze echt wat aan doen. Ik moest echt mijn best doen om d'r niet midden in d'r gezicht uit te lachen. Een HOUTOVEN pizzeria ![]() ![]() | |
gronk | zaterdag 9 september 2006 @ 11:16 |
Sommige vrouwen hebben de rare gewoonte dat ze in de 'toestand' zitten dat ze alles en iedereen de maat moeten nemen. 'Ik ga nu de rol spelen van de ontevreden klant'. Kun je doen wat je wilt, maar d'r is toch altijd wel iets niet goed. 't bizarre is inderdaad wel dat dat soort gedrag nog wel eens hopeloos out-of-context is. In een cafe gaan klagen dat de spuitslagroom bij de appeltaart niet de goede is, en dat ze geklopte slagroom had verwacht ![]() | |
lesley | zaterdag 9 september 2006 @ 12:33 |
ik heb eens een man gehad die volleig door het lint ging omdat ik 5 muntjes van 50 cent terug gaf ipv een twee euro stuk, terwijl ik hem net had uitgeklegt dta ik niks anders had, en ik ook even geen m0ge;lijkheid tot wisellen had. | |
gronk | zaterdag 9 september 2006 @ 12:52 |
Ja natuurlijk! Je gaf teveel wisselgeld terug! | |
Stansfield | zaterdag 9 september 2006 @ 12:59 |
![]() | |
VinoTinto | zaterdag 9 september 2006 @ 15:01 |
quote: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
lesley | zaterdag 9 september 2006 @ 15:02 |
haha slim, ik bedoel 4 | |
Mapani | woensdag 15 november 2006 @ 02:26 |
In het restaurant waar ik werkte: Klant: "Juffrouw, zit er bij de tournedos ook vlees?" ![]() Een andere klant had een slakkenvorkje gepikt, en in de achterzak van haar witte broek gestopt. Naderhand liep ze rond met een grote vetvlek op haar kont, waardoor we het vorkje prima konden zien zitten. We hebben het niet terug gevraagd, ze had zichzelf al genoeg voor lul gezet. | |
dvr | woensdag 15 november 2006 @ 04:13 |
quote:Het kan nog veel erger. Als na afloop van het copieuze diner iemand vriendelijk voorstelt dat hij de rekening wel even voorschiet, en alvast met de ober naar het pinapparaat wandelt terwijl de rest hutje bij mutje legt, en die daarna tevreden lachend zijn portefeuille -met daarin de factuur- in zijn binnenzak schuift, dan is dat een ondernemer die het diner zojuist van zijn zakelijke rekening betaald heeft en die aan de daaruit ontstane aftrekpost netto al gauw 40% van het rekeningbedrag overhoudt. Verdient lekker hoor, chic dineren met vrienden en familie! ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 15 november 2006 @ 07:43 |
quote:Sinds wanneer zijn zakendiners weer aftrekbaar? | |
tim2308 | woensdag 15 november 2006 @ 11:33 |
DE BTW is toch niet verekenbaar maar de rest toch wel? | |
SHE | woensdag 15 november 2006 @ 11:59 |
quote:Als deze nodig zijn voor het uitoefenen van je vak ( zoals in mijn geval sales ) dan zijn die nota's wel erg welkom. Ik zat vaak in het buitenland en moest dan ergens eten ( dat was altijd op kosten van het bedrijf ) Voorwaarde was wel dat je afrekende met je company cc en de nota goed bewaarde. Ik ga er wel vanuit dat mijn baas dat opvoerde als aftrekpost. | |
Pietverdriet | woensdag 15 november 2006 @ 12:24 |
AFAIK is de aftrekbaarheid van zakendiner en lunches al een slordige 20 jaar geleden afgeschaft, ik vroeg me dus af of dit weer is ingevoerd. Dat je het kan declareren bij de baas is wat anders als een fiscale afrekpost. | |
dvr | woensdag 15 november 2006 @ 12:42 |
quote:Al heel lang, de periode dat ze niet aftrekbaar waren heeft maar heel kort geduurd. De afgelopen +/- 10 jaar waren ze voor 90% van het nettobedrag aftrekbaar van de winst, sinds 2005 voor 75%. Je mag ook een drempelbedrag van 4000 euro hanteren en daarboven 100% aftrekken. Maar ja, dan moet je voor 16000 euro lunchen en dineren voordat dat interessant wordt. | |
SHE | woensdag 15 november 2006 @ 12:47 |
quote:juistem en daar komt een middelgroot bedrijf, met een flink mgmt en salesforce al gauw aan hoor. voor een weekje buitenland zat ik al gauw op 1500-2000 aan nota's. Nu begrijp ik ook waarom mijn baas de nota's graag zo hoog mogelijk wilde hebben ![]() | |
dvr | woensdag 15 november 2006 @ 13:04 |
quote:Nou, dat werkt alleen als je de gasten hun deel van de dinerkosten aan je (d.w.z. aan jou privé) laat terugbetalen - als dat niet gebeurt is al dat buiten de deur eten per saldo gewoon een kostenpost. Misschien wilde je baas over die drempel komen, of mocht hij de airmiles op die creditcard privé gebruiken. Of misschien hield hij van mollige vrouwen om zich heen ![]() | |
Mikkie | woensdag 15 november 2006 @ 15:00 |
- Prive gegevens op verzoek van de poster weggehaald. - [ Bericht 91% gewijzigd door Sander op 19-05-2011 11:01:57 ] | |
KonnieKipke | woensdag 15 november 2006 @ 21:38 |
quote:nostalgie ![]() Mijn cooldown herinneringen komen naar boven... Dank hiervoor! | |
brrrrrrt | zondag 19 november 2006 @ 03:52 |
quote:jij noemt het goed, ik noem het tragisch. | |
brrrrrrt | zondag 19 november 2006 @ 04:21 |
quote:Wat een rotstreek, ik lunch ook vaak samen met een groep vrienden maar de fooi gaat echt wel helemaal naar het personeel en om dat niet zo te doen zou ik echt schoftig vinden. | |
brrrrrrt | zondag 19 november 2006 @ 04:27 |
quote:En waarom is dat in godsnaam nou weer niet okee | |
Walking_On_Sunshine | zondag 19 november 2006 @ 14:11 |
Ook zo'n mooie: `Die hertenbiefstuk,wat voor vlees is dat eigenlijk?` | |
Pietverdriet | maandag 20 november 2006 @ 07:27 |
quote:Dat komt van de Varkenshaas | |
Erosjuhhh | maandag 20 november 2006 @ 07:58 |
quote:en die varkenshaas komt bij de kont van de koe vandaan ![]() | |
Pietverdriet | maandag 20 november 2006 @ 08:06 |
quote: ![]() | |
Erosjuhhh | maandag 20 november 2006 @ 08:12 |
![]() | |
xman | maandag 20 november 2006 @ 09:52 |
Ik zat hele lange tijd terug in een cafe met vrienden te drinken toen m'n stoel brak. Die heb ik nonchalant geruild met een stoel van een andere tafel. De keer daarop gingen we weer wat drinken daar, zei de ober bij het serveren van de drankjes dat als er deze keer een stoel breekt ik hem er ook bij kan roepen. ![]() | |
Serendips | maandag 20 november 2006 @ 11:05 |
quote:Ik moet erkennen dat de ober een punt heeft... ![]() | |
Hallahan | maandag 20 november 2006 @ 11:09 |
Misdraging van mijn dochtertje (okay, ze kan er verder weinig aan doen, maar toch): Afgelopen zomer op vakantie geweest in Duitsland. Mijn vrouw is in de vakantie jarig, dus op haar verjaardag lekker uit eten in een redelijk sjiek restaurant. Eten was perfect, ook de kinderen smullen... Alleen op een gegeven moment wordt mijn dochter erg wit in haar gezicht (voelde zich al niet zo lekker die dag) en voordat ze ook maar iets kon doen komt alles wat ze die dag had gegeten er weer uit, midden over de tafel (mijn vrouw probeert het nog op te vangen met haar handen, maar dat lukte dus niet echt)... Ik heb nooit geweten dat een restaurant zo stil kon worden. Een gedeelte van de gasten zit echt met afschuw te kijken, een ander gedeelte kijkt met medelijden naar dat arme kind en een gedeelte (waaronder ondergetekende) kon een grijns niet onderdrukken... Maar, complimenten voor het personeel, binnen 1 minuut was ons hele tafel leeggemaakt, het linnen vervangen en overnieuw bestek ed uitgezet... Mijn dochtertje werd meegenomen naar de keuken om schoongemaakt te worden en AL onze eten werd opnieuw geserveerd (mijn perfekte lambsrack was bijna op, dus dat kwam goed uit!). Toen we ons afvroegen waar ons kind bleef kregen we te horen dat ze in haar hemdje en onderbroek in de keuken zat te wachten omdat 1 van de serveersters gauw naar huis werd gestuurd om schone kleding te halen, die konden we later dan wel terug brengen). Je kunt je wel voorstellen dat we daar niet weggingen zonder een echte grote fooi achter te laten... | |
TJDoornbos | maandag 20 november 2006 @ 11:12 |
grappig topic ![]() | |
Pietverdriet | maandag 20 november 2006 @ 11:14 |
quote:Vertel ook ff wel restaurant dit was, dat hebben ze wel verdient. | |
Hallahan | maandag 20 november 2006 @ 11:26 |
quote:Dit was het volgens mij, lag aan het pleintje met die beren in het fontein voor de kenners ![]() Restaurant Graacher Tor Michael Mast Graacher Strasse 3 54470 Bernkastel-Kues | |
Pietverdriet | maandag 20 november 2006 @ 11:32 |
quote:Ah, bij Trier in de buurt, mooie omgeving daar. | |
Hallahan | maandag 20 november 2006 @ 11:40 |
quote:yep, een km of 40 stroomopwaarts... echt hele mooie omgeving, iets meer dan 2 uur uur rijden en je hebt het echte 'buitenland' gevoel... en om de 1 of andere reden zijn de duitsers waarmee ik in gesprek kom altijd het tegendeel van de cliché beelden die 'wij' van ze gebben... | |
Pietverdriet | maandag 20 november 2006 @ 11:45 |
quote::-) dat zal je dan nog wel vaker gebeuren, ik woon als jaaaaren in Duitsland, en het cliche wat Nederlanders hebben klopt van geen kanten. | |
Mwanatabu | maandag 20 november 2006 @ 12:29 |
Duitsland was zo ongeveer ons vaste vakantieland in mein Jugend. Dat clichébeeld heb ik dus nooit gehad ![]() Dat restaurantverhaal gaat desondanks nog iets verder dan de beleefdheid en klantvriendelijkheid die ik al gezien had. Wij kwamen vaak laat terug in onze hotels. Keuken dicht natuurlijk. Maar dan gingen ze in veel gevallen speciaal voor ons, de kleumende kindjes, nog ff warme choco met slagroom maken oid. Nederland is sowieso het kindonvriendelijkste land ter wereld zo ongeveer qua horeca. | |
dvr | maandag 20 november 2006 @ 12:58 |
quote:Nou zijn Nederlandse kinderen vaak ook erg horeca-onvriendelijk.. | |
ChrisJX | maandag 20 november 2006 @ 13:14 |
Volgens mij gaan we volledig offtopic, maar in Duitsland kun je prima eten. Bovendien zijn Duitse ontbijten altijd veel beter dan Franse ![]() | |
Mwanatabu | maandag 20 november 2006 @ 13:37 |
quote:Daar heb je ws. ook een punt. ![]() | |
john6 | maandag 20 november 2006 @ 13:46 |
Klasse topic. De eerste keer dat ik er een helemaal gelezen heb. | |
Tha-CheF | maandag 20 november 2006 @ 14:43 |
TVP, werk ook in de horeca zal morgen ofzo wel een verhaaltje neerzetten ![]() | |
freecell | maandag 20 november 2006 @ 15:23 |
leuk om een keer van de andere kant te horen ![]() ![]() |