abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zaterdag 12 augustus 2006 @ 00:01:20 #226
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_40729461
quote:
Op donderdag 10 augustus 2006 18:58 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]
Okay, nu heb ik het gelezen, zal het eens nagaan, heb zo adhoc geen idee.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_40735922
quote:
Op dinsdag 25 juli 2006 14:16 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb een paar weken terug in een zogenaamd toprestaurant gegeten, de gegrillde kabeljauw kwam uit de diepvries, net als de doperwten...
Jij vindt van der valk een toprestaurant?
"Een droge bek is niet cool" (c) Blowersguide :')
STEM HIER Kutsmilie <------------------------------------------------
STEM HIER Kutsmilie <----
  zaterdag 12 augustus 2006 @ 10:34:55 #228
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_40736617
quote:
Op zaterdag 12 augustus 2006 09:21 schreef VinoTinto het volgende:

[..]

Jij vindt van der valk een toprestaurant?
gelukkig ken jij wel het assortiment van vd valk,
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
  woensdag 23 augustus 2006 @ 00:51:00 #229
142291 Met-Yvana
Hating me wont make you pretty
pi_41081133
( sorry dat ik het topic weer ophaal ,maar dit is dringend)

Beste Piet, van het weekend zijn mijn ouders weg , en ik heb op de zaterdagavond mensen uitgenodigt voor het souper en een gezellige avond....alleen ik zal wel zelf moeten koken, en hier ben ik geen ster in . Ik dacht eraan voor de meisjes gewoon een rijk gevulde salade nicoise klaar te maken, maar de jongens nemen hier vast geen genoegen mee.....ik zat al te denken aan verse oesters met citroen, maar misschien heb jij een idee? In ieder geval iets met een beetje klasse, geen patat ofzo.
Can YOU handle Met-Yvana?
  woensdag 23 augustus 2006 @ 01:21:48 #230
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_41081886
Grote Kans dat piet niet reageert, hij is nl, heel veel weg de komende tijd. Open een nieuw topic in Cul , vraag specifiek wat je ongeveer wil en wat voor ideen je al hebt, wat je wel en niet kan /wil maken, en er zijn zat cullers die je zullen helpen.
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
pi_41086317
quote:
Op zaterdag 12 augustus 2006 10:34 schreef Chielus het volgende:

[..]

gelukkig ken jij wel het assortiment van vd valk,
Het is algemeen bekend dat vd valk dingen serveert zoals appelmoes, gegrilde vis, doperwten. Gewoon simpel voer, niks mis mee hoor. Maar doe dan niet alsof je in een 'duur' restaurant hebt gegeten.
"Een droge bek is niet cool" (c) Blowersguide :')
STEM HIER Kutsmilie <------------------------------------------------
STEM HIER Kutsmilie <----
  woensdag 23 augustus 2006 @ 10:11:58 #232
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_41086467
waarom is piet veel weg komende tijd?
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
  woensdag 23 augustus 2006 @ 20:58:24 #233
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_41106464
quote:
Op woensdag 23 augustus 2006 10:11 schreef Erosjuhhh het volgende:
waarom is piet veel weg komende tijd?
Voor zijn werk zie ook

[CUL-SC] Deel 38 Het is weg! Op! :(
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  woensdag 23 augustus 2006 @ 21:04:09 #234
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_41106635
aah, zonde
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
  dinsdag 26 september 2006 @ 17:11:53 #235
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_42145110
Piet, kennen ze in Duitsland ook het Bok-bier zoals wij die in Nederland kennen of is dat daar anders. Aangezien ik hoorde dat de naam uit Beieren komt ben ik wel benieuwd of onze oosterburen ook zoiets brouwen en in hoeverre dit op ons bokbier lijkt.
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
  dinsdag 26 september 2006 @ 17:35:23 #236
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_42145605
quote:
Op dinsdag 26 september 2006 17:11 schreef Chielus het volgende:
Piet, kennen ze in Duitsland ook het Bok-bier zoals wij die in Nederland kennen of is dat daar anders. Aangezien ik hoorde dat de naam uit Beieren komt ben ik wel benieuwd of onze oosterburen ook zoiets brouwen en in hoeverre dit op ons bokbier lijkt.
Ik ben de laatste 2 maanden veel in Beieren onderweg, maar heb hier geen Bock of Bok gezien. Het is een herfstbier, dus het zou zo langzaam moeten komen. Ik de cafe´s en restaurants hebben ze eigenlijk altijd:
Oktoberfestbier (tijdens het oktoberfest, nu dus)
Helles
Dunkles
Pils
Weißbier
Dunkles Weißbier
en verder wat speciaal bieren uit een lokaal klooster, of een vers bier (bv Zwickel)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 26 september 2006 @ 17:44:18 #237
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_42145846
Ik ken ook alleen maar Dunkel Weißbier van Erdinger, dat komt in de buurt maar is wel een stuk zwaarder. Moet ik toch maar eens de grens over om het verder zelf de Duitse biermarkt te ontdekken.
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
pi_42151398
Hoi, weet iemand (ik weet niet of Pietverdriet dit leest) wat het verschil is tussen marmelade en jam? Ik was vanmiddag bij een turks winkeltje en daar hebben ze van verschillende fruitsoorten jam maar ook marmelade. Ik dacht eerst dat dat ongeveer hetzelfde was, zoals je ook sinaasappelmarmelade en citroenmarmelade kunt kopen.
Marmelade ziet er wel dikker uit dan de jam, vaster ook, maar verder weet ik het ook niet.
Je bent nooit te oud om te leren....toch?
  dinsdag 26 september 2006 @ 20:55:45 #239
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_42151554
Volgens mij zat er ook schil en pitten en ander spul door marmelade
pi_42151655
naar mijn idee is marmelade meer gelei-achtig, dus juist veel minder structuur dan jam. Maar ik heb het over Oostenrijkse marmelade van de Merkur, misschien zit daar ook weer verschil in.
pi_42161203
Ik dacht dat in jam vruchten verwerkt zijn (heel of in stukjes) en dat marmelade alleen de gelei is, evt met een schilletje oid erdoor.
  woensdag 27 september 2006 @ 08:55:40 #242
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_42161318
Marmelade is een soort jam waarin de de schillen van citrusvruchten met het vruchtvlees worden verwerkt en hierdoor een wat bitter-zoete smaak heeft. Oranjemarmelade is hiervan het bekendste voorbeeld. In veel landen wordt hetzelfde woord gebruikt voor Jam en Marmelade.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_42168900
is Dunkles Weißbier niet een beetje tegenstrijdig?
of vertaal ik dit voor mijzelf verkeerd als donker witbier?
Have no Fear, Burning Feetman is here
wii nr: 7098 4291 3092 6058
mario strikers friend code: 305044 570494
  woensdag 27 september 2006 @ 15:28:20 #244
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_42171397
quote:
Op woensdag 27 september 2006 14:00 schreef BoukeF het volgende:
is Dunkles Weißbier niet een beetje tegenstrijdig?
of vertaal ik dit voor mijzelf verkeerd als donker witbier?
Witbier of Weißbier, komt van Weizen, Tarwe, niet van een witte kleur.
Het wordt niet van Gerst gebrouwen maar van tarwe, dat geeft ook een andere smaak.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 18 oktober 2006 @ 16:18:39 #245
63900 xelzix
Get on with it!
pi_42774382
Kan iemand mij helpen aan een lekker kruiden mengsel voor ordinaire hollandse nasi? Ik gruw van veel te zoute, veel te dure kruidenmix pakjes uit de supermarkt. Op internet ben ik het volgende mengsel tegengekomen (en dat was dan ook gelijk de enige...): gelijke delen van laos, ketoembar (gemalen korianderzaad), djinten, gemberpoeder, kurkuma, peper naar smaak en eventueel vet-sin. Tips/aanvullingen?
I can resist everything but temptation.
  woensdag 18 oktober 2006 @ 17:51:01 #246
97348 Matness
Matt about you
pi_42777713
quote:
Op woensdag 18 oktober 2006 16:18 schreef xelzix het volgende:
Kan iemand mij helpen aan een lekker kruiden mengsel voor ordinaire hollandse nasi? Ik gruw van veel te zoute, veel te dure kruidenmix pakjes uit de supermarkt. Op internet ben ik het volgende mengsel tegengekomen (en dat was dan ook gelijk de enige...): gelijke delen van laos, ketoembar (gemalen korianderzaad), djinten, gemberpoeder, kurkuma, peper naar smaak en eventueel vet-sin. Tips/aanvullingen?
even geen tips, maar wilde wel even erg graag zeggen dat nasi zeer zeker niet hollands is..
  woensdag 18 oktober 2006 @ 18:59:38 #247
63900 xelzix
Get on with it!
pi_42779638
quote:
Op woensdag 18 oktober 2006 17:51 schreef Matness het volgende:

[..]

even geen tips, maar wilde wel even erg graag zeggen dat nasi zeer zeker niet hollands is..
no shit sherlock...
maar zou de mogelijkheid bestaan dat de oorspronkelijke nasi uit Indonesie vernederlandst is? het recept voor nasi staat zelfs in hét huisvrouwen en huishoudschool kookboek Wannee. De "ordinaire hollandse" nasi die door Nederlanders wordt gemaakt is een slap aftreksel is van de originele Indonesische nasi en zou het kunnen dat ik het daarom "ordinaire hollandse" nasi noem in plaats van authentieke echte nasi?

Het eten wat jij bij de afhaal Chinees bestelt is echt geen Chinees eten zoals ze dat in China eten. En dat geldt waarschijnlijk ook voor de wokrestauranten, afhaal Indier etc. etc. etc. Allemaal aangepast aan de Nederlandse smaak
I can resist everything but temptation.
  donderdag 19 oktober 2006 @ 07:13:01 #248
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_42795312
quote:
Op woensdag 18 oktober 2006 16:18 schreef xelzix het volgende:
Kan iemand mij helpen aan een lekker kruiden mengsel voor ordinaire hollandse nasi? Ik gruw van veel te zoute, veel te dure kruidenmix pakjes uit de supermarkt. Op internet ben ik het volgende mengsel tegengekomen (en dat was dan ook gelijk de enige...): gelijke delen van laos, ketoembar (gemalen korianderzaad), djinten, gemberpoeder, kurkuma, peper naar smaak en eventueel vet-sin. Tips/aanvullingen?
Je vergeet de Trassie, zonder Trassie geen Nassie
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_42798264
quote:
Op donderdag 19 oktober 2006 07:13 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je vergeet de Trassie, zonder Trassie geen Nassie
pi_42823546
quote:
Op woensdag 18 oktober 2006 18:59 schreef xelzix het volgende:

[..]

no shit sherlock...
maar zou de mogelijkheid bestaan dat de oorspronkelijke nasi uit Indonesie vernederlandst is? het recept voor nasi staat zelfs in hét huisvrouwen en huishoudschool kookboek Wannee. De "ordinaire hollandse" nasi die door Nederlanders wordt gemaakt is een slap aftreksel is van de originele Indonesische nasi en zou het kunnen dat ik het daarom "ordinaire hollandse" nasi noem in plaats van authentieke echte nasi?

Het eten wat jij bij de afhaal Chinees bestelt is echt geen Chinees eten zoals ze dat in China eten. En dat geldt waarschijnlijk ook voor de wokrestauranten, afhaal Indier etc. etc. etc. Allemaal aangepast aan de Nederlandse smaak
*indo meldt*

ff wat scholing hier doen dan.

de nasi die je hier krijgt is nasi goreng (indonesisch, letterlijk gebakken rijst), en gewoon "nasi" is voor een indo gewoon witte rijst (nasi putih). Zoals Op opmerkt, is de nasi goreng hier meer nederlands dan iets anders, in indonesie is het ontbijt: meestal wat kliekjes opgebakken met oude rijst en wat kruiden erdoor.

"echte" babi pangang is overigens indonesisch en niet chinees, en heeft niet zulke ranzige drek erbij, gewoon geroosterd varken, met wat limoensap erover heen en rijst erbij. De meeste chinezen hier serveren ook niet echt chinees. maar enough met de scholing.

ik zou idd trassi erbij nog doen, eventueel nog kruidnagelpoeder en wat kaneel. en uiteraard serveren met seroendeng, sambal oelek en gebakken uitjes.
"The question is not 'who is going to let me', the question is 'who is going to stop me'"
  vrijdag 20 oktober 2006 @ 10:55:52 #251
63900 xelzix
Get on with it!
pi_42829666
@ Tha Butcha: dank je wel!

Mijn vader (absoluut geen kooktalent) gebruikt altijd van die vieze, zoute, dure zakjes van conimex of knorr voor zijn (ordinaire hollandse) versie van nasi, dus ik wilde zelf een kruidenmengsel voor m maken, potje van de Xenos of de blokker en hij kan weer tijden vooruit... vandaar.
I can resist everything but temptation.
  vrijdag 20 oktober 2006 @ 12:05:07 #252
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_42831349
Bedenk je Xelzix, minder is meer.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 20 oktober 2006 @ 15:14:05 #253
63900 xelzix
Get on with it!
pi_42836697
als in: hou de mix simpel met 5 max 6 soorten kruiden of maak niet teveel omdat het smaak zal verliezen naarmate de tijd verstrijkt? Allebei kan natuurlijk ook
I can resist everything but temptation.
  Boks-Chick vrijdag 20 oktober 2006 @ 15:34:03 #254
118131 BrandX
BoksChick & CoffeeAddict
pi_42837285
ik gok als in hou de mix simpel

Hoe meer kruidenzooi je er in gooit, hoe minder je de verschillende kruiden kan proeven lijkt me zo. Zoals ik het geleerd heb, heb je doorgaans max 2 of 3 kruiden die de basis smaakt genereren en de overige voor de accenten.
lolwut
pi_42898379
Piet, ik heb wat spul in de moestuin gezet wat nog laat gezaaid / geplant kon worden. Het groeit als kool, dus het moet gegeten worden, dunkt me.

Wat doet een mens met venkel?
En heb je enige ervaring met groenlof?
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
  zondag 22 oktober 2006 @ 21:11:28 #256
97348 Matness
Matt about you
pi_42899093
quote:
Op zondag 22 oktober 2006 20:52 schreef sigme het volgende:
Piet, ik heb wat spul in de moestuin gezet wat nog laat gezaaid / geplant kon worden. Het groeit als kool, dus het moet gegeten worden, dunkt me.

Wat doet een mens met venkel?
En heb je enige ervaring met groenlof?
Venkel! Wat doen we ermee?
pi_42936221
quote:
Op vrijdag 20 oktober 2006 15:14 schreef xelzix het volgende:
als in: hou de mix simpel met 5 max 6 soorten kruiden of maak niet teveel omdat het smaak zal verliezen naarmate de tijd verstrijkt? Allebei kan natuurlijk ook
als in max 5 a 6 soorten. verder, hangt ook vanaf of je echt compleet droge boemboes gebruikt of net.

verder de gouden regel voor indonesisch eten (als je het daadwerkelijk bewerkt hebt), de volgende dag is het lekkerder. Waarom? Dan zijn de kruiden er helemaal in getrokken. Dat geldt natuurlijk zeker voor stoofpotten. Gewoon om 11u die zooi in een mooie gietijzeren stoofpan op het vuur met een vlamverdeler en heel laag vuurtje, en een uurtje of 8 laten staan
"The question is not 'who is going to let me', the question is 'who is going to stop me'"
  vrijdag 27 oktober 2006 @ 21:59:02 #258
68900 Saffier
Tobias en Ylana
pi_42996549
Help! Ik ben taart aan het maken (morgen nodig ) maar ik ben bang dat er iets met de vulling niet goed gaat. Het moet creme Breure worden. Op dit moment is het nog helemaal vloeibaar en een graad of 30C warm terwijl het al creme-ig zou moeten zijn volgens mijn recept... Wie weet waar ik het over heb en wat ik nu moet doen? Als er meer informatie nodig is roep dan even!
Hij weet alleen van lekker slapen, en ver daarbuiten lopen schapen.
De zon schijnt op zijn donk're haren, zo blijf ik heel lang naar hem staren.
Wie ben jij in dit leven om je droom op te geven?
Ylana
  vrijdag 27 oktober 2006 @ 22:27:34 #259
97348 Matness
Matt about you
pi_42997270
oven staat te laag..?
  vrijdag 27 oktober 2006 @ 22:27:50 #260
97348 Matness
Matt about you
pi_42997278
post het recept eens?
  vrijdag 27 oktober 2006 @ 22:38:43 #261
68900 Saffier
Tobias en Ylana
pi_42997534
1/2 ons meel, 3 ons suiker, 8 dooiers, 1 liter melk, vanillestokje.

meel, suiker + de dooiers in een pan met een kwart liter melk goed doorroeren tot gladde massa.

3/4 liter melk met de vanille aan de kook brengen maar niet doorkoken, kokende melk langzaam bij de massa gieten onder goed doorrroeren met de garde (let op voor klontjes)

in een schaal af laten koelen, vanille uitnemen en zaadjes door de creme mengen. massa regelmatig doorroeren met garde. **

boter in een schaal doen en tot een luchtige massa roeren.

creme onder voortdurend roeren in kleine beetjes bij de boter roeren tot een schuimige massa ontstaat. evt met poedersuiker nazoeten.

** hier blijft (bleef) het maar dun en niet creme-ig. De volgende stappen heb ik inmiddels toch al maar gedaan, om te zien wat er gebeurd... vooralsnog is het veel te dun. ik ben bang dat er te weinig meel in zit...
Hij weet alleen van lekker slapen, en ver daarbuiten lopen schapen.
De zon schijnt op zijn donk're haren, zo blijf ik heel lang naar hem staren.
Wie ben jij in dit leven om je droom op te geven?
Ylana
  vrijdag 27 oktober 2006 @ 22:42:02 #262
68900 Saffier
Tobias en Ylana
pi_42997612
Ik heb dit al een paar keer eerder gemaakt (aantal jaar geleden) en het is nog nooit fout gegaan. Nu de boter erbij zit wordt het ietsje dikker maar ik heb er mijn twijfels over. het is voor mijn zoontjes 1e verjaardag

Het is dus de tussenvulling voor de taart, de 'koek' is wel helemaal goed gelukt.

[ Bericht 14% gewijzigd door Saffier op 27-10-2006 22:43:25 (aanvulling) ]
Hij weet alleen van lekker slapen, en ver daarbuiten lopen schapen.
De zon schijnt op zijn donk're haren, zo blijf ik heel lang naar hem staren.
Wie ben jij in dit leven om je droom op te geven?
Ylana
  vrijdag 27 oktober 2006 @ 23:23:58 #263
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_42998713
Zoals ik het lees.. hebben de eidooiers het niet goed kunnen binden..
als je alleen de hete melk bij de dooiers doet en het daarna niet meer verhit dan kunnen die eidooiers het niet goed binden.
Als je nu meteen de pan terug op het vuur had gedaan.. en goed blijft roeren.. totdat je merkt dat het dikker wordt ( dan zijn de eidooiers warm genoeg geworden zodat stollingsproces gaat werken) en het daarna terug koelt ( goed roeren! ) dan wordt ie wel al veel dikker.
Ook in de gaten houden als je het verhit dat het niet té heet wordt dan krijg je omelet
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  vrijdag 27 oktober 2006 @ 23:29:14 #264
68900 Saffier
Tobias en Ylana
pi_42998838
Ja MissHobje, dat klinkt bekend. Het stapje van terug op het vuur zetten stond niet (meer) in het recept. Balen zeg, dat wordt over doen zo te zien.
Heb je nog meer tips?
Hij weet alleen van lekker slapen, en ver daarbuiten lopen schapen.
De zon schijnt op zijn donk're haren, zo blijf ik heel lang naar hem staren.
Wie ben jij in dit leven om je droom op te geven?
Ylana
  vrijdag 27 oktober 2006 @ 23:35:16 #265
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_42999000
quote:
Op vrijdag 27 oktober 2006 23:29 schreef Saffier het volgende:
Ja MissHobje, dat klinkt bekend. Het stapje van terug op het vuur zetten stond niet (meer) in het recept. Balen zeg, dat wordt over doen zo te zien.
Heb je nog meer tips?
Voor dit recept ?? of iets anders ??
Heb je zachte bodem of harde.. als het zacht is.. zou je hem ook kunnen vullen met gewoon slagroom en vruchtjes.. als noodoplossing zeg maar..
Dan kun je bv. ook jam als variatie tussen doen.
Dan heb je iedergeval iets mocht het helemaal niet lukken.

[ Bericht 23% gewijzigd door MissHobje op 27-10-2006 23:45:57 ]
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  vrijdag 27 oktober 2006 @ 23:44:22 #266
68900 Saffier
Tobias en Ylana
pi_42999210
Dit recept. Ik ben met frisse moed opnieuw begonnen!
Hij weet alleen van lekker slapen, en ver daarbuiten lopen schapen.
De zon schijnt op zijn donk're haren, zo blijf ik heel lang naar hem staren.
Wie ben jij in dit leven om je droom op te geven?
Ylana
  vrijdag 27 oktober 2006 @ 23:50:34 #267
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_42999378
Ah ok..
Als je dan straks die melk erbij gaat doen ( echt even wachten als ie van de kook af is.. en heeeeeeel rustig beetje bij beetje onder supergoed roeren toevoegen) en dan op rustig vuur weer verhitten.. supergoed blijven roeren.. (je voelt aan het roeren wel dat ie goed gaat binden.. als dat gebeurt dus goed opletten en op tijd eraf halen.

Zeker niet laten koken dan is het veel te heet!! en gaat het schiften ! ( dus eierstukjes erin krijgt, dan wordt het dus te heet!) je kunt ook steeds even van de vlam afhalen en zorg dat je een bodem koud water in je wasbak hebt en als je hem dan af laat koelen.. ook even goed blijven roeren.

Gaat goed komen, veel succes
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  zaterdag 28 oktober 2006 @ 00:12:45 #268
68900 Saffier
Tobias en Ylana
pi_42999928
Ik was te laat om je tips op tijd te zien, maar ik heb het wel zo gedaan en het is zo te zien gelukt! Bedankt voor je hulp
Nu af laten koelen en straks of morgen de taart inelkaar zetten en decoreren.
Hij weet alleen van lekker slapen, en ver daarbuiten lopen schapen.
De zon schijnt op zijn donk're haren, zo blijf ik heel lang naar hem staren.
Wie ben jij in dit leven om je droom op te geven?
Ylana
  zaterdag 28 oktober 2006 @ 00:57:01 #269
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_43001051
Ahh goed nieuws dus.
Gefeliciteerd met je zoontje
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  zaterdag 28 oktober 2006 @ 23:07:47 #270
68900 Saffier
Tobias en Ylana
pi_43021610
Dankje!
De taart is heel goed gelukt, iedereen heeft er van gesmuld. Als ik de foto's heb ge-uploaded zal ik hem hier ook laten zien. Nogmaals bedankt!
Hij weet alleen van lekker slapen, en ver daarbuiten lopen schapen.
De zon schijnt op zijn donk're haren, zo blijf ik heel lang naar hem staren.
Wie ben jij in dit leven om je droom op te geven?
Ylana
  zaterdag 28 oktober 2006 @ 23:17:25 #271
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_43021867
Hee super zeg gelukkig dat het allemaal gelukt is.
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  zondag 29 oktober 2006 @ 09:36:49 #272
155383 VinoTinto
That\'s me.
pi_43028739
In deze thread vragen we toch aan PIET hoe hij dingen maakt, dus waarom geven andere mensen dan antwoord....
"Een droge bek is niet cool" (c) Blowersguide :')
STEM HIER Kutsmilie <------------------------------------------------
STEM HIER Kutsmilie <----
pi_43028902
quote:
Op zondag 29 oktober 2006 09:36 schreef VinoTinto het volgende:
In deze thread vragen we toch aan PIET hoe hij dingen maakt, dus waarom geven andere mensen dan antwoord....
Als hij niet reageert, en het is een soort van noodgeval... Daarnaast willen sommige mensen niet voor elke wissewasje een topic aanmaken. Dan is dit topic wel geschikt.
pi_43029837
quote:
Op zondag 29 oktober 2006 09:54 schreef K-mail het volgende:
Als hij niet reageert, en het is een soort van noodgeval... Daarnaast willen sommige mensen niet voor elke wissewasje een topic aanmaken. Dan is dit topic wel geschikt.
Vind ik ook. En Pietverdriet kan dan eventueel zelf ook nog zeggen hoe hij het zou doen
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zondag 29 oktober 2006 @ 11:36:11 #275
68900 Saffier
Tobias en Ylana
pi_43030739
quote:
Op zondag 29 oktober 2006 09:54 schreef K-mail het volgende:

[..]

Als hij niet reageert, en het is een soort van noodgeval... Daarnaast willen sommige mensen niet voor elke wissewasje een topic aanmaken. Dan is dit topic wel geschikt.
Dat dus.

De taart!
Hij weet alleen van lekker slapen, en ver daarbuiten lopen schapen.
De zon schijnt op zijn donk're haren, zo blijf ik heel lang naar hem staren.
Wie ben jij in dit leven om je droom op te geven?
Ylana
  Boks-Chick zondag 29 oktober 2006 @ 12:45:05 #276
118131 BrandX
BoksChick & CoffeeAddict
pi_43032433
quote:
Op zondag 29 oktober 2006 11:36 schreef Saffier het volgende:

[..]

Dat dus.

De taart!
[afbeelding]
Ziet er lekker uit!
Ben blij dat het allemaal nog gelukt is
(heb geen verstand van taarten, heb wel heel goed meegelezen )
lolwut
pi_43036494
quote:
Op zondag 29 oktober 2006 11:36 schreef Saffier het volgende:

[..]

Dat dus.

De taart!
[afbeelding]


Hoe dat rode?
  zondag 29 oktober 2006 @ 19:34:49 #278
68900 Saffier
Tobias en Ylana
pi_43043986
Met een soort viltstift/tube waar aardbeiensaus in zit kan je zelf op je taart schrijven. Te koop bij o.a. Lekker en Laag, de Hoogvliet en de (Belgische) Spar. Het is er in meerdere smaken, het merk is Vahiné.

Met google kon ik geen plaatje vinden, maar het staat bij de taart-versier-spulletjes van dr Oetker enzo.
Hij weet alleen van lekker slapen, en ver daarbuiten lopen schapen.
De zon schijnt op zijn donk're haren, zo blijf ik heel lang naar hem staren.
Wie ben jij in dit leven om je droom op te geven?
Ylana
pi_43045381
en anders kun je zelf nog een heel eind komen met zelfgemaakt glazuur + kleurstof en een wattenstaafje.
"The question is not 'who is going to let me', the question is 'who is going to stop me'"
pi_43062761
quote:
Op zondag 29 oktober 2006 20:16 schreef Tha_Butcha het volgende:
en anders kun je zelf nog een heel eind komen met zelfgemaakt glazuur + kleurstof en een wattenstaafje.
Wordt dat netjes? Ik zou dan eerder een papieren tuutje (geen idee of dat echt zo heet ) maken en daar de zelfgemaakte gekleurde glazuur indoen.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  maandag 30 oktober 2006 @ 12:40:55 #281
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_43062828
quote:
Op maandag 30 oktober 2006 12:37 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Wordt dat netjes? Ik zou dan eerder een papieren tuutje (geen idee of dat echt zo heet ) maken en daar de zelfgemaakte gekleurde glazuur indoen.
Spuitzak?
Wat dacht je van gewoon een plastic diepvrieszakje waar je een puntje van af knipt?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_43062852
Ja, zo'n klein papieren spuitzakje bedoel ik. Dat noemden we hier altijd een tuutje vouwen En een plastic zakje wil denk ik ook prima.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  maandag 30 oktober 2006 @ 12:45:09 #283
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_43062913
quote:
Op maandag 30 oktober 2006 12:42 schreef Isabeau het volgende:
Ja, zo'n klein papieren spuitzakje bedoel ik. Dat noemden we hier altijd een tuutje vouwen En een plastic zakje wil denk ik ook prima.
Plastic zakje (zo een diepvries ding) is stevig ook, je kan daar kracht op zetten en na gebruik gooi je het gewoon weg.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 30 oktober 2006 @ 12:53:28 #284
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_43063105
Piet, ik heb 2 vraagjes, pretty please.

Ik zou graag foie gras aandurven, maar kom zoveel verschillende recepten tegen dat ik er niet aan begin.
Bij mijn laatste poging kon ik een prijzig potje grijze drap wegflikkeren.


Als tweede, ik kan aan mooie stukken lende komen en wil er fatsoenlijke entrecotes van snijden.
Maar ik ben een prutser en heb begrepen dat de manier van snijden toch redelijk cruciaal is.
Hoe doe ik het en is er ergens een howto? Liefst met plaatjes
  maandag 30 oktober 2006 @ 13:06:44 #285
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_43063463
quote:
Op maandag 30 oktober 2006 12:53 schreef SHE het volgende:
Piet, ik heb 2 vraagjes, pretty please.

Ik zou graag foie gras aandurven, maar kom zoveel verschillende recepten tegen dat ik er niet aan begin.
Bij mijn laatste poging kon ik een prijzig potje grijze drap wegflikkeren.
Recept?
Gewoon een vette ganzelever (stuk) kopen bij poelier of hoereca groothandel, zout en peperen en bakken. Niet moeilijk gaan doen.
Of wil je paté maken?
quote:
Als tweede, ik kan aan mooie stukken lende komen en wil er fatsoenlijke entrecotes van snijden.
Maar ik ben een prutser en heb begrepen dat de manier van snijden toch redelijk cruciaal is.
Hoe doe ik het en is er ergens een howto? Liefst met plaatjes
Valt mee hoor, een lende is een langwerpig stuk vlees waar je gewoon plakken van snijdt zo als je boterhammen van een brood snijdt, je ziet de vezels lopen, en die snij je gewoon haaks, dus dan kijken de vezels met de kopse kant uit je plak.
Heb geen plaatjes, en zou zo snel niet weten waar je die kan vinden.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 30 oktober 2006 @ 13:09:48 #286
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_43063541
quote:
Op maandag 30 oktober 2006 13:06 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Recept?
Gewoon een vette ganzelever (stuk) kopen bij poelier of hoereca groothandel, zout en peperen en bakken. Niet moeilijk gaan doen.
Of wil je paté maken?
[..]

Valt mee hoor, een lende is een langwerpig stuk vlees waar je gewoon plakken van snijdt zo als je boterhammen van een brood snijdt, je ziet de vezels lopen, en die snij je gewoon haaks, dus dan kijken de vezels met de kopse kant uit je plak.
Heb geen plaatjes, en zou zo snel niet weten waar je die kan vinden.
Een scherp mes is wel belangrijk, als je echt moet zagen dan wordt het waarschijnlijk wel taai toch?
be nice or go away
  maandag 30 oktober 2006 @ 13:09:57 #287
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_43063546
Ik wil graag een fijne pate, of terrine maken...bakken lukt me heel goed.

Ik snijd het vlees dus iets schuin? Of begrijp ik je verkeerd?
Ik dacht overigens dat je makkelijk vlees kon verpesten als je het verkeerd sneed..en als ik mijn slager's vitrine zo bekijk dan geloof ik dat ook echt.
  maandag 30 oktober 2006 @ 13:12:13 #288
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_43063593
Oeh oeh en nog een vraag!! Helmaal vergeteb.
Ik ben dol op merg..altijd als ik soep kook en er pijpjes in doe, dan haal ik het merg eruit en doe dat op een stuk donker brood met wat zout. Mijn grootste zwakte!!
Nu zou ik alleen wel iets gedurfds ermee willen doen. Is het te verwerken in een gerecht?
  maandag 30 oktober 2006 @ 13:17:09 #289
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_43063741
quote:
Op maandag 30 oktober 2006 13:09 schreef SHE het volgende:
Ik wil graag een fijne pate, of terrine maken...bakken lukt me heel goed.
Pate bakken is een kunst op zich, heb hier eens een recept voor gepost, ik geloof zelfs in deze serie.
quote:
Ik snijd het vlees dus iets schuin? Of begrijp ik je verkeerd?
Ik dacht overigens dat je makkelijk vlees kon verpesten als je het verkeerd sneed..en als ik mijn slager's vitrine zo bekijk dan geloof ik dat ook echt.
Nee niet schuin, gewoon haaks op de vezels.
Belangrijker dan het snijden is goed afhangen en vet in het vlees.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 30 oktober 2006 @ 13:17:48 #290
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_43063762
quote:
Op maandag 30 oktober 2006 13:12 schreef SHE het volgende:
Oeh oeh en nog een vraag!! Helmaal vergeteb.
Ik ben dol op merg..altijd als ik soep kook en er pijpjes in doe, dan haal ik het merg eruit en doe dat op een stuk donker brood met wat zout. Mijn grootste zwakte!!
Nu zou ik alleen wel iets gedurfds ermee willen doen. Is het te verwerken in een gerecht?
Osso bucco:

Ingredienten voor 6 personen :
1,5 kg rund- of kalfsvlees met bot, in plakken gesneden van ongeveer 2,5 cm dik
3 eetlepels bloem
3 eetlepels olijfolie
12,5 cl witte wijn
1 wortel, in blokjes gesneden
1 ui, gesnipperd
1 klein gesneden rode peper
2 takjes selderij, klein gesneden
2 ontvelde tomaten, in stukjes gesneden
1/4 blikje tomatenpuree
3 koppen runder- of kippenbouillon
1 takje oregano
1 laurierblaadje
2 teentjes knoflook, gehakt
zout en peper
1/2 bekertje room 30-35%

Bereiding :
· De oven voorverwarmen op 170°C

· Bestrooi het vlees met peper en wentel het door de bloem.


· Bak het vlees in een beetje olijfolie in een koekenpan, ongeveer 2 minuten aan elke kant.


· Schenk de wijn erbij en haal van het vuur.


· Doe alle groenten in een ovenschaal.


· Voeg de tomatenpuree en de bouillon toe en vervolgens de oregano, laurier, knoflook en de stukken vlees.


· Laat ongeveer twee uur in de oven garen.


· Voeg de room en het zout toe.


· Roer voorzichtig tot het een homogene en dikke saus is.

Dat kun je heel lekker maken van schenkel met het vlees er nog omheen!
be nice or go away
  maandag 30 oktober 2006 @ 13:18:36 #291
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_43063793
quote:
Op maandag 30 oktober 2006 13:12 schreef SHE het volgende:
Oeh oeh en nog een vraag!! Helmaal vergeteb.
Ik ben dol op merg..altijd als ik soep kook en er pijpjes in doe, dan haal ik het merg eruit en doe dat op een stuk donker brood met wat zout. Mijn grootste zwakte!!
Nu zou ik alleen wel iets gedurfds ermee willen doen. Is het te verwerken in een gerecht?
Ja, je kan er mergknoedels van maken. Merg rauw uit de pijpen halen, heel zachtjes smelten en met ei en broodkruim vermengen. Balletjes van draaien en garen in boullion.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 30 oktober 2006 @ 13:38:31 #292
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_43064387
quote:
Op maandag 30 oktober 2006 13:17 schreef kahaarin het volgende:

[..]

*knip*
Thnx dear, maar ik doelde op het merg
  maandag 30 oktober 2006 @ 13:39:28 #293
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_43064418
quote:
Op maandag 30 oktober 2006 13:18 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja, je kan er mergknoedels van maken. Merg rauw uit de pijpen halen, heel zachtjes smelten en met ei en broodkruim vermengen. Balletjes van draaien en garen in boullion.
Oeh, dat klinkt heel ok.
Mijn dank is groot!
  maandag 30 oktober 2006 @ 13:41:54 #294
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_43064492
quote:
Op maandag 30 oktober 2006 13:17 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Pate bakken is een kunst op zich, heb hier eens een recept voor gepost, ik geloof zelfs in deze serie.
[..]

Nee niet schuin, gewoon haaks op de vezels.
Belangrijker dan het snijden is goed afhangen en vet in het vlees.
Ik moet bekennen niet iets spannenders met de levertjes te hebben gedaan dan ze mooi rose bakken en met calvados in de fik steken.
Daarbij maak ik altijd een saus van espresso.
Alleen ik zou er zo nu het wat donkerder wordt buiten, graag een pate van maken.
Ik zal eens even speuren naar je recept.

Wel fijn zeg, zo'n online moeder
  maandag 30 oktober 2006 @ 15:13:18 #295
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_43067562
quote:
Op maandag 30 oktober 2006 13:38 schreef SHE het volgende:

[..]

Thnx dear, maar ik doelde op het merg
oh
Dan kun jij uit alle mergpijpjes het merg opeisen, laat de rest dan maar het vlees eten!
Maar het is dan wel een beetje omslachtig inderdaad....
be nice or go away
pi_43092825
Bij restaurant De Engel in Rotterdam heb ik laatst rauwe gemarineerde tonijn gegeten. Deze was eerst gemarineerd en vervolgens in dunne plakjes gesneden. Door de marinade was de tonijn enigszins gegaard. Hoe lang moet ik de tonijn marineren om dit te bereiken?
  dinsdag 31 oktober 2006 @ 08:40:44 #297
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_43093127
quote:
Op dinsdag 31 oktober 2006 08:13 schreef Heufje het volgende:
Bij restaurant De Engel in Rotterdam heb ik laatst rauwe gemarineerde tonijn gegeten. Deze was eerst gemarineerd en vervolgens in dunne plakjes gesneden. Door de marinade was de tonijn enigszins gegaard. Hoe lang moet ik de tonijn marineren om dit te bereiken?
ligt eraan, ik eet tonijn ook rauw. Je kan het in een marinade leggen en door bv de azijn veranderd de tonijn wat, hoe langer hoe meer, ik zou persoonlijk niet langer dan 24 uur marineren (en uiteraard in de koeling laten tijdens dit)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_43093229
Hey Piet, heb je nog tips voor de groenlof?
Ik maak uit internetinfo op dat het kropjes zou moeten maken, zoals witlof, maar dat doet het bij mij (nog) niet, het lijkt meer op forse veldsla. Suggesties?

En dan heb ik ook nog broccoleto, een soort grasachtige broccoli: de stengels worden niet dikker dan 1 cm. Wat denk je? Met huid & haar eten (stengels, blaadjes, bloem)?
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_43093246
quote:
Op dinsdag 31 oktober 2006 08:40 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

ligt eraan, ik eet tonijn ook rauw. Je kan het in een marinade leggen en door bv de azijn veranderd de tonijn wat, hoe langer hoe meer, ik zou persoonlijk niet langer dan 24 uur marineren (en uiteraard in de koeling laten tijdens dit)
Bedankt, ga het zaterdag maken, wordt een marinade met soja. Als het lukt om vrijdag naar Schmidt te gaan, lukt het wel om 24 uur te marineren. Anders zaterdag ochtend vroeg naar Schmidt en daarna meteen in marinade. Moet wel goed verse tonijn zijn, neem ik aan, om het rauw te kunnen eten?
  dinsdag 31 oktober 2006 @ 10:38:26 #300
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_43095209
quote:
Op dinsdag 31 oktober 2006 08:49 schreef sigme het volgende:
Hey Piet, heb je nog tips voor de groenlof?
Ik maak uit internetinfo op dat het kropjes zou moeten maken, zoals witlof, maar dat doet het bij mij (nog) niet, het lijkt meer op forse veldsla. Suggesties?

En dan heb ik ook nog broccoleto, een soort grasachtige broccoli: de stengels worden niet dikker dan 1 cm. Wat denk je? Met huid & haar eten (stengels, blaadjes, bloem)?
Ik heb nog geen contact gehad met groenlof
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')