abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_37475337
Ik vind het een nagerecht

Omdat het kaas, fruit en room heeft.

Herkansing :
quote:
Mandarijnen jelly met geconfijte venkel en wit chocolade ijs


Nagerecht (4 personen)
2 dl mandarijnen couli cq purée op smaak en door een doek gehaald
4 gram agar agar
1 eetlepel suiker
1 mooie venkel
1 stokje vanille
50 gram suiker
sap van een halve citroen
3 stuks steranijs
1 stuk laurier
1 dl pernod
2 dl moscato d’asti
100 gram honing
1 eetlepel sinasrasp

Chocolade ijs, bisquit krokant met wat anijszaden erin


Bereidingswijze:
Voor jelly de mandarijnen couli op smaak brengen met de suiker en agar agar erin oplossen.
Deze opstijven en vervolgens geheel fijn hakken.
Venkel confijten: venkel op machine in dunne plakken snijden (papierdikte).
Overige ingrediënten mengen, aan de kook brengen en ruim 1 minuut doorkoken. Pan van het vuur nemen en de venkelplakken in het vocht 24 uur laten trekken.
Gehakte jelly op bord en venkelplakken daarbij dresseren.
Serveer hierbij romig wit chocolade ijs.
  dinsdag 2 mei 2006 @ 00:52:37 #77
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_37475650
Ik zat ook al te zoeken

Kwam ergens venkel-strüdel tegen, maar toen deed de link het niet
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_37475708
quote:
Strudel van venkel, spinazie en aardappelrösti met tomaten paprikasaus



Ingrediënten:

--------------------------------------------------------------------------------
Strudel:
200 gr. venkel - 200 gr. spinazie - 3 sjalotjes (fijngesnipperd) - 200 gr. aardappels - 1 pak phillodeeg - olijfolie - 2 eiwitten - zout - peper
tomaten paprikasaus:
1 sjalotje (fijngesnipperd) - 1 teentje knoflook400 gr. gepelde tomaten (in blik) - 150 gr. rode paprika (gepoft) - 1 eetlep. olijfolie - zout -peper

bereiding:

--------------------------------------------------------------------------------
De venkel in kleine blokjes snijden en gaar koken.
Spinazie goed wassen en zeer kort blancheren. Direct koud spoelen. De groenten goed laten uitlekken!
De aardappels raspen en samen met de gehakte sjalotjes mengen.
Dit aardappelmengsel met wat olijfolie als kleine pannenkoekjes bakken (rösti).
Phyllodeeg uitleggen en in de gewenste grootte snijden.
Twee laagjes op elkaar leggen en insmeren met het eiwit.
Hierop een pannenkoekje van aardappel leggen, hier weer een laagje spinazie en als laatste wat venkel erover verdelen.
Tijdens ieder laagje een klein beetje zout en peper toevoegen.
Alles oprollen en in een voorverwarmde oven van 180 graden ca. 14 minuten bakken.
Sjalotje met de uitgeperste knoflook in de olijfolie fruiten.
De tomaten en gepofte paprika toevoegen. Alles aan de kook brengen en in de keukenmachine fijnmalen tot een gladde saus.
Op smaak brengen met zout en peper.
En nou hou ik op, anders ga ik van venkeltjes dromen
  dinsdag 2 mei 2006 @ 00:58:25 #79
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_37475783
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_37513358
het is uiteindelijk de gevulde venkel geworden, en 't was echt verrukkelijk. de buitenste laag erafhalen is trouwens echt zonde, en kan ook niet goed met dit recept, want de lagen zijn zo dik dat je knol meteen een flinke maat kleiner geworden is. we waren trouwens met z'n vieren en ik had ingrediënten voor vijf personen, maar alles ging tot de laatste kruimel op hoor.
pi_39208085
Vanavond eten we dit, mét venkel.
Dus.

Wat eten en/of drinken we vandaag deel 18 !
  zondag 25 juni 2006 @ 15:32:05 #82
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_39208188
quote:
Op zondag 25 juni 2006 15:27 schreef Bluezz het volgende:
Vanavond eten we dit, mét venkel.
Dus.

Wat eten en/of drinken we vandaag deel 18 !
Wat heb je met golfer gedaan!!
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_39208219
quote:
Op zondag 25 juni 2006 15:32 schreef Duderinnetje het volgende:


Wat heb je met golfer gedaan!!
Hij heeft het nog niet gegeten he
Én het is heel vissig, en IK ging boodschappen doen en koken
  zondag 25 juni 2006 @ 15:36:32 #84
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_39208328
quote:
Op zondag 25 juni 2006 15:33 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Hij heeft het nog niet gegeten he
Én het is heel vissig, en IK ging boodschappen doen en koken
Als hij het straks een lekker soepje vond ga ik hem hééééél hard toeroepen: TOLD YOU SO!!!!!!!!!!!!!

Snobs have more fun!
KLIK!
pi_39208493
Mijn moeder heeft een tijd geleden venkel gemaakt in Bladerdeeg. Volgens mij te vergelijken met de Venkel in broodkruim, maar dan dus in bladerdeeg met wat kaas eroverheen. Zalig!! Wel erg vullend
  zondag 25 juni 2006 @ 19:53:01 #86
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_39217688
quote:
Op zondag 25 juni 2006 15:36 schreef Duderinnetje het volgende:


Als hij het straks een lekker soepje vond ga ik hem hééééél hard toeroepen: TOLD YOU SO!!!!!!!!!!!!!

Roept U maar, want ik vond het een heel lekker vissoepje.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 25 juni 2006 @ 19:54:48 #87
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_39217758
quote:
Op zondag 25 juni 2006 19:53 schreef golfer het volgende:

[..]

Roept U maar, want ik vond het een heel lekker vissoepje.
* diep inademt...


I TOLD YOU SOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_39218213

Voor een fotoreportagetje :
Het SOEP topic
  zondag 25 juni 2006 @ 20:16:38 #89
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_39218634
Ziet er lekker uit

Nú doorpakken hè? Deze week een venkelsoepje met een beetje krab en drie garnaaltjes maken
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_39239949
Ooh la la...
Net venkel gekocht om deze week weer eens wat uit te proberen, komt opeens dit topic in MyAT!
I don't like your jerk-off name. I don't like your jerk-off face. I don't like your jerk-off behavior, and I don't like you, jerk-off. Do I make myself clear?
  donderdag 31 augustus 2006 @ 14:28:24 #91
97348 Matness
Matt about you
pi_41362136
er wordt hier maar weinig venkel gegeten he?
ik heb hier nog wel een heerlijk gerecht voor 4 personen!

Nodig:
2 x venkel
goeie handvol ontpitte zwarte olijven
stuk of 30 cherry tomaatjes (pommodori cherry's zijn lekkerder!)
2 tenen knoflook, in plakjes
handje verse tijm
peper en zout uit de molen, boter
1 glas witte wijn
olijfolie

de fluffy toppen van de venkel erafsnijden en fijnsnijden, in de braadslee mikken
venkel in 4en snijden, en al die stukken weer in 2en
venkel 10 minuutjes koken in gezouten water, eruitvissen met de schuimspaan, en ook in de braadslee mikken
oven voorverwarmen op 220 graden
de tomaatjes een heel klein stukje insnijden, en 45 seconden aankoken in het kookwater van de venkel.
afspoelen onder de koude kraan, en de velletjes eraftrekken
in de braadslee ermee
de olijven, de tijm, knoflook erbij, peper en zout naar smaak, 2 scheutjes olie erbij, en alles lekker goed husselen.
glas wijn plus 2 klontjes boter erbij, en het geheel in de oven schuiven, laten we zeggen 35 minuutjes

mjam
pi_41642543
Hmmm... het eerste en het laatste recept zien er wel uit als iets wat ik vanavond wel even kan gaan maken. Vooral omdat ik alle ingredienten in huis heb.
pi_41742172
Ik heb ook 2 recepten met venkel:

Recept 1 (soep):

Varkensvlees in blokjes.
2 a 3 venkelknollen in stukken gesneden
tomatenpuree
aardappels in blokjes
zout, peper, italiaanse kruiden naar smaak
uitje
beetje olie

Fruit het uitje tot ie glazig ziet
Bak het vlees aan.
Doe de tomatenpuree erbij
Zet het geheel net onder water
Breng het aan de kook
Doe de venkel erbij
Zet het geheel net onder water
Breng het aan de kook
Doe de aardappels erbij
Zet het geheel net onder water
Breng het aan de kook
Als de aardappels gaar zijn de soep op smaak brengen met peper,zout en italiaanse kruiden.
De soep is nu klaar

Recept 2 (ovengerecht met vis):

koolvisfilet
mosterd
aardappelpuree
gerapste worteltje (fijn geraspt)
2 venkelknollen in stukjes (ongeveer 5 minuten gekookt)
sesamzaad
aantal klontjes boter

Doe de koolvis onder in de ovenschaal en besmeer hem ruim met mosterd
Doe daar de venkel op
Doe daarboven de aardappelpuree, nadat je de wortel erdoorheen heb geroerd/gestampt
Bestrooi het geheel met sesamzaad en leg daar een aantal klontjes boter op
Zet het geheel in een voorverwarmde oven van 200 gradenNa ongeveer 30 minuten is de ovenschotel klaar.

Dit was een recept van mijn oma en ik at bij wijze van spreken mijn vinger erbij op.
Dit gerecht vind ik zelf meer iets voor de winter, dus maakt ik hem dan. Het is wel vrij veel werk, aangezien ik altijd de aardappelpuree met verse aardappels maak. Dat vind ik nu eenmaal lekkerder.

Deze recepten zij makelijk voor veel personen te maken, want dan neem je gewoon meer ingredienten
pi_41753314
Ik gooide venkel altijd in een geimproviseerde stoofpot met wortel, ui, bouillon, kip en kruiden.
pi_42225991
quote:
Op woensdag 29 maart 2006 19:42 schreef Jordy-B het volgende:
Ik heb net het recept uit de OP gemaakt, maar met appelsap ipv witte wijn ('k wilde geen fles losmaken en venkel werkt toch al goed met appel)

Was heerlijk... Heerlijk zachte stukjes die qua structuur en smaak wat deden denken aan appelcompote (figures...) maar toch ook totaal anders waren.
Heb dit gisteren ook gemaakt, maar....de venkelstukjes waren nog vrij hard. Hoe zou dit kunnen?

[ Bericht 1% gewijzigd door iggy_in_the_house op 29-09-2006 10:17:56 ]
  vrijdag 29 september 2006 @ 17:11:03 #96
97348 Matness
Matt about you
pi_42236516
quote:
Op vrijdag 29 september 2006 10:12 schreef iggy_in_the_house het volgende:

[..]

Heb dit gisteren ook gemaakt, maar....de venkelstukjes waren nog vrij hard. Hoe zou dit kunnen?
te weinig vocht, te grote stukken venkel, temperatuur van de oven te laag?
het kan best veel oorzaken hebben...
  vrijdag 29 september 2006 @ 17:47:02 #97
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_42237307
quote:
Op vrijdag 29 september 2006 10:12 schreef iggy_in_the_house het volgende:

[..]

Heb dit gisteren ook gemaakt, maar....de venkelstukjes waren nog vrij hard. Hoe zou dit kunnen?
Even voorkoken. (Of voorpingen)
Snobs have more fun!
KLIK!
  zaterdag 30 september 2006 @ 21:25:21 #98
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_42266364
quote:
Feestelijk Italiaans

Krijg je veel vrienden of familie over de vloer? Dan wordt dit je favoriete recept. Venkel is een typisch Italiaans ingrediënt, Hier worden niet alleen venkelknollen gebruikt, maar ook de zaadjes. Lekker met sinaasappelsap bij de varkensrollade. Door de culinaire specialisten van de Tip kookschool.

Hoofdgerecht (16 personen) bereiden: ± 20 min. Oventijd: 1 1/2 uur

Benodigdheden:

3 el olijfolie
100 g boter
2 kg varkensrollade van de nek*
schil van 1 sinaasappel
5 dl sinaasappelsap
5 dl kippenbouillon (van tablet)
1 tl venkelzaadjes
1 kg venkel, in plakjes
zout, peper
extra nodig: braadslede of ovenschaal met deksel

*Een rollade van de varkensnek bevat wat meer vet dan een rollade van de rib. In een stoofgerecht zorgt het vet ervoor dat het vlees tijdens het stoven niet uitdroogt.

Tip: de rollade is gemakkelijk een dag van tevoren te bereiden. Hij kan dan afkoelen en is eenvoudig in dunne plakken te snijden. Leg de plakken schuin tegen elkaar en warm de rollade voor het serveren op in de saus in een afgedekte ovenschaal, ± 15 minuten op 180°C.

Bereiding:

Verhit de oven voor op 150°C. Bak de rollade in de olijfolie en 25 gram van de boter rondom bruin. Doe de rollade in een ovenschaal en bestrooi met peper en zout. Doe de overige ingrediënten behalve de boter bij de rollade in de ovenschaal en stoof de rollade met de deksel erop in ongeveer 2 uur gaar.

Schep het vocht eruit, zeef het en kook het op hoog vuur in tot een kwart. Haal de pan van het vuur en smelt de boter erin. Snijd de rollade in dunne plakken en serveer met de saus.

Energie enzo

Kcal p.p.: ± 265, Koolhydraten: 4 g
Bron
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zondag 3 december 2006 @ 18:31:31 #99
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_44109794
Schop! Wij eten venkel

Schijnt dat iedereen alleen nog maar stoofpotten eet
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_44109851
Recept woman
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')