quote:Mandarijnen jelly met geconfijte venkel en wit chocolade ijs
Nagerecht (4 personen)
2 dl mandarijnen couli cq purée op smaak en door een doek gehaald
4 gram agar agar
1 eetlepel suiker
1 mooie venkel
1 stokje vanille
50 gram suiker
sap van een halve citroen
3 stuks steranijs
1 stuk laurier
1 dl pernod
2 dl moscato d’asti
100 gram honing
1 eetlepel sinasrasp
Chocolade ijs, bisquit krokant met wat anijszaden erin
Bereidingswijze:
Voor jelly de mandarijnen couli op smaak brengen met de suiker en agar agar erin oplossen.
Deze opstijven en vervolgens geheel fijn hakken.
Venkel confijten: venkel op machine in dunne plakken snijden (papierdikte).
Overige ingrediënten mengen, aan de kook brengen en ruim 1 minuut doorkoken. Pan van het vuur nemen en de venkelplakken in het vocht 24 uur laten trekken.
Gehakte jelly op bord en venkelplakken daarbij dresseren.
Serveer hierbij romig wit chocolade ijs.
En nou hou ik op, anders ga ik van venkeltjes dromenquote:Strudel van venkel, spinazie en aardappelrösti met tomaten paprikasaus
Ingrediënten:
--------------------------------------------------------------------------------
Strudel:
200 gr. venkel - 200 gr. spinazie - 3 sjalotjes (fijngesnipperd) - 200 gr. aardappels - 1 pak phillodeeg - olijfolie - 2 eiwitten - zout - peper
tomaten paprikasaus:
1 sjalotje (fijngesnipperd) - 1 teentje knoflook400 gr. gepelde tomaten (in blik) - 150 gr. rode paprika (gepoft) - 1 eetlep. olijfolie - zout -peper
bereiding:
--------------------------------------------------------------------------------
De venkel in kleine blokjes snijden en gaar koken.
Spinazie goed wassen en zeer kort blancheren. Direct koud spoelen. De groenten goed laten uitlekken!
De aardappels raspen en samen met de gehakte sjalotjes mengen.
Dit aardappelmengsel met wat olijfolie als kleine pannenkoekjes bakken (rösti).
Phyllodeeg uitleggen en in de gewenste grootte snijden.
Twee laagjes op elkaar leggen en insmeren met het eiwit.
Hierop een pannenkoekje van aardappel leggen, hier weer een laagje spinazie en als laatste wat venkel erover verdelen.
Tijdens ieder laagje een klein beetje zout en peper toevoegen.
Alles oprollen en in een voorverwarmde oven van 180 graden ca. 14 minuten bakken.
Sjalotje met de uitgeperste knoflook in de olijfolie fruiten.
De tomaten en gepofte paprika toevoegen. Alles aan de kook brengen en in de keukenmachine fijnmalen tot een gladde saus.
Op smaak brengen met zout en peper.
quote:Op zondag 25 juni 2006 15:27 schreef Bluezz het volgende:
Vanavond eten we dit, mét venkel.
Dus.
Wat eten en/of drinken we vandaag deel 18 !
Hij heeft het nog niet gegeten hequote:
Als hij het straks een lekker soepje vond ga ik hem hééééél hard toeroepen: TOLD YOU SO!!!!!!!!!!!!!quote:Op zondag 25 juni 2006 15:33 schreef Bluezz het volgende:
[..]
Hij heeft het nog niet gegeten he![]()
Én het is heel vissig, en IK ging boodschappen doen en koken
Roept U maar, want ik vond het een heel lekker vissoepje.quote:Op zondag 25 juni 2006 15:36 schreef Duderinnetje het volgende:
Als hij het straks een lekker soepje vond ga ik hem hééééél hard toeroepen: TOLD YOU SO!!!!!!!!!!!!!
![]()
* diep inademt...quote:Op zondag 25 juni 2006 19:53 schreef golfer het volgende:
[..]
Roept U maar, want ik vond het een heel lekker vissoepje.![]()
Heb dit gisteren ook gemaakt, maar....de venkelstukjes waren nog vrij hard. Hoe zou dit kunnen?quote:Op woensdag 29 maart 2006 19:42 schreef Jordy-B het volgende:
Ik heb net het recept uit de OP gemaakt, maar met appelsap ipv witte wijn ('k wilde geen fles losmaken en venkel werkt toch al goed met appel)
Was heerlijk... Heerlijk zachte stukjes die qua structuur en smaak wat deden denken aan appelcompote (figures...) maar toch ook totaal anders waren.
te weinig vocht, te grote stukken venkel, temperatuur van de oven te laag?quote:Op vrijdag 29 september 2006 10:12 schreef iggy_in_the_house het volgende:
[..]
Heb dit gisteren ook gemaakt, maar....de venkelstukjes waren nog vrij hard. Hoe zou dit kunnen?
Even voorkoken. (Of voorpingen)quote:Op vrijdag 29 september 2006 10:12 schreef iggy_in_the_house het volgende:
[..]
Heb dit gisteren ook gemaakt, maar....de venkelstukjes waren nog vrij hard. Hoe zou dit kunnen?
Bronquote:Feestelijk Italiaans
Krijg je veel vrienden of familie over de vloer? Dan wordt dit je favoriete recept. Venkel is een typisch Italiaans ingrediënt, Hier worden niet alleen venkelknollen gebruikt, maar ook de zaadjes. Lekker met sinaasappelsap bij de varkensrollade. Door de culinaire specialisten van de Tip kookschool.
Hoofdgerecht (16 personen) bereiden: ± 20 min. Oventijd: 1 1/2 uur
Benodigdheden:
3 el olijfolie
100 g boter
2 kg varkensrollade van de nek*
schil van 1 sinaasappel
5 dl sinaasappelsap
5 dl kippenbouillon (van tablet)
1 tl venkelzaadjes
1 kg venkel, in plakjes
zout, peper
extra nodig: braadslede of ovenschaal met deksel
*Een rollade van de varkensnek bevat wat meer vet dan een rollade van de rib. In een stoofgerecht zorgt het vet ervoor dat het vlees tijdens het stoven niet uitdroogt.
Tip: de rollade is gemakkelijk een dag van tevoren te bereiden. Hij kan dan afkoelen en is eenvoudig in dunne plakken te snijden. Leg de plakken schuin tegen elkaar en warm de rollade voor het serveren op in de saus in een afgedekte ovenschaal, ± 15 minuten op 180°C.
Bereiding:
Verhit de oven voor op 150°C. Bak de rollade in de olijfolie en 25 gram van de boter rondom bruin. Doe de rollade in een ovenschaal en bestrooi met peper en zout. Doe de overige ingrediënten behalve de boter bij de rollade in de ovenschaal en stoof de rollade met de deksel erop in ongeveer 2 uur gaar.
Schep het vocht eruit, zeef het en kook het op hoog vuur in tot een kwart. Haal de pan van het vuur en smelt de boter erin. Snijd de rollade in dunne plakken en serveer met de saus.
Energie enzo
Kcal p.p.: ± 265, Koolhydraten: 4 g
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |