1/2 ons meel, 3 ons suiker, 8 dooiers, 1 liter melk, vanillestokje.
meel, suiker + de dooiers in een pan met een kwart liter melk goed doorroeren tot gladde massa.
3/4 liter melk met de vanille aan de kook brengen maar niet doorkoken, kokende melk langzaam bij de massa gieten onder goed doorrroeren met de garde (let op voor klontjes)
in een schaal af laten koelen, vanille uitnemen en zaadjes door de creme mengen. massa regelmatig doorroeren met garde. **
boter in een schaal doen en tot een luchtige massa roeren.
creme onder voortdurend roeren in kleine beetjes bij de boter roeren tot een schuimige massa ontstaat. evt met poedersuiker nazoeten.
** hier blijft (bleef) het maar dun en niet creme-ig. De volgende stappen heb ik inmiddels toch al maar gedaan, om te zien wat er gebeurd... vooralsnog is het veel te dun. ik ben bang dat er te weinig meel in zit...
Hij weet alleen van lekker slapen, en ver daarbuiten lopen schapen.
De zon schijnt op zijn donk're haren, zo blijf ik heel lang naar hem staren.
Wie ben jij in dit leven om je droom op te geven?
Ylana