abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  vrijdag 20 oktober 2006 @ 10:55:52 #251
63900 xelzix
Get on with it!
pi_42829666
@ Tha Butcha: dank je wel!

Mijn vader (absoluut geen kooktalent) gebruikt altijd van die vieze, zoute, dure zakjes van conimex of knorr voor zijn (ordinaire hollandse) versie van nasi, dus ik wilde zelf een kruidenmengsel voor m maken, potje van de Xenos of de blokker en hij kan weer tijden vooruit... vandaar.
I can resist everything but temptation.
  vrijdag 20 oktober 2006 @ 12:05:07 #252
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_42831349
Bedenk je Xelzix, minder is meer.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 20 oktober 2006 @ 15:14:05 #253
63900 xelzix
Get on with it!
pi_42836697
als in: hou de mix simpel met 5 max 6 soorten kruiden of maak niet teveel omdat het smaak zal verliezen naarmate de tijd verstrijkt? Allebei kan natuurlijk ook
I can resist everything but temptation.
  Boks-Chick vrijdag 20 oktober 2006 @ 15:34:03 #254
118131 BrandX
BoksChick & CoffeeAddict
pi_42837285
ik gok als in hou de mix simpel

Hoe meer kruidenzooi je er in gooit, hoe minder je de verschillende kruiden kan proeven lijkt me zo. Zoals ik het geleerd heb, heb je doorgaans max 2 of 3 kruiden die de basis smaakt genereren en de overige voor de accenten.
lolwut
pi_42898379
Piet, ik heb wat spul in de moestuin gezet wat nog laat gezaaid / geplant kon worden. Het groeit als kool, dus het moet gegeten worden, dunkt me.

Wat doet een mens met venkel?
En heb je enige ervaring met groenlof?
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
  zondag 22 oktober 2006 @ 21:11:28 #256
97348 Matness
Matt about you
pi_42899093
quote:
Op zondag 22 oktober 2006 20:52 schreef sigme het volgende:
Piet, ik heb wat spul in de moestuin gezet wat nog laat gezaaid / geplant kon worden. Het groeit als kool, dus het moet gegeten worden, dunkt me.

Wat doet een mens met venkel?
En heb je enige ervaring met groenlof?
Venkel! Wat doen we ermee?
pi_42936221
quote:
Op vrijdag 20 oktober 2006 15:14 schreef xelzix het volgende:
als in: hou de mix simpel met 5 max 6 soorten kruiden of maak niet teveel omdat het smaak zal verliezen naarmate de tijd verstrijkt? Allebei kan natuurlijk ook
als in max 5 a 6 soorten. verder, hangt ook vanaf of je echt compleet droge boemboes gebruikt of net.

verder de gouden regel voor indonesisch eten (als je het daadwerkelijk bewerkt hebt), de volgende dag is het lekkerder. Waarom? Dan zijn de kruiden er helemaal in getrokken. Dat geldt natuurlijk zeker voor stoofpotten. Gewoon om 11u die zooi in een mooie gietijzeren stoofpan op het vuur met een vlamverdeler en heel laag vuurtje, en een uurtje of 8 laten staan
"The question is not 'who is going to let me', the question is 'who is going to stop me'"
  vrijdag 27 oktober 2006 @ 21:59:02 #258
68900 Saffier
Tobias en Ylana
pi_42996549
Help! Ik ben taart aan het maken (morgen nodig ) maar ik ben bang dat er iets met de vulling niet goed gaat. Het moet creme Breure worden. Op dit moment is het nog helemaal vloeibaar en een graad of 30C warm terwijl het al creme-ig zou moeten zijn volgens mijn recept... Wie weet waar ik het over heb en wat ik nu moet doen? Als er meer informatie nodig is roep dan even!
Hij weet alleen van lekker slapen, en ver daarbuiten lopen schapen.
De zon schijnt op zijn donk're haren, zo blijf ik heel lang naar hem staren.
Wie ben jij in dit leven om je droom op te geven?
Ylana
  vrijdag 27 oktober 2006 @ 22:27:34 #259
97348 Matness
Matt about you
pi_42997270
oven staat te laag..?
  vrijdag 27 oktober 2006 @ 22:27:50 #260
97348 Matness
Matt about you
pi_42997278
post het recept eens?
  vrijdag 27 oktober 2006 @ 22:38:43 #261
68900 Saffier
Tobias en Ylana
pi_42997534
1/2 ons meel, 3 ons suiker, 8 dooiers, 1 liter melk, vanillestokje.

meel, suiker + de dooiers in een pan met een kwart liter melk goed doorroeren tot gladde massa.

3/4 liter melk met de vanille aan de kook brengen maar niet doorkoken, kokende melk langzaam bij de massa gieten onder goed doorrroeren met de garde (let op voor klontjes)

in een schaal af laten koelen, vanille uitnemen en zaadjes door de creme mengen. massa regelmatig doorroeren met garde. **

boter in een schaal doen en tot een luchtige massa roeren.

creme onder voortdurend roeren in kleine beetjes bij de boter roeren tot een schuimige massa ontstaat. evt met poedersuiker nazoeten.

** hier blijft (bleef) het maar dun en niet creme-ig. De volgende stappen heb ik inmiddels toch al maar gedaan, om te zien wat er gebeurd... vooralsnog is het veel te dun. ik ben bang dat er te weinig meel in zit...
Hij weet alleen van lekker slapen, en ver daarbuiten lopen schapen.
De zon schijnt op zijn donk're haren, zo blijf ik heel lang naar hem staren.
Wie ben jij in dit leven om je droom op te geven?
Ylana
  vrijdag 27 oktober 2006 @ 22:42:02 #262
68900 Saffier
Tobias en Ylana
pi_42997612
Ik heb dit al een paar keer eerder gemaakt (aantal jaar geleden) en het is nog nooit fout gegaan. Nu de boter erbij zit wordt het ietsje dikker maar ik heb er mijn twijfels over. het is voor mijn zoontjes 1e verjaardag

Het is dus de tussenvulling voor de taart, de 'koek' is wel helemaal goed gelukt.

[ Bericht 14% gewijzigd door Saffier op 27-10-2006 22:43:25 (aanvulling) ]
Hij weet alleen van lekker slapen, en ver daarbuiten lopen schapen.
De zon schijnt op zijn donk're haren, zo blijf ik heel lang naar hem staren.
Wie ben jij in dit leven om je droom op te geven?
Ylana
  vrijdag 27 oktober 2006 @ 23:23:58 #263
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_42998713
Zoals ik het lees.. hebben de eidooiers het niet goed kunnen binden..
als je alleen de hete melk bij de dooiers doet en het daarna niet meer verhit dan kunnen die eidooiers het niet goed binden.
Als je nu meteen de pan terug op het vuur had gedaan.. en goed blijft roeren.. totdat je merkt dat het dikker wordt ( dan zijn de eidooiers warm genoeg geworden zodat stollingsproces gaat werken) en het daarna terug koelt ( goed roeren! ) dan wordt ie wel al veel dikker.
Ook in de gaten houden als je het verhit dat het niet té heet wordt dan krijg je omelet
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  vrijdag 27 oktober 2006 @ 23:29:14 #264
68900 Saffier
Tobias en Ylana
pi_42998838
Ja MissHobje, dat klinkt bekend. Het stapje van terug op het vuur zetten stond niet (meer) in het recept. Balen zeg, dat wordt over doen zo te zien.
Heb je nog meer tips?
Hij weet alleen van lekker slapen, en ver daarbuiten lopen schapen.
De zon schijnt op zijn donk're haren, zo blijf ik heel lang naar hem staren.
Wie ben jij in dit leven om je droom op te geven?
Ylana
  vrijdag 27 oktober 2006 @ 23:35:16 #265
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_42999000
quote:
Op vrijdag 27 oktober 2006 23:29 schreef Saffier het volgende:
Ja MissHobje, dat klinkt bekend. Het stapje van terug op het vuur zetten stond niet (meer) in het recept. Balen zeg, dat wordt over doen zo te zien.
Heb je nog meer tips?
Voor dit recept ?? of iets anders ??
Heb je zachte bodem of harde.. als het zacht is.. zou je hem ook kunnen vullen met gewoon slagroom en vruchtjes.. als noodoplossing zeg maar..
Dan kun je bv. ook jam als variatie tussen doen.
Dan heb je iedergeval iets mocht het helemaal niet lukken.

[ Bericht 23% gewijzigd door MissHobje op 27-10-2006 23:45:57 ]
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  vrijdag 27 oktober 2006 @ 23:44:22 #266
68900 Saffier
Tobias en Ylana
pi_42999210
Dit recept. Ik ben met frisse moed opnieuw begonnen!
Hij weet alleen van lekker slapen, en ver daarbuiten lopen schapen.
De zon schijnt op zijn donk're haren, zo blijf ik heel lang naar hem staren.
Wie ben jij in dit leven om je droom op te geven?
Ylana
  vrijdag 27 oktober 2006 @ 23:50:34 #267
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_42999378
Ah ok..
Als je dan straks die melk erbij gaat doen ( echt even wachten als ie van de kook af is.. en heeeeeeel rustig beetje bij beetje onder supergoed roeren toevoegen) en dan op rustig vuur weer verhitten.. supergoed blijven roeren.. (je voelt aan het roeren wel dat ie goed gaat binden.. als dat gebeurt dus goed opletten en op tijd eraf halen.

Zeker niet laten koken dan is het veel te heet!! en gaat het schiften ! ( dus eierstukjes erin krijgt, dan wordt het dus te heet!) je kunt ook steeds even van de vlam afhalen en zorg dat je een bodem koud water in je wasbak hebt en als je hem dan af laat koelen.. ook even goed blijven roeren.

Gaat goed komen, veel succes
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  zaterdag 28 oktober 2006 @ 00:12:45 #268
68900 Saffier
Tobias en Ylana
pi_42999928
Ik was te laat om je tips op tijd te zien, maar ik heb het wel zo gedaan en het is zo te zien gelukt! Bedankt voor je hulp
Nu af laten koelen en straks of morgen de taart inelkaar zetten en decoreren.
Hij weet alleen van lekker slapen, en ver daarbuiten lopen schapen.
De zon schijnt op zijn donk're haren, zo blijf ik heel lang naar hem staren.
Wie ben jij in dit leven om je droom op te geven?
Ylana
  zaterdag 28 oktober 2006 @ 00:57:01 #269
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_43001051
Ahh goed nieuws dus.
Gefeliciteerd met je zoontje
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  zaterdag 28 oktober 2006 @ 23:07:47 #270
68900 Saffier
Tobias en Ylana
pi_43021610
Dankje!
De taart is heel goed gelukt, iedereen heeft er van gesmuld. Als ik de foto's heb ge-uploaded zal ik hem hier ook laten zien. Nogmaals bedankt!
Hij weet alleen van lekker slapen, en ver daarbuiten lopen schapen.
De zon schijnt op zijn donk're haren, zo blijf ik heel lang naar hem staren.
Wie ben jij in dit leven om je droom op te geven?
Ylana
  zaterdag 28 oktober 2006 @ 23:17:25 #271
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_43021867
Hee super zeg gelukkig dat het allemaal gelukt is.
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  zondag 29 oktober 2006 @ 09:36:49 #272
155383 VinoTinto
That\'s me.
pi_43028739
In deze thread vragen we toch aan PIET hoe hij dingen maakt, dus waarom geven andere mensen dan antwoord....
"Een droge bek is niet cool" (c) Blowersguide :')
STEM HIER Kutsmilie <------------------------------------------------
STEM HIER Kutsmilie <----
pi_43028902
quote:
Op zondag 29 oktober 2006 09:36 schreef VinoTinto het volgende:
In deze thread vragen we toch aan PIET hoe hij dingen maakt, dus waarom geven andere mensen dan antwoord....
Als hij niet reageert, en het is een soort van noodgeval... Daarnaast willen sommige mensen niet voor elke wissewasje een topic aanmaken. Dan is dit topic wel geschikt.
pi_43029837
quote:
Op zondag 29 oktober 2006 09:54 schreef K-mail het volgende:
Als hij niet reageert, en het is een soort van noodgeval... Daarnaast willen sommige mensen niet voor elke wissewasje een topic aanmaken. Dan is dit topic wel geschikt.
Vind ik ook. En Pietverdriet kan dan eventueel zelf ook nog zeggen hoe hij het zou doen
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zondag 29 oktober 2006 @ 11:36:11 #275
68900 Saffier
Tobias en Ylana
pi_43030739
quote:
Op zondag 29 oktober 2006 09:54 schreef K-mail het volgende:

[..]

Als hij niet reageert, en het is een soort van noodgeval... Daarnaast willen sommige mensen niet voor elke wissewasje een topic aanmaken. Dan is dit topic wel geschikt.
Dat dus.

De taart!
Hij weet alleen van lekker slapen, en ver daarbuiten lopen schapen.
De zon schijnt op zijn donk're haren, zo blijf ik heel lang naar hem staren.
Wie ben jij in dit leven om je droom op te geven?
Ylana
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')