abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zaterdag 12 augustus 2006 @ 00:01:20 #226
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_40729461
quote:
Op donderdag 10 augustus 2006 18:58 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]
Okay, nu heb ik het gelezen, zal het eens nagaan, heb zo adhoc geen idee.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_40735922
quote:
Op dinsdag 25 juli 2006 14:16 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb een paar weken terug in een zogenaamd toprestaurant gegeten, de gegrillde kabeljauw kwam uit de diepvries, net als de doperwten...
Jij vindt van der valk een toprestaurant?
"Een droge bek is niet cool" (c) Blowersguide :')
STEM HIER Kutsmilie <------------------------------------------------
STEM HIER Kutsmilie <----
  zaterdag 12 augustus 2006 @ 10:34:55 #228
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_40736617
quote:
Op zaterdag 12 augustus 2006 09:21 schreef VinoTinto het volgende:

[..]

Jij vindt van der valk een toprestaurant?
gelukkig ken jij wel het assortiment van vd valk,
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
  woensdag 23 augustus 2006 @ 00:51:00 #229
142291 Met-Yvana
Hating me wont make you pretty
pi_41081133
( sorry dat ik het topic weer ophaal ,maar dit is dringend)

Beste Piet, van het weekend zijn mijn ouders weg , en ik heb op de zaterdagavond mensen uitgenodigt voor het souper en een gezellige avond....alleen ik zal wel zelf moeten koken, en hier ben ik geen ster in . Ik dacht eraan voor de meisjes gewoon een rijk gevulde salade nicoise klaar te maken, maar de jongens nemen hier vast geen genoegen mee.....ik zat al te denken aan verse oesters met citroen, maar misschien heb jij een idee? In ieder geval iets met een beetje klasse, geen patat ofzo.
Can YOU handle Met-Yvana?
  woensdag 23 augustus 2006 @ 01:21:48 #230
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_41081886
Grote Kans dat piet niet reageert, hij is nl, heel veel weg de komende tijd. Open een nieuw topic in Cul , vraag specifiek wat je ongeveer wil en wat voor ideen je al hebt, wat je wel en niet kan /wil maken, en er zijn zat cullers die je zullen helpen.
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
pi_41086317
quote:
Op zaterdag 12 augustus 2006 10:34 schreef Chielus het volgende:

[..]

gelukkig ken jij wel het assortiment van vd valk,
Het is algemeen bekend dat vd valk dingen serveert zoals appelmoes, gegrilde vis, doperwten. Gewoon simpel voer, niks mis mee hoor. Maar doe dan niet alsof je in een 'duur' restaurant hebt gegeten.
"Een droge bek is niet cool" (c) Blowersguide :')
STEM HIER Kutsmilie <------------------------------------------------
STEM HIER Kutsmilie <----
  woensdag 23 augustus 2006 @ 10:11:58 #232
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_41086467
waarom is piet veel weg komende tijd?
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
  woensdag 23 augustus 2006 @ 20:58:24 #233
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_41106464
quote:
Op woensdag 23 augustus 2006 10:11 schreef Erosjuhhh het volgende:
waarom is piet veel weg komende tijd?
Voor zijn werk zie ook

[CUL-SC] Deel 38 Het is weg! Op! :(
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  woensdag 23 augustus 2006 @ 21:04:09 #234
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_41106635
aah, zonde
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
  dinsdag 26 september 2006 @ 17:11:53 #235
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_42145110
Piet, kennen ze in Duitsland ook het Bok-bier zoals wij die in Nederland kennen of is dat daar anders. Aangezien ik hoorde dat de naam uit Beieren komt ben ik wel benieuwd of onze oosterburen ook zoiets brouwen en in hoeverre dit op ons bokbier lijkt.
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
  dinsdag 26 september 2006 @ 17:35:23 #236
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_42145605
quote:
Op dinsdag 26 september 2006 17:11 schreef Chielus het volgende:
Piet, kennen ze in Duitsland ook het Bok-bier zoals wij die in Nederland kennen of is dat daar anders. Aangezien ik hoorde dat de naam uit Beieren komt ben ik wel benieuwd of onze oosterburen ook zoiets brouwen en in hoeverre dit op ons bokbier lijkt.
Ik ben de laatste 2 maanden veel in Beieren onderweg, maar heb hier geen Bock of Bok gezien. Het is een herfstbier, dus het zou zo langzaam moeten komen. Ik de cafe´s en restaurants hebben ze eigenlijk altijd:
Oktoberfestbier (tijdens het oktoberfest, nu dus)
Helles
Dunkles
Pils
Weißbier
Dunkles Weißbier
en verder wat speciaal bieren uit een lokaal klooster, of een vers bier (bv Zwickel)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 26 september 2006 @ 17:44:18 #237
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_42145846
Ik ken ook alleen maar Dunkel Weißbier van Erdinger, dat komt in de buurt maar is wel een stuk zwaarder. Moet ik toch maar eens de grens over om het verder zelf de Duitse biermarkt te ontdekken.
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
pi_42151398
Hoi, weet iemand (ik weet niet of Pietverdriet dit leest) wat het verschil is tussen marmelade en jam? Ik was vanmiddag bij een turks winkeltje en daar hebben ze van verschillende fruitsoorten jam maar ook marmelade. Ik dacht eerst dat dat ongeveer hetzelfde was, zoals je ook sinaasappelmarmelade en citroenmarmelade kunt kopen.
Marmelade ziet er wel dikker uit dan de jam, vaster ook, maar verder weet ik het ook niet.
Je bent nooit te oud om te leren....toch?
  dinsdag 26 september 2006 @ 20:55:45 #239
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_42151554
Volgens mij zat er ook schil en pitten en ander spul door marmelade
pi_42151655
naar mijn idee is marmelade meer gelei-achtig, dus juist veel minder structuur dan jam. Maar ik heb het over Oostenrijkse marmelade van de Merkur, misschien zit daar ook weer verschil in.
pi_42161203
Ik dacht dat in jam vruchten verwerkt zijn (heel of in stukjes) en dat marmelade alleen de gelei is, evt met een schilletje oid erdoor.
  woensdag 27 september 2006 @ 08:55:40 #242
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_42161318
Marmelade is een soort jam waarin de de schillen van citrusvruchten met het vruchtvlees worden verwerkt en hierdoor een wat bitter-zoete smaak heeft. Oranjemarmelade is hiervan het bekendste voorbeeld. In veel landen wordt hetzelfde woord gebruikt voor Jam en Marmelade.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_42168900
is Dunkles Weißbier niet een beetje tegenstrijdig?
of vertaal ik dit voor mijzelf verkeerd als donker witbier?
Have no Fear, Burning Feetman is here
wii nr: 7098 4291 3092 6058
mario strikers friend code: 305044 570494
  woensdag 27 september 2006 @ 15:28:20 #244
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_42171397
quote:
Op woensdag 27 september 2006 14:00 schreef BoukeF het volgende:
is Dunkles Weißbier niet een beetje tegenstrijdig?
of vertaal ik dit voor mijzelf verkeerd als donker witbier?
Witbier of Weißbier, komt van Weizen, Tarwe, niet van een witte kleur.
Het wordt niet van Gerst gebrouwen maar van tarwe, dat geeft ook een andere smaak.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 18 oktober 2006 @ 16:18:39 #245
63900 xelzix
Get on with it!
pi_42774382
Kan iemand mij helpen aan een lekker kruiden mengsel voor ordinaire hollandse nasi? Ik gruw van veel te zoute, veel te dure kruidenmix pakjes uit de supermarkt. Op internet ben ik het volgende mengsel tegengekomen (en dat was dan ook gelijk de enige...): gelijke delen van laos, ketoembar (gemalen korianderzaad), djinten, gemberpoeder, kurkuma, peper naar smaak en eventueel vet-sin. Tips/aanvullingen?
I can resist everything but temptation.
  woensdag 18 oktober 2006 @ 17:51:01 #246
97348 Matness
Matt about you
pi_42777713
quote:
Op woensdag 18 oktober 2006 16:18 schreef xelzix het volgende:
Kan iemand mij helpen aan een lekker kruiden mengsel voor ordinaire hollandse nasi? Ik gruw van veel te zoute, veel te dure kruidenmix pakjes uit de supermarkt. Op internet ben ik het volgende mengsel tegengekomen (en dat was dan ook gelijk de enige...): gelijke delen van laos, ketoembar (gemalen korianderzaad), djinten, gemberpoeder, kurkuma, peper naar smaak en eventueel vet-sin. Tips/aanvullingen?
even geen tips, maar wilde wel even erg graag zeggen dat nasi zeer zeker niet hollands is..
  woensdag 18 oktober 2006 @ 18:59:38 #247
63900 xelzix
Get on with it!
pi_42779638
quote:
Op woensdag 18 oktober 2006 17:51 schreef Matness het volgende:

[..]

even geen tips, maar wilde wel even erg graag zeggen dat nasi zeer zeker niet hollands is..
no shit sherlock...
maar zou de mogelijkheid bestaan dat de oorspronkelijke nasi uit Indonesie vernederlandst is? het recept voor nasi staat zelfs in hét huisvrouwen en huishoudschool kookboek Wannee. De "ordinaire hollandse" nasi die door Nederlanders wordt gemaakt is een slap aftreksel is van de originele Indonesische nasi en zou het kunnen dat ik het daarom "ordinaire hollandse" nasi noem in plaats van authentieke echte nasi?

Het eten wat jij bij de afhaal Chinees bestelt is echt geen Chinees eten zoals ze dat in China eten. En dat geldt waarschijnlijk ook voor de wokrestauranten, afhaal Indier etc. etc. etc. Allemaal aangepast aan de Nederlandse smaak
I can resist everything but temptation.
  donderdag 19 oktober 2006 @ 07:13:01 #248
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_42795312
quote:
Op woensdag 18 oktober 2006 16:18 schreef xelzix het volgende:
Kan iemand mij helpen aan een lekker kruiden mengsel voor ordinaire hollandse nasi? Ik gruw van veel te zoute, veel te dure kruidenmix pakjes uit de supermarkt. Op internet ben ik het volgende mengsel tegengekomen (en dat was dan ook gelijk de enige...): gelijke delen van laos, ketoembar (gemalen korianderzaad), djinten, gemberpoeder, kurkuma, peper naar smaak en eventueel vet-sin. Tips/aanvullingen?
Je vergeet de Trassie, zonder Trassie geen Nassie
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_42798264
quote:
Op donderdag 19 oktober 2006 07:13 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je vergeet de Trassie, zonder Trassie geen Nassie
pi_42823546
quote:
Op woensdag 18 oktober 2006 18:59 schreef xelzix het volgende:

[..]

no shit sherlock...
maar zou de mogelijkheid bestaan dat de oorspronkelijke nasi uit Indonesie vernederlandst is? het recept voor nasi staat zelfs in hét huisvrouwen en huishoudschool kookboek Wannee. De "ordinaire hollandse" nasi die door Nederlanders wordt gemaakt is een slap aftreksel is van de originele Indonesische nasi en zou het kunnen dat ik het daarom "ordinaire hollandse" nasi noem in plaats van authentieke echte nasi?

Het eten wat jij bij de afhaal Chinees bestelt is echt geen Chinees eten zoals ze dat in China eten. En dat geldt waarschijnlijk ook voor de wokrestauranten, afhaal Indier etc. etc. etc. Allemaal aangepast aan de Nederlandse smaak
*indo meldt*

ff wat scholing hier doen dan.

de nasi die je hier krijgt is nasi goreng (indonesisch, letterlijk gebakken rijst), en gewoon "nasi" is voor een indo gewoon witte rijst (nasi putih). Zoals Op opmerkt, is de nasi goreng hier meer nederlands dan iets anders, in indonesie is het ontbijt: meestal wat kliekjes opgebakken met oude rijst en wat kruiden erdoor.

"echte" babi pangang is overigens indonesisch en niet chinees, en heeft niet zulke ranzige drek erbij, gewoon geroosterd varken, met wat limoensap erover heen en rijst erbij. De meeste chinezen hier serveren ook niet echt chinees. maar enough met de scholing.

ik zou idd trassi erbij nog doen, eventueel nog kruidnagelpoeder en wat kaneel. en uiteraard serveren met seroendeng, sambal oelek en gebakken uitjes.
"The question is not 'who is going to let me', the question is 'who is going to stop me'"
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')