abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_38070428
Melk opzetten met een takje thijm, rozemarijn, paar knoflook tegen, wat laurier en gekneusde peper. Lekker lang laten trekken, in de koelkast een nacht lang is het beste.
Zeven, en aan de kook brengen. Roux maken, koud laten worden en je warme melk er mee binden, au bain marie even half uur laten garen zodat de bloem smaak er af gaat. Even op smaak maken met wat bouillon poeder of peper en zout. En dan de kaas toevoegen.
Dat is de bechamel saus zoals piet die al omschreef. Hoe meer kaas je er in doet hoe beter je er mee kan gratineren. Beetje bloemkool blancheren, kaassaus er over, kaas er over en dan onder de grill
  dinsdag 6 juni 2006 @ 20:43:13 #182
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_38604185
Kreeg de volgende vraag per mail
quote:
hoi Piet,
vond de discussie op FOK over azijn.
Ik heb enige jaren geleden azijnmoer voor rode azijn gekregen van iemand, zo'n mooie plak die allemaal babyplakjes maakt. Steeds op rode wijn gehad maar houd niet van rode wijnazijn. Wil witte maken. Heb rode moer op witte wijn gezet maar wordt weer rode azijn. Moet ik hem steeds op nieuwe witte wijn zetten tot ie omschakelt?
Of moet ik m bleken in de witte azijn of zo?
Of is het gewoon een rode moer, niet zeuren, blijft rode moer?
hartelijke groetjes, alexandra
Alexandra, je kan denk het beste een nieuwe moer gebruiken als je witte wittewijn azijn wilt hebben.
Dan kan je gelijk als je bezig bent sherry azijn maken, de mijne is heerlijk en krijg ik veel complimenten voor.
Leveranciers van azijnbacterien:
http://www.vinimare.nl/ verkocht het, maar de site doet het momenteel niet, weet niet of ze nog in business zijn...
http://www.manufactum.de/(...)ktdetail.1773.0.html
Topic over azijn maken
http://forum.fok.nl/topic/736254
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 7 juni 2006 @ 02:23:52 #183
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_38615274
Misschien intressant voor meer mensen , maar wat is azijnmoer??
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
  woensdag 7 juni 2006 @ 08:09:08 #184
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_38616194
quote:
Op woensdag 7 juni 2006 02:23 schreef Chielus het volgende:
Misschien intressant voor meer mensen , maar wat is azijnmoer??
Azijnmoer -> Azijnmoeder
Een moederkweek van azijnbacterien die je kan toevoegen aan bv wijn om er azijn van te maken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 10 juni 2006 @ 11:01:38 #185
83951 rashudo
project 2501
pi_38717512
Spek uitbakken, wat wordt daar nu precies mee bedoelt? En hoe doe je dat? En hoe lang moet dat duren? En is dat echt zo lekker?

En uien 'carameliseren', of bruin laten worden, is dat net zoiets wat ook net zo lang duurt?

Aangezien het in zoveel gerechten voorkomt, lijkt het me toch handig om te weten
Their eyes opaque.
  zaterdag 10 juni 2006 @ 11:32:55 #186
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_38718387
spek uitbakken = dat alle witte gedeeltes (het vet) meeste zijn opgelost door de hitte, dit geeft een extra smaak af.. hoever je ze uitbakt kan je zelf bepalen altijd natuurlijk.. ik vind t lekkerder als ze nog zacht zijn

uien carameliseren is uien uitbakken tot ze lekker bruin zijn... uiteraard kan je ook zelf bepalen hoever je doorgaat met t bruinbakken.. zelf vind ik t lekkerder als de randjes iets bruin zijn en binnenin nog lekker wit/groen
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
  zaterdag 10 juni 2006 @ 12:18:56 #187
83951 rashudo
project 2501
pi_38719566
quote:
Op zaterdag 10 juni 2006 11:32 schreef Erosjuhhh het volgende:
spek uitbakken = dat alle witte gedeeltes (het vet) meeste zijn opgelost door de hitte, dit geeft een extra smaak af.. hoever je ze uitbakt kan je zelf bepalen altijd natuurlijk.. ik vind t lekkerder als ze nog zacht zijn

uien carameliseren is uien uitbakken tot ze lekker bruin zijn... uiteraard kan je ook zelf bepalen hoever je doorgaat met t bruinbakken.. zelf vind ik t lekkerder als de randjes iets bruin zijn en binnenin nog lekker wit/groen
En dat gaat neem ik aan langzaam in boter op laag vuur? Of moet dat op hoog vuur? Een half uurtje ofzo?
Their eyes opaque.
pi_38738184
In een goede koekepan kan je spek uitbakken zonder vet. Meestal komt er eerst water vrij, dan kan je het wat harder laten gaan. Daarna gaat het witte van het spek ondoorzichtig worden.
Het ligt eraan of je alles knapperig wil hebben, of het vlees nog wat zacht.
Af en toe kijken dus.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  vrijdag 16 juni 2006 @ 11:58:25 #189
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_38913548
* Pietverdriet dankt Krakkkemikke voor de uitstekende vakantiewaarneming!
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 16 juni 2006 @ 17:22:05 #190
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_38924782
quote:
Op vrijdag 16 juni 2006 11:58 schreef Pietverdriet het volgende:
* Pietverdriet dankt Krakkkemikke voor de uitstekende vakantiewaarneming!
Waar ben je geweest Piet?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  vrijdag 16 juni 2006 @ 17:44:58 #191
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_38925268
quote:
Op vrijdag 16 juni 2006 17:22 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Waar ben je geweest Piet?
Ik ben wezen Lopen op Madeira
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_38930943
Uitstekend? *Krakje bloost*
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_38966939
Dit weet Piet vast wel:
In een recept in het engels kom ik t en T tegen als maateenheden. Nou lijkt het mij logisch dat ze hiermee teaspoon (5ml) en tablespoon (15ml) bedoelen. Alleen, wat is wat?
Suiker en melk is voor mensen die geen koffie lusten
  zondag 18 juni 2006 @ 12:29:58 #194
144558 Horsemen77
lol @ okkith
pi_38967148
Piet, hoe maak ik jou eigenlijk klaar?
Den Sieg vor den Augen, den Blick weit nach vorn
Ziehn'n wir gemeinsam durch die Nation
Osten und Westen - Unser Berlin
Gemeinsam für Eisern Union
pi_38967334
quote:
Op zondag 18 juni 2006 12:29 schreef Horsemen77 het volgende:
Piet, hoe maak ik jou eigenlijk klaar?
Wat een goeie grap! Die hebben we in dit topic nog niet gezien!

Oh, wacht, je bent de 6e....
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
  zondag 18 juni 2006 @ 12:44:08 #196
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_38967635
quote:
Op zondag 18 juni 2006 12:22 schreef reclamedoos het volgende:
Dit weet Piet vast wel:
In een recept in het engels kom ik t en T tegen als maateenheden. Nou lijkt het mij logisch dat ze hiermee teaspoon (5ml) en tablespoon (15ml) bedoelen. Alleen, wat is wat?
Oeh, das een goeie.
http://en.wikipedia.org/wiki/Tablespoon
T., tbs. or tbsp.
http://en.wikipedia.org/wiki/Teaspoon
t. or tsp.

Lijkt me dat als er een kapitale T wordt gebruikt het een Tablespoon is, en bij een onderkast t het een teaspoon is, logisch, want bij MB is het Byte die 8 keer een bit is (Mb)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_38967840
Bedankt! en nou maar hopen dat mn beef in black pepper sauce net zo gaat smaken als ik hem afgelopen vakantie in maleisie kreeg.
Suiker en melk is voor mensen die geen koffie lusten
pi_39006974
Hoe lang moet je zoete aardappels koken?
  woensdag 21 juni 2006 @ 11:46:25 #199
63900 xelzix
Get on with it!
pi_39068894
en om bij de aardappels te blijven: het lukt me nooit om aardappels uit de oven een krokant korstje te laten krijgen.
Meestal neem ik vastkokende aardappels, in kwarten snijden (schil laten zitten & niet voorgekookt ) olijfolie er over en op ong. 220 graden in de oven. Of de buitenkant wordt soppig, of taai.

wat doe ik verkeerd?
I can resist everything but temptation.
  woensdag 21 juni 2006 @ 12:11:09 #200
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_39069694
quote:
Op woensdag 21 juni 2006 11:46 schreef xelzix het volgende:
en om bij de aardappels te blijven: het lukt me nooit om aardappels uit de oven een krokant korstje te laten krijgen.
Meestal neem ik vastkokende aardappels, in kwarten snijden (schil laten zitten & niet voorgekookt ) olijfolie er over en op ong. 220 graden in de oven. Of de buitenkant wordt soppig, of taai.

wat doe ik verkeerd?
Vastkokende aardappels.

Bloemige aardappels bevatten meer zetmeel, en dat heb je nodig voor de krokantheid.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 21 juni 2006 @ 12:15:33 #201
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_39069863
quote:
Op maandag 19 juni 2006 17:10 schreef Ingrid19 het volgende:
Hoe lang moet je zoete aardappels koken?
Tot ze gaar genoeg zijn?
Kan je niet zomaar een tijd geven, factoren zijn grote, soort, hoe oud ze zijn..
Net als bij aardappels, je hebt ze die snel gaar worden, en die maar niet gaar willen worden (er is zo een ras met rode schil, "Met de smaak van vroeger" staat er op de zak en die zijn bijna niet gaar te krijgen)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 23 juli 2006 @ 03:33:31 #202
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_40094962
Heb je trouwens nog een fatsoenlijk recept voor Creme Suisse? Ben vergeten die van mn werk mee te nemen, en weet de hoeveelheden niet meer precies.

edit: Gaap, het is al laat, ik bedoel geen creme suisse, ik bedoel creme patissier van chocola.
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  zondag 23 juli 2006 @ 22:11:49 #203
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_40115080
Ik heb laatst hier gegeten en damm wat hadden ze daar een lekkere kervelsoep!
Weet je toevallig het recept?
  maandag 24 juli 2006 @ 17:26:52 #204
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_40138505
quote:
Op zondag 23 juli 2006 03:33 schreef Euc- het volgende:
Heb je trouwens nog een fatsoenlijk recept voor Creme Suisse? Ben vergeten die van mn werk mee te nemen, en weet de hoeveelheden niet meer precies.

edit: Gaap, het is al laat, ik bedoel geen creme suisse, ik bedoel creme patissier van chocola.
100 gram meel
200 gram suiker
10 Dooiers
1 liter melk
zaad uit vanillestokje

1/4 liter melk met de rest van de ingredienten goed mengen.
3/4 liter melk aan de kook brengen
Roer de kokende melk voorzichtig bij de rest van de ingredienten en breng aan de kook op hoog vuur onder voortdurend stevig roeren, als het kookt van vuur halen en storten in rvs bak en de pan leegscheppen
Als je het in gebak verwerkt wat nog gebakken wordt, dan zo warm als mogenlijk verwerken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 24 juli 2006 @ 17:28:38 #205
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_40138546
quote:
Op zondag 23 juli 2006 22:11 schreef Erasmo het volgende:
Ik heb laatst hier gegeten en damm wat hadden ze daar een lekkere kervelsoep!
Weet je toevallig het recept?
Bouillion maken, veel kervel toevoegen, kervel soep

Kervel roomsoep
De bouillion binden met een roux en garen, dan kervel toevoegen en een flinke scheut room
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_40162490
Je kunt er dan nog wat kervelkruidenolie overheen spetteren, ziet er wel gezellig uit, takje kervel er op, mooi bord. Misschien nog een stengeltje maken van bladerdeeg en dat onder een siliconen matje afbakken, en daar een plakje zalm op wikkelen en dat op het kopje leggen. Of Lekker met wat gerookte snoekbaars.
  dinsdag 25 juli 2006 @ 12:38:35 #207
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_40163405
quote:
Op dinsdag 25 juli 2006 12:11 schreef Pilootje het volgende:
Je kunt er dan nog wat kervelkruidenolie overheen spetteren, ziet er wel gezellig uit, takje kervel er op, mooi bord. Misschien nog een stengeltje maken van bladerdeeg en dat onder een siliconen matje afbakken, en daar een plakje zalm op wikkelen en dat op het kopje leggen. Of Lekker met wat gerookte snoekbaars.
Jammer alleen dat dit soort garnituur zo vaak moet afleiden van prefab boullion en kervel uit blik...
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_40163601
Gepofte aardappels, daar vind ik altijd een beetje een flauwe smaak aan zitten.

Ik doe het als volgt:
Folie papier, hier leg ik de aardappel op, gooi ik er olijfolie overheen, rol de aardappel zodat deze helemaal besmeurt is met olie, dan zout en peper er overheen. 2 teentjes knoflook erbij. Dichtplakken, en in de oven.

Piet, hoe krijg ik meer smaak hieraan?
  dinsdag 25 juli 2006 @ 12:47:43 #209
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_40163697
quote:
Op dinsdag 25 juli 2006 12:44 schreef ymme het volgende:
Gepofte aardappels, daar vind ik altijd een beetje een flauwe smaak aan zitten.

Ik doe het als volgt:
Folie papier, hier leg ik de aardappel op, gooi ik er olijfolie overheen, rol de aardappel zodat deze helemaal besmeurt is met olie, dan zout en peper er overheen. 2 teentjes knoflook erbij. Dichtplakken, en in de oven.

Piet, hoe krijg ik meer smaak hieraan?
Na het bakken vullen met een klont kruidenboter?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_40163712
Oh klinkt lekker maar niet echt goed voor de Kcal
  dinsdag 25 juli 2006 @ 12:49:07 #211
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_40163739
quote:
Op dinsdag 25 juli 2006 12:48 schreef ymme het volgende:
Oh klinkt lekker maar niet echt goed voor de Kcal
Sow?
Neem anders kwark met knoflook en zout.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_40166495
quote:
Op dinsdag 25 juli 2006 12:38 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Jammer alleen dat dit soort garnituur zo vaak moet afleiden van prefab boullion en kervel uit blik...
Waarom zou je, vers is zoveel lekkerder. Gewoon wat kervel in de blender met een weinig olie, peper, zout, en een heel klein stukje knoflook. Voor thuis gebruik zou die kervel in potten best wel aantrekkelijk kunnen zijn. Aangezien je een enorme lading kervel nodig hebt. Geen idee hoe die rommel uit die potten smaakt. Ben het eigenlijk nog nooit tegen gekomen.
En bouillon poeder, tsja, das gewoon zout met smaakstoffen.
  Moderator / Miss SHO dinsdag 25 juli 2006 @ 14:13:22 #213
22592 crew  Ole
pi_40166550
quote:
Op dinsdag 25 juli 2006 12:49 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Sow?
Neem anders kwark met knoflook en zout.
Of zaziki
Dikke griekse of bulgaarse yoghurt met komkommer, knoflook en zout
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_40166600
quote:
Op dinsdag 25 juli 2006 12:44 schreef ymme het volgende:
Gepofte aardappels, daar vind ik altijd een beetje een flauwe smaak aan zitten.

Ik doe het als volgt:
Folie papier, hier leg ik de aardappel op, gooi ik er olijfolie overheen, rol de aardappel zodat deze helemaal besmeurt is met olie, dan zout en peper er overheen. 2 teentjes knoflook erbij. Dichtplakken, en in de oven.

Piet, hoe krijg ik meer smaak hieraan?
Voor het poffen neemt men altijd grote aardappels, zelf vind ik kleine lekkerder. Sneller gaar, en doordat je eigenlijk alleen de buitenkant kruid heb je niet zo'n enorme bal aardappel in het midden die eigenlijk niks meer is dan gare aardappel.
Daarnaast vind ik gepofte aardappels altijd lekker om te vullen of met een dipsaus er bij.
  dinsdag 25 juli 2006 @ 14:16:58 #215
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_40166687
quote:
Op dinsdag 25 juli 2006 14:11 schreef Pilootje het volgende:

[..]

Waarom zou je, vers is zoveel lekkerder.
Luie koks, huisvrouwen die niet beter weten

Makkelijk goed te houden, snel geld maken,
Hoereca is maar al te vaak bereid daarvoor offers te maken.

Heb een paar weken terug in een zogenaamd toprestaurant gegeten, de gegrillde kabeljauw kwam uit de diepvries, net als de doperwten...
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 25 juli 2006 @ 14:46:54 #216
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_40167582
quote:
Op dinsdag 25 juli 2006 14:16 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Heb een paar weken terug in een zogenaamd toprestaurant gegeten, de gegrillde kabeljauw kwam uit de diepvries, net als de doperwten...
ai, das pijnlijk als je ook nog eens de hoofdprijs mag betalen.....
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
  dinsdag 25 juli 2006 @ 14:57:49 #217
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_40167908
quote:
Op dinsdag 25 juli 2006 14:46 schreef Chielus het volgende:

[..]

ai, das pijnlijk als je ook nog eens de hoofdprijs mag betalen.....
Hebben er wat van gezegt tegen de eigenaar, die zei dat ie zich dat absoluut niet kon voorstellen. Hij ging even later de keuken in en bij het afrekenen zei hij me dat ik idd gelijk had en de lunch voor rekening van het huis was
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_40196899
Piet, ik heb snijbiet in de tuin staan. Na wat experimenteren ben ik nu tot een soort salade daarvan gekomen: roerbakken met beetje knoflook, en dan wat frutsels erin (spekjes / pijnboompitten / feta / parmezaanse kaas (niet allemaal tegelijk natuurlijk)).

Heb jij nog andere ideeën voor snijbiet?

En tweede vraagje, ook in de tuin: tuinbonen. Nu at ik die laatst in Marokko in hun geheel. Dus met dop en al. Dat was heel lekker en aangezien ik deze klein en kakelvers van de plant kan halen moet ik dat ook kunnen. Enig idee hoe lang dat bereid moet worden? Ik denk aan stoven, vrij kort, lijkt je dat goed?
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
  woensdag 26 juli 2006 @ 12:06:01 #219
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_40197165
quote:
Op woensdag 26 juli 2006 11:57 schreef sigme het volgende:
Piet, ik heb snijbiet in de tuin staan. Na wat experimenteren ben ik nu tot een soort salade daarvan gekomen: roerbakken met beetje knoflook, en dan wat frutsels erin (spekjes / pijnboompitten / feta / parmezaanse kaas (niet allemaal tegelijk natuurlijk)).

Heb jij nog andere ideeën voor snijbiet?
Koken en eten als warme groente, met bv blauwschimmelkaas, ik eet het liever natuur (puur)
Snijbiet moet je vooral jong eten, als ie te oud wordt, kan ie draderig worden.
quote:
En tweede vraagje, ook in de tuin: tuinbonen. Nu at ik die laatst in Marokko in hun geheel. Dus met dop en al. Dat was heel lekker en aangezien ik deze klein en kakelvers van de plant kan halen moet ik dat ook kunnen. Enig idee hoe lang dat bereid moet worden? Ik denk aan stoven, vrij kort, lijkt je dat goed?
Tuinbonen en blikmais zijn de enige zaken die ik echt te smerig vind om te eten.
Maar hele jonge tuinbonen hoe je idd niet lang te koken of te doppen, maar moeten wel gekookt worden ivm Favisme
http://nl.wikipedia.org/wiki/Tuinboon
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_40215057
Heb je nog leuke inktvisrecepten Piet?
  woensdag 26 juli 2006 @ 21:16:39 #221
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_40215403
quote:
Op woensdag 26 juli 2006 21:06 schreef skiczukie het volgende:
Heb je nog leuke inktvisrecepten Piet?
Wat voor een inktvis?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_40215630
quote:
Op woensdag 26 juli 2006 21:16 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wat voor een inktvis?
Eh .. Ik zat net gefritturde inktvisringen te eten, en ik dacht, damn, dat moet toch lekkerder kunnen.
  woensdag 26 juli 2006 @ 21:35:35 #223
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_40216107
Hier staan een paar recepten Octopus en Inkvis recepten
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_40216338
quote:
Op woensdag 26 juli 2006 21:35 schreef Pietverdriet het volgende:
Hier staan een paar recepten Octopus en Inkvis recepten
Okee, dankje.
  donderdag 10 augustus 2006 @ 18:58:32 #225
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_40689535
quote:
Op donderdag 10 augustus 2006 12:16 schreef sieske het volgende:
trouwens, ik her gezegd dat ze het bij de c1000 ook hadden, maar daar hebben ze nestlé gesteriliseerde melk in blikjes, dus niet gecondenseerde. Niet bij de onze in ieder geval, misschien wel bij andere c1000's.

Ik heb een vraag aan Pietverdriet,waarschijnlijk weet hij dat wel. Ik heb vorige week chocolate chip cookies gemaakt, maar ze waren niet echt knapperig. Wel lekker, genoeg suiker, genoeg chocola, maar niet knapperig na het bakken en de volgende dag waren ze een beetje taai en ik kon ze een beetje doorbuigen, komt dat misschien door het gebruik van bakpoeder of hausnatron (bakpoeder in een sterkere vorm).
Weet jij of iemand anders, hoe ik mijn koekjes knapperig krijg?? Dat ze uiteen brokkelen als je ze eet?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zaterdag 12 augustus 2006 @ 00:01:20 #226
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_40729461
quote:
Op donderdag 10 augustus 2006 18:58 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]
Okay, nu heb ik het gelezen, zal het eens nagaan, heb zo adhoc geen idee.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_40735922
quote:
Op dinsdag 25 juli 2006 14:16 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb een paar weken terug in een zogenaamd toprestaurant gegeten, de gegrillde kabeljauw kwam uit de diepvries, net als de doperwten...
Jij vindt van der valk een toprestaurant?
"Een droge bek is niet cool" (c) Blowersguide :')
STEM HIER Kutsmilie <------------------------------------------------
STEM HIER Kutsmilie <----
  zaterdag 12 augustus 2006 @ 10:34:55 #228
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_40736617
quote:
Op zaterdag 12 augustus 2006 09:21 schreef VinoTinto het volgende:

[..]

Jij vindt van der valk een toprestaurant?
gelukkig ken jij wel het assortiment van vd valk,
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
  woensdag 23 augustus 2006 @ 00:51:00 #229
142291 Met-Yvana
Hating me wont make you pretty
pi_41081133
( sorry dat ik het topic weer ophaal ,maar dit is dringend)

Beste Piet, van het weekend zijn mijn ouders weg , en ik heb op de zaterdagavond mensen uitgenodigt voor het souper en een gezellige avond....alleen ik zal wel zelf moeten koken, en hier ben ik geen ster in . Ik dacht eraan voor de meisjes gewoon een rijk gevulde salade nicoise klaar te maken, maar de jongens nemen hier vast geen genoegen mee.....ik zat al te denken aan verse oesters met citroen, maar misschien heb jij een idee? In ieder geval iets met een beetje klasse, geen patat ofzo.
Can YOU handle Met-Yvana?
  woensdag 23 augustus 2006 @ 01:21:48 #230
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_41081886
Grote Kans dat piet niet reageert, hij is nl, heel veel weg de komende tijd. Open een nieuw topic in Cul , vraag specifiek wat je ongeveer wil en wat voor ideen je al hebt, wat je wel en niet kan /wil maken, en er zijn zat cullers die je zullen helpen.
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
pi_41086317
quote:
Op zaterdag 12 augustus 2006 10:34 schreef Chielus het volgende:

[..]

gelukkig ken jij wel het assortiment van vd valk,
Het is algemeen bekend dat vd valk dingen serveert zoals appelmoes, gegrilde vis, doperwten. Gewoon simpel voer, niks mis mee hoor. Maar doe dan niet alsof je in een 'duur' restaurant hebt gegeten.
"Een droge bek is niet cool" (c) Blowersguide :')
STEM HIER Kutsmilie <------------------------------------------------
STEM HIER Kutsmilie <----
  woensdag 23 augustus 2006 @ 10:11:58 #232
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_41086467
waarom is piet veel weg komende tijd?
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
  woensdag 23 augustus 2006 @ 20:58:24 #233
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_41106464
quote:
Op woensdag 23 augustus 2006 10:11 schreef Erosjuhhh het volgende:
waarom is piet veel weg komende tijd?
Voor zijn werk zie ook

[CUL-SC] Deel 38 Het is weg! Op! :(
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  woensdag 23 augustus 2006 @ 21:04:09 #234
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_41106635
aah, zonde
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
  dinsdag 26 september 2006 @ 17:11:53 #235
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_42145110
Piet, kennen ze in Duitsland ook het Bok-bier zoals wij die in Nederland kennen of is dat daar anders. Aangezien ik hoorde dat de naam uit Beieren komt ben ik wel benieuwd of onze oosterburen ook zoiets brouwen en in hoeverre dit op ons bokbier lijkt.
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
  dinsdag 26 september 2006 @ 17:35:23 #236
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_42145605
quote:
Op dinsdag 26 september 2006 17:11 schreef Chielus het volgende:
Piet, kennen ze in Duitsland ook het Bok-bier zoals wij die in Nederland kennen of is dat daar anders. Aangezien ik hoorde dat de naam uit Beieren komt ben ik wel benieuwd of onze oosterburen ook zoiets brouwen en in hoeverre dit op ons bokbier lijkt.
Ik ben de laatste 2 maanden veel in Beieren onderweg, maar heb hier geen Bock of Bok gezien. Het is een herfstbier, dus het zou zo langzaam moeten komen. Ik de cafe´s en restaurants hebben ze eigenlijk altijd:
Oktoberfestbier (tijdens het oktoberfest, nu dus)
Helles
Dunkles
Pils
Weißbier
Dunkles Weißbier
en verder wat speciaal bieren uit een lokaal klooster, of een vers bier (bv Zwickel)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 26 september 2006 @ 17:44:18 #237
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_42145846
Ik ken ook alleen maar Dunkel Weißbier van Erdinger, dat komt in de buurt maar is wel een stuk zwaarder. Moet ik toch maar eens de grens over om het verder zelf de Duitse biermarkt te ontdekken.
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
pi_42151398
Hoi, weet iemand (ik weet niet of Pietverdriet dit leest) wat het verschil is tussen marmelade en jam? Ik was vanmiddag bij een turks winkeltje en daar hebben ze van verschillende fruitsoorten jam maar ook marmelade. Ik dacht eerst dat dat ongeveer hetzelfde was, zoals je ook sinaasappelmarmelade en citroenmarmelade kunt kopen.
Marmelade ziet er wel dikker uit dan de jam, vaster ook, maar verder weet ik het ook niet.
Je bent nooit te oud om te leren....toch?
  dinsdag 26 september 2006 @ 20:55:45 #239
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_42151554
Volgens mij zat er ook schil en pitten en ander spul door marmelade
pi_42151655
naar mijn idee is marmelade meer gelei-achtig, dus juist veel minder structuur dan jam. Maar ik heb het over Oostenrijkse marmelade van de Merkur, misschien zit daar ook weer verschil in.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')