Alexandra, je kan denk het beste een nieuwe moer gebruiken als je witte wittewijn azijn wilt hebben.quote:hoi Piet,
vond de discussie op FOK over azijn.
Ik heb enige jaren geleden azijnmoer voor rode azijn gekregen van iemand, zo'n mooie plak die allemaal babyplakjes maakt. Steeds op rode wijn gehad maar houd niet van rode wijnazijn. Wil witte maken. Heb rode moer op witte wijn gezet maar wordt weer rode azijn. Moet ik hem steeds op nieuwe witte wijn zetten tot ie omschakelt?
Of moet ik m bleken in de witte azijn of zo?
Of is het gewoon een rode moer, niet zeuren, blijft rode moer?
hartelijke groetjes, alexandra
Azijnmoer -> Azijnmoederquote:Op woensdag 7 juni 2006 02:23 schreef Chielus het volgende:
Misschien intressant voor meer mensen , maar wat is azijnmoer??
En dat gaat neem ik aan langzaam in boter op laag vuur? Of moet dat op hoog vuur? Een half uurtje ofzo?quote:Op zaterdag 10 juni 2006 11:32 schreef Erosjuhhh het volgende:
spek uitbakken = dat alle witte gedeeltes (het vet) meeste zijn opgelost door de hitte, dit geeft een extra smaak af.. hoever je ze uitbakt kan je zelf bepalen altijd natuurlijk.. ik vind t lekkerder als ze nog zacht zijn
uien carameliseren is uien uitbakken tot ze lekker bruin zijn... uiteraard kan je ook zelf bepalen hoever je doorgaat met t bruinbakken.. zelf vind ik t lekkerder als de randjes iets bruin zijn en binnenin nog lekker wit/groen
Waar ben je geweest Piet?quote:Op vrijdag 16 juni 2006 11:58 schreef Pietverdriet het volgende:
* Pietverdriet dankt Krakkkemikke voor de uitstekende vakantiewaarneming!
Wat een goeie grap! Die hebben we in dit topic nog niet gezien!quote:Op zondag 18 juni 2006 12:29 schreef Horsemen77 het volgende:
Piet, hoe maak ik jou eigenlijk klaar?
Oeh, das een goeie.quote:Op zondag 18 juni 2006 12:22 schreef reclamedoos het volgende:
Dit weet Piet vast wel:
In een recept in het engels kom ik t en T tegen als maateenheden. Nou lijkt het mij logisch dat ze hiermee teaspoon (5ml) en tablespoon (15ml) bedoelen. Alleen, wat is wat?
Vastkokende aardappels.quote:Op woensdag 21 juni 2006 11:46 schreef xelzix het volgende:
en om bij de aardappels te blijven: het lukt me nooit om aardappels uit de oven een krokant korstje te laten krijgen.
Meestal neem ik vastkokende aardappels, in kwarten snijden (schil laten zitten & niet voorgekookt ) olijfolie er over en op ong. 220 graden in de oven. Of de buitenkant wordt soppig, of taai.
wat doe ik verkeerd?![]()
Tot ze gaar genoeg zijn?quote:Op maandag 19 juni 2006 17:10 schreef Ingrid19 het volgende:
Hoe lang moet je zoete aardappels koken?
100 gram meelquote:Op zondag 23 juli 2006 03:33 schreef Euc- het volgende:
Heb je trouwens nog een fatsoenlijk recept voor Creme Suisse? Ben vergeten die van mn werk mee te nemen, en weet de hoeveelheden niet meer precies.
edit: Gaap, het is al laat, ik bedoel geen creme suisse, ik bedoel creme patissier van chocola.
Bouillion maken, veel kervel toevoegen, kervel soepquote:Op zondag 23 juli 2006 22:11 schreef Erasmo het volgende:
Ik heb laatst hier gegeten en damm wat hadden ze daar een lekkere kervelsoep!
Weet je toevallig het recept?
Jammer alleen dat dit soort garnituur zo vaak moet afleiden van prefab boullion en kervel uit blik...quote:Op dinsdag 25 juli 2006 12:11 schreef Pilootje het volgende:
Je kunt er dan nog wat kervelkruidenolie overheen spetteren, ziet er wel gezellig uit, takje kervel er op, mooi bord. Misschien nog een stengeltje maken van bladerdeeg en dat onder een siliconen matje afbakken, en daar een plakje zalm op wikkelen en dat op het kopje leggen. Of Lekker met wat gerookte snoekbaars.
Na het bakken vullen met een klont kruidenboter?quote:Op dinsdag 25 juli 2006 12:44 schreef ymme het volgende:
Gepofte aardappels, daar vind ik altijd een beetje een flauwe smaak aan zitten.
Ik doe het als volgt:
Folie papier, hier leg ik de aardappel op, gooi ik er olijfolie overheen, rol de aardappel zodat deze helemaal besmeurt is met olie, dan zout en peper er overheen. 2 teentjes knoflook erbij. Dichtplakken, en in de oven.
Piet, hoe krijg ik meer smaak hieraan?
Sow?quote:Op dinsdag 25 juli 2006 12:48 schreef ymme het volgende:
Oh klinkt lekker maar niet echt goed voor de Kcal
Waarom zou je, vers is zoveel lekkerder. Gewoon wat kervel in de blender met een weinig olie, peper, zout, en een heel klein stukje knoflook. Voor thuis gebruik zou die kervel in potten best wel aantrekkelijk kunnen zijn. Aangezien je een enorme lading kervel nodig hebt. Geen idee hoe die rommel uit die potten smaakt. Ben het eigenlijk nog nooit tegen gekomen.quote:Op dinsdag 25 juli 2006 12:38 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Jammer alleen dat dit soort garnituur zo vaak moet afleiden van prefab boullion en kervel uit blik...
Of zazikiquote:Op dinsdag 25 juli 2006 12:49 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Sow?
Neem anders kwark met knoflook en zout.
Voor het poffen neemt men altijd grote aardappels, zelf vind ik kleine lekkerder. Sneller gaar, en doordat je eigenlijk alleen de buitenkant kruid heb je niet zo'n enorme bal aardappel in het midden die eigenlijk niks meer is dan gare aardappel.quote:Op dinsdag 25 juli 2006 12:44 schreef ymme het volgende:
Gepofte aardappels, daar vind ik altijd een beetje een flauwe smaak aan zitten.
Ik doe het als volgt:
Folie papier, hier leg ik de aardappel op, gooi ik er olijfolie overheen, rol de aardappel zodat deze helemaal besmeurt is met olie, dan zout en peper er overheen. 2 teentjes knoflook erbij. Dichtplakken, en in de oven.
Piet, hoe krijg ik meer smaak hieraan?
Luie koks, huisvrouwen die niet beter wetenquote:Op dinsdag 25 juli 2006 14:11 schreef Pilootje het volgende:
[..]
Waarom zou je, vers is zoveel lekkerder.
ai, das pijnlijk als je ook nog eens de hoofdprijs mag betalen.....quote:Op dinsdag 25 juli 2006 14:16 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Heb een paar weken terug in een zogenaamd toprestaurant gegeten, de gegrillde kabeljauw kwam uit de diepvries, net als de doperwten...
Hebben er wat van gezegt tegen de eigenaar, die zei dat ie zich dat absoluut niet kon voorstellen. Hij ging even later de keuken in en bij het afrekenen zei hij me dat ik idd gelijk had en de lunch voor rekening van het huis wasquote:Op dinsdag 25 juli 2006 14:46 schreef Chielus het volgende:
[..]
ai, das pijnlijk als je ook nog eens de hoofdprijs mag betalen.....
Koken en eten als warme groente, met bv blauwschimmelkaas, ik eet het liever natuur (puur)quote:Op woensdag 26 juli 2006 11:57 schreef sigme het volgende:
Piet, ik heb snijbiet in de tuin staan. Na wat experimenteren ben ik nu tot een soort salade daarvan gekomen: roerbakken met beetje knoflook, en dan wat frutsels erin (spekjes / pijnboompitten / feta / parmezaanse kaas (niet allemaal tegelijk natuurlijk)).
Heb jij nog andere ideeën voor snijbiet?
Tuinbonen en blikmais zijn de enige zaken die ik echt te smerig vind om te eten.quote:En tweede vraagje, ook in de tuin: tuinbonen. Nu at ik die laatst in Marokko in hun geheel. Dus met dop en al. Dat was heel lekker en aangezien ik deze klein en kakelvers van de plant kan halen moet ik dat ook kunnen. Enig idee hoe lang dat bereid moet worden? Ik denk aan stoven, vrij kort, lijkt je dat goed?
Wat voor een inktvis?quote:Op woensdag 26 juli 2006 21:06 schreef skiczukie het volgende:
Heb je nog leuke inktvisrecepten Piet?
Eh ..quote:
Okee, dankje.quote:Op woensdag 26 juli 2006 21:35 schreef Pietverdriet het volgende:
Hier staan een paar recepten Octopus en Inkvis recepten
quote:Op donderdag 10 augustus 2006 12:16 schreef sieske het volgende:
trouwens, ik her gezegd dat ze het bij de c1000 ook hadden, maar daar hebben ze nestlé gesteriliseerde melk in blikjes, dus niet gecondenseerde. Niet bij de onze in ieder geval, misschien wel bij andere c1000's.
Ik heb een vraag aan Pietverdriet,waarschijnlijk weet hij dat wel. Ik heb vorige week chocolate chip cookies gemaakt, maar ze waren niet echt knapperig. Wel lekker, genoeg suiker, genoeg chocola, maar niet knapperig na het bakken en de volgende dag waren ze een beetje taai en ik kon ze een beetje doorbuigen, komt dat misschien door het gebruik van bakpoeder of hausnatron (bakpoeder in een sterkere vorm).
Weet jij of iemand anders, hoe ik mijn koekjes knapperig krijg?? Dat ze uiteen brokkelen als je ze eet?
Okay, nu heb ik het gelezen, zal het eens nagaan, heb zo adhoc geen idee.quote:
Jij vindt van der valk een toprestaurant?quote:Op dinsdag 25 juli 2006 14:16 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb een paar weken terug in een zogenaamd toprestaurant gegeten, de gegrillde kabeljauw kwam uit de diepvries, net als de doperwten...
gelukkig ken jij wel het assortiment van vd valk,quote:Op zaterdag 12 augustus 2006 09:21 schreef VinoTinto het volgende:
[..]
Jij vindt van der valk een toprestaurant?![]()
Het is algemeen bekend dat vd valk dingen serveert zoals appelmoes, gegrilde vis, doperwten. Gewoon simpel voer, niks mis mee hoor. Maar doe dan niet alsof je in een 'duur' restaurant hebt gegeten.quote:Op zaterdag 12 augustus 2006 10:34 schreef Chielus het volgende:
[..]
gelukkig ken jij wel het assortiment van vd valk,![]()
Voor zijn werk zie ookquote:Op woensdag 23 augustus 2006 10:11 schreef Erosjuhhh het volgende:
waarom is piet veel weg komende tijd?
Ik ben de laatste 2 maanden veel in Beieren onderweg, maar heb hier geen Bock of Bok gezien. Het is een herfstbier, dus het zou zo langzaam moeten komen. Ik de cafe´s en restaurants hebben ze eigenlijk altijd:quote:Op dinsdag 26 september 2006 17:11 schreef Chielus het volgende:
Piet, kennen ze in Duitsland ook het Bok-bier zoals wij die in Nederland kennen of is dat daar anders. Aangezien ik hoorde dat de naam uit Beieren komt ben ik wel benieuwd of onze oosterburen ook zoiets brouwen en in hoeverre dit op ons bokbier lijkt.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |