abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 18 april 2006 @ 23:13:56 #1
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_37081096
Naar aanleiding van de volgende post in Levende kreeft bewaren!
quote:
Op dinsdag 18 april 2006 15:27 schreef Pietverdriet het volgende:
Ja, maar het is wel moeilijk, ik vind dus Octopus zeer ondergewaardeerd stukje eten.
Ik eet dan dus ook vaker deze achtarm dan kreeft.
quote:
Op dinsdag 18 april 2006 22:54 schreef Martijn_77 het volgende:
Is er eigenlijk verschil tussen octopus en de inktvis waar van ze Calemaris maken?
quote:
Op dinsdag 18 april 2006 23:07 schreef Pietverdriet het volgende:
twee heel verschillende beesten
Octopus

Pijlstaart intvis (calamaris)
Vroeg ik mij af of iemand nog lekkere recepten voor deze dieren weet en eventueel nog andere tips e.d. heeft
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_37081269
Ja er zit denk ik wel verschil in.
calamaris fritti is gefrituurde inktvislijf in schijfjes.
Inktvis in de salade is met de nopjes aan de pootjes.
NEE DAT IS NIETS VOOR MIJ.
  dinsdag 18 april 2006 @ 23:31:19 #3
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_37081851
Octopus beetje tegen een rots slaan om te malsen, of gewoon invriezen.
Koken, tot gaar, aan stukjes snijden, citroensap, olijfolie, verse peterselie, gedroogde tomaatjes, kappertjes.
Een verrukkelijke salade.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_37082522
ik vind ze zo rubberig
pi_37082584
quote:
Op dinsdag 18 april 2006 23:31 schreef Pietverdriet het volgende:
Octopus beetje tegen een rots slaan om te malsen, of gewoon invriezen.
Koken, tot gaar, aan stukjes snijden, citroensap, olijfolie, verse peterselie, gedroogde tomaatjes, kappertjes.
Een verrukkelijke salade.
Zeg Piet,

Kan ik jou inhuren?

[ Bericht 6% gewijzigd door SterkStaaltje op 19-04-2006 00:07:56 ]
pi_37082702
zelfbedacht recept:

ui en knoflook fruiten in olijfolie
mosselen, noorse garnalen, octopus en calamaris toevoegen
goed doorroeren, niet echt bakken, gaat meer om het mengen van de smaken
visbouillon en tomato frito erbij, zachtjes laten pruttelen en indikken
op smaak brengen met oestersaus, peper en zout
tagliatelli koken
op het laatste moment nog wat creme fraiche door de saus roeren

zalig.
  dinsdag 18 april 2006 @ 23:58:44 #7
31057 jpg97
Otaku No Kenkyu
pi_37082848
hmmm lekker
derhalve: TVP
Op dinsdag 28 februari 2006 13:50 schreef Avery het volgende:
ik ben dan nieuw ik zie zo dat jij irritant ben jpg
PieAir
Ik denk altijd heel goed na voor ik iets stoms zeg...
pi_37083488
quote:
Op dinsdag 18 april 2006 23:48 schreef Fatality het volgende:
ik vind ze zo rubberig
Dan kook je het toch echt te lang, het verschil tussen precies goed en rubber-city is heel erg klein.

Overigens, wat is dan eigenlijk een cuttlefish, die hebben zo'n kalkbot in zich die je altijd aan je parkiet voert.
Moet je die kleur zien, hoorapparaat-beige !
  woensdag 19 april 2006 @ 00:55:23 #9
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_37084123
Calamaris kan ik op z'n tijd nog wel waarderen. Echte octopus vind ik niet erg lekker en zal ik ook nauwelijks tot nooit bereiden of bestellen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 19 april 2006 @ 08:32:45 #10
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_37086679
Octopus heb ik nog nooit op een calamaris eet ik wel eens als ik in Spanje ben of als ik in Nederland Tapas eet.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  woensdag 19 april 2006 @ 08:37:09 #11
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_37086729
quote:
Op dinsdag 18 april 2006 23:48 schreef Fatality het volgende:
ik vind ze zo rubberig
dat is net zoiets als zeggen dat je niet van biefstuk houdt omdat die taai zijn
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 19 april 2006 @ 08:40:53 #12
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_37086772
quote:
Op woensdag 19 april 2006 00:20 schreef hassanjassan het volgende:

[..]

Dan kook je het toch echt te lang, het verschil tussen precies goed en rubber-city is heel erg klein.

Overigens, wat is dan eigenlijk een cuttlefish, die hebben zo'n kalkbot in zich die je altijd aan je parkiet voert.
Zeekat, of Sepia

Is ook te eten, maar minder lekker dan de andere 2.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 19 april 2006 @ 08:54:28 #13
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_37086956
Alternatieve (en veel lekkerder dan gefrituurde ringen) manier voor pijlstaartinkvis bereiden:
Op zijn tunesisch, recept van de moeder van een vriend van mij
De beesten ontkoppen, de inhoud van de tube geheel verwijderen (als je verse hebt, ook de inkt), schoonspoelen en de tube even apart koken in wat water, zodat ook al het vet eruit verdwijnt.
De tentakels kleinsnijden, mengen met een verkruimeld hardgekookt eitje, geraspte kaas en verse peterselie, wat bieslook evt wat andere groene kruiden als basilicum en knoflook, peper, zout,
Olijfolie in een braadpan en de beesten aanbraden. Blik tomaten, blaadje laurier en kappetjes erbij, scheut rode wijn en lekker laten sudderen tot moddergaar.
Serveren met rijst.

Op zijn Dalmatisch (recept van Tante Mara)
De inhoud van de tubes verwijderen maar de inktzak apart houden en de kop laten zitten, is ff een truukje wat ik zo niet in tekst kan uitleggen. Beesten schoonspoelen en droogdeppen, kruiden met zout of liever vegeta en peper. Bakken in Olijfolie tot ie mooi bruint vuur laagzetten, en dan de inkt toevoegen en wat knoflook, wat water erbij (beetje) en de beestjes nog ff sudderen.
Serveren met wat stukken citroen en hompen brood en salade

[ Bericht 0% gewijzigd door Pietverdriet op 19-04-2006 09:58:13 ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 19 april 2006 @ 09:07:27 #14
31057 jpg97
Otaku No Kenkyu
pi_37087167
quote:
Op woensdag 19 april 2006 08:54 schreef Pietverdriet het volgende:
Alternatieve (en veel lekkerder dan gefrituurde ringen) manier voor pijlstaartinkvis bereiden:
Op zijn tunesisch, recept van de moeder van een vriend van mij
De beesten ontkoppen, de inhoud van de tube geheel verwijderen (als je verse hebt, ook de inkt), schoonspoelen en de tube even apart koken in wat water, zodat ook al het vet eruit verdwijnt.
De tentakels kleinsnijden, mengen met een verkruimeld hardgekookt eitje, geraspte kaas en verse peterselie, wat bieslook evt wat andere groene kruiden als basilicum en knoflook, peper, zout,
Olijfolie in een braadpan en de beesten aanbraden. Blik tomaten, blaadje laurier en kappetjes erbij, scheut rode wijn en lekker laten sudderen tot moddergaar.
Serveren met rijst.

Op zijn Dalmatisch (recept van Tante Mara)
De inhoud van de tubes verwijderen maar de inktzak apart houden en de kop laten zitten, is ff een truukje wat ik zo niet in tekst kan uitleggen. Beesten schoonspoelen en droogdeppen, kruiden met zout en peper. Bakken in Olijfolie tot ie mooi bruint vuur laagzetten, en dan de inkt toevoegen en wat knoflook, wat water erbij (beetje) en de beestjes nog ff sudderen.
Serveren met wat stukken citroen en hompen brood en salade
ieeeeuw... "hompen" brood
Op dinsdag 28 februari 2006 13:50 schreef Avery het volgende:
ik ben dan nieuw ik zie zo dat jij irritant ben jpg
PieAir
Ik denk altijd heel goed na voor ik iets stoms zeg...
pi_37090735
quote:
Op dinsdag 18 april 2006 23:54 schreef Byte_Me het volgende:
zelfbedacht recept:

ui en knoflook fruiten in olijfolie
mosselen, noorse garnalen, octopus en calamaris toevoegen
goed doorroeren, niet echt bakken, gaat meer om het mengen van de smaken
visbouillon en tomato frito erbij, zachtjes laten pruttelen en indikken
op smaak brengen met oestersaus, peper en zout
tagliatelli koken
op het laatste moment nog wat creme fraiche door de saus roeren

zalig.
klinkt uitstekend, ga dit zeker eens proberen !
pi_37092054
quote:
Op woensdag 19 april 2006 08:37 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

dat is net zoiets als zeggen dat je niet van biefstuk houdt omdat die taai zijn
ja nouja ik heb dan ook maar 1 keer inktvis gehad
pi_37092061
quote:
Op woensdag 19 april 2006 11:43 schreef _BassFace_ het volgende:

[..]

klinkt uitstekend, ga dit zeker eens proberen !
laat me weten hoe het bevalt
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')