Dat slaat toch nergens op?quote:Op zaterdag 4 februari 2006 14:32 schreef teamlead het volgende:
Zoals Anselmus van Canterbury al zei geen letterlijk citaat, want dat kan ik zo snel niet vinden
\"God is volmaakt. Daaruit volgt dat God bestaat, want als hij niet zou bestaan, zou hij niet volmaakt zijn\" :\')
Als je op jezelf leert letten, zonder teveel poespas. Je bewust stil staat bij wat je denkt en voelt, dan leer je langzamerhand hoe je zelf denkt. Daarmee kun je jezelf ontwikkelen, er bestaat alleen wel 1 voorwaarde: open staan voor jezelf.quote:Op zondag 12 februari 2006 18:07 schreef Dromenvanger het volgende:
Leg eens uit hoe simpel het dan is?
Weet jij hoe het in elkaar steekt?
En waar baseer je dat op? Op bestaande denkwijzes?
Ben gewoon nieuwsgierig dus
Ik denk dat er in 2012 net zo weinig gebeurt als in het jaar 2000 en in alle andere jaren waarvoor het einde der tijden en dergelijke waren voorspeld.quote:Op zondag 12 februari 2006 18:36 schreef Integrity het volgende:
[..]
Dat 2012 verhaal... kan zijn dat er een spirituele verlichting komt (MAYA's). Kan ook zijn dat Niburu dan langs de Aarde passt (Soemerische kleitabletten), kan ook nog zijn dat de Aarde dan gaat kantelen... dan wordt het een stuk minder prettig. Allemaal mogelijke opties op 2012.
Ik ben absoluut geen wiskundige of statisticus, maar volgens mij is als de kans 1 op de triljoen is, en er zijn een triljoen pogingen, het absoluut niet zo dat de kans dan "opeens" 100% is.quote:Op zondag 5 februari 2006 11:48 schreef Haushofer het volgende:
[..]
Dat is onder andere 1 verkeerde opvatting over evolutie en kansrekening. Wat is \"verwaarloosbaar\"? Als de kans 1 op de triljoen is, en er zijn een triljoen pogingen, dan is de kans opeens 100%. Verder, als God almachtig is, dan kan hij toch met gemak dat proces via evolutie sturen? De kans is tenslotte niet 0, zoals je zelf zegt. En als laatste dan natuurlijk nog de dooddoener dat God niet almachtig kan zijn, omdat dat tot innerlijke inconsistenties lijdt. Dat is zoiets als zeggen dat 1 gelijk is aan 2.
[..]
Da lijkt mij ook altijd, maar ik hoor graag de mening van de experts.quote:Op zondag 12 februari 2006 20:10 schreef Starfish het volgende:
Interessante thread (net zoals z'n tegenhanger trouwens)
Ik keek net alleen even raar tegen iets aan, namelijk het volgende:
[..]
Ik ben absoluut geen wiskundige of statisticus, maar volgens mij is als de kans 1 op de triljoen is, en er zijn een triljoen pogingen, het absoluut niet zo dat de kans dan "opeens" 100% is.
Volgens mij blijft de kans altijd (voor alle N 'trekkingen') 1 op de triljoen en wil "een kans van 1 op de triljoen" alleen zeggen dat er gemiddeld aangenomen mag worden dat het bij deze kans 1 keer per 1 triljoen trekkingen 'raak' is.
Zijn er nog wiskundigen/statistiekmensen hier?
Ik verwoorde het verkeerd; De kans blijft natuurlijk gelijk. Als je een dobbelsteen hebt, dan heb je een kans van 1/6 dat je een 1 gooit, 1/6 dat je een 2 gooit etc. Als ik nou N maal gooi, bijvoorbeeld 6000 keer, dan verwacht je dat ik ongeveer 6000*1/6=1000 keer een 1 gooi, en dus ook 1000 keer een 2 etcetera. Hoe groter N wordt, des te kleiner wordt mijn standaarddeviatie, en des te nauwkeuriger kun je voorspellen hoe vaak ik een bepaald getal gooi; in dit geval zijn alle 6 kansen gelijk. Ik geloof dat in dit geval de standaarddeviatie als 1 over wortel N gaat. Maar ik heb al 5 jaar geen echte statistiekvakken gehad, dus daar kan ik naast zitten. Maar je snapt mijn punt wel, ook al verwoorde ik het krom in mijn vorige post; als de kans 1/N is voor een bepaalde uitkomst, en je gaat het experiment N maal uitvoeren, dan verwacht je voor grote N dat je minimaal 1 maal die uitkomst krijgt.quote:Op zondag 12 februari 2006 20:10 schreef Starfish het volgende:
Interessante thread (net zoals z'n tegenhanger trouwens)
Ik keek net alleen even raar tegen iets aan, namelijk het volgende:
[..]
Ik ben absoluut geen wiskundige of statisticus, maar volgens mij is als de kans 1 op de triljoen is, en er zijn een triljoen pogingen, het absoluut niet zo dat de kans dan "opeens" 100% is.
Volgens mij blijft de kans altijd (voor alle N 'trekkingen') 1 op de triljoen en wil "een kans van 1 op de triljoen" alleen zeggen dat er gemiddeld aangenomen mag worden dat het bij deze kans 1 keer per 1 triljoen trekkingen 'raak' is.
Zijn er nog wiskundigen/statistiekmensen hier?
quote:
quote:De kans blijft natuurlijk gelijk. Als je een dobbelsteen hebt, dan heb je een kans van 1/6 dat je een 1 gooit, 1/6 dat je een 2 gooit etc.
quote:Als ik nou N maal gooi, bijvoorbeeld 6000 keer, dan verwacht je dat ik ongeveer 6000*1/6=1000 keer een 1 gooi, en dus ook 1000 keer een 2 etcetera.
quote:Hoe groter N wordt, des te kleiner wordt mijn standaarddeviatie, en des te nauwkeuriger kun je voorspellen hoe vaak ik een bepaald getal gooi; in dit geval zijn alle 6 kansen gelijk.
quote:Ik geloof dat in dit geval de standaarddeviatie als 1 over wortel N gaat.
quote:Maar ik heb al 5 jaar geen echte statistiekvakken gehad, dus daar kan ik naast zitten.
quote:Maar je snapt mijn punt wel,
quote:ook al verwoorde ik het krom in mijn vorige post; als de kans 1/N is voor een bepaalde uitkomst, en je gaat het experiment N maal uitvoeren, dan verwacht je voor grote N dat je minimaal 1 maal die uitkomst krijgt.
quote:Wat wel een rare opvatting is, is om te zeggen na het gebeurde dat de kans zo klein is, dat het geen toeval kan zijn. Dat is natuurlijk flauwekul; als ik een simulatie uitvoer met een dobbelsteen waarbij ik een miljard keer een worp doe, en ik ga kijken wat de kans is op die combinatie van een miljard worpen, dan is de kans daarop buitensporig klein, namelijk (1/6)1000000000. Maar toch heb ik het gegooid. Terwijl sommige mensen (hier ook?) maar wat graag die (1/6)1000000000 gelijk aan 0 willen zetten. Dat leidt tot een tegenspraak; volgens hen heeft de simulatie niet plaatsgevonden.
Heb niet het idee dat je dit serieus bedoelt gezien je vorige posts naar me toe, maar ala.quote:Op zondag 19 februari 2006 00:44 schreef Oversight het volgende:
Voor iedere keer dat je gooit heb je namelijk een kans van 1/6 dat je bubbel gooit, én voor iedere 2e keer van 6 dat je gooit heb je een kans van 1/6 dat je dubbel gooit, en voor iedere 3e keer van 6 dat je gooit heb je een kans van 2/6 dat je dubbel gooit, voor iedere 4e keer van 6 dat je gooit heb je een kans van 3/6 dat je dubbel gooit, voor iedere 5e keer van 6 dat je gooit heb je een kans van 4/6 dat je dubbel gooit, voor iedere 6e keer van 6 dat je gooit heb je een kans van 5/6 dat je dubbel gooit...
quote:Op zondag 19 februari 2006 12:01 schreef Haushofer het volgende:
[..]
Heb niet het idee dat je dit serieus bedoelt gezien je vorige posts naar me toe, maar ala.
quote:Dubbel gooien doet er niet toe, het gaat om het cijfer an sich dat je gooit. De volgende worp staat los van de vorige worp; ik geloof dat dat vertaalt wordt met "de kanzen zijn niet complementair". Stel ik gooi 6 keer met een dobbelsteen. Dan is bij de eerste gooi de kans op een 1 gelijk aan 1/6. Bij de tweede gooi is de kans op 1 weer 1/6. Bij de derde gooi weer 1/6. Of ik een cijfer dubbel gooi, doet er niet toe. De verwachting is, dat ik na 6 keer gooien minimaal éénmaal een 1 heb gegooid. Dat hoeft natuurlijk niet, je kunt net zo goed 6 maal een 2 gooien, maar de kans daarop is 1/64. Natuurlijk kun je ook iets anders verwachten, daarvoor is het statistiek. Zo kun je een gemiddelde definieren en een standaarddeviatie. Die laatste vertelt je hoe je kansdistributie er uit ziet ( natuurlijk niet wat de gemiddelde afwijking van het gemiddelde is, want die is per definitie 0 ). Als je het experiment nou heel vaak herhaald, zul je zien dat de kans dat je verwachtingen uitkomen, steeds groter wordt. Dat hoeft natuurlijk niet, maar daarvoor, alweer, is het kansberekening.
quote:Je kunt het nog makkelijker inzien met een muntje opgooien: elke worp levert weer een kans van 1/2 op dat je munt gooit. Moet je in die analyse ook meenemen of je daarvoor misschien al es munt hebt gegooid?
quote:Op maandag 13 februari 2006 14:34 schreef Haushofer het volgende:
-knip- De kans blijft natuurlijk gelijk. Als je een dobbelsteen hebt, dan heb je een kans van 1/6 dat je een 1 gooit, 1/6 dat je een 2 gooit etc. Als ik nou N maal gooi, bijvoorbeeld 6000 keer, dan verwacht je dat ik ongeveer 6000*1/6=1000 keer een 1 gooi, en dus ook 1000 keer een 2 etcetera. Hoe groter N wordt, des te kleiner wordt mijn standaarddeviatie, en des te nauwkeuriger kun je voorspellen hoe vaak ik een bepaald getal gooi; in dit geval zijn alle 6 kansen gelijk. Ik geloof dat in dit geval de standaarddeviatie als 1 over wortel N gaat.
quote:
en laat je misplaatste blik jegens alles wat met wetenschap heeft te maken wel weer aardig zien.
Om het ff ontopic te trekken:quote:Op zondag 19 februari 2006 01:21 schreef Integrity het volgende:
Deze opmerking heb ik zojuist als reactie gegeven op de frontpagepost over de Imam die een wereldwet wil die respect heeft voor elke religie. Mijn mening sluit hierbij naadloos aan op dit topic en luidt:
"Als jij als mens vindt dat jouw geloof sterk genoeg is, laat het dan ook sterk genoeg zijn voor jezelf."
Een een klein beetje veralgemeniserenquote:Op zondag 19 februari 2006 15:02 schreef -starseed-mayo- het volgende:
.... ja dat is liefde.
quote:Op zondag 19 februari 2006 14:18 schreef Haushofer het volgende:
En weer is de inhoud heel ver te zoeken:
quote:je weerlegt niks, je rukt tekst uit het verband en zet er een smiley bij.
quote:Maar jij vond tenslotte ook dat 1+1=1, dus ik kan het je niet kwalijk nemen.
quote:Hoef ik ook niet meer serieus op je in te gaan, kun jij tenslotte ook niet
quote:Op zondag 19 februari 2006 14:40 schreef Haushofer het volgende:
[..]
Om het ff ontopic te trekken:
Mensen hebben toch de neiging om mekaars mening op te dringen, al helemaal als het om zoiets vaags als absolute waarheden gaat. Het klinkt mooi wat je zegt, maar ook utopisch.
Of ze heeft diegene zoveel lief dat ... (soort beschermingsactie?)quote:Op zondag 19 februari 2006 15:02 schreef -starseed-mayo- het volgende:
ik word eigenlijk steeds scheitzieker van spiritualiteit god of geen god? who cares wat hebben we eraan? niemand heeft 100% bewijs en zekerheid van dat iets spiritueels paranormaals goddelijks bestaat
niemand heeft 100% zekerheid dat het niet bestaat.. maar wat is de nut ervan leven is het enige waar we zeker van zijn waar we aan kunnen werken en wat belangrijk is
als volgens de christenen god echt liefde is vanwaar de bijbel? leer gewoon wat echte liefde is en draag dat naar buiten. ik word ook echt scheitziek van 1 christene een zogenaamde vriendin van mn moeder maar ze mag van haar niet met der vriend om gaan ze mag mij niet zien omdat ik verkeerde boeken lees ze mag niet aan yoga doen ze moest boeken en beelden verbranden om niet meer in zonde te zijn en er zouden volgens haar demonen in haar zitten.ja dat is liefde
Dat las ik ook, waarop ik toevoegde dat dat utopisch klinkt; mensen betrekken het toch altijd op anderen.quote:Op zondag 19 februari 2006 15:11 schreef Oversight het volgende:
[..]
utopie om te denken dat die ander.......
Léés m nog eens, het gaat om jezelf
Kun je misschien ook ff normaal doen? Je komt over als een klein kind.quote:Op zondag 19 februari 2006 15:10 schreef Oversight het volgende:
[..]
Jah,.. waarom blijf je dat toch doen?
[..]ik vind dat inderdaad erg flauw van je,...
[..]
Je hebt niet gelezen, of je begrijpt het écht niet...
[..]
Je kunt ook gewoon zwijgen als je niets inhoudelijks toe te voegen hebt.
Teveel bescherming uit liefde kan nadelig uitwerken. Sowieso is teveel bescherming niet goed denk ik. Je kunt wel bescherming bieden tegen het kwade, maar als je niet weet wat goed of kwaad is, dan kun je maar beter niet bezig zijn met het kwaad. En of goed of kwaad bestaat dat betwijfel ik al helemaal. Juistheid gaat het eerder om. Passend gedrag. Maar dan heb ik het ook over respect en misschien ook liefde, of waarderingquote:Op zondag 19 februari 2006 15:31 schreef HRR het volgende:
[..]
Of ze heeft diegene zoveel lief dat ... (soort beschermingsactie?)
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |