abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_31828625
In de jaren 70 en 80, toen gourmetten nog niet zo in was, fonduede men regelmatig.
Ik vraag me af waar dit heerlijke gebruik is gebleven. Een jaar of 2 geleden heb ik mijn fondue-passie opgepakt en ging ik vaak fonduen bij La Borsallino in Den Haag.

Ik bedoel niet het kaasfonduen, maar het echte met olie en stukjes vlees ed.





[ Bericht 1% gewijzigd door KonnieKipke op 31-10-2005 01:58:01 ]
  maandag 31 oktober 2005 @ 01:57:06 #2
50442 DaMook
Lonely together ( Miss u Caro)
pi_31828688
quote:
Op maandag 31 oktober 2005 01:50 schreef KonnieKipke het volgende:


Ik bedoel niet het kaasfonduen, maar het echte met olie en stukjes vlees ed.

[afbeelding]

Hmmm kaasfonduen doe ik graag Lekker
The only easy day, was yesterday. (USMC)

Live for today, cause yesterday is gone and tomorrow may never come. (Ducky, NCIS)
I'll grow old with her, just from a far. (Harold, POI)
  maandag 31 oktober 2005 @ 02:43:36 #3
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_31828993
Ik vind bouillonfonduen lekkerder (ook wel Chinees fondue genoemd) en kaasfondue als het koud weer is.

Maar fondue is wel stoer hoor, lekker met familie en vrinden
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_31829013
Ja hoor.......lekker is dat en nog gezond ook De Chinese versie is ook erg lekker.

Al vind ik kaasfondue met groenten helemaal vrijdag nog gedaan.
If fashion is your trade,
then when you're naked,
I guess you must be unemployed yeah.
pi_31829020
Oe fondue, maar dan idd de echte, ouderwetse doet mij ook denken aan het tijdperk vóór het nu zo populaire gourmetten.
  maandag 31 oktober 2005 @ 02:52:11 #6
100642 S1nn3rz
Provocato ergo sum
pi_31829044
Ja
From feudal serf to spender.
  maandag 31 oktober 2005 @ 02:53:05 #7
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_31829050
fondue is weer lang geleden voor mij
Is wel lekker altijd!
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_31829061
Ik weet dat mijn ouders hun eerste gourmet-stel kochten in 1983, daarvoor was het immer fondue op de zondagavond.
  maandag 31 oktober 2005 @ 02:56:02 #9
100642 S1nn3rz
Provocato ergo sum
pi_31829069
quote:
Op maandag 31 oktober 2005 02:54 schreef KonnieKipke het volgende:
Ik weet dat mijn ouders hun eerste gourmet-stel kochten in 1983, daarvoor was het immer fondue op de zondagavond.
daarna zeker
From feudal serf to spender.
pi_31829624
tvp
  maandag 31 oktober 2005 @ 07:22:52 #11
34163 Pikkebaas
Corporate Overlord
pi_31829662
Ik hou altijd wel van een kantonese fondue. Da's met boullion die je dan na het fonduen opeet als een soort soep, eitje erin, beetje mie, heerlijk !
Wien Neerlandsch bloed in de aders vloeit,
Van vreemde smetten vrij,
pi_31829679
Wij fonduen toch nog een paar keer per jaar met mijn schoonfamilie. Ik ben zelf meer van de gourmet, maar ik ben dan ook niet zo'n vleesliefhebber. Met gourmetten eet ik me vol met salade en stokbrood. Doen we ook nog een paar keer per jaar trouwens. En kaasfondue ook.

Fonduen met bouillion wil ik ook nog eens proberen. Wat Pikkebaas zegt klinkt ook goed!
Spoilers!
pi_31829724
Mensen fonduen nog wel eens...

Wij hebben overlaatst nog bouillonfondue gehad voor de verjaardag van m'n vader... Heerlijk.

Hoewel een kaasfondue er ook in gaat... evenals chocoladefondue
  † In Memoriam † maandag 31 oktober 2005 @ 07:56:56 #14
7074 moussy
kuttekop
pi_31829810
quote:
Op maandag 31 oktober 2005 01:57 schreef DaMook het volgende:

[..]

Hmmm kaasfonduen doe ik graag Lekker


En chocoladefondue met de kinderen
Je zou er haast een boek over schrijven!
pi_31829854
quote:
Op maandag 31 oktober 2005 07:56 schreef moussy het volgende:

[..]



En chocoladefondue met de kinderen
Dat is een goed idee!! maar wat doe je dan aan je stokje, een biscuit?
Don't take life too serious or you'll never get out of life.
pi_31829881
Gisteren nog
  † In Memoriam † maandag 31 oktober 2005 @ 08:09:28 #17
7074 moussy
kuttekop
pi_31829887
quote:
Op maandag 31 oktober 2005 08:04 schreef donderopman het volgende:

[..]

Dat is een goed idee!! maar wat doe je dan aan je stokje, een biscuit?
Spekkies, fruit, soepstengels om er in te dippen, bananenschuimpjes dat soort dingen
Je zou er haast een boek over schrijven!
pi_31829961
Ja, bij mijn schoonouders nog wel eens.
Lekker.
pi_31829985
quote:
Op maandag 31 oktober 2005 07:56 schreef moussy het volgende:

[..]



En chocoladefondue met de kinderen
Als toetje
Oh, and that's a bad miss!
pi_31830007
we hadden het er giseren nog over , dus we gaan het binnenkort sinds jaren weer is doen
  maandag 31 oktober 2005 @ 09:00:00 #21
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_31830384
Oh lekker Fonduen! met de hele familie bijelkaar op een speciale gelegenheid, kerstmis of sinterklaas ofzo, heerlijk. Alleen wel bouillonfondue, in olie is eigenlijk gewoon frituren
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  maandag 31 oktober 2005 @ 10:52:00 #22
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_31832388
nee, in de olie nooit gedaan, in bouillon 1x maar ben ik geen fan van en kaas is ook al weer wat jaartjes geleden. Ben wel een fan van kaas, maar om nu eenhele avond alleen gesmolten kaas en brood te eten, en ik verbrand daarbij mn bek altijd wel een x.
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
pi_31832435
Bouillonfondue mag ik graag doen. Een stuk liever dan gourmetten, waarbij je continu geconfronteerd wordt met de nederlandse neiging tot ongeduldig half-rauw vlees eten die je ook bij barbecuen tegenkomt .
"If you are depressed you shouldn't be in C major!" - Rick Beato
  maandag 31 oktober 2005 @ 19:25:32 #24
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_31845773
Doe het eigenlijk nooit

Alleen bij de Chinees hier SukiYaki
quote:
SukiYaki
Deze exclusief chinese bouillon fondue is wereld bekend met de Japanse naam SukiYaki
Een zeer uitgebreide schaal met onder andere: Kipfilet, gesneden ossenhaas, varkensvlees, tongfilet, Chinese garnalen, inktvis, tauhoe en seizoen groente
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  maandag 31 oktober 2005 @ 20:12:21 #25
19246 xJapser
VBV De Graafschap o/
pi_31847324
Hmm ik doe t altijd wel met olie...gehaktballetjes, stukjes kipfilet, diverse groentes als ui, champignon, paprika, etc, sausje erbij, salada en stokbrood. DVD'tje erbij en dan maar aanprutsen.
"Is that what happens to us? A life of conflict with no time for friends...
...so that when it is done, only our enemies leave roses."
pi_31847350
ik heb een paar weken geleden fondue gegeten, vond het nou niet speciaal, of onwijs lekekr ofzo
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_31847533
quote:
Op maandag 31 oktober 2005 20:12 schreef xJapser het volgende:
Hmm ik doe t altijd wel met olie...gehaktballetjes, stukjes kipfilet, diverse groentes als ui, champignon, paprika, etc, sausje erbij, salada en stokbrood. DVD'tje erbij en dan maar aanprutsen.
  maandag 31 oktober 2005 @ 20:32:18 #28
13804 MouseOver
Cabdriver from Hell
pi_31847941
Heerlijk, alleen wilden m'n ouders er bijna nooit aan. Die hielden meer van gourmetten. Nu heb ik toevallig 2 weken geleden het fonduestel geerfd dus misschien moest het er maar weer eens snel van komen
Vampire Romance O+
pi_31848048
Wtf is bouillon fondue? Je kookt dan spul ofzo?
niet de vervaarlijke schaduw
met zijn dikke pens vol pistolen
beiden ingevet als een locomotief onder nul
pi_31848088
Hmm, ik ben er nooit kapot van geweest.
"It's hard to argue against cynics - they always sound smarter than optimists because they have so much evidence on their side."
pi_31848412
quote:
Op maandag 31 oktober 2005 20:35 schreef LostFormat het volgende:
Wtf is bouillon fondue? Je kookt dan spul ofzo?
Apparently
quote:
In plaats van olie of vet gebruik je bouillon.
Oh, and that's a bad miss!
pi_31854758
Ja, doen wij thuis nog wel eens. Voordat we een gourmetstel kregen deden we dit inderdaad veel vaker, en laatst hebben we het toevallig nog eens gedaan, uit nostalgie, maar met een gourmetstel kun je gewoon veel meer verschillende dingen klaarmaken dus dat krijgt de laatste tijd toch de meeste stemmen.
Are you pondering what I'm pondering?
  maandag 31 oktober 2005 @ 23:58:08 #33
51513 Foo_niks
'Weg weezze ! '
pi_31854879
quote:
Op maandag 31 oktober 2005 23:54 schreef Mini_rulez het volgende:
Ja, doen wij thuis nog wel eens. Voordat we een gourmetstel kregen deden we dit inderdaad veel vaker, en laatst hebben we het toevallig nog eens gedaan, uit nostalgie, maar met een gourmetstel kun je gewoon veel meer verschillende dingen klaarmaken dus dat krijgt de laatste tijd toch de meeste stemmen.
Kloten met die kleine pannetjes op een theelichtje en met verbrande poten en een voedselvergiftiging niet weten of je eerst moet scheiten of toch maar weer kotsen
Klaar?
Ik niet!
  † In Memoriam † dinsdag 1 november 2005 @ 10:13:54 #34
67005 pc-fr34k
"Internet=Telepathie"
pi_31860004
Vaak met kerst met de familie. . Echt lekker. .
Wij zijn artificial intelligence. Overclock jezelf maar hou jezelf wel goed koel.
Ik ben gematigd verslaafd aan drugs-ik kan stoppen voor een periode of altijd-maar altijd is zo lang-leef in zonde met mate(n)
http://pc-fr34k.hyves.nl/blog/
pi_31860153
quote:
Op maandag 31 oktober 2005 23:58 schreef Foo_niks het volgende:

[..]

Kloten met die kleine pannetjes op een theelichtje en met verbrande poten en een voedselvergiftiging niet weten of je eerst moet scheiten of toch maar weer kotsen
wij hebben gewoon een gourmetstel, veel handiger enzo
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_31860629
Zondag nog aan de fondue gezeten..
Lekkerrrr!
  † In Memoriam † dinsdag 1 november 2005 @ 10:48:58 #37
67005 pc-fr34k
"Internet=Telepathie"
pi_31860855
quote:
Op dinsdag 1 november 2005 10:40 schreef Raissa het volgende:
Zondag nog aan de fondue gezeten..
Lekkerrrr!
* pc-fr34k jaloers is.
Wij zijn artificial intelligence. Overclock jezelf maar hou jezelf wel goed koel.
Ik ben gematigd verslaafd aan drugs-ik kan stoppen voor een periode of altijd-maar altijd is zo lang-leef in zonde met mate(n)
http://pc-fr34k.hyves.nl/blog/
pi_31867514
Ik fondue altijd met bouillion ipv olie, omdat het minder stinkt, minder rondspat (en voor de dames: het is minder vet), nadeel is dat de bouillion minder heet wordt en dat is vooral bij biefstuk een probleem, het voordeel is wel dat je een lekkere basis overhoudt voor soepen en sauzen en het is avondvullend en altijd gezellig.

Bovendien kun je met alle wensen rekening houden en kan iedereen net zoveel eten als hij/zij zelf wil.
Yeah baby Yeah!
  dinsdag 1 november 2005 @ 15:04:07 #39
6253 HeatWave
Apex Predator
pi_31867583
Ik doe het nog wel eens ja. Het is gewoon veel lekkerder dan dat suffe gourmetten .

Lekker biefstukje, varkenshaasje etc.. .
A gentle wave of heat flows over the FOK! forum
Get woke, go broke!
  † In Memoriam † dinsdag 1 november 2005 @ 15:09:19 #40
67005 pc-fr34k
"Internet=Telepathie"
pi_31867711
quote:
Op dinsdag 1 november 2005 15:01 schreef Elgigante het volgende:
Ik fondue altijd met bouillion ipv olie, omdat het minder stinkt, minder rondspat (en voor de dames: het is minder vet), nadeel is dat de bouillion minder heet wordt en dat is vooral bij biefstuk een probleem, het voordeel is wel dat je een lekkere basis overhoudt voor soepen en sauzen en het is avondvullend en altijd gezellig.

Bovendien kun je met alle wensen rekening houden en kan iedereen net zoveel eten als hij/zij zelf wil.
Kan je die bouillion dan daarna gewoon gebruiken voor een soep? Dat lijkt me wel weer erg lekker, als die vleessmaak erin. . En akn dat ook in een gewone fonduepan? Gebruik je gewoon water met bouillionblokjes?
Wij zijn artificial intelligence. Overclock jezelf maar hou jezelf wel goed koel.
Ik ben gematigd verslaafd aan drugs-ik kan stoppen voor een periode of altijd-maar altijd is zo lang-leef in zonde met mate(n)
http://pc-fr34k.hyves.nl/blog/
  dinsdag 1 november 2005 @ 15:10:38 #41
55647 XcUZ_Me
Vileine vrouw
pi_31867743
Kaasfondue

Echt te lekker! En dan dippen met allerhande stukjes fruit en groente én natuurlijk stokbrood!!

Wordt weer eens tijd om dat te doen!
[b]Op dinsdag 4 maart 2008 13:44 schreef Zhenar het volgende:[/b]
Spelletjeshater! :( Prinses der Duisternis! :r Eter van kinderen en puppies!!!!! :'( !!!!!
pi_31868150
quote:
Op dinsdag 1 november 2005 15:09 schreef pc-fr34k het volgende:

[..]

Kan je die bouillion dan daarna gewoon gebruiken voor een soep? Dat lijkt me wel weer erg lekker, als die vleessmaak erin. . En akn dat ook in een gewone fonduepan? Gebruik je gewoon water met bouillionblokjes?
Eigenlijk kun je alle soorten pannen gebruiken, steelpan, soeppan, maar een fonduepan is juist leuk omdat daar de fonduevorkjes het beste inpassen en het wat meer charme geeft met zo'n pitje eronder.
Zelf gebruik ik een electrische en dat werkt perfect, voor zowel kaas- als vleesfondue.
Gewoon wat fond als basis gebruiken en wat aanlengen met water en dan kun je beginnen, na enkele uren is de bouillion vergeven van minideeltjes gehaktbal/kipfilet/varkenshaas en biefstuk en dat is ideaal om een stevige soep van te maken imo.
Zelf gooi ik er ook champignons in, waarvan ik het steeltje eruit gehaald heb, zodat er een inkeping aan de onderkant van het hoedje zit.
Deze gooi je een minuut of 5 (ze blijven drijven) bij de bouillion en vis je omgekeerd (met de inkeping-inmiddels gevuld met bouiliion- naar boven) eruit en leg je op je bord.
klein beetje kruidenboter erin en dan helemaal je mond in en genieten maar!!!!!

Water met bouillionblokjes kan in de praktijk ook prima, verder moet je even rekening houden met de kooktijden van de verschillende ingredienten en er kan weinig mis gaan.
gehaktballetje het langst, daarna de varkenshaas
kipfilet en biefstukjes gaan vrij kort.

Maar je kunt er mee expirimenteren tot je een ons weegt.

Supergezellig en superlekker!
Yeah baby Yeah!
  dinsdag 1 november 2005 @ 15:36:26 #43
72470 Doekes
Medisch wonder
pi_31868456
quote:
Op dinsdag 1 november 2005 15:25 schreef Elgigante het volgende:
Maar je kunt er mee expirimenteren tot je een ons weegt.
Of tot je 400 kilo weegt...
Het leven is geen krentenbol...
Volg de pijlen.
I am the Lizard King. I can do anything.
pi_31868518
quote:
Op dinsdag 1 november 2005 15:36 schreef Doekes het volgende:

[..]

Of tot je 400 kilo weegt...
Zo vet is het nu ook weer niet, maar de sausjes, kruidenboter en andere dingen tikken inderdaad wel aan ja, want zoiets hoor je af te sluiten met een overheerlijk toetje en lekkere kop koffie.
Yeah baby Yeah!
  dinsdag 1 november 2005 @ 18:32:02 #45
111829 MissBliss
Godin van SHO
pi_31873096
Met kerst ja

En pasgeleden een keer bij mn vriendje, volgens mij voor het eerst dat ik het niet op kerst deed
Tis wel lekker, alleen het duurt altijd zo lang vind ik.
Ziggy played guitar
Op donderdag 23 maart 2006 18:21 schreef Zhenar het volgende:
De gedachte alleen al om in de sig van MissBliss te staan maakt mij bronstig als een everzwijn bij volle maan :9~
pi_31873361
Vroeger vaker. Nu eigenlijk alleen maar kaasfondu. Is veel simpeler.
pi_31874096
quote:
Op dinsdag 1 november 2005 18:32 schreef MissBliss het volgende:
Met kerst ja

En pasgeleden een keer bij mn vriendje, volgens mij voor het eerst dat ik het niet op kerst deed
Tis wel lekker, alleen het duurt altijd zo lang vind ik.
\

Wij doen het daarom ook alleen als er 'iets' is, anders wordt het wel erg prijzig en het is inderdaad avondvullend, zo iets doe je niet effe tussendoor.
Yeah baby Yeah!
pi_31874577
quote:
Op dinsdag 1 november 2005 19:07 schreef Elgigante het volgende:

[..]

\

Wij doen het daarom ook alleen als er 'iets' is, anders wordt het wel erg prijzig en het is inderdaad avondvullend, zo iets doe je niet effe tussendoor.
Maar een kaasfondue wel.
pi_31874795
quote:
Op dinsdag 1 november 2005 19:23 schreef skiczukie het volgende:

[..]

Maar een kaasfondue wel.
Dat kan altijd en overal en is supersnel klaar.
Ik vind de kaasfondue van de Aldi prima eigenlijk, alleen nog wat knoflook, peper/zout/nootmuskaat en kirsch toevoegen.
Yeah baby Yeah!
pi_31878731
Zondag nog gedaan!

Veel te lekker!
pi_31878840
* MouseInteractive heeft nog nooit gefondued
pi_31878864
quote:
Op dinsdag 1 november 2005 21:23 schreef MouseInteractive het volgende:
* MouseInteractive heeft nog nooit gefondued
Heftig.
  dinsdag 1 november 2005 @ 21:26:45 #53
6253 HeatWave
Apex Predator
pi_31878942
quote:
Op dinsdag 1 november 2005 19:07 schreef Elgigante het volgende:

[..]

\

Wij doen het daarom ook alleen als er 'iets' is, anders wordt het wel erg prijzig en het is inderdaad avondvullend, zo iets doe je niet effe tussendoor.
Zo duur is het toch niet? Als je niet teveel biefstuk neemt en dan wat kip als opvulling valt het wel mee lijkt me.

En het hoeft opzich niet zo heel lang te duren, al is 1 bord met eten natuurlijk wel sneller .
A gentle wave of heat flows over the FOK! forum
Get woke, go broke!
pi_31878980
Fonduen!!!!

Toen ik klein was best vaak gedaan, later eigenlijk nooit meer, maar nu ik zelf een kleine heb heb ik het weer opgepakt omdat het me leuk leek met de kleine man te doen, hij vindt gourmetten ook al zo leuk.
En idd, een beetje met vorkjes vlees prikken en in olie doen vindt hij geweldig en het is nog lekker ook

Dus ja, hier wordt gefondued.
Als je altijd doet wat je altijd deed zul je altijd krijgen wat je altijd kreeg.
pi_31879035
quote:
Op dinsdag 1 november 2005 21:26 schreef HeatWave het volgende:

[..]

Zo duur is het toch niet? Als je niet teveel biefstuk neemt en dan wat kip als opvulling valt het wel mee lijkt me.

En het hoeft opzich niet zo heel lang te duren, al is 1 bord met eten natuurlijk wel sneller .
En stokbrood natuurlijk.
  † In Memoriam † dinsdag 1 november 2005 @ 21:50:07 #56
67005 pc-fr34k
"Internet=Telepathie"
pi_31879829
Alleen heb ik m'n klauwen zo vaak verband aan die kutstokjes. . Gebeurd wel steeds minde romdat je echt oplet. Ook leuk als je met iemand bent die het nog nooit heeft gedaan, iedereen waarschuwen dat die stokjes heet zijn en toch pakkend e meeste het met hun handen beet, ja dat doet pijn ja. .
Wij zijn artificial intelligence. Overclock jezelf maar hou jezelf wel goed koel.
Ik ben gematigd verslaafd aan drugs-ik kan stoppen voor een periode of altijd-maar altijd is zo lang-leef in zonde met mate(n)
http://pc-fr34k.hyves.nl/blog/
  vrijdag 11 november 2005 @ 22:20:40 #57
8846 milanese
Satan van de televisie
pi_32191757
Iedereen doet aan gourmette en steengrillen tegenwoordig.
Nu sta ik op het punt om een fonduepan te kopen.

Wat stop je daar eigenlijk in? is dat gewoon zonnebloem olie?
pi_32191797
kaas!

Of inderdaad zonnebloem olie.

Of bouillon.
How beautiful they are - the trains you miss..
Would you like to watch tv? Or get between the sheets? Or contemplate a silent freeway?
The angle of the dangle is inversely proportional to the heat of the beat
  vrijdag 11 november 2005 @ 22:22:30 #59
8846 milanese
Satan van de televisie
pi_32191827
nee, geen kaas! Dat andere!
pi_32191916
Bouillon En dan alles erin. Bouillon bewaren en soep van maken
Een befaamde Fransoos zei ooit: Qui ceci lit est un fou.
  vrijdag 11 november 2005 @ 22:26:34 #61
8846 milanese
Satan van de televisie
pi_32191979
We willen dus weten watvoor olie je in de pan moet gooien, ipv bouillon of kaas..
pi_32191982
echte fondue?

dat doe je door vet in je panneke te doen, en dan kun je er echt alles inflikkeren. van kip tot biefstuk tot marsreep.

naja die laatste zou ik dan niet doen, maar het kan wel :p

kaasfondue zou ik gewoon puur met kaas met beetje wijn enzo doen. en ernast wat kleinigheidjes zoals toast en stokbrood.
  vrijdag 11 november 2005 @ 22:28:04 #63
8846 milanese
Satan van de televisie
pi_32192020
quote:
Op vrijdag 11 november 2005 22:26 schreef Woutey het volgende:
echte fondue?

dat doe je door vet in je panneke te doen, en dan kun je er echt alles inflikkeren. van kip tot biefstuk tot marsreep.

naja die laatste zou ik dan niet doen, maar het kan wel :p

kaasfondue zou ik gewoon puur met kaas met beetje wijn enzo doen. en ernast wat kleinigheidjes zoals toast en stokbrood.
Moet ik dan denken aan zonnebloemolie ofzo?
pi_32192034
How beautiful they are - the trains you miss..
Would you like to watch tv? Or get between the sheets? Or contemplate a silent freeway?
The angle of the dangle is inversely proportional to the heat of the beat
pi_32192106
Käse
pi_32192170
Chocolade-fondue!! Heerlijk met stukjes cake, biscuit of fruit
  vrijdag 11 november 2005 @ 22:34:45 #67
131729 jna
Je lul hangt uit je broek
pi_32192196
Gefrituurde marsreep is een heel normaal gerecht in England hoor

serieus btw
Jawel, je keek.
pi_32192219
wel kaas, met wijn, beetje knoflook.Hmmm

Some weasel took the cork out of my lunch...
pi_32192223
quote:
Op vrijdag 11 november 2005 22:28 schreef milanese het volgende:

[..]

Moet ik dan denken aan zonnebloemolie ofzo?
bijvoorbeeld, je kunt er volgens mij van alles ingooien, frituurvet is ook goed. Fondue is net als gourmet, super lekker maar uber vet! wat een rijm
  vrijdag 11 november 2005 @ 22:37:13 #70
8846 milanese
Satan van de televisie
pi_32192270
quote:
Op vrijdag 11 november 2005 22:35 schreef Woutey het volgende:

[..]

bijvoorbeeld, je kunt er volgens mij van alles ingooien, frituurvet is ook goed. Fondue is net als gourmet, super lekker maar uber vet! wat een rijm
Als je er zonnebloemolie ingooit is het een stuk minder vet lijkt me?
  vrijdag 11 november 2005 @ 22:39:28 #71
112339 MPG
Slaverplaatser / Koffiemanager
pi_32192347
wij gebruiken altijd zonnebloemolie, dat werkt prima
KSC JUBILEUM topic
"Sleep: A completely inadequate substitute for caffeine"
#TeamHumbug
Heeft patent op Mosterd-Maaltijd situaties
pi_32192388
Je kunt trouwens ook in wijn fonduen. Nooit gedaan maar lijkt me wel lekker.
Some weasel took the cork out of my lunch...
pi_32192394
ik wil ook een fondue pan
volgens mij zag ik ze begin deze week in de kruidvat folder voor niet zo veel
als ik me niet vergis
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_32192425
quote:
Op vrijdag 11 november 2005 22:37 schreef milanese het volgende:

[..]

Als je er zonnebloemolie ingooit is het een stuk minder vet lijkt me?
klopt, frituren kun je in frituurvet maar als je het in olijfolie doet werkt het ook. het is maar net wat je het lekkerst vind. maar je heb gelijk zonnebloem is wel het dunst en is het lekkerst om in te fonduen.
  vrijdag 11 november 2005 @ 22:49:02 #75
8846 milanese
Satan van de televisie
pi_32192576
quote:
Op vrijdag 11 november 2005 22:41 schreef Adfundum het volgende:
Je kunt trouwens ook in wijn fonduen. Nooit gedaan maar lijkt me wel lekker.
Gooi je er dan ook gewoon vlees in?
pi_32192601
Fonduen mensen nog wel eens?

Is nog niet zo'n oud topic.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_32192662
quote:
Op vrijdag 11 november 2005 22:49 schreef milanese het volgende:

[..]

Gooi je er dan ook gewoon vlees in?
nee man gek, wijn kun je echt niet fonduen. binnen 10 minuten is alle alcohol er uit en heb je allen nog druif er in.

als je het met kaas mengt is het wel lekker, maar nog niet te veel want dan is t echt niet te eten.
alcoholloze wijn is echt goor hoor en vooral puur. en moet er niet aan denken hele avond vlees te eten dat doordrengt met wijn is. misschien een saus met wijn is lekker, maar vlees nah.
pi_32192695
quote:
Op vrijdag 11 november 2005 22:49 schreef milanese het volgende:

[..]

Gooi je er dan ook gewoon vlees in?
Google maar eens op wijnfondue

www.fondue.nl :
quote:
Vleesfondue in rode wijn.

Bij deze fondue trekt de smaak van de rode wijn in het vlees.

Vlees in 3 soorten ( ongeveer 3 ons ) nl. kalfsvlees, biefstuk en kipfilet laat u een paar minuutjes in de warme rode wijn koken, waarna u lekker kunt genieten van deze toch wel zeer speciale smaak.

U hoeft niet bang te zijn dat u van de fondue aangeschoten wordt, want de meeste alcohol is tijdens de bereiding al vervlogen.

Ook hier uiteraard speciale sausen, frites, koolsalade, komkommerzuur en vruchtencompôte.
Ik ga het zelf een keer proberen
Some weasel took the cork out of my lunch...
pi_32192763
quote:
Op vrijdag 11 november 2005 22:33 schreef Yngwie het volgende:
Chocolade-fondue!! Heerlijk met stukjes cake, biscuit of fruit
En marsh mellows, aardbeien, kersen, geserverveerd op after eight ..
pi_32192766
Waarom moet je speciaal een fonduepan hebben als je het met olie wilt doen? Dan kan je net zogoed een gewone frituurpan gebruiken lijkt me.
pi_32192896
quote:
Op vrijdag 11 november 2005 22:34 schreef jna het volgende:
Gefrituurde marsreep is een heel normaal gerecht in England hoor

serieus btw
En jij gelooft Jensen ..
pi_32192928
quote:
Op vrijdag 11 november 2005 23:00 schreef 2QT2BSTR8 het volgende:

[..]

En jij gelooft Jensen .. [afbeelding]
ik hoor dat wel meer
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  vrijdag 11 november 2005 @ 23:56:24 #83
131729 jna
Je lul hangt uit je broek
pi_32194456
Nee maar deze keer had ie gelijk want ik wist het daarvoor ook al van mensen die zelf in Engeland wonen.
Jawel, je keek.
pi_32194835
quote:
Op vrijdag 11 november 2005 22:56 schreef Electrified het volgende:
Waarom moet je speciaal een fonduepan hebben als je het met olie wilt doen? Dan kan je net zogoed een gewone frituurpan gebruiken lijkt me.
Moet ook niet, je kunt ook gewoon een electrisch kookplaatje met een gewone pan gebruiken, maar om nou een frituurpan open op tafel te zetten...
Samen aan tafel dingen klaarmaken is toch wel de charme van het fonduen.
Are you pondering what I'm pondering?
pi_32194906
gewoon frituurvet indoen, zo doen wij het al jaren.

en dan onwijs veel vet vlees met vette sauzen eten
pi_32194978
quote:
Op zaterdag 12 november 2005 00:15 schreef Repeat het volgende:
gewoon frituurvet indoen, zo doen wij het al jaren.

en dan onwijs veel vet vlees met vette sauzen eten
Wij gebruiken wel altijd een 'uitlekbroodje' om de olie eraf te laten lopen, dan lijkt het wat minder vet, maar eens in de zoveel stukjes vlees eet je dat broodje gewoon tijdens het wachten op.
Are you pondering what I'm pondering?
pi_32195725
Zonnebloemolie

Wel even voor je vlees aan een vorkje prikt er voor zorgen dat je het vlees goed drooggedept hebt met keukenrol. En vooral de kip.
Als je dit niet doet spat het vet tegen het plafond omhoog.....
Thank Drunk I'm a Goddess!
pi_32200285
quote:
Op zaterdag 12 november 2005 00:53 schreef prupke het volgende:
Zonnebloemolie

Wel even voor je vlees aan een vorkje prikt er voor zorgen dat je het vlees goed drooggedept hebt met keukenrol. En vooral de kip.
Als je dit niet doet spat het vet tegen het plafond omhoog.....
Ah! Das een goede tip!
  zaterdag 12 november 2005 @ 22:20:54 #89
39333 Zelva
Fortunate observer of time
pi_32217739
Paar keer gefondued, maar vond het niks.

In bouillon zit er wel smaak aan je vlees, maar ik vind gekookt vlees nou niet altijd even lekker.
In vet zit er geen smaak aan je vlees, ook niet als je het kruidt.
pi_32217858
Ik gebruik dan zonnebloemolie. Maar bouillon is fijner. Minder last van uitglijden op het laminaat, niet heel je huis vet, en de volgende dag een heerlijke soep!
I'm just a Soul whose Intentions are Good
pi_32219513
Nog lekkerder als olie en bouillon vind ik kaasfondue. Gisteren nog gefondued met geitenkaas.
Heerlijk. Met ananas, chorizo, broccoli, witte druifjes, en natuurlijk lekker donker meergranen brood.
  maandag 14 november 2005 @ 21:19:08 #92
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_32269817
quote:
Op vrijdag 11 november 2005 22:50 schreef Oblivion het volgende:
Fonduen mensen nog wel eens?

Is nog niet zo'n oud topic.
Daar gaat deze mee gemerged worden!
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  dinsdag 15 november 2005 @ 12:29:57 #93
35189 Troel
scherp en bot
pi_32282825
Vroeger wel eens gedaan, maar de fonduepan werkte niet altijd even mee. Het brandertje aankrijgen was soms een echte oorlog.

Ik vind het wel erg leuk, maar je huis stinkt wel de hele dag naar olie (maarja, dat heb je bij gourmetten ook, dat je huis gaat stinken). Persoonlijk vind ik gourmetten wat leuker, dan kun je tenminste tussendoor nog in je pannetje roeren.
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_32289350
quote:
Op dinsdag 1 november 2005 21:26 schreef HeatWave het volgende:

[..]

Zo duur is het toch niet? Als je niet teveel biefstuk neemt en dan wat kip als opvulling valt het wel mee lijkt me.

En het hoeft opzich niet zo heel lang te duren, al is 1 bord met eten natuurlijk wel sneller .
Tja, ik doe het ook niet half eigenlijk.

Sowieso is de kern het vlees, dat moet dus van goede kwaliteit zijn en dus niet van de supermarkt (in mijn ogen dan he )
Verder drink je natuurlijk wijn, bier of andere dranken erbij en maak ik de sausjes en andere zaken zelf.
Wat ik precies kwijt ben weet ik eigenlijk niet, maar zal zo rond de 100 euro schommelen.
Yeah baby Yeah!
pi_32290943
Edit: Hiervoor hebben we Vraag & Aanbod

[ Bericht 83% gewijzigd door Martijn_77 op 16-11-2005 00:36:16 ]
Als we maar gelukkig zijn...
pi_32554543
Geweldig, fonduen! Ik wist niet dat zoveel mensen dat nog deden...Laatst had ik een gesprekje met de werkster van mijn ouders en die vond het toch zo raar dat ik dat nog wel een deed; 'Dat was toch helemaal niet meer in!'. Alsof alles 'in' moet zijn wat je doet....Sommige mensen....

Toen ik nog klein was, was er altijd de 'spannende' afspraak dat als je iets van je vorkje in de olie liet vallen, dat je dan een opdracht moest uitvoeren. (Meestal een klusje, bijvoorbeeld de stoep vegen of een blokje rennen). De kinders zaten dus altijd krampachtig hun vlees heel goed op hun vork te drukken.
I don't like your jerk-off name. I don't like your jerk-off face. I don't like your jerk-off behavior, and I don't like you, jerk-off. Do I make myself clear?
pi_32555135
wat raar, alsof je dat alleen doet als het in is
ik ahd het laatst voor het allereerst gedaan, en vond het best lollig.
alleen vond ik het vlees vrij droog worden
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_32555201
Vroeger wel, maar ik kan me herinneren dat het vlees vaak taaier was dan gebakken vlees
En ook gevaarlijk met al dat gespetter, voor je het weet slaat de vlam in de pan
Kaasfondue heb ik 2 keer gedaan maar dat is zo zwaar, maar dat geldt ook voor de sausjes die je bij de fondue of gourmet gebruikt
Dan ga ik toch liever wokken of frituren...
pi_32570465
vroeger meestal kaasfonduen, maar dat vond ik echt goor, want mijn ouders gebruikte altijd van die shit uit een zakje. toen ik het zelf een keer maakte op wintersport met 7 soorten kaas en een goede wijn enzo, dan is het wel lekker

Als hardcore carnivoor, ga ik toch maar voor de vleefondue.

Bouillon fondue een keer gedaan, lang lang geleden, lijkt me wel leuk om weer es te doen.

Chocolade is mijn vriendin gek op (women), maar ik vind het onwijs machtig en ben niet zo'n zoetekauw.

heeft iemand nog leuke recepten, of originele dingen om er in te doen/
"The question is not 'who is going to let me', the question is 'who is going to stop me'"
pi_32604524
quote:
Op vrijdag 11 november 2005 22:35 schreef Adfundum het volgende:
wel kaas, met wijn, beetje knoflook.Hmmm

[afbeelding]
asterix

ontopic
fondue doet me echt denken aan kerst en zo, toen ik klein was.. mn moeder die zich steeds zorgen maakt om het gespetter enzo
en vooral bolle buiken en losse broeksknopen
Maar de laatste jaren toch wel vaker gourmetten gewoon omdat het leuker is dat je verschillende dingetjes kunt brouwen
  donderdag 1 december 2005 @ 17:49:59 #101
19529 Fendy
True Spirit
pi_32731466
Afgelopen zondag nog, bij restaurant De Fransman in Alkmaar. Een heus fondue-restaurant, met allerlei variaties. Uiteraard ook het gewone pannetje met olie en erg goed vlees en een saladebuffet.
Yum!
Op dinsdag 21 december 2010 13:44 schreef Houniet het volgende:
Je hebt gelijk Fen.
  zondag 4 december 2005 @ 17:23:56 #102
10110 NIels25
"You only live once, so l
pi_32811891
gisteren nog gedaan, maar dan wel in de boullion en niet in het vet!
pi_32812082
quote:
Op maandag 31 oktober 2005 07:22 schreef Pikkebaas het volgende:
Ik hou altijd wel van een kantonese fondue. Da's met boullion die je dan na het fonduen opeet als een soort soep, eitje erin, beetje mie, heerlijk !
dat is lekker, pas nog gegeten bij de chinees, een hele goede, in Stiphout, altijd stervensdruk,

het fondu menu was wel al jaren geleden dat dat iemand had gereserveerd, best raar,
De Puta Madre
  zondag 4 december 2005 @ 17:38:56 #104
16976 Fling
Fan o' man
pi_32812385
Ik heb een paar jaar geleden nog gefondued (sp ) in zonnebloemolie en ik vond het eigenlijk alleen maar heel erg vet. Ik kan niet begrijpen dat dat vroeger zo lekker was, ik vond het echt ranzig die laatste keer. Ook nooit meer gedaan daarna.
Heads I win, tails you lose
Out of my way, I'm coming through
pi_32816053
als t eten vet was , is waarschijnlijk de olie niet heetgenoeg geweest,
de blokjes vlees moeten meteen dichtschroeien, en vet? niet voor iedere dag. de sausjes zijn meestal de dikmakers.
De Puta Madre
pi_33218007
fondueen is juist weer heel erg 'in' de laatste tijd (lekker nostalgisch).

Wat ook heel erg lekker (en gezond!) is, is de visfondue. Vooral vette vis zoals zalm, haring en tonijn en verder st.jacobsschelpen ed doen het heel goed in bouillon met wat groenten erin. En naderhand heb je een lekker vissoepje van de bouillon.

Kaasfondue (mits goed klaargemaakt) kan ook heerlijk zijn
pi_33218056
Fondue

Snoepfondue (ook wel bekend als chocoladefondue) is helemaal lekker Spekjes en lange vingers in de warme chocola
  maandag 19 december 2005 @ 20:49:21 #108
126413 _Cara_
That's me..a redhead..
pi_33225449
ja hoor.. absoluut.!. lekker en een gezellige bezigheid met een paar man..!
Love can move you..take you deeper everytime
Love can move you..to a place inside your heart
pi_33271500
Na vorig jaar compleet doorgeslagen te zijn met Kerst (8 gangen en 5 dagen in de keuken) wilde ik het dit jaar maar eens rustig aan doen voor onze 8 gasten.

Kortom: we gaan fonduen!
Wel met goed vlees: Ossenhaas, Varkenshaas, Fricandeau en Kalfsgehakt.
Zelf sauzen maken, wat frisse salades erbij en het feest kan beginnen.

Tip voor de temperatuur van de olie. Stukje witbrood erin. Als dat binnen 30 seconden goudbruin is is de olie op temperatuur.
En tijdens het diner de pan nog een keer opwarmen, anders koelt de olie teveel af.

Zo te lezen zijn er nogal wat mensen die fonduen met te koude olie, en dan wordt al het vlees inderdaad moddervet.

off-t
Eerste post in de culi-corner. Leuk hoekje!
[i]Rare jongens, die Nederlanders....[/i]
pi_33277415
quote:
Op woensdag 21 december 2005 12:58 schreef dolfg het volgende:
Na vorig jaar compleet doorgeslagen te zijn met Kerst (8 gangen en 5 dagen in de keuken) wilde ik het dit jaar maar eens rustig aan doen voor onze 8 gasten.

Kortom: we gaan fonduen!
Wel met goed vlees: Ossenhaas, Varkenshaas, Fricandeau en Kalfsgehakt.
Zelf sauzen maken, wat frisse salades erbij en het feest kan beginnen.

Tip voor de temperatuur van de olie. Stukje witbrood erin. Als dat binnen 30 seconden goudbruin is is de olie op temperatuur.
En tijdens het diner de pan nog een keer opwarmen, anders koelt de olie teveel af.

Zo te lezen zijn er nogal wat mensen die fonduen met te koude olie, en dan wordt al het vlees inderdaad moddervet.

off-t
Eerste post in de culi-corner. Leuk hoekje!
onze fondue-pan staat op een metalen plaat welke het pannetje de hele tijd verwarmt zodat de olie de hele avond op de goede temperatuur blijft
(╯°□°)╯︵ ┻━┻ ლ(ಠ益ಠლ) ٩͡๏̯͡๏۶ ಠ_ಠ ᕕ( ᐛ )ᕗ
pi_33397429
En ook nog een fondue crisis:

Vriendjelief is vergeten kirch te kopen voor door de kaasfondue (Emmentaler en Gruyere), en er MOET drank door, huilde hij net.

Iemand een alternatief? Ik heb bijvoorbeeld nog Wisky, Schnaps, diverse dubieuze Oost-Europese brouwsels en jager tee.
pi_33398117
Witte wijn, heb je dat?
pi_33398933
Wij gaan zo fonduen. Vlees.
pi_33406240
quote:
Op zondag 25 december 2005 17:22 schreef piepster het volgende:
En ook nog een fondue crisis:

Vriendjelief is vergeten kirch te kopen voor door de kaasfondue (Emmentaler en Gruyere), en er MOET drank door, huilde hij net.

Iemand een alternatief? Ik heb bijvoorbeeld nog Wisky, Schnaps, diverse dubieuze Oost-Europese brouwsels en jager tee.
ik vind het persoonlijk minder lekker als er kirsch in gedaan wordt. Witte wijn is eigenlijk een must in kaasfondue.
pi_33409295
Ik heb gister gefonduet 14.gif
pi_33412152
gister gedaan bij mijn oma. kaasfondu, ik vind het echt vies, maar ja het moest maar voor mijn oma
rustig aan het terugkrabbelen (zie fase 4 in OP). mijn mooiste (poker)hand ooit!
pi_33415760
Ik doe er sowieso witte wijn in, maar m'n vriend wil er ook een scheutje sterke drank in. We zien wel.

iig bedankt voor jullie reacties.
pi_36359236
Het lijkt mij lekker om een keer te gaan bouillon fonduen. Hoe doe ik dat en wat doe ik er dan in? Ik ken eigenlijk alleen kaasfondue.
Gebruik je dan ook gewoon vorkjes, of doe je dat met een mandje? En hoe maak je de bouillon? En wat eet je erbij?
Everything which is not impossible, will eventually happen
pi_36359328
quote:
Op zaterdag 25 maart 2006 17:54 schreef Quinazoline het volgende:
Het lijkt mij lekker om een keer te gaan boullion fonduen. Hoe doe ik dat en wat doe ik er dan in? Ik ken eigenlijk alleen kaasfondue.
Gebruik je dan ook gewoon vorkjes, of doe je dat met een mandje? En hoe maak je de boullion? En wat eet je erbij?
Je kunt een fond halen in de supermarkt (of een basis vor soep, rundvlees bijv) en die aanlengen met water tot de pan op zijn gewenste hoogte gevuld is. Je kunt vorkjes gebruiken om het vlees of de groenten er in te hangen. Ik gebruik zelf altijd kleine gehaktballetjes, kleine stukjes kipfilet, varkenshaas en biefstuk, maar ook champignons zijn lekker en tig andere groenten.
Lekker wat sausjes en kruidenboter maken + stokbrood en voila. verder kun je het natuurlijk aankleden zoals je wilt.
Zorg ervoor dat de bouillion nét niet kookt als je fonduet en verder: smakelijk!
Yeah baby Yeah!
pi_36391745
Vroegah hebben wij ook vaak gefondued. Wel in de bouillon. Geeft het vlees meer smaak dan olie, vind ik. Tijd geleden deden we het met olie, maar toen had ik het idee dat ik m'n vlees net zo goed in de frituurpan kon gooien (kon ook aan de olie liggen natuurlijk....). Weet nog dat we er "speciale" fondue-vorken voor gebruikten. Of die dingen nog verkrijgbaar zijn? Geen idee. Denk het haast wel.
  † In Memoriam † zondag 26 maart 2006 @ 23:40:48 #121
67005 pc-fr34k
"Internet=Telepathie"
pi_36392570
Nu heb ik daar trek in!
Wij zijn artificial intelligence. Overclock jezelf maar hou jezelf wel goed koel.
Ik ben gematigd verslaafd aan drugs-ik kan stoppen voor een periode of altijd-maar altijd is zo lang-leef in zonde met mate(n)
http://pc-fr34k.hyves.nl/blog/
pi_36399213
Avondje fondue-en!
Vooraf klein pannetje met visboullion en daar dan garnaaltjes, inktvisringen, stukjes talapiafilet of gewone koolvis. Wat je maar wilt!
Hoofdgerechts een mooie pan boullion voor vlees/groente- fondue en een pan kaasfondue voor de liefhebbers.
Als desert een lekker pannetje chocoladefonfue met alles erop en eraan.

Nou als je dan nog honger hebt weet ik het ook niet meer??!!
pi_36399759
quote:
Op maandag 27 maart 2006 11:25 schreef xxjosjexx het volgende:
Avondje fondue-en!
Vooraf klein pannetje met visboullion en daar dan garnaaltjes, inktvisringen, stukjes talapiafilet of gewone koolvis. Wat je maar wilt!
Hoofdgerechts een mooie pan boullion voor vlees/groente- fondue en een pan kaasfondue voor de liefhebbers.
Als desert een lekker pannetje chocoladefonfue met alles erop en eraan.

Nou als je dan nog honger hebt weet ik het ook niet meer??!!
He, dat klinkt leuk!! Had ik zelf niet aan gedacht!
  maandag 27 maart 2006 @ 13:08:43 #124
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_36402096
Als je gaat kaasfonduen en je gebruikt een kant en klaar pak, neem dan het merk Tiger, da's de lekkerste.
Als je die niet kan vinden is Gerber ook een goede optie, maar die is lang niet zo lekker als die van Tiger.
pi_36403453
in het zuiden van Brazilie, o.a. Gramado, heb je erg veel fondue restaurantjes zitten. Gewoonte is daar dan ook (serieus) om met kaasfondue (met brood / kleine aardappeltjes/ brocoli) te beginnen, daarna vleesfondue, om vervolgens af te sluiten met chocolade fondue (verschillende soorent fruit, zoals aardbeien, ananas, appel etc).... Het klinkt erg veel, en dat is het ook best wel... maar het is superrr lekker
pi_36405834
Afgelopen kerst nog gedaan.

Kaasfondue doe ik ook wel eens. Je hebt van die kant en klare pakjes die je alleen in de magnetron hoeft te doen. Niet teveel moeite dus, maar wel ongelofelijk lekker!
pi_36501495
Ik wil binnenkort gaan fonduen, maar heb eik geen idee wat je nou voor olie in die pan moet mieteren
pi_36507737
quote:
Op donderdag 30 maart 2006 19:31 schreef ChrisJX het volgende:
Ik wil binnenkort gaan fonduen, maar heb eik geen idee wat je nou voor olie in die pan moet mieteren
Zonnebloemolie will do
  donderdag 30 maart 2006 @ 22:27:44 #129
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_36507890
Brrr, in olie lijkt me echt niet lekker, dat wordt toch veel en veel te vet? Wij deden het vroeger thuis weleens, maar halverwege de jaren '80 kwam het gourmetstel er ook bij ons in. Helaas! Ik wil het wel weer een keer proberen...Maar dan dus de bouillonvariant. Binnenkort maar eens een recept opsnorren.
pi_36508091
quote:
Op donderdag 30 maart 2006 22:27 schreef Aventura het volgende:
Brrr, in olie lijkt me echt niet lekker, dat wordt toch veel en veel te vet? Wij deden het vroeger thuis weleens, maar halverwege de jaren '80 kwam het gourmetstel er ook bij ons in. Helaas! Ik wil het wel weer een keer proberen...Maar dan dus de bouillonvariant. Binnenkort maar eens een recept opsnorren.
Ik vind het eigenlijk wel meevallen.

Ik heb de vorige keer trouwens olijfolie gebruikt
pi_36508694
Je eet een paar stukjes uit de 'frituur' en verder sla en brood enzo, dus valt allemaal best wel mee!.
Of ga bouillon fonduen, echt het is best lekker!!!
pi_36509609
quote:
Op donderdag 30 maart 2006 22:27 schreef Aventura het volgende:
Brrr, in olie lijkt me echt niet lekker, dat wordt toch veel en veel te vet? Wij deden het vroeger thuis weleens, maar halverwege de jaren '80 kwam het gourmetstel er ook bij ons in. Helaas! Ik wil het wel weer een keer proberen...Maar dan dus de bouillonvariant. Binnenkort maar eens een recept opsnorren.
Op zich valt het wel mee hoe vet het is. De olie is zo heet dat het vlees direct dichtschroeit en niet zo veel vet kan absorberen. Het is meestal het vele brood en de vele sausjes die fondueen en gourmetten ongezond maken. Ok, kaasfondue is van zichzelf al vrij ernstig

Ik heb toevallig laatst een fondue boekje bij mijn ouders uit de kast gevist. Het komt ergens uit de jaren 70 Maar er staan heleboel verschillende soorten fondue in, wel heel leuk!
pi_36510005
Echt wel!

M'n moeder heeft vorig jaar van d'r baas een gourmetstel kado gekregen en ik heb eens een keertje meegedaan (was m'n eerste keer), ik was totaal niet onder de indruk. Volgende keer wat mij betrekt komt gewoon weer die emmer met borrelend vet op tafel!
pi_36531720
Iedereen is alleen maar fan van gourmetten. Maar ik snap echt niet wat er saai is aan fonduen
pi_36531782
Wij deden altijd gourmetten, maar bij mn vriend thuis doen ze fonduen, en moet zeggen dat ik dat veel leuker vind. Kleine stukjes vlees, veel sneller klaar, etc.
Ja groot voorstander
  vrijdag 31 maart 2006 @ 20:10:18 #136
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_36533192
quote:
Op donderdag 30 maart 2006 22:23 schreef Sjoem het volgende:

[..]

Zonnebloemolie will do
Kan je beter pindaolie (arachide) gebruiken, dat kan wat beter tegen de hoge temperatuur.
Nog beter is het om blokken Ossewit te gebruiken, dierlijke olie walmt minder, dan staat je woonkamer niet blauw na een avondje.
  vrijdag 31 maart 2006 @ 20:24:33 #137
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_36533644
ik heb volgens mij een kleine fonduepan hier staan, ik wil wel ees kaasfonduen
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  vrijdag 31 maart 2006 @ 20:28:13 #138
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_36533745
Ik durf het bijna niet te zeggen...

maar ik heb serieus nog nooit fondue gehad
  vrijdag 31 maart 2006 @ 20:32:11 #139
19529 Fendy
True Spirit
pi_36533875
quote:
Op vrijdag 31 maart 2006 20:28 schreef SHE het volgende:
Ik durf het bijna niet te zeggen...

maar ik heb serieus nog nooit fondue gehad
SHE

Het kan lekker zijn, als je je vleesjes niet tot kleine zwarte klompjes laat verschrompelen
Op dinsdag 21 december 2010 13:44 schreef Houniet het volgende:
Je hebt gelijk Fen.
pi_36534328
quote:
Op vrijdag 31 maart 2006 20:28 schreef SHE het volgende:
Ik durf het bijna niet te zeggen...

maar ik heb serieus nog nooit fondue gehad
Nooit iemands vlees in kokend vet willen hangen?

On-topic: Heel vroeger wel eens gedaan, maar het echte vlees fondue staat me enigzins tegen, ik hou niet zo van frituren. Maar chinese fondue, oftwel 'hotpot', is erg lekker en makkelijk (en in bouillon). Sinds we een lief, klein spleetoogje in de familie hebben, moeten we er allemaal aan geloven. Maar ik moet zeggen dat ze briljant is in de keuken en ik daar dagen naar d'r kan kijken!
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
  vrijdag 31 maart 2006 @ 22:24:37 #141
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_36537139
Oeh...dat eet ik wel...en ook de thai variant...heerlijk hoor !

Alleen kaas/vlees fondue is me echt onbekend. Gek eigenlijk


Fendy Hai lieverd
  vrijdag 31 maart 2006 @ 22:26:52 #142
50442 DaMook
Lonely together ( Miss u Caro)
pi_36537188
quote:
Op vrijdag 31 maart 2006 19:13 schreef ChrisJX het volgende:
Iedereen is alleen maar fan van gourmetten. Maar ik snap echt niet wat er saai is aan fonduen
Gourmetten en kaasfonduen tegelijk is ideaal
The only easy day, was yesterday. (USMC)

Live for today, cause yesterday is gone and tomorrow may never come. (Ducky, NCIS)
I'll grow old with her, just from a far. (Harold, POI)
pi_36537259
quote:
Op vrijdag 31 maart 2006 19:13 schreef ChrisJX het volgende:
Iedereen is alleen maar fan van gourmetten. Maar ik snap echt niet wat er saai is aan fonduen
Het gaat beiden goed samen met een leasauto, tankpas en golden retreiver.
Fatalisme, apathisme et résignation sont les mamelles de nos défaites. Des luttes victorieuses ça existe. Le CIP.
Le lundi de Pentecôte à nouveau férié.
pi_36538167
quote:
Op vrijdag 31 maart 2006 19:13 schreef ChrisJX het volgende:
Iedereen is alleen maar fan van gourmetten. Maar ik snap echt niet wat er saai is aan fonduen
Wacht maar af, dit jaar gaan veel meer mensen dat doen, want die pannetjes zijn nu echt overal in de aanbieding. (Aldi, Lidl, Blokker, noem maar op!)
pi_36538201
quote:
Op vrijdag 31 maart 2006 20:10 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Kan je beter pindaolie (arachide) gebruiken, dat kan wat beter tegen de hoge temperatuur.
Nog beter is het om blokken Ossewit te gebruiken, dierlijke olie walmt minder, dan staat je woonkamer niet blauw na een avondje.
Zoals ik ook al zei, ik gebruik ook olijfolie Werkt ook prima Dus je kunt eigenlijk vanalles proberen

Bij een feestje hadden ze alleen van dat bakolie. De hele woonkamer was daarna vettig (inclusief leren bank en jezelf) dus dat zou ik niet gebruiken.
  vrijdag 31 maart 2006 @ 23:49:31 #146
122677 B.Honderd
Tute Pommes!
pi_36539155
quote:
Op vrijdag 31 maart 2006 22:28 schreef Replacement_driver het volgende:

[..]

Het gaat beiden goed samen met een leasauto, tankpas en golden retreiver.
U vergeet de parkeerkaart, vermetele.
Sie mussen auch immer mich haben.
pi_36540238
Ben ik de 1e de SHE gaat uitnodigen voor een ouderwetse kaasfondue????
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
  zaterdag 1 april 2006 @ 01:36:44 #148
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_36541909
quote:
Op zaterdag 1 april 2006 00:26 schreef Drive-r het volgende:
Ben ik de 1e de SHE gaat uitnodigen voor een ouderwetse kaasfondue????
ja
  zaterdag 1 april 2006 @ 03:05:45 #149
1316 PLAE@
Founded by fuckers
pi_36543115
Nog nooit gedaan
pi_36580725
quote:
Op vrijdag 31 maart 2006 20:28 schreef SHE het volgende:
Ik durf het bijna niet te zeggen...

maar ik heb serieus nog nooit fondue gehad


Ga eens eten bij La Borsallino in Den Haag en bestel Vlees Fondue.
pi_36580889
Fonduen is denk ik wel al 15 jaar geleden dat ik dat heb gedaan. Tegenwoordig gourmetten we meestal (we = in familikring). Vaak is 2e kerstdag een vaste gourmetdag en met Pasen soms ook.
  zondag 2 april 2006 @ 17:54:43 #152
46114 DzjieDub
M'n initialen, wat doe je
pi_36583137
Het was 20 jaar geleden dat ik voor het laatst heb gefondued totdat ik opeens een leuke Chinese jongedame tegen het lijf liep. Dus nu is het allicht eens per maand "hotpot". Overigens is de term 'bouillon' niet echt goed gekozen - de basis van de hotpot is een saus van pure pepers die met water wordt aangelengd; hierin wordt vanalles gefondued (vlees, vis, garnalen, groenten, (chinese) zwarte paddestoelen, diverse vormen soja (o.a. tofu, maar ook sojavellen), en gewone slabladeren). Per persoon heb je een klein schaaltje met daarin wat saus, die van sesamolie, pindasaus, "soja curd" (staat op het potje) en wat andere ingrediënten gemaakt is; hierin doop je het voedsel nadat het uit de bouillon gekomen is. Erg lekker, maar goddeloos heet - en ik dacht dat ik toch wel wat gewend was aan pittig eten. Overigens helpt het om een hapje suiker te nemen tegen de ergste hitte - gewoon, op het moment dat je gaat eten gewoon een schep witte suiker, en alles lijkt wat minder pittig (totdat je de volgende dag op die andere, door Sfinx in Maastricht gemaakte pot zit dan).
De cursus "Omgaan met teleurstellingen" gaat vandaag helaas niet door
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')