Eigenlijk kun je alle soorten pannen gebruiken, steelpan, soeppan, maar een fonduepan is juist leuk omdat daar de fonduevorkjes het beste inpassen en het wat meer charme geeft met zo'n pitje eronder.quote:Op dinsdag 1 november 2005 15:09 schreef pc-fr34k het volgende:
[..]
Kan je die bouillion dan daarna gewoon gebruiken voor een soep? Dat lijkt me wel weer erg lekker, als die vleessmaak erin.. En akn dat ook in een gewone fonduepan? Gebruik je gewoon water met bouillionblokjes?
Of tot je 400 kilo weegt...quote:Op dinsdag 1 november 2005 15:25 schreef Elgigante het volgende:
Maar je kunt er mee expirimenteren tot je een ons weegt.
Zo vet is het nu ook weer niet, maar de sausjes, kruidenboter en andere dingen tikken inderdaad wel aan ja, want zoiets hoor je af te sluiten met een overheerlijk toetje en lekkere kop koffie.quote:
\quote:Op dinsdag 1 november 2005 18:32 schreef MissBliss het volgende:
Met kerst ja
En pasgeleden een keer bij mn vriendje, volgens mij voor het eerst dat ik het niet op kerst deed
Tis wel lekker, alleen het duurt altijd zo lang vind ik.
Maar een kaasfondue wel.quote:Op dinsdag 1 november 2005 19:07 schreef Elgigante het volgende:
[..]
\
Wij doen het daarom ook alleen als er 'iets' is, anders wordt het wel erg prijzig en het is inderdaad avondvullend, zo iets doe je niet effe tussendoor.
Dat kan altijd en overal en is supersnel klaar.quote:
Heftig.quote:Op dinsdag 1 november 2005 21:23 schreef MouseInteractive het volgende:
* MouseInteractive heeft nog nooit gefondued![]()
Zo duur is het toch niet? Als je niet teveel biefstuk neemt en dan wat kip als opvulling valt het wel mee lijkt me.quote:Op dinsdag 1 november 2005 19:07 schreef Elgigante het volgende:
[..]
\
Wij doen het daarom ook alleen als er 'iets' is, anders wordt het wel erg prijzig en het is inderdaad avondvullend, zo iets doe je niet effe tussendoor.
En stokbrood natuurlijk.quote:Op dinsdag 1 november 2005 21:26 schreef HeatWave het volgende:
[..]
Zo duur is het toch niet? Als je niet teveel biefstuk neemt en dan wat kip als opvulling valt het wel mee lijkt me.
En het hoeft opzich niet zo heel lang te duren, al is 1 bord met eten natuurlijk wel sneller.
Moet ik dan denken aan zonnebloemolie ofzo?quote:Op vrijdag 11 november 2005 22:26 schreef Woutey het volgende:
echte fondue?
dat doe je door vet in je panneke te doen, en dan kun je er echt alles inflikkeren. van kip tot biefstuk tot marsreep.
naja die laatste zou ik dan niet doen, maar het kan wel :p
kaasfondue zou ik gewoon puur met kaas met beetje wijn enzo doen. en ernast wat kleinigheidjes zoals toast en stokbrood.
bijvoorbeeld, je kunt er volgens mij van alles ingooien, frituurvet is ook goed. Fondue is net als gourmet, super lekker maar uber vet! wat een rijmquote:Op vrijdag 11 november 2005 22:28 schreef milanese het volgende:
[..]
Moet ik dan denken aan zonnebloemolie ofzo?
Als je er zonnebloemolie ingooit is het een stuk minder vet lijkt me?quote:Op vrijdag 11 november 2005 22:35 schreef Woutey het volgende:
[..]
bijvoorbeeld, je kunt er volgens mij van alles ingooien, frituurvet is ook goed. Fondue is net als gourmet, super lekker maar uber vet! wat een rijm
klopt, frituren kun je in frituurvet maar als je het in olijfolie doet werkt het ook. het is maar net wat je het lekkerst vind. maar je heb gelijk zonnebloem is wel het dunst en is het lekkerst om in te fonduen.quote:Op vrijdag 11 november 2005 22:37 schreef milanese het volgende:
[..]
Als je er zonnebloemolie ingooit is het een stuk minder vet lijkt me?
Gooi je er dan ook gewoon vlees in?quote:Op vrijdag 11 november 2005 22:41 schreef Adfundum het volgende:
Je kunt trouwens ook in wijn fonduen. Nooit gedaan maar lijkt me wel lekker.
nee man gek, wijn kun je echt niet fonduen. binnen 10 minuten is alle alcohol er uit en heb je allen nog druif er in.quote:Op vrijdag 11 november 2005 22:49 schreef milanese het volgende:
[..]
Gooi je er dan ook gewoon vlees in?
Google maar eens op wijnfonduequote:Op vrijdag 11 november 2005 22:49 schreef milanese het volgende:
[..]
Gooi je er dan ook gewoon vlees in?
Ik ga het zelf een keer proberenquote:Vleesfondue in rode wijn.
Bij deze fondue trekt de smaak van de rode wijn in het vlees.
Vlees in 3 soorten ( ongeveer 3 ons ) nl. kalfsvlees, biefstuk en kipfilet laat u een paar minuutjes in de warme rode wijn koken, waarna u lekker kunt genieten van deze toch wel zeer speciale smaak.
U hoeft niet bang te zijn dat u van de fondue aangeschoten wordt, want de meeste alcohol is tijdens de bereiding al vervlogen.
Ook hier uiteraard speciale sausen, frites, koolsalade, komkommerzuur en vruchtencompôte.
En marsh mellows, aardbeien, kersen, geserverveerd op after eight ..quote:Op vrijdag 11 november 2005 22:33 schreef Yngwie het volgende:
Chocolade-fondue!! Heerlijk met stukjes cake, biscuit of fruit
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |