abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 1 november 2005 @ 15:10:38 #41
55647 XcUZ_Me
Vileine vrouw
pi_31867743
Kaasfondue

Echt te lekker! En dan dippen met allerhande stukjes fruit en groente én natuurlijk stokbrood!!

Wordt weer eens tijd om dat te doen!
[b]Op dinsdag 4 maart 2008 13:44 schreef Zhenar het volgende:[/b]
Spelletjeshater! :( Prinses der Duisternis! :r Eter van kinderen en puppies!!!!! :'( !!!!!
pi_31868150
quote:
Op dinsdag 1 november 2005 15:09 schreef pc-fr34k het volgende:

[..]

Kan je die bouillion dan daarna gewoon gebruiken voor een soep? Dat lijkt me wel weer erg lekker, als die vleessmaak erin. . En akn dat ook in een gewone fonduepan? Gebruik je gewoon water met bouillionblokjes?
Eigenlijk kun je alle soorten pannen gebruiken, steelpan, soeppan, maar een fonduepan is juist leuk omdat daar de fonduevorkjes het beste inpassen en het wat meer charme geeft met zo'n pitje eronder.
Zelf gebruik ik een electrische en dat werkt perfect, voor zowel kaas- als vleesfondue.
Gewoon wat fond als basis gebruiken en wat aanlengen met water en dan kun je beginnen, na enkele uren is de bouillion vergeven van minideeltjes gehaktbal/kipfilet/varkenshaas en biefstuk en dat is ideaal om een stevige soep van te maken imo.
Zelf gooi ik er ook champignons in, waarvan ik het steeltje eruit gehaald heb, zodat er een inkeping aan de onderkant van het hoedje zit.
Deze gooi je een minuut of 5 (ze blijven drijven) bij de bouillion en vis je omgekeerd (met de inkeping-inmiddels gevuld met bouiliion- naar boven) eruit en leg je op je bord.
klein beetje kruidenboter erin en dan helemaal je mond in en genieten maar!!!!!

Water met bouillionblokjes kan in de praktijk ook prima, verder moet je even rekening houden met de kooktijden van de verschillende ingredienten en er kan weinig mis gaan.
gehaktballetje het langst, daarna de varkenshaas
kipfilet en biefstukjes gaan vrij kort.

Maar je kunt er mee expirimenteren tot je een ons weegt.

Supergezellig en superlekker!
Yeah baby Yeah!
  dinsdag 1 november 2005 @ 15:36:26 #43
72470 Doekes
Medisch wonder
pi_31868456
quote:
Op dinsdag 1 november 2005 15:25 schreef Elgigante het volgende:
Maar je kunt er mee expirimenteren tot je een ons weegt.
Of tot je 400 kilo weegt...
Het leven is geen krentenbol...
Volg de pijlen.
I am the Lizard King. I can do anything.
pi_31868518
quote:
Op dinsdag 1 november 2005 15:36 schreef Doekes het volgende:

[..]

Of tot je 400 kilo weegt...
Zo vet is het nu ook weer niet, maar de sausjes, kruidenboter en andere dingen tikken inderdaad wel aan ja, want zoiets hoor je af te sluiten met een overheerlijk toetje en lekkere kop koffie.
Yeah baby Yeah!
  dinsdag 1 november 2005 @ 18:32:02 #45
111829 MissBliss
Godin van SHO
pi_31873096
Met kerst ja

En pasgeleden een keer bij mn vriendje, volgens mij voor het eerst dat ik het niet op kerst deed
Tis wel lekker, alleen het duurt altijd zo lang vind ik.
Ziggy played guitar
Op donderdag 23 maart 2006 18:21 schreef Zhenar het volgende:
De gedachte alleen al om in de sig van MissBliss te staan maakt mij bronstig als een everzwijn bij volle maan :9~
pi_31873361
Vroeger vaker. Nu eigenlijk alleen maar kaasfondu. Is veel simpeler.
pi_31874096
quote:
Op dinsdag 1 november 2005 18:32 schreef MissBliss het volgende:
Met kerst ja

En pasgeleden een keer bij mn vriendje, volgens mij voor het eerst dat ik het niet op kerst deed
Tis wel lekker, alleen het duurt altijd zo lang vind ik.
\

Wij doen het daarom ook alleen als er 'iets' is, anders wordt het wel erg prijzig en het is inderdaad avondvullend, zo iets doe je niet effe tussendoor.
Yeah baby Yeah!
pi_31874577
quote:
Op dinsdag 1 november 2005 19:07 schreef Elgigante het volgende:

[..]

\

Wij doen het daarom ook alleen als er 'iets' is, anders wordt het wel erg prijzig en het is inderdaad avondvullend, zo iets doe je niet effe tussendoor.
Maar een kaasfondue wel.
pi_31874795
quote:
Op dinsdag 1 november 2005 19:23 schreef skiczukie het volgende:

[..]

Maar een kaasfondue wel.
Dat kan altijd en overal en is supersnel klaar.
Ik vind de kaasfondue van de Aldi prima eigenlijk, alleen nog wat knoflook, peper/zout/nootmuskaat en kirsch toevoegen.
Yeah baby Yeah!
pi_31878731
Zondag nog gedaan!

Veel te lekker!
pi_31878840
* MouseInteractive heeft nog nooit gefondued
pi_31878864
quote:
Op dinsdag 1 november 2005 21:23 schreef MouseInteractive het volgende:
* MouseInteractive heeft nog nooit gefondued
Heftig.
  dinsdag 1 november 2005 @ 21:26:45 #53
6253 HeatWave
Apex Predator
pi_31878942
quote:
Op dinsdag 1 november 2005 19:07 schreef Elgigante het volgende:

[..]

\

Wij doen het daarom ook alleen als er 'iets' is, anders wordt het wel erg prijzig en het is inderdaad avondvullend, zo iets doe je niet effe tussendoor.
Zo duur is het toch niet? Als je niet teveel biefstuk neemt en dan wat kip als opvulling valt het wel mee lijkt me.

En het hoeft opzich niet zo heel lang te duren, al is 1 bord met eten natuurlijk wel sneller .
A gentle wave of heat flows over the FOK! forum
Get woke, go broke!
pi_31878980
Fonduen!!!!

Toen ik klein was best vaak gedaan, later eigenlijk nooit meer, maar nu ik zelf een kleine heb heb ik het weer opgepakt omdat het me leuk leek met de kleine man te doen, hij vindt gourmetten ook al zo leuk.
En idd, een beetje met vorkjes vlees prikken en in olie doen vindt hij geweldig en het is nog lekker ook

Dus ja, hier wordt gefondued.
Als je altijd doet wat je altijd deed zul je altijd krijgen wat je altijd kreeg.
pi_31879035
quote:
Op dinsdag 1 november 2005 21:26 schreef HeatWave het volgende:

[..]

Zo duur is het toch niet? Als je niet teveel biefstuk neemt en dan wat kip als opvulling valt het wel mee lijkt me.

En het hoeft opzich niet zo heel lang te duren, al is 1 bord met eten natuurlijk wel sneller .
En stokbrood natuurlijk.
  † In Memoriam † dinsdag 1 november 2005 @ 21:50:07 #56
67005 pc-fr34k
"Internet=Telepathie"
pi_31879829
Alleen heb ik m'n klauwen zo vaak verband aan die kutstokjes. . Gebeurd wel steeds minde romdat je echt oplet. Ook leuk als je met iemand bent die het nog nooit heeft gedaan, iedereen waarschuwen dat die stokjes heet zijn en toch pakkend e meeste het met hun handen beet, ja dat doet pijn ja. .
Wij zijn artificial intelligence. Overclock jezelf maar hou jezelf wel goed koel.
Ik ben gematigd verslaafd aan drugs-ik kan stoppen voor een periode of altijd-maar altijd is zo lang-leef in zonde met mate(n)
http://pc-fr34k.hyves.nl/blog/
  vrijdag 11 november 2005 @ 22:20:40 #57
8846 milanese
Satan van de televisie
pi_32191757
Iedereen doet aan gourmette en steengrillen tegenwoordig.
Nu sta ik op het punt om een fonduepan te kopen.

Wat stop je daar eigenlijk in? is dat gewoon zonnebloem olie?
pi_32191797
kaas!

Of inderdaad zonnebloem olie.

Of bouillon.
How beautiful they are - the trains you miss..
Would you like to watch tv? Or get between the sheets? Or contemplate a silent freeway?
The angle of the dangle is inversely proportional to the heat of the beat
  vrijdag 11 november 2005 @ 22:22:30 #59
8846 milanese
Satan van de televisie
pi_32191827
nee, geen kaas! Dat andere!
pi_32191916
Bouillon En dan alles erin. Bouillon bewaren en soep van maken
Een befaamde Fransoos zei ooit: Qui ceci lit est un fou.
  vrijdag 11 november 2005 @ 22:26:34 #61
8846 milanese
Satan van de televisie
pi_32191979
We willen dus weten watvoor olie je in de pan moet gooien, ipv bouillon of kaas..
pi_32191982
echte fondue?

dat doe je door vet in je panneke te doen, en dan kun je er echt alles inflikkeren. van kip tot biefstuk tot marsreep.

naja die laatste zou ik dan niet doen, maar het kan wel :p

kaasfondue zou ik gewoon puur met kaas met beetje wijn enzo doen. en ernast wat kleinigheidjes zoals toast en stokbrood.
  vrijdag 11 november 2005 @ 22:28:04 #63
8846 milanese
Satan van de televisie
pi_32192020
quote:
Op vrijdag 11 november 2005 22:26 schreef Woutey het volgende:
echte fondue?

dat doe je door vet in je panneke te doen, en dan kun je er echt alles inflikkeren. van kip tot biefstuk tot marsreep.

naja die laatste zou ik dan niet doen, maar het kan wel :p

kaasfondue zou ik gewoon puur met kaas met beetje wijn enzo doen. en ernast wat kleinigheidjes zoals toast en stokbrood.
Moet ik dan denken aan zonnebloemolie ofzo?
pi_32192034
How beautiful they are - the trains you miss..
Would you like to watch tv? Or get between the sheets? Or contemplate a silent freeway?
The angle of the dangle is inversely proportional to the heat of the beat
pi_32192106
Käse
pi_32192170
Chocolade-fondue!! Heerlijk met stukjes cake, biscuit of fruit
  vrijdag 11 november 2005 @ 22:34:45 #67
131729 jna
Je lul hangt uit je broek
pi_32192196
Gefrituurde marsreep is een heel normaal gerecht in England hoor

serieus btw
Jawel, je keek.
pi_32192219
wel kaas, met wijn, beetje knoflook.Hmmm

Some weasel took the cork out of my lunch...
pi_32192223
quote:
Op vrijdag 11 november 2005 22:28 schreef milanese het volgende:

[..]

Moet ik dan denken aan zonnebloemolie ofzo?
bijvoorbeeld, je kunt er volgens mij van alles ingooien, frituurvet is ook goed. Fondue is net als gourmet, super lekker maar uber vet! wat een rijm
  vrijdag 11 november 2005 @ 22:37:13 #70
8846 milanese
Satan van de televisie
pi_32192270
quote:
Op vrijdag 11 november 2005 22:35 schreef Woutey het volgende:

[..]

bijvoorbeeld, je kunt er volgens mij van alles ingooien, frituurvet is ook goed. Fondue is net als gourmet, super lekker maar uber vet! wat een rijm
Als je er zonnebloemolie ingooit is het een stuk minder vet lijkt me?
  vrijdag 11 november 2005 @ 22:39:28 #71
112339 MPG
Slaverplaatser / Koffiemanager
pi_32192347
wij gebruiken altijd zonnebloemolie, dat werkt prima
KSC JUBILEUM topic
"Sleep: A completely inadequate substitute for caffeine"
#TeamHumbug
Heeft patent op Mosterd-Maaltijd situaties
pi_32192388
Je kunt trouwens ook in wijn fonduen. Nooit gedaan maar lijkt me wel lekker.
Some weasel took the cork out of my lunch...
pi_32192394
ik wil ook een fondue pan
volgens mij zag ik ze begin deze week in de kruidvat folder voor niet zo veel
als ik me niet vergis
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_32192425
quote:
Op vrijdag 11 november 2005 22:37 schreef milanese het volgende:

[..]

Als je er zonnebloemolie ingooit is het een stuk minder vet lijkt me?
klopt, frituren kun je in frituurvet maar als je het in olijfolie doet werkt het ook. het is maar net wat je het lekkerst vind. maar je heb gelijk zonnebloem is wel het dunst en is het lekkerst om in te fonduen.
  vrijdag 11 november 2005 @ 22:49:02 #75
8846 milanese
Satan van de televisie
pi_32192576
quote:
Op vrijdag 11 november 2005 22:41 schreef Adfundum het volgende:
Je kunt trouwens ook in wijn fonduen. Nooit gedaan maar lijkt me wel lekker.
Gooi je er dan ook gewoon vlees in?
pi_32192601
Fonduen mensen nog wel eens?

Is nog niet zo'n oud topic.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_32192662
quote:
Op vrijdag 11 november 2005 22:49 schreef milanese het volgende:

[..]

Gooi je er dan ook gewoon vlees in?
nee man gek, wijn kun je echt niet fonduen. binnen 10 minuten is alle alcohol er uit en heb je allen nog druif er in.

als je het met kaas mengt is het wel lekker, maar nog niet te veel want dan is t echt niet te eten.
alcoholloze wijn is echt goor hoor en vooral puur. en moet er niet aan denken hele avond vlees te eten dat doordrengt met wijn is. misschien een saus met wijn is lekker, maar vlees nah.
pi_32192695
quote:
Op vrijdag 11 november 2005 22:49 schreef milanese het volgende:

[..]

Gooi je er dan ook gewoon vlees in?
Google maar eens op wijnfondue

www.fondue.nl :
quote:
Vleesfondue in rode wijn.

Bij deze fondue trekt de smaak van de rode wijn in het vlees.

Vlees in 3 soorten ( ongeveer 3 ons ) nl. kalfsvlees, biefstuk en kipfilet laat u een paar minuutjes in de warme rode wijn koken, waarna u lekker kunt genieten van deze toch wel zeer speciale smaak.

U hoeft niet bang te zijn dat u van de fondue aangeschoten wordt, want de meeste alcohol is tijdens de bereiding al vervlogen.

Ook hier uiteraard speciale sausen, frites, koolsalade, komkommerzuur en vruchtencompôte.
Ik ga het zelf een keer proberen
Some weasel took the cork out of my lunch...
pi_32192763
quote:
Op vrijdag 11 november 2005 22:33 schreef Yngwie het volgende:
Chocolade-fondue!! Heerlijk met stukjes cake, biscuit of fruit
En marsh mellows, aardbeien, kersen, geserverveerd op after eight ..
pi_32192766
Waarom moet je speciaal een fonduepan hebben als je het met olie wilt doen? Dan kan je net zogoed een gewone frituurpan gebruiken lijkt me.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')