abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_31828625
In de jaren 70 en 80, toen gourmetten nog niet zo in was, fonduede men regelmatig.
Ik vraag me af waar dit heerlijke gebruik is gebleven. Een jaar of 2 geleden heb ik mijn fondue-passie opgepakt en ging ik vaak fonduen bij La Borsallino in Den Haag.

Ik bedoel niet het kaasfonduen, maar het echte met olie en stukjes vlees ed.





[ Bericht 1% gewijzigd door KonnieKipke op 31-10-2005 01:58:01 ]
  maandag 31 oktober 2005 @ 01:57:06 #2
50442 DaMook
Lonely together ( Miss u Caro)
pi_31828688
quote:
Op maandag 31 oktober 2005 01:50 schreef KonnieKipke het volgende:


Ik bedoel niet het kaasfonduen, maar het echte met olie en stukjes vlees ed.

[afbeelding]

Hmmm kaasfonduen doe ik graag Lekker
The only easy day, was yesterday. (USMC)

Live for today, cause yesterday is gone and tomorrow may never come. (Ducky, NCIS)
I'll grow old with her, just from a far. (Harold, POI)
  maandag 31 oktober 2005 @ 02:43:36 #3
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_31828993
Ik vind bouillonfonduen lekkerder (ook wel Chinees fondue genoemd) en kaasfondue als het koud weer is.

Maar fondue is wel stoer hoor, lekker met familie en vrinden
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_31829013
Ja hoor.......lekker is dat en nog gezond ook De Chinese versie is ook erg lekker.

Al vind ik kaasfondue met groenten helemaal vrijdag nog gedaan.
If fashion is your trade,
then when you're naked,
I guess you must be unemployed yeah.
pi_31829020
Oe fondue, maar dan idd de echte, ouderwetse doet mij ook denken aan het tijdperk vóór het nu zo populaire gourmetten.
  maandag 31 oktober 2005 @ 02:52:11 #6
100642 S1nn3rz
Provocato ergo sum
pi_31829044
Ja
From feudal serf to spender.
  maandag 31 oktober 2005 @ 02:53:05 #7
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_31829050
fondue is weer lang geleden voor mij
Is wel lekker altijd!
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_31829061
Ik weet dat mijn ouders hun eerste gourmet-stel kochten in 1983, daarvoor was het immer fondue op de zondagavond.
  maandag 31 oktober 2005 @ 02:56:02 #9
100642 S1nn3rz
Provocato ergo sum
pi_31829069
quote:
Op maandag 31 oktober 2005 02:54 schreef KonnieKipke het volgende:
Ik weet dat mijn ouders hun eerste gourmet-stel kochten in 1983, daarvoor was het immer fondue op de zondagavond.
daarna zeker
From feudal serf to spender.
pi_31829624
tvp
  maandag 31 oktober 2005 @ 07:22:52 #11
34163 Pikkebaas
Corporate Overlord
pi_31829662
Ik hou altijd wel van een kantonese fondue. Da's met boullion die je dan na het fonduen opeet als een soort soep, eitje erin, beetje mie, heerlijk !
Wien Neerlandsch bloed in de aders vloeit,
Van vreemde smetten vrij,
pi_31829679
Wij fonduen toch nog een paar keer per jaar met mijn schoonfamilie. Ik ben zelf meer van de gourmet, maar ik ben dan ook niet zo'n vleesliefhebber. Met gourmetten eet ik me vol met salade en stokbrood. Doen we ook nog een paar keer per jaar trouwens. En kaasfondue ook.

Fonduen met bouillion wil ik ook nog eens proberen. Wat Pikkebaas zegt klinkt ook goed!
Spoilers!
pi_31829724
Mensen fonduen nog wel eens...

Wij hebben overlaatst nog bouillonfondue gehad voor de verjaardag van m'n vader... Heerlijk.

Hoewel een kaasfondue er ook in gaat... evenals chocoladefondue
  † In Memoriam † maandag 31 oktober 2005 @ 07:56:56 #14
7074 moussy
kuttekop
pi_31829810
quote:
Op maandag 31 oktober 2005 01:57 schreef DaMook het volgende:

[..]

Hmmm kaasfonduen doe ik graag Lekker


En chocoladefondue met de kinderen
Je zou er haast een boek over schrijven!
pi_31829854
quote:
Op maandag 31 oktober 2005 07:56 schreef moussy het volgende:

[..]



En chocoladefondue met de kinderen
Dat is een goed idee!! maar wat doe je dan aan je stokje, een biscuit?
Don't take life too serious or you'll never get out of life.
pi_31829881
Gisteren nog
  † In Memoriam † maandag 31 oktober 2005 @ 08:09:28 #17
7074 moussy
kuttekop
pi_31829887
quote:
Op maandag 31 oktober 2005 08:04 schreef donderopman het volgende:

[..]

Dat is een goed idee!! maar wat doe je dan aan je stokje, een biscuit?
Spekkies, fruit, soepstengels om er in te dippen, bananenschuimpjes dat soort dingen
Je zou er haast een boek over schrijven!
pi_31829961
Ja, bij mijn schoonouders nog wel eens.
Lekker.
pi_31829985
quote:
Op maandag 31 oktober 2005 07:56 schreef moussy het volgende:

[..]



En chocoladefondue met de kinderen
Als toetje
Oh, and that's a bad miss!
pi_31830007
we hadden het er giseren nog over , dus we gaan het binnenkort sinds jaren weer is doen
  maandag 31 oktober 2005 @ 09:00:00 #21
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_31830384
Oh lekker Fonduen! met de hele familie bijelkaar op een speciale gelegenheid, kerstmis of sinterklaas ofzo, heerlijk. Alleen wel bouillonfondue, in olie is eigenlijk gewoon frituren
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  maandag 31 oktober 2005 @ 10:52:00 #22
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_31832388
nee, in de olie nooit gedaan, in bouillon 1x maar ben ik geen fan van en kaas is ook al weer wat jaartjes geleden. Ben wel een fan van kaas, maar om nu eenhele avond alleen gesmolten kaas en brood te eten, en ik verbrand daarbij mn bek altijd wel een x.
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
pi_31832435
Bouillonfondue mag ik graag doen. Een stuk liever dan gourmetten, waarbij je continu geconfronteerd wordt met de nederlandse neiging tot ongeduldig half-rauw vlees eten die je ook bij barbecuen tegenkomt .
"If you are depressed you shouldn't be in C major!" - Rick Beato
  maandag 31 oktober 2005 @ 19:25:32 #24
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_31845773
Doe het eigenlijk nooit

Alleen bij de Chinees hier SukiYaki
quote:
SukiYaki
Deze exclusief chinese bouillon fondue is wereld bekend met de Japanse naam SukiYaki
Een zeer uitgebreide schaal met onder andere: Kipfilet, gesneden ossenhaas, varkensvlees, tongfilet, Chinese garnalen, inktvis, tauhoe en seizoen groente
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  maandag 31 oktober 2005 @ 20:12:21 #25
19246 xJapser
VBV De Graafschap o/
pi_31847324
Hmm ik doe t altijd wel met olie...gehaktballetjes, stukjes kipfilet, diverse groentes als ui, champignon, paprika, etc, sausje erbij, salada en stokbrood. DVD'tje erbij en dan maar aanprutsen.
"Is that what happens to us? A life of conflict with no time for friends...
...so that when it is done, only our enemies leave roses."
pi_31847350
ik heb een paar weken geleden fondue gegeten, vond het nou niet speciaal, of onwijs lekekr ofzo
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_31847533
quote:
Op maandag 31 oktober 2005 20:12 schreef xJapser het volgende:
Hmm ik doe t altijd wel met olie...gehaktballetjes, stukjes kipfilet, diverse groentes als ui, champignon, paprika, etc, sausje erbij, salada en stokbrood. DVD'tje erbij en dan maar aanprutsen.
  maandag 31 oktober 2005 @ 20:32:18 #28
13804 MouseOver
Cabdriver from Hell
pi_31847941
Heerlijk, alleen wilden m'n ouders er bijna nooit aan. Die hielden meer van gourmetten. Nu heb ik toevallig 2 weken geleden het fonduestel geerfd dus misschien moest het er maar weer eens snel van komen
Vampire Romance O+
pi_31848048
Wtf is bouillon fondue? Je kookt dan spul ofzo?
niet de vervaarlijke schaduw
met zijn dikke pens vol pistolen
beiden ingevet als een locomotief onder nul
pi_31848088
Hmm, ik ben er nooit kapot van geweest.
"It's hard to argue against cynics - they always sound smarter than optimists because they have so much evidence on their side."
pi_31848412
quote:
Op maandag 31 oktober 2005 20:35 schreef LostFormat het volgende:
Wtf is bouillon fondue? Je kookt dan spul ofzo?
Apparently
quote:
In plaats van olie of vet gebruik je bouillon.
Oh, and that's a bad miss!
pi_31854758
Ja, doen wij thuis nog wel eens. Voordat we een gourmetstel kregen deden we dit inderdaad veel vaker, en laatst hebben we het toevallig nog eens gedaan, uit nostalgie, maar met een gourmetstel kun je gewoon veel meer verschillende dingen klaarmaken dus dat krijgt de laatste tijd toch de meeste stemmen.
Are you pondering what I'm pondering?
  maandag 31 oktober 2005 @ 23:58:08 #33
51513 Foo_niks
'Weg weezze ! '
pi_31854879
quote:
Op maandag 31 oktober 2005 23:54 schreef Mini_rulez het volgende:
Ja, doen wij thuis nog wel eens. Voordat we een gourmetstel kregen deden we dit inderdaad veel vaker, en laatst hebben we het toevallig nog eens gedaan, uit nostalgie, maar met een gourmetstel kun je gewoon veel meer verschillende dingen klaarmaken dus dat krijgt de laatste tijd toch de meeste stemmen.
Kloten met die kleine pannetjes op een theelichtje en met verbrande poten en een voedselvergiftiging niet weten of je eerst moet scheiten of toch maar weer kotsen
Klaar?
Ik niet!
  † In Memoriam † dinsdag 1 november 2005 @ 10:13:54 #34
67005 pc-fr34k
"Internet=Telepathie"
pi_31860004
Vaak met kerst met de familie. . Echt lekker. .
Wij zijn artificial intelligence. Overclock jezelf maar hou jezelf wel goed koel.
Ik ben gematigd verslaafd aan drugs-ik kan stoppen voor een periode of altijd-maar altijd is zo lang-leef in zonde met mate(n)
http://pc-fr34k.hyves.nl/blog/
pi_31860153
quote:
Op maandag 31 oktober 2005 23:58 schreef Foo_niks het volgende:

[..]

Kloten met die kleine pannetjes op een theelichtje en met verbrande poten en een voedselvergiftiging niet weten of je eerst moet scheiten of toch maar weer kotsen
wij hebben gewoon een gourmetstel, veel handiger enzo
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_31860629
Zondag nog aan de fondue gezeten..
Lekkerrrr!
  † In Memoriam † dinsdag 1 november 2005 @ 10:48:58 #37
67005 pc-fr34k
"Internet=Telepathie"
pi_31860855
quote:
Op dinsdag 1 november 2005 10:40 schreef Raissa het volgende:
Zondag nog aan de fondue gezeten..
Lekkerrrr!
* pc-fr34k jaloers is.
Wij zijn artificial intelligence. Overclock jezelf maar hou jezelf wel goed koel.
Ik ben gematigd verslaafd aan drugs-ik kan stoppen voor een periode of altijd-maar altijd is zo lang-leef in zonde met mate(n)
http://pc-fr34k.hyves.nl/blog/
pi_31867514
Ik fondue altijd met bouillion ipv olie, omdat het minder stinkt, minder rondspat (en voor de dames: het is minder vet), nadeel is dat de bouillion minder heet wordt en dat is vooral bij biefstuk een probleem, het voordeel is wel dat je een lekkere basis overhoudt voor soepen en sauzen en het is avondvullend en altijd gezellig.

Bovendien kun je met alle wensen rekening houden en kan iedereen net zoveel eten als hij/zij zelf wil.
Yeah baby Yeah!
  dinsdag 1 november 2005 @ 15:04:07 #39
6253 HeatWave
Apex Predator
pi_31867583
Ik doe het nog wel eens ja. Het is gewoon veel lekkerder dan dat suffe gourmetten .

Lekker biefstukje, varkenshaasje etc.. .
A gentle wave of heat flows over the FOK! forum
Get woke, go broke!
  † In Memoriam † dinsdag 1 november 2005 @ 15:09:19 #40
67005 pc-fr34k
"Internet=Telepathie"
pi_31867711
quote:
Op dinsdag 1 november 2005 15:01 schreef Elgigante het volgende:
Ik fondue altijd met bouillion ipv olie, omdat het minder stinkt, minder rondspat (en voor de dames: het is minder vet), nadeel is dat de bouillion minder heet wordt en dat is vooral bij biefstuk een probleem, het voordeel is wel dat je een lekkere basis overhoudt voor soepen en sauzen en het is avondvullend en altijd gezellig.

Bovendien kun je met alle wensen rekening houden en kan iedereen net zoveel eten als hij/zij zelf wil.
Kan je die bouillion dan daarna gewoon gebruiken voor een soep? Dat lijkt me wel weer erg lekker, als die vleessmaak erin. . En akn dat ook in een gewone fonduepan? Gebruik je gewoon water met bouillionblokjes?
Wij zijn artificial intelligence. Overclock jezelf maar hou jezelf wel goed koel.
Ik ben gematigd verslaafd aan drugs-ik kan stoppen voor een periode of altijd-maar altijd is zo lang-leef in zonde met mate(n)
http://pc-fr34k.hyves.nl/blog/
  dinsdag 1 november 2005 @ 15:10:38 #41
55647 XcUZ_Me
Vileine vrouw
pi_31867743
Kaasfondue

Echt te lekker! En dan dippen met allerhande stukjes fruit en groente én natuurlijk stokbrood!!

Wordt weer eens tijd om dat te doen!
[b]Op dinsdag 4 maart 2008 13:44 schreef Zhenar het volgende:[/b]
Spelletjeshater! :( Prinses der Duisternis! :r Eter van kinderen en puppies!!!!! :'( !!!!!
pi_31868150
quote:
Op dinsdag 1 november 2005 15:09 schreef pc-fr34k het volgende:

[..]

Kan je die bouillion dan daarna gewoon gebruiken voor een soep? Dat lijkt me wel weer erg lekker, als die vleessmaak erin. . En akn dat ook in een gewone fonduepan? Gebruik je gewoon water met bouillionblokjes?
Eigenlijk kun je alle soorten pannen gebruiken, steelpan, soeppan, maar een fonduepan is juist leuk omdat daar de fonduevorkjes het beste inpassen en het wat meer charme geeft met zo'n pitje eronder.
Zelf gebruik ik een electrische en dat werkt perfect, voor zowel kaas- als vleesfondue.
Gewoon wat fond als basis gebruiken en wat aanlengen met water en dan kun je beginnen, na enkele uren is de bouillion vergeven van minideeltjes gehaktbal/kipfilet/varkenshaas en biefstuk en dat is ideaal om een stevige soep van te maken imo.
Zelf gooi ik er ook champignons in, waarvan ik het steeltje eruit gehaald heb, zodat er een inkeping aan de onderkant van het hoedje zit.
Deze gooi je een minuut of 5 (ze blijven drijven) bij de bouillion en vis je omgekeerd (met de inkeping-inmiddels gevuld met bouiliion- naar boven) eruit en leg je op je bord.
klein beetje kruidenboter erin en dan helemaal je mond in en genieten maar!!!!!

Water met bouillionblokjes kan in de praktijk ook prima, verder moet je even rekening houden met de kooktijden van de verschillende ingredienten en er kan weinig mis gaan.
gehaktballetje het langst, daarna de varkenshaas
kipfilet en biefstukjes gaan vrij kort.

Maar je kunt er mee expirimenteren tot je een ons weegt.

Supergezellig en superlekker!
Yeah baby Yeah!
  dinsdag 1 november 2005 @ 15:36:26 #43
72470 Doekes
Medisch wonder
pi_31868456
quote:
Op dinsdag 1 november 2005 15:25 schreef Elgigante het volgende:
Maar je kunt er mee expirimenteren tot je een ons weegt.
Of tot je 400 kilo weegt...
Het leven is geen krentenbol...
Volg de pijlen.
I am the Lizard King. I can do anything.
pi_31868518
quote:
Op dinsdag 1 november 2005 15:36 schreef Doekes het volgende:

[..]

Of tot je 400 kilo weegt...
Zo vet is het nu ook weer niet, maar de sausjes, kruidenboter en andere dingen tikken inderdaad wel aan ja, want zoiets hoor je af te sluiten met een overheerlijk toetje en lekkere kop koffie.
Yeah baby Yeah!
  dinsdag 1 november 2005 @ 18:32:02 #45
111829 MissBliss
Godin van SHO
pi_31873096
Met kerst ja

En pasgeleden een keer bij mn vriendje, volgens mij voor het eerst dat ik het niet op kerst deed
Tis wel lekker, alleen het duurt altijd zo lang vind ik.
Ziggy played guitar
Op donderdag 23 maart 2006 18:21 schreef Zhenar het volgende:
De gedachte alleen al om in de sig van MissBliss te staan maakt mij bronstig als een everzwijn bij volle maan :9~
pi_31873361
Vroeger vaker. Nu eigenlijk alleen maar kaasfondu. Is veel simpeler.
pi_31874096
quote:
Op dinsdag 1 november 2005 18:32 schreef MissBliss het volgende:
Met kerst ja

En pasgeleden een keer bij mn vriendje, volgens mij voor het eerst dat ik het niet op kerst deed
Tis wel lekker, alleen het duurt altijd zo lang vind ik.
\

Wij doen het daarom ook alleen als er 'iets' is, anders wordt het wel erg prijzig en het is inderdaad avondvullend, zo iets doe je niet effe tussendoor.
Yeah baby Yeah!
pi_31874577
quote:
Op dinsdag 1 november 2005 19:07 schreef Elgigante het volgende:

[..]

\

Wij doen het daarom ook alleen als er 'iets' is, anders wordt het wel erg prijzig en het is inderdaad avondvullend, zo iets doe je niet effe tussendoor.
Maar een kaasfondue wel.
pi_31874795
quote:
Op dinsdag 1 november 2005 19:23 schreef skiczukie het volgende:

[..]

Maar een kaasfondue wel.
Dat kan altijd en overal en is supersnel klaar.
Ik vind de kaasfondue van de Aldi prima eigenlijk, alleen nog wat knoflook, peper/zout/nootmuskaat en kirsch toevoegen.
Yeah baby Yeah!
pi_31878731
Zondag nog gedaan!

Veel te lekker!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')