Heftig.quote:Op dinsdag 1 november 2005 21:23 schreef MouseInteractive het volgende:
* MouseInteractive heeft nog nooit gefondued![]()
Zo duur is het toch niet? Als je niet teveel biefstuk neemt en dan wat kip als opvulling valt het wel mee lijkt me.quote:Op dinsdag 1 november 2005 19:07 schreef Elgigante het volgende:
[..]
\
Wij doen het daarom ook alleen als er 'iets' is, anders wordt het wel erg prijzig en het is inderdaad avondvullend, zo iets doe je niet effe tussendoor.
En stokbrood natuurlijk.quote:Op dinsdag 1 november 2005 21:26 schreef HeatWave het volgende:
[..]
Zo duur is het toch niet? Als je niet teveel biefstuk neemt en dan wat kip als opvulling valt het wel mee lijkt me.
En het hoeft opzich niet zo heel lang te duren, al is 1 bord met eten natuurlijk wel sneller.
Moet ik dan denken aan zonnebloemolie ofzo?quote:Op vrijdag 11 november 2005 22:26 schreef Woutey het volgende:
echte fondue?
dat doe je door vet in je panneke te doen, en dan kun je er echt alles inflikkeren. van kip tot biefstuk tot marsreep.
naja die laatste zou ik dan niet doen, maar het kan wel :p
kaasfondue zou ik gewoon puur met kaas met beetje wijn enzo doen. en ernast wat kleinigheidjes zoals toast en stokbrood.
bijvoorbeeld, je kunt er volgens mij van alles ingooien, frituurvet is ook goed. Fondue is net als gourmet, super lekker maar uber vet! wat een rijmquote:Op vrijdag 11 november 2005 22:28 schreef milanese het volgende:
[..]
Moet ik dan denken aan zonnebloemolie ofzo?
Als je er zonnebloemolie ingooit is het een stuk minder vet lijkt me?quote:Op vrijdag 11 november 2005 22:35 schreef Woutey het volgende:
[..]
bijvoorbeeld, je kunt er volgens mij van alles ingooien, frituurvet is ook goed. Fondue is net als gourmet, super lekker maar uber vet! wat een rijm
klopt, frituren kun je in frituurvet maar als je het in olijfolie doet werkt het ook. het is maar net wat je het lekkerst vind. maar je heb gelijk zonnebloem is wel het dunst en is het lekkerst om in te fonduen.quote:Op vrijdag 11 november 2005 22:37 schreef milanese het volgende:
[..]
Als je er zonnebloemolie ingooit is het een stuk minder vet lijkt me?
Gooi je er dan ook gewoon vlees in?quote:Op vrijdag 11 november 2005 22:41 schreef Adfundum het volgende:
Je kunt trouwens ook in wijn fonduen. Nooit gedaan maar lijkt me wel lekker.
nee man gek, wijn kun je echt niet fonduen. binnen 10 minuten is alle alcohol er uit en heb je allen nog druif er in.quote:Op vrijdag 11 november 2005 22:49 schreef milanese het volgende:
[..]
Gooi je er dan ook gewoon vlees in?
Google maar eens op wijnfonduequote:Op vrijdag 11 november 2005 22:49 schreef milanese het volgende:
[..]
Gooi je er dan ook gewoon vlees in?
Ik ga het zelf een keer proberenquote:Vleesfondue in rode wijn.
Bij deze fondue trekt de smaak van de rode wijn in het vlees.
Vlees in 3 soorten ( ongeveer 3 ons ) nl. kalfsvlees, biefstuk en kipfilet laat u een paar minuutjes in de warme rode wijn koken, waarna u lekker kunt genieten van deze toch wel zeer speciale smaak.
U hoeft niet bang te zijn dat u van de fondue aangeschoten wordt, want de meeste alcohol is tijdens de bereiding al vervlogen.
Ook hier uiteraard speciale sausen, frites, koolsalade, komkommerzuur en vruchtencompôte.
En marsh mellows, aardbeien, kersen, geserverveerd op after eight ..quote:Op vrijdag 11 november 2005 22:33 schreef Yngwie het volgende:
Chocolade-fondue!! Heerlijk met stukjes cake, biscuit of fruit
En jij gelooft Jensen ..quote:Op vrijdag 11 november 2005 22:34 schreef jna het volgende:
Gefrituurde marsreep is een heel normaal gerecht in England hoor
serieus btw
ik hoor dat wel meerquote:Op vrijdag 11 november 2005 23:00 schreef 2QT2BSTR8 het volgende:
[..]
En jij gelooft Jensen .. [afbeelding]
Moet ook niet, je kunt ook gewoon een electrisch kookplaatje met een gewone pan gebruiken, maar om nou een frituurpan open op tafel te zetten...quote:Op vrijdag 11 november 2005 22:56 schreef Electrified het volgende:
Waarom moet je speciaal een fonduepan hebben als je het met olie wilt doen? Dan kan je net zogoed een gewone frituurpan gebruiken lijkt me.
Wij gebruiken wel altijd een 'uitlekbroodje' om de olie eraf te laten lopen, dan lijkt het wat minder vet, maar eens in de zoveel stukjes vlees eet je dat broodje gewoon tijdens het wachten op.quote:Op zaterdag 12 november 2005 00:15 schreef Repeat het volgende:
gewoon frituurvet indoen, zo doen wij het al jaren.
en dan onwijs veel vet vlees met vette sauzen eten![]()
Ah! Das een goede tip!quote:Op zaterdag 12 november 2005 00:53 schreef prupke het volgende:
Zonnebloemolie
Wel even voor je vlees aan een vorkje prikt er voor zorgen dat je het vlees goed drooggedept hebt met keukenrol. En vooral de kip.
Als je dit niet doet spat het vet tegen het plafond omhoog.....
Daar gaat deze mee gemerged worden!quote:Op vrijdag 11 november 2005 22:50 schreef Oblivion het volgende:
Fonduen mensen nog wel eens?
Is nog niet zo'n oud topic.![]()
Tja, ik doe het ook niet half eigenlijk.quote:Op dinsdag 1 november 2005 21:26 schreef HeatWave het volgende:
[..]
Zo duur is het toch niet? Als je niet teveel biefstuk neemt en dan wat kip als opvulling valt het wel mee lijkt me.
En het hoeft opzich niet zo heel lang te duren, al is 1 bord met eten natuurlijk wel sneller.
asterixquote:Op vrijdag 11 november 2005 22:35 schreef Adfundum het volgende:
wel kaas, met wijn, beetje knoflook.Hmmm
[afbeelding]
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |