abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_31878840
* MouseInteractive heeft nog nooit gefondued
pi_31878864
quote:
Op dinsdag 1 november 2005 21:23 schreef MouseInteractive het volgende:
* MouseInteractive heeft nog nooit gefondued
Heftig.
  dinsdag 1 november 2005 @ 21:26:45 #53
6253 HeatWave
Apex Predator
pi_31878942
quote:
Op dinsdag 1 november 2005 19:07 schreef Elgigante het volgende:

[..]

\

Wij doen het daarom ook alleen als er 'iets' is, anders wordt het wel erg prijzig en het is inderdaad avondvullend, zo iets doe je niet effe tussendoor.
Zo duur is het toch niet? Als je niet teveel biefstuk neemt en dan wat kip als opvulling valt het wel mee lijkt me.

En het hoeft opzich niet zo heel lang te duren, al is 1 bord met eten natuurlijk wel sneller .
A gentle wave of heat flows over the FOK! forum
Get woke, go broke!
pi_31878980
Fonduen!!!!

Toen ik klein was best vaak gedaan, later eigenlijk nooit meer, maar nu ik zelf een kleine heb heb ik het weer opgepakt omdat het me leuk leek met de kleine man te doen, hij vindt gourmetten ook al zo leuk.
En idd, een beetje met vorkjes vlees prikken en in olie doen vindt hij geweldig en het is nog lekker ook

Dus ja, hier wordt gefondued.
Als je altijd doet wat je altijd deed zul je altijd krijgen wat je altijd kreeg.
pi_31879035
quote:
Op dinsdag 1 november 2005 21:26 schreef HeatWave het volgende:

[..]

Zo duur is het toch niet? Als je niet teveel biefstuk neemt en dan wat kip als opvulling valt het wel mee lijkt me.

En het hoeft opzich niet zo heel lang te duren, al is 1 bord met eten natuurlijk wel sneller .
En stokbrood natuurlijk.
  † In Memoriam † dinsdag 1 november 2005 @ 21:50:07 #56
67005 pc-fr34k
"Internet=Telepathie"
pi_31879829
Alleen heb ik m'n klauwen zo vaak verband aan die kutstokjes. . Gebeurd wel steeds minde romdat je echt oplet. Ook leuk als je met iemand bent die het nog nooit heeft gedaan, iedereen waarschuwen dat die stokjes heet zijn en toch pakkend e meeste het met hun handen beet, ja dat doet pijn ja. .
Wij zijn artificial intelligence. Overclock jezelf maar hou jezelf wel goed koel.
Ik ben gematigd verslaafd aan drugs-ik kan stoppen voor een periode of altijd-maar altijd is zo lang-leef in zonde met mate(n)
http://pc-fr34k.hyves.nl/blog/
  vrijdag 11 november 2005 @ 22:20:40 #57
8846 milanese
Satan van de televisie
pi_32191757
Iedereen doet aan gourmette en steengrillen tegenwoordig.
Nu sta ik op het punt om een fonduepan te kopen.

Wat stop je daar eigenlijk in? is dat gewoon zonnebloem olie?
pi_32191797
kaas!

Of inderdaad zonnebloem olie.

Of bouillon.
How beautiful they are - the trains you miss..
Would you like to watch tv? Or get between the sheets? Or contemplate a silent freeway?
The angle of the dangle is inversely proportional to the heat of the beat
  vrijdag 11 november 2005 @ 22:22:30 #59
8846 milanese
Satan van de televisie
pi_32191827
nee, geen kaas! Dat andere!
pi_32191916
Bouillon En dan alles erin. Bouillon bewaren en soep van maken
Een befaamde Fransoos zei ooit: Qui ceci lit est un fou.
  vrijdag 11 november 2005 @ 22:26:34 #61
8846 milanese
Satan van de televisie
pi_32191979
We willen dus weten watvoor olie je in de pan moet gooien, ipv bouillon of kaas..
pi_32191982
echte fondue?

dat doe je door vet in je panneke te doen, en dan kun je er echt alles inflikkeren. van kip tot biefstuk tot marsreep.

naja die laatste zou ik dan niet doen, maar het kan wel :p

kaasfondue zou ik gewoon puur met kaas met beetje wijn enzo doen. en ernast wat kleinigheidjes zoals toast en stokbrood.
  vrijdag 11 november 2005 @ 22:28:04 #63
8846 milanese
Satan van de televisie
pi_32192020
quote:
Op vrijdag 11 november 2005 22:26 schreef Woutey het volgende:
echte fondue?

dat doe je door vet in je panneke te doen, en dan kun je er echt alles inflikkeren. van kip tot biefstuk tot marsreep.

naja die laatste zou ik dan niet doen, maar het kan wel :p

kaasfondue zou ik gewoon puur met kaas met beetje wijn enzo doen. en ernast wat kleinigheidjes zoals toast en stokbrood.
Moet ik dan denken aan zonnebloemolie ofzo?
pi_32192034
How beautiful they are - the trains you miss..
Would you like to watch tv? Or get between the sheets? Or contemplate a silent freeway?
The angle of the dangle is inversely proportional to the heat of the beat
pi_32192106
Käse
pi_32192170
Chocolade-fondue!! Heerlijk met stukjes cake, biscuit of fruit
  vrijdag 11 november 2005 @ 22:34:45 #67
131729 jna
Je lul hangt uit je broek
pi_32192196
Gefrituurde marsreep is een heel normaal gerecht in England hoor

serieus btw
Jawel, je keek.
pi_32192219
wel kaas, met wijn, beetje knoflook.Hmmm

Some weasel took the cork out of my lunch...
pi_32192223
quote:
Op vrijdag 11 november 2005 22:28 schreef milanese het volgende:

[..]

Moet ik dan denken aan zonnebloemolie ofzo?
bijvoorbeeld, je kunt er volgens mij van alles ingooien, frituurvet is ook goed. Fondue is net als gourmet, super lekker maar uber vet! wat een rijm
  vrijdag 11 november 2005 @ 22:37:13 #70
8846 milanese
Satan van de televisie
pi_32192270
quote:
Op vrijdag 11 november 2005 22:35 schreef Woutey het volgende:

[..]

bijvoorbeeld, je kunt er volgens mij van alles ingooien, frituurvet is ook goed. Fondue is net als gourmet, super lekker maar uber vet! wat een rijm
Als je er zonnebloemolie ingooit is het een stuk minder vet lijkt me?
  vrijdag 11 november 2005 @ 22:39:28 #71
112339 MPG
Slaverplaatser / Koffiemanager
pi_32192347
wij gebruiken altijd zonnebloemolie, dat werkt prima
KSC JUBILEUM topic
"Sleep: A completely inadequate substitute for caffeine"
#TeamHumbug
Heeft patent op Mosterd-Maaltijd situaties
pi_32192388
Je kunt trouwens ook in wijn fonduen. Nooit gedaan maar lijkt me wel lekker.
Some weasel took the cork out of my lunch...
pi_32192394
ik wil ook een fondue pan
volgens mij zag ik ze begin deze week in de kruidvat folder voor niet zo veel
als ik me niet vergis
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_32192425
quote:
Op vrijdag 11 november 2005 22:37 schreef milanese het volgende:

[..]

Als je er zonnebloemolie ingooit is het een stuk minder vet lijkt me?
klopt, frituren kun je in frituurvet maar als je het in olijfolie doet werkt het ook. het is maar net wat je het lekkerst vind. maar je heb gelijk zonnebloem is wel het dunst en is het lekkerst om in te fonduen.
  vrijdag 11 november 2005 @ 22:49:02 #75
8846 milanese
Satan van de televisie
pi_32192576
quote:
Op vrijdag 11 november 2005 22:41 schreef Adfundum het volgende:
Je kunt trouwens ook in wijn fonduen. Nooit gedaan maar lijkt me wel lekker.
Gooi je er dan ook gewoon vlees in?
pi_32192601
Fonduen mensen nog wel eens?

Is nog niet zo'n oud topic.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_32192662
quote:
Op vrijdag 11 november 2005 22:49 schreef milanese het volgende:

[..]

Gooi je er dan ook gewoon vlees in?
nee man gek, wijn kun je echt niet fonduen. binnen 10 minuten is alle alcohol er uit en heb je allen nog druif er in.

als je het met kaas mengt is het wel lekker, maar nog niet te veel want dan is t echt niet te eten.
alcoholloze wijn is echt goor hoor en vooral puur. en moet er niet aan denken hele avond vlees te eten dat doordrengt met wijn is. misschien een saus met wijn is lekker, maar vlees nah.
pi_32192695
quote:
Op vrijdag 11 november 2005 22:49 schreef milanese het volgende:

[..]

Gooi je er dan ook gewoon vlees in?
Google maar eens op wijnfondue

www.fondue.nl :
quote:
Vleesfondue in rode wijn.

Bij deze fondue trekt de smaak van de rode wijn in het vlees.

Vlees in 3 soorten ( ongeveer 3 ons ) nl. kalfsvlees, biefstuk en kipfilet laat u een paar minuutjes in de warme rode wijn koken, waarna u lekker kunt genieten van deze toch wel zeer speciale smaak.

U hoeft niet bang te zijn dat u van de fondue aangeschoten wordt, want de meeste alcohol is tijdens de bereiding al vervlogen.

Ook hier uiteraard speciale sausen, frites, koolsalade, komkommerzuur en vruchtencompôte.
Ik ga het zelf een keer proberen
Some weasel took the cork out of my lunch...
pi_32192763
quote:
Op vrijdag 11 november 2005 22:33 schreef Yngwie het volgende:
Chocolade-fondue!! Heerlijk met stukjes cake, biscuit of fruit
En marsh mellows, aardbeien, kersen, geserverveerd op after eight ..
pi_32192766
Waarom moet je speciaal een fonduepan hebben als je het met olie wilt doen? Dan kan je net zogoed een gewone frituurpan gebruiken lijkt me.
pi_32192896
quote:
Op vrijdag 11 november 2005 22:34 schreef jna het volgende:
Gefrituurde marsreep is een heel normaal gerecht in England hoor

serieus btw
En jij gelooft Jensen ..
pi_32192928
quote:
Op vrijdag 11 november 2005 23:00 schreef 2QT2BSTR8 het volgende:

[..]

En jij gelooft Jensen .. [afbeelding]
ik hoor dat wel meer
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  vrijdag 11 november 2005 @ 23:56:24 #83
131729 jna
Je lul hangt uit je broek
pi_32194456
Nee maar deze keer had ie gelijk want ik wist het daarvoor ook al van mensen die zelf in Engeland wonen.
Jawel, je keek.
pi_32194835
quote:
Op vrijdag 11 november 2005 22:56 schreef Electrified het volgende:
Waarom moet je speciaal een fonduepan hebben als je het met olie wilt doen? Dan kan je net zogoed een gewone frituurpan gebruiken lijkt me.
Moet ook niet, je kunt ook gewoon een electrisch kookplaatje met een gewone pan gebruiken, maar om nou een frituurpan open op tafel te zetten...
Samen aan tafel dingen klaarmaken is toch wel de charme van het fonduen.
Are you pondering what I'm pondering?
pi_32194906
gewoon frituurvet indoen, zo doen wij het al jaren.

en dan onwijs veel vet vlees met vette sauzen eten
pi_32194978
quote:
Op zaterdag 12 november 2005 00:15 schreef Repeat het volgende:
gewoon frituurvet indoen, zo doen wij het al jaren.

en dan onwijs veel vet vlees met vette sauzen eten
Wij gebruiken wel altijd een 'uitlekbroodje' om de olie eraf te laten lopen, dan lijkt het wat minder vet, maar eens in de zoveel stukjes vlees eet je dat broodje gewoon tijdens het wachten op.
Are you pondering what I'm pondering?
pi_32195725
Zonnebloemolie

Wel even voor je vlees aan een vorkje prikt er voor zorgen dat je het vlees goed drooggedept hebt met keukenrol. En vooral de kip.
Als je dit niet doet spat het vet tegen het plafond omhoog.....
Thank Drunk I'm a Goddess!
pi_32200285
quote:
Op zaterdag 12 november 2005 00:53 schreef prupke het volgende:
Zonnebloemolie

Wel even voor je vlees aan een vorkje prikt er voor zorgen dat je het vlees goed drooggedept hebt met keukenrol. En vooral de kip.
Als je dit niet doet spat het vet tegen het plafond omhoog.....
Ah! Das een goede tip!
  zaterdag 12 november 2005 @ 22:20:54 #89
39333 Zelva
Fortunate observer of time
pi_32217739
Paar keer gefondued, maar vond het niks.

In bouillon zit er wel smaak aan je vlees, maar ik vind gekookt vlees nou niet altijd even lekker.
In vet zit er geen smaak aan je vlees, ook niet als je het kruidt.
pi_32217858
Ik gebruik dan zonnebloemolie. Maar bouillon is fijner. Minder last van uitglijden op het laminaat, niet heel je huis vet, en de volgende dag een heerlijke soep!
I'm just a Soul whose Intentions are Good
pi_32219513
Nog lekkerder als olie en bouillon vind ik kaasfondue. Gisteren nog gefondued met geitenkaas.
Heerlijk. Met ananas, chorizo, broccoli, witte druifjes, en natuurlijk lekker donker meergranen brood.
  maandag 14 november 2005 @ 21:19:08 #92
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_32269817
quote:
Op vrijdag 11 november 2005 22:50 schreef Oblivion het volgende:
Fonduen mensen nog wel eens?

Is nog niet zo'n oud topic.
Daar gaat deze mee gemerged worden!
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  dinsdag 15 november 2005 @ 12:29:57 #93
35189 Troel
scherp en bot
pi_32282825
Vroeger wel eens gedaan, maar de fonduepan werkte niet altijd even mee. Het brandertje aankrijgen was soms een echte oorlog.

Ik vind het wel erg leuk, maar je huis stinkt wel de hele dag naar olie (maarja, dat heb je bij gourmetten ook, dat je huis gaat stinken). Persoonlijk vind ik gourmetten wat leuker, dan kun je tenminste tussendoor nog in je pannetje roeren.
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_32289350
quote:
Op dinsdag 1 november 2005 21:26 schreef HeatWave het volgende:

[..]

Zo duur is het toch niet? Als je niet teveel biefstuk neemt en dan wat kip als opvulling valt het wel mee lijkt me.

En het hoeft opzich niet zo heel lang te duren, al is 1 bord met eten natuurlijk wel sneller .
Tja, ik doe het ook niet half eigenlijk.

Sowieso is de kern het vlees, dat moet dus van goede kwaliteit zijn en dus niet van de supermarkt (in mijn ogen dan he )
Verder drink je natuurlijk wijn, bier of andere dranken erbij en maak ik de sausjes en andere zaken zelf.
Wat ik precies kwijt ben weet ik eigenlijk niet, maar zal zo rond de 100 euro schommelen.
Yeah baby Yeah!
pi_32290943
Edit: Hiervoor hebben we Vraag & Aanbod

[ Bericht 83% gewijzigd door Martijn_77 op 16-11-2005 00:36:16 ]
Als we maar gelukkig zijn...
pi_32554543
Geweldig, fonduen! Ik wist niet dat zoveel mensen dat nog deden...Laatst had ik een gesprekje met de werkster van mijn ouders en die vond het toch zo raar dat ik dat nog wel een deed; 'Dat was toch helemaal niet meer in!'. Alsof alles 'in' moet zijn wat je doet....Sommige mensen....

Toen ik nog klein was, was er altijd de 'spannende' afspraak dat als je iets van je vorkje in de olie liet vallen, dat je dan een opdracht moest uitvoeren. (Meestal een klusje, bijvoorbeeld de stoep vegen of een blokje rennen). De kinders zaten dus altijd krampachtig hun vlees heel goed op hun vork te drukken.
I don't like your jerk-off name. I don't like your jerk-off face. I don't like your jerk-off behavior, and I don't like you, jerk-off. Do I make myself clear?
pi_32555135
wat raar, alsof je dat alleen doet als het in is
ik ahd het laatst voor het allereerst gedaan, en vond het best lollig.
alleen vond ik het vlees vrij droog worden
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_32555201
Vroeger wel, maar ik kan me herinneren dat het vlees vaak taaier was dan gebakken vlees
En ook gevaarlijk met al dat gespetter, voor je het weet slaat de vlam in de pan
Kaasfondue heb ik 2 keer gedaan maar dat is zo zwaar, maar dat geldt ook voor de sausjes die je bij de fondue of gourmet gebruikt
Dan ga ik toch liever wokken of frituren...
pi_32570465
vroeger meestal kaasfonduen, maar dat vond ik echt goor, want mijn ouders gebruikte altijd van die shit uit een zakje. toen ik het zelf een keer maakte op wintersport met 7 soorten kaas en een goede wijn enzo, dan is het wel lekker

Als hardcore carnivoor, ga ik toch maar voor de vleefondue.

Bouillon fondue een keer gedaan, lang lang geleden, lijkt me wel leuk om weer es te doen.

Chocolade is mijn vriendin gek op (women), maar ik vind het onwijs machtig en ben niet zo'n zoetekauw.

heeft iemand nog leuke recepten, of originele dingen om er in te doen/
"The question is not 'who is going to let me', the question is 'who is going to stop me'"
pi_32604524
quote:
Op vrijdag 11 november 2005 22:35 schreef Adfundum het volgende:
wel kaas, met wijn, beetje knoflook.Hmmm

[afbeelding]
asterix

ontopic
fondue doet me echt denken aan kerst en zo, toen ik klein was.. mn moeder die zich steeds zorgen maakt om het gespetter enzo
en vooral bolle buiken en losse broeksknopen
Maar de laatste jaren toch wel vaker gourmetten gewoon omdat het leuker is dat je verschillende dingetjes kunt brouwen
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')