abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_31012708
vorige delen:
Vegetariėrs, verenig hiero!
Vegetariėrs, verenig hier! Deel twee.

Andere topics:
Veganisten hier verzamelen!

Links:
vegatopia.com
forum
Vegetarische Restaurantgids

(leuk einde van het vorige topic

Hier weer vriendelijk verder, net zo vriendelijk als voor de diertjes

[ Bericht 21% gewijzigd door Blues op 08-12-2005 18:30:38 ]
pi_31023590
Fipo!!!

Broodjes humus roeleren, trouwens.
pi_31025726
TVP

Ik heb niet echt iets te melden
Mon 'en!
pi_31036359
Vedgies heerschen
"The more you know who you are, and what you want, the less you let things upset you."
  donderdag 29 september 2005 @ 20:10:10 #5
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_31036958
Wat eet een vegetarier eigenlijk s'middags op zijn brood?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_31037079
Kaas, jam, salades, pindakaas, muisjes, vegetarische dingen van AH, duopenoti

Ja ik drink melk. Heeel weinig, want ik ben gestopt met het drinken van zuivel en ben overgestapt op sojamelk (nog wel in koffie en ook kaas). Dit omdat sojamelk gewoon veel gezonder is en ongeveer even lekker
"The more you know who you are, and what you want, the less you let things upset you."
  donderdag 29 september 2005 @ 20:19:51 #7
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_31037324
Aan wat voor salades moet ik dan bijvoorbeeld denken?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_31042052
Komkommer, eiersalade, pastasalade.. whatever.

En ik eet ook best veel sandwichspread..
Mon 'en!
pi_31042664
Ik wou 'vroeger' ook best graag hartig op brood. Maar toen ik op kamers ging, ging dat best hard omlaag, net als vlees in warmeten btw. Maar ik mis vlees bij het brood totaal niet (enige probleem is vaak nog broodjeszaken die erg vaak erg veel vlees gebruiken)

Vegetarische broodbeleg niet, kaas, jam, pindakaas, muisjes appelstroop ed wel. Aan salades had ik nog niet gedacht!
  vrijdag 30 september 2005 @ 10:04:37 #10
3878 Vork
Manisch creatief
pi_31051450
Ik eet voornamelijk kaas op m'n brood, zowel vast als smeerbaar. Soms wat jam of gewoon boter en wat suiker, hagelslag, honing, kaassouflee's of dingen met sla, komkommer, paprika, al dan niet nog met een of andere dressing (ja het kan allemaal). Er is nog zoveel keuze wat broodbeleg betreft. Ik denk dat een vegetarier zich daar wel het minste zorgen om hoeft te maken.
pi_31052878
Sinds ik op een zuivel- en notenloos dieet zit, moet ik dus wel even nadenken wat ik op brood eet!

Geen kaas, geen pindakaas, geen chocopasta etc.

Dus nu: groente op brood. Soms alleen tomaat en komkommer, soms de hele verzameling: avocado, tomaat en rucolasla. Met peper en zout heel lekker. .
Verder ben ik geen fan van vleesvervangers, maar de vegetarische pate van de AH is best wel lekker, en zonder melkbestanddelen. 8 Jaar vego, en nooit geweten dat dat er was. Simpelweg nooit in het broodvleeschap gekeken
pi_31086445
Ik houd van hartig. Op mijn brood zit dan ook vaak (vegetarische) kaas, en vegetarische gerookte ham van de AH. Liefst met een klodder mosterd erbij.

@marsterretje: welke paté bedoel je? Die worstjes die bij de gewone vleeswaren op brood liggen? Ik vind de filet americain-variant daarvan ook best te pruimen. Zeker als je daar een berg peper op gooit.
  zondag 2 oktober 2005 @ 01:03:24 #13
1316 PLAE@
Founded by fuckers
pi_31103836


[ Bericht 100% gewijzigd door PLAE@ op 02-10-2005 01:03:33 ]
pi_31103971
quote:
Op zaterdag 1 oktober 2005 15:13 schreef Cat_Byte het volgende:
Ik houd van hartig. Op mijn brood zit dan ook vaak (vegetarische) kaas, en vegetarische gerookte ham van de AH. Liefst met een klodder mosterd erbij.

@marsterretje: welke paté bedoel je? Die worstjes die bij de gewone vleeswaren op brood liggen? Ik vind de filet americain-variant daarvan ook best te pruimen. Zeker als je daar een berg peper op gooit.
Tuinkruiden is het lekkerst, maar bijna allemaal zijn ze lekker
"The more you know who you are, and what you want, the less you let things upset you."
  zondag 2 oktober 2005 @ 03:19:01 #15
97955 Axioma
ik denk tegendraads mee
pi_31105966
een vriend van me heeft een vegetarische vriendin voor wie hij wil koken (iets wat toch vaak mis lijkt te gaan, althans een lekker vegetarisch gerecht zien te vinden). Hebben jullie nog recepten om zowel vega's als niet vega's aan te tonen dat vegetarisch eten wel degelijk lekker is?
- Live Life Live -
Een axioma is in de wiskunde en logica sinds Euclides en Aristoteles een niet te bewijzen, maar als grondslag aanvaarde stelling; een axioma kan als zelf als bewijs voor andere stellingen dienen.
pi_31107482
quote:
Op zaterdag 1 oktober 2005 15:13 schreef Cat_Byte het volgende:


@marsterretje: welke paté bedoel je? Die worstjes die bij de gewone vleeswaren op brood liggen? Ik vind de filet americain-variant daarvan ook best te pruimen. Zeker als je daar een berg peper op gooit.
Ja die ja. Ze zijn redelijk te eten, de tuinkruiden zijn vind ik de beste. En, er zit geen melk(producten) in.
  zondag 2 oktober 2005 @ 10:39:58 #17
65653 Spindizzy
FUCK-A-DOODLE-DO!
pi_31107502
quote:
Op donderdag 29 september 2005 12:20 schreef marsterretje het volgende:
Broodjes humus roeleren, trouwens.
Yum! Lekker een zelfgebakken snee donker brood met humus en daarop een stuk geroosterde paprika
Nothing is ever easy Zeddicus Zu'l Zorander (Wizard's First Rule)
Go then, there are other worlds than these Jake (The Gunslinger)
pi_31107512
quote:
Op zondag 2 oktober 2005 03:19 schreef Axioma het volgende:
een vriend van me heeft een vegetarische vriendin voor wie hij wil koken (iets wat toch vaak mis lijkt te gaan, althans een lekker vegetarisch gerecht zien te vinden). Hebben jullie nog recepten om zowel vega's als niet vega's aan te tonen dat vegetarisch eten wel degelijk lekker is?
Maak je wel eens lasagne? Mooi, dat kan prima zonder vlees.

Vervang het gehakt door veel groenten, paprika is aan te raden.

Knal er een xtra laag in, gemaakt van geroerbakte spinazie. Eerst uitje bakken, dan spinazie erbij (mmmm 5 ons) en laten slinken.

Je hebt dus twee soorten inhoud in de lasagne, een laag tomaten-groente spul, en een laag spinazie spul.

Lukt bijna altijd, ziet er mooi uit en is ook nog eens lekker.
pi_31107522
quote:
Op zondag 2 oktober 2005 10:39 schreef Spindizzy het volgende:

[..]

Yum! Lekker een zelfgebakken snee donker brood met humus en daarop een stuk geroosterde paprika
Aan het eten as we speak! .
  zondag 2 oktober 2005 @ 10:49:37 #20
65653 Spindizzy
FUCK-A-DOODLE-DO!
pi_31107631
quote:
Op zondag 2 oktober 2005 03:19 schreef Axioma het volgende:
Hebben jullie nog recepten om zowel vega's als niet vega's aan te tonen dat vegetarisch eten wel degelijk lekker is?
Onderstaand recept heb ik een niet-vego vriendin voorgezet en dat was haar eerste keer echt vego eten. Daarna heeft ze een aantal vegokookboeken aangeschaft omdat ze nu doorheeft dat vegetarisch koken helemaal niet saai, vies en flauw is.

Kikkererwtenstoofschotel met feta

Ingrediėnten
1 courgette
2 uien
2 teentjes knoflook
1 eetlepel olijfolie
1 theelepel milde paprikapoeder
1 theelepel gemalen komijn (djinten)
1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
1 blik gepelde tomaten (400 g)
1 blik kikkererwten (400 g)
zout en peper
200 g feta (kaas)

Bereiden
Courgette wassen, schoonmaken en in dikke plakken snijden. Plakken in vieren snijden. Uien pellen en in stukken snijden. Knoflook pellen en grof hakken. In pan olie verhitten. Ui en courgette ca. 5 minuten al omscheppend bakken. Paprikapoeder, komijn, koriander en knoflook erdoor scheppen en nog ca. 1 minuut bakken. Tomaten met sap erbij schenken en aan kook laten komen. Mengsel afgedekt ca. 20 minuten zachtjes stoven. In zeef kikkererwten laten uitlekken en door groenten scheppen. Groenten nog ca. 10 minuten zachtjes verwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Feta laten uitlekken en in blokjes snijden. Kikkererwten met groenten in vier diepe borden scheppen. Blokjes feta erover verdelen. Serveren met couscous of pitabroodjes.



Dit is voor twee grote eters genoeg. Als je ook een voorgerecht hebt en een salade erbij kunnen er 4 mensen van eten. Ik gooi er op het eind altijd een flinke handvol verse koriander door.

------------------------------------

Ook erg lekker:
Paprikalasagne met oude kaas

Ingrediėnten
1 rode ui, gesnipperd
2 eetlepels olijfolie
1 blik tomatenblokjes (400 g)
2/3 pot geroosterde paprika's (a 465 g), in stukken
2 theelepels paprikapoeder
3 eetlepels boter
50 g bloem
500 ml melk
250 g oude kaas, geraspt
250 g lasagnevellen

Materialen
ovenschaal inhoud ca. 2 1/2 liter, ingevet

Bereiden
In pan ui in olie goudbruin fruiten. Tomaat en geroosterde paprika toevoegen en aan de kook brengen. Paprikasaus 15 min. laten sudderen en op smaak brengen met paprikapoeder, mespunt suiker, zout en peper. Oven voorverwarmen op 200 °C. In pan boter verwarmen en bloem erdoor roeren. Gedeelte van melk erbij schenken, aan de kook brengen en met pollepel of garde goed blijven roeren tot geheel glad is. Rest van melk in gedeelten erbij schenken en goed blijven roeren tot gladde saus ontstaat (dit duurt ca. 3 min). Saus minimaal 2 min. doorkoken. Helft van kaas door saus roeren en op smaak brengen met zout en peper. Bodem van ingevette ovenschaal met lasagnevellen bedekken, 1/3 van kaassaus erover verdelen en lasagnevellen erop leggen. Helft van paprikasaus erop scheppen en met lasagnevellen afdekken. Verder laagjes maken van respectievelijk kaassaus, lasagnevellen, paprikasaus, lasagnevellen en met kaassaus eindigen. Lasagne met rest van kaas bestrooien en in midden van oven in 40 min. gaar laten worden.


Nothing is ever easy Zeddicus Zu'l Zorander (Wizard's First Rule)
Go then, there are other worlds than these Jake (The Gunslinger)
  zondag 2 oktober 2005 @ 13:25:30 #21
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_31111877
quote:
Op zondag 2 oktober 2005 10:40 schreef marsterretje het volgende:

[..]

Maak je wel eens lasagne? Mooi, dat kan prima zonder vlees.

Vervang het gehakt door veel groenten, paprika is aan te raden.

Knal er een xtra laag in, gemaakt van geroerbakte spinazie. Eerst uitje bakken, dan spinazie erbij (mmmm 5 ons) en laten slinken.

Je hebt dus twee soorten inhoud in de lasagne, een laag tomaten-groente spul, en een laag spinazie spul.

Lukt bijna altijd, ziet er mooi uit en is ook nog eens lekker.
Gehakt vervangen door stukjes pompoen, smaakt heerlijk en zo kom je nog aan je ijzer ook!
pi_31112280
Ik vind de tuinkruiden pate van AH ook het lekkerst . Voor de rest doe ik gewoon kaas, jam en hagelslagachtige dingen op mijn brood.
pi_31114663
quote:
Op zondag 2 oktober 2005 13:25 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Gehakt vervangen door stukjes pompoen, smaakt heerlijk en zo kom je nog aan je ijzer ook!
Ook een optie, en bovendien een seizoensgroente, dus makkelijk en goedkoop te krijgen. .
pi_31116418
Ik heb gister Tartex gegeten. En wel de variant Pesto...errug lekker! Jammer dat je daarvoor dan weer speciaal naar een natuurwinkel moet gaan. Ik hou meer van alles in 1 keer bij de Appie.
pi_31116830
quote:
Op zondag 2 oktober 2005 15:44 schreef Cat_Byte het volgende:
Ik heb gister Tartex gegeten. En wel de variant Pesto...errug lekker! Jammer dat je daarvoor dan weer speciaal naar een natuurwinkel moet gaan. Ik hou meer van alles in 1 keer bij de Appie.
Vroeger, toen ik een tijd geen suiker at (1997 dacht ik) at ik ook wel eens Tartex. Ik vond het het aller- allervieste wat je op je brood kon smeren. Getver.

Maar toen was er ook nog geen pesto in NL. Misschien dat het nu beter is, who knowes...
  zondag 2 oktober 2005 @ 16:30:31 #26
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_31117555
quote:
Op zondag 2 oktober 2005 14:44 schreef marsterretje het volgende:

[..]

Ook een optie, en bovendien een seizoensgroente, dus makkelijk en goedkoop te krijgen. .
Toevallig eet ik het vanavond, maar dan met spinaat
  maandag 3 oktober 2005 @ 06:45:26 #27
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_31136579
Iemand hier toevallig een recept voor pompoentaart?
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_31136597
quote:
Op zondag 2 oktober 2005 16:01 schreef marsterretje het volgende:

[..]

Vroeger, toen ik een tijd geen suiker at (1997 dacht ik) at ik ook wel eens Tartex. Ik vond het het aller- allervieste wat je op je brood kon smeren. Getver.

Maar toen was er ook nog geen pesto in NL. Misschien dat het nu beter is, who knowes...
Je hebt verschillende smaken Tartex. Ik zelf vind champi en mexican lekker. Van die champi is ook een Zonnatura versie te koop, bij de grotere Appie.
pi_31192515
Vandaag heb ik ook de Mexican geprobeerd. Ook een aanrader! Tevens een klein bakje met de smaak 'licht gerookt'. Beetje flauw smaakje, saai.
  woensdag 5 oktober 2005 @ 00:23:41 #30
65653 Spindizzy
FUCK-A-DOODLE-DO!
pi_31192565
Ik heb Tartex nooit gekocht omdat ik me helemaal voorstelde dat het ruikt als leverpastei ( ). Ruikt het inderdaad zo?
Nothing is ever easy Zeddicus Zu'l Zorander (Wizard's First Rule)
Go then, there are other worlds than these Jake (The Gunslinger)
pi_31195964
quote:
Op woensdag 5 oktober 2005 00:23 schreef Spindizzy het volgende:
Ik heb Tartex nooit gekocht omdat ik me helemaal voorstelde dat het ruikt als leverpastei ( ). Ruikt het inderdaad zo?
Ik zou niet meer weten hoe leverpastei ruikt, maar de champi versie lijkt idd een beetje op smeerleverworst.
  woensdag 5 oktober 2005 @ 17:56:36 #32
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_31210048
quote:
Op maandag 3 oktober 2005 06:45 schreef BBQ-kip het volgende:
Iemand hier toevallig een recept voor pompoentaart?
Ik volgens mij nog wel... Zal vanavond is kijken
  donderdag 6 oktober 2005 @ 03:58:52 #33
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_31221329
quote:
Op woensdag 5 oktober 2005 17:56 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Ik volgens mij nog wel... Zal vanavond is kijken
Als je zou willen doen, graag
(Forum was down natuurlijk vanavond, maar ik hoop dat je er binnenkort naar kijkt, lijkt me zo lekker )
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_31227020
quote:
Op donderdag 29 september 2005 20:10 schreef Martijn_77 het volgende:
Wat eet een vegetarier eigenlijk s'middags op zijn brood?
Pindakaas.
pi_31461350
Iemand ooit een poging gedaan om zelf tartex te maken?
pi_31796082
Ik zit naar de theatershow van Hans Sibbel te kijken (nu, Nederland 3) en hij beweert dat alles wat hij zegt op feiten berust.

Net beweerde hij dat de mens van nature vleeseter is, en ook een daaraan aangepast darmstelsel heeft.

Misschien heb ik niet goed opgelet tijdens mijn middelbare schooltijd, maar ik meen toch echt uit de biologielessen te hebben begrepen dat de mens een herbivoor is (in tegenstelling tot het 'onder het volk' heersende idee dat de mens een omnivoor is), m.n. te zien aan het lange darmstelsel.
Wie weet hier meer over? De bewering dat de mens een carnivoor is lijkt me iig per definitie fout.
Heeft Fok! verlaten, jeweetoch.
pi_31796951
Nee hij zei volgens mij dat de mens voor het eerst in lange tijd veel vlees kon eten en daardoor haar darmstelsel kon verkorten...
"The more you know who you are, and what you want, the less you let things upset you."
pi_31797759
quote:
Op zondag 30 oktober 2005 00:12 schreef Setambre het volgende:
Nee hij zei volgens mij dat de mens voor het eerst in lange tijd veel vlees kon eten en daardoor haar darmstelsel kon verkorten...
Nee, hij zei dat de mens tig jaar geleden opeens vlees ging eten, en dat het lichaam zich daar op aanpaste (o.a. "twee keer zo korte darmen!"). Daaromheen nog een heel verhaal dat mensen die vlees aten "het snapten" en dat vegetariėrs dus "verraders van onze soort" zijn.

Nu is het cabaret en stoor ik me dus niet aan de belediging aan het adres van vegetariėrs, wel vind ik het een rare zaak dat hij meent dat de mens van nature 'vleeseter' is.
Heeft Fok! verlaten, jeweetoch.
pi_31798477
Ik zal morgen de streams bekijken. Ik weet bijna zeker dat hij dat niet gezegd heeft.

Hij heeft zelfs gezegd dat de mens in de tijd van de ijstijd boomschors heeft gegeten en appels.
"The more you know who you are, and what you want, the less you let things upset you."
pi_31802310
quote:
Op zondag 30 oktober 2005 01:11 schreef Setambre het volgende:
Hij heeft zelfs gezegd dat de mens in de tijd van de ijstijd boomschors heeft gegeten en appels.
Nu kan ik jou eens beschuldigen van 'niet opletten'.

Dat heeft hij inderdaad gezegd ja. Maar toen zei hij, x jaar geleden kwam er een grote ijstijd dus ging de mens vleeseten. De darmen werden opeens 2x zo kort.
Verder nog iets over dat vegetariėrs de verkeerde stroming aanhouden, omdat het wel duidelijk is dat de mens vlees hoort te eten.

Die opmerking impliceert wat mij betreft 'de mens is een carnivoor'. En als je de stream zou bekijken, denk ik dat je bovenstaande bijna letterlijk terugvindt.
Heeft Fok! verlaten, jeweetoch.
pi_31807456
quote:
Op zondag 2 oktober 2005 10:49 schreef Spindizzy het volgende:


Kikkererwtenstoofschotel met feta
dat klinkt heerlijk

*uitprint*


en: ik word doodziek van de 'strijd' tussen vegateriche en vleesetende mensen. tegenwoordig is dat een keuze, respecteer dat gewoon van elkaar.

ik ben niet vegetarisch, ik eet weinig vlees omdat ik het gros gewoon niet lekker vind.
pi_31809748
quote:
Op zondag 30 oktober 2005 13:40 schreef Prego het volgende:

en: ik word doodziek van de 'strijd' tussen vegateriche en vleesetende mensen. tegenwoordig is dat een keuze, respecteer dat gewoon van elkaar.
Doel je nu op bovenstaande discussie over wat een cabaretier gezegd zou hebben?
Dat gaat nl. niet over de strijd tussen vleesetende mensen en vegetariėrs.

Ik was alleen nieuwsgierig naar de (naar mijn herinnering niet kloppende) uitspraak dat de mens van oorsprong carnivoor is. Dat is geen 'strijd', dat is interesse voor biologie.
Heeft Fok! verlaten, jeweetoch.
pi_31968413
*even terug ontopic

Vanwege concentratieproblemen (waarschijnlijk veroorzaakt door een tekort aan omega-3 vetzuren) heb ik vandaag een pak gebroken lijnzaad gekocht, om het tekort aan vetzuren wat aan te vullen.

Kan iemand me vertellen hoeveel lijnzaad ik dagelijks door mijn eten moet doen om op een normaal omega-3 niveau te komen? Hierbij er vanuitgaande dat ik daarnaast helemaal geen bronnen van dat vetzuur consumeer.
Heeft Fok! verlaten, jeweetoch.
pi_31974461
Ik denk dat het makkelijker is om lijnzaadolie te gebruiken. Anders zou je vrij veel zaad moeten gebruiken. Veel fitness lui gebruiken het, en de gebruikelijke hoeveelheid is dan volgens mij 2 lepels per dag.
Echt lekker is het niet, overigens.
  zaterdag 5 november 2005 @ 01:45:00 #45
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_31981042
Mik het door de vla en eet het op, is prima te doen. Je gaat er ongelofelijk van naar het toilet en ik heb het diee dat het meer voor de darmwerking gebruikt wordt dan voor de Omega 3 enzo.
Koop gewoon olie, 1 of 2 lepeltjes en klaar.
Hoe weet je trouwens dat de concentratieproblemen veroorzaakt worden door een vermoedelijk tekort aan Omega 3?
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_31981190
heb vandaag een heerlijke provencaalse aardappelschotel gegeten, heerlijk tomaat, aardappel, zoete uitjes, mais, weet ik veel... behoorlijk lekker dus
  zaterdag 5 november 2005 @ 01:53:00 #47
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_31981210
quote:
Op zaterdag 5 november 2005 01:52 schreef okkith het volgende:
heb vandaag een heerlijke provencaalse aardappelschotel gegeten, heerlijk tomaat, aardappel, zoete uitjes, mais, weet ik veel... behoorlijk lekker dus
Fucking grrrrreat!
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  zaterdag 5 november 2005 @ 02:03:53 #48
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_31981400
Deze meat lover is er ook aan gaan geloven

Mijn maag/darm stelsel trekt gewoon geen vlees meer...het begon met lichte intolerantie , maar vlees eten werd steeds meer een battle voor me; hevige buikpijn, te vaak opgeblazen gevoel


Vlees uit voeding gegooid..en voila, probs opgelost. Mijn lijf protesteert nog wel een beetje, maar mijn energie peil is enorm omhoog geschoten.

Ik eet ook heel matig ei/zuivel.

Ik ben zelf wel fan van de vleesvervangers...ik vind valess zowaar erg goed ( alleen het gehakt geprobeerd ) dit om niet meteen cold turkey op groentjes over te gaan

Pas paar weken verder en mijn lijf houd een schoonmaak van heb ik jou daar ( onsmakelijk detail: de stoelgang lijkt wel in 6th gear, alsof ik nog heel veel troep kwijt moet )


Wel wil ik gewoon vis eten, simpelweg omdat het goed voor je is ..alleen wel matig en liefst de meest schone soorten.
Merk wel dat de veggies niets te klagen hebben...wat een keur aan vervangers en groentjes zijn er tegenwoordig

gaat een wereld voor me open!
pi_31981470
beginnende vegetariers kunnen binnen een mum van tijd een ruimte leeg krijgen met hun scheten.

Ik eet sinds een jaar montjesmaat vlees (1x per maand ofzo) en dat bevalt prima. Het probleem van vegetariers is eigenlijk dat ze vitamine b en ijzer tekort komen. Dat kan een downer zijn, heb ik gemerkt.

Melk drink ik niet meer.
Verdonk: we moet weer lachen om ons loonstrookje :')
Verdonk: niet links, ik ben niet rechts, maar recht door zee
journalist: niet scheel?
  zaterdag 5 november 2005 @ 02:17:00 #50
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_31981661
Ik zorg voor mijn zuivel; gezien mijn sporten , vind ik het belangrijk om kwark/yoghurts e.d binnen te krijgen

voor mij is een vegetarisch dieet dna ook geen principiele overweging, maar een noodzakelijk. Mijn lichaam protesteert bij vlees

( en dan te bedenken dat ik echt de grootste vlees liefhebber ben die er bestaat...ironie ten top )
Alleen merk ik dat mijn lijf herstelt in ultra rap tempo...

Ik eet bijzonder veel ijzerrijke groentjes en B's haal ik uit mijn zuivel
Ik denk dan ook dat ik niets tekort kom...
  zaterdag 5 november 2005 @ 02:19:43 #51
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_31981703
melk drink ik trouwens niet...vind het niet lekker en zie het nut er niet van in

gebruik wel melk voor bijv aardappelpuree...of in andere gerechten.Maar kwark en yoghurt wil ik niet missen
Vind ik ook geen dierenmishandeling...er gaat geen koe dood omdat ie melk geeft
pi_31981711
quote:
Op zaterdag 5 november 2005 02:17 schreef SHE het volgende:
Ik zorg voor mijn zuivel; gezien mijn sporten , vind ik het belangrijk om kwark/yoghurts e.d binnen te krijgen

voor mij is een vegetarisch dieet dna ook geen principiele overweging, maar een noodzakelijk. Mijn lichaam protesteert bij vlees

( en dan te bedenken dat ik echt de grootste vlees liefhebber ben die er bestaat...ironie ten top )
Alleen merk ik dat mijn lijf herstelt in ultra rap tempo...

Ik eet bijzonder veel ijzerrijke groentjes en B's haal ik uit mijn zuivel
Ik denk dan ook dat ik niets tekort kom...
Brcocoli of sla is een uitstekende basis voor ijzer (meer dan spinazi). Ik weet wat je met protesteren bedoelt, vlees stinkt ook. Zeker als je het een tijd niet hebt gegeten.

Vooral varkensvlees is echt goor.
Verdonk: we moet weer lachen om ons loonstrookje :')
Verdonk: niet links, ik ben niet rechts, maar recht door zee
journalist: niet scheel?
  zaterdag 5 november 2005 @ 02:25:40 #53
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_31981786
Toch mis ik mijn vleesjes wel hoor...Ik ben echt een liefhebber ( zo iemand die s' ochtends een steak kan wegwerken )

maar ik weet dat dat psychisch is...mijn lijf voelt zich 1000x maal beter. Ik snap nu de uitdrukking " je bent wat je eet "


Alleen krijg ik steeds meer moeite met het concept " ei " ...het is onontbeerlijk voor de crea kok, maar zowaar krijg ik rare gedachten over het eten van embryootjes...en dat ik dat eigenlijk ook niet wil.

Ik ben niet begonnen uit principe, alhoewel mijn bijdrage aan de vleesindustrie ook wel meetelt. Maar sinds ik vlees heb verbannen , voel ik me er ineens lullig over.
Kijk, zuivel e.d....een koe wordt er niet minder van als het melk geeft...maar zo'n kippe ei is toch een baby kuiken. Ergens klopt het niet


Maar goed, misschien is dat de afkick fase inzake vlees
pi_31981843
quote:
Op zaterdag 5 november 2005 02:07 schreef Tafkahs het volgende:
Ik eet sinds een jaar montjesmaat vlees (1x per maand ofzo) en dat bevalt prima. Het probleem van vegetariers is eigenlijk dat ze vitamine b en ijzer tekort komen. Dat kan een downer zijn, heb ik gemerkt.

Melk drink ik niet meer.
Met die 1 keer/maand krijg je je b12 (om speciifiek te zijn) en ijzer niet binnen ;-)

Waarom eet je nauwelijks meer vlees, en waarom eet je juist nog wel 1x/maand? (aangezien ik geen enkele behoeft meer heb aan vlees. Ook niet 1/maand. En volgens mij ben ik niet de enige. Of je moet een niet standaard-reden hebben om vlees-onthouder te zijn.)
quote:
Op zaterdag 5 november 2005 02:17 schreef SHE het volgende:

Ik denk dan ook dat ik niets tekort kom...
Eiwit? (vast wel, zo moeilijk is dat niet..)
quote:
Op zaterdag 5 november 2005 01:52 schreef okkith het volgende:
heb vandaag een heerlijke provencaalse aardappelschotel gegeten, heerlijk tomaat, aardappel, zoete uitjes, mais, weet ik veel... behoorlijk lekker dus
recept?
pi_31981845
quote:
Op zaterdag 5 november 2005 02:25 schreef SHE het volgende:
Toch mis ik mijn vleesjes wel hoor...Ik ben echt een liefhebber ( zo iemand die s' ochtends een steak kan wegwerken )

maar ik weet dat dat psychisch is...mijn lijf voelt zich 1000x maal beter. Ik snap nu de uitdrukking " je bent wat je eet "


Alleen krijg ik steeds meer moeite met het concept " ei " ...het is onontbeerlijk voor de crea kok, maar zowaar krijg ik rare gedachten over het eten van embryootjes...en dat ik dat eigenlijk ook niet wil.

Ik ben niet begonnen uit principe, alhoewel mijn bijdrage aan de vleesindustrie ook wel meetelt. Maar sinds ik vlees heb verbannen , voel ik me er ineens lullig over.
Kijk, zuivel e.d....een koe wordt er niet minder van als het melk geeft...maar zo'n kippe ei is toch een baby kuiken. Ergens klopt het niet


Maar goed, misschien is dat de afkick fase inzake vlees
een zacht gemodificeerd eiwit

Na 2 weken ben je er aan gewend. Succes.
Verdonk: we moet weer lachen om ons loonstrookje :')
Verdonk: niet links, ik ben niet rechts, maar recht door zee
journalist: niet scheel?
pi_31981868
quote:
Op zaterdag 5 november 2005 02:20 schreef Tafkahs het volgende:

[..]

Brcocoli of sla is een uitstekende basis voor ijzer (meer dan spinazi). Ik weet wat je met protesteren bedoelt, vlees stinkt ook. Zeker als je het een tijd niet hebt gegeten.

Vooral varkensvlees is echt goor.
En vooral appelstroop!
  zaterdag 5 november 2005 @ 02:31:13 #57
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_31981873
quote:
Op zaterdag 5 november 2005 02:28 schreef the_disheaver het volgende:

[..]

Met die 1 keer/maand krijg je je b12 (om speciifiek te zijn) en ijzer niet binnen ;-)

Waarom eet je nauwelijks meer vlees, en waarom eet je juist nog wel 1x/maand? (aangezien ik geen enkele behoeft meer heb aan vlees. Ook niet 1/maand. En volgens mij ben ik niet de enige. Of je moet een niet standaard-reden hebben om vlees-onthouder te zijn.)
[..]

Eiwit? (vast wel, zo moeilijk is dat niet..)
[..]

recept?
Omdat ik sport drink ik eiwit shakes..en dat is hoogwaardig biologisch eiwit ( beter dan wat je uit vlees/ei /zuivel haalt )


Ik denk dat het met de eiwitjes wel goed zit
pi_31981888
quote:
Op zaterdag 5 november 2005 02:31 schreef the_disheaver het volgende:

[..]

En vooral appelstroop!
O ja dat ook, off guinness bier
Verdonk: we moet weer lachen om ons loonstrookje :')
Verdonk: niet links, ik ben niet rechts, maar recht door zee
journalist: niet scheel?
  zaterdag 5 november 2005 @ 02:32:33 #59
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_31981898
quote:
Op zaterdag 5 november 2005 02:29 schreef Tafkahs het volgende:

[..]

een zacht gemodificeerd eiwit
wat bedoelt u?
pi_31981907
quote:
Op zaterdag 5 november 2005 02:25 schreef SHE het volgende:
Alleen krijg ik steeds meer moeite met het concept " ei " ...het is onontbeerlijk voor de crea kok, maar zowaar krijg ik rare gedachten over het eten van embryootjes...en dat ik dat eigenlijk ook niet wil.
Inderdaad... Ik heb het exact...Het is lekker, je kunt gerust denken aan de kip (mits gras of biologisch) maar het is opeens wel heel erg onsmakelijk als je denkt wat het nou exact is, dat eitje...
  zaterdag 5 november 2005 @ 02:33:24 #61
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_31981910
quote:
Op zaterdag 5 november 2005 02:31 schreef Tafkahs het volgende:

[..]

O ja dat ook, off guinness bier
serieus?





Dat ligt standaard in mijn koeling...naast de carlsberg ...enige biertjes die dit vrouwtje lekker vind
pi_31981918
quote:
Op zaterdag 5 november 2005 02:31 schreef SHE het volgende:

[..]

Omdat ik sport drink ik eiwit shakes..en dat is hoogwaardig biologisch eiwit ( beter dan wat je uit vlees/ei /zuivel haalt )


Ik denk dat het met de eiwitjes wel goed zit
Maarja, dan verbruik je ook extra veel

*wat veel vega's nog op!
  zaterdag 5 november 2005 @ 02:35:28 #63
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_31981933
quote:
Op zaterdag 5 november 2005 02:33 schreef the_disheaver het volgende:

[..]

Inderdaad... Ik heb het exact...Het is lekker, je kunt gerust denken aan de kip (mits gras of biologisch) maar het is opeens wel heel erg onsmakelijk als je denkt wat het nou exact is, dat eitje...
Zo bewust met je eten omgaan zet je aan het denken...echt. Ik had dit voorheen nooit, maar nu sta ik stil bij alles wat ik in mijn mond stop

Ik wil alleen niet zo'n freak worden...lijkt me ook weer heel ongezond
pi_31981944
quote:
Op zaterdag 5 november 2005 02:32 schreef SHE het volgende:

[..]

wat bedoelt u?
Dat ik ga slapen
Verdonk: we moet weer lachen om ons loonstrookje :')
Verdonk: niet links, ik ben niet rechts, maar recht door zee
journalist: niet scheel?
pi_31981947
quote:
Op zaterdag 5 november 2005 02:33 schreef SHE het volgende:

[..]

serieus?





Dat ligt standaard in mijn koeling...naast de carlsberg ...enige biertjes die dit vrouwtje lekker vind
Jepz
pi_31981962
quote:
Op zaterdag 5 november 2005 02:35 schreef SHE het volgende:

[..]

Zo bewust met je eten omgaan zet je aan het denken...echt. Ik had dit voorheen nooit, maar nu sta ik stil bij alles wat ik in mijn mond stop

Ik wil alleen niet zo'n freak worden...lijkt me ook weer heel ongezond
Online met een vivist zitten forum'men... Das ook wel heel erg (en ongezond)...(die vivist)
  zaterdag 5 november 2005 @ 02:39:24 #67
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_31981973
call me a n00b, maar wat de neuk is een vivist?
pi_31982010
quote:
Op zaterdag 5 november 2005 02:39 schreef SHE het volgende:
call me a n00b, maar wat de neuk is een vivist?
ow, iemand die alleen producten eet wat niks dood.

Dus zeker geen dieren, maar ook geen plantaardige producten wat na oogsten de plant dood.

Aardappels bijvoorbeeld, of spinazie, of paprika's of ehh, bijan alles dus..

Wat ie wel eet: vruchten (fruit). wortelknol ook geloof ik (al is dat niet helemaal zuiver)

Niet echt gezond dus, al zegt hij dat hij voedingspreparaten slikt, maar dat komt omdat de groenteaanbod in NL belabberd is (ofwel dat je wel vivist kunt zijn zonder te slikken)
  zaterdag 5 november 2005 @ 02:46:03 #69
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_31982048
Ik dacht dat veganisten, de fundamentalisten van de voeding waren...maar vivisten zijn dus de mohammed B's van het groenvoer?


Mij niet gezien hoor...

A girl's gotta eat
pi_31982081
quote:
Op zaterdag 5 november 2005 02:46 schreef SHE het volgende:
Ik dacht dat veganisten, de fundamentalisten van de voeding waren...maar vivisten zijn dus de mohammed B's van het groenvoer?


Mij niet gezien hoor...

A girl's gotta eat
Mij ook niet.. Je moet ergens de grens trekken. Ze hebben wel een punt, maar je leven moet ook leefbaar blijven. Als biologische veganist ben je ook al goed bezig
pi_32007728
quote:
Op zaterdag 5 november 2005 01:45 schreef BBQ-kip het volgende:
Mik het door de vla en eet het op, is prima te doen. Je gaat er ongelofelijk van naar het toilet en ik heb het diee dat het meer voor de darmwerking gebruikt wordt dan voor de Omega 3 enzo.
Koop gewoon olie, 1 of 2 lepeltjes en klaar.
Hoe weet je trouwens dat de concentratieproblemen veroorzaakt worden door een vermoedelijk tekort aan Omega 3?
Het is geen vermoedelijk tekort, er is zeker weten een tekort. Ik heb uitgezocht in welke producten zoal omega-3 vetzuren zitten, en het blijkt dat ik er niet of nauwelijks iets van binnen krijg. Daarnaast lijdt een tekort aan omega-3 vetzuren onherroepelijk tot tenminste een beetje concentratieverlies, hoe erg dat is verschilt per persoon natuurlijk. Ik heb het dan waarschijnlijk wat meer dan normaal.
Bovendien is een van mijn gezinsleden psycholoog, en die kan geen andere oorzaak vinden voor de concentratieproblemen.

Maar anyway, ik was ook al bang dat ik enorm veel van dat lijnzaad zou moeten eten voor enig effect - maar aangezien het heel goedkoop was heb ik het maar gewoon meegenomen. Die olie is dan weer verschrikkelijk duur en naar verluidt erg bitter.

Waar doe je die olie doorheen zonder dat de bittere smaak je eten bederft? Zo een paar lepeltjes nemen lijkt me niet verstandig - kunnen je darmen niet tegen.
Heeft Fok! verlaten, jeweetoch.
  zondag 6 november 2005 @ 03:14:29 #72
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_32014483
Als je een tekort hebt moet je dit aanvullen, lijkt me duidelijk.
Of daarmee je concentratieproblemen weg zijn, ik hoop het voor je.
Dat een psycholoog geen andere oorzaken kan vinden en het dus op een omega 3 tekort gooit, vind ik ronduit dubieus, ik zou dat zelf nooit doen (ergotherapeut), maar goed.

Je kunt gewoon 1 a 2 eetlepels lijnzaadolie per dag nemen, zo van het lepeltje naar binnen gieten, is zo gebeurd en niet vies en ook niet slecht voor je darmen (misschien in grote hoeveelheden, maar 2 eetlepels is peanuts).
De zaadjes kun je natuurlijk gewoon gebruiken, maar ik denk niet dat het heel veel voor je gaat doen, te weinig "werkzame stof".

En je kunt natuurlijk ook altijd lekker een vet visje eten
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_32017626
Vis eten? Blasfemie!
Ik ben wel vegetariėr hoor!

En nee, die psycholoog gooide het niet op een omega-3 tekort. Ze kon alleen geen oorzaak vinden, dus bleef voor mij dit als enige oorzaak over. Maar zoals je al zei, wat het probleem ook is, dat tekort moet sowieso aangevuld worden.
Heeft Fok! verlaten, jeweetoch.
  maandag 7 november 2005 @ 05:06:31 #74
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_32046966
quote:
Op zondag 6 november 2005 10:07 schreef m021 het volgende:
Vis eten? Blasfemie!
Ik ben wel vegetariėr hoor!
Oeps, niet goed gelezen in welk topic dit speelde
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_32049821
quote:
Op zondag 6 november 2005 10:07 schreef m021 het volgende:
Vis eten? Blasfemie!
Ik ben wel vegetariėr hoor!

En nee, die psycholoog gooide het niet op een omega-3 tekort. Ze kon alleen geen oorzaak vinden, dus bleef voor mij dit als enige oorzaak over. Maar zoals je al zei, wat het probleem ook is, dat tekort moet sowieso aangevuld worden.
Je weet dat er vegetarisch Omega-3 pillen verkrijgbaar zijn?? Met zeeeeewier
pi_32059893
Ik weet het, en ik las dat die (naast op Internet) in sommige natuurvoedingswinkels ook verkrijgbaar zijn. Dus ik naar de natuurvoedingswinkel in mijn buurt, bleken ze het niet te hebben.

En ik vond het zo onbeleefd om zomaar weg te gaan, dat ik daarom maar een pak lijnzaad heb gekocht.

ik moet echt leren 'nee' te zeggen
Heeft Fok! verlaten, jeweetoch.
pi_32060315
quote:
Op maandag 7 november 2005 16:15 schreef m021 het volgende:
Ik weet het, en ik las dat die (naast op Internet) in sommige natuurvoedingswinkels ook verkrijgbaar zijn. Dus ik naar de natuurvoedingswinkel in mijn buurt, bleken ze het niet te hebben.

En ik vond het zo onbeleefd om zomaar weg te gaan, dat ik daarom maar een pak lijnzaad heb gekocht.

ik moet echt leren 'nee' te zeggen
Nee leren zeggen is iets wat je moet leren, dujs beter vandaag dan morgen..

Met het bonnetje terug naar natuurwinkel en geld terug. Zeg maar dat mama het al voor je had gehaald ofzo.

Oja, als je het niet kunt vinden dus gewoon verder zoeken, is echt wel te krijgen.
pi_32060584
Ik doe meteen even een update over mijn ex-vegetarierschap.

Ongeveer een maandje of 2 1/5 eet ik weer vis (en een beetje vlees), en ben ik gestopt met melkproducten. Dit deed ik uit oogpunt van mijn geestelijke en lichamelijke gezondheid.

En het gaat goed! Voorheen was ik altijd verkouden, loopneus etc. Dat was meteen weg toen ik geen melk meer gebruikte. Mijn eczeem is er nog steeds, maar wordt telkens een klein beetje minder. Goed nieuws dus!

Het eten van vis en vlees begint te wennen. Ben eenmaal naaar McDonalds geweest, hopelijk hoeft dat niet meer. Het was vies. Ook andere vleessoorten vind ik meestal nog vies. Alleen kip wil nog wel. Vis gaat iets beter. Een grote vleeseter zal ik toch nooit worden.

Wat wel opvalt: melk stinkt! Bah! Alle melkproducten die ik tegenkomen ruiken naar bedorven zuivel... heel raar...
  zondag 13 november 2005 @ 01:24:56 #79
81237 releaze
best of both worlds
pi_32222416
ik ben sinds een paar maanden prakiserend vegerarier en heb niet het gevoel dat ik er qua gezondheid op achterui ga.. voel me niet vaker ziek of hoofdpijn, m'n concentratie is hetzelfde en ik voel me in het algemeen "fit" (voor iemand die niet sport)

alleen is de kwaliteit van slapen ontzettend achteruit gegaan. ik kan lang slapen en voel me uitgerust als ik wakker word, maar mn droomwereld is compleet ingestort zeg maar, en daar baal ik behoorlijk van. geen creatieve dromen meer en nachtmerries totdat ik erbij wakker word.
pi_32284967
Vroeger maakte mijn moeder op zondag altijd hachee of goulash, heeerlijk vond ik dat. Sinds ik vegetarier ben (zo'n 13 jaar) heb ik dat dus niet meer gehad. Laatst was ik bij de AH en daar zag ik van Knorr van die zakjes (voor goulash en hachee dus) waar je dan alleen nog groente en...vlees... moet toevoegen. Er moeten eigenlijk runderlappen bij maar nu vroeg ik me af welk vegetarisch product ik hiervoor het beste zou kunnen gebruiken. Welke vleesvervanger zou qua smaak het beste in de buurt komen en overleeft 1,5 uur stoven?
  dinsdag 15 november 2005 @ 13:54:30 #81
81237 releaze
best of both worlds
pi_32285172
quote:
Op dinsdag 15 november 2005 13:46 schreef vriendinnie het volgende:
Vroeger maakte mijn moeder op zondag altijd hachee of goulash, heeerlijk vond ik dat. Sinds ik vegetarier ben (zo'n 13 jaar) heb ik dat dus niet meer gehad. Laatst was ik bij de AH en daar zag ik van Knorr van die zakjes (voor goulash en hachee dus) waar je dan alleen nog groente en...vlees... moet toevoegen. Er moeten eigenlijk runderlappen bij maar nu vroeg ik me af welk vegetarisch product ik hiervoor het beste zou kunnen gebruiken. Welke vleesvervanger zou qua smaak het beste in de buurt komen en overleeft 1,5 uur stoven?
ik vraag me dat ook wel af. om eerlijk te zijn denk ik juist dat het lekkere van hachee juist het gestoofde vlees is, er gebeurt iets met dat vlees waar het zo heerlijk glibberig van word en zo'n zachte smaak van krijgt

ik denk dat je met seitan wel een klein endje kan komen, heeft zo'n draadjesstructuur.. vooral als je het zelf maakt kan je het glibberig krijgen ipv taaier denk ik..maar die smaak, tja.. of het in de buurt komt...

ik wil het zelf iig een keer proberen te maken. hachee is heerlijk!
  dinsdag 15 november 2005 @ 15:10:18 #82
81237 releaze
best of both worlds
  dinsdag 22 november 2005 @ 14:37:00 #83
22914 Shark.Bait
Deze zin geen werkwoord.
pi_32479723
quote:
Op dinsdag 15 november 2005 13:46 schreef vriendinnie het volgende:
Welke vleesvervanger zou qua smaak het beste in de buurt komen en overleeft 1,5 uur stoven?
je stooft het toch vanwege het taaie vlees?-zodat dat beter te kauwen is. Als je het vlees weghaalt, zal het wel een stuk sneller kunnen, logischerwijs gezien.
Too many men / There's too many people / Making too many problems / And not much love to go round / Can't you see This is a land of confusion - Genesis
pi_32544970
Er schijnt een vorm van vegetarisme te bestaan waarbij ook geen knoflook gegeten wordt. Weet iemand waarom dat is?
  donderdag 24 november 2005 @ 19:36:55 #85
65653 Spindizzy
FUCK-A-DOODLE-DO!
pi_32545253
De vedische keuken gebruikt geen knoflook. De knoflookplant gaat dood na het oogsten van de knoflook. In die keuken gebruiken ze alleen ingredienten van planten die niet doodgaan na het oogsten van het gedeelte dat je wilt eten.
Nothing is ever easy Zeddicus Zu'l Zorander (Wizard's First Rule)
Go then, there are other worlds than these Jake (The Gunslinger)
pi_32546437
En wat is de reden daarachter? Het is slecht om dode dingen te eten oid?
Heeft Fok! verlaten, jeweetoch.
  donderdag 24 november 2005 @ 20:27:31 #87
65653 Spindizzy
FUCK-A-DOODLE-DO!
pi_32546700
Dat zal wel ja. Ze klinken nogal boomknuffelig.

Maar goed, het zijn voornamelijk Indiase gerechten die ze maken dus daar wordt het al een stuk interessanter van
Nothing is ever easy Zeddicus Zu'l Zorander (Wizard's First Rule)
Go then, there are other worlds than these Jake (The Gunslinger)
pi_32547706
Het is volgens de vivisten slecht om planten te doden.

Vegetariers vinden het onacceptabel dat je dieren dood om de mens te voeden. Het vivisme gaat een stapje (ehh, stap) verder door ook geen producten te eten waar de plant dood gaat bij comsumtie (te denken valt aan spinazie, sla, aardappels, enzo).

Wat eten ze wel? Fruit, veel fruit. En wortelknool ofzo. En slikken veel suplementen (maar men zegt wel dat ze daar genoodzaakt zijn doordat de huidige markt geen grote aanbod in dit soort producten heeft. Dat het dus wel mogelijk zou zijn te blijven leven als vivist, zonder extra suplementen.

Ik begrijp ze wel, waarom planten dood als je het al niet accepteert om dieren te doden, maar je moet imo ergens de grens trekken. Dat ligt bij mij momenteel nog gewoon bij vegetarier.
pi_32550134
Volgens mij is knoflook en ui geen onderdeel van de vedische keuken, omdat deze het lichaam teveel ...ehh opfokken zeg maar. Daarom is ook zwarte en chocola 'verboden'. Tegelijkertijd schijnt het zo te zijn dat in de ayurvedische leer de medicinale werking van ui en knoflook gebruikt wordt. Het heeft in ieder geval niets te maken met het al dan niet doodmaken van planten. Daarvoor moet je dan weer bij de vivisten zijn. En dat gaat mij ook een stap te ver. Zelfs veganisme lijkt me bijzonder moeilijk.
  FOK!fossiel woensdag 30 november 2005 @ 00:08:27 #90
1455 Keroppi
kool kikker
pi_32686004
quote:
Op zaterdag 5 november 2005 02:25 schreef SHE het volgende:
Alleen krijg ik steeds meer moeite met het concept " ei " ...het is onontbeerlijk voor de crea kok, maar zowaar krijg ik rare gedachten over het eten van embryootjes...en dat ik dat eigenlijk ook niet wil.
Een ei is geen embryo hoor...

Pas wanneer er een haan bij de kippen heeft gelopen (en dat is dus niet het geval) kan er bevruchting plaatsvinden en ontstaat er een zygote die uitgroeit tot een embryo.

Dit soort hysterische statements over 'embryo's eten" ... brrr... mensen denk toch even na voordat je wat zegt...
Chick on a mission
pi_32686373
Ik zie een ei ook niet als een onvolgroeid embryo, het is alleen een voederzak ofzo (iew, dat klinkt nou wel een beetje ranzig ). Ik doe niet graag uitspraken over iets wat ik nooit gezien heb, maar het lijkt me niet dat ze totaal zinloos een hen rond laten lopen bij de kipjes om ze te bevruchten.

Maar goed, ik kom me ook maar eens melden, want ik ben dus ook een vegetariėr. Ik heb de datum van beginnen nooit geprikt, maar ik denk al een jaar of 7 of 8. Ik zie hier een aantal mensen praten over gezondheidsissues nadat ze net vegetariėr zijn geworden of vice versa, maar ik zou niet te snel conclusies trekken (placebo effect enzo). Ik heb ook een lange periode van vermoeiheid doorgemaakt, maar dat was al voordat ik vegetariėr werd. Echter, toen ik eenmaal vegetariėr was gingen mensen gelijk van die suffe verbanden trekken tussen mijn vermoeidheid en mijn vegetarisme. Duh, ik had het al eerder...

Ik weet niet precies wat het doel van dit topic is, is me uit de OP niet helemaal duidelijk. Ik kom hier in ieder geval niet om tot in den treure mijn levensstijl te moeten verdedigen, want dat ben ik na die jaren eigenlijk wel beu. Als het voor het uitwisselen van recepten is hou ik me aanbevolen, voel me wat inspiratieloos de laatste tijd.
pi_32687524
Tuurlijk is een ei geen embryo. Het is geen dier, en het lijkt me helder dat een vegetarier gerust een ei 'mag' eten.
Afgezien het dierenwelzijn van de kippen (gelukkig zijn er gras en biologische eieren, en zijn legbatterijkippen bijna verboden (nouja, bijna...2012, en scharreleieren heeft imo ook een wat te positieve naam...)

Maar ik vind het ei uberhaupt al raar en eng. Bovendien is het onderdeel van een het leven van een kip. Er zijn genoeg argumenten voor mijzelf te denken waarom een ei niet erg is, toch blijf ik het raar en eng vinden. Ik eet ze ook wel, maar wel zo weinig mogelijk...

Doel van dit topic? Tsja, zeker dus niet de discussie tussen vega's en niet vega's. Het is een vaga-topic (dus misschien wel discussie tussen de vega's). Voor de rest recepten en problemen (gezondheid, maar ook waar kan ik product X vinden, of wat is een goede vervanger voor Y).
  woensdag 30 november 2005 @ 08:30:35 #93
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_32689263
gaat nu al 2 maandjes super...voel me herboren sinds ik vlees eruit geflikkerd heb. Wel wil ik bij een speciale gelegenheid gewoon een stukje vlees eten. Maar goed, ik doe ook niet vegetarisch uit prinicpiele overwegingen, maaar uit gezondheids oogpunt.
Ik vind het aanbod vleesvervangers echt heel goed, ik heb ze ook nodig, aangezien ik 6 dagen per week sport en ik mijn ijzer, B's en eiwitten dringend nodig heb.

Ben gek genoeg ook minder vis gaan eten, zo goed als niet zelfs...dat vind ik wel vreemd, want ik at heel veel vis.
Moet mezelf er toch maar toe dwingen, want de tonijn heb ik eigenlijk wel nodig.

Al met al vind ik het dus heel fijn, mijn maagklachten en hoofdpijnen zijn verdwenen en ik voel me fysiek gewoon fitter.

Jeeej
pi_32691102
quote:
Op woensdag 30 november 2005 01:17 schreef the_disheaver het volgende:
Maar ik vind het ei uberhaupt al raar en eng. Bovendien is het onderdeel van een het leven van een kip. Er zijn genoeg argumenten voor mijzelf te denken waarom een ei niet erg is, toch blijf ik het raar en eng vinden. Ik eet ze ook wel, maar wel zo weinig mogelijk...
Grappig, ik heb juist meer iets tegen melk. Dat vind ik nou zo'n ranzig idee, een beetje moedermelk van een ander dier gaan drinken. Melkproducten zoals kaas en yoghurt vind ik dan nog wel toegevoegde waarde hebben, maar "gewoon" melk?

Trouwens, deze week bij de Albert Heijn zijn de Tivall Rondo's 2e halve prijs. Ik heb spinazie en Grieks meegenomen. Ik eet niet heel vaak van dat soort vleesvervangers (dus één pakje is gelijk de vriezer in gegaan), ik neem ook vaak dingen zoals nootjes of ijzerrijke groente.
pi_32691302
Om me maar even te melden als vega en iets toe te voegen aan het gezondheidsissue:
Ik ben een jaar of drie vega; eet niet overdreven gezond (bijvoorbeeld weinig fruit) en vervang vlees met vnl vleesvervangers en af en toe noten. Gebruik veel zuivel. Heb laatst wat bloedbepalingen laten voor de zekerheid; foliumzuur, vit. B12 en hemoglobine laten checken. Deze zullen als eerste omlaag gaan als je helemaal stopt met vlees en vis eten en dit niet ergens mee vervangt. Maar ze waren alledrie ok Moraal: vlees en vis vervangen is een eitje
Jesus saves but death prevails.
pi_32693227
quote:
Op woensdag 30 november 2005 10:38 schreef Rosella het volgende:

[..]

Grappig, ik heb juist meer iets tegen melk. Dat vind ik nou zo'n ranzig idee, een beetje moedermelk van een ander dier gaan drinken. Melkproducten zoals kaas en yoghurt vind ik dan nog wel toegevoegde waarde hebben, maar "gewoon" melk?

Trouwens, deze week bij de Albert Heijn zijn de Tivall Rondo's 2e halve prijs. Ik heb spinazie en Grieks meegenomen. Ik eet niet heel vaak van dat soort vleesvervangers (dus één pakje is gelijk de vriezer in gegaan), ik neem ook vaak dingen zoals nootjes of ijzerrijke groente.
Ik heb weer niets tegen melk qua diervriendelijkheid, of 'engheid', maar drink het wel nooit. Voornamelijk omdat ik het gewoon niet lekker vindt.

Ik zag die aanbieding gister, alleen was er nog maar 1 rondo in het schap, dan is de 2de voor halve prijs wel een beetje moeilijk meenemen....
  woensdag 30 november 2005 @ 15:27:40 #97
3878 Vork
Manisch creatief
pi_32697942
Ik vind de gedroogde sojabrokken (verkrijgbaar bij reformwinkels) steeds meer een idealere vleesvervanger worden. Die zakken koop je voor nog geen 3 euro, waar je toch wel een flink aantal keren van kunt eten en daarnaast nemen ze de smaak van kruiden enzo ook nog eens goed op. Het enige nadeel is dat ze toch wel 20 minuten moeten koken, voordat ze goed zacht en hapbaar zijn (waar andere vegaproducten meestal maar een paar minuten bereidingstijd nodig hebben). Eigenlijk kende ik het niet, totdat m'n vriendin er een keer mee aan kwam zetten. Goedkopere vleesvervangers zijn er niet. Nu we die dingen een paar keer per week eten, scheelt dat gewoon echt in geld.

Maar er gaat natuurlijk niets boven die balletjes van Tivall. Helemaal niet als je er zelf nog een flinke berg goede satesaus bij gooit. .
pi_32698238
AH heeft ook sojamelk & soja-yoghurt in de Bonus deze week..
Mon 'en!
pi_32716282
Kan iemand mij vertellen of er nog verschil zit in smaak tussen de verschillende merken soja-melk? Ik heb namelijk laatst de sojamelk van SO-good gekocht, maar ik vond het toch zo ontzettend vies... Terwijl ik eigenlijk veel liever sojamelk zou drinken dan gewone melk... Heeft er iemand tips voor mij???
pi_32718909
Ik vind de gekoelde versie van Alpro Soja (natural fresh) wel okee. Maar sojamelk smaakt altijd flink naar sojabonen. Je zou de smaakjes kunnen proberen. Bijvoorbeeld Perzik-abrikoos smaakt naar niet-zure yoghurtdrink.

Ik heb het mezelf léren drinken..
Mon 'en!
  donderdag 1 december 2005 @ 10:05:17 #101
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_32720113
Vervangen de vegetariėrs alhier veel zuivelproducten en vleesproducten door soja eigenlijk?

Ik ben zelf geen vegetariėr maar moet wel oppassen met soja, omdat dit de schildklierwerking belemmerd, en daar ik schildklierpatiėnt ben, er extra op moet letten.
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_32720229
quote:
Op donderdag 1 december 2005 10:05 schreef BBQ-kip het volgende:
Vervangen de vegetariėrs alhier veel zuivelproducten en vleesproducten door soja eigenlijk?

Ik ben zelf geen vegetariėr maar moet wel oppassen met soja, omdat dit de schildklierwerking belemmerd, en daar ik schildklierpatiėnt ben, er extra op moet letten.
Ja althans ik wel. Ik drink geen zuivel meer maar ik eet het nog wel, omdat ik melk niet meer lekker vind. Erg raar want ik vond het vroeger erg lekker, maar nu proef ik een beetje en nare smaak, als of de melk niet zuur is (nee de melk was nog goed).

Maar je ook bij de Albert Hein ed. vleesvervangers vinden, die gebaseerd zijn op zuivel. Uiteraard kan je het ook aanvullen met noten / pinda's en pijnboompitten.
"The more you know who you are, and what you want, the less you let things upset you."
pi_32720653
quote:
Op donderdag 1 december 2005 10:05 schreef BBQ-kip het volgende:
Vervangen de vegetariėrs alhier veel zuivelproducten en vleesproducten door soja eigenlijk?

Ik ben zelf geen vegetariėr maar moet wel oppassen met soja, omdat dit de schildklierwerking belemmerd, en daar ik schildklierpatiėnt ben, er extra op moet letten.
Zuivel niet, ik drink gewoon geen melk en vervang het ook niet door sojamelk en ik eet gewone kaas en yoghurt e.d. Sommige vleesvervangers die ik eet zijn wel op basis van soja meen ik, maar ik eet die niet heel vaak.
pi_32931028
Zeg, wordt er nog een beetje in dit topic gepost of zit iedereen maar een beetje te vegeteren?
pi_32933178
quote:
Op donderdag 8 december 2005 22:47 schreef thabit het volgende:
Zeg, wordt er nog een beetje in dit topic gepost of zit iedereen maar een beetje te vegeteren?
Weing vega-nieuws te vertellen eigenlijk...

Maar bijna kerst, post hier je kerstdiner!

Ik heb nog geen flauw idee
pi_32934849
Ik ga gourmetten en moet zelf voor vegetarisch spul zorgen. Nou ja, eigenlijk misschien maar goed, anders krijg ik alleen maar de standaard Tivall spullen en da's niet erg feestelijk. Als iemand een recept heeft voor vegetarische burgers kan ik daar mini-varianten van maken. Ik heb al eens eerder wat gexperimenteerd met bonenburgers en kikkererwtenburgers, maar het werd nooit echt een succes.
pi_32941043
Oh mij maakt het niet uit of het niet feestelijk is, die tivall dingen zijn toch lekker?

Mijn kerstmenu is gewoon een geitenkaasje uit de oven doen, spinazie en krieltjes ofzo erbij. Voor mijn ouders en mijn lief ga ik gewoon vleesch klaarmaken
pi_32942278
quote:
Op vrijdag 9 december 2005 11:57 schreef mallemeid het volgende:
Oh mij maakt het niet uit of het niet feestelijk is, die tivall dingen zijn toch lekker?
Precies. Die Tivall Balletjes gooi ik overal doorheen. Ze zijn zo lekker neutraal gekruid.
Heeft Fok! verlaten, jeweetoch.
pi_32963017
Ja, dat is ook wel zo, maar voor de kerst wil ik wel eens iets anders.

Die Tivall balletjes snij ik trouwens meestal in stukjes en dan bijvoorbeeld roerbakken met boontjes, een ui, lekker wat kruiden en dan gekruide rijst erbij.
pi_33056880
Hoe gaan jullie om met dode beestjes in je kerstpakket?

Zelf heb ik er geen enkele moeite mee om de kleinere dingen aan vrienden weg te geven. Maar dit jaar zit in het standaardpakket van mijn bijbaantje een flinke homp vlees (naar keuze) van 1 kg. Ik heb er moeite mee om zoiets dan weg te geven omdat ik daarmee dan iemand de gelegenheid geef om zich helemaal vol te vreten met dat vlees. En dat is behoorlijk strijdig met mijn opvattingen. Vlees eten voor de voedingsstoffen (en daar dan ook nog van genieten) kan ik begrijpen. Maar ik ben er zeer op tegen zodra het puur en alleen uit lust gebeurd.
Nou ja, ik hoop dat mijn wens om geen vlees te krijgen (dit was geen standaard optie) gerespecteerd wordt. Anders kijk ik maar eens of ik er een paar katten blij mee kan maken.
pi_33057895
Naar mijn mening is het erg vreemd dat er sowieso een kilo vlees inzit. Er zullen meer vegetariers zijn die hier niets mee kunnen lijkt me?

Maargoed, ik heb me ook altijd afgevraagd waarom het uitzendbureau waar ik voor werkte elk jaar een fles wijn aanbood voor zijn personeel, terwijl juist een uitzendbureau een flinke hap moslims in zijn personeelsbestand heeft. Maargoed, misschien denk ik weer eens te veel na.

[ Bericht 0% gewijzigd door marsterretje op 13-12-2005 23:04:11 ]
pi_33058508
Ik werk bij een groot bedrijf die wel een beetje rekening houden met grote minderheden. Okey, ze doen er wel zuivelproducten in, en ik vermoed dat de brie van vorig jaar niet met dierlijk stremsel was maar ze zullen er niet zo snel vlees in gooien (alleen weet ik nog niet zo zeker of dat komt omdat vlees niet zolang houdbaar is, of echt om vegetariers tegenmoet te doen, maar ach

Voor grote bedrijven zal het dus wel meevallen. Bij kleinere zul je wss veel sneller er vlees in zien zitten. 1 kg lijkt me erg veel... Maar bij een klein bedrijf zul je ook veel sneller er wat tegen kunnen doen. Hopelijk...
  woensdag 14 december 2005 @ 06:55:08 #113
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_33064089
Een kerstpakket/cadeau is over het algemeen iets wat leuk moet zijn voor de massa, voor de gemiddelde medewerker dus (niet dat die bestaat, maar goed).
Je kunt alles wel aanpassen aan alle minderheden die er bestaan zeg...
De een is allergisch voor tarwe, niks met tarwe erin.
De ander is vegetariėr, geen vlees erin.
Nog een ander houdt niet van drop, geen drop erin.
Weer een ander is moslim, geen haram-producten erin.
Wat er dus op neer komt dat het bedrijf maar geld moet gaan geven, dan is iedereen zo'n beetje tevreden (ook niet eens trouwens, veel mensen vinden geld krijgen veel minder leuk dan een pakketje)... maar geld geven is toch niet leuk!
Als je met kerst iets van je werkgever krijgt moet je dat gewoon als extraatje zien, een presentje, wat je niet bevalt dat geef je maar weg of desnoods flikker je het in de kieperton.
Je kan het nooit iedereen naar de zin maken natuurlijk.
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  woensdag 14 december 2005 @ 09:10:09 #114
3878 Vork
Manisch creatief
pi_33064873
Mijn kerstpakket van vorig jaar bevatte in totaal geloof ik twee blikjes vis en een of ander ham-nogwat sausje op een grote doos met verder van allerlei soorten levensmiddelen (geen alcohol overigens). Ik kan me ook niet voorstellen dat ze veel vlees in een kerstpakket dat bestaat uit over het algemeen houdbare producten zouden proppen.

Het blijft natuurlijk gewoon een extratje en als je er zoveel mogelijk verschillende producten in stopt, dan heeft iedereen nog wat over en weggeven is ook leuk.
pi_33081774
Ik snap ook wel dat je met een kerstpakket niet iedereen blij kunt maken, maar het gaat mij erom dat er zo'n ruim bovengemiddelde hoeveelheid vlees in zit (standaard). Dat het zo veel is, is op zich niet zo vreemd omdat mijn bijbaantje in de voedselverwerkende industrie is. Ze zullen alles dus wel aanzienlijk goedkoper dan normale bedrijven kunnen krijgen. Ik krijg gelukkig ook genoeg fruit en een kerststol (en ander spul), dus over het algemeen zal ik er ook wel blij mee zijn.
pi_33178200
Zo, zoals ik eigenlijk wel verwacht had een geheel zuiver kerstpakket Naja, er zal hier een daar nog wel een bepaald E-nummertje op staan, maar wel een leuk pakket
pi_33231117
Hierom doe ik dus ook niet aan kerstpakketten.
pi_33238616
In mijn kerstpakket zat er een blik ossenstaart soep en een blik kip ragout, daar zijn mijn ouders weer blij mee. Verder was het een ontbijtpakket dus verder geen vlees. Vond het wel netjes ben er ook zeer blij mee.
Dus niet veel vlees (gelukkig maar) en ach het gaat om het gebaar toch..
pi_33320157
Tivall heeft nu ook diepvries-vega-dingen . De mini frikandellen die ik vandaag heb geproefd, smaakten goed. De overige varianten moet ik nog proberen .
  donderdag 22 december 2005 @ 21:06:07 #120
13804 MouseOver
Cabdriver from Hell
pi_33320981
quote:
Op donderdag 22 december 2005 20:47 schreef Wolfje het volgende:
Tivall heeft nu ook diepvries-vega-dingen . De mini frikandellen die ik vandaag heb geproefd, smaakten goed. De overige varianten moet ik nog proberen .
Ik heb het topic even snel doorgelezen en ik zag ergens iemand zeggen dat hij/zij die gewone tivallburgers ook in de vriezer gooide. Heeft iemand daar nog meer ervaring mee? Ik was er altijd van overtuigd dat ze uit elkaar zouden vallen.
Vampire Romance O+
pi_33330446
Mijn ouders slaan altijd voorraden vleesvervangers (alles, dus ook de Tivall spullen) in, in hun vriezer. Nooit problemen mee gehad, smaakt een half jaar later nog steeds prima.
Heeft Fok! verlaten, jeweetoch.
pi_33377119
quote:
Op donderdag 22 december 2005 21:06 schreef MouseOver het volgende:

[..]

Ik heb het topic even snel doorgelezen en ik zag ergens iemand zeggen dat hij/zij die gewone tivallburgers ook in de vriezer gooide. Heeft iemand daar nog meer ervaring mee? Ik was er altijd van overtuigd dat ze uit elkaar zouden vallen.
Ik heb dat een tijdje gedaan, heel veel inslaan en dan per stuk in een diepvrieszak en dan invriezen. Een avond vantevoren het uit de vriezer halen en in de koelkast ontdooien of gewoon gelijk in de pan, gaat gewoon goed . Ook met quorn trouwens.

Duh, of anders lees ik nog ff verder
  zaterdag 7 januari 2006 @ 00:05:39 #123
129127 .Tarzan.
Zwaaien met die billen
pi_33785532
.Tarzan. meld zich
pau·per (de ~ (m.), ~s)= 1 maatschappelijk misdeeld persoon => arme
to·pic (de ~, ~s) = 1 onderwerp van gesprek
pau·per·to·pic = TVP
pi_33795695
quote:
Op donderdag 22 december 2005 20:47 schreef Wolfje het volgende:
Tivall heeft nu ook diepvries-vega-dingen . De mini frikandellen die ik vandaag heb geproefd, smaakten goed. De overige varianten moet ik nog proberen .
Ik vond die mini frikandellen niet zo lekker, had ze in de oven gedaan maar ze kwamen er niet lekker uit.
Die mini balletjes zijn heerijk met sate saus
  zaterdag 7 januari 2006 @ 13:21:38 #125
129127 .Tarzan.
Zwaaien met die billen
pi_33796106
Waar is die Tival?

[ Bericht 38% gewijzigd door .Tarzan. op 07-01-2006 13:30:32 ]
pau·per (de ~ (m.), ~s)= 1 maatschappelijk misdeeld persoon => arme
to·pic (de ~, ~s) = 1 onderwerp van gesprek
pau·per·to·pic = TVP
  zaterdag 7 januari 2006 @ 13:23:11 #126
13804 MouseOver
Cabdriver from Hell
pi_33796149
Ik heb dat diepvriesding bij de lokale appie ook niet zien liggen.. volgens mij hebben ze hem niet landelijk in het assortiment.
Vampire Romance O+
pi_33797715
http://www.tivall.nl/filialen.html Hier kan je kijken of ze ze bij jou in de buurt verkopen
  zaterdag 7 januari 2006 @ 15:16:20 #128
129127 .Tarzan.
Zwaaien met die billen
pi_33799650
Daar zitten zeker eieren in. Ik ben lacto vegetarier.
pau·per (de ~ (m.), ~s)= 1 maatschappelijk misdeeld persoon => arme
to·pic (de ~, ~s) = 1 onderwerp van gesprek
pau·per·to·pic = TVP
pi_33801514
ja er zitten wel eiwitten in van kippen eieren idd
  zaterdag 7 januari 2006 @ 16:45:14 #130
129127 .Tarzan.
Zwaaien met die billen
pi_33802495
Helaas, dat word weer pindakaas.
pau·per (de ~ (m.), ~s)= 1 maatschappelijk misdeeld persoon => arme
to·pic (de ~, ~s) = 1 onderwerp van gesprek
pau·per·to·pic = TVP
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')