Tuinkruiden is het lekkerst, maar bijna allemaal zijn ze lekkerquote:Op zaterdag 1 oktober 2005 15:13 schreef Cat_Byte het volgende:
Ik houd van hartig. Op mijn brood zit dan ook vaak (vegetarische) kaas, en vegetarische gerookte ham van de AH. Liefst met een klodder mosterd erbij.
@marsterretje: welke paté bedoel je? Die worstjes die bij de gewone vleeswaren op brood liggen? Ik vind de filet americain-variant daarvan ook best te pruimen. Zeker als je daar een berg peper op gooit.
Ja die ja. Ze zijn redelijk te eten, de tuinkruiden zijn vind ik de beste. En, er zit geen melk(producten) in.quote:Op zaterdag 1 oktober 2005 15:13 schreef Cat_Byte het volgende:
@marsterretje: welke paté bedoel je? Die worstjes die bij de gewone vleeswaren op brood liggen? Ik vind de filet americain-variant daarvan ook best te pruimen. Zeker als je daar een berg peper op gooit.
Yum! Lekker een zelfgebakken snee donker brood met humus en daarop een stuk geroosterde paprikaquote:Op donderdag 29 september 2005 12:20 schreef marsterretje het volgende:
Broodjes humus roeleren, trouwens.
Maak je wel eens lasagne? Mooi, dat kan prima zonder vlees.quote:Op zondag 2 oktober 2005 03:19 schreef Axioma het volgende:
een vriend van me heeft een vegetarische vriendin voor wie hij wil koken (iets wat toch vaak mis lijkt te gaan, althans een lekker vegetarisch gerecht zien te vinden). Hebben jullie nog recepten om zowel vega's als niet vega's aan te tonen dat vegetarisch eten wel degelijk lekker is?![]()
Aan het eten as we speak!quote:Op zondag 2 oktober 2005 10:39 schreef Spindizzy het volgende:
[..]
Yum! Lekker een zelfgebakken snee donker brood met humus en daarop een stuk geroosterde paprika
Onderstaand recept heb ik een niet-vego vriendin voorgezet en dat was haar eerste keer echt vego eten. Daarna heeft ze een aantal vegokookboeken aangeschaft omdat ze nu doorheeft dat vegetarisch koken helemaal niet saai, vies en flauw is.quote:Op zondag 2 oktober 2005 03:19 schreef Axioma het volgende:
Hebben jullie nog recepten om zowel vega's als niet vega's aan te tonen dat vegetarisch eten wel degelijk lekker is?![]()
Gehakt vervangen door stukjes pompoen, smaakt heerlijk en zo kom je nog aan je ijzer ook!quote:Op zondag 2 oktober 2005 10:40 schreef marsterretje het volgende:
[..]
Maak je wel eens lasagne? Mooi, dat kan prima zonder vlees.
Vervang het gehakt door veel groenten, paprika is aan te raden.
Knal er een xtra laag in, gemaakt van geroerbakte spinazie. Eerst uitje bakken, dan spinazie erbij (mmmm 5 ons) en laten slinken.
Je hebt dus twee soorten inhoud in de lasagne, een laag tomaten-groente spul, en een laag spinazie spul.
Lukt bijna altijd, ziet er mooi uit en is ook nog eens lekker.
Ook een optie, en bovendien een seizoensgroente, dus makkelijk en goedkoop te krijgen.quote:Op zondag 2 oktober 2005 13:25 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Gehakt vervangen door stukjes pompoen, smaakt heerlijk en zo kom je nog aan je ijzer ook!![]()
Vroeger, toen ik een tijd geen suiker at (1997 dacht ik) at ik ook wel eens Tartex. Ik vond het het aller- allervieste wat je op je brood kon smeren. Getver.quote:Op zondag 2 oktober 2005 15:44 schreef Cat_Byte het volgende:
Ik heb gister Tartex gegeten. En wel de variant Pesto...errug lekker! Jammer dat je daarvoor dan weer speciaal naar een natuurwinkel moet gaan. Ik hou meer van alles in 1 keer bij de Appie.
Toevallig eet ik het vanavond, maar dan met spinaatquote:Op zondag 2 oktober 2005 14:44 schreef marsterretje het volgende:
[..]
Ook een optie, en bovendien een seizoensgroente, dus makkelijk en goedkoop te krijgen..
Je hebt verschillende smaken Tartex. Ik zelf vind champi en mexican lekker. Van die champi is ook een Zonnatura versie te koop, bij de grotere Appie.quote:Op zondag 2 oktober 2005 16:01 schreef marsterretje het volgende:
[..]
Vroeger, toen ik een tijd geen suiker at (1997 dacht ik) at ik ook wel eens Tartex. Ik vond het het aller- allervieste wat je op je brood kon smeren. Getver.
Maar toen was er ook nog geen pesto in NL. Misschien dat het nu beter is, who knowes...
Ik zou niet meer weten hoe leverpastei ruikt, maar de champi versie lijkt idd een beetje op smeerleverworst.quote:Op woensdag 5 oktober 2005 00:23 schreef Spindizzy het volgende:
Ik heb Tartex nooit gekocht omdat ik me helemaal voorstelde dat het ruikt als leverpastei (). Ruikt het inderdaad zo?
Ik volgens mij nog wel... Zal vanavond is kijkenquote:Op maandag 3 oktober 2005 06:45 schreef BBQ-kip het volgende:
Iemand hier toevallig een recept voor pompoentaart?
Als je zou willen doen, graagquote:Op woensdag 5 oktober 2005 17:56 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Ik volgens mij nog wel... Zal vanavond is kijken
Pindakaas.quote:Op donderdag 29 september 2005 20:10 schreef Martijn_77 het volgende:
Wat eet een vegetarier eigenlijk s'middags op zijn brood?
Nee, hij zei dat de mens tig jaar geleden opeens vlees ging eten, en dat het lichaam zich daar op aanpaste (o.a. "twee keer zo korte darmen!"). Daaromheen nog een heel verhaal dat mensen die vlees aten "het snapten" en dat vegetariėrs dus "verraders van onze soort" zijn.quote:Op zondag 30 oktober 2005 00:12 schreef Setambre het volgende:
Nee hij zei volgens mij dat de mens voor het eerst in lange tijd veel vlees kon eten en daardoor haar darmstelsel kon verkorten...
Nu kan ik jou eens beschuldigen van 'niet opletten'.quote:Op zondag 30 oktober 2005 01:11 schreef Setambre het volgende:
Hij heeft zelfs gezegd dat de mens in de tijd van de ijstijd boomschors heeft gegeten en appels.
dat klinkt heerlijkquote:
Doel je nu op bovenstaande discussie over wat een cabaretier gezegd zou hebben?quote:Op zondag 30 oktober 2005 13:40 schreef Prego het volgende:
en: ik word doodziek van de 'strijd' tussen vegateriche en vleesetende mensen. tegenwoordig is dat een keuze, respecteer dat gewoon van elkaar.
Fucking grrrrreat!quote:Op zaterdag 5 november 2005 01:52 schreef okkith het volgende:
heb vandaag een heerlijke provencaalse aardappelschotel gegeten, heerlijk tomaat, aardappel, zoete uitjes, mais, weet ik veel... behoorlijk lekker dus
Brcocoli of sla is een uitstekende basis voor ijzer (meer dan spinazi). Ik weet wat je met protesteren bedoelt, vlees stinkt ook. Zeker als je het een tijd niet hebt gegeten.quote:Op zaterdag 5 november 2005 02:17 schreef SHE het volgende:
Ik zorg voor mijn zuivel; gezien mijn sporten , vind ik het belangrijk om kwark/yoghurts e.d binnen te krijgen
voor mij is een vegetarisch dieet dna ook geen principiele overweging, maar een noodzakelijk. Mijn lichaam protesteert bij vlees
( en dan te bedenken dat ik echt de grootste vlees liefhebber ben die er bestaat...ironie ten top)
Alleen merk ik dat mijn lijf herstelt in ultra rap tempo...
Ik eet bijzonder veel ijzerrijke groentjes en B's haal ik uit mijn zuivel
Ik denk dan ook dat ik niets tekort kom...
Met die 1 keer/maand krijg je je b12 (om speciifiek te zijn) en ijzer niet binnen ;-)quote:Op zaterdag 5 november 2005 02:07 schreef Tafkahs het volgende:
Ik eet sinds een jaar montjesmaat vlees (1x per maand ofzo) en dat bevalt prima. Het probleem van vegetariers is eigenlijk dat ze vitamine b en ijzer tekort komen. Dat kan een downer zijn, heb ik gemerkt.
Melk drink ik niet meer.
Eiwit? (vast wel, zo moeilijk is dat niet..)quote:Op zaterdag 5 november 2005 02:17 schreef SHE het volgende:
Ik denk dan ook dat ik niets tekort kom...
recept?quote:Op zaterdag 5 november 2005 01:52 schreef okkith het volgende:
heb vandaag een heerlijke provencaalse aardappelschotel gegeten, heerlijk tomaat, aardappel, zoete uitjes, mais, weet ik veel... behoorlijk lekker dus
een zacht gemodificeerd eiwitquote:Op zaterdag 5 november 2005 02:25 schreef SHE het volgende:
Toch mis ik mijn vleesjes wel hoor...Ik ben echt een liefhebber ( zo iemand die s' ochtends een steak kan wegwerken)
maar ik weet dat dat psychisch is...mijn lijf voelt zich 1000x maal beter. Ik snap nu de uitdrukking " je bent wat je eet "
Alleen krijg ik steeds meer moeite met het concept " ei " ...het is onontbeerlijk voor de crea kok, maar zowaar krijg ik rare gedachten over het eten van embryootjes...en dat ik dat eigenlijk ook niet wil.
Ik ben niet begonnen uit principe, alhoewel mijn bijdrage aan de vleesindustrie ook wel meetelt. Maar sinds ik vlees heb verbannen , voel ik me er ineens lullig over.
Kijk, zuivel e.d....een koe wordt er niet minder van als het melk geeft...maar zo'n kippe ei is toch een baby kuiken. Ergens klopt het niet
Maar goed, misschien is dat de afkick fase inzake vlees![]()
En vooral appelstroop!quote:Op zaterdag 5 november 2005 02:20 schreef Tafkahs het volgende:
[..]
Brcocoli of sla is een uitstekende basis voor ijzer (meer dan spinazi). Ik weet wat je met protesteren bedoelt, vlees stinkt ook. Zeker als je het een tijd niet hebt gegeten.
Vooral varkensvlees is echt goor.
Omdat ik sport drink ik eiwit shakes..en dat is hoogwaardig biologisch eiwit ( beter dan wat je uit vlees/ei /zuivel haalt )quote:Op zaterdag 5 november 2005 02:28 schreef the_disheaver het volgende:
[..]
Met die 1 keer/maand krijg je je b12 (om speciifiek te zijn) en ijzer niet binnen ;-)
Waarom eet je nauwelijks meer vlees, en waarom eet je juist nog wel 1x/maand? (aangezien ik geen enkele behoeft meer heb aan vlees. Ook niet 1/maand. En volgens mij ben ik niet de enige. Of je moet een niet standaard-reden hebben om vlees-onthouder te zijn.)
[..]
Eiwit? (vast wel, zo moeilijk is dat niet..)
[..]
recept?![]()
O ja dat ook, off guinness bierquote:
Inderdaad... Ik heb het exact...Het is lekker, je kunt gerust denken aan de kip (mits gras of biologisch) maar het is opeens wel heel erg onsmakelijk als je denkt wat het nou exact is, dat eitje...quote:Op zaterdag 5 november 2005 02:25 schreef SHE het volgende:
Alleen krijg ik steeds meer moeite met het concept " ei " ...het is onontbeerlijk voor de crea kok, maar zowaar krijg ik rare gedachten over het eten van embryootjes...en dat ik dat eigenlijk ook niet wil.
serieus?quote:
Maarja, dan verbruik je ook extraquote:Op zaterdag 5 november 2005 02:31 schreef SHE het volgende:
[..]
Omdat ik sport drink ik eiwit shakes..en dat is hoogwaardig biologisch eiwit ( beter dan wat je uit vlees/ei /zuivel haalt )
Ik denk dat het met de eiwitjes wel goed zit![]()
Zo bewust met je eten omgaan zet je aan het denken...echt. Ik had dit voorheen nooit, maar nu sta ik stil bij alles wat ik in mijn mond stopquote:Op zaterdag 5 november 2005 02:33 schreef the_disheaver het volgende:
[..]
Inderdaad... Ik heb het exact...Het is lekker, je kunt gerust denken aan de kip (mits gras of biologisch) maar het is opeens wel heel erg onsmakelijk als je denkt wat het nou exact is, dat eitje...
Dat ik ga slapenquote:
Jepzquote:Op zaterdag 5 november 2005 02:33 schreef SHE het volgende:
[..]
serieus?
Dat ligt standaard in mijn koeling...naast de carlsberg ...enige biertjes die dit vrouwtje lekker vind![]()
Online met een vivist zitten forum'men... Das ook wel heel erg (en ongezond)...(die vivist)quote:Op zaterdag 5 november 2005 02:35 schreef SHE het volgende:
[..]
Zo bewust met je eten omgaan zet je aan het denken...echt. Ik had dit voorheen nooit, maar nu sta ik stil bij alles wat ik in mijn mond stop
Ik wil alleen niet zo'n freak worden...lijkt me ook weer heel ongezond
ow, iemand die alleen producten eet wat niks dood.quote:Op zaterdag 5 november 2005 02:39 schreef SHE het volgende:
call me a n00b, maar wat de neuk is een vivist?
Mij ook niet.. Je moet ergens de grens trekken. Ze hebben wel een punt, maar je leven moet ook leefbaar blijven. Als biologische veganist ben je ook al goed bezigquote:Op zaterdag 5 november 2005 02:46 schreef SHE het volgende:
Ik dacht dat veganisten, de fundamentalisten van de voeding waren...maar vivisten zijn dus de mohammed B's van het groenvoer?
Mij niet gezien hoor...
A girl's gotta eat
Het is geen vermoedelijk tekort, er is zeker weten een tekort. Ik heb uitgezocht in welke producten zoal omega-3 vetzuren zitten, en het blijkt dat ik er niet of nauwelijks iets van binnen krijg. Daarnaast lijdt een tekort aan omega-3 vetzuren onherroepelijk tot tenminste een beetje concentratieverlies, hoe erg dat is verschilt per persoon natuurlijk. Ik heb het dan waarschijnlijk wat meer dan normaal.quote:Op zaterdag 5 november 2005 01:45 schreef BBQ-kip het volgende:
Mik het door de vla en eet het op, is prima te doen. Je gaat er ongelofelijk van naar het toilet en ik heb het diee dat het meer voor de darmwerking gebruikt wordt dan voor de Omega 3 enzo.
Koop gewoon olie, 1 of 2 lepeltjes en klaar.
Hoe weet je trouwens dat de concentratieproblemen veroorzaakt worden door een vermoedelijk tekort aan Omega 3?
Oeps, niet goed gelezen in welk topic dit speeldequote:Op zondag 6 november 2005 10:07 schreef m021 het volgende:
Vis eten? Blasfemie!
Ik ben wel vegetariėr hoor!
Je weet dat er vegetarisch Omega-3 pillen verkrijgbaar zijn?? Met zeeeeewierquote:Op zondag 6 november 2005 10:07 schreef m021 het volgende:
Vis eten? Blasfemie!
Ik ben wel vegetariėr hoor!
En nee, die psycholoog gooide het niet op een omega-3 tekort. Ze kon alleen geen oorzaak vinden, dus bleef voor mij dit als enige oorzaak over. Maar zoals je al zei, wat het probleem ook is, dat tekort moet sowieso aangevuld worden.
Nee leren zeggen is iets wat je moet leren, dujs beter vandaag dan morgen..quote:Op maandag 7 november 2005 16:15 schreef m021 het volgende:
Ik weet het, en ik las dat die (naast op Internet) in sommige natuurvoedingswinkels ook verkrijgbaar zijn. Dus ik naar de natuurvoedingswinkel in mijn buurt, bleken ze het niet te hebben.
En ik vond het zo onbeleefd om zomaar weg te gaan, dat ik daarom maar een pak lijnzaad heb gekocht.
ik moet echt leren 'nee' te zeggen![]()
ik vraag me dat ook wel af. om eerlijk te zijn denk ik juist dat het lekkere van hachee juist het gestoofde vlees is, er gebeurt iets met dat vlees waar het zo heerlijk glibberig van word en zo'n zachte smaak van krijgtquote:Op dinsdag 15 november 2005 13:46 schreef vriendinnie het volgende:
Vroeger maakte mijn moeder op zondag altijd hachee of goulash, heeerlijk vond ik dat. Sinds ik vegetarier ben (zo'n 13 jaar) heb ik dat dus niet meer gehad. Laatst was ik bij de AH en daar zag ik van Knorr van die zakjes (voor goulash en hachee dus) waar je dan alleen nog groente en...vlees... moet toevoegen. Er moeten eigenlijk runderlappen bij maar nu vroeg ik me af welk vegetarisch product ik hiervoor het beste zou kunnen gebruiken. Welke vleesvervanger zou qua smaak het beste in de buurt komen en overleeft 1,5 uur stoven?
je stooft het toch vanwege het taaie vlees?-zodat dat beter te kauwen is. Als je het vlees weghaalt, zal het wel een stuk sneller kunnen, logischerwijs gezien.quote:Op dinsdag 15 november 2005 13:46 schreef vriendinnie het volgende:
Welke vleesvervanger zou qua smaak het beste in de buurt komen en overleeft 1,5 uur stoven?
Een ei is geen embryo hoor...quote:Op zaterdag 5 november 2005 02:25 schreef SHE het volgende:
Alleen krijg ik steeds meer moeite met het concept " ei " ...het is onontbeerlijk voor de crea kok, maar zowaar krijg ik rare gedachten over het eten van embryootjes...en dat ik dat eigenlijk ook niet wil.
Grappig, ik heb juist meer iets tegen melk. Dat vind ik nou zo'n ranzig idee, een beetje moedermelk van een ander dier gaan drinken. Melkproducten zoals kaas en yoghurt vind ik dan nog wel toegevoegde waarde hebben, maar "gewoon" melk?quote:Op woensdag 30 november 2005 01:17 schreef the_disheaver het volgende:
Maar ik vind het ei uberhaupt al raar en eng. Bovendien is het onderdeel van een het leven van een kip. Er zijn genoeg argumenten voor mijzelf te denken waarom een ei niet erg is, toch blijf ik het raar en eng vinden. Ik eet ze ook wel, maar wel zo weinig mogelijk...
Ik heb weer niets tegen melk qua diervriendelijkheid, of 'engheid', maar drink het wel nooit. Voornamelijk omdat ik het gewoon niet lekker vindt.quote:Op woensdag 30 november 2005 10:38 schreef Rosella het volgende:
[..]
Grappig, ik heb juist meer iets tegen melk. Dat vind ik nou zo'n ranzig idee, een beetje moedermelk van een ander dier gaan drinken. Melkproducten zoals kaas en yoghurt vind ik dan nog wel toegevoegde waarde hebben, maar "gewoon" melk?
Trouwens, deze week bij de Albert Heijn zijn de Tivall Rondo's 2e halve prijs. Ik heb spinazie en Grieks meegenomen.Ik eet niet heel vaak van dat soort vleesvervangers (dus één pakje is gelijk de vriezer in gegaan), ik neem ook vaak dingen zoals nootjes of ijzerrijke groente.
Ja althans ik wel. Ik drink geen zuivel meer maar ik eet het nog wel, omdat ik melk niet meer lekker vind. Erg raar want ik vond het vroeger erg lekker, maar nu proef ik een beetje en nare smaak, als of de melk niet zuur is (nee de melk was nog goed).quote:Op donderdag 1 december 2005 10:05 schreef BBQ-kip het volgende:
Vervangen de vegetariėrs alhier veel zuivelproducten en vleesproducten door soja eigenlijk?
Ik ben zelf geen vegetariėr maar moet wel oppassen met soja, omdat dit de schildklierwerking belemmerd, en daar ik schildklierpatiėnt ben, er extra op moet letten.
Zuivel niet, ik drink gewoon geen melk en vervang het ook niet door sojamelk en ik eet gewone kaas en yoghurt e.d. Sommige vleesvervangers die ik eet zijn wel op basis van soja meen ik, maar ik eet die niet heel vaak.quote:Op donderdag 1 december 2005 10:05 schreef BBQ-kip het volgende:
Vervangen de vegetariėrs alhier veel zuivelproducten en vleesproducten door soja eigenlijk?
Ik ben zelf geen vegetariėr maar moet wel oppassen met soja, omdat dit de schildklierwerking belemmerd, en daar ik schildklierpatiėnt ben, er extra op moet letten.
Weing vega-nieuws te vertellen eigenlijk...quote:Op donderdag 8 december 2005 22:47 schreef thabit het volgende:
Zeg, wordt er nog een beetje in dit topic gepost of zit iedereen maar een beetje te vegeteren?
Precies. Die Tivall Balletjes gooi ik overal doorheen. Ze zijn zo lekker neutraal gekruid.quote:Op vrijdag 9 december 2005 11:57 schreef mallemeid het volgende:
Oh mij maakt het niet uit of het niet feestelijk is, die tivall dingen zijn toch lekker?
Ik heb het topic even snel doorgelezen en ik zag ergens iemand zeggen dat hij/zij die gewone tivallburgers ook in de vriezer gooide. Heeft iemand daar nog meer ervaring mee? Ik was er altijd van overtuigd dat ze uit elkaar zouden vallen.quote:Op donderdag 22 december 2005 20:47 schreef Wolfje het volgende:
Tivall heeft nu ook diepvries-vega-dingen. De mini frikandellen die ik vandaag heb geproefd, smaakten goed. De overige varianten moet ik nog proberen
.
Ik heb dat een tijdje gedaan, heel veel inslaan en dan per stuk in een diepvrieszak en dan invriezen. Een avond vantevoren het uit de vriezer halen en in de koelkast ontdooien of gewoon gelijk in de pan, gaat gewoon goedquote:Op donderdag 22 december 2005 21:06 schreef MouseOver het volgende:
[..]
Ik heb het topic even snel doorgelezen en ik zag ergens iemand zeggen dat hij/zij die gewone tivallburgers ook in de vriezer gooide. Heeft iemand daar nog meer ervaring mee? Ik was er altijd van overtuigd dat ze uit elkaar zouden vallen.
Ik vond die mini frikandellen niet zo lekker, had ze in de oven gedaan maar ze kwamen er niet lekker uit.quote:Op donderdag 22 december 2005 20:47 schreef Wolfje het volgende:
Tivall heeft nu ook diepvries-vega-dingen. De mini frikandellen die ik vandaag heb geproefd, smaakten goed. De overige varianten moet ik nog proberen
.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |