Ja althans ik wel. Ik drink geen zuivel meer maar ik eet het nog wel, omdat ik melk niet meer lekker vind. Erg raar want ik vond het vroeger erg lekker, maar nu proef ik een beetje en nare smaak, als of de melk niet zuur is (nee de melk was nog goed).quote:Op donderdag 1 december 2005 10:05 schreef BBQ-kip het volgende:
Vervangen de vegetariėrs alhier veel zuivelproducten en vleesproducten door soja eigenlijk?
Ik ben zelf geen vegetariėr maar moet wel oppassen met soja, omdat dit de schildklierwerking belemmerd, en daar ik schildklierpatiėnt ben, er extra op moet letten.
Zuivel niet, ik drink gewoon geen melk en vervang het ook niet door sojamelk en ik eet gewone kaas en yoghurt e.d. Sommige vleesvervangers die ik eet zijn wel op basis van soja meen ik, maar ik eet die niet heel vaak.quote:Op donderdag 1 december 2005 10:05 schreef BBQ-kip het volgende:
Vervangen de vegetariėrs alhier veel zuivelproducten en vleesproducten door soja eigenlijk?
Ik ben zelf geen vegetariėr maar moet wel oppassen met soja, omdat dit de schildklierwerking belemmerd, en daar ik schildklierpatiėnt ben, er extra op moet letten.
Weing vega-nieuws te vertellen eigenlijk...quote:Op donderdag 8 december 2005 22:47 schreef thabit het volgende:
Zeg, wordt er nog een beetje in dit topic gepost of zit iedereen maar een beetje te vegeteren?
Precies. Die Tivall Balletjes gooi ik overal doorheen. Ze zijn zo lekker neutraal gekruid.quote:Op vrijdag 9 december 2005 11:57 schreef mallemeid het volgende:
Oh mij maakt het niet uit of het niet feestelijk is, die tivall dingen zijn toch lekker?
Ik heb het topic even snel doorgelezen en ik zag ergens iemand zeggen dat hij/zij die gewone tivallburgers ook in de vriezer gooide. Heeft iemand daar nog meer ervaring mee? Ik was er altijd van overtuigd dat ze uit elkaar zouden vallen.quote:Op donderdag 22 december 2005 20:47 schreef Wolfje het volgende:
Tivall heeft nu ook diepvries-vega-dingen . De mini frikandellen die ik vandaag heb geproefd, smaakten goed. De overige varianten moet ik nog proberen .
Ik heb dat een tijdje gedaan, heel veel inslaan en dan per stuk in een diepvrieszak en dan invriezen. Een avond vantevoren het uit de vriezer halen en in de koelkast ontdooien of gewoon gelijk in de pan, gaat gewoon goed . Ook met quorn trouwens.quote:Op donderdag 22 december 2005 21:06 schreef MouseOver het volgende:
[..]
Ik heb het topic even snel doorgelezen en ik zag ergens iemand zeggen dat hij/zij die gewone tivallburgers ook in de vriezer gooide. Heeft iemand daar nog meer ervaring mee? Ik was er altijd van overtuigd dat ze uit elkaar zouden vallen.
Ik vond die mini frikandellen niet zo lekker, had ze in de oven gedaan maar ze kwamen er niet lekker uit.quote:Op donderdag 22 december 2005 20:47 schreef Wolfje het volgende:
Tivall heeft nu ook diepvries-vega-dingen . De mini frikandellen die ik vandaag heb geproefd, smaakten goed. De overige varianten moet ik nog proberen .
Is lacto-vegetariėr een ander woord voor 'veganist die wel zuivel gebruikt'?quote:Op zaterdag 7 januari 2006 15:16 schreef .Tarzan. het volgende:
Daar zitten zeker eieren in. Ik ben lacto vegetarier.
yups, of vegetarier die geen ei eet. Hoe je het wilt noemen.quote:Op zaterdag 7 januari 2006 16:46 schreef m021 het volgende:
[..]
Is lacto-vegetariėr een ander woord voor 'veganist die wel zuivel gebruikt'?
Waarom baal je daar zo van? Heb je echt het gevoel dat het fysiek slecht voor je is of vind je het gewoon jammer dat die creativiteit niet meer tot uiting komt?quote:Op zondag 13 november 2005 01:24 schreef releaze het volgende:
alleen is de kwaliteit van slapen ontzettend achteruit gegaan. ik kan lang slapen en voel me uitgerust als ik wakker word, maar mn droomwereld is compleet ingestort zeg maar, en daar baal ik behoorlijk van. geen creatieve dromen meer en nachtmerries totdat ik erbij wakker word.
tsja, smaken verschillen...quote:Op zondag 8 januari 2006 14:31 schreef pberends het volgende:
Heeft iemand hier een lijst van goede vleesvervangers?
Sinds enkele jaren heb je van die voorgekruide tofublokjes (o.a. Albert Heijn), die vind ik een stuk lekkerder dan zelf tofu kruiden (zoals vroeger).quote:Op maandag 9 januari 2006 00:17 schreef the_disheaver het volgende:
Tofu kan lekker zijn, maar je moet er van houden.
Het probleem met Quorn is dat het altijd hetzelfde spul is. Ookal brengen ze 10 verschillende producten uit met andere vormen en kruiden, het basisingrediėnt (dus de globale smaak) blijft hetzelfde. En dat gaat vervelen.quote:Quorn is ook lekker, maar heb er nu wat te veel van gehad geloof ik (koop het nauwelijks meer).
Is inderdaad mijn vega-materiaal bij uitstek. Ook andere supermarkten verkopen vaak hun eigen vegaspullen, wat vaak veel weg heeft van 'de echte' Tivall.quote:Het ah-tivall zooi is erg goed te doen.
Ik ga eerst maar groentevlees proberen .quote:Op maandag 9 januari 2006 00:17 schreef the_disheaver het volgende:
[..]
tsja, smaken verschillen...
Tofu kan lekker zijn, maar je moet er van houden.
Quorn is ook lekker, maar heb er nu wat te veel van gehad geloof ik (koop het nauwelijks meer).
Het ah-tivall zooi is erg goed te doen.
En noten/kaas/bonen ed enzo.
Wat zoek je? een kant en klaar product of iets waar je wat meer moeite voor moet doen (maar wat beter in een gerecht past)
Ik ben Tch XP voor: niets .quote:Op maandag 9 januari 2006 08:57 schreef pberends het volgende:
[..]
Maar welke belangrijke stoffen ga je precies missen als je geen vlees meer zou eten?
Ik heb even je fout verbeterd.quote:Op maandag 9 januari 2006 09:44 schreef marsterretje het volgende:
Ik ben Tch XP voor: niets .
Tenzij Mits je gevarieerd eet dan. Je moet opletten voldoende ijzer binnen te krijgen en als je je voedt met bonen, noten, sla, tofu en bla bla bla is dat geen probleem.
Dat doet het dus wel. Het smaakt echt net als kip.quote:Op maandag 9 januari 2006 07:58 schreef m021 het volgende:
En die reclames dat het precies zo smaakt als vlees. Ik heb mijn hele leven nog nooit vlees gehad, maar ik denk dat ik met redelijke zekerheid kan zeggen dat vlees niet zó smaakt.
Echt? Nou, dan weet ik in ieder geval dat ik niks mis door geen kip te eten.quote:Op maandag 9 januari 2006 19:30 schreef Marble het volgende:
[..]
Dat doet het dus wel. Het smaakt echt net als kip.
En dat zout moet er uit...quote:Op maandag 9 januari 2006 22:24 schreef VliegendeVlieg het volgende:
Ik ben sinds een half jaar nu vega dus heb best wel wat kip op in mijn leven, maar ik weet zeker dat valess echt niet zoals kip smaakt. Zit altijd zo'n rare bijsmaak aan valess, moet echt goed gekruid worden anders is het niet echt normaal eetbaar
Jeetje, pas maar op. Straks reincarneer je nog als kip!quote:Op maandag 9 januari 2006 22:24 schreef VliegendeVlieg het volgende:
Ik heb best wel wat kip op in mijn leven.
Als iedereen dan vega is geworden is er toch niets aan de hand?quote:Op maandag 9 januari 2006 22:34 schreef thabit het volgende:
[..]
Jeetje, pas maar op. Straks reincarneer je nog als kip!
Naja, er zijn genoeg vegetarische producten wat duurzamer zal zijn dan Valess maar wel goed te eten is.quote:Op donderdag 12 januari 2006 20:09 schreef Eveli het volgende:
Dat Valess is misschien niet zo geweldig qua smaak, maar het geeft me wel een goed gevoel van binnen. Dat vind ik toch belangrijker dan hoe het smaakt. Maar ja sausje's doen wonderen.
Heb die topic pas net ontdekt maar ik had even een vraagje, die waarschijnlijk al vaker gesteld is:
Waarom zijn jullie eigenlijk vegetariėr?
En zijn sommigen van jullie ook veganisten of is daar een ander topic voor? (niet dat ik dat ben, maar ik ben wel benieuwd naar hun motivatie)
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |