ik vraag me dat ook wel af. om eerlijk te zijn denk ik juist dat het lekkere van hachee juist het gestoofde vlees is, er gebeurt iets met dat vlees waar het zo heerlijk glibberig van word en zo'n zachte smaak van krijgtquote:Op dinsdag 15 november 2005 13:46 schreef vriendinnie het volgende:
Vroeger maakte mijn moeder op zondag altijd hachee of goulash, heeerlijk vond ik dat. Sinds ik vegetarier ben (zo'n 13 jaar) heb ik dat dus niet meer gehad. Laatst was ik bij de AH en daar zag ik van Knorr van die zakjes (voor goulash en hachee dus) waar je dan alleen nog groente en...vlees... moet toevoegen. Er moeten eigenlijk runderlappen bij maar nu vroeg ik me af welk vegetarisch product ik hiervoor het beste zou kunnen gebruiken. Welke vleesvervanger zou qua smaak het beste in de buurt komen en overleeft 1,5 uur stoven?
je stooft het toch vanwege het taaie vlees?-zodat dat beter te kauwen is. Als je het vlees weghaalt, zal het wel een stuk sneller kunnen, logischerwijs gezien.quote:Op dinsdag 15 november 2005 13:46 schreef vriendinnie het volgende:
Welke vleesvervanger zou qua smaak het beste in de buurt komen en overleeft 1,5 uur stoven?
Een ei is geen embryo hoor...quote:Op zaterdag 5 november 2005 02:25 schreef SHE het volgende:
Alleen krijg ik steeds meer moeite met het concept " ei " ...het is onontbeerlijk voor de crea kok, maar zowaar krijg ik rare gedachten over het eten van embryootjes...en dat ik dat eigenlijk ook niet wil.
Grappig, ik heb juist meer iets tegen melk. Dat vind ik nou zo'n ranzig idee, een beetje moedermelk van een ander dier gaan drinken. Melkproducten zoals kaas en yoghurt vind ik dan nog wel toegevoegde waarde hebben, maar "gewoon" melk?quote:Op woensdag 30 november 2005 01:17 schreef the_disheaver het volgende:
Maar ik vind het ei uberhaupt al raar en eng. Bovendien is het onderdeel van een het leven van een kip. Er zijn genoeg argumenten voor mijzelf te denken waarom een ei niet erg is, toch blijf ik het raar en eng vinden. Ik eet ze ook wel, maar wel zo weinig mogelijk...
Ik heb weer niets tegen melk qua diervriendelijkheid, of 'engheid', maar drink het wel nooit. Voornamelijk omdat ik het gewoon niet lekker vindt.quote:Op woensdag 30 november 2005 10:38 schreef Rosella het volgende:
[..]
Grappig, ik heb juist meer iets tegen melk. Dat vind ik nou zo'n ranzig idee, een beetje moedermelk van een ander dier gaan drinken. Melkproducten zoals kaas en yoghurt vind ik dan nog wel toegevoegde waarde hebben, maar "gewoon" melk?
Trouwens, deze week bij de Albert Heijn zijn de Tivall Rondo's 2e halve prijs. Ik heb spinazie en Grieks meegenomen.Ik eet niet heel vaak van dat soort vleesvervangers (dus één pakje is gelijk de vriezer in gegaan), ik neem ook vaak dingen zoals nootjes of ijzerrijke groente.
Ja althans ik wel. Ik drink geen zuivel meer maar ik eet het nog wel, omdat ik melk niet meer lekker vind. Erg raar want ik vond het vroeger erg lekker, maar nu proef ik een beetje en nare smaak, als of de melk niet zuur is (nee de melk was nog goed).quote:Op donderdag 1 december 2005 10:05 schreef BBQ-kip het volgende:
Vervangen de vegetariėrs alhier veel zuivelproducten en vleesproducten door soja eigenlijk?
Ik ben zelf geen vegetariėr maar moet wel oppassen met soja, omdat dit de schildklierwerking belemmerd, en daar ik schildklierpatiėnt ben, er extra op moet letten.
Zuivel niet, ik drink gewoon geen melk en vervang het ook niet door sojamelk en ik eet gewone kaas en yoghurt e.d. Sommige vleesvervangers die ik eet zijn wel op basis van soja meen ik, maar ik eet die niet heel vaak.quote:Op donderdag 1 december 2005 10:05 schreef BBQ-kip het volgende:
Vervangen de vegetariėrs alhier veel zuivelproducten en vleesproducten door soja eigenlijk?
Ik ben zelf geen vegetariėr maar moet wel oppassen met soja, omdat dit de schildklierwerking belemmerd, en daar ik schildklierpatiėnt ben, er extra op moet letten.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |