abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  maandag 27 juni 2005 @ 10:05:19 #226
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_28264980
quote:
Op maandag 27 juni 2005 10:02 schreef Doekes het volgende:
Ik was zaterdag op een feestje en daar hadden ze een heel varken aan het spit. Ik vond het niet echt wat eigenlijk...
Nee, dat ziet er spannend uit, maar het is niet echt een top manier van eten klaarmaken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † maandag 27 juni 2005 @ 10:07:25 #227
43556 miss_dynastie
pi_28265008
quote:
Op maandag 27 juni 2005 10:02 schreef Doekes het volgende:
Ik was zaterdag op een feestje en daar hadden ze een heel varken aan het spit. Ik vond het niet echt wat eigenlijk...
In voormalig Joegoslavië is dit een veelvoorkomende manier van 'barbecuen'. Ik vind het zelf heerlijk, maar heb het dan ook gegeten bij mensen die weten hoe ze het klaar moeten maken
  woensdag 29 juni 2005 @ 16:20:10 #228
121913 Exciter101
Not leaving in silence!!
pi_28342479
Nu het weer tijd wordt om de buurt uit te roken, wil ik graag wat ORIGINELE bbq-tips! Dus geen hamburgers, sateetjes en spiezen met paprika en uien, maar iets echt aparts?

Iemand een goed idee?
Never want to come down, never want to put my feet back down on the ground.
pi_28342734
Ehm..... Spareribs
pi_28342786
Geen idee eigenlijk, maar waarom zou je dat willen? Al die dingen zijn toch prima te eten?

Kennissen van mij gooien frikandellen op de bbq...
Kwekker ben je niet voor even, maar voor het leven
pi_28342805
Erg lekker:

Varkenshaasspies met pofaardappelen en uienspiesjes

Ingrediënten voor 2 personen
4 tenen knoflook, in plakjes
3 el olijfolie
1 tl komijnpoeder
50 ml citroensap
50 ml sinaasappelsap
1 el verse oregano, fijngehakt
3 el koriander, fijngehakt
300 gram varkenshaas
bosje mint
6 plakjes rookspek
satéprikkers
zout/peper
3 Spaanse uien
2 grote nicola aardappelen
100 gram dobbelsteenspekjes
4 el crème fraiche
1 el bieslook

Begin met het maken van de marinade (mojo). Bak de knoflook in olijfolie en voeg de komijnpoeder toe. Afblussen met het citroen- en sinaasappelsap en het geheel tot de helft laten inkoken. Voeg als laatste de verse kruiden toe.

Snijd de varkenshaas in stukken, doe er wat zout en peper overheen en rol de stukjes in een blaadje mint en een plakje spek. Doe de varkenshaas op spiesen en leg in de marinade. Laat de spiesen een uurtje marineren. Dep ze dan goed droog en besprenkel met een beetje olijfolie. Grill ze ongeveer 6 minuten in de grillpan.

Snijd de uien in dikke plakken en doe ze op spiesen. Besprenkel met een beetje olijfolie. Grill in de pan.

Wikkel de aardappelen in de huishoudfolie en prik er een paar gaatjes in. Doe ze vier minuten op vol vermogen in de magnetron. Haal ze eruit en snijd ze van boven in.
Bak de spekjes uit in een koekenpan. Vermeng met de crème fraiche en het bieslook. Vul de aardappelen met het mengsel.
Leg twee varkenshaasspiesen en twee uispiesen op een bord en leger een gepofte aardappel naast.
Ieder zijn mening. Ik hou ook van smarties...
pi_28342975
Of deze:

Drie spiesen op de BBQ

Spiesje met Valess en groene salsa
Ingrediënten:
1 pak Valess mini’s, mild gekruid
satéprikkers
1 groene paprika
1 augurk
½ komkommer, zonder zaad
1 groene Spaanse peper, in ringen
1 el bruine basterdsuiker
1 el gembersiroop
1 el azijn
zout en peper

Spiesje van gamba’s met courgette
Ingrediënten:
6 rauwe grote garnalen
1 grote courgette, in dikke plakken
satéprikkers
1 dl ketjap manis
1 teentje geperste knoflook
2 eetlepels gebrand sesamzaad
100 gr taugé

Spiesje van dolma met paprika en geitenkaas
Ingrediënten:
6 dolmades (uit blik)
1 pot geroosterde paprika’s
satéprikkers
100 gram geitenkaas
2 tenen knoflook, geperst
1 el honing
snufje oregano
peper en zout

Spiesje met Valess en groene salsa
Doe de Valess mini’s op satéprikkers en grill ze in de grillpan.
Snijd alle groenten grof en doe ze met de resterende ingrediënten in de keukenmachine. Draai de salsa fijn en breng op smaak met zout en peper.
Leg de spiesjes op wat kropsla en serveer met de salsa.

Spiesje van gamba’s met courgette
Pel de garnalen en haal het darmkanaaltje eruit.
Haal (bijvoorbeeld met een stekertje) het zaad uit de plakken courgette, zodat er een gat in het midden ontstaat. Druk een garnaal in de courgette. Doe de courgetteplakken op de spiesen.
Meng de ketjap met de knoflook en smeer de spiesen hiermee in. Grill ze ongeveer 4 minuten in de grillpan.
Bestrooi met de sesamzaadjes en leg de spiesjes op een bedje van taugé.

Spiesje van dolma met paprika en geitenkaas
Rol de dolma’s een voor een in een plakje paprika, spies ze en grill ze in de grillpan. Leg er van de grill af een paar plakjes geitenkaas op en bedruip met wat honing. Strooi er wat oregano over en breng op smaak met peper en zout.

TIP: al deze spiesen kunnen prima op de BBQ bereid worden!!!
Ieder zijn mening. Ik hou ook van smarties...
  woensdag 29 juni 2005 @ 16:34:44 #233
121913 Exciter101
Not leaving in silence!!
pi_28343046
Tnx Feather! Dit zijn de soort recepten waar ik naar op zoek ben!
Never want to come down, never want to put my feet back down on the ground.
pi_28343093
struisvogel HEEERLIICH

en als je lekkere salade wil;

x blik perzik
x pijnboompitten
x italiaansemix
x sla
x druiven
x honing mosterd saus
x stukjes kip

kip bakken, perzik snijden, alleen in een bak mikken en ETEN
Op 09-11-2006 23:08 schreef Chriz2k
Jij bent te sexii voor Fok :{w.
  woensdag 29 juni 2005 @ 16:36:20 #235
79665 Gewoonik
Streng maar rechtvaardig
pi_28343103
quote:
Op woensdag 29 juni 2005 16:20 schreef Exciter101 het volgende:
Nu het weer tijd wordt om de buurt uit te roken, wil ik graag wat ORIGINELE bbq-tips! Dus geen hamburgers, sateetjes en spiezen met paprika en uien, maar iets echt aparts?

Iemand een goed idee?
Worsten, karbornades, kippepoten, aardappels poffen met kruidenboter er bij(deze is zeker aant te raden).
Met vriendelijke groet,
Gewoonik
  woensdag 29 juni 2005 @ 16:36:36 #236
111260 Charmian
a little joy
pi_28343117
Misschien staan er hier ook nog wel recepten:

Het grote barbecue topic 2005
The only true wisdom is in knowing you know nothing. -- [b]Socrates [/b]
I know nothing, I come from Barcelona. -- [b]Manuel[/b]
  woensdag 29 juni 2005 @ 16:37:13 #237
79665 Gewoonik
Streng maar rechtvaardig
pi_28343141
Ach jaah ik ben meer van het makkelijk en gezellig.
Met vriendelijke groet,
Gewoonik
  woensdag 29 juni 2005 @ 17:03:58 #238
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_28344187
quote:
Op woensdag 29 juni 2005 16:36 schreef Charmian het volgende:
Misschien staan er hier ook nog wel recepten:

Het grote barbecue topic 2005
Inderdaad...
Is TS misschien een beetje lui en heeft hij hoepla meteen een topic geopend zonder te kijken of er al een was
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  woensdag 29 juni 2005 @ 20:04:02 #239
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_28349781
Topics gemerged.

[ Bericht 47% gewijzigd door Martijn_77 op 30-06-2005 22:23:09 ]
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  donderdag 30 juni 2005 @ 22:24:17 #240
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_28371245
Heeft er iemand nog goede recepten met Lam?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  donderdag 30 juni 2005 @ 22:38:24 #241
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_28371670
quote:
Op donderdag 30 juni 2005 22:24 schreef Martijn_77 het volgende:
Heeft er iemand nog goede recepten met Lam?
Ja, hoor, kijk maar wat ik op donderdag 16 juni 2005 @ 22:46 schreef
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
  zondag 10 juli 2005 @ 10:00:56 #242
73549 Annemiek78
Martijn_77 my favo user!
pi_28674960
Wij gaan vanavond ook weer BBQ-en.

Heb worstjes, karbonades, speklappen en kipfilet.
Zelf heb ik er nog een heerlijke pasta-salade bij gemaakt en een aardappelsalade.

Dat wordt vast heerlijk!
Positive thinking, my way of thinking!
  zondag 10 juli 2005 @ 10:30:37 #243
111260 Charmian
a little joy
pi_28675268
quote:
Op zondag 10 juli 2005 10:00 schreef Annemiek78 het volgende:
Wij gaan vanavond ook weer BBQ-en.

Heb worstjes, karbonades, speklappen en kipfilet.
Zelf heb ik er nog een heerlijke pasta-salade bij gemaakt en een aardappelsalade.

Dat wordt vast heerlijk!
ga je geen lekkere sate van die kipfiletjes maken?
The only true wisdom is in knowing you know nothing. -- [b]Socrates [/b]
I know nothing, I come from Barcelona. -- [b]Manuel[/b]
  zondag 10 juli 2005 @ 10:59:20 #244
73549 Annemiek78
Martijn_77 my favo user!
pi_28675672
quote:
Op zondag 10 juli 2005 10:30 schreef Charmian het volgende:

[..]

ga je geen lekkere sate van die kipfiletjes maken?
Nee, gewoon zo op de BBQ.. Wel in een lekkere paprikamarinade overigens.
Positive thinking, my way of thinking!
  zondag 10 juli 2005 @ 11:39:04 #245
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_28676506
quote:
Op zondag 10 juli 2005 10:30 schreef Charmian het volgende:
ga je geen lekkere sate van die kipfiletjes maken?
Nee, die ga ik maken als ik vakantie heb en er de tijd voor heb. We hebben wel aardappel en pasta salade zelf gemaakt.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_28678414
Ik heb voor bij de BBQ nu een éénpits gaspitje gekocht. Op het moment wordt je doodgegooid met die dingen bij bijna alle bouwmarkten en ze zijn nog niet duur ook.
Ideaal om de satesaus warm te houden. (wel au bain marie, anders koekt het aan)
Het is zo'n gaspitje, met een spuitbus.... eh...ja... moeilijk uit te leggen. Maar ze zijn heel erg handig.
  zondag 10 juli 2005 @ 13:42:38 #247
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_28679488
quote:
Op zondag 10 juli 2005 12:57 schreef Dirkh het volgende:
Ik heb voor bij de BBQ nu een éénpits gaspitje gekocht. Op het moment wordt je doodgegooid met die dingen bij bijna alle bouwmarkten en ze zijn nog niet duur ook.
Ideaal om de satesaus warm te houden. (wel au bain marie, anders koekt het aan)
Het is zo'n gaspitje, met een spuitbus.... eh...ja... moeilijk uit te leggen. Maar ze zijn heel erg handig.
Begrijp wat je bedoeld DirkH en dat zijn idd erg handige dingen voor bij de BBQ of op de camping
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_28682364
quote:
Op zondag 10 juli 2005 13:42 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Begrijp wat je bedoeld DirkH en dat zijn idd erg handige dingen voor bij de BBQ of op de camping
Deze dingen gebruiken we om seafood te fonduen in bouillon bij ons in de restaurant.

Maar beste mensen.
Ik zoek eigenlijk een heel lekker recept voor saté kambing (lam) in ketjapsaus.
Heeft er iemand een idee hoe je het lekkerste ketjapsaus maakt, het liefst niet zo pittig en een wat stroperige en dus niet waterige saus. Een beetje het idee als de sate kambing bij Hung Kee in Rotterdam. Die zijn niet te versmaden.
  zondag 10 juli 2005 @ 15:46:10 #249
111260 Charmian
a little joy
pi_28682699
shredder sate kambing is van geitenvlees gemaakt niet van lamsvlees

maar wellicht vind je hier ergens het recept van de sate
Sate maken (Het vlees niet de saus)

of misschien hiertussen
http://www.devlamindepan.nl/index.html?sate/st0006.htm
The only true wisdom is in knowing you know nothing. -- [b]Socrates [/b]
I know nothing, I come from Barcelona. -- [b]Manuel[/b]
  maandag 11 juli 2005 @ 09:39:41 #250
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_28699746
Hier, heb je weer een stel slimmerikken die toch vloeibare brandstof gebruikten voor een BBQ
Gewonden bij barbecue op de Maas
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_28702083
quote:
Op maandag 11 juli 2005 09:39 schreef Pietverdriet het volgende:
Hier, heb je weer een stel slimmerikken die toch vloeibare brandstof gebruikten voor een BBQ
Gewonden bij barbecue op de Maas
Is dom ja, vloeistof in een al hete bbq spuiten....
Had je toch al geschreven?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_28702154
quote:
Op zondag 10 juli 2005 15:34 schreef shredder het volgende:

Heeft er iemand een idee hoe je het lekkerste ketjapsaus maakt, het liefst niet zo pittig en een wat stroperige en dus niet waterige saus.


Ook al heel lang naar aan het zoeken, en zelf proberen.
Maar je krijgt de ketjap alleen zo stroperig als je hem lang bijna kokend houd.
En dan nog...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  maandag 11 juli 2005 @ 13:56:56 #253
6915 Faithy
Kutwijf.
pi_28705663
quote:
Op maandag 4 april 2005 13:39 schreef Koningin het volgende:
Een banaan in de lengte insnijden.
Dan vullen met hagelslag.
Daarna in aluminiumfolie wikkelen.
Effen op de gloeiende kolen leggen.........

En daarna lekker uitlepelen - het ziet vies uit, maar smaakt heerlijk!!
Probeer dat anders oook eens met wat port of wijn
(voor jezelf dan)

Doei.
  dinsdag 12 juli 2005 @ 10:46:40 #254
34163 Pikkebaas
Corporate Overlord
pi_28730270
quote:
Op maandag 11 juli 2005 13:56 schreef Faithy het volgende:

[..]

Probeer dat anders oook eens met wat port of wijn
(voor jezelf dan)

Stroh-Rum
Wien Neerlandsch bloed in de aders vloeit,
Van vreemde smetten vrij,
  dinsdag 12 juli 2005 @ 10:53:04 #255
72470 Doekes
Medisch wonder
pi_28730458
Ik heb het afgelopen weekend drie (!) keer ge-BBQt!

Ben ik nu stoer?
Het leven is geen krentenbol...
Volg de pijlen.
I am the Lizard King. I can do anything.
pi_28730496
quote:
Op dinsdag 12 juli 2005 10:53 schreef Doekes het volgende:
Ik heb afgelopen weekend drie (!) keer ge-BBQt!

Ben ik nu stoer?
Nee... pas als je ook je ontbijt in BBQ-vorm doet, tel je mee
  dinsdag 12 juli 2005 @ 10:58:58 #257
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_28730651
quote:
Op dinsdag 12 juli 2005 10:54 schreef Rekkie het volgende:

[..]

Nee... pas als je ook je ontbijt in BBQ-vorm doet, tel je mee
dan is mijn vriend nu dus erg stoer? We hebben zaterdag, zondag en gisteren ge-BBQ-ed en vanmorgen heeft hij nog de laatste drie overgebleven gebakken speklappies meegenomen naar zijn werk
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_28730761
quote:
Op dinsdag 12 juli 2005 10:58 schreef Puckzzz het volgende:

[..]

dan is mijn vriend nu dus erg stoer? We hebben zaterdag, zondag en gisteren ge-BBQ-ed en vanmorgen heeft hij nog de laatste drie overgebleven gebakken speklappies meegenomen naar zijn werk
Lekkah!! Dat doe ik ook vaak....

Of ff een stukkie kip voor op brood!
  dinsdag 12 juli 2005 @ 11:45:01 #259
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_28731947
quote:
Op dinsdag 12 juli 2005 11:02 schreef Rekkie het volgende:

[..]

Lekkah!! Dat doe ik ook vaak....

Of ff een stukkie kip voor op brood!
overgebleven kip maak ik altijd zelfgemaakte kip/kerrie saus van voor op brood
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_28732114
quote:
Op dinsdag 12 juli 2005 11:45 schreef Puckzzz het volgende:

[..]

overgebleven kip maak ik altijd zelfgemaakte kip/kerrie saus van voor op brood


Een broodje piri piri van maken is ook lekker trouwens.
  dinsdag 12 juli 2005 @ 11:57:54 #261
34163 Pikkebaas
Corporate Overlord
pi_28732288
quote:
Op dinsdag 12 juli 2005 11:45 schreef Puckzzz het volgende:

[..]

overgebleven kip maak ik altijd zelfgemaakte kip/kerrie saus van voor op brood
Recept ??
Wien Neerlandsch bloed in de aders vloeit,
Van vreemde smetten vrij,
pi_28732330
quote:
Op dinsdag 12 juli 2005 11:57 schreef Pikkebaas het volgende:

[..]

Recept ??
Eh kip en kerrie saus?
  dinsdag 12 juli 2005 @ 12:48:26 #263
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_28733741
quote:
Op dinsdag 12 juli 2005 11:57 schreef Pikkebaas het volgende:

[..]

Recept ??
kip in stukjes snijden en draadjes trekken (niet te fijn)
augurkje in heel erg kleine blokjes snijden
kwak mayonaise erin
kwak roomkaas erin
mosterd
kerrie
beetje sap van de augurken erdoor
eventueel wat verse knoflook (heeeeeerlijk)

het liefst op een geroosterd broodje of een stokbroodje
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  woensdag 13 juli 2005 @ 11:04:57 #264
72470 Doekes
Medisch wonder
pi_28762710
quote:
Op dinsdag 12 juli 2005 10:53 schreef Doekes het volgende:
Ik heb het afgelopen weekend drie (!) keer ge-BBQt!

Ben ik nu stoer?
Ik heb nu al 2 (!) hele dagen niet ge-BBQt.

Vanavond maar weer eens doen!
Het leven is geen krentenbol...
Volg de pijlen.
I am the Lizard King. I can do anything.
pi_28763358
Ik heb een heel dik BBQ boek hier nu liggen
  woensdag 13 juli 2005 @ 14:37:46 #266
34163 Pikkebaas
Corporate Overlord
pi_28769594
Ik heb net een grote zak kokosnoot-briketten gekocht, Kan ik aanraden. Branden heter, langer en ze zijn beter voor het milieu omdat ze van een restproduct worden gemaakt en niet van hout.
Wien Neerlandsch bloed in de aders vloeit,
Van vreemde smetten vrij,
pi_28769787
quote:
Op woensdag 13 juli 2005 14:37 schreef Pikkebaas het volgende:
Ik heb net een grote zak kokosnoot-briketten gekocht, Kan ik aanraden. Branden heter, langer en ze zijn beter voor het milieu omdat ze van een restproduct worden gemaakt en niet van hout.
Die heb ik nog nergens ontdekt, waar heb je ze gekocht?
Cyberspace is definitely a blue state.
~Jeff Tweedy
  woensdag 13 juli 2005 @ 15:16:45 #268
34163 Pikkebaas
Corporate Overlord
pi_28771036
quote:
Op woensdag 13 juli 2005 14:43 schreef Jessi het volgende:

Die heb ik nog nergens ontdekt, waar heb je ze gekocht?
Intratuin Zoetemeer, 10 kilo voor 15 Euro.
Wien Neerlandsch bloed in de aders vloeit,
Van vreemde smetten vrij,
pi_28793441
De BBQ wordt vandaag maar weer eens aangezet
  donderdag 14 juli 2005 @ 19:22:27 #270
73549 Annemiek78
Martijn_77 my favo user!
pi_28809303
Tis er weer warm genoeg voor!
Positive thinking, my way of thinking!
  maandag 18 juli 2005 @ 03:26:35 #271
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_28900745
quote:
Op maandag 11 juli 2005 11:35 schreef Oblivion het volgende:

[..]



Ook al heel lang naar aan het zoeken, en zelf proberen.
Maar je krijgt de ketjap alleen zo stroperig als je hem lang bijna kokend houd.
En dan nog...
Beetje palmsuiker verkruimelen en erdoor mikken werkt ook goed
Anders basterdsuiker.
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_28901723
quote:
Op maandag 18 juli 2005 03:26 schreef BBQ-kip het volgende:

[..]

Beetje palmsuiker verkruimelen en erdoor mikken werkt ook goed
Anders basterdsuiker.
AH! En ik heb dat gewoon in huis...

*proberen gaat!

Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  maandag 18 juli 2005 @ 12:32:07 #273
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_28906651
quote:
Op maandag 18 juli 2005 03:26 schreef BBQ-kip het volgende:

[..]

Beetje palmsuiker verkruimelen en erdoor mikken werkt ook goed
Anders basterdsuiker.
Het is niet overal even makkelijk te vinden, maar er bestaat palmsuiker-stroop in een flesje! Is iets makkelijker dan die keiharde brokken...
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
  maandag 18 juli 2005 @ 12:34:09 #274
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_28906699
quote:
Op maandag 18 juli 2005 12:32 schreef dutch-mamma het volgende:
Het is niet overal even makkelijk te vinden, maar er bestaat palmsuiker-stroop in een flesje! Is iets makkelijker dan die keiharde brokken...
Die ben bij de toko idd tegen gekomen. Van die zelfde flesjes als waarin ze ook gembersiroop verkopen
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  donderdag 11 augustus 2005 @ 13:24:59 #275
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_29558596
Een Berichtje uit de Telegraaf
quote:
Veel brandwonden door barbecue
BEVERWIJK - Ruim 20 procent van de Nederlanders steekt hun barbecue nog aan met onveilige brandstoffen als spiritus, brandgel en petroleum. Dat heeft een woordvoerder van de Brandwondenstichting donderdag gezegd. Verder gebruikt ruim 60 procent van de Nederlanders geen blusmiddelen bij de barbecue. Daarom begint de stichting een actie om het publiek te wijzen op de risico's van onveilig barbecueën.

Dit soort onbezonnenheid kan volgens de zegsman ernstige brandwonden veroorzaken. Vaak loopt een gezellig avondje uit op een drama, terwijl dat vaak makkelijk is te vermijden. Vooral het opstoken van smeulende kolen met onveilige brandstoffen is erg gevaarlijk, zegt de woordvoerder. In het Brandwondencentrum in Beverwijk komen naar zijn zeggen vooral 's zomers veel slachtoffers met steekvlamwonden binnen. "Die hebben nooit hun barbecue opgestookt met aanmaakblokjes."

Hoeveel mensen precies jaarlijks met dit soort wonden in ziekenhuizen terecht komen, kan hij niet zeggen. De woordvoerder legt uit dat steekvlammen zelden degene verwonden die de onveilige brandstoffen op het vuur gooit. Meestal zijn familieleden of vrienden het slachtoffer van de onbezonnen actie. "Dat leidt vaak tot grote schuldgevoelens bij de 'dader"'.

De campagne zal volgens de woordvoerder vooral bestaan uit kleine advertenties in kranten en tijdschriften
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_29558631
quote:
Op donderdag 11 augustus 2005 13:24 schreef Pietverdriet het volgende:
Een Berichtje uit de Telegraaf
[..]
Leve de gas barbeque!!
  donderdag 11 augustus 2005 @ 15:03:47 #277
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_29560429
quote:
Op donderdag 11 augustus 2005 13:24 schreef Pietverdriet het volgende:
Een Berichtje uit de Telegraaf
[..]
Piet, zo'n zelfde soort bericht had je al zeker 2 keer in dit topic geplaatst...
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  donderdag 11 augustus 2005 @ 17:01:17 #278
34163 Pikkebaas
Corporate Overlord
pi_29562234
Mijn BBQ ga ik binnenkort maar weer eens winterklaar maken, want dat wordt helemaal niks meer hier....
Wien Neerlandsch bloed in de aders vloeit,
Van vreemde smetten vrij,
  donderdag 11 augustus 2005 @ 19:16:15 #279
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_29564226
quote:
Op donderdag 11 augustus 2005 17:01 schreef Pikkebaas het volgende:
Mijn BBQ ga ik binnenkort maar weer eens winterklaar maken, want dat wordt helemaal niks meer hier....
Denk idd dat die van mij ook niet meer de schuur uitkomt
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_29689912
quote:
Op donderdag 11 augustus 2005 19:16 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Denk idd dat die van mij ook niet meer de schuur uitkomt
Ik ga a.s maandag bbq'en hoor! Ik zoek eigenlijk nog van die metalen spiezen voor zelfgemaakte shaslicks. Iemand enig idee waar ik het kan kopen? Groothandel als Sligro of Macro is geen probleem, maar ik heb er wel een stuk of 20 nodig.
En waar kopen jullie goedkoop je kooltjes of briquettes? Gewoon bij de super?
  dinsdag 16 augustus 2005 @ 17:44:18 #281
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_29694790
Zou gewoon alles bij de Makro/Sligro halen, ben ej in 1 klap klaar
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  Redactie Frontpage woensdag 31 augustus 2005 @ 12:44:01 #282
3926 crew  Djeez
Orde van de Paarsgepunte Lans
pi_30128109
Heeft iemand nog recepten voor lekkere sausjes voor bij de bbq? En aardappelsalade, of is dat lekkerder kant en klaar?
Op woensdag 10 juli 2013 01:46 schreef Littlerabbit het volgende:
Djeez is een literaire grootheid. Hij weet op een poëtische wijze zelfs de schoonheid in een kinderverkrachting bloot te leggen. Tuinbeeld kopen?
pi_30128974
Vandaag weer aan de slag met de tjoek.

Eiersalade:Y
  Redactie Frontpage woensdag 31 augustus 2005 @ 13:50:34 #284
3926 crew  Djeez
Orde van de Paarsgepunte Lans
pi_30130153
quote:
Op woensdag 31 augustus 2005 12:44 schreef Djeez het volgende:
Heeft iemand nog recepten voor lekkere sausjes voor bij de bbq? En aardappelsalade, of is dat lekkerder kant en klaar?
Laat maar, we gaan nu boodschappen doen.
Op woensdag 10 juli 2013 01:46 schreef Littlerabbit het volgende:
Djeez is een literaire grootheid. Hij weet op een poëtische wijze zelfs de schoonheid in een kinderverkrachting bloot te leggen. Tuinbeeld kopen?
  woensdag 31 augustus 2005 @ 19:58:18 #285
97745 Thorical
finding a way
pi_30142087
Ik vindt dat barbeque knoeien maar niets.
Of het duurt uren voordat je iets te eten krijgt ofhet het is half verbrand.
  donderdag 1 september 2005 @ 11:08:36 #286
34163 Pikkebaas
Corporate Overlord
pi_30159519
quote:
Op woensdag 31 augustus 2005 19:58 schreef Thorical het volgende:
Ik vindt dat barbeque knoeien maar niets.
Of het duurt uren voordat je iets te eten krijgt ofhet het is half verbrand.
Amateur
Wien Neerlandsch bloed in de aders vloeit,
Van vreemde smetten vrij,
  † In Memoriam † donderdag 1 september 2005 @ 12:32:20 #287
43556 miss_dynastie
pi_30162398
quote:
Op woensdag 31 augustus 2005 19:58 schreef Thorical het volgende:
Ik vindt dat barbeque knoeien maar niets.
Of het duurt uren voordat je iets te eten krijgt ofhet het is half verbrand.
Dan heb je nog nooit met de goede personen gebarbecued (nee, dit is geen uitnodiging)
pi_30163593
quote:
Op woensdag 31 augustus 2005 19:58 schreef Thorical het volgende:
Ik vindt dat barbeque knoeien maar niets.
Of het duurt uren voordat je iets te eten krijgt ofhet het is half verbrand.
Prutser.... als je het goed doet heb je binnen 5 minuten goed spul op je bord
  donderdag 1 september 2005 @ 15:23:51 #289
73549 Annemiek78
Martijn_77 my favo user!
pi_30167770
quote:
Op woensdag 31 augustus 2005 19:58 schreef Thorical het volgende:
Ik vindt dat barbeque knoeien maar niets.
Of het duurt uren voordat je iets te eten krijgt ofhet het is half verbrand.
Mijn kipfiletjes zijn altijd botermals als ze bij mijn stiefvader van de BBQ afkomen.
Afgelopen maandag hebben we bij vrienden ge-BBQ-ed en toen was het vlees wel erg droog en sommige stukken zwart.
Positive thinking, my way of thinking!
pi_30167865
Gisteravond nog ge-BBQ-ed, met zalm, Garnalen (tiger), biefstuk, sate-spiezen......


mmmmmm krijg gewoon zin om nog een keer te gaan!
pi_30291668
quote:
Op maandag 11 juli 2005 09:39 schreef Pietverdriet het volgende:
Hier, heb je weer een stel slimmerikken die toch vloeibare brandstof gebruikten voor een BBQ
Gewonden bij barbecue op de Maas
ALS ik dat toch al doe, vloeistoffen op de BBQ gooien, dan doe ik het terwijl ik LAGER dan de BBQ sta, dus veelal gehurkt met het gezicht een beetje afgewendt van de BBQ, uit de wind en met tuinslang en emmers water in de buurt.

Maar dit deed ik dus in een ver verleden, ik gebruik dins een jaar of drie zo'n chimney charcoal starter en dat werkt als een tierelier. Niks geen onzin met te weinig kolen oid.
Moet je die kleur zien, hoorapparaat-beige !
pi_30291802
Oh ja, een heerlijk BBQ recept voor spareribs is:

je spreribs in een plastic zak doen met een zooi geprakte knoflooktenen, dan kecap manis, en soya saus erbij doen, zak dichtdoen tot er maximale contact is met saus en vlees. dit een paar uur laten marineren in de koelkast.

Dan een dryrub klaarmaken met de verhoudingen 8:3:1, bruine bastardsuiker:(zee)zout:welke kruiden je maar wilt gebruiken. Ik gooi meestal van alles door elkaar, maar altijd wel de dingen, knoflookpoeder, allspice, chinese 5 kruiden, basilicum, chilipepers, chilipoeder, cayennepeper, geroosterde paprikapoeder.

wrijf je spareribs ermee in, en mik ze op de BBQ, met de kecap saus ga je dan lekker de spareribs af en toe natmaken, en dan oppeuzelen, maar...al;s je die verhoudingen aanhoudt, zit je altijd goed.

het IS een goed recept, want ik heb diverse sparerib restaurants geprobeerd en mijn recept (vrij naar die van Alton brown van Good Eats (www.goodeatsfanpage.com)) heeft gewoon dat extra beetje meer voor de wat kritischere smaakpapillen.

Wat ik meestal geserveerd krijg is helemaal niet pittig of goed gekruid, ik zie dan wel chilipitjes,m aar dat komt van dat theelepeltje sambal oelek op 1 liter saus, lijkt het wel, nee als je ze maakt zoals ik ze maar gegarandeerd dat ze EN lekker pittig en lekker gekruid zijn, je proeft het zowel op de tong als met de neus.

Oh ja, een extra tip als aanvulling, koop NIET je ribbetjes bij de C1000, daar koop je voor 7 euri de kilo meer bot dan vlees. Ik koop mijn ribbetjes bij de makro, daar zijn het net mini ribkoteletjes als je ze zou afsnijden, en het is weliswaar incl. btw duurder dan C1000, maar het vlees is vele malen meer. Normaal heb ik twee ribben nodig van C100 om vol te raken, met die van de Makro heb ik met enige moeite slechts 1 rib-rack op, dat geeft wel wat aan.

[ Bericht 39% gewijzigd door hassanjassan op 06-09-2005 00:55:34 (extra tip toegevoegd over waar je vlees te kopen) ]
Moet je die kleur zien, hoorapparaat-beige !
  maandag 5 september 2005 @ 20:35:22 #293
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_30298666
quote:
Op maandag 5 september 2005 16:50 schreef hassanjassan het volgende:

[Heel recept]
Erg goed recept! heb hem ook even in [Spare Ribs]Hoe te marineren / Welke saus er bij? neer gezet.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_30701514
Over hardware gesproken... Gisteren hebben we hier nog zalige worstjes en andere heerlijkheden zitten roosteren, op een Hibachi'tje van 5 euro bij de plaatselijke bouwmarkt... Met kokosbriketten erop overigens (zie een post van "Pikkebaas" op woensdag 13 juli). Die dingen hebben als bijkomend voordeel dat ze veel minder roken dan houtskool, wat vooral voor mijn zwaar astmatische zus een zegen was...

[ Bericht 39% gewijzigd door hera62 op 18-09-2005 17:58:02 ]
pi_31415978
quote:
Op donderdag 11 augustus 2005 17:01 schreef Pikkebaas het volgende:
Mijn BBQ ga ik binnenkort maar weer eens winterklaar maken, want dat wordt helemaal niks meer hier....
Hier in Eindhoven heb ik hem net nog gebruikt
Het was de hele dag ruim 20 gr en ik kon het niet laten.
Inspiratieloos!
  maandag 17 juli 2006 @ 15:11:01 #296
35189 Troel
scherp en bot
pi_39908061
Er is nog nauwelijks een dag geweest dat ik niet de BBQ aangestoken heb
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_39908329
quote:
Op maandag 17 juli 2006 15:11 schreef Troel het volgende:
Er is nog nauwelijks een dag geweest dat ik niet de BBQ aangestoken heb
Een kick van bijna een jaar ....

Goeie kick :!!!
  maandag 17 juli 2006 @ 15:19:52 #298
35189 Troel
scherp en bot
pi_39908374
quote:
Op maandag 17 juli 2006 15:18 schreef Rekkie het volgende:

[..]

Een kick van bijna een jaar ....

Goeie kick :!!!
Jonge jonge, er werd speciaal in het feedback topic om dit topic gevraagd, en laat ik nou net op zoek zijn naar nog wat andere recepten. Daarom die kick. Niet om jou te pesten, sorry
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_39908527
quote:
Op maandag 17 juli 2006 15:19 schreef Troel het volgende:

[..]

Jonge jonge, er werd speciaal in het feedback topic om dit topic gevraagd, en laat ik nou net op zoek zijn naar nog wat andere recepten. Daarom die kick. Niet om jou te pesten, sorry
Ik bedoelde dan ook serieus een goede kick.... want ik was ook op zoek naar iets dergelijks
  maandag 17 juli 2006 @ 15:25:34 #300
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_39908553
en het is ook echt weer bbq tijd!
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')