quote:Op vrijdag 2 december 2005 13:21 schreef skiczukie het volgende:
Ow.. kan je dat ook zonder pakje maken.
Ik gebruik dus een pakje, maar verder wel champignon, ui, paprika enzo zel erbij knikkeren.
quote:Op vrijdag 2 december 2005 13:13 schreef AliedaTjuh21 het volgende:
Hoe maken jullie macaroni en spaghetti? Met zo`n kant en klare honig mis of alles vers? Ik gebruik alleen verse ingredienten. Kook zelf tomaten waar ik een lekker kruidig sausje van maak. Champignonnetjes, Paprika, Ui, Prui, Knoflook, Kaas en gehakt erdoor. Lekkere salade erbij. jammie
Topics zijn nu ook gemergedquote:Op vrijdag 2 december 2005 14:08 schreef Bluezz het volgende:
Er is al een topic over pasta :
Het grote pasta en saus topic
Daar verder graag
Ga vanavond weer pastasaus met tonijn makenquote:Romige Pastasaus met Kaas en Noten
Ingrediėnten:
circa 1 el. olijfolie
creme fraiche
Trappistenkaas
gemalen noten (walnoten, hazelnoten en amandelen)
Bereiding:
Een pannetje heetmaken en de olijfolie erin doen.
Dan de creme fraiche smelten (wat je maximaal met een eetlepel uit het
bakje krijgt :-) Dan de kaas erbij: de gebruikte trappistenkaas bleek later
een geslaagde gok te zijn. Smelten in de creme fraiche.
Steeds afwisselend wat creme erbij, dan weer wat kaas smelten, alles op een
laag vuur.
Als het genoeg is, en niet te dik (zorg dat je genoeg creme fraiche hebt)
gemalen noten erbij (ik had een mengsel van walnoten, hazelnoten en
amandelen), goed fijn gemalen.
Eventueel nog wat creme fraiche als het te dik wordt.
Ik ga vanavond maken klinkt toch nog behoorlijk als de toekomstquote:
Geen link wel foto'squote:
Gelukkig, ik heb namelijk nog wel eens mensen die heel raar staan te kijken als ik dat doe,quote:Op maandag 6 februari 2006 17:24 schreef BlaatschaaP het volgende:
Dat doe ik standaard, inderdaad. Overheerlijk.
nee, nooit...quote:Op maandag 6 februari 2006 17:21 schreef Chielus het volgende:
Zijn er meer mensen die Pasta koken in Bouillion, dat is zoveel lekkerder dan in gewoon water. (Tip van de Dag)
Ja, een klein beetje maar niet veel. Was trouwens pasta uit een kerstpakketquote:Op zondag 5 februari 2006 21:44 schreef Jordy-B het volgende:
zit er nog verschil in smaak tussen de verschillende kleuren vlindermacaroni?
Ja, doen wij ook altijd en dat is idd veel lekkerderquote:Op maandag 6 februari 2006 17:21 schreef Chielus het volgende:
Zijn er meer mensen die Pasta koken in Bouillion, dat is zoveel lekkerder dan in gewoon water. (Tip van de Dag)
quote:Op maandag 6 februari 2006 19:25 schreef Serendips het volgende:
Tagliatelle met mango en walnoten in gorgonzola-mascarpone saus...
Ik weet de verhoudingen niet, ik maak dit gerecht altijd op de gok (en met een snufje liefde)
Je hebt nodig voor twee personen:
- tagliatelle
- gormas (gorgonzola met mascarpone, kant en klaar te koop)
- 1 mango
- bekertje creme fraiche
- handjevol walnoten
- bouillonblokje
- versgemalen peper
- zeezout
Smelt de gormas al roerende en voeg creme fraiche toe. Verbrokkel hierin het bouillonblokje. Snij de mango in kleine stukjes en voeg die toe aan de saus. Kook ondertussen de tagliatelle.
Rooster de walnoten en bestrooi deze met zeezout.
Serveer de tagliatelle met de saus en strooi de walnoten erover en geef de pepermolen nog een paar draaitjes erover...Jammie!
Dat lijkt me wel lekker, neem aan dat de mango wel te vervangen is door bijvoorbeeld perzik of abrikoos?
Daarvoor hebben we [Centraal] Italiaans eten Fan Topic!quote:Op dinsdag 7 februari 2006 12:16 schreef piertje2 het volgende:
Mag je hier ook andere italiaanse gerechten plaatsen?
quote:Op maandag 13 februari 2006 14:24 schreef Xanthe het volgende:
Ik heb eindelijk een adresje gevonden waar ik fatsoenlijke spaghetti kan kopen , niet te dun , niet te dik... (nr.5)
En hou van zelf gemaakte saus dus wie heeft er nog lekkere recepten?
Mijn zelfgemaakte bolognese saus;
een ui en een teentje knoflook in stukjes snijden en aanfruiten.
300gr doorregen runderlappen in een keukenmachine met sikkelmes fijn maken en bij de ui gooien.
100gr ontbijtspek en 50gr gerookte ham in stukjes snijden en er bij doen.
100gr wortelen en 2 stelen bleekselderij ook hakselen en erbij doen.
Flink glas rode wijn erbij en 10 minuten laten stoven.
Dan peper en zout , gemengde italiaanse kruiden en laurierblaadje toevoegen en een pakje/blik gezeefde tomaten toevoegen en dit minimaal 40 minuten laten staan.
Spaghetti koken , laurier blaadje verwijderen en parmezaanse kaas raspen (ik koop altijd een stuk en dit kun je bij zeer veel gerechten gebruiken en is lekkerder dan kant en klare en ook langer te bewaren).
En aangezien je een fles wijn open hebt staan kun je bij je eten natuurlijk een heerlijk glaasje wijn drinken...
quote:Op maandag 13 februari 2006 14:39 schreef Delicieux het volgende:
Zelfgemaakte Bolognese-saus bij de spaghetti:
twee uien en drie teentje knoflook heel fijn snijden met een mes (knoflook NIET persen!)
uien en knoflook fruiten in een beetje olijfolie
5 tomaten (ontveld door ze even in in kokend heet water de dompelen) toevoegen
beetje peperr beetje zout toevoegen.
Het geheel tot ongeveer twee derde van z'n inhoud laten inkoken op klein vuur.
In aparte pan:
Rundergehakt bakken, op hoog vuur.
Oregano en thijm bijvoegen, (eventueel ook nog een beetje basilicum)
Dan de hierboven genoemde tomatensaus bij het vlees doen en vrijwel onmiddelijk opdienen.
Smaakt heerlijk met vers geraspte Parmezaanse kaas.
TIP: Het tomatensaus-gedeelte is makkelijk in grote hoeveelheden te maken in een grote pan. De saus kan erg makkelijk in porties worden ingevroren, dus dat bespaart je de volgende keer een uur werk! De tomatensaus kan ook gebruikt worden als basissaus voor ondermeer pizza's, Pasta al forno, etc....
quote:Op maandag 13 februari 2006 14:45 schreef BoukeF het volgende:
fruit een uitje
neem 400 gram gehakt,
rul het door het uitje heen,
voeg ongeveer 200 gram wortelen erdoor.
laat even goed doorbakken
voeg een pot runderboillon toe,
voeg 100 ml rose erbij,
voeg 3 eetlepels ketchup erbij.
laat de saus lekker doorkoken,
totdat vlees en worteltjes weer goed zichtbaar zijn,
gooi er dan een behoorlijke hoeveelheid gare spagetti bij.
nog even door laten warmen nadat het geheel goed gehusseld is,
quote:Op maandag 13 februari 2006 14:48 schreef HostiMeister het volgende:
Ik maak mijn spaghetti meestal zo:
Eerst een mep rundergehakt in een hete pan (500gram) en daar dan éen of twee fijngehakte uien en knoflook tenen onderroeren. Ketjap, sambal en oregano eronder mengen en aanbakken tot hget gehakt goed losgebakken is. Daarna een 4 of 5 tomaten (zonderschil) pureren en eronder mengen (kan ook een blik of twee van die voorgepelde tomaten zijn). En dan een scheut balsamico azijn erdoor. Om het te binden uiteindelijk één of twee blikjes van die tomatenpuree van de delmonte ofzo...
Dat bij je spaghetti et voila...
Dat zal wel....Probeer het eens! Overigens is het met mango echt helemaalquote:Op dinsdag 7 februari 2006 12:18 schreef Aventura het volgende:
Dat lijkt me wel lekker, neem aan dat de mango wel te vervangen is door bijvoorbeeld perzik of abrikoos?
Iets dergelijks heb ik laatst ook gemaakt, maar dan met peper er door heen gemalen ipv een Spaanse peper en er Magor kaas doorheen gesmolten, probeer dat ook eens, zo lekker!quote:Op dinsdag 14 februari 2006 05:00 schreef NIels25 het volgende:
Gisteren heerlijk gegeten, lekker simpel maar o zo lekker
Verse pasta van de AH genomen (van die gevulde)
Dat gekookt (4 minuten)
Daarbij had ik
Roergebakken spinazie met een uitje, teentje knoflook en stuk spaanse peper er door heen gebakken. Dat afgeblust met Creme Fraice (de light versie)
Pasta op bord, Spinazie roerbak er overheen, en dan het geheel bestrooien met vers uitgebakken spekjes...
Dat is errug lekker!
Vroeger deed ik de moeite om ze in stukjes te snijden maar ben er achter gekomen dat je ze ook in de pan met de pollepel kunt 'snijden'. En ik hou van stukjes tomaat. Als ik absoluut geen stukjes tomaat in m'n saus wil (zoals bij een bolognesesaus) dan gebruik ik een blikje puree aangelengd met groentebouillon.quote:Op zondag 19 februari 2006 16:57 schreef Aventura het volgende:
Ik heb AH eigen merk tomatenblokjes. Ik hou niet van hele tomaten want zijn eigenlijk niet te gebruiken zonder ze te pureren. Ik zal zometeen proberen wat meer geduld op te brengen tijdens het koken
En een scheut olijf oliequote:Op zaterdag 25 maart 2006 13:02 schreef W1ZZ het volgende:
Goeie mik zout door het water terwijl 't kookt, meer niet.
Redelijk standaard manier om spaghetti te kruiden is om er fijngemalen gedroogde rode peper, fijngesneden peterselie en gefruite knoflook doorheen te gooien, samen met een goede extra vergine olijfolie.quote:Op zaterdag 25 maart 2006 15:45 schreef Faithz het volgende:
hm dat doe ik alik dacht dat je het meer kon kruiden
Wat doet de olijfolie? Zout en kruiden geven smaak aan de pasta (en het zout zorgt voor 'n pietsie hogere kooktemperatuur), maar olijfolie in het kookwater mikken heeft niet zoveel zin. Het helpt ook niet tegen het plakken, ofzo...quote:
Dit is inderdaad wat ik in mijn hoofd had.. Misschien dat ook maar eens proberen, niet alles hoeft met saus.quote:Op zaterdag 25 maart 2006 15:51 schreef W1ZZ het volgende:
[..]
Redelijk standaard manier om spaghetti te kruiden is om er fijngemalen gedroogde rode peper, fijngesneden peterselie en gefruite knoflook doorheen te gooien, samen met een goede extra vergine olijfolie.
Maar dit wordt an sich als snelle pastahap gegeten, niet met nog meer saus erbij. In It. koop je die mix van peper/peterselie/knoflook kant-en-klaar op de markt.
quote:Op maandag 24 april 2006 13:32 schreef Adelante het volgende:
- penne rigate
- 300 g kipfilet
- eetlepel balsamicoazijn
- beetje olijfolie
- zout, zwarte peper
- blikje artisjokharten
- paar tenen knoflook
- potje bertolli gusto intenso
Kook de pasta tot ie beetgaar is. Meng intussende kip in een kom met de azijn, 2 eetlepels olijfolie, zout en peper en laat 'm 5 minuten staan.
Giet de artisjokharten af en snijd ze in stukjes. Snijd de knoflook vervolgens in plakjes. Verhit wat olijfolie in een kleine koekenpan en bak de plakjes knoflook en de artisjokharten zacht voor ongeveer 5 minuten. Bak de plakjes kip in een andere pan tot ze bruin zijn (ong. 5 minuten).
Giet de pasta af en roer de bertolli saus en het artisjokmengsel erdoor. Warm het geheel nog heel even goed door. Schep de pasta in vier diepe borden en verdeel de gegrilde kip erover.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |