abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_32753331
Ja dat kan, je kan ook een lekkere pasta maken met mozzarella of camambert en dan wat verse bladspinazie erbij + champignon roomsausje mmmmmmmm
quote:
Op vrijdag 2 december 2005 13:21 schreef skiczukie het volgende:
Ow.. kan je dat ook zonder pakje maken.

Ik gebruik dus een pakje, maar verder wel champignon, ui, paprika enzo zel erbij knikkeren.
pi_32753341
Mis moet Mix zijn en Prui is natuurlijk Prei
quote:
Op vrijdag 2 december 2005 13:13 schreef AliedaTjuh21 het volgende:
Hoe maken jullie macaroni en spaghetti? Met zo`n kant en klare honig mis of alles vers? Ik gebruik alleen verse ingredienten. Kook zelf tomaten waar ik een lekker kruidig sausje van maak. Champignonnetjes, Paprika, Ui, Prui, Knoflook, Kaas en gehakt erdoor. Lekkere salade erbij. jammie
  vrijdag 2 december 2005 @ 13:32:42 #123
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_32753360
ik maak ook de pasta vers.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_32753485
En wat voor pasta gebruiken jullie? De standaard elleboogjes macaroni, de standaar spaghette of wat anders? Ik gebruik meestal Penne of van die wokkel vormen
pi_32755842
Schopje met Gnocchi met scampi

Ingrediėnten voor 4 personen:
750 g bloemig kokende aardappelen
1 ei, 200 g bloem
4 tomaten, in stukjes gesneden
200 g gepelde scampi's
2 sjalotten, 2 teentjes knoflook
maļsolie, boter
sesamzaadjes
verse basilicum, selderie, dille
snuifje suiker
peper en zout

- Kook de aardappelen gaar en pureer ze, voeg het ei en de bloem toe en meng alles goed door elkaar, kruid met peper en zout. Maak er nootgrote bolletjes van en druk ze een weinig plat met een vork. U maakt alzo "gnocchi's". Zet een paar uur in de koelkast.
- Kook vervolgens de gnocchi's in gezouten water gedurende 4 ą 6 minuten, ze zijn gaar als ze bovendrijven. Neem uit de pan met een schuimspaan en hou opzij.
- Bak in wat olie de gesnipperde sjalot en knoflook even aan, voeg de scampi's toe en laat even meebakken. Neem uit de pan en hou warm.
- Bak de gnocchi's mooi krokant in dezelfde pan.
- Meng tenslotte de scampi's, tomatenstukjes, gnocchi's voorzichtig onder elkaar. Doe een weinig olie over en strooi er de verse basilicum en selderie over.
- Verdeel over 4 diepe borden en werk af met een snuifje sesamzaad en wat dille. Serveer er een glaasje Italiaanse wijn bij.


TT wat completer gemaakt

[ Bericht 2% gewijzigd door Blues op 02-12-2005 15:09:55 ]
  zaterdag 3 december 2005 @ 01:20:40 #126
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_32771832
quote:
Op vrijdag 2 december 2005 14:08 schreef Bluezz het volgende:
Er is al een topic over pasta :
Het grote pasta en saus topic
Daar verder graag
Topics zijn nu ook gemerged
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_32879578
een pasta saus die ik graag maak als ik weinig tijd heb om te koken,
1 dl droge witte wijn samen met 150 verse kruidenroom kaas (boursin of goedkopere variant) rustig aan de kook brengen, fijn gesneden stukjes gerookte zalm er aan toevoegen en klaar
Er is maar een ding lekkerder dan eten,
pi_34057056
Macaroni ovenschotel met aubergine


300 gr macaroni
zout, peper
1 grote ui
4 eetlepels olie
400 gr rundergehakt
2 teentjes knoflook
1 theelepel rozemarijnnaaltjes
1 theelepel tijm
1/4 liter gezeefde tomaten
1 kleine aubergine
30 gr boter
30 gr bloem
1/4 liter melk
0,125 liter slagroom
nootmuskaat
50 gr geraspte kaas Kook de macaroni in ruimkokend water beetgaar en laat het uitlekken in een vergiet.


Pel en snipper intussen de ui. Fruit deze in de helft van de olie. Voeg daarna het gehakt toe en bak het rul. Pers de teentjes knoflook erboven uit en roer de rozemarijn, de tijm en de gezeefde tomaten erdoor. Laat dit 10 minuten pruttelen en breng het op smaak met zout en peper.
Maak de aubergine schoon en snijdt hem in blokjes. Verhit de rest van de olie en bak de aubergine rondom lichtbruin.
Smelt de boter in een steelpan en roer de bloem erdoor. Laat het mengsel 1 minuut zachtjes pruttelen. Schenk al roerende met kleine beetjes de melk en de slagroom erdoor en laat de saus ca. 2 minuten koken. Breng de saus op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Schep de helft van de macaroni in een ruime ovenschaal, schep de helft van het gehaktmengsel erop en vervolgens de helft van de aubergine. Herhaal deze laagjes en schenk de roomsaus erover. Strooi de geraspte kaas erover. Bak de schotel ca. 30 minuten in het midden van een voorverwarmde oven (200 graden).

Mijn versie van dit recept :
pi_34082535
Laatst kocht ik een fantastisch kookboek van Tessa Kiros . Het heet "Twaalf" en je vindt er recepten uit de Toscaanse keuken. Ze heeft nog een kookboek geschreven dat "De smaak van mijn herinnering" heet. Hierin staan allemaal familierecepten (niet alleen Italiaans). Als je van authentieke recepten houdt kan ik je deze boeken aanbevelen!
pi_34160381
tagiliatelle
creme fraiche
gepelde tomaten in blik
Zalm
Dille.

Jam
pi_34194919
Tortelini, blikje tomatenpuree, Blueband Finess (of iets soortgelijks), geraspte geitenkaas en kruiden naar smaak. Ook jam
Sweet and innocent...
pi_34262272
lekkkkkeeetvprrrrrrrrrr
  zondag 5 februari 2006 @ 15:59:05 #133
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_34763259
Even een schopje met een recept.
quote:
Romige Pastasaus met Kaas en Noten

Ingrediėnten:
circa 1 el. olijfolie
creme fraiche
Trappistenkaas
gemalen noten (walnoten, hazelnoten en amandelen)

Bereiding:
Een pannetje heetmaken en de olijfolie erin doen.
Dan de creme fraiche smelten (wat je maximaal met een eetlepel uit het
bakje krijgt :-) Dan de kaas erbij: de gebruikte trappistenkaas bleek later
een geslaagde gok te zijn. Smelten in de creme fraiche.

Steeds afwisselend wat creme erbij, dan weer wat kaas smelten, alles op een
laag vuur.
Als het genoeg is, en niet te dik (zorg dat je genoeg creme fraiche hebt)
gemalen noten erbij (ik had een mengsel van walnoten, hazelnoten en
amandelen), goed fijn gemalen.
Eventueel nog wat creme fraiche als het te dik wordt.
Ga vanavond weer pastasaus met tonijn maken
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_34763407
Ik verwachtte een foto in die link
  zondag 5 februari 2006 @ 16:12:51 #135
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_34763693
quote:
Op zondag 5 februari 2006 16:03 schreef Bluezz het volgende:
Ik verwachtte een foto in die link
Ik ga vanavond maken klinkt toch nog behoorlijk als de toekomst

Ik linkte alleen door naar het recept maar zal wel een paar foto's maken. Is eigenlijk niet veel bijzonders maar wel lekker
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zondag 5 februari 2006 @ 18:42:58 #136
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_34768668
quote:
Op zondag 5 februari 2006 16:03 schreef Bluezz het volgende:
Ik verwachtte een foto in die link
Geen link wel foto's


Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_34770177
Mjammie
pi_34775188
zit er nog verschil in smaak tussen de verschillende kleuren vlindermacaroni?

[ Bericht 5% gewijzigd door Jordy-B op 05-02-2006 21:49:48 ]
Bestiality sure is a fun thing to do. But I have to say this as a warning to you:
With almost all animals you can have a ball, but the hedgehog can never be buggered at all.
  maandag 6 februari 2006 @ 00:19:31 #139
134256 Cutebutpsycho
Things even out.
pi_34781050
Ik heb dit gemaakt, en het viel in de smaak

Penne a la Merle voor 6 personen.

Ingredienten:

600 gr penne
1 1/2 bakje champignons
0,5 l koksroom
2 stuks prei
400 gr kipreepjes
20 gr bieslook
zout
peper
evt. groentebouillon


Bereiding:

Zet een pan met wat olie en zout op het vuur voor de penne. Was de prei en snij in kleine repen. Snij de champignons in dikke plakjes. Fruit de prei in een pan en doe daarna gelijk de champignons erbij.
De penne in het kokend water doen. Nadat de champignons om en om verkleurd zijn, doe je de kipreepjes erbij. Gelijk erna de koksroom. flink roeren tot het een dikke saus word. Snij de bieslook fijn en roer dat door de saus. Op smaak brengen met zout en peper en evt. groentebouillion.
Ik heb geen semi-intelligente signature.
JoPiDo:"Volgens mij is Cutebutpsycho een raszeikwijf, ééntje die je als man absoluut links moet laten liggen."
  maandag 6 februari 2006 @ 15:10:12 #140
71614 BillyOcean
Get out of my dreams you woman
pi_34795245
Nou CutebutPsycho, dat mag je dan wel eens voor mij maken! :p

Dit is mijn topper!:


Gesmolten kaaspasta met gegrilde kip en groenten

Ingrediėnten voor 2 personen:
250 g kipfilet
4 el olijfolie
1 rode paprika
150 g champignons
1 el fijngehakte verse basilicum
150 g penne
1 dl kookroom
75 g pittige, geraspte kaas

Bereiding:
Snijd de kip in dunne plakken. Doe de kip in een kom en meng dit met twee eetlepels olijfolie. Zet de grilpan op het vuur en laat deze heet worden. Gril de kip gaar in de grillpan totdat deze mooie bakstrepen heeft. Doe de kip vervolgens in een grote schaal.
Snijd de groenten in grove stukken en meng door de rest van de olie. Gril ook de groenten in de grillpan en voeg ze toe aan de kip. Voeg de verse basilicum, zout en peper toe. Kook de pasta en spoel af met koud water. Doe de kookroom en kaas in een pan en laat dit smelten. Roer de pasta door de kaassaus. Schep de kaaspasta op een bord en leg het kipmengsel er bovenop.
Doch vlakbij zwerft 'n exquise gympje
  maandag 6 februari 2006 @ 16:01:20 #141
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_34796892
De bertolli pasta saus Rustico is ook heerlijk, zoete pepertjes met rode ui, deze saus is lekker pittig, 350 gram pasta toevoegen en mengen met de warme saus, beetje geraspte kaas erover heen en klaar is je maaltijd. Heerlijk pittige pasta.
Voor als je even geen tijd hebt om uitgebreid te koken.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  maandag 6 februari 2006 @ 16:38:43 #142
119994 aidyl
bla bla bla
pi_34798368
Ah lekker pasta

Ik ga dadelijk ook spaghetti maken, en ik maak m altijd met de volgende saus (en dat het niet origineel of italiaans genoeg is, daar zit ik niet mee het moet gewoon lekker zijn )

*pond HOH gehakt
*2 uien of 1 grote
*4 tot 6 tomaten
*1 blikje tomatenpuree
*evt. ketchup
*evt. paprika
*evt. champignons
*evt. beetje prei
*evt. knoflook
*tijm
*peper
*zout
*evt. 1 ei

Gehakt bakken, uitje fruiten, tomaten en tompuree erbij eventueel nog wat ketchup als je wil.
Nu kun je het zo gek maken als je zelf wil, ik hou nogal van groenten, en ik gooi er meestal paprika bij, champignons, en als ik in een gekke bui ben nog wat prei.
Kruiden met tijm (onmisbaar!), beetje peper en zout. Als ik knoflook in huis het gaat er ook een teentje knoflook doorheen
Eventueel een eitje er doorheen roeren om het geheel wat te binden

jammie jammie en in een half uurtje klaar
15 jaar te laat geboren...
  maandag 6 februari 2006 @ 17:21:30 #143
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_34800111
Zijn er meer mensen die Pasta koken in Bouillion, dat is zoveel lekkerder dan in gewoon water. (Tip van de Dag)
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
  maandag 6 februari 2006 @ 17:24:26 #144
14376 BlaatschaaP
Elephant of joy.
pi_34800228
Dat doe ik standaard, inderdaad. Overheerlijk.
  maandag 6 februari 2006 @ 17:27:23 #145
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_34800325
quote:
Op maandag 6 februari 2006 17:24 schreef BlaatschaaP het volgende:
Dat doe ik standaard, inderdaad. Overheerlijk.
Gelukkig, ik heb namelijk nog wel eens mensen die heel raar staan te kijken als ik dat doe,
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
pi_34800340
quote:
Op maandag 6 februari 2006 17:21 schreef Chielus het volgende:
Zijn er meer mensen die Pasta koken in Bouillion, dat is zoveel lekkerder dan in gewoon water. (Tip van de Dag)
nee, nooit...

Ik doe wel altijd zout en 'n snufje foelie in het water.
Bestiality sure is a fun thing to do. But I have to say this as a warning to you:
With almost all animals you can have a ball, but the hedgehog can never be buggered at all.
pi_34804093
Tagliatelle met mango en walnoten in gorgonzola-mascarpone saus...

Ik weet de verhoudingen niet, ik maak dit gerecht altijd op de gok (en met een snufje liefde)
Je hebt nodig voor twee personen:
- tagliatelle
- gormas (gorgonzola met mascarpone, kant en klaar te koop)
- 1 mango
- bekertje creme fraiche
- handjevol walnoten
- bouillonblokje
- versgemalen peper
- zeezout

Smelt de gormas al roerende en voeg creme fraiche toe. Verbrokkel hierin het bouillonblokje. Snij de mango in kleine stukjes en voeg die toe aan de saus. Kook ondertussen de tagliatelle.
Rooster de walnoten en bestrooi deze met zeezout.
Serveer de tagliatelle met de saus en strooi de walnoten erover en geef de pepermolen nog een paar draaitjes erover...Jammie!
I don't like your jerk-off name. I don't like your jerk-off face. I don't like your jerk-off behavior, and I don't like you, jerk-off. Do I make myself clear?
  maandag 6 februari 2006 @ 22:01:22 #148
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_34810252
quote:
Op zondag 5 februari 2006 21:44 schreef Jordy-B het volgende:
zit er nog verschil in smaak tussen de verschillende kleuren vlindermacaroni?
Ja, een klein beetje maar niet veel. Was trouwens pasta uit een kerstpakket
quote:
Op maandag 6 februari 2006 17:21 schreef Chielus het volgende:
Zijn er meer mensen die Pasta koken in Bouillion, dat is zoveel lekkerder dan in gewoon water. (Tip van de Dag)
Ja, doen wij ook altijd en dat is idd veel lekkerder
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_34824135
Mijn standaard pastasaus voor als ik niet veel in huis heb is:

Uitje bakken, met wat teentjes knoflook erbij geperst, groente erbij bakken (zoals courgette, champignons of prei of iets anders) en hierna een blikje tomatenpuree en wat water toevoegen, eventueel nog wat pesto of kruidenkaas erdoorheen. En wat italiaanse kruiden, oregano, basilicum etc.

Ook lekker is, uitje bakken, ook knoflook, champignons of andere paddestoelen bakken, een blik tomaten erbij, en op het laatst nog wat spinazie toevoegen

Mijn favoriet is trouwens de Penne met zalm van SHE uit dit topic
pi_34824305
Mag je hier ook andere italiaanse gerechten plaatsen?
Hier ligt mijn hart, mijn vreugde, mijn verdriet,
het kan dooien, het kan vriezen,
we kunnen winnen of verliezen,
maar een beet're club dan deze is er niet.
  dinsdag 7 februari 2006 @ 12:18:45 #151
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_34824362
quote:
Op maandag 6 februari 2006 19:25 schreef Serendips het volgende:
Tagliatelle met mango en walnoten in gorgonzola-mascarpone saus...

Ik weet de verhoudingen niet, ik maak dit gerecht altijd op de gok (en met een snufje liefde)
Je hebt nodig voor twee personen:
- tagliatelle
- gormas (gorgonzola met mascarpone, kant en klaar te koop)
- 1 mango
- bekertje creme fraiche
- handjevol walnoten
- bouillonblokje
- versgemalen peper
- zeezout

Smelt de gormas al roerende en voeg creme fraiche toe. Verbrokkel hierin het bouillonblokje. Snij de mango in kleine stukjes en voeg die toe aan de saus. Kook ondertussen de tagliatelle.
Rooster de walnoten en bestrooi deze met zeezout.
Serveer de tagliatelle met de saus en strooi de walnoten erover en geef de pepermolen nog een paar draaitjes erover...Jammie!
Dat lijkt me wel lekker, neem aan dat de mango wel te vervangen is door bijvoorbeeld perzik of abrikoos?
pi_34824444
-Courgette
-Mozzarella
-tomatensaus
-bascilicum
-peper zout

je neemt een courgette deze snijdt je over de lengte in dunne plakken. Deze plakken grill je mooi in een ruitvorm. daarna smeer je deze in met tomatensaus. stukje mozzarella erop blaadje bascilicum en peper en zout erop. Goed oprollen en voor een paar minuutjes in de oven. hmmmmm
Hier ligt mijn hart, mijn vreugde, mijn verdriet,
het kan dooien, het kan vriezen,
we kunnen winnen of verliezen,
maar een beet're club dan deze is er niet.
  dinsdag 7 februari 2006 @ 14:39:43 #153
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_34828564
Beetje spagetti, wat peper, zout, olijfolie en knoflook.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 7 februari 2006 @ 14:40:04 #154
73683 leolinedance
Voor Rood-Wit gezongen
pi_34828584
tvp
  dinsdag 7 februari 2006 @ 16:50:09 #155
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_34832925
quote:
Op dinsdag 7 februari 2006 12:16 schreef piertje2 het volgende:
Mag je hier ook andere italiaanse gerechten plaatsen?
Daarvoor hebben we [Centraal] Italiaans eten Fan Topic!
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_35037320
Uit een net gesloten topic :
quote:
Op maandag 13 februari 2006 14:24 schreef Xanthe het volgende:
Ik heb eindelijk een adresje gevonden waar ik fatsoenlijke spaghetti kan kopen , niet te dun , niet te dik... (nr.5)
En hou van zelf gemaakte saus dus wie heeft er nog lekkere recepten?

Mijn zelfgemaakte bolognese saus;
een ui en een teentje knoflook in stukjes snijden en aanfruiten.
300gr doorregen runderlappen in een keukenmachine met sikkelmes fijn maken en bij de ui gooien.
100gr ontbijtspek en 50gr gerookte ham in stukjes snijden en er bij doen.
100gr wortelen en 2 stelen bleekselderij ook hakselen en erbij doen.
Flink glas rode wijn erbij en 10 minuten laten stoven.
Dan peper en zout , gemengde italiaanse kruiden en laurierblaadje toevoegen en een pakje/blik gezeefde tomaten toevoegen en dit minimaal 40 minuten laten staan.
Spaghetti koken , laurier blaadje verwijderen en parmezaanse kaas raspen (ik koop altijd een stuk en dit kun je bij zeer veel gerechten gebruiken en is lekkerder dan kant en klare en ook langer te bewaren).
En aangezien je een fles wijn open hebt staan kun je bij je eten natuurlijk een heerlijk glaasje wijn drinken...
quote:
Op maandag 13 februari 2006 14:39 schreef Delicieux het volgende:
Zelfgemaakte Bolognese-saus bij de spaghetti:

twee uien en drie teentje knoflook heel fijn snijden met een mes (knoflook NIET persen!)
uien en knoflook fruiten in een beetje olijfolie
5 tomaten (ontveld door ze even in in kokend heet water de dompelen) toevoegen
beetje peperr beetje zout toevoegen.
Het geheel tot ongeveer twee derde van z'n inhoud laten inkoken op klein vuur.

In aparte pan:
Rundergehakt bakken, op hoog vuur.
Oregano en thijm bijvoegen, (eventueel ook nog een beetje basilicum)

Dan de hierboven genoemde tomatensaus bij het vlees doen en vrijwel onmiddelijk opdienen.

Smaakt heerlijk met vers geraspte Parmezaanse kaas.

TIP: Het tomatensaus-gedeelte is makkelijk in grote hoeveelheden te maken in een grote pan. De saus kan erg makkelijk in porties worden ingevroren, dus dat bespaart je de volgende keer een uur werk! De tomatensaus kan ook gebruikt worden als basissaus voor ondermeer pizza's, Pasta al forno, etc....
quote:
Op maandag 13 februari 2006 14:45 schreef BoukeF het volgende:
fruit een uitje
neem 400 gram gehakt,
rul het door het uitje heen,
voeg ongeveer 200 gram wortelen erdoor.
laat even goed doorbakken
voeg een pot runderboillon toe,
voeg 100 ml rose erbij,
voeg 3 eetlepels ketchup erbij.

laat de saus lekker doorkoken,
totdat vlees en worteltjes weer goed zichtbaar zijn,
gooi er dan een behoorlijke hoeveelheid gare spagetti bij.

nog even door laten warmen nadat het geheel goed gehusseld is,
quote:
Op maandag 13 februari 2006 14:48 schreef HostiMeister het volgende:
Ik maak mijn spaghetti meestal zo:

Eerst een mep rundergehakt in een hete pan (500gram) en daar dan éen of twee fijngehakte uien en knoflook tenen onderroeren. Ketjap, sambal en oregano eronder mengen en aanbakken tot hget gehakt goed losgebakken is. Daarna een 4 of 5 tomaten (zonderschil) pureren en eronder mengen (kan ook een blik of twee van die voorgepelde tomaten zijn). En dan een scheut balsamico azijn erdoor. Om het te binden uiteindelijk één of twee blikjes van die tomatenpuree van de delmonte ofzo...

Dat bij je spaghetti et voila...
pi_35061380
quote:
Op dinsdag 7 februari 2006 12:18 schreef Aventura het volgende:

Dat lijkt me wel lekker, neem aan dat de mango wel te vervangen is door bijvoorbeeld perzik of abrikoos?
Dat zal wel....Probeer het eens! Overigens is het met mango echt helemaal !
I don't like your jerk-off name. I don't like your jerk-off face. I don't like your jerk-off behavior, and I don't like you, jerk-off. Do I make myself clear?
  dinsdag 14 februari 2006 @ 05:00:18 #158
10110 NIels25
"You only live once, so l
pi_35065504
Gisteren heerlijk gegeten, lekker simpel maar o zo lekker

Verse pasta van de AH genomen (van die gevulde)
Dat gekookt (4 minuten)

Daarbij had ik

Roergebakken spinazie met een uitje, teentje knoflook en stuk spaanse peper er door heen gebakken. Dat afgeblust met Creme Fraice (de light versie)

Pasta op bord, Spinazie roerbak er overheen, en dan het geheel bestrooien met vers uitgebakken spekjes...

Dat is errug lekker!
  dinsdag 14 februari 2006 @ 11:53:07 #159
36221 Kopstoot
Ik houd nog steeds van Janine.
pi_35070502
quote:
Op dinsdag 14 februari 2006 05:00 schreef NIels25 het volgende:
Gisteren heerlijk gegeten, lekker simpel maar o zo lekker

Verse pasta van de AH genomen (van die gevulde)
Dat gekookt (4 minuten)

Daarbij had ik

Roergebakken spinazie met een uitje, teentje knoflook en stuk spaanse peper er door heen gebakken. Dat afgeblust met Creme Fraice (de light versie)

Pasta op bord, Spinazie roerbak er overheen, en dan het geheel bestrooien met vers uitgebakken spekjes...

Dat is errug lekker!
Iets dergelijks heb ik laatst ook gemaakt, maar dan met peper er door heen gemalen ipv een Spaanse peper en er Magor kaas doorheen gesmolten, probeer dat ook eens, zo lekker!
"Als ze de uitkeringen nu hoger maken, hoef ik ook niet zo veel meer te doen.."
  zondag 19 februari 2006 @ 16:39:13 #160
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_35257765
Ik maak de saus soms zeer eenvoudig, met tomatenblokjes uit blik met wat kruiden en een teentje knoflook. Dat is wel lekker alleen ka het wat waterig zijn. Heeft iemand tips om het wat dikker te maken? Inkoken helpt nauwelijks en uitlekken die ik al van tevoren. Kan ik het misschien ergens mee binden?
pi_35258012
Vreemd dat inkoken niet helpt, bij mij werkt dat altijd perfect. Ik gebruik meestal euroshopper tomaten uit blik. Hoe lang laat je het inkoken? Binden lijkt me niet zo geslaagd bij een tomatensaus.
"The sunshine bores the daylights outta me!"
  zondag 19 februari 2006 @ 16:50:26 #162
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_35258121
Misschien heb ik te weinig geduld en moet het langer inkoken? Hoe lang raad jij me aan?
pi_35258251
Nou, meestal is een kwartier bij mij wel genoeg. Maar misschien zit er meer puur vocht in de blikken met tomatenblokjes? Dat weet ik niet.

Meestal laat ik de pasta ook nog een paar minuten meekoken met de saus op hoog vuur, dat scheelt ook.
"The sunshine bores the daylights outta me!"
  zondag 19 februari 2006 @ 16:57:01 #164
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_35258297
Ik heb AH eigen merk tomatenblokjes. Ik hou niet van hele tomaten want zijn eigenlijk niet te gebruiken zonder ze te pureren. Ik zal zometeen proberen wat meer geduld op te brengen tijdens het koken
pi_35258691
quote:
Op zondag 19 februari 2006 16:57 schreef Aventura het volgende:
Ik heb AH eigen merk tomatenblokjes. Ik hou niet van hele tomaten want zijn eigenlijk niet te gebruiken zonder ze te pureren. Ik zal zometeen proberen wat meer geduld op te brengen tijdens het koken
Vroeger deed ik de moeite om ze in stukjes te snijden maar ben er achter gekomen dat je ze ook in de pan met de pollepel kunt 'snijden'. En ik hou van stukjes tomaat. Als ik absoluut geen stukjes tomaat in m'n saus wil (zoals bij een bolognesesaus) dan gebruik ik een blikje puree aangelengd met groentebouillon.
"The sunshine bores the daylights outta me!"
pi_35258710
Je kunt er ook een beetje allesbinder doorheen gooien. Werkt altijd
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
pi_35476326
Is er hier iemand die toevallig het boek 'De Sicliaanse keuken' heeft van Mary Taylor-Simeti en mij de ingrediėnten van pasta alla paolina kan vertellen? ansjovis en kaneel weet ik nog wel, maar kan me de rest niet meer herinneren en heb het boek op m'n studentenkamertje laten liggen...

thanks!
"The sunshine bores the daylights outta me!"
  zaterdag 25 maart 2006 @ 12:50:46 #168
56347 Faithz
ADHD Fokker
pi_36351715
Waarmee kruiden jullie de pasta zelf meestal?

Ik wil graag pasta maken met zalm, creme fraiche, pesto, tomaat, basilicum en peper.

Dus eerst de pasta koken en daarna wellicht afkoelen en dan kruiden met olijfolie en...? Advies gevraagd
Trotse mamma :)
pi_36351996
Goeie mik zout door het water terwijl 't kookt, meer niet.
"The sunshine bores the daylights outta me!"
  zaterdag 25 maart 2006 @ 15:28:24 #170
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_36355406
quote:
Op zaterdag 25 maart 2006 13:02 schreef W1ZZ het volgende:
Goeie mik zout door het water terwijl 't kookt, meer niet.
En een scheut olijf olie
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zaterdag 25 maart 2006 @ 15:45:37 #171
56347 Faithz
ADHD Fokker
pi_36355840
hm dat doe ik al ik dacht dat je het meer kon kruiden
Trotse mamma :)
pi_36355978
quote:
Op zaterdag 25 maart 2006 15:45 schreef Faithz het volgende:
hm dat doe ik al ik dacht dat je het meer kon kruiden
Redelijk standaard manier om spaghetti te kruiden is om er fijngemalen gedroogde rode peper, fijngesneden peterselie en gefruite knoflook doorheen te gooien, samen met een goede extra vergine olijfolie.

Maar dit wordt an sich als snelle pastahap gegeten, niet met nog meer saus erbij. In It. koop je die mix van peper/peterselie/knoflook kant-en-klaar op de markt.
"The sunshine bores the daylights outta me!"
pi_36355985
quote:
Op zaterdag 25 maart 2006 15:28 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

En een scheut olijf olie
Wat doet de olijfolie? Zout en kruiden geven smaak aan de pasta (en het zout zorgt voor 'n pietsie hogere kooktemperatuur), maar olijfolie in het kookwater mikken heeft niet zoveel zin. Het helpt ook niet tegen het plakken, ofzo...

Zorgen dat het niet plakt is enkel een kwestie van de boel goed in beweging houden met een spatel, lepel of tang (ik gebruik het liefst de laatste als het sliertjespasta is) En dan eventueel er een scheut olie doorheen gooien als je de gare pasta hebt afgegoten. Dan heb je er ook nog wat smaak van (en als je dat niet wil, gebruik je zonnebloem of een andere neutrale olie).
Bestiality sure is a fun thing to do. But I have to say this as a warning to you:
With almost all animals you can have a ball, but the hedgehog can never be buggered at all.
  zaterdag 25 maart 2006 @ 19:22:51 #174
56347 Faithz
ADHD Fokker
pi_36361586
quote:
Op zaterdag 25 maart 2006 15:51 schreef W1ZZ het volgende:

[..]

Redelijk standaard manier om spaghetti te kruiden is om er fijngemalen gedroogde rode peper, fijngesneden peterselie en gefruite knoflook doorheen te gooien, samen met een goede extra vergine olijfolie.

Maar dit wordt an sich als snelle pastahap gegeten, niet met nog meer saus erbij. In It. koop je die mix van peper/peterselie/knoflook kant-en-klaar op de markt.
Dit is inderdaad wat ik in mijn hoofd had.. Misschien dat ook maar eens proberen, niet alles hoeft met saus.
Trotse mamma :)
  dinsdag 4 april 2006 @ 13:29:02 #175
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_36638369
En centraal topic af.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_37247616
En een post uit " wat eet je nu" even hierin gezet
quote:
Op maandag 24 april 2006 13:32 schreef Adelante het volgende:


- penne rigate
- 300 g kipfilet
- eetlepel balsamicoazijn
- beetje olijfolie
- zout, zwarte peper
- blikje artisjokharten
- paar tenen knoflook
- potje bertolli gusto intenso

Kook de pasta tot ie beetgaar is. Meng intussende kip in een kom met de azijn, 2 eetlepels olijfolie, zout en peper en laat 'm 5 minuten staan.

Giet de artisjokharten af en snijd ze in stukjes. Snijd de knoflook vervolgens in plakjes. Verhit wat olijfolie in een kleine koekenpan en bak de plakjes knoflook en de artisjokharten zacht voor ongeveer 5 minuten. Bak de plakjes kip in een andere pan tot ze bruin zijn (ong. 5 minuten).

Giet de pasta af en roer de bertolli saus en het artisjokmengsel erdoor. Warm het geheel nog heel even goed door. Schep de pasta in vier diepe borden en verdeel de gegrilde kip erover.

pi_37248291
Tagliatelle met roomsaus, een stuk kipfilet, basilicum, gebakken prei.

Heb ik laatst op. En was lekker
pi_37864905
Vanmiddag Gigli gekocht bij AH.

Er staat op het pak :

Authentiek italiaanse pasta.. je hebt 2 soorten, zonger. tomaat smaak, of rode peper met knoflook, ik heb de laatste gekocht.

Leek me lekker, maar wat zullen we er eens van maken!
Iemand al eens gegeten of lekkere suggesties voor morgen?
  dinsdag 16 mei 2006 @ 00:17:28 #179
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_37865209
zijn die speciale pakken van AH zelf toch,
Al vaker gekocht in de aanbieding, vooral de zwarte & rodepasta vind ik leuk om te gebruiken in gerechten. Qua smaak vind ik het niet zo bijzonder, kun je beter in Boullion koken.

Maar ik zou er een lekkere ovenschotel van maken met een blanke saus.
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
pi_37878639
Korte pastasoorten zoals gigli worden doorgaans gebruikt icm pastasauzen waar stukjes in zitten. Dus sauzen met paddestoelen, of met stukken spek of worst bijv.
"The sunshine bores the daylights outta me!"
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')