abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_35035959
Ik heb eindelijk een adresje gevonden waar ik fatsoenlijke spaghetti kan kopen , niet te dun , niet te dik... (nr.5)
En hou van zelf gemaakte saus dus wie heeft er nog lekkere recepten?

Mijn zelfgemaakte bolognese saus;
een ui en een teentje knoflook in stukjes snijden en aanfruiten.
300gr doorregen runderlappen in een keukenmachine met sikkelmes fijn maken en bij de ui gooien.
100gr ontbijtspek en 50gr gerookte ham in stukjes snijden en er bij doen.
100gr wortelen en 2 stelen bleekselderij ook hakselen en erbij doen.
Flink glas rode wijn erbij en 10 minuten laten stoven.
Dan peper en zout , gemengde italiaanse kruiden en laurierblaadje toevoegen en een pakje/blik gezeefde tomaten toevoegen en dit minimaal 40 minuten laten staan.
Spaghetti koken , laurier blaadje verwijderen en parmezaanse kaas raspen (ik koop altijd een stuk en dit kun je bij zeer veel gerechten gebruiken en is lekkerder dan kant en klare en ook langer te bewaren).
En aangezien je een fles wijn open hebt staan kun je bij je eten natuurlijk een heerlijk glaasje wijn drinken...

[ Bericht 1% gewijzigd door Xanthe op 13-02-2006 14:54:23 (2 ingredienten vergeten en nu toegevoegd) ]
  maandag 13 februari 2006 @ 14:39:31 #2
129025 Delicieux
Délicieux A Paris
pi_35036497
Zelfgemaakte Bolognese-saus bij de spaghetti:

twee uien en drie teentje knoflook heel fijn snijden met een mes (knoflook NIET persen!)
uien en knoflook fruiten in een beetje olijfolie
5 tomaten (ontveld door ze even in in kokend heet water de dompelen) toevoegen
beetje peperr beetje zout toevoegen.
Het geheel tot ongeveer twee derde van z'n inhoud laten inkoken op klein vuur.

In aparte pan:
Rundergehakt bakken, op hoog vuur.
Oregano en thijm bijvoegen, (eventueel ook nog een beetje basilicum)

Dan de hierboven genoemde tomatensaus bij het vlees doen en vrijwel onmiddelijk opdienen.

Smaakt heerlijk met vers geraspte Parmezaanse kaas.

TIP: Het tomatensaus-gedeelte is makkelijk in grote hoeveelheden te maken in een grote pan. De saus kan erg makkelijk in porties worden ingevroren, dus dat bespaart je de volgende keer een uur werk! De tomatensaus kan ook gebruikt worden als basissaus voor ondermeer pizza's, Pasta al forno, etc....
Je venais, je voyais, je devenais fonctionnaire......
  maandag 13 februari 2006 @ 14:39:57 #3
22794 Enchanter
Right you are Ken!!!
pi_35036515
Gewoon een pot Bertolli pastasaus
Ik ben inmiddels overleden
pi_35036691
quote:
Op maandag 13 februari 2006 14:39 schreef Enchanter het volgende:
Gewoon een pot Bertolli pastasaus
Echt niet net zo lekker...
pi_35036695
fruit een uitje
neem 400 gram gehakt,
rul het door het uitje heen,
voeg ongeveer 200 gram wortelen erdoor.
laat even goed doorbakken
voeg een pot runderboillon toe,
voeg 100 ml rose erbij,
voeg 3 eetlepels ketchup erbij.

laat de saus lekker doorkoken,
totdat vlees en worteltjes weer goed zichtbaar zijn,
gooi er dan een behoorlijke hoeveelheid gare spagetti bij.

nog even door laten warmen nadat het geheel goed gehusseld is,
Have no Fear, Burning Feetman is here
wii nr: 7098 4291 3092 6058
mario strikers friend code: 305044 570494
pi_35036773
Persoonlijk vind ik gehakt niet zo lekker door de saus heen , de plekken waar ik gegeten heb in Italie kreeg je het er ook niet door heen....
pi_35036814
Ik maak mijn spaghetti meestal zo:

Eerst een mep rundergehakt in een hete pan (500gram) en daar dan éen of twee fijngehakte uien en knoflook tenen onderroeren. Ketjap, sambal en oregano eronder mengen en aanbakken tot hget gehakt goed losgebakken is. Daarna een 4 of 5 tomaten (zonderschil) pureren en eronder mengen (kan ook een blik of twee van die voorgepelde tomaten zijn). En dan een scheut balsamico azijn erdoor. Om het te binden uiteindelijk één of twee blikjes van die tomatenpuree van de delmonte ofzo...

Dat bij je spaghetti et voila...
All you know about me is what I've sold you, dumb fuck
pi_35036841
quote:
Op maandag 13 februari 2006 14:47 schreef Xanthe het volgende:
Persoonlijk vind ik gehakt niet zo lekker door de saus heen , de plekken waar ik gegeten heb in Italie kreeg je het er ook niet door heen....
doordat je ook ene pot runderboillon toevoegd gaat de smaak van "runder" in je gehakt zitten,
tis ook een beetje een low-budget oplossing voor een lekkere saus.
Have no Fear, Burning Feetman is here
wii nr: 7098 4291 3092 6058
mario strikers friend code: 305044 570494
pi_35036892
Geen saus, gewoon lekker spekjes bakken en doperwtjes (uit de vriezer, dan zijn ze kanpperig) erbij doen.
Of een blikje tonijn en een 2 ansjovisjes.
Of roomsaus met zalm en cherrytomaatjes.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_35036930
quote:
Op maandag 13 februari 2006 14:50 schreef miss_sly het volgende:
Geen saus, gewoon lekker spekjes bakken en doperwtjes (uit de vriezer, dan zijn ze kanpperig) erbij doen.
Of een blikje tonijn en een 2 ansjovisjes.
Of roomsaus met zalm en cherrytomaatjes.
deze variatie trekt mij niet.
Have no Fear, Burning Feetman is here
wii nr: 7098 4291 3092 6058
mario strikers friend code: 305044 570494
pi_35036973
quote:
Op maandag 13 februari 2006 14:49 schreef BoukeF het volgende:

[..]

doordat je ook ene pot runderboillon toevoegd gaat de smaak van "runder" in je gehakt zitten,
tis ook een beetje een low-budget oplossing voor een lekkere saus.
Wij hebben een relatief goedkope slager in de omgeving zitten en ben ik voor die 300gr rundvlees net zo duur uit als voor rundergehakt. Half om half koop ik eigenlijk nooit tenzij ik financieel even zeer krap zit.
pi_35036982
quote:
Op maandag 13 februari 2006 14:51 schreef BoukeF het volgende:

[..]

deze variatie trekt mij niet.
is erg lekker, je zou het eens kunnen proberen.

ook erg lekker is rundergehakt aanmaken met peterselie en knoflook en de balletjes vullen met een klein bolletje mozzarella. Deze gehaktballetjes smoren in een tomatensaus.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_35037023
Ik vind uitgebreid koken geweldig!

Maar spaghettie is mij zo heilig dat ik het altijd gewoon simpel maak, en gek genoeg overtreft (naar mijn mening) niemand mijn eigen spaghettie.
Terwijl mijn spaghettie gewoon potjes-pannetjes-spaghettie is.
"Never eat yellow snow"
pi_35037116
quote:
Op maandag 13 februari 2006 14:54 schreef hardcore-freak het volgende:
Ik vind uitgebreid koken geweldig!

Maar spaghettie is mij zo heilig dat ik het altijd gewoon simpel maak, en gek genoeg overtreft (naar mijn mening) niemand mijn eigen spaghettie.
Terwijl mijn spaghettie gewoon potjes-pannetjes-spaghettie is.
Je woont te ver weg... Als je die van mij hebt geproefd zeg je dit niet meer
ranzige hompepage heb je
  maandag 13 februari 2006 @ 14:58:30 #15
22794 Enchanter
Right you are Ken!!!
pi_35037192
quote:
Op maandag 13 februari 2006 14:44 schreef Xanthe het volgende:

[..]

Echt niet net zo lekker...
Vind ik van wel

Gooi ook altijd een zooitje gehakt in de pan , op hoog vuur tot het gaar is.
Dan 4 tenen knoflook , 2 uien , 2 paprika's en de prei er bij.
Als de groente klaar is , gooi de Bertolli pasta saus erbij en 2 flinke scheppen sambal

Op laag vuur eenbeetje door laten 'sudderen'

Ondertussen is de pasta (geen spaghetti want dat eet niet lekker met al die lange slierten) wel klaar
Ik ben inmiddels overleden
pi_35037217
Hier hebben we een heel mooi topic voor
Het grote pasta topic
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')