quote:Op maandag 6 februari 2006 19:25 schreef Serendips het volgende:
Tagliatelle met mango en walnoten in gorgonzola-mascarpone saus...
Ik weet de verhoudingen niet, ik maak dit gerecht altijd op de gok (en met een snufje liefde)
Je hebt nodig voor twee personen:
- tagliatelle
- gormas (gorgonzola met mascarpone, kant en klaar te koop)
- 1 mango
- bekertje creme fraiche
- handjevol walnoten
- bouillonblokje
- versgemalen peper
- zeezout
Smelt de gormas al roerende en voeg creme fraiche toe. Verbrokkel hierin het bouillonblokje. Snij de mango in kleine stukjes en voeg die toe aan de saus. Kook ondertussen de tagliatelle.
Rooster de walnoten en bestrooi deze met zeezout.
Serveer de tagliatelle met de saus en strooi de walnoten erover en geef de pepermolen nog een paar draaitjes erover...Jammie!
Dat lijkt me wel lekker, neem aan dat de mango wel te vervangen is door bijvoorbeeld perzik of abrikoos?
Daarvoor hebben we [Centraal] Italiaans eten Fan Topic!quote:Op dinsdag 7 februari 2006 12:16 schreef piertje2 het volgende:
Mag je hier ook andere italiaanse gerechten plaatsen?
quote:Op maandag 13 februari 2006 14:24 schreef Xanthe het volgende:
Ik heb eindelijk een adresje gevonden waar ik fatsoenlijke spaghetti kan kopen , niet te dun , niet te dik... (nr.5)
En hou van zelf gemaakte saus dus wie heeft er nog lekkere recepten?
Mijn zelfgemaakte bolognese saus;
een ui en een teentje knoflook in stukjes snijden en aanfruiten.
300gr doorregen runderlappen in een keukenmachine met sikkelmes fijn maken en bij de ui gooien.
100gr ontbijtspek en 50gr gerookte ham in stukjes snijden en er bij doen.
100gr wortelen en 2 stelen bleekselderij ook hakselen en erbij doen.
Flink glas rode wijn erbij en 10 minuten laten stoven.
Dan peper en zout , gemengde italiaanse kruiden en laurierblaadje toevoegen en een pakje/blik gezeefde tomaten toevoegen en dit minimaal 40 minuten laten staan.
Spaghetti koken , laurier blaadje verwijderen en parmezaanse kaas raspen (ik koop altijd een stuk en dit kun je bij zeer veel gerechten gebruiken en is lekkerder dan kant en klare en ook langer te bewaren).
En aangezien je een fles wijn open hebt staan kun je bij je eten natuurlijk een heerlijk glaasje wijn drinken...
quote:Op maandag 13 februari 2006 14:39 schreef Delicieux het volgende:
Zelfgemaakte Bolognese-saus bij de spaghetti:
twee uien en drie teentje knoflook heel fijn snijden met een mes (knoflook NIET persen!)
uien en knoflook fruiten in een beetje olijfolie
5 tomaten (ontveld door ze even in in kokend heet water de dompelen) toevoegen
beetje peperr beetje zout toevoegen.
Het geheel tot ongeveer twee derde van z'n inhoud laten inkoken op klein vuur.
In aparte pan:
Rundergehakt bakken, op hoog vuur.
Oregano en thijm bijvoegen, (eventueel ook nog een beetje basilicum)
Dan de hierboven genoemde tomatensaus bij het vlees doen en vrijwel onmiddelijk opdienen.
Smaakt heerlijk met vers geraspte Parmezaanse kaas.
TIP: Het tomatensaus-gedeelte is makkelijk in grote hoeveelheden te maken in een grote pan. De saus kan erg makkelijk in porties worden ingevroren, dus dat bespaart je de volgende keer een uur werk! De tomatensaus kan ook gebruikt worden als basissaus voor ondermeer pizza's, Pasta al forno, etc....
quote:Op maandag 13 februari 2006 14:45 schreef BoukeF het volgende:
fruit een uitje
neem 400 gram gehakt,
rul het door het uitje heen,
voeg ongeveer 200 gram wortelen erdoor.
laat even goed doorbakken
voeg een pot runderboillon toe,
voeg 100 ml rose erbij,
voeg 3 eetlepels ketchup erbij.
laat de saus lekker doorkoken,
totdat vlees en worteltjes weer goed zichtbaar zijn,
gooi er dan een behoorlijke hoeveelheid gare spagetti bij.
nog even door laten warmen nadat het geheel goed gehusseld is,
quote:Op maandag 13 februari 2006 14:48 schreef HostiMeister het volgende:
Ik maak mijn spaghetti meestal zo:
Eerst een mep rundergehakt in een hete pan (500gram) en daar dan éen of twee fijngehakte uien en knoflook tenen onderroeren. Ketjap, sambal en oregano eronder mengen en aanbakken tot hget gehakt goed losgebakken is. Daarna een 4 of 5 tomaten (zonderschil) pureren en eronder mengen (kan ook een blik of twee van die voorgepelde tomaten zijn). En dan een scheut balsamico azijn erdoor. Om het te binden uiteindelijk één of twee blikjes van die tomatenpuree van de delmonte ofzo...
Dat bij je spaghetti et voila...
Dat zal wel....Probeer het eens! Overigens is het met mango echt helemaalquote:Op dinsdag 7 februari 2006 12:18 schreef Aventura het volgende:
Dat lijkt me wel lekker, neem aan dat de mango wel te vervangen is door bijvoorbeeld perzik of abrikoos?
Iets dergelijks heb ik laatst ook gemaakt, maar dan met peper er door heen gemalen ipv een Spaanse peper en er Magor kaas doorheen gesmolten, probeer dat ook eens, zo lekker!quote:Op dinsdag 14 februari 2006 05:00 schreef NIels25 het volgende:
Gisteren heerlijk gegeten, lekker simpel maar o zo lekker
Verse pasta van de AH genomen (van die gevulde)
Dat gekookt (4 minuten)
Daarbij had ik
Roergebakken spinazie met een uitje, teentje knoflook en stuk spaanse peper er door heen gebakken. Dat afgeblust met Creme Fraice (de light versie)
Pasta op bord, Spinazie roerbak er overheen, en dan het geheel bestrooien met vers uitgebakken spekjes...
Dat is errug lekker!
Vroeger deed ik de moeite om ze in stukjes te snijden maar ben er achter gekomen dat je ze ook in de pan met de pollepel kunt 'snijden'. En ik hou van stukjes tomaat. Als ik absoluut geen stukjes tomaat in m'n saus wil (zoals bij een bolognesesaus) dan gebruik ik een blikje puree aangelengd met groentebouillon.quote:Op zondag 19 februari 2006 16:57 schreef Aventura het volgende:
Ik heb AH eigen merk tomatenblokjes. Ik hou niet van hele tomaten want zijn eigenlijk niet te gebruiken zonder ze te pureren. Ik zal zometeen proberen wat meer geduld op te brengen tijdens het koken
En een scheut olijf oliequote:Op zaterdag 25 maart 2006 13:02 schreef W1ZZ het volgende:
Goeie mik zout door het water terwijl 't kookt, meer niet.
Redelijk standaard manier om spaghetti te kruiden is om er fijngemalen gedroogde rode peper, fijngesneden peterselie en gefruite knoflook doorheen te gooien, samen met een goede extra vergine olijfolie.quote:Op zaterdag 25 maart 2006 15:45 schreef Faithz het volgende:
hm dat doe ik alik dacht dat je het meer kon kruiden
Wat doet de olijfolie? Zout en kruiden geven smaak aan de pasta (en het zout zorgt voor 'n pietsie hogere kooktemperatuur), maar olijfolie in het kookwater mikken heeft niet zoveel zin. Het helpt ook niet tegen het plakken, ofzo...quote:
Dit is inderdaad wat ik in mijn hoofd had.. Misschien dat ook maar eens proberen, niet alles hoeft met saus.quote:Op zaterdag 25 maart 2006 15:51 schreef W1ZZ het volgende:
[..]
Redelijk standaard manier om spaghetti te kruiden is om er fijngemalen gedroogde rode peper, fijngesneden peterselie en gefruite knoflook doorheen te gooien, samen met een goede extra vergine olijfolie.
Maar dit wordt an sich als snelle pastahap gegeten, niet met nog meer saus erbij. In It. koop je die mix van peper/peterselie/knoflook kant-en-klaar op de markt.
quote:Op maandag 24 april 2006 13:32 schreef Adelante het volgende:
- penne rigate
- 300 g kipfilet
- eetlepel balsamicoazijn
- beetje olijfolie
- zout, zwarte peper
- blikje artisjokharten
- paar tenen knoflook
- potje bertolli gusto intenso
Kook de pasta tot ie beetgaar is. Meng intussende kip in een kom met de azijn, 2 eetlepels olijfolie, zout en peper en laat 'm 5 minuten staan.
Giet de artisjokharten af en snijd ze in stukjes. Snijd de knoflook vervolgens in plakjes. Verhit wat olijfolie in een kleine koekenpan en bak de plakjes knoflook en de artisjokharten zacht voor ongeveer 5 minuten. Bak de plakjes kip in een andere pan tot ze bruin zijn (ong. 5 minuten).
Giet de pasta af en roer de bertolli saus en het artisjokmengsel erdoor. Warm het geheel nog heel even goed door. Schep de pasta in vier diepe borden en verdeel de gegrilde kip erover.
De paddestoelen hadden we erin.quote:Op dinsdag 16 mei 2006 14:31 schreef W1ZZ het volgende:
Korte pastasoorten zoals gigli worden doorgaans gebruikt icm pastasauzen waar stukjes in zitten. Dus sauzen met paddestoelen, of met stukken spek of worst bijv.
Is dat een goed boek? Zijn die recepten niet als een verhaal geschreven?quote:Op zaterdag 25 februari 2006 14:32 schreef W1ZZ het volgende:
Is er hier iemand die toevallig het boek 'De Sicliaanse keuken' heeft van Mary Taylor-Simeti en mij de ingrediënten van pasta alla paolina kan vertellen? ansjovis en kaneel weet ik nog wel, maar kan me de rest niet meer herinneren en heb het boek op m'n studentenkamertje laten liggen...
thanks!
quote:Op vrijdag 23 juni 2006 17:58 schreef Zuen het volgende:
BEREIDINGSTIJD: 30 minuten
INGREDIËNTEN: 4 personen
500 gram kipfilet
stukje chorizo worst of gesneden van ± 200 gram
1 blikje gepelde tomaten
1 blikje tomatenpuree
1 blikje harico verts of fijne sperziebonen
knoflook
oregano
fusilli macaroni of een andere pasta
BEREIDINGSWIJZE:
Kipfilet kleinsnijden en gaar laten bakken, gepelde tomaten en tomatenpuree erdoor, en dan de sperziebonen, chorizo, de kruiden en de knoflook toevoegen. Het geheel even laten pruttelen. De pasta koken en het kipmengsel erdoorheen mengen. Eventueel geraspte kaas erover en een lekkere tomatensalade erbij, lekker makkelijk. Smakelijk eten.
Aanrader![]()
![]()
. Die chorizoplakjes moeten wel heel dun zijn echt heerlijk..
Ik heb het geprobeerd en ik vond het niet zo speciaal. Pasta-pesto is me altijd toch net even iets te vettig. Bovendien mengen de pesto en Griekse yoghurt (ipv cottage cheese) niet zo mooi.quote:Op zaterdag 24 juni 2006 01:01 schreef Tourniquet het volgende:
Het volgende recept vind ik altijd erg geslaagd. De geur alleen al is om van te watertanden!![]()
Fettuccine met olijven en parmezaanse kaas
Italiaans / vegetarisch
Bereiding: 25 minuten
Ingrediënten voor 2 personen:
250 gram fettucine
olijfolie
2 eetlepels kappertjes
scheut witte wijn
2 flinke eetlepels rode pesto
1 grote teen knoflook
10 (zwarte) olijven
1 eetlepel limoensap
2 flinke eetlepels cottage cheese
zout/peper
Parmezaanse kaas
Bereiding: Kook de pasta gaar en bak ondertussen in olijfolie de in stukjes gesneden knoflook, de kappertjes en de pesto. Doe ook een scheut witte wijn erbij. Voeg na een minuut de in ringetjes gesneden olijven toe, de cottage cheese en wat limoen of citroensap. Roer het sausje goed om en doe de inmiddels uitgelekte pasta bij het sausje. Voeg peper en zout toe en hussel het geheel goed door elkaar. Doe op het bord nog vers geraspte Parmezaanse kaas erbij.![]()
Het is echt wel vetter dan een tomatensausje. In pesto zit gewoon veel olie. Het is misschien even vet als een bechamelsaus, maar het probleem met bovenstaand recept is, naar mijn mening, dat de ingrediënten niet mooi mengen. Dat is ook te zien op de derde foto.quote:Op dinsdag 27 juni 2006 00:21 schreef W1ZZ het volgende:
Spaghetti al pesto is zeker niet vetter dan andere sauzen
Gewoon verse pesto alla genovese maken en dat mengen met de gekookte spaghetti en klaar is kees.
Moet je ns proberen Italiaanse hoeveelheden saus op je bord te kwakkenquote:Op dinsdag 27 juni 2006 08:44 schreef Serendips het volgende:
[..]
Het is echt wel vetter dan een tomatensausje. In pesto zit gewoon veel olie. Het is misschien even vet als een bechamelsaus, maar het probleem met bovenstaand recept is, naar mijn mening, dat de ingrediënten niet mooi mengen. Dat is ook te zien op de derde foto.
Ik wist dat dat ging komen...quote:Op dinsdag 27 juni 2006 12:59 schreef W1ZZ het volgende:
Moet je ns proberen Italiaanse hoeveelheden saus op je bord te kwakken![]()
Nee, maar ik had het specifiek over dit gerecht. Op die foto kun je zien dat het niet mooi mengt en het vet zich afscheidt.quote:Over de bovenstaande foto's heb ik 't trouwens toch ook helemaal niet?Ik ben van mening dat pesto al een saus is en 't nergens voor nodig is om daar nog andere onzin bij te kwakken.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |