abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 7 februari 2006 @ 12:18:45 #151
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_34824362
quote:
Op maandag 6 februari 2006 19:25 schreef Serendips het volgende:
Tagliatelle met mango en walnoten in gorgonzola-mascarpone saus...

Ik weet de verhoudingen niet, ik maak dit gerecht altijd op de gok (en met een snufje liefde)
Je hebt nodig voor twee personen:
- tagliatelle
- gormas (gorgonzola met mascarpone, kant en klaar te koop)
- 1 mango
- bekertje creme fraiche
- handjevol walnoten
- bouillonblokje
- versgemalen peper
- zeezout

Smelt de gormas al roerende en voeg creme fraiche toe. Verbrokkel hierin het bouillonblokje. Snij de mango in kleine stukjes en voeg die toe aan de saus. Kook ondertussen de tagliatelle.
Rooster de walnoten en bestrooi deze met zeezout.
Serveer de tagliatelle met de saus en strooi de walnoten erover en geef de pepermolen nog een paar draaitjes erover...Jammie!
Dat lijkt me wel lekker, neem aan dat de mango wel te vervangen is door bijvoorbeeld perzik of abrikoos?
pi_34824444
-Courgette
-Mozzarella
-tomatensaus
-bascilicum
-peper zout

je neemt een courgette deze snijdt je over de lengte in dunne plakken. Deze plakken grill je mooi in een ruitvorm. daarna smeer je deze in met tomatensaus. stukje mozzarella erop blaadje bascilicum en peper en zout erop. Goed oprollen en voor een paar minuutjes in de oven. hmmmmm
Hier ligt mijn hart, mijn vreugde, mijn verdriet,
het kan dooien, het kan vriezen,
we kunnen winnen of verliezen,
maar een beet're club dan deze is er niet.
  dinsdag 7 februari 2006 @ 14:39:43 #153
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_34828564
Beetje spagetti, wat peper, zout, olijfolie en knoflook.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 7 februari 2006 @ 14:40:04 #154
73683 leolinedance
Voor Rood-Wit gezongen
pi_34828584
tvp
  dinsdag 7 februari 2006 @ 16:50:09 #155
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_34832925
quote:
Op dinsdag 7 februari 2006 12:16 schreef piertje2 het volgende:
Mag je hier ook andere italiaanse gerechten plaatsen?
Daarvoor hebben we [Centraal] Italiaans eten Fan Topic!
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_35037320
Uit een net gesloten topic :
quote:
Op maandag 13 februari 2006 14:24 schreef Xanthe het volgende:
Ik heb eindelijk een adresje gevonden waar ik fatsoenlijke spaghetti kan kopen , niet te dun , niet te dik... (nr.5)
En hou van zelf gemaakte saus dus wie heeft er nog lekkere recepten?

Mijn zelfgemaakte bolognese saus;
een ui en een teentje knoflook in stukjes snijden en aanfruiten.
300gr doorregen runderlappen in een keukenmachine met sikkelmes fijn maken en bij de ui gooien.
100gr ontbijtspek en 50gr gerookte ham in stukjes snijden en er bij doen.
100gr wortelen en 2 stelen bleekselderij ook hakselen en erbij doen.
Flink glas rode wijn erbij en 10 minuten laten stoven.
Dan peper en zout , gemengde italiaanse kruiden en laurierblaadje toevoegen en een pakje/blik gezeefde tomaten toevoegen en dit minimaal 40 minuten laten staan.
Spaghetti koken , laurier blaadje verwijderen en parmezaanse kaas raspen (ik koop altijd een stuk en dit kun je bij zeer veel gerechten gebruiken en is lekkerder dan kant en klare en ook langer te bewaren).
En aangezien je een fles wijn open hebt staan kun je bij je eten natuurlijk een heerlijk glaasje wijn drinken...
quote:
Op maandag 13 februari 2006 14:39 schreef Delicieux het volgende:
Zelfgemaakte Bolognese-saus bij de spaghetti:

twee uien en drie teentje knoflook heel fijn snijden met een mes (knoflook NIET persen!)
uien en knoflook fruiten in een beetje olijfolie
5 tomaten (ontveld door ze even in in kokend heet water de dompelen) toevoegen
beetje peperr beetje zout toevoegen.
Het geheel tot ongeveer twee derde van z'n inhoud laten inkoken op klein vuur.

In aparte pan:
Rundergehakt bakken, op hoog vuur.
Oregano en thijm bijvoegen, (eventueel ook nog een beetje basilicum)

Dan de hierboven genoemde tomatensaus bij het vlees doen en vrijwel onmiddelijk opdienen.

Smaakt heerlijk met vers geraspte Parmezaanse kaas.

TIP: Het tomatensaus-gedeelte is makkelijk in grote hoeveelheden te maken in een grote pan. De saus kan erg makkelijk in porties worden ingevroren, dus dat bespaart je de volgende keer een uur werk! De tomatensaus kan ook gebruikt worden als basissaus voor ondermeer pizza's, Pasta al forno, etc....
quote:
Op maandag 13 februari 2006 14:45 schreef BoukeF het volgende:
fruit een uitje
neem 400 gram gehakt,
rul het door het uitje heen,
voeg ongeveer 200 gram wortelen erdoor.
laat even goed doorbakken
voeg een pot runderboillon toe,
voeg 100 ml rose erbij,
voeg 3 eetlepels ketchup erbij.

laat de saus lekker doorkoken,
totdat vlees en worteltjes weer goed zichtbaar zijn,
gooi er dan een behoorlijke hoeveelheid gare spagetti bij.

nog even door laten warmen nadat het geheel goed gehusseld is,
quote:
Op maandag 13 februari 2006 14:48 schreef HostiMeister het volgende:
Ik maak mijn spaghetti meestal zo:

Eerst een mep rundergehakt in een hete pan (500gram) en daar dan éen of twee fijngehakte uien en knoflook tenen onderroeren. Ketjap, sambal en oregano eronder mengen en aanbakken tot hget gehakt goed losgebakken is. Daarna een 4 of 5 tomaten (zonderschil) pureren en eronder mengen (kan ook een blik of twee van die voorgepelde tomaten zijn). En dan een scheut balsamico azijn erdoor. Om het te binden uiteindelijk één of twee blikjes van die tomatenpuree van de delmonte ofzo...

Dat bij je spaghetti et voila...
pi_35061380
quote:
Op dinsdag 7 februari 2006 12:18 schreef Aventura het volgende:

Dat lijkt me wel lekker, neem aan dat de mango wel te vervangen is door bijvoorbeeld perzik of abrikoos?
Dat zal wel....Probeer het eens! Overigens is het met mango echt helemaal !
I don't like your jerk-off name. I don't like your jerk-off face. I don't like your jerk-off behavior, and I don't like you, jerk-off. Do I make myself clear?
  dinsdag 14 februari 2006 @ 05:00:18 #158
10110 NIels25
"You only live once, so l
pi_35065504
Gisteren heerlijk gegeten, lekker simpel maar o zo lekker

Verse pasta van de AH genomen (van die gevulde)
Dat gekookt (4 minuten)

Daarbij had ik

Roergebakken spinazie met een uitje, teentje knoflook en stuk spaanse peper er door heen gebakken. Dat afgeblust met Creme Fraice (de light versie)

Pasta op bord, Spinazie roerbak er overheen, en dan het geheel bestrooien met vers uitgebakken spekjes...

Dat is errug lekker!
  dinsdag 14 februari 2006 @ 11:53:07 #159
36221 Kopstoot
Ik houd nog steeds van Janine.
pi_35070502
quote:
Op dinsdag 14 februari 2006 05:00 schreef NIels25 het volgende:
Gisteren heerlijk gegeten, lekker simpel maar o zo lekker

Verse pasta van de AH genomen (van die gevulde)
Dat gekookt (4 minuten)

Daarbij had ik

Roergebakken spinazie met een uitje, teentje knoflook en stuk spaanse peper er door heen gebakken. Dat afgeblust met Creme Fraice (de light versie)

Pasta op bord, Spinazie roerbak er overheen, en dan het geheel bestrooien met vers uitgebakken spekjes...

Dat is errug lekker!
Iets dergelijks heb ik laatst ook gemaakt, maar dan met peper er door heen gemalen ipv een Spaanse peper en er Magor kaas doorheen gesmolten, probeer dat ook eens, zo lekker!
"Als ze de uitkeringen nu hoger maken, hoef ik ook niet zo veel meer te doen.."
  zondag 19 februari 2006 @ 16:39:13 #160
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_35257765
Ik maak de saus soms zeer eenvoudig, met tomatenblokjes uit blik met wat kruiden en een teentje knoflook. Dat is wel lekker alleen ka het wat waterig zijn. Heeft iemand tips om het wat dikker te maken? Inkoken helpt nauwelijks en uitlekken die ik al van tevoren. Kan ik het misschien ergens mee binden?
pi_35258012
Vreemd dat inkoken niet helpt, bij mij werkt dat altijd perfect. Ik gebruik meestal euroshopper tomaten uit blik. Hoe lang laat je het inkoken? Binden lijkt me niet zo geslaagd bij een tomatensaus.
"The sunshine bores the daylights outta me!"
  zondag 19 februari 2006 @ 16:50:26 #162
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_35258121
Misschien heb ik te weinig geduld en moet het langer inkoken? Hoe lang raad jij me aan?
pi_35258251
Nou, meestal is een kwartier bij mij wel genoeg. Maar misschien zit er meer puur vocht in de blikken met tomatenblokjes? Dat weet ik niet.

Meestal laat ik de pasta ook nog een paar minuten meekoken met de saus op hoog vuur, dat scheelt ook.
"The sunshine bores the daylights outta me!"
  zondag 19 februari 2006 @ 16:57:01 #164
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_35258297
Ik heb AH eigen merk tomatenblokjes. Ik hou niet van hele tomaten want zijn eigenlijk niet te gebruiken zonder ze te pureren. Ik zal zometeen proberen wat meer geduld op te brengen tijdens het koken
pi_35258691
quote:
Op zondag 19 februari 2006 16:57 schreef Aventura het volgende:
Ik heb AH eigen merk tomatenblokjes. Ik hou niet van hele tomaten want zijn eigenlijk niet te gebruiken zonder ze te pureren. Ik zal zometeen proberen wat meer geduld op te brengen tijdens het koken
Vroeger deed ik de moeite om ze in stukjes te snijden maar ben er achter gekomen dat je ze ook in de pan met de pollepel kunt 'snijden'. En ik hou van stukjes tomaat. Als ik absoluut geen stukjes tomaat in m'n saus wil (zoals bij een bolognesesaus) dan gebruik ik een blikje puree aangelengd met groentebouillon.
"The sunshine bores the daylights outta me!"
pi_35258710
Je kunt er ook een beetje allesbinder doorheen gooien. Werkt altijd
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
pi_35476326
Is er hier iemand die toevallig het boek 'De Sicliaanse keuken' heeft van Mary Taylor-Simeti en mij de ingrediënten van pasta alla paolina kan vertellen? ansjovis en kaneel weet ik nog wel, maar kan me de rest niet meer herinneren en heb het boek op m'n studentenkamertje laten liggen...

thanks!
"The sunshine bores the daylights outta me!"
  zaterdag 25 maart 2006 @ 12:50:46 #168
56347 Faithz
ADHD Fokker
pi_36351715
Waarmee kruiden jullie de pasta zelf meestal?

Ik wil graag pasta maken met zalm, creme fraiche, pesto, tomaat, basilicum en peper.

Dus eerst de pasta koken en daarna wellicht afkoelen en dan kruiden met olijfolie en...? Advies gevraagd
Trotse mamma :)
pi_36351996
Goeie mik zout door het water terwijl 't kookt, meer niet.
"The sunshine bores the daylights outta me!"
  zaterdag 25 maart 2006 @ 15:28:24 #170
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_36355406
quote:
Op zaterdag 25 maart 2006 13:02 schreef W1ZZ het volgende:
Goeie mik zout door het water terwijl 't kookt, meer niet.
En een scheut olijf olie
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zaterdag 25 maart 2006 @ 15:45:37 #171
56347 Faithz
ADHD Fokker
pi_36355840
hm dat doe ik al ik dacht dat je het meer kon kruiden
Trotse mamma :)
pi_36355978
quote:
Op zaterdag 25 maart 2006 15:45 schreef Faithz het volgende:
hm dat doe ik al ik dacht dat je het meer kon kruiden
Redelijk standaard manier om spaghetti te kruiden is om er fijngemalen gedroogde rode peper, fijngesneden peterselie en gefruite knoflook doorheen te gooien, samen met een goede extra vergine olijfolie.

Maar dit wordt an sich als snelle pastahap gegeten, niet met nog meer saus erbij. In It. koop je die mix van peper/peterselie/knoflook kant-en-klaar op de markt.
"The sunshine bores the daylights outta me!"
pi_36355985
quote:
Op zaterdag 25 maart 2006 15:28 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

En een scheut olijf olie
Wat doet de olijfolie? Zout en kruiden geven smaak aan de pasta (en het zout zorgt voor 'n pietsie hogere kooktemperatuur), maar olijfolie in het kookwater mikken heeft niet zoveel zin. Het helpt ook niet tegen het plakken, ofzo...

Zorgen dat het niet plakt is enkel een kwestie van de boel goed in beweging houden met een spatel, lepel of tang (ik gebruik het liefst de laatste als het sliertjespasta is) En dan eventueel er een scheut olie doorheen gooien als je de gare pasta hebt afgegoten. Dan heb je er ook nog wat smaak van (en als je dat niet wil, gebruik je zonnebloem of een andere neutrale olie).
Bestiality sure is a fun thing to do. But I have to say this as a warning to you:
With almost all animals you can have a ball, but the hedgehog can never be buggered at all.
  zaterdag 25 maart 2006 @ 19:22:51 #174
56347 Faithz
ADHD Fokker
pi_36361586
quote:
Op zaterdag 25 maart 2006 15:51 schreef W1ZZ het volgende:

[..]

Redelijk standaard manier om spaghetti te kruiden is om er fijngemalen gedroogde rode peper, fijngesneden peterselie en gefruite knoflook doorheen te gooien, samen met een goede extra vergine olijfolie.

Maar dit wordt an sich als snelle pastahap gegeten, niet met nog meer saus erbij. In It. koop je die mix van peper/peterselie/knoflook kant-en-klaar op de markt.
Dit is inderdaad wat ik in mijn hoofd had.. Misschien dat ook maar eens proberen, niet alles hoeft met saus.
Trotse mamma :)
  dinsdag 4 april 2006 @ 13:29:02 #175
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_36638369
En centraal topic af.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_37247616
En een post uit " wat eet je nu" even hierin gezet
quote:
Op maandag 24 april 2006 13:32 schreef Adelante het volgende:


- penne rigate
- 300 g kipfilet
- eetlepel balsamicoazijn
- beetje olijfolie
- zout, zwarte peper
- blikje artisjokharten
- paar tenen knoflook
- potje bertolli gusto intenso

Kook de pasta tot ie beetgaar is. Meng intussende kip in een kom met de azijn, 2 eetlepels olijfolie, zout en peper en laat 'm 5 minuten staan.

Giet de artisjokharten af en snijd ze in stukjes. Snijd de knoflook vervolgens in plakjes. Verhit wat olijfolie in een kleine koekenpan en bak de plakjes knoflook en de artisjokharten zacht voor ongeveer 5 minuten. Bak de plakjes kip in een andere pan tot ze bruin zijn (ong. 5 minuten).

Giet de pasta af en roer de bertolli saus en het artisjokmengsel erdoor. Warm het geheel nog heel even goed door. Schep de pasta in vier diepe borden en verdeel de gegrilde kip erover.

pi_37248291
Tagliatelle met roomsaus, een stuk kipfilet, basilicum, gebakken prei.

Heb ik laatst op. En was lekker
pi_37864905
Vanmiddag Gigli gekocht bij AH.

Er staat op het pak :

Authentiek italiaanse pasta.. je hebt 2 soorten, zonger. tomaat smaak, of rode peper met knoflook, ik heb de laatste gekocht.

Leek me lekker, maar wat zullen we er eens van maken!
Iemand al eens gegeten of lekkere suggesties voor morgen?
  dinsdag 16 mei 2006 @ 00:17:28 #179
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_37865209
zijn die speciale pakken van AH zelf toch,
Al vaker gekocht in de aanbieding, vooral de zwarte & rodepasta vind ik leuk om te gebruiken in gerechten. Qua smaak vind ik het niet zo bijzonder, kun je beter in Boullion koken.

Maar ik zou er een lekkere ovenschotel van maken met een blanke saus.
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
pi_37878639
Korte pastasoorten zoals gigli worden doorgaans gebruikt icm pastasauzen waar stukjes in zitten. Dus sauzen met paddestoelen, of met stukken spek of worst bijv.
"The sunshine bores the daylights outta me!"
pi_37905370
Welke supermarkten verkopen verse lasagnebladen?
Sweet and innocent...
pi_37910223
appie heijn verkoopt verse pasta .
pi_37920932
quote:
Op dinsdag 16 mei 2006 14:31 schreef W1ZZ het volgende:
Korte pastasoorten zoals gigli worden doorgaans gebruikt icm pastasauzen waar stukjes in zitten. Dus sauzen met paddestoelen, of met stukken spek of worst bijv.
De paddestoelen hadden we erin.
De gigli is best lekker, wel peperig, we hebben er gehakt en een saus met vanalles erdoorheen overheen gedaan, met parmezaan on top.
En natuurlijk is het weer veel te veel, dus eten we het vanavond ook
pi_37925382
quote:
Op zaterdag 25 februari 2006 14:32 schreef W1ZZ het volgende:
Is er hier iemand die toevallig het boek 'De Sicliaanse keuken' heeft van Mary Taylor-Simeti en mij de ingrediënten van pasta alla paolina kan vertellen? ansjovis en kaneel weet ik nog wel, maar kan me de rest niet meer herinneren en heb het boek op m'n studentenkamertje laten liggen...

thanks!
Is dat een goed boek? Zijn die recepten niet als een verhaal geschreven?
Oh, and that's a bad miss!
pi_37937074
Ik vind het een érg goed boek! Het staat vol met typisch Siciliaanse recepten, alles wel een beetje apart dus door veel verschillende invloeden (arabisch, frans, spaans, van de noormannen, grieks, etc.). Het boek is als een verhaal geschreven maar de recepten staan op zich wel op de klassieke manier 'ingrediënten-bereidingswijze' beschreven. Veel verhalen over Sicilië erin, leuk om te lezen.
"The sunshine bores the daylights outta me!"
  vrijdag 23 juni 2006 @ 23:27:40 #186
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_39165828
quote:
Op vrijdag 23 juni 2006 17:58 schreef Zuen het volgende:
BEREIDINGSTIJD: 30 minuten

INGREDIËNTEN: 4 personen
500 gram kipfilet
stukje chorizo worst of gesneden van ± 200 gram
1 blikje gepelde tomaten
1 blikje tomatenpuree
1 blikje harico verts of fijne sperziebonen
knoflook
oregano
fusilli macaroni of een andere pasta

BEREIDINGSWIJZE:
Kipfilet kleinsnijden en gaar laten bakken, gepelde tomaten en tomatenpuree erdoor, en dan de sperziebonen, chorizo, de kruiden en de knoflook toevoegen. Het geheel even laten pruttelen. De pasta koken en het kipmengsel erdoorheen mengen. Eventueel geraspte kaas erover en een lekkere tomatensalade erbij, lekker makkelijk. Smakelijk eten.


Aanrader . Die chorizoplakjes moeten wel heel dun zijn echt heerlijk..
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_39168600
Het volgende recept vind ik altijd erg geslaagd. De geur alleen al is om van te watertanden!

Fettuccine met olijven en parmezaanse kaas

Italiaans / vegetarisch
Bereiding: 25 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:
250 gram fettucine
olijfolie
2 eetlepels kappertjes
scheut witte wijn
2 flinke eetlepels rode pesto
1 grote teen knoflook
10 (zwarte) olijven
1 eetlepel limoensap
2 flinke eetlepels cottage cheese
zout/peper
Parmezaanse kaas

Bereiding: Kook de pasta gaar en bak ondertussen in olijfolie de in stukjes gesneden knoflook, de kappertjes en de pesto. Doe ook een scheut witte wijn erbij. Voeg na een minuut de in ringetjes gesneden olijven toe, de cottage cheese en wat limoen of citroensap. Roer het sausje goed om en doe de inmiddels uitgelekte pasta bij het sausje. Voeg peper en zout toe en hussel het geheel goed door elkaar. Doe op het bord nog vers geraspte Parmezaanse kaas erbij.

Foto's zijn van een 1-persoons portie:





pi_39204646
ik maak vaker snelle tomatensaus van een blikje tonijn in groenten, beetje créme fraîche, natrena/suiker, pijnboompitjes. Ik bak dan in de grillpan snel wat courgetteplakjes en gooi die door de saus, pasta erbij en klaar!!
Je bent nooit te oud om te leren....toch?
pi_39207409
Je klinkt zo afhankelijk van sausjes uit de supermarkt die je eventueel kunt aanvullen met iets.
"Ja ik woon nou een keer in Nederland dus ik ben afhankelijk van wat er hier in de supermarkt te koop is."
Dat is toch onzin?! Je bent toch niet afhankelijk? Je kunt toch heel makkelijk zelf saus maken? Bloem en boter is het begin van een saus, en dat kan je gewoon in de winkel kopen. Verder wat recepten betreft: websites genoeg. 't Is wel meer werk dan een potje kopen uit de supermarkt, maar niet heel erg spannend of tijdrovend hoor.
pi_39208180
Leuke fotoreportage Tourniquet
Lijkt me heel lekker! (tipje dus)
pi_39269007
Vandaag aten we tagliatelle en tilapia met een zelf bedachte in elkaar gedraaide spinazie-saus van dingen uit voorraad en dingen die op moesten

Kook de tagliatelle in water met een kipbouillonblokje en een scheutje olie in zo'n 9 min. al dente

- sjalotjes en knoflook even aanfruiten in hapjes pan, paddestoelenmelange en thaise curry erbij, paar minuutjes bakken
- stukje roomboter erbij
- wat bloem, goed doorroeren
- wat kookroom en een flinke scheut witte wijn erdoor
(als het te dun blijft beetje aangelengde maizena erdoor, of allesbinder)
- allerlei kruiden uit keukenkastje, peper zeezout
Tilapia (afspoelen, met keukenpapier droogdeppen zouten, peperen, in stukjes erbij, minuut of 3/4 mee pruttelen en op het laatst een flinke hand gewassen spinazie erdoor scheppen... nog even doorwarmen tot de spinazie slinkt.

Het was en er zijn weer een hoop restjes op
pi_39270277
quote:
Op zaterdag 24 juni 2006 01:01 schreef Tourniquet het volgende:
Het volgende recept vind ik altijd erg geslaagd. De geur alleen al is om van te watertanden!

Fettuccine met olijven en parmezaanse kaas

Italiaans / vegetarisch
Bereiding: 25 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:
250 gram fettucine
olijfolie
2 eetlepels kappertjes
scheut witte wijn
2 flinke eetlepels rode pesto
1 grote teen knoflook
10 (zwarte) olijven
1 eetlepel limoensap
2 flinke eetlepels cottage cheese
zout/peper
Parmezaanse kaas

Bereiding: Kook de pasta gaar en bak ondertussen in olijfolie de in stukjes gesneden knoflook, de kappertjes en de pesto. Doe ook een scheut witte wijn erbij. Voeg na een minuut de in ringetjes gesneden olijven toe, de cottage cheese en wat limoen of citroensap. Roer het sausje goed om en doe de inmiddels uitgelekte pasta bij het sausje. Voeg peper en zout toe en hussel het geheel goed door elkaar. Doe op het bord nog vers geraspte Parmezaanse kaas erbij.
Ik heb het geprobeerd en ik vond het niet zo speciaal. Pasta-pesto is me altijd toch net even iets te vettig. Bovendien mengen de pesto en Griekse yoghurt (ipv cottage cheese) niet zo mooi.

Maarre, inderdaad een mooie fotorep.!
I don't like your jerk-off name. I don't like your jerk-off face. I don't like your jerk-off behavior, and I don't like you, jerk-off. Do I make myself clear?
pi_39271425
Leuk dat je het geprobeerd hebt
Ik was ook erg nieuwsgierig naar de pesto/pasta combi, ik was al bang voor vettigheid.
Mss een andere pesto? Welke had je?
pi_39271489
Spaghetti al pesto is zeker niet vetter dan andere sauzen

Gewoon verse pesto alla genovese maken en dat mengen met de gekookte spaghetti en klaar is kees.
"The sunshine bores the daylights outta me!"
pi_39275117
quote:
Op dinsdag 27 juni 2006 00:21 schreef W1ZZ het volgende:
Spaghetti al pesto is zeker niet vetter dan andere sauzen

Gewoon verse pesto alla genovese maken en dat mengen met de gekookte spaghetti en klaar is kees.
Het is echt wel vetter dan een tomatensausje. In pesto zit gewoon veel olie. Het is misschien even vet als een bechamelsaus, maar het probleem met bovenstaand recept is, naar mijn mening, dat de ingrediënten niet mooi mengen. Dat is ook te zien op de derde foto.
I don't like your jerk-off name. I don't like your jerk-off face. I don't like your jerk-off behavior, and I don't like you, jerk-off. Do I make myself clear?
pi_39280698
Je kunt als lichtere variant ook een (vlees)tomaat gebruiken ipv de pesto en de cottage cheese weglaten.

Ik had het recept trouwens hiervandaan: http://whatscookingamerica.net/Pasta_Rice_Main/fettuccinepicc.htm
pi_39281472
quote:
Op dinsdag 27 juni 2006 08:44 schreef Serendips het volgende:

[..]

Het is echt wel vetter dan een tomatensausje. In pesto zit gewoon veel olie. Het is misschien even vet als een bechamelsaus, maar het probleem met bovenstaand recept is, naar mijn mening, dat de ingrediënten niet mooi mengen. Dat is ook te zien op de derde foto.
Moet je ns proberen Italiaanse hoeveelheden saus op je bord te kwakken Over de bovenstaande foto's heb ik 't trouwens toch ook helemaal niet? Ik ben van mening dat pesto al een saus is en 't nergens voor nodig is om daar nog andere onzin bij te kwakken.
"The sunshine bores the daylights outta me!"
pi_39281798
quote:
Op dinsdag 27 juni 2006 12:59 schreef W1ZZ het volgende:
Moet je ns proberen Italiaanse hoeveelheden saus op je bord te kwakken
Ik wist dat dat ging komen...
quote:
Over de bovenstaande foto's heb ik 't trouwens toch ook helemaal niet? Ik ben van mening dat pesto al een saus is en 't nergens voor nodig is om daar nog andere onzin bij te kwakken.
Nee, maar ik had het specifiek over dit gerecht. Op die foto kun je zien dat het niet mooi mengt en het vet zich afscheidt.
Wat dat betreft heb je dus gelijk, pesto kun je beter niet mengen.
I don't like your jerk-off name. I don't like your jerk-off face. I don't like your jerk-off behavior, and I don't like you, jerk-off. Do I make myself clear?
  dinsdag 11 juli 2006 @ 11:19:51 #199
49615 Bismarck
Left on the sands of history
pi_39717203
Volgende recept is erg lekker en eenvoudig te bereiden.

Pasta met tonijn en pesto
hoofdgerecht voor 2 personen
150 gram tagliatelle - 1 blikje tonijn (200 gram) - 1 deciliter slagroom - 1 potje groene pestosaus - verse peper - geraspte Parmezaanse kaas - eventueel een paar blaadjes fijngesneden - verse basilicum -

Tagliatelle 'al dente' koken. Intussen tonijn (olie erbij laten)in kleine stukjes maken. Tagliatelle afgieten en terug in de pan. Slagroom, pesto en tonijn erdoor. Goed warm laten worden. Garneren met basilicum. Parmezaanse kaas en verse peper erover.
That's...Montgomery Clift, honey!
pi_39721473
Walnotensaus

Voor 4 personen heb je nodig:
- 1ui
- 1 knoflookteentje
- 150 gram gepelde walnoten
- 15 gram boter
- 1tl oregano
- 2dl crème fraîche
- 1,5 dl melk
- 4el gesnipperde peterselie, zout peper
- 150 gram geraspte parrano of oude kaas.

- Pel de ui en de knoflook en snipper ze fijn. Hak de walnoten fijn.
- Smelt de boter en fruit de ui- en knoflooksnippers ca. 3 minuten.
- Roer de helft van de noten, de oregano, de crème fraîche en de melk door het uimengsel en laat de saus ca. 5 minuten zachtjespruttelen.
Bren de saus op smaak met zout en epepr en bestrooi haar met de rest van de noten en peterselie.
- Serveer de geraspte kaas apart.

Heb ik uit het boekje "succes met saus" en het is lekker
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')