quote:Op maandag 24 april 2006 13:32 schreef Adelante het volgende:
- penne rigate
- 300 g kipfilet
- eetlepel balsamicoazijn
- beetje olijfolie
- zout, zwarte peper
- blikje artisjokharten
- paar tenen knoflook
- potje bertolli gusto intenso
Kook de pasta tot ie beetgaar is. Meng intussende kip in een kom met de azijn, 2 eetlepels olijfolie, zout en peper en laat 'm 5 minuten staan.
Giet de artisjokharten af en snijd ze in stukjes. Snijd de knoflook vervolgens in plakjes. Verhit wat olijfolie in een kleine koekenpan en bak de plakjes knoflook en de artisjokharten zacht voor ongeveer 5 minuten. Bak de plakjes kip in een andere pan tot ze bruin zijn (ong. 5 minuten).
Giet de pasta af en roer de bertolli saus en het artisjokmengsel erdoor. Warm het geheel nog heel even goed door. Schep de pasta in vier diepe borden en verdeel de gegrilde kip erover.
De paddestoelen hadden we erin.quote:Op dinsdag 16 mei 2006 14:31 schreef W1ZZ het volgende:
Korte pastasoorten zoals gigli worden doorgaans gebruikt icm pastasauzen waar stukjes in zitten. Dus sauzen met paddestoelen, of met stukken spek of worst bijv.
Is dat een goed boek? Zijn die recepten niet als een verhaal geschreven?quote:Op zaterdag 25 februari 2006 14:32 schreef W1ZZ het volgende:
Is er hier iemand die toevallig het boek 'De Sicliaanse keuken' heeft van Mary Taylor-Simeti en mij de ingrediënten van pasta alla paolina kan vertellen? ansjovis en kaneel weet ik nog wel, maar kan me de rest niet meer herinneren en heb het boek op m'n studentenkamertje laten liggen...
thanks!
quote:Op vrijdag 23 juni 2006 17:58 schreef Zuen het volgende:
BEREIDINGSTIJD: 30 minuten
INGREDIËNTEN: 4 personen
500 gram kipfilet
stukje chorizo worst of gesneden van ± 200 gram
1 blikje gepelde tomaten
1 blikje tomatenpuree
1 blikje harico verts of fijne sperziebonen
knoflook
oregano
fusilli macaroni of een andere pasta
BEREIDINGSWIJZE:
Kipfilet kleinsnijden en gaar laten bakken, gepelde tomaten en tomatenpuree erdoor, en dan de sperziebonen, chorizo, de kruiden en de knoflook toevoegen. Het geheel even laten pruttelen. De pasta koken en het kipmengsel erdoorheen mengen. Eventueel geraspte kaas erover en een lekkere tomatensalade erbij, lekker makkelijk. Smakelijk eten.
Aanrader![]()
![]()
. Die chorizoplakjes moeten wel heel dun zijn echt heerlijk..
Ik heb het geprobeerd en ik vond het niet zo speciaal. Pasta-pesto is me altijd toch net even iets te vettig. Bovendien mengen de pesto en Griekse yoghurt (ipv cottage cheese) niet zo mooi.quote:Op zaterdag 24 juni 2006 01:01 schreef Tourniquet het volgende:
Het volgende recept vind ik altijd erg geslaagd. De geur alleen al is om van te watertanden!![]()
Fettuccine met olijven en parmezaanse kaas
Italiaans / vegetarisch
Bereiding: 25 minuten
Ingrediënten voor 2 personen:
250 gram fettucine
olijfolie
2 eetlepels kappertjes
scheut witte wijn
2 flinke eetlepels rode pesto
1 grote teen knoflook
10 (zwarte) olijven
1 eetlepel limoensap
2 flinke eetlepels cottage cheese
zout/peper
Parmezaanse kaas
Bereiding: Kook de pasta gaar en bak ondertussen in olijfolie de in stukjes gesneden knoflook, de kappertjes en de pesto. Doe ook een scheut witte wijn erbij. Voeg na een minuut de in ringetjes gesneden olijven toe, de cottage cheese en wat limoen of citroensap. Roer het sausje goed om en doe de inmiddels uitgelekte pasta bij het sausje. Voeg peper en zout toe en hussel het geheel goed door elkaar. Doe op het bord nog vers geraspte Parmezaanse kaas erbij.![]()
Het is echt wel vetter dan een tomatensausje. In pesto zit gewoon veel olie. Het is misschien even vet als een bechamelsaus, maar het probleem met bovenstaand recept is, naar mijn mening, dat de ingrediënten niet mooi mengen. Dat is ook te zien op de derde foto.quote:Op dinsdag 27 juni 2006 00:21 schreef W1ZZ het volgende:
Spaghetti al pesto is zeker niet vetter dan andere sauzen
Gewoon verse pesto alla genovese maken en dat mengen met de gekookte spaghetti en klaar is kees.
Moet je ns proberen Italiaanse hoeveelheden saus op je bord te kwakkenquote:Op dinsdag 27 juni 2006 08:44 schreef Serendips het volgende:
[..]
Het is echt wel vetter dan een tomatensausje. In pesto zit gewoon veel olie. Het is misschien even vet als een bechamelsaus, maar het probleem met bovenstaand recept is, naar mijn mening, dat de ingrediënten niet mooi mengen. Dat is ook te zien op de derde foto.
Ik wist dat dat ging komen...quote:Op dinsdag 27 juni 2006 12:59 schreef W1ZZ het volgende:
Moet je ns proberen Italiaanse hoeveelheden saus op je bord te kwakken![]()
Nee, maar ik had het specifiek over dit gerecht. Op die foto kun je zien dat het niet mooi mengt en het vet zich afscheidt.quote:Over de bovenstaande foto's heb ik 't trouwens toch ook helemaal niet?Ik ben van mening dat pesto al een saus is en 't nergens voor nodig is om daar nog andere onzin bij te kwakken.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |