geeft nets, als je de fotoos maar hier post...quote:Op dinsdag 22 maart 2005 12:45 schreef Thisbe het volgende:
In ieder geval niet links serveren, en dan het hele dienblad vol met wijn over iemand heengooien![]()
Ligt wel aan je bedrijf, maar in een luxe bedrijf zal dat nooit gebeuren. Ook het eten niet.quote:Op dinsdag 22 maart 2005 17:03 schreef Fratz het volgende:
waarom mag je de drankjes niet opschrijven? is toch juist handig? kan je ook geen fouten maken?
Luxe inderdaad, middenklasse is dit ook niet meer dan normaal.quote:Op dinsdag 22 maart 2005 17:20 schreef Euc- het volgende:
[..]
Ligt wel aan je bedrijf, maar in een luxe bedrijf zal dat nooit gebeuren. Ook het eten niet.
Nee, gewoon omdat het niet netjes staat.quote:Op dinsdag 22 maart 2005 18:17 schreef Fratz het volgende:
ok, maar WAAROM doen ze dit niet? om te showen met hun geheugen? o
Of de quasi sjieke gelegenheden doen dat ook niet. En als je met meer dan 10 man bent, gebeurt het geheid dat er wat misgaat.quote:Op dinsdag 22 maart 2005 18:36 schreef Euc- het volgende:
[..]
Nee, gewoon omdat het niet netjes staat.
Stom, mijn fout. Klopt idd wat je zegt.quote:Op dinsdag 22 maart 2005 19:03 schreef shredder het volgende:
[..]
Trouwens is het niet zo dat de gastvrouw als laatst geserveerd wordt bij bediening van het hoofdgerecht? Euc, vertel eens iets meer wat de eigenschappen van de gastvrouw/ gastheer zijn.
Niet de gastvrouw van de restaurant.quote:Op dinsdag 22 maart 2005 19:23 schreef Euc- het volgende:
[..]
Stom, mijn fout. Klopt idd wat je zegt.
Verder, wat bedoel je met de eigenschappen? Dingen als enthousiast, collegiaal, vakbekwaam, gastgericht enzo? Ik snap je vraag niet helemaal..
Trouwens: als de bediening het goed aanpakt en elk bv 5 man neemt gaat het niet fout..
Nou dat wordt dus meestal netjes gevraagd van te voren. En dan steek je netjes je vinger op.quote:Op dinsdag 22 maart 2005 19:48 schreef portier het volgende:
Gastvrouw-gastheer is degene die de rest meeneemt uit eten. Dat merk je snel genoeg bij grote gezelschappen wie dat is.
Niet veel meer eigenlijk, hij/zij vraagt de rekening, krijgt em, betaald em meestal ookquote:Op dinsdag 22 maart 2005 19:54 schreef shredder het volgende:
[..]
Nou dat wordt dus meestal netjes gevraagd van te voren. En dan steek je netjes je vinger op.Maar ik vroeg me dus af wat voor een rol haar precies wordt toegedeeld. Naast wat ik daarnet hebt opgenoemd.
Hoe onthouden die dan de bestelling van een tafel van twaalf man?quote:Op dinsdag 22 maart 2005 17:20 schreef Euc- het volgende:
[..]
Ligt wel aan je bedrijf, maar in een luxe bedrijf zal dat nooit gebeuren. Ook het eten niet.
door per personeelslid 4 personen voor hun rekening te nemen, heb ik toch al gezegd?quote:Op dinsdag 22 maart 2005 22:07 schreef Martijn_77 het volgende:
[..]
Hoe onthouden die dan de bestelling van een tafel van twaalf man?
Het wordt wel gevraagd, dat hoort. Hoe kan je in hemelsnaam ruiken aan 4 personen (Bijv. 2 stelletjes) wie de gastvrouw is. Dan weet je dus ook bij voorbaat dan ook wie er gaat betalen?quote:Op dinsdag 22 maart 2005 19:59 schreef Euc- het volgende:
[..]
Niet veel meer eigenlijk, hij/zij vraagt de rekening, krijgt em, betaald em meestal ookIdd de wijn laten proeven, maar niet alleen aan haar/hem de kaart bv uitleggen. Dit heeft geen nut, kun je beter voor de hele tafel doen, dan weet iedereen het direct. Is ook het meest logische. Eerste wat ik op mn toenmalige stage geleerd heb was altijd bij mijzelf denken van hoe, wat en waarom? Is dat logisch? Ja? waarom? Moet ik dat wel zo doen? Wat moet ik daar neer leggen, waarom?
Altijd van het meest logische uitgaan, je vraagt als er een tafel van 4 man binnen komt niet wie de gastheer/vrouw is, je vraagt het nooit. Het is meestal zelf wel duidelijk, zoniet doe je het op de gok. Je gaat het iig niet vragen.
Nee, je richt op je op diegene die het gevraagd heeft. Daarbij heb ik echt nog NOOIT meegemaakt dat als ik met mijn vriendin ben gaan uit eten samen met een ander stel ons gevraagd wordt wie de gastheer/vrouw is. Aan wie je de rekening geeft? Aan diegene die erom heeft gevraagd. Aan wie je de fles wijn mag laten proeven? Vraag je even wie hem voorproeft. Maar je gaat niet vragen "Wie is de gastheer/vrouw van jullie gezelschap?". Kun je niet maken man.quote:Op dinsdag 22 maart 2005 22:21 schreef shredder het volgende:
[..]
Het wordt wel gevraagd, dat hoort. Hoe kan je in hemelsnaam ruiken aan 4 personen (Bijv. 2 stelletjes) wie de gastvrouw is. Dan weet je dus ook bij voorbaat dan ook wie er gaat betalen?
En de kaart uitleggen zo op een manier dat iedereen het hoort. Je doet het niet op een fluistermode. maar je richt je wel volgens mij op de gastvrouw.
Tis vrouw. Goed, vragen is dus een no-no volgens jou. Maar ik ben het weleens gevraagd en ik heb ook tijdens een rollenspel voor gastvrouw gespeeld, de ober moest toen vragen wie de gastvrouw was, en aan mij moest het gerecht als laatst geserveerd worden. Dus er zijn bepaalde etiquettes, ik verzin het ook niet allemaal. Iemand een third opinion?quote:Op dinsdag 22 maart 2005 22:24 schreef Euc- het volgende:
[..]
Nee, je richt op je op diegene die het gevraagd heeft. Daarbij heb ik echt nog NOOIT meegemaakt dat als ik met mijn vriendin ben gaan uit eten samen met een ander stel ons gevraagd wordt wie de gastheer/vrouw is. Aan wie je de rekening geeft? Aan diegene die erom heeft gevraagd. Aan wie je de fles wijn mag laten proeven? Vraag je even wie hem voorproeft. Maar je gaat niet vragen "Wie is de gastheer/vrouw van jullie gezelschap?". Kun je niet maken man.
Ok, ik heb speciaal voor jou mijn theorieboeken maar eens uitgegraven. Dit heeft "De Commerciele gastheer" over de ontvangstfase te zeggen (Dit is de fase waarin het gevraagd zou moeten worden):quote:Op dinsdag 22 maart 2005 22:36 schreef shredder het volgende:
[..]
Tis vrouw. Goed, vragen is dus een no-no volgens jou. Maar ik ben het weleens gevraagd en ik heb ook tijdens een rollenspel voor gastvrouw gespeeld, de ober moest toen vragen wie de gastvrouw was, en aan mij moest het gerecht als laatst geserveerd worden. Dus er zijn bepaalde etiquettes, ik verzin het ook niet allemaal. Iemand een third opinion?
Mwah, ik werk bij Da Vinci, en daar wordt er gewoon rekening mee gehouden. Op de bon staat erbij: M/V en GH/GV (gastheer/vrouw), zodat we daar ook rekening mee kunnen houden.quote:Op dinsdag 22 maart 2005 22:47 schreef tim2308 het volgende:
Meestal neemt de gastheer idd de initiatieven. Het inzetten gaat trouwens in de praktijk op de volgorde waarin de keuken het meegeeft
Stoel aanschuiven lukt trouwens zelden; mensen zijn het gewoon niet meer gewend
Dan heeft de kok een probleem, en ik lekker cola.quote:Op dinsdag 22 maart 2005 22:47 schreef tim2308 het volgende:
Onthoud lieve mensen: Cola is een belediging voor de kok!
Mijn excuses als ik ietwat geirriteerd overkom, tis vandaag gewoon niet mijn dag en had het niet mogen afreageren op iemand op fokquote:Op dinsdag 22 maart 2005 22:55 schreef shredder het volgende:
Euc-, ik wil niet als ongelovige Thomas overkomen en jou zeker niet het gevoel geven dat ik je aanval.
Maar als ik jou iets vraag over gastvrouw, wist je eerst niet helemaal wat ik bedoelde, dus dan mag ik toch een om third opinion vragen. Ik vind het alleen vaag dat je er naar moet gokken. En helemaal niet logisch, want je zegt zelf doe wat volgens jou het meest logisch is. En opgeteld plus eigen ervaringen die ik ook niet verzin kan het toch anders zijn.
Maar goed, je zal wel gelijk hebben. En nee ik hoef geen scan van de bladzijde zien.
Kan misschien zijn als je een hertenbiefstuk eet of een of andere stuk wild dat wijn beter past. Ik drink altijd mineraalwater.quote:Op dinsdag 22 maart 2005 22:54 schreef Oblivion het volgende:
[..]
Dan heeft de kok een probleem, en ik lekker cola.![]()
En ik drink cola, ook in De Hoefslag.
Het zal toch niet zo zijn dat de kok uitmaakt wat ik drink...![]()
Dat zal best, maar ik had bijna mn eerste rel binnen op CULquote:Op dinsdag 22 maart 2005 22:57 schreef Euc- het volgende:
[..]
Mijn excuses als ik ietwat geirriteerd overkom, tis vandaag gewoon niet mijn dag en had het niet mogen afreageren op iemand op fok![]()
Ben verder best een aardige knul hoor![]()
![]()
Nee, ik vind wijn niet lekker.quote:Op dinsdag 22 maart 2005 22:57 schreef shredder het volgende:
[..]
Kan misschien zijn als je een hertenbiefstuk eet of een of andere stuk wild dat wijn beter past. Ik drink altijd mineraalwater.
Ja maar welke wijn die daar bij past is ook afhankelijk van je eigen smaakquote:Op dinsdag 22 maart 2005 22:57 schreef shredder het volgende:
[..]
Kan misschien zijn als je een hertenbiefstuk eet of een of andere stuk wild dat wijn beter past. Ik drink altijd mineraalwater.
Ik ook niet. Maar ook als ik ergens zit te eten, vind ik het juist veel leuker als het allemaal wat minder strak gaat. Wat gezelliger, amicaler.quote:Op dinsdag 22 maart 2005 23:37 schreef portier het volgende:
Ik zou nooit in de echt luxerestaurants willen werken.
Ik ook. Maar ik schenk/tap ze dan ook direct in, want ik sta, als ik nog eens iets in de horeca doe, dan ook achter de bar in een café. Dan is het niet zo moeilijk (en meestal is het 8 bierquote:Op woensdag 23 maart 2005 11:17 schreef Lempicka het volgende:
Ik kan trouwens makkelijk acht drankjes onthouden.. maar dat is oefening..
quote:Op woensdag 23 maart 2005 13:16 schreef Angel_of_Dth het volgende:
[..]
Ik ook. Maar ik schenk/tap ze dan ook direct in, want ik sta, als ik nog eens iets in de horeca doe, dan ook achter de bar in een café. Dan is het niet zo moeilijk (en meestal is het 8 bier).
Ik ben ook te lang niet geweest. En al veel te lang niet bij mijn favoriete restaurant in Schagen, want die waren steeds dicht als wij wilden komen. Wel nog eens ergens anders gaan eten, maar dat beviel niet zo goed.quote:Op woensdag 23 maart 2005 13:27 schreef shredder het volgende:
Het wordt tijd om weer eens een keertje lekker uit eten te gaan.
Dan ben ik wel benieuwd naar welke rest. je naar toe ga in Schagen.quote:Op woensdag 23 maart 2005 13:32 schreef Angel_of_Dth het volgende:
[..]
Ik ben ook te lang niet geweest. En al veel te lang niet bij mijn favoriete restaurant in Schagen, want die waren steeds dicht als wij wilden komen. Wel nog eens ergens anders gaan eten, maar dat beviel niet zo goed.
Maar er schijnt ook een nieuw restaurant geopend te zijn (nog een, voor een dorpje met 17.000 inwoners hebben we erg veel restaurants). Dus wellicht gaan we daar binnenkort wel eens een kijkje nemen.
Meestal is het toch Tov of Chica Chica. Mijn ouders gaan ook nog wel eens bij Cesme eten, maar ik ben in al die tijd maar 2 keer mee geweest. Bij de Brasserei ben ik nu 2 keer geweest, maar vond ik beide keren niet geweldig.quote:Op woensdag 23 maart 2005 13:45 schreef shredder het volgende:
[..]
Dan ben ik wel benieuwd naar welke rest. je naar toe ga in Schagen.
Ken ik allemaal niet, volgens mij.quote:Ik wil ook wel eens een keer naar Parkheuvel, maar om echt 'sjiek' te gaan eten ga ik naar de Hermitage in Rijsoord. Bediening is afstandelijk, maar wel lekker.
Dit maakt me wel heel nieuwschierig naar het type restaurant. Kanibalen ?quote:Op woensdag 23 maart 2005 13:45 schreef shredder het volgende:
Bediening is afstandelijk, maar wel lekker.
8 drankjes lukt mij normaal ook wel gemakkelijk,quote:Op woensdag 23 maart 2005 11:17 schreef Lempicka het volgende:
Ik kan trouwens makkelijk acht drankjes onthouden.. maar dat is oefening..
quote:Op woensdag 23 maart 2005 15:59 schreef tim2308 het volgende:
[..]
Dit maakt me wel heel nieuwschierig naar het type restaurant. Kanibalen ?
Of mooie dames?
Of mooie heren.quote:Geslacht: Vrouw
Meer dan 8 drankjes?quote:Op woensdag 23 maart 2005 16:29 schreef mr.marcus het volgende:
[..]
8 drankjes lukt mij normaal ook wel gemakkelijk,
maar soms heb ik die avond ervoor weer allerlei naar spul gehad waardoor me geheugen me weer helemaal in de steek laat
Wel even bij de les blijven, ik had het over:quote:Op woensdag 23 maart 2005 16:38 schreef mr.marcus het volgende:
[..]
ligt er aan wat, als alle kerels bier drinken een stuk meer natuurlijk
Ik moet ook alles uitleggen hier...quote:maar soms heb ik die avond ervoor weer allerlei naar spul gehad waardoor me geheugen me weer helemaal in de steek laat
Mise & Place?quote:Op woensdag 23 maart 2005 10:03 schreef McBernie het volgende:
Bedankt voor de informatie! Gaat wel goed komen vanavond!
Het is trouwens een diner voor de abn-amro.
110 bier en 4 cola?quote:Op woensdag 23 maart 2005 16:45 schreef portier het volgende:
Zo heb ik wel eens 114 drankjes in 1 keer onthouden.
Een kwartier voor het sluiten van de bar komt er een groep van 55 man de bar in lopen. Één van die gasten zei, doe iedereen maar 2 bier. Dat was dus tap opengooien en dienbladen vol op de bar zetten, niet bij te houden. Tegen de tijd dat alles getapt was diende de volgende ronde zich alweer aan. Ik geloof dat we aan het einde maar gewoon 300 bier op de rekening gezet hebben, iedereen was in een half uurtje verdwenen oid. Wel 20 euro fooi gekregen van die gastquote:
ben ik helemaal met je eens, ik was meer benieuwd of jullie bijvoorbeeld ten alle tijden met diendoeken lopen of alleen wanneer nodig,quote:Op woensdag 23 maart 2005 17:48 schreef Euc- het volgende:
Ja tuurlijk werken wij met diendoeken. Als ik soms zie wat voor tere mannetjes/vrouwtjes er rondlopen, die zelfs al gfillen als ze een kop thee vastpakken en het iets te warm is.
Waarom zouden wij trouwens niet met diendoeken rondlopen? Als die borden net uit een oven van 100 graden komen is geen mens die die dingen vastpakt hoor.
Verder wordt er altijd gedacht dat eten/werken in een luxe restaurant altijd een stijve bedoeling is. DIT IS DUS ABSOLUUT NIET ZO. Meestal is de bediening altijd heel vrij, spontaan en graag een praatje makend. Ze willen het je gewoon naar je zin maken, maar wel rekening houden met etiquette. En de gastheren/vrouwen die daar werken weten die zo toe te passen dat je het vaak niet merkt en alsof het gewoon zelfsprekend is
Je had ze moeten zien toesnellen...quote:Op woensdag 23 maart 2005 22:58 schreef krakkemieke het volgende:
Ja, Obli, ik zou ook de kurk eruit gevist hebben...... Ik weet best dat het niet hoort, maar ik ben het thuis zo gewend. Daar mag ik het, want ik duw de kurken er ook altijd in! Lol!
Is dit geen doodszonde dan? In de restaurants waar ik gewerkt heb werden altijd op temperatuur gebrachte borden gebruikt maar nooit borden die bij bereiding gebruikt zijn. De borden die waren niet extreem warm, tenzij ze te lang in het luik hadden gestaan. Maar een bord zo uit de over op tafel?? Lijkt me levensgevaarlijk (nou jaquote:Op woensdag 23 maart 2005 17:48 schreef Euc- het volgende:
Waarom zouden wij trouwens niet met diendoeken rondlopen? Als die borden net uit een oven van 100 graden komen is geen mens die die dingen vastpakt hoor.
verkapte tvpquote:Op dinsdag 22 maart 2005 23:37 schreef portier het volgende:
Ik zou nooit in de echt luxerestaurants willen werken. Al die verplichte regeltjes en vooral alles onthouden.
quote:Op woensdag 23 maart 2005 15:59 schreef tim2308 het volgende:
[..]
Dit maakt me wel heel nieuwschierig naar het type restaurant. Kanibalen ?
Of mooie dames?
Dat het niet in Schagen is, dat begreep ik, dan zou ik het wel kennen.quote:Op donderdag 24 maart 2005 15:56 schreef shredder het volgende:
En Angel, Parkheuvel ligt in Rotterdam, niet Schagen.![]()
15 uur! Dat zijn de dagen hequote:Op donderdag 24 maart 2005 03:20 schreef McBernie het volgende:
Zo ben eindelijk thuis :S 15 uur gewerkt :S Maar das ook destemeer loon:D Trouwens voor de geinteresseerde, het was in het NEMO. En via studentenwerk. Mise en Place was het dus niet, heb ik wel voor gewerkt trouwenslang leve MEP events
Maarrr het ging allemaal erg lekker!! alleen wordt je na 10 uur toch wel moe :S
Bedankt iedereen voor de informatie en ga er vooral mee door want je bent nooit te oud om te leren
Het werd georganiseerd door het interne evenementen bureau van het nemo zelf, en die heeft dus ook eigen personeel (ik werk dus voor het nemo). En als cateraar huurt nemo dan (meestal) martinair in.quote:Op donderdag 24 maart 2005 16:54 schreef tim2308 het volgende:
[..]
15 uur! Dat zijn de dagen he![]()
Voor welke cateraar was het? Of catert Nemo zelf ook?
Leuk he die Horeca, al zo vaak meegemaakt, 40 uur in een weekendje werken.quote:Op donderdag 24 maart 2005 17:03 schreef McBernie het volgende:
[..]
Het werd georganiseerd door het interne evenementen bureau van het nemo zelf, en die heeft dus ook eigen personeel (ik werk dus voor het nemo). En als cateraar huurt nemo dan (meestal) martinair in.
en tja, 15 uur zijn zeker hele pittige dagen, ben nog steeds moe
Ik heb ook wel eens van 16:00 tot 10:oo de volgende dag gewerkt toen er in het jongerencentrum, waar ik dus achter de bar stond, een concert was van 3 bands die ook in het centrum bleven slapen.quote:Op donderdag 24 maart 2005 18:39 schreef Chielus het volgende:
[..]
Leuk he die Horeca, al zo vaak meegemaakt, 40 uur in een weekendje werken.
Moeten we [CENTRAAL] Werken in de HORECA maar weer eens uit de kast halen....quote:Op donderdag 24 maart 2005 18:58 schreef Angel_of_Dth het volgende:
Met etiquette heeft dit overigens niets meer te maken
Hey leuk MPS, wie was er PM?quote:Op donderdag 24 maart 2005 17:03 schreef McBernie het volgende:
En als cateraar huurt nemo dan (meestal) martinair in.
Het boek is niet meer leverbaar. Misschien meer aanbevolen sites anyone?quote:Op vrijdag 25 maart 2005 14:15 schreef ROG het volgende:
Ontopic: Leerzaam boekwerkje over etiquette; "Hoe hoort het eigenlijk?"
Ik bedoel sites over etiquette. Zoals Omgangsvormenquote:Op vrijdag 25 maart 2005 18:36 schreef Angel_of_Dth het volgende:
Oftewel, zoek even bij vergelijk.nl op ISBN, dat vind je bij Proxis; 9023010159
Dat zou ik niet weten. Ik dacht dat je het boek wilde hebben, je begon zo verdrietig te kijken toen het niet leverbaar bleek te zijn.quote:Op vrijdag 25 maart 2005 18:47 schreef shredder het volgende:
[..]
Ik bedoel sites over etiquette. Zoals Omgangsvormen
Nee hoor, vond het jammer van een 'dode' link.quote:Op vrijdag 25 maart 2005 18:50 schreef Angel_of_Dth het volgende:
[..]
Dat zou ik niet weten. Ik dacht dat je het boek wilde hebben, je begon zo verdrietig te kijken toen het niet leverbaar bleek te zijn.
Bron http://etiquette.pagina.nl/quote:Wijn: wie proeft, wie serveert?
In het restaurant vraagt de ober wie de wijn zal proeven. Thuis hebt u in deze ge-emancipeerde tijd de keuze: als de gastheer de wijn ontkurkt, zal hij hem voorproeven en vervolgens de glazen vullen. Daarna is het aan de gastvrouw om als het eerste het glas te heffen. Het mag echter ook net andersom.
quote:Rechts van de gastheer zit de belangrijkste vrouwelijke gast.
Tenzij de gastheer en belangrijkste vrouwelijke gast partners van elkaar zijn, dus?quote:Partners zitten nooit naast elkaar.
Ja, je denkt er niet meteen na als je gaat zitten, nee ik mag niet naast je zitten. Is dat om makkelijker een gesprek met elkaar te voeren?quote:Op vrijdag 25 maart 2005 19:16 schreef Angel_of_Dth het volgende:
Tenzij de gastheer en belangrijkste vrouwelijke gast partners van elkaar zijn, dus?
Overigens is het meeste erg vanzelfsprekend. Ik sta alleen wel op als ik dat wil (maar dat is niet vaak), en zal ik een goede kennis ook wel even gedag zeggen (mits we beiden niet zitten te eten, dus tussen gangen door).
quote:Op dinsdag 22 maart 2005 14:25 schreef Euc- het volgende:
Wat een onzin lees ik hier weer allemaal. Inzetten en uithalen doe je beide rechts. Het uitserveren (Service à l'anglaise avec guéridon) doe je vanaf links. Hoewel dit ook niet altijd kan bij bv een tafeltje van 2 oid.
Daarbij is bij het SERVEERGEREED MAKEN de volgorde van inschenken: Fris, Gedistilleerd, Warm en Bier.
En bij het SERVEREN: Bier, Warm, Gedistilleerd en als laatste fris.
vorige werkgever had een teras van max 150 tafels .. op de 'rustige' zondagmiddag stonden er toch gauw een stuk of 50 en zelden had je een collega erbij behalve de barkeeperquote:Op woensdag 23 maart 2005 11:17 schreef Lempicka het volgende:
Ik kan trouwens makkelijk acht drankjes onthouden.. maar dat is oefening..
voor een terras is dat ook geen probleem, alleen een luxer restaurant wel. Maar in een echt luxe restaurant heb je meestal genoeg gastheren/vrouwen dat je per tafel er 1 neer kunt zettenquote:Op zaterdag 26 maart 2005 00:02 schreef krakkemieke het volgende:
Nou hoor..... Ik heb liever een aardige persoon met opschrijfboekje dan een hooghartig type....
Of ze komen met zn vieren een tafel van 4 bedienen, waarvan eentje van de obers weet wie wat heeft. Soort gerechtendans krijg je dan.quote:Op zaterdag 26 maart 2005 00:15 schreef Euc- het volgende:
[..]
voor een terras is dat ook geen probleem, alleen een luxer restaurant wel. Maar in een echt luxe restaurant heb je meestal genoeg gastheren/vrouwen dat je per tafel er 1 neer kunt zetten
Gebeurd bij Da Vinci met regelmaat, maar dat komt ook omdat we best veel leerlingen hebben. (Ik sta zelf in de keuken)quote:Op zaterdag 26 maart 2005 00:20 schreef tim2308 het volgende:
Dat lijkt me kicken! 1 op 5 tot 10 lopenMaar heb je dan nog wel wat te doen tussendoor???
Nico! Ben zn achternaam even vergeten.quote:
ik ben altijd aardigquote:Op zaterdag 26 maart 2005 00:02 schreef krakkemieke het volgende:
Nou hoor..... Ik heb liever een aardige persoon met opschrijfboekje
Nico is top! Grote man, uiterst vriendelijk en correct plus natuurlijk de stevige handdruk.quote:Op zaterdag 26 maart 2005 00:34 schreef McBernie het volgende:
[..]
Nico! Ben zn achternaam even vergeten.
Naja, iemand van nemo was pm en nico was afgevaardigde van martinair.
Ja, dat mag hoor. Als je dan maar niet iedere keer: links je mes om te snijden en dan weer wisselen om het vervolgens links met je vork in je mond te stoppen, weer wisselen om links te snjiden, en weer wisselen om met je vork.. enz... Dan kan je net zo goed je rechterhand eraf hakkenquote:Op zaterdag 26 maart 2005 10:28 schreef Chielus het volgende:
Trouwens een etiquette vraagje aan jullie, is het toegestaan om als Linkshandige je bestek te verwisselen van kant?![]()
Ik zeg niet dat het een zwaar beroep is, alleen zitten er reglmatig pittige dagen tussen. Maar daar is niks mis mee. Ik vind het wel lekker, beter dan een bijbaantje waar je 5 uurtjes achter een burotje zit.quote:Op zaterdag 26 maart 2005 10:43 schreef Mik-xa het volgende:
verder vind ik het (als inmiddels toch wel ervaren horeca man) een beetje erg dat men hier de horeca tak laat overkomen als een zwaar beroep. Ik hoor dat zo vaak he, werkdruk enorm.. enne die etiquette.. Ach, dat valt allemaal reuze mee.
Nico is absoluut topquote:Op zaterdag 26 maart 2005 03:23 schreef ROG het volgende:
[..]
Nico is top! Grote man, uiterst vriendelijk en correct plus natuurlijk de stevige handdruk.
quote:Op zaterdag 26 maart 2005 13:07 schreef McBernie het volgende:
[..]
Nico is absoluut top
Erg aardige vent ja, nog tijdje mee lopen praten toen we ff niks te doen hadden, kwam ik er opeens achter dat ie mn moeder kent, klein wereldje leven we toch in
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |