FOK!forum / Culinesse à gogo / [CUL] SC - Deel 2 - en toen was het eerste deel vol :D
PdeHoogzondag 20 februari 2005 @ 11:34
Omdat ik de vorige had volgemaakt, heb ik maar een nieuwe aangemaakt

Dus berg die champagneflessen nu maar op en ga aan het koken.....voedsel moet er komen

En wees lief, anders stuurt Spindizzy de CUL-waakpup op je af



[ Bericht 44% gewijzigd door PdeHoog op 20-02-2005 11:40:07 ]
Martijn_77zondag 20 februari 2005 @ 11:36
Even de link naar deel 1 voor de volledigheid

Culinesse Slowchat - Deel 1 - Sjampie voor iedereen!
PdeHoogzondag 20 februari 2005 @ 11:36
quote:
Op zondag 20 februari 2005 11:36 schreef Martijn_77 het volgende:
Even de link naar deel 1 voor de volledigheid

Culinesse Slowchat - Deel 1 - Sjampie voor iedereen!
Ik was nog bezig hoor
Pietverdrietzondag 20 februari 2005 @ 11:38
Waar is die schattige waakpup?
Is die in deel 1 achter gebleven?
PdeHoogzondag 20 februari 2005 @ 11:40
quote:
Op zondag 20 februari 2005 11:38 schreef Pietverdriet het volgende:
Waar is die schattige waakpup?
Is die in deel 1 achter gebleven?
Zie OP
Spindizzyzondag 20 februari 2005 @ 11:42
quote:
Op zondag 20 februari 2005 11:38 schreef Pietverdriet het volgende:
Waar is die schattige waakpup?
Is die in deel 1 achter gebleven?
Hij knipoogt naar je:

Oblivionzondag 20 februari 2005 @ 11:45


Leuke OP!

En wow wat een score, Liejannuh!!
Spindizzyzondag 20 februari 2005 @ 11:45
He gatver, het recept van Madhur Jaffrey van Saturday Kitchen Live van gister staat natuurlijk weer niet op de BBC Site Die waar een pond cashews inging
Martijn_77zondag 20 februari 2005 @ 11:47
quote:
Op zondag 20 februari 2005 11:36 schreef PdeHoog het volgende:

[..]

Ik was nog bezig hoor
Sorry, was te vlug.....
Oblivionzondag 20 februari 2005 @ 11:47
Nog niet, spindizzy, nog niet....
Geduld is een schone zaak....
Oblivionzondag 20 februari 2005 @ 11:48
De tomaten staan al te bakken voor mijn engels ontbijtje...
PdeHoogzondag 20 februari 2005 @ 11:54
quote:
Op zondag 20 februari 2005 11:48 schreef Oblivion het volgende:
De tomaten staan al te bakken voor mijn engels ontbijtje...
Dat moet ik dus ook eens proberen als ik weer naar Londen ga . Vorige keer kon het niet of zo in het hotel
Oblivionzondag 20 februari 2005 @ 12:06
Gadverdamme, wat is dat toch lekker!
Pietverdrietzondag 20 februari 2005 @ 12:08
* Pietverdriet schenkt een glaasje Riesling Sekt in voor de liefhebbers
PdeHoogzondag 20 februari 2005 @ 12:12
quote:
Op zondag 20 februari 2005 12:06 schreef Oblivion het volgende:
Gadverdamme, wat is dat toch lekker!
Zit ons hier eens niet lekker te maken
denk dat ik maar brood met gebakken ei ga maken . Heb ik tenminste ook wat lekkers

En Piet....is het niet een beetje vroeg om al aan de sekt te gaan
Oblivionzondag 20 februari 2005 @ 12:12
quote:
Op zondag 20 februari 2005 12:08 schreef Pietverdriet het volgende:
* Pietverdriet schenkt een glaasje Riesling Sekt in voor de liefhebbers


Bij een engels ontbijt? Neh, denk ik niet...

Ik heb caipirinha gekocht...
Vanavond maar eens een paar slokje van nemen...
Oblivionzondag 20 februari 2005 @ 12:14
quote:
Op zondag 20 februari 2005 12:12 schreef PdeHoog het volgende:

[..]

Zit ons hier eens niet lekker te maken
denk dat ik maar brood met gebakken ei ga maken . Heb ik tenminste ook wat lekkers
Wij zorgen altijd voor spek, eieren en tomaat op zondag...
Worstjes en bonen mogen ze houden...
PdeHoogzondag 20 februari 2005 @ 12:16
quote:
Op zondag 20 februari 2005 12:14 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Wij zorgen altijd voor spek, eieren en tomaat op zondag...
Worstjes en bonen mogen ze houden...
Het lijkt me anders best gaaf om eens worstjes en bonen te eten 's morgens vroeg hoor . Volgens mij hoef je na zo'n ontbijt tot het diner niet meer te eten
Pietverdrietzondag 20 februari 2005 @ 12:19
quote:
Op zondag 20 februari 2005 12:12 schreef PdeHoog het volgende:

En Piet....is het niet een beetje vroeg om al aan de sekt te gaan
Fruhschoppen, enne, Ik hoef nergens heen, lekker, één glaasje bubbels om de zondag rozig door te brengen.
Oblivionzondag 20 februari 2005 @ 12:21
quote:
Op zondag 20 februari 2005 12:16 schreef PdeHoog het volgende:

[..]

Het lijkt me anders best gaaf om eens worstjes en bonen te eten 's morgens vroeg hoor . Volgens mij hoef je na zo'n ontbijt tot het diner niet meer te eten
*burp* (pardon, hand voor de mond)

U zei?

PdeHoogzondag 20 februari 2005 @ 12:34
quote:
Op zondag 20 februari 2005 12:19 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Fruhschoppen, enne, Ik hoef nergens heen, lekker, één glaasje bubbels om de zondag rozig door te brengen.
. Groot gelijk...waarom ook eigenlijk niet

* PdeHoog pakt ook zo'n glaasje Sekt aan van PvD
quote:
Op zondag 20 februari 2005 12:21 schreef Oblivion het volgende:

[..]

*burp* (pardon, hand voor de mond)

U zei?

karperzondag 20 februari 2005 @ 13:26
vandaag geen alchol voor karper.
Oblivionzondag 20 februari 2005 @ 13:30
quote:
Op zondag 20 februari 2005 13:26 schreef karper het volgende:
vandaag geen alchol voor karper.


En daarna
Doe eens antwoord geven...
Hoe was het? Leuk meisje etc etc... was het bier lekker? Wat heb je nog meer gedronken?

karperzondag 20 februari 2005 @ 13:35
meisje wou even niet mee ging een hele groep van me werk mee. ze is een beetje verlegen.
kwa drank valt het wel mee 4x wisky en een paar biertjes.

geen kater alleen een beetje muf
Oblivionzondag 20 februari 2005 @ 13:39
Wat is dat nou? Wou ze niet mee?
Volgende keer wellicht 1 op 1?
karperzondag 20 februari 2005 @ 13:44
ze zou mee gaan, met de groep maar ze had heel snel ja gezegt en er niet bij gedacht dat we met een hele grote groep gingen.


volgende keer ga ik wel voor haar koken,toch iets meer voor mij
Oblivionzondag 20 februari 2005 @ 13:47


Misschien wilde ze je niet delen...
Liejannuhzondag 20 februari 2005 @ 14:12
Ik ga denk de tempeh door de curry gooien.
Wat is trouwens het verschil tussen Tempeh en Tofu?
PdeHoogzondag 20 februari 2005 @ 14:42
Na wat googlen
quote:
Tempeh is koek van sojabonen dat gemaakt wordt door gepelde sojabonen te weken, te koken en te fermenteren met een Rhizopuscultuur gedurende een tweetal dagen. Door de werking van de Rhizopusculttuur klitten de sojabonen samen tot een koek

Tofu is een zacht kaasachtig voedingsmiddel dat gemaakt wordt door sojamelk te laten met een coagulant
Liejannuhzondag 20 februari 2005 @ 18:25
Ik ga zo wel proeven.
miss_dynastiezondag 20 februari 2005 @ 19:48
Grrrrrrr...
Nu had Rudolph echt een geweldig recept voor een taart die ik in Joegoslavie ook zo vaak heb gegeten, is dus best bijzonder
Maaruh... je hebt een keukenmasjien nodig en die heb ik nog niet
We willen graag een magimix (nou ja, vooral mister_d dan), maaruh, die zijn wat duur..... grrrrrr, nu moet ik nog een tijdje wachten (tenzij iemand een idee heeft hoe je maanzaadjes fijn moet hakken )
Spindizzyzondag 20 februari 2005 @ 19:54
In de vijzel? In het hakbakje ( heet dat zo? ) van de staafmixer. Krijg je die dingen wel fijn? Zijn zo klein.
miss_dynastiezondag 20 februari 2005 @ 21:05
Vijzel? Natuurlijk!
Gaan we proberen, top
soms is het zo simpel he..... maar het water liep me al in mijn mond , en dan heb je niet alles in huis , maar zo lukt het natuurlijk ook
Bluesmaandag 21 februari 2005 @ 00:26
Is dit het klaag en zeik gedeelte van CUL? Ja? Mooi!

Hier komt het.

Vrijdag boodschappen doen voor het hele weekend.
Ik had visioenen van Lasagne, golfer van chinees. Deze laatste man (golfer dus) had erg hard gewerkt dus eerst voor 2 dagen chinees gehaald, en mijn lasagne gekocht.. voor zondag en maandag.

Dacht ik... de hele middag (rondreis door NL om alles (stief-)moeders in ziekenhuizen en jarige zussen te bezoeken...al gelukzalig aan mijn te maken lasagne gedacht.... komen we thuis om 19 uur.
Ik duik de keuken in met een kookwijntje, pak alle ingredienten.
Blijkt.... geen lasagnesaus %$^^#%%@$%$
En gewoon te weinig in huis om iets in elkaar te flanzen.

Daar ging mijn droom die ik al vanaf donderdagavond koesterde... geen lasagne.
Wel alles bij elkaar gemikt, groenten en een pak beschàmelsaus opgeleukt met kruiden en pizzakaas, laatste restje macaroni uit een oud pak.

Was het lekker?
Nee.

Maar het vult wel schat, aldus mijn lief

Binnenkort dus in dit theater..... Lasagne.
En dan wel een hele f*kking week!


Spindizzymaandag 21 februari 2005 @ 00:50
Dat is heel triest

En nu heb ik ook zin in lasagne
Liejannuhmaandag 21 februari 2005 @ 08:31
Nu heb ik ook gelijk zin in lasagne!
Wel frustrerend Bluezz...
Evil-Cherrymaandag 21 februari 2005 @ 08:49
quote:
Op zondag 20 februari 2005 19:48 schreef miss_dynastie het volgende:
(tenzij iemand een idee heeft hoe je maanzaadjes fijn moet hakken )
Er gingen toch ook hazelnoten in? Die lijken me lastige fijn te krijgen
Chielusmaandag 21 februari 2005 @ 10:38
quote:
Op maandag 21 februari 2005 08:31 schreef Liejannuh het volgende:
Nu heb ik ook gelijk zin in lasagne!
Wel frustrerend Bluezz...
Nu??? Het is (nee was) half negen, ik krijg nu nog geen onbijt door mn keel, laat staan Lasange om half negen.

Maar voor vnavond is het een goed idee, iemand nog leuke variatie tips? Heb laatst de Kaas Lasagne uit deeltje 1 op, Eeg Lekker, erg zwaar, maar we willen weer eens iets anders....
Spindizzymaandag 21 februari 2005 @ 10:39
Met spinazie en feta?
Chielusmaandag 21 februari 2005 @ 10:44
Ik kan er geen spinazie in doen, er zijn 2 huisgenoten die pas laat thuis zijn dus die willen het dan nog opwarmen...... en mij is altijd geleerd dat je spinazie niet meer opnieuw mag opwarmen....Al begin ik steeds meer te twijfelen hoe erg dit werkelijk is....
miss_dynastiemaandag 21 februari 2005 @ 10:50
quote:
Op maandag 21 februari 2005 08:49 schreef Evil-Cherry het volgende:

[..]

Er gingen toch ook hazelnoten in? Die lijken me lastige fijn te krijgen
Klopt.
Maar daar heb je volgens het recept dan weer geen keukenmachine voor nodig
Ik denk dat ik die hazelnoten op de ouderwetsche manier aanpak: in schone theedoek stoppen, hamer erbij, en een paar minuten uitleven zo deden we dat vroeger in Joegoslavie tenminste, het zal vast makkelijker kunnen

Bluezz....
Dat is zooooo k%t, als dat gebeurt. Ik heb het dan weleens met friet: niks in huis, ook geen aardappels , snackbar net dicht. grrrrrr, stampvoet......
Spindizzymaandag 21 februari 2005 @ 10:50
Je kunt die spinazie er koud indoen (gewoon ontdooide diepvriesspinazie). Dan maak je hun portie gewoon in een aparte ovenschaal die je pas in de oven zet als ze thuiszijn.
Spindizzymaandag 21 februari 2005 @ 10:51
quote:
Op maandag 21 februari 2005 10:50 schreef miss_dynastie het volgende:

Ik denk dat ik die hazelnoten op de ouderwetsche manier aanpak: in schone theedoek stoppen, hamer erbij, en een paar minuten uitleven zo deden we dat vroeger in Joegoslavie tenminste, het zal vast makkelijker kunnen
Zo heb ik zaterdag mijn koekjes voor de taart ook verkruimeld. Voor die 8 bastognekoeken ga ik niet die keukenmachine helemaal uitgraven en vuilmaken
miss_dynastiemaandag 21 februari 2005 @ 10:58
quote:
Op maandag 21 februari 2005 10:51 schreef Spindizzy het volgende:

[..]

Zo heb ik zaterdag mijn koekjes voor de taart ook verkruimeld. Voor die 8 bastognekoeken ga ik niet die keukenmachine helemaal uitgraven en vuilmaken
Je had mister_d moeten zien kijken toen ik voor het eerst op die manier iets verkruimelde
'Zo hoort dat niet.'
'Heb jij een beter idee dan?'
'Zucht..... nee' en stommelt de keuken weer uit
karpermaandag 21 februari 2005 @ 11:31
heb in een keuken gewerkt waar we noga parfait maakte
hazelnoten en pecan noten die met karamel worden bedekt.

stukken breken, en in een theedoek en meppen maar, schijnt dus niet goed te zijn voor je keuken machine om het daar in te doen
miss_dynastiemaandag 21 februari 2005 @ 11:48
quote:
Op maandag 21 februari 2005 11:31 schreef karper het volgende:
stukken breken, en in een theedoek en meppen maar, schijnt dus niet goed te zijn voor je keuken machine om het daar in te doen
Hmm, dat scheelt helemaal, doe ik het nog op de goede manier ook
Vandaar natuurlijk dat in het recept ook niet genoemd werd dat de hazelnoten in de machine moeten
karpermaandag 21 februari 2005 @ 11:56
vrijdag ga ik trouwens naar malaka ben benieuwd of het wat is ben uitgenodigd.


straks even visvergunningen halen weer 30 euro foetsie
Bluesmaandag 21 februari 2005 @ 16:59
Malaka karper?
karpermaandag 21 februari 2005 @ 22:55
http://www.iens.nl/restau(...)staurant.htms?r=2439

ben benieuwd
Obliviondinsdag 22 februari 2005 @ 14:42
Veel succes, Karper... Neem je wel een harnas mee?

Hmmm, vreemd ik eet toch al 3 dagen 's middags een lekker bord rijst, klaar gemaakt in kippenboillion, turkse kruiden....
Wat zit er in rijst? Mis ik wat, qua voedingstoffen?
Chielusdinsdag 22 februari 2005 @ 16:46
Nee hoor, in China doen ze niet anders, alleen ontwikkell je op den duur een stemetje dat continu vraagt "Sambal by?"
Mirjamdinsdag 22 februari 2005 @ 16:51
wauw, ik heb mijn broertje zover dat hij vanavond eens kookt
toch lekker als iemand anders dat eens doet
karperdinsdag 22 februari 2005 @ 17:33
zat te denken aan me kokskleding of een duits leger jack

nog meer opties harnas is zo zwaar
Obliviondinsdag 22 februari 2005 @ 17:54
quote:
Op dinsdag 22 februari 2005 17:33 schreef karper het volgende:
zat te denken aan me kokskleding of een duits leger jack

nog meer opties harnas is zo zwaar
Neem een bazooka mee...
Evil-Cherrydinsdag 22 februari 2005 @ 19:21
Wie heeft een slagroomtaart over? Ik word knettergek van die servers hier :|
-Vaduz-dinsdag 22 februari 2005 @ 20:01
Heey fanatieke Isketchtster! (kun je niet eten overigens )
Obliviondinsdag 22 februari 2005 @ 22:40
quote:
Op dinsdag 22 februari 2005 20:01 schreef -Vaduz- het volgende:
Heey fanatieke Isketchtster! (kun je niet eten overigens )
Hey!

iscetchen is leuk!

* Oblivion geeft Evil-cherry een slagroompuntje...
karperdinsdag 22 februari 2005 @ 23:30
nee heb reuze zin in om er te eten maar zal wel druk zijn of juist niet ivm met vakantie we zien het wel.

morgen mischien vissen als het niet regent
Evil-Cherrywoensdag 23 februari 2005 @ 08:43
quote:
Op dinsdag 22 februari 2005 22:40 schreef Oblivion het volgende:

[..]
* Oblivion geeft Evil-cherry een slagroompuntje...
Een puntje? Daarmee kan ik de servers niet bekogelen hoor

*neemt puntje toch maar aan* Jum
Oblivionwoensdag 23 februari 2005 @ 09:31
quote:
Op woensdag 23 februari 2005 08:43 schreef Evil-Cherry het volgende:


Een puntje? Daarmee kan ik de servers niet bekogelen hoor

*neemt puntje toch maar aan* Jum

Servers lusten dat toch niet?
Drive-rwoensdag 23 februari 2005 @ 09:31
Drive-r wilde heel blij melden dat hij een stage heeft, suppeeerrrrrr..... niks culinairs eigenlijk....

Verder vorige week twee dagen Aberdeen en een dag London gehad. Met name in Aberdeen wat goeie ontbijtjes weggewerkt, van de bloedworst tot het fried bread, ging er allemaal in....
Oblivionwoensdag 23 februari 2005 @ 09:43
Het hoeft niet altijd over eten te gaan...

Wat moest je doen in Aberdeen en London?
Drive-rwoensdag 23 februari 2005 @ 10:01
quote:
Op woensdag 23 februari 2005 09:43 schreef Oblivion het volgende:
Het hoeft niet altijd over eten te gaan...

Wat moest je doen in Aberdeen en London?
Solliciteren voor twee stage, allebei gekregen. Heel veel interviews, testen etc... saai.... Wat zijn die broodjes van de klm trouwens ranzig, heeft echt niks meer met brood te maken. Soort zompige cake met een kwak roomkaas ertussen, juck... Een keer hap genomen en daarna elke keer beleefd geweigerd, onsmakelijk zooi...
Oblivionwoensdag 23 februari 2005 @ 10:24
Misschien wel saai, maar je hebt het wel gekregen! Gefeliciteerd!

Ow vliegtuigenvoer...
Tja...
Valt niet zo heel veel over te melden, toch?
Ik bedoel, brrrr...
Drive-rwoensdag 23 februari 2005 @ 10:35
quote:
Op woensdag 23 februari 2005 10:24 schreef Oblivion het volgende:
Misschien wel saai, maar je hebt het wel gekregen! Gefeliciteerd!

Ow vliegtuigenvoer...
Tja...
Valt niet zo heel veel over te melden, toch?
Ik bedoel, brrrr...
Nou ja, ik wordt er nooit warm of koud van, maar laatst op een lange vlucht met singapore airlines ofzo was het best ok. Beetje gekke kip met rijst en wat groenten. Niet heel lekker, maar niet vreemd en vies ofzo. Die broodjes zijn alleen zo eng.... vroeger hadden ze op de klm cityhoppers ook al nooit hele maaltijden. Toen hadden ze daar gewone, normale broodjes, beetje baquetjes zoals je die in een broodjeszaak haalt. Ook niet voorverpakt, maar in een grote mand. Daarna kreeg ik dan een stuk vlaai, prima toch? Ik heb het dan over '95 ofzo, stiekem alweer tien jaar geleden. Toen vloog ik door familieomstandigheden de hele zomervakantie lang op en neer tussen Schiphol en Southampton. Maar goed, nu eerst maar mijn stage vieren...
Oblivionwoensdag 23 februari 2005 @ 10:43


Proost!

En ik heb vliegtuigenvoer nooit echt lekker gevonden, maar goed als elk mens denkt, ik heb er voor betaald! Dus zal ik het vr... ook...
Het hangt er altijd tussen in, net niet voedsel..
Chieluswoensdag 23 februari 2005 @ 12:06
Vliegtuig voedsel mag je gewoon niet tot de categorie voedsel benoemen,
Ik heb trouwens wel eens een onderzoek gelezen naar de inhoud van vliegtuigvoedsel en wat daaruit bleek is dat ze vooral voedsel gebruiken dat:

a) je darmen verstopt (hoef je nl niet naar het toilet, en dat vinden ze blijkbaar handig)
b) zo min mogelijk gebruik wordt gemaakt van kruiden & natuurlijke smaakmakers als uien aangezien daar meer mensen van gaan ontluchten aan de onderkant.

Ook bleek dat de kans op bactgerien veel te groot is,
Evil-Cherrywoensdag 23 februari 2005 @ 14:00
quote:
Op woensdag 23 februari 2005 10:01 schreef Drive-r het volgende:

[..]

Solliciteren voor twee stage, allebei gekregen.
Nice, wat ga je doen?

* Evil-Cherry krijgt morgen ook een Go/No go voor een stage.
Martijn_77woensdag 23 februari 2005 @ 20:19
Ga van het weekend weer naar de Japanner!!!
Drive-rwoensdag 23 februari 2005 @ 21:56
quote:
Op woensdag 23 februari 2005 14:00 schreef Evil-Cherry het volgende:

[..]

Nice, wat ga je doen?

* Evil-Cherry krijgt morgen ook een Go/No go voor een stage.
Investment banking is het geworden, in hartje city bij een grote bank... Erg verrast, aangezien ik technisch geschoold ben.
zeeuwsedonderdag 24 februari 2005 @ 09:41
weet er hier iemand wat 'krib' is?
Obliviondonderdag 24 februari 2005 @ 09:51
Ken alleen dit eigenlijk:

krib (de ~, ~ben)
1 voerbak voor dieren
2 hoofd in een rivier, van rijs- of baardwerk en stenen
Chielusdonderdag 24 februari 2005 @ 10:07
Volgens mij is het ook nog een tropische vis (maar als ik me kan herinneren wel een kleine)
Evil-Cherrydonderdag 24 februari 2005 @ 10:23
quote:
Op woensdag 23 februari 2005 21:56 schreef Drive-r het volgende:

[..]

Investment banking is het geworden, in hartje city bij een grote bank... Erg verrast, aangezien ik technisch geschoold ben.
Idd
Voor hoe lang?
Drive-rdonderdag 24 februari 2005 @ 11:00
quote:
Op donderdag 24 februari 2005 10:23 schreef Evil-Cherry het volgende:

[..]

Idd
Voor hoe lang?
3 maanden, wel zin om even weg te zijn
zeeuwsedonderdag 24 februari 2005 @ 11:12
het schijnt een brabantse benaming voor hachee te zijn. Ik heb daar nog nooit van gehoord, maar ik ben dan ook een zeeuwse. Een collegaatje van mij had het er vanochtend over dat haar moeder hachee altijd zo noemt en nou was ik benieuwd of dit bij iemand bekend voorkwam.
Ook google kende het niet trouwens.
Chielusdonderdag 24 februari 2005 @ 11:26
nooit van gehoord en ik woon toch al een 25 jaar in Brabant
karperdonderdag 24 februari 2005 @ 11:53
goede morgen.

wat zou ik eens als ontbijt nemen heb bijna niets in huis
Obliviondonderdag 24 februari 2005 @ 11:56
Je hebt gelijk op google is niks te vinden....
quote:
Brabantse streekgerechten en lekkernijen

Balkenbrij
Begijnenrijst
Beschuitpap
Bestellenpap
Blote billetjes in het gras
Bossche bollen
Brabantse aardappelsoep
Brabantse koffietafel
Brandnetelsoep
Broodpap
Driekoningenbrood
Eierkoeken
Halfvastenhaantjes
Hangop
Lammetjespap
Leverbeuling
Peperkoek
Poempaaipap
Poffertjes
Poters en potjebrajers
potjebrajers
Preiprol
Rijstebrij
Rijstekoekjes
Spaans spek
Spekpannenkoeken
Worstenbroodjes
Zurezult


Blote billetjes in het gras...

Obliviondonderdag 24 februari 2005 @ 11:57
quote:
Op donderdag 24 februari 2005 11:53 schreef karper het volgende:
goede morgen.

wat zou ik eens als ontbijt nemen heb bijna niets in huis
Wat is bijna niets?
karperdonderdag 24 februari 2005 @ 12:02
brood ei sandwich spread en hagelslag en vlokken en pindakaas.

echt niets
Spindizzydonderdag 24 februari 2005 @ 12:03
In Afrika zouden ze willen dat ze die 'niets' te eten hadden

Niks mis met een lekker broodje pindakaas hoor.
Obliviondonderdag 24 februari 2005 @ 12:05
Nah, noem het maar niets...
Hup eten!
karperdonderdag 24 februari 2005 @ 12:14
eens naar benden lopen.

en even een botrham in elkaar knutselen
tot zo
Evil-Cherrydonderdag 24 februari 2005 @ 14:31
quote:
Op donderdag 24 februari 2005 11:00 schreef Drive-r het volgende:

[..]

3 maanden, wel zin om even weg te zijn
Lekker, niet zo lang.

Ik mag woensdag beginnen bij mijn stage Ik heb er zin in!
Drive-rdonderdag 24 februari 2005 @ 21:35
Gezellig, morgen dinertje met 20 man. Ik heb het voor mezelf heel simpel gehouden, geen zin in teveel werk en wil beetje aan tafel zitten, anders zit meisje zo alleen:

Klein appetizer: twee blini's met creme fraiche en zwarte imitatie kaviaar. Beetje peper en bieslook erbij. Hierbij krijgen ze een ijs en ijskoude wodka in een bevroren glaasje (liggen al dag in vriezer, net nat weer teruggelegd, krijgen ze mooie ijsaanslag).

Voor: Spiralina die ricotta met radicchio en een dressing van bietjes en honing

(spiralina die ricotta is een mengsel van gebakken eekhoorntjesbrood en cantherellen met peterselie en ricotta, gerold in een omelet en in plakjes gesneden. Warm op de sla)

Soep: Kervelsoep met hollandse garnalen

Hoofd: Confit de canard met een saus van marmelade, witte wijn en rode peper. Erbij beetje wilde spinazie aangemaakt met balsamico en truffel puree.

Toe: Ik heb vals gespeeld, bij de Ven een drietal bavaroise taarten gehaald, meestal is iedereen tegen die tijd te lam om van iets beters te genieten, haha.

Ergens tussendoor heb ik nog een spoum, limoenijs en wat goedkope rommel, hou zelf niet zo van een spoum, maar goed...


Zin in....
Obliviondonderdag 24 februari 2005 @ 21:45
Oeh Drive-r...

Ik heb dan wel net gegeten, maar euh...zit hier te water tanden...
Martijn_77donderdag 24 februari 2005 @ 22:55
quote:
Op donderdag 24 februari 2005 11:56 schreef Oblivion het volgende:
Je hebt gelijk op google is niks te vinden....
[..]



Blote billetjes in het gras...

Dan zijn witte bonen en snijbonen bij elkaar. Dat heet blote billetjes in het gras of blote kindjes in het gras.
Martijn_77donderdag 24 februari 2005 @ 22:58
quote:
Op donderdag 24 februari 2005 11:12 schreef zeeuwse het volgende:
het schijnt een brabantse benaming voor hachee te zijn. Ik heb daar nog nooit van gehoord, maar ik ben dan ook een zeeuwse. Een collegaatje van mij had het er vanochtend over dat haar moeder hachee altijd zo noemt en nou was ik benieuwd of dit bij iemand bekend voorkwam.
Ook google kende het niet trouwens.
Ken het niet als echte brabander zijn de. Ken het alleen als hachee
Drive-rdonderdag 24 februari 2005 @ 23:01
quote:
Op donderdag 24 februari 2005 21:45 schreef Oblivion het volgende:
Oeh Drive-r...

Ik heb dan wel net gegeten, maar euh...zit hier te water tanden...
Oei, nu bloos ik. De grap is eigenlijk dat het geheel enorm simpel is. Alleen die spiralina is wat meer werk, maar die kun je (zoals ik) snel 's ochtends even maken. Verder maak ik alle dressings en sausen en de soep ook van tevoren. De aardappelpuree doe ik ook gewoon al en die zet ik tijdens voorgerecht au bain marie. Dan hoef ik 's avonds alleen die blini op te warmen en te smeren. De spiralina in de oven, dan snijden en bord opmaken. Soep inschenken en garnalen toevoegen. Eendenboutjes in de oven grillen en ondertussen spinazie snel blancheren en op smaak brengen en wederom bord opmaken. Toetje is al gedaan...

Kan iok tenminste beetje aadacht aan de dame geven, maakt de avond meestal wat succesvoller!
Drive-rdonderdag 24 februari 2005 @ 23:02
quote:
Op donderdag 24 februari 2005 22:55 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Dan zijn witte bonen en snijbonen bij elkaar. Dat heet blote billetjes in het gras of blote kindjes in het gras.
Dat is lekker (en wordt hier ook gewoon gegeten), lekker zout moet het zijn!
Chielusdonderdag 24 februari 2005 @ 23:31
quote:
Op donderdag 24 februari 2005 23:01 schreef Drive-r het volgende:

[..]

Oei, nu bloos ik. De grap is eigenlijk dat het geheel enorm simpel is. Alleen die spiralina is wat meer werk, maar die kun je (zoals ik) snel 's ochtends even maken. Verder maak ik alle dressings en sausen en de soep ook van tevoren. De aardappelpuree doe ik ook gewoon al en die zet ik tijdens voorgerecht au bain marie. Dan hoef ik 's avonds alleen die blini op te warmen en te smeren. De spiralina in de oven, dan snijden en bord opmaken. Soep inschenken en garnalen toevoegen. Eendenboutjes in de oven grillen en ondertussen spinazie snel blancheren en op smaak brengen en wederom bord opmaken. Toetje is al gedaan...

Kan iok tenminste beetje aadacht aan de dame geven, maakt de avond meestal wat succesvoller!
Goeie keuze van gerechten, zeker als je wat tijd aan tafel wilt ztten, maar toch een hele klus voor 20 man... Je bent toch de hele dag in de weer met inkopen en koken ( maar dat vinden de meeste hier in dit forum echt geen straf)
Laat even weten hoe het is gegaan allemaal want het klink mjummie
Chielusdonderdag 24 februari 2005 @ 23:33
quote:
Op donderdag 24 februari 2005 23:02 schreef Drive-r het volgende:

[..]

Dat is lekker (en wordt hier ook gewoon gegeten), lekker zout moet het zijn!
Lekker met uitgebakken spekjes
Drive-rdonderdag 24 februari 2005 @ 23:36
quote:
Op donderdag 24 februari 2005 23:31 schreef Chielus het volgende:

[..]

Goeie keuze van gerechten, zeker als je wat tijd aan tafel wilt ztten, maar toch een hele klus voor 20 man... Je bent toch de hele dag in de weer met inkopen en koken ( maar dat vinden de meeste hier in dit forum echt geen straf)
Laat even weten hoe het is gegaan allemaal want het klink mjummie
Ik doe vaak diners voor 20-100 man clandestien, leuk erbij en hoop centjes. Het inkopen leer je dan steeds beter, koken in een restaurant helpt ook al. Ik koop nu ook alles zonder recepten etc, je weet wel hoeveel je ongeveer nodig hebt. Inkopen kostte me nu een uurtje, viel dus wel mee... Ik laat het morgen wel weten!
karperdonderdag 24 februari 2005 @ 23:55
wil niet bijdehand overkomen

maar spinazie kan je ook even in een pan doen met een heel klein beetje olie.
wordt het niet nat, en kan je het makkelijk opsmaak brengen, met peper of zou of een beetje soya sauce mocht dit bij je menu passen
Pietverdrietvrijdag 25 februari 2005 @ 01:37
Heb vandaag voor het eerst in tijden weer eens een grote pan Nasi gemaakt,
1 portie gegeten, 5 ingevroren,
dat wordt smullen als ik eens zin heb in een hartige hap.
Heb hem met basmati gemaakt, had niets anders in huis
karpervrijdag 25 februari 2005 @ 02:06
heb net het nieuwe boek van cees helder achter elkaat uigelezen.
practige teksten en nog mooiere foto's.

straks het kookboek van de eeuw
van: janny moor, nico de rooij en albert tielemans.
isbn:90-215-9574-5

[ Bericht 1% gewijzigd door karper op 25-02-2005 02:11:58 ]
Pietverdrietvrijdag 25 februari 2005 @ 02:08
Wat zit je te drinken, Karper?
Pietverdrietvrijdag 25 februari 2005 @ 02:09
Ik heb de hele avond aan een presentatie zitten werken over offshoring voor een aantal Duitse Industrie bobo´s die ik ga presenteren, heb nu wel zin in een borrel
karpervrijdag 25 februari 2005 @ 02:10
niets ben onder de indruk van het boek.
mij spelfouten zijn bizar ik weet het.


zal er eens op letten
karpervrijdag 25 februari 2005 @ 02:14
Piet wat wordt het?
Zelf wel zin in een glaasje Glen Morven Highland 12 years
Alleen me moeder slaapt slecht dus ik wordt afgeschoten als ik naar beneden ga.
Pietverdrietvrijdag 25 februari 2005 @ 02:29
* Pietverdriet drinkt net zijn tweede kurkdroge Vodka martini (een borrel absolut met enkele druppels vermouth)
karpervrijdag 25 februari 2005 @ 02:37
ben er zelf niet kapot van,maar als het je het lekker vindt.
toch eens escoffer bestelen, hoeveel delen zijn er eigelijk?
Pietverdrietvrijdag 25 februari 2005 @ 02:39
Er is een verzamel band, waar zijn complete werk in gebundeld is.
karpervrijdag 25 februari 2005 @ 02:47
wat is daar het nummer van?
en ongeveer de prijs?

trouwens bol.com heeft een leuke selectie kookboeken voor weining binnenkort toch wat bestellen
Oblivionvrijdag 25 februari 2005 @ 07:53
quote:
Op donderdag 24 februari 2005 14:31 schreef Evil-Cherry het volgende:

[..]

Lekker, niet zo lang.

Ik mag woensdag beginnen bij mijn stage Ik heb er zin in!


Dit had ik niet zien staan! Gefeliciteerd! Wat ga jij eigenlijk doen?
Chielusvrijdag 25 februari 2005 @ 08:50
Heeft iemand het boek "Lekkah" van Pierre Wind,? Is het wat. Volgens mij staan hier nogal wat tips/trucs/technieken etc over het koken algemeen. Ook over bordopmaak, menuvolgorde etc.

Ben benieuwd
Evil-Cherryvrijdag 25 februari 2005 @ 09:43
quote:
Op vrijdag 25 februari 2005 07:53 schreef Oblivion het volgende:

[..]



Dit had ik niet zien staan! Gefeliciteerd! Wat ga jij eigenlijk doen?
Ik mag 20 weken naar Verstegen Sauces & Spices. Ik ga me mengen in het project over allergenen (vanaf novermber dit jaar moeten de etiketten aangepast zijn op het gebied van allergenen) en doe onderzoek naar kruisbesmetting in de productie en ik ga een plan schrijven om dit dus te voorkomen. Wordt nog wat, want sommige dingen stuiven om het leven.

Oh en ik ga het kwaliteitshandboek met bijbehorende formulieren digitaliseren.

En als er tijd over is, een hygiëne code opstellen voor de kantine

Ik heb er zin in!
Pietverdrietvrijdag 25 februari 2005 @ 10:57
quote:
Op vrijdag 25 februari 2005 08:50 schreef Chielus het volgende:
Heeft iemand het boek "Lekkah" van Pierre Wind,? Is het wat. Volgens mij staan hier nogal wat tips/trucs/technieken etc over het koken algemeen. Ook over bordopmaak, menuvolgorde etc.

Ben benieuwd
Heb het ingekeken, maar ik vond "de Eetfabriek" leuker, die heb ik toen gekocht.
Drive-rvrijdag 25 februari 2005 @ 12:00
quote:
Op donderdag 24 februari 2005 23:55 schreef karper het volgende:
wil niet bijdehand overkomen

maar spinazie kan je ook even in een pan doen met een heel klein beetje olie.
wordt het niet nat, en kan je het makkelijk opsmaak brengen, met peper of zou of een beetje soya sauce mocht dit bij je menu passen
Zo kom je wel over

Nee, natuurlijk kan ik de spinazie even in de olie doen, alleen dat is met kleine hoeveelheden wat makkelijker en dan gebruik ik altijd wilde spinazie. Nu is even snel blancheren in een grote pan wat makkelijker, vind ik zelf. Hoef ik niet te roeren, etc... Soya saus lijkt me bij turffelpuree en confit de canard niet de meeste logische keuzen, maar is inderdaad erg lekker. Ik gebruik beetje ingedikte balsamico, peper, zout en olie, niks bijzonders...
Oblivionvrijdag 25 februari 2005 @ 13:16
quote:
Op vrijdag 25 februari 2005 09:43 schreef Evil-Cherry het volgende:

[..]

Ik mag 20 weken naar Verstegen Sauces & Spices. Ik ga me mengen in het project over allergenen (vanaf novermber dit jaar moeten de etiketten aangepast zijn op het gebied van allergenen) en doe onderzoek naar kruisbesmetting in de productie en ik ga een plan schrijven om dit dus te voorkomen. Wordt nog wat, want sommige dingen stuiven om het leven.

Oh en ik ga het kwaliteitshandboek met bijbehorende formulieren digitaliseren.

En als er tijd over is, een hygiëne code opstellen voor de kantine

Ik heb er zin in!
Klinkt dat allemaal ingewikkeld...

Wat zijn allergenen?
Evil-Cherryvrijdag 25 februari 2005 @ 13:49
quote:
Op vrijdag 25 februari 2005 13:16 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Klinkt dat allemaal ingewikkeld...

Wat zijn allergenen?
Haha, valt wel mee hoor

Allergenen zijn stoffen waar bepaalde mensen een allergische reactie op kunnen krijgen. Koemelkeiwit, lactose, pinda's, dat soort dingen.
Nu is er een allergenenlijst opgesteld met iets van de 12 meest voorkomde/gevaarlijke allergenen.
Mocht nou een product een van die stoffen bevatten moet dat op de verpakking staan, maar dus ook als er van een andere productielijn iets over is 'gewaait' naar een andere lijn.

Misschien ken je het zinnetje "Dit product is geproduceerd in een bedrijf waar ook pinda's verwerkt worden"? Dat is hetzelfde.

Volgens mij is het nu nog steeds vaag of niet?

[ Bericht 1% gewijzigd door Evil-Cherry op 25-02-2005 15:04:51 ]
Oblivionvrijdag 25 februari 2005 @ 14:02
Ow dear, is het zover al gekomen met de allergieen?

Weet wel dat een hoop mensen allergies zijn voor pinda's ja...
Evil-Cherryvrijdag 25 februari 2005 @ 14:47
Absoluut Nou ja, best handig, als je dus écht allergisch ervoor bent.
Spindizzyzaterdag 26 februari 2005 @ 10:56
Saturday Kitchen Live begint bijna
PdeHoogzaterdag 26 februari 2005 @ 11:01
quote:
Op zaterdag 26 februari 2005 10:56 schreef Spindizzy het volgende:
Saturday Kitchen Live begint bijna
Nee hoor....vorige week was de laatste aflevering . Ze komen pas weer terug in april. Het zijn nu andere food-programma's volgens mij.
Spindizzyzaterdag 26 februari 2005 @ 11:03
Zolang er gekookt wordt op tv vind ik het best
PdeHoogzaterdag 26 februari 2005 @ 11:06
quote:
Op zaterdag 26 februari 2005 11:03 schreef Spindizzy het volgende:
Zolang er gekookt wordt op tv vind ik het best
Oblivionzaterdag 26 februari 2005 @ 12:11
Hmmm heerlijk in bed liggen kijken, ben een beetje brak...
Martijn_77zaterdag 26 februari 2005 @ 19:03
quote:
Op zaterdag 26 februari 2005 12:11 schreef Oblivion het volgende:
Hmmm heerlijk in bed liggen kijken, ben een beetje brak...
Wat heb je gedaan dan Oblivion?
Pietverdrietzaterdag 26 februari 2005 @ 19:12
Kookprogramma´s op de BBC, als je vaker in UK komt, dan kom je er achter dat het een soort culiporno is. Mensen kijken naar de meest geweldige dingen op tv terwijl ze een takeaway of diepvriesdiner wegwerken.
Oblivionzaterdag 26 februari 2005 @ 19:13
quote:
Op zaterdag 26 februari 2005 19:03 schreef Martijn_77 het volgende:
Wat heb je gedaan dan Oblivion?
Te diep in een cola glaasje met tic gekeken....

Heeft je vrouw nou wel of geen rode wijn gebruikt bij de hachee?
Werd me niet echt duidelijk in het topic.
Martijn_77zaterdag 26 februari 2005 @ 19:32
quote:
Op zaterdag 26 februari 2005 19:13 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Te diep in een cola glaasje met tic gekeken....

Heeft je vrouw nou wel of geen rode wijn gebruikt bij de hachee?
Werd me niet echt duidelijk in het topic.
Ja, dat heeft ze gedaan. Tot mijn verrassing. Het was een kruidige hachee maar wel lekker.

Alleen de hachee die we thuis vroeger aten was zoeter met meer uien en zonder kruidnagels.
Oblivionzaterdag 26 februari 2005 @ 19:51


Vroeger en thuis is over...
Ben jij zo'n man die zegt, maar mijn moeder maakt het lekkerder... Nee toch?
Vind het zeer gewaagd van je vrouw!!
Pietverdrietzaterdag 26 februari 2005 @ 20:17
hihihi
Heel wat vriendjes en vriendinnetjes van mij vertellen me dat ze bij mij beter eten dan thuis.
Een vriend van ons vertelde dat ie thuis bij moeders wat zat aan te merken op het eten, waarop moeder was uitgevallen of als ie bij ons at, ook zo zat te zeiken over het eten. Hij had toen gezegt, nee, niet echt, daar valt niets aan te merken op het eten. Sindsdien loopt het niet zo tussen zijn moeder en ons.
Oblivionzaterdag 26 februari 2005 @ 20:33
Ik eet het lekkerste bij mezelf, maar ja ik ben dan ook een ontzettend zeikerd met eten.
Niet een zeikerd dat er altijd wel wat over te zeggen valt, maar meer smaak.
Zoals harde of vet stukken in vlees, kan voor mij een hele maaltijd bederven.
En mijn mams is helaas gestopt met koken, na haar scheiding.

Wel een leuk verhaaltje, mijn vader wilde dezelfde tomatensoep als zijn moeder vroeger maakte, goed, mams alles geprobeerd, verse tomaten noem het maar op, tientallen boeken over soep staan nu bij mij in de kast.
En mijn vader bleef maar zeggen, het is niet hetzelfde...
Toen heeft mijn moeder uit wanhoop maar mijn oma opgebeld, want ze wist het niet meer.
Het antwoord van oma: Ach kindje ik kook water, draai balletjes, dan een PAKJE tomatensoep, en een PAKJE koninginnesoep...

Mijn moeder heeft het zo gemaakt, en paps was zeer tevreden en zei: Zie je nou wel moeders-soep zijn gewoon goed vers en het beste zijn...

Muts...

Net even gevraagd aan mijn eigen vent: Kook ik beter dan je moeder...?
Hij laat zijn moeder niet vallen, jij kook anders dan mijn moeder..

Klopt ook wel, ik ben minder van de vlees, groente en aardappels...

Martijn_77zondag 27 februari 2005 @ 11:20
quote:
Op zaterdag 26 februari 2005 19:51 schreef Oblivion het volgende:
Vroeger en thuis is over...
Ja dat klopt dat weet ik ook wel.
quote:
Op zaterdag 26 februari 2005 19:51 schreef Oblivion het volgende:
Ben jij zo'n man die zegt, maar mijn moeder maakt het lekkerder... Nee toch?
Nee, heb alleen opgemerkt dat ik de hachee die ik vroeger at zoeter was en meer uien in zat en dat haar hachee heel anders was dan die. Maar hij was wel erg lekker.

Heb haar ook aangeboden om een keer de hachee te maken met het recept dat ik ken zo dat we kunnen vergelijken.
quote:
Op zaterdag 26 februari 2005 19:51 schreef Oblivion het volgende:
Vind het zeer gewaagd van je vrouw!!
Ze kookt eigenlijk nooit echt met drank. Dus was wel verrassend.
Spindizzyzondag 27 februari 2005 @ 11:21
quote:
Op zaterdag 26 februari 2005 20:33 schreef Oblivion het volgende:
Net even gevraagd aan mijn eigen vent: Kook ik beter dan je moeder...?
Hij laat zijn moeder niet vallen, jij kook anders dan mijn moeder..
Heb het ook even gevraagd en mijn lief vindt dat ik veel lekkerder kook dan zijn moeder
Oblivionzondag 27 februari 2005 @ 11:23
quote:
Op zondag 27 februari 2005 11:20 schreef Martijn_77 het volgende:


Nee, heb alleen opgemerkt dat ik de hachee die ik vroeger at zoeter was en meer uien in zat en dat haar hachee heel anders was dan die. Maar hij was wel erg lekker.


Foei...
quote:
Heb haar ook aangeboden om een keer de hachee te maken met het recept dat ik ken zo dat we kunnen vergelijken.


En misschien er wel achter komen dat die van haar lekkerder is...
quote:
Ze kookt eigenlijk nooit echt met drank. Dus was wel verrassend.
Liefde van de man gaat door de maag...

Oh, Goedemorgen, bij de weg...
Lekker geslapen?
Oblivionzondag 27 februari 2005 @ 11:23
quote:
Op zondag 27 februari 2005 11:21 schreef Spindizzy het volgende:

[..]

Heb het ook even gevraagd en mijn lief vindt dat ik veel lekkerder kook dan zijn moeder


Hij scoort puntjes...
Martijn_77zondag 27 februari 2005 @ 11:26
quote:
Op zaterdag 26 februari 2005 20:33 schreef Oblivion het volgende:
Net even gevraagd aan mijn eigen vent: Kook ik beter dan je moeder...?
Hij laat zijn moeder niet vallen, jij kook anders dan mijn moeder..
Dat zijn altijd lastige vragen voor een man te beantwoorden Oblivion.
Je wil geen van beide af vallen.
quote:
Op zaterdag 26 februari 2005 20:33 schreef Oblivion het volgende:
Klopt ook wel, ik ben minder van de vlees, groente en aardappels...
Mijn vrouw is juist meer van de vlees, groente en aardappelen als ik.
Oblivionzondag 27 februari 2005 @ 11:31
quote:
Op zondag 27 februari 2005 11:26 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Dat zijn altijd lastige vragen voor een man te beantwoorden Oblivion.
Je wil geen van beide af vallen.
I know, je kunt ook geen apels met peren vergelijken...
quote:
Mijn vrouw is juist meer van de vlees, groente en aardappelen als ik.
Soms mijn vriend ook hoor, nou dan kan hij dan ook krijgen.
Maar maak voor mezelf dan wel een ander potje.
Martijn_77zondag 27 februari 2005 @ 11:31
quote:
Op zondag 27 februari 2005 11:23 schreef Oblivion het volgende:
Foei...
Sorry
quote:
Op zondag 27 februari 2005 11:23 schreef Oblivion het volgende:
En misschien er wel achter komen dat die van haar lekkerder is...
Hij was ook erg lekker maar die ik ken is ook heel anders.
quote:
Op zondag 27 februari 2005 11:23 schreef Oblivion het volgende:
Liefde van de man gaat door de maag...

Oh, Goedemorgen, bij de weg...
Lekker geslapen?
Dat van die liefde kan ik alleen bevestigen.

Goedemorgen trouwens.

Heb idd goed geslapen voor al na al dat lekker Japanse eten en sake van gisteren.
Oblivionzondag 27 februari 2005 @ 11:33


Hij heeft gewoon japans gegeten, en sake gedronken...

IK WIL OOK!
Bah, Japans eten is net snoepen...

Wat heb je allemaal gegeten?
Martijn_77zondag 27 februari 2005 @ 11:35
quote:
Op zondag 27 februari 2005 11:31 schreef Oblivion het volgende:
I know, je kunt ook geen apels met peren vergelijken...
Dat klopt helemaal en door haar eet ik dingen ook ook heel anders dan ik ze thuis at
quote:
Op zondag 27 februari 2005 11:31 schreef Oblivion het volgende:
Soms mijn vriend ook hoor, nou dan kan hij dan ook krijgen.
Maar maak voor mezelf dan wel een ander potje.
Dat krijg ik eignelijk alleen als we spruitjes eten voor de rest moet ik gewoon eten wat de pot schaft.

Vandaar dat ik ook in het weekend regelmatig kook (Vindt het ook leuk trouwens). Ik vind het leuk en we eten ook een keer iets wat niet zo snel door de weeks zouden eten.
Martijn_77zondag 27 februari 2005 @ 11:41
quote:
Op zondag 27 februari 2005 11:33 schreef Oblivion het volgende:
Wat heb je allemaal gegeten?
Zensai
(Japanse Hors d'oeuvre)
Miso Shiru
(Japanse soep)
Ebi
(garnalen)
Sake
(zalmfilet)
Cyttus
(zonnevis)
Yaki Tori/Abaraniku
(kip en lams spies)
Sarada
(salade)
Gyuniku
(ossenhaas)
Yaki Meshi
(Japanse gebakken rijst)
Yaki Yasai
(gebakken groenten)
Desert
Een goede Calvados V.S.O.P.
Kohi of Sencha
(koffie of Japanse thee)

Zie ook Restaurant Mandarijn
Oblivionzondag 27 februari 2005 @ 11:44
Zitten lekkere dingen tussen...
Ik zit er toch een keer over denken een cursus sushi/japans koken te nemen...
Martijn_77zondag 27 februari 2005 @ 11:46
quote:
Op zondag 27 februari 2005 11:44 schreef Oblivion het volgende:
Zitten lekkere dingen tussen...
Ik zit er toch een keer over denken een cursus sushi/japans koken te nemen...
Dan moet je ook zo'n bakplaat in je keuken nemen.....

En je vriendje dan ei laten happen
Oblivionzondag 27 februari 2005 @ 12:05
quote:
Op zondag 27 februari 2005 11:46 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Dan moet je ook zo'n bakplaat in je keuken nemen.....

En je vriendje dan ei laten happen


Weet je hoe duur zo'n kreng is?
Martijn_77zondag 27 februari 2005 @ 12:07
quote:
Op zondag 27 februari 2005 12:05 schreef Oblivion het volgende:

[..]



Weet je hoe duur zo'n kreng is?
Mmm, weet ik niet zal mijn vrouw het maandag uitlaten zoeken. Die werkt bij een grote keukenboer

Ben wel benieuwd naar de prijs van zo'n ding

[ Bericht 6% gewijzigd door Martijn_77 op 27-02-2005 12:41:18 ]
Martijn_77zondag 27 februari 2005 @ 12:42
@ Oblivion en Piet waarom reageren vrouwen altijd zo als je hun kookkunsten vergelijkt met die van anderen of met recept die je van vroeger kent?
Drive-rzondag 27 februari 2005 @ 15:21
Iedereen reageert zo als je iemands kookkunsten vergelijkt met die van iemand anders... Ik word er ook nooit echt blij van... Denk dat het met een verschil van smaak te maken heeft, iedereen ziet het gewoon anders. Als je mijn kookkunsten vergelijkt met een bekende, dan vindt ik mijzelf misschien juist veel lekkerder koken...

Maar goed, diner op vrijdag was super. Blij dat ik geen tijd in het toetje heb gestoken, want na het hoofd stond de eerste dame al op tafel, haha
Oblivionzondag 27 februari 2005 @ 20:08
quote:
Op zondag 27 februari 2005 12:42 schreef Martijn_77 het volgende:
@ Oblivion en Piet waarom reageren vrouwen altijd zo als je hun kookkunsten vergelijkt met die van anderen of met recept die je van vroeger kent?
Omdat je meisje/mannetje wil horen dat zij/hij de beste is...

Mij kan het niet zo heel veel schelen, ik kook gewoon lekker.
Hij kan zelf niet zo heel best koken, dus zal niet snel zeggen dat ik niet kan koken...
Oblivionzondag 27 februari 2005 @ 20:13
quote:
Op zondag 27 februari 2005 15:21 schreef Drive-r het volgende:


Maar goed, diner op vrijdag was super. Blij dat ik geen tijd in het toetje heb gestoken, want na het hoofd stond de eerste dame al op tafel, haha
Ah, dus dat was een succes! Kon ook niet anders....
Ruzbehzondag 27 februari 2005 @ 20:27
Ik moet straks effe een (waarschijnlijk iraans/indiaas) recept achterhalen. Me pa heeft wat gemaakt ik moet effe weten hoe het heet. Lekker man.
Drive-rzondag 27 februari 2005 @ 20:33
quote:
Op zondag 27 februari 2005 20:13 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Ah, dus dat was een succes! Kon ook niet anders....
Ja, was super... Gisteren was een heerlijk brakke dag... Die nacht volgens mij niet geslapen, nou ja, max 2uur ofzo. Toen maar om 9 uur beetje begonnen met puin ruimen en de rest van de dag lekker zitten jassen met wat drankje, doordrinken is toch de beste manier om je kater te vergeten. Vanochtend om 9 uur twee uur zweten op de sportschool en ik heb al die rotzooi er weer uitgezweet....
Pietverdrietzondag 27 februari 2005 @ 20:37
quote:
Op zondag 27 februari 2005 12:42 schreef Martijn_77 het volgende:
@ Oblivion en Piet waarom reageren vrouwen altijd zo als je hun kookkunsten vergelijkt met die van anderen of met recept die je van vroeger kent?
Heb vrouwen nooit begrepen, allemaal slettebakken, behalve mammie.
Drive-rzondag 27 februari 2005 @ 20:38
quote:
Op zondag 27 februari 2005 20:37 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Heb vrouwen nooit begrepen, allemaal slettebakken, behalve mammie.
Haha, een veel gebruikte uitdrukking, hier in huis! Dat terwijl ik toch echt op vrouwen val... haha
Martijn_77zondag 27 februari 2005 @ 20:41
quote:
Op zondag 27 februari 2005 20:08 schreef Oblivion het volgende:
Omdat je meisje/mannetje wil horen dat zij/hij de beste is...
Dat lijk er idd wel op.
quote:
Op zondag 27 februari 2005 20:08 schreef Oblivion het volgende:
Mij kan het niet zo heel veel schelen, ik kook gewoon lekker.
Hij kan zelf niet zo heel best koken, dus zal niet snel zeggen dat ik niet kan koken...
Ach, ik kook ook graag dus heb wel eens op / aanmerkingen op haar kookkunsten.
Martijn_77zondag 27 februari 2005 @ 20:42
quote:
Op zondag 27 februari 2005 20:38 schreef Drive-r het volgende:

[..]

Haha, een veel gebruikte uitdrukking, hier in huis! Dat terwijl ik toch echt op vrouwen val... haha
Idd vrouwen zijn niet te doorgronden wezens.....
Oblivionzondag 27 februari 2005 @ 20:48
quote:
Op zondag 27 februari 2005 20:37 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Heb vrouwen nooit begrepen, allemaal slettebakken, behalve mammie.
Ik wil jou wel eens horen gillen als een klein speenvarkentje, als je mannetje een kritische noot heeft...
Oblivionzondag 27 februari 2005 @ 20:53
* Oblivion trekt een fles wijn open...

Anyone?
Drive-rzondag 27 februari 2005 @ 20:55
Pass it on...

Twee glaasjes en dan gaat deze jongen erin... morgen studie!
krakkemiekezondag 27 februari 2005 @ 21:00
Ik (V) snap ook niks van vrouwen, hihihi!
Mag ik ook een glaasje Oblivion?
krakkemiekezondag 27 februari 2005 @ 21:02
Wat maakt het nou uit als je iets anders kookt als "het lekkerste' ? Zolang het maar lekker is vind ik het prima.
Oblivionzondag 27 februari 2005 @ 21:02
*schenkt glaasje...

Weet je al wat er morgen op het programma staat?
Drive-rzondag 27 februari 2005 @ 21:05
quote:
Op zondag 27 februari 2005 21:02 schreef Oblivion het volgende:
*schenkt glaasje...

Weet je al wat er morgen op het programma staat?
Voor mij wordt het in de ochtend voorbereiden hydromechanica tentamen. Na een vergadering tijdens lunch werken aan mijn 'field development plan' en om half zeven weer een vergadering tijdens het eten. Om 8 uur maar thuis verder gaan aan dat tentamen.... yah
Oblivionzondag 27 februari 2005 @ 21:05
*schenkt glaasje voor krakkemieke...

Ach vrouwen zijn nou eenmaal vrouwen...
Eerder door wat er hier eerder afspeelde, heb ik het gevraagd.
Vond het antwoord wel grappig.

Maar het lijkt me vreselijk als je een kerel hebt die constant zeikt: Bij ons thuis vroegah, was het beter...
Brrr.... Dan gaat ie maar lekker naar zijn mam!

Voordat je gaat stijgeren martijn, is niet naar jou persoonlijk gericht! Laat dat even duidelijk zijn...
krakkemiekezondag 27 februari 2005 @ 21:08
Dank je Oblivion, proost!
Ja, lijkt me ook erg, maar lijkt me nog erger als hij idd naar z'n mam gaat!
Spindizzyzondag 27 februari 2005 @ 21:10
Of je zal een kerel (of kind hebben) die niks lust Vreselijk lijkt me dat.
krakkemiekezondag 27 februari 2005 @ 21:11
Hahaha Spindizzy, ik vraag kerels altijd eerst te eten
Drive-rzondag 27 februari 2005 @ 21:12
Kinderen die niks lusten krijg je niet, die maak je...
Oblivionzondag 27 februari 2005 @ 21:13
quote:
Op zondag 27 februari 2005 21:08 schreef krakkemieke het volgende:
Dank je Oblivion, proost!
Ja, lijkt me ook erg, maar lijkt me nog erger als hij idd naar z'n mam gaat!
Proost meid!
Nou ik zou 'm hartelijk uitzwaaien...

Heya Spin, ook een slobberwijntje?
Kids moet je niet dwingen met eten, maar wel proberen alles te laten proeven...
Dat gezichtje toeb ik guacemole had gemaakt...
Mama, het is groen...
Toe maar sweetface, probeer maar...
Hij vond het toch lekker. Maak er maar meestal een spelletje van.
krakkemiekezondag 27 februari 2005 @ 21:13
Idd Drive-r, ik ben zo opgevoed dat ik veel lust. Ik MOEST nooit dingen als olijven eten, maar het mocht en ik zag anderen ervan genieten.
Oblivionzondag 27 februari 2005 @ 21:14
quote:
Op zondag 27 februari 2005 21:11 schreef krakkemieke het volgende:
Hahaha Spindizzy, ik vraag kerels altijd eerst te eten
En als het een lekkere bourgondiër is?
Zijn vaak de beste.. U know what...
krakkemiekezondag 27 februari 2005 @ 21:15
Ja Oblivion, ik zou hem ook uitzwaaien. Maar ik had alleen maar schoonmoeders, die lekker kookten, hihihi.
Oblivionzondag 27 februari 2005 @ 21:16
quote:
Op zondag 27 februari 2005 21:15 schreef krakkemieke het volgende:
Ja Oblivion, ik zou hem ook uitzwaaien. Maar ik had alleen maar schoonmoeders, die lekker kookten, hihihi.


Zie je nou wel, alle mannen zijn hetzelfde...
Spindizzyzondag 27 februari 2005 @ 21:17
quote:
Op zondag 27 februari 2005 21:13 schreef Oblivion het volgende:

Heya Spin, ook een slobberwijntje?
Zekersteweten, Blivionnetje

Mijn moeder had nooit problemen met ons aan tafel. Alle 4 lusten we zowat alles... Spruiten? Witlof? Kom maar op
krakkemiekezondag 27 februari 2005 @ 21:17
Bourgondiers zijn ok, maar niet zeuren! Ik kende ooit iemand die alleen uit de frituur en sperciebonen uit glas at, Niet uit blik! Kijk, dat werd dus nieteens een vriend he....Laat staan partner.
krakkemiekezondag 27 februari 2005 @ 21:20
Wij zuchtten wel met spruiten en witlof, maar we kregen geen idiote porties, dus we aten het gewoon.
Oblivionzondag 27 februari 2005 @ 21:22
quote:
Op zondag 27 februari 2005 21:17 schreef Spindizzy het volgende:

[..]

Zekersteweten, Blivionnetje

Mijn moeder had nooit problemen met ons aan tafel. Alle 4 lusten we zowat alles... Spruiten? Witlof? Kom maar op
*schenkt een slobberwijntje...

Ik hoefde geen spruiten...
Ik at wat ik lekker vond, nooit een probleem gehad, dwingen is niet goed...
Je kan uit zoveel kiezen tegenwoordig.
krakkemiekezondag 27 februari 2005 @ 21:24
Ik kan me ook niet herinneren dat er errug veel dwang achter zat... Behalve bij karnemelkse pap, vond m'n pa lekker. Dat was echt een drama en ik vind het nog smerig.
Oblivionzondag 27 februari 2005 @ 21:25
quote:
Op zondag 27 februari 2005 21:17 schreef krakkemieke het volgende:
Bourgondiers zijn ok, maar niet zeuren! Ik kende ooit iemand die alleen uit de frituur en sperciebonen uit glas at, Niet uit blik! Kijk, dat werd dus nieteens een vriend he....Laat staan partner.


Een kennis van me, zij eet echt alles, hij eet: Kip, patat en appelmoes en oh ja mayo...
Zit je toch gewoon voor schut in een restaurant...
Een volwasse (plastische chirurg!!) man!
Hij mag ook wel eens niet mee.
krakkemiekezondag 27 februari 2005 @ 21:27
AAAAAH! Da's wel heel erg ja! Ik vind proeven en proberen juist zo spannend. Ik lees een kookboek als een detective
Spindizzyzondag 27 februari 2005 @ 21:27
quote:
Op zondag 27 februari 2005 21:25 schreef Oblivion het volgende:
Een kennis van me, zij eet echt alles, hij eet: Kip, patat en appelmoes en oh ja mayo...
Zit je toch gewoon voor schut in een restaurant...
Vriend van ons is ook zo Oh vreselijk. Alle dingen die hij wel eet daar gaat eerst een flinke eetlepel sambal over. Maar wel zijn frietje mayo/sambal met mes en vork eten he
Drive-rzondag 27 februari 2005 @ 21:29
Damm, tijdje een vriendin gehad die vegetarisch was... Gelukkig niet uit een of andere overtuiging, volgens haar had ze gewoon zelden trek in vlees... Maar goed, in restaurants nooit een probleem, at ze het gewoon wel, vond ze juist wel weer leuk voor de verandering....
Oblivionzondag 27 februari 2005 @ 21:29
quote:
Op zondag 27 februari 2005 21:05 schreef Drive-r het volgende:

[..]

Voor mij wordt het in de ochtend voorbereiden hydromechanica tentamen. Na een vergadering tijdens lunch werken aan mijn 'field development plan' en om half zeven weer een vergadering tijdens het eten. Om 8 uur maar thuis verder gaan aan dat tentamen.... yah
Oef, hier had ik overheen gekeken...
Das best pittig, lijkt me.
krakkemiekezondag 27 februari 2005 @ 21:30
Sommige restaurants hebben veggie dingen die ik gewoon lekkerder vind dan vlees, ook leuk.
Martijn_77zondag 27 februari 2005 @ 21:31
* Martijn_77 schenkt een lekker Portje in

Vroeger moest ik thuis ook alles eten. Gewoon mee eten met wat de pot schaft. Ik eet nu ook alles uitgezonderd spruiten want die lust ik echt niet.
Drive-rzondag 27 februari 2005 @ 21:32
quote:
Op zondag 27 februari 2005 21:29 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Oef, hier had ik overheen gekeken...
Das best pittig, lijkt me.
Ja, maar de hele komende tijd tot mijn stage wordt pittig. Veel projecten en ik zit helaas met twee bijbanen... Maar goed, dus wel die stage binnen (en die is echt top), dus het harde werken begint zich uit te betalen, dat voelt wel goed! Na de stage al richting afstuderen, maar dan moet ik wel knallen tot dan!
krakkemiekezondag 27 februari 2005 @ 21:32
Ik heb ook 3 dingen die ik van mezelf nooit hoef te eten: orgaanvlees, gekookte andijvie en karnemelkse pap. Moet kunnen, vind ik.
Martijn_77zondag 27 februari 2005 @ 21:33
quote:
Op zondag 27 februari 2005 21:32 schreef krakkemieke het volgende:
Ik heb ook 3 dingen die ik van mezelf nooit hoef te eten: orgaanvlees, gekookte andijvie en karnemelkse pap. Moet kunnen, vind ik.
Idd moet kunnen dat heb ik ook met spruitjes.

En mossellen die eet ook niet. Daar ben ik helaas allergisch voor
krakkemiekezondag 27 februari 2005 @ 21:33
*krakje geeft Martijn stukje Stilton bij de port*
Drive-rzondag 27 februari 2005 @ 21:34
Haha, ik heb witlof als enige staan. Alle soorten vlees (incl organen etc...) zijn prima, kan weinig zaken bedenken die er niet ingaan. Oh ja, witlof vindt ik niet lekker, maar van avocado ga ik letterlijk kokhalzen, dus letterlijk....geen idee waarom
krakkemiekezondag 27 februari 2005 @ 21:37
En ik heb bv lever zo erg geprobeerd he...... Kalfslever zou ik kunnen eten als ik verhonger. Maar ooit kippelever gemaakt voor ex, rook zo lekker, dus ik proeven. Getsie, echt weer een klap in m'n gezicht!
Oblivionzondag 27 februari 2005 @ 21:38
quote:
Op zondag 27 februari 2005 21:31 schreef Martijn_77 het volgende:
* Martijn_77 schenkt een lekker Portje in
Proost!

Ah, hebben jullie het verslag gezien van Wasteil? Over de garlic Queen? Geweldig verslag!
Ga daar wel een keer eten... Ben dol op knoflook...
krakkemiekezondag 27 februari 2005 @ 21:39
Leek me heel lekker ja!
Pietverdrietzondag 27 februari 2005 @ 21:39
* Pietverdriet heeft een heerlijke portie Nasi op, eigenlijk bedoelt als 2 persoons, maar in me eentje opgegeten
*burps*
Zit nu Ray Mears te kijken
krakkemiekezondag 27 februari 2005 @ 21:39
Oblivion: dan wordt je toch lid van de stinkende roos? (als dat nog bestaat..)
krakkemiekezondag 27 februari 2005 @ 21:40
Wel bekome het je Piet!
Oblivionzondag 27 februari 2005 @ 21:41
oh ja, orgaan vlees...

Ik wilde sowieso eens wat minder vlees gaan eten...
Elke dag vlees...voelt eigenlijk niet meer zo goed, waarom? Kan ik eigenlijk mijn vinger niet op leggen, dus ga maar op mijn instinct af.
krakkemiekezondag 27 februari 2005 @ 21:43
En Piet, ik ben geen slettebak!
Hooguit iets moderner van opvattingen, maar ik gebruik boter
Martijn_77zondag 27 februari 2005 @ 21:43
quote:
Op zondag 27 februari 2005 21:33 schreef krakkemieke het volgende:
*krakje geeft Martijn stukje Stilton bij de port*
Dank je Krakje je weet wat lekker is bij een goede port.
Oblivionzondag 27 februari 2005 @ 21:44
quote:
Op zondag 27 februari 2005 21:39 schreef krakkemieke het volgende:
Oblivion: dan wordt je toch lid van de stinkende roos? (als dat nog bestaat..)
De stinkende roos?
What the hell is dat?
Wil ik dat eigenlijk wel weten...?

krakkemiekezondag 27 februari 2005 @ 21:45
Oblivion: Het bevalt mij heel goed om af te gaan op waar ik zin in heb, mits redelijk.
Zo heb ik zin in gember, als ik last heb van m'n maag bv. En dat gaat heel goed.
krakkemiekezondag 27 februari 2005 @ 21:46
De Stinkende Roos is een knoflook-gezelschap.
Oblivionzondag 27 februari 2005 @ 21:46
quote:
Op zondag 27 februari 2005 21:39 schreef Pietverdriet het volgende:
* Pietverdriet heeft een heerlijke portie Nasi op, eigenlijk bedoelt als 2 persoons, maar in me eentje opgegeten
*burps*


Krijg je lovehandles van...
krakkemiekezondag 27 februari 2005 @ 21:47
Dat lijkt me het probleem Oblivion........Piet heeft voor 2 gegeten, omdat hij alleen is... Daardoor krijgt hij verleidelijke love-handels? (hehehe)
Oblivionzondag 27 februari 2005 @ 21:48
Best interessant om te lezen: http://www.l-escargot.nl/Wetenswaardigheden/knoflook.htm
Spindizzyzondag 27 februari 2005 @ 21:52
Knoflook is geweldig! Ik gebruik het eigenlijk elke dag wel.

Ik heb postelein liggen maar ik weet niet goed wat ik ermee moet. Kun je dat gewoon rauw gebruiken in de sla?
krakkemiekezondag 27 februari 2005 @ 21:53
Ik ken het alleen gekookt. Is zurig.
Oblivionzondag 27 februari 2005 @ 21:53
Oei, daar vraag je wat... ken postelein alleen van plaatjes...

Gaan we opzoeken...
Mr.Noodlezondag 27 februari 2005 @ 21:54
* Mr.Noodle meedoet...

Hoi, vrouwen kunnen niet koken..
krakkemiekezondag 27 februari 2005 @ 21:54
Het zure komt door oxaalzuur, net als bij rabarber.
Oblivionzondag 27 februari 2005 @ 21:55
quote:
Postelein is vitamine- en energierijk en het bevat zeer veel ijzer (3 mg. per 100 g.!). Maar het is tevens nitraatrijk. Dat laatste draagt ertoe bij dat postelein een zeer kwetsbare groente blijkt te zijn die na oogst spoedig moet worden geconsumeerd (bij rotting wordt nitraat omgezet in schadelijk nitriet). Postelein smaakt heerlijk rauw in een slaatje, maar is eigenlijk ook wel lekker in soep.


Het kan dus wel..
krakkemiekezondag 27 februari 2005 @ 21:55
*Krakje prikt Mr.Noodle met een vork voor die uitspraak*
Oblivionzondag 27 februari 2005 @ 21:56
quote:
Op zondag 27 februari 2005 21:54 schreef Mr.Noodle het volgende:
* Mr.Noodle meedoet...
quote:
Hoi, vrouwen kunnen niet koken..


Spindizzyzondag 27 februari 2005 @ 21:57
Geweldig Ga ik volgende keer dat het in mijn groentepakket zit wel eens nadenken over een echt recept ermee
krakkemiekezondag 27 februari 2005 @ 21:58
Misschien stamppot rauwe postelein spindizzy?
Martijn_77zondag 27 februari 2005 @ 21:58
quote:
Op zondag 27 februari 2005 21:54 schreef Mr.Noodle het volgende:
* Mr.Noodle meedoet...

Hoi, vrouwen kunnen niet koken..
Oei dan heb je de eerder reacties in dit topic niet gelezen over vrouwen en het vergelijk van hun kookkunsten met die van anderen......
Mr.Noodlezondag 27 februari 2005 @ 21:59
Is echt zo en weet het uit ervaring...
Vragen zoals "moet je een ui wassen?" of handelingen zoals "Ik ga even de champignons wassen" zijn geen uitzondering...
krakkemiekezondag 27 februari 2005 @ 21:59
LOL, klinkt als een Conflict-kloon!
Spindizzyzondag 27 februari 2005 @ 22:00
quote:
Op zondag 27 februari 2005 21:58 schreef krakkemieke het volgende:
Misschien stamppot rauwe postelein spindizzy?
Dat is een idee! Ga ik onthouden
krakkemiekezondag 27 februari 2005 @ 22:00
Of je kent TE jonge vrouwen Mr.Noodle.......
Mr.Noodlezondag 27 februari 2005 @ 22:03
quote:
Op zondag 27 februari 2005 22:00 schreef krakkemieke het volgende:
Of je kent TE jonge vrouwen Mr.Noodle.......
Nou, het zijn m'n huisgenotes

Gelukkig heb ik ze dat afgeleerd...
Oblivionzondag 27 februari 2005 @ 22:03
Soep?
quote:
Posteleinsoep (http://www.kun.nl/postelein/misc/kookboek.html)


250 gram postelein (of meer, naar eigen voorkeur)
250 gram aardappelen
1 prei
1 bos verse selderie
groentenbouillon
laurier
boter
peper & zout
Snijd de prei in ringen en was ze onder stromend water. Laat uitlekken.
Doe boter in een braadpan of grote koekepan en laat de prei er wat zacht in worden.
Schil intussen de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes.
Doe een liter warm water bij de prei en voeg de stukjes aardappel toe, een blad laurier, wat zout en peper.
Laat een kwartiertje pruttelen.
Was de postelein, laat uitlekken en voeg toe aan het kooksel in de pan, maar bewaar wat blaadjes.
Weer tien minuten pruttelen, dan de selderij kleingesneden toevoegen.
Niet veel later het laurierblad eruit vissen.
Mixen.
Voeg de groentenbouillon toe.
Gebruik de apart gehouden posteleinblaadjes als garnituur.
Oblivionzondag 27 februari 2005 @ 22:04
quote:
Op zondag 27 februari 2005 21:59 schreef Mr.Noodle het volgende:
Is echt zo en weet het uit ervaring...
Vragen zoals "moet je een ui wassen?" of handelingen zoals "Ik ga even de champignons wassen" zijn geen uitzondering...
Ken ook genoeg mannen die dat doen...
En nu?
krakkemiekezondag 27 februari 2005 @ 22:05
Klinkt als een variant op waterkerssoep en dat is heerlijk!
Spindizzyzondag 27 februari 2005 @ 22:06
Soep is altijd goed Ik ben een soepjunk.
krakkemiekezondag 27 februari 2005 @ 22:06
Ik ken zelfs meer mannen die klunzen zijn in de keuken
Mr.Noodlezondag 27 februari 2005 @ 22:08
quote:
Op zondag 27 februari 2005 22:04 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Ken ook genoeg mannen die dat doen...
En nu?
Ja, een paar rotte appels zitten er altijd tussen...
Desondanks zijn mannen nog steeds de betere chefkoks
krakkemiekezondag 27 februari 2005 @ 22:08
Tipje voor spindizzy: groente + aardappel garen in bouillon, mixen, franse soep! Groenten naar smaak.
Oblivionzondag 27 februari 2005 @ 22:09
Er staat nog wijn hoor, drink eens door!

Ik ben gek op prei-brie soep...
Had wel ergens eens een keer het recept gepost, nu alleen nog uitvinden waar...
krakkemiekezondag 27 februari 2005 @ 22:10
Dan nog zijn er onder vrouwen minder klunzen
krakkemiekezondag 27 februari 2005 @ 22:11
*Krakje houdt glas op, omdat Oblivion het zegt........*
Spindizzyzondag 27 februari 2005 @ 22:12
quote:
Op zondag 27 februari 2005 22:08 schreef krakkemieke het volgende:
Tipje voor spindizzy: groente + aardappel garen in bouillon, mixen, franse soep! Groenten naar smaak.
Hey, zo maak ik mijn preisoep... En mijn broccolisoep. Mijn courgettesoep
krakkemiekezondag 27 februari 2005 @ 22:12
Varkenshaasje met ui, champignons en brie is ook lekker!
Oblivionzondag 27 februari 2005 @ 22:12
quote:
Op zondag 27 februari 2005 22:08 schreef Mr.Noodle het volgende:

[..]

Ja, een paar rotte appels zitten er altijd tussen...
Desondanks zijn mannen nog steeds de betere chefkoks
Hmm, ik denk dat de doorsnee huisvrouw beter kan koken dan de doorsnee huisman...
Er zijn inderdaad niet veel vrouwelijke chefkoks, maar of dat daadwerkelijk aan het vrouw zijn zal liggen dat mannen beter kunnen koken?

Ik weet het niet.
Mr.Noodlezondag 27 februari 2005 @ 22:13
quote:
Op zondag 27 februari 2005 22:10 schreef krakkemieke het volgende:
Dan nog zijn er onder vrouwen minder klunzen
Ja uhuh, maar wie moet er altijd de rijst koken...
"Doe jij dat even schat, ik verpruts altijd de rijst... "

Oke, dat schat moeten ze echt een keer achterwege laten , ik ben niet hun vriendje en voor de mannen helaas ook geen homo
krakkemiekezondag 27 februari 2005 @ 22:13
Ik denk dat het eerder aan de werktijden ligt....
Pietverdrietzondag 27 februari 2005 @ 22:14
quote:
Op zondag 27 februari 2005 21:46 schreef Oblivion het volgende:

[..]



Krijg je lovehandles van...
1:82, 78 Kg, Blond, blauw, geen BBS,
sport 2 keer in de week
Oblivionzondag 27 februari 2005 @ 22:14
quote:
Op zondag 27 februari 2005 22:12 schreef Spindizzy het volgende:

[..]

Hey, zo maak ik mijn preisoep...
Ik ook met aardappelen!
Lekker he? Echt wel!
Martijn_77zondag 27 februari 2005 @ 22:14
quote:
Op zondag 27 februari 2005 22:09 schreef Oblivion het volgende:
Er staat nog wijn hoor, drink eens door!

Ik ben gek op prei-brie soep...
Had wel ergens eens een keer het recept gepost, nu alleen nog uitvinden waar...
Gevonden Het SOEP topic
krakkemiekezondag 27 februari 2005 @ 22:15
Na een indo-ex, verpruts ik geen rijst meer, is eerder een kwestie van luiheid
Mr.Noodlezondag 27 februari 2005 @ 22:16
quote:
Op zondag 27 februari 2005 22:12 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Hmm, ik denk dat de doorsnee huisvrouw beter kan koken dan de doorsnee huisman...
Er zijn inderdaad niet veel vrouwelijke chefkoks, maar of dat daadwerkelijk aan het vrouw zijn zal liggen dat mannen beter kunnen koken?

Ik weet het niet.
Laat de denegrerende opmerking "Huisman" maar achterwege, ik ben veel te goed in koken voor zo'n titel
krakkemiekezondag 27 februari 2005 @ 22:16
Jammer Piet, poignees d'amour klinkt zo romantisch...... *zucht*
Spindizzyzondag 27 februari 2005 @ 22:16
quote:
Op zondag 27 februari 2005 22:14 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Ik ook met aardappelen!
Lekker he? Echt wel!
Nadat ik jouw recept had gelezen gooi ik er altijd brie in

Brie
Oblivionzondag 27 februari 2005 @ 22:17
Hij heeft 'm gevonden!
Dat is 'm inderdaad, lekker simpel en zo effectief!
Oblivionzondag 27 februari 2005 @ 22:17
quote:
Op zondag 27 februari 2005 22:14 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

1:82, 78 Kg, Blond, blauw, geen BBS,
sport 2 keer in de week


Was de nasi niet genoeg happie happie?
Martijn_77zondag 27 februari 2005 @ 22:19
quote:
Op zondag 27 februari 2005 22:17 schreef Oblivion het volgende:

[..]



Was de nasi niet genoeg happie happie?
* Martijn_77 geeft Piet nog een stokbroodje met zalm........
Oblivionzondag 27 februari 2005 @ 22:19
quote:
Op zondag 27 februari 2005 22:16 schreef Mr.Noodle het volgende:

[..]

Laat de denegrerende opmerking "Huisman" maar achterwege, ik ben veel te goed in koken voor zo'n titel


En als er huisvrouw staat is het niet denigrerend?

Wij gaan dus nog heeeeeeeel veeeeeeeeeel lekkere recepten van Mr.Noodle krijgen? Mooi!
Martijn_77zondag 27 februari 2005 @ 22:20
quote:
Op zondag 27 februari 2005 22:19 schreef Oblivion het volgende:
Wij gaan dus nog heeeeeeeel veeeeeeeeeel lekkere recepten van Mr.Noodle krijgen? Mooi!
Ben idd erg benieuwd.

[ Bericht 2% gewijzigd door Martijn_77 op 27-02-2005 22:28:30 ]
krakkemiekezondag 27 februari 2005 @ 22:20
*krakje geeft nog een rondje wijn en port*
Oblivionzondag 27 februari 2005 @ 22:21
quote:
Op zondag 27 februari 2005 22:16 schreef Spindizzy het volgende:

[..]

Nadat ik jouw recept had gelezen gooi ik er altijd brie in

Brie
Ik snij wel altijd de korst eraf...
Smelt ie beter...
krakkemiekezondag 27 februari 2005 @ 22:22
Kordtjes is ook brood.eh.........brie........:+
Spindizzyzondag 27 februari 2005 @ 22:22
Ik ook... Korst eet ik zo op Zonde om weg te gooien, toch...
krakkemiekezondag 27 februari 2005 @ 22:23
En wat is nou koken met bollen Oblivion? Bossche bollen?
Oblivionzondag 27 februari 2005 @ 22:24
quote:
Op zondag 27 februari 2005 22:22 schreef krakkemieke het volgende:
Kordtjes is ook brood.eh.........brie........:+
Wil jij nog een glaasje?
Mr.Noodlezondag 27 februari 2005 @ 22:24
quote:
Op zondag 27 februari 2005 22:19 schreef Oblivion het volgende:

[..]



En als er huisvrouw staat is het niet denigrerend?

Wij gaan dus nog heeeeeeeel veeeeeeeeeel lekkere recepten van Mr.Noodle krijgen? Mooi!
Als jij een Cullinesse-meeting regelt, je huis beschikbaar stelt en ingrediënten gaat halen...

Zal ik er over nadenken..
krakkemiekezondag 27 februari 2005 @ 22:25
Och, als je zo aandringt, graag!
Oblivionzondag 27 februari 2005 @ 22:25
quote:
Op zondag 27 februari 2005 22:23 schreef krakkemieke het volgende:
En wat is nou koken met bollen Oblivion? Bossche bollen?
Ik had eerder een avatar met een bikini-top..
Mijn bolletjes...
krakkemiekezondag 27 februari 2005 @ 22:26
rofl!
Oblivionzondag 27 februari 2005 @ 22:27
quote:
Op zondag 27 februari 2005 22:24 schreef Mr.Noodle het volgende:

[..]

Als jij een Cullinesse-meeting regelt, je huis beschikbaar stelt en ingrediënten gaat halen...

Zal ik er over nadenken..
Ah, dan maar dat alle vrouwen slecht koken, laat me mooi niet chanteren...
krakkemiekezondag 27 februari 2005 @ 22:28
Een dirty mind is wat anders dan een CUL mind, hahaaha
Martijn_77zondag 27 februari 2005 @ 22:29
quote:
Op zondag 27 februari 2005 22:23 schreef krakkemieke het volgende:
En wat is nou koken met bollen Oblivion? Bossche bollen?
De echte Bossche bollen die kun je alleen bij bakkerij de Groot halen in Den Bosch de rest is gewoon immitatie!!!
Oblivionzondag 27 februari 2005 @ 22:31
quote:
Op zondag 27 februari 2005 22:28 schreef krakkemieke het volgende:
Een dirty mind is wat anders dan een CUL mind, hahaaha
Oh, maar lekker eten kan ook zeer geil zijn...



*Verschrik recht op de stoel gaat zitten...
krakkemiekezondag 27 februari 2005 @ 22:31
Maak me niet gek Martijn, ik woon boven de rivieren, ik ben niet gek op gebak, maar ik droom weleens van de Groot!
krakkemiekezondag 27 februari 2005 @ 22:32
Ja Oblivion, de Bossche bollen van de Groot zijn idd geil! lol
Oblivionzondag 27 februari 2005 @ 22:33
quote:
Op zondag 27 februari 2005 22:31 schreef krakkemieke het volgende:
Maak me niet gek Martijn, ik woon boven de rivieren, ik ben niet gek op gebak, maar ik droom weleens van de Groot!
Dan maak ik je gek...



Martijn_77zondag 27 februari 2005 @ 22:33
quote:
Op zondag 27 februari 2005 22:31 schreef krakkemieke het volgende:
Maak me niet gek Martijn, ik woon boven de rivieren, ik ben niet gek op gebak, maar ik droom weleens van de Groot!
Sorry Krakje kom regelmatig in Den Bosch (Is hier maar 20 Km vandaan) en er gaat niks boven een Bossche Bol van de Groot.

Dat is gewoon een traktatie op zich.
krakkemiekezondag 27 februari 2005 @ 22:35
Tis een lunch! Hier verkopen ze moorkoppen, die slap gebak zijn en te klein!
Martijn_77zondag 27 februari 2005 @ 22:35
Voor de liefhebber

Banketbakkerij Jan de Groot
Mr.Noodlezondag 27 februari 2005 @ 22:36
quote:
Op zondag 27 februari 2005 22:27 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Ah, dan maar dat alle vrouwen slecht koken, laat me mooi niet chanteren...
Nah, beetje Hertog-ijs met 3 verschillende chocolade soorten heeft menige dame doen zwichten..
krakkemiekezondag 27 februari 2005 @ 22:36
Is wel lachen, je moet echt weten waar het zit, anders zie je het niet.
Oblivionzondag 27 februari 2005 @ 22:37
quote:
Op zondag 27 februari 2005 22:36 schreef Mr.Noodle het volgende:

[..]

Nah, beetje Hertog-ijs met 3 verschillende chocolade soorten heeft menige dame doen zwichten..
Sorry, ben geen toetjes mens...

krakkemiekezondag 27 februari 2005 @ 22:37
Rofl Mr.Noodle..........
Mr.Noodlezondag 27 februari 2005 @ 22:38
quote:
Op zondag 27 februari 2005 22:37 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Sorry, ben geen toetjes mens...

Echt! je weet niet wat je mist
Oblivionzondag 27 februari 2005 @ 22:38
Hey Spindizzy? Teveel wijn op?
Ik eet niet de korstjes op van brie...
Gooi het dus gewoon weg...
Martijn_77zondag 27 februari 2005 @ 22:39
quote:
Op zondag 27 februari 2005 22:36 schreef krakkemieke het volgende:
Is wel lachen, je moet echt weten waar het zit, anders zie je het niet.
Van uit het station loop je er zo langs.....
Oblivionzondag 27 februari 2005 @ 22:39
quote:
Op zondag 27 februari 2005 22:38 schreef Mr.Noodle het volgende:

[..]

Echt! je weet niet wat je mist
Echt...
En chocolade ben ik ook niet voor te porren...
krakkemiekezondag 27 februari 2005 @ 22:39
@ Oblivion: Barbaar!
krakkemiekezondag 27 februari 2005 @ 22:40
Weet ik Martijn, maar het ziet er niet echt uit als een bakker, je moet het wel weten.
Spindizzyzondag 27 februari 2005 @ 22:41
quote:
Op zondag 27 februari 2005 22:38 schreef Oblivion het volgende:
Hey Spindizzy? Teveel wijn op?
Heb vanmiddag om 5 uur een glas wijn ingeschonken en die is nu net pas leeg Ik ben ook zo'n feestbeest
Oblivionzondag 27 februari 2005 @ 22:41
quote:
Op zondag 27 februari 2005 22:39 schreef krakkemieke het volgende:
@ Oblivion: Barbaar!


Tja, ik eet het gewoon niet vaak. Vaak in combinatie met koek... (Lees:Twix )
Echt die brokken chocolade? Brrr, moet er niet aan denken, krijg er ook barstende koppijn van...
Dan leer je het wel af...
Martijn_77zondag 27 februari 2005 @ 22:42
quote:
Op zondag 27 februari 2005 22:40 schreef krakkemieke het volgende:
Weet ik Martijn, maar het ziet er niet echt uit als een bakker, je moet het wel weten.
Dat wel maar iedere bosschenaar kan je vertellen waar de Groot zit. Is net zo bekend als de Kerststal van de Sint Jan
krakkemiekezondag 27 februari 2005 @ 22:42
lol, nee ik bedoelde de brie-korstjes
Oblivionzondag 27 februari 2005 @ 22:43
quote:
Op zondag 27 februari 2005 22:41 schreef Spindizzy het volgende:

[..]

Heb vanmiddag om 5 uur een glas wijn ingeschonken en die is nu net pas leeg Ik ben ook zo'n feestbeest
WOEI! PARTY ANIMAL!

Ik heb nog helemaal geen alcohol op, was vrijdag een beetje overboord gegaan...
krakkemiekezondag 27 februari 2005 @ 22:43
De kerststal heb ik ook ooit gezien! Geweldig! *cheerleader-smiley*
Oblivionzondag 27 februari 2005 @ 22:43
quote:
Op zondag 27 februari 2005 22:42 schreef krakkemieke het volgende:
lol, nee ik bedoelde de brie-korstjes
Ow...


Ah ja...
krakkemiekezondag 27 februari 2005 @ 22:45
Als protestant vond ik de Mariakapel ook indrukwekkend, behalve het beeld.
Oblivionzondag 27 februari 2005 @ 22:45
quote:
Op zondag 27 februari 2005 22:42 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Dat wel maar iedere bosschenaar kan je vertellen waar de Groot zit. Is net zo bekend als de Kertststal van de Sint Jan
Hmm, dat is die grote kerk toch?
Waar ik mijn eerste parkeerbon heb gehad...
Wel een hele gezellige stad, Den Bosch.
krakkemiekezondag 27 februari 2005 @ 22:47
En je kan er gebakken sprinkhanen eten, hahahaa
Martijn_77zondag 27 februari 2005 @ 22:47
quote:
Op zondag 27 februari 2005 22:45 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Hmm, dat is die grote kerk toch?
Waar ik mijn eerste parkeerbon heb gehad...
Wel een hele gezellige stad, Den Bosch.
Ja, dat is die katedraal ja.

Is idd een hele gezellige stad om te winkelen en om in uit te gaan. Ga er altijd graag naar toe.
Oblivionzondag 27 februari 2005 @ 22:49
Gebakken sprinkhanen?
Zijn die lekker? Oh, wacht, ik wil het niet weten.

Lang niet meer geweest in Den Bosch, moet maar weer eens gaan.
Martijn_77zondag 27 februari 2005 @ 22:50
quote:
Op zondag 27 februari 2005 22:49 schreef Oblivion het volgende:
Gebakken sprinkhanen?
Zijn die lekker? Oh, wacht, ik wil het niet weten.

Lang niet meer geweest in Den Bosch, moet maar weer eens gaan.
Moet je dan van ver komen eigenlijk Oblivion?
krakkemiekezondag 27 februari 2005 @ 22:50
In het straatje met veel restaurants zit een zuid-amerikaans restaurant waar ze dat serveren.
Martijn_77zondag 27 februari 2005 @ 22:51
quote:
Op zondag 27 februari 2005 22:50 schreef krakkemieke het volgende:
In het straatje met veel restaurants zit een zuid-amerikaans restaurant waar ze dat serveren.
Tussen de ING bank en het postkantoor?
Oblivionzondag 27 februari 2005 @ 22:52
quote:
Op zondag 27 februari 2005 22:50 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Moet je dan van ver komen eigenlijk Oblivion?
Ja, nu wel, heb mijn hele jeugd in de betuwe gewoond, nu in Soest.
Maar ach, wat is nou ver in Nederland? Een paar uur in de auto en je zit in het buitenland...
Martijn_77zondag 27 februari 2005 @ 22:54
quote:
Op zondag 27 februari 2005 22:52 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Ja, nu wel, heb mijn hele jeugd in de betuwe gewoond, nu in Soest.
Maar ach, wat is nou ver in Nederland? Een paar uur in de auto en je zit in het buitenland...
Ja, dat wel vanaf hier zit ik binnen een goed uur in Duitsland en binnen een half uur in Belgie.

De randstad daarnaast is ook maar een goed uur rijden zonder files zit dus lekker overal midden in
Oblivionzondag 27 februari 2005 @ 23:00
Zelf Sushi maken

Zo ziet roze gember eruit.
krakkemiekezondag 27 februari 2005 @ 23:01
Ik weet niet in welke straat Martijn, staat me iets bij van putstraat...
Hehehe Oblivion...... Soest zuigt!
*zegt de Baarnaar*
Martijn_77zondag 27 februari 2005 @ 23:04
quote:
Op zondag 27 februari 2005 23:00 schreef Oblivion het volgende:
Zelf Sushi maken

Zo ziet roze gember eruit.
Had ik al gezien Oblivion. Maar toch bedankt
quote:
Op zondag 27 februari 2005 23:01 schreef krakkemieke het volgende:
Ik weet niet in welke straat Martijn, staat me iets bij van putstraat...
Ben wat betreft straatnamen ook niet zo goed in Den Bosch we hebben er meestal over tussen die en die winkel of om de hoek bij de Parade enzo
Oblivionzondag 27 februari 2005 @ 23:05
quote:
Op zondag 27 februari 2005 23:01 schreef krakkemieke het volgende:
Ik weet niet in welke straat Martijn, staat me iets bij van putstraat...
Hehehe Oblivion...... Soest zuigt!
*zegt de Baarnaar*
Wat je zegt, krakkemieke, wat je zegt..
Helaas woon ik daar, maar ik hoop niet meer voor lang.
Vind het een verschrikkelijk durp, een lint gemeente. (lang-gerekt)

Woon jij in Baarn? Daar zou ik namelijk wel willen wonen!
Leuk dorp, of meer naar Hilversum.
Alles is eigenlijk leuker dan Soest..
krakkemiekezondag 27 februari 2005 @ 23:05
*Krakje trekt een zuinig bewaard flesje Vaqueyras open en schenkt in*
Oblivionzondag 27 februari 2005 @ 23:06
quote:
Op zondag 27 februari 2005 23:04 schreef Martijn_77 het volgende:


Had ik al gezien Oblivion. Maar toch bedankt
Heb je dat niet gekregen bij je sushi? Toen jullie bij de Japaner zaten?
Meestal zit er wel een toefje bij.
krakkemiekezondag 27 februari 2005 @ 23:07
Ik woon in Baarn Oblivion, het heerlijk rustige 'groene graf'. Behalve dat ik donderdag werd geevacueerd, wegens benzine in het riool.... lol
Oblivionzondag 27 februari 2005 @ 23:07
quote:
Op zondag 27 februari 2005 23:05 schreef krakkemieke het volgende:
*Krakje trekt een zuinig bewaard flesje Vaqueyras open en schenkt in*
Hey, wat is dat? Vaqueyras?
krakkemiekezondag 27 februari 2005 @ 23:09
Baarn is ook een durp, maar het heeft tenminste een centrum.
Oblivionzondag 27 februari 2005 @ 23:09
quote:
Op zondag 27 februari 2005 23:07 schreef krakkemieke het volgende:
Ik woon in Baarn Oblivion, het heerlijk rustige 'groene graf'. Behalve dat ik donderdag werd geevacueerd, wegens benzine in het riool.... lol


Hey! BUUF!
krakkemiekezondag 27 februari 2005 @ 23:10
*Krakje schenkt alle wijndrinkers een glaasje*
Vaqueyras is een cotes du rhone village. Ik ben verslaafd aan cotes du rhone.
Martijn_77zondag 27 februari 2005 @ 23:10
quote:
Op zondag 27 februari 2005 23:06 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Heb je dat niet gekregen bij je sushi? Toen jullie bij de Japaner zaten?
Meestal zit er wel een toefje bij.
Nee, niet bij gehad misschien bij een ander menu. Er zat wel een lekkere dipsaus bij van ik denk sojasaus en gember die was wel erg lekker.