FOK!forum / Werk, Geldzaken, Recht en de Beurs / [CENTRAAL] Werken in de HORECA
ZedKetdinsdag 16 november 2004 @ 18:04
Nou ik hoop dat dit topic wat word. Graag hier je ervaringen uitwissel in verband met het werken in de horeca. Misschien dat we hier leuker ervaringen kunnen vertellen enzo.

- Wat doe je precies: afwassen, kelner, kok, keukenhulp, sommelier, onthaal, poetsen...
- Ben je tevreden over je loon en werkuren en maak je veel overuren
- Vind je het erg te werken terwijl andere mensen vrije tijd hebben
- Wat vind je de positieve punten aan de job en welke de negatieve
- Ben je zelfstandige of werk je in een zaak
- Ooit rare, bizarre of grappige dingen meegemaakt
- Ooit een enorme blunder gemaakt
...

Wel hier kan je het allemaal kwijt.

Ik ben enkele maanden geleden gestart in een bisto waar ongeveer 20 man personeel werkt, als afwasser. Momenteel ben ik in opleiding voor de desserts, en zal ik binnen een maand of 2-3 verantwoordelijk worden voor de desserts. Ik vind het een leuke job en het geeft mij veel voldoening! Ik vind het helemaal niet erg in het weekend te werken, en ik ben zeker niet vies om wat overuren te maken omdat ik jong ben en de extra centen dus wel goed kan gebruiken Ik vind het altijd wel grappig als de mensen vragen of ze het overgebleven vlees mee naar huis mogen namen voor "de hond". En ik verschiet er soms van hoeveel mensen op 1 avond durven uitgeven als ik onze kelners bezig hoor

[ Bericht 0% gewijzigd door ZedKet op 16-11-2004 19:20:46 ]
Blikdinsdag 16 november 2004 @ 18:27
quote:
Op dinsdag 16 november 2004 18:04 schreef ZedKet het volgende:
- Wat doe je precies: afwassen, kelner, kok, keukenhulp, sommelier, onthaal, poetsen...
- Ben je tevreden over je loon en werkuren en maak je veel overuren
- Vind je het erg te werken terwijl andere mensen vrije tijd hebben
- Wat vind je de positieve punten aan de job en welke de negatieve
- Ben je zelfstandige of werk je in een zaak
- Ooit rare, bizarre of grappige dingen meegemaakt
- Ooit een enorme blunder gemaakt
...
Ik werk al vanaf begin februari bij een café in Den Bosch genaamd Zomers & Zomers. We verhuren stepjes en dat zorgt altijd voor een hoop extra mensen in de zaak. Ik werk op zaterdagmiddag in de (kleine) keuken die we hebben en als ober op de drukke momenten. Ik verdien netjes, ongeveer 7,50 per uur incl. fooi en ik werk alleen op zaterdagmiddag omdat ik nog studeer. Ik heb vaak zat blunders gemaakt, zoals bijvoorbeeld een nog bevroren tosti meegeven of 2 tosti's door elkaar halen zodat 2 mensen van 2 tosti's 1 helft kreeg etc... Dat wil wel eens gebeuren als het chaos is.
Ik heh het in ieder geval hartstikke naar mijn zin, ik loop nu stage en zou eigenlijk niet meer hoeven te werken ivm stagevergoeding, maar ik doe het graag.
trithdinsdag 16 november 2004 @ 18:28
Bistro bebebe boring... In een kroeg of disco achter een bar is pas echt lachen !
Poit-dinsdag 16 november 2004 @ 19:10
Ik werk nu zo'n 2,5 jaar in de horeca(sinds mijn 15e) en vind het nog steeds super. Heb in verschillende bedrijven gewerkt en meestal als kelner/ober. Nooit problemen gehad met het werken in het weekend ofzo. Ben nu werkzaam in Restaurant. Komen vaak grote groepen om feestjes te vieren. Probleem is eigenlijk dat ik nu naar iets vast op zoek ben alleen is nogal lastig omdat er nu in november weinig te beleven is in zeeland
tim2308dinsdag 14 december 2004 @ 22:33
- Wat doe je precies: afwassen, kelner, kok, keukenhulp, sommelier, onthaal, poetsen...
Ik werk via een landelijk horecauitzendbureau als kelner voor met name partycateraars, al dan niet op vaste locatie. Dit varieert van simpele openingen tot partijen voor het koninklijk huis en de regering.

- Ben je tevreden over je loon en werkuren en maak je veel overuren
Ik verdien 8,42 bruto per uur; dat is functiegroep 2. Eigenlijk moet ik functiegroep 3 hebben omdat we gastencontacten hebben (*) en wat functiejaren erbij mag ook wel, maar helaas, het zij zo. Ik werk gemiddeld 42 uur per week, maar ben ongeveer 60-70 uur per week van huis omdat ik landelijk werk en veel (onbetaald) moet reizen, wachten en nazitten.

- Vind je het erg te werken terwijl andere mensen vrije tijd hebben
Nee, ben dan ook erg blij dat ik met kerst mag werken. Al die stomme feestdagen...

- Wat vind je de positieve punten aan de job en welke de negatieve
Pos: veel afwisseling, leuke gasten, leuke collega's
Neg: veel tijdlekkage door reizen en wachten, laag salaris, ombouwen en afcateren

- Ben je zelfstandige of werk je in een zaak
Freelance via een uitzendbureau

- Ooit rare, bizarre of grappige dingen meegemaakt

- Ooit een enorme blunder gemaakt
Op een belangrijke partij H.K.H. Maxima laten wachten op koffie omdat ik bezig was met een andere gast. Pas toen ik goed keek, zag ik dat het H.K.H. Maxima was en was ik blij dat er geen bobo van de partycateraar aanwezig was. Gelukkig vatte ze het goed op...

(*) Zie het referentiehandboek, te downlaoden op http://www.horecalink.nl/ (wel even registreren)
mister_popcornwoensdag 15 december 2004 @ 12:24
werk achter de bar.
In een club in Arnhem
2 tot 3 nachten per week, gemiddeld zo'n 6 uur per week.
verdien officieel 6,90 per uur. Officieel...
Soms maak ik wel 's wat overuren, als 't druk is bijvoorbeeld of een collega ziek is.
Ik baal er niet van dat ik moet werken wanneer de rest vrij is, zij vermaken zich. Ik mezelf ook. Zij kopen bier/drank, ik pak het. Zij krijgen niet betaald, ik wel.

Daarnaast worden, als je bedrijfslijder de juiste mensen aanneemt, je collega's ook vrienden waarmee je als je 's vrij bent 'n biertje mee kunt gaan drinken.
Het leukste zijn nog feestdagen zoals 5 mei en Kon.dag, en bijvoorbeeld carnaval aan de rijn. Dat zijn echt de leuke dingen.

Al-met-al blijf ik dit doen totdat ik of afgestudeerd ben, of echt een hele mooie (bij)baan ergens heb gevonden wat aansluit bij mijn studie.
ROGzondag 2 januari 2005 @ 01:11
quote:
Op dinsdag 14 december 2004 22:33 schreef tim2308 het volgende:
- Wat doe je precies: afwassen, kelner, kok, keukenhulp, sommelier, onthaal, poetsen...
Ik werk via een landelijk horecauitzendbureau als kelner voor met name partycateraars, al dan niet op vaste locatie. Dit varieert van simpele openingen tot partijen voor het koninklijk huis en de regering.
Geaccrediteerd?
tim2308zondag 2 januari 2005 @ 01:37
Yep.... goedgekeurd dus door de AIVD. Jij ook? Waar werk je dan voor?
ROGzondag 2 januari 2005 @ 01:38
quote:
Op zondag 2 januari 2005 01:37 schreef tim2308 het volgende:
Yep.... goedgekeurd dus door de AIVD. Jij ook? Waar werk je dan voor?
Dezelfde baas, andere vestiging.
tim2308zondag 2 januari 2005 @ 01:47
Nu ga ik wel heel nieuwschierig worden haha De vraag van hoe je weet wie mijn baas is, heb ik al opgelost, maar wie jij bent is me nog even een raadsel.... - ik weet inmiddels wel voor welke vestiging je werkt!

[ Bericht 22% gewijzigd door tim2308 op 02-01-2005 01:56:18 ]
Sport_Lifezondag 2 januari 2005 @ 01:53
T lijkt me wel gaaf om als ober te werken, dus: Terugvindtpost . Is overigens als bijbaan, ben de supermarkt beetje zat
Chandlerzondag 2 januari 2005 @ 01:58
- Wat doe je precies: afwassen, kelner, kok, keukenhulp, sommelier, onthaal, poetsen...

Op dit moment niets, verder afwasser en keukenhulp geweest.

- Ben je tevreden over je loon en werkuren en maak je veel overuren

Was ik altijd wel tevreden mee mja dat kwam veelal door de fooien

- Vind je het erg te werken terwijl andere mensen vrije tijd hebben

Nee; dat zijn juist de dagen dat ik graag wil werken

- Wat vind je de positieve punten aan de job en welke de negatieve

Positief is dat je meestal gratis kan eten, negatief; het is dag in dag uit het zelfde. (qua koken dan enzo)

- Ben je zelfstandige of werk je in een zaak

ik werkte in een zaak.

- Ooit rare, bizarre of grappige dingen meegemaakt

Sorry niets dat ik me kan herinneren, wel dat ik moest werken toen ik snot en snot verkouden was en zat te janken en snotteren (niet omdat ik niet wilde werken maar omdat ik ziek was)

- Ooit een enorme blunder gemaakt

Nee; wederom iets wat ik me niet kan/wil herinneren... hehe
ROGzondag 2 januari 2005 @ 02:00
quote:
Op zondag 2 januari 2005 01:47 schreef tim2308 het volgende:
Nu ga ik wel heel nieuwschierig worden haha De vraag van hoe je weet wie mijn baas is, heb ik al opgelost, maar wie jij bent is me nog even een raadsel.... - ik weet inmiddels wel voor welke vestiging je werkt!


Die partij met Maxima, laat me raden: feest van Mabel en Friso?
tim2308zondag 2 januari 2005 @ 02:04
Jij mag nooit meer raden!
ROGzondag 2 januari 2005 @ 02:09
quote:
Op zondag 2 januari 2005 01:53 schreef Sport_Life het volgende:
T lijkt me wel gaaf om als ober te werken, dus: Terugvindtpost . Is overigens als bijbaan, ben de supermarkt beetje zat
Probeer een horeca-uitzendbureau, lekker divers. En heel leuk werk.
ROGzondag 2 januari 2005 @ 02:10
quote:
Op zondag 2 januari 2005 02:04 schreef tim2308 het volgende:
Jij mag nooit meer raden!
Je was ook bij 't diner van Balkenende ter afsluiting van EU2004 geloof ik?
tim2308zondag 2 januari 2005 @ 02:14
Ik weet het eigenlijk niet. Ik heb een keer Chinezen gehad, een keer EUMED(-intarine) en een keer Powell.
Vervelend is alleen dat ik niet weet wie jij bent... Ik kan daar altijd slecht tegen...
ROGzondag 2 januari 2005 @ 02:22
quote:
Op zondag 2 januari 2005 02:14 schreef tim2308 het volgende:
Vervelend is alleen dat ik niet weet wie jij bent... Ik kan daar altijd slecht tegen...
Gewoon een collega.
The-1woensdag 5 januari 2005 @ 13:19
3 avonden per week (do, vrij, za) achter de bar in een Nachtcafe in Breda, erg gezellig, verdiend goed, en altijd feest

[ Bericht 2% gewijzigd door The-1 op 05-01-2005 13:23:52 (typo) ]
Blikwoensdag 5 januari 2005 @ 14:04
quote:
Op woensdag 5 januari 2005 13:19 schreef The-1 het volgende:
3 avonden per week (do, vrij, za) achter de bar in een Nachtcafe in Breda, erg gezellig, verdiend goed, en altijd feest
nachtwacht?
tim2308woensdag 5 januari 2005 @ 14:33
@Rog, moet jij in februari ook naar dat roemruchte tennistoernooi?
ROGwoensdag 5 januari 2005 @ 16:08
quote:
Op woensdag 5 januari 2005 14:33 schreef tim2308 het volgende:
@Rog, moet jij in februari ook naar dat roemruchte tennistoernooi?
Waarschijnlijk wel.
Beroepsgokkerwoensdag 5 januari 2005 @ 23:22
quote:
Op zondag 2 januari 2005 02:09 schreef ROG het volgende:

[..]

Probeer een horeca-uitzendbureau, lekker divers. En heel leuk werk.
hmm waar vindt je zoiets?
ROGwoensdag 5 januari 2005 @ 23:29
quote:
Op woensdag 5 januari 2005 23:22 schreef Beroepsgokker het volgende:

[..]

hmm waar vindt je zoiets?
In grote steden, steden met een hotelschool.

www.miseenplace.nl
www.horeca-uitzendbureau.nl
www.tene.nl
YebCardonderdag 6 januari 2005 @ 01:01
van IT werk naar de horeca gegaan

IT was te veel stress zonder vaste contract
in de zomer overgestapt dus (had 5 jaar ervoor al 2 jaar part time ervaring)

-Ik maak zeer veel uren zonder betaald te krijgen
-weinig vakantiedagen , ook werken met kerst en weekend
-weinig collegas
-niet echte carrierevooruitgang

+betaald gemiddeld tot goed (fooi onbelast :p) maja je maakt veel overuren
+goed te eten en te drinken , eet daar 6 dagen per week dus je bespaart veel
+werk midden in de stad dus je kan altijd even weg om iets te kopen
+Je begint later dan kantoorwerk (ik ben geeeen ochtend mens)
Delenlilldonderdag 6 januari 2005 @ 10:11
- Wat doe je precies: afwassen, kelner, kok, keukenhulp, sommelier, onthaal, poetsen...
Van alles, van het bakken van de producten, helpen van de gasten tot het schoonmaken van het terrein of het schoonmaken van de lobby, Ik werk bij McDonalds.

- Ben je tevreden over je loon en werkuren en maak je veel overuren
Ik verdien ongeveer 8.75 euro bruto per uur, op zondag en feestdagen komt daar 50 procent boven op. Dus ja ik ben er wel tevreden mee.

- Vind je het erg te werken terwijl andere mensen vrije tijd hebben
Nee, ik ben dol op werken, houd me van de straat
- Wat vind je de positieve punten aan de job en welke de negatieve
positief, de collega's, negatief soms onderbezetting

- Ben je zelfstandige of werk je in een zaak
ik werk in een zaak (McDonalds).

- Ooit rare, bizarre of grappige dingen meegemaakt
Junks in de wc's die zichzelf uitgebreid aan het wassen zijn, fouten die andere mensen soms maken, sommige personen.

- Ooit een enorme blunder gemaakt
meer dan genoeg.
tim2308donderdag 6 januari 2005 @ 10:14
quote:
Op donderdag 6 januari 2005 10:11 schreef Delenlill het volgende:
- Ben je tevreden over je loon en werkuren en maak je veel overuren
Ik verdien ongeveer 8.75 euro bruto per uur, op zondag en feestdagen komt daar 50 procent boven op. Dus ja ik ben er wel tevreden mee.
Betaalt de Mac zoveel per uur excl. reserveringen? Functiegroep 3 dus. En ook nog zondagstoeslag??? Wow!
MiestOrdonderdag 6 januari 2005 @ 12:22
Wat doe je precies: afwassen, kelner, kok, keukenhulp, sommelier, onthaal, poetsen...
- Kok (zelfst.)
- Ben je tevreden over je loon en werkuren en maak je veel overuren
-Totaal niet verdien maar 6euri en krijg geeneens fooi

- Vind je het erg te werken terwijl andere mensen vrije tijd hebben
-soms wel soms niet alleen een weekendje vrij zit er bij mijn baas niet bij..

- Wat vind je de positieve punten aan de job en welke de negatieve
Pos: Gezellig met collega`s, leer zeer veel mensen kennen, kan een hoop leren van me chef
Neg: geen fooi, weinig salaris, geen kans om me vakantiedagen op te nemen, veel druk (chef EN baas)

- Ben je zelfstandige of werk je in een zaak
Restaurant

- Ooit rare, bizarre of grappige dingen meegemaakt
heb je een uurtje??
- Ooit een enorme blunder gemaakt?
zal vast wel, kan het alleen niet herinneren

Oftewel! als er nog iemand werk voor me heeft in Schiedam of Rotterdam? GRAAG!!!
postmandonderdag 6 januari 2005 @ 13:30
ik neem aan dat je dat 'zelfstandig' er zelf bij verzint, maar als gediplomeerd zelfstandig werkend kok hoor je wel iets meer te vangen dan 6 euro het uur.
tim2308vrijdag 7 januari 2005 @ 00:45
Zelfstandig werkend kok / chefkok (zonder medewerkers) is functiegroep V (5) = minimaal 9,88 per uur bruto
Chefkok klein restaurant is functiegroep VII (7) = 12,19 per uur bruto

Beide (en vele andere functies) dus na te kijken op http://www.cao-horeca.nl/ltbjan2003definitief.pdf en op http://www.horecalink.nl/modules.php?name=Downloads (wel eerst registreren) -> lonen / salaris -> Handboek Referentiefuncties
MiestOrvrijdag 7 januari 2005 @ 11:09
ok dat zelfst. klopt misschien nog niet helemaal (ik moet nog 1 examen doen) maar ik werk al 1.5half jaar daar en nog steeds dit dus ik wil gewoon weg daarzo!
ik woon op mezelf en moet dus eerst iets anders hebben.

Durf de stap nog niet te nemen op dit moment..
ik wil gewoon een job tot volgend schooljaar en dan wil ik naar de HBO..
tim2308donderdag 24 maart 2005 @ 20:41
Om dit topic maar even in leven te blazen en voort te borduren op het andere topic: Wat is de langste dag dat je hebt gewerkt? Ik ben een mietje, 13,5 uur is mijn max - afgelopen weekend bij Indoor Brabant.
karperdonderdag 24 maart 2005 @ 20:52
48 uur achter elkaar met 2 uur slapen.
overdag opening en snacht''s afwassen en hapjes klaar maken eindelijk kunnen slapen en na 2 uur gaat de drukkerij er onder werken dus weg nacht rust
Drive-rdonderdag 24 maart 2005 @ 21:50
Hmm, ik ben sinds 2 jaar part-time kok in een eetcafe. Niveau is net ietsje meer dan normaal eetcafe, dus niet een kaart voor sate en tosti's. Maar goed, verdien er niet genoeg mee, maar vind het voornamelijk leuk werk, gezellige collega's. Ernaast werk ik part-time als security, wat veel beter verdient en waarbij ik eigenlijk betaald studeer of Fok! de hele dag. Mijn langste dag gaat waarschijnlijk richting de 30 uur, ooit een keer in de knoop gezeten met beide baantjes. Dan maar na sluit restaurant door naar security in de nacht en in de ochtend weer koken. Maakt me eigenlijk niet zoveel uit, hou ik ergens anders weer tijd over...
McBernievrijdag 25 maart 2005 @ 13:31
mijn langste werkdag was 16 uur, maar dat was voor twee verschillende werkgevers
lubje25vrijdag 25 maart 2005 @ 14:57
niet heel opzienbarend maar heb eens 7 dagen achtereen 15 a 16 uur per dag gewerkt. Dat was me het weekje wel. Het was trouwens catering op een soort beurs van tuindingen. Midden in de zomer, midden in een bos met leuke collega's en een goede baas. Heerlijk
poebeertjuhzaterdag 26 maart 2005 @ 16:46
Ik werk achter de bar op allerlei evenementen en feesten, van Dance Valley tot Straatraces en van In Control tot Q-Base. Ik kan me niet voorstellen dat er een leuker baantje bestaat. Het verdient slecht (7 euro per uur, ook nachtwerk) maar toch is het super. Voor mij zijn het gratis feestjes waar ik met mijn vrienden werk.
ROGzondag 27 maart 2005 @ 06:32
quote:
Op zaterdag 26 maart 2005 16:46 schreef poebeertjuh het volgende:
Ik werk achter de bar op allerlei evenementen en feesten,
Welke werkgever? Freejobz o.i.d. waarschijnlijk?
poebeertjuhmaandag 28 maart 2005 @ 14:51
quote:
Op zondag 27 maart 2005 06:32 schreef ROG het volgende:

[..]

Welke werkgever? Freejobz o.i.d. waarschijnlijk?
Nee, het werk achter de bar niet. Ik werk wel voor Freejobz, maar dat is vaak vooral voedsel bereiden en verkopen op beurzen etc.
Blikmaandag 28 maart 2005 @ 15:42
een keer van 9 uur sochtends t/m 5 uur 's nachts gewerkt, wel met 2 uur pauze. Is dus 18 uur
RageAgainstBullshitmaandag 28 maart 2005 @ 15:58
quote:
Op woensdag 5 januari 2005 16:08 schreef ROG het volgende:

[..]

Waarschijnlijk wel.
heeey drankenpantry maatje...jij ook hier?? hahaha
ROGmaandag 28 maart 2005 @ 18:18
quote:
Op maandag 28 maart 2005 15:58 schreef RageAgainstBullshit het volgende:

[..]

heeey drankenpantry maatje...jij ook hier?? hahaha
Gááást!
tim2308maandag 9 mei 2005 @ 01:10
Zo, eindelijk een brancheorganisatie (in dit geval detailhandel) die zegt dat 1600 à 1700 te weinig is. Hopelijk laat de horecabranche ook iets van zich horen!!!
ROGzaterdag 14 mei 2005 @ 12:24
quote:
Op maandag 9 mei 2005 01:10 schreef tim2308 het volgende:
Zo, eindelijk een brancheorganisatie (in dit geval detailhandel) die zegt dat 1600 à 1700 te weinig is. Hopelijk laat de horecabranche ook iets van zich horen!!!
Alsof je er iets aan hebt met een nul-urencontract...
tim2308zaterdag 14 mei 2005 @ 13:30
Ja, want het uursalaris gaat omhoog, dus het maandinkomen ook.

Feit is gewoon dat de horeca CAO een slechte CAO is. Waar ik werkte zijn ook altijd brandweermannen aanwezig. Met kerst hadden de heren 300% Ik bedoel maar... Probleem is alleen dat Nederland geen eetcultuur heeft waardoor men gewend is om veel uit te geven aan eten cq. drinken....
Ikookwoensdag 18 mei 2005 @ 17:06
Oke ik mag een avondje gaan proefwerken in een restaurantje in Eindhoven....ik heb geen ervaring in de horeca, maar ik zal natuurlijk op de proef gesteld worden. Kan iemand mij vertellen wat ik hiervan kan/moet verwachten? Ben 22 dus oud zat, maar toch zullen er dingen zijn die ik over het hoofd zie omdat ik geen horeca-ervaring heb. Alvast bedankt!
lubje25woensdag 18 mei 2005 @ 17:17
Wat voor restaurant is het, wat voor keuken, is het duur?
lubje25woensdag 18 mei 2005 @ 17:19
quote:
Op zaterdag 14 mei 2005 12:24 schreef ROG het volgende:

[..]

Alsof je er iets aan hebt met een nul-urencontract...
Dat mag toch niet meer sinds de flexwet?
tim2308woensdag 18 mei 2005 @ 17:56
quote:
Op woensdag 18 mei 2005 17:06 schreef Ikook het volgende:
Oke ik mag een avondje gaan proefwerken in een restaurantje in Eindhoven....ik heb geen ervaring in de horeca, maar ik zal natuurlijk op de proef gesteld worden. Kan iemand mij vertellen wat ik hiervan kan/moet verwachten? Ben 22 dus oud zat, maar toch zullen er dingen zijn die ik over het hoofd zie omdat ik geen horeca-ervaring heb. Alvast bedankt!
Welkom in de gezelligste branche van Nederland: de horeca!!. Het zal lastig zijn om je in één topic een complete horecacursus te geven. Maar http://members.home.nl/hmunster/homepage.htm en in het bijzonder http://members.home.nl/hmunster/serveren.htm is een goed begin

Maar zoals een PM het ooit zei bij de briefing: Eigenlijk hoef je maar één ding te kunnen vriendelijk zijn.

Succes!
Ikookwoensdag 18 mei 2005 @ 18:26
Tim 2308, bedankt! Ik ga eens even kijken op die sites.....:)
ROGwoensdag 18 mei 2005 @ 23:43
quote:
Op woensdag 18 mei 2005 17:19 schreef lubje25 het volgende:

[..]

Dat mag toch niet meer sinds de flexwet?
Mazen in de wet.

Per "oproep" moet je bijvoorbeeld minimaal drie uur betaald krijgen ook al werk je daadwerkelijk minder. En na een halfjaar moet je een nieuw contract krijgen.
tim2308vrijdag 20 mei 2005 @ 11:04
Ergeren jullie ook altijd aan het feit dat de Horeca hèt voorbeeld is voor de prijsstijgingen?. Vandaag weer, onze Harry Potter op de voorpagina van de Volkskrant:"Er is wel wat misgegaan bij de introductie van de euro. Café- en restauranthouders en andere bedrijven maakten misbruik van de situatie en schroefden de prijzen op". GRRRRRRRRRRR Waarom neemt hij niet de kledingdetailhandel als voorbeeld?

Is het niet fairder om het een inhaalslag te noemen, dankzij het feit dat mede door overheidsmaatregelen en regeltjes alles veel duurder is geworden voor de hardwerkende horecaondernemers?
lubje25vrijdag 20 mei 2005 @ 14:35
quote:
Op woensdag 18 mei 2005 23:43 schreef ROG het volgende:

[..]

Mazen in de wet.

Per "oproep" moet je bijvoorbeeld minimaal drie uur betaald krijgen ook al werk je daadwerkelijk minder. En na een halfjaar moet je een nieuw contract krijgen.
Dat zijn volgens mij geen mazen in de wet maar is dat gewoon de flexwet. Ze wilden er voor zorgen dat iedereen met een baantje een gegarandeerd inkomen heeft. Zodat werkgevers niet alleen maar kunnen profiteren van tig 0-uur contracters maar dat ze zich ook binden aan die mensen. (voor als er geen werk is).

Er zijn natuurlijk zat werkgevers die geen rekening houden met de flexwet maar officieel maghet niet
lubje25vrijdag 20 mei 2005 @ 14:37
quote:
Op vrijdag 20 mei 2005 11:04 schreef tim2308 het volgende:
Ergeren jullie ook altijd aan het feit dat de Horeca hèt voorbeeld is voor de prijsstijgingen?. Vandaag weer, onze Harry Potter op de voorpagina van de Volkskrant:"Er is wel wat misgegaan bij de introductie van de euro. Café- en restauranthouders en andere bedrijven maakten misbruik van de situatie en schroefden de prijzen op". GRRRRRRRRRRR Waarom neemt hij niet de kledingdetailhandel als voorbeeld?

Is het niet fairder om het een inhaalslag te noemen, dankzij het feit dat mede door overheidsmaatregelen en regeltjes alles veel duurder is geworden voor de hardwerkende horecaondernemers?
ja, de horeca heeft hel al zwaar genoeg. Door ons elke keer aan de schandpaal te nagelen komen de mensen echt niet meer(vaker) naar ons toe.
truStehvrijdag 20 mei 2005 @ 18:10
Ik werk net 4 dagen bij de McDonalds, maar das toch ook horeca

- Wat doe je precies: afwassen, kelner, kok, keukenhulp, sommelier, onthaal, poetsen...
Ik neem bestellingen op en geef die aan de gasten zegmaar, op zo'n dienblad Verder gewon prullenbakken legen, vegen, de vloer dweilen, tafeltjes schoonmaken.. iedereen doet alles zegmaar. Keuken training moet ik nog krijgen.

- Ben je tevreden over je loon en werkuren en maak je veel overuren
Ik verdien 2,65 bruto per uur Ben pas 16. Vind het wel best hoor, werkuren zijn uren die ik opgegeven heb, dus heb ik geen problemen mee.. overuren nog niet gemaakt nee

- Vind je het erg te werken terwijl andere mensen vrije tijd hebben
Nope helemaal niet, heb normaal toch geen donder te doen dus ben wel blij dat ik afleiding heb.

- Wat vind je de positieve punten aan de job en welke de negatieve
Positief; veel contact met mensen, erg gezellige mensen waar ik mee werk, vind het wel leuk
Negatief; ik werk pas 4 dagen dus heb nog niet echt negatieve dingen meegemaakt

- Ben je zelfstandige of werk je in een zaak
Werk in een zaak, bij de mac dus

- Ooit rare, bizarre of grappige dingen meegemaakt
Nog niet echt nee, behalve dat je soms wel eens vrij dikke mensen ziet en die dan ook nog gigantisch veel bestellen voor zichzelf

- Ooit een enorme blunder gemaakt
Als het heel druk is, bijvoorbeeld vanmiddag, werd het op een gegeven moment erg druk, kwam ook een bus met 69 man aanzetten enzo (en die was ook nog te laat), wel eens wat vergeten na te brengen
JeroenVwoensdag 22 juni 2005 @ 16:55
quote:
Op zaterdag 26 maart 2005 16:46 schreef poebeertjuh het volgende:
Ik werk achter de bar op allerlei evenementen en feesten, van Dance Valley tot Straatraces en van In Control tot Q-Base. Ik kan me niet voorstellen dat er een leuker baantje bestaat. Het verdient slecht (7 euro per uur, ook nachtwerk) maar toch is het super. Voor mij zijn het gratis feestjes waar ik met mijn vrienden werk.
Voor welk bedrijf werk je dan? En hebben ze nog mensen nodig?
Of kun je een paar soortgelijke bedrijven noemen, het lijkt me wel leuk werk. En hoe oud ben je, dat je 7 euro slecht vind verdienen? Ik verdien minder...
Boudiwoensdag 22 juni 2005 @ 17:54
Vandaag hoorde ik op de radio dat men een onderzoek naar Mise en Place heeft ingesteld... meer mensen die genaaid zijn door MeP?
JeroenVdonderdag 23 juni 2005 @ 11:16
Heeft iemand meer informatie over bedrijven/sites zoals FreeJobz? Dat je dus ingezet kunt worden bij diverse evenementen. Ik ken alleen FreeJobz, maar er moeten er veel meer zijn denk ik?
stijgende_sterdonderdag 23 juni 2005 @ 11:20
quote:
Op dinsdag 16 november 2004 18:04 schreef ZedKet het volgende:
Nou ik hoop dat dit topic wat word. Graag hier je ervaringen uitwissel in verband met het werken in de horeca. Misschien dat we hier leuker ervaringen kunnen vertellen enzo.

- Wat doe je precies: afwassen, kelner, kok, keukenhulp, sommelier, onthaal, poetsen...
- Ben je tevreden over je loon en werkuren en maak je veel overuren
- Vind je het erg te werken terwijl andere mensen vrije tijd hebben
- Wat vind je de positieve punten aan de job en welke de negatieve
- Ben je zelfstandige of werk je in een zaak
- Ooit rare, bizarre of grappige dingen meegemaakt
- Ooit een enorme blunder gemaakt
...

Wel hier kan je het allemaal kwijt.

Ik ben enkele maanden geleden gestart in een bisto waar ongeveer 20 man personeel werkt, als afwasser. Momenteel ben ik in opleiding voor de desserts, en zal ik binnen een maand of 2-3 verantwoordelijk worden voor de desserts. Ik vind het een leuke job en het geeft mij veel voldoening! Ik vind het helemaal niet erg in het weekend te werken, en ik ben zeker niet vies om wat overuren te maken omdat ik jong ben en de extra centen dus wel goed kan gebruiken Ik vind het altijd wel grappig als de mensen vragen of ze het overgebleven vlees mee naar huis mogen namen voor "de hond". En ik verschiet er soms van hoeveel mensen op 1 avond durven uitgeven als ik onze kelners bezig hoor
Que werk doe ik excact hetzelfde, maar dan in een steakhouse. Alleen word ik nog geen leidinggevende. M'n loon is niet echt hoog, maar de overuren maak ik graag, dit komt ook door de goeie sfeer die er binnen het team van personeel is. In het begin was ik erg correct op mijn pauzes, maar je leert al snel dat het in de horeca niet zo werkt, dus nu neem ik eigenlijk helemaal geen pauze meer. Weekend is ook geen probleem, hoef dan toch maar tot een uur of twaalf te werken, dus heb daarna nog tijd zat om mezelf te vermaken! Nog niet echt bizarre dingen meegemaakt, maar het bedrijf draait ook pas weer sinds april.
tim2308donderdag 23 juni 2005 @ 12:11
quote:
Op woensdag 22 juni 2005 17:54 schreef Boudi het volgende:
Vandaag hoorde ik op de radio dat men een onderzoek naar Mise en Place heeft ingesteld... meer mensen die genaaid zijn door MeP?
Mise en Place ontkent natuurlijk de beschuldigingen. Feit is wel dat het bedrijf netto loonafspraken maakt, onder het mom van "Al je uitgaven zijn immers ook netto, dus waarom rekenen met bedragen die je toch niet krijgt?"
JeroenVdonderdag 23 juni 2005 @ 15:41
Ik zat toevallig juist te kijken op de site. Het werk ziet er wel ok uit, maar het verdient dus voor geen meter? Werken er hier mensen daar?
ROGdonderdag 7 juli 2005 @ 21:33
Heheh, MeP door de bocht.

@JeroenV: Kijk eens naar conculega's van MeP, gewoon Google'n op horeca uitzendbureau!
Jaomaandag 11 juli 2005 @ 04:17
Begrijp niet waar iedereen zich druk over maakt. Ben 20 en verdien bij MeP 8,50. Krijg binnen Amsterdam minimaal 4 uur uitbetaald en buiten Amsterdam minimaal 6 uur, exclusief de reistijd, die ik ook nog gedeeltelijk betaald krijg. Dit is volgens mij gewoon een naaiactie van de fnv. hebben die gasten niets beters te doen!

Heb voorheen bij Freejobs gewerkt en kreeg daar minimum loon. Vorige week kreeg ik een brief van mep waarin ze lieten zien dat ik bij hun toch wel veel meer krijg dan het minimum. Mise en Place rulez! .
tim2308maandag 11 juli 2005 @ 09:59
Als 20 jarige verdien je 80% van het vakvolwassen loon. Functiegroep 2= 0,8 * 8,42 = 6,74. 10% vakantiedagen, 8% vakantiegeld: 6,74 * 1,18 = 7,95. Tja, jij verdient wel volgens de horeca-CAO lijkt het. Maar ja, de truc is natuurlijk dat ze noch een uitzendbureau, nog een horecabedrijf zijn dus aan geen enkele CAO gebonden zijn...

Trouwens, als je veel geld wilt verdienen moet je zwart gaan werken. Ik hoorde van het weekend tarieven van ¤12 tot ¤15 per uur... Dan ga je toch wel even achter je oren krabben. (maar: niet verzekerd, geen enkele rechten bij arbeidsongevallen etc. etc)
tim2308dinsdag 11 oktober 2005 @ 00:41
Nog nieuwe horecasterren opgestaan op FOK ???
lubje25woensdag 26 oktober 2005 @ 18:36
Gaat er nog iemand naar de Horeca Mega Party in Rotterdam op 7 november? Jan smit Wolter Kroes etc komen ons toezingen daar.
ROGwoensdag 26 oktober 2005 @ 18:48
Uhhh.. *Google start*



¤ 37,50.. uhhh.. De meesten in de horeca krijgen betaald op feesten..
lubje25woensdag 26 oktober 2005 @ 18:53
quote:
Op woensdag 26 oktober 2005 18:48 schreef ROG het volgende:
Uhhh.. *Google start*

[afbeelding]

¤ 37,50.. uhhh.. De meesten in de horeca krijgen betaald op feesten..
Ik weet niet of ik zelf ga. maar heb zo'n vermoeden dat mijn baas ons personeelsuitje hiernaar toe heeft gepland. Het uitje is op maandag 7 november. Dus er is een behoorlijke kans aanwezig dat
we daar heen gaan. Bij een personeelsuitje hoort: gratis drank en gratis toegang dus ik maak me geen zorgen
ROGwoensdag 26 oktober 2005 @ 18:59
Kijk
tim2308donderdag 27 oktober 2005 @ 02:29
Raken jullie ook zo verwend van werken in de horeca?
* Komt de buurvrouw aan met een schaal hapjes waar ze tijden voor in de weer is geweest... en dan denk je:"tja..."
* Kom je op een bruiloft in Zalencentrum Heerschop in Bemmel (ik noem maar wat), en dan dank je:"tja..:"
* Eet je in een eetcafé of eenvoudig restaurant... en dan denk je tja....

Hoop dan ook op rijke schoonouders zodat we een mooie bruioft kunnen hebben, met één kelner per twee gasten
ROGdonderdag 27 oktober 2005 @ 21:19
quote:
Op donderdag 27 oktober 2005 02:29 schreef tim2308 het volgende:
Hoop dan ook op rijke schoonouders zodat we een mooie bruioft kunnen hebben, met één kelner per twee gasten
Want met je huidige werk wordt het hem niet?
tim2308vrijdag 28 oktober 2005 @ 02:15
@ROG... Als ik mijn huidige werk dan nog heb, komen al mijn lieve collega's uit heel Nederland bedienen voor nop (en de restjes wijn) natuurlijk...
ROGzaterdag 29 oktober 2005 @ 13:23
Ha!
tim2308dinsdag 13 december 2005 @ 02:20
Nog nieuwe horecaffers in de FOK-gelederen?
Bar_en_Marvrijdag 16 december 2005 @ 23:37
Hoi hoi

Kwam dit topic tegen en d8 laat ik ook maar wat kwijt hier

Momenteel ben ik nog full-tme mama, maar ben wel al her en der aan het solliciteren.
Opzich is het best wel moeilijk om het goed te combineren met de kleine ivm de uren die nog wel eens ongelukkig uitkomen met het kinderdagverblijf.

Maar toch, heb gister een brief de deur uitgedaan voor 18 uur in de week werkuren van +/- 7.00 uur-18.00 uur werkdagen ma-zo
in een ziekenhuis is de keuken.

Ben benieuwd of het wat gaat worden.

Voor de rest ben ik een goede 2 jr schat ik al thuis, daarvoor 2,5 werkzaam geweest in een conferentiecentrum waar ik het ontbijt & lunch verzorgde met veel plezier gedaan, mis het stiekem nog steeds...

daarvoor 1,5 jr in een cateraar/partijen rest gewerkt, veel uren gemaakt, leuk geld verdiend, bijzondere cateraarklusjes gehad.

heb ook nog een tijdje bedrijfscatering gedaan, leuk werk, verdiende wat minder, je zag veel bedrijven en mensen.

en heb diverse restaurants gehad van afwas tot bediening
Neteruzaterdag 17 december 2005 @ 00:24
- Wat doe je precies: afwassen, kelner, kok, keukenhulp, sommelier, onthaal, poetsen...
Ik werk nu sinds eind juli dit jaar weer bij Van der Valk in de bediening. Ik werkte er al 5 jaar, maar moest toen stoppen ivm stages. Ik werk(te) er altijd met veel plezier, maar de laatste tijd gaat het me een beetje tegenstaan.

- Ben je tevreden over je loon en werkuren en maak je veel overuren
Ik ben wel tevreden met mn loon. Het is iig niet het minimale Ik maak heel veel overuren. Dagen van min 10 uur zijn niet vreemd.

- Vind je het erg te werken terwijl andere mensen vrije tijd hebben
Eerst niet zo erg, maar nu dus wel een beetje. Vooral omdat ik nu vaak 17.00 diensten heb en dus 's avonds moet werken. Vaak moeten we 's nachts nog zalen gaan zetten voor de volgende dag en ben je wel 's om 3.30 pas klaar. De volgende dag kom je meestal pas om 14.00 je nest uit (tenminste ik) omdat je toch je 8 uur slaap wil pakken, dus heb je geen tijd voor leuke dingen omdat je iets na 16.00 alweer op je werk bent.

- Wat vind je de positieve punten aan de job en welke de negatieve
Ouwehoeren met gasten en met je collega's is leuk. Negatief zijn dus vaak de uren die ik nu draai.

- Ben je zelfstandige of werk je in een zaak
Werk in een zaak
- Ooit rare, bizarre of grappige dingen meegemaakt
Genoeg dingen...gasten die niet goed werden aan tafel. Rode wijn over iemand heen gooien, 2 zeetongen laten vallen, zodat de keuken weer nieuwe moet bakken (dure krengen) een houten kerstboompje in de fik (met kerst paar jaar geleden) en zo kan ik nog wel doorgaan

- Ooit een enorme blunder gemaakt
Zie rode wijn
tim2308dinsdag 16 mei 2006 @ 01:00
Bloopers op je bijbaantje in de horeca
mark_dabombdinsdag 16 mei 2006 @ 18:10
Wat doe je? Partyplanning voor een kleine cateraar. Ik sta dus ook gewoon op de vloer tijdens evenementen en tap ook gewoon bier. Echter heb ik de gehele partij voorbereid en ben ik soort van verantwoordelijk op het evenement zelf.

Ik werk ongeveer 40 uur per week in vast dienstverband, daarnaast af en toe is wat overwerk en ik draai ook nog 2 x per week voor mijn eigen drive-in. Loon is niet hele erge vetpot maar er valt van te leven

SOms vind ik het jammer dat ik mensen moet bedienen en zelf niet lekker kan drinken, des te leuker is om zelf uitgenodigd te worden op een partij inclusief catering, heeerlijk!

Jammer is dat mensen er een on-wij-ze teringzooi van maken altijd, ik houd zelf altijd rekening met mijn collega's als ik aan het feesten ben en haal dus geen bord eten om er vervolgens maar één hapje van te nemen.

Blunder: Volumeknop van de geluidsinstallatie verkeerde kant opdraaien en het typische rondzingende geluid door merg en been horen gaan....
tim2308vrijdag 24 november 2006 @ 11:02
Fantastische serie weblogartikelen over vakmanschap in de bediening
deel 1 - inleiding
Deel 2: de zwarte professioneel
deel 3 - the X-factor
deel 4 (slot): de toekomst
tim2308vrijdag 8 juni 2007 @ 03:08
Nog nieuwe horecaffers???
lubje25vrijdag 8 juni 2007 @ 05:06
quote:
Op vrijdag 8 juni 2007 03:08 schreef tim2308 het volgende:
Nog nieuwe horecaffers???
niet nieuw maar zie nu pas je post over die weblog. Ga ik zeker even doorlezen.
Dank

lubje25vrijdag 8 juni 2007 @ 05:10
quote:
Op woensdag 26 oktober 2005 18:53 schreef lubje25 het volgende:

[..]

Ik weet niet of ik zelf ga. maar heb zo'n vermoeden dat mijn baas ons personeelsuitje hiernaar toe heeft gepland. Het uitje is op maandag 7 november. Dus er is een behoorlijke kans aanwezig dat
we daar heen gaan. Bij een personeelsuitje hoort: gratis drank en gratis toegang dus ik maak me geen zorgen
Haha lees mijn eigen post. We gingen er inderdaad naar toe. Mijn baas chagreinig dat ik het had geraden, lol.

Maar was een leuk feestje. Vooral Wolter Kroes was top.
MalibuBarbievrijdag 8 juni 2007 @ 22:32
-Wat doe je precies: afwassen, kelner, kok, keukenhulp, sommelier, onthaal, poetsen...
Kelner, onthaal, glazen afwassen

- Ben je tevreden over je loon en werkuren en maak je veel overuren
+/- 10 p.u. excl. fooi - vergeleken met de anderen jazeker! - vroeger was ik dol op overuren, maar tegenwoordig ben ik de horeca een beetje zat en werk ik slechts m'n contract uren.

- Vind je het erg te werken terwijl andere mensen vrije tijd hebben
Vroeger niet, maar tegenwoordig wel - heb eigenlijk nooit feestdagen gevierd, omdat mijn pa ook in de horeca zit.

- Wat vind je de positieve punten aan de job en welke de negatieve
Mensen een leuke avond bezorgen, sommige mensen zijn zo'n arrogant...

- Ben je zelfstandige of werk je in een zaak
Parttimer

- Ooit rare, bizarre of grappige dingen meegemaakt
Een vegetarische vrouw op een kerstfeest van ABN - was zo dankbaar dat ik haar voorzag van vega-hapjes, dat ze met mij op de foto wilde?! Er werd op dat feest geen rekening gehouden met vegetariers.

- Ooit een enorme blunder gemaakt
Kan me niet echt herinneren - behalve heel soms een 'belofte' vergeten wanneer het extreem druk is...
carpediem23maandag 11 juni 2007 @ 02:07
Vaag.....Ik zit als receptioniste in een hotel ook onder de Horeca CAO. Studeer een HBO studie en dit is dus een bijbaan voor 2 dagen per week ( 14 uur) verdiende ik nog vorig jaar 10,70 netto per uur (incl vakantiegeld en excl bonussen met feestdagen ect) Nu heb ik een nieuw bijbaantje en die gasten willen me 7,90 bruto gaan betalen...Ik heb al aangegeven niet onder de 9 euro te willen verdienen dit omdat ik ervaring heb, zie er leuk uit en omdat ik niet echt een domme doos ben. 7,90 voor een 24 jarige.....Jezus man dat is toch een fucking drol. Misschien omdat het een klein bedrijf is.

Is dit serieus waar?? 7,90 bruto? Ik woon in Amsterdam en zag gisteren nog op AT5 een reportage over horeca bedrijven die niet aan personeel kunnen komen....vind je het gek! 7,90 dat verdiende ik op mijn 20e.
heiden6maandag 11 juni 2007 @ 02:14
quote:
Op donderdag 23 juni 2005 11:16 schreef JeroenV het volgende:
Heeft iemand meer informatie over bedrijven/sites zoals FreeJobz? Dat je dus ingezet kunt worden bij diverse evenementen. Ik ken alleen FreeJobz, maar er moeten er veel meer zijn denk ik?
Ik heb wel eens gewerkt via http://www.rentabutler.nl/

9,50 per uur, allerlei projecten.

Je kunt op een bruiloft bedienen, of bij een groot feest achter de bar staan, garderobewerk doen in het theater, ergens aan de afwas, helpen in de keuken, gewoon bedienen, eigenlijk van alles... Je kunt je gewoon inschrijven en aangeven wat je ongeveer kunt/wilt doen, en hoe vaak je beschikbaar bent. Soms hebben ze tijdelijke full time-projecten, maar normaliter krijg je een 0-uren-contract.

Toen ik daar nog regelmatig (dat wil zeggen een keer per maand hooguit, naast mijn andere baantje(s)) werkte, werd ik zeer regelmatig gebeld. Het is nooit erg als je niet kunt, wel vaak korte termijn.

Gewoon ff bellen/langsgaan en vragen naar Ivan. Het is een klein kantoortje, er werken vrijwel alleen studenten. Zit in Rotterdam (Kralingen). Met de zomer voor de boeg kunnen ze vast wel mensen gebruiken.

Ik heb via daar in de RAI gewerkt, in de Groenoordhallen, het nieuwe Luxor, kon ook eens werken in De Kuip maar toen kon ik niet. Evt. reiskosten krijg je uiteraard vergoed, meestal is er wel een auto/lift, anders kun je je treinkaartje inleveren.

Anyway, het is goed te doen. Ik heb ook via JMW gewerkt en dit is echt 100x beter.
flipster112maandag 11 juni 2007 @ 02:54
- Wat doe je precies: afwassen, kelner, kok, keukenhulp, sommelier, onthaal, poetsen...
26, 10 jaar ervaring. Begonnen als afwasser, via koude kant naar kachel tot chef met 4 man in de keuken, gespecialiseerd in de fijnere Italiaanse keuken. Vanaf m'n 21ste achter de bar, sociale hygiene, verschillende drank en cocktailtrainingen achter de rug, ben aardig met flairbartending. Nu, tegen het einde van m'n studie economie werk ik in een kleine club als barman / manager. Ben bezig om een horeca advies bureau op te zetten.

- Ben je tevreden over je loon en werkuren en maak je veel overuren
Kan natuurlijk beter als ik studiegerelateerd werk ga doen; wat ik ook heb gedaan, heel even bijgeklust in de Merger and Aquisition bij een multinational maar dat is gewoon niets voor mij (voorlopig). Ik verdien nu denk ik rond de 8 euro netto, ex fooi ed. Ik werk 20 uur in de week, en wordt regelmatig ingezet als "standby".

- Vind je het erg te werken terwijl andere mensen vrije tijd hebben
Geen enkel probleem, zeker niet als student zijnde. Ik krijg van de baas veel vrijheid; drinken onder het werk, zelfs bij mensen gaan zitten is geen punt. Verder mag ik vriendjes en vriendinnetjes korting aanbieden of weggeven, zolang het maar niet uit de hand loopt en genoteerd wordt.

- Wat vind je de positieve punten aan de job en welke de negatieve
Ik drink, rook en geniet maar verlaat de zaak elke keer weer met meer geld dan ik binnenkwam..
Verder natuurlijk de lastige klanten (vooral de provincialen in het weekend heb ik een hekel aan), en je slaapritme dat naar de klote gaat (in de winter zie ik bijna geen licht).

- Ben je zelfstandige of werk je in een zaak
zaak, maar binnenkort daarnaast zelfstandig

- Ooit rare, bizarre of grappige dingen meegemaakt
Teveel om op te noemen. Zo'n beetje alles wat je maar kunt bedenken. Van een pistool tegen mn slaap gedrukt krijgen tot het vinden van ponypacks op de wc.

- Ooit een enorme blunder gemaakt
Ook teveel om op te noemen.
tim2308maandag 11 juni 2007 @ 11:01
@carpediem: volgens de nieuwe horeca-CAO mogen ze mensen zonder vakgerichte opleiidng de ueerste vier jaar het minimumloon geven. 7,90 bruto is inclusief reserveringen 9,16 bruto. Als je weinig werkt, is dat bedrag vrijwel netto

En tjja, als je nootjes betaalt, krijg je aapjes

@flipster: Even gegoogled voor ponypacks? En wat heb je er mee gedaan? Verkocht? Zo kom ik ook rijker van mijn werk dan dat ik aankom En heftig van die pistool, dat is/was mijn grootste angst, ben je daar goed overheen gekomen?
carpediem23maandag 11 juni 2007 @ 15:10
@ Tim2308 Hoe kom jij dan bij 9,16 bruto. Reserveringen bedoel je dus ook het vakantiegeld? Ik werk daar nu 2 dagen en dat voor 14 uur per week. 7,90 Bruto is toch ongeveer 7,60 netto. Ik ga hier maar een even werken want ik ga weer stage lopen. En dit werk is super rustig ( in 7 uurtjes; 3 keer telefoon opnemen, 4 reserveringen noteren via mail en 2 mensen inchecken. Voor de rest kan ik gewoon studeren en tv kijken. Ze zij dat het minumum loon 7,90 bruto was dus dan komt daarbij nog de reserveringen? Ooh met 9,16 heb ik wel vrede.
tim2308maandag 11 juni 2007 @ 18:05
quote:
Op maandag 11 juni 2007 15:10 schreef carpediem23 het volgende:
@ Tim2308 Hoe kom jij dan bij 9,16 bruto. Reserveringen bedoel je dus ook het vakantiegeld? Ik werk daar nu 2 dagen en dat voor 14 uur per week. 7,90 Bruto is toch ongeveer 7,60 netto. Ik ga hier maar een even werken want ik ga weer stage lopen. En dit werk is super rustig ( in 7 uurtjes; 3 keer telefoon opnemen, 4 reserveringen noteren via mail en 2 mensen inchecken. Voor de rest kan ik gewoon studeren en tv kijken. Ze zij dat het minumum loon 7,90 bruto was dus dan komt daarbij nog de reserveringen? Ooh met 9,16 heb ik wel vrede.
7,9 * 1,16 = 9,16
8% vakantiegeld, 8% vakantiedagen.
carpediem23dinsdag 12 juni 2007 @ 01:28
quote:
Op maandag 11 juni 2007 18:05 schreef tim2308 het volgende:

[..]

7,9 * 1,16 = 9,16
8% vakantiegeld, 8% vakantiedagen.
Ook als je gewoon een parttime contract hebt voor 14 uurtjes per week. Vakantie dagen zijn ook wettelijk verplicht voor parttimers, ook voor de uitbetaling? Thanxs voor je info Tim!
tim2308dinsdag 12 juni 2007 @ 01:39
Dat weet ik niet of het wettelijk verplicht is. Het lijkt me dat je naar ratio krijgt...

Kan je trouwens je salaris niet opkrikken met provisies? taxis, musea, eh.. dames van plezier (afhankelijk uteraard van je eigen normen en waarden)

Zie trouwens ook je fotoboek

[ Bericht 35% gewijzigd door tim2308 op 12-06-2007 01:48:53 ]
flipster112dinsdag 12 juni 2007 @ 03:22
Dat was niet in de trant van een overval. Een aantal jaar geleden werden er veel taxichauffeurs beroofd in mijn toenmalige omgeving, en was er zelfs eentje doodgeschoten tijdens een nachtrit. Zodoende reageerden veel chauffeurs hierop door zich te bewapenen met traangas, vuurwapens ed. Nou was er een grapjas die het leuk vond nadat 'ie sterke verhalen aan de bar had opgehangen toen hij aan het wachten was op een collega van mij die een rit nodig had, mij (de kleine glazenhaler) vast te pakken en zijn schietijzer tegen mn slaap te duwen. Niet grappig voor mij, hij vond van wel. Verder lijkt het me niet slim om met drugs die je van een smerige wc vloer oppakt aan de haal te gaan, je weet niet wat ermee gebeurt is tenslotte.
quote:
[b]

@flipster: Even gegoogled voor ponypacks? En wat heb je er mee gedaan? Verkocht? Zo kom ik ook rijker van mijn werk dan dat ik aankom En heftig van die pistool, dat is/was mijn grootste angst, ben je daar goed overheen gekomen?
carpediem23dinsdag 12 juni 2007 @ 15:13
quote:
Op dinsdag 12 juni 2007 01:39 schreef tim2308 het volgende:
Dat weet ik niet of het wettelijk verplicht is. Het lijkt me dat je naar ratio krijgt...

Kan je trouwens je salaris niet opkrikken met provisies? taxis, musea, eh.. dames van plezier (afhankelijk uteraard van je eigen normen en waarden)

Zie trouwens ook je fotoboek
Hahah , voor een taxi naar schiphol krijg je 10 euro van de chauffeur voor het bellen. Maar dat komt heel weinig voor. Heb ook nog geen contract gehad, ivm vakantie geld zwart op wit ect.


Lurker....
tim2308dinsdag 12 juni 2007 @ 23:32
lurker? moi?
tim2308maandag 16 juli 2007 @ 21:35
Nog twee nuttige linkjes http://www.serveerkunde.be/ en http://www.keukentheorie.net/
Ici-Parisdinsdag 17 juli 2007 @ 23:09
hoi, k werk sinds een jaar in de horeca. En k vind het eigenlijk best wel kutwerk. Al die zeurende mensen
tim2308woensdag 18 juli 2007 @ 00:26
Tja, wellicht hebben ze nog wel elders werk waar je geen gastencontact hebt. Iedereen blij: baas, collega's gast en vooral jij....

Man, zeurende mensen bestaan niet. Uitdagende gasten wel. 't Is maar door welke bril je de wereld ziet (en welke reactie je zelf oproept
tim2308donderdag 9 augustus 2007 @ 13:35
En we hebben weer een nieuwe horecafilm http://noreservationsmovie.warnerbros.com/

Vanaf 6 september draait in de bioscoop de romantische culifilm No Reservations met Catherine Zeta-Jones. Het is een Amerikaanse remake van de Duitse film Bella Martha uit 2001.

Catherine Zeta-Jones en Aaron Eckhart, de hoofdrolspelers van deze feel good-film, zijn in het dagelijks leven geen kooktalenten. Hun filmbaas stuurde ze daarom naar een spoedcursus koken. In het Newyorkse restaurant Fiamma leerden ze de belangrijkste kneepjes uit de keuken, zoals vis fileren en het maken van pasta. Zelfs heeft Zeta-Jones er nog een avond als serveerster gewerkt.

Hip Manhattan
In No Reservations speelt Zeta-Jones de rol van chefkok Kate Armstrong: een perfectionistisch ingestelde dame leeft haar leven leeft zoals ze de keuken runt van een hip restaurant in Manhattan: met een nietsontziende intensiteit waarmee ze iedereen om zich heen inpakt. Haar perfectionistische karakter wordt op de proef gesteld als ze onverwacht de zorg krijgt over haar negenjarige nichtje Zoe (Abigail Breslin). En alsof dat nog niet genoeg is komt er ook nog eens een brutale souschef, Nick Palmer (Aaron Eckhart), in haar keuken komt werken. Nick is een veelbelovend culinair talent, luistert het liefst naar opera tijdens het werk én is de tegenpool van Kate.
Maar wanneer Nick de grens tussen rivaliteit en romantiek opzoekt, moet Kate zich voor het eerst in jaren afvragen of de door haar gekoesterde levenskeuzes en waarden wel de juiste zijn.
Als ze een echte band met Zoe wil opbouwen, het geluk met Nick wil vinden en haar levenslust wil terugvinden, moet ze een nieuwe uitdaging aangaan. Ook moet ze leren zich buiten haar veilige keuken te handhaven. ( http://zestz.nl/2007/08/0(...)-op-komst/#more-1285 )
Handschoendonderdag 9 augustus 2007 @ 13:58
Ik ben vrijwilliger in de horeca . 1 keer in de drie weken barman spelen .

Wat krijg ik er voor terug: Altijd gratis entree, bonnen kopen ipv munten: ¤0.83 voor een biertje . En aangezien ik daar toch altijd kwam... scheelt een hoop geld naast dat het leuk is en een berg vrienden daar ook werken
KUTKIND.donderdag 9 augustus 2007 @ 15:46
- Wat doe je precies:
Ik sta achter de bar in een club
- Ben je tevreden over je loon en werkuren en maak je veel overuren
Mag niet klagen over mij uren en ook cker niet over mijn loon, en overuren zitten er bij mij niet in..
- Vind je het erg te werken terwijl andere mensen vrije tijd hebben
Nope, mijn werk is uitgaan, ik heb alleen maar ruimte en drink gratis !!
- Wat vind je de positieve punten aan de job en welke de negatieve
Positieve punten: Altyd lol, gezelligheid, goed betaalde baan,
Negatieve: Myn stage lijdt er af en toe wel onder, je krijgt niet alleen de gezellige mensen aan de bar, maar ook de "niet gezellige" mensen.
- Ben je zelfstandige of werk je in een zaak
Club dus.
- Ooit rare, bizarre of grappige dingen meegemaakt
Vaak genoeg !
- Ooit een enorme blunder gemaakt
Ooh, uitglijden over stukjes citroen etcc.
munst003maandag 24 maart 2008 @ 16:26
Beste mensen, bovenstaande site wordt binnekort opgeheven maar goed nieuws dezelfde gegevens kun je terug vinden op de volgende URL: http://www.alleweetjesopeenrij.nl
Dus zou zeggen kom hier maar eens terug.
munst003maandag 24 maart 2008 @ 16:32
quote:
Op woensdag 18 mei 2005 18:26 schreef Ikook het volgende:
Tim 2308, bedankt! Ik ga eens even kijken op die sites.....:)

Beste mensen, bovenstaande site wordt binnekort opgeheven maar goed nieuws dezelfde gegevens kun je terug vinden op de volgende URL: http://www.alleweetjesopeenrij.nl
Dus zou zeggen kom hier maar eens terug.
munst003maandag 24 maart 2008 @ 16:33
quote:
Op woensdag 18 mei 2005 17:56 schreef tim2308 het volgende:

[..]

Welkom in de gezelligste branche van Nederland: de horeca!!. Het zal lastig zijn om je in één topic een complete horecacursus te geven. Maar http://members.home.nl/hmunster/homepage.htm en in het bijzonder http://members.home.nl/hmunster/serveren.htm is een goed begin

Maar zoals een PM het ooit zei bij de briefing: Eigenlijk hoef je maar één ding te kunnen vriendelijk zijn.

Succes!

Beste mensen, bovenstaande site wordt binnekort opgeheven maar goed nieuws dezelfde gegevens kun je terug vinden op de volgende URL: http://www.alleweetjesopeenrij.nl
Dus zou zeggen kom hier maar eens terug.
Blikmaandag 24 maart 2008 @ 16:42
Dankjewel dat je het 3 keer vermeld...
Erosjuhhhmaandag 24 maart 2008 @ 16:48
Beste mensen, bovenstaande site wordt binnekort opgeheven maar goed nieuws dezelfde gegevens kun je terug vinden op de volgende URL: http://www.alleweetjesopeenrij.nl
Dus zou zeggen kom hier maar eens terug.
tim2308dinsdag 25 maart 2008 @ 02:07
Als we toch aan het linkspammen zijn, nog wat linkjes
http://atleastcallmemiss.blogspot.com/
http://www/waiterrant.com
http://www.billybilly.com
en op http://del.icio.us/rcsmit/horeca vinden jullie al m'n horecabookmarks

PS kennen jullie http://www.alleweetjesopeenrij.nl al?
hello_moto1992woensdag 26 maart 2008 @ 18:31
'k Snap niet dat je in een bar nogal weinig verdient, er wordt een megaomzet gemaakt met al dat bier!
RemcoW85dinsdag 1 juli 2008 @ 00:30
Nieuwe CAO vanaf vandaag van kracht. We gaan er allemaal 3,5% op vooruit, ole .

Voor de rest mag je gewoon net zo hard verkracht worden als normaal, maar dat krijg je met de horeca . Gewoon niet moeilijk doen om een 60-urige werkweek.
tim2308dinsdag 1 juli 2008 @ 11:18
Hebben jullie de TV serie Hotel Babylon gezien? Ik kreeg dit weeekend de DVD box binnen en vind het echt keigaaf.

En hebben jullie die SBS serie over NH Hoteles gevolgd? Best grappig om te zien, maar om nou 60 afleveringen met terugwerkende kracht te gaan bekijken...

Ikzelf woon dus in Frankrijk en krijg zulke dingen veel te laat mee
PetervTegendonderdag 16 juli 2009 @ 15:47
Ik werk in een luchcafe, met af en toe gezelschappen voor diner (>20 pers.)
ik zit in de bediening en had nog wat vragen.
-Tips en trucs voor het lopen met dienbladen in 1 hand
-bestaan er nog iets van boeken ofzo over bediening in de horeca met omgangsregels enzo?
- wat voor soort schorten/sloven dragen jullie (lange, korte, tot om je nek, tot heup (draag je shirt eroverheen dan of niet)

thnx
tim2308donderdag 16 juli 2009 @ 18:04
Dienblad: Je maakt een draaglijn van je duim naar de muis van je duim en voor de rest steunt het blad op je vingers. De zware dingen het dichtst bij je lichaam en als het even kan geen fleesen op je dienblad
Boeken: Kijk eens bij De Slegte, daar hebben ze verschillende leerboeken voor de Horeca.
Sloof: ik draag geen sloof tijdens mijn werk.
Teenodonderdag 16 juli 2009 @ 19:03
Is dit topic alleen voor bar/keuken/bedieningpersoneel of mag ik als portier ook wat verhalen delen
tim2308donderdag 16 juli 2009 @ 20:39
Tuurlijk! We zijn benieuwd?
Xummonzaterdag 18 juli 2009 @ 22:41
- Wat doe je precies: afwassen, kelner, kok, keukenhulp, sommelier, onthaal, poetsen...
Werk inde bediening/banqueting, bij van der Valk
- Ben je tevreden over je loon en werkuren en maak je veel overuren
Verschilt dus ontzettend, de ene keer draai ik overuren, overuren en overuren en de andere keer is het weer heel erg rustig (dit geld heel erg voor banqueting)
- Vind je het erg te werken terwijl andere mensen vrije tijd hebben
Ligt eraan, het is soms best wel moeielijk om afspraken met je vrienden te maken omdat die dus andere werktijden hebben.
- Wat vind je de positieve punten aan de job en welke de negatieve
de uren soms, en werken met sommige feestdagen
- Ben je zelfstandige of werk je in een zaak
werk bij van der Valk
- Ooit rare, bizarre of grappige dingen meegemaakt
genoeg, maar wat wil je ook met mijn collega's
- Ooit een enorme blunder gemaakt
wie niet
Brouw-Meestermaandag 21 december 2009 @ 21:41
leuk topic!
Komen weer drukke dagen aan in de horeca dus even een kick;)

- Wat doe je precies: afwassen, kelner, kok, keukenhulp, sommelier, onthaal, poetsen...
Barpersoneel in een vrij luxe club, sta daar in een aparte ruimte "cocktailbar". Maak er dus cocktails maar er word ook gewoon bier enz geschonken door mij.
- Ben je tevreden over je loon en werkuren en maak je veel overuren
Prima, bijna altijd 2 nachten per weekend, de rest van de week kan ik me op studeren sporten en zelf uitgaan richten....
- Vind je het erg te werken terwijl andere mensen vrije tijd hebben
Nee, vindt het werk supergezellig, veel bekenden enz. Daarbij heb ik doordeweeks tijd om uit te gaan.
- Wat vind je de positieve punten aan de job en welke de negatieve
Positief: Gezelligheid, loon
negatief: finaal naar de tering zijn om zondag en de verstoring van je slaapritme
- Ben je zelfstandige of werk je in een zaak
in loondienst
- Ooit rare, bizarre of grappige dingen meegemaakt
Haha, kun je een boek overschrijven... Vooral het nazitten is bij ons erg berucht.
- Ooit een enorme blunder gemaakt
vast wel meerdere, enige die ik nog herinner was dat ik een biertje bij iemand uitserveerde, waarna dit biertje omviel. Ik een nieuwe halen "van het huis" valt dit biertje wee rom bij dezelfde gast/klant
Xummondonderdag 26 augustus 2010 @ 22:25
werkt er verder niemand meer in de horeca ofzo :P
janatworkvrijdag 27 augustus 2010 @ 01:54
Ik werk in de horeca :)
tim2308vrijdag 27 augustus 2010 @ 16:11
quote:
Op vrijdag 27 augustus 2010 01:54 schreef janatwork het volgende:
Ik werk in de horeca :)
Waar? Wat? Hoe lang? Vind je het leuk?

Trouwens, ik ben een nieuwe horecaweblog gestart (al een hele poos terug) : http://www.crazywaiter.com :)
Xummonvrijdag 27 augustus 2010 @ 19:49
sta nu sinds 4 maanden in de bar van het van der Valk hotel waar ik al 6 jaar werk.
deze functie bevalt nog beter als de vorige, die ik gehad heb.
lekker gezellig met de mensen aan de toog kletsen. vrij constante tijden, werk nu 4 dagen in de week van 16:00 tot circa 1:00 uur
numero_unozaterdag 28 augustus 2010 @ 15:47
- Wat doe je precies: afwassen, kelner, kok, keukenhulp, sommelier, onthaal, poetsen:
Projectleider bij een eerder genoemd horeca project bureau te Maastricht :) de link is terug te vinden

- Ben je tevreden over je loon en werkuren en maak je veel overuren
Ik trek 11 euro bruto p/u en daarvoor hoef ik vaak niks te doen

- Vind je het erg te werken terwijl andere mensen vrije tijd hebben
Nee, totaal niet. Ik vind het juist leuk om mensen een leuke vrije dag te bezorgen

- Wat vind je de positieve punten aan de job en welke de negatieve
Het werken met mensen, afwisseling, zelf bepalen wanneer ik werk. Werken op mooie grote evenementen.
Negatieve dingen, de ellendige afbouw na een partij, incapabele PM's die alleen maar houvast aan hun briefje hebben en als er iets buiten valt totaal niet flexibel zijn

- Ben je zelfstandige of werk je in een zaak
In de zaak dus

- Ooit rare, bizarre of grappige dingen meegemaakt
Afgelopen Extrema Outdoor was ik barhoofd op Future Funk, en toen ik even een tank bier moest verwisselen moest ik even twee nueckende mensen verzoeken om zich ergens anders bezig te houden dan voor mijn laadklep :)

- Ooit een enorme blunder gemaakt
Echt grove blunders nooit, wel mijn voorraad volledig verkeerd ingeschat met Extrema waardoor ik opeens een aardig bierpaniekje had en Bavaria was niet direct beschikbaar :X
songzondag 29 augustus 2010 @ 21:14
Ik zou best een bijbaan in de horeca willen, maar alle vaardigheden zoals met drie borden lopen enz. beheers ik niet. Meestal zoekt men wel personeel dat dergelijke ervaring heeft. Maar je moet toch ergens beginnen. Hoe kan ik die vaardigheden krijgen als ik om diezelfde reden nergens aangenomen word? Hoe hebben jullie het geleerd?
tim2308maandag 30 augustus 2010 @ 01:23
quote:
Op zondag 29 augustus 2010 21:14 schreef song het volgende:
Ik zou best een bijbaan in de horeca willen, maar alle vaardigheden zoals met drie borden lopen enz. beheers ik niet. Meestal zoekt men wel personeel dat dergelijke ervaring heeft. Maar je moet toch ergens beginnen. Hoe kan ik die vaardigheden krijgen als ik om diezelfde reden nergens aangenomen word? Hoe hebben jullie het geleerd?
Bij een (horeca)uitzendbureau beginnen. Daar krijg je vaak een introductiecursus. Of via een kennis je ergens naar binnen 'werken'. Succes!
Xummonmaandag 30 augustus 2010 @ 01:46
quote:
Op zondag 29 augustus 2010 21:14 schreef song het volgende:
Ik zou best een bijbaan in de horeca willen, maar alle vaardigheden zoals met drie borden lopen enz. beheers ik niet. Meestal zoekt men wel personeel dat dergelijke ervaring heeft. Maar je moet toch ergens beginnen. Hoe kan ik die vaardigheden krijgen als ik om diezelfde reden nergens aangenomen word? Hoe hebben jullie het geleerd?
je hoeft als nieuweling echt niet direct 3 borden meteen op je te nemen hoor, bij de meeste plekken zul je heus wel ingewerkt worden
numero_unomaandag 30 augustus 2010 @ 10:06
quote:
Op maandag 30 augustus 2010 01:46 schreef Xummon het volgende:

[..]

je hoeft als nieuweling echt niet direct 3 borden meteen op je te nemen hoor, bij de meeste plekken zul je heus wel ingewerkt worden
Los van het feit dat even stoeien met borden binnen 3 minuten geleerd is :)
lubje25maandag 30 augustus 2010 @ 11:03
quote:
Op zondag 29 augustus 2010 21:14 schreef song het volgende:
Ik zou best een bijbaan in de horeca willen, maar alle vaardigheden zoals met drie borden lopen enz. beheers ik niet. Meestal zoekt men wel personeel dat dergelijke ervaring heeft. Maar je moet toch ergens beginnen. Hoe kan ik die vaardigheden krijgen als ik om diezelfde reden nergens aangenomen word? Hoe hebben jullie het geleerd?
Neem 3 borden en een paar sinasappels, als je daarmee kunt lopen is het voor de rest een koud kunstje ^O^
janatworkmaandag 6 september 2010 @ 01:56
quote:
Op vrijdag 27 augustus 2010 16:11 schreef tim2308 het volgende:

[..]

Waar? Wat? Hoe lang? Vind je het leuk?

Trouwens, ik ben een nieuwe horecaweblog gestart (al een hele poos terug) : http://www.crazywaiter.com :)
nu 5 jaar, begonnen als afwasser in een brasserie nu via wat omzwervingen chef-kok. Ik regel ook een groot deel van de reorganisatie van het a la carte restaurant naar party centrum en ga daarna ergens anders weer gewoon koken.

Wat mij betreft heb ik toch wel 1 van de leukste banen die ik kan bedenken. Aan de ene kant heel erg praktisch en uitvoerend aan de andere kant heel veel papier werk en management taken.
tim2308dinsdag 7 september 2010 @ 12:13
quote:
Op maandag 6 september 2010 01:56 schreef janatwork het volgende:

[..]

nu 5 jaar, begonnen als afwasser in een brasserie nu via wat omzwervingen chef-kok. Ik regel ook een groot deel van de reorganisatie van het a la carte restaurant naar party centrum en ga daarna ergens anders weer gewoon koken.

Wat mij betreft heb ik toch wel 1 van de leukste banen die ik kan bedenken. Aan de ene kant heel erg praktisch en uitvoerend aan de andere kant heel veel papier werk en management taken.
Van afwasser tot chefkok zonder (horeca)opleiding? Respect!
Xummondinsdag 7 september 2010 @ 19:38
hoe zit het met jullie diensten?? allemaal enigzins een beetje dezelfde tijden of toch heel erg verschillend?????

ik heb 4 diensten van 16:00 tot 1:00 uur in de week, en soms waar nodig is draai ik een extra dag mee.\
om de week weekend dienst.
mooie is dat ik vanaf komende week, samen met mijn collega die de andere 3 dagen in de bar staat, zelf ons roosten mag gaan maken. dus weet nu grotendeels wat mijn werkdagen worden.
rooster moet natuurlijk wel nog door mijn chef goedgekeurd worden, en een eventuele extra werkdag kan er altijd, in overleg, bijkomen.
janatworkwoensdag 8 september 2010 @ 01:29
quote:
Op dinsdag 7 september 2010 12:13 schreef tim2308 het volgende:

[..]

Van afwasser tot chefkok zonder (horeca)opleiding? Respect!
Hard werken en goed opletten, en je komt een heel eind. Ondertussen wel mijn basis kok diploma gehaald, maar toen was ik al chef kok geweest, en als ik tijd heb ga ik mijn zelfstandig werkende kok ook nog wel eens halen.

quote:
Op dinsdag 7 september 2010 19:38 schreef Xummon het volgende:
hoe zit het met jullie diensten?? allemaal enigzins een beetje dezelfde tijden of toch heel erg verschillend?????
Heel wisselend maar grofweg van 10:00 tot 10:00
tim2308woensdag 8 september 2010 @ 11:53
quote:
Op woensdag 8 september 2010 01:29 schreef janatwork het volgende:

[..]

Hard werken en goed opletten, en je komt een heel eind. Ondertussen wel mijn basis kok diploma gehaald, maar toen was ik al chef kok geweest, en als ik tijd heb ga ik mijn zelfstandig werkende kok ook nog wel eens halen.
[..]

Heel wisselend maar grofweg van 10:00 tot 10:00
Het SVH heeft/had een route waarmee je je diploma kan verkrijgen door een dossier samen te stellen met je werkevrvaring. Wellicht interesant voor jou

Ik werk altid van 16.00 tot 24.00 Wel leker een vast werkschema, alleen je ziet je vrienden weinig
janatworkmaandag 13 september 2010 @ 13:46
quote:
Op woensdag 8 september 2010 11:53 schreef tim2308 het volgende:

[..]

Het SVH heeft/had een route waarmee je je diploma kan verkrijgen door een dossier samen te stellen met je werkevrvaring. Wellicht interesant voor jou

Ik werk altid van 16.00 tot 24.00 Wel leker een vast werkschema, alleen je ziet je vrienden weinig
De SVH is onlangs gestopt met het aanbieden van koksdiploma's dat moet tegenwoordig allemaal via het ROC.

Het weinig zien van vrienden is en blijft lastig. Beste tip blijft natuurlijk veel vrienden maken onder collega's!
Xummonwoensdag 15 september 2010 @ 02:42
net een groep ieren in de bar gehad, geweldigde gasten. zeker 5 keer een laatste ronde aan ze gegeven (ach moest toch nog vanalles poetsen, dus dan mogen ze ook blijven zitten)
janatworkvrijdag 17 september 2010 @ 02:13
quote:
Op woensdag 15 september 2010 02:42 schreef Xummon het volgende:
net een groep ieren in de bar gehad, geweldigde gasten. zeker 5 keer een laatste ronde aan ze gegeven (ach moest toch nog vanalles poetsen, dus dan mogen ze ook blijven zitten)
Niets mis met mensen die lekker aan t door drinken zijn bijschenken! vervelender zijn de gasten die met hun halve biertje, de tl balken aan en de muziek uit nog blijven plakken...
Xummonvrijdag 17 september 2010 @ 02:23
quote:
Op vrijdag 17 september 2010 02:13 schreef janatwork het volgende:

[..]

Niets mis met mensen die lekker aan t door drinken zijn bijschenken! vervelender zijn de gasten die met hun halve biertje, de tl balken aan en de muziek uit nog blijven plakken...
vond het ook niet erg aangezien ik nog zeker een tijdje nodig had om op te ruimen.

in tegenstelling tot vandaag, had om 0.30 uur al mijn taken al gedaan, op 2 man na alle gasten afgerekend, komt er nog een koppeltje die vroeg of ze iets mochten drinken.
mensen nog een drankje gegeven.
na tijdje rekenden andere mensen af vraag die gast of ze nog een rondje mogen.
ik, helaas meneer het is 1.00 en dan sluit deze bar, kijk die gast op zijn horloge, komt ie met het antwoord, ja maar het is pas 1 minuut voor 1.00
janatworkzaterdag 18 september 2010 @ 15:27
quote:
Op vrijdag 17 september 2010 02:23 schreef Xummon het volgende:

[..]

vond het ook niet erg aangezien ik nog zeker een tijdje nodig had om op te ruimen.

in tegenstelling tot vandaag, had om 0.30 uur al mijn taken al gedaan, op 2 man na alle gasten afgerekend, komt er nog een koppeltje die vroeg of ze iets mochten drinken.
mensen nog een drankje gegeven.
na tijdje rekenden andere mensen af vraag die gast of ze nog een rondje mogen.
ik, helaas meneer het is 1.00 en dan sluit deze bar, kijk die gast op zijn horloge, komt ie met het antwoord, ja maar het is pas 1 minuut voor 1.00
Gasten die geen "nee" begrijpen zijn verschrikkelijk. Regelmatig met afstudeerborrels last van. Nadat duidelijk de laatste ronde en de tap is toe, is geroepen nog bier bestellen. En dan boos worden als je het ze weigerd.

Gastvrijheid in de horeca is erg belangrijk. Maar als gasten zich niet als gast gedragen maar als klein kind dan houd het snel op.