ZedKet | dinsdag 16 november 2004 @ 18:04 |
Nou ik hoop dat dit topic wat word. Graag hier je ervaringen uitwissel in verband met het werken in de horeca. Misschien dat we hier leuker ervaringen kunnen vertellen enzo. - Wat doe je precies: afwassen, kelner, kok, keukenhulp, sommelier, onthaal, poetsen... - Ben je tevreden over je loon en werkuren en maak je veel overuren - Vind je het erg te werken terwijl andere mensen vrije tijd hebben - Wat vind je de positieve punten aan de job en welke de negatieve - Ben je zelfstandige of werk je in een zaak - Ooit rare, bizarre of grappige dingen meegemaakt - Ooit een enorme blunder gemaakt ... Wel hier kan je het allemaal kwijt. Ik ben enkele maanden geleden gestart in een bisto waar ongeveer 20 man personeel werkt, als afwasser. Momenteel ben ik in opleiding voor de desserts, en zal ik binnen een maand of 2-3 verantwoordelijk worden voor de desserts. Ik vind het een leuke job en het geeft mij veel voldoening! Ik vind het helemaal niet erg in het weekend te werken, en ik ben zeker niet vies om wat overuren te maken omdat ik jong ben en de extra centen dus wel goed kan gebruiken ![]() ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door ZedKet op 16-11-2004 19:20:46 ] | |
Blik | dinsdag 16 november 2004 @ 18:27 |
quote:Ik werk al vanaf begin februari bij een café in Den Bosch genaamd Zomers & Zomers. We verhuren stepjes en dat zorgt altijd voor een hoop extra mensen in de zaak. Ik werk op zaterdagmiddag in de (kleine) keuken die we hebben en als ober op de drukke momenten. Ik verdien netjes, ongeveer 7,50 per uur incl. fooi en ik werk alleen op zaterdagmiddag omdat ik nog studeer. Ik heb vaak zat blunders gemaakt, zoals bijvoorbeeld een nog bevroren tosti meegeven of 2 tosti's door elkaar halen zodat 2 mensen van 2 tosti's 1 helft kreeg etc... Dat wil wel eens gebeuren als het chaos is. Ik heh het in ieder geval hartstikke naar mijn zin, ik loop nu stage en zou eigenlijk niet meer hoeven te werken ivm stagevergoeding, maar ik doe het graag. | |
trith | dinsdag 16 november 2004 @ 18:28 |
Bistro bebebe boring... In een kroeg of disco achter een bar is pas echt lachen ![]() | |
Poit- | dinsdag 16 november 2004 @ 19:10 |
Ik werk nu zo'n 2,5 jaar in de horeca(sinds mijn 15e) en vind het nog steeds super. Heb in verschillende bedrijven gewerkt en meestal als kelner/ober. Nooit problemen gehad met het werken in het weekend ofzo. Ben nu werkzaam in Restaurant. Komen vaak grote groepen om feestjes te vieren. Probleem is eigenlijk dat ik nu naar iets vast op zoek ben alleen is nogal lastig omdat er nu in november weinig te beleven is in zeeland ![]() | |
tim2308 | dinsdag 14 december 2004 @ 22:33 |
- Wat doe je precies: afwassen, kelner, kok, keukenhulp, sommelier, onthaal, poetsen... Ik werk via een landelijk horecauitzendbureau als kelner voor met name partycateraars, al dan niet op vaste locatie. Dit varieert van simpele openingen tot partijen voor het koninklijk huis en de regering. - Ben je tevreden over je loon en werkuren en maak je veel overuren Ik verdien 8,42 bruto per uur; dat is functiegroep 2. Eigenlijk moet ik functiegroep 3 hebben omdat we gastencontacten hebben (*) en wat functiejaren erbij mag ook wel, maar helaas, het zij zo. Ik werk gemiddeld 42 uur per week, maar ben ongeveer 60-70 uur per week van huis omdat ik landelijk werk en veel (onbetaald) moet reizen, wachten en nazitten. - Vind je het erg te werken terwijl andere mensen vrije tijd hebben Nee, ben dan ook erg blij dat ik met kerst mag werken. Al die stomme feestdagen... - Wat vind je de positieve punten aan de job en welke de negatieve Pos: veel afwisseling, leuke gasten, leuke collega's Neg: veel tijdlekkage door reizen en wachten, laag salaris, ombouwen en afcateren - Ben je zelfstandige of werk je in een zaak Freelance via een uitzendbureau - Ooit rare, bizarre of grappige dingen meegemaakt - Ooit een enorme blunder gemaakt Op een belangrijke partij H.K.H. Maxima laten wachten op koffie omdat ik bezig was met een andere gast. Pas toen ik goed keek, zag ik dat het H.K.H. Maxima was en was ik blij dat er geen bobo van de partycateraar aanwezig was. Gelukkig vatte ze het goed op... (*) Zie het referentiehandboek, te downlaoden op http://www.horecalink.nl/ (wel even registreren) | |
mister_popcorn | woensdag 15 december 2004 @ 12:24 |
werk achter de bar. In een club in Arnhem 2 tot 3 nachten per week, gemiddeld zo'n 6 uur per week. verdien officieel 6,90 per uur. Officieel... Soms maak ik wel 's wat overuren, als 't druk is bijvoorbeeld of een collega ziek is. Ik baal er niet van dat ik moet werken wanneer de rest vrij is, zij vermaken zich. Ik mezelf ook. Zij kopen bier/drank, ik pak het. Zij krijgen niet betaald, ik wel. Daarnaast worden, als je bedrijfslijder de juiste mensen aanneemt, je collega's ook vrienden waarmee je als je 's vrij bent 'n biertje mee kunt gaan drinken. Het leukste zijn nog feestdagen zoals 5 mei en Kon.dag, en bijvoorbeeld carnaval aan de rijn. Dat zijn echt de leuke dingen. Al-met-al blijf ik dit doen totdat ik of afgestudeerd ben, of echt een hele mooie (bij)baan ergens heb gevonden wat aansluit bij mijn studie. | |
ROG | zondag 2 januari 2005 @ 01:11 |
quote:Geaccrediteerd? | |
tim2308 | zondag 2 januari 2005 @ 01:37 |
Yep.... goedgekeurd dus door de AIVD. ![]() | |
ROG | zondag 2 januari 2005 @ 01:38 |
quote:Dezelfde baas, andere vestiging. ![]() | |
tim2308 | zondag 2 januari 2005 @ 01:47 |
Nu ga ik wel heel nieuwschierig worden haha ![]() [ Bericht 22% gewijzigd door tim2308 op 02-01-2005 01:56:18 ] | |
Sport_Life | zondag 2 januari 2005 @ 01:53 |
T lijkt me wel gaaf om als ober te werken, dus: Terugvindtpost ![]() ![]() | |
Chandler | zondag 2 januari 2005 @ 01:58 |
- Wat doe je precies: afwassen, kelner, kok, keukenhulp, sommelier, onthaal, poetsen... Op dit moment niets, verder afwasser en keukenhulp geweest. - Ben je tevreden over je loon en werkuren en maak je veel overuren Was ik altijd wel tevreden mee mja dat kwam veelal door de fooien - Vind je het erg te werken terwijl andere mensen vrije tijd hebben Nee; dat zijn juist de dagen dat ik graag wil werken - Wat vind je de positieve punten aan de job en welke de negatieve Positief is dat je meestal gratis kan eten, negatief; het is dag in dag uit het zelfde. (qua koken dan enzo) - Ben je zelfstandige of werk je in een zaak ik werkte in een zaak. - Ooit rare, bizarre of grappige dingen meegemaakt Sorry niets dat ik me kan herinneren, wel dat ik moest werken toen ik snot en snot verkouden was en zat te janken en snotteren (niet omdat ik niet wilde werken maar omdat ik ziek was) - Ooit een enorme blunder gemaakt Nee; wederom iets wat ik me niet kan/wil herinneren... hehe | |
ROG | zondag 2 januari 2005 @ 02:00 |
quote: ![]() Die partij met Maxima, laat me raden: feest van Mabel en Friso? | |
tim2308 | zondag 2 januari 2005 @ 02:04 |
![]() | |
ROG | zondag 2 januari 2005 @ 02:09 |
quote:Probeer een horeca-uitzendbureau, lekker divers. En heel leuk werk. | |
ROG | zondag 2 januari 2005 @ 02:10 |
quote:Je was ook bij 't diner van Balkenende ter afsluiting van EU2004 geloof ik? | |
tim2308 | zondag 2 januari 2005 @ 02:14 |
Ik weet het eigenlijk niet. Ik heb een keer Chinezen gehad, een keer EUMED(-intarine) en een keer Powell. Vervelend is alleen dat ik niet weet wie jij bent... Ik kan daar altijd slecht tegen... ![]() | |
ROG | zondag 2 januari 2005 @ 02:22 |
quote:Gewoon een collega. ![]() | |
The-1 | woensdag 5 januari 2005 @ 13:19 |
3 avonden per week (do, vrij, za) achter de bar in een Nachtcafe in Breda, erg gezellig, verdiend goed, en altijd feest ![]() [ Bericht 2% gewijzigd door The-1 op 05-01-2005 13:23:52 (typo) ] | |
Blik | woensdag 5 januari 2005 @ 14:04 |
quote:nachtwacht? | |
tim2308 | woensdag 5 januari 2005 @ 14:33 |
@Rog, moet jij in februari ook naar dat roemruchte tennistoernooi? | |
ROG | woensdag 5 januari 2005 @ 16:08 |
quote:Waarschijnlijk wel. | |
Beroepsgokker | woensdag 5 januari 2005 @ 23:22 |
quote:hmm waar vindt je zoiets? | |
ROG | woensdag 5 januari 2005 @ 23:29 |
quote:In grote steden, steden met een hotelschool. www.miseenplace.nl www.horeca-uitzendbureau.nl www.tene.nl | |
YebCar | donderdag 6 januari 2005 @ 01:01 |
van IT werk naar de horeca gegaan IT was te veel stress zonder vaste contract in de zomer overgestapt dus (had 5 jaar ervoor al 2 jaar part time ervaring) -Ik maak zeer veel uren zonder betaald te krijgen -weinig vakantiedagen , ook werken met kerst en weekend -weinig collegas -niet echte carrierevooruitgang +betaald gemiddeld tot goed (fooi onbelast :p) maja je maakt veel overuren +goed te eten en te drinken , eet daar 6 dagen per week dus je bespaart veel +werk midden in de stad dus je kan altijd even weg om iets te kopen +Je begint later dan kantoorwerk (ik ben geeeen ochtend mens) | |
Delenlill | donderdag 6 januari 2005 @ 10:11 |
- Wat doe je precies: afwassen, kelner, kok, keukenhulp, sommelier, onthaal, poetsen... Van alles, van het bakken van de producten, helpen van de gasten tot het schoonmaken van het terrein of het schoonmaken van de lobby, Ik werk bij McDonalds. - Ben je tevreden over je loon en werkuren en maak je veel overuren Ik verdien ongeveer 8.75 euro bruto per uur, op zondag en feestdagen komt daar 50 procent boven op. Dus ja ik ben er wel tevreden mee. - Vind je het erg te werken terwijl andere mensen vrije tijd hebben Nee, ik ben dol op werken, houd me van de straat ![]() - Wat vind je de positieve punten aan de job en welke de negatieve positief, de collega's, negatief soms onderbezetting - Ben je zelfstandige of werk je in een zaak ik werk in een zaak (McDonalds). - Ooit rare, bizarre of grappige dingen meegemaakt Junks in de wc's die zichzelf uitgebreid aan het wassen zijn, fouten die andere mensen soms maken, sommige personen. - Ooit een enorme blunder gemaakt meer dan genoeg. | |
tim2308 | donderdag 6 januari 2005 @ 10:14 |
quote:Betaalt de Mac zoveel per uur excl. reserveringen? Functiegroep 3 dus. En ook nog zondagstoeslag??? Wow! | |
MiestOr | donderdag 6 januari 2005 @ 12:22 |
Wat doe je precies: afwassen, kelner, kok, keukenhulp, sommelier, onthaal, poetsen... - Kok (zelfst.) - Ben je tevreden over je loon en werkuren en maak je veel overuren -Totaal niet verdien maar 6euri en krijg geeneens fooi ![]() - Vind je het erg te werken terwijl andere mensen vrije tijd hebben -soms wel soms niet alleen een weekendje vrij zit er bij mijn baas niet bij.. - Wat vind je de positieve punten aan de job en welke de negatieve Pos: Gezellig met collega`s, leer zeer veel mensen kennen, kan een hoop leren van me chef Neg: geen fooi, weinig salaris, geen kans om me vakantiedagen op te nemen, veel druk (chef EN baas) - Ben je zelfstandige of werk je in een zaak Restaurant - Ooit rare, bizarre of grappige dingen meegemaakt heb je een uurtje?? - Ooit een enorme blunder gemaakt? zal vast wel, kan het alleen niet herinneren Oftewel! als er nog iemand werk voor me heeft in Schiedam of Rotterdam? GRAAG!!! ![]() ![]() | |
postman | donderdag 6 januari 2005 @ 13:30 |
ik neem aan dat je dat 'zelfstandig' er zelf bij verzint, maar als gediplomeerd zelfstandig werkend kok hoor je wel iets meer te vangen dan 6 euro het uur. | |
tim2308 | vrijdag 7 januari 2005 @ 00:45 |
Zelfstandig werkend kok / chefkok (zonder medewerkers) is functiegroep V (5) = minimaal 9,88 per uur bruto Chefkok klein restaurant is functiegroep VII (7) = 12,19 per uur bruto Beide (en vele andere functies) dus na te kijken op http://www.cao-horeca.nl/ltbjan2003definitief.pdf en op http://www.horecalink.nl/modules.php?name=Downloads (wel eerst registreren) -> lonen / salaris -> Handboek Referentiefuncties | |
MiestOr | vrijdag 7 januari 2005 @ 11:09 |
ok dat zelfst. klopt misschien nog niet helemaal (ik moet nog 1 examen doen) maar ik werk al 1.5half jaar daar en nog steeds dit dus ik wil gewoon weg daarzo! ik woon op mezelf en moet dus eerst iets anders hebben. Durf de stap nog niet te nemen op dit moment.. ik wil gewoon een job tot volgend schooljaar en dan wil ik naar de HBO.. | |
tim2308 | donderdag 24 maart 2005 @ 20:41 |
Om dit topic maar even in leven te blazen en voort te borduren op het andere topic: Wat is de langste dag dat je hebt gewerkt? Ik ben een mietje, 13,5 uur is mijn max - afgelopen weekend bij Indoor Brabant. | |
karper | donderdag 24 maart 2005 @ 20:52 |
48 uur achter elkaar met 2 uur slapen. overdag opening en snacht''s afwassen en hapjes klaar maken eindelijk kunnen slapen en na 2 uur gaat de drukkerij er onder werken dus weg nacht rust | |
Drive-r | donderdag 24 maart 2005 @ 21:50 |
Hmm, ik ben sinds 2 jaar part-time kok in een eetcafe. Niveau is net ietsje meer dan normaal eetcafe, dus niet een kaart voor sate en tosti's. Maar goed, verdien er niet genoeg mee, maar vind het voornamelijk leuk werk, gezellige collega's. Ernaast werk ik part-time als security, wat veel beter verdient en waarbij ik eigenlijk betaald studeer of Fok! de hele dag. Mijn langste dag gaat waarschijnlijk richting de 30 uur, ooit een keer in de knoop gezeten met beide baantjes. Dan maar na sluit restaurant door naar security in de nacht en in de ochtend weer koken. Maakt me eigenlijk niet zoveel uit, hou ik ergens anders weer tijd over... | |
McBernie | vrijdag 25 maart 2005 @ 13:31 |
mijn langste werkdag was 16 uur, maar dat was voor twee verschillende werkgevers | |
lubje25 | vrijdag 25 maart 2005 @ 14:57 |
niet heel opzienbarend maar heb eens 7 dagen achtereen 15 a 16 uur per dag gewerkt. Dat was me het weekje wel. Het was trouwens catering op een soort beurs van tuindingen. Midden in de zomer, midden in een bos met leuke collega's en een goede baas. Heerlijk | |
poebeertjuh | zaterdag 26 maart 2005 @ 16:46 |
Ik werk achter de bar op allerlei evenementen en feesten, van Dance Valley tot Straatraces en van In Control tot Q-Base. Ik kan me niet voorstellen dat er een leuker baantje bestaat. Het verdient slecht (7 euro per uur, ook nachtwerk) maar toch is het super. Voor mij zijn het gratis feestjes waar ik met mijn vrienden werk. | |
ROG | zondag 27 maart 2005 @ 06:32 |
quote:Welke werkgever? Freejobz o.i.d. waarschijnlijk? | |
poebeertjuh | maandag 28 maart 2005 @ 14:51 |
quote:Nee, het werk achter de bar niet. Ik werk wel voor Freejobz, maar dat is vaak vooral voedsel bereiden en verkopen op beurzen etc. | |
Blik | maandag 28 maart 2005 @ 15:42 |
een keer van 9 uur sochtends t/m 5 uur 's nachts gewerkt, wel met 2 uur pauze. Is dus 18 uur | |
RageAgainstBullshit | maandag 28 maart 2005 @ 15:58 |
quote:heeey drankenpantry maatje...jij ook hier?? hahaha | |
ROG | maandag 28 maart 2005 @ 18:18 |
quote:Gááást! ![]() | |
tim2308 | maandag 9 mei 2005 @ 01:10 |
Zo, eindelijk een brancheorganisatie (in dit geval detailhandel) die zegt dat 1600 à 1700 te weinig is. Hopelijk laat de horecabranche ook iets van zich horen!!! | |
ROG | zaterdag 14 mei 2005 @ 12:24 |
quote:Alsof je er iets aan hebt met een nul-urencontract... | |
tim2308 | zaterdag 14 mei 2005 @ 13:30 |
Ja, want het uursalaris gaat omhoog, dus het maandinkomen ook. Feit is gewoon dat de horeca CAO een slechte CAO is. Waar ik werkte zijn ook altijd brandweermannen aanwezig. Met kerst hadden de heren 300% Ik bedoel maar... Probleem is alleen dat Nederland geen eetcultuur heeft waardoor men gewend is om veel uit te geven aan eten cq. drinken.... | |
Ikook | woensdag 18 mei 2005 @ 17:06 |
Oke ik mag een avondje gaan proefwerken in een restaurantje in Eindhoven....ik heb geen ervaring in de horeca, maar ik zal natuurlijk op de proef gesteld worden. Kan iemand mij vertellen wat ik hiervan kan/moet verwachten? Ben 22 dus oud zat, maar toch zullen er dingen zijn die ik over het hoofd zie omdat ik geen horeca-ervaring heb. Alvast bedankt! | |
lubje25 | woensdag 18 mei 2005 @ 17:17 |
Wat voor restaurant is het, wat voor keuken, is het duur? | |
lubje25 | woensdag 18 mei 2005 @ 17:19 |
quote:Dat mag toch niet meer sinds de flexwet? | |
tim2308 | woensdag 18 mei 2005 @ 17:56 |
quote:Welkom in de gezelligste branche van Nederland: de horeca!!. Het zal lastig zijn om je in één topic een complete horecacursus te geven. Maar http://members.home.nl/hmunster/homepage.htm en in het bijzonder http://members.home.nl/hmunster/serveren.htm is een goed begin Maar zoals een PM het ooit zei bij de briefing: Eigenlijk hoef je maar één ding te kunnen vriendelijk zijn. Succes! | |
Ikook | woensdag 18 mei 2005 @ 18:26 |
Tim 2308, bedankt! Ik ga eens even kijken op die sites.....:) | |
ROG | woensdag 18 mei 2005 @ 23:43 |
quote:Mazen in de wet. ![]() Per "oproep" moet je bijvoorbeeld minimaal drie uur betaald krijgen ook al werk je daadwerkelijk minder. En na een halfjaar moet je een nieuw contract krijgen. | |
tim2308 | vrijdag 20 mei 2005 @ 11:04 |
Ergeren jullie ook altijd aan het feit dat de Horeca hèt voorbeeld is voor de prijsstijgingen?. Vandaag weer, onze Harry Potter op de voorpagina van de Volkskrant:"Er is wel wat misgegaan bij de introductie van de euro. Café- en restauranthouders en andere bedrijven maakten misbruik van de situatie en schroefden de prijzen op". GRRRRRRRRRRR Waarom neemt hij niet de kledingdetailhandel als voorbeeld? Is het niet fairder om het een inhaalslag te noemen, dankzij het feit dat mede door overheidsmaatregelen en regeltjes alles veel duurder is geworden voor de hardwerkende horecaondernemers? | |
lubje25 | vrijdag 20 mei 2005 @ 14:35 |
quote:Dat zijn volgens mij geen mazen in de wet maar is dat gewoon de flexwet. Ze wilden er voor zorgen dat iedereen met een baantje een gegarandeerd inkomen heeft. Zodat werkgevers niet alleen maar kunnen profiteren van tig 0-uur contracters maar dat ze zich ook binden aan die mensen. (voor als er geen werk is). Er zijn natuurlijk zat werkgevers die geen rekening houden met de flexwet maar officieel maghet niet | |
lubje25 | vrijdag 20 mei 2005 @ 14:37 |
quote:ja, de horeca heeft hel al zwaar genoeg. Door ons elke keer aan de schandpaal te nagelen komen de mensen echt niet meer(vaker) naar ons toe. | |
truSteh | vrijdag 20 mei 2005 @ 18:10 |
Ik werk net 4 dagen bij de McDonalds, maar das toch ook horeca ![]() - Wat doe je precies: afwassen, kelner, kok, keukenhulp, sommelier, onthaal, poetsen... Ik neem bestellingen op en geef die aan de gasten zegmaar, op zo'n dienblad ![]() - Ben je tevreden over je loon en werkuren en maak je veel overuren Ik verdien 2,65 bruto per uur ![]() ![]() - Vind je het erg te werken terwijl andere mensen vrije tijd hebben Nope helemaal niet, heb normaal toch geen donder te doen dus ben wel blij dat ik afleiding heb. - Wat vind je de positieve punten aan de job en welke de negatieve Positief; veel contact met mensen, erg gezellige mensen waar ik mee werk, vind het wel leuk Negatief; ik werk pas 4 dagen dus heb nog niet echt negatieve dingen meegemaakt - Ben je zelfstandige of werk je in een zaak Werk in een zaak, bij de mac dus - Ooit rare, bizarre of grappige dingen meegemaakt Nog niet echt nee, behalve dat je soms wel eens vrij dikke mensen ziet en die dan ook nog gigantisch veel bestellen voor zichzelf ![]() - Ooit een enorme blunder gemaakt Als het heel druk is, bijvoorbeeld vanmiddag, werd het op een gegeven moment erg druk, kwam ook een bus met 69 man aanzetten enzo (en die was ook nog te laat), wel eens wat vergeten na te brengen ![]() | |
JeroenV | woensdag 22 juni 2005 @ 16:55 |
quote:Voor welk bedrijf werk je dan? En hebben ze nog mensen nodig? ![]() Of kun je een paar soortgelijke bedrijven noemen, het lijkt me wel leuk werk. En hoe oud ben je, dat je 7 euro slecht vind verdienen? Ik verdien minder... | |
Boudi | woensdag 22 juni 2005 @ 17:54 |
Vandaag hoorde ik op de radio dat men een onderzoek naar Mise en Place heeft ingesteld... meer mensen die genaaid zijn door MeP? | |
JeroenV | donderdag 23 juni 2005 @ 11:16 |
Heeft iemand meer informatie over bedrijven/sites zoals FreeJobz? Dat je dus ingezet kunt worden bij diverse evenementen. Ik ken alleen FreeJobz, maar er moeten er veel meer zijn denk ik? | |
stijgende_ster | donderdag 23 juni 2005 @ 11:20 |
quote:Que werk doe ik excact hetzelfde, maar dan in een steakhouse. Alleen word ik nog geen leidinggevende. M'n loon is niet echt hoog, maar de overuren maak ik graag, dit komt ook door de goeie sfeer die er binnen het team van personeel is. In het begin was ik erg correct op mijn pauzes, maar je leert al snel dat het in de horeca niet zo werkt, dus nu neem ik eigenlijk helemaal geen pauze meer. ![]() | |
tim2308 | donderdag 23 juni 2005 @ 12:11 |
quote:Mise en Place ontkent natuurlijk de beschuldigingen. Feit is wel dat het bedrijf netto loonafspraken maakt, onder het mom van "Al je uitgaven zijn immers ook netto, dus waarom rekenen met bedragen die je toch niet krijgt?" | |
JeroenV | donderdag 23 juni 2005 @ 15:41 |
Ik zat toevallig juist te kijken op de site. Het werk ziet er wel ok uit, maar het verdient dus voor geen meter? Werken er hier mensen daar? | |
ROG | donderdag 7 juli 2005 @ 21:33 |
Heheh, MeP door de bocht. ![]() @JeroenV: Kijk eens naar conculega's van MeP, gewoon Google'n op horeca uitzendbureau! | |
Jao | maandag 11 juli 2005 @ 04:17 |
Begrijp niet waar iedereen zich druk over maakt. Ben 20 en verdien bij MeP 8,50. Krijg binnen Amsterdam minimaal 4 uur uitbetaald en buiten Amsterdam minimaal 6 uur, exclusief de reistijd, die ik ook nog gedeeltelijk betaald krijg. Dit is volgens mij gewoon een naaiactie van de fnv. hebben die gasten niets beters te doen! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Heb voorheen bij Freejobs gewerkt en kreeg daar minimum loon. Vorige week kreeg ik een brief van mep waarin ze lieten zien dat ik bij hun toch wel veel meer krijg dan het minimum. Mise en Place rulez! ![]() | |
tim2308 | maandag 11 juli 2005 @ 09:59 |
Als 20 jarige verdien je 80% van het vakvolwassen loon. Functiegroep 2= 0,8 * 8,42 = 6,74. 10% vakantiedagen, 8% vakantiegeld: 6,74 * 1,18 = 7,95. Tja, jij verdient wel volgens de horeca-CAO lijkt het. Maar ja, de truc is natuurlijk dat ze noch een uitzendbureau, nog een horecabedrijf zijn dus aan geen enkele CAO gebonden zijn... Trouwens, als je veel geld wilt verdienen moet je zwart gaan werken. Ik hoorde van het weekend tarieven van ¤12 tot ¤15 per uur... Dan ga je toch wel even achter je oren krabben. (maar: niet verzekerd, geen enkele rechten bij arbeidsongevallen etc. etc) | |
tim2308 | dinsdag 11 oktober 2005 @ 00:41 |
Nog nieuwe horecasterren opgestaan op FOK ??? | |
lubje25 | woensdag 26 oktober 2005 @ 18:36 |
Gaat er nog iemand naar de Horeca Mega Party in Rotterdam op 7 november? Jan smit Wolter Kroes etc komen ons toezingen daar. | |
ROG | woensdag 26 oktober 2005 @ 18:48 |
Uhhh.. *Google start*![]() ¤ 37,50.. uhhh.. De meesten in de horeca krijgen betaald op feesten.. ![]() | |
lubje25 | woensdag 26 oktober 2005 @ 18:53 |
quote:Ik weet niet of ik zelf ga. maar heb zo'n vermoeden dat mijn baas ons personeelsuitje hiernaar toe heeft gepland. Het uitje is op maandag 7 november. Dus er is een behoorlijke kans aanwezig dat we daar heen gaan. Bij een personeelsuitje hoort: gratis drank en gratis toegang dus ik maak me geen zorgen ![]() | |
ROG | woensdag 26 oktober 2005 @ 18:59 |
Kijk ![]() | |
tim2308 | donderdag 27 oktober 2005 @ 02:29 |
Raken jullie ook zo verwend van werken in de horeca? * Komt de buurvrouw aan met een schaal hapjes waar ze tijden voor in de weer is geweest... en dan denk je:"tja..." * Kom je op een bruiloft in Zalencentrum Heerschop in Bemmel (ik noem maar wat), en dan dank je:"tja..:" * Eet je in een eetcafé of eenvoudig restaurant... en dan denk je tja.... Hoop dan ook op rijke schoonouders zodat we een mooie bruioft kunnen hebben, met één kelner per twee gasten ![]() | |
ROG | donderdag 27 oktober 2005 @ 21:19 |
quote:Want met je huidige werk wordt het hem niet? ![]() | |
tim2308 | vrijdag 28 oktober 2005 @ 02:15 |
@ROG... Als ik mijn huidige werk dan nog heb, komen al mijn lieve collega's uit heel Nederland bedienen voor nop (en de restjes wijn) natuurlijk... | |
ROG | zaterdag 29 oktober 2005 @ 13:23 |
Ha! ![]() | |
tim2308 | dinsdag 13 december 2005 @ 02:20 |
Nog nieuwe horecaffers in de FOK-gelederen? | |
Bar_en_Mar | vrijdag 16 december 2005 @ 23:37 |
Hoi hoi Kwam dit topic tegen en d8 laat ik ook maar wat kwijt hier ![]() Momenteel ben ik nog full-tme mama, maar ben wel al her en der aan het solliciteren. Opzich is het best wel moeilijk om het goed te combineren met de kleine ivm de uren die nog wel eens ongelukkig uitkomen met het kinderdagverblijf. Maar toch, heb gister een brief de deur uitgedaan voor 18 uur in de week werkuren van +/- 7.00 uur-18.00 uur werkdagen ma-zo in een ziekenhuis is de keuken. Ben benieuwd of het wat gaat worden. Voor de rest ben ik een goede 2 jr schat ik al thuis, daarvoor 2,5 werkzaam geweest in een conferentiecentrum waar ik het ontbijt & lunch verzorgde met veel plezier gedaan, mis het stiekem nog steeds... daarvoor 1,5 jr in een cateraar/partijen rest gewerkt, veel uren gemaakt, leuk geld verdiend, bijzondere cateraarklusjes gehad. heb ook nog een tijdje bedrijfscatering gedaan, leuk werk, verdiende wat minder, je zag veel bedrijven en mensen. en heb diverse restaurants gehad van afwas tot bediening | |
Neteru | zaterdag 17 december 2005 @ 00:24 |
- Wat doe je precies: afwassen, kelner, kok, keukenhulp, sommelier, onthaal, poetsen... Ik werk nu sinds eind juli dit jaar weer bij Van der Valk in de bediening. Ik werkte er al 5 jaar, maar moest toen stoppen ivm stages. Ik werk(te) er altijd met veel plezier, maar de laatste tijd gaat het me een beetje tegenstaan. - Ben je tevreden over je loon en werkuren en maak je veel overuren Ik ben wel tevreden met mn loon. Het is iig niet het minimale ![]() - Vind je het erg te werken terwijl andere mensen vrije tijd hebben Eerst niet zo erg, maar nu dus wel een beetje. Vooral omdat ik nu vaak 17.00 diensten heb en dus 's avonds moet werken. Vaak moeten we 's nachts nog zalen gaan zetten voor de volgende dag en ben je wel 's om 3.30 pas klaar. De volgende dag kom je meestal pas om 14.00 je nest uit (tenminste ik) omdat je toch je 8 uur slaap wil pakken, dus heb je geen tijd voor leuke dingen omdat je iets na 16.00 alweer op je werk bent. - Wat vind je de positieve punten aan de job en welke de negatieve Ouwehoeren met gasten en met je collega's is leuk. Negatief zijn dus vaak de uren die ik nu draai. - Ben je zelfstandige of werk je in een zaak Werk in een zaak - Ooit rare, bizarre of grappige dingen meegemaakt Genoeg dingen...gasten die niet goed werden aan tafel. Rode wijn over iemand heen gooien, 2 zeetongen laten vallen, zodat de keuken weer nieuwe moet bakken (dure krengen) een houten kerstboompje in de fik (met kerst paar jaar geleden) en zo kan ik nog wel doorgaan ![]() - Ooit een enorme blunder gemaakt Zie rode wijn ![]() | |
tim2308 | dinsdag 16 mei 2006 @ 01:00 |
Bloopers op je bijbaantje in de horeca ![]() | |
mark_dabomb | dinsdag 16 mei 2006 @ 18:10 |
Wat doe je? Partyplanning voor een kleine cateraar. Ik sta dus ook gewoon op de vloer tijdens evenementen en tap ook gewoon bier. Echter heb ik de gehele partij voorbereid en ben ik soort van verantwoordelijk op het evenement zelf. Ik werk ongeveer 40 uur per week in vast dienstverband, daarnaast af en toe is wat overwerk en ik draai ook nog 2 x per week voor mijn eigen drive-in. Loon is niet hele erge vetpot maar er valt van te leven ![]() SOms vind ik het jammer dat ik mensen moet bedienen en zelf niet lekker kan drinken, des te leuker is om zelf uitgenodigd te worden op een partij inclusief catering, heeerlijk! Jammer is dat mensen er een on-wij-ze teringzooi van maken altijd, ik houd zelf altijd rekening met mijn collega's als ik aan het feesten ben en haal dus geen bord eten om er vervolgens maar één hapje van te nemen. Blunder: Volumeknop van de geluidsinstallatie verkeerde kant opdraaien en het typische rondzingende geluid door merg en been horen gaan.... | |
tim2308 | vrijdag 24 november 2006 @ 11:02 |
Fantastische serie weblogartikelen over vakmanschap in de bediening deel 1 - inleiding Deel 2: de zwarte professioneel deel 3 - the X-factor deel 4 (slot): de toekomst | |
tim2308 | vrijdag 8 juni 2007 @ 03:08 |
Nog nieuwe horecaffers??? | |
lubje25 | vrijdag 8 juni 2007 @ 05:06 |
quote:niet nieuw maar zie nu pas je post over die weblog. Ga ik zeker even doorlezen. Dank ![]() | |
lubje25 | vrijdag 8 juni 2007 @ 05:10 |
quote:Haha lees mijn eigen post. We gingen er inderdaad naar toe. Mijn baas chagreinig dat ik het had geraden, lol. Maar was een leuk feestje. Vooral Wolter Kroes was top. ![]() | |
MalibuBarbie | vrijdag 8 juni 2007 @ 22:32 |
-Wat doe je precies: afwassen, kelner, kok, keukenhulp, sommelier, onthaal, poetsen... Kelner, onthaal, glazen afwassen - Ben je tevreden over je loon en werkuren en maak je veel overuren +/- 10 p.u. excl. fooi - vergeleken met de anderen jazeker! ![]() - Vind je het erg te werken terwijl andere mensen vrije tijd hebben Vroeger niet, maar tegenwoordig wel - heb eigenlijk nooit feestdagen gevierd, omdat mijn pa ook in de horeca zit. - Wat vind je de positieve punten aan de job en welke de negatieve Mensen een leuke avond bezorgen, sommige mensen zijn zo'n arrogant... ![]() - Ben je zelfstandige of werk je in een zaak Parttimer - Ooit rare, bizarre of grappige dingen meegemaakt Een vegetarische vrouw op een kerstfeest van ABN - was zo dankbaar dat ik haar voorzag van vega-hapjes, dat ze met mij op de foto wilde?! ![]() - Ooit een enorme blunder gemaakt Kan me niet echt herinneren - behalve heel soms een 'belofte' vergeten wanneer het extreem druk is... ![]() | |
carpediem23 | maandag 11 juni 2007 @ 02:07 |
Vaag.....Ik zit als receptioniste in een hotel ook onder de Horeca CAO. Studeer een HBO studie en dit is dus een bijbaan voor 2 dagen per week ( 14 uur) verdiende ik nog vorig jaar 10,70 netto per uur (incl vakantiegeld en excl bonussen met feestdagen ect) Nu heb ik een nieuw bijbaantje en die gasten willen me 7,90 bruto gaan betalen...Ik heb al aangegeven niet onder de 9 euro te willen verdienen dit omdat ik ervaring heb, zie er leuk uit en omdat ik niet echt een domme doos ben. 7,90 voor een 24 jarige.....Jezus man dat is toch een fucking drol. Misschien omdat het een klein bedrijf is. Is dit serieus waar?? 7,90 bruto? Ik woon in Amsterdam en zag gisteren nog op AT5 een reportage over horeca bedrijven die niet aan personeel kunnen komen....vind je het gek! 7,90 dat verdiende ik op mijn 20e. | |
heiden6 | maandag 11 juni 2007 @ 02:14 |
quote:Ik heb wel eens gewerkt via http://www.rentabutler.nl/ 9,50 per uur, allerlei projecten. Je kunt op een bruiloft bedienen, of bij een groot feest achter de bar staan, garderobewerk doen in het theater, ergens aan de afwas, helpen in de keuken, gewoon bedienen, eigenlijk van alles... Je kunt je gewoon inschrijven en aangeven wat je ongeveer kunt/wilt doen, en hoe vaak je beschikbaar bent. Soms hebben ze tijdelijke full time-projecten, maar normaliter krijg je een 0-uren-contract. Toen ik daar nog regelmatig (dat wil zeggen een keer per maand hooguit, naast mijn andere baantje(s)) werkte, werd ik zeer regelmatig gebeld. Het is nooit erg als je niet kunt, wel vaak korte termijn. Gewoon ff bellen/langsgaan en vragen naar Ivan. Het is een klein kantoortje, er werken vrijwel alleen studenten. Zit in Rotterdam (Kralingen). Met de zomer voor de boeg kunnen ze vast wel mensen gebruiken. Ik heb via daar in de RAI gewerkt, in de Groenoordhallen, het nieuwe Luxor, kon ook eens werken in De Kuip maar toen kon ik niet. ![]() Anyway, het is goed te doen. Ik heb ook via JMW gewerkt en dit is echt 100x beter. | |
flipster112 | maandag 11 juni 2007 @ 02:54 |
- Wat doe je precies: afwassen, kelner, kok, keukenhulp, sommelier, onthaal, poetsen... 26, 10 jaar ervaring. Begonnen als afwasser, via koude kant naar kachel tot chef met 4 man in de keuken, gespecialiseerd in de fijnere Italiaanse keuken. Vanaf m'n 21ste achter de bar, sociale hygiene, verschillende drank en cocktailtrainingen achter de rug, ben aardig met flairbartending. Nu, tegen het einde van m'n studie economie werk ik in een kleine club als barman / manager. Ben bezig om een horeca advies bureau op te zetten. - Ben je tevreden over je loon en werkuren en maak je veel overuren Kan natuurlijk beter als ik studiegerelateerd werk ga doen; wat ik ook heb gedaan, heel even bijgeklust in de Merger and Aquisition bij een multinational maar dat is gewoon niets voor mij (voorlopig). Ik verdien nu denk ik rond de 8 euro netto, ex fooi ed. Ik werk 20 uur in de week, en wordt regelmatig ingezet als "standby". - Vind je het erg te werken terwijl andere mensen vrije tijd hebben Geen enkel probleem, zeker niet als student zijnde. Ik krijg van de baas veel vrijheid; drinken onder het werk, zelfs bij mensen gaan zitten is geen punt. Verder mag ik vriendjes en vriendinnetjes korting aanbieden of weggeven, zolang het maar niet uit de hand loopt en genoteerd wordt. - Wat vind je de positieve punten aan de job en welke de negatieve Ik drink, rook en geniet maar verlaat de zaak elke keer weer met meer geld dan ik binnenkwam.. Verder natuurlijk de lastige klanten (vooral de provincialen in het weekend heb ik een hekel aan), en je slaapritme dat naar de klote gaat (in de winter zie ik bijna geen licht). - Ben je zelfstandige of werk je in een zaak zaak, maar binnenkort daarnaast zelfstandig - Ooit rare, bizarre of grappige dingen meegemaakt Teveel om op te noemen. Zo'n beetje alles wat je maar kunt bedenken. Van een pistool tegen mn slaap gedrukt krijgen tot het vinden van ponypacks op de wc. - Ooit een enorme blunder gemaakt Ook teveel om op te noemen. | |
tim2308 | maandag 11 juni 2007 @ 11:01 |
@carpediem: volgens de nieuwe horeca-CAO mogen ze mensen zonder vakgerichte opleiidng de ueerste vier jaar het minimumloon geven. 7,90 bruto is inclusief reserveringen 9,16 bruto. Als je weinig werkt, is dat bedrag vrijwel netto En tjja, als je nootjes betaalt, krijg je aapjes ![]() @flipster: Even gegoogled voor ponypacks? En wat heb je er mee gedaan? Verkocht? Zo kom ik ook rijker van mijn werk dan dat ik aankom ![]() | |
carpediem23 | maandag 11 juni 2007 @ 15:10 |
@ Tim2308 Hoe kom jij dan bij 9,16 bruto. Reserveringen bedoel je dus ook het vakantiegeld? Ik werk daar nu 2 dagen en dat voor 14 uur per week. 7,90 Bruto is toch ongeveer 7,60 netto. Ik ga hier maar een even werken want ik ga weer stage lopen. En dit werk is super rustig ( in 7 uurtjes; 3 keer telefoon opnemen, 4 reserveringen noteren via mail en 2 mensen inchecken. Voor de rest kan ik gewoon studeren en tv kijken. Ze zij dat het minumum loon 7,90 bruto was dus dan komt daarbij nog de reserveringen? Ooh met 9,16 heb ik wel vrede. | |
tim2308 | maandag 11 juni 2007 @ 18:05 |
quote:7,9 * 1,16 = 9,16 8% vakantiegeld, 8% vakantiedagen. | |
carpediem23 | dinsdag 12 juni 2007 @ 01:28 |
quote:Ook als je gewoon een parttime contract hebt voor 14 uurtjes per week. Vakantie dagen zijn ook wettelijk verplicht voor parttimers, ook voor de uitbetaling? Thanxs voor je info Tim! | |
tim2308 | dinsdag 12 juni 2007 @ 01:39 |
Dat weet ik niet of het wettelijk verplicht is. Het lijkt me dat je naar ratio krijgt... Kan je trouwens je salaris niet opkrikken met provisies? taxis, musea, eh.. dames van plezier (afhankelijk uteraard van je eigen normen en waarden) Zie trouwens ook je fotoboek ![]() [ Bericht 35% gewijzigd door tim2308 op 12-06-2007 01:48:53 ] | |
flipster112 | dinsdag 12 juni 2007 @ 03:22 |
Dat was niet in de trant van een overval. Een aantal jaar geleden werden er veel taxichauffeurs beroofd in mijn toenmalige omgeving, en was er zelfs eentje doodgeschoten tijdens een nachtrit. Zodoende reageerden veel chauffeurs hierop door zich te bewapenen met traangas, vuurwapens ed. Nou was er een grapjas die het leuk vond nadat 'ie sterke verhalen aan de bar had opgehangen toen hij aan het wachten was op een collega van mij die een rit nodig had, mij (de kleine glazenhaler) vast te pakken en zijn schietijzer tegen mn slaap te duwen. Niet grappig voor mij, hij vond van wel. Verder lijkt het me niet slim om met drugs die je van een smerige wc vloer oppakt aan de haal te gaan, je weet niet wat ermee gebeurt is tenslotte.quote: | |
carpediem23 | dinsdag 12 juni 2007 @ 15:13 |
quote:Hahah ![]() Lurker.... ![]() | |
tim2308 | dinsdag 12 juni 2007 @ 23:32 |
lurker? moi? | |
tim2308 | maandag 16 juli 2007 @ 21:35 |
Nog twee nuttige linkjes http://www.serveerkunde.be/ en http://www.keukentheorie.net/ | |
Ici-Paris | dinsdag 17 juli 2007 @ 23:09 |
hoi, k werk sinds een jaar in de horeca. En k vind het eigenlijk best wel kutwerk. Al die zeurende mensen | |
tim2308 | woensdag 18 juli 2007 @ 00:26 |
Tja, wellicht hebben ze nog wel elders werk waar je geen gastencontact hebt. Iedereen blij: baas, collega's gast en vooral jij.... Man, zeurende mensen bestaan niet. Uitdagende gasten wel. 't Is maar door welke bril je de wereld ziet (en welke reactie je zelf oproept | |
tim2308 | donderdag 9 augustus 2007 @ 13:35 |
En we hebben weer een nieuwe horecafilm http://noreservationsmovie.warnerbros.com/ Vanaf 6 september draait in de bioscoop de romantische culifilm No Reservations met Catherine Zeta-Jones. Het is een Amerikaanse remake van de Duitse film Bella Martha uit 2001. Catherine Zeta-Jones en Aaron Eckhart, de hoofdrolspelers van deze feel good-film, zijn in het dagelijks leven geen kooktalenten. Hun filmbaas stuurde ze daarom naar een spoedcursus koken. In het Newyorkse restaurant Fiamma leerden ze de belangrijkste kneepjes uit de keuken, zoals vis fileren en het maken van pasta. Zelfs heeft Zeta-Jones er nog een avond als serveerster gewerkt. Hip Manhattan In No Reservations speelt Zeta-Jones de rol van chefkok Kate Armstrong: een perfectionistisch ingestelde dame leeft haar leven leeft zoals ze de keuken runt van een hip restaurant in Manhattan: met een nietsontziende intensiteit waarmee ze iedereen om zich heen inpakt. Haar perfectionistische karakter wordt op de proef gesteld als ze onverwacht de zorg krijgt over haar negenjarige nichtje Zoe (Abigail Breslin). En alsof dat nog niet genoeg is komt er ook nog eens een brutale souschef, Nick Palmer (Aaron Eckhart), in haar keuken komt werken. Nick is een veelbelovend culinair talent, luistert het liefst naar opera tijdens het werk én is de tegenpool van Kate. Maar wanneer Nick de grens tussen rivaliteit en romantiek opzoekt, moet Kate zich voor het eerst in jaren afvragen of de door haar gekoesterde levenskeuzes en waarden wel de juiste zijn. Als ze een echte band met Zoe wil opbouwen, het geluk met Nick wil vinden en haar levenslust wil terugvinden, moet ze een nieuwe uitdaging aangaan. Ook moet ze leren zich buiten haar veilige keuken te handhaven. ( http://zestz.nl/2007/08/0(...)-op-komst/#more-1285 ) | |
Handschoen | donderdag 9 augustus 2007 @ 13:58 |
Ik ben vrijwilliger in de horeca ![]() ![]() Wat krijg ik er voor terug: Altijd gratis entree, bonnen kopen ipv munten: ¤0.83 voor een biertje ![]() ![]() | |
KUTKIND. | donderdag 9 augustus 2007 @ 15:46 |
- Wat doe je precies: Ik sta achter de bar in een club - Ben je tevreden over je loon en werkuren en maak je veel overuren Mag niet klagen over mij uren en ook cker niet over mijn loon, en overuren zitten er bij mij niet in.. - Vind je het erg te werken terwijl andere mensen vrije tijd hebben Nope, mijn werk is uitgaan, ik heb alleen maar ruimte en drink gratis !! - Wat vind je de positieve punten aan de job en welke de negatieve Positieve punten: Altyd lol, gezelligheid, goed betaalde baan, Negatieve: Myn stage lijdt er af en toe wel onder, je krijgt niet alleen de gezellige mensen aan de bar, maar ook de "niet gezellige" mensen. - Ben je zelfstandige of werk je in een zaak Club dus. - Ooit rare, bizarre of grappige dingen meegemaakt Vaak genoeg ! - Ooit een enorme blunder gemaakt Ooh, uitglijden over stukjes citroen etcc. | |
munst003 | maandag 24 maart 2008 @ 16:26 |
Beste mensen, bovenstaande site wordt binnekort opgeheven maar goed nieuws dezelfde gegevens kun je terug vinden op de volgende URL: http://www.alleweetjesopeenrij.nl Dus zou zeggen kom hier maar eens terug. | |
munst003 | maandag 24 maart 2008 @ 16:32 |
quote: ![]() Beste mensen, bovenstaande site wordt binnekort opgeheven maar goed nieuws dezelfde gegevens kun je terug vinden op de volgende URL: http://www.alleweetjesopeenrij.nl Dus zou zeggen kom hier maar eens terug. | |
munst003 | maandag 24 maart 2008 @ 16:33 |
quote: ![]() Beste mensen, bovenstaande site wordt binnekort opgeheven maar goed nieuws dezelfde gegevens kun je terug vinden op de volgende URL: http://www.alleweetjesopeenrij.nl Dus zou zeggen kom hier maar eens terug. | |
Blik | maandag 24 maart 2008 @ 16:42 |
Dankjewel dat je het 3 keer vermeld... | |
Erosjuhhh | maandag 24 maart 2008 @ 16:48 |
Beste mensen, bovenstaande site wordt binnekort opgeheven maar goed nieuws dezelfde gegevens kun je terug vinden op de volgende URL: http://www.alleweetjesopeenrij.nl Dus zou zeggen kom hier maar eens terug. ![]() | |
tim2308 | dinsdag 25 maart 2008 @ 02:07 |
Als we toch aan het linkspammen zijn, nog wat linkjes http://atleastcallmemiss.blogspot.com/ http://www/waiterrant.com http://www.billybilly.com en op http://del.icio.us/rcsmit/horeca vinden jullie al m'n horecabookmarks PS kennen jullie http://www.alleweetjesopeenrij.nl al? | |
hello_moto1992 | woensdag 26 maart 2008 @ 18:31 |
'k Snap niet dat je in een bar nogal weinig verdient, er wordt een megaomzet gemaakt met al dat bier! | |
RemcoW85 | dinsdag 1 juli 2008 @ 00:30 |
Nieuwe CAO vanaf vandaag van kracht. We gaan er allemaal 3,5% op vooruit, ole ![]() Voor de rest mag je gewoon net zo hard verkracht worden als normaal, maar dat krijg je met de horeca ![]() | |
tim2308 | dinsdag 1 juli 2008 @ 11:18 |
Hebben jullie de TV serie Hotel Babylon gezien? Ik kreeg dit weeekend de DVD box binnen en vind het echt keigaaf. En hebben jullie die SBS serie over NH Hoteles gevolgd? Best grappig om te zien, maar om nou 60 afleveringen met terugwerkende kracht te gaan bekijken... Ikzelf woon dus in Frankrijk en krijg zulke dingen veel te laat mee | |
PetervTegen | donderdag 16 juli 2009 @ 15:47 |
Ik werk in een luchcafe, met af en toe gezelschappen voor diner (>20 pers.) ik zit in de bediening en had nog wat vragen. -Tips en trucs voor het lopen met dienbladen in 1 hand -bestaan er nog iets van boeken ofzo over bediening in de horeca met omgangsregels enzo? - wat voor soort schorten/sloven dragen jullie (lange, korte, tot om je nek, tot heup (draag je shirt eroverheen dan of niet) thnx | |
tim2308 | donderdag 16 juli 2009 @ 18:04 |
Dienblad: Je maakt een draaglijn van je duim naar de muis van je duim en voor de rest steunt het blad op je vingers. De zware dingen het dichtst bij je lichaam en als het even kan geen fleesen op je dienblad Boeken: Kijk eens bij De Slegte, daar hebben ze verschillende leerboeken voor de Horeca. Sloof: ik draag geen sloof tijdens mijn werk. | |
Teeno | donderdag 16 juli 2009 @ 19:03 |
Is dit topic alleen voor bar/keuken/bedieningpersoneel of mag ik als portier ook wat verhalen delen ![]() | |
tim2308 | donderdag 16 juli 2009 @ 20:39 |
Tuurlijk! We zijn benieuwd? | |
Xummon | zaterdag 18 juli 2009 @ 22:41 |
- Wat doe je precies: afwassen, kelner, kok, keukenhulp, sommelier, onthaal, poetsen... Werk inde bediening/banqueting, bij van der Valk - Ben je tevreden over je loon en werkuren en maak je veel overuren Verschilt dus ontzettend, de ene keer draai ik overuren, overuren en overuren en de andere keer is het weer heel erg rustig (dit geld heel erg voor banqueting) - Vind je het erg te werken terwijl andere mensen vrije tijd hebben Ligt eraan, het is soms best wel moeielijk om afspraken met je vrienden te maken omdat die dus andere werktijden hebben. - Wat vind je de positieve punten aan de job en welke de negatieve de uren soms, en werken met sommige feestdagen ![]() - Ben je zelfstandige of werk je in een zaak werk bij van der Valk - Ooit rare, bizarre of grappige dingen meegemaakt genoeg, maar wat wil je ook met mijn collega's - Ooit een enorme blunder gemaakt wie niet | |
Brouw-Meester | maandag 21 december 2009 @ 21:41 |
leuk topic! Komen weer drukke dagen aan in de horeca dus even een kick;) - Wat doe je precies: afwassen, kelner, kok, keukenhulp, sommelier, onthaal, poetsen... Barpersoneel in een vrij luxe club, sta daar in een aparte ruimte "cocktailbar". Maak er dus cocktails maar er word ook gewoon bier enz geschonken door mij. - Ben je tevreden over je loon en werkuren en maak je veel overuren Prima, bijna altijd 2 nachten per weekend, de rest van de week kan ik me op studeren sporten en zelf uitgaan richten.... - Vind je het erg te werken terwijl andere mensen vrije tijd hebben Nee, vindt het werk supergezellig, veel bekenden enz. Daarbij heb ik doordeweeks tijd om uit te gaan. - Wat vind je de positieve punten aan de job en welke de negatieve Positief: Gezelligheid, loon negatief: finaal naar de tering zijn om zondag en de verstoring van je slaapritme - Ben je zelfstandige of werk je in een zaak in loondienst - Ooit rare, bizarre of grappige dingen meegemaakt Haha, kun je een boek overschrijven... Vooral het nazitten is bij ons erg berucht. - Ooit een enorme blunder gemaakt vast wel meerdere, enige die ik nog herinner was dat ik een biertje bij iemand uitserveerde, waarna dit biertje omviel. Ik een nieuwe halen "van het huis" valt dit biertje wee rom bij dezelfde gast/klant ![]() | |
Xummon | donderdag 26 augustus 2010 @ 22:25 |
werkt er verder niemand meer in de horeca ofzo ![]() | |
janatwork | vrijdag 27 augustus 2010 @ 01:54 |
Ik werk in de horeca ![]() | |
tim2308 | vrijdag 27 augustus 2010 @ 16:11 |
quote:Waar? Wat? Hoe lang? Vind je het leuk? Trouwens, ik ben een nieuwe horecaweblog gestart (al een hele poos terug) : http://www.crazywaiter.com ![]() | |
Xummon | vrijdag 27 augustus 2010 @ 19:49 |
sta nu sinds 4 maanden in de bar van het van der Valk hotel waar ik al 6 jaar werk. deze functie bevalt nog beter als de vorige, die ik gehad heb. lekker gezellig met de mensen aan de toog kletsen. vrij constante tijden, werk nu 4 dagen in de week van 16:00 tot circa 1:00 uur | |
numero_uno | zaterdag 28 augustus 2010 @ 15:47 |
- Wat doe je precies: afwassen, kelner, kok, keukenhulp, sommelier, onthaal, poetsen: Projectleider bij een eerder genoemd horeca project bureau te Maastricht ![]() - Ben je tevreden over je loon en werkuren en maak je veel overuren Ik trek 11 euro bruto p/u en daarvoor hoef ik vaak niks te doen - Vind je het erg te werken terwijl andere mensen vrije tijd hebben Nee, totaal niet. Ik vind het juist leuk om mensen een leuke vrije dag te bezorgen - Wat vind je de positieve punten aan de job en welke de negatieve Het werken met mensen, afwisseling, zelf bepalen wanneer ik werk. Werken op mooie grote evenementen. Negatieve dingen, de ellendige afbouw na een partij, incapabele PM's die alleen maar houvast aan hun briefje hebben en als er iets buiten valt totaal niet flexibel zijn - Ben je zelfstandige of werk je in een zaak In de zaak dus - Ooit rare, bizarre of grappige dingen meegemaakt Afgelopen Extrema Outdoor was ik barhoofd op Future Funk, en toen ik even een tank bier moest verwisselen moest ik even twee nueckende mensen verzoeken om zich ergens anders bezig te houden dan voor mijn laadklep ![]() - Ooit een enorme blunder gemaakt Echt grove blunders nooit, wel mijn voorraad volledig verkeerd ingeschat met Extrema waardoor ik opeens een aardig bierpaniekje had en Bavaria was niet direct beschikbaar ![]() | |
song | zondag 29 augustus 2010 @ 21:14 |
Ik zou best een bijbaan in de horeca willen, maar alle vaardigheden zoals met drie borden lopen enz. beheers ik niet. Meestal zoekt men wel personeel dat dergelijke ervaring heeft. Maar je moet toch ergens beginnen. Hoe kan ik die vaardigheden krijgen als ik om diezelfde reden nergens aangenomen word? Hoe hebben jullie het geleerd? | |
tim2308 | maandag 30 augustus 2010 @ 01:23 |
quote:Bij een (horeca)uitzendbureau beginnen. Daar krijg je vaak een introductiecursus. Of via een kennis je ergens naar binnen 'werken'. Succes! | |
Xummon | maandag 30 augustus 2010 @ 01:46 |
quote:je hoeft als nieuweling echt niet direct 3 borden meteen op je te nemen hoor, bij de meeste plekken zul je heus wel ingewerkt worden | |
numero_uno | maandag 30 augustus 2010 @ 10:06 |
quote:Los van het feit dat even stoeien met borden binnen 3 minuten geleerd is ![]() | |
lubje25 | maandag 30 augustus 2010 @ 11:03 |
quote:Neem 3 borden en een paar sinasappels, als je daarmee kunt lopen is het voor de rest een koud kunstje ![]() | |
janatwork | maandag 6 september 2010 @ 01:56 |
quote:nu 5 jaar, begonnen als afwasser in een brasserie nu via wat omzwervingen chef-kok. Ik regel ook een groot deel van de reorganisatie van het a la carte restaurant naar party centrum en ga daarna ergens anders weer gewoon koken. Wat mij betreft heb ik toch wel 1 van de leukste banen die ik kan bedenken. Aan de ene kant heel erg praktisch en uitvoerend aan de andere kant heel veel papier werk en management taken. | |
tim2308 | dinsdag 7 september 2010 @ 12:13 |
quote:Van afwasser tot chefkok zonder (horeca)opleiding? Respect! | |
Xummon | dinsdag 7 september 2010 @ 19:38 |
hoe zit het met jullie diensten?? allemaal enigzins een beetje dezelfde tijden of toch heel erg verschillend????? ik heb 4 diensten van 16:00 tot 1:00 uur in de week, en soms waar nodig is draai ik een extra dag mee.\ om de week weekend dienst. mooie is dat ik vanaf komende week, samen met mijn collega die de andere 3 dagen in de bar staat, zelf ons roosten mag gaan maken. dus weet nu grotendeels wat mijn werkdagen worden. rooster moet natuurlijk wel nog door mijn chef goedgekeurd worden, en een eventuele extra werkdag kan er altijd, in overleg, bijkomen. | |
janatwork | woensdag 8 september 2010 @ 01:29 |
quote:Hard werken en goed opletten, en je komt een heel eind. Ondertussen wel mijn basis kok diploma gehaald, maar toen was ik al chef kok geweest, en als ik tijd heb ga ik mijn zelfstandig werkende kok ook nog wel eens halen. quote:Heel wisselend maar grofweg van 10:00 tot 10:00 | |
tim2308 | woensdag 8 september 2010 @ 11:53 |
quote:Het SVH heeft/had een route waarmee je je diploma kan verkrijgen door een dossier samen te stellen met je werkevrvaring. Wellicht interesant voor jou Ik werk altid van 16.00 tot 24.00 Wel leker een vast werkschema, alleen je ziet je vrienden weinig | |
janatwork | maandag 13 september 2010 @ 13:46 |
quote:De SVH is onlangs gestopt met het aanbieden van koksdiploma's dat moet tegenwoordig allemaal via het ROC. Het weinig zien van vrienden is en blijft lastig. Beste tip blijft natuurlijk veel vrienden maken onder collega's! | |
Xummon | woensdag 15 september 2010 @ 02:42 |
net een groep ieren in de bar gehad, geweldigde gasten. zeker 5 keer een laatste ronde aan ze gegeven (ach moest toch nog vanalles poetsen, dus dan mogen ze ook blijven zitten) | |
janatwork | vrijdag 17 september 2010 @ 02:13 |
quote:Niets mis met mensen die lekker aan t door drinken zijn bijschenken! vervelender zijn de gasten die met hun halve biertje, de tl balken aan en de muziek uit nog blijven plakken... | |
Xummon | vrijdag 17 september 2010 @ 02:23 |
quote:vond het ook niet erg aangezien ik nog zeker een tijdje nodig had om op te ruimen. in tegenstelling tot vandaag, had om 0.30 uur al mijn taken al gedaan, op 2 man na alle gasten afgerekend, komt er nog een koppeltje die vroeg of ze iets mochten drinken. mensen nog een drankje gegeven. na tijdje rekenden andere mensen af vraag die gast of ze nog een rondje mogen. ik, helaas meneer het is 1.00 en dan sluit deze bar, kijk die gast op zijn horloge, komt ie met het antwoord, ja maar het is pas 1 minuut voor 1.00 | |
janatwork | zaterdag 18 september 2010 @ 15:27 |
quote:Gasten die geen "nee" begrijpen zijn verschrikkelijk. Regelmatig met afstudeerborrels last van. Nadat duidelijk de laatste ronde en de tap is toe, is geroepen nog bier bestellen. En dan boos worden als je het ze weigerd. Gastvrijheid in de horeca is erg belangrijk. Maar als gasten zich niet als gast gedragen maar als klein kind dan houd het snel op. |