abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_24428206
- Wat doe je precies: afwassen, kelner, kok, keukenhulp, sommelier, onthaal, poetsen...
Van alles, van het bakken van de producten, helpen van de gasten tot het schoonmaken van het terrein of het schoonmaken van de lobby, Ik werk bij McDonalds.

- Ben je tevreden over je loon en werkuren en maak je veel overuren
Ik verdien ongeveer 8.75 euro bruto per uur, op zondag en feestdagen komt daar 50 procent boven op. Dus ja ik ben er wel tevreden mee.

- Vind je het erg te werken terwijl andere mensen vrije tijd hebben
Nee, ik ben dol op werken, houd me van de straat
- Wat vind je de positieve punten aan de job en welke de negatieve
positief, de collega's, negatief soms onderbezetting

- Ben je zelfstandige of werk je in een zaak
ik werk in een zaak (McDonalds).

- Ooit rare, bizarre of grappige dingen meegemaakt
Junks in de wc's die zichzelf uitgebreid aan het wassen zijn, fouten die andere mensen soms maken, sommige personen.

- Ooit een enorme blunder gemaakt
meer dan genoeg.
pi_24428235
quote:
Op donderdag 6 januari 2005 10:11 schreef Delenlill het volgende:
- Ben je tevreden over je loon en werkuren en maak je veel overuren
Ik verdien ongeveer 8.75 euro bruto per uur, op zondag en feestdagen komt daar 50 procent boven op. Dus ja ik ben er wel tevreden mee.
Betaalt de Mac zoveel per uur excl. reserveringen? Functiegroep 3 dus. En ook nog zondagstoeslag??? Wow!
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
pi_24430331
Wat doe je precies: afwassen, kelner, kok, keukenhulp, sommelier, onthaal, poetsen...
- Kok (zelfst.)
- Ben je tevreden over je loon en werkuren en maak je veel overuren
-Totaal niet verdien maar 6euri en krijg geeneens fooi

- Vind je het erg te werken terwijl andere mensen vrije tijd hebben
-soms wel soms niet alleen een weekendje vrij zit er bij mijn baas niet bij..

- Wat vind je de positieve punten aan de job en welke de negatieve
Pos: Gezellig met collega`s, leer zeer veel mensen kennen, kan een hoop leren van me chef
Neg: geen fooi, weinig salaris, geen kans om me vakantiedagen op te nemen, veel druk (chef EN baas)

- Ben je zelfstandige of werk je in een zaak
Restaurant

- Ooit rare, bizarre of grappige dingen meegemaakt
heb je een uurtje??
- Ooit een enorme blunder gemaakt?
zal vast wel, kan het alleen niet herinneren

Oftewel! als er nog iemand werk voor me heeft in Schiedam of Rotterdam? GRAAG!!!
Keep on Tripp'n
pi_24431309
ik neem aan dat je dat 'zelfstandig' er zelf bij verzint, maar als gediplomeerd zelfstandig werkend kok hoor je wel iets meer te vangen dan 6 euro het uur.
teach them how to fish, not catch the damn things for them. -> www.google.nl
pi_24444118
Zelfstandig werkend kok / chefkok (zonder medewerkers) is functiegroep V (5) = minimaal 9,88 per uur bruto
Chefkok klein restaurant is functiegroep VII (7) = 12,19 per uur bruto

Beide (en vele andere functies) dus na te kijken op http://www.cao-horeca.nl/ltbjan2003definitief.pdf en op http://www.horecalink.nl/modules.php?name=Downloads (wel eerst registreren) -> lonen / salaris -> Handboek Referentiefuncties
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
pi_24449099
ok dat zelfst. klopt misschien nog niet helemaal (ik moet nog 1 examen doen) maar ik werk al 1.5half jaar daar en nog steeds dit dus ik wil gewoon weg daarzo!
ik woon op mezelf en moet dus eerst iets anders hebben.

Durf de stap nog niet te nemen op dit moment..
ik wil gewoon een job tot volgend schooljaar en dan wil ik naar de HBO..
Keep on Tripp'n
pi_25715553
Om dit topic maar even in leven te blazen en voort te borduren op het andere topic: Wat is de langste dag dat je hebt gewerkt? Ik ben een mietje, 13,5 uur is mijn max - afgelopen weekend bij Indoor Brabant.
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
  donderdag 24 maart 2005 @ 20:52:34 #33
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_25715805
48 uur achter elkaar met 2 uur slapen.
overdag opening en snacht''s afwassen en hapjes klaar maken eindelijk kunnen slapen en na 2 uur gaat de drukkerij er onder werken dus weg nacht rust
pi_25717478
Hmm, ik ben sinds 2 jaar part-time kok in een eetcafe. Niveau is net ietsje meer dan normaal eetcafe, dus niet een kaart voor sate en tosti's. Maar goed, verdien er niet genoeg mee, maar vind het voornamelijk leuk werk, gezellige collega's. Ernaast werk ik part-time als security, wat veel beter verdient en waarbij ik eigenlijk betaald studeer of Fok! de hele dag. Mijn langste dag gaat waarschijnlijk richting de 30 uur, ooit een keer in de knoop gezeten met beide baantjes. Dan maar na sluit restaurant door naar security in de nacht en in de ochtend weer koken. Maakt me eigenlijk niet zoveel uit, hou ik ergens anders weer tijd over...
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
pi_25730972
mijn langste werkdag was 16 uur, maar dat was voor twee verschillende werkgevers
  vrijdag 25 maart 2005 @ 14:57:52 #36
111575 lubje25
lubjes' stash do not nick
pi_25733093
niet heel opzienbarend maar heb eens 7 dagen achtereen 15 a 16 uur per dag gewerkt. Dat was me het weekje wel. Het was trouwens catering op een soort beurs van tuindingen. Midden in de zomer, midden in een bos met leuke collega's en een goede baas. Heerlijk
Donder op man, ik pak gewoon mijn klomp
pi_25759751
Ik werk achter de bar op allerlei evenementen en feesten, van Dance Valley tot Straatraces en van In Control tot Q-Base. Ik kan me niet voorstellen dat er een leuker baantje bestaat. Het verdient slecht (7 euro per uur, ook nachtwerk) maar toch is het super. Voor mij zijn het gratis feestjes waar ik met mijn vrienden werk.
Ik maak geen fouten. Ik beperk mij tot blunders.
  zondag 27 maart 2005 @ 06:32:00 #38
67385 ROG
Go on, say it.
pi_25775002
quote:
Op zaterdag 26 maart 2005 16:46 schreef poebeertjuh het volgende:
Ik werk achter de bar op allerlei evenementen en feesten,
Welke werkgever? Freejobz o.i.d. waarschijnlijk?
pi_25806076
quote:
Op zondag 27 maart 2005 06:32 schreef ROG het volgende:

[..]

Welke werkgever? Freejobz o.i.d. waarschijnlijk?
Nee, het werk achter de bar niet. Ik werk wel voor Freejobz, maar dat is vaak vooral voedsel bereiden en verkopen op beurzen etc.
Ik maak geen fouten. Ik beperk mij tot blunders.
  maandag 28 maart 2005 @ 15:42:31 #40
62913 Blik
The one and Only!
pi_25807341
een keer van 9 uur sochtends t/m 5 uur 's nachts gewerkt, wel met 2 uur pauze. Is dus 18 uur
pi_25807731
quote:
Op woensdag 5 januari 2005 16:08 schreef ROG het volgende:

[..]

Waarschijnlijk wel.
heeey drankenpantry maatje...jij ook hier?? hahaha
"playing bass is totally not gay", says he who shaves his balls twice a day
  maandag 28 maart 2005 @ 18:18:03 #42
67385 ROG
Go on, say it.
pi_25811060
quote:
Op maandag 28 maart 2005 15:58 schreef RageAgainstBullshit het volgende:

[..]

heeey drankenpantry maatje...jij ook hier?? hahaha
Gááást!
pi_26842325
Zo, eindelijk een brancheorganisatie (in dit geval detailhandel) die zegt dat 1600 à 1700 te weinig is. Hopelijk laat de horecabranche ook iets van zich horen!!!
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
  zaterdag 14 mei 2005 @ 12:24:13 #44
67385 ROG
Go on, say it.
pi_27001172
quote:
Op maandag 9 mei 2005 01:10 schreef tim2308 het volgende:
Zo, eindelijk een brancheorganisatie (in dit geval detailhandel) die zegt dat 1600 à 1700 te weinig is. Hopelijk laat de horecabranche ook iets van zich horen!!!
Alsof je er iets aan hebt met een nul-urencontract...
pi_27002703
Ja, want het uursalaris gaat omhoog, dus het maandinkomen ook.

Feit is gewoon dat de horeca CAO een slechte CAO is. Waar ik werkte zijn ook altijd brandweermannen aanwezig. Met kerst hadden de heren 300% Ik bedoel maar... Probleem is alleen dat Nederland geen eetcultuur heeft waardoor men gewend is om veel uit te geven aan eten cq. drinken....
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
pi_27121477
Oke ik mag een avondje gaan proefwerken in een restaurantje in Eindhoven....ik heb geen ervaring in de horeca, maar ik zal natuurlijk op de proef gesteld worden. Kan iemand mij vertellen wat ik hiervan kan/moet verwachten? Ben 22 dus oud zat, maar toch zullen er dingen zijn die ik over het hoofd zie omdat ik geen horeca-ervaring heb. Alvast bedankt!
  woensdag 18 mei 2005 @ 17:17:14 #47
111575 lubje25
lubjes' stash do not nick
pi_27121811
Wat voor restaurant is het, wat voor keuken, is het duur?
Donder op man, ik pak gewoon mijn klomp
  woensdag 18 mei 2005 @ 17:19:19 #48
111575 lubje25
lubjes' stash do not nick
pi_27121870
quote:
Op zaterdag 14 mei 2005 12:24 schreef ROG het volgende:

[..]

Alsof je er iets aan hebt met een nul-urencontract...
Dat mag toch niet meer sinds de flexwet?
Donder op man, ik pak gewoon mijn klomp
pi_27122899
quote:
Op woensdag 18 mei 2005 17:06 schreef Ikook het volgende:
Oke ik mag een avondje gaan proefwerken in een restaurantje in Eindhoven....ik heb geen ervaring in de horeca, maar ik zal natuurlijk op de proef gesteld worden. Kan iemand mij vertellen wat ik hiervan kan/moet verwachten? Ben 22 dus oud zat, maar toch zullen er dingen zijn die ik over het hoofd zie omdat ik geen horeca-ervaring heb. Alvast bedankt!
Welkom in de gezelligste branche van Nederland: de horeca!!. Het zal lastig zijn om je in één topic een complete horecacursus te geven. Maar http://members.home.nl/hmunster/homepage.htm en in het bijzonder http://members.home.nl/hmunster/serveren.htm is een goed begin

Maar zoals een PM het ooit zei bij de briefing: Eigenlijk hoef je maar één ding te kunnen vriendelijk zijn.

Succes!
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
pi_27123756
Tim 2308, bedankt! Ik ga eens even kijken op die sites.....:)
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')