abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 16 november 2004 @ 18:04:35 #1
105759 ZedKet
I'm Minster Stewy...
pi_23357321
Nou ik hoop dat dit topic wat word. Graag hier je ervaringen uitwissel in verband met het werken in de horeca. Misschien dat we hier leuker ervaringen kunnen vertellen enzo.

- Wat doe je precies: afwassen, kelner, kok, keukenhulp, sommelier, onthaal, poetsen...
- Ben je tevreden over je loon en werkuren en maak je veel overuren
- Vind je het erg te werken terwijl andere mensen vrije tijd hebben
- Wat vind je de positieve punten aan de job en welke de negatieve
- Ben je zelfstandige of werk je in een zaak
- Ooit rare, bizarre of grappige dingen meegemaakt
- Ooit een enorme blunder gemaakt
...

Wel hier kan je het allemaal kwijt.

Ik ben enkele maanden geleden gestart in een bisto waar ongeveer 20 man personeel werkt, als afwasser. Momenteel ben ik in opleiding voor de desserts, en zal ik binnen een maand of 2-3 verantwoordelijk worden voor de desserts. Ik vind het een leuke job en het geeft mij veel voldoening! Ik vind het helemaal niet erg in het weekend te werken, en ik ben zeker niet vies om wat overuren te maken omdat ik jong ben en de extra centen dus wel goed kan gebruiken Ik vind het altijd wel grappig als de mensen vragen of ze het overgebleven vlees mee naar huis mogen namen voor "de hond". En ik verschiet er soms van hoeveel mensen op 1 avond durven uitgeven als ik onze kelners bezig hoor

[ Bericht 0% gewijzigd door ZedKet op 16-11-2004 19:20:46 ]
I'm Minster Stewy...
  dinsdag 16 november 2004 @ 18:27:45 #2
62913 Blik
The one and Only!
pi_23357822
quote:
Op dinsdag 16 november 2004 18:04 schreef ZedKet het volgende:
- Wat doe je precies: afwassen, kelner, kok, keukenhulp, sommelier, onthaal, poetsen...
- Ben je tevreden over je loon en werkuren en maak je veel overuren
- Vind je het erg te werken terwijl andere mensen vrije tijd hebben
- Wat vind je de positieve punten aan de job en welke de negatieve
- Ben je zelfstandige of werk je in een zaak
- Ooit rare, bizarre of grappige dingen meegemaakt
- Ooit een enorme blunder gemaakt
...
Ik werk al vanaf begin februari bij een café in Den Bosch genaamd Zomers & Zomers. We verhuren stepjes en dat zorgt altijd voor een hoop extra mensen in de zaak. Ik werk op zaterdagmiddag in de (kleine) keuken die we hebben en als ober op de drukke momenten. Ik verdien netjes, ongeveer 7,50 per uur incl. fooi en ik werk alleen op zaterdagmiddag omdat ik nog studeer. Ik heb vaak zat blunders gemaakt, zoals bijvoorbeeld een nog bevroren tosti meegeven of 2 tosti's door elkaar halen zodat 2 mensen van 2 tosti's 1 helft kreeg etc... Dat wil wel eens gebeuren als het chaos is.
Ik heh het in ieder geval hartstikke naar mijn zin, ik loop nu stage en zou eigenlijk niet meer hoeven te werken ivm stagevergoeding, maar ik doe het graag.
pi_23357833
Bistro bebebe boring... In een kroeg of disco achter een bar is pas echt lachen !
pi_23358772
Ik werk nu zo'n 2,5 jaar in de horeca(sinds mijn 15e) en vind het nog steeds super. Heb in verschillende bedrijven gewerkt en meestal als kelner/ober. Nooit problemen gehad met het werken in het weekend ofzo. Ben nu werkzaam in Restaurant. Komen vaak grote groepen om feestjes te vieren. Probleem is eigenlijk dat ik nu naar iets vast op zoek ben alleen is nogal lastig omdat er nu in november weinig te beleven is in zeeland
pi_23977503
- Wat doe je precies: afwassen, kelner, kok, keukenhulp, sommelier, onthaal, poetsen...
Ik werk via een landelijk horecauitzendbureau als kelner voor met name partycateraars, al dan niet op vaste locatie. Dit varieert van simpele openingen tot partijen voor het koninklijk huis en de regering.

- Ben je tevreden over je loon en werkuren en maak je veel overuren
Ik verdien 8,42 bruto per uur; dat is functiegroep 2. Eigenlijk moet ik functiegroep 3 hebben omdat we gastencontacten hebben (*) en wat functiejaren erbij mag ook wel, maar helaas, het zij zo. Ik werk gemiddeld 42 uur per week, maar ben ongeveer 60-70 uur per week van huis omdat ik landelijk werk en veel (onbetaald) moet reizen, wachten en nazitten.

- Vind je het erg te werken terwijl andere mensen vrije tijd hebben
Nee, ben dan ook erg blij dat ik met kerst mag werken. Al die stomme feestdagen...

- Wat vind je de positieve punten aan de job en welke de negatieve
Pos: veel afwisseling, leuke gasten, leuke collega's
Neg: veel tijdlekkage door reizen en wachten, laag salaris, ombouwen en afcateren

- Ben je zelfstandige of werk je in een zaak
Freelance via een uitzendbureau

- Ooit rare, bizarre of grappige dingen meegemaakt

- Ooit een enorme blunder gemaakt
Op een belangrijke partij H.K.H. Maxima laten wachten op koffie omdat ik bezig was met een andere gast. Pas toen ik goed keek, zag ik dat het H.K.H. Maxima was en was ik blij dat er geen bobo van de partycateraar aanwezig was. Gelukkig vatte ze het goed op...

(*) Zie het referentiehandboek, te downlaoden op http://www.horecalink.nl/ (wel even registreren)
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
pi_23986907
werk achter de bar.
In een club in Arnhem
2 tot 3 nachten per week, gemiddeld zo'n 6 uur per week.
verdien officieel 6,90 per uur. Officieel...
Soms maak ik wel 's wat overuren, als 't druk is bijvoorbeeld of een collega ziek is.
Ik baal er niet van dat ik moet werken wanneer de rest vrij is, zij vermaken zich. Ik mezelf ook. Zij kopen bier/drank, ik pak het. Zij krijgen niet betaald, ik wel.

Daarnaast worden, als je bedrijfslijder de juiste mensen aanneemt, je collega's ook vrienden waarmee je als je 's vrij bent 'n biertje mee kunt gaan drinken.
Het leukste zijn nog feestdagen zoals 5 mei en Kon.dag, en bijvoorbeeld carnaval aan de rijn. Dat zijn echt de leuke dingen.

Al-met-al blijf ik dit doen totdat ik of afgestudeerd ben, of echt een hele mooie (bij)baan ergens heb gevonden wat aansluit bij mijn studie.
hij kan altijd nog bacardi gaan serveren in het cafe van Lock, Stock and Two Smoking Barrels
  zondag 2 januari 2005 @ 01:11:28 #7
67385 ROG
Go on, say it.
pi_24348516
quote:
Op dinsdag 14 december 2004 22:33 schreef tim2308 het volgende:
- Wat doe je precies: afwassen, kelner, kok, keukenhulp, sommelier, onthaal, poetsen...
Ik werk via een landelijk horecauitzendbureau als kelner voor met name partycateraars, al dan niet op vaste locatie. Dit varieert van simpele openingen tot partijen voor het koninklijk huis en de regering.
Geaccrediteerd?
pi_24348936
Yep.... goedgekeurd dus door de AIVD. Jij ook? Waar werk je dan voor?
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
  zondag 2 januari 2005 @ 01:38:54 #9
67385 ROG
Go on, say it.
pi_24348962
quote:
Op zondag 2 januari 2005 01:37 schreef tim2308 het volgende:
Yep.... goedgekeurd dus door de AIVD. Jij ook? Waar werk je dan voor?
Dezelfde baas, andere vestiging.
pi_24349095
Nu ga ik wel heel nieuwschierig worden haha De vraag van hoe je weet wie mijn baas is, heb ik al opgelost, maar wie jij bent is me nog even een raadsel.... - ik weet inmiddels wel voor welke vestiging je werkt!

[ Bericht 22% gewijzigd door tim2308 op 02-01-2005 01:56:18 ]
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
pi_24349168
T lijkt me wel gaaf om als ober te werken, dus: Terugvindtpost . Is overigens als bijbaan, ben de supermarkt beetje zat
pi_24349230
- Wat doe je precies: afwassen, kelner, kok, keukenhulp, sommelier, onthaal, poetsen...

Op dit moment niets, verder afwasser en keukenhulp geweest.

- Ben je tevreden over je loon en werkuren en maak je veel overuren

Was ik altijd wel tevreden mee mja dat kwam veelal door de fooien

- Vind je het erg te werken terwijl andere mensen vrije tijd hebben

Nee; dat zijn juist de dagen dat ik graag wil werken

- Wat vind je de positieve punten aan de job en welke de negatieve

Positief is dat je meestal gratis kan eten, negatief; het is dag in dag uit het zelfde. (qua koken dan enzo)

- Ben je zelfstandige of werk je in een zaak

ik werkte in een zaak.

- Ooit rare, bizarre of grappige dingen meegemaakt

Sorry niets dat ik me kan herinneren, wel dat ik moest werken toen ik snot en snot verkouden was en zat te janken en snotteren (niet omdat ik niet wilde werken maar omdat ik ziek was)

- Ooit een enorme blunder gemaakt

Nee; wederom iets wat ik me niet kan/wil herinneren... hehe
The people who lost my respect will never get a capital letter for their name again.
Like trump...
  zondag 2 januari 2005 @ 02:00:37 #13
67385 ROG
Go on, say it.
pi_24349275
quote:
Op zondag 2 januari 2005 01:47 schreef tim2308 het volgende:
Nu ga ik wel heel nieuwschierig worden haha De vraag van hoe je weet wie mijn baas is, heb ik al opgelost, maar wie jij bent is me nog even een raadsel.... - ik weet inmiddels wel voor welke vestiging je werkt!


Die partij met Maxima, laat me raden: feest van Mabel en Friso?
pi_24349317
Jij mag nooit meer raden!
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
  zondag 2 januari 2005 @ 02:09:10 #15
67385 ROG
Go on, say it.
pi_24349403
quote:
Op zondag 2 januari 2005 01:53 schreef Sport_Life het volgende:
T lijkt me wel gaaf om als ober te werken, dus: Terugvindtpost . Is overigens als bijbaan, ben de supermarkt beetje zat
Probeer een horeca-uitzendbureau, lekker divers. En heel leuk werk.
  zondag 2 januari 2005 @ 02:10:50 #16
67385 ROG
Go on, say it.
pi_24349428
quote:
Op zondag 2 januari 2005 02:04 schreef tim2308 het volgende:
Jij mag nooit meer raden!
Je was ook bij 't diner van Balkenende ter afsluiting van EU2004 geloof ik?
pi_24349480
Ik weet het eigenlijk niet. Ik heb een keer Chinezen gehad, een keer EUMED(-intarine) en een keer Powell.
Vervelend is alleen dat ik niet weet wie jij bent... Ik kan daar altijd slecht tegen...
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
  zondag 2 januari 2005 @ 02:22:14 #18
67385 ROG
Go on, say it.
pi_24349564
quote:
Op zondag 2 januari 2005 02:14 schreef tim2308 het volgende:
Vervelend is alleen dat ik niet weet wie jij bent... Ik kan daar altijd slecht tegen...
Gewoon een collega.
  woensdag 5 januari 2005 @ 13:19:27 #19
26742 The-1
kingkong aint got shit on me!
pi_24410077
3 avonden per week (do, vrij, za) achter de bar in een Nachtcafe in Breda, erg gezellig, verdiend goed, en altijd feest

[ Bericht 2% gewijzigd door The-1 op 05-01-2005 13:23:52 (typo) ]
The Innovator of Violence
  woensdag 5 januari 2005 @ 14:04:47 #20
62913 Blik
The one and Only!
pi_24410843
quote:
Op woensdag 5 januari 2005 13:19 schreef The-1 het volgende:
3 avonden per week (do, vrij, za) achter de bar in een Nachtcafe in Breda, erg gezellig, verdiend goed, en altijd feest
nachtwacht?
pi_24411382
@Rog, moet jij in februari ook naar dat roemruchte tennistoernooi?
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
  woensdag 5 januari 2005 @ 16:08:30 #22
67385 ROG
Go on, say it.
pi_24413013
quote:
Op woensdag 5 januari 2005 14:33 schreef tim2308 het volgende:
@Rog, moet jij in februari ook naar dat roemruchte tennistoernooi?
Waarschijnlijk wel.
pi_24421704
quote:
Op zondag 2 januari 2005 02:09 schreef ROG het volgende:

[..]

Probeer een horeca-uitzendbureau, lekker divers. En heel leuk werk.
hmm waar vindt je zoiets?
  woensdag 5 januari 2005 @ 23:29:25 #24
67385 ROG
Go on, say it.
pi_24421900
quote:
Op woensdag 5 januari 2005 23:22 schreef Beroepsgokker het volgende:

[..]

hmm waar vindt je zoiets?
In grote steden, steden met een hotelschool.

www.miseenplace.nl
www.horeca-uitzendbureau.nl
www.tene.nl
pi_24424513
van IT werk naar de horeca gegaan

IT was te veel stress zonder vaste contract
in de zomer overgestapt dus (had 5 jaar ervoor al 2 jaar part time ervaring)

-Ik maak zeer veel uren zonder betaald te krijgen
-weinig vakantiedagen , ook werken met kerst en weekend
-weinig collegas
-niet echte carrierevooruitgang

+betaald gemiddeld tot goed (fooi onbelast :p) maja je maakt veel overuren
+goed te eten en te drinken , eet daar 6 dagen per week dus je bespaart veel
+werk midden in de stad dus je kan altijd even weg om iets te kopen
+Je begint later dan kantoorwerk (ik ben geeeen ochtend mens)
pi_24428206
- Wat doe je precies: afwassen, kelner, kok, keukenhulp, sommelier, onthaal, poetsen...
Van alles, van het bakken van de producten, helpen van de gasten tot het schoonmaken van het terrein of het schoonmaken van de lobby, Ik werk bij McDonalds.

- Ben je tevreden over je loon en werkuren en maak je veel overuren
Ik verdien ongeveer 8.75 euro bruto per uur, op zondag en feestdagen komt daar 50 procent boven op. Dus ja ik ben er wel tevreden mee.

- Vind je het erg te werken terwijl andere mensen vrije tijd hebben
Nee, ik ben dol op werken, houd me van de straat
- Wat vind je de positieve punten aan de job en welke de negatieve
positief, de collega's, negatief soms onderbezetting

- Ben je zelfstandige of werk je in een zaak
ik werk in een zaak (McDonalds).

- Ooit rare, bizarre of grappige dingen meegemaakt
Junks in de wc's die zichzelf uitgebreid aan het wassen zijn, fouten die andere mensen soms maken, sommige personen.

- Ooit een enorme blunder gemaakt
meer dan genoeg.
pi_24428235
quote:
Op donderdag 6 januari 2005 10:11 schreef Delenlill het volgende:
- Ben je tevreden over je loon en werkuren en maak je veel overuren
Ik verdien ongeveer 8.75 euro bruto per uur, op zondag en feestdagen komt daar 50 procent boven op. Dus ja ik ben er wel tevreden mee.
Betaalt de Mac zoveel per uur excl. reserveringen? Functiegroep 3 dus. En ook nog zondagstoeslag??? Wow!
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
pi_24430331
Wat doe je precies: afwassen, kelner, kok, keukenhulp, sommelier, onthaal, poetsen...
- Kok (zelfst.)
- Ben je tevreden over je loon en werkuren en maak je veel overuren
-Totaal niet verdien maar 6euri en krijg geeneens fooi

- Vind je het erg te werken terwijl andere mensen vrije tijd hebben
-soms wel soms niet alleen een weekendje vrij zit er bij mijn baas niet bij..

- Wat vind je de positieve punten aan de job en welke de negatieve
Pos: Gezellig met collega`s, leer zeer veel mensen kennen, kan een hoop leren van me chef
Neg: geen fooi, weinig salaris, geen kans om me vakantiedagen op te nemen, veel druk (chef EN baas)

- Ben je zelfstandige of werk je in een zaak
Restaurant

- Ooit rare, bizarre of grappige dingen meegemaakt
heb je een uurtje??
- Ooit een enorme blunder gemaakt?
zal vast wel, kan het alleen niet herinneren

Oftewel! als er nog iemand werk voor me heeft in Schiedam of Rotterdam? GRAAG!!!
Keep on Tripp'n
pi_24431309
ik neem aan dat je dat 'zelfstandig' er zelf bij verzint, maar als gediplomeerd zelfstandig werkend kok hoor je wel iets meer te vangen dan 6 euro het uur.
teach them how to fish, not catch the damn things for them. -> www.google.nl
pi_24444118
Zelfstandig werkend kok / chefkok (zonder medewerkers) is functiegroep V (5) = minimaal 9,88 per uur bruto
Chefkok klein restaurant is functiegroep VII (7) = 12,19 per uur bruto

Beide (en vele andere functies) dus na te kijken op http://www.cao-horeca.nl/ltbjan2003definitief.pdf en op http://www.horecalink.nl/modules.php?name=Downloads (wel eerst registreren) -> lonen / salaris -> Handboek Referentiefuncties
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
pi_24449099
ok dat zelfst. klopt misschien nog niet helemaal (ik moet nog 1 examen doen) maar ik werk al 1.5half jaar daar en nog steeds dit dus ik wil gewoon weg daarzo!
ik woon op mezelf en moet dus eerst iets anders hebben.

Durf de stap nog niet te nemen op dit moment..
ik wil gewoon een job tot volgend schooljaar en dan wil ik naar de HBO..
Keep on Tripp'n
pi_25715553
Om dit topic maar even in leven te blazen en voort te borduren op het andere topic: Wat is de langste dag dat je hebt gewerkt? Ik ben een mietje, 13,5 uur is mijn max - afgelopen weekend bij Indoor Brabant.
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
  donderdag 24 maart 2005 @ 20:52:34 #33
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_25715805
48 uur achter elkaar met 2 uur slapen.
overdag opening en snacht''s afwassen en hapjes klaar maken eindelijk kunnen slapen en na 2 uur gaat de drukkerij er onder werken dus weg nacht rust
pi_25717478
Hmm, ik ben sinds 2 jaar part-time kok in een eetcafe. Niveau is net ietsje meer dan normaal eetcafe, dus niet een kaart voor sate en tosti's. Maar goed, verdien er niet genoeg mee, maar vind het voornamelijk leuk werk, gezellige collega's. Ernaast werk ik part-time als security, wat veel beter verdient en waarbij ik eigenlijk betaald studeer of Fok! de hele dag. Mijn langste dag gaat waarschijnlijk richting de 30 uur, ooit een keer in de knoop gezeten met beide baantjes. Dan maar na sluit restaurant door naar security in de nacht en in de ochtend weer koken. Maakt me eigenlijk niet zoveel uit, hou ik ergens anders weer tijd over...
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
pi_25730972
mijn langste werkdag was 16 uur, maar dat was voor twee verschillende werkgevers
  vrijdag 25 maart 2005 @ 14:57:52 #36
111575 lubje25
lubjes' stash do not nick
pi_25733093
niet heel opzienbarend maar heb eens 7 dagen achtereen 15 a 16 uur per dag gewerkt. Dat was me het weekje wel. Het was trouwens catering op een soort beurs van tuindingen. Midden in de zomer, midden in een bos met leuke collega's en een goede baas. Heerlijk
Donder op man, ik pak gewoon mijn klomp
pi_25759751
Ik werk achter de bar op allerlei evenementen en feesten, van Dance Valley tot Straatraces en van In Control tot Q-Base. Ik kan me niet voorstellen dat er een leuker baantje bestaat. Het verdient slecht (7 euro per uur, ook nachtwerk) maar toch is het super. Voor mij zijn het gratis feestjes waar ik met mijn vrienden werk.
Ik maak geen fouten. Ik beperk mij tot blunders.
  zondag 27 maart 2005 @ 06:32:00 #38
67385 ROG
Go on, say it.
pi_25775002
quote:
Op zaterdag 26 maart 2005 16:46 schreef poebeertjuh het volgende:
Ik werk achter de bar op allerlei evenementen en feesten,
Welke werkgever? Freejobz o.i.d. waarschijnlijk?
pi_25806076
quote:
Op zondag 27 maart 2005 06:32 schreef ROG het volgende:

[..]

Welke werkgever? Freejobz o.i.d. waarschijnlijk?
Nee, het werk achter de bar niet. Ik werk wel voor Freejobz, maar dat is vaak vooral voedsel bereiden en verkopen op beurzen etc.
Ik maak geen fouten. Ik beperk mij tot blunders.
  maandag 28 maart 2005 @ 15:42:31 #40
62913 Blik
The one and Only!
pi_25807341
een keer van 9 uur sochtends t/m 5 uur 's nachts gewerkt, wel met 2 uur pauze. Is dus 18 uur
pi_25807731
quote:
Op woensdag 5 januari 2005 16:08 schreef ROG het volgende:

[..]

Waarschijnlijk wel.
heeey drankenpantry maatje...jij ook hier?? hahaha
"playing bass is totally not gay", says he who shaves his balls twice a day
  maandag 28 maart 2005 @ 18:18:03 #42
67385 ROG
Go on, say it.
pi_25811060
quote:
Op maandag 28 maart 2005 15:58 schreef RageAgainstBullshit het volgende:

[..]

heeey drankenpantry maatje...jij ook hier?? hahaha
Gááást!
pi_26842325
Zo, eindelijk een brancheorganisatie (in dit geval detailhandel) die zegt dat 1600 à 1700 te weinig is. Hopelijk laat de horecabranche ook iets van zich horen!!!
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
  zaterdag 14 mei 2005 @ 12:24:13 #44
67385 ROG
Go on, say it.
pi_27001172
quote:
Op maandag 9 mei 2005 01:10 schreef tim2308 het volgende:
Zo, eindelijk een brancheorganisatie (in dit geval detailhandel) die zegt dat 1600 à 1700 te weinig is. Hopelijk laat de horecabranche ook iets van zich horen!!!
Alsof je er iets aan hebt met een nul-urencontract...
pi_27002703
Ja, want het uursalaris gaat omhoog, dus het maandinkomen ook.

Feit is gewoon dat de horeca CAO een slechte CAO is. Waar ik werkte zijn ook altijd brandweermannen aanwezig. Met kerst hadden de heren 300% Ik bedoel maar... Probleem is alleen dat Nederland geen eetcultuur heeft waardoor men gewend is om veel uit te geven aan eten cq. drinken....
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
pi_27121477
Oke ik mag een avondje gaan proefwerken in een restaurantje in Eindhoven....ik heb geen ervaring in de horeca, maar ik zal natuurlijk op de proef gesteld worden. Kan iemand mij vertellen wat ik hiervan kan/moet verwachten? Ben 22 dus oud zat, maar toch zullen er dingen zijn die ik over het hoofd zie omdat ik geen horeca-ervaring heb. Alvast bedankt!
  woensdag 18 mei 2005 @ 17:17:14 #47
111575 lubje25
lubjes' stash do not nick
pi_27121811
Wat voor restaurant is het, wat voor keuken, is het duur?
Donder op man, ik pak gewoon mijn klomp
  woensdag 18 mei 2005 @ 17:19:19 #48
111575 lubje25
lubjes' stash do not nick
pi_27121870
quote:
Op zaterdag 14 mei 2005 12:24 schreef ROG het volgende:

[..]

Alsof je er iets aan hebt met een nul-urencontract...
Dat mag toch niet meer sinds de flexwet?
Donder op man, ik pak gewoon mijn klomp
pi_27122899
quote:
Op woensdag 18 mei 2005 17:06 schreef Ikook het volgende:
Oke ik mag een avondje gaan proefwerken in een restaurantje in Eindhoven....ik heb geen ervaring in de horeca, maar ik zal natuurlijk op de proef gesteld worden. Kan iemand mij vertellen wat ik hiervan kan/moet verwachten? Ben 22 dus oud zat, maar toch zullen er dingen zijn die ik over het hoofd zie omdat ik geen horeca-ervaring heb. Alvast bedankt!
Welkom in de gezelligste branche van Nederland: de horeca!!. Het zal lastig zijn om je in één topic een complete horecacursus te geven. Maar http://members.home.nl/hmunster/homepage.htm en in het bijzonder http://members.home.nl/hmunster/serveren.htm is een goed begin

Maar zoals een PM het ooit zei bij de briefing: Eigenlijk hoef je maar één ding te kunnen vriendelijk zijn.

Succes!
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
pi_27123756
Tim 2308, bedankt! Ik ga eens even kijken op die sites.....:)
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')