abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  woensdag 18 mei 2005 @ 23:43:37 #51
67385 ROG
Go on, say it.
pi_27135567
quote:
Op woensdag 18 mei 2005 17:19 schreef lubje25 het volgende:

[..]

Dat mag toch niet meer sinds de flexwet?
Mazen in de wet.

Per "oproep" moet je bijvoorbeeld minimaal drie uur betaald krijgen ook al werk je daadwerkelijk minder. En na een halfjaar moet je een nieuw contract krijgen.
pi_27178445
Ergeren jullie ook altijd aan het feit dat de Horeca hèt voorbeeld is voor de prijsstijgingen?. Vandaag weer, onze Harry Potter op de voorpagina van de Volkskrant:"Er is wel wat misgegaan bij de introductie van de euro. Café- en restauranthouders en andere bedrijven maakten misbruik van de situatie en schroefden de prijzen op". GRRRRRRRRRRR Waarom neemt hij niet de kledingdetailhandel als voorbeeld?

Is het niet fairder om het een inhaalslag te noemen, dankzij het feit dat mede door overheidsmaatregelen en regeltjes alles veel duurder is geworden voor de hardwerkende horecaondernemers?
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
  vrijdag 20 mei 2005 @ 14:35:26 #53
111575 lubje25
lubjes' stash do not nick
pi_27185463
quote:
Op woensdag 18 mei 2005 23:43 schreef ROG het volgende:

[..]

Mazen in de wet.

Per "oproep" moet je bijvoorbeeld minimaal drie uur betaald krijgen ook al werk je daadwerkelijk minder. En na een halfjaar moet je een nieuw contract krijgen.
Dat zijn volgens mij geen mazen in de wet maar is dat gewoon de flexwet. Ze wilden er voor zorgen dat iedereen met een baantje een gegarandeerd inkomen heeft. Zodat werkgevers niet alleen maar kunnen profiteren van tig 0-uur contracters maar dat ze zich ook binden aan die mensen. (voor als er geen werk is).

Er zijn natuurlijk zat werkgevers die geen rekening houden met de flexwet maar officieel maghet niet
Donder op man, ik pak gewoon mijn klomp
  vrijdag 20 mei 2005 @ 14:37:42 #54
111575 lubje25
lubjes' stash do not nick
pi_27185539
quote:
Op vrijdag 20 mei 2005 11:04 schreef tim2308 het volgende:
Ergeren jullie ook altijd aan het feit dat de Horeca hèt voorbeeld is voor de prijsstijgingen?. Vandaag weer, onze Harry Potter op de voorpagina van de Volkskrant:"Er is wel wat misgegaan bij de introductie van de euro. Café- en restauranthouders en andere bedrijven maakten misbruik van de situatie en schroefden de prijzen op". GRRRRRRRRRRR Waarom neemt hij niet de kledingdetailhandel als voorbeeld?

Is het niet fairder om het een inhaalslag te noemen, dankzij het feit dat mede door overheidsmaatregelen en regeltjes alles veel duurder is geworden voor de hardwerkende horecaondernemers?
ja, de horeca heeft hel al zwaar genoeg. Door ons elke keer aan de schandpaal te nagelen komen de mensen echt niet meer(vaker) naar ons toe.
Donder op man, ik pak gewoon mijn klomp
pi_27193097
Ik werk net 4 dagen bij de McDonalds, maar das toch ook horeca

- Wat doe je precies: afwassen, kelner, kok, keukenhulp, sommelier, onthaal, poetsen...
Ik neem bestellingen op en geef die aan de gasten zegmaar, op zo'n dienblad Verder gewon prullenbakken legen, vegen, de vloer dweilen, tafeltjes schoonmaken.. iedereen doet alles zegmaar. Keuken training moet ik nog krijgen.

- Ben je tevreden over je loon en werkuren en maak je veel overuren
Ik verdien 2,65 bruto per uur Ben pas 16. Vind het wel best hoor, werkuren zijn uren die ik opgegeven heb, dus heb ik geen problemen mee.. overuren nog niet gemaakt nee

- Vind je het erg te werken terwijl andere mensen vrije tijd hebben
Nope helemaal niet, heb normaal toch geen donder te doen dus ben wel blij dat ik afleiding heb.

- Wat vind je de positieve punten aan de job en welke de negatieve
Positief; veel contact met mensen, erg gezellige mensen waar ik mee werk, vind het wel leuk
Negatief; ik werk pas 4 dagen dus heb nog niet echt negatieve dingen meegemaakt

- Ben je zelfstandige of werk je in een zaak
Werk in een zaak, bij de mac dus

- Ooit rare, bizarre of grappige dingen meegemaakt
Nog niet echt nee, behalve dat je soms wel eens vrij dikke mensen ziet en die dan ook nog gigantisch veel bestellen voor zichzelf

- Ooit een enorme blunder gemaakt
Als het heel druk is, bijvoorbeeld vanmiddag, werd het op een gegeven moment erg druk, kwam ook een bus met 69 man aanzetten enzo (en die was ook nog te laat), wel eens wat vergeten na te brengen
pi_28137596
quote:
Op zaterdag 26 maart 2005 16:46 schreef poebeertjuh het volgende:
Ik werk achter de bar op allerlei evenementen en feesten, van Dance Valley tot Straatraces en van In Control tot Q-Base. Ik kan me niet voorstellen dat er een leuker baantje bestaat. Het verdient slecht (7 euro per uur, ook nachtwerk) maar toch is het super. Voor mij zijn het gratis feestjes waar ik met mijn vrienden werk.
Voor welk bedrijf werk je dan? En hebben ze nog mensen nodig?
Of kun je een paar soortgelijke bedrijven noemen, het lijkt me wel leuk werk. En hoe oud ben je, dat je 7 euro slecht vind verdienen? Ik verdien minder...
  woensdag 22 juni 2005 @ 17:54:42 #57
8277 Boudi
Always Coca Cola
pi_28139174
Vandaag hoorde ik op de radio dat men een onderzoek naar Mise en Place heeft ingesteld... meer mensen die genaaid zijn door MeP?
Met of zonder mayonaise?
pi_28156937
Heeft iemand meer informatie over bedrijven/sites zoals FreeJobz? Dat je dus ingezet kunt worden bij diverse evenementen. Ik ken alleen FreeJobz, maar er moeten er veel meer zijn denk ik?
  donderdag 23 juni 2005 @ 11:20:26 #59
108312 stijgende_ster
Yeah Kællingebyvej!!!!
pi_28157058
quote:
Op dinsdag 16 november 2004 18:04 schreef ZedKet het volgende:
Nou ik hoop dat dit topic wat word. Graag hier je ervaringen uitwissel in verband met het werken in de horeca. Misschien dat we hier leuker ervaringen kunnen vertellen enzo.

- Wat doe je precies: afwassen, kelner, kok, keukenhulp, sommelier, onthaal, poetsen...
- Ben je tevreden over je loon en werkuren en maak je veel overuren
- Vind je het erg te werken terwijl andere mensen vrije tijd hebben
- Wat vind je de positieve punten aan de job en welke de negatieve
- Ben je zelfstandige of werk je in een zaak
- Ooit rare, bizarre of grappige dingen meegemaakt
- Ooit een enorme blunder gemaakt
...

Wel hier kan je het allemaal kwijt.

Ik ben enkele maanden geleden gestart in een bisto waar ongeveer 20 man personeel werkt, als afwasser. Momenteel ben ik in opleiding voor de desserts, en zal ik binnen een maand of 2-3 verantwoordelijk worden voor de desserts. Ik vind het een leuke job en het geeft mij veel voldoening! Ik vind het helemaal niet erg in het weekend te werken, en ik ben zeker niet vies om wat overuren te maken omdat ik jong ben en de extra centen dus wel goed kan gebruiken Ik vind het altijd wel grappig als de mensen vragen of ze het overgebleven vlees mee naar huis mogen namen voor "de hond". En ik verschiet er soms van hoeveel mensen op 1 avond durven uitgeven als ik onze kelners bezig hoor
Que werk doe ik excact hetzelfde, maar dan in een steakhouse. Alleen word ik nog geen leidinggevende. M'n loon is niet echt hoog, maar de overuren maak ik graag, dit komt ook door de goeie sfeer die er binnen het team van personeel is. In het begin was ik erg correct op mijn pauzes, maar je leert al snel dat het in de horeca niet zo werkt, dus nu neem ik eigenlijk helemaal geen pauze meer. Weekend is ook geen probleem, hoef dan toch maar tot een uur of twaalf te werken, dus heb daarna nog tijd zat om mezelf te vermaken! Nog niet echt bizarre dingen meegemaakt, maar het bedrijf draait ook pas weer sinds april.
Lijstje: Daryll Ann - Weeps, Daryll Ann - Happy Traum, Maxïmo Park - Our Earthly Pleasures, The Fratellis - Costello Music, Moss - The Long Way Back, Kaiser Chiefs - Yours Truly, Angry Mob, Bette Serveert - Bare Stripped Naked
pi_28158537
quote:
Op woensdag 22 juni 2005 17:54 schreef Boudi het volgende:
Vandaag hoorde ik op de radio dat men een onderzoek naar Mise en Place heeft ingesteld... meer mensen die genaaid zijn door MeP?
Mise en Place ontkent natuurlijk de beschuldigingen. Feit is wel dat het bedrijf netto loonafspraken maakt, onder het mom van "Al je uitgaven zijn immers ook netto, dus waarom rekenen met bedragen die je toch niet krijgt?"
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
pi_28164886
Ik zat toevallig juist te kijken op de site. Het werk ziet er wel ok uit, maar het verdient dus voor geen meter? Werken er hier mensen daar?
  donderdag 7 juli 2005 @ 21:33:45 #62
67385 ROG
Go on, say it.
pi_28602383
Heheh, MeP door de bocht.

@JeroenV: Kijk eens naar conculega's van MeP, gewoon Google'n op horeca uitzendbureau!
  maandag 11 juli 2005 @ 04:17:24 #63
124946 Jao
Masterdam member
pi_28698506
Begrijp niet waar iedereen zich druk over maakt. Ben 20 en verdien bij MeP 8,50. Krijg binnen Amsterdam minimaal 4 uur uitbetaald en buiten Amsterdam minimaal 6 uur, exclusief de reistijd, die ik ook nog gedeeltelijk betaald krijg. Dit is volgens mij gewoon een naaiactie van de fnv. hebben die gasten niets beters te doen!

Heb voorheen bij Freejobs gewerkt en kreeg daar minimum loon. Vorige week kreeg ik een brief van mep waarin ze lieten zien dat ik bij hun toch wel veel meer krijg dan het minimum. Mise en Place rulez! .
pi_28700043
Als 20 jarige verdien je 80% van het vakvolwassen loon. Functiegroep 2= 0,8 * 8,42 = 6,74. 10% vakantiedagen, 8% vakantiegeld: 6,74 * 1,18 = 7,95. Tja, jij verdient wel volgens de horeca-CAO lijkt het. Maar ja, de truc is natuurlijk dat ze noch een uitzendbureau, nog een horecabedrijf zijn dus aan geen enkele CAO gebonden zijn...

Trouwens, als je veel geld wilt verdienen moet je zwart gaan werken. Ik hoorde van het weekend tarieven van ¤12 tot ¤15 per uur... Dan ga je toch wel even achter je oren krabben. (maar: niet verzekerd, geen enkele rechten bij arbeidsongevallen etc. etc)
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
pi_31348918
Nog nieuwe horecasterren opgestaan op FOK ???
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
  woensdag 26 oktober 2005 @ 18:36:17 #66
111575 lubje25
lubjes' stash do not nick
pi_31706317
Gaat er nog iemand naar de Horeca Mega Party in Rotterdam op 7 november? Jan smit Wolter Kroes etc komen ons toezingen daar.
Donder op man, ik pak gewoon mijn klomp
  woensdag 26 oktober 2005 @ 18:48:59 #67
67385 ROG
Go on, say it.
pi_31706641
Uhhh.. *Google start*



¤ 37,50.. uhhh.. De meesten in de horeca krijgen betaald op feesten..
  woensdag 26 oktober 2005 @ 18:53:06 #68
111575 lubje25
lubjes' stash do not nick
pi_31706750
quote:
Op woensdag 26 oktober 2005 18:48 schreef ROG het volgende:
Uhhh.. *Google start*

[afbeelding]

¤ 37,50.. uhhh.. De meesten in de horeca krijgen betaald op feesten..
Ik weet niet of ik zelf ga. maar heb zo'n vermoeden dat mijn baas ons personeelsuitje hiernaar toe heeft gepland. Het uitje is op maandag 7 november. Dus er is een behoorlijke kans aanwezig dat
we daar heen gaan. Bij een personeelsuitje hoort: gratis drank en gratis toegang dus ik maak me geen zorgen
Donder op man, ik pak gewoon mijn klomp
  woensdag 26 oktober 2005 @ 18:59:41 #69
67385 ROG
Go on, say it.
pi_31706913
Kijk
pi_31715236
Raken jullie ook zo verwend van werken in de horeca?
* Komt de buurvrouw aan met een schaal hapjes waar ze tijden voor in de weer is geweest... en dan denk je:"tja..."
* Kom je op een bruiloft in Zalencentrum Heerschop in Bemmel (ik noem maar wat), en dan dank je:"tja..:"
* Eet je in een eetcafé of eenvoudig restaurant... en dan denk je tja....

Hoop dan ook op rijke schoonouders zodat we een mooie bruioft kunnen hebben, met één kelner per twee gasten
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
  donderdag 27 oktober 2005 @ 21:19:46 #71
67385 ROG
Go on, say it.
pi_31736600
quote:
Op donderdag 27 oktober 2005 02:29 schreef tim2308 het volgende:
Hoop dan ook op rijke schoonouders zodat we een mooie bruioft kunnen hebben, met één kelner per twee gasten
Want met je huidige werk wordt het hem niet?
pi_31745385
@ROG... Als ik mijn huidige werk dan nog heb, komen al mijn lieve collega's uit heel Nederland bedienen voor nop (en de restjes wijn) natuurlijk...
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
  zaterdag 29 oktober 2005 @ 13:23:07 #73
67385 ROG
Go on, say it.
pi_31778508
Ha!
pi_33034455
Nog nieuwe horecaffers in de FOK-gelederen?
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
pi_33149353
Hoi hoi

Kwam dit topic tegen en d8 laat ik ook maar wat kwijt hier

Momenteel ben ik nog full-tme mama, maar ben wel al her en der aan het solliciteren.
Opzich is het best wel moeilijk om het goed te combineren met de kleine ivm de uren die nog wel eens ongelukkig uitkomen met het kinderdagverblijf.

Maar toch, heb gister een brief de deur uitgedaan voor 18 uur in de week werkuren van +/- 7.00 uur-18.00 uur werkdagen ma-zo
in een ziekenhuis is de keuken.

Ben benieuwd of het wat gaat worden.

Voor de rest ben ik een goede 2 jr schat ik al thuis, daarvoor 2,5 werkzaam geweest in een conferentiecentrum waar ik het ontbijt & lunch verzorgde met veel plezier gedaan, mis het stiekem nog steeds...

daarvoor 1,5 jr in een cateraar/partijen rest gewerkt, veel uren gemaakt, leuk geld verdiend, bijzondere cateraarklusjes gehad.

heb ook nog een tijdje bedrijfscatering gedaan, leuk werk, verdiende wat minder, je zag veel bedrijven en mensen.

en heb diverse restaurants gehad van afwas tot bediening
We hopen dat ze je vleugels geven, zodat je overal kunt komen, dat je terugkomt in onze dromen, en met ons meevliegt in ons leven
Blonde haren,blauwogen zomaar uit een sprookjesboek gevlogen...
pi_33150566
- Wat doe je precies: afwassen, kelner, kok, keukenhulp, sommelier, onthaal, poetsen...
Ik werk nu sinds eind juli dit jaar weer bij Van der Valk in de bediening. Ik werkte er al 5 jaar, maar moest toen stoppen ivm stages. Ik werk(te) er altijd met veel plezier, maar de laatste tijd gaat het me een beetje tegenstaan.

- Ben je tevreden over je loon en werkuren en maak je veel overuren
Ik ben wel tevreden met mn loon. Het is iig niet het minimale Ik maak heel veel overuren. Dagen van min 10 uur zijn niet vreemd.

- Vind je het erg te werken terwijl andere mensen vrije tijd hebben
Eerst niet zo erg, maar nu dus wel een beetje. Vooral omdat ik nu vaak 17.00 diensten heb en dus 's avonds moet werken. Vaak moeten we 's nachts nog zalen gaan zetten voor de volgende dag en ben je wel 's om 3.30 pas klaar. De volgende dag kom je meestal pas om 14.00 je nest uit (tenminste ik) omdat je toch je 8 uur slaap wil pakken, dus heb je geen tijd voor leuke dingen omdat je iets na 16.00 alweer op je werk bent.

- Wat vind je de positieve punten aan de job en welke de negatieve
Ouwehoeren met gasten en met je collega's is leuk. Negatief zijn dus vaak de uren die ik nu draai.

- Ben je zelfstandige of werk je in een zaak
Werk in een zaak
- Ooit rare, bizarre of grappige dingen meegemaakt
Genoeg dingen...gasten die niet goed werden aan tafel. Rode wijn over iemand heen gooien, 2 zeetongen laten vallen, zodat de keuken weer nieuwe moet bakken (dure krengen) een houten kerstboompje in de fik (met kerst paar jaar geleden) en zo kan ik nog wel doorgaan

- Ooit een enorme blunder gemaakt
Zie rode wijn
Bla....:P
AutoFans.nl
pi_37866411
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
pi_37885676
Wat doe je? Partyplanning voor een kleine cateraar. Ik sta dus ook gewoon op de vloer tijdens evenementen en tap ook gewoon bier. Echter heb ik de gehele partij voorbereid en ben ik soort van verantwoordelijk op het evenement zelf.

Ik werk ongeveer 40 uur per week in vast dienstverband, daarnaast af en toe is wat overwerk en ik draai ook nog 2 x per week voor mijn eigen drive-in. Loon is niet hele erge vetpot maar er valt van te leven

SOms vind ik het jammer dat ik mensen moet bedienen en zelf niet lekker kan drinken, des te leuker is om zelf uitgenodigd te worden op een partij inclusief catering, heeerlijk!

Jammer is dat mensen er een on-wij-ze teringzooi van maken altijd, ik houd zelf altijd rekening met mijn collega's als ik aan het feesten ben en haal dus geen bord eten om er vervolgens maar één hapje van te nemen.

Blunder: Volumeknop van de geluidsinstallatie verkeerde kant opdraaien en het typische rondzingende geluid door merg en been horen gaan....
Hoor ik die Griekse melodie...
pi_43845146
Fantastische serie weblogartikelen over vakmanschap in de bediening
deel 1 - inleiding
Deel 2: de zwarte professioneel
deel 3 - the X-factor
deel 4 (slot): de toekomst
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
pi_50225611
Nog nieuwe horecaffers???
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
  vrijdag 8 juni 2007 @ 05:06:38 #81
111575 lubje25
lubjes' stash do not nick
pi_50225850
quote:
Op vrijdag 8 juni 2007 03:08 schreef tim2308 het volgende:
Nog nieuwe horecaffers???
niet nieuw maar zie nu pas je post over die weblog. Ga ik zeker even doorlezen.
Dank

Donder op man, ik pak gewoon mijn klomp
  vrijdag 8 juni 2007 @ 05:10:28 #82
111575 lubje25
lubjes' stash do not nick
pi_50225852
quote:
Op woensdag 26 oktober 2005 18:53 schreef lubje25 het volgende:

[..]

Ik weet niet of ik zelf ga. maar heb zo'n vermoeden dat mijn baas ons personeelsuitje hiernaar toe heeft gepland. Het uitje is op maandag 7 november. Dus er is een behoorlijke kans aanwezig dat
we daar heen gaan. Bij een personeelsuitje hoort: gratis drank en gratis toegang dus ik maak me geen zorgen
Haha lees mijn eigen post. We gingen er inderdaad naar toe. Mijn baas chagreinig dat ik het had geraden, lol.

Maar was een leuk feestje. Vooral Wolter Kroes was top.
Donder op man, ik pak gewoon mijn klomp
pi_50254979
-Wat doe je precies: afwassen, kelner, kok, keukenhulp, sommelier, onthaal, poetsen...
Kelner, onthaal, glazen afwassen

- Ben je tevreden over je loon en werkuren en maak je veel overuren
+/- 10 p.u. excl. fooi - vergeleken met de anderen jazeker! - vroeger was ik dol op overuren, maar tegenwoordig ben ik de horeca een beetje zat en werk ik slechts m'n contract uren.

- Vind je het erg te werken terwijl andere mensen vrije tijd hebben
Vroeger niet, maar tegenwoordig wel - heb eigenlijk nooit feestdagen gevierd, omdat mijn pa ook in de horeca zit.

- Wat vind je de positieve punten aan de job en welke de negatieve
Mensen een leuke avond bezorgen, sommige mensen zijn zo'n arrogant...

- Ben je zelfstandige of werk je in een zaak
Parttimer

- Ooit rare, bizarre of grappige dingen meegemaakt
Een vegetarische vrouw op een kerstfeest van ABN - was zo dankbaar dat ik haar voorzag van vega-hapjes, dat ze met mij op de foto wilde?! Er werd op dat feest geen rekening gehouden met vegetariers.

- Ooit een enorme blunder gemaakt
Kan me niet echt herinneren - behalve heel soms een 'belofte' vergeten wanneer het extreem druk is...
It's never too late to be, what you might have been...
pi_50319096
Vaag.....Ik zit als receptioniste in een hotel ook onder de Horeca CAO. Studeer een HBO studie en dit is dus een bijbaan voor 2 dagen per week ( 14 uur) verdiende ik nog vorig jaar 10,70 netto per uur (incl vakantiegeld en excl bonussen met feestdagen ect) Nu heb ik een nieuw bijbaantje en die gasten willen me 7,90 bruto gaan betalen...Ik heb al aangegeven niet onder de 9 euro te willen verdienen dit omdat ik ervaring heb, zie er leuk uit en omdat ik niet echt een domme doos ben. 7,90 voor een 24 jarige.....Jezus man dat is toch een fucking drol. Misschien omdat het een klein bedrijf is.

Is dit serieus waar?? 7,90 bruto? Ik woon in Amsterdam en zag gisteren nog op AT5 een reportage over horeca bedrijven die niet aan personeel kunnen komen....vind je het gek! 7,90 dat verdiende ik op mijn 20e.
pi_50319131
quote:
Op donderdag 23 juni 2005 11:16 schreef JeroenV het volgende:
Heeft iemand meer informatie over bedrijven/sites zoals FreeJobz? Dat je dus ingezet kunt worden bij diverse evenementen. Ik ken alleen FreeJobz, maar er moeten er veel meer zijn denk ik?
Ik heb wel eens gewerkt via http://www.rentabutler.nl/

9,50 per uur, allerlei projecten.

Je kunt op een bruiloft bedienen, of bij een groot feest achter de bar staan, garderobewerk doen in het theater, ergens aan de afwas, helpen in de keuken, gewoon bedienen, eigenlijk van alles... Je kunt je gewoon inschrijven en aangeven wat je ongeveer kunt/wilt doen, en hoe vaak je beschikbaar bent. Soms hebben ze tijdelijke full time-projecten, maar normaliter krijg je een 0-uren-contract.

Toen ik daar nog regelmatig (dat wil zeggen een keer per maand hooguit, naast mijn andere baantje(s)) werkte, werd ik zeer regelmatig gebeld. Het is nooit erg als je niet kunt, wel vaak korte termijn.

Gewoon ff bellen/langsgaan en vragen naar Ivan. Het is een klein kantoortje, er werken vrijwel alleen studenten. Zit in Rotterdam (Kralingen). Met de zomer voor de boeg kunnen ze vast wel mensen gebruiken.

Ik heb via daar in de RAI gewerkt, in de Groenoordhallen, het nieuwe Luxor, kon ook eens werken in De Kuip maar toen kon ik niet. Evt. reiskosten krijg je uiteraard vergoed, meestal is er wel een auto/lift, anders kun je je treinkaartje inleveren.

Anyway, het is goed te doen. Ik heb ook via JMW gewerkt en dit is echt 100x beter.
As the officer took her away, she recalled that she asked,
"Why do you push us around?"
And she remembered him saying,
"I don't know, but the law's the law, and you're under arrest."
pi_50319343
- Wat doe je precies: afwassen, kelner, kok, keukenhulp, sommelier, onthaal, poetsen...
26, 10 jaar ervaring. Begonnen als afwasser, via koude kant naar kachel tot chef met 4 man in de keuken, gespecialiseerd in de fijnere Italiaanse keuken. Vanaf m'n 21ste achter de bar, sociale hygiene, verschillende drank en cocktailtrainingen achter de rug, ben aardig met flairbartending. Nu, tegen het einde van m'n studie economie werk ik in een kleine club als barman / manager. Ben bezig om een horeca advies bureau op te zetten.

- Ben je tevreden over je loon en werkuren en maak je veel overuren
Kan natuurlijk beter als ik studiegerelateerd werk ga doen; wat ik ook heb gedaan, heel even bijgeklust in de Merger and Aquisition bij een multinational maar dat is gewoon niets voor mij (voorlopig). Ik verdien nu denk ik rond de 8 euro netto, ex fooi ed. Ik werk 20 uur in de week, en wordt regelmatig ingezet als "standby".

- Vind je het erg te werken terwijl andere mensen vrije tijd hebben
Geen enkel probleem, zeker niet als student zijnde. Ik krijg van de baas veel vrijheid; drinken onder het werk, zelfs bij mensen gaan zitten is geen punt. Verder mag ik vriendjes en vriendinnetjes korting aanbieden of weggeven, zolang het maar niet uit de hand loopt en genoteerd wordt.

- Wat vind je de positieve punten aan de job en welke de negatieve
Ik drink, rook en geniet maar verlaat de zaak elke keer weer met meer geld dan ik binnenkwam..
Verder natuurlijk de lastige klanten (vooral de provincialen in het weekend heb ik een hekel aan), en je slaapritme dat naar de klote gaat (in de winter zie ik bijna geen licht).

- Ben je zelfstandige of werk je in een zaak
zaak, maar binnenkort daarnaast zelfstandig

- Ooit rare, bizarre of grappige dingen meegemaakt
Teveel om op te noemen. Zo'n beetje alles wat je maar kunt bedenken. Van een pistool tegen mn slaap gedrukt krijgen tot het vinden van ponypacks op de wc.

- Ooit een enorme blunder gemaakt
Ook teveel om op te noemen.
pi_50324208
@carpediem: volgens de nieuwe horeca-CAO mogen ze mensen zonder vakgerichte opleiidng de ueerste vier jaar het minimumloon geven. 7,90 bruto is inclusief reserveringen 9,16 bruto. Als je weinig werkt, is dat bedrag vrijwel netto

En tjja, als je nootjes betaalt, krijg je aapjes

@flipster: Even gegoogled voor ponypacks? En wat heb je er mee gedaan? Verkocht? Zo kom ik ook rijker van mijn werk dan dat ik aankom En heftig van die pistool, dat is/was mijn grootste angst, ben je daar goed overheen gekomen?
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
pi_50332995
@ Tim2308 Hoe kom jij dan bij 9,16 bruto. Reserveringen bedoel je dus ook het vakantiegeld? Ik werk daar nu 2 dagen en dat voor 14 uur per week. 7,90 Bruto is toch ongeveer 7,60 netto. Ik ga hier maar een even werken want ik ga weer stage lopen. En dit werk is super rustig ( in 7 uurtjes; 3 keer telefoon opnemen, 4 reserveringen noteren via mail en 2 mensen inchecken. Voor de rest kan ik gewoon studeren en tv kijken. Ze zij dat het minumum loon 7,90 bruto was dus dan komt daarbij nog de reserveringen? Ooh met 9,16 heb ik wel vrede.
pi_50339709
quote:
Op maandag 11 juni 2007 15:10 schreef carpediem23 het volgende:
@ Tim2308 Hoe kom jij dan bij 9,16 bruto. Reserveringen bedoel je dus ook het vakantiegeld? Ik werk daar nu 2 dagen en dat voor 14 uur per week. 7,90 Bruto is toch ongeveer 7,60 netto. Ik ga hier maar een even werken want ik ga weer stage lopen. En dit werk is super rustig ( in 7 uurtjes; 3 keer telefoon opnemen, 4 reserveringen noteren via mail en 2 mensen inchecken. Voor de rest kan ik gewoon studeren en tv kijken. Ze zij dat het minumum loon 7,90 bruto was dus dan komt daarbij nog de reserveringen? Ooh met 9,16 heb ik wel vrede.
7,9 * 1,16 = 9,16
8% vakantiegeld, 8% vakantiedagen.
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
pi_50359286
quote:
Op maandag 11 juni 2007 18:05 schreef tim2308 het volgende:

[..]

7,9 * 1,16 = 9,16
8% vakantiegeld, 8% vakantiedagen.
Ook als je gewoon een parttime contract hebt voor 14 uurtjes per week. Vakantie dagen zijn ook wettelijk verplicht voor parttimers, ook voor de uitbetaling? Thanxs voor je info Tim!
pi_50359512
Dat weet ik niet of het wettelijk verplicht is. Het lijkt me dat je naar ratio krijgt...

Kan je trouwens je salaris niet opkrikken met provisies? taxis, musea, eh.. dames van plezier (afhankelijk uteraard van je eigen normen en waarden)

Zie trouwens ook je fotoboek

[ Bericht 35% gewijzigd door tim2308 op 12-06-2007 01:48:53 ]
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
pi_50360552
Dat was niet in de trant van een overval. Een aantal jaar geleden werden er veel taxichauffeurs beroofd in mijn toenmalige omgeving, en was er zelfs eentje doodgeschoten tijdens een nachtrit. Zodoende reageerden veel chauffeurs hierop door zich te bewapenen met traangas, vuurwapens ed. Nou was er een grapjas die het leuk vond nadat 'ie sterke verhalen aan de bar had opgehangen toen hij aan het wachten was op een collega van mij die een rit nodig had, mij (de kleine glazenhaler) vast te pakken en zijn schietijzer tegen mn slaap te duwen. Niet grappig voor mij, hij vond van wel. Verder lijkt het me niet slim om met drugs die je van een smerige wc vloer oppakt aan de haal te gaan, je weet niet wat ermee gebeurt is tenslotte.
quote:
[b]

@flipster: Even gegoogled voor ponypacks? En wat heb je er mee gedaan? Verkocht? Zo kom ik ook rijker van mijn werk dan dat ik aankom En heftig van die pistool, dat is/was mijn grootste angst, ben je daar goed overheen gekomen?
pi_50374076
quote:
Op dinsdag 12 juni 2007 01:39 schreef tim2308 het volgende:
Dat weet ik niet of het wettelijk verplicht is. Het lijkt me dat je naar ratio krijgt...

Kan je trouwens je salaris niet opkrikken met provisies? taxis, musea, eh.. dames van plezier (afhankelijk uteraard van je eigen normen en waarden)

Zie trouwens ook je fotoboek
Hahah , voor een taxi naar schiphol krijg je 10 euro van de chauffeur voor het bellen. Maar dat komt heel weinig voor. Heb ook nog geen contract gehad, ivm vakantie geld zwart op wit ect.


Lurker....
pi_50393112
lurker? moi?
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
pi_51536550
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
pi_51576806
hoi, k werk sinds een jaar in de horeca. En k vind het eigenlijk best wel kutwerk. Al die zeurende mensen
pi_51579360
Tja, wellicht hebben ze nog wel elders werk waar je geen gastencontact hebt. Iedereen blij: baas, collega's gast en vooral jij....

Man, zeurende mensen bestaan niet. Uitdagende gasten wel. 't Is maar door welke bril je de wereld ziet (en welke reactie je zelf oproept
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
pi_52226474
En we hebben weer een nieuwe horecafilm http://noreservationsmovie.warnerbros.com/

Vanaf 6 september draait in de bioscoop de romantische culifilm No Reservations met Catherine Zeta-Jones. Het is een Amerikaanse remake van de Duitse film Bella Martha uit 2001.

Catherine Zeta-Jones en Aaron Eckhart, de hoofdrolspelers van deze feel good-film, zijn in het dagelijks leven geen kooktalenten. Hun filmbaas stuurde ze daarom naar een spoedcursus koken. In het Newyorkse restaurant Fiamma leerden ze de belangrijkste kneepjes uit de keuken, zoals vis fileren en het maken van pasta. Zelfs heeft Zeta-Jones er nog een avond als serveerster gewerkt.

Hip Manhattan
In No Reservations speelt Zeta-Jones de rol van chefkok Kate Armstrong: een perfectionistisch ingestelde dame leeft haar leven leeft zoals ze de keuken runt van een hip restaurant in Manhattan: met een nietsontziende intensiteit waarmee ze iedereen om zich heen inpakt. Haar perfectionistische karakter wordt op de proef gesteld als ze onverwacht de zorg krijgt over haar negenjarige nichtje Zoe (Abigail Breslin). En alsof dat nog niet genoeg is komt er ook nog eens een brutale souschef, Nick Palmer (Aaron Eckhart), in haar keuken komt werken. Nick is een veelbelovend culinair talent, luistert het liefst naar opera tijdens het werk én is de tegenpool van Kate.
Maar wanneer Nick de grens tussen rivaliteit en romantiek opzoekt, moet Kate zich voor het eerst in jaren afvragen of de door haar gekoesterde levenskeuzes en waarden wel de juiste zijn.
Als ze een echte band met Zoe wil opbouwen, het geluk met Nick wil vinden en haar levenslust wil terugvinden, moet ze een nieuwe uitdaging aangaan. Ook moet ze leren zich buiten haar veilige keuken te handhaven. ( http://zestz.nl/2007/08/0(...)-op-komst/#more-1285 )
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
pi_52227160
Ik ben vrijwilliger in de horeca . 1 keer in de drie weken barman spelen .

Wat krijg ik er voor terug: Altijd gratis entree, bonnen kopen ipv munten: ¤0.83 voor een biertje . En aangezien ik daar toch altijd kwam... scheelt een hoop geld naast dat het leuk is en een berg vrienden daar ook werken
Have fun...
pi_52230535
- Wat doe je precies:
Ik sta achter de bar in een club
- Ben je tevreden over je loon en werkuren en maak je veel overuren
Mag niet klagen over mij uren en ook cker niet over mijn loon, en overuren zitten er bij mij niet in..
- Vind je het erg te werken terwijl andere mensen vrije tijd hebben
Nope, mijn werk is uitgaan, ik heb alleen maar ruimte en drink gratis !!
- Wat vind je de positieve punten aan de job en welke de negatieve
Positieve punten: Altyd lol, gezelligheid, goed betaalde baan,
Negatieve: Myn stage lijdt er af en toe wel onder, je krijgt niet alleen de gezellige mensen aan de bar, maar ook de "niet gezellige" mensen.
- Ben je zelfstandige of werk je in een zaak
Club dus.
- Ooit rare, bizarre of grappige dingen meegemaakt
Vaak genoeg !
- Ooit een enorme blunder gemaakt
Ooh, uitglijden over stukjes citroen etcc.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')