abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_26185137
quote:
Op dinsdag 12 april 2005 23:29 schreef Oblivion het volgende:
Bedankt Scootmobiel!
Kunnen mensen daar terecht voor advies.
Houden we het hier op de recepten.
Okee!

Ik heb een machine van Kruidvat, merk Aigger, 17,95 euro, prima machientje):



Hier is een tip waar misschien meer mensen wat aan hebben:

In plaats van suiker gebruik ik meestal vruchtenlimonadesiroop, in dezelfde smaak als van de vruchten die je in het ijs verwerkt. Dat brengt de smaak nog meer tot uiting, het ijs wordt dan veel aromatischer dan alleen met de vruchten.

Je kunt ook experimenteren met combinaties, bv. citroensiroop bij ijs met verse aardbeien ofzo, dat levert ook vaak verrassend lekkere resultaten op.

Alleen moet je niet van die gewone (goedkope) limonadesiroop hebben, die geeft er meestal een vieze, chemische bijsmaak aan. Ik vind die van Super de Boer erg lekker (die van hun eigen 'Super'-merk dus), die bevat echte vruchten en is niet overdreven duur.
NEE tegen elke vorm van religieus fundamentalisme.
JA tegen mensenrechten, vrije individuele keuzes en gelijkwaardige behandeling.
pi_26189838
Ik heb dit topic nog in mijn bookmarks staan: Wie heeft een lekker ijsrecept?

En nu ben ik snel weer weg, veel te lekker dit topic...
pi_26189872
geen lekker chocolade ijs? jij hebt zeker nog nooit Ben&jerry's gegeten
Op 09-11-2006 23:08 schreef Chriz2k
Jij bent te sexii voor Fok :{w.
  woensdag 13 april 2005 @ 10:41:03 #129
65653 Spindizzy
FUCK-A-DOODLE-DO!
pi_26189900
quote:
Op woensdag 13 april 2005 10:39 schreef Jett het volgende:
geen lekker chocolade ijs? jij hebt zeker nog nooit Ben&jerry's gegeten
Zwaar overschat

Die ik gister zelf heb gemaakt was echt heerlijk
Nothing is ever easy Zeddicus Zu'l Zorander (Wizard's First Rule)
Go then, there are other worlds than these Jake (The Gunslinger)
pi_26189942
Mijn moeder werd héél blij van mandarijnenijs. (ik vond 't drie keer niets... nja... kan gebeuren)
Bestiality sure is a fun thing to do. But I have to say this as a warning to you:
With almost all animals you can have a ball, but the hedgehog can never be buggered at all.
pi_26198565
*kick.

Heb ze bij elkaar laten voegen.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  woensdag 13 april 2005 @ 20:05:00 #132
65653 Spindizzy
FUCK-A-DOODLE-DO!
pi_26203536
Zoals beloofd is hier het recept voor:

Pure Chocoladeijs

Klop 4 eidooiers met 75 g witte basterdsuiker en 1 theelepel maizena tot het dik en romig is.
Breng 3 dl volle melk aan de kook en voeg het scheutje voor scheutje al roerend toe aan het eidooiermengsel. (heeel rustig aan doen want je wilt geen roereimengsel Giet dit mengsel terug aan de pan en breng zachtjes al roerend aan de kook en laat zachtjes doorkoken tot het de dikte van vla heeft (blijven roeren!)
Haal pan van het vuur en voeg 200 g extra pure chocolade in stukken toe en roer tot al de chocola is gesmolten. Laat dit mengsel helemaal afkoelen.
Klop 3 dl slagroom en roer door de chocoladecustard. Giet dit in de ijsmachine en laat draaien tot het klaar is
Nothing is ever easy Zeddicus Zu'l Zorander (Wizard's First Rule)
Go then, there are other worlds than these Jake (The Gunslinger)
pi_26208945
Wat is nou eigenlijk het verschil tussen sorbet-ijs en 'gewoon' ijs, qua ingrediënten?
Alleen het ontbreken van room en/of volle melk?

-edit-
Nu de 2 topics samengevoegd zijn, heb ik het antwoord al gevonden in een eerdere post van Pietverdriet, in het eerste deel van dit topic.

[ Bericht 29% gewijzigd door Scootmobiel op 13-04-2005 23:21:55 ]
NEE tegen elke vorm van religieus fundamentalisme.
JA tegen mensenrechten, vrije individuele keuzes en gelijkwaardige behandeling.
  donderdag 14 april 2005 @ 14:54:38 #134
65653 Spindizzy
FUCK-A-DOODLE-DO!
pi_26222430
Ik kon niet wachten tot zaterdag dus ben tussendoor ook nog maar even ijs aan het maken

Bosvruchten-yoghurtijs deze keer
Nothing is ever easy Zeddicus Zu'l Zorander (Wizard's First Rule)
Go then, there are other worlds than these Jake (The Gunslinger)
  vrijdag 3 juni 2005 @ 22:15:24 #135
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_27621845
In bijna alle ijsrecepten worden eieren gebruikt. Weet iemand of die eieren echt nodig zijn? Ik kan hier geen gepasturiseerde eieren krijgen en vind het een beetje eng om gewone eieren te gebruiken. Mijn 2-jarige dochtertje eet namelijk ook erg graag ijs.
Geen zorgen voor de dag van morgen.
  vrijdag 3 juni 2005 @ 22:18:14 #136
65653 Spindizzy
FUCK-A-DOODLE-DO!
pi_27621923
Tinkepink: 500 g aardbeien pureren en daar 50 g poedersuiker en eventueel wat citroensap door roeren. In koelkast goed koud laten worden. In ijsmachine kiepen en 10 minuten laten draaien. Dan 300 ml licht geklopte slagroom toevoegen en laten draaien tot het goed is.
Kunt ook gemengde rode vruchten gebruiken.
Nothing is ever easy Zeddicus Zu'l Zorander (Wizard's First Rule)
Go then, there are other worlds than these Jake (The Gunslinger)
  vrijdag 3 juni 2005 @ 22:55:16 #137
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_27623067
quote:
Op woensdag 13 april 2005 20:05 schreef Spindizzy het volgende:
Zoals beloofd is hier het recept voor:

Pure Chocoladeijs

Klop 4 eidooiers met 75 g witte basterdsuiker en 1 theelepel maizena tot het dik en romig is.
Breng 3 dl volle melk aan de kook en voeg het scheutje voor scheutje al roerend toe aan het eidooiermengsel. (heeel rustig aan doen want je wilt geen roereimengsel Giet dit mengsel terug aan de pan en breng zachtjes al roerend aan de kook en laat zachtjes doorkoken tot het de dikte van vla heeft (blijven roeren!)
Haal pan van het vuur en voeg 200 g extra pure chocolade in stukken toe en roer tot al de chocola is gesmolten. Laat dit mengsel helemaal afkoelen.
Klop 3 dl slagroom en roer door de chocoladecustard. Giet dit in de ijsmachine en laat draaien tot het klaar is
Zou dit ook met witte chocola kunnen ? of Witte chocola met door het ijs stukjes melk chocola ??
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
  vrijdag 3 juni 2005 @ 22:56:14 #138
65653 Spindizzy
FUCK-A-DOODLE-DO!
pi_27623100
Ik zou niet weten waarom niet. Gewoon proberen en even laten weten of het lekker was
Nothing is ever easy Zeddicus Zu'l Zorander (Wizard's First Rule)
Go then, there are other worlds than these Jake (The Gunslinger)
pi_27624405
Volgens mij kan je die eieren inderdaad ook gewoon weglaten, Tinkepink... het ijs zal misschien iets minder vol en romig smaken, maar verder toch nog erg lekker. Gewoon eens uitproberen, zou ik zeggen.
NEE tegen elke vorm van religieus fundamentalisme.
JA tegen mensenrechten, vrije individuele keuzes en gelijkwaardige behandeling.
  maandag 6 juni 2005 @ 20:13:09 #140
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_27686982
Ik heb het inderdaad maar geprobeerd, zonder ei. Het belangrijkste verschil dat ik gemerkt heb is dat de consistentie van het ijs minder stevig is dan met eieren. We zijn nu een beetje aan het experimenteren met de ingredienten om stevig ijs te krijgen zonder ei.
Ik zal van de week jouw receptje eens proberen Spindizzy!

Vandaag heb ik sorbetijs gemaakt:
300 ml suikersiroop gemengd met 250 ml multivruchtensap en 1 opgeklopt eiwit (dit ijs hebben we dus maar niet gedeeld met de mini). Half uurtje in de ijsmachine en daarna nog een halfuurtje in de vriezer. Was erg lekker!
Geen zorgen voor de dag van morgen.
  woensdag 8 juni 2005 @ 20:18:11 #141
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_27753327
quote:
Op vrijdag 3 juni 2005 22:18 schreef Spindizzy het volgende:
Tinkepink: 500 g aardbeien pureren en daar 50 g poedersuiker en eventueel wat citroensap door roeren. In koelkast goed koud laten worden. In ijsmachine kiepen en 10 minuten laten draaien. Dan 300 ml licht geklopte slagroom toevoegen en laten draaien tot het goed is.
Kunt ook gemengde rode vruchten gebruiken.
Ik heb vandaag een aangepaste versie gemaakt (had even geen computer bij de hand en wist de juiste hoeveelheden niet meer) en dat was erg lekker!
350 gram gepureerde aardbeien mengen met 50 gram suiker en 100 ml geklopte slagroom en een scheutje melk.
Geen zorgen voor de dag van morgen.
  vrijdag 10 juni 2005 @ 22:13:53 #142
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_27819671
Had ik mijn recept voor koffieijs al gepost? Geloof het niet hè?

- 1 eetlepel (iets meer) oploskoffie oplossen in een eetlepel water
- mengen met: 1 eierdooier, 50-70 gram suiker, 100 ml volle melk, zakje vanillesuiker, 200-250 ml opgeklopte slagroom
- ongeveer 45 minuten laten draaien.

Ik heb er de laatste keer klopklop doorheen gegegooid om het ijs wat steviger te maken en dat werkte inderdaad erg goed.
Erg lekker met stukjes lange vingers gedrenkt in cognac (er pas bij het serveren doorheen mengen)
Geen zorgen voor de dag van morgen.
pi_28206810
Vandaag weer eens aardbeienijs gemaakt, lekker!
Vanmorgen even naar de Lidl geweest voor verse aardbeien, en het recept uit de handleiding van m'n ijsmachine gebruikt:

200 gram verse aardbeien
60 gram fijne kristalsuiker
halve eetlepel citroensap
150 ml volle melk
75 ml slagroom.

(Omdat ik van slagroom allergische reacties krijg, gebruik ik in plaats daarvan altijd een zakje Klopklop, dat doet het ook goed. En evt. kan je ook een ei toevoegen.)

Aardbeien van de kroontjes ontdoen, goed wassen en fijnprakken met een vork.
In plaats van kristalsuiker heb ik vanillesuiker gebruikt, dat geeft een lekkerdere smaak aan het ijs, vind ik. Je kunt trouwens ook aardbeien- of frambozensiroop gebruiken in plaats van suiker.

Dan alle ingrediënten bij elkaar in een kom (of maatbeker van 1 liter) doen, even goed klutsen met de staafmixer en ± 40 minuten laten draaien in de machine.
Daarna nog een half uurtje in de vriezer zetten en klaar is het ijs.

Ik heb ooit ook weleens koffiemelk gebruikt in plaats van volle melk, maar dat gaf er toch een beetje 'sterke' smaak aan, wat ik niet echt lekker vond... Gewone volle melk geeft er een zachtere, betere smaak aan, vind ik.

Het is erg lekker geworden, nog beter dan de vorige keer. En bij gelegenheid ga ik ook eens bananenijs proberen, dat staat ook in m'n receptenboekje.
NEE tegen elke vorm van religieus fundamentalisme.
JA tegen mensenrechten, vrije individuele keuzes en gelijkwaardige behandeling.
  zaterdag 25 juni 2005 @ 15:23:29 #144
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_28223315
Ik maak vanavond ook aardbeien is.
500 gram aarbeien
175 gram basterdsuiker
Staafmixeren en in de ijsmachien
Ik gebruik in vruchtenijs eigenlijk liever geen room, en maak een sorbetijs. Dat smaakt veel vruchtiger, en je kan het de hele zomer eten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 25 juni 2005 @ 15:25:25 #145
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_28223356
Lucht in je ijs krijgen, zoals met opgeslagen room of opgeslagen eiwit is voor ijs dat je draait en eet eigenlijk niet nodig. Als je je ijs invriest om het te bewaren, dan moet er lucht in, om het soepeler te houden.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 25 juni 2005 @ 15:33:30 #146
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_28223518
Chocolade ijs
250 Ml melk
75 gram suiker
Eetlepel cacao
Maak hier chocolademelk van en zet koud voor 24 uur
250 Ml Slagroom
200 gram chocolade
Sinaasappellikeur
Smelt de chocolade au bain marie, met de sinaasappel likeur.
Sla de slagroom bijna stijf.
Schuim de chocolademelk op
Envelopeer de gesmolte chocolade door de slagroom, en meng met de schuimige chocolade melk, en doe dit in de ijsmachine.

Ik schuim het hier wel op, dat is omdat je anders een tandpasta achtige substantie krijgt,
Alle zelfgemaakte ijs direct na het draaien eten,. das het lekkerst. Invriezen is eigenlijk altijd een teleurstelling.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_28297256
quote:
Op zaterdag 25 juni 2005 15:25 schreef Pietverdriet het volgende:
Lucht in je ijs krijgen, zoals met opgeslagen room of opgeslagen eiwit is voor ijs dat je draait en eet eigenlijk niet nodig. Als je je ijs invriest om het te bewaren, dan moet er lucht in, om het soepeler te houden.
Mijn ijs is vaak iets aan de harde kant, heb het meestal graag wat luchtiger, dus misschien moet ik dan juist wat meer opgeslagen spul gebruiken...

Dit vond ik trouwens óók een goeie tip (ff schaamteloos gejat uit het slagroomvervang-topic... ):
quote:
Op dinsdag 28 juni 2005 10:55 schreef Pietverdriet het volgende:
Het hele geheim van zacht ijs maken in je ijsmachien is dat je ongeveer 25-30% droge stof in je mengsel moet hebben, om mooie kleine kristallen te krijgen.
Slagroom brengt veel vet en eiwit (droge stof) in je mengsel, maar ook lucht, en ook dat maakt je ijs "zacht".
Handig om te weten!
Ik kan zelf geen slagroom gebruiken omdat ik daar allergisch voor ben, maar opgeklopt eiwit lijkt me dan de beste vervanger, zo te zien.
Of Klopklop, dat gebruik ik ook regelmatig.
NEE tegen elke vorm van religieus fundamentalisme.
JA tegen mensenrechten, vrije individuele keuzes en gelijkwaardige behandeling.
  dinsdag 28 juni 2005 @ 22:43:22 #148
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_28319755
Speciaal voor Nembrionic:


Kersensorbet
1,2 kg rijpe kersen - 250 gr suiker - 1/4 L water - het sap van 1 citroen - 6 el sherry Brandy - 1 dl slagroom - 30 gr poedersuiker

Voorbereiding: De kersen wassen, van hun steeltjes ontdoen en ontpitten. De 6 mooiste kersen bewaren. Het water en de suiker aan de kook brengen tot een lichte siroop en ijskoud laten worden. Als je regelmatig sorbet maakt, kan je dit in grotere hoeveelheden maken en in lege pet-flessen bewaren in de ijskast. De verhouding is steeds 1 liter water voor een halve kilo suiker.
Bereidingswijze: De kersen in de blender fijnmalen en door de fijne zeef gieten. Het citroensap bij de kersenpuree doen en mengen met de ijskoude siroop. Het mengsel in de ijsmachine gieten en de instructies van de fabrikant volgen. Ondertussen de slagroom met de bloemsuiker stijf kloppen en afgedekt in de koelkast zetten.
Serveertips: De sorbet over 6 coupes verdelen, versieren met toefjes slagroom en de overgebleven kersen en een lepel sherry brandy over elke coupe gieten.


2x kersenijs
1 kilo kersen - 650 gram poedersuiker - 3 citroenen - 1/2 liter water - 1 borrelglas kirsch
Was de kersen, droog ze in een doek en haal er de pitten uit. Gooi deze niet weg. Plet het vlees van de kersen en verbrijzel de pitten met de deegroller. Doe de suiker met het water in een pannetje en breng het mengsel aan de kook. Laat de siroop drie minuten koken. Voeg er dan het vlees van de kersen en de pitten bij. Laat van het vuur af een uur marineren. Voeg dan het sap van de citroenen toe en het glas kirsch. Passeer de siroop door een fijne zeef. Doe de siroop in een vorm en zet deze in de vrieskast. Zolang de compositie nog niet stijf bevroren is, kloppen we ze af en toe even met de garde of een vork.

600 gr verse kersen, 1.5 dl water, 175 gr poedersuiker, 1/2 citroen.
Bereidingswijze: Ontpit 600 gr verse kersen en pureer ze in de keukenmachine samen met 1 1/2 dl water, 175 gr poedersuiker en het sap van een 1/2 citroen. Draai dit mengsel tot ijs in een ijsmachine of zet het in een diepvriesbakje ongeveer 6 uur in de diepvries. Roer, als u het ijs in de diepvries maakt, het mengsel elk uur om met een vork.
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
  dinsdag 28 juni 2005 @ 22:45:04 #149
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_28319826
Kersen sorbet
Kersen, ontpitten en blenderen, en per 100 gram 25 - 35 gram druivensuiker of basterdsuiker toevoegen en oplossen.
Dit in de ijsmachine
Ik vind vruchtenijs het lekkerst als het puur vruchten is, en suiker moet erbij voor de smaak (die door het bevriezen terug loopt) en om de droge stof omhoog te krijgen.
Gebruik geen fructose, dat is veel zoeter, en dan is het te zoet als je er voldoende droge stof in hebt.
Ik gebruik nooit room of andere zaken in een sorbetijs, dat is niet nodig.
lekker simpel houden is hierbij vaak het lekkerst.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 28 juni 2005 @ 22:47:27 #150
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_28319928
quote:
Op dinsdag 28 juni 2005 11:35 schreef Scootmobiel het volgende:

[..]

Mijn ijs is vaak iets aan de harde kant, heb het meestal graag wat luchtiger, dus misschien moet ik dan juist wat meer opgeslagen spul gebruiken...

Dit vond ik trouwens óók een goeie tip (ff schaamteloos gejat uit het slagroomvervang-topic... ):
[..]

Handig om te weten!
Ik kan zelf geen slagroom gebruiken omdat ik daar allergisch voor ben, maar opgeklopt eiwit lijkt me dan de beste vervanger, zo te zien.
Of Klopklop, dat gebruik ik ook regelmatig.
IJs direct eten wil ook helpen, thuisgemaakt ijsmachineijs is niet geschikt te bewaren. Het wordt te hard in de vriezer en vanwege de hygiene is het ook af te raden, ijs is heeeel besmettelijk.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')