abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_28332486
Okee, bedankt!
NEE tegen elke vorm van religieus fundamentalisme.
JA tegen mensenrechten, vrije individuele keuzes en gelijkwaardige behandeling.
pi_28359635
quote:
Op dinsdag 12 april 2005 23:54 schreef Scootmobiel het volgende:

[..]

Okee!

Ik heb een machine van Kruidvat, merk Aigger, 17,95 euro, prima machientje):

[afbeelding]

Hier is een tip waar misschien meer mensen wat aan hebben:

In plaats van suiker gebruik ik meestal vruchtenlimonadesiroop, in dezelfde smaak als van de vruchten die je in het ijs verwerkt. Dat brengt de smaak nog meer tot uiting, het ijs wordt dan veel aromatischer dan alleen met de vruchten.

Je kunt ook experimenteren met combinaties, bv. citroensiroop bij ijs met verse aardbeien ofzo, dat levert ook vaak verrassend lekkere resultaten op.

Alleen moet je niet van die gewone (goedkope) limonadesiroop hebben, die geeft er meestal een vieze, chemische bijsmaak aan. Ik vind die van Super de Boer erg lekker (die van hun eigen 'Super'-merk dus), die bevat echte vruchten en is niet overdreven duur.
Ben sinds gisteren in het bezit van hetzelfde machientje. Je recept geprobeerd en het was erg lekker. Bedankt nog hiervoor.
Heb echter eén probleempje. Ik krijg met geen mogelijkheid het plastik onderdeel van de rotor af i.v.m. het schoonmaken. Ik heb de beschrijving opgevolgd zoals in het boekje staat, maar helaas....ik ben wel niet blond maar heb wel blonde plukken, misschien dat het dat is.
Kun je me hierbij helpen?
Groetjes
Kiki
pi_28360879
Hoi Kiki, leuk dat je er nu ook een hebt!
Ze zijn inderdaad weer te koop bij het Kruidvat, voor dezelfde prijs als vorig jaar (17,95 euro).
Ik heb de mijne er even bij gepakt, dan komen we er hopelijk samen wel uit.

Ik heb hier nu dus het motorgedeelde in de hand, ondersteboven, en met het snoer naar links. Het brede, roterende blad staat nu omhoog gericht.
Dat blad moet je er eerst af trekken, recht omhoog, zodat je alleen het witte pinnetje (asje) nog ziet. Dat asje heeft twee vaste, platte schijfjes, waartussenin het doorzichtige plastic van het deksel moet zitten.

Dat gat in het deksel, in het midden, heeft een smalle kant (waar het pinnetje zit) en een grotere (ronde), bredere kant, links dus, vlak boven het zilverkleurige typeplaatje, aan de kant van het snoer.
Als je nu het motorgedeelte vasthoudt bij die dikke zwarte ''bulten', kan je het doorzichtige deksel het beste rechts aan de rand beetpakken (bij de vul-opening dus) en stevig naar rechts trekken, met je duim eronder tegen het witte deel aan, zodat het deksel loskomt van het witte asje.
Je kunt het dan (omhoog) eraf halen en schoonmaken.

Bij het terugzetten van het deksel moet je eerst het asje weer in het gat van het motorgedeelte doen, en dan het deksel eroverheen doen aan de kant van de grote ronde opening in het deksel, terwijl je het asje ietsje omhoog trekt en het deksel naar links schuift, zodat het doorzichtige plastic van het deksel weer precies tussen de twee witte schijfjes van het asje terecht komt. (Pfoe, best wel ingewikkeld eigenlijk.)
Als het goed is hoor je het deksel nu weer vastklikken. Nu kan je het rotorblad weer op het asje zetten en is-ie klaar voor het volgende gebruik.

Succes ermee!
NEE tegen elke vorm van religieus fundamentalisme.
JA tegen mensenrechten, vrije individuele keuzes en gelijkwaardige behandeling.
pi_28364500
Oh ja, trouwens... dit topic gaat eigenlijk meer over ijsrecepten, voor alles wat met
ijsmachines te maken heeft kan je het beste terecht in dit topic.
NEE tegen elke vorm van religieus fundamentalisme.
JA tegen mensenrechten, vrije individuele keuzes en gelijkwaardige behandeling.
  donderdag 30 juni 2005 @ 19:03:17 #155
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_28364696
quote:
Op donderdag 30 juni 2005 18:56 schreef Scootmobiel het volgende:
Oh ja, trouwens... dit topic gaat eigenlijk meer over ijsrecepten, voor alles wat met
ijsmachines te maken heeft kan je het beste terecht in dit topic.
Je bent alerter dan ik...

Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
pi_28365015
quote:
Op donderdag 30 juni 2005 19:03 schreef dutch-mamma het volgende:
Je bent alerter dan ik...

Ach ja, soms heb je weleens zo'n helder moment, hè...

Ik was net even die twee topics aan het doorlezen in My AT, dus ik dacht kom, ik speel meteen even voor richtingaanwijzer...
NEE tegen elke vorm van religieus fundamentalisme.
JA tegen mensenrechten, vrije individuele keuzes en gelijkwaardige behandeling.
pi_28367109
quote:
Op donderdag 30 juni 2005 18:56 schreef Scootmobiel het volgende:
Oh ja, trouwens... dit topic gaat eigenlijk meer over ijsrecepten, voor alles wat met
ijsmachines te maken heeft kan je het beste terecht in dit topic.
OEPS, ff over het hoofd gezien. Kwam ook via zoekmachine bij dit topic uit zodoende, en ben toch een beetje blond.
Anyway het is gelukt. Nu ff de koeler afwassen en hup de vriezer weer in voor het volgende recept, staat ie alvast klaar en hoef ik geen 18 uur te wachten
Bedankt
Kiki
pi_28367269
quote:
Op donderdag 30 juni 2005 20:20 schreef Kiki01 het volgende:
OEPS, ff over het hoofd gezien. Kwam ook via zoekmachine bij dit topic uit zodoende, en ben toch een beetje blond.
Anyway het is gelukt. Nu ff de koeler afwassen en hup de vriezer weer in voor het volgende recept, staat ie alvast klaar en hoef ik geen 18 uur te wachten
Bedankt
Kiki
Kan gebeuren, hè.
Graag gedaan, en tof dat het nu gelukt is.
NEE tegen elke vorm van religieus fundamentalisme.
JA tegen mensenrechten, vrije individuele keuzes en gelijkwaardige behandeling.
  donderdag 30 juni 2005 @ 20:30:51 #159
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_28367420
Hier even een ANTI-tip:
Vandaag heb ik ijs gemaakt van 500 ml gepureerde rote grutze met 125 gram fijne suiker en dat was NIET lekker. Veel te zoet en het werd niet goed hard. Niet aan beginnen dus.
Geen zorgen voor de dag van morgen.
  donderdag 30 juni 2005 @ 21:23:39 #160
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_28369080
Sja tinkepink
Rote grutze is al zo zoet, dat kan je zonder suiker in de ijsmachine doen.
Overginds denk ik niet dat veel mensen problemen ermee zullen hebben. Rote Grutze is vreselijk lekker (met room) maar niet in NL te krijgen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 1 juli 2005 @ 08:25:39 #161
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_28378221
Piet, kan jii me ook uitleggen waarom het ijs niet hard werd? Het droge stof gehalte was toch hoog genoeg?

Ik heb er later uit arren moede maar yoghurt doorheen gegooid en het toen nog maar door de ijsmachine heengegooid en toen was het beter te eten.
Geen zorgen voor de dag van morgen.
  vrijdag 1 juli 2005 @ 08:50:46 #162
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_28378531
Wat is rote grutze dan?
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  vrijdag 1 juli 2005 @ 09:33:56 #163
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_28379360
Rote grutze is een half gepureerd mengsel van verschillende rode vruchten (of groene, maar dan heet het Grune grutze) met suiker (geloof ik). Tijdens het siezoen kun je het in literbakken kopen bij bijvoorbeeld de Aldi of de Liddle, buiten het seizoen in pot of diepgevroren.
Geen zorgen voor de dag van morgen.
  vrijdag 1 juli 2005 @ 10:16:20 #164
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_28380328
Klinkt wel lekker
Jammer dat ze dat hier niet hebben...
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  vrijdag 1 juli 2005 @ 10:45:41 #165
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_28381081
quote:
Op vrijdag 1 juli 2005 08:25 schreef Tinkepink het volgende:
Piet, kan jii me ook uitleggen waarom het ijs niet hard werd? Het droge stof gehalte was toch hoog genoeg?

Ik heb er later uit arren moede maar yoghurt doorheen gegooid en het toen nog maar door de ijsmachine heengegooid en toen was het beter te eten.
Teveel suiker vermoed ik, idd, suiker verlaagt het vriespunt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator woensdag 13 juli 2005 @ 16:59:52 #166
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_28774075
Ik heb net een ijsmachine en mijn 1e recept was al een succes

After eight ijs

125 ml volle melk
125 ml slagroom (ongeslagen natuurlijk)
45 gram suiker
3 eierdooiers
1 vers, zacht vanillestokje
5 after eight mints

Melk + slagroom + het hele vanillestokje aan de kook brengen.
Hierna direct af laten koelen
Als het helemaal is afgekoeld: eierdooiers + suiker tot een witte dikke massa kloppen.
Zaadjes uit het vanillestokje schrapen.
Melk + slagroom + vanillezaadjes opnieuw aan de kook brengen. Als het kookt eier/suikermengsel toevoegen en van het vuur halen.
Dit alles goed doorkloppen, af laten koelen en dan 35 minuten draaien.

Als er 20 minuten verstreken zijn doe je er de 5 (of meer naar smaak ) after eight mints in (even in stukjes snijden/breken).

Als de draaitijd voorbij is 30-45 minuten in de vriezer en eet smakelijk!
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_29832418
Als het ijs gaat kristalliseren hoe kan ik dat het beste verhelpen?

Groetjes Little_angel_nr1
Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!
  zondag 21 augustus 2005 @ 22:10:25 #168
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_29853370
quote:
Op zondag 21 augustus 2005 09:38 schreef Little_angel_nr1 het volgende:
Als het ijs gaat kristalliseren hoe kan ik dat het beste verhelpen?

Groetjes Little_angel_nr1
Veel kristallen in je ijs betekend te weinig vaste stof.
Ergo meer suiker, vet enzo in je ijs stoppen. Probeer het anders met een suiker die minder zoet is (druivensuiker)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_29862017
Dank je wel Piet.
Ik heb nog het thee ijs gevonden.
Daar was als ik het goed herinner iemand naar op zoek.

Thee ijs:

Ingrediënten:

--------------------------------------------------------------------------------
5 koffielepels thee -1/2 liter melk - 150 gram suiker - 1 eetlepels rum - 1/2 dl slagroom - 3 eidooiers
--------------------------------------------------------------------------------
bereiding:
--------------------------------------------------------------------------------
Klop de eidooiers met de suiker totdat het mengsel licht van kleur is en schuimig. Breng de melk aan de kook. Haal ze van het vuur af en doe de thee erin. Laat deze 10 minuten intrekken. Passeer de melk en schenk ze langzaam onder kloppen bij het eimengsel. Schenk hier ook de slagroom bij en de rum. Verwarm de crème op zacht vuur onder roeren totdat hij dikker wordt. Haal dan de pan onmiddellijk van het vuur. Laat hem afkoelen en vries het mengsel in de sorbetière in.
--------------------------------------------------------------------------------
Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!
pi_30099333
Ik maakte vroeger ijs met Saromapoeder om een smaakje te geven, helaas ben ik de verhoudingen vergeten en nu smaakt mijn ijs niet zoals ik het me herinner ! Kan iemand me aan de juiste verhoudingen helpen?
Thanks
Pluk de dag, tik een eitje
pi_30664490
quote:
Op vrijdag 27 augustus 2004 19:54 schreef Spindizzy het volgende:

[..]

Ik heb hem nog wel voor je. Mail me maar even op spindizzy_73(AT)yahoo.com

Bij de Witte Boekenhal verkopen ze ook een groot boek met alleen maar ijsrecepten. Hij kost ongeveer 15 Euro. Voor als je echt veel recepten wilt

[afbeelding]
Dit boek hebben ze in tilburg in een boekenverkoop winkeltje, net zoiets als de slegte voor maar 8 Euro. Zit vlakbij van Leest. Heel leuk en goed boek.
Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!
  zaterdag 17 september 2005 @ 16:17:10 #172
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_30666991
Ik ga morgenavond kokosijs maken
Het recept komt uit een oosters kookboek

Ingrediënten:
- 600 ml kokosmelk
- 1 1/2 vanillestokje
- 150 g suiker
- sap en schil van 1 1/2 limoen

Bereiding:
Halveer de vanillestokjes en krab het merg er met de achterkant van het mes uit.
Verhit de kokosmelk met de suiker in een pan en laat 1 minuut borrelend koken.
Zet het vuur uit.
Voeg limoenschil en -sap en het vanillemerg toe.
Laat de massa in een koud waterbad afkoelen.
Giet in een diepvriesbestendig bakje en laat 3-4 uur in de diepvries staan.
Neem tussnedoor regelmatig eruit en roer de massa met een lepel om, opdat hij gelijkmatig bevriest.
Schep tot slot met een ijslepel 2 bolletje per kommetje eruit en dien op.

Ik doe er nog plakjes banaan bij, een dot slagroom en een beetje chocoladesaus
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  zaterdag 17 september 2005 @ 16:24:24 #173
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_30667182
Waar haal je cocosmelk vandaan?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator zaterdag 17 september 2005 @ 16:28:39 #174
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_30667280
quote:
Op zaterdag 17 september 2005 16:24 schreef Pietverdriet het volgende:
Waar haal je cocosmelk vandaan?
supermarkt?
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  zondag 18 september 2005 @ 15:04:35 #175
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_30696451
quote:
Op zaterdag 17 september 2005 16:24 schreef Pietverdriet het volgende:
Waar haal je cocosmelk vandaan?
kun je gewoon bij de supermarkt kopen. Staat meestal bij de indische spullen.
Bij de AH hebben ze blikjes van een goedkoop merk en pakjes van conimex.

Het staat nu in de diepvries.
Ben benieuwd hoe het wordt!
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  maandag 5 december 2005 @ 00:44:06 #176
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_32824993
piet ik vraag me af waar je druivesuiker in grotere hoeveelheden kan kopen, en ik neem aan dat je het had over witte basterdsuiker? ik begreep uit je stukjes in dit topic dat je beter die suikers kan gebruiken dan gewone kristalsuiker...
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  maandag 5 december 2005 @ 01:19:10 #177
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_32825560
en dan nog iets. ik snap dat het het ijs ten goede komt als je bij verhitte substanties het 12 uur laat afkoelen in de koelkast. is het niet mogelijk dit te doen door het kort in de vriezer te zetten, uurtje of wat en dan nog een uurtje in de koelkast? 12 uur is zo lang...
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  dinsdag 6 december 2005 @ 19:00:40 #178
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_32869360
quote:
Op maandag 5 december 2005 00:44 schreef zoalshetis het volgende:
piet ik vraag me af waar je druivesuiker in grotere hoeveelheden kan kopen, en ik neem aan dat je het had over witte basterdsuiker? ik begreep uit je stukjes in dit topic dat je beter die suikers kan gebruiken dan gewone kristalsuiker...
Geen idee waar je grote hoeveelheiden druivensuiker kan kopen, maar wat bedoel je met grote hoeveelheden? Hoeveel ijs ga je maken?
De reden om druivensuiker te gebruiken is om de hoeveelheid droge stof in je ijs hoger te krijgen zonder het al te zoet te maken. Het ligt er dus een beetje aan welk ijs je maakt of het belangrijk is. ALs je bv chocolade ijs maakt waar je door de massa chocolade smelt, dan heb je geen druivensuiker nodig.
quote:
Op maandag 5 december 2005 01:19 schreef zoalshetis het volgende:
en dan nog iets. ik snap dat het het ijs ten goede komt als je bij verhitte substanties het 12 uur laat afkoelen in de koelkast. is het niet mogelijk dit te doen door het kort in de vriezer te zetten, uurtje of wat en dan nog een uurtje in de koelkast? 12 uur is zo lang...
Neuh, als je het geforceerd koelt is prima, gaat erom dat het koud is. Dat kan je ook bereiken door de massa in een bak met water en ijsklontjes te zetten, dat gaat het snelst.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_35247947
Hallo Pietverdriet,
ik lees in een berichtje van jou dat Italiaans ijs gemaakt wordt met eiwitten ipv room.
Als basisijs werk ik altijd als volgt :
eidooiers tot schuim kloppen met de suiker
melk verwarmen en op het eiermengsel gieten terwijl je roert
alles in een kom en op zacht vuur roeren tot het schuim bijna allemaal weg is ( recept van Piet Huyzentruyt ), dan onmiddelijk laten afkoelen en alles in de ijsmachine

Ik vind het altijd jammer dat ik die eiwitten niet kan gebruiken.

Heb je een recept van italiaans ijs , zodat ik ook die eiwitten eens kan gebruiken.
( ben vorig jaar in la bella italia geweest en vind hun ijs superlekker! )

groetjes
  zondag 19 februari 2006 @ 11:05:25 #180
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_35248234
quote:
Op zondag 19 februari 2006 10:44 schreef kiaratje het volgende:
Hallo Pietverdriet,
ik lees in een berichtje van jou dat Italiaans ijs gemaakt wordt met eiwitten ipv room.
Als basisijs werk ik altijd als volgt :
eidooiers tot schuim kloppen met de suiker
melk verwarmen en op het eiermengsel gieten terwijl je roert
alles in een kom en op zacht vuur roeren tot het schuim bijna allemaal weg is ( recept van Piet Huyzentruyt ), dan onmiddelijk laten afkoelen en alles in de ijsmachine

Ik vind het altijd jammer dat ik die eiwitten niet kan gebruiken.

Heb je een recept van italiaans ijs , zodat ik ook die eiwitten eens kan gebruiken.
( ben vorig jaar in la bella italia geweest en vind hun ijs superlekker! )

groetjes
Het ijs wat je nu maakt is een Parfait achtig ijs., persoonlijk maak ik dat liever niet omdat de eidooiers een smaak in het ijs brengen die mijn medegenieters toch wat minder vinden.

Als je eieren gebruikt, gebruik dan mais of meergranen eieren, aan andere eieren wil nogal eens met vismeelgevoerde kippen een smaak hebben van vis.

Een ijsrecept voor met eiwitten.
Maak suikerstroop door Suiker met een beetje water aan de kook te brengen, het water kook je uit, maar het mag niet carameliseren. Het moet net draden trekken.
Sla je eiwitten heel stijf en voeg als je bijna stijf zijn suikerstroop toe in een dun straaltje, en klop verder. Ik gebruik er zelf mijn Kitchenaid voor. Je slaat door tot het eiwit zo stijf is dat het zijn parelglans verliest en een grijze gloed begint te krijgen
Voeg nu een vruchtenpulp toe, er niet doorheen slaan met garde, maar er voorzichtig doorheen omscheppen, enveloperen of vouwen zegt de vakman. Niet roeren, dan sla je de lucht eruit!! Gemalen aardbeien of frambozen of aalbessen, bij een horeca groothandel zijn deze in literpakken ingevroren te koop als halffabrikaat.
Dit mengsel gaat in de ijsmachine.

Nadeel van dit recept is, ik krijg het alleen echt goed met een prof ijssalon ijsmachine, in een huis tuin en keuken ijsmachine slaat eigenlijk vaak het meeste lucht uit het ijs, en daar begon het nu net om.

Je zal zelf moeten experimenteren met verhoudingen om het goed te krijgen voor jouw ijsmachine, en jouw smaak (hoe zoet je het wilt hebben)
Als het goed lukt is het een heerlijk ijs, dat, omdat er geen room of melk inzit, heel erg intens naar het fruit smaakt, of naar de smaakmaker die je gebruikt. Room of melk vlakken de smaken altijd af, net zoals je met bloem bindt de smaak van een saus afvlakt.

Een no thrills oplossing voor een vruchtenijs is alleen fruit en suiker te gebruiken, maar dan wordt je ijs niet luchtig, en je krijgt een tandpasta achtige structuur, en vanuit een prof ijsmakers zicht, je gebruikt meer gewicht per bolletje, dus duur.

Ijssalons in NL, hoe italiaans de namen ook maken hun ijs met poeder en water, smaakstoffen, room, en gebruiken geen verse eieren of vers fruit voor hun ijsmassa, dat heeft met kostprijs en hygiene wetgeving te doen.
Sterker nog, Yoghurtijs, wat in principe bevroren yoghurt zou moeten zijn mag in principe niet omdat het een te hoog kiemgetal heeft. Logisch want Yoghurt is melk en bacterien..
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_35249087
heel erg bedankt voor je uitvoerig antwoord!
Ik gebruik altijd biologische eieren en heb een profesionele ijsmachine Simac GC5000 ( kostte 350 euro). Ze noemen dit wel een profesionele ijsmachine maar deze is toch wel voor privegebruik.
Ze heeft wel een ingebouwde compressor.
Ik zal zeker rekening houden met alles wat je gezegd hebt
nog een fijne zondag!
  zondag 19 februari 2006 @ 12:25:37 #182
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_35249892
Kiaratje, laat ff weten hoe het gelukt is, en wat je mengverhoudingen waren.
Biologische eieren, heel fijn voor de kip, maar pas op daarmee. Een biologische kip loopt buiten en wroet daar tussen de aarde. Daar ligt ook kippenmest, en ze eten van alles. Dit betekend smaak impact, wat bij een gekookt eitje van voordeel kan zijn, maar bij ijs niet het geval hoeft te zijn.
Bij je eidooiers recept verhit je het ei, maar bij eiwitten gebruik je rauw eiwit. Omdat kippen uit vrije land houding minder steriel worden gehouden kunnen de eieren besmet zijn met bacterien, vooral salmonella. Voor een gezonde volwassene betekend dit meestal niets, en hooguit een beetje soepeler stoelgang, maar bejaarden, kleine kinderen en mensen met een zwak imuunsysteem kan het in het ergste geval dodelijk zijn.
IJs maken is een leuke hobby, maar let altijd op hygiene, en als je rauwe ingeredienten gebruikt, ook op aan wie je het voorzet.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_35319403
Hallo Pietverdriet,
ik heb een poging gedaan om bananenijs te maken met eiwitten.
Die suikerstroop lukte niet , ik had suiker met water gemengd en voortdurend geroerd toen het pannetje op het kookfornuis stond, maar opeens kreeg ik terug verharde suiker.
Ik heb toen de eiwitten stijfgeklopt met bloemsuiker wat heel goed lukte.
Ik heb 2 eiwittten gebruikt, 350 gr bananen + citroen, 60 gr bloemsuiker + 1 vanillesuiker
Het resultaat was heel goed geslaagd, enorm luchtig , kreeg zelfs nog meer lucht tijdens het ijsbereiden. Heel erg bedankt !
'k vraag me wel af of het resultaat nog anders zou zijn als mijn suikerstroop zou gelukt zijn en ik het op die manier gemaakt had.
  dinsdag 21 februari 2006 @ 10:36:00 #184
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_35319491
* Pietverdriet is erg blij voor Kiaratje.

Als je suiker weer hard wordt, is het water verdampt voordat alle suiker is opgelost. Beetje meer water gebruiken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_35404985
Hallo Pietverdriet,
Een vraagje ivm diepvriesframbozen . Kun je ijs maken met diepvriesframbozen ?
Eerst de frambozen ontdooien en daarna ijs mee maken ? Of mag dit niet want je ontdooit eerst de frambozen en daarna worden ze terug bevroren bij het bereiden van het ijs ?

Een 2 de vraagje over mokka-ijs. Al mijn andere recepten uit het boekje van mijn ijsmachine lukken zeer goed , uitgenome mijn mokka-ijs. Toch nog altijd een klein beetje kristalisatie. Ik werk met een kopje straffe koffie , dus geen koffiepoeder. Zou dit de reden kunnen zijn? Ben benieuwd.
groetjes, Kiaratje
  donderdag 23 februari 2006 @ 14:09:49 #186
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_35405487
quote:
Op donderdag 23 februari 2006 13:56 schreef kiaratje het volgende:
Hallo Pietverdriet,
Een vraagje ivm diepvriesframbozen . Kun je ijs maken met diepvriesframbozen ?
Eerst de frambozen ontdooien en daarna ijs mee maken ? Of mag dit niet want je ontdooit eerst de frambozen en daarna worden ze terug bevroren bij het bereiden van het ijs ?
Geen probleem,
Opnieuw invriezen is vooral fout bij vlees.
Je zou de frambozen even kort aan de kook kunnen brengen, dat dood alle bacterien, maar voor prive gebruik is dat eigenlijk niet nodig, de smaak gaat wat achteruit.
quote:
Een 2 de vraagje over mokka-ijs. Al mijn andere recepten uit het boekje van mijn ijsmachine lukken zeer goed , uitgenome mijn mokka-ijs. Toch nog altijd een klein beetje kristalisatie. Ik werk met een kopje straffe koffie , dus geen koffiepoeder. Zou dit de reden kunnen zijn? Ben benieuwd.
groetjes, Kiaratje
Kristalvorming duid op een te laag droge stof gehalte, dus probeer het of met oploskoffie, of doe er ipv kristalsuiker druivensuiker in (druivensuiker is per gewicht minder zoet) gebruik meer suiker of doe er melkpoeder, creamer, room, eidooiers of iets anders bij dat je droge stof verhouding opkrikt.

[ Bericht 6% gewijzigd door Pietverdriet op 23-02-2006 14:14:56 ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 23 februari 2006 @ 14:12:13 #187
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_35405573
Oh, droge stof is waar het bij ijsbereiden om draait, te weinig droge stof -> IJskristallen, te veel droge stof -> Je opslag (lucht in je ijs) gaat omlaag waardoor je een tandpasta achtige structuur krijgt.

Droge stof is alles andere als water (eiwit, vet, suikers)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 23 februari 2006 @ 14:23:20 #188
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_35405969
basterdsuiker is toch ook al beter dan gewone kristalsuiker?
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  donderdag 23 februari 2006 @ 14:36:14 #189
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_35406464
quote:
Op donderdag 23 februari 2006 14:23 schreef zoalshetis het volgende:
basterdsuiker is toch ook al beter dan gewone kristalsuiker?
ben daar nog niet helemaal uit, het lost wel makkelijker op.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_35406552
Heel erg bedankt voor je reacties !
Zojuist lekker kriekenijs gemaakt. Heerlijk.
Zou je daarbij een citroen mogen doen? Of zou de smaak niet meer zo goed zijn?
pi_35406996
Mag je ahornsiroop gebruiken ipv gewone suiker. Die ahornsiroop is reeds vloeibaar en is ook iets minder zoet.
  donderdag 23 februari 2006 @ 15:10:16 #192
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_35407777
quote:
Op donderdag 23 februari 2006 14:38 schreef kiaratje het volgende:
Heel erg bedankt voor je reacties !
Zojuist lekker kriekenijs gemaakt. Heerlijk.
Zou je daarbij een citroen mogen doen? Of zou de smaak niet meer zo goed zijn?
het mag wel, maar waarom zou je? Als het te zoet is liever zure kersen gebruiken, is lekkerder.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 23 februari 2006 @ 15:13:33 #193
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_35407908
quote:
Op donderdag 23 februari 2006 14:49 schreef kiaratje het volgende:
Mag je ahornsiroop gebruiken ipv gewone suiker. Die ahornsiroop is reeds vloeibaar en is ook iets minder zoet.
Is een geweldige combi met walnotenijs.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_35518975
Heeft iemand misschien een lekker recept met cookie dough? ik dacht zelf aan vanilleijs met stukjes melkchocola, witte chocola en grote brokken cookie dough
Geen gezeik.
  zondag 26 februari 2006 @ 19:47:50 #195
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_35519859
quote:
Op zondag 26 februari 2006 19:14 schreef samchestido het volgende:
Heeft iemand misschien een lekker recept met cookie dough? ik dacht zelf aan vanilleijs met stukjes melkchocola, witte chocola en grote brokken cookie dough
Je geeft het recept zelf al
(gesmolten) Chocolade en je cookies er op het allerlaatste moment doordraaien.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_35565047
Ik heb zojuist eens gekeken op de website van gelatti nl www.gelatti.nl
Sedert 1 febr kun je bestellen in hun webwinkel
Wie heeft ervaringen met hun produkten en wat vind je ervan ?
  dinsdag 28 februari 2006 @ 10:03:34 #197
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_35566153
quote:
Op dinsdag 28 februari 2006 08:31 schreef kiaratje het volgende:
Ik heb zojuist eens gekeken op de website van gelatti nl www.gelatti.nl
Sedert 1 febr kun je bestellen in hun webwinkel
Wie heeft ervaringen met hun produkten en wat vind je ervan ?
Ik vind het positief dat ze ijsmachines verkopen, vind echter de mixen die ze verkopen erg fout. Ik ken de mixen, het is voor ijs wat voor soep de zakjes en de poeders zijn. Als je de moeite doet om een mooie (en laten we wel zijn, dure) ijsmachine te kopen, dan maak je toch ook je ijs niet uit een zakje maar uit room, ei, suiker, vanille, vruchten, chocolade, etc etc
Verder vind ik de beschrijving van de producten vreselijk kort en slecht.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_35567304
Bedankt voor je reactie.
'k was niet van plan om die mixen te kopen , was alleen nieuwsgierig naar eventuele ervaringen ermee. In het weekend aardbeienijs gemaakt ( met aardbeien vanuit de diepvries ). 't was weer smullen, zo'n ijs kun je niet kopen.
  dinsdag 28 februari 2006 @ 11:03:45 #199
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_35567380
quote:
Op dinsdag 28 februari 2006 11:00 schreef kiaratje het volgende:
Bedankt voor je reactie.
'k was niet van plan om die mixen te kopen , was alleen nieuwsgierig naar eventuele ervaringen ermee. In het weekend aardbeienijs gemaakt ( met aardbeien vanuit de diepvries ). 't was weer smullen, zo'n ijs kun je niet kopen.
Precies
Kan je in je omgeving aan een pasje voor Hanos of ISPC komen?
Daar hebben ze in de diepvries vruchtenpuree's van topkwaliteit die ideaal zijn voor ijs en gebak.
Als je in het oosten van het land woont moet je anders een bij de grote supermarkten in Duitsland kijken waar men ook zacht fruit in de diepvries heeft liggen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 28 februari 2006 @ 12:01:22 #200
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_35568742
wat je ook kan doen en heerlijk ijs oplevert zijn die blikken met vruchten. perzikken, peren, coctail, kersen, aardbeien. kan je prima vruchtenpuree van maken en is erg goedkoop.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_36009181
Ik zoek een recept voor pistache-ijs en dan met name hoe je pistache-noten moet bewerken om ze in een ijsrecept te kunnen gebruiken.
  maandag 13 maart 2006 @ 23:34:15 #202
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_36009231
quote:
Op maandag 13 maart 2006 23:32 schreef ijsliefhebber het volgende:
Ik zoek een recept voor pistache-ijs en dan met name hoe je pistache-noten moet bewerken om ze in een ijsrecept te kunnen gebruiken.
die kan je het best ongezouten kopen bij de notenboer en als je mazzel hebt zijn er ook gepelde. mix ze tot pulp. is makkelijk want het is een zachte nootsoort.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  dinsdag 14 maart 2006 @ 13:00:33 #203
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_36019608
quote:
Op maandag 13 maart 2006 23:32 schreef ijsliefhebber het volgende:
Ik zoek een recept voor pistache-ijs en dan met name hoe je pistache-noten moet bewerken om ze in een ijsrecept te kunnen gebruiken.
Ik heb er mee geexperimenteerd, maar het gaat niet op het ijs van de Italiaan lijken. Echt lekker werd het ook niet.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_36026969
Soms moet je je er bij neerleggen dat je met verse producten niet altijd het lekkerste ijs kan maken
Voor de ijsbereiding wordt ontiegelijk veel gebruik gemaakt van compounds. Zoook voor pistache. Is een enorm dikke groene stroop die ze echt in alle smaken hebben. Natuurlijk wel lekker gehakte nootjes als garnituur er doorheen draaien
pi_36027467
Ik heb goede ervaringen met zelf ijs maken sinds ik gebruik maak van zo'n zakje basis ijs. Dit is zonder smaak. Net zoals Pilootje aangeeft kun je dan zelf een smaak toevoegen uit zo'n potje. En eventueel zelf stukjes fruit oid er doorheen mengen.
Ik mag tegenwoordig alleen nog maar het dessert regelen, want koken kan ik nog steeds niet. Kijk maar eens op gelatti.nl. Ik heb net de citroenijs getest. Suc6.

Corrie
  dinsdag 14 maart 2006 @ 17:25:06 #206
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_36028423
quote:
Op dinsdag 14 maart 2006 16:41 schreef Pilootje het volgende:
Soms moet je je er bij neerleggen dat je met verse producten niet altijd het lekkerste ijs kan maken
Voor de ijsbereiding wordt ontiegelijk veel gebruik gemaakt van compounds. Zoook voor pistache. Is een enorm dikke groene stroop die ze echt in alle smaken hebben. Natuurlijk wel lekker gehakte nootjes als garnituur er doorheen draaien
Het is maar wat je lekker vind, smaakstoffen smaken sterker dan verse producten meestal, en als je liever vaniline als vanilie hebt, of syntetische aardbeien/frambozen/bosbessen smaak ipv aardbeien, frambozen of bosbessen, dan is dat fijn voor je, maar de reden dat ik ijs maak is omdat ik echte producten wou, en geen poedermix
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_36072034
Allen dank voor jullie adviezen en goede raad.
Ik had ook bij Gelatti een proefpakket genomen, waaronder de pistachesmaak. Helemaal niet slecht. Ik ben het echter met Pietverdriet eens dat het allemaal te kunstmatig is, dan kun je net zo goed IJs bij de supermarkt kopen. Jammer dat ze in de Nederlandse supermarkten trouwens nooit pistache-ijs hebben. Vandaag het volgende geprobeerd: Pistachenootjes (150 gram) gepeld en in stromend water van zout en velletjes ontdaan. Met de pureerstaaf klein gehakt. In warme melk (400 ml) met een vanillestokje zo'n twintig minuten laten trekken. Daarna door zeef (gewreven) en toegevoegd aan drie met 75 gram basterdsuiker opgeklopte eidooiers. Het geheel gesterilisserd (opgewarmd tot 70 graden (ong. 2 minuten). Afgekoeld en in ijskast een uurtje of twee laten rijpen. Toen 150 ml lobbig geslagen slagroom aan toegevoegd en ijs van gedraaid. Resultaat, helemaal niet slecht, (lichtgroen) maar inderdaad geen pistache-ijs zoals je die in Italie krijgt voorgezet.
Vooralsnog mijn succesrecept: potje frambozen (of bramen) op siroop, pureren met een paar scheppen basterdsuiker, zakje vanillesuiker en draaien maar. Heel lekker sorbetijs.
  woensdag 15 maart 2006 @ 23:10:54 #208
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_36072660
quote:
Op dinsdag 14 maart 2006 13:00 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik heb er mee geexperimenteerd, maar het gaat niet op het ijs van de Italiaan lijken. Echt lekker werd het ook niet.
bij mij prima gelukt, maar dat doet alles met witte basterdsuiker krijg ik het idee.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_36464653
Heeft er iemand ervaringen met het verwerken van agar agar ( geleermiddel ipv gelatine ) in het bereiden van ijs ? Ik hoor het graag.
  woensdag 29 maart 2006 @ 15:50:06 #210
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_36464769
quote:
Op woensdag 29 maart 2006 15:47 schreef kiaratje het volgende:
Heeft er iemand ervaringen met het verwerken van agar agar ( geleermiddel ipv gelatine ) in het bereiden van ijs ? Ik hoor het graag.
waarom zou je dat willen gebruiken? Zowel gelatine als Agar Agar
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_36465037
Mijn mokka-ijs is nog altijd niet zoals ik het zou willen ? ( vetgehalte reeds verhoogd, evenals suiker , oploskoffie ipv gewone koffie ) Ik dacht als er agar agar aan toegevoegd zou worden, dat het mokka-ijs dan een betere structuur zou hebben.
Ik heb ook eens gezien bij de ingrediënten van vruchtensorbets van het merk ijsboerke dat er gelatine in verwerkt was , vandaar mijn idee om agar agar ook bij mokka-ijs te doen.
Agar agar schijnt ook een natuurprodukt te zijn ( plantaardig) en nog sterker te zijn dan gelatine.
  woensdag 29 maart 2006 @ 16:01:31 #212
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_36465196
ff wat nagekeken, in sommige oudere recepten wordt een geleermiddel gebruikt om kristalvorming te verminderen in ijs dat zonder ijsmachine wordt gemaakt.
Kristallen in ijs worden echter door gelatine nauwelijks onderdrukt, je kan het beter weglaten.
Als je ijs lijdt onder kristalvorming, dan is je aandeel droge stof (eiwit, vet, suikers, celstof) te laag.
Bij een te hoog aandeel droge stof krijgt je ijs teveel een tandpasta achtige structuur, en zal je opslag (lucht in je ijs) omlaag gaan.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 29 maart 2006 @ 16:11:50 #213
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_36465493
quote:
Op woensdag 29 maart 2006 15:57 schreef kiaratje het volgende:
Mijn mokka-ijs is nog altijd niet zoals ik het zou willen ? ( vetgehalte reeds verhoogd, evenals suiker , oploskoffie ipv gewone koffie ) Ik dacht als er agar agar aan toegevoegd zou worden, dat het mokka-ijs dan een betere structuur zou hebben.
Ik heb ook eens gezien bij de ingrediënten van vruchtensorbets van het merk ijsboerke dat er gelatine in verwerkt was , vandaar mijn idee om agar agar ook bij mokka-ijs te doen.
Agar agar schijnt ook een natuurprodukt te zijn ( plantaardig) en nog sterker te zijn dan gelatine.
wat bevalt je niet aan de huidige structuur van je mokka ijs?
Recept?
En hou er rekening mee dat een huis tuin en keuken ijsmachien nooit de mooie luchtigzachte ijsstructuur zal bereiken van prof ijsmachines of fabrieksijs. Die gebruiken zelfs perslucht om het ijs zacht en romig te krijgen/
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_36466331
mijn ijsmachine is een professionele ijsmachine ( ingebouwde compressor , prijs 350 euro ).

Het ijs is heel luchtig, maar niet zacht en romig genoeg, zoals mijn ander ijs die ik maak ( al de andere recepten uit het boekje lukken heel goed, met uitzondering van mijn mokka-ijs)

mijn recept : 125 gr suiker, 200 g melk, 150 g room, 1 ei, een mespuntje vanillesuiker, oploskoffie
  woensdag 29 maart 2006 @ 19:57:39 #215
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_36472006
Mokkacremeijs volgens mij handboek voor de "Konditormeister"
750 Gram volle melk
150 Gr room ( 35% vetaandeel)
200 Gr suiker
50 Gr vol-ei
100 Gr eigeel
15 gr oploskoffie
Melk, room en de helft van de suiker aan de kook brengen
rest van de ingredienten schuimig roeren en beetje bij beetje de melk/room bijvoegen.

Volgens het leerboek voor banketbakkerij
1 liter room
250 gram suiker
3 eieren
5 dooiers
1/2 vanille uit een stokje
15 gram oploskoffie
Schuimig slaan,
Au bain marie verwarmen tot het gebonden is en dit vriezen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_36473895
hoi Pietverdriet,

heel erg bedankt voor je moeite !
groetjes, Kiaratje
pi_36698650
Hallo Pietverdriet,
moet er in het recept van het leerboek voor banketbakkerij geen melk , alleen maar room ( 1 liter )? Is dit dan niet te vettig met al die room + eieren ( te hoge droge stof). En is de room dan room met 35 % vetaandeel ?
Als je de hoeveelheid vetten bekijkt bij het andere recept van de Konditormeister is er wel een groot verschil met de hoeveelheid vet ( room + eieren ), vandaar mijn vraagje.
groetjes, Kiaratje
  donderdag 6 april 2006 @ 09:26:00 #218
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_36698935
quote:
Op donderdag 6 april 2006 09:10 schreef kiaratje het volgende:
Hallo Pietverdriet,
moet er in het recept van het leerboek voor banketbakkerij geen melk , alleen maar room ( 1 liter )? Is dit dan niet te vettig met al die room + eieren ( te hoge droge stof). En is de room dan room met 35 % vetaandeel ?
Als je de hoeveelheid vetten bekijkt bij het andere recept van de Konditormeister is er wel een groot verschil met de hoeveelheid vet ( room + eieren ), vandaar mijn vraagje.
groetjes, Kiaratje
Heb ze zo overgenomen uit de boeken, heb ze niet geprobeerd en ik dacht eerlijk gezegt hetzelfde.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_36701432
quote:
Op dinsdag 14 maart 2006 17:25 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Het is maar wat je lekker vind, smaakstoffen smaken sterker dan verse producten meestal, en als je liever vaniline als vanilie hebt, of syntetische aardbeien/frambozen/bosbessen smaak ipv aardbeien, frambozen of bosbessen, dan is dat fijn voor je, maar de reden dat ik ijs maak is omdat ik echte producten wou, en geen poedermix
Mijn reactie is een reactie op je vorige bericht. Als je pistache ijs wilt dan gaat dat simpelweg niet gemakkelijk met alleen pistache noten alleen. Je mist dan gewoon smaak.
Compounds zijn gewoon dikke stropen, buiten de conserveringsmiddelen is daar niks chemisch aan. Vanille extract is nergens voor nodig. Een stokje geeft een fijnere smaak.
Fruit is een ander verhaal. Dat heeft van zichzelf genoeg smaak. Kwestie van een goede coullis koken.
Het woordt poedermix heb ik niet in mijn mond genomen.
pi_37556003
welke zoetstof kun je gebruiken ipv suiker? (ik mag namelijk geen suiker)
  donderdag 4 mei 2006 @ 21:01:19 #221
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_37556169
quote:
Op donderdag 4 mei 2006 20:56 schreef duivelin1 het volgende:
welke zoetstof kun je gebruiken ipv suiker? (ik mag namelijk geen suiker)
Je kan in principe iedere zoetstog gebruiken, maar, en dat is een flinke maar, om goed ijs te maken moet je het droge stof aandeel dat je er door suiker inbrengt door iets anders vervangen. Daar zoetstof veel zoeter is dan suiker heb je nog een flinke hoeveelheid droge stof nodig, je kan daar dan denken aan melkpoeder bv.
Droge stof heb je nodig om kristalvorming in het ijs te voorkomen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_37556440
dus extra melkpoeder toevoegen naast de yoghurt of melk?
  donderdag 4 mei 2006 @ 21:28:12 #223
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_37557112
quote:
Op donderdag 4 mei 2006 21:08 schreef duivelin1 het volgende:
dus extra melkpoeder toevoegen naast de yoghurt of melk?
Ja, of een deel van de melk vervangen door room, room heeft een vaste stof gehalte van 35-40% en volle melk een procent of 6-7%.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_37558401
dank je. geklopte room of zo uit het pakje?
  vrijdag 5 mei 2006 @ 06:06:43 #225
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_37566676
quote:
Op donderdag 4 mei 2006 22:01 schreef duivelin1 het volgende:
dank je. geklopte room of zo uit het pakje?
lobbig geslagen, je wilt namelijk lucht in je ijs, daar wordt de structuur beter van.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')