 
		 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			Ben sinds gisteren in het bezit van hetzelfde machientje. Je recept geprobeerd en het was erg lekker. Bedankt nog hiervoor.quote:Op dinsdag 12 april 2005 23:54 schreef Scootmobiel het volgende:
[..]
Okee!![]()
Ik heb een machine van Kruidvat, merk Aigger, 17,95 euro, prima machientje):
[afbeelding]
Hier is een tip waar misschien meer mensen wat aan hebben:
In plaats van suiker gebruik ik meestal vruchtenlimonadesiroop, in dezelfde smaak als van de vruchten die je in het ijs verwerkt. Dat brengt de smaak nog meer tot uiting, het ijs wordt dan veel aromatischer dan alleen met de vruchten.![]()
Je kunt ook experimenteren met combinaties, bv. citroensiroop bij ijs met verse aardbeien ofzo, dat levert ook vaak verrassend lekkere resultaten op.
Alleen moet je niet van die gewone (goedkope) limonadesiroop hebben, die geeft er meestal een vieze, chemische bijsmaak aan. Ik vind die van Super de Boer erg lekker (die van hun eigen 'Super'-merk dus), die bevat echte vruchten en is niet overdreven duur.![]()
 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			Je bent alerter dan ik...quote:Op donderdag 30 juni 2005 18:56 schreef Scootmobiel het volgende:
Oh ja, trouwens... dit topic gaat eigenlijk meer over ijsrecepten, voor alles wat met
ijsmachines te maken heeft kan je het beste terecht in dit topic.![]()
 
			 
			
			
			Ach ja, soms heb je weleens zo'n helder moment, hè...quote:
 
			 
			
			
			OEPS, ff over het hoofd gezien. Kwam ook via zoekmachine bij dit topic uit zodoende, en ben toch een beetje blond.quote:Op donderdag 30 juni 2005 18:56 schreef Scootmobiel het volgende:
Oh ja, trouwens... dit topic gaat eigenlijk meer over ijsrecepten, voor alles wat met
ijsmachines te maken heeft kan je het beste terecht in dit topic.![]()
 
			 
			
			
			Kan gebeuren, hè.quote:Op donderdag 30 juni 2005 20:20 schreef Kiki01 het volgende:
OEPS, ff over het hoofd gezien. Kwam ook via zoekmachine bij dit topic uit zodoende, en ben toch een beetje blond.
Anyway het is gelukt. Nu ff de koeler afwassen en hup de vriezer weer in voor het volgende recept, staat ie alvast klaar en hoef ik geen 18 uur te wachten
Bedankt
Kiki
 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			Teveel suiker vermoed ik, idd, suiker verlaagt het vriespunt.quote:Op vrijdag 1 juli 2005 08:25 schreef Tinkepink het volgende:
Piet, kan jii me ook uitleggen waarom het ijs niet hard werd? Het droge stof gehalte was toch hoog genoeg?
Ik heb er later uit arren moede maar yoghurt doorheen gegooid en het toen nog maar door de ijsmachine heengegooid en toen was het beter te eten.
 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			Veel kristallen in je ijs betekend te weinig vaste stof.quote:Op zondag 21 augustus 2005 09:38 schreef Little_angel_nr1 het volgende:
Als het ijs gaat kristalliseren hoe kan ik dat het beste verhelpen?
Groetjes Little_angel_nr1
 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			Dit boek hebben ze in tilburg in een boekenverkoop winkeltje, net zoiets als de slegte voor maar 8 Euro. Zit vlakbij van Leest. Heel leuk en goed boek.quote:Op vrijdag 27 augustus 2004 19:54 schreef Spindizzy het volgende:
[..]
Ik heb hem nog wel voor je. Mail me maar even op spindizzy_73(AT)yahoo.com
Bij de Witte Boekenhal verkopen ze ook een groot boek met alleen maar ijsrecepten. Hij kost ongeveer 15 Euro. Voor als je echt veel recepten wilt
[afbeelding]
 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			supermarkt?quote:Op zaterdag 17 september 2005 16:24 schreef Pietverdriet het volgende:
Waar haal je cocosmelk vandaan?
 
			 
			
			
			kun je gewoon bij de supermarkt kopen. Staat meestal bij de indische spullen.quote:Op zaterdag 17 september 2005 16:24 schreef Pietverdriet het volgende:
Waar haal je cocosmelk vandaan?
 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			Geen idee waar je grote hoeveelheiden druivensuiker kan kopen, maar wat bedoel je met grote hoeveelheden? Hoeveel ijs ga je maken?quote:Op maandag 5 december 2005 00:44 schreef zoalshetis het volgende:
piet ik vraag me af waar je druivesuiker in grotere hoeveelheden kan kopen, en ik neem aan dat je het had over witte basterdsuiker? ik begreep uit je stukjes in dit topic dat je beter die suikers kan gebruiken dan gewone kristalsuiker...
Neuh, als je het geforceerd koelt is prima, gaat erom dat het koud is. Dat kan je ook bereiken door de massa in een bak met water en ijsklontjes te zetten, dat gaat het snelst.quote:Op maandag 5 december 2005 01:19 schreef zoalshetis het volgende:
en dan nog iets. ik snap dat het het ijs ten goede komt als je bij verhitte substanties het 12 uur laat afkoelen in de koelkast. is het niet mogelijk dit te doen door het kort in de vriezer te zetten, uurtje of wat en dan nog een uurtje in de koelkast? 12 uur is zo lang...
 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			Het ijs wat je nu maakt is een Parfait achtig ijs., persoonlijk maak ik dat liever niet omdat de eidooiers een smaak in het ijs brengen die mijn medegenieters toch wat minder vinden.quote:Op zondag 19 februari 2006 10:44 schreef kiaratje het volgende:
Hallo Pietverdriet,
ik lees in een berichtje van jou dat Italiaans ijs gemaakt wordt met eiwitten ipv room.
Als basisijs werk ik altijd als volgt :
eidooiers tot schuim kloppen met de suiker
melk verwarmen en op het eiermengsel gieten terwijl je roert
alles in een kom en op zacht vuur roeren tot het schuim bijna allemaal weg is ( recept van Piet Huyzentruyt ), dan onmiddelijk laten afkoelen en alles in de ijsmachine
Ik vind het altijd jammer dat ik die eiwitten niet kan gebruiken.
Heb je een recept van italiaans ijs , zodat ik ook die eiwitten eens kan gebruiken.
( ben vorig jaar in la bella italia geweest en vind hun ijs superlekker! )
groetjes
 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			Geen probleem,quote:Op donderdag 23 februari 2006 13:56 schreef kiaratje het volgende:
Hallo Pietverdriet,
Een vraagje ivm diepvriesframbozen . Kun je ijs maken met diepvriesframbozen ?
Eerst de frambozen ontdooien en daarna ijs mee maken ? Of mag dit niet want je ontdooit eerst de frambozen en daarna worden ze terug bevroren bij het bereiden van het ijs ?
Kristalvorming duid op een te laag droge stof gehalte, dus probeer het of met oploskoffie, of doe er ipv kristalsuiker druivensuiker in (druivensuiker is per gewicht minder zoet) gebruik meer suiker of doe er melkpoeder, creamer, room, eidooiers of iets anders bij dat je droge stof verhouding opkrikt.quote:Een 2 de vraagje over mokka-ijs. Al mijn andere recepten uit het boekje van mijn ijsmachine lukken zeer goed , uitgenome mijn mokka-ijs. Toch nog altijd een klein beetje kristalisatie. Ik werk met een kopje straffe koffie , dus geen koffiepoeder. Zou dit de reden kunnen zijn? Ben benieuwd.
groetjes, Kiaratje
 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			ben daar nog niet helemaal uit, het lost wel makkelijker op.quote:Op donderdag 23 februari 2006 14:23 schreef zoalshetis het volgende:
basterdsuiker is toch ook al beter dan gewone kristalsuiker?
 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			het mag wel, maar waarom zou je? Als het te zoet is liever zure kersen gebruiken, is lekkerder.quote:Op donderdag 23 februari 2006 14:38 schreef kiaratje het volgende:
Heel erg bedankt voor je reacties !
Zojuist lekker kriekenijs gemaakt. Heerlijk.
Zou je daarbij een citroen mogen doen? Of zou de smaak niet meer zo goed zijn?
 
			 
			
			
			Is een geweldige combi met walnotenijs.quote:Op donderdag 23 februari 2006 14:49 schreef kiaratje het volgende:
Mag je ahornsiroop gebruiken ipv gewone suiker. Die ahornsiroop is reeds vloeibaar en is ook iets minder zoet.
 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			Je geeft het recept zelf alquote:Op zondag 26 februari 2006 19:14 schreef samchestido het volgende:
Heeft iemand misschien een lekker recept met cookie dough?ik dacht zelf aan vanilleijs met stukjes melkchocola, witte chocola en grote brokken cookie dough
![]()
 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			Ik vind het positief dat ze ijsmachines verkopen, vind echter de mixen die ze verkopen erg fout. Ik ken de mixen, het is voor ijs wat voor soep de zakjes en de poeders zijn. Als je de moeite doet om een mooie (en laten we wel zijn, dure) ijsmachine te kopen, dan maak je toch ook je ijs niet uit een zakje maar uit room, ei, suiker, vanille, vruchten, chocolade, etc etcquote:Op dinsdag 28 februari 2006 08:31 schreef kiaratje het volgende:
Ik heb zojuist eens gekeken op de website van gelatti nl www.gelatti.nl
Sedert 1 febr kun je bestellen in hun webwinkel
Wie heeft ervaringen met hun produkten en wat vind je ervan ?
 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			Preciesquote:Op dinsdag 28 februari 2006 11:00 schreef kiaratje het volgende:
Bedankt voor je reactie.
'k was niet van plan om die mixen te kopen , was alleen nieuwsgierig naar eventuele ervaringen ermee. In het weekend aardbeienijs gemaakt ( met aardbeien vanuit de diepvries ). 't was weer smullen, zo'n ijs kun je niet kopen.
 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			die kan je het best ongezouten kopen bij de notenboer en als je mazzel hebt zijn er ook gepelde. mix ze tot pulp. is makkelijk want het is een zachte nootsoort.quote:Op maandag 13 maart 2006 23:32 schreef ijsliefhebber het volgende:
Ik zoek een recept voor pistache-ijs en dan met name hoe je pistache-noten moet bewerken om ze in een ijsrecept te kunnen gebruiken.
 
			 
			
			
			Ik heb er mee geexperimenteerd, maar het gaat niet op het ijs van de Italiaan lijken. Echt lekker werd het ook niet.quote:Op maandag 13 maart 2006 23:32 schreef ijsliefhebber het volgende:
Ik zoek een recept voor pistache-ijs en dan met name hoe je pistache-noten moet bewerken om ze in een ijsrecept te kunnen gebruiken.
 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			Het is maar wat je lekker vind, smaakstoffen smaken sterker dan verse producten meestal, en als je liever vaniline als vanilie hebt, of syntetische aardbeien/frambozen/bosbessen smaak ipv aardbeien, frambozen of bosbessen, dan is dat fijn voor je, maar de reden dat ik ijs maak is omdat ik echte producten wou, en geen poedermixquote:Op dinsdag 14 maart 2006 16:41 schreef Pilootje het volgende:
Soms moet je je er bij neerleggen dat je met verse producten niet altijd het lekkerste ijs kan maken
Voor de ijsbereiding wordt ontiegelijk veel gebruik gemaakt van compounds. Zoook voor pistache. Is een enorm dikke groene stroop die ze echt in alle smaken hebben. Natuurlijk wel lekker gehakte nootjes als garnituur er doorheen draaien
 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			bij mij prima gelukt, maar dat doet alles met witte basterdsuiker krijg ik het idee.quote:Op dinsdag 14 maart 2006 13:00 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik heb er mee geexperimenteerd, maar het gaat niet op het ijs van de Italiaan lijken. Echt lekker werd het ook niet.
 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			waarom zou je dat willen gebruiken? Zowel gelatine als Agar Agarquote:Op woensdag 29 maart 2006 15:47 schreef kiaratje het volgende:
Heeft er iemand ervaringen met het verwerken van agar agar ( geleermiddel ipv gelatine ) in het bereiden van ijs ? Ik hoor het graag.
 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			wat bevalt je niet aan de huidige structuur van je mokka ijs?quote:Op woensdag 29 maart 2006 15:57 schreef kiaratje het volgende:
Mijn mokka-ijs is nog altijd niet zoals ik het zou willen ? ( vetgehalte reeds verhoogd, evenals suiker , oploskoffie ipv gewone koffie ) Ik dacht als er agar agar aan toegevoegd zou worden, dat het mokka-ijs dan een betere structuur zou hebben.
Ik heb ook eens gezien bij de ingrediënten van vruchtensorbets van het merk ijsboerke dat er gelatine in verwerkt was , vandaar mijn idee om agar agar ook bij mokka-ijs te doen.
Agar agar schijnt ook een natuurprodukt te zijn ( plantaardig) en nog sterker te zijn dan gelatine.
 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			Heb ze zo overgenomen uit de boeken, heb ze niet geprobeerd en ik dacht eerlijk gezegt hetzelfde.quote:Op donderdag 6 april 2006 09:10 schreef kiaratje het volgende:
Hallo Pietverdriet,
moet er in het recept van het leerboek voor banketbakkerij geen melk , alleen maar room ( 1 liter )? Is dit dan niet te vettig met al die room + eieren ( te hoge droge stof). En is de room dan room met 35 % vetaandeel ?
Als je de hoeveelheid vetten bekijkt bij het andere recept van de Konditormeister is er wel een groot verschil met de hoeveelheid vet ( room + eieren ), vandaar mijn vraagje.
groetjes, Kiaratje
 
			 
			
			
			Mijn reactie is een reactie op je vorige bericht. Als je pistache ijs wilt dan gaat dat simpelweg niet gemakkelijk met alleen pistache noten alleen. Je mist dan gewoon smaak.quote:Op dinsdag 14 maart 2006 17:25 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Het is maar wat je lekker vind, smaakstoffen smaken sterker dan verse producten meestal, en als je liever vaniline als vanilie hebt, of syntetische aardbeien/frambozen/bosbessen smaak ipv aardbeien, frambozen of bosbessen, dan is dat fijn voor je, maar de reden dat ik ijs maak is omdat ik echte producten wou, en geen poedermix
 
			 
			
			
			Je kan in principe iedere zoetstog gebruiken, maar, en dat is een flinke maar, om goed ijs te maken moet je het droge stof aandeel dat je er door suiker inbrengt door iets anders vervangen. Daar zoetstof veel zoeter is dan suiker heb je nog een flinke hoeveelheid droge stof nodig, je kan daar dan denken aan melkpoeder bv.quote:Op donderdag 4 mei 2006 20:56 schreef duivelin1 het volgende:
welke zoetstof kun je gebruiken ipv suiker? (ik mag namelijk geen suiker)
 
			 
			
			
			Ja, of een deel van de melk vervangen door room, room heeft een vaste stof gehalte van 35-40% en volle melk een procent of 6-7%.quote:Op donderdag 4 mei 2006 21:08 schreef duivelin1 het volgende:
dus extra melkpoeder toevoegen naast de yoghurt of melk?
 
			 
			
			
			lobbig geslagen, je wilt namelijk lucht in je ijs, daar wordt de structuur beter van.quote:Op donderdag 4 mei 2006 22:01 schreef duivelin1 het volgende:
dank je. geklopte room of zo uit het pakje?

| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |