abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_36009181
Ik zoek een recept voor pistache-ijs en dan met name hoe je pistache-noten moet bewerken om ze in een ijsrecept te kunnen gebruiken.
  maandag 13 maart 2006 @ 23:34:15 #202
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_36009231
quote:
Op maandag 13 maart 2006 23:32 schreef ijsliefhebber het volgende:
Ik zoek een recept voor pistache-ijs en dan met name hoe je pistache-noten moet bewerken om ze in een ijsrecept te kunnen gebruiken.
die kan je het best ongezouten kopen bij de notenboer en als je mazzel hebt zijn er ook gepelde. mix ze tot pulp. is makkelijk want het is een zachte nootsoort.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  dinsdag 14 maart 2006 @ 13:00:33 #203
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_36019608
quote:
Op maandag 13 maart 2006 23:32 schreef ijsliefhebber het volgende:
Ik zoek een recept voor pistache-ijs en dan met name hoe je pistache-noten moet bewerken om ze in een ijsrecept te kunnen gebruiken.
Ik heb er mee geexperimenteerd, maar het gaat niet op het ijs van de Italiaan lijken. Echt lekker werd het ook niet.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_36026969
Soms moet je je er bij neerleggen dat je met verse producten niet altijd het lekkerste ijs kan maken
Voor de ijsbereiding wordt ontiegelijk veel gebruik gemaakt van compounds. Zoook voor pistache. Is een enorm dikke groene stroop die ze echt in alle smaken hebben. Natuurlijk wel lekker gehakte nootjes als garnituur er doorheen draaien
pi_36027467
Ik heb goede ervaringen met zelf ijs maken sinds ik gebruik maak van zo'n zakje basis ijs. Dit is zonder smaak. Net zoals Pilootje aangeeft kun je dan zelf een smaak toevoegen uit zo'n potje. En eventueel zelf stukjes fruit oid er doorheen mengen.
Ik mag tegenwoordig alleen nog maar het dessert regelen, want koken kan ik nog steeds niet. Kijk maar eens op gelatti.nl. Ik heb net de citroenijs getest. Suc6.

Corrie
  dinsdag 14 maart 2006 @ 17:25:06 #206
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_36028423
quote:
Op dinsdag 14 maart 2006 16:41 schreef Pilootje het volgende:
Soms moet je je er bij neerleggen dat je met verse producten niet altijd het lekkerste ijs kan maken
Voor de ijsbereiding wordt ontiegelijk veel gebruik gemaakt van compounds. Zoook voor pistache. Is een enorm dikke groene stroop die ze echt in alle smaken hebben. Natuurlijk wel lekker gehakte nootjes als garnituur er doorheen draaien
Het is maar wat je lekker vind, smaakstoffen smaken sterker dan verse producten meestal, en als je liever vaniline als vanilie hebt, of syntetische aardbeien/frambozen/bosbessen smaak ipv aardbeien, frambozen of bosbessen, dan is dat fijn voor je, maar de reden dat ik ijs maak is omdat ik echte producten wou, en geen poedermix
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_36072034
Allen dank voor jullie adviezen en goede raad.
Ik had ook bij Gelatti een proefpakket genomen, waaronder de pistachesmaak. Helemaal niet slecht. Ik ben het echter met Pietverdriet eens dat het allemaal te kunstmatig is, dan kun je net zo goed IJs bij de supermarkt kopen. Jammer dat ze in de Nederlandse supermarkten trouwens nooit pistache-ijs hebben. Vandaag het volgende geprobeerd: Pistachenootjes (150 gram) gepeld en in stromend water van zout en velletjes ontdaan. Met de pureerstaaf klein gehakt. In warme melk (400 ml) met een vanillestokje zo'n twintig minuten laten trekken. Daarna door zeef (gewreven) en toegevoegd aan drie met 75 gram basterdsuiker opgeklopte eidooiers. Het geheel gesterilisserd (opgewarmd tot 70 graden (ong. 2 minuten). Afgekoeld en in ijskast een uurtje of twee laten rijpen. Toen 150 ml lobbig geslagen slagroom aan toegevoegd en ijs van gedraaid. Resultaat, helemaal niet slecht, (lichtgroen) maar inderdaad geen pistache-ijs zoals je die in Italie krijgt voorgezet.
Vooralsnog mijn succesrecept: potje frambozen (of bramen) op siroop, pureren met een paar scheppen basterdsuiker, zakje vanillesuiker en draaien maar. Heel lekker sorbetijs.
  woensdag 15 maart 2006 @ 23:10:54 #208
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_36072660
quote:
Op dinsdag 14 maart 2006 13:00 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik heb er mee geexperimenteerd, maar het gaat niet op het ijs van de Italiaan lijken. Echt lekker werd het ook niet.
bij mij prima gelukt, maar dat doet alles met witte basterdsuiker krijg ik het idee.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_36464653
Heeft er iemand ervaringen met het verwerken van agar agar ( geleermiddel ipv gelatine ) in het bereiden van ijs ? Ik hoor het graag.
  woensdag 29 maart 2006 @ 15:50:06 #210
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_36464769
quote:
Op woensdag 29 maart 2006 15:47 schreef kiaratje het volgende:
Heeft er iemand ervaringen met het verwerken van agar agar ( geleermiddel ipv gelatine ) in het bereiden van ijs ? Ik hoor het graag.
waarom zou je dat willen gebruiken? Zowel gelatine als Agar Agar
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_36465037
Mijn mokka-ijs is nog altijd niet zoals ik het zou willen ? ( vetgehalte reeds verhoogd, evenals suiker , oploskoffie ipv gewone koffie ) Ik dacht als er agar agar aan toegevoegd zou worden, dat het mokka-ijs dan een betere structuur zou hebben.
Ik heb ook eens gezien bij de ingrediėnten van vruchtensorbets van het merk ijsboerke dat er gelatine in verwerkt was , vandaar mijn idee om agar agar ook bij mokka-ijs te doen.
Agar agar schijnt ook een natuurprodukt te zijn ( plantaardig) en nog sterker te zijn dan gelatine.
  woensdag 29 maart 2006 @ 16:01:31 #212
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_36465196
ff wat nagekeken, in sommige oudere recepten wordt een geleermiddel gebruikt om kristalvorming te verminderen in ijs dat zonder ijsmachine wordt gemaakt.
Kristallen in ijs worden echter door gelatine nauwelijks onderdrukt, je kan het beter weglaten.
Als je ijs lijdt onder kristalvorming, dan is je aandeel droge stof (eiwit, vet, suikers, celstof) te laag.
Bij een te hoog aandeel droge stof krijgt je ijs teveel een tandpasta achtige structuur, en zal je opslag (lucht in je ijs) omlaag gaan.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 29 maart 2006 @ 16:11:50 #213
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_36465493
quote:
Op woensdag 29 maart 2006 15:57 schreef kiaratje het volgende:
Mijn mokka-ijs is nog altijd niet zoals ik het zou willen ? ( vetgehalte reeds verhoogd, evenals suiker , oploskoffie ipv gewone koffie ) Ik dacht als er agar agar aan toegevoegd zou worden, dat het mokka-ijs dan een betere structuur zou hebben.
Ik heb ook eens gezien bij de ingrediėnten van vruchtensorbets van het merk ijsboerke dat er gelatine in verwerkt was , vandaar mijn idee om agar agar ook bij mokka-ijs te doen.
Agar agar schijnt ook een natuurprodukt te zijn ( plantaardig) en nog sterker te zijn dan gelatine.
wat bevalt je niet aan de huidige structuur van je mokka ijs?
Recept?
En hou er rekening mee dat een huis tuin en keuken ijsmachien nooit de mooie luchtigzachte ijsstructuur zal bereiken van prof ijsmachines of fabrieksijs. Die gebruiken zelfs perslucht om het ijs zacht en romig te krijgen/
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_36466331
mijn ijsmachine is een professionele ijsmachine ( ingebouwde compressor , prijs 350 euro ).

Het ijs is heel luchtig, maar niet zacht en romig genoeg, zoals mijn ander ijs die ik maak ( al de andere recepten uit het boekje lukken heel goed, met uitzondering van mijn mokka-ijs)

mijn recept : 125 gr suiker, 200 g melk, 150 g room, 1 ei, een mespuntje vanillesuiker, oploskoffie
  woensdag 29 maart 2006 @ 19:57:39 #215
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_36472006
Mokkacremeijs volgens mij handboek voor de "Konditormeister"
750 Gram volle melk
150 Gr room ( 35% vetaandeel)
200 Gr suiker
50 Gr vol-ei
100 Gr eigeel
15 gr oploskoffie
Melk, room en de helft van de suiker aan de kook brengen
rest van de ingredienten schuimig roeren en beetje bij beetje de melk/room bijvoegen.

Volgens het leerboek voor banketbakkerij
1 liter room
250 gram suiker
3 eieren
5 dooiers
1/2 vanille uit een stokje
15 gram oploskoffie
Schuimig slaan,
Au bain marie verwarmen tot het gebonden is en dit vriezen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_36473895
hoi Pietverdriet,

heel erg bedankt voor je moeite !
groetjes, Kiaratje
pi_36698650
Hallo Pietverdriet,
moet er in het recept van het leerboek voor banketbakkerij geen melk , alleen maar room ( 1 liter )? Is dit dan niet te vettig met al die room + eieren ( te hoge droge stof). En is de room dan room met 35 % vetaandeel ?
Als je de hoeveelheid vetten bekijkt bij het andere recept van de Konditormeister is er wel een groot verschil met de hoeveelheid vet ( room + eieren ), vandaar mijn vraagje.
groetjes, Kiaratje
  donderdag 6 april 2006 @ 09:26:00 #218
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_36698935
quote:
Op donderdag 6 april 2006 09:10 schreef kiaratje het volgende:
Hallo Pietverdriet,
moet er in het recept van het leerboek voor banketbakkerij geen melk , alleen maar room ( 1 liter )? Is dit dan niet te vettig met al die room + eieren ( te hoge droge stof). En is de room dan room met 35 % vetaandeel ?
Als je de hoeveelheid vetten bekijkt bij het andere recept van de Konditormeister is er wel een groot verschil met de hoeveelheid vet ( room + eieren ), vandaar mijn vraagje.
groetjes, Kiaratje
Heb ze zo overgenomen uit de boeken, heb ze niet geprobeerd en ik dacht eerlijk gezegt hetzelfde.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_36701432
quote:
Op dinsdag 14 maart 2006 17:25 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Het is maar wat je lekker vind, smaakstoffen smaken sterker dan verse producten meestal, en als je liever vaniline als vanilie hebt, of syntetische aardbeien/frambozen/bosbessen smaak ipv aardbeien, frambozen of bosbessen, dan is dat fijn voor je, maar de reden dat ik ijs maak is omdat ik echte producten wou, en geen poedermix
Mijn reactie is een reactie op je vorige bericht. Als je pistache ijs wilt dan gaat dat simpelweg niet gemakkelijk met alleen pistache noten alleen. Je mist dan gewoon smaak.
Compounds zijn gewoon dikke stropen, buiten de conserveringsmiddelen is daar niks chemisch aan. Vanille extract is nergens voor nodig. Een stokje geeft een fijnere smaak.
Fruit is een ander verhaal. Dat heeft van zichzelf genoeg smaak. Kwestie van een goede coullis koken.
Het woordt poedermix heb ik niet in mijn mond genomen.
pi_37556003
welke zoetstof kun je gebruiken ipv suiker? (ik mag namelijk geen suiker)
  donderdag 4 mei 2006 @ 21:01:19 #221
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_37556169
quote:
Op donderdag 4 mei 2006 20:56 schreef duivelin1 het volgende:
welke zoetstof kun je gebruiken ipv suiker? (ik mag namelijk geen suiker)
Je kan in principe iedere zoetstog gebruiken, maar, en dat is een flinke maar, om goed ijs te maken moet je het droge stof aandeel dat je er door suiker inbrengt door iets anders vervangen. Daar zoetstof veel zoeter is dan suiker heb je nog een flinke hoeveelheid droge stof nodig, je kan daar dan denken aan melkpoeder bv.
Droge stof heb je nodig om kristalvorming in het ijs te voorkomen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_37556440
dus extra melkpoeder toevoegen naast de yoghurt of melk?
  donderdag 4 mei 2006 @ 21:28:12 #223
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_37557112
quote:
Op donderdag 4 mei 2006 21:08 schreef duivelin1 het volgende:
dus extra melkpoeder toevoegen naast de yoghurt of melk?
Ja, of een deel van de melk vervangen door room, room heeft een vaste stof gehalte van 35-40% en volle melk een procent of 6-7%.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_37558401
dank je. geklopte room of zo uit het pakje?
  vrijdag 5 mei 2006 @ 06:06:43 #225
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_37566676
quote:
Op donderdag 4 mei 2006 22:01 schreef duivelin1 het volgende:
dank je. geklopte room of zo uit het pakje?
lobbig geslagen, je wilt namelijk lucht in je ijs, daar wordt de structuur beter van.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_37573520
dank je, ik ga dit weekend voor het eerst ijs maken, vandaar al mijn vragen
pi_37580893
Je kan natuurlijk ook als je geen witte suikers mag hebben rietsuiker gebruiken of zoetstoffen.
Heeft er trouwens nog iemand een lekker mokka-ijs recept of koffieijs?

Little_angel_nr1
Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!
pi_37593871
ja, klopt, ik ga het met zoetstofpoeder maken, die vloeibare was niet goed voor je ijs las ik
  zaterdag 6 mei 2006 @ 08:57:15 #229
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_37595748
Waarom gebruik je trouwens geen suiker? Suikerziekte?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_37598092
nee, ik volg een dieet om het te voorkomen (ik heb door een andere aandoening een hele grote kans erop en probeer de kans zo te verkleinen), daarbij komt ook nog dat als ik suiker eet, ik de dagen erna alleen maar met allerlei snoep in mn hoofd loop (negerzoenen, m&m's enz)
  zaterdag 6 mei 2006 @ 11:56:03 #231
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_37598836
quote:
Op zaterdag 6 mei 2006 11:30 schreef duivelin1 het volgende:
nee, ik volg een dieet om het te voorkomen (ik heb door een andere aandoening een hele grote kans erop en probeer de kans zo te verkleinen), daarbij komt ook nog dat als ik suiker eet, ik de dagen erna alleen maar met allerlei snoep in mn hoofd loop (negerzoenen, m&m's enz)
Is het dan niet verstandiger om ook zoetstoffen te vermijden?
Wellicht sowieso verstandiger om op je lijn te letten als je diabetes risico loopt.

[ Bericht 7% gewijzigd door Pietverdriet op 06-05-2006 12:03:30 ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 6 mei 2006 @ 11:59:25 #232
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_37598948
honing? stroop?
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  zaterdag 6 mei 2006 @ 12:01:38 #233
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_37599013
quote:
Op zaterdag 6 mei 2006 11:59 schreef zoalshetis het volgende:
honing? stroop?
Honing en stroop zijn ook voor het grootste deel gewoon suiker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 6 mei 2006 @ 12:03:57 #234
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_37599084
quote:
Op zaterdag 6 mei 2006 12:01 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Honing en stroop zijn ook voor het grootste deel gewoon suiker.
maar denk wel iets gezonder dan die geraffineerde suikers. denk ook dat het lichaam ze anders verwerkt.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  zaterdag 6 mei 2006 @ 13:16:05 #235
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_37600793
quote:
Op zaterdag 6 mei 2006 12:03 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

maar denk wel iets gezonder dan die geraffineerde suikers. denk ook dat het lichaam ze anders verwerkt.
Denk dat maar lekker, maar dat is echt niet zo.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 6 mei 2006 @ 13:21:07 #236
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_37600900
oh ja, waarom zijn verschillende chemische zoetstoffen erg kankerverwekkend?
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  zaterdag 6 mei 2006 @ 13:24:04 #237
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_37600956
quote:
Op zaterdag 6 mei 2006 13:21 schreef zoalshetis het volgende:
oh ja, waarom zijn verschillende chemische zoetstoffen erg kankerverwekkend?
Bron?
Ik ben overginds geheel geen voorstander van zoetstoffen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_37601262
aspartaam ed zijn inderdaad gevaarlijk, maar er zijn genoeg andere zoetstoffen die wel mogen
  zaterdag 6 mei 2006 @ 14:07:17 #239
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_37601984
quote:
Op zaterdag 6 mei 2006 13:37 schreef duivelin1 het volgende:
aspartaam ed zijn inderdaad gevaarlijk, maar er zijn genoeg andere zoetstoffen die wel mogen
Bron?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_37602029
quote:
Op zaterdag 6 mei 2006 14:07 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Bron?
http://www.aspartaam.nl/
quote:
In onderzoeken ontdekten wetenschappers dat aspartaam de hoeveelheid serotonine in de hersenen vermindert. "Dat hierdoor het aantal mensen, waaronder ook kinderen, met een depressie onrustbarend stijgt, neemt men op de koop toe."


En voor mensen met PKU is het niet best.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  zaterdag 6 mei 2006 @ 14:13:59 #241
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_37602114
quote:
Op zaterdag 6 mei 2006 14:09 schreef Oblivion het volgende:

[..]

http://www.aspartaam.nl/
[..]



En voor mensen met PKU is het niet best.
Dat is meer een TRUTH link
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_37602157
quote:
Op zaterdag 6 mei 2006 14:13 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dat is meer een TRUTH link
Neuh, ik geloof dat het best troep is.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  zaterdag 6 mei 2006 @ 14:16:38 #243
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_37602182
zoetstoffen zijn echt misschien nog wel gevaarlijker dan sigaretten. geen bron.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_37602212
Ach, het is zoals vele dingen, gewoon niet teveel van nemen...

Maar voor PKU mensen is het niet goed.
quote:
Mensen met de stofwisselingsziekte PKU (phenyl-keto-uria) wordt echter afgeraden om producten met aspartaam te gebruiken. Aspartaam wordt namelijk in het lichaam omgezet in fenylanaline; dit is een stof die deze patiėnten niet teveel binnen mogen krijgen.

Bron.

Heb daar toevallig naar moeten zoeken voor 2 buurmeisjes.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  zaterdag 6 mei 2006 @ 14:18:23 #245
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_37602213
quote:
Op zaterdag 6 mei 2006 14:15 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Neuh, ik geloof dat het best troep is.
Prima, maar hier werd geroepen dat het zwaar kankerverwekkend is, en dan heb je het over dingen die net zo ongezond zijn als bv roken.
Er wordt zoveel onzin geroepen over hulpstoffen, dat is te triest voor woorden.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_37602229
Zie boven je, Piet.

Ontopic: Ik heb geen lekker ijsrecept, ben geen ijsliefhebber...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  zaterdag 6 mei 2006 @ 14:19:45 #247
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_37602236
quote:
Op zaterdag 6 mei 2006 14:16 schreef zoalshetis het volgende:
zoetstoffen zijn echt misschien nog wel gevaarlijker dan sigaretten. geen bron.
Sure, omdat jij dat zegt.
Weet je wat, open er een topic over, en doe dat dan in TRUTH
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 6 mei 2006 @ 14:22:17 #248
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_37602286
quote:
Op zaterdag 6 mei 2006 14:18 schreef Oblivion het volgende:
Ach, het is zoals vele dingen, gewoon niet teveel van nemen...

Maar voor PKU mensen is het niet goed.
[..]


Bron.

Heb daar toevallig naar moeten zoeken voor 2 buurmeisjes.
Dat zegt meer over de gevoeligheid van mensen voor bepaalde stoffen, zoals je ook mensen hebt die tegen de vlakte gaan van gluten. Dat wil echter nog niet zeggen dat tarwe meel ongezond is.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_37602449
quote:
Op zaterdag 6 mei 2006 14:22 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dat zegt meer over de gevoeligheid van mensen voor bepaalde stoffen, zoals je ook mensen hebt die tegen de vlakte gaan van gluten. Dat wil echter nog niet zeggen dat tarwe meel ongezond is.
Maar we hebben het niet over tarwemeel, maar over zoetstoffen.
Een gedeelte mensheid zal er niet goed tegen kunnen.
Ben er zelf ook niet kapot van, so?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  zaterdag 6 mei 2006 @ 14:33:26 #250
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_37602491
quote:
Op zaterdag 6 mei 2006 14:30 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Maar we hebben het niet over tarwemeel, maar over zoetstoffen.
Een gedeelte mensheid zal er niet goed tegen kunnen.
Ben er zelf ook niet kapot van, so?
En wat is nu je punt?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')