abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_35072588
quote:
Op dinsdag 14 februari 2006 12:41 schreef SiGNe het volgende:
En toch durf ik m'n Zwillings voorlopig nog niet aan te zetten, ben veel te bang dat ze er alleen maar botter door zullen worden omdat ik iets verkeerd ga doen.
Sja, ik zie het gewoon als een stuk gereedschap hoor.
Doet me een beetje denken aan motorrijden, waarbij onervaren motorrijders de mooiste supersports kopen, maar er niet lekker op rijden omdat ze bang zijn te vallen.
pi_35075023
Jah, ik eigenlijk ook

Het oude mes van mn moeder heb ik wel aangezet, en dat werkte wel als een trein, dus miss moet ik het tog maar een keertje aandruven met mijn eigen messen...
Cooking!
  woensdag 15 februari 2006 @ 00:10:22 #203
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_35096941
quote:
Op dinsdag 14 februari 2006 12:58 schreef mirugai het volgende:

[..]

Sja, ik zie het gewoon als een stuk gereedschap hoor.
Doet me een beetje denken aan motorrijden, waarbij onervaren motorrijders de mooiste supersports kopen, maar er niet lekker op rijden omdat ze bang zijn te vallen.
Als je een Suzuki gsx1300r Hayabusa loopt draai je ook niet meteen het gas vol open (om in de motor termen te blijven)
pi_35100467
Mijn amateuristische mening over slijpen: grondig aanpakken of niet doen.

Want: ik kocht dus een tijdje geleden zn global santoku mes, ik het begin natuurlijk gruwlijk scherp en langzaam minder. Ik heb er een duits merk wetsteen bij gekocht (want die was 20 euro, en die van global zelf 50, en dat vond ik duur). Toen ik ging slijpen in het begin kreeg ik hem nooit meer zo mooi winkel scherp: omdat ik het te voorzichtig deed, denk ik!

Want na een keer uitgebreid geslepen te hebben, met ook de grove kant van het blok, had ik de scherpte weer terug. Beetje bijslijpen gaat denk ik niet, omdat je misschien niet dezelfde hoek als de fabriek gebruikt. Kun je dus beter zelf een hoek kiezen, daar eerst grof mee slijpen, en dan fijn.. (tenminste dat ik mijn theorie )

Je moet dat zien als kleien, als je het helemaal verneukt kun je hem altijd nog naar een winkel brengen, die kunnen hem dan weer ´repareren´..
pi_35102953
Ik laat zelf mijn messen gewoon 1 keer per jaar slijpen bij een goeie slijpen hier in Delft. Als ze minder scherp worden, gaan ze soms over de wetsteen, maar da's bijna nooit nodig, ook niet als ik veel dagen (werk parttime) in de (professionele) keuken heb gestaan.
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
  woensdag 15 februari 2006 @ 11:47:25 #206
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_35105870
vandaag worden me messen geslepen, jammer genoeg ben ik vrij.

slijper rijd voor heeft hem de messen gaat in ze busje zitten en gaat slijpen, messen die je direct weer nodig hebt worden als eerst geslepen en heb je in 5 min weer terug,

ga nog wel een keer kijken bij die man, toch wel benieuwd hoe hij het doet.
pi_35182773
quote:
Op woensdag 15 februari 2006 05:04 schreef McGry het volgende:
Je moet dat zien als kleien, als je het helemaal verneukt kun je hem altijd nog naar een winkel brengen, die kunnen hem dan weer ?repareren?..
ff wat "bijslijpen" gaat niet, gewoon goed doen, daar zijn die dingen voor gemaakt. verder, ik weet niet wat de kwaliteit van die wetsteen is, maar om nou een fucking duur mes te kopen en dan een of ander B-merk wetsteen erbij doen, vind ik echt zo'n hollandse mentaliteit, sorry.

en het is niet als kleien, bij kleien haal je niks weg, bij slijpen wel. Zie het het eerder als steenhouwen: als je als een mongool op je steen staat te rammen, is er niks meer van over, is de kans klein dat een kunstenaar er nog iets moois van kan maken.

Moraal: het is er voor gemaakt, dus hou je niet in, maar ga niet als een mongool je messen te lijf, want dat is ook maar in beperkte mate te herstellen.
"The question is not 'who is going to let me', the question is 'who is going to stop me'"
pi_35199051
Ha dit is precies een topic wat ik zocht. Mijn oude goedkope studentenbestek is het met sneltreinvaart aan het begeven en ik ben nu al een tijd aan het kijken naar een wat betere bestekset. Nu heb ik geen budget van duizenden euro's en zie ik het ook niet zitten om zilver te poetsen, ook ishet bedoeld voor dagelijks gebruik. Een paar merken die ik overweeg zijn WMF, BSF en Wilkens, maar ik sta zeker open voor andere suggesties.

Mijn vraag is nu, hoe zit het precies met edelstaal? Ik zie wel dat 18/10 duurder is dan 18/8 en begreep dat dat iets met chroom en nikkel te maken heeft, maar wat is nu beter/sterker?

Hebben jullie voorkeuren voor bepaalde merken, zijn er echte afraders bij? Andere dingen waar je goed op moet letten?
One of the least benightedly unintelligent life forms it has been my profound lack of pleasure not to be able to avoid meeting.
  vrijdag 17 februari 2006 @ 20:36:52 #209
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_35201906
quote:
Op vrijdag 17 februari 2006 19:10 schreef Étoile het volgende:
Ha dit is precies een topic wat ik zocht. Mijn oude goedkope studentenbestek is het met sneltreinvaart aan het begeven en ik ben nu al een tijd aan het kijken naar een wat betere bestekset. Nu heb ik geen budget van duizenden euro's en zie ik het ook niet zitten om zilver te poetsen, ook ishet bedoeld voor dagelijks gebruik. Een paar merken die ik overweeg zijn WMF, BSF en Wilkens, maar ik sta zeker open voor andere suggesties.

Mijn vraag is nu, hoe zit het precies met edelstaal? Ik zie wel dat 18/10 duurder is dan 18/8 en begreep dat dat iets met chroom en nikkel te maken heeft, maar wat is nu beter/sterker?

Hebben jullie voorkeuren voor bepaalde merken, zijn er echte afraders bij? Andere dingen waar je goed op moet letten?
wip ff de grens over en koop hier in Duitsland een bestek als je perse een casette hebben wil, veeel goedkoper.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_35202487
quote:
Op vrijdag 17 februari 2006 20:36 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

wip ff de grens over en koop hier in Duitsland een bestek als je perse een casette hebben wil, veeel goedkoper.
Zijn er daar speciale winkels of ketens waar je dan moet zijn?
One of the least benightedly unintelligent life forms it has been my profound lack of pleasure not to be able to avoid meeting.
  vrijdag 17 februari 2006 @ 21:31:37 #211
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_35203490
quote:
Op vrijdag 17 februari 2006 20:57 schreef Étoile het volgende:

[..]

Zijn er daar speciale winkels of ketens waar je dan moet zijn?
Grote warenhuizen als Karstadt of Galeria Kaufhof hebben vaak mooie aanbiedingen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_35203937
Mijn ovenschalen zijn kapot Een koffie kopje viel vandezelfde hoogte, maar dat rot kopje had geen zin in kapot te gaan...

Gelukkig zat me enige andere ovenschaal net in de oven, dus gelukkig leeft hij nog...
  zaterdag 18 februari 2006 @ 17:42:47 #213
73549 Annemiek78
Martijn_77 my favo user!
pi_35226835
Vandaag heel de dag op pad geweest voor nieuwe goede degelijke voorraadbussen.
Uiteindelijk geslaagd bij Spectra van Loon. We hebben ze helaas wel moeten bestellen omdat ze deze niet op voorraad hadden. ZIjn hele mooie van Maxwell Williams glazen binnenpot met RVS omhulsel zeg maar. Nog drie weekjes geduld, dan zijn ze binnen.
Positive thinking, my way of thinking!
pi_35226955
http://www.maxwellandwilliams.nl/

Mooie site / spullen zeg!
  zaterdag 18 februari 2006 @ 17:49:22 #215
73549 Annemiek78
Martijn_77 my favo user!
pi_35227048
Klopt, wil eigenlijk ook nog dat mooie strakke vierkante servies van hun hebben.
Tijdens de kookclinic vorig weekend hadden ze ook alles van hun aan serviesgoed.
Echt spulleke!!!
Positive thinking, my way of thinking!
  zaterdag 18 februari 2006 @ 17:49:35 #216
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_35227052
quote:
Op zaterdag 18 februari 2006 17:46 schreef Bluezz het volgende:
http://www.maxwellandwilliams.nl/

Mooie site / spullen zeg!
Ook mooi servies en peper en zoutmolens
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zaterdag 18 februari 2006 @ 21:06:41 #217
92655 Ferdi81
omdat............
pi_35234827
iemand nog blender recepten voor moi ???

dank u !!
  zondag 19 februari 2006 @ 13:46:04 #218
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_35252616
quote:
Op zaterdag 18 februari 2006 21:06 schreef Ferdi81 het volgende:
iemand nog blender recepten voor moi ???

dank u !!
Kijk eens in dit topic Wat kan je allemaal met een blender ??
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_35254577
Welke knoflookpers is echt goed? Ik had er een van de Ikea en die was echt ideaal, maar die is gejat door een van mijn huisgenoten of aanverwant tuig....

Deze:


Ik ben echt helemaal onthand. Ik MOET een nieuwe hebben. Welke zijn goed?
Ik kom niet vaak bij de Ikea, dus ik heb in de stad gekeken voor een nieuwe. Helaas verkopen bijna alle winkels van die knoflookpersen waar een plaatje de knoflook door de gaatjes duwt...Die van de Ikea was ideaal omdat hij pinnetjes heeft die de knoflook door de gaatjes perst. (Zo blijft niet een halve knoflookteen in het apparaatje hangen).
I don't like your jerk-off name. I don't like your jerk-off face. I don't like your jerk-off behavior, and I don't like you, jerk-off. Do I make myself clear?
  zondag 19 februari 2006 @ 16:25:45 #220
139602 -Wonderchild-
It's a miracle~!
pi_35257282
Gister Blender gekocht. Gewone goedkope Princess maar ben er echt onwijs blij mee

Na 1 dag als tros bananen, bak roomijs, pak sinasappelsap, pak yoghurt en nog wat fruit erdoor heen gehaald
pi_35258396
quote:
Op zondag 19 februari 2006 14:54 schreef Serendips het volgende:
Welke knoflookpers is echt goed? Ik had er een van de Ikea en die was echt ideaal, maar die is gejat door een van mijn huisgenoten of aanverwant tuig....

Deze:
[afbeelding]

Ik ben echt helemaal onthand. Ik MOET een nieuwe hebben. Welke zijn goed?
Ik kom niet vaak bij de Ikea, dus ik heb in de stad gekeken voor een nieuwe. Helaas verkopen bijna alle winkels van die knoflookpersen waar een plaatje de knoflook door de gaatjes duwt...Die van de Ikea was ideaal omdat hij pinnetjes heeft die de knoflook door de gaatjes perst. (Zo blijft niet een halve knoflookteen in het apparaatje hangen).
Wat vind je van deze? Is 27 euro 50 ofzo en heeft twee voordelen. Ten eerst de pinnetjes die jij graag wilde. Ten tweede kun je het plaatje met de gaatjes eruit halen om het te wassen, dat vind ik dan weer handig (hoewel ik nauwelijk een pers gebruik).

"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
  zondag 19 februari 2006 @ 17:39:52 #222
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_35259783
Knoflookteen kop en kont eraf, op snijplank leggen, Platte kant van koksmes erop, lel op geven.
ff hakken, wat zout erop en even wrijven met tip van platte kant van mes,
Knoflookpuree.
Ja het lijkt ff werk, maar als je het schoonmaken van de pers meetelt, dan is het sneller, zeker als je meerdere tenen doet.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_35284216
quote:
Op zaterdag 18 februari 2006 17:49 schreef Annemiek78 het volgende:
Klopt, wil eigenlijk ook nog dat mooie strakke vierkante servies van hun hebben.
Tijdens de kookclinic vorig weekend hadden ze ook alles van hun aan serviesgoed.
Echt spulleke!!!
waar ergens, als ik vragen mag?
"The question is not 'who is going to let me', the question is 'who is going to stop me'"
pi_35291098
Jaaa die knoflookpers van Ikea is echt superrr (3.50 euro)
Als ik er zou komen had ik er wel een meegenomen voor je en effe opgestuurd maar ben helaas pas geweest!

De nieuwe knoflookpers heeft ook een los bakje (waar je de teen in legt) dus die kun je mooi los afwassen! Ideaal!
Pom.. Pom.. Tiedom..
pi_35291412
quote:
Op vrijdag 17 februari 2006 19:10 schreef Étoile het volgende:
Ha dit is precies een topic wat ik zocht. Mijn oude goedkope studentenbestek is het met sneltreinvaart aan het begeven en ik ben nu al een tijd aan het kijken naar een wat betere bestekset. Nu heb ik geen budget van duizenden euro's en zie ik het ook niet zitten om zilver te poetsen, ook ishet bedoeld voor dagelijks gebruik. Een paar merken die ik overweeg zijn WMF, BSF en Wilkens, maar ik sta zeker open voor andere suggesties.

Mijn vraag is nu, hoe zit het precies met edelstaal? Ik zie wel dat 18/10 duurder is dan 18/8 en begreep dat dat iets met chroom en nikkel te maken heeft, maar wat is nu beter/sterker?

Hebben jullie voorkeuren voor bepaalde merken, zijn er echte afraders bij? Andere dingen waar je goed op moet letten?
Kijk eens op de casettewinkel (http://decassettewinkel.nl/index.php) .
Daar heb ik mijn bestek (Sola) gekocht voor een heel stuk goedkoper dan in de meeste winkels.. Ze verkopen complete sets, dus zeker even het kijken waard!
Ik was erg tevreden over het bestek!
Pom.. Pom.. Tiedom..
pi_35293086
Goede tip, ik zal er gelijk even rondkijken. Werd alles goed afgeleverd? Weet je iets over 'garantie' bij problemen met het bestek?

Wat voor verhouding chroom en nikkel heeft jouw bestek? En heb je daar bewust een keuze voor gemaakt?
One of the least benightedly unintelligent life forms it has been my profound lack of pleasure not to be able to avoid meeting.
pi_35293692
Je krijgt er idd fabrieksgarantie bij (Bij Sola levenslang). Op de site staat alles over garantie bij het bijbehorende bestek..
Ik moest er lang op wachten maar dat kwam omdat ze een fout telefoonnummer van ons hadden en ze niet wisten naar welk adres ze het moesten sturen (creditcardadres of opgeven adres)
Daarna ging het heel snel!

Ik heb eigenlijk alleen gekeken naar het uiterlijk en de prijs haha, dus heb voor 100 euro een 12 persoonsbestek, Amstel. Het is 18/10 Edelstaal, hoogglans.
Het is een erg licht bestek. Ik heb wel bij een winkel in de stad even geprobeerd hoe ze aanvoelen, of ze lekker in de hand liggen. En ik ben er gewoon supertevreden mee.
Pom.. Pom.. Tiedom..
pi_35293764
Trouwens, Soul van BSF is eeerrrrug mooi zie ik nu
Wauw!
Pom.. Pom.. Tiedom..
pi_35294377
quote:
Op zondag 19 februari 2006 16:59 schreef Drive-r het volgende:
Wat vind je van deze? Is 27 euro 50 ofzo en heeft twee voordelen. Ten eerst de pinnetjes die jij graag wilde. Ten tweede kun je het plaatje met de gaatjes eruit halen om het te wassen, dat vind ik dan weer handig (hoewel ik nauwelijk een pers gebruik).
[afbeelding]
Van welk merk is die?
quote:
Op zondag 19 februari 2006 17:39 schreef Pietverdriet het volgende:
Knoflookteen kop en kont eraf, op snijplank leggen, Platte kant van koksmes erop, lel op geven.
ff hakken, wat zout erop en even wrijven met tip van platte kant van mes,
Knoflookpuree.
Ja het lijkt ff werk, maar als je het schoonmaken van de pers meetelt, dan is het sneller, zeker als je meerdere tenen doet.
Ook een idee...Maar ik zie de knoflook al door de hele keuken vliegen. Lijkt me niet zo'n goede manier voor mij...Noem het praktisch...En ik heb liever geen knoflookmoes, maar van die mooie separate sliertjes (een heel strak argument )
I don't like your jerk-off name. I don't like your jerk-off face. I don't like your jerk-off behavior, and I don't like you, jerk-off. Do I make myself clear?
pi_35294426
quote:
Op maandag 20 februari 2006 16:02 schreef RedRoses het volgende:
Jaaa die knoflookpers van Ikea is echt superrr (3.50 euro)
Als ik er zou komen had ik er wel een meegenomen voor je en effe opgestuurd maar ben helaas pas geweest!

De nieuwe knoflookpers heeft ook een los bakje (waar je de teen in legt) dus die kun je mooi los afwassen! Ideaal!
Damn. Net te laat! Thanx anyway.....Die van de Ikea is echt bijzonder goed voor die prijs!
I don't like your jerk-off name. I don't like your jerk-off face. I don't like your jerk-off behavior, and I don't like you, jerk-off. Do I make myself clear?
pi_35294976
quote:
Op maandag 20 februari 2006 17:31 schreef Serendips het volgende:

[..]

Van welk merk is die?
[..]
Kijk even in de link van het plaatje, ik heb hem van die site. Het was meer om idee te geven van pers met zo'n los plaatje. Verder gebruik ik zelf ook nooit een pers. Afhankelijk van het gerecht snij ik de knoflook dun met een klein mesje (chirurgenmesje, lekker dun) of door de vijrzel...
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
pi_35298564
quote:
Op maandag 20 februari 2006 17:49 schreef Drive-r het volgende:

[..]

Kijk even in de link van het plaatje, ik heb hem van die site. Het was meer om idee te geven van pers met zo'n los plaatje. Verder gebruik ik zelf ook nooit een pers. Afhankelijk van het gerecht snij ik de knoflook dun met een klein mesje (chirurgenmesje, lekker dun) of door de vijrzel...
Vijzelen is natuurlijk ook een idee. Ik heb vorige week een hele lading knoflook (5 bollen!) op olie gezet, dus die toch al zacht en makkelijk fijn te maken...Het wordt dus toch maar knoflookmoes...
I don't like your jerk-off name. I don't like your jerk-off face. I don't like your jerk-off behavior, and I don't like you, jerk-off. Do I make myself clear?
pi_35300460
quote:
Op vrijdag 17 februari 2006 11:44 schreef Tha_Butcha het volgende:

[..]

ff wat "bijslijpen" gaat niet, gewoon goed doen, daar zijn die dingen voor gemaakt. verder, ik weet niet wat de kwaliteit van die wetsteen is, maar om nou een fucking duur mes te kopen en dan een of ander B-merk wetsteen erbij doen, vind ik echt zo'n hollandse mentaliteit, sorry.
Nee, zo hollandse ben ik dan ook weer niet. die steen is van zwilling, dat is een een of ander duits merk: net weer van goedkoper was dat een echte global-steen.
quote:
en het is niet als kleien, bij kleien haal je niks weg, bij slijpen wel. Zie het het eerder als steenhouwen: als je als een mongool op je steen staat te rammen, is er niks meer van over, is de kans klein dat een kunstenaar er nog iets moois van kan maken.
Moraal: het is er voor gemaakt, dus hou je niet in, maar ga niet als een mongool je messen te lijf, want dat is ook maar in beperkte mate te herstellen.
ok, mooi omschreven.

Gisteren heb ik nog een keer m´n mes geslepen. Ik gebruik hem gewoon iedere dag als iemand die normaal kookt, en dan is hij toch iets botter na zo´n 2-3 weken. Ik snap er echt niets van dat sommige eht maanden zonder slijpen kunnen? Misschien is het omdat ik echt alles mee snij, ook m´n brood, etc.

Nu is ie weer gruwlijk scherp: om te testen maakte ik een hakbeweging naar en bos bloemen die in de buurt stond met als gevolg dat de bloem van een mooie zachte roos recht door midden ging, net als ik een film met een samurai-zwaard kan je er weer vanalles mooi mee doorhakken!
pi_35300879
zwilling is wel okay, sterker nog, tis niet "een of ander duits merk", zwilling is gewoon goed. heb alleen nog niet met globals gewerkt though, dus ik weet niet of dat zomaar kan, omdat die net ff iets anders in elkaar zitten (mirugai, piet?)

da's idd normaal dat ie bot wordt, daarom zit er bij een set ook een aanzetstaal. en je merkt pas echt dat je mes bot is, als je ook met scherpe messen hebben gewerkt. Zoals zoveel dingen, heb je pas door dat iets slechts is, als je echte kwaliteit in je handen hebt gehad.

Dus gewoon lekker koken, en dan slijpen als je daar behoefte aan hebt. En 1x per jaar naar de prof. Althans zo doe ik het, en ik zie mijn messen ook als gebruiksvoorwerp, dus expendable (neemt niet weg dat ik er extreem zuinig op ben).
"The question is not 'who is going to let me', the question is 'who is going to stop me'"
pi_35302856
Hee, leuk! Een korte en krachtige uitleg over messen op z'n jip en jannekes


Ik heb net een nieuwe Ikea knoflookpers gekocht via Marktplaats.
Zo, iedereen blij dat ik eindelijk stop met mijn gezeur over die vermaledijde knoflookpers...
I don't like your jerk-off name. I don't like your jerk-off face. I don't like your jerk-off behavior, and I don't like you, jerk-off. Do I make myself clear?
pi_35355177
quote:
Op maandag 20 februari 2006 20:16 schreef Tha_Butcha het volgende:
zwilling is wel okay, sterker nog, tis niet "een of ander duits merk", zwilling is gewoon goed. heb alleen nog niet met globals gewerkt though, dus ik weet niet of dat zomaar kan, omdat die net ff iets anders in elkaar zitten (mirugai, piet?)
Ik ben die keus gelukkig ook zelf niet gemaakt, het was gewoon zo dat ik in de winkel vroeg of die steen van zwilling ook niet goed genoeg was, die kerel zei van wel. (tenminste voor mij, als amateur dus).

[/quote]
.. da's idd normaal dat ie bot wordt, daarom zit er bij een set ook een aanzetstaal. en je merkt pas ..
[/quote]

ik heb alleen de steen.. volgens de winkel was dat voldoende als ik tenmisnte beloofde om hem regelmatig bij te houden! ;-)
pi_35355191
quote:
wel weinig uitleg.. tenminste de link die eerder in dit topic is genoemd vind ik beter... en daarnaast lijkt het er ook nog eens op ofdat die gast z'n aanzetstaal foutom gebruikt!!! Check maar eens!! (of de fotos zitten in foute volgorde)!
pi_35355909
quote:
Op woensdag 22 februari 2006 04:09 schreef McGry het volgende:
wel weinig uitleg.. tenminste de link die eerder in dit topic is genoemd vind ik beter... en daarnaast lijkt het er ook nog eens op ofdat die gast z'n aanzetstaal foutom gebruikt!!! Check maar eens!! (of de fotos zitten in foute volgorde)!
Ik zei niet voor niks dat ie kort was! Ik zal eens kijken...
I don't like your jerk-off name. I don't like your jerk-off face. I don't like your jerk-off behavior, and I don't like you, jerk-off. Do I make myself clear?
  woensdag 22 februari 2006 @ 08:31:42 #239
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_35356001
quote:
Op maandag 20 februari 2006 17:31 schreef Serendips het volgende:


Ook een idee...Maar ik zie de knoflook al door de hele keuken vliegen. Lijkt me niet zo'n goede manier voor mij...Noem het praktisch.
is hoe prof koks het doen
quote:
..En ik heb liever geen knoflookmoes, maar van die mooie separate sliertjes (een heel strak argument )
Je kan ook gewoon plakjes snijden.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 22 februari 2006 @ 08:32:25 #240
92655 Ferdi81
omdat............
pi_35356009
heb onlangs een blender aangeschaft (om cocktails mee te maken) maar ben weleens benieuwd wat jullie allemaal in je blender doen ?? iemand nog tips voor mij ??
pi_35356294
quote:
Op woensdag 22 februari 2006 08:31 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]
is hoe prof koks het doen
[..]
Je kan ook gewoon plakjes snijden.
Ik mag me dan ook geen professionele kok noemen...
Ik wil het liefste zo klein mogelijke deeltjes knoflook en dat gaat bij mij nog altijd het beste met een pers...
I don't like your jerk-off name. I don't like your jerk-off face. I don't like your jerk-off behavior, and I don't like you, jerk-off. Do I make myself clear?
pi_35358414
quote:
Op woensdag 22 februari 2006 08:32 schreef Ferdi81 het volgende:
heb onlangs een blender aangeschaft (om cocktails mee te maken) maar ben weleens benieuwd wat jullie allemaal in je blender doen ?? iemand nog tips voor mij ??
Kijk hier eens: Wat kan je allemaal met een blender ??
Er zijn via de zoekoptie nog wel meer topics te vinden, maar volgens mij is deze het meest uitgebreid.
One of the least benightedly unintelligent life forms it has been my profound lack of pleasure not to be able to avoid meeting.
  zaterdag 20 mei 2006 @ 23:53:02 #243
62233 Jelief
ikke lief!
pi_38033934
Nog 9 daagjes en ik ben jarig! Ik heb nu bedacht dat ik voor mijn verjaardag wel een goede degelijke (gietijzer?) braadpan/stoofpan wil hebben. Wat is een goede voor een beetje redelijke prijs? Een redelijkeprijs is in deze een euro of 50 (kan vast niet maar toch...) Of moet ik maargewoon geld vragen en alle beetjes bij elkar leggen?
Begin maar gewoon, op hoop van zegen.
Begin maar gewoon,hier en nu.
Je kunt niet alles voorzien.
Begin er maar gewoon aan te werken.
pi_38034028
bij de ah verkopen ze een goed merk gietijzeren pan (ik weet ff niet welk merk maar ik geloof hackman?)
wij hebben er heel veel plezier van.
En degene die we zon pan kado hebben gedaan is ook erg tevreden.
Je kan ze met airmiles ook nog goedkoper kopen.
Thank Drunk I'm a Goddess!
  zondag 21 mei 2006 @ 00:16:55 #245
62233 Jelief
ikke lief!
pi_38034877
Oh ja daar hebben we ook de wok van, dat is een goed idee!
Begin maar gewoon, op hoop van zegen.
Begin maar gewoon,hier en nu.
Je kunt niet alles voorzien.
Begin er maar gewoon aan te werken.
pi_38036806

Vanmiddag idd gezien, en staan kwijlen. Práchtige pannen.
quote:
Hackman pannen.
Onze collectie Hackman gietijzeren pannen is verkrijgbaar in zwart en in rood. De kleine braadpan is ideaal voor heerlijke ouderwetse gerechten als gehaktballen en sudderlapjes. Doordat de pan goed heet wordt, schroeit het vlees snel dicht waarna het op een laag pitje nog lekker lang kan nasudderen. De grote braadpan is ideaal voor gevogelte of grote stukken vlees als rollade, lamsbout of rosbief. Door het royale formaat kunt u het vlees makkelijk omkeren. De hapjespan is onmisbaar in elke keuken. Voor eenpansgerechten, het aanbraden van vlees en het bakken van groenten en het bereiden van sauzen. Ook de wok is volledig van gietijzer, waardoor hij zijn warmte lang en gelijkmatig vasthoudt. U zet er in een handomdraai een lekkere gezonde roerbakmaaltijd mee op tafel. Alle pannen zijn vaatwasmachinebestendig.
quote:
1. Wok diameter 34 cm.. 39.95 19.95 + 1500 Air Miles
2. Hapjespan diameter 25 cm. 59.95 29.95 + 1500 Air Miles
3. Braadpan diameter 20 cm. 49.95 24.95 + 1500 Air Miles
4. Braadpan diameter 25 cm. 59.95 29.95 + 1500 Air Miles
  zondag 21 mei 2006 @ 15:50:05 #247
62233 Jelief
ikke lief!
pi_38047565
Ik ga ze gewoon beide vragen de grote en de kleine, dan geef ik mijn goedkope dunne braadpannetjes wel weg. En dan mogen ze ook mijn airmilespas wel even lenen. Hackman it is! We hebben die wok al in het rood en koken er drie tot vier dagen per week mee ; geweldig!
Begin maar gewoon, op hoop van zegen.
Begin maar gewoon,hier en nu.
Je kunt niet alles voorzien.
Begin er maar gewoon aan te werken.
pi_38070924
Ik wens iedereen een ijzeren braadpan. Maar zonder kan ook goed.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_38090528
Ik heb die hapjespan, ik vind hem soms iets te klein. Desondanks zijn ze wel erg zwaar.
Helpt waar hij kan!
  woensdag 24 mei 2006 @ 23:47:54 #250
62233 Jelief
ikke lief!
pi_38184690
Ik sjouw mij altijd een breuk aan die wok, maar ik kan er tenminste wel in roeren/omscheppen zonder hem vast te houden
Begin maar gewoon, op hoop van zegen.
Begin maar gewoon,hier en nu.
Je kunt niet alles voorzien.
Begin er maar gewoon aan te werken.
pi_38943216
@ Pietverdriet: Ik heb me inmiddels een tweedehands Santos fruitpers aangeschaft. Op dit moment heb ik er zelfs 2: een van 1992 en een van 1995! Echt zeer degelijk materiaal!
  zaterdag 17 juni 2006 @ 15:17:54 #252
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_38944790
quote:
Op zaterdag 17 juni 2006 13:56 schreef timpie82 het volgende:
@ Pietverdriet: Ik heb me inmiddels een tweedehands Santos fruitpers aangeschaft. Op dit moment heb ik er zelfs 2: een van 1992 en een van 1995! Echt zeer degelijk materiaal!
Onverwoestbaar, en als je eens problemen krijgt met de motor dan kan je die gewoon laten reviseren (nieuwe borstels, nieuwe wikkelingen)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 17 juni 2006 @ 20:16:58 #253
62233 Jelief
ikke lief!
pi_38952248
Bij ons bij de A-H hebben ze de pannen niet meer Moet ik nu dus op zoek naar wat anders..
Begin maar gewoon, op hoop van zegen.
Begin maar gewoon,hier en nu.
Je kunt niet alles voorzien.
Begin er maar gewoon aan te werken.
pi_38970669
Motor reviseren? Nog niet van gehoord, doen ze dat bij de gewone verkooppunten? Nog een vraagje trouwens over de santos: bij de tweede die ik heb stopt de motor met draaien op het moment dat de geperste sinaasappel onder is (de hendel om naar onder te duwen gaat dan niet verder naar onder). Is dat normaal want de andere doet dit niet...
  zondag 18 juni 2006 @ 17:01:32 #255
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_38974742
quote:
Op zondag 18 juni 2006 14:36 schreef timpie82 het volgende:
Motor reviseren? Nog niet van gehoord, doen ze dat bij de gewone verkooppunten? Nog een vraagje trouwens over de santos: bij de tweede die ik heb stopt de motor met draaien op het moment dat de geperste sinaasappel onder is (de hendel om naar onder te duwen gaat dan niet verder naar onder). Is dat normaal want de andere doet dit niet...
Bij mij blijft de motor draaien, maar stopt de sinaasappelhouder met draaien als de klep omhoog wordt gehaald.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 19 juni 2006 @ 21:58:11 #256
151786 Franzis
Nel kokkerel
pi_39016876
Hai Ik kook veel Indisch eten en heb meerdere knoflookpersen versleten waaronder ik de IKEA Pers wel gebruiksvriendelijk vind maar is niet geschikt voor veelvuldig gebruik. Ik heb het 2 keer gehad dat de bodum eruit vloog en het zal maar in je gerecht vliegen dat kost je een paar tanden! In de consumentengids van vorig jaar is de Bijenkorf pers het beste uit de test gekomen. Ik heb die aangeschaft (rond 30,-) en ben er heel tevreden over. Hij is gebruiksvriendelijk,degelijk, kan in vaatwasser en weinig pulp (restant).
Vrolijk groetje van: Franzis
  donderdag 22 juni 2006 @ 16:20:11 #257
151786 Franzis
Nel kokkerel
pi_39116115
deze site is niet erg recent,jammer
Vrollijk groetje van Franzis
  donderdag 22 juni 2006 @ 16:23:52 #258
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_39116235
quote:
Op donderdag 22 juni 2006 16:20 schreef Franzis het volgende:
deze site is niet erg recent,jammer
Vrollijk groetje van Franzis
Deze site is zeer recent, sommige topics alleen niet
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_39173492
Ik ben eigenlijk al even aan het rondkijken naar een marmer blad (plank) omdat het fijn lijkt daarop te werken en kneden ook vlotter verloopt op marmer, heb ik gelezen. Een kok vertelde mij laatst dat hij een dergelijk blad ooit in de Ikea heeft gekocht, maar denk niet dat ze dat daar nog verkopen. Iemand enig idee waar ik zo'n marmer plank kan vinden en/of ervaring ermee?

[ Bericht 3% gewijzigd door timpie82 op 24-06-2006 12:06:27 ]
pi_39174692
Gisteren afgestudeerd en dus een hele rits mooie hardware gekregen. Onder andere 4 Global messen, een paar messen die ik nog niet had, mijn set wordt nu wel een beetje overcompleet. Peugeot peper en zout molens, paar fijne tangen, een schattig, loodzwaar frans grillplaatje en iets van 30 kookboeken. Onder andere het boek van Gerard Depardieu, Great British Menu, Rick Stein en voornamelijk andere Britse chefs...
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
  zondag 30 juli 2006 @ 13:27:08 #261
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_40320650

(geen echte reclame van ze overigens maar een leuke fotosoep.)
pi_40321021
Mijn vader heeft op zijn verjaardag van mijn stiefmoeder complete zet Zwilling 5* gekregen. De aap had geen idee wat het was en dacht gewoon een huis-tuin-en-keuken messensetje. In het eerste weekend heeft hij al 3x zijn poot opengehaald.
  zondag 30 juli 2006 @ 17:21:03 #263
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_40326593
Ik heb ook een paar Zwilling 5* messen, zien er mooi uit, liggen heerlijk in de hand en zijn inderdaad lekekr scherp..
pi_41087838
Ik heb momenteel de beschikking over een nieuwe oven. Elektriek en dat schept allerlei mogelijk heden. Vroegâh had ik alleen de beschikking over gasgestookte ovens, later waren dat de hete lucht gevallen inde combi magetrons. Maar nu heb ik weer een échte oven. Maar nu zie ik door de bomen het bos niet meer.....

IK kan nu kiezen uit:
Grill
Boven & onderwarmte
Hetelucht
Hetelucht & onderwarmte

Ik ga dadelijk brownies bakken..... Maar welke stand is daar nu het beste voor? In de gebruiksaanwijzing staat het niet duidelijk vermeld.
pi_41088483
Kijk in het boekje...

Wij hebben ook een nieuwe oven, (en een magnetron erboven) en het boekje is zeer gedetailleerd in wat je t beste kan doen.

Welke oven heb je?

Ohw...
Gare handleiding heb je dan. Het gaat in ieder geval goed als je boven en onderwarmte doet, dat is in pricipe een conventionele ovenwerking. Hetelucht maakt t gerecht wellicht wat minder droog. Maar dan moet je wel de baktijd verkorten en/of de temperatuur verlagen. Als je de onderwarmte extra inschakeld, krijg je een stevigere/drogere bodem (vooral voor pizza's e.d.)

Grill is zowieso geen optie, omdat dat alleen de bovenkant laat bakken.

[ Bericht 31% gewijzigd door Aenarion op 23-08-2006 11:35:45 ]
Cooking!
pi_41090135
Oh ik ben de on derwarmte vergeten, die heb ik dus ook nog.

Dta het geen grill moet zijn had ik al door. Volgen mij is boven&onder het beste... Maar als er mensen zijn met wat meer ervaring met de keuzemogelijkheden hoor ik het graag.
pi_41436265
Ik hoop binnenkort te gaan shoppen voor een goed koksmes. Heeft iemand hiervoor een goed adresje in de buurt van Leiden?
  zaterdag 9 september 2006 @ 17:58:36 #268
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_41651992
Een goedkoop aanzetstaal, is dat per definitie slechter dan een aanzetstaal van J.A. Henckels (bijvoorbeeld, die past toevallig bij de rest vanmijn collectie)?
Oftewel, is het de investering waard?
pi_41668770
Ja en nee. Je hebt ook goede goedkope messen.
Aanzetstalen moet je even mee oppassen. Je hebt verschillende soorten, de normale geribbelde, keramisch, diamant. Mogelijk vergeet ik zelfs nog wel wat.
De goedkoopsten zijn de geribbelde. Zwilling verkoopt ze ook. Ze zijn niet mijn favoriet maar doen het prima. Let wel op dat bij die hele goedkope die ribbels gewoon veels te grof zijn en je messen alleen maar bot maken. Ik vind de keramische super, maar breekbaar, en het schijnt niet voor elk mes even goed te zijn. Heb ik eigenlijk nooit wat van gemerkt. Maar voor mij zijn de beste die lange ovalen aanzetstalen met diamantslijpsel. Voor je messen zijn ze iets minder goed, aangezien deze een miniscuul laagje slijpen. In tegenstelling dus van al die andere messen die alleen aanzetten.
Als mijn messen na 2 maanden na de slijper bot zijn zet ik ze ongeveer een kleine 10x op een dag aan zo een diamant aanzetstaal
pi_41747872
Effe offtopic:
Ik zag net op het nieuws dat er in de "soap" over de deventer moordzaak ook een kookliefhebber meespeelt. Een van de bewijsstukken is een Global keukenmes
Suiker en melk is voor mensen die geen koffie lusten
  zondag 28 januari 2007 @ 09:12:01 #271
1124 Mark
Awesome dad from hell
pi_45749920
Even een schopje:

Misschien een domme vraag, maar het is mij niet helemaal duidelijk waar nu precies een koksmes voor dient en waartoe een keukenmes. De rest van de set kan ik wel thuisbrengen, maar hier kan ik wel wat hulp bij gebruiken.

Ik neem aan dat een koksmes niet wordt gebruikt om koks te snijden
We used to hate people - Now we just make fun of them - It's more effective that way
Elk jaar Towel Day!(2)](3)
Dommage arachide-fromage
pi_45753630
Ik heb ook een vraagje. Ik heb er al een keer een topic over geopend maar daar kwamen helaas geen serieuze reacties op en topic werd gesloten. Poging twee dus nu:

Ik ben voornemens om AMC-pannen te gaan koken, dit is een kooksysteem waarbij gekookt wordt zonder vet en zonder boter. Het eten smaakt heerlijk, alle voedingsstoffen zitten er nog in (doordat er geen water gebruikt wordt gooi je ook niets weg) en er zit geen extra vet in (ook niet bij je gehaktballetje). Je jus maak je door het vleessap wat vrij komt bij het bakken aan te maken met wat bouillon, justabletje noem maar op. Ik ben dus erg enthousiast hierover.
De pannen zijn wel erg prijzig (een complete set een kleien 1500 eurootjes). Voor zover ik er ervaring mee heb kun je de pannen vergelijken met een 'DeMeiere"kwaliteit (dat spel ik vast fout maar pannenkenners weten wat ik bedoel).

Anyway: iemand ervaring hiermee???
Alleen met zelfspot kun je overleven...
  zondag 28 januari 2007 @ 14:45:57 #273
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_45756926
quote:
Op zondag 28 januari 2007 09:12 schreef Mark het volgende:
Even een schopje:

Misschien een domme vraag, maar het is mij niet helemaal duidelijk waar nu precies een koksmes voor dient en waartoe een keukenmes. De rest van de set kan ik wel thuisbrengen, maar hier kan ik wel wat hulp bij gebruiken.

Ik neem aan dat een koksmes niet wordt gebruikt om koks te snijden
een koksmes is gewoon een mes wat een kok t meest gebruikt?
om groentes grof of fijn mee te snijden, uitje snipperen stukken vlees portioneren evt. alles kan je er haast mee, alleen dingen als fileren of schillen etc. kun je beter met andere messen doen
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
  zondag 28 januari 2007 @ 15:16:15 #274
1124 Mark
Awesome dad from hell
pi_45758126
Ja, maar het gaat me vooral om het verschil met een keukenmes
We used to hate people - Now we just make fun of them - It's more effective that way
Elk jaar Towel Day!(2)](3)
Dommage arachide-fromage
pi_45758669
quote:
Op zondag 28 januari 2007 13:06 schreef Tezz het volgende:
Ik heb ook een vraagje. Ik heb er al een keer een topic over geopend maar daar kwamen helaas geen serieuze reacties op en topic werd gesloten. Poging twee dus nu:

Ik ben voornemens om AMC-pannen te gaan koken, dit is een kooksysteem waarbij gekookt wordt zonder vet en zonder boter. Het eten smaakt heerlijk, alle voedingsstoffen zitten er nog in (doordat er geen water gebruikt wordt gooi je ook niets weg) en er zit geen extra vet in (ook niet bij je gehaktballetje). Je jus maak je door het vleessap wat vrij komt bij het bakken aan te maken met wat bouillon, justabletje noem maar op. Ik ben dus erg enthousiast hierover.
De pannen zijn wel erg prijzig (een complete set een kleien 1500 eurootjes). Voor zover ik er ervaring mee heb kun je de pannen vergelijken met een 'DeMeiere"kwaliteit (dat spel ik vast fout maar pannenkenners weten wat ik bedoel).

Anyway: iemand ervaring hiermee???
Ik ben extreem sceptisch naar alles wat ook alleen maar riekt naar "wondermiddel". Zoals de pannen die zonder enige vetstof of water kunnen koken. Dat spul is niet alleen maar om aanbranden te voorkomen maar dient ook als medium om de warmte te transporteren van de panbodem naar je voedsel. Dit principe druist in tegen al mijn kook en natuurkundelessen.

Mijn eerste gedachte bij dit soort dingen: Als het zo geweldig is... Waarom verkopen ze het dan alleen huis aan huis via piramide systemen (tegen exorbitante prijzen) en niet gewoon bij de blokker of een willekeurige zaak in kook- en huishoudelijkeartikelen.
pi_45770617
quote:
Op zondag 28 januari 2007 15:41 schreef Fixers het volgende:

[..]

Ik ben extreem sceptisch naar alles wat ook alleen maar riekt naar "wondermiddel". Zoals de pannen die zonder enige vetstof of water kunnen koken. Dat spul is niet alleen maar om aanbranden te voorkomen maar dient ook als medium om de warmte te transporteren van de panbodem naar je voedsel. Dit principe druist in tegen al mijn kook en natuurkundelessen.

Mijn eerste gedachte bij dit soort dingen: Als het zo geweldig is... Waarom verkopen ze het dan alleen huis aan huis via piramide systemen (tegen exorbitante prijzen) en niet gewoon bij de blokker of een willekeurige zaak in kook- en huishoudelijkeartikelen.
Ja zo dacht ik er ook over! Maar ik heb het geproefd en gezien. De smaak was echt verbazingwekkend en het idee van zonder water koken staat me gewoon erg aan!
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_45773342
Wat krijg je voor die 1500 euro aan pannen? En wat voor materialen is het dan? (vooral de bodems).
pi_45775137
http://kassa.vara.nl/portal?_scr=cons_question&cat=804&qid=134052

Tsja, hier klinkt het wel goed, maar het vereist wel een andere manier van koken, en het smaakt ook wat anders... Overigens lijkt mij 1500 euro veel te veel voor enkel pannen. Waarom zou je het eigenlijk doen? Omdat je geen water gebruikt? Geen vetten? Gemak? Smaak? Voor de heb? Water is goedkoop, en niet erg schadelijk, en je kunt bijv ook je groentes stomen. Vetten zijn toch echt nodig in je lichaam, en als je niet in liters vet bakt en braadt, kan dat ook geen probleem zijn. Afvallen doe je niet door geen bak en braadvet te gebruiken. Echt veel makkelijker lijkt me het niet. Smaak kan inderdaad een sterk punt zijn, maar of dat die prijs nou waard is. Kun je beter 1 pan kopen....
pi_45775318
quote:
Op zondag 28 januari 2007 22:04 schreef Fixers het volgende:
Wat krijg je voor die 1500 euro aan pannen? En wat voor materialen is het dan? (vooral de bodems).
FF uit mijn hoofd (heb de folder niet bij de hand hier):

Een kookpan
Een grote wok
Een hapjes pan met snelkookdeksel (een stoofpotje in een half uur, echt super lekker)
Een koekepan
Een sauspannetje
en nog wat aanverwante artikelen zoals serveerschaal, audiotherm (hulpmiddeltje om de tijd in de gaten te houden, een soort kookwekker).
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_45775396
quote:
Op zondag 28 januari 2007 22:44 schreef K-mail het volgende:
http://kassa.vara.nl/portal?_scr=cons_question&cat=804&qid=134052

Tsja, hier klinkt het wel goed, maar het vereist wel een andere manier van koken, en het smaakt ook wat anders... Overigens lijkt mij 1500 euro veel te veel voor enkel pannen. Waarom zou je het eigenlijk doen? Omdat je geen water gebruikt? Geen vetten? Gemak? Smaak? Voor de heb? Water is goedkoop, en niet erg schadelijk, en je kunt bijv ook je groentes stomen. Vetten zijn toch echt nodig in je lichaam, en als je niet in liters vet bakt en braadt, kan dat ook geen probleem zijn. Afvallen doe je niet door geen bak en braadvet te gebruiken. Echt veel makkelijker lijkt me het niet. Smaak kan inderdaad een sterk punt zijn, maar of dat die prijs nou waard is. Kun je beter 1 pan kopen....
Ik zou het vooral willen hebben allereerst voor de smaak. De groentes die ik geproefd heb waren echt zo super van smaak!
Ten tweede voor de gezondheid, en dan met name het stoomprincipe: je gooit je vitamines niet weg met het kookwater. Ik snap dat dat kleine scheutje boter in de pan indraad niet heel veel uitmaakt.
Daarnaast het gemak: je zet je pan op het vuur, en na een tijdje krijg je automatisch een piepje dat je het vuur lager moet zetten. Kan niet misgaan. Ook het snelkookprinicpe is erg aantrekkelijk, een superstoofpotje in een half uur, terwijl dat normaal de hele dag duurt (bij mij).
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_45775439
En vooral: Wat is er nu zo revolutionair anders aan die pannen dat je daarin wél water en vetloos kan koken en in een doorsnee pannetje niet?

Overigens gewone snelkookpannen kan die stoofpot ook in. Die kan je los kopen in allerlei merken en maten voor veel minder geld: Hier al een voorbeeld vanaf 99euro http://www.surprisekookgerei.nl/index.html?lmd=39108.473356 (het eerste voorbeeld dat ik zo snel vond met google)
pi_45775859
quote:
Op zondag 28 januari 2007 22:52 schreef Fixers het volgende:
En vooral: Wat is er nu zo revolutionair anders aan die pannen dat je daarin wél water en vetloos kan koken en in een doorsnee pannetje niet?

Overigens gewone snelkookpannen kan die stoofpot ook in. Die kan je los kopen in allerlei merken en maten voor veel minder geld: Hier al een voorbeeld vanaf 99euro http://www.surprisekookgerei.nl/index.html?lmd=39108.473356 (het eerste voorbeeld dat ik zo snel vond met google)
Het zit um in de bodem. Helaas kan ik nu niet nazoeken welk materiaal het is. Ik heb gegoogled maar kan niets vinden. Het is veel geld, ik weet het, daarom wil ik er eerst meer over weten! Ik had eventjes gehoopt dat er misschien gebruikers van amc hier rondliepen, dat zou mooi geweest zijn!
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_45775882
quote:
Op zondag 28 januari 2007 22:52 schreef Fixers het volgende:
En vooral: Wat is er nu zo revolutionair anders aan die pannen dat je daarin wél water en vetloos kan koken en in een doorsnee pannetje niet?

Overigens gewone snelkookpannen kan die stoofpot ook in. Die kan je los kopen in allerlei merken en maten voor veel minder geld: Hier al een voorbeeld vanaf 99euro http://www.surprisekookgerei.nl/index.html?lmd=39108.473356 (het eerste voorbeeld dat ik zo snel vond met google)
Thx voor het meedenken Fixers!
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_45776587
quote:
Op zondag 28 januari 2007 23:05 schreef Tezz het volgende:

[..]

Thx voor het meedenken Fixers!
Graag gedaan hoor. Ik heb iets tegen alles dat wordt gepresenteerd als wondermiddel en ben bijzonder sceptisch als iets "revolutionair" wordt genoemd. Ik ga dan mijn boerenverstand gebruiken. Vooral als het in ondoorzichtige piramideconstructies wordt verkocht. (Dat wordt Tupperware ook, maar daar zijn op grote schaal kopieën van te koop in de winkels).

Voor de snelkookpannen kan je waarschijnlijk het beste naar een goede zaak in huishoudelijke/kook artikelen in de buurt gaan. Daar kan je terecht voor meer keus en informatie. Fissler volgens mij wel een goed merk daarvoor, mijn beide oma's en mijn moeder hadden/hebben iig ook Fissler snelkookpannen.
pi_46086714
Let's talk blenders....Weten jullie waar ik die Blendtec Total Blender kan kopen? Of een vergelijkbare blender...??



1500 watt motor
3 BHP
13 Ampere

Het is op en top amerikaans, maar ik heb eigenlijk wel vertrouwen in amerikaanse zooi, als ze claimen dat het de beste is, want dat zegt bijv. buck messen, maglite zaklampen, en die reistassen Sumi (?). Allemaal voorbeelden van goede kwaliteit, waar je dan ook wel voor betaald (helaas).

Maar wat helemaal grappig is, is deze website: http://www.willitblend.com/

Waar ze de meest bizarre dingen blenden om te laten zien dat het best een goed ding is. Magneten, zirkonia stenen (hardheid 8.5 en diamanten is hardheid 10), ijshockypucks, gloeilampen, golfballen, bezemstelen, dat soort dingen.
Moet je die kleur zien, hoorapparaat-beige !
pi_46087758
quote:
Op woensdag 7 februari 2007 21:12 schreef hassanjassan het volgende:
Let's talk blenders....Weten jullie waar ik die Blendtec Total Blender kan kopen? Of een vergelijkbare blender...??

[afbeelding]

1500 watt motor
3 BHP
13 Ampere

Het is op en top amerikaans, maar ik heb eigenlijk wel vertrouwen in amerikaanse zooi, als ze claimen dat het de beste is, want dat zegt bijv. buck messen, maglite zaklampen, en die reistassen Sumi (?). Allemaal voorbeelden van goede kwaliteit, waar je dan ook wel voor betaald (helaas).

Maar wat helemaal grappig is, is deze website: http://www.willitblend.com/

Waar ze de meest bizarre dingen blenden om te laten zien dat het best een goed ding is. Magneten, zirkonia stenen (hardheid 8.5 en diamanten is hardheid 10), ijshockypucks, gloeilampen, golfballen, bezemstelen, dat soort dingen.
Nu vraag ik me af in hoeverre het nut heeft om pk te melden bij je blender, behalve de typische amerikaanse grootspraak. Daarbij zal de bewuste blender het zondermeer werken in nederland aangezien wij hier 230volt en maximaal 16 ampere op de stopcontacten hebben staan. De amerikanen werken op 110 volt.

Die "will it blend"filmpjes zijn vermakelijk, maar dat zou voor mij geen reden zijn om juist dát apparaat aan te schaffen. Want hoe vaak denk jij magneten, zirkonia golfbalen en bezemstellen te gaan blenden? Dat is wederom typische amerikaanse grootspraak. En zijn de messen dan niet bot na zo'n actie? Ik zie liever een representatieve duurtest.
  donderdag 8 februari 2007 @ 07:56:22 #287
1124 Mark
Awesome dad from hell
pi_46095149
quote:
Op zondag 28 januari 2007 09:12 schreef Mark het volgende:
Even een schopje:

Misschien een domme vraag, maar het is mij niet helemaal duidelijk waar nu precies een koksmes voor dient en waartoe een keukenmes. De rest van de set kan ik wel thuisbrengen, maar hier kan ik wel wat hulp bij gebruiken.

Ik neem aan dat een koksmes niet wordt gebruikt om koks te snijden
Niemand?
We used to hate people - Now we just make fun of them - It's more effective that way
Elk jaar Towel Day!(2)](3)
Dommage arachide-fromage
pi_46097561
quote:
Op woensdag 7 februari 2007 21:53 schreef Fixers het volgende:

[..]

Nu vraag ik me af in hoeverre het nut heeft om pk te melden bij je blender, behalve de typische amerikaanse grootspraak. Daarbij zal de bewuste blender het zondermeer werken in nederland aangezien wij hier 230volt en maximaal 16 ampere op de stopcontacten hebben staan. De amerikanen werken op 110 volt.

Die "will it blend"filmpjes zijn vermakelijk, maar dat zou voor mij geen reden zijn om juist dát apparaat aan te schaffen. Want hoe vaak denk jij magneten, zirkonia golfbalen en bezemstellen te gaan blenden? Dat is wederom typische amerikaanse grootspraak. En zijn de messen dan niet bot na zo'n actie? Ik zie liever een representatieve duurtest.
"dat het kan" is een goed teken. Levenslange garantie op messen en aandrijfkoppeling geeft voor mij al aan dat ze een oerdegelijk product leveren, anders vervangen ze het. Bij normaal gebruik natuurlijk.

service is amerika is vele malen beter dan in nederland, alsmede klantvriendelijkheid. Puur omdat ze snappen dat ik anders naar de concurrent ga en al mijn vrienden zeg dat ze hun product niet moeten kopen. Wellicht ook op internet zet en dat is hen wel een goede service waard.

En als ik het apparaat gewoon normaal gebruik zal het heus wel goed komen.
Moet je die kleur zien, hoorapparaat-beige !
pi_46097727
quote:
Op donderdag 8 februari 2007 07:56 schreef Mark het volgende:

[..]

Niemand?
Wat is precies een keueknmes? Hoe ziet het er uit?
Helpt waar hij kan!
  donderdag 8 februari 2007 @ 10:23:54 #290
1124 Mark
Awesome dad from hell
pi_46097869
Keukenmes:


Koksmes:


Ik ben dus benieuwd wanneer je de ene gebruikt, en wanneer de andere. Bij een brood- of vleesmes is dat wel duidelijk
We used to hate people - Now we just make fun of them - It's more effective that way
Elk jaar Towel Day!(2)](3)
Dommage arachide-fromage
pi_46098139
quote:
Op donderdag 8 februari 2007 10:11 schreef hassanjassan het volgende:

[..]

"dat het kan" is een goed teken. Levenslange garantie op messen en aandrijfkoppeling geeft voor mij al aan dat ze een oerdegelijk product leveren, anders vervangen ze het. Bij normaal gebruik natuurlijk.

service is amerika is vele malen beter dan in nederland, alsmede klantvriendelijkheid. Puur omdat ze snappen dat ik anders naar de concurrent ga en al mijn vrienden zeg dat ze hun product niet moeten kopen. Wellicht ook op internet zet en dat is hen wel een goede service waard.

En als ik het apparaat gewoon normaal gebruik zal het heus wel goed komen.
Dat het kan vindt ik persoonlijk nogal nietszeggend. Een Ferrari rijdt ook zonder problemen 230 kilometer per uur, maar of je er dan wat aan hebt in het dagelijks gebruik is een tweede. De vraag is: heb je die 1500 watt en 3 pk überhaupt nodig om je bananenyoghurtje te maken? Meer vermogen en hogere cijfertjes betekent niet altijd beter. Dat is iets typisch waar men in de VS mee prijkt. Maar wat voor kwaliteit is de motor eigenlijk op de lange termijn. Wat voor staal is er gebruikt voor de messen. Dat zijn dingen die belangrijker zijn dan een paar watt meer of minder.

De diepgang van de amerikaanse klantvriendelijkheid is zo dik als een velletje papier. Verwacht er echt niet teveel van. Dat heb ik zlef al eens gemerkt na een aanvaring met Dell en uit de tweede hand verhalen van klasgenoten die in de VS stage hebben gelopen.

En als laatste: zonder omvormer of aanpassingen zal die blender hier in nederland alleen maar blauwe rook produceren. Waarom loop je niet gewoon hier in nederland een goede zaak in kookartikelen binnen en vraag dáár om advies. Dan kan je dat ding gewoon onder de arm meenemen en als ie kapot is hoef je hem niet naar de VS te sturen. Er zijn ook genoeg goede materialen verkrijgbaar hier in de winkels, ik heb goede ervaringen met een Magimix.

[ Bericht 20% gewijzigd door Fixers op 08-02-2007 10:39:28 ]
pi_46098146
Ik zou het eerste ook een koskmes kunnen noemen als er niet onder stond dat het een keukenmes was. In mijn set zit een koksmes, wat toch wel veel lijkt op plaatje 1, alleen misschien groter.


Het eerste van onder is een koksmes, de tweede een vleesmes, maar voor sommigen zoals mijn vriendin ook handig om als koksmes te gebruiken.
Helpt waar hij kan!
pi_49807359
Hello

Een paar nieuw dingetjes voor onze (nieuwe) keuken, behalve het standaardapparatuur:
Ik ga een keramische mes aanschaffen. Waarschijnlijk van het merk Kyocera. Ik zag een kennis van ons dit mes gebruiken voor het snijden van sushi's en ik werd gelijk verliefd. Een keramisch mes is alleen vlijmscherp als je snijdt, maar voelt zelf bot aan en is zo licht als een plastic.

Voorts wil ik ook nog een snelle waterkoker hebben (net zo een als tefal) klik maar dan een mooiere en kleinere waarschijnlijk. Deze dingen bestaan in het buitenland al langer.

Ik laat het allemaal opsturen door familie uit Hong kong
  zondag 27 mei 2007 @ 11:23:33 #294
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_49813386
Een Keramisch mes ben toch wel heel benieuwd hoe dat dat werkt
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zondag 27 mei 2007 @ 11:26:42 #295
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_49813450
quote:
Op zondag 27 mei 2007 11:23 schreef Martijn_77 het volgende:
Een Keramisch mes ben toch wel heel benieuwd hoe dat dat werkt
Heel goed, tot je het laat vallen of bot wordt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_49814302
quote:
Op zondag 27 mei 2007 00:39 schreef shredder het volgende:
Hello

Een paar nieuw dingetjes voor onze (nieuwe) keuken, behalve het standaardapparatuur:
Ik ga een keramische mes aanschaffen. Waarschijnlijk van het merk Kyocera. Ik zag een kennis van ons dit mes gebruiken voor het snijden van sushi's en ik werd gelijk verliefd. Een keramisch mes is alleen vlijmscherp als je snijdt, maar voelt zelf bot aan en is zo licht als een plastic.

Voorts wil ik ook nog een snelle waterkoker hebben (net zo een als tefal) klik maar dan een mooiere en kleinere waarschijnlijk. Deze dingen bestaan in het buitenland al langer.

Ik laat het allemaal opsturen door familie uit Hong kong
Denk erom dat je met water van 90 graden géén thee kan zetten. Nou ja het kan wel, maar 't is gewoon niet lekker. Dat ding heeft ook een piekvermogen van 3000watt, iets waar je op moet letten als je niet je stoppen door wilt laten slaan. (je hebt dan nog 650watt over voor die zekering).
pi_49820089
quote:
Op zondag 27 mei 2007 11:26 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Heel goed, tot je het laat vallen of bot wordt.
Volgens mij kan het inderdaad makkelijk breken of bot worden als je het op de stenen vloer laat vallen, maar ik denk niet dat het door normaal snijgebruik snel bot wordt. Je kan er niet mee hakken, dus dan valt het bot worden wel mee. Dat staat trouwens ook op de site van Kyocera Voordeel is dat gesneden groenten verser blijven dan wanneer ze gesneden zijn met een stalen mes. Handig dus met sushi!

Dit is toch geil, messen in de kleuren wit, zwart of allebei


quote:
Op zondag 27 mei 2007 12:05 schreef Fixers het volgende:
Denk erom dat je met water van 90 graden géén thee kan zetten. Nou ja het kan wel, maar 't is gewoon niet lekker. Dat ding heeft ook een piekvermogen van 3000watt, iets waar je op moet letten als je niet je stoppen door wilt laten slaan. (je hebt dan nog 650watt over voor die zekering).

Ik hoef ook niet altijd thee mee te zetten, al lijkt 90 graden mij genoeg. Maar instant heet water lijkt me erg handig sowieso, ook voor het koken. En anders reserveer ik wel een aparte groep in de meterkast voor dit aparaat.
  zaterdag 16 juni 2007 @ 17:57:57 #298
98634 Lempicka
Back to Life
pi_50523792
Vandaag in de kringloopwinkel een Bamix gekocht met 4 opzetstukjes.. voor 15 Euro.. wat een mazzel!
"Sex Is Nice And Pleasure Is Good For You"
  zaterdag 16 juni 2007 @ 19:25:32 #299
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_50526326
quote:
Op zaterdag 16 juni 2007 17:57 schreef Lempicka het volgende:
Vandaag in de kringloopwinkel een Bamix gekocht met 4 opzetstukjes.. voor 15 Euro.. wat een mazzel!
Gefeliciteerd
Men wist waarschijnlijk niet wat men daar had.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 16 juni 2007 @ 19:52:54 #300
98634 Lempicka
Back to Life
pi_50527121
Er was denk ik iemand overleden die van koken hield, twee goed gebruikte maar in prima staat verkerende Le Creuset pannen, en een Romertopf komen namelijk ook mijn keuken versterken (Romertopf.. nooit gedacht dat ik er een zou bezitten)
"Sex Is Nice And Pleasure Is Good For You"
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')