abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_35072588
quote:
Op dinsdag 14 februari 2006 12:41 schreef SiGNe het volgende:
En toch durf ik m'n Zwillings voorlopig nog niet aan te zetten, ben veel te bang dat ze er alleen maar botter door zullen worden omdat ik iets verkeerd ga doen.
Sja, ik zie het gewoon als een stuk gereedschap hoor.
Doet me een beetje denken aan motorrijden, waarbij onervaren motorrijders de mooiste supersports kopen, maar er niet lekker op rijden omdat ze bang zijn te vallen.
pi_35075023
Jah, ik eigenlijk ook

Het oude mes van mn moeder heb ik wel aangezet, en dat werkte wel als een trein, dus miss moet ik het tog maar een keertje aandruven met mijn eigen messen...
Cooking!
  woensdag 15 februari 2006 @ 00:10:22 #203
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_35096941
quote:
Op dinsdag 14 februari 2006 12:58 schreef mirugai het volgende:

[..]

Sja, ik zie het gewoon als een stuk gereedschap hoor.
Doet me een beetje denken aan motorrijden, waarbij onervaren motorrijders de mooiste supersports kopen, maar er niet lekker op rijden omdat ze bang zijn te vallen.
Als je een Suzuki gsx1300r Hayabusa loopt draai je ook niet meteen het gas vol open (om in de motor termen te blijven)
pi_35100467
Mijn amateuristische mening over slijpen: grondig aanpakken of niet doen.

Want: ik kocht dus een tijdje geleden zn global santoku mes, ik het begin natuurlijk gruwlijk scherp en langzaam minder. Ik heb er een duits merk wetsteen bij gekocht (want die was 20 euro, en die van global zelf 50, en dat vond ik duur). Toen ik ging slijpen in het begin kreeg ik hem nooit meer zo mooi winkel scherp: omdat ik het te voorzichtig deed, denk ik!

Want na een keer uitgebreid geslepen te hebben, met ook de grove kant van het blok, had ik de scherpte weer terug. Beetje bijslijpen gaat denk ik niet, omdat je misschien niet dezelfde hoek als de fabriek gebruikt. Kun je dus beter zelf een hoek kiezen, daar eerst grof mee slijpen, en dan fijn.. (tenminste dat ik mijn theorie )

Je moet dat zien als kleien, als je het helemaal verneukt kun je hem altijd nog naar een winkel brengen, die kunnen hem dan weer ´repareren´..
pi_35102953
Ik laat zelf mijn messen gewoon 1 keer per jaar slijpen bij een goeie slijpen hier in Delft. Als ze minder scherp worden, gaan ze soms over de wetsteen, maar da's bijna nooit nodig, ook niet als ik veel dagen (werk parttime) in de (professionele) keuken heb gestaan.
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
  woensdag 15 februari 2006 @ 11:47:25 #206
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_35105870
vandaag worden me messen geslepen, jammer genoeg ben ik vrij.

slijper rijd voor heeft hem de messen gaat in ze busje zitten en gaat slijpen, messen die je direct weer nodig hebt worden als eerst geslepen en heb je in 5 min weer terug,

ga nog wel een keer kijken bij die man, toch wel benieuwd hoe hij het doet.
pi_35182773
quote:
Op woensdag 15 februari 2006 05:04 schreef McGry het volgende:
Je moet dat zien als kleien, als je het helemaal verneukt kun je hem altijd nog naar een winkel brengen, die kunnen hem dan weer ?repareren?..
ff wat "bijslijpen" gaat niet, gewoon goed doen, daar zijn die dingen voor gemaakt. verder, ik weet niet wat de kwaliteit van die wetsteen is, maar om nou een fucking duur mes te kopen en dan een of ander B-merk wetsteen erbij doen, vind ik echt zo'n hollandse mentaliteit, sorry.

en het is niet als kleien, bij kleien haal je niks weg, bij slijpen wel. Zie het het eerder als steenhouwen: als je als een mongool op je steen staat te rammen, is er niks meer van over, is de kans klein dat een kunstenaar er nog iets moois van kan maken.

Moraal: het is er voor gemaakt, dus hou je niet in, maar ga niet als een mongool je messen te lijf, want dat is ook maar in beperkte mate te herstellen.
"The question is not 'who is going to let me', the question is 'who is going to stop me'"
pi_35199051
Ha dit is precies een topic wat ik zocht. Mijn oude goedkope studentenbestek is het met sneltreinvaart aan het begeven en ik ben nu al een tijd aan het kijken naar een wat betere bestekset. Nu heb ik geen budget van duizenden euro's en zie ik het ook niet zitten om zilver te poetsen, ook ishet bedoeld voor dagelijks gebruik. Een paar merken die ik overweeg zijn WMF, BSF en Wilkens, maar ik sta zeker open voor andere suggesties.

Mijn vraag is nu, hoe zit het precies met edelstaal? Ik zie wel dat 18/10 duurder is dan 18/8 en begreep dat dat iets met chroom en nikkel te maken heeft, maar wat is nu beter/sterker?

Hebben jullie voorkeuren voor bepaalde merken, zijn er echte afraders bij? Andere dingen waar je goed op moet letten?
One of the least benightedly unintelligent life forms it has been my profound lack of pleasure not to be able to avoid meeting.
  vrijdag 17 februari 2006 @ 20:36:52 #209
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_35201906
quote:
Op vrijdag 17 februari 2006 19:10 schreef Étoile het volgende:
Ha dit is precies een topic wat ik zocht. Mijn oude goedkope studentenbestek is het met sneltreinvaart aan het begeven en ik ben nu al een tijd aan het kijken naar een wat betere bestekset. Nu heb ik geen budget van duizenden euro's en zie ik het ook niet zitten om zilver te poetsen, ook ishet bedoeld voor dagelijks gebruik. Een paar merken die ik overweeg zijn WMF, BSF en Wilkens, maar ik sta zeker open voor andere suggesties.

Mijn vraag is nu, hoe zit het precies met edelstaal? Ik zie wel dat 18/10 duurder is dan 18/8 en begreep dat dat iets met chroom en nikkel te maken heeft, maar wat is nu beter/sterker?

Hebben jullie voorkeuren voor bepaalde merken, zijn er echte afraders bij? Andere dingen waar je goed op moet letten?
wip ff de grens over en koop hier in Duitsland een bestek als je perse een casette hebben wil, veeel goedkoper.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_35202487
quote:
Op vrijdag 17 februari 2006 20:36 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

wip ff de grens over en koop hier in Duitsland een bestek als je perse een casette hebben wil, veeel goedkoper.
Zijn er daar speciale winkels of ketens waar je dan moet zijn?
One of the least benightedly unintelligent life forms it has been my profound lack of pleasure not to be able to avoid meeting.
  vrijdag 17 februari 2006 @ 21:31:37 #211
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_35203490
quote:
Op vrijdag 17 februari 2006 20:57 schreef Étoile het volgende:

[..]

Zijn er daar speciale winkels of ketens waar je dan moet zijn?
Grote warenhuizen als Karstadt of Galeria Kaufhof hebben vaak mooie aanbiedingen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_35203937
Mijn ovenschalen zijn kapot Een koffie kopje viel vandezelfde hoogte, maar dat rot kopje had geen zin in kapot te gaan...

Gelukkig zat me enige andere ovenschaal net in de oven, dus gelukkig leeft hij nog...
  zaterdag 18 februari 2006 @ 17:42:47 #213
73549 Annemiek78
Martijn_77 my favo user!
pi_35226835
Vandaag heel de dag op pad geweest voor nieuwe goede degelijke voorraadbussen.
Uiteindelijk geslaagd bij Spectra van Loon. We hebben ze helaas wel moeten bestellen omdat ze deze niet op voorraad hadden. ZIjn hele mooie van Maxwell Williams glazen binnenpot met RVS omhulsel zeg maar. Nog drie weekjes geduld, dan zijn ze binnen.
Positive thinking, my way of thinking!
pi_35226955
http://www.maxwellandwilliams.nl/

Mooie site / spullen zeg!
  zaterdag 18 februari 2006 @ 17:49:22 #215
73549 Annemiek78
Martijn_77 my favo user!
pi_35227048
Klopt, wil eigenlijk ook nog dat mooie strakke vierkante servies van hun hebben.
Tijdens de kookclinic vorig weekend hadden ze ook alles van hun aan serviesgoed.
Echt spulleke!!!
Positive thinking, my way of thinking!
  zaterdag 18 februari 2006 @ 17:49:35 #216
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_35227052
quote:
Op zaterdag 18 februari 2006 17:46 schreef Bluezz het volgende:
http://www.maxwellandwilliams.nl/

Mooie site / spullen zeg!
Ook mooi servies en peper en zoutmolens
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zaterdag 18 februari 2006 @ 21:06:41 #217
92655 Ferdi81
omdat............
pi_35234827
iemand nog blender recepten voor moi ???

dank u !!
  zondag 19 februari 2006 @ 13:46:04 #218
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_35252616
quote:
Op zaterdag 18 februari 2006 21:06 schreef Ferdi81 het volgende:
iemand nog blender recepten voor moi ???

dank u !!
Kijk eens in dit topic Wat kan je allemaal met een blender ??
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_35254577
Welke knoflookpers is echt goed? Ik had er een van de Ikea en die was echt ideaal, maar die is gejat door een van mijn huisgenoten of aanverwant tuig....

Deze:


Ik ben echt helemaal onthand. Ik MOET een nieuwe hebben. Welke zijn goed?
Ik kom niet vaak bij de Ikea, dus ik heb in de stad gekeken voor een nieuwe. Helaas verkopen bijna alle winkels van die knoflookpersen waar een plaatje de knoflook door de gaatjes duwt...Die van de Ikea was ideaal omdat hij pinnetjes heeft die de knoflook door de gaatjes perst. (Zo blijft niet een halve knoflookteen in het apparaatje hangen).
I don't like your jerk-off name. I don't like your jerk-off face. I don't like your jerk-off behavior, and I don't like you, jerk-off. Do I make myself clear?
  zondag 19 februari 2006 @ 16:25:45 #220
139602 -Wonderchild-
It's a miracle~!
pi_35257282
Gister Blender gekocht. Gewone goedkope Princess maar ben er echt onwijs blij mee

Na 1 dag als tros bananen, bak roomijs, pak sinasappelsap, pak yoghurt en nog wat fruit erdoor heen gehaald
pi_35258396
quote:
Op zondag 19 februari 2006 14:54 schreef Serendips het volgende:
Welke knoflookpers is echt goed? Ik had er een van de Ikea en die was echt ideaal, maar die is gejat door een van mijn huisgenoten of aanverwant tuig....

Deze:
[afbeelding]

Ik ben echt helemaal onthand. Ik MOET een nieuwe hebben. Welke zijn goed?
Ik kom niet vaak bij de Ikea, dus ik heb in de stad gekeken voor een nieuwe. Helaas verkopen bijna alle winkels van die knoflookpersen waar een plaatje de knoflook door de gaatjes duwt...Die van de Ikea was ideaal omdat hij pinnetjes heeft die de knoflook door de gaatjes perst. (Zo blijft niet een halve knoflookteen in het apparaatje hangen).
Wat vind je van deze? Is 27 euro 50 ofzo en heeft twee voordelen. Ten eerst de pinnetjes die jij graag wilde. Ten tweede kun je het plaatje met de gaatjes eruit halen om het te wassen, dat vind ik dan weer handig (hoewel ik nauwelijk een pers gebruik).

"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
  zondag 19 februari 2006 @ 17:39:52 #222
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_35259783
Knoflookteen kop en kont eraf, op snijplank leggen, Platte kant van koksmes erop, lel op geven.
ff hakken, wat zout erop en even wrijven met tip van platte kant van mes,
Knoflookpuree.
Ja het lijkt ff werk, maar als je het schoonmaken van de pers meetelt, dan is het sneller, zeker als je meerdere tenen doet.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_35284216
quote:
Op zaterdag 18 februari 2006 17:49 schreef Annemiek78 het volgende:
Klopt, wil eigenlijk ook nog dat mooie strakke vierkante servies van hun hebben.
Tijdens de kookclinic vorig weekend hadden ze ook alles van hun aan serviesgoed.
Echt spulleke!!!
waar ergens, als ik vragen mag?
"The question is not 'who is going to let me', the question is 'who is going to stop me'"
pi_35291098
Jaaa die knoflookpers van Ikea is echt superrr (3.50 euro)
Als ik er zou komen had ik er wel een meegenomen voor je en effe opgestuurd maar ben helaas pas geweest!

De nieuwe knoflookpers heeft ook een los bakje (waar je de teen in legt) dus die kun je mooi los afwassen! Ideaal!
Pom.. Pom.. Tiedom..
pi_35291412
quote:
Op vrijdag 17 februari 2006 19:10 schreef Étoile het volgende:
Ha dit is precies een topic wat ik zocht. Mijn oude goedkope studentenbestek is het met sneltreinvaart aan het begeven en ik ben nu al een tijd aan het kijken naar een wat betere bestekset. Nu heb ik geen budget van duizenden euro's en zie ik het ook niet zitten om zilver te poetsen, ook ishet bedoeld voor dagelijks gebruik. Een paar merken die ik overweeg zijn WMF, BSF en Wilkens, maar ik sta zeker open voor andere suggesties.

Mijn vraag is nu, hoe zit het precies met edelstaal? Ik zie wel dat 18/10 duurder is dan 18/8 en begreep dat dat iets met chroom en nikkel te maken heeft, maar wat is nu beter/sterker?

Hebben jullie voorkeuren voor bepaalde merken, zijn er echte afraders bij? Andere dingen waar je goed op moet letten?
Kijk eens op de casettewinkel (http://decassettewinkel.nl/index.php) .
Daar heb ik mijn bestek (Sola) gekocht voor een heel stuk goedkoper dan in de meeste winkels.. Ze verkopen complete sets, dus zeker even het kijken waard!
Ik was erg tevreden over het bestek!
Pom.. Pom.. Tiedom..
pi_35293086
Goede tip, ik zal er gelijk even rondkijken. Werd alles goed afgeleverd? Weet je iets over 'garantie' bij problemen met het bestek?

Wat voor verhouding chroom en nikkel heeft jouw bestek? En heb je daar bewust een keuze voor gemaakt?
One of the least benightedly unintelligent life forms it has been my profound lack of pleasure not to be able to avoid meeting.
pi_35293692
Je krijgt er idd fabrieksgarantie bij (Bij Sola levenslang). Op de site staat alles over garantie bij het bijbehorende bestek..
Ik moest er lang op wachten maar dat kwam omdat ze een fout telefoonnummer van ons hadden en ze niet wisten naar welk adres ze het moesten sturen (creditcardadres of opgeven adres)
Daarna ging het heel snel!

Ik heb eigenlijk alleen gekeken naar het uiterlijk en de prijs haha, dus heb voor 100 euro een 12 persoonsbestek, Amstel. Het is 18/10 Edelstaal, hoogglans.
Het is een erg licht bestek. Ik heb wel bij een winkel in de stad even geprobeerd hoe ze aanvoelen, of ze lekker in de hand liggen. En ik ben er gewoon supertevreden mee.
Pom.. Pom.. Tiedom..
pi_35293764
Trouwens, Soul van BSF is eeerrrrug mooi zie ik nu
Wauw!
Pom.. Pom.. Tiedom..
pi_35294377
quote:
Op zondag 19 februari 2006 16:59 schreef Drive-r het volgende:
Wat vind je van deze? Is 27 euro 50 ofzo en heeft twee voordelen. Ten eerst de pinnetjes die jij graag wilde. Ten tweede kun je het plaatje met de gaatjes eruit halen om het te wassen, dat vind ik dan weer handig (hoewel ik nauwelijk een pers gebruik).
[afbeelding]
Van welk merk is die?
quote:
Op zondag 19 februari 2006 17:39 schreef Pietverdriet het volgende:
Knoflookteen kop en kont eraf, op snijplank leggen, Platte kant van koksmes erop, lel op geven.
ff hakken, wat zout erop en even wrijven met tip van platte kant van mes,
Knoflookpuree.
Ja het lijkt ff werk, maar als je het schoonmaken van de pers meetelt, dan is het sneller, zeker als je meerdere tenen doet.
Ook een idee...Maar ik zie de knoflook al door de hele keuken vliegen. Lijkt me niet zo'n goede manier voor mij...Noem het praktisch...En ik heb liever geen knoflookmoes, maar van die mooie separate sliertjes (een heel strak argument )
I don't like your jerk-off name. I don't like your jerk-off face. I don't like your jerk-off behavior, and I don't like you, jerk-off. Do I make myself clear?
pi_35294426
quote:
Op maandag 20 februari 2006 16:02 schreef RedRoses het volgende:
Jaaa die knoflookpers van Ikea is echt superrr (3.50 euro)
Als ik er zou komen had ik er wel een meegenomen voor je en effe opgestuurd maar ben helaas pas geweest!

De nieuwe knoflookpers heeft ook een los bakje (waar je de teen in legt) dus die kun je mooi los afwassen! Ideaal!
Damn. Net te laat! Thanx anyway.....Die van de Ikea is echt bijzonder goed voor die prijs!
I don't like your jerk-off name. I don't like your jerk-off face. I don't like your jerk-off behavior, and I don't like you, jerk-off. Do I make myself clear?
pi_35294976
quote:
Op maandag 20 februari 2006 17:31 schreef Serendips het volgende:

[..]

Van welk merk is die?
[..]
Kijk even in de link van het plaatje, ik heb hem van die site. Het was meer om idee te geven van pers met zo'n los plaatje. Verder gebruik ik zelf ook nooit een pers. Afhankelijk van het gerecht snij ik de knoflook dun met een klein mesje (chirurgenmesje, lekker dun) of door de vijrzel...
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
pi_35298564
quote:
Op maandag 20 februari 2006 17:49 schreef Drive-r het volgende:

[..]

Kijk even in de link van het plaatje, ik heb hem van die site. Het was meer om idee te geven van pers met zo'n los plaatje. Verder gebruik ik zelf ook nooit een pers. Afhankelijk van het gerecht snij ik de knoflook dun met een klein mesje (chirurgenmesje, lekker dun) of door de vijrzel...
Vijzelen is natuurlijk ook een idee. Ik heb vorige week een hele lading knoflook (5 bollen!) op olie gezet, dus die toch al zacht en makkelijk fijn te maken...Het wordt dus toch maar knoflookmoes...
I don't like your jerk-off name. I don't like your jerk-off face. I don't like your jerk-off behavior, and I don't like you, jerk-off. Do I make myself clear?
pi_35300460
quote:
Op vrijdag 17 februari 2006 11:44 schreef Tha_Butcha het volgende:

[..]

ff wat "bijslijpen" gaat niet, gewoon goed doen, daar zijn die dingen voor gemaakt. verder, ik weet niet wat de kwaliteit van die wetsteen is, maar om nou een fucking duur mes te kopen en dan een of ander B-merk wetsteen erbij doen, vind ik echt zo'n hollandse mentaliteit, sorry.
Nee, zo hollandse ben ik dan ook weer niet. die steen is van zwilling, dat is een een of ander duits merk: net weer van goedkoper was dat een echte global-steen.
quote:
en het is niet als kleien, bij kleien haal je niks weg, bij slijpen wel. Zie het het eerder als steenhouwen: als je als een mongool op je steen staat te rammen, is er niks meer van over, is de kans klein dat een kunstenaar er nog iets moois van kan maken.
Moraal: het is er voor gemaakt, dus hou je niet in, maar ga niet als een mongool je messen te lijf, want dat is ook maar in beperkte mate te herstellen.
ok, mooi omschreven.

Gisteren heb ik nog een keer m´n mes geslepen. Ik gebruik hem gewoon iedere dag als iemand die normaal kookt, en dan is hij toch iets botter na zo´n 2-3 weken. Ik snap er echt niets van dat sommige eht maanden zonder slijpen kunnen? Misschien is het omdat ik echt alles mee snij, ook m´n brood, etc.

Nu is ie weer gruwlijk scherp: om te testen maakte ik een hakbeweging naar en bos bloemen die in de buurt stond met als gevolg dat de bloem van een mooie zachte roos recht door midden ging, net als ik een film met een samurai-zwaard kan je er weer vanalles mooi mee doorhakken!
pi_35300879
zwilling is wel okay, sterker nog, tis niet "een of ander duits merk", zwilling is gewoon goed. heb alleen nog niet met globals gewerkt though, dus ik weet niet of dat zomaar kan, omdat die net ff iets anders in elkaar zitten (mirugai, piet?)

da's idd normaal dat ie bot wordt, daarom zit er bij een set ook een aanzetstaal. en je merkt pas echt dat je mes bot is, als je ook met scherpe messen hebben gewerkt. Zoals zoveel dingen, heb je pas door dat iets slechts is, als je echte kwaliteit in je handen hebt gehad.

Dus gewoon lekker koken, en dan slijpen als je daar behoefte aan hebt. En 1x per jaar naar de prof. Althans zo doe ik het, en ik zie mijn messen ook als gebruiksvoorwerp, dus expendable (neemt niet weg dat ik er extreem zuinig op ben).
"The question is not 'who is going to let me', the question is 'who is going to stop me'"
pi_35302856
Hee, leuk! Een korte en krachtige uitleg over messen op z'n jip en jannekes


Ik heb net een nieuwe Ikea knoflookpers gekocht via Marktplaats.
Zo, iedereen blij dat ik eindelijk stop met mijn gezeur over die vermaledijde knoflookpers...
I don't like your jerk-off name. I don't like your jerk-off face. I don't like your jerk-off behavior, and I don't like you, jerk-off. Do I make myself clear?
pi_35355177
quote:
Op maandag 20 februari 2006 20:16 schreef Tha_Butcha het volgende:
zwilling is wel okay, sterker nog, tis niet "een of ander duits merk", zwilling is gewoon goed. heb alleen nog niet met globals gewerkt though, dus ik weet niet of dat zomaar kan, omdat die net ff iets anders in elkaar zitten (mirugai, piet?)
Ik ben die keus gelukkig ook zelf niet gemaakt, het was gewoon zo dat ik in de winkel vroeg of die steen van zwilling ook niet goed genoeg was, die kerel zei van wel. (tenminste voor mij, als amateur dus).

[/quote]
.. da's idd normaal dat ie bot wordt, daarom zit er bij een set ook een aanzetstaal. en je merkt pas ..
[/quote]

ik heb alleen de steen.. volgens de winkel was dat voldoende als ik tenmisnte beloofde om hem regelmatig bij te houden! ;-)
pi_35355191
quote:
wel weinig uitleg.. tenminste de link die eerder in dit topic is genoemd vind ik beter... en daarnaast lijkt het er ook nog eens op ofdat die gast z'n aanzetstaal foutom gebruikt!!! Check maar eens!! (of de fotos zitten in foute volgorde)!
pi_35355909
quote:
Op woensdag 22 februari 2006 04:09 schreef McGry het volgende:
wel weinig uitleg.. tenminste de link die eerder in dit topic is genoemd vind ik beter... en daarnaast lijkt het er ook nog eens op ofdat die gast z'n aanzetstaal foutom gebruikt!!! Check maar eens!! (of de fotos zitten in foute volgorde)!
Ik zei niet voor niks dat ie kort was! Ik zal eens kijken...
I don't like your jerk-off name. I don't like your jerk-off face. I don't like your jerk-off behavior, and I don't like you, jerk-off. Do I make myself clear?
  woensdag 22 februari 2006 @ 08:31:42 #239
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_35356001
quote:
Op maandag 20 februari 2006 17:31 schreef Serendips het volgende:


Ook een idee...Maar ik zie de knoflook al door de hele keuken vliegen. Lijkt me niet zo'n goede manier voor mij...Noem het praktisch.
is hoe prof koks het doen
quote:
..En ik heb liever geen knoflookmoes, maar van die mooie separate sliertjes (een heel strak argument )
Je kan ook gewoon plakjes snijden.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 22 februari 2006 @ 08:32:25 #240
92655 Ferdi81
omdat............
pi_35356009
heb onlangs een blender aangeschaft (om cocktails mee te maken) maar ben weleens benieuwd wat jullie allemaal in je blender doen ?? iemand nog tips voor mij ??
pi_35356294
quote:
Op woensdag 22 februari 2006 08:31 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]
is hoe prof koks het doen
[..]
Je kan ook gewoon plakjes snijden.
Ik mag me dan ook geen professionele kok noemen...
Ik wil het liefste zo klein mogelijke deeltjes knoflook en dat gaat bij mij nog altijd het beste met een pers...
I don't like your jerk-off name. I don't like your jerk-off face. I don't like your jerk-off behavior, and I don't like you, jerk-off. Do I make myself clear?
pi_35358414
quote:
Op woensdag 22 februari 2006 08:32 schreef Ferdi81 het volgende:
heb onlangs een blender aangeschaft (om cocktails mee te maken) maar ben weleens benieuwd wat jullie allemaal in je blender doen ?? iemand nog tips voor mij ??
Kijk hier eens: Wat kan je allemaal met een blender ??
Er zijn via de zoekoptie nog wel meer topics te vinden, maar volgens mij is deze het meest uitgebreid.
One of the least benightedly unintelligent life forms it has been my profound lack of pleasure not to be able to avoid meeting.
  zaterdag 20 mei 2006 @ 23:53:02 #243
62233 Jelief
ikke lief!
pi_38033934
Nog 9 daagjes en ik ben jarig! Ik heb nu bedacht dat ik voor mijn verjaardag wel een goede degelijke (gietijzer?) braadpan/stoofpan wil hebben. Wat is een goede voor een beetje redelijke prijs? Een redelijkeprijs is in deze een euro of 50 (kan vast niet maar toch...) Of moet ik maargewoon geld vragen en alle beetjes bij elkar leggen?
Begin maar gewoon, op hoop van zegen.
Begin maar gewoon,hier en nu.
Je kunt niet alles voorzien.
Begin er maar gewoon aan te werken.
pi_38034028
bij de ah verkopen ze een goed merk gietijzeren pan (ik weet ff niet welk merk maar ik geloof hackman?)
wij hebben er heel veel plezier van.
En degene die we zon pan kado hebben gedaan is ook erg tevreden.
Je kan ze met airmiles ook nog goedkoper kopen.
Thank Drunk I'm a Goddess!
  zondag 21 mei 2006 @ 00:16:55 #245
62233 Jelief
ikke lief!
pi_38034877
Oh ja daar hebben we ook de wok van, dat is een goed idee!
Begin maar gewoon, op hoop van zegen.
Begin maar gewoon,hier en nu.
Je kunt niet alles voorzien.
Begin er maar gewoon aan te werken.
pi_38036806

Vanmiddag idd gezien, en staan kwijlen. Práchtige pannen.
quote:
Hackman pannen.
Onze collectie Hackman gietijzeren pannen is verkrijgbaar in zwart en in rood. De kleine braadpan is ideaal voor heerlijke ouderwetse gerechten als gehaktballen en sudderlapjes. Doordat de pan goed heet wordt, schroeit het vlees snel dicht waarna het op een laag pitje nog lekker lang kan nasudderen. De grote braadpan is ideaal voor gevogelte of grote stukken vlees als rollade, lamsbout of rosbief. Door het royale formaat kunt u het vlees makkelijk omkeren. De hapjespan is onmisbaar in elke keuken. Voor eenpansgerechten, het aanbraden van vlees en het bakken van groenten en het bereiden van sauzen. Ook de wok is volledig van gietijzer, waardoor hij zijn warmte lang en gelijkmatig vasthoudt. U zet er in een handomdraai een lekkere gezonde roerbakmaaltijd mee op tafel. Alle pannen zijn vaatwasmachinebestendig.
quote:
1. Wok diameter 34 cm.. 39.95 19.95 + 1500 Air Miles
2. Hapjespan diameter 25 cm. 59.95 29.95 + 1500 Air Miles
3. Braadpan diameter 20 cm. 49.95 24.95 + 1500 Air Miles
4. Braadpan diameter 25 cm. 59.95 29.95 + 1500 Air Miles
  zondag 21 mei 2006 @ 15:50:05 #247
62233 Jelief
ikke lief!
pi_38047565
Ik ga ze gewoon beide vragen de grote en de kleine, dan geef ik mijn goedkope dunne braadpannetjes wel weg. En dan mogen ze ook mijn airmilespas wel even lenen. Hackman it is! We hebben die wok al in het rood en koken er drie tot vier dagen per week mee ; geweldig!
Begin maar gewoon, op hoop van zegen.
Begin maar gewoon,hier en nu.
Je kunt niet alles voorzien.
Begin er maar gewoon aan te werken.
pi_38070924
Ik wens iedereen een ijzeren braadpan. Maar zonder kan ook goed.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_38090528
Ik heb die hapjespan, ik vind hem soms iets te klein. Desondanks zijn ze wel erg zwaar.
Helpt waar hij kan!
  woensdag 24 mei 2006 @ 23:47:54 #250
62233 Jelief
ikke lief!
pi_38184690
Ik sjouw mij altijd een breuk aan die wok, maar ik kan er tenminste wel in roeren/omscheppen zonder hem vast te houden
Begin maar gewoon, op hoop van zegen.
Begin maar gewoon,hier en nu.
Je kunt niet alles voorzien.
Begin er maar gewoon aan te werken.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')