abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_34255095


Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_34255229
Ronduit geniaal.
niet de vervaarlijke schaduw
met zijn dikke pens vol pistolen
beiden ingevet als een locomotief onder nul
pi_34255842
Eerste keer slakken eten, jaaaaren geleden... toen ik nog een eigenwijs meisje was.

Ik wilde indruk maken op mijn tafelgenoot, deed net of ik het al jaaaaaaaren at.... klemde het eerste de beste beest in de slakkentang, waar het meteen knalhard uitschoot, naar een ander tafeltje gelanceerd werd, tegen een vrouw haar hoofd aan en belandde op haar bord


  donderdag 19 januari 2006 @ 21:34:55 #154
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_34256080
slakken
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  donderdag 19 januari 2006 @ 21:36:56 #155
85235 Tha_Erik
Erik Jezus Klaas.
pi_34256170
quote:
Op donderdag 19 januari 2006 21:34 schreef Nembrionic het volgende:
slakken
Dat is nou typisch iets wat ik nog een keer wil proberen .
Al die willen te kaap'ren varen, moeten mannen met baarden zijn.
Hoogachtend,
Erik.
  donderdag 19 januari 2006 @ 21:40:43 #156
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_34256363
Is niet echt een blunder van mij maar van mijn broertje. Ik was bezig popcorn aan het maken in een pan op het vuur hij komt binnen en wil kijken waar ik mee bezig ben en trek zo de deksel van de pan.

De popcorn vloog echt door de hele keuken
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  donderdag 19 januari 2006 @ 21:42:57 #157
85235 Tha_Erik
Erik Jezus Klaas.
pi_34256469
Over iets wat door de kamer vloog heb ik er ook nog één.

Mijn moeder was schnitzels aan het platmeppen met een houten vleeshamer. Blijkbaar ging het nogal intens want op een gegeven moment vloog de kop van de hamer eraf en de kamer door. Levensgevaarlijk, maar gelukking werd niemand geraakt. .
Al die willen te kaap'ren varen, moeten mannen met baarden zijn.
Hoogachtend,
Erik.
  donderdag 19 januari 2006 @ 21:55:18 #158
35446 NT-T.BartMan
voorgoed vertrokken
pi_34257032
quote:
Op donderdag 19 januari 2006 21:40 schreef Martijn_77 het volgende:
Is niet echt een blunder van mij maar van mijn broertje. Ik was bezig popcorn aan het maken in een pan op het vuur hij komt binnen en wil kijken waar ik mee bezig ben en trek zo de deksel van de pan.

De popcorn vloog echt door de hele keuken
Op onze trek door Nepal was er een hele fanatieke kok mee (een Nepalese kok dus) die elke middag na de wandeling een hartige snack serveerde. Een van de dagen kwam er een hoop Nepalees gevloek uit de keuken-tent, gevolgd door een gigantisch POPOPOPOPOPOPOPOPOPOPOPOP en een fontein van popcorn die naar buiten vloog. Die middag hadde we kroepoek als snack...
  vrijdag 20 januari 2006 @ 00:29:22 #159
83951 rashudo
project 2501
pi_34264082
Deciliters en centiliters verwisselen en dan eindigen met troebele olie in plaats van mayonaise.
Zelf een pizza willen maken en eindigen met een bloederige (ketchup) vleestoren.
Soep maken van spaanse pepers. Toen was ik nog heel jong..
Their eyes opaque.
  vrijdag 20 januari 2006 @ 00:40:14 #160
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_34264422
quote:
Op vrijdag 20 januari 2006 00:29 schreef rashudo het volgende:
Deciliters en centiliters verwisselen en dan eindigen met troebele olie in plaats van mayonaise.
Zelf een pizza willen maken en eindigen met een bloederige (ketchup) vleestoren.
Soep maken van spaanse pepers. Toen was ik nog heel jong..
De waterrekening viel dat kwartaal érg hoog uit?
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  vrijdag 20 januari 2006 @ 00:41:06 #161
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_34264447
Leuk topic en ik peins me rot, maar kan me geen echt culinaire blunders van mijzelf herinneren.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Trouwste user 2022 vrijdag 20 januari 2006 @ 00:44:38 #162
7889 tong80
Spleenheup
pi_34264540
quote:
Op vrijdag 20 januari 2006 00:41 schreef golfer het volgende:
Leuk topic en ik peins me rot, maar kan me geen echt culinaire blunders van mijzelf herinneren.
Waarom post je dan


Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  vrijdag 20 januari 2006 @ 00:46:42 #163
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_34264615
quote:
Op vrijdag 20 januari 2006 00:44 schreef tong80 het volgende:


Waarom post je dan
Soms moet je iets, i.p.v. een tvp posten.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 20 januari 2006 @ 00:48:31 #164
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_34264663
Net in Piet zijn topic gepost, maar hoort ook wel een beetje hier thuis, gelukkig niet van mezelf

Het ging over een kruisje aan de bovenkant van spruitjes
quote:
Kruisje aan de bovenkant

Dat zijn dus van die kut geintjes, voor net nieuwe stagaires, zo hebben we ooit iemand een uur laten zoeken naar de gele paprikapoeder, hebben we iemand de HELE stad doorgestuurd op zoek naar de uitgeleende doperwtenvuller (alle restaurants in de stad kennen dat spelletje en spelen het allemaal mee, zo gaat de betreffende persoon van het ene restaurant naar het andere), en de topper was nog de dodo die 2 levende kreeften in de stromende regen heeft uitgelaten (stikdonker, zeikregen), toen kwam de maitre/eigenaar aangereden in zijn auto, die werd helemaal witheet, rende op de knul af en gaf die 2 kreeften een schop zodat ze aan de andere kant van de tuin lagen, die dodo wist niet was hij meemaakte, en zat net niet jankend bij te komen in de keuken
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_34265200
quote:
Op vrijdag 20 januari 2006 00:48 schreef Euc- het volgende:
Net in Piet zijn topic gepost, maar hoort ook wel een beetje hier thuis, gelukkig niet van mezelf

Het ging over een kruisje aan de bovenkant van spruitjes
[..]
hmm, komt me een beetje te bekend voor
  vrijdag 20 januari 2006 @ 01:11:19 #166
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_34265321
Oké, diepgraven in geheugen. Picture this:

Jamboree ca. 1968 (?) in Wales met Padvinderij
Ik was groepskok van de Nederlandse afvaaardiging.
We zouden die avond kip gaan eten. Maar.... die moest eerst op een plaatselijke boerderij zelf gevangen worden en dan hoogstpersoonlijk zelf geslacht en ontveert en bereid worden.
Ik kon het beessie niet eigenhandig de nek om draaien (nog steeds niet trouwens) en ben uiteindelijk naar het volgende dorp gelopen om daar bij de plaatstelijke poelier een gegrilld haantje op te halen (van zakgeld betaald).
Mede-padvinders hadden het niet door, totdat Hopman in de gaten kreeg dat kippetje dus een haantje bleek te zijn.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_34265952
Da's geen blunder, golfer...

Da's gewoon vindingrijk en schattig, enzo...
Bestiality sure is a fun thing to do. But I have to say this as a warning to you:
With almost all animals you can have a ball, but the hedgehog can never be buggered at all.
pi_34269225
Mijn moeder bewaart al jaren de plastic zakken in de oven.

Tot ze hem een keertje aanzetten......
  vrijdag 20 januari 2006 @ 12:46:00 #169
39604 SouthernSun
het zonnetje in huis
pi_34274742
hmm 1 keer wel een domme actie gehad. ovenschotel maken en het bladerdeeg in de schaal doen. alles mooi klaar enzo en bij het opscheppen maar afvragen waar dat plastic vandaan komt:? ja wist ik veel dat er een plastic laagje op bladerdeeg zit
  vrijdag 20 januari 2006 @ 12:48:44 #170
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_34274831
quote:
Op vrijdag 20 januari 2006 01:41 schreef Jordy-B het volgende:
Da's geen blunder, golfer...

Da's gewoon vindingrijk en schattig, enzo...
Ja..maar volgens het woudlopershandboek krijg je dan van de B.A.R.O.E.G. je V.L.A.F.L.I.P. penning niet
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  vrijdag 20 januari 2006 @ 12:49:20 #171
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_34274849
Twintig jaar geleden op vakantie in Italië voor het eerst lasagne gegeten. Na thuiskomst in Nederland wilde ik dat ook wel eens zelf maken. Maar ja, lasagnebladen, wat zijn dat? Hm. Bladerdeeg, zou het daar ook mee kunnen?

The love you take is equal to the love you make.
  vrijdag 20 januari 2006 @ 12:54:34 #172
88064 Undergod
Houd u van toffees?
pi_34275028
Ik heb zelf nog geen blunders, maar ik ga over een paar weken op kamers, dus dat komt ongetwijfeld.
En als ik nu het topic doorlees heb ik bij sommige dingen ook de grap niet door, als in, ik snap niet waarom dat fout gaat.
Kom ik vanzelf achter denk ik zo
Noise is all relative to the silence preceding it
pi_34367732
hehe, supertopic Ik heb er ook 1, was een keer gaan koken hier met een vriendin en had ondertussen een dvd'tje aangezet, die behoorlijk hard stond. Naja geen probleem, wij beginnen emt koken en ik wil de timer die we op onze toenmalige magnetron hadden aanzetten. Alles prima, tot we een enorme ranzige lucht van verbrand plastic ruiken. Dus wij verbaast tegen elkaar, "waar komt die lucht nou vandaan?", overal kijken, naja de magnetron deed "piep-piep" dus het eten was klaar, ik schep het op, we gaan aan tafel, ruiken nog even aan het eten, maar er blijkt niks mis mee te zijn en het smaakte ook prima. De rest van de avond hebben we ons nog zitten afvragen waar die lucht nou vandaan kwam..

Tot ik dus de dag erna wat in de magnetron wil gooien en een Enorme zwarte verbrande plek in de magnetron aantref, die dus gelijk kapot was. Had ik dus de magnetron zelf aangezet ipv de timer en omdat die DVD nogal hard stond hoorden we het geluid van de magnetron niet (het lampje vanbinnen was ook kapot, dus daar konden we het ook niet aan zien). Was m'n moeder niet blij mee
pi_34395853
Nou, dan maar 1tje van mij... (net gebeurd)

Ik wil pannetone maken (linkje) en ik doe dus alvast de eerste stap, maak een soort gistdeeg papje met de gedroogde gist. Zo gezegd zo gedaan, heb dta mooi gemaakt, en dr staat dek het af... Dus ik dek het af met deksel... En ik zet het daarna op de verwarming. (dat doet iedereen met gistdeeg neem ik aan) Kom ik na een uur of 2 weer terug, en ja hoor, de deksel is eraf geknald, de verwarming, de parketvloer en ook de gordijnen zitten onder de smurrie, die al langzaam hard geworden is door de hite van de verwarming

Dus dat was net ff flink schoonmaken
Cooking!
pi_34398211
Oeps
  woensdag 25 januari 2006 @ 11:02:37 #176
105435 amarena
Just curious
pi_34440044
Ik heb wel eens gehad dat ik de verkeerde ingrediënten voor een recept heb gebruikt. Denk aan peterselie ipv bieslook of aubergines in plaats van courgette gebruiken en dan na twee happen vervolgens denken... shit..
Die laatste twee groenten haalde ik trouwens al door elkaar toen ik vroeger achter de kassa zat en je sommige groenten handmatig moest invoeren. Die paarse is toch courgettee...offe was het nu andersom. Inmiddels weet ik het nog steeds niet.....

Ik kan me ook wel een leuke campingblunder herinneren. Wij met familie en vrienden op de camping in Frankrijk (hoe burgelijk) en mams die geen vergiet bij zich heeft om de spaghetti af te gieten. Zou voor een doorgewinterde kokkerin toch geen probleem moeten zijn, dus dan maar zonder vergiet, hoppa pannetje ondersteboven in een hoekje naast de caravan.... en 1 seconde later ligt vervolgens alle spaghetti in het gras..... dat werd dus maar patat die avond

Laatste: ik en vriendlief hebben ons opgeofferd om het toetje te bereiden voor het kerstdiner... Alles keurig voorbereid en vriend hoeft alleen maar de slagroom te kloppen.... "Niet te lang he?" "Nee.. dat komt goed" Paar seconden later: huh, wat een rare slagroom... Nouja zonder slagroom was het best te eten.
Veni vidi vici
  woensdag 25 januari 2006 @ 11:51:05 #177
39604 SouthernSun
het zonnetje in huis
pi_34441503
quote:
Op woensdag 25 januari 2006 11:02 schreef amarena het volgende: Die paarse is toch courgettee...offe was het nu andersom. Inmiddels weet ik het nog steeds niet.....
die paarse is een aubergine courgette lijkt nog een beetje op een komkommer.

en dat je moeder geen spaghetti kan afgieten in de pan zeg. dat lukt mij zelfs nog
pi_34442823
quote:
Op woensdag 25 januari 2006 11:51 schreef SouthernSun het volgende:

[..]

die paarse is een aubergine courgette lijkt nog een beetje op een komkommer.

en dat je moeder geen spaghetti kan afgieten in de pan zeg. dat lukt mij zelfs nog
naja, het kan altijd mis gaan... Zo ook met rijst als je even geen vergiet bij je hebt. Deksel worrdt opeens best wel warm en bam, weg rijst...
  woensdag 25 januari 2006 @ 13:34:14 #179
26118 paparia
Zit ook in een complot.....
pi_34444915
Culinaire blunders, hmmm
Heerlijk een gerecht bereiden en bij het opdienen denken hmm waar is toch eigenlijk het hoofdingredient. Of met een pakje knorr wereldgerechten er achteraf achterkomen dat er nog een zakje in het doosje zit.
  woensdag 25 januari 2006 @ 15:35:10 #180
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_34448892
Mijn blunders beperken zich tot een kruidnageltje teveel gebruiken ofso...gelukkig
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  woensdag 25 januari 2006 @ 16:06:09 #181
99606 kruimel_20
Doe wat je wilt!
pi_34450040
we hadden net een nieuwe keuken incl magnetron
(ik had nog nooit een magnetron gebruikt en de gebruiksaanwijzing niet gelezen)
Ik wilde een oliebol opwarmen ... 4/5 minuten moet genoeg zijn dacht ik zo
Ik achter de computer.... opeens ruikt het raar dus ik draai me om, staat de keuken blank met gele rook
Oliebol was kei zwart....
the journey is more important than the end or the start
and what it meant to me will eventually be
a memory of the time when i tried so hard
pi_34469735
Met een kerstdiner van jaren geleden: Wat ruikt die nootmuskaat vreemd op de kip?
Was dus kaneel, maar het viel mee, aangezien er vruchten bij de kip hoorden.....
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_34469824
Ik ging een keer arretjescake maken, maar ik was de cacao vergeten in het beslag te doen. Toen ik het eindresultaat zag had ik zoiets van, die kleur kon niet goed zijn.. botercake
hula
  donderdag 26 januari 2006 @ 02:25:07 #184
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_34470102
quote:
Op donderdag 26 januari 2006 01:52 schreef krakkemieke het volgende:
Met een kerstdiner van jaren geleden: Wat ruikt die nootmuskaat vreemd op de kip?
Was dus kaneel, maar het viel mee, aangezien er vruchten bij de kip hoorden.....
Mijn pa haalt die twee altijd door elkaar. Qua naam dan. Grappig.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_34470161
Ik wijt het aan het aperitief en de zenuwen, niet goed op de naam gelet......
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_34476972
Laatst wilde ik es een biefstuk bakken. Ik zag in de kast nog een potje 'vleeskruiden' liggen, dus ik dacht "laat ik dat er eens op strooien". Daarna pan op het vuur, boter, goed heet laten worden en biefstuk erin. Toen liep ik even snel naar boven om iets op te halen. Kom ik 30 seconden later terug staat de hele keuken, trapgat, bovenverdieping blauw van de rook Ik weet niet waar het nou door kwam, maar ik verdenk die 'vleeskruiden' ervan. Misschien dat je die pas na het bakken erop moest doen ofzo De biefstuk was overigens ook helemaal zwart aan 1 kant, maar ik heb het zwarte eraf gesneden en opnieuw gebakken zonder vleeskruiden (niet voordat ik de pan had ontdaan van de ontstane, doffe aslaag...)

Verder ook een keer tijdens het frituren onbewust een stuk plastic van de patatzak in het vet laten vallen. Ik had eerst niks door, totdat het gigantisch begon te borrelen. Ook toen ik de frituur uitzette. Leek wel of ie ging ontploffen. Toen ontdekte ik dat er een stuk van de verpakking miste.......
pi_34478354
Ik had pas mijn nieuwe combi-magnetron, dus ik helemaal fanatiek en kocht een grote ovenschaal om een ovenschotel in te maken. Alles voorbereid, en helemaal netjes alles in de ovenschaal geladen. Wil ik hem erin zetten, past ie er niet in!
Dus toen heb ik het allemaal maar in 2 schaaltjes waarvan ik dacht dat het wel in de oven kon geladen... Maar toen zat alles dus door elkaar
pi_34478417
quote:
Op donderdag 26 januari 2006 13:14 schreef Tasje het volgende:
Ik had pas mijn nieuwe combi-magnetron, dus ik helemaal fanatiek en kocht een grote ovenschaal om een ovenschotel in te maken. Alles voorbereid, en helemaal netjes alles in de ovenschaal geladen. Wil ik hem erin zetten, past ie er niet in!
Dus toen heb ik het allemaal maar in 2 schaaltjes waarvan ik dacht dat het wel in de oven kon geladen... Maar toen zat alles dus door elkaar
Herkenbaar

Alleen paste mijn ovenschaal er nog net wel in
pi_34479331
De laatste bitterballen in de pan doen door de zak waar ze in zaten boven de pan om te draaien

Het leek zo handig
pi_34479805
ik wil alleen nog wel es de creme freche vergeten als ik een saus maak, waardoor de saus waterig is, maar meer kan ik ff niet bedenken

[ Bericht 31% gewijzigd door _Hestia_ op 26-01-2006 16:16:32 ]
  Redactie Frontpage / Spellchecker donderdag 26 januari 2006 @ 14:18:27 #191
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_34480667
Mijn moeder, als jong beginnend huisvrouwtje, bakt twee karbonades. Vlam in de pan, moeder in paniek, rent met de pan het balkon op en smijt pan plus karbonades naar beneden.

Bijna op het hoofd van mijn vader, die net thuiskwam

Zelf weinig meer gepresteerd dan het droogkoken van een pan of wat...
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  donderdag 26 januari 2006 @ 14:25:57 #192
35446 NT-T.BartMan
voorgoed vertrokken
pi_34480953
quote:
Op donderdag 26 januari 2006 13:41 schreef arithaterhorst het volgende:

De laatste bitterballen in de pan doen door de zak waar ze in zaten boven de pan om te draaien

Het leek zo handig
whehehe... Heb ik wel eens met de laatste frieten uit een zak gedaan die al een paar keer de vriezer in-en-uit geweest was...
  donderdag 26 januari 2006 @ 16:04:27 #193
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_34484627
quote:
Op donderdag 26 januari 2006 13:41 schreef arithaterhorst het volgende:

De laatste bitterballen in de pan doen door de zak waar ze in zaten boven de pan om te draaien

Het leek zo handig
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_34485056
Iik heb wel es een stokbrood gebakken in de oven en toen was ik vergeten om de temperatuur in te stellen Dus toen ik na 10 minuten beneden kwam was ie nog ijskoud

En toen ik jonger was en me moeder vroeg of ik even wilde kijken of het water in een pan al kookte ik me vinger erin steken om te voelen
pi_34487437
quote:
Op donderdag 26 januari 2006 13:41 schreef arithaterhorst het volgende:

De laatste bitterballen in de pan doen door de zak waar ze in zaten boven de pan om te draaien

Het leek zo handig
Wat is daar mis mee dan? Het borrelt alleen wat meer dan normaal door het ijs, maar echt spectaculair wil ik het niet noemen
  donderdag 26 januari 2006 @ 17:31:00 #196
85235 Tha_Erik
Erik Jezus Klaas.
pi_34487590
quote:
Op donderdag 26 januari 2006 17:26 schreef Palomar het volgende:

[..]

Wat is daar mis mee dan? Het borrelt alleen wat meer dan normaal door het ijs, maar echt spectaculair wil ik het niet noemen
Als ze er in plonzen, in het de hete frituurpan, dan wil het nog wel eens spetteren .
Al die willen te kaap'ren varen, moeten mannen met baarden zijn.
Hoogachtend,
Erik.
pi_34488777
oja das idd wel naar
  donderdag 26 januari 2006 @ 18:11:41 #198
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_34488850
quote:
Op donderdag 26 januari 2006 17:26 schreef Palomar het volgende:

[..]

Wat is daar mis mee dan? Het borrelt alleen wat meer dan normaal door het ijs, maar echt spectaculair wil ik het niet noemen
Al dat losse bitterbalgruis is niet echt bevoordelijke voor je frituurvet...
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_34507341
quote:
Op donderdag 26 januari 2006 18:11 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Al dat losse bitterbalgruis is niet echt bevoordelijke voor je frituurvet...
Dat was inderdaad het punt.... Frituurvet kon ik weggooien.

Kijk maar eens onder in een zak met bitterballen, daar zit nog behoorlijk wat gruis. Als je dat allemaal door je frituurvet mikt....

Maargoed, het was mijn eerste keer frituren, en de ballen waren lekker
pi_55752888
Okee, bij deze is mijn eerste blunder van 2008 een feit .

Koriander in plaats van peterselie door een lekkere linzensalade gooien .
En ik veracht, haat, gruwel van verse koriander .

Erg slim, ooit ontdekt dat ik het niet lekker vind, toch het plantje bewaard, en dan krijg je dit. Stomkop .
Nu ben ik misselijk, kon ik m'n salade weggooien en heb ik meteen alle koriander uit huis gebannen.

Iemand tips tegen misselijkheid ?
  donderdag 3 januari 2008 @ 19:38:31 #201
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_55752947
quote:
Op donderdag 3 januari 2008 19:36 schreef Razztwizzle het volgende:
Okee, bij deze is mijn eerste blunder van 2008 een feit .

Koriander in plaats van peterselie door een lekkere linzensalade gooien .
En ik veracht, haat, gruwel van verse koriander .

Erg slim, ooit ontdekt dat ik het niet lekker vind, toch het plantje bewaard, en dan krijg je dit. Stomkop .
Nu ben ik misselijk, kon ik m'n salade weggooien en heb ik meteen alle koriander uit huis gebannen.

Iemand tips tegen misselijkheid ?
Een glas bier.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_55843643
Ik heb ook weleens een ei willen breken en in plaats van de schaal, de inhoud in het afvalbakje gegooid.
Stond ik daar met een eierschaal in mijn handen zo van "wat wilde ik hier ook alweer mee?"
Are you pondering what I'm pondering?
  maandag 7 januari 2008 @ 12:08:09 #203
65960 sanger
|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|
pi_55844037
Ik mag hier wel posten namens mijn vriendin neem ik aan

Vorige week was ze hachee aan het maken. Volgens het recept moest ze 1.5 DL water toevoegen. Heel even twijfelde ze nog, maar vervolgens pakte ze 1.5 liter water en kiept dat ering
Everything you want is on the other side of fear.
Ik ben niet onhandelbaar, ik ben gewoon een grote uitdaging.
pi_55844404
quote:
Op maandag 7 januari 2008 12:08 schreef sanger het volgende:
Ik mag hier wel posten namens mijn vriendin neem ik aan

Vorige week was ze hachee aan het maken. Volgens het recept moest ze 1.5 DL water toevoegen. Heel even twijfelde ze nog, maar vervolgens pakte ze 1.5 liter water en kiept dat ering
Heel herkenbaar.
Ik word altijd zo chagerijnig van dat soort dingen dat we op zulke avonden dan maar pizza bestellen.
pi_55844702
quote:
Op dinsdag 8 maart 2005 01:12 schreef Farao het volgende:

ohja, en plastic smelt in de magnetron
Radiofrontjes ook
  maandag 7 januari 2008 @ 12:40:41 #206
65960 sanger
|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|
pi_55844798
quote:
Op maandag 7 januari 2008 12:24 schreef Razztwizzle het volgende:

[..]

Heel herkenbaar.
Ik word altijd zo chagerijnig van dat soort dingen dat we op zulke avonden dan maar pizza bestellen.
Dat werd het uiteindelijk ook
Everything you want is on the other side of fear.
Ik ben niet onhandelbaar, ik ben gewoon een grote uitdaging.
  maandag 7 januari 2008 @ 12:53:50 #207
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_55845123
quote:
Op maandag 7 januari 2008 12:36 schreef MM-Luna het volgende:

[..]

Radiofrontjes ook
Katten ook

Canadese tieners kookten kat in magnetron
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  Redactie Frontpage / Spellchecker maandag 7 januari 2008 @ 13:05:47 #208
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_55845426
Bij een oud-collega van me was het traditie om na de nachtmis worstenbroodjes te eten. Hij was niet mee naar de kerk en zou dus wel even de broodjes in de oven doen tegen dat de anderen thuiskwamen.

Maar ja, hij was culinair niet erg ervaren understatement en wist niet dat hij de plastic verpakking eraf moest halen
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  maandag 7 januari 2008 @ 13:21:40 #209
182895 FleshWound
Closing Time
pi_55845822
Een kwarktaart maken en vervolgens om hem te beschermen tegen de katten op de kast zetten, maar vergeten dat zo'n kwarktaart nogal kan uitlekken. De hele bovenkant van de kast lag vol met kwarkwater

De taart zelf was niet eens zo lekker
all the women tear their blouses off
and the men they dance on the polka-dots
and it's partner found, it's partner lost
and it's hell to pay when the fiddler stops
pi_55845946
Mijn schoonmoeder heeft eens een kwarktaart gebakken, in de oven dus, en niemand durfde er een opmerking over te maken. Het ding is dus gewoon opgegeten.
pi_55846052
Toen we hier begonnen om op inductie te koken hebben we de eerste week alleen maar aangebrand voedsel gegeten...

Standje 12 is dus echt alleen maar geschikt om water aan de kook te brengen...
Bestiality sure is a fun thing to do. But I have to say this as a warning to you:
With almost all animals you can have a ball, but the hedgehog can never be buggered at all.
pi_55846089
quote:
Op maandag 7 januari 2008 13:21 schreef FleshWound het volgende:
Een kwarktaart maken en vervolgens om hem te beschermen tegen de katten op de kast zetten, maar vergeten dat zo'n kwarktaart nogal kan uitlekken. De hele bovenkant van de kast lag vol met kwarkwater

De taart zelf was niet eens zo lekker
bevroren vis een nachtje in de koelkast laten ontdooien en de volgende dag ontdekken dat er toch nog best veel smeltwater vanaf komt...

Lekker, die vislucht als je de koelkast opent...
Bestiality sure is a fun thing to do. But I have to say this as a warning to you:
With almost all animals you can have a ball, but the hedgehog can never be buggered at all.
pi_55851577
Ik ben er onlangs ook achter gekomen dat je geen pindakaas op een warm broodje moet doen dat net uit de oven komt...........
  maandag 7 januari 2008 @ 17:02:41 #214
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_55851815
quote:
Op maandag 7 januari 2008 13:32 schreef Jordy-B het volgende:

[..]

bevroren vis een nachtje in de koelkast laten ontdooien en de volgende dag ontdekken dat er toch nog best veel smeltwater vanaf komt...

Lekker, die vislucht als je de koelkast opent...
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  maandag 7 januari 2008 @ 20:18:47 #215
35446 NT-T.BartMan
voorgoed vertrokken
pi_55856700
quote:
Op maandag 7 januari 2008 13:30 schreef Jordy-B het volgende:
Toen we hier begonnen om op inductie te koken hebben we de eerste week alleen maar aangebrand voedsel gegeten...

Standje 12 is dus echt alleen maar geschikt om water aan de kook te brengen...

Whehehe... mijn ouders hadden een ouderwetse, geemailleerde braadpan, zo'n gietijzeren ding. Als je die op vol vermogen op de inductieplaat zette dan sprong het emaille er in scherven van af... levensgevaarlijk!

Overigens ben ik zo aan mijn RVS pannen gekomen: die werken niet op een inductieplaat! (En ik kook gewoon ouderwetsch op gas)
pi_55864375
quote:
Op maandag 7 januari 2008 13:32 schreef Jordy-B het volgende:


bevroren vis een nachtje in de koelkast laten ontdooien en de volgende dag ontdekken dat er toch nog best veel smeltwater vanaf komt...

Lekker, die vislucht als je de koelkast opent...
Hier ook gebeurt met oud en nieuw
Maar goed, ergste weghalen met theedoek, die in de was smijten en de koelkast helemaal frips en fruitig maken... denk je in de badkamer, wat ruikt het hier toch naar vis
pi_55865381
Hmm een paar:

Door je ogen wrijven als je net pepers gegeten hebt....
De deksel van het zoutpotje inclusief en hele stapel zout in je bolognese saus terugvinden na het strooien...
Een hete pan vastpakken zonder ovenhandschoenen...
'Even' iets willen gratineren en dan doodleuk in de kamer achter de computer gaan zitten en de ovenschotel totaal vergeten.....
Expirimenteren met nieuwe hapjes op een verjaardagsfeestje die achter niet te vreten blijken te zijn en geen alternatief in huis hebben......

Eigenlijk valt het wel mee maar ik vind dit topic te leuk. Dus eigenlijk een stiekeme tvp
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_55873733
Hete pepers en in je ogen wrijven... herkenbaar! En bij mij was het zelfs zo dat ik mijn glazen oog inzette, die is er uiteindelijk met rubber handschoentjes maar weer door me uitgehaald en eerst grondig gekookt voor ik hem - met andere handschoenen aan- weer inzette nadat ik uitgejankt was.

Nieuw huis, nieuwe keuken, nieuwe combimagnetron.... en je hand verbranden aan het grillrooster als je hem de eerste keer gebruikt.

Ongekookte schijfjes aardappel proberen te bakken wil ook niet zo. Je eindigt met vette, half harde plakken.

Verdere blunders: mijn vader moest alvast het vlees opzetten omdat mijn moeder en ik later thuis kwamen. Hij had ooit gehoord dat er kruiden op moesten.... braadworst met kerrie, cayennepeper, paprika, nootmuskaat, kaneel en wat er verder nog aan kruiden in het kastje stond smaakt verassend goed.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_55875855
Zo heb ik ook es speculaaskruiden op een biefstuk gedaan....
  dinsdag 8 januari 2008 @ 17:52:54 #220
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_55878353
quote:
Op dinsdag 8 januari 2008 16:12 schreef Palomar het volgende:
Zo heb ik ook es speculaaskruiden op een biefstuk gedaan....
Da's voor een hazenpeper of goulash dan wel weer erg lekker..

Ik had gister een hele zak (100gram) Garam Masala door de yoghurt gedaan.
Wilde een indiase kip ovenschotel maken.
In het recept stond 1 mespuntje, maar dat leek me wel héél erg weinig op 1 liter yoghurt.
Uiteindelijk heb ik dus patat gegeten.
  dinsdag 8 januari 2008 @ 23:09:41 #221
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_55886745
quote:
Op donderdag 3 januari 2008 19:36 schreef Razztwizzle het volgende:
Okee, bij deze is mijn eerste blunder van 2008 een feit .

Koriander in plaats van peterselie door een lekkere linzensalade gooien .
En ik veracht, haat, gruwel van verse koriander .

Erg slim, ooit ontdekt dat ik het niet lekker vind, toch het plantje bewaard, en dan krijg je dit. Stomkop .
Nu ben ik misselijk, kon ik m'n salade weggooien en heb ik meteen alle koriander uit huis gebannen.

Iemand tips tegen misselijkheid ?
Peterselie (nog echt waar ook, remt het maagzuur een beetje)

Ik had hier vroeger een huisgenote die het met vrij grote regelmaat voor elkaar kreeg om een gekookt ei aan te laten branden.
Die lucht!
Sowieso liet ze veel aanbranden trouwens.

Laatst was ik zelf een ossehaasje aan het bakken, dacht ik doe er een beetje knoflookpoeder op.
Dus ik keer het potje om...komt er niets uit, helemaal hard geworden.
Ik klop een paar keer met het potje op het aanrecht en draai het potje weer boven de pan om, gevolg: een half potje knoflookpoeder over m'n biefstuk

Ook een keer een taart gebakken en had daarvoor een springvorm gebruikt.
Alles ging prima, beslag perfect (denk ik), ik vul de springvorm en zet de taart in de oven.
Ik weet verder nog steeds niet hoe het kwam, maar toen ik na een klein uurtje (volgens instructies) terugkwam zag ik geen taart in de springvorm.
Een "klein" probleempje was namelijk dat waarschijnlijk in het begin de veer van de springvorm op de een of andere manier was losgeschoten en al het beslag in de oven zelf was gelekt en dus op de hele onderkant van de oven was gekomen.

[ Bericht 0% gewijzigd door SiGNe op 08-01-2008 23:33:01 ]
pi_55887057
Hehe

Ik heb wel eens koekjes gebakken met oppaskinderen, de eerste lading vergeten, compleet verbrand maar de 2e zou het vast beter gaan. Ook vergeten, weer verbrand
pi_55887079
Pfffffff dat ruik je toch
(ik had het tegen sign trouwens )
pi_55887126
Ja toen was het dus al te laat
pi_55887346
Jakkes
Maar die kindertjes is niks overkomen

Ik heb ook wel eens dingen vergeten hoor, laatst nog, peertjes opgezet, golfer aan het stofzuigen, ik dacht ik ga ff de poes in de tuin zetten.... zie ik weer wat anders, ga ik dat ff doen.
Kom ik weer in de kamer, zegt ie, was het de bedoeling dat ik tijdens het stofzuigen de peertjes laag zou zetten? Het begon een beetje te ruiken
pi_55887419
Kindjes waren hevig teleurgesteld

Je moet niet weglopen bij dingen op hoog vuur! Al talloze malen de soep laten overkoken 'Ik loop heel even naar de gang om iets te pakken' en daar lag alweer alle soep op het fornuis

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 08-01-2008 23:32:22 ]
  dinsdag 8 januari 2008 @ 23:32:20 #227
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_55887425
quote:
Op dinsdag 8 januari 2008 23:19 schreef Bluezz het volgende:
Pfffffff dat ruik je toch
(ik had het tegen signe trouwens )
Ik woon in een studentenhuis dus ik zat in mijn kamer met de deuren verder dicht.
pi_55887476
Geweldig topic dit.

Een van de eerste keren dat ik een stoofschotel ging maken, had ik te weinig water in de pan gegoten, stond de pan op een veel te groot gaspit op een te hoog vuur en dacht ik dat ik wel een kwartier uit de keuken kon blijven. Anders moet je maar uren in de keuken blijven staan, dat is zo saai. Even later klopte een huisgenoot op mijn deur en vroeg zichtbaar geschrokken of ik iets op het vuur had staan. Vlam in de pan, hij had kunnen voorkomen dat de keuken mee ging. En mijn pan was naar de klote natuurlijk.

In de flat waar ik woon heeft iemand een flink aantal verdiepingen hoger een soortgelijke culinaire blunder gemaakt waar de rest van de flat van kon meegenieten. De hele trappengang stond blauw van de rook en het stonk vreselijk. En dan denk je dat iemand daar van leert, maar nee hoor, slechts een paar weken later bleek dat exact dezelfde keuken volledig is afgebrand.

In de Indische keuken heb je iets grappigs genaamd sereh, ofwel citroengrasstengel. Die dingen worden vaak gebruikt bij stoofschotels. Alleen moet je het uiteinde van de stengel wel eerst even breken voordat je het in de pan bij het vlees gooit, anders sta je dus net als ik voor jan lul een grasstengel met je voer mee te koken.

Ik ging koken voor 10 man en ik was vergeten dat er vegetariërs bij waren. Maar geen nood, rijst, groente en tofu is ook een prima gerecht. Ik had het probleem opgelost en iedereen vond het lekker, dus ik was trots... totdat ik besefte dat ik een kippenbouillonblokje bij de rijst had gegooid. Ik heb het maar aan niemand verteld..
pi_55887730
Haha die laatste is heel leuk
  woensdag 9 januari 2008 @ 00:21:33 #230
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_55888547
quote:
Op dinsdag 8 januari 2008 23:42 schreef heaven7 het volgende:
Haha die laatste is heel leuk
Vooral als je je bedenkt dat die dingen meestal van legbatterijkippen worden gemaakt
quote:
Op dinsdag 8 januari 2008 23:34 schreef Black_Tulip het volgende:

In de Indische keuken heb je iets grappigs genaamd sereh, ofwel citroengrasstengel. Die dingen worden vaak gebruikt bij stoofschotels. Alleen moet je het uiteinde van de stengel wel eerst even breken voordat je het in de pan bij het vlees gooit, anders sta je dus net als ik voor jan lul een grasstengel met je voer mee te koken.
en zo leer je ok nog eens wat
pi_55890186
Oh ik had laatst ook nog een blunder. Ik was de hele middag bezig geweest met het maken van een heerlijke, maar bewerkelijke pastasschotel. Zelf tagiatelle gemaakt, gehaktballetjes er bij, een saus met nogal wat ingredienten, kortom: veul werk. Sta ik alles op bordjes te scheppen en als top doe ik er een lepel zure room overheen.........Bij de laatste lepel dacht ik, heej, wat ruikt het raar! Is die room dus niet meer goed!!!!!!! Bleek er een klein scheurtje in de verpakking te hebben gezeten......................grrrr........................gerecht kon de kliko in!

En wat hebben we nu geleerd????: altijd eerst even proeven voordat het op het bord gaat.
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_55915180
quote:
Op donderdag 10 maart 2005 20:06 schreef Mini_rulez het volgende:

[..]

Die past in de categorie van je afvragen waarom je water maar niet warm wordt en er dan na 5 minuten achterkomen dat de stekker van de waterkoker naast het stopcontact ligt.

Iemand die ik ken heeft wel eens een omelet geprebeerd te bakken zonder boter of olie, dat was dus ook niet zo'n succes. Zwart ei en weg anti-aanbaklaag van de koekenpan.
als je een goede anti-aanbaklaag hebt dan kan dat prima

Blunders:
-Ipv een koekenpan een kookpan op de electrische kookplaat laten opwarmen om er vervolgens olie in te gooien Was wel een mooie steekvlam.

-Caramel te donker laten worden en het vervolgens nog heet de plastic vuilnisbak in te kieperen. Vuilnisbak kon ook bij het vuilnis...

-Deksel niet goed vasthouden bij het afgieten (heb nu pannen waar je de deksel op vast kan zetten)

-Met vriendinnetjes barbecueen: een fohn (!) gebruiken om de kooltjes te beluchten. Inktvisjes open en bloot op de bbq laten 'garen' (rubber) en de pofaardappels na 3 uur eens onder het rooster vandaan halen. Inmiddels waren we zo dronken van de Schlambowle dat we de zwarte kanonskogels bij de buren in de tuin gingen keilen

-Schlambowle drinken
pi_55917537
Zakje poeder om saus mee te maken openscheuren

Inhoud van het zakje in de prullenbak kieperen,

Zakje in de pan gooien.

pi_57331490
Bij het maken van Panna Cotta gebruik je gelatineblaadjes. Nog nooit geprobeerd, dus altijd even lezen hoe het moet.

'Even laten weken in water, en dan uitknijpen'. Ok tof, dat lukt wel. Na drie velletjes uitknijpen en er werkelijk niets uitkrijgen, de velletjes weg te doen, toch maar afvragen wat de bedoeling er nu van is .

Daarnet erachter gekomen dat je gewoon het velletje er in op moet laten lossen en het water er 'uitknijpen'; niet de gelatine. Beetje jammer .
pi_57331655
quote:
Op donderdag 10 januari 2008 10:28 schreef _Arual_ het volgende:
Zakje poeder om saus mee te maken openscheuren

Inhoud van het zakje in de prullenbak kieperen,

Zakje in de pan gooien.

suiker in je koffiekopje doen en vervolgens de koffie in de suikerpot schenken...

Zelf kruidnootjes maken en niet weten dat ze met een theelepeltje de afgestreken variant bedoelden... De kruidnoten gierden je door de keel, man.
Bestiality sure is a fun thing to do. But I have to say this as a warning to you:
With almost all animals you can have a ball, but the hedgehog can never be buggered at all.
pi_57358415
Die van de gelatine

Dronken kookblunders zijn het leukst; zo betrapte ik ooit een huisgenoot bij een uitermate gezellig kerstdiner op een fraaie blunder. Hij wilde appelflappen bakken als dessert. Bladerdeeg uit de vriezer, plakjes uitgespreid op het aanrecht, appelprutje erop, dichtvouwen en aandrukken. Yeah right. Hij duwen, duwen. Beetje water ertussen zelfs, maar nee, plakte niet.

Plasticje, jeweettoch
pi_57358592
Daar hoef je niet dronken voor te zijn hoor
pi_57364936
quote:
Op woensdag 12 maart 2008 18:02 schreef BliksemSchigt het volgende:
Bij het maken van Panna Cotta gebruik je gelatineblaadjes. Nog nooit geprobeerd, dus altijd even lezen hoe het moet.

'Even laten weken in water, en dan uitknijpen'. Ok tof, dat lukt wel. Na drie velletjes uitknijpen en er werkelijk niets uitkrijgen, de velletjes weg te doen, toch maar afvragen wat de bedoeling er nu van is .

Daarnet erachter gekomen dat je gewoon het velletje er in op moet laten lossen en het water er 'uitknijpen'; niet de gelatine. Beetje jammer .
We have a winner!
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_57368455
Ooit es stroganoff gemaakt waar als kooktip "een scheutje wodka" bij stond. Ik schoot wat uit, en was vervolgens echt teut toen ik aan het toetje toe was.
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
pi_57368613
quote:
Op vrijdag 14 maart 2008 09:24 schreef fruityloop het volgende:
Ooit es stroganoff gemaakt waar als kooktip "een scheutje wodka" bij stond. Ik schoot wat uit, en was vervolgens echt teut toen ik aan het toetje toe was.
Dan heb je twee blunders in een klap gemaakt, want normaal gesproken moet je het gerecht na het toevoegen van alcohol flink doorwarmen, zodat de alchohol verdampt en je alleen de smaak over houdt. Als je teut wordt van je gerecht dan heb je het niet goed gedaan! Hihi........
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_57370566
quote:
Op vrijdag 14 maart 2008 09:34 schreef Tezz het volgende:

[..]

Dan heb je twee blunders in een klap gemaakt, want normaal gesproken moet je het gerecht na het toevoegen van alcohol flink doorwarmen, zodat de alchohol verdampt en je alleen de smaak over houdt. Als je teut wordt van je gerecht dan heb je het niet goed gedaan! Hihi........
Dat van het (door)koken weet ik wel, maar het was zoveel dat het nog een dag had geduurd voordat al die alcohol verdampt zou zijn.
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
  vrijdag 14 maart 2008 @ 12:21:20 #242
140414 Vandaag...
overwegend zonnig
pi_57372100
quote:
Op woensdag 12 maart 2008 18:02 schreef BliksemSchigt het volgende:
Bij het maken van Panna Cotta gebruik je gelatineblaadjes. Nog nooit geprobeerd, dus altijd even lezen hoe het moet.

'Even laten weken in water, en dan uitknijpen'. Ok tof, dat lukt wel. Na drie velletjes uitknijpen en er werkelijk niets uitkrijgen, de velletjes weg te doen, toch maar afvragen wat de bedoeling er nu van is .

Daarnet erachter gekomen dat je gewoon het velletje er in op moet laten lossen en het water er 'uitknijpen'; niet de gelatine. Beetje jammer .
Dat dacht ik ook! Ik heb zelfs het water daadwerkelijk gebruikt om een bavarois te maken vóórdat ik me begon af te vragen of dit wel de bedoeling was.
  vrijdag 14 maart 2008 @ 14:28:57 #243
67615 Shadowcat
Macho does not prove mucho
pi_57375121
quote:
Kassa ging op zoek naar echte mannen en die vonden we bij een groot bouwproject. Een heel legioen bouwvakkers werkt daar aan het nieuwe onderkomen voor de archieven en de Media Experience voor beeld en geluid, dat volgend jaar zomer klaar moet zijn.

Maar tot die tijd wordt er nog keihard gewerkt, wat rond één uur een kantine vol hongerige mannen oplevert. Zij kregen van ons een bord met vier stukken ‘vlees’; twee stukken gepaneerde Valess, en twee stukken kipschnitzel, gekocht in verschillende supermarkten.

Alles zit in een krokant jasje, maar in de kipschnitzel zit kip, terwijl de Valess gemaakt is van zuivel en zeewierextract. Dat verklaart ook meteen het verschil met andere vleesvervangers; die zijn plantaardig, en niet gemaakt van zuivel.

Het resultaat van de steekproef was opmerkelijk. Alhoewel de bouwvakkers de smaak niet altijd helemaal thuis konden brengen, gaven de meeste bouwvakkers toch de voorkeur aan Valess boven de echte kipschnitzel. Het meest gehoorde argument was dat de kipschnitzel te vet was, daarom vonden ze Valess lekkerder.

Toen ze te horen kregen wat ze eigenlijk gegeten hadden waren ze oprecht verrast dat er een vegetarisch product tussen zat.
Bron: Kassa
I never travel without my diary, so that I always have something sensational to read.
pi_57376797
paar jaar geleden. "Pizza ligt in de oven, je hoeft hem straks alleen nog maar aan te zetten".
Ik wil 's avonds eten, zet de oven aan. Kijk 15 a 20 minuten later in de oven, en daar lag mijn mooie pizza.
In punten snijden, hap nemen.. en dan erachter komen dat er blijkbaar nog plastic om de pizza heen zat, toen deze in de oven lag.
Eigenlijk vind ik het niet mijn blunder..
..
pi_57377658
quote:
Op woensdag 9 januari 2008 07:45 schreef Tezz het volgende:
Oh ik had laatst ook nog een blunder. Ik was de hele middag bezig geweest met het maken van een heerlijke, maar bewerkelijke pastasschotel. Zelf tagiatelle gemaakt, gehaktballetjes er bij, een saus met nogal wat ingredienten, kortom: veul werk. Sta ik alles op bordjes te scheppen en als top doe ik er een lepel zure room overheen.........Bij de laatste lepel dacht ik, heej, wat ruikt het raar! Is die room dus niet meer goed!!!!!!! Bleek er een klein scheurtje in de verpakking te hebben gezeten......................grrrr........................gerecht kon de kliko in!

En wat hebben we nu geleerd????: altijd eerst even proeven voordat het op het bord gaat.
Vreselijk, ik heb het ook een keer meegemaakt!

Er stond nog zo'n achterlijk flesje 'Room Culinesse' of zo in de koelkast... normaal gebruik ik dat soort rotzooi niet, maar goed, het stond er.

Had ik een heerlijke pan zelfgemaakte soep opstaan (gelukkig wel van een blokje, anders was het helemaal zonde) met heel veel broccoli, aardappels, prei en knoflook enzo, rook zalig. Vlak voor het opdienen heb ik in een vlaag van verstandsverbijstering een scheut van die Culinesse-shit erdoorheen gegooid omdat ik geen creme fraiche had. HET STONK!!! Was dus totaal niet meer goed, enorme pan soep naar de klote.

Ik was zo kwaad dat mijn vriend nog snel naar de winkel is gerend voor meer prei en broccoli, en ik alles helemaal opnieuw heb gedaan
  vrijdag 14 maart 2008 @ 16:32:35 #246
67615 Shadowcat
Macho does not prove mucho
pi_57377721
quote:
Op vrijdag 14 maart 2008 16:30 schreef Melusine het volgende:
Had ik een heerlijke pan zelfgemaakte soep opstaan (gelukkig wel van een blokje, anders was het helemaal zonde) met heel veel broccoli, aardappels, prei en knoflook enzo, rook zalig.
Klinkt erg lekker, heb je een recept?
I never travel without my diary, so that I always have something sensational to read.
pi_57387270
quote:
Op woensdag 12 maart 2008 18:02 schreef BliksemSchigt het volgende:
Bij het maken van Panna Cotta gebruik je gelatineblaadjes. Nog nooit geprobeerd, dus altijd even lezen hoe het moet.

'Even laten weken in water, en dan uitknijpen'. Ok tof, dat lukt wel. Na drie velletjes uitknijpen en er werkelijk niets uitkrijgen, de velletjes weg te doen, toch maar afvragen wat de bedoeling er nu van is .

Daarnet erachter gekomen dat je gewoon het velletje er in op moet laten lossen en het water er 'uitknijpen'; niet de gelatine. Beetje jammer .


hahahahahahhaha (sorry, is natuurlijk niet echt leuk maar wel heel grappig)
Je bent nooit te oud om te leren....toch?
pi_57387290
quote:
Op woensdag 12 maart 2008 18:11 schreef Jordy-B het volgende:

[..]

suiker in je koffiekopje doen en vervolgens de koffie in de suikerpot schenken...

Zelf kruidnootjes maken en niet weten dat ze met een theelepeltje de afgestreken variant bedoelden... De kruidnoten gierden je door de keel, man.
Je bent nooit te oud om te leren....toch?
pi_57387346
wat een topic...... Tranen rollen er spontaan uit!!!

wel heel herkenbare dingen trouwens
Je bent nooit te oud om te leren....toch?
pi_57415896
tvp
pi_57419488
quote:
Op zondag 16 maart 2008 17:17 schreef Haijo het volgende:
tvp
Geen eigen blunders om toe te voegen?
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_57545727
ja, maar die stonden hier eerder ook al zoals eieren breken, inhoud weggooien en dan met de lege schaal bij de kom met het beslag staan (ook wel voorgekomen met zakjes mix, mix wegooien en met lege zakjes staan)
Aardappelen op het vuur zetten, veel water in de pan, tot de aardappelen net onder staan, effe gaan computeren en naar de keuken rennen omdat het opeens zo raar ruikt (de hele keuken pikzwart, hoesten van de rook, pan maar weggegooid want een week later was die nog niet schoon)
Echte blunders kom ik zo effe niet op.
Je bent nooit te oud om te leren....toch?
pi_57785020
1 uur voordat er 30 gasten zouden komen voor mijn housewarming feest, 'nog even snel' bananen bakken voor het eten. Om vervolgens in de haast de pan met een halve liter loeiend hete olie onder de koude kraan te houden. Waarom? Waarom? Waarom? Ik weet het tot op de dag van vandaag niet. Vlaag van verstandsverbijstering denk ik.

Ontploffingen, spuitende, kolkende fonteinen van zonnebloemolie, geruïneerde feestoutfit, brandwonden, hysterie, mijn pas gesausde plafond onder de olie, spekgladde vloeren....Kortom: een en al drama, ik zal jullie de details besparen.
[X] Gechikt
[ ] Ongeschikt
pi_57785404
quote:
Op woensdag 2 april 2008 18:35 schreef Lushy het volgende:
1 uur voordat er 30 gasten zouden komen voor mijn housewarming feest, 'nog even snel' bananen bakken voor het eten. Om vervolgens in de haast de pan met een halve liter loeiend hete olie onder de koude kraan te houden. Waarom? Waarom? Waarom? Ik weet het tot op de dag van vandaag niet. Vlaag van verstandsverbijstering denk ik.

Ontploffingen, spuitende, kolkende fonteinen van zonnebloemolie, geruïneerde feestoutfit, brandwonden, hysterie, mijn pas gesausde plafond onder de olie, spekgladde vloeren....Kortom: een en al drama, ik zal jullie de details besparen.
!

We have a winner!
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_57845114
Mij is dat ook een keer gebeurt, nou niet zo erg dan, toen ik de frietpan net gevuld had met nieuw vet en mijn vriend gooide de zak aardappelkroketjes erin. Aangezien die al eerder open was geweest en weer ingevroren zat er ± een halve liter ijsgruis in die zak en hij kieperde m zo erin!! Vet over het gasfornuis, over de vloer. Veel erger was het niet, maar een grote ellende om alles weer schoon te krijgen.
Je bent nooit te oud om te leren....toch?
pi_57864259
Ik heb een keer een vriendin laten kiezen uit een kookboek wat ze wilde eten, ik verziek een deel van het gerecht en heb d'r vriend moeten bellen of hij onderweg even bij de snackbar wilde stoppen.
Op woensdag 31 januari 2007 19:20 schreef Lord_Vetinari het volgende:
Ik heb veel stomme posts gezien op fora, maar deze zit toch wel in de top 10 (voorzichtig geschat; het kan ook de top 5 zijn). Nou ik sta iig in zijn top 10
pi_57864298
Mijne is dan even heel droog maar tja enkel een TVP-tje is ook zo saai.

Ik wilde een keer gaan koken en hier thuis vinden ze de macaroni carbonara heerlijk. En we hadden nog zo een pakje van "knorr" (of zo een ander merk) liggen in de kast dus ik denk leuk. Ik echt alles zo exact mogelijk volgen en het blijft gewoon in de pan melk+poeder. Het bindt gewoon niet, was dus macaroni met melk en losse poeder zo een beetje die er los indreef.
Ik hoorde echter al van iemand anders dat die dat ook wel eens had gehad en dat er misschien een foutje in de productie zat.
Chinaphones / andere artikelen: www.fok.nl/tag/chinaopfok
Top 5 China producten
pi_57864572
quote:
Op zaterdag 5 april 2008 09:26 schreef sieske het volgende:
Mij is dat ook een keer gebeurt, nou niet zo erg dan, toen ik de frietpan net gevuld had met nieuw vet en mijn vriend gooide de zak aardappelkroketjes erin. Aangezien die al eerder open was geweest en weer ingevroren zat er ± een halve liter ijsgruis in die zak en hij kieperde m zo erin!! Vet over het gasfornuis, over de vloer. Veel erger was het niet, maar een grote ellende om alles weer schoon te krijgen.
Yep, hier ben ik ook schuldig aan. Alleen was het met verse friet en ging het al mis bij het voorbakken (ik had de friet niet goed drooggemaakt en er hing dus nogal wat water aan). Wat een teringbende was dat zeg......Ik ben gaan schoonmaken en mijn man is ondertussen naar de friettent gelopen. Daaaaag verse frietjes, hallo snackbar friet!
Alleen met zelfspot kun je overleven...
  zondag 6 april 2008 @ 13:46:49 #259
165237 Leef
Sunny side up!
pi_57867858
grote schalen vol met gloeiend hete dingen in de koelkast zetten "zodat ze kunnen afkoelen"
(dat was x11 niet trouwens, ik was degene die ze er als de bliksem uithaalde zodat onze ijskast niet kaduuk ging)

[ Bericht 12% gewijzigd door Leef op 06-04-2008 23:03:22 ]
  zondag 6 april 2008 @ 13:54:26 #260
165237 Leef
Sunny side up!
pi_57868006
een vriend van me maakte een keer eten voor 14 mensen waar 2 volle potten mosterd doorgingen.
Mensen probeerden nog tegen mekaar te praten onder het eten maar dat ging met moeite.
  zondag 6 april 2008 @ 16:58:50 #261
165237 Leef
Sunny side up!
pi_57871916
quote:
Op donderdag 10 maart 2005 08:42 schreef Psychotic het volgende:
Ben er ooit op pijnlijke wijze achter gekomen dat peppers geen pepers zijn maar paprika's...
bell peppers zeg je dan meestal
  zondag 6 april 2008 @ 17:07:00 #262
165237 Leef
Sunny side up!
pi_57872075
quote:
Op dinsdag 15 maart 2005 08:30 schreef Kajalevi het volgende:
Ik woone nog op kamers met een vriendin. Was ik lekkere Minestrone soep aan het maken maar het zout moest er nog bij in. Giet ik rechtstreeks vanuit het pak het zout in de soep, je raad het al.........boink.....halve pak zout erin.
Ik heb het vuur uit gezet en ben maar uit eten gegaan en lekker gaan stappen.
Vriendin komt midden in de nacht met vriendje straalbezopen thuis...........ahaaaaaaa lekker soepie.......lekker aan t eten.........hebben er met hun zatte koppen niets van gemerkt........totdat ze de volgende dag wakker werden en vergingen van de dorst en niet een klein beetje ook............
voordeel is dat je kan zeggen dat het van de zoute soep komt.
"Kater? Moi???? Welnee"
  zondag 6 april 2008 @ 17:14:55 #263
165237 Leef
Sunny side up!
pi_57872221
zo... tumtietum.... even een nieuwe dunschiller gehaald bij de supermarkt. Even uitpakken, zonder te kijken, hee verrek, wat ligt daar nou? dat lijkt wel een stuk mensenvlees! O, kolere m'n vinger bloedt helemaal leeg!!! Heb ik dat!

(alles onder het bloed, ik had heel niks door want dat mes was gloednieuw dus vlijmscherp dus ik had niks gevoeld, maar m'n halve vinger -zijkant- had ik afgesneden)

Nou ja halsoverdekop naar het ziekenhuis met een theedoek stijf om m'n vinger en een stuk vlees in m'n mond want dat moet dan.

Ik heb een groot litteken maar voor de rest is het allemaal weer goedgekomen..

[ Bericht 0% gewijzigd door Leef op 07-04-2008 10:04:34 ]
  zondag 6 april 2008 @ 17:32:43 #264
165237 Leef
Sunny side up!
pi_57872536
aan het frunniken zijn met voor het eerst een mooi bladgoud garnituur proberen te maken en dan denken, hee, het is wel warm binnen, kom, ik zet even de ramen tegen elkaar open.
  zondag 6 april 2008 @ 18:08:36 #265
165237 Leef
Sunny side up!
pi_57873207
quote:
Op donderdag 3 januari 2008 19:36 schreef Razztwizzle het volgende:
Okee, bij deze is mijn eerste blunder van 2008 een feit .

Koriander in plaats van peterselie door een lekkere linzensalade gooien .
En ik veracht, haat, gruwel van verse koriander .

Erg slim, ooit ontdekt dat ik het niet lekker vind, toch het plantje bewaard, en dan krijg je dit. Stomkop .
Nu ben ik misselijk, kon ik m'n salade weggooien en heb ik meteen alle koriander uit huis gebannen.

Iemand tips tegen misselijkheid ?
KORIANDER LEREN ETEN MET JE ZIEL
je hebt toch ook ooit bier moeten leren drinken?
It's an acquired taste..

Ik vond het vroeger ook vies en nu heerlijk.
  zondag 6 april 2008 @ 18:16:47 #266
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_57873393
quote:
Op zondag 6 april 2008 18:08 schreef Leef het volgende:

[..]

KORIANDER LEREN ETEN MET JE ZIEL
je hebt toch ook ooit bier moeten leren drinken?
It's an acquired taste..

Ik vond het vroeger ook vies en nu heerlijk.
Ik gruwel van koriander, elk spoortje koriander en het hele gerecht hoef ik niet meer. Is helaas geen kwestie van doorzetten en leren eten bij mij.
Heb het eens opgezocht waarom het nou zo extreem ranzig is voor de één en zo heerlijk voor een ander en kwam erachter dat een bepaald percentage van de (met name) Noord Europeanen door genetische oorzaak een bepaald enzym niet aanmaakt waardoor koriander als gruwelijk wordt ervaren.

Korander, voor mij "the herb from hell"
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  zondag 6 april 2008 @ 18:25:45 #267
165237 Leef
Sunny side up!
pi_57873561
quote:
[b]Op woensdag 2 april 2008 18:35
Ontploffingen, spuitende, kolkende fonteinen van zonnebloemolie, geruïneerde feestoutfit, brandwonden, hysterie, mijn pas gesausde plafond onder de olie, spekgladde vloeren....Kortom: een en al drama, ik zal jullie de details besparen.
don't.. please
  zondag 6 april 2008 @ 18:35:23 #268
165237 Leef
Sunny side up!
pi_57873739
quote:
Op zondag 6 april 2008 18:16 schreef BBQ-kip het volgende:
Korander, voor mij "the herb from hell"
ja.. m'n neus..
je kan het ook willen leren eten. Bier heeft me een jaar gekost, koriander een paar jaar. Enzymen en proteinen het zal wel, je kunt het ook gewoon proberen, of proberen te proberen.

Ja het is een rare en sterke en uitgesproken smaak maar geloof me, het kan ook heel lekker zijn.

Genetische oorzaak, jaja mammaloe
pi_57873754
Vorige week zondag. Toen dacht ik eens lekker te gaan kokkerellen. Pasta met zeevruchten/asperge saus.

Ik had anchovis filet gehaald, die in de vijzel fijngemalen, samen met wat knoflook. Vers citroensap erdoorheen, wat gemalen peper.... en dat door een beker creme fraiche. Superlekker. Groene asperges in stukjes gesneden, uitje fruiten, asperges erdoorheen, lekker de zeevruchten hierin aanbakken. Daarna de creme fraiche saus erdoorheen, en ondertussen de verse pasta koken.

Alles was bijna klaar, het water liep me uit de bek. Alleen de pasta nog even afgieten.

Ik pak de pan net aan het verkeerde punt vast, en brand mijn klauwen. Ik laat de pan pleuren, finaal over mijn heerlijk geurende saus. Al het kookwater over het fornuis. De saus naar de tering. De pasta naar de tering. Heel mijn lekkere maaltijd naar de tering. Zeevruchten overal verspreid. Teringzooi alom. Ik kon *alles* weggooien.

En het was zondagavond, niks meer te krijgen. Ik had alleen nog wat afbak kaas/uienbroodjes om mjn honger mee te stillen. En ik voelde me te kut om de bezorgchinees te bellen.

Gelukkig had ik nog genoeg whiskey. Wat een pleurisavond.
  zondag 6 april 2008 @ 18:40:23 #270
125126 Mr-Coffee
pissing people off since 1980
pi_57873829
Ik en een maat van me een keer pizza gehaald, maar we wisten niet hoe de oven werkte.
Maar die maat zei zo van: ja sommige pizza,s kan je ook in de tron gooien.
Dus ik die pizza in de magnetron gestouwd, knop omgebonkt en nuken die handel.
Pizza was dus helemaal krom gaan trekken, zo hard als een baksteen en een beetje zwart geblakerd.
We zijn toen maar naar de plaatselijke snackbarharses gegaan om een paar hamburgers te scoren.
Set Sail, For Fail.
JA NOU EN,IS GOED VOOR JE!!
  zondag 6 april 2008 @ 18:42:45 #271
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_57873877
quote:
Op zondag 6 april 2008 18:35 schreef Leef het volgende:

[..]

ja.. m'n neus..
je kan het ook willen leren eten. Bier heeft me een jaar gekost, koriander een paar jaar. Enzymen en proteinen het zal wel, je kunt het ook gewoon proberen, of proberen te proberen.

Ja het is een rare en sterke en uitgesproken smaak maar geloof me, het kan ook heel lekker zijn.

Genetische oorzaak, jaja mammaloe
Het smaakt voor mij alsof er veel groene zeep overheen gemikt is, ook als er maar 3 blaadjes koriander doorheen zit.
Tonijn vind ik niet te kanen, maar kan ik uit beleefdheid wel eten.
Bier hetzelfde.
Maar koriander krijg ik echt niet weg, proberen of niet.
Ik had het overigens niet over proteïnen, die zitten voor zover ik weet ook helemaal niet in koriander...

Ik ontwijk het dus en als het toch in mijn eten zit laat ik dat eten lekker staan, ongeacht wat jij er van vindt, want dat kan me eigenlijk geen reet schelen
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  zondag 6 april 2008 @ 18:45:36 #272
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_57873944
quote:
Op zondag 6 april 2008 18:40 schreef Mr-Coffee het volgende:
de plaatselijke snackbarharses
Ome Henk
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_57874075
Goed topic

De enige blunder die nu zo in me opkomt is dat ik tijdens het wokken wel eens de vissaus gegrepen heb in plaats van de woksaus. Dat was geen succes

Verder kan ik zo eigenlijk niks bedenken.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_57874102
quote:
Op zondag 6 april 2008 18:42 schreef BBQ-kip het volgende:

[..]

Het smaakt voor mij alsof er veel groene zeep overheen gemikt is, ook als er maar 3 blaadjes koriander doorheen zit.
Tonijn vind ik niet te kanen, maar kan ik uit beleefdheid wel eten.
Bier hetzelfde.
Maar koriander krijg ik echt niet weg, proberen of niet.
Ik had het overigens niet over proteïnen, die zitten voor zover ik weet ook helemaal niet in koriander...

Ik ontwijk het dus en als het toch in mijn eten zit laat ik dat eten lekker staan, ongeacht wat jij er van vindt, want dat kan me eigenlijk geen reet schelen
I second that.

Na mijn hele avontuur in m'n post ergens hierboven heb ik het nog een paar keer geprobeerd, maar ik moet gewoon meteen kokhalzen bij het minste spoortje koriander.

Bier, wijn, koffie, aspergers, witlof, blauwe kaas - allemaal dingen die ik heb leren eten en drinken.
Maar koriander, neh, het is me de kots niet waard .

Ik houd het wel bij de vermalenkorianderzaadjesvariant .
pi_57874207
Ik ken inderdaad mensen die normaal echt niet moeilijk zijn met eten maar bij het aantreffen van een beetje koriander in het eten echt in een stuip schieten omdat ze dat echt met geen mogelijkheid wegkrijgen. Dat zit niet tussen de oren - zelfs als je een miniem flintertje volkomen onzichtbaar in het eten verwerkt merken ze het en gaan ze bijna over hun nek. Onbegrijpelijk voor mij, ik vind het heerlijk, maar blijkbaar geen aanstellerij.
  zondag 6 april 2008 @ 19:03:14 #276
165237 Leef
Sunny side up!
pi_57874308
quote:
Op zondag 6 april 2008 18:42 schreef BBQ-kip het volgende:
Ik ontwijk het dus en als het toch in mijn eten zit laat ik dat eten lekker staan, ongeacht wat jij er van vindt, want dat kan me eigenlijk geen reet schelen
ja joh.. probeer het nog is
  zondag 6 april 2008 @ 20:14:19 #277
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_57875742
quote:
Op zondag 6 april 2008 18:58 schreef Farenji het volgende:
Ik ken inderdaad mensen die normaal echt niet moeilijk zijn met eten maar bij het aantreffen van een beetje koriander in het eten echt in een stuip schieten omdat ze dat echt met geen mogelijkheid wegkrijgen. Dat zit niet tussen de oren - zelfs als je een miniem flintertje volkomen onzichtbaar in het eten verwerkt merken ze het en gaan ze bijna over hun nek. Onbegrijpelijk voor mij, ik vind het heerlijk, maar blijkbaar geen aanstellerij.
Mijn vriend (korianderverslaafd) heeft het weleens geprobeerd bij me met hele kleine hoeveelheden door het eten en dan niets zeggen.
Dat werd voor hem dus een pak slaag en voor mij een boterham met gebakken ei
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  zondag 6 april 2008 @ 20:21:56 #278
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_57875894
quote:
Op zondag 6 april 2008 18:58 schreef Farenji het volgende:
Ik ken inderdaad mensen die normaal echt niet moeilijk zijn met eten maar bij het aantreffen van een beetje koriander in het eten echt in een stuip schieten omdat ze dat echt met geen mogelijkheid wegkrijgen. Dat zit niet tussen de oren - zelfs als je een miniem flintertje volkomen onzichtbaar in het eten verwerkt merken ze het en gaan ze bijna over hun nek. Onbegrijpelijk voor mij, ik vind het heerlijk, maar blijkbaar geen aanstellerij.
Ik heb dat met sla en een maat van me heeft dat met komkommer.

Mensen beweren dat sla en komkommer geen smaak heeft ofzo. Maar dat is natuurlijk dikke onzin.
Als je iets heeel erg vies vindt, dan is de smaak heel sterk. Dat heeft niets met aanstellerij te maken.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  zondag 6 april 2008 @ 22:58:04 #279
165237 Leef
Sunny side up!
pi_57879542
quote:
Op zondag 6 april 2008 18:53 schreef Razztwizzle het volgende:
, aspergers,
gast, dat is een ziekte
pi_57881111
quote:
Op zondag 6 april 2008 20:21 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Ik heb dat met sla en een maat van me heeft dat met komkommer.

Mensen beweren dat sla en komkommer geen smaak heeft ofzo. Maar dat is natuurlijk dikke onzin.
Als je iets heeel erg vies vindt, dan is de smaak heel sterk. Dat heeft niets met aanstellerij te maken.
Eindelijk iemand die ook niet tegen sla kan! Ik kan het écht niet hebben, en ik baal er ontzettend van. Al heeft er een klein blaadje op een broodje gezeten en het is er al af gehaald, ik ga zowat over mijn nek als ik het proef... En ik proef het echt bij ieder klein stukje. Veel mensen vinden het aanstellerij "want het heeft geen smaak"

Zeer irritant, ik wou dat ik eens lekker een maaltijdsalade kon pakken als avondeten!
The rock candy's melted, only diamonds now remain
pi_57881563
quote:
Op maandag 7 april 2008 00:20 schreef LastRequest het volgende:

[..]

Eindelijk iemand die ook niet tegen sla kan! Ik kan het écht niet hebben, en ik baal er ontzettend van. Al heeft er een klein blaadje op een broodje gezeten en het is er al af gehaald, ik ga zowat over mijn nek als ik het proef... En ik proef het echt bij ieder klein stukje. Veel mensen vinden het aanstellerij "want het heeft geen smaak"

Zeer irritant, ik wou dat ik eens lekker een maaltijdsalade kon pakken als avondeten!
ik las ergens op internet dat de verpakte gesneden sla gewassen wordt met bleek......... om het langer houdbaaar te houden
De Puta Madre
pi_57881672
Hè nee, er staat toch altijd in ijswater gewassen ?
  maandag 7 april 2008 @ 01:13:27 #283
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_57881756
quote:
Op maandag 7 april 2008 00:20 schreef LastRequest het volgende:

[..]

Eindelijk iemand die ook niet tegen sla kan! Ik kan het écht niet hebben, en ik baal er ontzettend van. Al heeft er een klein blaadje op een broodje gezeten en het is er al af gehaald, ik ga zowat over mijn nek als ik het proef... En ik proef het echt bij ieder klein stukje. Veel mensen vinden het aanstellerij "want het heeft geen smaak"

Zeer irritant, ik wou dat ik eens lekker een maaltijdsalade kon pakken als avondeten!
Een partner in crime

Ik zeg tegenwoordig altijd dat ik er allergisch voor ben. Dat werkt beter.
Ik zou ook wel eens graag een salade willen kunnen eten want dat is gewoon zoveel makkelijker, maarja, een hoofdbestanddeel is nu eenmaal sla

Het erger vind ik nog wel dat ik een shoarma bestel en ik dan letterlijk zeg: "Zonder sla. Zonder sla hè? Ik ben allergisch voor sla", en vervolgens krijg ik een shoarma met een kleffe bende warme sla erop

En het allerergste vind ik dan dan ze het mee terugnemen en ik het in de gaten hou en zie dat die knakker gewoon die sla eraf plukt en dat ze het vrolijk terugbrengen met "Zo, kijk eens, zonder sla "
De warme slasappen drijven over mijn shoarma en de inmiddels bruine slierten sla zitten er gewoon nog tussendoor
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_57881802
quote:
Op maandag 7 april 2008 01:06 schreef Bluezz het volgende:
Hè nee, er staat toch altijd in ijswater gewassen ?
om het houdbaar te maken. 14 dagen na de oogst. deze sla kocht ik toch al nooit, maar dit is een reden om die zooi nooit te kopen.
De Puta Madre
pi_57881863
Maar hebben jullie dat dan met alle soorten sla of alleen huis-tuin-en-keukensla?
Frisee, veldsla, rucola, eikenbladsla, er zit echt heel veel verschil in.

Voor een maaltijdsalade kan je overigens ook andijvie, spinazie en/of kool gebruiken , net zo makkelijk maar wel een andere smaak. Men neme een gegrild kipfiletje, spinazie, kerstomaatjes, feta, lekkere dressing en wat pijnboompitjes erover en klaar is je salade.
There is no love sincerer than the love of food.
  maandag 7 april 2008 @ 01:35:01 #286
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_57881937
quote:
Op maandag 7 april 2008 01:26 schreef MinderMutsig het volgende:
Maar hebben jullie dat dan met alle soorten sla of alleen huis-tuin-en-keukensla?
Frisee, veldsla, rucola, eikenbladsla, er zit echt heel veel verschil in.
Alle sla. Voor de liefhebber zit er veel verschil in, voor de hater niet.
Lust je bier?

Sommige mensen lusten geen bier en proeven het verschil niet tussen A en B.
Als ik dan zeg: probeer deze eens, die is heel anders, dan zal die andere persoon nog steeds niet denken: oh, die is wel lekker.

De algemene smaak van bier staat die persoon niet aan.

Hetzelfde geld voor mij met whisk(e)y. Die smaken voor mij allemaal hetzelfde: vies. Maar een whisk(ey)drinker zal zeker het verschil proeven.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_57881996
Haha dat zijn voor mij inderdaad de twee dingen die ik niet lust: sla en bier.
Ik moet zeggen dat ik een klein stukje rucola nog wel kan hebben, met veel tomaat/mozzarella/balsamico enzo, maar er is geen andere slasoort die ik wegkrijg.

En Nembrionic hoe herkenbaar
Bij een broodje kebab haha.. ik zeg het inderdaad altijd 3x en blijf er bij staan, dan lukt het meestal wel :p
Vrienden zeggen ook vaak "ooh haal je de sla er toch gewoon af?" maar inderdaad, die vieze gore warme slasappen
The rock candy's melted, only diamonds now remain
pi_57882023
quote:
Op maandag 7 april 2008 01:35 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Alle sla. Voor de liefhebber zit er veel verschil in, voor de hater niet.
Ik probeer me voor te stellen welk smaakje van de sla het dan precies is dat je niet lekker vind. Volgens mij ben ik erachter maar omschrijven kan ik het niet echt. Een beetje... metalig?
quote:
Hetzelfde geld voor mij met whisk(e)y. Die smaken voor mij allemaal hetzelfde: vies. Maar een whisk(ey)drinker zal zeker het verschil proeven.
There is no love sincerer than the love of food.
  maandag 7 april 2008 @ 01:48:03 #289
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_57882025
Hier ook herkenbaar, ik lust geen sla, tomaat (wel in een saus, maar niet rauw), komkommer, augurk en champignons..
Bij de Mac en de Burger King vraag ik ook altijd of ze m'n burger zonder augurk kunnen maken, maar dan wordt ook gewoon vaak de augurk eraf gepakt ipv. dat je een verse krijgt.
En bij de bezorgturk komt het ook regelmatig voor dat ze er wel gewoon champignons en sla bij doen, ondanks dat het op het bonnetje staat.
pi_57882050
quote:
Op maandag 7 april 2008 01:48 schreef SiGNe het volgende:
Bij de Mac en de Burger King vraag ik ook altijd of ze m'n burger zonder augurk kunnen maken, maar dan wordt ook gewoon vaak de augurk eraf gepakt ipv. dat je een verse krijgt.
Ik ben ook geen fan van (warme) augurk maar dat heb ik dus nog nooit meegemaakt. Ik krijg altijd een verse, speciaal voor mij gemaakte burger. Bijkomend voordeel is dat hij dan ook goed warm is i.t.t. die broodjes die al een tijdje onder de warme lamp liggen.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_57882087
Maar euh, blunders dus...

Ik heb wel eens een hartige taart gemaakt, die nam ik mee naar de tafel om hem te serveren en toen donderde de bodem uit de springvorm. Taart op de vloer, honden die lekker gegeten hebben en hongerige gasten die uiteindelijk het menu van de lokale shoarmaboer voor hun neus kregen.
Maar eigenlijk is dat een ongelukje en niet echt een culinaire blunder.
There is no love sincerer than the love of food.
  maandag 7 april 2008 @ 09:41:34 #292
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_57883815
quote:
Op maandag 7 april 2008 00:55 schreef Killer_Mom het volgende:

[..]

ik las ergens op internet dat de verpakte gesneden sla gewassen wordt met bleek......... om het langer houdbaaar te houden
Tuurlijk
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  maandag 7 april 2008 @ 11:18:46 #293
19226 Lotjeb
Hop hop!
pi_57885439
Boerenkool op het vuur zetten zonder water

De stank
Falling feels like flying
Until you hit the ground...
Last.fm Twitter
pi_57885560
quote:
Op maandag 7 april 2008 09:41 schreef Curiosity het volgende:

[..]

Tuurlijk
Me zus klaagt altijd aan tafel dat ze de sla niet wilt omdat ze het naar bleek vindt proeven
Chinaphones / andere artikelen: www.fok.nl/tag/chinaopfok
Top 5 China producten
pi_57887529
Mooi topic

Zelf ging ik laatst iets met rijst eten. rijst is makkelijk toch? nou bij mij deze keer niet
Ik had het half droog laten koken, en toen ik het wou afgieten, toen kwam er dus geen water meer uit. maar de rest was zelf wel super nat, wat ik ook probeerde, het water bleef erin. uiteindelijk had ik dus verneukte waterige smerige paprijst, terwijl de redcurrysaus eroverheen wel super lekker was.
pi_57887997
Ahum, wilde laatst lekker wokken.
Gooi ik van die (wat ik dacht) wokolie in de wok.
Beetje warmen en vlees erin.

Bleek het Woksaus te zijn, had ik vieze gekarameliseerde kipfilet

Stinken!
pi_57890001
Toenmalige vriendje komt langs. Nietzz gaat lekker koken. Alles staat te pruttelen, bijna klaar, alleen nog even de oven aan en t brood erin. Even paar seconden gas laten lopen, anders gaat ie niet aan. Ik dacht, ik gooi in die paar seconden dat t gas loopt ff wat in de prullenbak. Ik doe de oven open, en steek de aansteker aan. En zie een steekvlam die de hele oven vult rechtstreeks richting mijn gezicht gaan.

Resultaat: half weggebrande wenkbrauwen, mijn zojuist geknipte pony nog iets korter, gemilimeterde wimpers, twee zere plekken op mijn gezicht en ik die de deur met een natte lap in mijn gezicht en druipende haartjes voor vriendlief opendoe. En een halve hartverlamming.

Het eten was overigens wel erg lekker, dat dan weer wel

Enne, de ovenschotel heel voorzichtig dragen omdat je denkt help ik laat hem misschien wel vallen, en opgelucht op de onderzetter zetten. Half. Waardoor hij ervanaf dondert. Ovenschotel over de grond!

Hmmmm ik heb volgens mij best veel blunders als ik over na ga denken
pi_57890393
Oh, nog 1, toen ik heel klein was: wij hadden thuis een eierkoker. Voor pasen moesten we allemaal hapjes maken en meenemen naar school. Ik ging haantjes maken van gekookte eitjes. Ik realiseerde me op zich wel dat ik die eitjes best in de eierkoker kon koken, maar om te zorgen dat ze precies goed waren, besloot ik toch maar de pan te nemen en ze exact de aangegeven tijd te koken.

Wist ik veel dat die aangegeven tijd is vanaf het moment dat het water kookt, en niet ingaat op het moment dat je koud water met 3 eieren op het vuur pleurt...
pi_57891052
Jij bent echt het topputn
pi_57891097
quote:
Op maandag 7 januari 2008 16:53 schreef Palomar het volgende:
Ik ben er onlangs ook achter gekomen dat je geen pindakaas op een warm broodje moet doen dat net uit de oven komt...........
Ik ben er nog niet zo lang geleden achter gekomen dat ik dat dus juist best wel lekker vind
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')