Ik heb het eens voor elkaar gekregen om tijdens het snijden van een berg pepers naar de WC te gaan voor een plasje. Ik had mijn handen (dacht ik) goed gewassen van te voren (ja, ook achteraf) maar toen ik pipi beetpakte om te richten was dat een pijnlijke ervaring... Heeft nog een uurtje gebrand, daarna was het zonder schade over.quote:Op vrijdag 11 maart 2005 22:55 schreef Zelva het volgende:
Ik had eens een keer het briljante idee om een of andere Mexicaanse schotel uit zo'n potje of pakje nu eens echt goed heet te maken. Uit de supermarkt een hele zooi rawitt-pepertjes en madame jeanettes meegenomen.
De lol begon al toen ik tijdens het snijden eens een keertje met mijn hand in mijn ogen wreef. Ongeveer na een uur was ik weer enigszins in staat verder te koken.
Eindelijk was het moment daar dat ik mijn fantastische Mexicaanse gerecht kon uit proberen... Gelukkig had ik nog wat afbakbroodjes in huis.
Eerste twee keer slagroom ipv boter lezen...quote:Op dinsdag 15 maart 2005 08:19 schreef knuppelhout het volgende:
huh? die begrijp ik niet helemaal euc-
Volgende keer handschoentjes dragen....quote:Op zaterdag 12 maart 2005 19:52 schreef NT-T.BartMan het volgende:
Ik heb het eens voor elkaar gekregen om tijdens het snijden van een berg pepers naar de WC te gaan voor een plasje. Ik had mijn handen (dacht ik) goed gewassen van te voren (ja, ook achteraf) maar toen ik pipi beetpakte om te richten was dat een pijnlijke ervaring... Heeft nog een uurtje gebrand, daarna was het zonder schade over.
Volgende keer let ik beter op...
kennisquote:Op zaterdag 12 maart 2005 20:04 schreef krakkemieke het volgende:
Zoveelste peper-blunder: kennis zou even gaan vrijen met vriendin, na het snijden van pepers.......
Er was iets dat de hete rommel niet oplost in water toch?
PS: Capsacaine (Wat het hete veroorzaakt) lost niet op in water, wel in vet.
Pijnlijke herinneringen komen boven...quote:Op dinsdag 15 maart 2005 16:59 schreef MaLo het volgende:
Een pizza uit de oven op je bordje pleuren, en meteen ff zonder handschoenen het ovenrekje bij de afwas willen zetten. Het was een prachtig litteken.
Meer werk-gerelateerd dan culi-gerelateerd: ik heb ooit eens een heel vervelend ongelukje gehad met nitreuze damp (die bruine wolken die onder sommige omstandigheden van salpeterzuur kunnen afkomen). Ik heb toen nog even een carriere in het 'gore' segment van de 'horror' industrie overwogen. 't vel lag over behoorlijke stukken van mijn handen af, net of ik biefstukken aan het einde van mijn armen had zitten waar normaal duimen en wijsvingers horen... Ook dit is wonderbaarlijk goed genezen!quote:Op vrijdag 18 maart 2005 23:39 schreef karper het volgende:
ik post me handen maar niet.
zien er uit als die man uit amsterdammed
Auw...quote:Op vrijdag 18 maart 2005 23:44 schreef NT-T.BartMan het volgende:
[..]
Meer werk-gerelateerd dan culi-gerelateerd: ik heb ooit eens een heel vervelend ongelukje gehad met nitreuze damp (die bruine wolken die onder sommige omstandigheden van salpeterzuur kunnen afkomen). Ik heb toen nog even een carriere in het 'gore' segment van de 'horror' industrie overwogen. 't vel lag over behoorlijke stukken van mijn handen af, net of ik biefstukken aan het einde van mijn armen had zitten waar normaal duimen en wijsvingers horen... Ook dit is wonderbaarlijk goed genezen!
zowiezo geluk dat het de fik niet is ingegaan..quote:Op zaterdag 19 maart 2005 01:16 schreef Roache_ het volgende:
Zin hebben in friet samen met je buurmeisje en een paar flessen olijfolie leeggieten in een pan, verwarmen tot dodelijke hitte, drie grofgesneden ongeschilde piepers erin gooien (met gevaar voor eigen leven) , een halfuur gaan nintendo-en en daarna de piepers afgieten in een plastic vergiet boven de gootsteen.....
Zowiezo heel erg geluk dat er niks is mis gegaan... (afgezien van een vergiet die er niet meer is, en mislukte frites...quote:Op zaterdag 19 maart 2005 02:10 schreef Euc- het volgende:
[..]
zowiezo geluk dat het de fik niet is ingegaan..
hahahaha dit is echt hilarischquote:Op vrijdag 18 maart 2005 20:59 schreef moussy het volgende:
Ik heb er weer 1 een héle verse!!
Ik hang aan de foon met mijn vechtgenoot over wat voor een saus hij mee moet nemen, zie ik in eens rook in de keuken terwijl de magnetron aan staat. Dus ik gil nog dat ie op moet schieten want ik moet de magnetron naar buiten flikkeren, daar kwam het vandaan!! Ik veeg alle troep van de magnetron, flikker het op de grond en zie dat het water kookt in de waterkokerdie ik per ongeluk aan gedrukt heb
Ken een restaurant waar men de afzuiginstallatie niet erg goed schoon hield, en lekker gingen flamberen onder de afzuigkap.quote:Op zondag 20 maart 2005 19:13 schreef Oblivion het volgende:
oh en als je aan het vlamberen bent, je afzuigkap uitzetten...![]()
Laatst, was niet eens de bedoeling...![]()
In 1 seconde had ik de afzuiger af staan, mede dankzijn de info die ik heb verkregen hier bij CUL..![]()
Goed he?![]()
Ik heb ooit zo'n voorlichtingsfilmpje gezien van de brandweer, waarin een kopje water in een brandende frituurpan werd gegooid. Het kopje zat aan een stok van een meter of twee vast, niet geheel onverstandig.quote:Op zondag 20 maart 2005 19:11 schreef Pietverdriet het volgende:
FF voor alle Duidelijkheid
NOOIT EEN BRANDENDE FRITUURPAN MET WATER PROBEREN TE BLUSSEN
Had mijn man dat filmpje ooit maar gezien..... voor onze keuken is het echter al te laatquote:Op zondag 20 maart 2005 19:55 schreef Berkery het volgende:
[..]
Ik heb ooit zo'n voorlichtingsfilmpje gezien van de brandweer, waarin een kopje water in een brandende frituurpan werd gegooid. Het kopje zat aan een stok van een meter of twee vast, niet geheel onverstandig.
Jemig, dat is wel heel ergquote:Op zondag 20 maart 2005 22:16 schreef Kajalevi het volgende:
[..]
Had mijn man dat filmpje ooit maar gezien..... voor onze keuken is het echter al te laat![]()
quote:Op zondag 20 maart 2005 19:18 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ken een restaurant waar men de afzuiginstallatie niet erg goed schoon hield, en lekker gingen flamberen onder de afzuigkap.
Vlam in de pijp en weg was het weer.
Men werkte lekker verder in de keuken, toen de chef vroeg waar die herrie vandaan kwam.
Ze hadden een schoorsteenbrand in de afzuiginstallatie, van buiten spoten de vlam meters hoog uit de pijp.
Het lawaai deed denken aan een straalmotor en het restaurant brande tot de bodem af.
quote:Op donderdag 19 januari 2006 19:07 schreef SCH het volgende:
Van een vriend tijdens het studeren:
Hartige spinazietaart maken. Na drie kwartier in de oven haalt hij hem eruit en begint te mopperen dat hij nog lang niet gaar is. Ik meekijken en zie tot mijn grote verbijstering dat er 2 hele eieren in de schaal indrijven.
"Er moesten 2 eieren bij volgens het recept", zegt hij doodleuk en is boos als ik bijna niet meer bijkom
Nee echt waar - ik zweer het je - ik heb het verhaal al honderd keer verteld en nog altijd krijg ik tranen in de ogen van de herinnering.quote:Op donderdag 19 januari 2006 19:09 schreef LostFormat het volgende:
Met schil en al?Zo niet, alsnog:
Lang geleden had ik als dessert een geflambeerd iets. Ober verhitte de drank (weet niet meer wat) in een pannetje, stak het aan en goot mis... Tafel in de hens...quote:Op zondag 20 maart 2005 19:18 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ken een restaurant waar men de afzuiginstallatie niet erg goed schoon hield, en lekker gingen flamberen onder de afzuigkap.
Vlam in de pijp en weg was het weer.
Men werkte lekker verder in de keuken, toen de chef vroeg waar die herrie vandaan kwam.
Ze hadden een schoorsteenbrand in de afzuiginstallatie, van buiten spoten de vlam meters hoog uit de pijp.
Het lawaai deed denken aan een straalmotor en het restaurant brande tot de bodem af.
Dat is nou typisch iets wat ik nog een keer wil proberenquote:
Op onze trek door Nepal was er een hele fanatieke kok mee (een Nepalese kok dus) die elke middag na de wandeling een hartige snack serveerde. Een van de dagen kwam er een hoop Nepalees gevloek uit de keuken-tent, gevolgd door een gigantisch POPOPOPOPOPOPOPOPOPOPOPOP en een fontein van popcorn die naar buiten vloog. Die middag hadde we kroepoek als snack...quote:Op donderdag 19 januari 2006 21:40 schreef Martijn_77 het volgende:
Is niet echt een blunder van mij maar van mijn broertje. Ik was bezig popcorn aan het maken in een pan op het vuur hij komt binnen en wil kijken waar ik mee bezig ben en trek zo de deksel van de pan.
De popcorn vloog echt door de hele keuken![]()
De waterrekening viel dat kwartaal érg hoog uit?quote:Op vrijdag 20 januari 2006 00:29 schreef rashudo het volgende:
Deciliters en centiliters verwisselen en dan eindigen met troebele olie in plaats van mayonaise.
Zelf een pizza willen maken en eindigen met een bloederige (ketchup) vleestoren.
Soep maken van spaanse pepers. Toen was ik nog heel jong..
Waarom post je danquote:Op vrijdag 20 januari 2006 00:41 schreef golfer het volgende:
Leuk topic en ik peins me rot, maar kan me geen echt culinaire blunders van mijzelf herinneren.
Soms moet je iets, i.p.v. een tvp posten.quote:
quote:Kruisje aan de bovenkant
Dat zijn dus van die kut geintjes, voor net nieuwe stagaires, zo hebben we ooit iemand een uur laten zoeken naar de gele paprikapoeder, hebben we iemand de HELE stad doorgestuurd op zoek naar de uitgeleende doperwtenvuller (alle restaurants in de stad kennen dat spelletje en spelen het allemaal mee, zo gaat de betreffende persoon van het ene restaurant naar het andere), en de topper was nog de dodo die 2 levende kreeften in de stromende regen heeft uitgelaten (stikdonker, zeikregen), toen kwam de maitre/eigenaar aangereden in zijn auto, die werd helemaal witheet, rende op de knul af en gaf die 2 kreeften een schop zodat ze aan de andere kant van de tuin lagen, die dodo wist niet was hij meemaakte, en zat net niet jankend bij te komen in de keuken
hmm, komt me een beetje te bekend voorquote:Op vrijdag 20 januari 2006 00:48 schreef Euc- het volgende:
Net in Piet zijn topic gepost, maar hoort ook wel een beetje hier thuis, gelukkig niet van mezelf
Het ging over een kruisje aan de bovenkant van spruitjes
[..]
Ja..maar volgens het woudlopershandboek krijg je dan van de B.A.R.O.E.G. je V.L.A.F.L.I.P. penning nietquote:Op vrijdag 20 januari 2006 01:41 schreef Jordy-B het volgende:
Da's geen blunder, golfer...
Da's gewoon vindingrijk en schattig, enzo...
die paarse is een auberginequote:Op woensdag 25 januari 2006 11:02 schreef amarena het volgende: Die paarse is toch courgettee...offe was het nu andersom. Inmiddels weet ik het nog steeds niet.....![]()
naja, het kan altijd mis gaan... Zo ook met rijst als je even geen vergiet bij je hebt. Deksel worrdt opeens best wel warm en bam, weg rijst...quote:Op woensdag 25 januari 2006 11:51 schreef SouthernSun het volgende:
[..]
die paarse is een auberginecourgette lijkt nog een beetje op een komkommer.
en dat je moeder geen spaghetti kan afgieten in de pan zeg. dat lukt mij zelfs nog![]()
Mijn pa haalt die twee altijd door elkaar. Qua naam dan. Grappig.quote:Op donderdag 26 januari 2006 01:52 schreef krakkemieke het volgende:
Met een kerstdiner van jaren geleden: Wat ruikt die nootmuskaat vreemd op de kip?
Was dus kaneel, maar het viel mee, aangezien er vruchten bij de kip hoorden.....![]()
Herkenbaarquote:Op donderdag 26 januari 2006 13:14 schreef Tasje het volgende:
Ik had pas mijn nieuwe combi-magnetron, dus ik helemaal fanatiek en kocht een grote ovenschaal om een ovenschotel in te maken. Alles voorbereid, en helemaal netjes alles in de ovenschaal geladen. Wil ik hem erin zetten, past ie er niet in!![]()
Dus toen heb ik het allemaal maar in 2 schaaltjes waarvan ik dacht dat het wel in de oven kon geladen... Maar toen zat alles dus door elkaar![]()
whehehe... Heb ik wel eens met de laatste frieten uit een zak gedaan die al een paar keer de vriezer in-en-uit geweest was...quote:Op donderdag 26 januari 2006 13:41 schreef arithaterhorst het volgende:
De laatste bitterballen in de pan doen door de zak waar ze in zaten boven de pan om te draaien![]()
Het leek zo handig![]()
quote:Op donderdag 26 januari 2006 13:41 schreef arithaterhorst het volgende:
De laatste bitterballen in de pan doen door de zak waar ze in zaten boven de pan om te draaien![]()
Het leek zo handig![]()
Wat is daar mis mee dan? Het borrelt alleen wat meer dan normaal door het ijs, maar echt spectaculair wil ik het niet noemenquote:Op donderdag 26 januari 2006 13:41 schreef arithaterhorst het volgende:
De laatste bitterballen in de pan doen door de zak waar ze in zaten boven de pan om te draaien![]()
Het leek zo handig![]()
Als ze er in plonzen, in het de hete frituurpan, dan wil het nog wel eens spetterenquote:Op donderdag 26 januari 2006 17:26 schreef Palomar het volgende:
[..]
Wat is daar mis mee dan? Het borrelt alleen wat meer dan normaal door het ijs, maar echt spectaculair wil ik het niet noemen
Al dat losse bitterbalgruis is niet echt bevoordelijke voor je frituurvet...quote:Op donderdag 26 januari 2006 17:26 schreef Palomar het volgende:
[..]
Wat is daar mis mee dan? Het borrelt alleen wat meer dan normaal door het ijs, maar echt spectaculair wil ik het niet noemen
Dat was inderdaad het punt....quote:Op donderdag 26 januari 2006 18:11 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Al dat losse bitterbalgruis is niet echt bevoordelijke voor je frituurvet...
Een glas bier.quote:Op donderdag 3 januari 2008 19:36 schreef Razztwizzle het volgende:
Okee, bij deze is mijn eerste blunder van 2008 een feit.
Koriander in plaats van peterselie door een lekkere linzensalade gooien.
En ik veracht, haat, gruwel van verse koriander.
Erg slim, ooit ontdekt dat ik het niet lekker vind, toch het plantje bewaard, en dan krijg je dit. Stomkop.
Nu ben ik misselijk, kon ik m'n salade weggooien en heb ik meteen alle koriander uit huis gebannen.
Iemand tips tegen misselijkheid?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |