Kanjer | dinsdag 25 maart 2003 @ 19:46 |
Ik maak het altijd zelf en wel als volgt: Men neme, Een steelpannetje en doe daarin wat melk, dan pindakaas en roeren maar tot het een geheel wordt. Voeg toe, sambal, Ketchap, knoflookpoeder, en mengen maar weer. Is ie te dik, melk erbij, te dun , pindakaas erbij, tot ie goed is . dan de finising touch, een flinke gooi bruine basterdsuiker, naar believen . Et Voila, klaar, en heerlijk, je kunt zelf de smaak bepalen door ingredienten in meer of mindere mate erin te doen . En jij? | |
Lexie | dinsdag 25 maart 2003 @ 19:47 |
Ik heb net chicken tonight saté op ![]() | |
Furby | dinsdag 25 maart 2003 @ 19:47 |
quote:Ik niet. | |
berserker10 | dinsdag 25 maart 2003 @ 19:48 |
Of een beetje wijcko met water en sambal | |
Yinyang | dinsdag 25 maart 2003 @ 19:48 |
pakje, water erbij, op vuur zetten, roeren, klaar | |
Kanjer | dinsdag 25 maart 2003 @ 19:48 |
quote:Oh.... Jammer ![]() | |
SirPeter | dinsdag 25 maart 2003 @ 19:49 |
quote:Yep, zo die je dat. | |
E- | dinsdag 25 maart 2003 @ 19:52 |
quote:Ik denk dat die van Kanjer lekkerder is! Want die kan je geheel naar eigen smaak maken.. | |
Kaaltie | dinsdag 25 maart 2003 @ 19:53 |
quote:Bijna perfect... ik mis alleen nog een gefruit uitje erdoor.... heel fijn gesneden uiteraard... | |
Vuur | dinsdag 25 maart 2003 @ 19:54 |
Potje calve. water erbij. Flink het vuur eronder. schrikken van de kokende satehsaus. wat extra water erbij en gas toch maar lager zetten. klaar. | |
Noayla_ | dinsdag 25 maart 2003 @ 19:56 |
Pannetje op vuur, flink wat scheppen pindakaas erbij, wat scheuten Ketjap Manis, flink wat sambal en een paar geperste tenen knoflook, verdunnen met heet water. En vooral géén suiker erbij! Ik blief geen zoete pindasaus! | |
Sorella | dinsdag 25 maart 2003 @ 19:58 |
Ik doe pindakaas in een steelpan, smelten, melk erbij, knoflook,ketjap, gembersiroop, komijnpoeder, gember poeder, klein beetje azijn, paprikapoeder en koriander. Ga ik op de sjieke ![]() | |
ramses | dinsdag 25 maart 2003 @ 19:58 |
quote:Die van de wijcko roeleert big time (dat is toch die in dat bruine emmertje?) | |
punchdrunk | dinsdag 25 maart 2003 @ 19:59 |
quote:same here, al moet ik zeggen dat de basterdsuiker nieuw is voor mij... overigens veel lekkerder dan die prut uit een pakje / zakje. das echt helemaal niks doe er overigens soms een heel klein beetje kokosmelk door en wat djahe door..ook niet mis | |
The_killing_Guide | dinsdag 25 maart 2003 @ 20:01 |
idd kpak zo'n bruin emmertje...flikker wat in een bakkie, water brij, in de magnetron en roeren en klaar... | |
Don_Tom | dinsdag 25 maart 2003 @ 20:05 |
Ik wil weten hoe je het kan maken zoals bij de chinees, of waar je die kan kopen. Al die rotzooi uit de supermarkt en friettent komt er gewoon nog niet eens een klein beetje in de buurt! Ik weet bij elke chinees is het anders en soms is het niet te vreten, maar over het algemeen is het toch heel anders en lekkerder dan de zelfmaakzooi. Wie helpt mij? Ik heb nl geen zin om het bij de chinees te gaan halen want de enige chinees bij mij in de buurt heeft juist net weer hele ranzige... | |
ramses | dinsdag 25 maart 2003 @ 20:07 |
O weet je wat ook lekker is, klinkt heel raar maar je moet er cola doorheen gooien. Echt waar. Als ik een hele dag moet werken (van 11:00 tot 24:00 ofzo) eet ik op mijn werk (een restaurant). Als het dan druk is geweest maakt de kok meestal snel even nasi met saté. Hij gooit altijd een beetje cola door de satésaus. Ik denk dat dat hetzelfde is als die basterdsuiker... errug lekker. | |
SuperRembo | dinsdag 25 maart 2003 @ 20:43 |
Zo maak ik mijn satésaus altijd: - fijn gesnippert (of geraspt) uitje en knoflook fruiten - gemalen komijn en koriander erbij - pindakaas, ketjap manis, santen, sambal, suiker en water erbij (En dus niet te warm laten worden, anders schift het) | |
Brendovic | dinsdag 25 maart 2003 @ 21:36 |
Ik snap dat echt niet, waarom maken als je het voor goedkoper kant en klaar kan halen | |
Dauthi | dinsdag 25 maart 2003 @ 21:51 |
je hebt een paar verschillende soorten satésaus met pinda en zonder. en die zonder is gewoon ketjap met knoflook uitjes en nog wat kruiden meer niet. maar de pinda versie, is pindakaas melk nootmuskaat sambal trassi en wat ketjap dat alles op een vuurtje en proeven maar ![]() | |
Dauthi | dinsdag 25 maart 2003 @ 21:53 |
quote:Volgens mij is het toch echt sambal manis en ketjap. want van ketjap manis heb ik nog nooit gehorod ![]() | |
Joene | dinsdag 25 maart 2003 @ 21:55 |
quote:Kom je onder een steen vandaan ? ![]() | |
Stranger | dinsdag 25 maart 2003 @ 21:56 |
quote:Vreemd dan, ik heb ook altijd ketjap manis. Oh ja, calve-hot en melk | |
8-ball | dinsdag 25 maart 2003 @ 21:57 |
gewoon uit zo'n bakkie, alsof het chocpasta is en dan wat water erbij en opwarmen..... [TIP MODE] Eet kroepoek met satesaus als je thuis komt van uitgaan! [/TIP MODE] | |
Hik | dinsdag 25 maart 2003 @ 22:07 |
quote:Omdat dat véél lekkerder is! ![]() Mijn satésaus is ook met een gefruit uitje/knoflook, santen en een beetje gember (en natuurlijk pindakaas, koriander en de hele al genoemde zut) Overigens ook zéér lekker: Thaise sataysaus (nee, geen typvaut! * nu honger heeft | |
Powder | woensdag 26 maart 2003 @ 15:24 |
Ik heb het precieze recept nu niet bij de hand... maar dit is het globaal: -ui fruiten Als het gehhel te dik is: meer water toevoegen. Je kan ook 'vet-sin' toevoegen, maar dat doe ik nooit. | |
saladito | zaterdag 5 juli 2003 @ 04:20 |
Allemaal bedankt voor de tips,maar Ils jij vooral. Morgen in de keuken | |
PHOBoS | zaterdag 5 juli 2003 @ 05:54 |
quote:bedankt voor het recept, ik zal het eens proberen is vast erg lekker. Ik heb nu (bijna) kant en klare van Remia. meestal vind ik dat kant en klare magnetron spul niet echt smakelijk maar ik moet zeggen dat deze toch wel lekker is. (al blijft dat natuurlijk een kwestie van smaak) heb trouwens ook al eens kant en klare van Suzi Wan gehad, die was ook lekker. 't is bijna 6.00 en ik post hier in een topic over satésaus | |
Ils | zaterdag 5 juli 2003 @ 11:32 |
quote:graag gedaan ![]() | |
Fogel | zaterdag 5 juli 2003 @ 12:32 |
quote:Wijcko met water en (zoete) chilisaus is ook erg lekker. Mijn vriendin houd niet van te scherp eten, en met de (zoete) chilisaus kan je het stiekum toch scherper maken (wat ik dus wel lekker vind) zonder dat het meteen opvalt ![]() | |
deodupke | zaterdag 5 juli 2003 @ 17:49 |
hmm, ik kom bijna mijn variant tegen, eerst uitje fruiten | |
Brrrs | zaterdag 5 juli 2003 @ 19:43 |
quote:Manis is Indonesisch voor zoet, Asin voor zout. Ketjap of Ke(t)chap is in beide soorten verkrijgbaar. Bekendste Sambal is Oelek. | |
Brrrs | zaterdag 5 juli 2003 @ 19:48 |
quote:Pindakaas of zo'n bakje met harde pasta, water (melk schift snel) erbij. Sambal, knoflook, ketjap en basterdsuiker naar smaak. Had laatst bij de toko een zak met korrels voor sate-saus. | |
Roellio | zaterdag 5 juli 2003 @ 19:48 |
quote: ![]() ![]() | |
Remco | zaterdag 5 juli 2003 @ 20:36 |
Z'n enorme bruine pot. 3 grote lepels in een grote mok. 2 minuten op stantje 2 in de magnetron. Door roeren en dan 2 minuten op stantje 1, nog een keer roeren en je hebt super lekkere pindasaus. | |
BwennieBren | zaterdag 5 juli 2003 @ 20:37 |
Gebakken uitjes van Conimex door je satesaus roeren is ook heel lekker ![]() | |
Zero_Cool | zondag 6 juli 2003 @ 01:11 |
Koop een pakje van dat vloeibare rommel bij de aldi.. gooi het in een bak en in de magnetron, verwarm het een paar minuten ofzo.. en klaar heb ik dat lekkere dikke satesaus,,, | |
Samson | zondag 6 juli 2003 @ 15:20 |
[quote]Op dinsdag 25 maart 2003 19:47 schreef Lexie het volgende: Ik heb net chicken tonight saté op ![]() brr. dat moet wel het goorste zijn dat ik ooit gegeten heb, dat chicken tonight, wat een smerige satesaus is dat, je moet de tip van de topicstarter ns volgen, dan weet je pas wat lekkere satesaus is en hoef je die chicken tonight rommel nooit meer! | |
Gia | zondag 6 juli 2003 @ 16:48 |
quote:Kun je toch ook pindakaas met stukjes pinda gebruiken. Hoef je geen pinda's meer te pletten. Scheelt werk. ![]() | |
Najra | zondag 6 juli 2003 @ 17:23 |
quote:Kijk je kan de stukjes nog zien drijven. ![]() | |
bassiebas | zondag 6 juli 2003 @ 17:25 |
Net als TS heb ik t ook vaak klaargemaakt.. Dat was pindasuas die vele malen lekkerder was dan de standaard satesaus Als k strax weer op mezelf woon ga ik dat recept weer lekker toepassen... | |
Ace1 | zondag 6 juli 2003 @ 17:42 |
quote:Ik maak het precies hetzelfde. Maar dan met nog veel ui erbij ![]() | |
Kanjer | zondag 6 juli 2003 @ 18:39 |
quote:Nodig me maar eens uit voor een sateetje... ![]() | |
Ils | zondag 6 juli 2003 @ 18:44 |
Ik heb m vandaag gemaakt met: 2 lepels pindakaas, scheut ketjap, lepeltje bruine suiker, lepeltje laos ( gember was op), kleint beetje tomatenketchup en water o en sambal natuurlijk ! | |
jwiegant | zondag 6 juli 2003 @ 18:45 |
quote:Wijcko met melk en zonder sambal ![]() | |
saladito | maandag 7 juli 2003 @ 03:56 |
Ils,moet het even kwijt. Vandaag sate saus gemaakt volgens jouw recept,hmmmmmmm. Heel erg lekker,alleen een nadeel,had een zooitje visite en allemaal proeven met stokbrood,DAG sate saus. Maar trots,had er succes mee. Zei eerder pindakaas is hier niet te koop,maar dat is toch wel het geval,alleen heet het hier mantequilla de mani.(pindaboter) Je moet het maar weten,maar hou me in het vervolg toch aan jouw advies. Otra vez,mil gracias | |
Duran | maandag 7 juli 2003 @ 04:25 |
lekker | |
Ils | maandag 7 juli 2003 @ 14:15 |
quote:A was het lekker? haha, had m zelf nog niet eens geprobeerd, maar wist dat ik ergens een recept had gezien met pinda's. Ga m zelf ook maar eens maken dan ![]() | |
Martijn_77 | zondag 26 september 2004 @ 14:40 |
Is sate saus altijd op basis van pinda's? Heb je geen andere sate sausen (bijvoorbeeld ketjap?) | |
Brendovic | zondag 26 september 2004 @ 15:28 |
quote:ik hoorde laatst idd iemand vragen om satesaus op basis van iets anders ja, schijtn dus wel te kenne ofzo | |
Faithy | zondag 26 september 2004 @ 17:46 |
![]() ![]() mn pa maakt het ook altijd zo, MET de uitjes en knoflook ![]() | |
SevenWonders | maandag 27 september 2004 @ 19:14 |
Beetje water aan de kook brengen. Pindakaas erbij. Ketchup en ketjap erbij. Beetje stroop en langzaam aan de kook brengen en blijven roeren. Afmaken met sambal. | |
Tha_Flash | donderdag 30 september 2004 @ 18:01 |
Katjangsaus (pindasaus) Benodigdheden: 2 rode uien, 1 rode lombok ( pitjes eruit halen) of een theelepel sambal oelek, 2 teentjes knoflook. 1 theelepel trassi, 1 theelepel laos, 1 eetlepel. goela djawa of een theelepel suiker, 2 djeroekpoeroet blaadjes, 6 eetlepels pindakaas en 2 theelepels citroensap. Wrijf de ingrediënten (lombok, knoflook, trassi, laos, goela djawa) fijn in een oelekan fijn. Meng er het citroensap, djeroek poeroetblaadjes en de pindakaas door. Voeg wat heet water toe om de saus op de gewenste dikte te krijgen en breng alles op smaak met wat zout. Origineel recept nog van mijn oude chefkok bij de marine. | |
TheSilentEnigma | woensdag 11 mei 2005 @ 10:16 |
Vanavond ga ik sperzieboontjes eten. En wat smaakt er lekker bij sperzieboontjes? Inderdaad, pindasaus!! Maar er zijn godsgruwelijk veel soorten pindasaus... *Kant-en-klaar in een zak *Saus voor in de magnetron *Pindasaus in een potje waar melk of water bij moet *Saus in poedervorm Kortom, genoeg om er een topic aan te wijden. ![]() Nu is mijn vraag: wat is jullie favoriet? Meestal neem ik een zakje van Conimex (poedervorm), maar ik heb natuurlijk lang niet alle soorten uitgetest, en ik sta open voor veranderingen in mijn simpele leventje. ![]() | |
timmeeeh | woensdag 11 mei 2005 @ 10:18 |
die van conimex gebruikt mijn mama meestal, die is wel oke. ik heb laatst zo'n bakje aanmaakpindapastaspul gehaald bij de aldi. daar moet je dan water of melk nog bij doen. die is ook wel lekker, maar eigenlijk ben ik nog steeds op zoek naar een échte lekkere pindasaus. prima topic dus ![]() | |
Spindizzy | woensdag 11 mei 2005 @ 10:19 |
Ik maak hem meestal zelf: -Gesnipperd uitje en een teen knoflook fruiten in wat olie (als ik het in huis heb gaat er verse gember in en een pepertje) -Kruiden toevoegen (gemberpoeder, djinten, ketoembar) -Sambal en flink wat ketjap erbij -Pindakaas -Melk -Ff pruttelen en laten indikken. Klaar ![]() | |
Zwansen | woensdag 11 mei 2005 @ 10:23 |
Sperzieboontjes en pindasaus? Hmmm, nooit van gehoord... | |
Kresj | woensdag 11 mei 2005 @ 10:27 |
quote:Ik wordt al moe als ik dit lees... Ik ben een grote fan van die magnetron saus van verstegen. Beetje sambal erdoor en klaar. en vooral makkelijk... | |
TheSilentEnigma | woensdag 11 mei 2005 @ 10:27 |
quote:Probeer het eens! Het is een hele smakelijke combinatie! ![]() | |
BBQ-kip | woensdag 11 mei 2005 @ 10:28 |
Ik vind de pindasaus van Suzi Wan altijd wel lekker, die zit tegenwoordig in zakken die je in de magnetron kan opwarmen. Voor mij de perfecte pindasaus, maar iedereen denkt daar natuurlijk heel anders over. | |
Spindizzy | woensdag 11 mei 2005 @ 10:29 |
quote:Nooit Gado Gado gegeten? | |
Zwansen | woensdag 11 mei 2005 @ 10:30 |
quote:Uhm, nee... Maar het zal ongetwijfeld smaken. ![]() | |
Quantor | woensdag 11 mei 2005 @ 10:32 |
Ik wil juist lekkere "zoete" pindasaus, niet van die scherpe/pittige. | |
BBQ-kip | woensdag 11 mei 2005 @ 10:35 |
quote:Dan moet je die Suzi Wan nemen ![]() Het is wel vrij dunne pindasaus, maar je kunt het natuurlijk altijd een beetje laten indikken in ene pannetje als je dat fijner vindt. * BBQ-kip realiseert zich dat ze nog een zak in de kast heeft staan... hmmm! ![]() | |
UFOtje | woensdag 11 mei 2005 @ 10:35 |
Pfff... welk merk is dat ook alweer? Een vrij grote bruine "emmer". ![]() | |
Honeybun | woensdag 11 mei 2005 @ 10:36 |
Ik gebruik zo'n bakje van de AH icm met het recept van hierboven: - uitje en knoflook snipperen en fruiten - pinda's en/of cashewnoten zeer klein malen en erbij doen - gember of gemberpoeder erbij - de saus uit het potje erbij - beetje aanlengen met melk | |
HostiMeister | woensdag 11 mei 2005 @ 10:36 |
quote:Suzi Wan... lekker ![]() Jammer dat hij hier uit het assortiment is... vooral die pittige is lekker ja... | |
DrukVout | woensdag 11 mei 2005 @ 10:37 |
Wij hebben altijd van die bruine emmer die je moet aanmengen met Melk. Ik vind die uit de magnetron altijd veels te duur en nieteens lekker. | |
NorthernStar | woensdag 11 mei 2005 @ 10:38 |
quote:Ik vind beide soorten wel lekker. Beetje afwisselen. Of voor friet heb ik liever zoete en voor nasi liever pittig bijv. Die in die kuipjes zit en je met water moet aanmaken. Bekend merk maar kan er niet opkomen. ![]() ![]() | |
Diederik_Moederkoek | woensdag 11 mei 2005 @ 10:39 |
quote:Wijcko!! En deze vind ik ook de lekkerste ja!! Vriend van me waarvan de ouders een chinees restaurant hebben, kwam een keer bij ons bbq-en en vond deze saus lekkerder dan die zij in t restaurant hebben ![]() | |
TechnoHead | woensdag 11 mei 2005 @ 10:40 |
quote:Is die niet van Versteegen? Mijn favoriet IIG! | |
UFOtje | woensdag 11 mei 2005 @ 10:41 |
Heerlijk topic! Alleen zie ik de combinatie met sperzieboontjes niet zo heel erg zitten. ![]() | |
fmase | woensdag 11 mei 2005 @ 10:42 |
quote:Wijko, met een rode deksel..... | |
DrukVout | woensdag 11 mei 2005 @ 10:47 |
![]() De beste pindasaus voor mij! Wel een beetje dik aub. | |
UFOtje | woensdag 11 mei 2005 @ 10:49 |
quote:Klopt! Het is dus inderdaad de wyko die ik bedoel! ![]() | |
JaapB | woensdag 11 mei 2005 @ 10:50 |
quote:Is een hele lekkere en makkelijke saus en gelukkig zo te koop bij de plaatselijke C1000 ![]() | |
floopzz | woensdag 11 mei 2005 @ 10:56 |
Versteegen!! Nooit meer anders.. | |
Spindizzy | woensdag 11 mei 2005 @ 10:58 |
quote:Gewoon eens proberen. Spruitjes met pindasaus is ook ontzettend lekker. Eigenlijk zijn er maar weinig dingen die niet lekkerder worden met pindasaus ![]() | |
ramonp | woensdag 11 mei 2005 @ 10:58 |
quote:Dat is idd de lekkerste | |
TheSilentEnigma | woensdag 11 mei 2005 @ 11:03 |
Ik vind pindasaus beduidend lekkerder dan satésaus. Deze worden nog wel een door elkaar gehaald. Suzi Wan en Wijko maken grote kans vanavond op mijn bordje te belanden... | |
Badeentje | woensdag 11 mei 2005 @ 11:05 |
Die van de Calvé uit een pot moet melk of water bij. Ik kiep er dan nog een lepeltje sambal door hmmm... | |
DaYwALKuR | woensdag 11 mei 2005 @ 11:06 |
Die van chicken tonight ![]() | |
Bushmaster | woensdag 11 mei 2005 @ 11:15 |
Suzi Wan is al goed op smaak, beetje zoet (Javaans) | |
Bayswater | woensdag 11 mei 2005 @ 11:15 |
Ik zou die sperziebonen gewoon laten zitten. | |
BOOR_TBL | woensdag 11 mei 2005 @ 11:17 |
WYKO ruleert! | |
Oblivion | woensdag 11 mei 2005 @ 11:55 |
pindasaus Hoe maak jij je Satesaus? Nog 2 topics, deze blijft open maar snuffel daar eens in, ook hele leuke tips. ![]() | |
Shreever | woensdag 11 mei 2005 @ 11:57 |
Ik doe het altijd heel makkelijk ![]() ![]() ![]() | |
TheSilentEnigma | woensdag 11 mei 2005 @ 12:18 |
quote:Hmmm. Moet dat spul in de oven? | |
Mini_rulez | woensdag 11 mei 2005 @ 12:51 |
Ik heb hier zo'n potje staan van Calvé, waar alleen nog water bij hoeft. Best te eten. ![]() Zo'n emmer is niet echt te doen in je eentje. | |
avotar | woensdag 11 mei 2005 @ 12:51 |
quote:juist.. gebruik ik dus ook altijd.. heerlijk.. ook met gebakken aardappeltjes d'r bij.. gewoon in de pan.. perfect.. evt. championnetjes d'rbij is ook nog heel smakelijk | |
TheSilentEnigma | woensdag 11 mei 2005 @ 17:55 |
Het is Suzi-Wan geworden, ik laat jullie weten of ik het wat vind ![]() | |
RijstNatie | woensdag 11 mei 2005 @ 17:57 |
beker pinda saus van de chinees 1,50 euro | |
Shreever | woensdag 11 mei 2005 @ 17:59 |
quote:Inderdaad, met gebakken aardappels is het heerlijk, en snel klaar dus ideaal als je een keer geen zin hebt om uitgebreid te koken ![]() | |
BBQ-kip | woensdag 11 mei 2005 @ 18:10 |
quote:Ah, heb ik je kunnen overtuigen met mijn overredingskracht ![]() Ben benieuwd wat je er van vond ![]() | |
Lienekien | woensdag 11 mei 2005 @ 18:12 |
Potje van Calvé. Vanavond over de nasi. ![]() | |
SevenWonders | woensdag 11 mei 2005 @ 18:40 |
Men neme een pannetje Een beetje water Schep pindakaas Tomatenketchup Schuit stroop Ketjap Diverse kruiden (wat je lekker vind) Verwarm onder zacht roeren de boel tot een gladde dikke saus et voila, Pindasaus a la Seven Wonders (geleerd van papa SevenWonders die kok is/was) | |
LordLynx | woensdag 11 mei 2005 @ 18:44 |
Ik heb meestal de potten van Calve. Ben ik trouwens de enige die helemaal verzot is op zoete pindasaus? Dus gewoon een paar lepels suiker erdoor tijdens het bereiden? | |
Gekkenhuis_v | woensdag 11 mei 2005 @ 18:44 |
![]() | |
TheSilentEnigma | woensdag 11 mei 2005 @ 19:18 |
Ik vond 'm erg naar de pindasaus van de Chinees smaken. Niet vies ofzo, ook makkelijk klaar te maken, maar het is absoluut niet de meest lekkere pindasaus die ik ooit geproefd heb. Volgende keer ga ik Wyko testen. ![]() | |
Martijn_77 | woensdag 11 mei 2005 @ 19:39 |
quote:Mmmm mooi om te weten dank je!! | |
djkoelkast | woensdag 11 mei 2005 @ 20:31 |
Men neme: Specially baked pinda's (van Duyvis) men male die in een Magic Bullet (of kloon) met een scheutje olie (archide is het beste), een schepje maizena en water of melk. Dan extra water of melk erbij (naar eigen smaak) en ketjap manis, sambal oelek, paprikapoeder, djahé, knoflookpoeder, uipoeder, peper, héél klein beetje zout (echt héél klein beetje!), ketoembar (niet te veel!), buys koffiearoma (gebrande suiker), klein beetje tomatenketchup, basterdsuiker en het geheime ingrediënt:kardamom poeder. Allemaal even pruttelen en.. eet smakelijk! Beste koopsaus: Wijko (met het BRUINE deksel!!! die met het rode deksel is prut!) voor patat en saté enzo Beste koopsaus voor Bami en chinees enzo: Suzi-Wan beiden zonder smaakversterker ![]() | |
DrukVout | woensdag 11 mei 2005 @ 21:00 |
Wyko heeft toch maar 1 soort? Wij hebben altijd de bruine deksel. Kon geen foto daar van vinden. | |
Arizona | woensdag 11 mei 2005 @ 21:04 |
Wijko is echt de aller aller aller allerlekkerste ![]() In de cafetaria waar ik werkte hadden we daar ook de pindasaus van. | |
djkoelkast | woensdag 11 mei 2005 @ 21:09 |
quote:die met het rode deksel is 'kant en klaar' en heeft een andere samenstelling dan die met het bruine deksel. | |
kissa | woensdag 11 mei 2005 @ 21:24 |
Zelfgemaakte pindasaus is het allerallerlekkerst. Ik maak hem ongeveer als Spindizzy, maar dan zonder gember. Sowieso vind ik zelfgemaakte sauzen lekkerder dan spul uit pakjes, zakjes en potten.... | |
Mano | woensdag 11 mei 2005 @ 21:39 |
Heb in Indonesië eens satésaus besteld en toen kreeg ik ketjapsaus. Misschien op zich niet slecht maar als je trek hebt in pindasaus dan is het wel een tegenvaller. Saté betekent 'saus' dus daar kun je alle kanten mee uit ... | |
sweety2 | woensdag 11 mei 2005 @ 22:58 |
sate betekend saus? hoe kom je daar nou bij wij halen die bruine emmer van de toko met water mengen en dan klaar. | |
sweety2 | woensdag 11 mei 2005 @ 23:02 |
quote: ![]() ![]() ![]() | |
Cici | donderdag 12 mei 2005 @ 04:08 |
Saté = saus??? Naar mijn weten (en mijn Indofamilie met mij) is saté nog altijd blokjes vlees geregen aan een (saté) stokje ![]() Mijn moeder en oma maken lekkere pindasaus. Met Calvé, de gewone voor op brood. Met nog heel veel spul wat hier al eens voorbij is gekomen in dit topic. (uitje, trassi, etc, etc). | |
avotar | donderdag 12 mei 2005 @ 09:10 |
M'n schoonmoeder had gisteren van die kleine bakjes van Stegeman... waren ook niet heel fout.. maar van cafetaria is het meestal ook goed te doen.. vooral als de uitbaters chinezen zijn... voor de kenners... man fa in Hoogerheide... (dat ligt in zuidwest brabant) .... heerlijkste cafetaria sateh-saus die ik ken.. | |
DinoPK | donderdag 12 mei 2005 @ 11:21 |
Saté saus zelf maken begin ik niet aan, en waarom ook? Voor 2 euro heb je een pot verstegen saté saus, en die is nog net ff lekkerder dan Wyko en een stuk makkelijker te maken (die kant en klaar van wyko is gewoon goor). Vreemd genoeg vind ik af en toe Gouda's glorie ook wel aardig, door de specifieke zoute smaak. Maar dan wel in kleine beetjes. Toko saté sauzen moet ik eigenlijk nog eens proberen, nooit aan gedacht. De lekkerste saté saus die ik ken is de zelfgemaakte saus van de snackbar in mijn familie. Lekker pittig, en je wordt het niet zo snel zat als een wijko of verstegen. | |
Slasher | donderdag 12 mei 2005 @ 21:06 |
quote:Inderdaad. De allerbeste! | |
habanero | donderdag 12 mei 2005 @ 21:27 |
quote:leuk, een keer gedaan in frankrijk, een rijsttafel voor 12 man was ook erg leuk maar ze vonden de sate saus het lekkerst ![]() | |
Anthraxx | zondag 12 juni 2005 @ 21:21 |
De vraag is simpel: hoe maak je zelf een goddelijke pinda saus/saté saus voor over de gegrilde kipfilet (of uiteraard als saus bij andere gerechten)? Ik ben eigenlijk aan iets anders toe in plaats van zo'n standaard Remia magnetron potje met Pindasaus. Wat is je recept hiervoor? Persoonlijk houd ik graag van een wat pittigere saus, maar hoe maak je deze nou zelf? Kan iemand zijn of haar recept doneren? ![]() | |
Rizzz | zondag 12 juni 2005 @ 21:31 |
Paar scheppen pindakaas (met stukjes), samen met wat ketjap en citroensap (niet zo erg veel) en aanmengen met water. En dan zoveel sambal erdoor als je wil... ![]() | |
Trancer | zondag 12 juni 2005 @ 21:37 |
quote:Dat klinkt goed ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ik hou ook wel van sateh saus waarbij er een feestje ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
Innisdemon | zondag 12 juni 2005 @ 21:38 |
![]() ![]() | |
Sorella | zondag 12 juni 2005 @ 21:59 |
quote:Vergeet de komijn en wat knoflook en gembersiroop + poeder ook niet | |
Vahlto | zondag 12 juni 2005 @ 21:59 |
Tss, dat Anthraxx dat niet eerst aan mij vraagt, zeg... - Pindakaas (oooof: zelfgeroosterde pinda's, die je in een vijzel fijnmaakt); - Ketjap manis; - Djaheh-poeder (of verse gember, fijngemalen); - Bruine suiker (of goelah djawa: palmsuiker); - Sambal. 1) De pindakaas of pinda's met telkens een klein scheutje koud water tot een saus met de gewenste dikte roeren (hier krijg je lekker gespierde onderarmen van, als je dit vaak doet, ![]() 2) Het geheel langzaam en zachtjes verhitten; NIET laten koken en NIET te hard roeren, anders gaat het schiften. Als dit toch gebeurt, gewoon wat koud water toevoegen. 3) Ketjap, djaheh, suiker en sambal naar smaak toevoegen. Soedah. | |
neliz123 | zondag 12 juni 2005 @ 22:00 |
Pindasaus met een sjalottje of een halve ui, een teentje knoflook en wat kokosmelk doet het ook heeeeel goed =) | |
Anthraxx | zondag 12 juni 2005 @ 22:01 |
quote:Kom je ook eten? je bent niet eens online ![]() | |
Mayadevi | zondag 12 juni 2005 @ 22:03 |
Een beetje kokosmelk of santen er ook nog door vind ik ook lekker ![]() | |
daniel_hoenderdos | zondag 12 juni 2005 @ 22:03 |
Als je pittig wilt is sambal de oplossing. Als je dat ook nog zelf wilt maken ben je wel even bezig en bovendien mag je best iets uit een potje gebruiken toch? Stap 1: Pindakaas met stukjes noot heerst hiervooir trouwens. Doe een klein beetje olie (arachideolie is natuurlijk het best) in de pan en bak daarin koreander (theelepeltje), sambal (naar smaak) en een gesnedenblokje gember van 3 vierkante cm samen met twee teentjes verse geperste knoflook in een pannetje met een deksels goede antiaabaklaag. Niet frituren, maar langzaam bakken, anders word de boel bitter en smerig. Eventueel wat zout toevoegen maar dit is optioneel. Stap 2: ongeveer 2 1/2 eetlepel pindakaas met stukjes noot toevoegen. Langzaam laten smelten. Ongeveer 1 dl water toevoegen en zachtjes laten inkoken. Rooster in een pannetje ondertussen wat sesamzaadjes. Stap 3: doe 1 eetlepel ketjap, nog 2 1/2e eetlepel pindasaus en nog 1 dl water bij je saus. Voeg het sap van een halve citroen toe. Stap 4: laat de boel zachtjes inkoken tot de gewenste dikte. Mik op een kipspiesje en bestrooi de gehele boel met de sesamzaadjes. Vergeet niet constant de boel gelijkmatig om te blijven roeren. Hoeveelheden kun je mee spelen (overigens ben ik niet helemaal zeker van de hoeveelheid water - 2 dl op 5 eetlepels pindakaas). | |
CyberCreation | zondag 12 juni 2005 @ 22:05 |
www.satefeste.com hier zullen spoedig de recepten op komen dus houd het in de gaten. | |
Vahlto_II | zondag 12 juni 2005 @ 22:06 |
quote:Dat betekent zeker, dat ik zelf moet koken? | |
Anthraxx | zondag 12 juni 2005 @ 22:07 |
quote:Ligt eraan of de snackbar om de hoek nog open is. Nadat ik alles verneukt heb trouwens. | |
Tristessa | zondag 12 juni 2005 @ 22:08 |
Zijn je ouders al weg? ![]() | |
Anthraxx | zondag 12 juni 2005 @ 22:09 |
quote:Vannacht. ![]() Ook jij mag komen eten hoor. | |
Tristessa | zondag 12 juni 2005 @ 22:10 |
quote:Het is dat de afstand een beetje heel erg groot is, anders had ik wel bij je langs willen komen hoor ![]() | |
Vahlto | zondag 12 juni 2005 @ 22:11 |
quote:Waar Anthraxx woont, is voor iedereen de afstand een probleem. ![]() | |
Tristessa | zondag 12 juni 2005 @ 22:13 |
quote:Okee, true. Maar je moet wel toegeven dat Leeuwarden ook niet bepaald dicht bij alles is ![]() | |
Vahlto_II | zondag 12 juni 2005 @ 22:18 |
quote:Wel dicht bij ![]() ![]() * Vahlto_II stopt hier met deze ongebreidelde slowchat... ![]() | |
Martijn_77 | zondag 12 juni 2005 @ 22:27 |
Hier over is al een topic: Hoe maak jij je Satesaus? | |
Vahlto | zondag 12 juni 2005 @ 22:41 |
Een eenvoudig doch "authentiek" recept: - Zelfgeroosterde pinda's, die je in een vijzel fijnmaakt (of pindakaas); - Ketjap manis; - Verse gember, fijngemalen (of djaheh-poeder); - Goelah djawa, oftewel palmsuiker (of bruine suiker); - Sambal oelek. 1) De fijngemalen pinda's (of pindakaas) met telkens een klein scheutje koud water tot een saus met de gewenste dikte roeren (hier krijg je lekker gespierde onderarmen van, als je dit vaak doet, ); 2) Het geheel langzaam en zachtjes verhitten; NIET laten koken en NIET te hard roeren, anders gaat het schiften. Als dit toch gebeurt, gewoon wat koud water toevoegen; 3) Ketjap, djaheh, suiker en sambal naar smaak toevoegen. Soedah. | |
Vahlto | zondag 12 juni 2005 @ 22:58 |
Dan kunnen wij hier verder met de slowchat! ![]() | |
Martijn_77 | zondag 12 juni 2005 @ 23:01 |
quote:Daar hebben we [CUL-SC] Deel 19. deze zomer richting La Douce France voor | |
Mini_rulez | zondag 12 juni 2005 @ 23:29 |
Wow Annie, jij ook al culinair bezig? ![]() Ontopic: die recepten met pindakaas zijn allemaal leuk en aardig, maar dat kant-en-klare spul uit een potje is meestal ook net pindakaas, dus krijg je dan met al die recepten niet precies (of bijna) hetzelfde maar dan met meer werk? | |
Anthraxx | zondag 12 juni 2005 @ 23:31 |
quote:Sinds een paar maanden probeer ik inderdaad wat culinairs te maken. Nu ben ik echter een week alleen thuis dus moet ik wel. ![]() | |
Sorella | maandag 13 juni 2005 @ 00:20 |
Met zo,n potje moet je er ook altijd spul bij gooien om het op smaak te krijgen (behalve die van remia en versteeg die zijn wel lekker) Dus een potje pindakaas kopen is goedkoper ![]() | |
Lestat | maandag 13 juni 2005 @ 12:08 |
Welke pindakaas zou nou het beste zijn om te gebruiken? | |
habanero | maandag 13 juni 2005 @ 16:00 |
denk dat 'gewoon' calve ofzo prima is je maakt het lekker op smaak met de andere ingredienten | |
-Lotte- | maandag 13 juni 2005 @ 16:04 |
Lekkerste is om voordat je de pindakaas erin doet... de melk, ketjap, sambal en wat extra kruiden eerst even op elkaar te laten inwerken in een steelpan... en dan pas de pindakaas erbij! | |
dribbel79 | maandag 13 juni 2005 @ 16:08 |
1. Steelpan 2. WIjko 3. Melk 4. ietswat smaakverrijker (bui-afhankelijk sambal, basterdsuiker, kokosdinges ofzo) 5. Roeren 6. Vuur uit en eten!! | |
Italo | maandag 13 juni 2005 @ 16:13 |
Afhankelijk van wat er op de verpakking staat ![]() ik ga iig niet zelf, zoals TS, iets maken | |
Shark.Bait | maandag 13 juni 2005 @ 21:46 |
TIP: je kan beter een zakje pinda's kopen en die fijnmalen dan pindakaas gebruiken. Het maakt de saus echt beter. | |
Faithy | maandag 13 juni 2005 @ 22:28 |
uitje snipperen, knoflook in stukjes snijden, fruiten in wat olijfolie. Pindakaas opwarmen in magnetron. Wat suiker (paar eetlepels), sambal (naar behoefte), ketjap manis naar smaak toevoegen, wat gemberpoeder, wat ve-tsin en wat je verder nog lekker vindt erbij gooien. De zachte pindakaas erbij, roeren tot het goed dik is, en klaar! | |
kabouter.muts | maandag 13 juni 2005 @ 22:50 |
mijn perfecte saus is:::: wyco sate saus (supermarkt bruin bakje) maken zoals wordt beschreven een beetje suiker, ketjap manis, en sambal erdoor. heb je marinade van b.v. sate? dit er ook een beetje doorgooien. echt lekkerrrrr!!! | |
Hilzillah | maandag 13 juni 2005 @ 22:52 |
Fijn gesneden uitje fruiten, klein blikje tomaten puree Kopje suiker melk pindakaas veel sambal, ketjap, veel knoflook Klaar! ![]() Heb nog niemand gezien die er tomaten puree bij doet | |
Shark.Bait | maandag 13 juni 2005 @ 23:31 |
quote:Dat klopt, dat word er officieel ook niet ingedaan. enne.. niet alle saté saus bestaat uit pindasaus. op geitesaté wordt officieel ketjap manis met gesnipperde sjalotjes als satesaus gedaan. | |
habanero | dinsdag 14 juni 2005 @ 18:11 |
saté gambing mjam mjam ![]() | |
Hilzillah | woensdag 15 juni 2005 @ 01:59 |
quote:RECEPT!! Wil ik proberen! | |
dutch-mamma | woensdag 15 juni 2005 @ 02:22 |
quote:Recept is opgeslagen! ![]() Ik heb geen magic bullet, maar wel een Braun met 2 mengkommen: een grote voor het groffe en een kleine voor het fijne werk. Ge-wel-dig!!! Ik maak snelle satésaus meestal uit de losse pols. Met als basis pindakaas (goedkope) en een blikje kokosmelk. Gooi maar in een steelpannetje, op middelhoog vuur, goed blijven roeren. Als je het goed wil doen, doe je eerst een lepel olie in dat pannetje, dat stook je goed heet, en dan een theelepeltje trassi bakken. Maar doe dat alleen als je lieve buren hebt, want het ruft de tent uit (maar het is zo onmisbaar...!). Eventueel, als je een goeie supermarkt of toko hebt, doe je er een scheutje vietnamese vissaus door (nuoc mam) ipv trassi. Verder een lepel sambal (sambal trassi, of wie niet zo heetgebakerd is: sambal manis), een scheut citroensap, een theelepel djinten (gemalen komijn), scheut ketjap (uit die rechthoekige witte plastic fles), een lepel ketumbar (gemalen komijnzaad), dat is eigenlijk de basis. Dan laat ik degene die het dichtstbij zit of staat even proeven of er nog iets bij moet. | |
dutch-mamma | woensdag 15 juni 2005 @ 02:25 |
quote:De allergoedkoopste. Niet moeilijk doen! ![]() Je had vroeger (misschien nu nog wel, maar hier niet meer) pindakaas van pmc of pdc, i.i.g. één of andere afkorting, en dat was spotgoedkoop, maar wel de allerlekkerste (tenzij je de gemalen poppestront van Calvé lekker vindt... ja, ik wel, op een witte boterham, maar niet door de saus! ![]() | |
#ANONIEM | woensdag 15 juni 2005 @ 02:31 |
quote:PDC of was 't nou PCD? van de Aldi. ![]() Het hoort niet maar ik gooi altijd wat curry door de pindasaus. ![]() Verder neem ik half melk en half water voor de goede consistentie. Ketjap,smbal,knoflooh en gember. | |
dutch-mamma | woensdag 15 juni 2005 @ 02:34 |
Vervang die half melk half water eens door een blikkie kokosmelk... *kwijl* Knoflook en gember, natuurlijk!!! Hoe kon ik die vergeten!!! En pdc bij de Aldi?!? ik zal eens kijken, vroeger was het bij Dirkson... | |
Drive-r | woensdag 15 juni 2005 @ 09:49 |
quote:Limoenblad doet ook wonderen! Echt een aanrader is de sate. Bij mij gaat er altijd de goedkoopste pindakaas in en een mengsel van limoenblad, gember, uitje, kokosmelk, paar pepers, wat [lange stengels waarvan ik de naam nu vergeten ben, aaarggg] en malen maar. Het mengsel even aanzetten in de olie en dan blussen met kokosmelk. Hierin de pindakaas gooien en op dikte brengen. Daarna met ketjap op smaak brengen. Voor de niet hete eters nog wat zoete chilisaus erbij, voor de hete eters sambal.... | |
Shark.Bait | woensdag 15 juni 2005 @ 09:55 |
quote:kambing is geit. ![]() gambing is een keit. ![]() quote:ik zal vanavond wel ff posten ergens... | |
BBQ-kip | woensdag 15 juni 2005 @ 09:59 |
quote:Citroengras (sereh)? Met dat limoenblad (Djeroek Poeroet) moet je wel oppassen trouwens, is snel verdomd overheersend... | |
B.A.Trix | woensdag 15 juni 2005 @ 10:12 |
Ik doe ook gewoon zo'n potje van de Aldi.. beetje water,ketjap,knoflook en veel sambal en klaar ben je.. Ik kook altijd eerst het water en roer het dan door de pasta. Dan hoef je het fornuis helemaal niet te gebruiken en bakt je pindasaus niet aan.. wat mij op het fornuis nog wel es overkwam.. | |
dutch-mamma | woensdag 15 juni 2005 @ 11:23 |
quote:*kwijl* Zo maak je stoeptegel nog lekker...! Die stengels is volgens mij sereh. Ik wou a.s. weekend bbq-en, en daar hoort satésaus bij, ik heb weer heel wat dingen om uit te proberen! Ik zal binnenkort eens kijken of de Marokkaanse slager hier ook geitenvlees verkoopt. Heb ooit op één of andere pasar malam wel eens saté kambing gehad en dat was niet vies...! | |
Drive-r | woensdag 15 juni 2005 @ 11:35 |
quote:Dank je! En het magische woord was inderdaad sereh. Wat ik ook wel eens doe is het mengsel maken en dan in blokjes invriezen. Kan ik heel snel een sate saus maken met wat pindakaas, kokosmelk en een blok 'boemboe'... | |
habanero | woensdag 15 juni 2005 @ 16:53 |
quote:lol dankje Shark Bait, wie weet hoe lekker een keit kan zijn ![]() | |
ruby | woensdag 15 juni 2005 @ 17:54 |
Ik haal altijd zo'n pakje Javaanse satésaus van Conimex. Daar roer ik later nog wat sambal doorheen en klaar ben je! ![]() |