FOK!forum / Culinesse à gogo / Hoe maak jij je Satesaus?
Kanjerdinsdag 25 maart 2003 @ 19:46
Ik maak het altijd zelf en wel als volgt:

Men neme,

Een steelpannetje en doe daarin wat melk, dan pindakaas en roeren maar tot het een geheel wordt.

Voeg toe, sambal, Ketchap, knoflookpoeder, en mengen maar weer.
Dit alles op een laag pitje of tijdelijk even helemaal uit.

Is ie te dik, melk erbij, te dun , pindakaas erbij, tot ie goed is .

dan de finising touch, een flinke gooi bruine basterdsuiker, naar believen .

Et Voila, klaar, en heerlijk, je kunt zelf de smaak bepalen door ingredienten in meer of mindere mate erin te doen .

En jij?

Lexiedinsdag 25 maart 2003 @ 19:47
Ik heb net chicken tonight saté op .
Furbydinsdag 25 maart 2003 @ 19:47
quote:
Op dinsdag 25 maart 2003 19:46 schreef Kanjer het volgende:

En jij?


Ik niet.
berserker10dinsdag 25 maart 2003 @ 19:48
Of een beetje wijcko met water en sambal
Yinyangdinsdag 25 maart 2003 @ 19:48
pakje, water erbij, op vuur zetten, roeren, klaar
Kanjerdinsdag 25 maart 2003 @ 19:48
quote:
Op dinsdag 25 maart 2003 19:47 schreef Furby het volgende:

[..]

Ik niet.


Oh.... Jammer
SirPeterdinsdag 25 maart 2003 @ 19:49
quote:
Op dinsdag 25 maart 2003 19:48 schreef Yinyang het volgende:
pakje, water erbij, op vuur zetten, roeren, klaar
Yep, zo die je dat.
E-dinsdag 25 maart 2003 @ 19:52
quote:
Op dinsdag 25 maart 2003 19:49 schreef SirPeter het volgende:

[..]

Yep, zo die je dat.


Ik denk dat die van Kanjer lekkerder is! Want die kan je geheel naar eigen smaak maken..
Kaaltiedinsdag 25 maart 2003 @ 19:53
quote:
Op dinsdag 25 maart 2003 19:46 schreef Kanjer het volgende:
Ik maak het altijd zelf en wel als volgt:

Men neme,

Een steelpannetje en doe daarin wat melk, dan pindakaas en roeren maar tot het een geheel wordt.

Voeg toe, sambal, Ketchap, knoflookpoeder, en mengen maar weer.
Dit alles op een laag pitje of tijdelijk even helemaal uit.

Is ie te dik, melk erbij, te dun , pindakaas erbij, tot ie goed is .

dan de finising touch, een flinke gooi bruine basterdsuiker, naar believen .

Et Voila, klaar, en heerlijk, je kunt zelf de smaak bepalen door ingredienten in meer of mindere mate erin te doen .

En jij?


Bijna perfect... ik mis alleen nog een gefruit uitje erdoor.... heel fijn gesneden uiteraard...
Vuurdinsdag 25 maart 2003 @ 19:54
Potje calve.
water erbij.
Flink het vuur eronder.
schrikken van de kokende satehsaus.
wat extra water erbij en gas toch maar lager zetten.

klaar.

Noayla_dinsdag 25 maart 2003 @ 19:56
Pannetje op vuur, flink wat scheppen pindakaas erbij, wat scheuten Ketjap Manis, flink wat sambal en een paar geperste tenen knoflook, verdunnen met heet water.

En vooral géén suiker erbij! Ik blief geen zoete pindasaus!

Sorelladinsdag 25 maart 2003 @ 19:58
Ik doe pindakaas in een steelpan, smelten, melk erbij, knoflook,ketjap, gembersiroop, komijnpoeder, gember poeder, klein beetje azijn, paprikapoeder en koriander.
Ga ik op de sjieke toer dan plet ik wat pinda's en gooi dat er ook bij.
ramsesdinsdag 25 maart 2003 @ 19:58
quote:
Op dinsdag 25 maart 2003 19:48 schreef berserker10 het volgende:
Of een beetje wijcko met water en sambal
Die van de wijcko roeleert big time (dat is toch die in dat bruine emmertje?)
punchdrunkdinsdag 25 maart 2003 @ 19:59
quote:
Op dinsdag 25 maart 2003 19:46 schreef Kanjer het volgende:
Men neme,

Een steelpannetje en doe daarin wat melk, dan pindakaas en roeren maar tot het een geheel wordt.

Voeg toe, sambal, Ketchap, knoflookpoeder, en mengen maar weer.
Dit alles op een laag pitje of tijdelijk even helemaal uit.

Is ie te dik, melk erbij, te dun , pindakaas erbij, tot ie goed is .

dan de finising touch, een flinke gooi bruine basterdsuiker, naar believen .


same here, al moet ik zeggen dat de basterdsuiker nieuw is voor mij...
overigens veel lekkerder dan die prut uit een pakje / zakje. das echt helemaal niks

doe er overigens soms een heel klein beetje kokosmelk door en wat djahe door..ook niet mis

The_killing_Guidedinsdag 25 maart 2003 @ 20:01
idd kpak zo'n bruin emmertje...flikker wat in een bakkie, water brij, in de magnetron en roeren en klaar...
Don_Tomdinsdag 25 maart 2003 @ 20:05
Ik wil weten hoe je het kan maken zoals bij de chinees, of waar je die kan kopen. Al die rotzooi uit de supermarkt en friettent komt er gewoon nog niet eens een klein beetje in de buurt! Ik weet bij elke chinees is het anders en soms is het niet te vreten, maar over het algemeen is het toch heel anders en lekkerder dan de zelfmaakzooi.

Wie helpt mij? Ik heb nl geen zin om het bij de chinees te gaan halen want de enige chinees bij mij in de buurt heeft juist net weer hele ranzige...

ramsesdinsdag 25 maart 2003 @ 20:07
O weet je wat ook lekker is, klinkt heel raar maar je moet er cola doorheen gooien. Echt waar.

Als ik een hele dag moet werken (van 11:00 tot 24:00 ofzo) eet ik op mijn werk (een restaurant). Als het dan druk is geweest maakt de kok meestal snel even nasi met saté. Hij gooit altijd een beetje cola door de satésaus. Ik denk dat dat hetzelfde is als die basterdsuiker... errug lekker.

SuperRembodinsdag 25 maart 2003 @ 20:43
Zo maak ik mijn satésaus altijd:
- fijn gesnippert (of geraspt) uitje en knoflook fruiten
- gemalen komijn en koriander erbij
- pindakaas, ketjap manis, santen, sambal, suiker en water erbij
(En dus niet te warm laten worden, anders schift het)
Brendovicdinsdag 25 maart 2003 @ 21:36
Ik snap dat echt niet, waarom maken als je het voor goedkoper kant en klaar kan halen
Dauthidinsdag 25 maart 2003 @ 21:51
je hebt een paar verschillende soorten satésaus met pinda en zonder. en die zonder is gewoon ketjap met knoflook uitjes en nog wat kruiden meer niet.
maar de pinda versie, is pindakaas melk nootmuskaat sambal trassi en wat ketjap dat alles op een vuurtje en proeven maar
Dauthidinsdag 25 maart 2003 @ 21:53
quote:
Op dinsdag 25 maart 2003 20:43 schreef SuperRembo het volgende:
Zo maak ik mijn satésaus altijd:
- fijn gesnippert (of geraspt) uitje en knoflook fruiten
- gemalen komijn en koriander erbij
- pindakaas, ketjap manis, santen, sambal, suiker en water erbij
(En dus niet te warm laten worden, anders schift het)
Volgens mij is het toch echt sambal manis en ketjap. want van ketjap manis heb ik nog nooit gehorod
Joenedinsdag 25 maart 2003 @ 21:55
quote:
Op dinsdag 25 maart 2003 21:53 schreef Dauthi het volgende:

[..]

Volgens mij is het toch echt sambal manis en ketjap. want van ketjap manis heb ik nog nooit gehorod


Kom je onder een steen vandaan ?
Strangerdinsdag 25 maart 2003 @ 21:56
quote:
Op dinsdag 25 maart 2003 21:53 schreef Dauthi het volgende:

[..]

Volgens mij is het toch echt sambal manis en ketjap. want van ketjap manis heb ik nog nooit gehorod


Vreemd dan, ik heb ook altijd ketjap manis.

Oh ja, calve-hot en melk

8-balldinsdag 25 maart 2003 @ 21:57
gewoon uit zo'n bakkie, alsof het chocpasta is en dan wat water erbij en opwarmen.....

[TIP MODE]

Eet kroepoek met satesaus als je thuis komt van uitgaan!

[/TIP MODE]

Hikdinsdag 25 maart 2003 @ 22:07
quote:
Op dinsdag 25 maart 2003 21:36 schreef Brendovic het volgende:
Ik snap dat echt niet, waarom maken als je het voor goedkoper kant en klaar kan halen
Omdat dat véél lekkerder is!

Mijn satésaus is ook met een gefruit uitje/knoflook, santen en een beetje gember (en natuurlijk pindakaas, koriander en de hele al genoemde zut)

Overigens ook zéér lekker: Thaise sataysaus (nee, geen typvaut! )
Deze maak je met Rode currypasta, santen, vissaus, laos (poeder), pindakaas, bruine suiker en limoensap.
Is dus een beetje zurig van smaak (vergeleken met die andere), maar o-zo lekker! De bijbehorende satay maak je van reepjes biefstuk die je marineert in rode curry, limoensap en vissaus en die je vervolgens even grilt. Saus erover en wat verse korianderblaadjes en...

* nu honger heeft

Powderwoensdag 26 maart 2003 @ 15:24
Ik heb het precieze recept nu niet bij de hand... maar dit is het globaal:

-ui fruiten
-knoflook, sambal, sate kruiden (bamboe sesate ?), gestampte kerimienoten toevoegen
-azijn toevoegen
- suiker toevoegen
-water toevoegen
- ketjap toevoegen
- en last but not least de pindakaas.... de allergoedkoopste wel te verstaan, die geeft 't beste resultaat (van de Aldi)

Als het gehhel te dik is: meer water toevoegen.

Je kan ook 'vet-sin' toevoegen, maar dat doe ik nooit.

saladitozaterdag 5 juli 2003 @ 04:20
Allemaal bedankt voor de tips,maar Ils jij vooral.
Morgen in de keuken
PHOBoSzaterdag 5 juli 2003 @ 05:54
quote:
Op dinsdag 25 maart 2003 19:46 schreef Kanjer het volgende:
Ik maak het altijd zelf en wel als volgt:

- recept -

En jij?


bedankt voor het recept, ik zal het eens proberen is vast erg lekker.

Ik heb nu (bijna) kant en klare van Remia.
alleen even 1,5 min. opwarmen in de magnetron (tenzij je van koude satésaus houdt natuurlijk)

meestal vind ik dat kant en klare magnetron spul niet echt smakelijk maar ik moet zeggen dat deze toch wel lekker is. (al blijft dat natuurlijk een kwestie van smaak)

heb trouwens ook al eens kant en klare van Suzi Wan gehad, die was ook lekker.

't is bijna 6.00 en ik post hier in een topic over satésaus

Ilszaterdag 5 juli 2003 @ 11:32
quote:
Op zaterdag 5 juli 2003 04:20 schreef saladito het volgende:
Allemaal bedankt voor de tips,maar Ils jij vooral.
Morgen in de keuken
graag gedaan
Fogelzaterdag 5 juli 2003 @ 12:32
quote:
Op dinsdag 25 maart 2003 19:48 schreef berserker10 het volgende:
Of een beetje wijcko met water en sambal
Wijcko met water en (zoete) chilisaus is ook erg lekker.
Mijn vriendin houd niet van te scherp eten, en met de (zoete) chilisaus kan je het stiekum toch scherper maken (wat ik dus wel lekker vind) zonder dat het meteen opvalt
deodupkezaterdag 5 juli 2003 @ 17:49
hmm, ik kom bijna mijn variant tegen,

eerst uitje fruiten
dan pindakaas + melk
lekker lepeletje sambal
ketjap manis
TOMATEN KETCHUP --> die heb ik nog niet gezien
en maar roeren tot hij net begint te koken

Brrrszaterdag 5 juli 2003 @ 19:43
quote:
Op dinsdag 25 maart 2003 21:53 schreef Dauthi het volgende:
Volgens mij is het toch echt sambal manis en ketjap. want van ketjap manis heb ik nog nooit gehorod
Manis is Indonesisch voor zoet, Asin voor zout.
Ketjap of Ke(t)chap is in beide soorten verkrijgbaar.
Bekendste Sambal is Oelek.
Brrrszaterdag 5 juli 2003 @ 19:48
quote:
Op dinsdag 25 maart 2003 19:46 schreef Kanjer het volgende:
Ik maak het altijd zelf en wel als volgt:
Men neme,
Een steelpannetje en doe daarin wat melk, dan pindakaas en roeren maar tot het een geheel wordt.
Voeg toe, sambal, Ketchap, knoflookpoeder, en mengen maar weer.
Dit alles op een laag pitje of tijdelijk even helemaal uit.
Is ie te dik, melk erbij, te dun , pindakaas erbij, tot ie goed is .
dan de finising touch, een flinke gooi bruine basterdsuiker, naar believen .
Et Voila, klaar, en heerlijk, je kunt zelf de smaak bepalen door ingredienten in meer of mindere mate erin te doen .
En jij?
Pindakaas of zo'n bakje met harde pasta, water (melk schift snel) erbij. Sambal, knoflook, ketjap en basterdsuiker naar smaak.

Had laatst bij de toko een zak met korrels voor sate-saus.
Ook nu sambal, knoflook, ketjap en basterdsuiker naar smaak.
Erg handig die korrels kun je gemakkelijk een klein beetje toevoegen.

Roelliozaterdag 5 juli 2003 @ 19:48
quote:
Op dinsdag 25 maart 2003 19:58 schreef ramses het volgende:

[..]

Die van de wijcko roeleert big time (dat is toch die in dat bruine emmertje?)


Remcozaterdag 5 juli 2003 @ 20:36
Z'n enorme bruine pot. 3 grote lepels in een grote mok. 2 minuten op stantje 2 in de magnetron. Door roeren en dan 2 minuten op stantje 1, nog een keer roeren en je hebt super lekkere pindasaus.
BwennieBrenzaterdag 5 juli 2003 @ 20:37
Gebakken uitjes van Conimex door je satesaus roeren is ook heel lekker
Zero_Coolzondag 6 juli 2003 @ 01:11
Koop een pakje van dat vloeibare rommel bij de aldi.. gooi het in een bak en in de magnetron, verwarm het een paar minuten ofzo..

en klaar heb ik dat lekkere dikke satesaus,,,

Samsonzondag 6 juli 2003 @ 15:20
[quote]Op dinsdag 25 maart 2003 19:47 schreef Lexie het volgende:
Ik heb net chicken tonight saté op .

brr. dat moet wel het goorste zijn dat ik ooit gegeten heb, dat chicken tonight, wat een smerige satesaus is dat, je moet de tip van de topicstarter ns volgen, dan weet je pas wat lekkere satesaus is en hoef je die chicken tonight rommel nooit meer!

Giazondag 6 juli 2003 @ 16:48
quote:
Op dinsdag 25 maart 2003 19:58 schreef Sorella het volgende:
Ik doe pindakaas in een steelpan, smelten, melk erbij, knoflook,ketjap, gembersiroop, komijnpoeder, gember poeder, klein beetje azijn, paprikapoeder en koriander.
Ga ik op de sjieke toer dan plet ik wat pinda's en gooi dat er ook bij.
Kun je toch ook pindakaas met stukjes pinda gebruiken. Hoef je geen pinda's meer te pletten. Scheelt werk.
Najrazondag 6 juli 2003 @ 17:23
quote:
Op dinsdag 25 maart 2003 19:58 schreef Sorella het volgende:
Ik doe pindakaas in een steelpan, smelten, melk erbij, knoflook,ketjap, gembersiroop, komijnpoeder, gember poeder, klein beetje azijn, paprikapoeder en koriander.
Ga ik op de sjieke toer dan plet ik wat pinda's en gooi dat er ook bij.
Kijk je kan de stukjes nog zien drijven.
bassiebaszondag 6 juli 2003 @ 17:25
Net als TS heb ik t ook vaak klaargemaakt..

Dat was pindasuas die vele malen lekkerder was dan de standaard satesaus

Als k strax weer op mezelf woon ga ik dat recept weer lekker toepassen...

Ace1zondag 6 juli 2003 @ 17:42
quote:
Op dinsdag 25 maart 2003 19:46 schreef Kanjer het volgende:
Ik maak het altijd zelf en wel als volgt:

Men neme,

Een steelpannetje en doe daarin wat melk, dan pindakaas en roeren maar tot het een geheel wordt.

Voeg toe, sambal, Ketchap, knoflookpoeder, en mengen maar weer.
Dit alles op een laag pitje of tijdelijk even helemaal uit.

Is ie te dik, melk erbij, te dun , pindakaas erbij, tot ie goed is .

dan de finising touch, een flinke gooi bruine basterdsuiker, naar believen .

Et Voila, klaar, en heerlijk, je kunt zelf de smaak bepalen door ingredienten in meer of mindere mate erin te doen .

En jij?


Ik maak het precies hetzelfde. Maar dan met nog veel ui erbij
Kanjerzondag 6 juli 2003 @ 18:39
quote:
Op zondag 6 juli 2003 17:25 schreef bassiebas het volgende:
Net als TS heb ik t ook vaak klaargemaakt..

Dat was pindasuas die vele malen lekkerder was dan de standaard satesaus

Als k strax weer op mezelf woon ga ik dat recept weer lekker toepassen...


Nodig me maar eens uit voor een sateetje...
Ilszondag 6 juli 2003 @ 18:44
Ik heb m vandaag gemaakt met:

2 lepels pindakaas, scheut ketjap, lepeltje bruine suiker, lepeltje laos ( gember was op), kleint beetje tomatenketchup en water

o en sambal natuurlijk !

jwiegantzondag 6 juli 2003 @ 18:45
quote:
Op dinsdag 25 maart 2003 19:48 schreef berserker10 het volgende:
Of een beetje wijcko met water en sambal
Wijcko met melk en zonder sambal
saladitomaandag 7 juli 2003 @ 03:56
Ils,moet het even kwijt.
Vandaag sate saus gemaakt volgens jouw recept,hmmmmmmm.
Heel erg lekker,alleen een nadeel,had een zooitje visite en allemaal proeven met stokbrood,DAG sate saus.
Maar trots,had er succes mee.
Zei eerder pindakaas is hier niet te koop,maar dat is toch wel het geval,alleen heet het hier mantequilla de mani.(pindaboter)
Je moet het maar weten,maar hou me in het vervolg toch aan jouw advies.
Otra vez,mil gracias
Duranmaandag 7 juli 2003 @ 04:25
lekker
Ilsmaandag 7 juli 2003 @ 14:15
quote:
Op maandag 7 juli 2003 03:56 schreef saladito het volgende:
Ils,moet het even kwijt.
Vandaag sate saus gemaakt volgens jouw recept,hmmmmmmm.
Heel erg lekker,alleen een nadeel,had een zooitje visite en allemaal proeven met stokbrood,DAG sate saus.
Maar trots,had er succes mee.
Zei eerder pindakaas is hier niet te koop,maar dat is toch wel het geval,alleen heet het hier mantequilla de mani.(pindaboter)
Je moet het maar weten,maar hou me in het vervolg toch aan jouw advies.
Otra vez,mil gracias
A was het lekker? haha, had m zelf nog niet eens geprobeerd, maar wist dat ik ergens een recept had gezien met pinda's.
Ga m zelf ook maar eens maken dan
Martijn_77zondag 26 september 2004 @ 14:40
Is sate saus altijd op basis van pinda's?

Heb je geen andere sate sausen (bijvoorbeeld ketjap?)
Brendoviczondag 26 september 2004 @ 15:28
quote:
Op zondag 26 september 2004 14:40 schreef Martijn_77 het volgende:
Is sate saus altijd op basis van pinda's?

Heb je geen andere sate sausen (bijvoorbeeld ketjap?)
ik hoorde laatst idd iemand vragen om satesaus op basis van iets anders ja, schijtn dus wel te kenne ofzo
Faithyzondag 26 september 2004 @ 17:46
maar vergeet niet de uitjes en de knoflook!!!!!!!!!

mn pa maakt het ook altijd zo, MET de uitjes en knoflook
SevenWondersmaandag 27 september 2004 @ 19:14
Beetje water aan de kook brengen. Pindakaas erbij. Ketchup en ketjap erbij. Beetje stroop en langzaam aan de kook brengen en blijven roeren. Afmaken met sambal.
Tha_Flashdonderdag 30 september 2004 @ 18:01
Katjangsaus (pindasaus)

Benodigdheden:

2 rode uien, 1 rode lombok ( pitjes eruit halen) of een theelepel sambal oelek, 2 teentjes

knoflook. 1 theelepel trassi, 1 theelepel laos, 1 eetlepel. goela djawa of een theelepel suiker,

2 djeroekpoeroet blaadjes, 6 eetlepels pindakaas en 2 theelepels citroensap.



Wrijf de ingrediënten (lombok, knoflook, trassi, laos, goela djawa) fijn in een oelekan fijn.

Meng er het citroensap, djeroek poeroetblaadjes en de pindakaas door.

Voeg wat heet water toe om de saus op de gewenste dikte te krijgen en breng alles op smaak

met wat zout.


Origineel recept nog van mijn oude chefkok bij de marine.
TheSilentEnigmawoensdag 11 mei 2005 @ 10:16
Vanavond ga ik sperzieboontjes eten. En wat smaakt er lekker bij sperzieboontjes?
Inderdaad, pindasaus!!
Maar er zijn godsgruwelijk veel soorten pindasaus...
*Kant-en-klaar in een zak
*Saus voor in de magnetron
*Pindasaus in een potje waar melk of water bij moet
*Saus in poedervorm

Kortom, genoeg om er een topic aan te wijden.

Nu is mijn vraag: wat is jullie favoriet?
Meestal neem ik een zakje van Conimex (poedervorm), maar ik heb natuurlijk lang niet alle soorten uitgetest, en ik sta open voor veranderingen in mijn simpele leventje.
timmeeehwoensdag 11 mei 2005 @ 10:18
die van conimex gebruikt mijn mama meestal, die is wel oke. ik heb laatst zo'n bakje aanmaakpindapastaspul gehaald bij de aldi. daar moet je dan water of melk nog bij doen. die is ook wel lekker, maar eigenlijk ben ik nog steeds op zoek naar een échte lekkere pindasaus. prima topic dus
Spindizzywoensdag 11 mei 2005 @ 10:19
Ik maak hem meestal zelf:

-Gesnipperd uitje en een teen knoflook fruiten in wat olie (als ik het in huis heb gaat er verse gember in en een pepertje)
-Kruiden toevoegen (gemberpoeder, djinten, ketoembar)
-Sambal en flink wat ketjap erbij
-Pindakaas
-Melk
-Ff pruttelen en laten indikken.

Klaar
Zwansenwoensdag 11 mei 2005 @ 10:23
Sperzieboontjes en pindasaus? Hmmm, nooit van gehoord...
Kresjwoensdag 11 mei 2005 @ 10:27
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 10:19 schreef Spindizzy het volgende:
Ik maak hem meestal zelf:

-Gesnipperd uitje en een teen knoflook fruiten in wat olie (als ik het in huis heb gaat er verse gember in en een pepertje)
-Kruiden toevoegen (gemberpoeder, djinten, ketoembar)
-Sambal en flink wat ketjap erbij
-Pindakaas
-Melk
-Ff pruttelen en laten indikken.

Klaar
Ik wordt al moe als ik dit lees... Ik ben een grote fan van die magnetron saus van verstegen. Beetje sambal erdoor en klaar. en vooral makkelijk...
TheSilentEnigmawoensdag 11 mei 2005 @ 10:27
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 10:23 schreef Zwansen het volgende:
Sperzieboontjes en pindasaus? Hmmm, nooit van gehoord...
Probeer het eens! Het is een hele smakelijke combinatie!
BBQ-kipwoensdag 11 mei 2005 @ 10:28
Ik vind de pindasaus van Suzi Wan altijd wel lekker, die zit tegenwoordig in zakken die je in de magnetron kan opwarmen.
Voor mij de perfecte pindasaus, maar iedereen denkt daar natuurlijk heel anders over.
Spindizzywoensdag 11 mei 2005 @ 10:29
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 10:23 schreef Zwansen het volgende:
Sperzieboontjes en pindasaus? Hmmm, nooit van gehoord...
Nooit Gado Gado gegeten?
Zwansenwoensdag 11 mei 2005 @ 10:30
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 10:29 schreef Spindizzy het volgende:

[..]

Nooit Gado Gado gegeten?
Uhm, nee... Maar het zal ongetwijfeld smaken.
Quantorwoensdag 11 mei 2005 @ 10:32
Ik wil juist lekkere "zoete" pindasaus, niet van die scherpe/pittige.
BBQ-kipwoensdag 11 mei 2005 @ 10:35
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 10:32 schreef Quantor het volgende:
Ik wil juist lekkere "zoete" pindasaus, niet van die scherpe/pittige.
Dan moet je die Suzi Wan nemen
Het is wel vrij dunne pindasaus, maar je kunt het natuurlijk altijd een beetje laten indikken in ene pannetje als je dat fijner vindt.

* BBQ-kip realiseert zich dat ze nog een zak in de kast heeft staan... hmmm!
UFOtjewoensdag 11 mei 2005 @ 10:35
Pfff... welk merk is dat ook alweer?
Een vrij grote bruine "emmer".
Honeybunwoensdag 11 mei 2005 @ 10:36
Ik gebruik zo'n bakje van de AH icm met het recept van hierboven:
- uitje en knoflook snipperen en fruiten
- pinda's en/of cashewnoten zeer klein malen en erbij doen
- gember of gemberpoeder erbij
- de saus uit het potje erbij
- beetje aanlengen met melk
HostiMeisterwoensdag 11 mei 2005 @ 10:36
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 10:28 schreef BBQ-kip het volgende:
Ik vind de pindasaus van Suzi Wan altijd wel lekker, die zit tegenwoordig in zakken die je in de magnetron kan opwarmen.
Voor mij de perfecte pindasaus, maar iedereen denkt daar natuurlijk heel anders over.
Suzi Wan... lekker
Jammer dat hij hier uit het assortiment is...
vooral die pittige is lekker ja...
DrukVoutwoensdag 11 mei 2005 @ 10:37
Wij hebben altijd van die bruine emmer die je moet aanmengen met Melk. Ik vind die uit de magnetron altijd veels te duur en nieteens lekker.
NorthernStarwoensdag 11 mei 2005 @ 10:38
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 10:32 schreef Quantor het volgende:
Ik wil juist lekkere "zoete" pindasaus, niet van die scherpe/pittige.
Ik vind beide soorten wel lekker. Beetje afwisselen. Of voor friet heb ik liever zoete en voor nasi liever pittig bijv.

Die in die kuipjes zit en je met water moet aanmaken. Bekend merk maar kan er niet opkomen. Heb je ook twee soorten van Maleisies en Javaanse.
Diederik_Moederkoekwoensdag 11 mei 2005 @ 10:39
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 10:35 schreef UFOtje het volgende:
Pfff... welk merk is dat ook alweer?
Een vrij grote bruine "emmer".
Wijcko!!

En deze vind ik ook de lekkerste ja!! Vriend van me waarvan de ouders een chinees restaurant hebben, kwam een keer bij ons bbq-en en vond deze saus lekkerder dan die zij in t restaurant hebben
TechnoHeadwoensdag 11 mei 2005 @ 10:40
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 10:37 schreef DrukVout het volgende:
Wij hebben altijd van die bruine emmer die je moet aanmengen met Melk. Ik vind die uit de magnetron altijd veels te duur en nieteens lekker.
Is die niet van Versteegen? Mijn favoriet IIG!
UFOtjewoensdag 11 mei 2005 @ 10:41
Heerlijk topic!
Alleen zie ik de combinatie met sperzieboontjes niet zo heel erg zitten.
fmasewoensdag 11 mei 2005 @ 10:42
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 10:35 schreef UFOtje het volgende:
Pfff... welk merk is dat ook alweer?
Een vrij grote bruine "emmer".
Wijko, met een rode deksel.....
DrukVoutwoensdag 11 mei 2005 @ 10:47


De beste pindasaus voor mij! Wel een beetje dik aub.
UFOtjewoensdag 11 mei 2005 @ 10:49
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 10:47 schreef DrukVout het volgende:
[afbeelding]

De beste pindasaus voor mij! Wel een beetje dik aub.
Klopt!
Het is dus inderdaad de wyko die ik bedoel!
JaapBwoensdag 11 mei 2005 @ 10:50
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 10:28 schreef BBQ-kip het volgende:
Ik vind de pindasaus van Suzi Wan altijd wel lekker, die zit tegenwoordig in zakken die je in de magnetron kan opwarmen.
Voor mij de perfecte pindasaus, maar iedereen denkt daar natuurlijk heel anders over.
Is een hele lekkere en makkelijke saus en gelukkig zo te koop bij de plaatselijke C1000
floopzzwoensdag 11 mei 2005 @ 10:56
Versteegen!!

Nooit meer anders..
Spindizzywoensdag 11 mei 2005 @ 10:58
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 10:41 schreef UFOtje het volgende:
Heerlijk topic!
Alleen zie ik de combinatie met sperzieboontjes niet zo heel erg zitten.
Gewoon eens proberen. Spruitjes met pindasaus is ook ontzettend lekker. Eigenlijk zijn er maar weinig dingen die niet lekkerder worden met pindasaus
ramonpwoensdag 11 mei 2005 @ 10:58
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 10:28 schreef BBQ-kip het volgende:
Ik vind de pindasaus van Suzi Wan altijd wel lekker, die zit tegenwoordig in zakken die je in de magnetron kan opwarmen.
Voor mij de perfecte pindasaus, maar iedereen denkt daar natuurlijk heel anders over.
Dat is idd de lekkerste
TheSilentEnigmawoensdag 11 mei 2005 @ 11:03
Ik vind pindasaus beduidend lekkerder dan satésaus. Deze worden nog wel een door elkaar gehaald. Suzi Wan en Wijko maken grote kans vanavond op mijn bordje te belanden...
Badeentjewoensdag 11 mei 2005 @ 11:05
Die van de Calvé uit een pot moet melk of water bij. Ik kiep er dan nog een lepeltje sambal door hmmm...
DaYwALKuRwoensdag 11 mei 2005 @ 11:06
Die van chicken tonight
Bushmasterwoensdag 11 mei 2005 @ 11:15
Suzi Wan is al goed op smaak, beetje zoet (Javaans)
Bayswaterwoensdag 11 mei 2005 @ 11:15
Ik zou die sperziebonen gewoon laten zitten.
BOOR_TBLwoensdag 11 mei 2005 @ 11:17
WYKO ruleert!
Oblivionwoensdag 11 mei 2005 @ 11:55
pindasaus

Hoe maak jij je Satesaus?

Nog 2 topics, deze blijft open maar snuffel daar eens in, ook hele leuke tips.
Shreeverwoensdag 11 mei 2005 @ 11:57
Ik doe het altijd heel makkelijk


TheSilentEnigmawoensdag 11 mei 2005 @ 12:18
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 11:57 schreef Shreever het volgende:
Ik doe het altijd heel makkelijk
[afbeelding]

Hmmm. Moet dat spul in de oven?
Mini_rulezwoensdag 11 mei 2005 @ 12:51
Ik heb hier zo'n potje staan van Calvé, waar alleen nog water bij hoeft. Best te eten.
Zo'n emmer is niet echt te doen in je eentje.
avotarwoensdag 11 mei 2005 @ 12:51
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 11:57 schreef Shreever het volgende:
Ik doe het altijd heel makkelijk

juist.. gebruik ik dus ook altijd.. heerlijk.. ook met gebakken aardappeltjes d'r bij..

gewoon in de pan.. perfect.. evt. championnetjes d'rbij is ook nog heel smakelijk
TheSilentEnigmawoensdag 11 mei 2005 @ 17:55
Het is Suzi-Wan geworden, ik laat jullie weten of ik het wat vind
RijstNatiewoensdag 11 mei 2005 @ 17:57
beker pinda saus van de chinees

1,50 euro
Shreeverwoensdag 11 mei 2005 @ 17:59
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 12:51 schreef avotar het volgende:

[..]

juist.. gebruik ik dus ook altijd.. heerlijk.. ook met gebakken aardappeltjes d'r bij..
Inderdaad, met gebakken aardappels is het heerlijk, en snel klaar dus ideaal als je een keer geen zin hebt om uitgebreid te koken
BBQ-kipwoensdag 11 mei 2005 @ 18:10
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 17:55 schreef TheSilentEnigma het volgende:
Het is Suzi-Wan geworden, ik laat jullie weten of ik het wat vind
Ah, heb ik je kunnen overtuigen met mijn overredingskracht
Ben benieuwd wat je er van vond
Lienekienwoensdag 11 mei 2005 @ 18:12
Potje van Calvé. Vanavond over de nasi.
SevenWonderswoensdag 11 mei 2005 @ 18:40
Men neme een pannetje
Een beetje water
Schep pindakaas
Tomatenketchup
Schuit stroop
Ketjap
Diverse kruiden (wat je lekker vind)

Verwarm onder zacht roeren de boel tot een gladde dikke saus et voila, Pindasaus a la Seven Wonders (geleerd van papa SevenWonders die kok is/was)
LordLynxwoensdag 11 mei 2005 @ 18:44
Ik heb meestal de potten van Calve. Ben ik trouwens de enige die helemaal verzot is op zoete pindasaus? Dus gewoon een paar lepels suiker erdoor tijdens het bereiden?
Gekkenhuis_vwoensdag 11 mei 2005 @ 18:44
TheSilentEnigmawoensdag 11 mei 2005 @ 19:18
Ik vond 'm erg naar de pindasaus van de Chinees smaken. Niet vies ofzo, ook makkelijk klaar te maken, maar het is absoluut niet de meest lekkere pindasaus die ik ooit geproefd heb. Volgende keer ga ik Wyko testen.
Martijn_77woensdag 11 mei 2005 @ 19:39
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 19:18 schreef TheSilentEnigma het volgende:
Ik vond 'm erg naar de pindasaus van de Chinees smaken. Niet vies ofzo, ook makkelijk klaar te maken, maar het is absoluut niet de meest lekkere pindasaus die ik ooit geproefd heb.
Mmmm mooi om te weten dank je!!
djkoelkastwoensdag 11 mei 2005 @ 20:31
Men neme:

Specially baked pinda's (van Duyvis)
men male die in een Magic Bullet (of kloon) met een scheutje olie (archide is het beste), een schepje maizena en water of melk.
Dan extra water of melk erbij (naar eigen smaak) en ketjap manis, sambal oelek, paprikapoeder, djahé, knoflookpoeder, uipoeder, peper, héél klein beetje zout (echt héél klein beetje!), ketoembar (niet te veel!), buys koffiearoma (gebrande suiker), klein beetje tomatenketchup, basterdsuiker en het geheime ingrediënt:kardamom poeder. Allemaal even pruttelen en.. eet smakelijk!

Beste koopsaus: Wijko (met het BRUINE deksel!!! die met het rode deksel is prut!) voor patat en saté enzo
Beste koopsaus voor Bami en chinees enzo: Suzi-Wan

beiden zonder smaakversterker
DrukVoutwoensdag 11 mei 2005 @ 21:00
Wyko heeft toch maar 1 soort? Wij hebben altijd de bruine deksel. Kon geen foto daar van vinden.
Arizonawoensdag 11 mei 2005 @ 21:04
Wijko is echt de aller aller aller allerlekkerste .
In de cafetaria waar ik werkte hadden we daar ook de pindasaus van.
djkoelkastwoensdag 11 mei 2005 @ 21:09
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 21:00 schreef DrukVout het volgende:
Wyko heeft toch maar 1 soort? Wij hebben altijd de bruine deksel. Kon geen foto daar van vinden.
die met het rode deksel is 'kant en klaar' en heeft een andere samenstelling dan die met het bruine deksel.
kissawoensdag 11 mei 2005 @ 21:24
Zelfgemaakte pindasaus is het allerallerlekkerst. Ik maak hem ongeveer als Spindizzy, maar dan zonder gember.
Sowieso vind ik zelfgemaakte sauzen lekkerder dan spul uit pakjes, zakjes en potten....
Manowoensdag 11 mei 2005 @ 21:39
Heb in Indonesië eens satésaus besteld en toen kreeg ik ketjapsaus. Misschien op zich niet slecht maar als je trek hebt in pindasaus dan is het wel een tegenvaller.
Saté betekent 'saus' dus daar kun je alle kanten mee uit ...
sweety2woensdag 11 mei 2005 @ 22:58
sate betekend saus? hoe kom je daar nou bij
wij halen die bruine emmer van de toko met water mengen en dan klaar.
sweety2woensdag 11 mei 2005 @ 23:02
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 10:47 schreef DrukVout het volgende:
[afbeelding]

De beste pindasaus voor mij! Wel een beetje dik aub.
The Best!!!!
Cicidonderdag 12 mei 2005 @ 04:08
Saté = saus???

Naar mijn weten (en mijn Indofamilie met mij) is saté nog altijd blokjes vlees geregen aan een (saté) stokje

Mijn moeder en oma maken lekkere pindasaus.
Met Calvé, de gewone voor op brood.
Met nog heel veel spul wat hier al eens voorbij is gekomen in dit topic.
(uitje, trassi, etc, etc).
avotardonderdag 12 mei 2005 @ 09:10
M'n schoonmoeder had gisteren van die kleine bakjes van Stegeman...
waren ook niet heel fout..

maar van cafetaria is het meestal ook goed te doen.. vooral als de uitbaters chinezen zijn...
voor de kenners... man fa in Hoogerheide... (dat ligt in zuidwest brabant) .... heerlijkste cafetaria sateh-saus die ik ken..
DinoPKdonderdag 12 mei 2005 @ 11:21
Saté saus zelf maken begin ik niet aan, en waarom ook? Voor 2 euro heb je een pot verstegen saté saus, en die is nog net ff lekkerder dan Wyko en een stuk makkelijker te maken (die kant en klaar van wyko is gewoon goor). Vreemd genoeg vind ik af en toe Gouda's glorie ook wel aardig, door de specifieke zoute smaak. Maar dan wel in kleine beetjes.

Toko saté sauzen moet ik eigenlijk nog eens proberen, nooit aan gedacht.

De lekkerste saté saus die ik ken is de zelfgemaakte saus van de snackbar in mijn familie. Lekker pittig, en je wordt het niet zo snel zat als een wijko of verstegen.
Slasherdonderdag 12 mei 2005 @ 21:06
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 10:56 schreef floopzz het volgende:
Versteegen!!

Nooit meer anders..
Inderdaad. De allerbeste!
habanerodonderdag 12 mei 2005 @ 21:27
quote:
Op maandag 7 juli 2003 03:56 schreef saladito het volgende:
leuk, een keer gedaan in frankrijk, een rijsttafel voor 12 man was ook erg leuk maar ze vonden de sate saus het lekkerst
Anthraxxzondag 12 juni 2005 @ 21:21
De vraag is simpel: hoe maak je zelf een goddelijke pinda saus/saté saus voor over de gegrilde kipfilet (of uiteraard als saus bij andere gerechten)? Ik ben eigenlijk aan iets anders toe in plaats van zo'n standaard Remia magnetron potje met Pindasaus.

Wat is je recept hiervoor? Persoonlijk houd ik graag van een wat pittigere saus, maar hoe maak je deze nou zelf? Kan iemand zijn of haar recept doneren?
Rizzzzondag 12 juni 2005 @ 21:31
Paar scheppen pindakaas (met stukjes), samen met wat ketjap en citroensap (niet zo erg veel) en aanmengen met water. En dan zoveel sambal erdoor als je wil...
Trancerzondag 12 juni 2005 @ 21:37
quote:
Op zondag 12 juni 2005 21:31 schreef Rizzz het volgende:
Paar scheppen pindakaas (met stukjes), samen met wat ketjap en citroensap (niet zo erg veel) en aanmengen met water. En dan zoveel sambal erdoor als je wil...
Dat klinkt goed

Ik hou ook wel van sateh saus waarbij er een feestje op je tong ontstaat
Innisdemonzondag 12 juni 2005 @ 21:38
hete pindasaus rulez
Sorellazondag 12 juni 2005 @ 21:59
quote:
Op zondag 12 juni 2005 21:31 schreef Rizzz het volgende:
Paar scheppen pindakaas (met stukjes), samen met wat ketjap en citroensap (niet zo erg veel) en aanmengen met water. En dan zoveel sambal erdoor als je wil...
Vergeet de komijn en wat knoflook en gembersiroop + poeder ook niet
Vahltozondag 12 juni 2005 @ 21:59
Tss, dat Anthraxx dat niet eerst aan mij vraagt, zeg...


- Pindakaas (oooof: zelfgeroosterde pinda's, die je in een vijzel fijnmaakt);
- Ketjap manis;
- Djaheh-poeder (of verse gember, fijngemalen);
- Bruine suiker (of goelah djawa: palmsuiker);
- Sambal.

1) De pindakaas of pinda's met telkens een klein scheutje koud water tot een saus met de gewenste dikte roeren (hier krijg je lekker gespierde onderarmen van, als je dit vaak doet, ).
2) Het geheel langzaam en zachtjes verhitten; NIET laten koken en NIET te hard roeren, anders gaat het schiften. Als dit toch gebeurt, gewoon wat koud water toevoegen.
3) Ketjap, djaheh, suiker en sambal naar smaak toevoegen.

Soedah.
neliz123zondag 12 juni 2005 @ 22:00
Pindasaus met een sjalottje of een halve ui, een teentje knoflook en wat kokosmelk doet het ook heeeeel goed =)
Anthraxxzondag 12 juni 2005 @ 22:01
quote:
Op zondag 12 juni 2005 21:59 schreef Vahlto het volgende:
Tss, dat Anthraxx dat niet eerst aan mij vraagt, zeg...
Kom je ook eten?
je bent niet eens online
Mayadevizondag 12 juni 2005 @ 22:03
Een beetje kokosmelk of santen er ook nog door vind ik ook lekker
daniel_hoenderdoszondag 12 juni 2005 @ 22:03
Als je pittig wilt is sambal de oplossing. Als je dat ook nog zelf wilt maken ben je wel even bezig en bovendien mag je best iets uit een potje gebruiken toch?

Stap 1: Pindakaas met stukjes noot heerst hiervooir trouwens. Doe een klein beetje olie (arachideolie is natuurlijk het best) in de pan en bak daarin koreander (theelepeltje), sambal (naar smaak) en een gesnedenblokje gember van 3 vierkante cm samen met twee teentjes verse geperste knoflook in een pannetje met een deksels goede antiaabaklaag. Niet frituren, maar langzaam bakken, anders word de boel bitter en smerig. Eventueel wat zout toevoegen maar dit is optioneel.

Stap 2: ongeveer 2 1/2 eetlepel pindakaas met stukjes noot toevoegen. Langzaam laten smelten. Ongeveer 1 dl water toevoegen en zachtjes laten inkoken. Rooster in een pannetje ondertussen wat sesamzaadjes.

Stap 3: doe 1 eetlepel ketjap, nog 2 1/2e eetlepel pindasaus en nog 1 dl water bij je saus. Voeg het sap van een halve citroen toe.

Stap 4: laat de boel zachtjes inkoken tot de gewenste dikte. Mik op een kipspiesje en bestrooi de gehele boel met de sesamzaadjes.

Vergeet niet constant de boel gelijkmatig om te blijven roeren. Hoeveelheden kun je mee spelen (overigens ben ik niet helemaal zeker van de hoeveelheid water - 2 dl op 5 eetlepels pindakaas).
CyberCreationzondag 12 juni 2005 @ 22:05
www.satefeste.com hier zullen spoedig de recepten op komen dus houd het in de gaten.
Vahlto_IIzondag 12 juni 2005 @ 22:06
quote:
Op zondag 12 juni 2005 22:01 schreef Anthraxx het volgende:

[..]

Kom je ook eten?
je bent niet eens online
Dat betekent zeker, dat ik zelf moet koken?
Anthraxxzondag 12 juni 2005 @ 22:07
quote:
Op zondag 12 juni 2005 22:06 schreef Vahlto_II het volgende:

[..]

Dat betekent zeker, dat ik zelf moet koken?
Ligt eraan of de snackbar om de hoek nog open is. Nadat ik alles verneukt heb trouwens.
Tristessazondag 12 juni 2005 @ 22:08
Zijn je ouders al weg? .
Anthraxxzondag 12 juni 2005 @ 22:09
quote:
Op zondag 12 juni 2005 22:08 schreef Tristessa het volgende:
Zijn je ouders al weg? .
Vannacht.

Ook jij mag komen eten hoor.
Tristessazondag 12 juni 2005 @ 22:10
quote:
Op zondag 12 juni 2005 22:09 schreef Anthraxx het volgende:

[..]

Vannacht.

Ook jij mag komen eten hoor.
Het is dat de afstand een beetje heel erg groot is, anders had ik wel bij je langs willen komen hoor .
Vahltozondag 12 juni 2005 @ 22:11
quote:
Op zondag 12 juni 2005 22:10 schreef Tristessa het volgende:

[..]

Het is dat de afstand een beetje heel erg groot is, anders had ik wel bij je langs willen komen hoor .
Waar Anthraxx woont, is voor iedereen de afstand een probleem. .
Tristessazondag 12 juni 2005 @ 22:13
quote:
Op zondag 12 juni 2005 22:11 schreef Vahlto het volgende:

[..]

Waar Anthraxx woont, is voor iedereen de afstand een probleem. .
Okee, true. Maar je moet wel toegeven dat Leeuwarden ook niet bepaald dicht bij alles is .
Vahlto_IIzondag 12 juni 2005 @ 22:18
quote:
Op zondag 12 juni 2005 22:13 schreef Tristessa het volgende:

[..]

Okee, true. Maar je moet wel toegeven dat Leeuwarden ook niet bepaald dicht bij alles is .
Wel dicht bij Harlingen .

* Vahlto_II stopt hier met deze ongebreidelde slowchat...

.
Martijn_77zondag 12 juni 2005 @ 22:27
Hier over is al een topic:

Hoe maak jij je Satesaus?
Vahltozondag 12 juni 2005 @ 22:41
Een eenvoudig doch "authentiek" recept:

- Zelfgeroosterde pinda's, die je in een vijzel fijnmaakt (of pindakaas);
- Ketjap manis;
- Verse gember, fijngemalen (of djaheh-poeder);
- Goelah djawa, oftewel palmsuiker (of bruine suiker);
- Sambal oelek.

1) De fijngemalen pinda's (of pindakaas) met telkens een klein scheutje koud water tot een saus met de gewenste dikte roeren (hier krijg je lekker gespierde onderarmen van, als je dit vaak doet, );
2) Het geheel langzaam en zachtjes verhitten; NIET laten koken en NIET te hard roeren, anders gaat het schiften. Als dit toch gebeurt, gewoon wat koud water toevoegen;
3) Ketjap, djaheh, suiker en sambal naar smaak toevoegen.

Soedah.
Vahltozondag 12 juni 2005 @ 22:58
Dan kunnen wij hier verder met de slowchat! .
Martijn_77zondag 12 juni 2005 @ 23:01
quote:
Op zondag 12 juni 2005 22:58 schreef Vahlto het volgende:
Dan kunnen wij hier verder met de slowchat! .
Daar hebben we [CUL-SC] Deel 19. deze zomer richting La Douce France voor
Mini_rulezzondag 12 juni 2005 @ 23:29
Wow Annie, jij ook al culinair bezig?

Ontopic: die recepten met pindakaas zijn allemaal leuk en aardig, maar dat kant-en-klare spul uit een potje is meestal ook net pindakaas, dus krijg je dan met al die recepten niet precies (of bijna) hetzelfde maar dan met meer werk?
Anthraxxzondag 12 juni 2005 @ 23:31
quote:
Op zondag 12 juni 2005 23:29 schreef Mini_rulez het volgende:
Wow Annie, jij ook al culinair bezig?

Ontopic: die recepten met pindakaas zijn allemaal leuk en aardig, maar dat kant-en-klare spul uit een potje is meestal ook net pindakaas, dus krijg je dan met al die recepten niet precies (of bijna) hetzelfde maar dan met meer werk?
Sinds een paar maanden probeer ik inderdaad wat culinairs te maken. Nu ben ik echter een week alleen thuis dus moet ik wel.
Sorellamaandag 13 juni 2005 @ 00:20
Met zo,n potje moet je er ook altijd spul bij gooien om het op smaak te krijgen (behalve die van remia en versteeg die zijn wel lekker)
Dus een potje pindakaas kopen is goedkoper
Lestatmaandag 13 juni 2005 @ 12:08
Welke pindakaas zou nou het beste zijn om te gebruiken?
habaneromaandag 13 juni 2005 @ 16:00
denk dat 'gewoon' calve ofzo prima is je maakt het lekker op smaak met de andere ingredienten
-Lotte-maandag 13 juni 2005 @ 16:04
Lekkerste is om voordat je de pindakaas erin doet... de melk, ketjap, sambal en wat extra kruiden eerst even op elkaar te laten inwerken in een steelpan... en dan pas de pindakaas erbij!
dribbel79maandag 13 juni 2005 @ 16:08
1. Steelpan
2. WIjko
3. Melk
4. ietswat smaakverrijker (bui-afhankelijk sambal, basterdsuiker, kokosdinges ofzo)
5. Roeren
6. Vuur uit en eten!!
Italomaandag 13 juni 2005 @ 16:13
Afhankelijk van wat er op de verpakking staat

ik ga iig niet zelf, zoals TS, iets maken
Shark.Baitmaandag 13 juni 2005 @ 21:46
TIP:
je kan beter een zakje pinda's kopen en die fijnmalen dan pindakaas gebruiken. Het maakt de saus echt beter.
Faithymaandag 13 juni 2005 @ 22:28
uitje snipperen, knoflook in stukjes snijden, fruiten in wat olijfolie.

Pindakaas opwarmen in magnetron.
Wat suiker (paar eetlepels), sambal (naar behoefte), ketjap manis naar smaak toevoegen, wat gemberpoeder, wat ve-tsin en wat je verder nog lekker vindt erbij gooien.
De zachte pindakaas erbij, roeren tot het goed dik is, en klaar!
kabouter.mutsmaandag 13 juni 2005 @ 22:50
mijn perfecte saus is:::: wyco sate saus (supermarkt bruin bakje) maken zoals wordt beschreven
een beetje suiker, ketjap manis, en sambal erdoor. heb je marinade van b.v. sate? dit er ook een beetje doorgooien.

echt lekkerrrrr!!!
Hilzillahmaandag 13 juni 2005 @ 22:52
Fijn gesneden uitje fruiten,
klein blikje tomaten puree
Kopje suiker
melk
pindakaas

veel sambal, ketjap, veel knoflook
Klaar!

Heb nog niemand gezien die er tomaten puree bij doet
Shark.Baitmaandag 13 juni 2005 @ 23:31
quote:
Op maandag 13 juni 2005 22:52 schreef Hilzillah het volgende:
Heb nog niemand gezien die er tomaten puree bij doet
Dat klopt, dat word er officieel ook niet ingedaan.

enne.. niet alle saté saus bestaat uit pindasaus.

op geitesaté wordt officieel ketjap manis met gesnipperde sjalotjes als satesaus gedaan.
habanerodinsdag 14 juni 2005 @ 18:11
saté gambing mjam mjam
Hilzillahwoensdag 15 juni 2005 @ 01:59
quote:
Op maandag 13 juni 2005 23:31 schreef Shark.Bait het volgende:

op geitesaté wordt officieel ketjap manis met gesnipperde sjalotjes als satesaus gedaan.
RECEPT!! Wil ik proberen!
dutch-mammawoensdag 15 juni 2005 @ 02:22
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 20:31 schreef djkoelkast het volgende:
Men neme:

Specially baked pinda's (van Duyvis)
men male die in een Magic Bullet (of kloon) met een scheutje olie (archide is het beste), een schepje maizena en water of melk.(...)
Recept is opgeslagen!

Ik heb geen magic bullet, maar wel een Braun met 2 mengkommen: een grote voor het groffe en een kleine voor het fijne werk. Ge-wel-dig!!!

Ik maak snelle satésaus meestal uit de losse pols. Met als basis pindakaas (goedkope) en een blikje kokosmelk. Gooi maar in een steelpannetje, op middelhoog vuur, goed blijven roeren.
Als je het goed wil doen, doe je eerst een lepel olie in dat pannetje, dat stook je goed heet, en dan een theelepeltje trassi bakken. Maar doe dat alleen als je lieve buren hebt, want het ruft de tent uit (maar het is zo onmisbaar...!). Eventueel, als je een goeie supermarkt of toko hebt, doe je er een scheutje vietnamese vissaus door (nuoc mam) ipv trassi.

Verder een lepel sambal (sambal trassi, of wie niet zo heetgebakerd is: sambal manis), een scheut citroensap, een theelepel djinten (gemalen komijn), scheut ketjap (uit die rechthoekige witte plastic fles), een lepel ketumbar (gemalen komijnzaad), dat is eigenlijk de basis.
Dan laat ik degene die het dichtstbij zit of staat even proeven of er nog iets bij moet.
dutch-mammawoensdag 15 juni 2005 @ 02:25
quote:
Op maandag 13 juni 2005 12:08 schreef Lestat het volgende:
Welke pindakaas zou nou het beste zijn om te gebruiken?
De allergoedkoopste. Niet moeilijk doen!

Je had vroeger (misschien nu nog wel, maar hier niet meer) pindakaas van pmc of pdc, i.i.g. één of andere afkorting, en dat was spotgoedkoop, maar wel de allerlekkerste (tenzij je de gemalen poppestront van Calvé lekker vindt... ja, ik wel, op een witte boterham, maar niet door de saus! )
#ANONIEMwoensdag 15 juni 2005 @ 02:31
quote:
Op woensdag 15 juni 2005 02:25 schreef dutch-mamma het volgende:

[..]

De allergoedkoopste. Niet moeilijk doen!

Je had vroeger (misschien nu nog wel, maar hier niet meer) pindakaas van pmc of pdc, i.i.g. één of andere afkorting, en dat was spotgoedkoop, maar wel de allerlekkerste (tenzij je de gemalen poppestront van Calvé lekker vindt... ja, ik wel, op een witte boterham, maar niet door de saus! )
PDC of was 't nou PCD? van de Aldi.
Het hoort niet maar ik gooi altijd wat curry door de pindasaus.
Verder neem ik half melk en half water voor de goede consistentie.
Ketjap,smbal,knoflooh en gember.
dutch-mammawoensdag 15 juni 2005 @ 02:34
Vervang die half melk half water eens door een blikkie kokosmelk... *kwijl*

Knoflook en gember, natuurlijk!!! Hoe kon ik die vergeten!!!

En pdc bij de Aldi?!? ik zal eens kijken, vroeger was het bij Dirkson...
Drive-rwoensdag 15 juni 2005 @ 09:49
quote:
Op woensdag 15 juni 2005 02:34 schreef dutch-mamma het volgende:
Vervang die half melk half water eens door een blikkie kokosmelk... *kwijl*

Knoflook en gember, natuurlijk!!! Hoe kon ik die vergeten!!!

En pdc bij de Aldi?!? ik zal eens kijken, vroeger was het bij Dirkson...
Limoenblad doet ook wonderen! Echt een aanrader is de sate. Bij mij gaat er altijd de goedkoopste pindakaas in en een mengsel van limoenblad, gember, uitje, kokosmelk, paar pepers, wat [lange stengels waarvan ik de naam nu vergeten ben, aaarggg] en malen maar. Het mengsel even aanzetten in de olie en dan blussen met kokosmelk. Hierin de pindakaas gooien en op dikte brengen. Daarna met ketjap op smaak brengen. Voor de niet hete eters nog wat zoete chilisaus erbij, voor de hete eters sambal....
Shark.Baitwoensdag 15 juni 2005 @ 09:55
quote:
Op dinsdag 14 juni 2005 18:11 schreef habanero het volgende:
saté gambing mjam mjam
kambing is geit.

gambing is een keit.
quote:
Op woensdag 15 juni 2005 01:59 schreef Hilzillah het volgende:
RECEPT!! Wil ik proberen!
ik zal vanavond wel ff posten ergens...
BBQ-kipwoensdag 15 juni 2005 @ 09:59
quote:
Op woensdag 15 juni 2005 09:49 schreef Drive-r het volgende:

[..]

Limoenblad doet ook wonderen! Echt een aanrader is de sate. Bij mij gaat er altijd de goedkoopste pindakaas in en een mengsel van limoenblad, gember, uitje, kokosmelk, paar pepers, wat [lange stengels waarvan ik de naam nu vergeten ben, aaarggg] en malen maar. Het mengsel even aanzetten in de olie en dan blussen met kokosmelk. Hierin de pindakaas gooien en op dikte brengen. Daarna met ketjap op smaak brengen. Voor de niet hete eters nog wat zoete chilisaus erbij, voor de hete eters sambal....
Citroengras (sereh)?

Met dat limoenblad (Djeroek Poeroet) moet je wel oppassen trouwens, is snel verdomd overheersend...
B.A.Trixwoensdag 15 juni 2005 @ 10:12
Ik doe ook gewoon zo'n potje van de Aldi.. beetje water,ketjap,knoflook en veel sambal en klaar ben je.. Ik kook altijd eerst het water en roer het dan door de pasta. Dan hoef je het fornuis helemaal niet te gebruiken en bakt je pindasaus niet aan.. wat mij op het fornuis nog wel es overkwam..
dutch-mammawoensdag 15 juni 2005 @ 11:23
quote:
Op woensdag 15 juni 2005 09:49 schreef Drive-r het volgende:

[..]

Limoenblad doet ook wonderen! Echt een aanrader is de sate. Bij mij gaat er altijd de goedkoopste pindakaas in en een mengsel van limoenblad, gember, uitje, kokosmelk, paar pepers, wat [lange stengels waarvan ik de naam nu vergeten ben, aaarggg] en malen maar. Het mengsel even aanzetten in de olie en dan blussen met kokosmelk. Hierin de pindakaas gooien en op dikte brengen. Daarna met ketjap op smaak brengen. Voor de niet hete eters nog wat zoete chilisaus erbij, voor de hete eters sambal....
*kwijl*

Zo maak je stoeptegel nog lekker...!
Die stengels is volgens mij sereh.

Ik wou a.s. weekend bbq-en, en daar hoort satésaus bij, ik heb weer heel wat dingen om uit te proberen!
Ik zal binnenkort eens kijken of de Marokkaanse slager hier ook geitenvlees verkoopt. Heb ooit op één of andere pasar malam wel eens saté kambing gehad en dat was niet vies...!
Drive-rwoensdag 15 juni 2005 @ 11:35
quote:
Op woensdag 15 juni 2005 11:23 schreef dutch-mamma het volgende:

[..]

*kwijl*

Zo maak je stoeptegel nog lekker...!
Die stengels is volgens mij sereh.

Ik wou a.s. weekend bbq-en, en daar hoort satésaus bij, ik heb weer heel wat dingen om uit te proberen!
Ik zal binnenkort eens kijken of de Marokkaanse slager hier ook geitenvlees verkoopt. Heb ooit op één of andere pasar malam wel eens saté kambing gehad en dat was niet vies...!
Dank je! En het magische woord was inderdaad sereh. Wat ik ook wel eens doe is het mengsel maken en dan in blokjes invriezen. Kan ik heel snel een sate saus maken met wat pindakaas, kokosmelk en een blok 'boemboe'...
habanerowoensdag 15 juni 2005 @ 16:53
quote:
Op woensdag 15 juni 2005 09:55 schreef Shark.Bait het volgende:
kambing is geit.

gambing is een keit.
lol dankje Shark Bait, wie weet hoe lekker een keit kan zijn
rubywoensdag 15 juni 2005 @ 17:54
Ik haal altijd zo'n pakje Javaanse satésaus van Conimex. Daar roer ik later nog wat sambal doorheen en klaar ben je!