quote:Op dinsdag 8 april 2025 14:15 schreef golfer het volgende:
Vanavond maak ik vanuit Project Gezond tjap tjoy (zonder bamboescheuten) met daarbij bruine rijst.
Een heel blok parmezaan?quote:Op dinsdag 8 april 2025 17:58 schreef Karzai het volgende:
[ afbeelding ][ afbeelding ]
Heel blok parmezaan erbij,uien paprika, 6 groene pepers en een halve bol knoflook broodjes zitten in de oven
[ afbeelding ]
Leuk kadoidee van hem, alvast veel plezier!quote:Op woensdag 9 april 2025 14:50 schreef Kanaroe het volgende:
Vanavond uit eten met mijn gezin want zoon was jarig en wilde als kado 'uit eten'.
Gaan naar klein restaurant in de buurt, zinin!
Meestal neem ik daar een verrassingsmenu van de chef, straks maar eens kijken
Was zaligquote:Op woensdag 9 april 2025 13:30 schreef golfer het volgende:
Vanavond maak ik tagliatelle met gebraden gehakt en gebakken spekblokjes, kastanjechampignons en courgetteblokjes met een saus van gepureerde gegrilde paprika, ui, knoflook, basilicum en Alpro Griekse yoghurt.
Mijn dochter van 8 vond het een aanrader maar moet er wel bij zeggen dat dat dus niets zegt over of het ook echt lekker isquote:Op woensdag 9 april 2025 18:56 schreef Tegan het volgende:
Iemand dit weleens gedronken? Is dit een aanrader?
[ afbeelding ]
Smaakt goed,lekker fris. Zit alleen veels te weinig in 😃quote:Op woensdag 9 april 2025 18:56 schreef Tegan het volgende:
Iemand dit weleens gedronken? Is dit een aanrader?
[ afbeelding ]
Ja! Peer is ook lekker. En meloen dacht ik.quote:Op woensdag 9 april 2025 18:56 schreef Tegan het volgende:
Iemand dit weleens gedronken? Is dit een aanrader?
[ afbeelding ]
bij mijn AH hebben ze alleen normale en aardbei. Ik wil ook peer!quote:Op woensdag 9 april 2025 21:24 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Ja! Peer is ook lekker. En meloen dacht ik.
Maar je moet wel tegen zoet kunnen.
quote:Op donderdag 10 april 2025 14:41 schreef golfer het volgende:
Vanavond: kip visch, patat en appelmoes...oftewel: kabeljauwkibbeling van de vishandel, patat van Friethoes en appelcompote van Hak.
Klinkt als een goed restaurant. Wangetjesquote:Op donderdag 10 april 2025 17:23 schreef Kanaroe het volgende:
Gisteren in restaurantje had ik als voorgerecht zachtgegaarde kalfswang met boekweit, gerookte baba ganoush, gekonfijte cherrytomaat en gebrande paksoi, was heeeeerlijk
Als hoofdgerecht verrassing van de chef, bleek kalfsentrecôte te zijn. Met gestoomde groenten op een prachtig opgemaakt bordje, erg lekker maar 2x kalf was voor mij iets te veel vlees.
Na had ik kaasplankje, met een portje![]()
De disgsnoten hadden allemaal iets anders; en ieder heeft genoten
Straks thuis een restant spaghetti met gehaktballetjes en diepvriespizza salami en quattro formaggi met rucola en bimi voor 'de gezond'
En nu moet je nog ergens je dosis pistache zien te scoren?quote:Op donderdag 10 april 2025 20:22 schreef FutureFairytale het volgende:
Spontaan uit eten met ouders bij de Italiaan die al meer dan 50 jaar in de stad zit, en nog steeds iedere dag propvol. Maar toch een plekkie gekregen.
Vader had Coteletta Milanese (kalfsschnitzel), moeder pizza met zalm, rode ui, knoflook en kappertjes.
Ik pizza met champignons, room en heel veel knoflook.
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Pa wilde graag toetje dus hij had panna cotta (was), moeder Limoncello ijstruffel en ik warme brownie met stracciatella ijs.
[ link | afbeelding ]
Was leuk zo en heel lekker. Deze tent stelt nooit teleur en ik moest de oude eigenaar helpen met zijn nieuwe pinapparaat, anders werd er niet betaald.
Ze hadden Dubai Pistache chocoladetaart op het menu. En ik nam em niet! Ben je trots op me?quote:Op donderdag 10 april 2025 20:49 schreef SoS87 het volgende:
[..]
En nu moet je nog ergens je dosis pistache zien te scoren?
Je gaat zo stiekem terug he?quote:Op donderdag 10 april 2025 20:57 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Ze hadden Dubai Pistache chocoladetaart op het menu. En ik nam em niet! Ben je trots op me?
Nu wat vol. Maar waarschijnlijk zaterdag én zondag een pistache McFlurry. En sowieso zondag een stuk pistache cheesecake.quote:
De jarige zoon was in zijn nopjes, hij koos wel andere gerechten hoorquote:Op donderdag 10 april 2025 20:17 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Klinkt als een goed restaurant. Wangetjes![]()
Was zoonlief ook happy ermee?
Hij heeft er echt van zitten genietenquote:Op donderdag 10 april 2025 22:07 schreef Kanaroe het volgende:
[..]
De jarige zoon was in zijn nopjes, hij koos wel andere gerechten hoor
Hij had buikspek, langoustine en paling met appel o.i.d. en hoofdgerecht met 'dry-aged' bietjes en een paar heerlijke cocktails dus dan smaakt alles nóg beter
Is een leuk tentje inderdaad, als ik een hele dikke portemonnee had gingen we iedere week
Jij hebt ook lekker en gezellig gegeten met je vader en moeder, ziet er heerlijk uit![]()
Fijn!
quote:Op zaterdag 12 april 2025 12:36 schreef golfer het volgende:
En van de schillen en kontjes van de asperges maak ik een romige aspergesoep met daarbij uitgebakken spekblokjes.
Dat is zo lang geleden (was nog klein toen ik dat at) dat ik niet weet of ik het nu lekker vind.quote:Op zaterdag 12 april 2025 14:50 schreef littlemindy het volgende:
Ik had plots trek in zure haring, dus net zo'n potje (3 stuks) soldaat gemaakt
Rolmops.quote:Op zaterdag 12 april 2025 14:50 schreef littlemindy het volgende:
Ik had plots trek in zure haring, dus net zo'n potje (3 stuks) soldaat gemaakt
quote:Op zaterdag 12 april 2025 12:36 schreef golfer het volgende:
Vanavond maak ik verse Hollandse witte asperges met opbak-aardappelpartjes, beenham, ei en botersaus.![]()
Bestaat er ook niet vegetarische rijst?quote:Op zaterdag 12 april 2025 18:42 schreef foodlover het volgende:
Vegetarische rijst met diverse groenten gegeten ...
Wellicht wordt er bloemkoolrijst bedoeldquote:Op zaterdag 12 april 2025 18:47 schreef golfer het volgende:
[..]
Bestaat er ook niet vegetarische rijst?
Een 8 als het een goeie biefstuk is, maar deze kan ik helaas niet zien door de ui.quote:Op zaterdag 12 april 2025 19:05 schreef Viesdik het volgende:
Ongevaccineerde biefstuk van de slagert
met wat gebakken uitjes erover
puree en een brok olie met kaas
[ afbeelding ]
cijfer @:hyaenidae?
heb het al op.. was tering lekkerquote:Op zaterdag 12 april 2025 19:12 schreef Hyaenidae het volgende:
[..]
Ik kan de biefstuk niet zien, dus ga ik geen beoordeling geven. Haal die uien er dan af.
Ik kan gewoon goed koken. Daarom ben ik ook viesdikquote:Op zaterdag 12 april 2025 19:14 schreef Hyaenidae het volgende:
[..]
ja dan een 9 of een 10, want teringlekker is altijd een 9 of 10.
Heerlijk, ex de aardappelgratin in deze dan (vind ik op zich erg lekker hoor!). Bij witlof met ham en kaas moeten wat mij betreft gekookte aardappels geserveerd worden om de stukjes gesmolten kaas, stukjes ham, het kookvocht en de roomboter waar de schaal uiteraard mee is ingevet op te kunnen nemenquote:Op zaterdag 12 april 2025 19:37 schreef Kanaroe het volgende:
Witlof met ham en kaas, aardappelgratin en paar plakken beenham, met mosterdsaus
Het waren kant-en-klare aardappelgratins van avikoquote:Op zaterdag 12 april 2025 21:01 schreef Whiskers2009 het volgende:
[..]
Heerlijk, ex de aardappelgratin in deze dan (vind ik op zich erg lekker hoor!). Bij witlof met ham en kaas moeten wat mij betreft gekookte aardappels geserveerd worden om de stukjes gesmolten kaas, stukjes ham, het kookvocht en de roomboter waar de schaal uiteraard mee is ingevet op te kunnen nemen![]()
![]()
Lijkt me heerlijkquote:Op zondag 13 april 2025 11:34 schreef FutureFairytale het volgende:
Koffie met een stukje pistache cheesecake proberen.
[ link | afbeelding ]
Was het welquote:
Een 10! En eentje om te onthouden.quote:Op zondag 13 april 2025 15:47 schreef golfer het volgende:
Vanavond maak ik uit PG taco's met garnalen en mangosalsa.
quote:Op zondag 13 april 2025 07:04 schreef Karzai het volgende:
koffie
straks een bakje kwarkTAART en een kiwi
ik ga vandaag pannenkoeken bakken met krenten en spek
vanavond maak ik een salade
quote:Op maandag 14 april 2025 14:34 schreef golfer het volgende:
Voor vanavond maak ik nu alvast (wegens succes in de herhaling) een prei-kerriesoep uit een soeppakket.
[ afbeelding ]![]()
Als extra er zelfgerookte kipfiletreepjes en een grote rode Argentijnse garnaal erbij gedaan.quote:
Lekker!quote:Op maandag 14 april 2025 18:24 schreef FutureFairytale het volgende:
Gepofte aardappel met zure room en peper, maïskolf en kaasschnitzel.
Tip. Neem een Nespresso essenza mini apparaatje voor ¤80 en koop koffiecups van huismerken.quote:Op dinsdag 15 april 2025 07:55 schreef ChildoftheStars het volgende:
We starten de dag lekker met twee boterhammen met sandwichspread en een kopje senseo
Ik vind senseo lekkerquote:Op dinsdag 15 april 2025 16:46 schreef Newone82 het volgende:
[..]
Tip. Neem een Nespresso essenza mini apparaatje voor ¤80 en koop koffiecups van huismerken.
Voor ¤0.15 per kopje ( mits in aanbieding) vele lekkere koffie.
Senseo is slootwater.
Koriander, you love it or hate itquote:Op dinsdag 15 april 2025 14:11 schreef golfer het volgende:
Voor vanavond maak ik uit Project Gezond mie met gehakt en curry. I.p.v. eiermie gebruik ik rijstnoedels en i.p.v koriander gebruik ik peterselie..
quote:Op dinsdag 15 april 2025 14:11 schreef golfer het volgende:
Voor vanavond maak ik uit Project Gezond mie met gehakt en curry. I.p.v. eiermie gebruik ik rijstnoedels en i.p.v koriander gebruik ik peterselie..
quote:
Lucky you!quote:
Zonde zeg, mooi eten verprutsenquote:Op dinsdag 15 april 2025 20:04 schreef FutureFairytale het volgende:
Ik had een bbq en dat heb ik nooit, maar zoals vandaag hoef ik ook niet.
Alles werd tegelijk gebakken en tegelijk alles op de borden gezet. Dus een bord met een berg vlees. 2 Halve ribs met een centimeter marinade (zout!!!), worstje (ook al heel zout), speklap (heel taai, moeilijk doorslikken), stukken maïs in olijfolie, die plas ging door het vlees heen (en over mn broek), en steak vol grove korrels zout erover.
Nam een hap koolsla wat apart stond maar die bestond uit 4x meer mayo dan wat je bij KFC krijgt.
Brood was gelukkig brood.
Nu veel drinken thuis.
Als ik morgen stil ben is er iets met m'n hart aan de hand.
Oh men wat slecht zoquote:Op dinsdag 15 april 2025 20:04 schreef FutureFairytale het volgende:
Ik had een bbq en dat heb ik nooit, maar zoals vandaag hoef ik ook niet.
Alles werd tegelijk gebakken en tegelijk alles op de borden gezet. Dus een bord met een berg vlees. 2 Halve ribs met een centimeter marinade (zout!!!), worstje (ook al heel zout), speklap (heel taai, moeilijk doorslikken), stukken maïs in olijfolie, die plas ging door het vlees heen (en over mn broek), en steak vol grove korrels zout erover.
Nam een hap koolsla wat apart stond maar die bestond uit 4x meer mayo dan wat je bij KFC krijgt.
Brood was gelukkig brood.
Nu veel drinken thuis.
Als ik morgen stil ben is er iets met m'n hart aan de hand.
Zo dat klinkt bagger zeg!quote:Op dinsdag 15 april 2025 20:04 schreef FutureFairytale het volgende:
Ik had een bbq en dat heb ik nooit, maar zoals vandaag hoef ik ook niet.
Alles werd tegelijk gebakken en tegelijk alles op de borden gezet. Dus een bord met een berg vlees. 2 Halve ribs met een centimeter marinade (zout!!!), worstje (ook al heel zout), speklap (heel taai, moeilijk doorslikken), stukken maïs in olijfolie, die plas ging door het vlees heen (en over mn broek), en steak vol grove korrels zout erover.
Nam een hap koolsla wat apart stond maar die bestond uit 4x meer mayo dan wat je bij KFC krijgt.
Brood was gelukkig brood.
Nu veel drinken thuis.
Als ik morgen stil ben is er iets met m'n hart aan de hand.
Oooh wat heerlijk! Die natuur daar ook, geweldig! Ook nog drop meegenomen of hou je daar niet van?quote:Op dinsdag 15 april 2025 20:43 schreef Molo het volgende:
[..]
Zo dat klinkt bagger zeg!
Afgelopen dagen in de Nordics vertoeft dus veel vis en rogge en bessen en consorten op
Vanavond sushirijst, boontjes en omeletje gegeten. Weer even lekker thuis
Ja. En ik kan niet geloven dat dit niet de eerste keer is.quote:Op dinsdag 15 april 2025 20:25 schreef Blues het volgende:
[..]
Oh men wat slecht zobij iemand thuis?
Gefermenteerde roggepap met duindoorn als toetje was lekker en bijzonder etenquote:Op dinsdag 15 april 2025 22:38 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Oooh wat heerlijk! Die natuur daar ook, geweldig! Ook nog drop meegenomen of hou je daar niet van?
[..]
Ja. En ik kan niet geloven dat dit niet de eerste keer is.
Dat klinkt interessant, leuk dat je dat hebt geprobeerd. Zou ik ook wel doen denk.quote:Op dinsdag 15 april 2025 23:20 schreef Molo het volgende:
[..]
Gefermenteerde roggepap met duindoorn als toetje was lekker en bijzonder eten
En zeker drop meegenomen, met teer erin. Hou ik van![]()
Plus leipäjuusto, een soort kaas (die net zo piept tussen je tanden als haloumi) die daar gegeten wordt. Zalig allemaal
Dat is de Amerikaanse manier van barbecuen.quote:Op dinsdag 15 april 2025 20:04 schreef FutureFairytale het volgende:
Ik had een bbq en dat heb ik nooit, maar zoals vandaag hoef ik ook niet.
Alles werd tegelijk gebakken en tegelijk alles op de borden gezet. Dus een bord met een berg vlees. 2 Halve ribs met een centimeter marinade (zout!!!), worstje (ook al heel zout), speklap (heel taai, moeilijk doorslikken), stukken maïs in olijfolie, die plas ging door het vlees heen (en over mn broek), en steak vol grove korrels zout erover.
Nam een hap koolsla wat apart stond maar die bestond uit 4x meer mayo dan wat je bij KFC krijgt.
Brood was gelukkig brood.
Nu veel drinken thuis.
Als ik morgen stil ben is er iets met m'n hart aan de hand.
Dat is Noorwegen ja, ik zat in Finland nuquote:Op woensdag 16 april 2025 12:17 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Dat klinkt interessant, leuk dat je dat hebt geprobeerd. Zou ik ook wel doen denk.
Ik weet alleen dat daar bruine kaas zo populair is. Ze hebben alles met bruine kaas. Wafels, pannenkoeken, donuts, cheesecakes, ijs.. Lijkt me ook lekker
quote:Op woensdag 16 april 2025 12:31 schreef Molo het volgende:
[..]
Dat is Noorwegen ja, ik zat in Finland nu
Die brunost, daar is onzer @:fogel echt een enorme fan van, wist je dat?
oooh ik dacht dat je daar wasquote:Op woensdag 16 april 2025 12:31 schreef Molo het volgende:
[..]
Dat is Noorwegen ja, ik zat in Finland nu
Die brunost, daar is onzer @:fogel echt een enorme fan van, wist je dat?
Het gaat goed met me gelukkigquote:Op woensdag 16 april 2025 12:22 schreef Vincent_student het volgende:
[..]
Dat is de Amerikaanse manier van barbecuen.
Oei, heel veel sterkte met je hart! Ben je al naar de dokter geweest?
hmm hier doet ook gewoon een iemand het bbqen heurquote:Op woensdag 16 april 2025 12:57 schreef Vincent_student het volgende:
Nederlands barbecuën gaat heel anders dan Amerikaans (dat laatste ken ik van Curaçao). Toen ik van Curaçao kwam, kwamen naast de kringverjaardagen de manier van barbecuën heel bijzonder over. In Nederland gaat iedereen z'n eigen stokje en stukje vlees op de bbq leggen. Aan de andere kant van de oceaan ontfermt zich één expert zich over de grill. Die legt alle stukken vlees en groentestukken erop en houdt zich hiermee bezig, terwijl het gezelschap aan een drankje nipt en zich totaal niet bemoeit met het bbq-gebeuren.
Kringverjaardagen zijn ook typisch Nederlands. Op de Antillen is er muziek en wordt er gedanst.
Ditquote:Op woensdag 16 april 2025 13:06 schreef Sarabi het volgende:
Ik heb nog nooit een bbq meegemaakt waar iedereen zijn eigen stukje vlees er op legt en daar alleen op let.
Zekerquote:Op woensdag 16 april 2025 13:42 schreef Karzai het volgende:
maja goed kunnen bbq én is ook een kunst opzich
Ik heb ooit via Fok! dit boek gewonnen en ja, er is nog veel te leren op BBQ gebied.quote:Op woensdag 16 april 2025 13:42 schreef Karzai het volgende:
maja goed kunnen bbq én is ook een kunst opzich
quote:Op woensdag 16 april 2025 15:06 schreef golfer het volgende:
Vanavond maak ik pilav-rijst (restant van de Indiase bezorgtent uit de vriezer) met Chinese wokgroenten en gebakken, met tuinkruiden gemarineerde, lamsspiesjes.
Ik las te snel, las 'varkenshaas met aardbeienjam'quote:Op woensdag 16 april 2025 19:31 schreef Boca_Raton het volgende:
Geen trek om te koken dus varkenshaasje gebakken, daarna een uitgeperste citroen genomen en daarna twee crackers met aardbeienjam. Even geen aardappels en groente vandaag.
Nee nee hahahaquote:Op woensdag 16 april 2025 19:47 schreef Molo het volgende:
[..]
Ik las te snel, las 'varkenshaas met aardbeienjam'
Nou, als het het in mijn hoofd "proef" dan kan dat ook nog wel te eten zijn, zoet met varkensvlees. Zal wel alleen met vet varkensvlees werken??quote:Op woensdag 16 april 2025 19:47 schreef Molo het volgende:
[..]
Ik las te snel, las 'varkenshaas met aardbeienjam'
Varkenshaas, niet vet dus, met bessencompote heb ik weleens op. Dat kan primaquote:Op woensdag 16 april 2025 21:33 schreef uniekhoorn het volgende:
[..]
Nou, als het het in mijn hoofd "proef" dan kan dat ook nog wel te eten zijn, zoet met varkensvlees. Zal wel alleen met vet varkensvlees werken??
quote:Op donderdag 17 april 2025 16:48 schreef golfer het volgende:
Straks maak ik Joodse viskoekjes volgens dit recept en daarbij maak ik in de oven geroosterde regenboog waspenen met knoflook, ui, karwijzaad,basilicum, salie, honing en sesamzaad.
Lekker!quote:
Viskoekjes, geen burgers.quote:
Is meer de Britse versie, in Nederland wordt dat toch sneller burgertjes genoemdquote:
Joodse versie.quote:Op donderdag 17 april 2025 20:15 schreef Molo het volgende:
Is meer de Britse versie, in Nederland wordt dat toch sneller burgertjes genoemd
Nederlandse taal bedoel ikquote:
Klopt. Daar ben ik er eentje van.quote:Op donderdag 17 april 2025 20:17 schreef Molo het volgende:
Nederlandse taal bedoel ik
Wonen voor zover ik weet ook joden in Nederland
Genietenquote:Op donderdag 17 april 2025 21:02 schreef FutureFairytale het volgende:
Moeder had uitgepakt voor mij. Ook nog witlof ham kaas en zoetzure komkommer bij hoofdgerecht.
En aardbeien, zelfgeklopte room en pistacheijs bij de meringuerol
Mozzarella met oliequote:
Ha ja daar kijk ik ook naar.quote:Op donderdag 17 april 2025 21:14 schreef Molo het volgende:
[..]
Genieten![]()
Pistacheijs van de Lidl, grote bak, laten staan
1% pistache, ja de groeten
Ik zag het ja, klonk best ok. Dus ook niet meegenomenquote:Op vrijdag 18 april 2025 08:33 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Ha ja daar kijk ik ook naar.
Dit was Hertog en die viel echt mee. Ik zie 4,1% pistache en 2,4% pasta. De saus was best goed, voor Hertog zijnde.
Luciano, ik heb de borden al meermaals gezien hierquote:Op vrijdag 18 april 2025 08:46 schreef Molo het volgende:
[..]
Ik zag het ja, klonk best ok. Dus ook niet meegenomen
IJs van de salon hier is 'wow' en voor minder ga ik niet
Nu is de kwestie alleen, ga ik voor een bolletje pistache of een bolletje mango sticky rice ijs
Ja klopt, meer dan prima ijs vind ikquote:Op vrijdag 18 april 2025 13:17 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Luciano, ik heb de borden al meermaals gezien hier
Zou t zelf niet kopen maar ik was bij ouders en dat vond ik lief. Ik zou mango sticky rice eens proberen, of 2 bollen maar dat lukt jou niet denk.
Zelf kies is ik nu ie er nog is voor McFlurry.
jij ook molo, hoewel niet christelijk of katholiek benquote:
nja mensen denken alleen maar aan vreten eten drinken ,dus vond dit wel; belangrijkquote:Op vrijdag 18 april 2025 22:13 schreef golfer het volgende:
@:karzai je had ook de link van Wikipedia kunnen posten ipv die hele lange tekst te copy/pasten.
quote:Op vrijdag 18 april 2025 22:17 schreef Karzai het volgende:
nja mensen denken alleen maar aan vreten eten drinken ,dus vond dit wel; belangrijk
quote:Op vrijdag 18 april 2025 22:17 schreef Karzai het volgende:
[..]
nja mensen denken alleen maar aan vreten eten drinken ,dus vond dit wel; belangrijk
Het is nog geen Pasen, dus je had gewoon aan de salontafel kunnen gaan eten.quote:Op zaterdag 19 april 2025 07:32 schreef Karzai het volgende:
Paasontbijt netjes aan de eettafel, normaliter eet ik aan de salontafel
[ afbeelding ]
Goed punt, dat is morgen pas inderdaad.quote:Op zaterdag 19 april 2025 11:30 schreef golfer het volgende:
[..]
Het is nog geen Pasen, dus je had gewoon aan de salontafel kunnen gaan eten.
Goeie reactie weerquote:Op zaterdag 19 april 2025 11:30 schreef golfer het volgende:
[..]
Het is nog geen Pasen, dus je had gewoon aan de salontafel kunnen gaan eten.
Zo, das een beste!quote:Op zaterdag 19 april 2025 11:50 schreef FutureFairytale het volgende:
Koffie met echt een heerlijk verse en grote mergpijp van de bakker
[ link | afbeelding ]
Opgeleukt met peterselie, een aspergekopje, stukjes gerookte Noorse zalm en wat Hollandse garnalen.quote:Op zaterdag 19 april 2025 12:02 schreef golfer het volgende:
Nu bezig om een aspergesoep te maken van de schillen en kontjes van witte Nederlandse asperges, die vanavond op het menu staan.
Lekkerquote:Op zaterdag 19 april 2025 15:49 schreef golfer het volgende:
Tussendoortje: van AH excellent Zalmtataki met zeewiersalade, wasabi-mayonaise, ponzu sojasaus en sesamzaadjes.
[ link | afbeelding ]
quote:Op zaterdag 19 april 2025 16:02 schreef golfer het volgende:
Vanavond dus gekookte witte Nederlandse asperges met daarbij gekookte krielaardappeltjes, beenham, een gekookt (gepocheerd) ei en een botersaus.
Ok, ga ik eens proberen!quote:Op zaterdag 19 april 2025 17:47 schreef Molo het volgende:
Cappuccino na net een bolletje mango sticky rice ijs. Was lekkerrrrrr!
Dat ziet er goed uit Golfer. Mag ik jouw recept van deze soep? Ik ben voornemens maandag aspergesoep te maken.quote:Op zaterdag 19 april 2025 13:50 schreef golfer het volgende:
[..]
Opgeleukt met peterselie, een aspergekopje, stukjes gerookte Noorse zalm en wat Hollandse garnalen.
[ link | afbeelding ]
Nog even een hulde voor de foto's, ziet er goed uit! Leuk te zien altijdquote:Op zaterdag 19 april 2025 15:59 schreef Karzai het volgende:
[..]
Lekker
Ik ben al aan het koken geslagen biertje erbij
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Hier met Hollandaise, een verse frikandel van de slager en röstirondjesquote:
Zijn dat stukken kipdijfilet met kruiden en dan saus ofzo? Nooit gehadquote:Op zaterdag 19 april 2025 20:10 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Ok, ga ik eens proberen!
Ik heb vanmiddag geholpen met verven. En kreeg daarna NY Pizza, Buffalo Chicken.
[ link | afbeelding ]
Toe een bak Hollandse aardbeien gedeeld van de markt (heb zelf nog 2 bakken thuis en zijn heel lekker zoet!)
Ik denk vergelijkbaar met de kant-en-klare kipreepjes uit de koeling (weet merk niet meer, Lidl heeft ze ook). En buffalo hotsauce erover.quote:Op zondag 20 april 2025 01:07 schreef Molo het volgende:
[..]
Zijn dat stukken kipdijfilet met kruiden en dan saus ofzo? Nooit gehad
Wel mooi toevallig, ik ook vandaag geschilderd. Komt wel dichtbij zo
Asperges schillen, de schillen en de kontjes in een soeppan doen. Los daarvan wat ui of sjalot fijn snipperen en samen een fijngesnipperde knoflookteen even kort aanfruiten en bij de schillen/kontjes in de pan doen. Ruim1 liter water erbij met een groentenbouillonblokje en aan de kook brengen en vervolgens een half uur zachtjes laten pruttelen. Het kookvocht opvangen in een grote kom en ik haal daarna de schillen en kontjes nog even door een een passeerzeef boven die kom om wat extra smaak aan het kookvocht te geven.quote:Op zondag 20 april 2025 00:46 schreef praadje het volgende:
Dat ziet er goed uit Golfer. Mag ik jouw recept van deze soep? Ik ben voornemens maandag aspergesoep te maken.
Suoer, dankjewelquote:Op zondag 20 april 2025 11:27 schreef golfer het volgende:
[..]
Asperges schillen, de schillen en de kontjes in een soeppan doen. Los daarvan wat ui of sjalot fijn snipperen en samen een fijngesnipperde knoflookteen even kort aanfruiten en bij de schillen/kontjes in de pan doen. Ruim1 liter water erbij met een groentenbouillonblokje en aan de kook brengen en vervolgens een half uur zachtjes laten pruttelen. Het kookvocht opvangen in een grote kom en ik haal daarna de schillen en kontjes nog even door een een passeerzeef boven die kom om wat extra smaak aan het kookvocht te geven.
Daarna 60 gram roomboter en 40 gram bloem in de pan tot een gare roux koken (roeren, roeren, roeren) en dan pollepel voor pollepel het kookvocht erbij en steeds blijven roeren tot het een mooie egale soep is. Daarna maak ik het af met wat kookroom en zout, peper en een beetje kerrie. Eventueel nog even mooi glad maken met een staafmixer.
Genieten!quote:Op zondag 20 april 2025 14:12 schreef uniekhoorn het volgende:
Eergisteren Kleine Grieche in Oldenburg: Gisteren Yamas in Oldenburg.
Ontbijtbuffetjes
Vandaag wok in Groningen
En dit was de 1e, gewoon geluktquote:Op zondag 20 april 2025 16:52 schreef golfer het volgende:
Avondeten: Blues bakt pannenkoeken. Met spek, met appel, met stroop en met kaneelsuiker.
[ link | afbeelding ]
Ik heb liever melk van de koe.quote:Op dinsdag 8 april 2025 13:58 schreef Blues het volgende:
Lekker boerenmelk van @:Yvonne
[ afbeelding ]
Mooi eerbetoonquote:Op maandag 21 april 2025 13:17 schreef Molo het volgende:
Eggs Benedict met zalm, matzes en goeie cappuccino als brunch![]()
Lekker man![]()
![]()
![]()
Ondanks de dood van de Paus, eens ik jullie ook vandaag weer een Zalig Pasen!
De vandaag gestorven paus had als pausennaam Franciscus. Benedictus was de paus vóór hem.quote:
Alsnog een mooi pauselijk maal.quote:Op maandag 21 april 2025 15:18 schreef Whiskers2009 het volgende:
[..]
De vandaag gestorven paus had als pausennaam Franciscus. Benedictus was de paus vóór hem.
Wat fijn om te lezen.quote:Op maandag 21 april 2025 17:21 schreef praadje het volgende:
Aspergesoep met de tips van golfer en wat inspiratie van mijzelf. Hij was heerlijk @:golfer
[ afbeelding ]
Zo, perfect maaltje zeg!quote:Op maandag 21 april 2025 18:25 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Dan hebben we ons goed tegoed gedaan met Pasen![]()
Hele kip met friet (maar 17 euro, nog niet ergens zo goedkoop gezien)
[ link | afbeelding ]
Kip piri piri.
[ link | afbeelding ]
Nr 8 of 9. Tel kwijt.
Ik wilde nu zonder koek en extra saus. Heel goed!
[ link | afbeelding ]
Heerlijk!quote:Op maandag 21 april 2025 17:08 schreef golfer het volgende:
Vanavond maak ik uit Project Gezond broodjes hete kip met daarbij een frisse komkommersalade.
Goed gezien.quote:Op dinsdag 22 april 2025 00:35 schreef phpmystyle het volgende:
[..]
Haha lijkt op een ikea maaltijd.
Die best in orde zijn
Jouw moederquote:Op dinsdag 22 april 2025 13:06 schreef Karzai het volgende:
Vanochtend koffie
2 croissants, een peer en een glas kefir
Lunch een pizza broodje
Diner
Soep uit een zak, stokbrood met maanzaad van de warme bakker met oude kaas, zelfgemaakte pesto door mijn moeder en rillettes de canard
[ afbeelding ]
Voor g zelf was de quiche geen succes, ik vond 't wel lekker, maar had ook flinke trekquote:Op dinsdag 22 april 2025 15:19 schreef golfer het volgende:
Vanavond wordt het een gevuld eitje quiche van Albert Heijn:
[ afbeelding ]
en daarbij een groene salade met tomaat, komkommer, ei, spitskool en honing-mosterddressing.
Nu wel zin in cappuccinoquote:Op dinsdag 22 april 2025 20:31 schreef SoS87 het volgende:
[..]
Campagne voeren doe je maar lekker ergens anders, niet hier.
Volle melkquote:
Ik heb nog steeds geen oesters geprobeerdquote:Op dinsdag 22 april 2025 21:17 schreef Molo het volgende:
[..]
Volle melk
Maar is uiteindelijk thee geworden, koffie in de avond is geen goed idee voor deze bejaarde
Er zijn zat lekkerdere dingen dan oestersquote:Op dinsdag 22 april 2025 21:26 schreef SoS87 het volgende:
[..]
Ik heb nog steeds geen oesters geprobeerd
Ik had vanavond hele dikke kippenpootjesquote:Op dinsdag 22 april 2025 21:28 schreef Molo het volgende:
[..]
Er zijn zat lekkerdere dingen dan oesters
Vanavond plakrijst met maïs, geroosterde groenten, omelet en wat wasabi en sesam gegeten
Morgen eigenlijk wel zin om erwtensoep ofzo te maken
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |