Jij acht de kans dat er wel "iets" is na de dood groter dan dat er niets is. Dat is prima, ook al denk ik het omgekeerde. Allebei zijn wij niet van de deterministische school maar van de stochastische.quote:Op woensdag 12 maart 2025 09:13 schreef Vincent_student het volgende:
[..]
Tja, zo is het eigenlijk wel. Ik ben gereformeerd opgevoed, en de bijbel geeft me een soort van vertrouwen. Ik denk wel dat er iets is en ik denk ook dat er iets is dat me helpt, absoluut. Maar het kan zo maar anders zijn. Ik weet alleen maar zeker dat ik net koffie heb gezet, en daar houdt het eigenlijk mee op. Zo simpel is het. En zo simpel neem ik het ook. En wat er voor de rest gebeurt, dat zien we dan wel weer verder.
Causaliteit he, butterfly effect.quote:Op woensdag 12 maart 2025 10:22 schreef Bassie48 het volgende:
[..]
Jij acht de kans dat er wel "iets" is na de dood groter dan dat er niets is. Dat is prima, ook al denk ik het omgekeerde. Allebei zijn wij niet van de deterministische school maar van de stochastische.
"De wereld is zo onvoorspelbaar. Dingen gebeuren plotseling, onverwachts. We willen het gevoel hebben dat we controle hebben over ons eigen bestaan. In sommige opzichten zijn we dat, in sommige opzichten niet. We worden geregeerd door de krachten van kansen en toevalligheden". ~ Paul Auster
Nou, het is niet echt stochastisch, maar meer iets van gewoon niet weten bij mezelf. Ik ben er wel van overtuigd dat er een absolute waarheid is, alleen ken ik die niet. En daar berust ik me in. Het is gewoon niet anders en ik kan er weinig aan veranderen. Dus dan is het leven met de dag en er het beste van maken. Ik geloof wel dat er iets meer is dan wat de wetenschap nu weet. Maar ook dat is geen weten.quote:Op woensdag 12 maart 2025 10:22 schreef Bassie48 het volgende:
[..]
Jij acht de kans dat er wel "iets" is na de dood groter dan dat er niets is. Dat is prima, ook al denk ik het omgekeerde. Allebei zijn wij niet van de deterministische school maar van de stochastische.
"De wereld is zo onvoorspelbaar. Dingen gebeuren plotseling, onverwachts. We willen het gevoel hebben dat we controle hebben over ons eigen bestaan. In sommige opzichten zijn we dat, in sommige opzichten niet. We worden geregeerd door de krachten van kansen en toevalligheden". ~ Paul Auster
Job dacht ook een gesprek aan te gaan met God wegens al het onrecht.quote:Op woensdag 12 maart 2025 11:51 schreef Vincent_student het volgende:
[..]
Nou, het is niet echt stochastisch, maar meer iets van gewoon niet weten bij mezelf. Ik ben er wel van overtuigd dat er een absolute waarheid is, alleen ken ik die niet. En daar berust ik me in. Het is gewoon niet anders en ik kan er weinig aan veranderen. Dus dan is het leven met de dag en er het beste van maken. Ik geloof wel dat er iets meer is dan wat de wetenschap nu weet. Maar ook dat is geen weten.
Ik heb al eerder verteld waar ik moeite mee heb met de bijbel. Hoewel ik wel de ervaring heb dat mijn gebeden worden verhoord en dat ik word geholpen, is mijn mening toch wel dat de liefde niet van twee kanten komt tussen God en de mensheid. Mocht ik na dit leven een God of vertegenwoordiger onmoeten, ga ik zeker een ernstig gesprek met hem aan, want veel dingen zijn onrechtvaardig. Bijvoorbeeld de pest. Was het nou zo moeilijk om even in te grijpen? Of dat hele gedoe rond de terugkeer van Jezus binnen het leven van de apostelen. Nooit gebeurd. En als het in een andere context was, waarom moet het dan allemaal zo moeilijk. En waarom laat die man nooit van zich horen? Dan moet je echt totaal niet verbaasd zijn dat iedereen zijn geloof in de steek laat. Als ik morgen om tien uur met iemand afspreek en ik kom niet opdagen zonder bericht, nemen ze mij ook niet serieus. Wel denk ik: het zou maar zo kunnen zijn dat Jezus met zijn uitspraak de nieuwe ontmoeting heeft beloofd na het sterfmoment van de apostelen. Dus ook die van ons.
Toch is het een stochastische uitspraak. Je zegt dat je weet dat er een absolute waarheid is, alleen ken je die niet. Het kan dus vriezen of dooien. Of, het is alsof je een muntje opgooit alvorens je beweert dat "er leven na de dood is." En hoe ziet "dat leven" er dan uit? Maar weer een muntje opgooien dan maar?quote:Op woensdag 12 maart 2025 11:51 schreef Vincent_student het volgende:
[..]
Nou, het is niet echt stochastisch, maar meer iets van gewoon niet weten bij mezelf. Ik ben er wel van overtuigd dat er een absolute waarheid is, alleen ken ik die niet.
Voor de natuurlijke wereld is er ook een absolute waarheid en de natuurlijke wetenschap kent deze ook niet maar probeert het af te leiden..quote:Op woensdag 12 maart 2025 12:04 schreef Bassie48 het volgende:
[..]
Toch is het een stochastische uitspraak. Je zegt dat je weet dat er een absolute waarheid is, alleen ken je die niet. Het kan dus vriezen of dooien. Of, het is alsof je een muntje opgooit alvorens je beweert dat "er leven na de dood is." En hoe ziet "dat leven" er dan uit? Maar weer een muntje opgooien dan maar?
God dobbelt nietquote:Op woensdag 12 maart 2025 12:04 schreef Bassie48 het volgende:
[..]
Toch is het een stochastische uitspraak. Je zegt dat je weet dat er een absolute waarheid is, alleen ken je die niet. Het kan dus vriezen of dooien. Of, het is alsof je een muntje opgooit alvorens je beweert dat "er leven na de dood is." En hoe ziet "dat leven" er dan uit? Maar weer een muntje opgooien dan maar?
Dan zou de magie van het geloof weg zijn want geloven is dan veranderd in "weten."quote:Op woensdag 12 maart 2025 11:51 schreef Vincent_student het volgende:
En waarom laat die man nooit van zich horen?
Dat is waar, en dan wordt het wel erg gemakkelijk. Maar ja, we weten bijvoorbeeld ook wat je te wachten staat als je rookt, en toch doen mensen het.quote:Op woensdag 12 maart 2025 12:56 schreef Bassie48 het volgende:
[..]
Dan zou de magie van het geloof weg zijn want geloven is dan veranderd in "weten."
Die is juist niet geboren maar gevormd.quote:Op woensdag 12 maart 2025 11:27 schreef Mijk het volgende:
Datzelfde bewustzijn (Wat jij nu in je hebt) werd immers al één keer geboren, wat sluit die 2e x uit?
Ja, hoe je t noemen wilt he, expressie van "god".quote:Op woensdag 12 maart 2025 14:41 schreef bedachtzaam het volgende:
[..]
Die is juist niet geboren maar gevormd.
Oh ja? Wat dan?quote:Op woensdag 12 maart 2025 13:08 schreef Vincent_student het volgende:
[..]
Dat is waar, en dan wordt het wel erg gemakkelijk. Maar ja, we weten bijvoorbeeld ook wat je te wachten staat als je rookt, en toch doen mensen het.
Nou, ik zie die witte stranden en plalmen niet zo snel terug in de Bijbel. Wel wordt er gesproken over straten van goud. Ik moet er eerlijk gezegd niet aan denken om over een straat van goud te lopen met mijn vieze schoenen. En goud is nog zacht ook.quote:Op woensdag 12 maart 2025 11:27 schreef Mijk het volgende:
Het maakt ook niet zo gek veel uit, na de (fysieke) dood, ik denk dat er wel iets gebeurt, niet zoals mainstream religies beschrijven, geen witte stranden, palmbomen, lopen op wolken
Paradijs komt in de buurt.quote:Op vrijdag 14 maart 2025 08:21 schreef Vincent_student het volgende:
[..]
Nou, ik zie die witte stranden en plalmen niet zo snel terug in de Bijbel. Wel wordt er gesproken over straten van goud. Ik moet er eerlijk gezegd niet aan denken om over een straat van goud te lopen met mijn vieze schoenen. En goud is nog zacht ook.
En er stond niet bij of die gekruisigden ook daadwerkelijk in Jezus geloofden.quote:Op vrijdag 14 maart 2025 15:35 schreef Alarmonoff het volgende:
[..]
Paradijs komt in de buurt.
'heden zult u met mij in het paradijs zijn'
Als we de bijbel letterlijk gaan nemen, zoals sommigen hier doen, dan zitten we echt met een echte gouden stad. En dan zitten we ook nog met het probleem dat er maar 144.000 mensen in passen.quote:Op vrijdag 14 maart 2025 15:30 schreef bedachtzaam het volgende:
Goud is symbolisch voor zuiverheid, dat verband is eerder te leggen met de spreekwoordelijke dood dan het werkelijke sterven.
Nee maar het was wel iemand naar wie Jezus gestuurd was, namelijk een jood.quote:Op vrijdag 14 maart 2025 16:02 schreef Vincent_student het volgende:
[..]
En er stond niet bij of die gekruisigden ook daadwerkelijk in Jezus geloofden.
Hij bestudeerde het dan ook niet maar hij gaf les erin, al op z'n 6e.quote:Op zaterdag 15 maart 2025 01:02 schreef Mijk het volgende:
Voorlopig heb ik nog steeds geen antwoord gekregen op de vraag waarom Jezus zo zwaar het jodendom bestudeerde, want daar is geschiedenis over, waarom zou je, als je God bent? Waarom zou je iets gaan bestuderen als je t al weet. Ik bedoel, das hetzelfde als een recept schrijven als kok voor iemand anders, terwijl je t uit je hoofd kent, en dan zelf het recept gebruiken om te kijken hoe je t moet maken.
Is hier al een keer een antwoord op gekomen, want ik heb het al een keer of 7 gevraagd, maar het blijft maar uit. En dan is de kok nog een zeer lichte metafoor, waarom zou iemand zn halve leven daaraan besteden als deze man God is, ik bedoel... is dat niet zonde van de tijd die je dan krijgt, of hebt....
Waar haal je dti vandaan? Bijna elk onderzoek hiernaar wijst uit dat zn publieke optreden pas vanaf ~30 begon?quote:Op zaterdag 15 maart 2025 10:41 schreef Alarmonoff het volgende:
[..]
Hij bestudeerde het dan ook niet maar hij gaf les erin, al op z'n 6e.
Onderzoek?quote:Op zaterdag 15 maart 2025 11:29 schreef Mijk het volgende:
[..]
Waar haal je dti vandaan? Bijna elk onderzoek hiernaar wijst uit dat zn publieke optreden pas vanaf ~30 begon?
Hier best een mooi stuk erover
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |