Ja dit is dus niet overdreven, vind het knap dat ze het binnen hield eerlijk gezegdquote:Op zondag 16 februari 2025 00:06 schreef Blues het volgende:
[..]
https://www.tiktok.com/@:mowglitch/video/7457180450151435543
Fijn dat je dat er specifiek bij vermeldtquote:Op zondag 16 februari 2025 00:23 schreef Mikeytt het volgende:
Ben nu een vegan B&J cookie dough aan het inhaleren
Jopquote:
Altijd goed, have fun!!quote:Op zondag 16 februari 2025 11:36 schreef Blues het volgende:
2 crackers met pindakaas en paturain, bakje druiven en een lekker warm gekookt eitjeThee Koffie.
Straks bij het bowlen met de kinderenhebben we een bruine fruitschaal en friet besteld
![]()
Hoi, ik heb geen magnetron dus daar geen verstand van.quote:Op zondag 16 februari 2025 16:52 schreef Treinhoer het volgende:
Ik ga (voor het eerst) butter chicken maken. Recept van de AH, lijkt niet al te moeilijk.
Nu heb ik naanbrood gehaald, maar mijn oven is kapot, en ik heb geen grill. Iemand ervaring met naanbrood in de magnetron? Of moet ik anders heel voorzichtig met een koekenpan en laag vuur (met of zonder olie/boter) naanbrood opwarmen?
Ik ben totaal niet thuis in de Indiase keuken, dus het is al spannend genoeg_!
Thanks, ik ga het gewoon proberenquote:Op zondag 16 februari 2025 17:12 schreef Kanaroe het volgende:
[..]
Hoi, ik heb geen magnetron dus daar geen verstand van.
Naanbrood warm ik op in mijn broodrooster of oven.
Anders gewoon in een koekenpan/grillpan, zonder boter of olie
Succes met je butter chicken
O.T. Hier kruidenzuurkool met aardappelpuree en confits de canard uit de oven
quote:Op zondag 16 februari 2025 17:41 schreef golfer het volgende:
Straks: de al sinds gisteren sudderende rendang met zelfgemaakte boemboe, nasi goreng en in roomboter gestoofde haricots verts.
quote:Op zondag 16 februari 2025 15:18 schreef borisz het volgende:
Deze stoof staat nu op
https://www.ah.nl/allerha(...)-wortel-en-pastinaak
Leffe is vervangen door Isid?or van La Trappe.
Is het je gelukt?quote:Op zondag 16 februari 2025 17:22 schreef Treinhoer het volgende:
[..]
Thanks, ik ga het gewoon proberen
Ik heb toch voor de magnetron gekozen, en dat was prima. Beetje water overheen besprenkeld en was zo warm. Ging perfect samen met de butter chicken.quote:
Kan me voorstellen, zuivel maakt curry zachter en is ook niet mijn voorkeur.quote:Op maandag 17 februari 2025 14:13 schreef Treinhoer het volgende:
[..]
Ik heb toch voor de magnetron gekozen, en dat was prima. Beetje water overheen besprenkeld en was zo warm. Ging perfect samen met de butter chicken.
Zonder de naan was het niet zo denderend, ik vond toch dat de zuivel er door heen iets teveel heerste (kip was gemarineerd in vers citroensap, geraspte knoflook, massala kruiden en griekse yoghurt). Op het laatst moest er nog 125 gram slagroom door de kip/saus en dat was eigenlijk iets te zuivelachtig qua smaak voor ons. (Plus ik vind koken met zuivel erg lastig, voor je het weet schift het).
quote:Op maandag 17 februari 2025 14:34 schreef golfer het volgende:
En vanavond maak ik paddenstoelenrisotto met o.a. gemengde paddenstoelen en gewelde (eerst gedroogde) eekhoorntjesbrood. Daarbij botersalade met een vinaigrette.
Oh goed idee om dit een keer te maken!quote:Op maandag 17 februari 2025 10:49 schreef Zoddie het volgende:
Van de week ineens erg zin gekregen in Griesmeel pudding die mijn moeder vroeger af en toe maakte.
Moest even zoeken naar de Griesmeel zelf, maar een pak gevonden, melk, slagroom, vanille extract.
Zaterdag gemaakt en laten koelen zoals in recept in de koelkast, was lekker en stijf maar de griesmeel smaak was er een beetje af.
Gisteren opnieuw gemaakt, nu nog warm, en zo veel lekkerder, elke hap was een feest met een beetje aardbeiensaus erop.
Heerlijk! Ga ik weer vaker maken.
Moet ik ook weer eens maken, of variant. waar de gries is vervangen door Bitterkoekjes.quote:Op maandag 17 februari 2025 10:49 schreef Zoddie het volgende:
Van de week ineens erg zin gekregen in Griesmeel pudding die mijn moeder vroeger af en toe maakte.
Moest even zoeken naar de Griesmeel zelf, maar een pak gevonden, melk, slagroom, vanille extract.
Zaterdag gemaakt en laten koelen zoals in recept in de koelkast, was lekker en stijf maar de griesmeel smaak was er een beetje af.
Gisteren opnieuw gemaakt, nu nog warm, en zo veel lekkerder, elke hap was een feest met een beetje aardbeiensaus erop.
Heerlijk! Ga ik weer vaker maken.
Oh heerlijk. Ik kan regelmatig niet zo goed (normaal) eten ivm slokdarmproblematiek dus dit is een goede en lekkere aanvulling aan de soep en yoghurt ed. Ik doe er dan wel amandelextract door ipv vanille.quote:Op maandag 17 februari 2025 10:49 schreef Zoddie het volgende:
Van de week ineens erg zin gekregen in Griesmeel pudding die mijn moeder vroeger af en toe maakte.
Moest even zoeken naar de Griesmeel zelf, maar een pak gevonden, melk, slagroom, vanille extract.
Zaterdag gemaakt en laten koelen zoals in recept in de koelkast, was lekker en stijf maar de griesmeel smaak was er een beetje af.
Gisteren opnieuw gemaakt, nu nog warm, en zo veel lekkerder, elke hap was een feest met een beetje aardbeiensaus erop.
Heerlijk! Ga ik weer vaker maken.
Altijd als ik in de supermarkten kant en klare griesmeel pudding zag en ze probeerden hadden ze ALTIJD amandelextract er bij door en die vond ik afschuwelijkquote:Op maandag 17 februari 2025 23:15 schreef praadje het volgende:
[..]
Oh heerlijk. Ik kan regelmatig niet zo goed (normaal) eten ivm slokdarmproblematiek dus dit is een goede en lekkere aanvulling aan de soep en yoghurt ed. Ik doe er dan wel amandelextract door ipv vanille.
Tonijnsteak is geen aanrader. Sausje en puree maakt veel goedquote:Op dinsdag 18 februari 2025 16:42 schreef golfer het volgende:
Vanavond maak ik tonijntataki met sesamzaad en een soja/gembersaus en daarbij een aardappel-tuinerwtenpuree.
Jammer, klinkt wel lekker namelijk!quote:Op dinsdag 18 februari 2025 19:47 schreef Magica het volgende:
Had gisteren citroenrijst met kaasballetjes en chiliboter. Helaas nogal mislukt want de rijst was niet gaar (moest in de oven)![]()
Vandaag maar gewoon rode koolstamppot met gehaktballen
Mag jij dat zeggen? Ja dat mag je zeggenquote:Op dinsdag 18 februari 2025 18:27 schreef Kanaroe het volgende:
Spaghetti met een saus op basis van sjalot, pancetta, knoflook, selderij, wortel, tomaat uit blik, rode wijn, kippenbouillon en uit elkaar getrokken eendenboutjes die over waren van het weekend.
Rucola en parmezaan erbij
Was erg lekker, al zeg ik het zelf
Ja de smaak was wel ok. En chiliboter moest er voor uitserveren overheen dus had ik gedaan. Maar daarna nog eens 20 min in de oven gehad en was nog niet gaar. Weet niet waar het aan lag. Ik volgde precies het receptquote:
Voortaan de rijst even meekoken en dan pas in de braadslee/schaal.quote:Op dinsdag 18 februari 2025 23:59 schreef Magica het volgende:
[..]
Ja de smaak was wel ok. En chiliboter moest er voor uitserveren overheen dus had ik gedaan. Maar daarna nog eens 20 min in de oven gehad en was nog niet gaar. Weet niet waar het aan lag. Ik volgde precies het receptdie oventijd had ipv 25 min 50 min moesten zijn
quote:Op woensdag 19 februari 2025 17:32 schreef golfer het volgende:
Vanavond: een maaltijdsalade met pasta, gerookte kip, bladsla, tomaten, gegrilde gourgette en een dressing.
Oh dit ziet er echt dikke prima uit!quote:Op woensdag 19 februari 2025 18:04 schreef praadje het volgende:
Flatbread besmeerd met soja-cremefraiche en belegd met gerookte zalm, rode ui, citroensap en kappertjes. 5 minuutjes in de oven. Heel erg lekker
[ afbeelding ]
Doop je de pannenkoeken dan ook in de erwtensoep?quote:Op woensdag 19 februari 2025 19:57 schreef Magica het volgende:
Erwtensoep van mijn schoonmoeder en pannenkoeken
Nee dat niet. Jij wel?quote:Op woensdag 19 februari 2025 20:28 schreef SoS87 het volgende:
[..]
Doop je de pannenkoeken dan ook in de erwtensoep?
Ja eerst erwtensoep daarna pannenkoeken. Is lekker hoorquote:Op woensdag 19 februari 2025 21:09 schreef SoS87 het volgende:
[..]
Ik heb nooit pannenkoeken bij de erwtensoep![]()
Die aardappeltjes van jou zien er altijd zo lekker uitquote:Op donderdag 20 februari 2025 18:01 schreef Curiosity het volgende:
[ link | afbeelding ]
Kogelbiefstuk met Stroganoff saus,champignons en gebakken aardappelen.
Dank je 😀quote:Op donderdag 20 februari 2025 18:49 schreef Magica het volgende:
[..]
Die aardappeltjes van jou zien er altijd zo lekker uit
Van welk merk?quote:Op vrijdag 21 februari 2025 18:55 schreef MadMaster het volgende:
Ik ben net door mijn echtgenote gefopt met namaak kip in de curry, met naanbrood en boontjes.
Dat het fake kip was, heb ik niet gemerkt. Het smaakte prima…
Van de vegetarische slager, als ik mijn echtgenote mag geloven.quote:
Amuse met zalm en palingquote:Op zaterdag 22 februari 2025 12:40 schreef Blues het volgende:
Vanavond krijgen we eters voor we een lichtfestivalboswandeling gaan maken.
We zijn volop bezig met koken en maken:
@:golfer maakt de amuses (carpaccioballetjes in een glaasje en zalm/palingrolletjes,
Die had ik van de AH tijdens zomerkrassen.quote:Op zaterdag 22 februari 2025 10:40 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Van de vegetarische slager, als ik mijn echtgenote mag geloven.
Ik heb de verpakking niet gezien…
Veel te duur maar idd goed eetbaar! Weleens als sateh in pindasaus gehadquote:Op zaterdag 22 februari 2025 10:40 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Van de vegetarische slager, als ik mijn echtgenote mag geloven.
Ik heb de verpakking niet gezien…
quote:Op zaterdag 22 februari 2025 12:40 schreef Blues het volgende:
Vanavond krijgen we eters voor we een lichtfestivalboswandeling gaan maken.
We zijn volop bezig met koken en maken:
@:golfer maakt de amuses (carpaccioballetjes in een glaasje en zalm/palingrolletjes, hoofdgerecht (Spaanse tortilla) en toet (al klaar, limoncello-ijs), ik maak ham/kaas/mosterd/kruidenkoekjes voor bij de borrel en de salade van tomaat/komkommer/zilveruitjes bij het hoofdgerecht.
quote:Op zaterdag 22 februari 2025 13:13 schreef golfer het volgende:
Amuse met zalm en paling
en de amuse van carpaccio.
Ziet er heerlijk uitquote:Op zaterdag 22 februari 2025 14:48 schreef Blues het volgende:
[..]
[..]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Lekker bezig! Smullen vanavond van allerlei hapjes.quote:Op zaterdag 22 februari 2025 14:48 schreef Blues het volgende:
[..]
[..]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Nieuwe gevoeligheid of al bekend?quote:Op zaterdag 22 februari 2025 16:13 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Bij de Lunch een speckbocking, ben nu de hele tijd aan het boeren. Verdraag het helaas niet.
vanavond zuurkool met puree, spek en rookworst.
Al bekend, heb het ook bij Paprikas, die kan ik echt niet eten. Gelukkig alleen bij Paprika en Spekbokking, kan me niet herinneren dat ik het elders ook bij hebquote:
Paprika heeft mijn kind ook, alleen rauw trouwens, daar wordt ze toch een partij naar van. Heel gek, en onhandig want zit in verbazingwekkend veel spullen merk ik steeds weer (zoals jij dus ook natuurlijk weet)quote:Op zaterdag 22 februari 2025 20:54 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Al bekend, heb het ook bij Paprikas, die kan ik echt niet eten. Gelukkig alleen bij Paprika en Spekbokking, kan me niet herinneren dat ik het elders ook bij heb
quote:Op zondag 23 februari 2025 15:52 schreef golfer het volgende:
Vanavond: een salade van gegrilde aubergine en gegrilde courgette met komkommer en een 'oosterse' dressing, daarbij gebakken aardappeltjes en gebraden gemarineerde kippendijfilets.
quote:Op zondag 23 februari 2025 18:47 schreef Kanaroe het volgende:
En nog overschot, dat toch maar weggegooid
Beterschap 💐quote:Op maandag 24 februari 2025 13:10 schreef ondeugend het volgende:
Ik sta op mijn laatste benen bouillon van kip te trekken omdat we allebei ziek zijn.
Aan het eind van de middag zullen we troost vinden in kippensoep.
[ afbeelding ]
Knap dat het koken is gelukt. Hoop dat het heeft gesmaakt. Beterschap!quote:Op maandag 24 februari 2025 13:10 schreef ondeugend het volgende:
Ik sta op mijn laatste benen bouillon van kip te trekken omdat we allebei ziek zijn.
Aan het eind van de middag zullen we troost vinden in kippensoep.
[ afbeelding ]
quote:Op maandag 24 februari 2025 16:21 schreef golfer het volgende:
Vanavond maak ik een stamppot rauwe andijvie met uitgebakken baconreepjes en een varkenshaasje die in de sous vide is gegaard en daarna nog even hard gebakken in een braadpan (om te karamelliseren).
Dankquote:Op maandag 24 februari 2025 18:23 schreef Kanaroe het volgende:
Ach, @:marc0871 ....heb je topic over CIDP net gelezen
Wat erg voor je, maar ergens wel fijn dat de diagnose überhaupt gesteld is
Sterkte en houd je hoofd omhoog![]()
Geniet van je pannenkoeken
Je schiet er niets mee op, I know en het is misschien een rare opmerking maar ik denk -oprecht- altijd even aan je hoe maak ik pannekoeken instructies als ik zelf pannenkoeken ga bakken. Zet 'm op!quote:Op maandag 24 februari 2025 18:34 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Dank
Enne, gaat lukken
Het bakken is iig gelukt
Hehehquote:Op maandag 24 februari 2025 21:03 schreef foodlover het volgende:
[..]
Je schiet er niets mee op, I know en het is misschien een rare opmerking maar ik denk -oprecht- altijd even aan je hoe maak ik pannekoeken instructies als ik zelf pannenkoeken ga bakken. Zet 'm op!
Heb je nog iemand die voor je kan zorgen?quote:Op maandag 24 februari 2025 17:51 schreef marc0871 het volgende:
Mja. Ook ziek, maar dat gaat niet meer over.
Leuk, als je eigen immuunsysteem aan de isolatie van je stroomdraadjes aan het knabbelen is.
Signaalverlies, uitval, krachtverlies en kortsluiting, zeg maar.
Fijn als je een tijdje moet staan om te koken.
Toch zin in pannenkoeken, dus ik moet even op de tanden bijten.
Rollator erbij, zodat ik het wachten zittend kan doen.
Gedoe, maar je moet wat.
Moet dus weer zoiets worden
[ afbeelding ]
Beslag staat al even te rusten, terwijl ik dat ook doe.
Nu even moed verzamelen om te gaan bakken.
Mijn zus doet boodschappen en de was en is mijn voornaamste vorm van vervoer.quote:Op dinsdag 25 februari 2025 08:17 schreef Karzai het volgende:
[..]
Heb je nog iemand die voor je kan zorgen?
Wat een narigheid zeg.quote:Op maandag 24 februari 2025 17:51 schreef marc0871 het volgende:
Mja. Ook ziek, maar dat gaat niet meer over.
Leuk, als je eigen immuunsysteem aan de isolatie van je stroomdraadjes aan het knabbelen is.
Signaalverlies, uitval, krachtverlies en kortsluiting, zeg maar.
Fijn als je een tijdje moet staan om te koken.
Toch zin in pannenkoeken, dus ik moet even op de tanden bijten.
Rollator erbij, zodat ik het wachten zittend kan doen.
Gedoe, maar je moet wat.
Moet dus weer zoiets worden
[ afbeelding ]
Beslag staat al even te rusten, terwijl ik dat ook doe.
Nu even moed verzamelen om te gaan bakken.
Ik wordt zo aangesloten voor infuus 1 van 5, dus we gaan het zien.quote:Op dinsdag 25 februari 2025 12:34 schreef ondeugend het volgende:
[..]
Wat een narigheid zeg.
Hopelijk heeft een behandeling succes!
Jemig Marc, heb net het topic doorgenomen. Ik ken de ziekte niet, maar het is helemaal niks. Gelukkig wel steun en hoop dat je spoedig in ieder geval naar huis mag.quote:Op dinsdag 25 februari 2025 13:37 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Ik wordt zo aangesloten voor infuus 1 van 5, dus we gaan het zien.
Ik hoop het wel.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |